Tékozló Homár

Okét intett a centrumos őr, aztán sunyin büntetett

2009.11.04. 01:02 | szily | 68 komment

E.-vel elhitette az őr, hogy még időben, az 5 perces ráadáson belül érkezett az autójához, emiatt mikuláscsomagot sem adott neki, aztán egy hónap múlva kiderült, hogy régóta gyűlik a tartozása. A Centrum őreit a homározók sokmindennel gyanúsították nár, de  az igen erősnek tűnik, hogy manipulálják a fényképezőgépük óráját és direkt később küldenek értesítést, hogy többet fizethessünk. vagy volt már másnak is hasonló élménye?

Nem tudom, az én történetem csupán egyedi eset, vagy egy újfajta lehúzási technika formálódik (mivel a sok mobilos parkolás miatt megcsappant a büntiforrás) , mindenesetre ha nem velem történik  meg a dolog, akkor talán el sem hiszem. Kb. egy hónapja a Csalogány utcában parkoltam szabályosan, jeggyel, ami 17:34-kor lejárt, így nagyon igyekeztem vissza a kocsimhoz, nehogy mikuláscsomag legyen a vége. Láttam, hogy a parkolóőr már ott settenkedik a kocsim körül, így egy kis sprinttel 17:38-ra értem oda. Ekkor az őr ellépett a kocsi mellől, mondta, hogy oké,oké, és távozott, miközben valamit még matatott a  kis gépén.  Örültem, hogy egy kis futással megmentettem a helyzetet, végül is az ötperces türelmi időn belül voltam még. Annál inkább meghökkentem egy hónap elteltével, amikor levélben értesített a Centrum Parkoló Kft., hogy az adott napon 17:41-kor regisztrált bliccelésen kaptak, és már halmozódó pótdíj tartozásom van, plusz az összes adminisztrációs stb. költség.  Káromkodtam egy rendeset, mert úgy éreztem, legalább kétszeresen vágtak át: egyszer az ötperces türelmi idővel nem stimmelt a dolog, hiszen én akkor már bőven hazafelé tartottam, másodszor pedig azzal, hogy ha az ő időszámításuk szerint vétkeztem, akkor az a minimum, hogy lehetőséget adnak arra, hogy még “olcsón” rendezhessem a kérdést, azzal, hogy az őr odateszi a csekket a kocsira, vagy a kezembe nyomja, amiről én majd eldöntöm, hogy befizetem-e.  Éreztem, hiába van igazam, jól már nem jöhetek ki a dologból,  mert ez a cég nagyon komolyan felkészült arra, hogy megalázza és megtörje azokat, akik eltartják, de azért elballagtam az ügyfélszolgálatra, hogy egyeztessem az”esemény” és a rögzítés időpontját, valamint biztos voltam abban, hogy egyértelműen látszódni fog: nincs az autón mikuláscsomag. (Tudom, hogy ez elvileg nem mentesít a büntetéstől, de mégiscsak ragaszkodnék ahhoz, hogy legalább tájékoztassanak arról, ha fizetnem kéne.) A kisasszony közölte velem, hogy hitelesített kütyükkel dolgoznak, így  szerinte ki van zárva, hogy az én kocsim az adott időpontban már nem volt a helyszínen, aztán mutatott egy legalább két méter magasra szerelt monitoron két fotót is, amelyen a saját autómat láthattam, az ablaktörlő alá biggyesztett mikuláscsomaggal... Mivel az öt négyzetméteres ügyféltérben három biztonsági őr állt készen arra, hogy megfékezze a jogorvoslat lehetőségét esetleg indulatosabban fontolgató ügyfeleket, így jobbnak láttam, ha szép csendben elhordom az irhámat.
Hogy mit gondolok erről az egészről? Azt, hogy  még a türelmi idő lejárta előtt  elkezdett akciózni a parkolóőr, így volt ideje elkészíteni a megfelelő képeket. Azt, hogy bizonyára hitelesített az a kütyü, amivel dolgoznak, de az őr ahelyett, hogy törölte volna  az    adataimat, inkább lenyomta rajta az entert, amikor én már nem voltam a helyszín közelében sem, mert így járt neki a jutalék. És azt, hogy a cége jobban kaszál azokból, akik nem rögtön fizetik be a büntit, hanem egy kis spéttel az emelt összeget.
Tanulság: ne örülj, ha lejárt a jegyed, és nem kaptál mikuláscsomagot, mert egy hónap múlva érhet még csúnya meglepetés.

