Tékozló Homár

Megtagadta a kiszolgálást a számlával trükköző pincér

2009.11.23. 09:57 | ge | 109 komment
Ha egy kocsmában át akarnak vágni, az akár egy mindennapos dolog is lehetne, de ha mindezt a törzshelyeden egy ismerős pincér teszi és még hónapokkal később is meg van sértődve, mert nem hagytad neki, na az igazán kínos. G. sztorija Szegedről.
Történetünk körülbelül egy éve kezdődött, amikor egy hatfős baráti társasággal levonultunk az egyetem melletti törzshelyünkre, a szegedi Mojo Clubba. Párommal és egyik csoporttársammal nem akartuk túlzásba vinni a mulatozást, úgyhogy fejenként összesen két-két sört fogyasztottunk el. Ez egyfelől fontos lesz a későbbiekben, másfelől nem lehet azzal vádolni minket, hogy komoly alkoholos befolyásoltság alatt álltunk volna.

A többiek jónéhány vodka, tequila és hasonló nyalánkság elfogyasztása után viszonylag hamar távoztak, hogy belevessék magukat az éjszakába, előtte persze mindent kifizettek. Ez azért bizonyos, mert miután ők elmentek, odamentünk a pincérhez megkérdezni, hogy mi maradt felírva az asztalunkhoz, s a válasz tökéletesen megfelelt a valóságnak: hat sör és egy csomag ropi.

Üldögéltünk még egy órát, megvacsoráztunk, majd elindultunk volna hazafelé. A fizetésnél a pincér elkezdte sorolni, hogy a sörök mellett volt pár ásványvíz, és összesen hét feles tömény, amit most ki kellene fizetni. Egy ponton követtünk el hibát, azzal, hogy ott helyben nem említettük meg neki, hogy nem sokkal korábban még azt mondta, hogy csak hat sörünk van. Ez utóbbinak egyetlen magyarázata van: teljesen megdöbbentünk, hogy azon a helyen, ahová hetente két-három alkalommal lejárunk, megpróbálnak átverni minket. Nem vagyok annyira naiv, hogy meglepődjek azon, hogy a pincérek trükközni próbálnak, de azt nem hittem volna, hogy állandó vendégeket is ilyen pofátlanul próbálnak lehúzni. Jóhiszeműségről szó sem lehet az esetünkben, rendszeresen hallom még olyan ismerőseimtől is, akik állítólag jóban vannak ezzel az egyénnel, hogy egy-két sörrel többet számol fel, vagy egy-két ezer forinttal kevesebbet ad vissza. S így például értelmet nyert egyik oktatóm egy héttel korábban elhangzott mondata: „Biztos, hogy öt sört ittam és nem csak hármat?” Hmm…

Mindenesetre kifizettünk minden olyat, amit valóban elfogyasztottunk, majd távoztunk. Ezzel azt gondoltuk, hogy vége a históriának, a pincér is belenyugodott, hogy nem sikerült pluszpénzre szert tennie aznap este, és idővel mi is lenyeljük a békát.

Körülbelül két hónapig nem jártunk arra újra, végül egyszer (ugyanúgy hárman, akik ott voltunk akkor) lementünk két oktatónkkal, mert ők mindenképp oda akartak menni, mi pedig azt gondoltuk, hogy lecsillapodott már az ügy. Mit ad isten, épp ez a köpcös úriember volt szolgálatban, aki engem és a páromat levegőnek nézve kiszolgálta a többieket (igen, a harmadik srácot is, aki velünk volt az ominózus esetnél), majd odaszólt nekünk, hogy minket itt ő nem fog kiszolgálni. Azonnal távoztunk mindannyian, és fél évig a hely közelébe se mentünk.

Mintegy egy hónappal ezelőtt egy balszerencsés véletlen folytán – van egy-két közös ismerősünk – egy asztalhoz keveredtünk „barátunkkal”. Teljesen normálisan viselkedett, odajött kezet fogni, ebből arra következtettem, hogy a vihar elült végre. Végül egy ködös novemberi estén, mintegy egy évvel a sztori kezdete után újfent letévedtünk a Mojóba. Nem akartunk volna odamenni, de egy kedves barátom által szervezett konferencia utáni levezetést oda sikerült szervezni, mi pedig nem akartuk vele megtenni, hogy nem megyünk le. Ekkor következett az, ami odáig vezetett, hogy megírjam nektek kis történetünket. Ugyanabban a hármas felállásban érkeztünk meg, ahogy egy évvel azelőtt, és egyikünket újfent kiszolgálta. Ezután odafáradtam a pulthoz, gondoltam, teszek még egy próbálkozást, no meg, hogy őszinte legyek, szerettem volna hinni abban, hogy druszám mégsem akkora tahó, mint amekkorának gondoltuk. Miután megtagadta a kiszolgálást, elkértem tőle a panaszkönyvet, amit szintén nem volt hajlandó odaadni, mondván, hogy nem fogyasztottunk. Ez volt az utolsó csepp a pohárban.

