Tékozló Homár

Bezárt a ScienNet

2009.11.26. 16:35 | jackyll | 543 komment

Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették, illetve a jelek szerint még a szerverüket is elvitték. A PSZÁF jelentéséből amúgy kiderült, hogy a vásárlásból gazdagodók nem álltak jogviszonyban a hálózatot működtető offshore céggel, hanem egy másik hasonló nevű offshore céggel szerződtek. Úgyhogy kérdéses, mit tehetnek most majd a 3 évig érvényes utalványaikkal.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.11.30. 23:25:48

Kíváncsi vagyok, vajon mi tartott ennyi ideig a hatóságoknak, miért nem volt egyből gyanús egy ciprus offshore cég esetében, akinek amerikában csak egy postafiókja van és a domainjétt is Nyíregyházán jegyeztették be?

És mi a rákért van 400 000 hiszékeny hülye még mindig magyarországon???

Matricás autókkal is egyszer már megégtek
Mikor következik a Lynoess?

De legalább ezt a szaros kengurut sem látjuk többet!

pudliho 2009.12.01. 08:38:14

@ineralisi:
enyim a videón a feri01 én 2 tricsiliárdot vettem ki a rencerből, nem tudom mi bajotok vele

nyílméregbéka 2009.12.01. 08:39:25

@joeramirez: Jók voltak a beetető-embereik. És sok a hülye.
Nekem is csinálta egy ismerős házaspár; közgazdász meg másféle pénzes végzettségűek (!!!). Még a fix állásukat is épp készültek feladni a Sciennetért! :-(
Mesélték a legendákat a csaliként mutogatott nyugdíjas tatáról, aki 50.000-rel ment nyugdíjba, de most havi másfél millát keres. (Én már pusztán ettől a mesétől szétröhögtem magam, de ők párás szemmel mesélték.) Kérdezték, hogy hülyének gondolom-e őket, hogy olyasmibe ugranak bele, ami nem bombabiztos?
Mondtam, hogy majd akkor esetleg hiszek nekik, ha KÉSZPÉNZ érkezik a számlájukra ebből. Nem jog, nem utalvány, nem foglaló, hanem effektíve pénz.
De mondták, hogy azt nem lehet, mert az után adót kellene fizetni (!!). - Ez napra pontosan egy hete volt.

mama100 2009.12.01. 17:18:18

csakhogy olyan is legyen akinek jó volt...
Kb. két éve vagyok sciennet törzsvásáró. Akkor csatlakoztam, amikor se nekem se a páromnak nem volt munkája. Volt viszont két gyerek, bankkölcsön, stb. Jelentem, NEM kellett befizetnem semmit!! (nem is tudtam volna) Abbol viszont, hogy mindennap vettem kenyeret, tejet, stb. csak visszajött egy kevés pénz. Nem arra tettem fel az életemet, hogy hálózatot építek, nem is tettem. Ha valakit érdekelt, elmondtam a tapasztalataimat. Minden Hónapban összejött annyi, hogy 5-10000 forintos utalványt el tudtam költeni. Akkor az nekem igen nagy segítség volt! Azóta már van munkám, a szakmámban dolgozom. De rászoktam arra, hogy a multikkal szemben előnyben részesítem a helyi kis boltokat, ahol elfogadják az utalványaimat. A helyi kis élelmiszerbolt tulajdonosa szerint 40%-al nőtt a forgalma mióta sciennet termékpartner. Elgondolkodtató....
Később a számlámra készpénz is érkezett, amit "külföldről származó jövedelem " címén feltüntettem az adóbevallásomban. Lehet hogy adót csaltak a vezetők. Lehet. Kis hazánkban ez előfordult már lent is, fent is. A rendszer viszont vásárlónak, kereskedőnek egyaránt jó. Én nem vagyok milliomos. Megfogok minden forintot. Ezt tette a többi 400 ezer ember is, aki nem azon síránkozott, hogy nincs pénzük, hanem megpróbáltak tenni valamit, hogy legyen

shouse 2009.12.01. 18:28:04

agilisnak ki lett húzva a méregfoga, vagy annyira elfoglalt az ő mlm-jével - amit a szabadidejének a kibővítése érdekében is végez - hogy már vissza se kacsint ide?

...pedig, ha komolyan veszi az egészet és a rendszere normális, akkor nincs félnivalója nemde?

shouse 2009.12.01. 18:29:55

@mama100:

ehhh... megértelek, de te nem érted a lényeget!

Liquido77 2009.12.01. 22:39:51

@joeramirez: Már vártam mikor hozza szóba valami szakértő a Lyoness-t. Csalódni fogsz barátom, a Lyoness nem fog következni. És ennek egyszerű oka van. Teljesen legális és nem átverés.
Csak a tisztánlátás miatt. Nem az emberek voltak önmagukban a sciennet buktatói, hanem maga a felépítés. Egyszerűen nem akartak adót fizetni a tevékenységük után. Már rég mondtam ismerőseimnek is akiket beregeltek, hogy csúnya vége lesz. Nem hitték. De maga az ötlet akkor is zseniális, hiszen a Lyoness az eredeti, és már lassan 7 éve folyamatosan fejlődve, növekedve működik. És ez így is marad. Jó éjt mindenkinek!

shouse 2009.12.02. 00:14:23

@Liquido77:

Drága Béláim a Lyonessnél!
Most néztem meg a Lyoness weboldalt... háát ennél bonyolultabb jutalékos rendszert kitalálni már csak tendermeghívásos alapon lehetne...
Sajnállak benneteket :)

shouse 2009.12.02. 00:16:22

@joeramirez:

Azt a kengurut én is utáltam :)

gande 2009.12.02. 01:00:06

@Liquido77:

ez csak az idő kérdése, hogy a lyoness is bedől, mert piramisjáték. lehet, hogy nem csalnak adót, de attól még piramisjáték, mivel nem abból lesz vkinek sok pénze, hogy vásárol, hanem ha "pozíciókat" vásárol nem kevés pénzért. és azokat miből fizetik ki? az új tagok befizetéséből és nem abból a 0,5%-ból amit az ÖMV-nél eltankolok.