üdvözlettel:
E.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

XCat 2009.11.04. 01:08:33

Szerintem félt, hogy a helyszínen megvernéd.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.04. 01:24:40

A másik. Akárhol parkolok, inkább kicsivel többet fizetek, mert ez egy ilyen *...* cég, és még mindig jobb párszázat bukni, mint ezret. Tényleg nem ígért valaki molotovot nekik?

szbszig 2009.11.04. 01:35:20

@Dariengo: Ennyi erővel bedobhatsz akármennyit a parkolóórába, a "hitelesített" eszközeikkel bárhol és bármikor meg tudnak büntetni, ha nagyon akarnak...

flimo13 2009.11.04. 01:49:13

És három biztonsági megakadályozott? Ch.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.04. 02:01:45

@szbszig: azért ha nem vagy ott, úgy elég nehéz.

viktor134 2009.11.04. 02:23:32

nem hitelesített az eszköz.

kérd a hitelesítési jegyzőkönyvet.

én még soha de soha nem fizettem be nekik semmit.

hyydra 2009.11.04. 02:49:52

könyörgöm ezt nem bírom végigolvasni, tiszta káosz, akárkinek is van igaza

MP 2009.11.04. 03:05:12

Már a feltételezés is nevetséges! Ha manipulálható eszközökkel dolgoznak akkor onnantól kezdve milyen a bizonyíték ereje??? Persze a magyar bíróságok működését ismerjük.

Heyd Richard 2009.11.04. 04:23:48

Ezt a Centrum-ot az a Fürst György vezeti (nem összekeverendő egy Fürst Sándor nevű ugyancsak bolsi véglénnyel), aki alpolgármesterként az Andrássy út majd' összes eladható épületét fillérekért átjátszotta.
Mégis, mit vártok??????
Azt, hogy becsületesek lesznek....?

HA-HA-HA-HA

krj 2009.11.04. 07:05:07

ez egy tetü ótvar zsákszar cég, élén a paraszimpatikus Fürst Györggyel!

legyen a jelszó!

F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!F.GY.K.A.!

xwindowhu 2009.11.04. 07:06:25

Nem meglepő, a 6. kerületben lakom, néha céges autóval jártam haza. Kb 5-6 alkalommal büntettek úgy meg, hogy nem is tudtam róla. A büntetés mondhatni jogos volt, mert reggel nem 8 kor hagytam el a helyszínt, hanem 15 perccel később, mert mondjuk elaludtam, de csomag az nem volt. Az egész rendszer hibásan működik, mert ha a parkolóőr veszi le a csomagot a fénykép elkészülte után, ha egy járókelő csak kiszúrásból, akkor is én fizetem a többszörösét egy hónap múlva. A parkolöőrnek még érdekében is áll. És ha meg valaki lefényképezi a házból, akkor mi van? talán kirúgják, és azonnal találnak a helyére másikat. A cég "jó hírneve" sérül, de attól még ugyanúgy büntetnek "dolgoznak" tovább.
Nagy lóvé ez szegfűsnek és narancsosnak egyaránt. Szerintetek miért nem szüntették be az egészet?

Panni CsP · http://csajokespasik.blog.hu 2009.11.04. 07:15:39

@Dariengo: igen, sajnos már kezdünk belenyugodni, hozzászokni, hogy szinte minden napra jut egy ilyen, erről a legális maffiáról. De ha jól tudom jövőre lejár a fővárossal kötött szerződésük.
Ez is a Demszky maffiája.

de van győzelem is: index.hu/belfold/centrum1926/

Ugyandehogy (törölt) 2009.11.04. 07:58:30

Jól emlékszem én arra, hogy valakik indítottak egy pert, amelynek az alapja pont a fényképezőgépek hitelessége volt, és ki is mondták, hogy nem hitelesek a gépek?

penelop 2009.11.04. 08:08:58

Jó tanács: Ne parkojjjjjá le!

Mr. Nobody 2009.11.04. 08:31:42

Biztos, hogy a parkolóőrők néha vagy gayakran állítják a fgépek óráit!