A legkellemetlenebb a dologban az, hogy nem igazán tudom hova tenni a történetet. Az, hogy azok után, hogy megpróbálsz valakit pár ezer forinttal átverni, még neked áll följebb, az bizony kicsit erős. Felmerült bennünk az is, hogy vajon az háborította fel, hogy a tetű lassú, unott pofával végzett kiszolgálásért nem adtunk borravalót? Nem tragédia egyébként a történet, normális helyeket normális kiszolgálással találunk az utca túloldalán. Csak az a bosszantó benne, hogy nagyon szerettük a helyet, és tökéletes példája annak, hogy mennyire rá tudja nyomni a bélyegét egyetlen kretén pincér egy egyébként remek helyre…
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

É2I 2009.11.23. 10:14:02

Ahha! Nekem is voltak hasonszőrű tapasztalatim. Máshol.
A hely mindegy, volt egy kötsögh pincér gyerek. Pofátlan volt, mindig megpróbált lehúzni. Naponta mentünk haverokkal a helyre, ez f.sz minden nap bepróbált.
Aztán egyszer amikor tele volt hely, bejöttek a haverjai, odajött hozzánk, hogy mivel már régóta ott vagyunk, adjuk át a helyünket. WTF?
Mi ez, busz? (Fogyasztottunk rendesen.)Elkezdte volna a jelenetet.
Inkább eljöttünk.
Bár este mikor elindult hazafele rákérdeztünk, hogy is volt e helyzet.
Azután már nem volt kedve hepciáskodni, inkább másik pincért küldött az asztalunkhoz, lassan szívódott fel az a pár folt, amit ráaplikáltunk az arcára.

akikaztmondjákni 2009.11.23. 10:19:24

De most akkor mi lett a vége?Se panaszkönyv?Se főnök hivása?Semmi?
Sztem a pincér bolond:)Vendéget veszit meg személyes találkozonál kezet ráz utána meg mufurcoskodik...ez nagyon vicces:)

Xmas 2009.11.23. 10:22:30

Ilyenkor szokás kérni az üzletvezetőt a panaszkönyv helyett...

Eric_Cartman 2009.11.23. 10:31:00

Ebben a történetben túl nagy a jövés-menés.

betépett felhasználó 2009.11.23. 10:33:38

Korrekt a pincér, következetes.
riszpeket

Eric_Cartman 2009.11.23. 10:34:09

Kocsmába Ultimate Chopper-el kell menni, attól félnek a pincérek.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.11.23. 10:36:26

Ugorj be inkább a szolnoki Cora-ba!
Ott mosolyogva kiszolgálnak.

Pepin bácsi 2009.11.23. 10:45:01

a mi kocsmánkban ilyen nem fordulhatna elő

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.23. 10:47:42

@É2I: Bonyolult a storid
Mi az hogy eljöttetek?
Pofánvertétek vagy nem?

Andr1s 2009.11.23. 10:50:23

Hát a cikk írójához lenne mondanivalóm:

Te is hibás vagy, hogy olyan helyre mész be ahol előzőleg átvágtak.
Szándékosan keresed tehát a bajt.
hát megkaptad.
hehe

Egyéves Önkéntes 2009.11.23. 10:53:26

a pincér nappal kasszás az Aldiban és mindig mosolyog.
estére már elfárad.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.11.23. 10:55:11

Ez nagyon hajaz a vadász sztorijára a medvével.