Liquido77 2009.12.02. 01:26:32

@gande: Te bizonyára jobban tudod mi hogz történik a Lyoness-nél, hisz te is szakértő vagy. Informálódj, és majd rájössz milyen butaságot írtál. Vagy ne csinálj semmit, éld tovább az életed, és hagyj másokat is úgy élni ahogy akarnak :)

Liquido77 2009.12.02. 01:31:00

@shouse: nem igazán értem te mit találsz olyan bonyolultnak, de valszeg nálad hibádzik valami. Szerintem egy átlagos gyerek is simán megérti, persze nem elsőre (ja, és itt az egész működésről beszélek, nem csak a jutalékokról).

gande 2009.12.02. 03:44:54

@Liquido77:

ja.
végighallgattam egy előadást.

de te nyilván meg tudod válaszolni nekem azokat a kérdéseket, melyekre ott nem kaptam választ.

milyen garanciát ad nekem a lyoness, ha befizetek 600e forintot, hogy azt valaha is visszakapom?

ha csak törzsvásárlói kedvezményről van szó, akkor miért szükséges egyáltalán "pozíciók" vásárlása?

nem az új tagok befizetéseiből fizetik a milliókat, melyeket akkor kapnék, ha belépek, fizetek és találok további "pozícióvásárlót"?

gande 2009.12.02. 03:49:36

@Liquido77:

ez a tipikus szöveg, a befolyásolási kísérlet egyik formája, a "te vagy a hülye, ha nem érted" és "100000 ember nem tud tévedni"

tintapatronguru 2009.12.02. 03:58:34

Sziasztok !

Szegény kis kenguru ha tudná hogy ti itt eltemetitek . . . ..

Annyi butaságot lehet olvasni különböző fórumokon a ScienNetről . . . . .
elképesztő

Hozzám 1318 ember csatlakozott ebből kb 400 an használték aktívan a rendszert és soha senkinek nem volt semmi problémája az elszámolással . . .

Hogy pénzt befektetni meg egymésnak adni ? Ilyen baromságot . .

1 xer sem hangzott el az én számból sem más vezetőktől akiket személyesen (pl: Leinemann vagy Lukács Zs.) ismerek hogy fektess be pénzt és 1 hét múlva milliomos leszel vagy hogy tegyél be ennyit és majd pár hónap múlva lesz belőle annyi. Ez kifejezetten tiltva volt és kizárás járt érte ha valaki így mutatta be a rendszert . . . . .

A 3 év alatt ismereteim szerint 170 körül mozog azoknak a száma akiket kizártak - eszerint - a megnevezés : felelőtlen üzleti magatartás , és megtévesztés , a vásárlói rendszer nem tényszerű bemutatása.

Én csakis azt adtam tovább hogy itt van ez a dolog ingyen van regisztrálj be és visszakpod az elköltött pénzed egy részét. 1 és 50 % között, egy részét készpénzben amit év végén adózni kell a másik részét pedig egy virtuális számlán amit le tudsz vásárolni .. . .röviden leegyszerűsítve.

És persze - itt jön amit sokan félremagyaráznak - le tudod foglalózni a jövőben vásárlásaid egy részét és kiegészítve le tudod vásárolni a termékpartnereknél.

ez röviden 12 percben

Hosszabban ott az ÁSZF olvasd el

Ezek a tények már nem is merülhetnek fel a VPOP nál sem , most már csak az állítólagos adóscsalást vizsgálják.

Én bízom abban hogy azzal zárul hogy a vpop nyilvánosan bocsánatot kér és felkészül a perre amiért így megkárosított több tízezer embert.

De még ha csaltak is a sciennet tulajai és valóban nem fizettek adót , akkor is felfoghatatlan hogy hogy tehetik meg hogy kb 60 ezer ember megélhetését szó nélkül elveszik.

Én fizettem adót, benne van nagyon sok munkám. És igaz hogy én nagyon kicsi vagyok ahhoz képest aki pl havi 65 milliót keresett ebből , de én is büszkén kiállok bárki elé pl az 1318 regisztráltam elé , mert én korrektül tájékoztattam őket mindenről.

Most jobban érzem magam hogy elmondhattam :-D

Köszi

Kristóf

tintapatronguru 2009.12.02. 04:00:50

Sziasztok !

Szegény kis kenguru ha tudná hogy ti itt eltemetitek . . . ..

Annyi butaságot lehet olvasni különböző fórumokon a ScienNetről . . . . .
elképesztő

Hozzám 1318 ember csatlakozott ebből kb 400 an használték aktívan a rendszert és soha senkinek nem volt semmi problémája az elszámolással . . .

Hogy pénzt befektetni meg egymésnak adni ? Ilyen baromságot . .

1 xer sem hangzott el az én számból sem más vezetőktől akiket személyesen (pl: Leinemann vagy Lukács Zs.) ismerek hogy fektess be pénzt és 1 hét múlva milliomos leszel vagy hogy tegyél be ennyit és majd pár hónap múlva lesz belőle annyi. Ez kifejezetten tiltva volt és kizárás járt érte ha valaki így mutatta be a rendszert . . . . .

A 3 év alatt ismereteim szerint 170 körül mozog azoknak a száma akiket kizártak - eszerint - a megnevezés : felelőtlen üzleti magatartás , és megtévesztés , a vásárlói rendszer nem tényszerű bemutatása.

Én csakis azt adtam tovább hogy itt van ez a dolog ingyen van regisztrálj be és visszakpod az elköltött pénzed egy részét. 1 és 50 % között, egy részét készpénzben amit év végén adózni kell a másik részét pedig egy virtuális számlán amit le tudsz vásárolni .. . .röviden leegyszerűsítve.

És persze - itt jön amit sokan félremagyaráznak - le tudod foglalózni a jövőben vásárlásaid egy részét és kiegészítve le tudod vásárolni a termékpartnereknél.

ez röviden 12 percben

Hosszabban ott az ÁSZF olvasd el

Ezek a tények már nem is merülhetnek fel a VPOP nál sem , most már csak az állítólagos adóscsalást vizsgálják.

Én bízom abban hogy azzal zárul hogy a vpop nyilvánosan bocsánatot kér és felkészül a perre amiért így megkárosított több tízezer embert.

De még ha csaltak is a sciennet tulajai és valóban nem fizettek adót , akkor is felfoghatatlan hogy hogy tehetik meg hogy kb 60 ezer ember megélhetését szó nélkül elveszik.

Én fizettem adót, benne van nagyon sok munkám. És igaz hogy én nagyon kicsi vagyok ahhoz képest aki pl havi 65 milliót keresett ebből , de én is büszkén kiállok bárki elé pl az 1318 regisztráltam elé , mert én korrektül tájékoztattam őket mindenről.

Most jobban érzem magam hogy elmondhattam :-D

Köszi

Kristóf

tintapatronguru 2009.12.02. 04:02:42

Sziasztok !