Nemrég a APEH előtt parkoltam, szemben az parkolóautomatával, a térfigyelő kamera alatt. Vettem jegyet, bementem ügyintézni... Mikor láttam, le fog járni a jegyem kimentem még "rátölteni". Még nem járt le a jegyem, de már kint volt a mikuláscsomag 15 perccel előre "dátumzva". Parkolóőr sehol! Kérdem a bejáratnál álló biztonsági őrt, hogy látott-e parkolóőrt. Mondta igen... kb. 10 perccel ezelőtt járt erre. Nos, már nem volt sehol... Vettem újabb jegyet, 1 percre rá, hogy lejárt az előző, betettem az autóba és van mikuláscsomagom 15 perc múlváról... :(
és persze járhatok utána...hogy bizonyítsam igazam...

911 Turbo 2009.11.04. 08:43:39

A megoldás roki kártya .

robi0049 2009.11.04. 08:44:03

tapló bunkók ezek.

Mr. Nobody 2009.11.04. 08:47:04

MÁS...

Európai Bizottság tanulmányt adott ki az uniós szintű áfa-hiányról...
Az adókijátszás és adócsalás elleni stratégiája keretében az Európai Bizottság a mai napon tett közzé egy külső tanácsadó cég által készített, 25 tagállamra kiterjedő tanulmányt a fizetendő és ténylegesen befizetett ÁFA közötti különbségről, valamint ennek az értéknek egy korábbi 7 éves időszak során történő változásáról.

A tanulmány megjelenése kapcsán KOVÁCS LÁSZLÓ (MSZP) európai uniós adó- és vámügyi biztos kifejtette: „Az adócsalás elleni küzdelem részeként pontos számokra van szükségünk az elmaradt bevételekre vonatkozóan. Az áfa-hiányról szóló tanulmány megerősítette az ÁFACSALÁS mértékére vonatkozó korábbi becsléseinket, és rámutatott az áfacsalás elleni uniós szintű küzdelem fontosságára.”

Ennek a gondolatmenetnek a mentén a Margit-híd felújítását 13 Mrd forint körülire TERVEZTÉK! Rosszul, mert ezután nem újratervezték, hanem a legkisebb értékelt ajánlat 30 Mrd forintról szólt...amelyet sebtiben elfogadtak!!! Nosza kiegészítették 17 Mrd forinttal a költségvetési tervet!

Kedves Kovács Úr és MSZP én mit gondoljak Önökről mikor tervek/"tények" ilyen mértékben térnek el??? Hogyan nevezzem Önöket??? ... persze kérdem mindezt anélkül, hogy csalónak vagy bűnözőnek neveznék bárkit... mint ahogy néhányan a képviselők teszik egymás megszólítva!

betépett felhasználó 2009.11.04. 08:49:40

" Azt, hogy még a türelmi idő lejárta előtt elkezdett akciózni a parkolóőr, így volt ideje elkészíteni a megfelelő képeket."

es mi van ha kozben idoben visszaeresz es 10 meterrol lemobilozod az akciojat? honnan tudhatja tutira, hogy kesni fogsz?
szerintem ez neki igy nem eri meg.
az igazsag odaat van.

Trójai 2009.11.04. 08:50:55

Mintha amúgy nem lenne legális lopás az egész.

Posztoló, másik kamera -térfigyelő kamera nem volt a közelben?

delano 2009.11.04. 08:51:54

Velem is szószerint ugyanez történt meg, csak nem Budán, hanem az 5. kerületben. Azóta az ügyvéd haverom levelezik velük, így még vitatkozunk egy kicsit, de a vége ugyis az lesz, hogy fizetnem kell, mert kilóra megvette a Centrum az összes bírót, ezt Budapest minden ügyvédje határozottan állítja. (na jó, minden ügyvéddel nem beszéltem, de 15-20 már több, mint egy reprezentatív minta). Éljen a jogállam.

Trójai 2009.11.04. 08:57:27

@betépett felhasználó: szerintem azért látni ha jön 1 ember az utcán. Főleg ha kis utca, nem sűrűn mászkálnak ott emberek.