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2009.11.23. 10:56:09

@Xmas: mivan ha aztis csak fogyasztó vendégek kérhetik?:D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.11.23. 10:56:34

Nem értem, mi a poszt toló problémája. Szar a hely? Szar. Mégis ide járnak? Mégis. Erről idősebb kollégám jut eszembe, aki a hülye reklamációkra azt szokta válaszolni:
- Ilyen helyre ilyen kell, különb helyre különb kell.

reményhal... 2009.11.23. 10:57:08

erről jut eszembe a vadász esete a medvével. "vadász, vadász te szopni jársz ide"

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.23. 10:57:34

Melyik faluban laksz, hogy csak az az egy kocsma van?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.11.23. 11:01:10

@Csokis: Volt középiskolám diákjai jutnak még eszembe (én már nem tanítottam őket, de a túlélő túrákról ismertem a csapatot), akik négy évig járták a környékbeli kocsmákat, de mind "megmérettetett és könnyűnek találtatott". Erre érettségi után nyitottak egy sajátot, két saroknyira a sulitól. Amikor utoljára jártam ott, nagyon jól ment a bolt. (Gyanítom, hogy jobban keresnek, mint a volt tanáraik.)

É2I 2009.11.23. 11:10:13

@horex:
Helyben nem akartunk balhét és mentünk is volna pár perc múlva. Úgyhogy felálltunk eljöttünk. Este tízkor volt záróra. Visszamentünk és váltottunk egy-két szót a f.szkalappal.
Repkedett egy-két f.szom, aztán átváltottunk a jobb egyenes, bal horog kombóra. Imitt-amott elkékült a csávókám.
Következetesen továbbra is odajártunk. De valahogy sose jött az asztalunkhoz. Jött a másik. Nekünk is jobb volt.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.23. 11:12:01

@É2I: Höhö
Igy tiszta és érthető

É2I 2009.11.23. 11:14:16

@É2I:
Ja még annyit, hogy olyan öt évvel idősebb volt nálunk. Azt hitte ez feljogosítja arra, hogy lenézzen, átkúrjon minket.
Hát egyszer elfogyott a cérna...

Eric_Cartman 2009.11.23. 11:14:50

Az egyetemista bemegy a kocsmába, és kér 3 Unikumot.
- Mire ez a nagy felhajtás? - kérdezi tőle a pincér.
- Ma éltem át életem első orális szexes élményét.
- Gratulálok! A negyediket ennek örömére én állom.
- Kösz, nem kell. Ha 3 nem mossa le az ízét, a 4. sem fogja...

angantyr 2009.11.23. 11:16:47

@akikaztmondjákni:
Nem biztos, hogy bolond, lehet, hogy szimplán skizofrén. Attól függ a fogadtatás, melyik énje kerül épp előtérbe.

--
Amúgy meg nem értem; a posztban közben vacsora is szerepel. Most akkor a ropi volt a vacsora, vagy a "pár ásványvíz, és összesen hét feles tömény"? Vagy a vacsorát nem kellett kifizetni?
Rejtély.

teki424 2009.11.23. 11:16:56

@É2I: Gondolom ő egyedül volt, ti meg sokan.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.23. 11:17:50

@Eric_Cartman: De remélem lány volt az egyetemista, nem mintha elitélnék bárkit is...
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.23. 11:20:17

Párommal és egyik csoporttársammal nem akartuk túlzásba vinni a mulatozást"
Mi ez gruppen??
Rég járt erre "hagyma" olvtárs,ő szereti az ilyen megszólitást, mint a "párom" :)

É2I 2009.11.23. 11:25:19

@teki424:
Csak úgy érdemes ;P
Egyébként hozzátartozik, hogy később még el-el kalapálták a hülyéjét, mert annyira dili volt, hogy mindenkinek beszólt. Mindenkivel szemétkedett, de nem esett le neki, hogy a kapott sallereket ő provokálta ki. Aztán a főnököt is nyúlta a marha, na az ki is dobta. Sokat javult a hely.

akikaztmondjákni 2009.11.23. 11:28:19

@angantyr: Tényleg,lehet inkább skizo!:)
Hát elég össze-vissza a sztori...

Szódás Lova 2009.11.23. 11:31:35

Pénteken voltam ott.

Ergya egy hely, de hiába a bunkó pincérzet (a kérdésre, mi szerint :"-Helló, van esetleg pótasztalotok?-" a következő volt válasz:"-Nincs.Állj."), hiába dzsuvoid a hely (miért a szórakozóhely belső terében tárolják az üres üvegeket töménytelen rekeszben)-, akkor is mindig tele lesz. Egyszerűen jó helyen van, bármit megengedhetnek maguknak.