Szegény kis kenguru ha tudná hogy ti itt eltemetitek . . . ..

Annyi butaságot lehet olvasni különböző fórumokon a ScienNetről . . . . .
elképesztő

Hozzám 1318 ember csatlakozott ebből kb 400 an használték aktívan a rendszert és soha senkinek nem volt semmi problémája az elszámolással . . .

Hogy pénzt befektetni meg egymésnak adni ? Ilyen baromságot . .

1 xer sem hangzott el az én számból sem más vezetőktől akiket személyesen (pl: Leinemann vagy Lukács Zs.) ismerek hogy fektess be pénzt és 1 hét múlva milliomos leszel vagy hogy tegyél be ennyit és majd pár hónap múlva lesz belőle annyi. Ez kifejezetten tiltva volt és kizárás járt érte ha valaki így mutatta be a rendszert . . . . .

A 3 év alatt ismereteim szerint 170 körül mozog azoknak a száma akiket kizártak - eszerint - a megnevezés : felelőtlen üzleti magatartás , és megtévesztés , a vásárlói rendszer nem tényszerű bemutatása.

Én csakis azt adtam tovább hogy itt van ez a dolog ingyen van regisztrálj be és visszakpod az elköltött pénzed egy részét. 1 és 50 % között, egy részét készpénzben amit év végén adózni kell a másik részét pedig egy virtuális számlán amit le tudsz vásárolni .. . .röviden leegyszerűsítve.

És persze - itt jön amit sokan félremagyaráznak - le tudod foglalózni a jövőben vásárlásaid egy részét és kiegészítve le tudod vásárolni a termékpartnereknél.

ez röviden 12 percben

Hosszabban ott az ÁSZF olvasd el

Ezek a tények már nem is merülhetnek fel a VPOP nál sem , most már csak az állítólagos adóscsalást vizsgálják.

Én bízom abban hogy azzal zárul hogy a vpop nyilvánosan bocsánatot kér és felkészül a perre amiért így megkárosított több tízezer embert.

De még ha csaltak is a sciennet tulajai és valóban nem fizettek adót , akkor is felfoghatatlan hogy hogy tehetik meg hogy kb 60 ezer ember megélhetését szó nélkül elveszik.

Én fizettem adót, benne van nagyon sok munkám. És igaz hogy én nagyon kicsi vagyok ahhoz képest aki pl havi 65 milliót keresett ebből , de én is büszkén kiállok bárki elé pl az 1318 regisztráltam elé , mert én korrektül tájékoztattam őket mindenről.

Most jobban érzem magam hogy elmondhattam :-D

Köszi

Kristóf

tintapatronguru 2009.12.02. 04:04:50

Sziasztok !

Szegény kis kenguru ha tudná hogy ti itt eltemetitek . . . ..

Annyi butaságot lehet olvasni különböző fórumokon a ScienNetről . . . . .
elképesztő

Hozzám 1318 ember csatlakozott ebből kb 400 an használték aktívan a rendszert és soha senkinek nem volt semmi problémája az elszámolással . . .

Hogy pénzt befektetni meg egymésnak adni ? Ilyen baromságot . .

1 xer sem hangzott el az én számból sem más vezetőktől akiket személyesen (pl: Leinemann vagy Lukács Zs.) ismerek hogy fektess be pénzt és 1 hét múlva milliomos leszel vagy hogy tegyél be ennyit és majd pár hónap múlva lesz belőle annyi. Ez kifejezetten tiltva volt és kizárás járt érte ha valaki így mutatta be a rendszert . . . . .

A 3 év alatt ismereteim szerint 170 körül mozog azoknak a száma akiket kizártak - eszerint - a megnevezés : felelőtlen üzleti magatartás , és megtévesztés , a vásárlói rendszer nem tényszerű bemutatása.

Én csakis azt adtam tovább hogy itt van ez a dolog ingyen van regisztrálj be és visszakpod az elköltött pénzed egy részét. 1 és 50 % között, egy részét készpénzben amit év végén adózni kell a másik részét pedig egy virtuális számlán amit le tudsz vásárolni .. . .röviden leegyszerűsítve.

És persze - itt jön amit sokan félremagyaráznak - le tudod foglalózni a jövőben vásárlásaid egy részét és kiegészítve le tudod vásárolni a termékpartnereknél.

ez röviden 12 percben

Hosszabban ott az ÁSZF olvasd el

Ezek a tények már nem is merülhetnek fel a VPOP nál sem , most már csak az állítólagos adóscsalást vizsgálják.

Én bízom abban hogy azzal zárul hogy a vpop nyilvánosan bocsánatot kér és felkészül a perre amiért így megkárosított több tízezer embert.

De még ha csaltak is a sciennet tulajai és valóban nem fizettek adót , akkor is felfoghatatlan hogy hogy tehetik meg hogy kb 60 ezer ember megélhetését szó nélkül elveszik.

Én fizettem adót, benne van nagyon sok munkám. És igaz hogy én nagyon kicsi vagyok ahhoz képest aki pl havi 65 milliót keresett ebből , de én is büszkén kiállok bárki elé pl az 1318 regisztráltam elé , mert én korrektül tájékoztattam őket mindenről.

Most jobban érzem magam hogy elmondhattam :-D

Köszi

Kristóf

gande 2009.12.02. 04:55:49

@tintapatronguru:

akkor azt mond meg nekem, hogy miért volt szükséges a "foglalózás"? én megsúgom: azért, mert abból fizették a a milliós jutalékokat. az új tagok befizetéséből. és ezért piramisjáték.

shouse 2009.12.02. 08:10:12

@Liquido77:

Nagyuram, bocsáss meg tudatlan fejemnek, hogy első olvasatra nem bírtam felfogmi a Lyoness überfaxa jutalékos rendszerét. A következő 3 napban tépett ruhával, kukoricán térdepelve, borostyánizzó fényénél olvasom el 614-szer egymásután, hogy egyáltalán közelébe kerüljek annak a ragyogó intellektuális fényorgiának, mely a Lyonessből és annak tagjaiból árad a mihaszna tömeg felé...

shouse 2009.12.02. 08:17:06

@tintapatronguru:

Kristófom, egyetlen drága gyémántfaszú baglyom!

Jól figyelj, egyszer mondom el:

MLM: TERMÉKEK (érted?.. termékek) fogyasztása, értékesítése zárt rendszerben. Ez a termék lehet szolgáltatás is.
Piramis: pénz szétosztása zárt rendszerben, felfelé növekvő százalékban, ami mögött nincs termék, szolgáltatás.