De ehhez (az 1 -2 db képhez) elég 1-2 másodpercig rátenni a csomagot a kocsira. Az meg elég gyorsan megvan. Akár a tulaj távozása után rögtön megejthetik, amikor semmi kockázat nincs arra, hogy visszajöjjön.

De akár még ennél profibb módszerekkel is dolgozhatnak a parkolóőrök pl ha parkoláskor figyeli ki, hogy néz ki a kocsi tulaja, aztán ha látja, akkor csomag gyorsan leszed. Vagy egy pajtija áll az utca végében és az jelez ha jön a tulaj.

Meg ha le is bukik akkor mi van? Jaj, bocs, tényleg, még nem tehetem rá a csomagot, bovcsika. Az tulaj pedig elégedett, hogy megvédte az igazát.

kötsög 2009.11.04. 08:57:35

én is jártam ugy, egymás után 3 nap, hogy a p.ör látta, hogy kiszállok a verdábol és elmegyek jegyet venni. de sunyi modon ugy is megbüntetett, leszarva a 8 percet.
ok, ott a jegyem, faxoljam el. de ha jol olvastam, ezzel a lehetöséggel mindössze egyszer van joga az autosnak élni havonta.
mostakkomivan?
azon kivül, hogy le kellene verni a veséjét a gyökérnek.

Trójai 2009.11.04. 08:59:08

@Mr. Nobody: ez nem politikai fórum hanem fogy.védelmi

kágyekurgyesz 2009.11.04. 08:59:33

Csalogány utca környéke a legnagyobb ótvar , rendszeresek a felesleges birságolások jómagam 2x vertem ki a a balhét
1: befizetett büntetés után pótdíjaztak még 1x mert a parkolóör által otthagyott csekk alján a sorszám nem volt jó!! 2x jártam bent az irodában- az Iskola utcából elküldtek-hogy postán kapon vissza a túlfizetést- 3 hó után bementem a Dohány u-i irodába ahol szó nélkül visszadták a pénzt - mondván ezt korábban az előző helyen is vissszafizethették volna!!
2: 8óra 4 perckor kirakott büntető cédula 8 óra 5 perckor igazolt befizetés
Dohány utca bünető cédula törlése
az idodában hivatalosan alkalmazott agymosott dumagép az ügyintéző mellett ülve fel sem fogta hogy sztem reggel 8 után 4 perccel a türelmi időt tekintve milyen jogon büntetnek.
no comment

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2009.11.04. 09:00:50

Velem is hasonló esett meg a Somogyi Béla utcában. Le kellett adnom valamit egy szervizben, mely jóval közelebb volt az autóhoz, mint a parkolóóra, így hát gondoltam, 2 perc alatt megoldom. Viszont sajna nagyobb volt a sor, mint vártam, ezért elindultam mégiscsak az automatához.
Ahogy visszanézek, már ott berhel a parkolóőr a kocsimnál. Mondom neki, hogy veszek jegyet, épp oda igyekszem. Erre ő: OK, és abbahagyta az adatfelvételt. Szépen megvettem a jegyet, kiraktam a szélvédő mögé, és persze mikuláscsomagot nem kaptam. 1 hónap múlva viszont a postaládámban volt a levél a kamatos tartozásról.

betépett felhasználó 2009.11.04. 09:06:21

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:

Erre ő: OK, ...
...akkor most magat jol megbuntetem. (folytatta magaban a mondatot)

és lőn

Lui_78 2009.11.04. 09:13:58

Velem a következő történt:
Megálltam a Király utcában, az egyik üzletbe adtam be egy levelet. Üzlet előtt megálltam, berohantam ez kb 50 másodperc volt.

Mire kiérek már büntetnek. Megkérdeztem ezt ugyan hogyan képzelni, jó lenne befejezni a bohóckodást, egy perc sem telt el, hogy megálltam. Mivel már elkezdte a büntetést, nem hagyhatja abba, ezt mondta, különben korrupciógyanuba keveredne....
Elküldött jegyet venni, a végén lefényképezte a jegyet, azt mondta így minden oké lesz.

Az eset júniusban történt, tegnap kaptam egy ügyvédi felszólító levelet, hogy fizessek 27035 ft-ot. Előtte semmi felszólítólevél a Centrumtól...
Azért a Centrumot felhívtam, hogy ugyan nézzék már meg a fényképeket, mint kiderült egy teljesen másik jegy fotója van kapcsolva az esethez...