Oszt annyi. :(

staropramen 2009.11.23. 11:33:26

Sztrovacsek!
Átvágnak, megaláznak (többször is )és mégis oda jársz?
ez valami szado-mazo kurzus?

s9e (törölt) 2009.11.23. 11:34:51

Na lássuk csak. Átbasztak(Itt mondjuk hiányzik valami a történtből). Visszamentél mert kellett egy pofon. Megkaptad. Lekezeltél vele(normális ????) Megint benéztél egy pofonért és ismét megkaptad.
...
Csak nekem furcsa a posztoló?

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.23. 11:37:56

@Csokis: Hóvége nem, a pénzhiány igen
Én másra utaltam
:)

2009.11.23. 11:38:59

oszt cinnamont kértetek-e a sörhöz ? mert ez fontos.

horex · http://horex.uw.hu/ 2009.11.23. 11:39:58

@Szódás Lova: belső terében tárolják az üres üvegeket "
Nem a raktárban voltatok?
:)

betépett felhasználó 2009.11.23. 11:51:36

kvescsön:

ha a kocsmák a tetőtérben müködnének, akkor a pincér helyett padlér -t hasznalnánk?

angantyr 2009.11.23. 11:55:06

Én mondjuk nagyjából értem, miért ment oda többször is a posztoló, végül is elmagyarázza, hogy a vele levők/összejövetelt szervezők mindenáron oda akartak menni (ő meg nyilván nem akart különcködni), de az túl van a felfogóképességem határán, hogy ha már kétszer megalázón bántak vele, akkor hogy a francba tud lepacsizni vele, amikor újra találkoznak.
"...arra következtettem, hogy a vihar elült végre" - hát én nem következtetnék nyugodt lélekkel semmi ilyesmire, hanem minimum elküldöm valahová, ahol az éccsannya várja.
Eh...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.23. 11:57:04

@Secnir: Még egy 4-500 lelkes szociálisan errodeálódott faluban is működhet kettő...

akikaztmondjákni 2009.11.23. 12:00:22

@betépett felhasználó: Váááááááááááááááááááááááááááááááááááá!:D
Eznagyon durva volt:)

angantyr 2009.11.23. 12:03:10

@betépett felhasználó:
Nem. Felszolgálót. (Aki a tetőtérre szolgálja fel a rendelést).
Amúgy nem jó ötlet tetőteret kocsmának berendezni; illuminált vagy annál súlyosabb állapotban levő vendégek nehézkesen tudják épségben elhagyni.

R.T. · http://rendszergazda.eu 2009.11.23. 12:05:31

Ahol egyszer megpróbálnak átb@szni, oda többet nem megyek...

Csokis · http://csokis.blog.hu 2009.11.23. 12:06:27

@Kitalátor feljegyzetei: A mi korunkban még csak a félév végén szoptak, de hát változnak az idők...

Dohányzó Zsiráf 2009.11.23. 12:10:25

Sztrovacsekek! Nem értitek a helyzetet, h miért ment vissza ugyanoda többször.
Utolsó mondatot tessék elolvasni: "Csak az a bosszantó benne, hogy nagyon szerettük a helyet, és tökéletes példája annak, hogy mennyire rá tudja nyomni a bélyegét egyetlen kretén pincér egy egyébként remek helyre…".
Nekem ismerős a szitu, van egy hely, ahová szeret az ember járni, és vissza akar menni akkor is, ha az egyik pincér elkezd bunkóskodni, mert tudja, h korábban az egy jó hely volt ahol sokszor érezte magát remekül.
Ezt a levelet pedig azért írta, mert azt reméli, hátha kidobják onnan a bunkó cincért, és ismét jó hely lesz.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.11.23. 12:19:23

Anno a Hágiba jártunk, ahol minden alkalommal a pincer megprobalta atbaszni a tarsasagot, ezert mindenki vonalakkal vezette a tenyereben, hogy hanyadik sornel tart. De kedelyesen fogtuk fel. Olyasminek tekintettuk, mint amikor Szlartibartfaszt vitatkozik a pincerekkel, es valojaban pedig csak a bisztromat eppen kiszamolja a palyat a kovetkezo hiperugrashoz:D
Nagyon fontosch: ne maradj utolsonak, vagy ha megis es a tobbiek fizettek, fizess te is majd kerd azt, hogy akkor innentol uj szamlat nyitunk.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.11.23. 12:24:23