Tehát: ha a sciennet jog vásárlásra befizetett tízezrekből egy kumma forint is szétosztásra került valamilyen jutalék formájában, akkor ott került a seggetekbe a ló nemzőkéje.

Ez van, akárhogy jössz a megélhetéssel, meg az ezerhány embereddel. Büszkén.

nyílméregbéka 2009.12.02. 08:18:14

@gande: így van.
Mások is (sciennet-tagok mármint) leírták,hogy csak abból lesz pénz, ha beszervezel magad alá embereket, és azok vásárolnak.
Innentől kezicsókolom, piramis.

A másik, hogy mint minden piramisba, a beszervezendőket az ismeretségi körből próbálják toborozni a tagok, és eléggé tapló, arrogáns módon osztják ki azt, aki nem vevő a témára. Szóval nemcsak anyagilag és erkölcsileg buknak, hanem a mondjuk, 20 db barátból 8 már nem áll velük szóba, mert leordították őket, hogy "Hogy lehetsz ekkora fasz, hogy nem lépsz be, mikor kis gyereket nevelsz, lehetne ennyi eszed!"

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.02. 10:02:06

@shouse: Csak ne bántsd a Lyonesst, mert téged is jól megijesztenek a gárdisták!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.02. 10:06:56

@gande: Amúgy az is csak idő kérdése, és a globalizált világtőzsde és a zárt rendszerben való folyamatos növekedés mítoszán alapuló világgazdasági rendszer is össze fog omlani, mindenféle finánckommandók nélkül is.

gande 2009.12.02. 10:07:52

@nyílméregbéka:

csak az nem kerek a számomra, hogy tényleg ennyire ostobák vagy csupán pénzéhség?

lásd:
gande.blog.hu/2009/11/17/a_penzehseg_vagy_a_butasag_hatartalan

nyílméregbéka 2009.12.02. 11:10:29

@gande: az ÉN SN-es haverjaim az ostoba halmazba tartoznak.
Őket speciel azzal a szlogennel fogták meg, hogy a rencer a hazai kereskedőket támogatja a gonoszmultikkal szemben, és az milyen jó lesz, ha a hazai boltban vásárol majd mindenki.*
Ez eddig OK, de hogy ebből megélhetés, bevétel hogyan keletkezik, azt nekem nem tudták megmagyarázni, csak hajtogatták, hogy ők pénzügyesek, értenek hozzá.

* picit életképtelen amúgy, hogy majd meló után a 3 megállónyira lévő kis hazai boltba fog menni bárki is, csak mert az a SNetes, hanem helyette a sarki Smatchba fog menni az ember, ha épp Smatch van a sarkon, tehát előbbutóbb bedől a rendszer, de közben átláttam, hogy kurvára nem a hazai kereskedelem fellendítése a cél, szóval mindegy is.

shouse 2009.12.02. 11:14:16

@Kitalátor feljegyzetei:

Szerencsés Gabriella egy kib..ott szót nem szól a jog vásárlásról :(

gande 2009.12.02. 11:16:33

@nyílméregbéka:

én akkor kaptam röhögőgörcsöt, amikor egy lyonesses előadáson közölték, hogy a praktiker 1 éven belül nyolcszorosra (!) növelte a forgalmát a lyonessnek köszönhetően :D:D:D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.02. 12:45:55

@shouse:
"Tisztelt ScienNet® Törzsvásárló!

Ezen hírlevelünkkel általánosságban kívánunk tájékoztatni minden kedves Törzsvásárlónkat az alábbi fontos információkról.

Tájékoztatjuk, hogy a Törzsvásárlói Szerződés Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) 4.13. pontja értelmében, a Törzsvásárlók jogosultak a ScienNet-Rendszer© -t tovább ajánlani, de kizárólag a ScienNet® -től kapott instrukciók alapján, a képzéseken elhangzottak maradéktalan betartásával!

A ScienNet® egy törzsvásárlói Rendszert és egy vásárlási utalvány Rendszert működtet, NEM végez pénzintézeti tevékenységet!

Ezzel kapcsolatban különösképpen kiemeljük, hogy a ScienNet-Rendszer© -ben vásárlási utalványok megrendelésére, megvásárlására, vagy lefoglalózására van lehetőség. Kizárólag a vásárlási utalványok értékét, vagy foglalóját van lehetősége a ScienNet® bankszámlájára befizetni.
Ennek értelmében nincs lehetőség „JOG” vásárlására, vagy „JOG” foglalózására, a „JOG”-ok a vásárlási utalványok vásárlásából, foglalózásából kerülnek jóváírásra az ÁSZF és 1.-2. számú melléklete alapján.

Az utalványokra befizetett összegek az ÁSZF szabályai szerint vannak kezelve és semmilyen, a ScienNet® International LLC. bankszámlájára érkező pénz NEM kamatozik a Törzsvásárlóknak.
A Törzsvásárlóknak a vásárlások után keletkezik visszatérítése, vagy a ScienNet-Rendszer© tovább ajánlásával összefüggő vásárlásokból keletkezik jutaléka, úgynevezett munka jövedelme.

Ennek megfelelően NINCS lehetőség „befektetni”, illetve NINCS lehetőség bárminemű pénzintézeti szolgáltatás igénybevételére a ScienNet-Rendszer© -ben!

Ezen tényekre való tekintettel, kérünk minden Törzsvásárlónkat, hogy a ScienNet-Rendszer© továbbhirdetése során TARTÓZKODJON MINDEN OLYAN MEGNYILVÁNULÁSTÓL, SZÓHASZNÁLATTÓL (PL.: BEFEKTETÉS, JOG VÁSÁRLÁS, JOG FOGLALÓZÁS), ami nem a ScienNet® tevékenységére utal, vagy nem a ScienNet® -től származó, engedély nélküli reklámozási módok, módszerek!

A fentiek megszegése az ÁSZF 9.4. pontja értelmében azonnali szerződésbontással és a törzsvásárlói körből való végleges kizárással jár együtt!
Továbbá, minden olyan esetben, amikor a ScienNet® arról értesül, hogy valamely Törzsvásárló azt ígéri a Rendszer továbbajánlása során, hogy biztos fix nyereségre, kamatra, vagy egyéb ehhez hasonló bevételre számíthat a leendő Törzsvásárló aktív ajánlói tevékenység (munka) nélkül, azonnali szerződésbontás és a törzsvásárlói körből való végleges kizárás történik!