Szerencsére eltettem a jegyet, így elfaxoltam az kedves irodának, kiváncsian várom mi lesz a vége a dolognak, mert egyértelmű, hogy a Centrum hibázott...

ÜDv:
L.

mijazma!? 2009.11.04. 09:14:06

No, most kell még 16 év szigorított demcki minden budapestinek! Mert (nagyon) megérdemlitek. :)

Trójai 2009.11.04. 09:16:15

De ezt a parkolódíj dolgot sosem értettem, hogy mire fel. (Persze tudom, amiből pénzt lehet csinálni, abből csináljunk, meg legyen szmogmentes a belváros)
De ezt így hogy? Az utak meg az adófizetők pénzéből épültek. A legtöbb helyen meg nem is nyújtanak érte szolgálatást, nem figyelik a kocsit, hogy el ne lopják, stb. (a kamerát én nem tartom megfelelő védelemnek) Szóval?

A megoldás lehetne parkolóházak építése, amik szintén fizetősek, de ott legalább tényleges védelmet kapnak az autók, mivelhogy örzöttek (bizt. őr, kamerák) és fedettek az ilyen helyek. (lopás, direkt megkarcolás, vihar, eső, galambszar ellen).

De ugye rendszeresen meghiúsulnak az ilyen tervek, hogy építsünk parkolóházakat. Akár föld alá, akár bárhova. Ami ugye függőlegesen terjeszkedne és kevés helyet foglalna vízszintesen. De nem, a sok gyökér parkol össze vissza, ha talál egy talpalatnyi földet, ami parkolódíjmentes.

És a gyalogosok is tudnának közlekedni a járdákon, mert a legtöbb autó teljesen rááll a járdára, vagy csak félig. De még ha egy gyalogosnak elég is az a 20 cm amit a kocsik hagynak, egy babakocsit tolónak nem igazán. De miért is szlalomozzak a JÁRDÁN ami gyalogosoknak van fenntartva, mert a köcsög taplók ráparkolnak a JÁRDÁRA. Aztán ha le kell lépnem az úttestre, hogy a köcsögök járdára felparkoló autóit kikerüljem, akkor bezzeg egyből rámdudál a többi köcsög.

A többi köcsög meg szétlopná a parkolóházra elkülönített pénzt, mielőtt az építés megkezdődne. (pártállástól függetlenül)
Én ezekere a köcsögökre meg a centrum főfejes köcsögeire jobban haragszom mint a csóringer parkolőrökre, mert azok többet lopnak.

És biztosra veszem, hogy egy ilyen "nagy" építkezési projekt kis hazánkban botrány nélkül nem mehetne végbe.

R.T. · http://rendszergazda.eu 2009.11.04. 09:22:28

Aljas parkolóőrök...
Jól meg kellene ruházni az összeset! :D

papugaja 2009.11.04. 09:26:54

Amíg az OMH nem tarthat razziákat a parkolóőrök között, addig buherálni fognak. Ez tuti.

Másik megoldás lehet a leplombált tokba helyezett fgép, aminek a MENU gombja nem elérhető.

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2009.11.04. 09:53:46

Szerintem a következő trükk az lesz, hogy lefotózzák a parkolójegyes kocsikat is és PhotoShoppal kiradírozzák a jegyet a fotóról. Majd egy fél év mulva kiküldik a büntetést.

hitelkarosultak.blog.hu/

Bartoki 2009.11.04. 09:55:12

Csak egyet lehet tenni: legközelebb nem szabad szavazni sem a szekfűsökre, sem a narancsosokra.

plony 2009.11.04. 09:56:12

Na ilyen is csak Pesten történhet meg.
Veszprémben például nem, mert itt ingyenes a parkolás, ugye, Pógármester Úr?
Jövőre milyen égbekiáltó marhasággal akar szavazatokat guberálni, Pógármester Úr?

lwcolors 2009.11.04. 10:04:38

Egyik ismerősöm Pesten él, 4-5 olyan esete volt, mikor megbüntették jogtalanul.
Azóta ő is váltott: U alakúra képezte ki a rendszámtábla tartókat, mikor megáll, elővesz a csomagtartóból két régi bécsi rendszámot (bontóból származik), felteszi a magyar helyére, a magyart meg a csomagtartóba. Mikor visszaér mikuláscsomagot eldobja, a magyar rendszámot visszateszi és elhajt. Azóta nem érkezett hozzá felszólítás...