"Mindenesetre kifizettünk minden olyat, amit valóban elfogyasztottunk, majd távoztunk"
Hmm es ez hogy tortent? Osszedobtatok pontosan a sorok+ropi arat, majd a szamla melle helyezve, a tovabbi beszelgetest mellozve egy ovatlan pillanatban kisurrantatok mint a beszappanozott nyul, a pincert (padlárt) gondosan elkerulve? Mert ez esetben valahol megertheto, hogy a pincerben maradt kozlesi vagy.
A ropi öl. XD

betépett felhasználó 2009.11.23. 12:30:15

@angantyr: a fenet tudja, szerintem kar h, noetol errefele nem igy alakultak a kocsmak.
jobban is hangzik, hogy:
"xy egy nagyon felcsuszott alak lett" a jelenlegi "lecsuszott" helyett

valszeg ez is modosulna:
"feljes dolgot muvelsz, fiam!" v.

egy igy tovabb....

ja, es igazad van, a felszolgalo igy szolgalna ra a jelentesere

"aljas dolgot muvelsz, fiam!"

Dohányzó Zsiráf 2009.11.23. 12:42:06

@Kitalátor feljegyzetei:
1. Nincs meg az elérhetősége.
2. Így nagyobb a társadalmi nyomás az üzletvezetőn.
:)
Gondolom

MosoMasa 2009.11.23. 12:44:54

Én azért nem vagyok meggyőződve arról, hogy a pincér sumákolt.
Ezt már sosem fogjuk megtudni, hogy volt-e félreértés, avagy sem, és hogy az miért volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.23. 12:46:17

@Dohányzó Zsiráf: A vasúti féktuskóval egybecsomagolt, portálüvegen át kézbesített reklamációs lánclevelek még nagyobb nyomást tudnak kifejteni, akár lejárt "In-Kalos passzal" is.

É2I 2009.11.23. 12:54:07

Kikérés után azonnal fizetek, így nincs strigula "kavarodás". Már annyiszor megpróbáltak lehúzni, hogy ez maradt.
Vagy ismerni kell a pincért, akkor még egy kicsit többet is kap az embör fia/lánya a csapolt serből vagy a tulajt, akkor még van ingyenpia is :).

gabor2 2009.11.23. 12:56:10

En regebben sokszor jartam oda es nagyon korrektek voltak a pincerek. Lehet, hogy csak valami felreertesrol van szo, es mindket felnek igaza van. A hely egyebbkent jo, sokaig van nyitva. Mi mindig utolos helykent jartunk oda kisse ittasan meg eppen ejfel elott. Rendeltunk egy pizza+sor+becherovka harmast mindenkinek. Azt benyomtuk es volt hogy elaludtunk annyira ittasak+faradtak voltunk 02h korul. Soha egyetlen rossz szot nem kaptunk. Mondjuk a konyhajat egy ido utan meguntuk mert minden kajanak volt valami uo alapize.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.11.23. 13:02:07

Errol van (nagyba) szo:

"- Nézd - mondta. - A számlakönyvben ugrabugrálnák a számok. Gondolom, magad is szembesültél
már a jelenséggel.
- Hát...
- Egy számlakönyvben - folytatta Szlartibartfaszt - a valóság és a képzelet olyan lényegi szinten
ütközik, hogy mindkettő a másik tulajdonságait veszi fel, és így bizonyos paramétereken belül minden
elképzelhető."

www.ujgalaxis.hu/ebooktar/pdf/mindenda.pdf

Soha nem kapsz el élve! (törölt) 2009.11.23. 13:05:45

A pincér a legundorítóbb állatfajta.

Eric_Cartman 2009.11.23. 13:12:07

A pincér lakóházak, hétvégi házak, lakások kizárólag fenyőből készült faanyagaiban, az erősen felmelegedő helyeken, elsősorban a padlásterekben igen gyakran fordul elő.

Eric_Cartman 2009.11.23. 13:14:39

@Eric_Cartman: Uhhh, elnézést, az a cincér (Hylotrupes bajulus).
Összekevertem, bocs.

É2I 2009.11.23. 13:22:29

@Eric_Cartman: Hovatovább hőspincér.