A fentiek betartása az egész törzsvásárlói közösség érdeke és a piacon, a médiákban a ScienNet® negatív megítélésének az elkerülésére szolgál!

Bizonyára eddig is észrevette, hogy a ScienNet® a Termékpartnerek, a Törzsvásárlók és a ScienNet® jó hírnevének megtartása érdekében folyamatosan nagy hangsúlyt fektet a korrekt üzleti magatartás, továbbá az ÁSZF betartására és betartatására. Mindez közös érdekünk. Kérjük, ha a fentiek be nem tartását tapasztalja környezetében, jelezze haladéktalanul a ScienNet® felé! Együttműködését nagyra értékeljük és előre is köszönjük!

További kérdéseivel fordulhat munkaidőben (09:00-17:30 óra között) szerződéses irodánkhoz:

Hot-line : +36 1 786-36-10
Fax: +36 1 786-36-11

E-mail: info@sciennet.com
Weboldal: www.sciennet.com

Köszönjük, hogy a ScienNet-Rendszer© -t használja vásárlásai során, kívánunk Önnek és kedves családjának sok örömteli vásárlást és gazdagodást!

ScienNet® International törzsvásárlói ügyfélszolgálat"

Na mégegyszer: "nincs lehetőség „JOG” vásárlására, vagy „JOG” foglalózására, a „JOG”-ok a vásárlási utalványok vásárlásából, foglalózásából kerülnek jóváírásra"

Liquido77 2009.12.02. 13:21:28

@gande: ki mondta hogy be kell fizetni 600 ezret. Ha nem kell akkor mire vársz garanciát? Ami ettől függetlenül van, csak a megtérülés idejét nem nagyon lehet így kiszámolni. És ez nem egy bank vagy befektetési alap barátom, tehát ha a semmivel akarsz pénzt keresni rossz helyen kopogtatsz. És nem szükséges poyíciót vásárolni, csak lehetőség. És nem az új tagok befizetéséből működünk mint a sci tette. Valós vásárlási forgalom van, nem is kevés (pl. Auchan-nál kb. 600 milliós forgalom havonta). Erről ennyit. Ha te úgy érzed hogy be akartak húzni, az nem a Lyoness hibája, hanem aki neked megmutatta az ötletet.

Liquido77 2009.12.02. 13:26:44

@shouse: mivel tényleg nem bonyolult, és te csak ironizálni tudsz, anélkül hogy bármi konkrétumról szó lenne, hát úgy gondolom tényleg bibi van nálad. Majd ha veszed a fáradságot hogy utánajárj a dolgoknak, infót gyűjtesz, és nem csak fikázni fogsz, majd akkor ráébredsz miről is beszélek. De tudod, ez sem kötelező.

Agyalap 2009.12.02. 13:33:33

Egy törzsvásárlói klub jól tudna működni - logikus megoldás. Mihelyt nekem pénzt kell befizetnem bármilyen célból (jogok, pozíció vásárlása, foglalózás), ott kezd nem kerek lenni a dolog. Igy maradok a Supershop és egyéb szerencsétleneknek való megoldásoknál de nekem ne sírjon senki, hogy mekkora kár érte egy ilyen vállalkozás berekesztésekor...

Liquido77 2009.12.02. 13:33:47

@gande: www.bulvaros.hu/cikk/c8on4r/
a közepe felé van a lényeg. Vagy te emlékszel rosszul, de lehet hogy az az ember mondta rosszul, de a cikkben ott a tény.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.02. 15:55:26

@gande: Biztos azért, mert Tomcat ott veszi a cukrot a bombához...

gande 2009.12.02. 21:22:39

@Liquido77:

senki nem kényszerített, szerencsére még nem tartunk ott.

akkor "kell" ha néhány hónapon belül rendesen pénzt is szeretnék "keresni". mert ugyebár a 0,5%-os jóváírásokból nem nagyon fog összejönni.

és pontosan mivel nem bank, nincs arra semmi garancia, hogy valaha is viszontlássam a befizetett százezreket, amivel nem kenyeret, hanem "pozíciót" lehet vásárolni.

de ahogy a hozzászólásodból látom, a "barát" fogalmát is másképp értelmezzük.

Liquido77 2009.12.02. 23:46:36

@gande: neked politikusnak kéne menned, vagy már lehet hogy az is vagy :)
Tipikusan csak mellébeszélsz, ferdítesz, stb.. Ha esetleg nem érted miről beszélek, olvasd el figyelmesen mit írtál, és gondolkodj :)
Jó éjt!

gande 2009.12.02. 23:56:35

@Liquido77:

szóval nem ajánlja a lyoness, hogy az emberek "pozíciókat" vásároljanak?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.03. 08:53:41

@gande: A befektetésekre a bankok sem vállalnak visszafizetési garanciát, csak a betétekre. A várható haszonnal legalább négyzetesen arányos a kockázat mértéke...

gande 2009.12.03. 09:09:34

@Kitalátor feljegyzetei:

attól függ, hogy milyen jellegű befektetés :) egy betét, egy életbiztosítás, egy garantált alap is lehet számomra befektetés. de mivel a lyoness nem pénzügyi szolgáltatást nyújt, ezért nem keverném a fentiekkel.

gande 2009.12.03. 09:14:01

@Kitalátor feljegyzetei:

attól függ, hogy milyen jellegű befektetés :) egy betét, egy életbiztosítás, egy garantált alap is lehet számomra befektetés. de mivel a lyoness nem pénzügyi szolgáltatást nyújt, ezért nem keverném a fentiekkel.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.03. 09:45:33

@gande: "a lyoness nem pénzügyi szolgáltatást nyújt"
Hanem? Közérzetjavító (al)testi szolgáltatást, hajnyírást, esetleg éjjelizene-küldést?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.03. 11:16:05

"Tisztelt Xwww Ywwwwww!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy a ScienNet-Rendszer© 3 éves magyarországi „teszt fázisa” sikeresen lezárult, a teszt időszak eredményeiről, tapasztalatairól az alábbiakban kívánjuk tájékoztatni!
Kérjük, hogy levelünket mindenképpen olvassa el, még ha a szokásostól hosszabb is, hiszen a múltbeli tapasztalatok és szükségessé vált, lefolytatott módosítások, az Ön jövőjét is pozitívan meghatározzák!
Felhívjuk figyelmét, hogy jelenlegi levelünk csak összefoglalás és a múltbeli eseményeket tartalmazza!