2009.11.04. 10:11:07

@Bartoki: jó ! szavazzunk a fekete liliom pártra. vagy az aldira. lehetne jó kis mosolygós párt belőle.

Karlitosz 2009.11.04. 10:12:54

amíg nincs felakasztva a centrum parkoló vezetősége addig egyet tehetünk, leszedjük a rendszámtáblát és leragasztjuk a regisztrációs matricát belülről.
mindenkinek ezt kell tennie, van olyan rendszámtartó amiből két másodperc alatt kirántható a tábla. be a csomagtartóba, azt annyi.
senki ne fizessen ezeknek a mocskos geciknek.

mojszipupi 2009.11.04. 10:32:27

Ez egy teljesen bevett szokás az ellenőröknél. Regisztrálja az autót csak utána nem rakja rá a mikulscsomagot, hogy nehogy befizesse az illető 5 napon belül a pótdíjat mert a nagyobb büntetésből nagyobb jutalékot kap. ennyi

Sákif za morro? 2009.11.04. 11:02:34

Nagyon geci dolog ez a parkolás ebben a fővárosban. Praktikus egyeztetni a parkoló órával az órát, mert nálam elő szokott fordulni 3-4 perces diff. is. És akkor még nem beszéltünk a fényképezők beállításairól. Hitelesített? Ugyan már! Mivel? Ki által? Hogyan?

Miska E30 2009.11.04. 11:32:53

Velem is pontosan ugyanezt eljátszották két éve a Retek utcában. Szerintem ez már régi módszer. De ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni...

Franky4fingers 2009.11.04. 11:49:01

Valamiből csak meg kellett venni a Ferrarit...

frissfoto 2009.11.04. 12:05:46

Én már voltam bíróságon, és meg is nyertem! Ha a fotón nem azonosítható a helyszín, nincs se parkolóautomata a képen, se utcatábla és pl. a Parlament sincs a háttérben, szóval ha még azt se lehet a képpről megállapítani hogy egyáltalán parkolási övezetben készült,a parkolójegy ugyanezen a képen nem is látszik, de semmiképen sem olvasható, akkor milyen bizonyító ereje van a fotónak??? Az ellenőrök erkölcsi bizonyítványa? Az egyszerű, nem is hitelesített, és nem is hitelesíthető fényképezőgépük? Majd ha milliós gépet vesznek, hozzá nem olcsó hitelesithető szoftvert, amellyel még sötétedés után is jó minőségű (nagyítható) képet tudnak készíteni, és egyértelműen beazonosítható a környék...hát akkor tényleg fizetni kell. De nem kell mulyának lenni, rá kell szánni azt a félórát, amíg a bíróval ezt megbeszéli az ember. Én is nagyon izgultam, mert sose voltam "vádlott" de egy ekkora horderejű ügyben össze-vissza ketten voltunk a szobában, a bírónő és én, szóval még annyi hallgatóság se volt, mint egy ügyfélszolgálati irodában!

Nomante 2.0 2009.11.04. 12:50:47

A Centrumot porrá kell rombolni, helyét sóval behinteni. egyébként is ősi havasalföldi román szokás parkolóőrnek menni, és aki ilyen az nem is lehet sikeres ember, igy tehát átver ahol csak tud.

avatartalan 2009.11.04. 13:49:53

Nekem tényleg azt mondta az I.kerületben(vár mellett) egy szimpatikus parkolóőr hölgy hogy 15 perc türelmi idő van ha jeggyel parkolsz.
Menj be a központba és kérdezz rá.

neked ugatok 2009.11.04. 14:16:46

egy jótanács:
ha a parkolójegyed egy óránál hosszabb időre volt érvényes, a türelmi idő nem 5, hanem 15 perc

24/2009. (V. 11.) önkormányzati rendelete
45. § 3. bekezdés
(3) A türelmi idô – a start-stop rendszerû mobiltelefonos
díjfizetés kivételével – egy óránál rövidebb idôre
történô díjfizetés esetén 5 perc, egy órára vagy annál
hosszabb idôre történô díjfizetés esetén 15 perc.