Hargita 2009.11.23. 13:23:23

Gimnazista éveim szinte minden egyes napját a Mojóban mojolva töltöttem. Az volt a második otthonunk, többnyire csak kóláztunk és rengeteget csocsóztunk, de minden kis pénzünket ott költöttük el. Név szerint ismertük a felszolgálókat, ők már tudták, hogy a 2 decis kólához rövidre kell vágniuk a szívószálat, és mindig úgy hozták ki, de azt is tudták, hogy a barátnőm 10 cukorral issza a kávét.
A ballagási búcsúbeszédtől elkezdve a házi dolgozatokon át a szalagavatós beszédig minden a Mojó asztalán íródott. 7 évig jártunk oda hűségesen, de a régi pincérgárda egyre inkább elkopott. Elkerültünk Szegedről, de ha arra jártunk, be-benéztünk, ám már nem voltak ott a jó arcok.
A régi idők emlékére szerettem volna ott tartani a lánybúcsúmat augusztusban. A barátnőm le is foglalta az asztalt, de azt már nem engedték meg, hogy tortát is bevigyen. A nagy esemény előtt 1 nappal valaki véletlenül arra járt, akkor derült ki, hogy a Mojo akkoriban be volt zárva, így a lánybúcsúnak lőttek, de persze nem hívtak fel minket. Ha véletlenül nem derül ki előtte, akkor nagyon pórul jártunk volna.
Azóta nem jártam ott. Nem bántom a Mojót, mert ezer szál fűz hozzá, de nagyon sajnálom, hogy ez lett ebből a remek helyből...

2009.11.23. 13:30:12

@Hargita: azt hittem ebből valami jóféle paródia lesz (amikor a rövid szívószálaknál tartottál)... de nem :(
Kár érte, jó írásnak indult, de a végére ellaposodtál, nem tudtad felvenni a fordulatszámot, hiányzott belőle a cinnamon, a menta teraszra utalás...stb. Máskor jobban készülj egy egy homáros hsz-re.

Asidotus 2009.11.23. 13:37:37

@flash-:
próbáld meg ezt Egerben. Ott minden helyen eljátszották ezt velünk, hogy egy-két sört mindig hozzácsaptak. Mert elég nagy számla volt, csakhogy a sok ember a maga néhány italát mindig meg tudta jegyezni. Ilyen alapon hagyjam el a várost?

Sátán meg a Jocó 2009.11.23. 13:50:47

Ha egyszer lesz elegendő pénzem, kocsmát nyitok. Cseh stílusút.

Ahol a pincér állandóan az asztalok között cirkál N darab tele kriglivel, és ahol helyet lát, oda lerak néhányat, az asztalon lévő cetlire megfelelő számú strigulát húz, aztán megy tovább. Akinek az alátéte vagy a tenyere a kriglin van, annak nem rak le.
A nyomában loholó becherovkás ürge már megkérdezi, mennyit tegyen le, ő is húz strigulát, megy tovább. A cseh csóka meg szmebn velem perfektül csahol csehül, kriglije üres lesz s természetesen nyúl az újabb tele krigliért, hogy egy pillanatra is abbahagyná a mondókáját.

Isteni rendszer! :)

Nincs az, ami rühellek, hogy nekem kell a pincér figyelmét mindenféle vicces mozdulatokkal rám irányítani, miszerint "hahó, szeretném itthagyni a pénzemet", majd a söröm X idő múlva (X soknak érződik, pláne, ha szomjas az ember) kapom csak meg.

Szerintetek bevállna egy ilyen cseh stílusú kiszolgálás itthon? Nekem marhára bejött, de lehet, hogy csak én küszködök vehemens vízháztartási problémákkal a kocsmában.

Fairy Girl 2009.11.23. 13:52:03

@É2I: Most komolyan, többen megvertétek az egyedül lévő (egyébként seggfej) pincért? Pfff....

@Szódás Lova: a töménytelen rekeszek a sörösrekeszek? :D

akikaztmondjákni 2009.11.23. 14:02:40

Látszik,h hétfő van.
Aludjunk!:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.23. 14:11:59

@Fairy Girl: A töménytelen rekeszek azok, amelyekben nincs ún. égetett szeszes ital, azaz tömény. Vagy üveg sincs bennük, vagy az van ugyan, de üres, illetve ha mégsem, akkor sör, bor, üdítő, ásványvíz a tartalmuk.
A vermutfélék (likőrborok) határesetnek minősülnek.