A „teszt fázisra” azért volt szükség, mert a ScienNet® International egy olyan kiforrott, jól működő Rendszert kíván a földön elterjeszteni, mely nem rendelkezik gyermekbetegségekkel, amelyben nincs visszaélési lehetőség a leleményes emberek számára és ahol minden ember egyenlő esélyekkel tud egy gazdagabb jövő felé lépéseket tenni. Cél volt továbbá, hogy az elméletben kimodellezhetetlen emberi reakciókat, viselkedési változásokat a ScienNet® Fejlesztői megismerjék, és ennek alapján formálják a Rendszert még hatékonyabbá.
A teszt időszak Magyarországot, mint induló első országot pozitívan, mint változásokat megtapasztaló országot akár hátrányosan is érinthette.

Mindezek miatt, a ScienNet® International 3 évig nem kezdte meg az európai terjeszkedést, amely az alábbiakban olvasható tapasztalatok és ennek eredményeként létrejött módosítások figyelembevételével indokolt és átgondolt üzletpolitikai lépés volt. A változások így csak egy ország vásárló közösségét érintik és megalapozták a 2010-től várható terjeszkedést.

Az alábbiakban összefoglalva olvashatja a jelentősebb üzleti tapasztalatokat és az erre hatékony reakcióként végrehajtott üzleti döntéseket, módosításokat. Az alábbi összefoglalóval a ScienNet® International tájékozottabbá és a belső üzleti döntéseinek megértéséhez közelebb kívánja hozni minden kedves Partnerét.

Tapasztalat:
Az igazságos és megérdemelt karrier lépcsőkön való előbbre lépés érdekében a ScienNet-Rendszer© -ben indulásként, az úgynevezett 50%-os szabály került létrehozásra. Akcióként és motivációként 2007 év elejétől a szabály 80%-ra módosult, az előzetes tervek szerint, átmenetileg. A pozícióváltások során létrejött tapasztaltok azt mutatták, hogy sok értékes Törzsvásárló nem váltott volna pozíciót, ha az 50%-os szabály lett volna érvényben, ezért megelőzték volna munkatársaik. További tapasztalat, hogy a Törzsvásárlók számára a saját egység szükségessége és fontossága háttérbe szorult.

Döntés:
Mindezen tapasztalatok fényében a 80%-os szabály véglegesítésre került. Azaz egy Törzsvásárló pozíciót tud váltani akkor is, ha a forgalmának a 80%-át egy közvetlen Törzsvásárlójához tartozó csoport hozza. A maradék 20%-ot kell csak saját egységből, vagy másik csoportokból produkálnia. A saját egység pedig keletkezhet a legerősebb csoportot vezető Törzsvásárló forgalmából is. Ezért szükségessé vált egy olyan elismerő rendszer létrehozása, amely még érdekeltebbé teszi a Törzsvásárlókat a saját egység szám növelésében.

Módosítás:
A döntés következményeként az előzetesen kikalkulált, elismerésekre fordítandó anyagi keret lecsökkent, ezért indokolttá vált az áttervezése. A 80%-os szabály következményeként az egymás feletti Ajánlók egy, a legalsó szinten lévő Törzsvásárló és csoportja teljesítményének köszönhetően és minimális saját teljesítménnyel pozíciót tud váltani. Mivel indulásként, az 50%-os szabálynál a pozícióváltáshoz volt kötve az elismerés (kitűző, táska, laptop), ezért a 80%-os szabálynál már nem volt elegendő a pozícióváltást figyelembe venni, hiszen az az egyes szinteken esetlegesen plusz forgalmat nem jelentett egyáltalán a ScienNet-Rendszer© -nek. Sokan, akár felfelé tízen is váltanak pozíciót egy alsó Törzsvásárló eredményessége miatt, de ez nem jelent a 80%-os szabály esetén tízszeres forgalmat, amiből a tíz elismerés(pl.:laptop) finanszírozható lenne. Ezen kívül fontossá vált, hogy a félév indításakor egy Ajánló legalább annyi saját egységgel rendelkezzen, mint az alatta elhelyezkedő Törzsvásárlója. Ha ez nem így lenne, akkor a következő félévben az induló hátrány miatt, elképzelhető, hogy megelőzi a pozícióban az alatta lévő.
A Rendszer módosítása mindezek miatt előnyös irányba megtörtént, a pozícióváltáson kívül az elismerések átvételéhez szükséges a saját egység (300E; 1000E; 2000E) megszerzése is. Így mindenki figyel a saját egységeire is és az elismerések finanszírozásához rendelkezésre áll a saját egységekből származó plusz forgalom.

Tapasztalat:
Néhány esetben, pusztán jóindulatból, a kedves Törzsvásárlók az ismerőseiket beregisztrálták a ScienNet-Rendszer© -be, az Ismerős papír alapú, vagy elektronikus saját aláírása nélkül. Amikor az Ismerős önszántából szeretett volna regisztrálni, akkor a Rendszerben lévő adatai miatt már nem tudott, így nem tudott azon Ajánlóhoz tartozni, akihez szeretett volna. Ezért, sokszor más nevén kezdték el a tevékenységet, amely egyáltalán nemkívánatos egyik félnek sem.
Néhány esetben előfordult, hogy a regisztráció után nem kapott kellő tájékoztatást a Törzsvásárló, így nem tudta a ScienNet-Rendszer© -t használni a saját előnyére.
Visszajelzés érkezett, hogy 14 éves kortól már elég sokan vásárolnának a ScienNet® Termékpartnereknél, de a regisztráció csak 18. életévtől volt lehetséges.
Néhány esetben tévesen kerültek megjelölésre Ajánlók, melyeket a Rendszerben utólag már nem lehetett módosítani.

Döntés:
Szükség van egy olyan Rendszerben lévő tájékoztatásra, ahol a Törzsvásárlók tudják, hogy kizárólag saját nevükben tehetnek jogi lépéseket, regisztrálhatnak, rendelhetnek utalványokat. Szabályzattal előnytelenné kell tenni a más nevén való tevékenységet és az ebből származó hátrányát az eredeti „legális” regisztrációt lefolytató Ajánlónak meg kell szüntetni. Lehetőséget kell teremteni arra, hogy egy olyan Törzsvásárló, akivel egy éven keresztül nem foglalkoztak kellő hatékonysággal, egy új Ajánlót választhasson.
Lehetőséget kell továbbá teremteni arra, hogy egy téves regisztrációt, minden érintett beleegyezése után módosítani lehessen.