ha 2005 május előtt történt a dolog, akkor ugyanez volt érvényes, csak a
19/2005. (IV. 22.) Főv. Kgy. rendelet
41. § 3. bekezdés

egyébként leszophatnak. én most írtam nekik egy 3 oldalas ellentmondást a bíróságra, pereskedjünk, ráérek...

jobbosbalos 2009.11.04. 15:36:45

@frissfoto: Igazad van, annyit tennék hozzá, hogy szerintem még az sem elég ha látszik a környezet, mert a hitelesítés nélkül készült képet szétgányolhatod fotoshoppal (igaz ezt egy szakértő utólag is meg meg tudja állapítani), a hitelesítő szoftver viszont lehetetlenné teszi, hogy baszkuráld a felvétel metaadatait(pl a kép mellé rendelt időpontot a fájlban)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.11.04. 18:02:33

tudnám mi a sápadt péniszért foglalkoztok reklamálással, levélírással, meg bármi egyébbel.

meg kell várni a bírósági felszólítást, arra ellentmondás és kész.

nem kell 3 oldalas ellentmondás, elég csak annyi, hogy a követelés nem valós, nem ismerem el. aztán per, ott meg rendesen megszopják a centrumos srácok.

abból élnek, hogy senki nem vállalja a pereskedést.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.05. 13:39:17

Lúzer! Most vetted az autód és elöször parkoltál, vagy nem olvasol?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.05. 13:43:54

@hitelkarosultak: Ha nekem érvényes jegyem van, akkor bizony, bizonyithato a Fotosoppolás szakértőileg
A jeggyet meg gyűjtögetem régóta

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.05. 13:46:38

@Mr. Nobody: Hol akarod bizonyitani, meg utánajárni???
Biroság megvár, bizonyiték benyujt,
birótol fugg hogy elfogadja-e a bizonyitékod vagy a centrumét
Aztán már csak Strasszburg marad

hitelkarosultak · http://hitelkarosultak.blog.hu/ 2009.11.05. 14:27:32

@horex: akkor te már tudsz valamit :) Nem mindenki gyűjtögeti a jegyet.

aszehirek 2009.11.07. 22:25:02

Néhány dolgot szeretnék megjegyezni!
1. A parkolási ellenőr nem tud dátumot állítani a gépén, mivel azt a rendszer a központi rendszeróráról veszi le. (nem arról amit a jegy-automata mutat, mert az önálló egység)
2. Az, hogy az autós mikor fizeti be, vagy befizeti-e egyáltalán a pótdíjat, nem érdekli az ellenőrt, ugyanis Ő nem kap jutalékot a teljesítménye után. Általában egy területre (pályára) van egy átlag szám, amit becsületes munkával (gy.k.: kamu pótdíjak nélkül) lehet teljesíteni. Ha ez nem sikerül, akkor persze kevesebbet kap az ellenőr. (Persze a fizetésnél több egyéb tényező is közrejátszik)
3. A legtöbb ellenőr normálisan és becsületesen dolgozik, mivel igen nagy a belső ellenőrzés (legalábbis a Centrumnál)
4. Az, hogy le kell verni az ellenőr veséjét, szerintem a kommentelőt minősíti, hiszen az ellenőr is ember. Én például a csodálatos Gyurcsány-kormánynak köszönhetően majdnem 5 hónapig dolgozhattam Parkolási ellenőrként, én nem azért mert annyira élveztem, vagy mert akkora k*csög vagyok, hanem mert 2 diplomával nem kaptam máshol munkát! Ja és a kollegák többsége szintén normális értelmes férfi és nő volt. (Persze azért volt egy-két kretén, de ők voltak kevesebben)
Egy volt parkolási ellenőr

zoli_ 2009.11.11. 10:26:40

Már nem egészen igaz, hogy a bírók, csak a centrumnak adnak igazat. Utoljára 17 teljes percig tartott, amíg megszopattam a centrumot a bíróságon. Ennyi idő alatt még itélet is volt, höhöhöhöööö

zoli_ 2009.11.11. 10:28:22

@aszehirek:
Majdnem sírok, érdekes módon én csak sunyi, szemét nintendóssal futotam össze....
A munkájuk másokon élősködni, ezt parazitának nevezzük.

zoli_ 2009.11.11. 10:29:54

@mcs:
Ehhez azért el kell olvasni egy-két jogszabályt, és némiképp viselni ezt az embertelen rendszert, hogy egy jöttment gecikft akkor és annyit szed be, amikor csak akar...