@Soha nem kapsz el élve!: Mindazonáltal - tekintettel arra, hogy fajtái csupán az ember által tenyésztett állat- és növényfajoknak vannak (hovatovább pl. a háziállat szót is használhatnánk, de mindazonáltal mégsem tehetjük, mert pl. a ponty fajtái közül egyik sem háziállat attól, hogy haszonállat) - előnyösebb lenne a "legundorítóbb állatfaj" kifejezés ugyancsak okszerűtlen használata, mivelhogy a pincérek nemhogy szaporodóképes utódokat nem tudnak egymással nemzeni, de kétségkívül önmeddőek is. Taxonómiai besorolásokat célszerűnek tűnik más dimenzióban kieszközölni.
Hovatovább olybá tűnik, mintha tulajdonképpen kissé belebolonyolódtam volna netántalán...

akikaztmondjákni 2009.11.23. 14:15:16

@Sün‼: Vagy tollastöpörtyűskulawebes?:)

É2I 2009.11.23. 14:18:23

@Fairy Girl:
Konkrétan; meg!
Ha volt olyan marha, hogy többünkbe köt bele egymaga.
Amikor rákérdeztünk -még szép szóval-, hogy akkor mit gondolt, hogy teheti szerinte meg, azt amit, akkor kaptunk egy megfelelően pimasz választ. És egyéb elirányítást, anyázással. Itt hibázott. (Nem kapott nagy verést, egy-két célpofon volt, hogy ráébredjen nem tehet meg mindent. ;)
Nincs az mindig úgy, hogy akkor legyünk lovagiasak egy seggfejjel.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.11.23. 14:19:01

@akikaztmondjákni:
Egy BÜ post is elkelne már.
Ezer éve nem olvastam olyant.

akikaztmondjákni 2009.11.23. 14:24:19

@Sün‼: Én nem akarok BÜ-t:)
BOTRÁNYt akarok!:)

Sün azt irta Rolad egy kommentelő a Kulawebes posztban,h unalmas vagy...:S

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2009.11.23. 14:31:01

@akikaztmondjákni:
Ez felháborító!
Égnek áll a tüske a hátamon!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.11.23. 15:03:32

@Sátán meg a Jocó:
hat nem tudom mi nem ismertuk a pragai rendszert
lementunk vagy 10-en eccakai helyre
es en mar nem tudom a rovatkazott papirok keveredtek el, vagy valami mas
de 7-en szerencsesen tavoztak, mi meg nem tudtunk kimenni
a policajt akartak hivni
de aztan Vician erelyesen fellepett

/ps/ a "parom" elleni harcot feladtam, majd elmulik magatol/

asdf 2009.11.23. 17:28:47

A vasarlok konyvet nem kerni kell, hanem szabadon hozzaferhetonek kell lennie egy darab mukodekepes iroszerszammal. Valamint a beirashoz egyaltalan nem kell fogyasztani/vasarolni, barki, barmikor beleirhat. A helyi jegyzonel lehet bejelenteni, ha valahol nem igy van.

GáborSzeged 2009.11.23. 17:46:26

Én is jártam már ott,de szerintem sem vmi jó a kiszolgálás.

Disznó Úr 2009.11.23. 18:41:39

Meg kell mondjam, hogy utoljára 15 éve jártam ezen a helyen, nekem úgy rémlik hogy tele volt mindig szerb bűnözőkkel, akik fejenként egy üveg whisky előtt üldögéltek. Lehet hogy innen ered a "jóltartás". Érdekes, csak az egyetem elején jártam ott, később nem, kicsit olyan bölcsészes hely volt.

Nade: nem értem azt az alárendelt szerepet, hogy megnyugodtunk, miután a tetű kezet fogott velünk valahol. Micsoda kegy, bár mint kitűnik nem sok értelme volt.

Nem szabad ilyen jellemtelennek lenni. Szar alaknak gazsulálunk?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.11.23. 23:39:54

@hagyma: (Bontóba a blogmotorral!)
Az én jobb lábam olyan, mint a szegedi papucs: nincs párja.

vauvauvau 2009.11.24. 03:17:42

Én pesti vagyok, de Szeged marha jó hely. Nyáron voltam ott és az a Tejbüfé marha jó, most tudom nem arról a bárról szól a sztori, csak hát leírom. Szóval jó hely Szeged, mindenkinek ajánlom, menjen el ebből a hülye városból, Pestről.
Ott normálisak az emberek, jó a város.
A pincér meg valószínű pesti lehet.
süti beállítások módosítása