Módosítás:
A regisztrációs és utalványrendelési folyamatokba külön nyilatkozatok kerültek, melyeknek elektronikus aláírását követően tudnak csak továbblépni a Törzsvásárlók és véglegesíteni a folyamatokat. A nyilatkozatok pontosan és érthetően tájékoztatják az ÁSZF elolvasása nélkül is a Törzsvásárlót, hogy milyen jogcselekedetre készül. ÁSZF módosítás történt annak érdekében, hogy ne legyen érdemes senkinek más néven folytatnia tevékenységét, ha mégis ezt tenné, akkor az eredeti nevéhez tartozó Ajánlóhoz átregisztrálásra kerül automatikusan.
Ha a regisztrációt követő egy évig nincs eredménye egy Törzsvásárlónak, akkor egy év után, életében egyszer lehetősége van új Ajánlót választani. Ez ösztönöz minden Ajánlót, hogy egy éven belül sikeres felhasználóvá tegye Törzsvásárlóit.
ÁSZF módosítás történt annak érdekében, hogy „legálisan” lehessen 14 év felett regisztrálni a Rendszerbe és, hogy a téves regisztrációk módosítása minden érintett fél beleegyezésével megtörténhessenek. A team módosításra szintén egyszer van lehetősége Törzsvásárlónak, de a lehetőség célja kizárólag az elrontott, téves regisztrációk helyretétele és nem a belső hálózatban keletkező esetleges személyi ellentétek megszűntetése.

Tapasztalat:
A ScienNet-Rendszer© tervezése során fontos volt, hogy az úgynevezett Bónusz-Jogok segítségével az egyes különálló Jog-fákban átjárhatóság keletkezzen, így a Jog-fák tulajdonosai egymás, akár ismeretlen emberek Jog-fájából is eredményt, hasznot nyerjenek. A Bónusz-Jogok az eredeti elképzelés és tervek szerint nem azért lettek létrehozva, hogy azok segítségével inaktív módon is jutalék keletkezzen. Azok kizárólag egy úgynevezett csatornát jelentenek, az akár idegen Jog-fákból származó jövedelmek megszerzésére. Így lehet elérni a teljes, országos és nemzetközi törzsvásárlói összefogást és érdekközösséget.
A Bónusz-Jogokat a ScienNet® International a nevüknek megfelelően valóban ajándéknak szánja, tehát nem a Törzsvásárlók által befizetett pénzekből kívánja és kívánta finanszírozni. Ha ezt nem így tenné, akkor az a fajta Bónusz már nem nevezhető őszintén ajándéknak. A Bónusz-Jogok finanszírozása nagyon sok forrást igényel, az első Scien-Osztályban egy kifutott Jog esetén, akár 240.000 Ft is! A Bónusz-Jogok finanszírozására a matematikus, statisztikus, elemző, pénzügyi szakemberek az úgynevezett visszaforgatásokból származó többletbevételeket és azok a ScienNet® International számára jelentkező kamatait tervezték meg. Ennek finanszírozhatósága tehát a folyamatos, egy bizonyos százalékos szint felett lévő visszaforgatások esetén működőképes.
2; 2,5 évig az előzetesen kalkulált visszaforgatási eredmények hozták a várt elképzeléseket. 2008 második felétől kezdve lett figyelmes a ScienNet® International arra a sajnálatos tényre, miszerint néhány Törzsvásárló a Bónusz-Jogok Jog darabszám növelő hatása miatt, úgy magyarázta el környezetében a ScienNet-Rendszer© -t, hogy munka nélkül is lehet pénzt keresni, pusztán elég nagy összeget kell, úgymond „befekteti” vásárlási utalvány foglalóban, hogy sok Joga legyen, amihez majd ingyen ajándék Bónusz-Jogok kerülnek. Azok az emberek, akiknek így lett elmagyarázva a Rendszer, nem tudták, hogy a valódi pénz áramlás a vásárlások után kapott árengedményekből keletkezik a ScienNet-Rendszer© számára, ezért nem is vásároltak, csak várták a pénzük megtérülését. Miután matematikailag lehetetlen egy bináris rendszerben, hogy tényleges vásárlás, megvalósult forgalom nélkül valaki nyereséget termeljen hosszú, vagy akár középtávon is a pénzére, ezért a félretájékoztatott emberek elégedetlenek lettek. Hozzátesszük, hogy nem lehetett volna félretájékoztatni az embereket, ha maguk elolvasták volna az ÁSZF-et, mellékleteit és megnézték volna a weboldalon lévő prezentációt. Itt tehát nemcsak az Ajánló, hanem a Törzsvásárló felelőssége is megvan.
Az ilyen jellegű Jog-fa építés során a Törzsvásárló nem vásárolt a Termékpartnereknél, nem használta fel a foglalóit és nem forgatta vissza a keletkezett jutalékát, hiszen a magas összegű befizetésnél nem is volt értelme. Itt érdemes kihangsúlyozni, hogy a magas foglaló számla egyenleg nem jelent magas jutalékot, azt kizárólag a sok Jog jelenti, ha a Törzsvásárló aktívan foglalkozik a ScienNet-Rendszer© tovább ajánlásával. Ezért a foglalókat mindig érdemes kiegészíteni és levásárolni. A fenti félretájékoztatásokat a PSZÁF is jelezte a ScienNet® International részére, ezért átgondolt és megfontolt döntés született a Bónusz-Jogokkal kapcsolatban, amellyel a ScienNet® a jó hírét a továbbiakban is meg tudja őrizni és a félretájékoztatások is megszűnnek.

Döntés:
A ScienNet® International nem kívánja az eddig elért eredményeit feladni, nem engedi, hogy rossz színben tűnjön fel azon néhány Törzsvásárló miatt, akik a törzsvásárlói Rendszert és az olcsóbb vásárlási lehetőséget, egyfajta „befektetésként” adták, vagy magyarázták el a piacon. Megvédi minden olyan Partnerét, akik arra használja a Rendszert, hogy olcsóbban vásároljanak, hogy mások vásárlását olcsóbbá tegyék, akik aktív ajánlói tevékenységgel növekvő vásárlási eredményt produkálnak a ScienNet® -nek.
Minden olyan esetben ahol ez nem így történik és félrevezető, megtévesztő, nem jogszerű tevékenységet tapasztal, ott azonnal hatékony intézkedéseket foganatosít, mely akár a törzsvásárlói körből való kizárást és a büntető feljelentést is magával vonhat.
Továbbá azon kedves Törzsvásárlóknál, ahol félretájékoztatás történt, gondoskodik a megfelelő tájékoztatásról és a hatékony problémakezelésről, akár a felek közti közvetítésről.
Miután a ScienNet® üzleti bevétele, kizárólag a megvalósult vásárlásokból keletkezik (1%), ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a Rendszeren keresztül történő vásárlások mértéke megnövekedjen, a vásárlások, fizetési módok egyszerűsödjenek, több helyen megtörténhessenek.
Meg kell szüntetni a fenti félretájékoztatás gondolati alapját, miszerint a Bónusz-Jogok munka, vásárlás nélkül is növelik az előttük álló Jogok darabszámát, ezért befektetésként eladhatatlanná kell tenni a Rendszert.