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2009.11.11. 12:27:21

@zoli_:
az élet már csak ilyen, el kell olvasni hozzá pár jogszabályt.

sirmayer 2009.12.05. 08:48:32

Figyelem!

Mivel a közelmúltban a blogindítóhoz hasonló sorozaton mentem keresztül, ezért a következő megszívlelendő tapasztalatokat adom közre a jogszabályi háttérrel történt kiokosításomat követően:

1, Ha a "getzi" parkolóőr (van száma is!!) mikuláscsomagjában a bünticetlit megnézed és beleférsz az azon feltüntetett dátum és idő utáni 5 percbe, akkor egy min. 15 perces parkolójeggyel(cca.90Ft) és 5 napon belüli ügyf.szolg. jegybemutatással megúszható a pótdíj.
2, Ugyanez igaz, ha ugyan nem férsz bele a bünticetli időpontjától számított 5 percbe, de 15 percbe igen, akkor egy min 1 órás parkolójeggyel(cca.350Ft) és 5 napon belüli ügyf.szolg. jegybemutatással szintén megúszható a pótdíj.
3, Ha nincs mikulás és utólag mégis megbüntettek, akkor irány az ügyf.szolg., ahol meg kell tudni és le kell ellenőrizni, hogy van-e egyértelműen beazonosíthatóan a Te kocsidról dátum,-és időbélyegzett, rendszámos képkocka, amin még a mikulás is látszik! Ugyanis ha nincs, akkor az érvényes bírói gyakorlat szerint - mivel a teljes bizonyítási kényszer a Parkoló Társaságot terheli - a hitelesítetlen és hitelesíthetetlen fényképezőgép és pótdíj nyomtatógép, még a "getzi" parkolóőr seggébe dugott nyomkövető-dátumjelzős GPS ellenére sem alkalmas bizonyításra, így az azokból leképzett eredmények sem alkalmasak bizonyítéknak!
4, A kötelezően - különben irdatlan mértékű lesz a bírság! - 5 napon belül befizetendő pótdíj visszakövetelésének leggyorsabb módja a felszólamlás. Ha erre - az esetek többségében jellemzően - elutasítás érkezik, akkor a jogszabályi háttér már nem szükséges, ezért ld. következő pont.
5, A "getzi" parkolóőr a száma alapján beazonosítható, kérdezősködni kell a többi "getzi"-től, hogy nem-e véletlenűl-e Ő-e az-e? Ha van velünk legalább 2db Kétajtós, akkor izommunka nélkül rövid úton kideríthető a megkérdezett "getzi" mobilos utánjárása segítségével, hogy éppen hol rejtőzködik a KICSIKE!. Csak meg kell keresni, és a büntetések behajthatók! A 2db Kétajtós oda is jó, ha elkísér!

Sok sikert Mindenkinek!

Bougheau Tschichka 2010.01.18. 14:31:30

Vajon milyen módon lehet "hitelesített" egy digitális fényképezőgép, aminek az óráját bármikor beállítja Setup-ból?

Egyértelmű a dolog.

Ráteszik minden kocsira a mikuláscsomagot és lefotózzák. Aztán meg leveszik!

Aki bele esik az elállított idősávba, annak megy -később- a pótdíjfizetésre felszólítás.

Magyarán: teljesen mindegy, hogy van-e érvényes(nek hitt) parkolójegyed vagy sem, ha úgy esik, megbüntethetnek.
Gyakorlatilag no sansz

tbb 2010.07.18. 09:19:14

Ha te 17.38-kor elhúztál, és a mikuláscsomagos fotó 17.41-t mutatott, akkor bizony nem ártana a kütyüket újra hitelesíttetni. Vagy esetleg a te órádat.

tbb 2010.07.18. 09:32:39

@Bougheau Tschichka:

Nem mondod, hogy a hitelesített gépek setupból módosíthatók? És ezt a hatóságok, biróságok elfogadják?
süti beállítások módosítása