Módosítás:
Miután a visszaforgatások aránya a fentiek miatt lecsökkent, ezért a Bónusz-Jogok finanszírozhatósága sem biztosított a ScienNet® International számára, azaz a beérkező vásárlási és foglalózási forgalom nem fedezi a kifizetendő összegeket azon Bónusz-Jogokkal együtt, amelyek azonnal megnövelik az előttük álló Jogok darabszámát. A ScienNet® a beérkező vásárlási utalványfoglalók teljes értékét kiosztja a vásárlók és az Ajánlók között, a foglalóból nem marad a ScienNet® -nél. A foglalók felhasználhatósága a vásárlás során, a Termékpartnerekkel megkötött szerződésekben szereplő árengedmények miatt lehetséges. Ezért is foglalónak hívják az előre fizetett utalvány részt, hiszen a foglalóból a ScienNet® azonnal jutalékokat fizet ki, azt visszafizetni nem tudja.
A ScienNet® gazdasági stabilitásának és bevétel-kiadás egyensúlyának helyreállítása érdekében is indokolttá vált az azonnali hatékony beavatkozás.
Az egyensúly helyreállítására két lehetőség volt, a bevételt megnövelni, vagy a kiadást lecsökkenteni. Mivel a ScienNet® már az indulása pillanatában sem akarta, hogy a Bónusz-Jogok abból legyen finanszírozva, amit a Törzsvásárlók befizetnek vásárlási foglaló formájában, vagy megszereznek vásárlási árengedményként, ezért a jövőben sem megoldás a Jog értékek, azaz a foglalók összegének a megemelése. Az emelés azt jelentette volna, hogy egy darab Jogot az első Scien-Osztályban kb.: 18.000 Forintért lehetett volna megszerezni és egy Jog 40/40 együttállásnál fut ki. Ez semmiképpen sem növelte volna a vásárlási forgalmat, ezért a Bónusz-Jogok darabszám növelő hatását korlátozta és a mások Bónusz-Jogainak a megszerzési feltételeit módosította a ScienNet®.
Ennek értelmében a Bónusz-Jogok azonnal nem növelik az előtte álló Jogok darabszámát, de amikor a Bónusz-Jog Szülő Joga eléri a kifutott státuszának a dupláját (60/60; 48/48; 36/36), akkor utólag megnövelik a darabszámot, hiszen így gazdaságilag is finanszírozhatóvá teszik azt. Mivel minden olyan Jog, amely növeli az előtte álló Jogok darabszámát, jutalékot is generálhat a fában, ezért fontos, hogy annak fedezete mindenkor meglegyen, ellentétes esetben, a ScienNet-Rendszer© finanszírozhatatlanná válna.
A változás az irányba is megtörtént, hogy a Bónusz-Jogok kizárólag azon Jogokhoz kerüljenek, amelyeknek tulajdonosai az előző hónapban minimum 20.000 Ft értékben vásároltak Termékpartnereknél. Mivel semmi nem indokolja, hogy valaki ne Termékpartnernél vásároljon (16.000 db termékpartneri üzlet van a Rendszerben országosan és minden létező termék, vagy szolgáltatás beszerezhető), ezért a Bónusz-Jog megszerzésének új feltétele csak előny minden félnek és növeli a vásárlási forgalmat. A növekvő vásárlási forgalom, növekvő árengedmény összegeket, így több Jogot, majd jutalékot jelent minden aktív Törzsvásárlónak, növeli a Termékpartnerek megelégedettségét és a ScienNet® nyereségességét is eredményezi.
A növekvő vásárlási forgalom érdekében lecsökkentésre kerültek az online utalványok minimális rendelési értékei, 20.000 Ft-ról 5.000 Ft-ra.
Az egyszerűbb foglaló felhasználás, utalványrendelés, és a készpénzes vásárlás során az adatközlés egyszerűsítése érdekében elindult a plasztik mágnes csíkos törzsvásárlói kártya fejlesztése és az ahhoz kapcsolódó egyéb tárgyi és üzleti feltételek kialakítása.
Megjelent a piacon a ScienNet-Volksbank dombornyomott és electron bankkártya, amelyekkel történő vásárlások során nem szükséges az adatközlés egyik fél (Törzsvásárló és Termékpartner) részéről sem.
Ez Előreutalás számlákra korlátlan összegek utalhatóak, megszűnt a 100.000 Ft-os limit, ez a plasztik mágnes csíkos törzsvásárlói kártyával való utalvány rendelés elősegítése érdekében történt.

A fenti módosítások tükrözik a legjobban a teszt üzemmód szükségességét egy olyan esetben, amikor egy a múltban még egyáltalán nem létező ötlet gyakorlati megvalósítására törekszik egy cég. A ScienNet® típusú törzsvásárlói Rendszert az újdonsága miatt kizárólag a gyakorlatban lehet tesztelni, laboratóriumi körülmények között nem lehetett a vásárlói reakciókat, az esetleges emberei gyengeségekből fakadó visszaéléseket feltételezni, lemodellezni pontosan.
Miután több százezer szerződés kötődött az elmúlt időszakban ezért mindenképpen létszükséglet volt a hosszú távú, mindenki előnyét szolgáló működés érdekében a folyamatos módosítás.
Az ilyen mértékű szerződésállomány esetén, mindig, minden más cégnél is (pl.: távközlés, közüzem, bank, stb.) a megoldást kizárólag az egyoldalú szerződésmódosítás jelenti.

A ScienNet® International bízik abban, hogy a módosításokat minden kedves Partnere úgy értékeli, hogy az előnyére szolgálnak hosszú távon, még akkor is, ha rövidtávon esetleg gondolkodásbeli változásokat igényeltek.
A módosítások minden esetben megalapozottak voltak, a piaci tapasztalatokra alapozódtak és eredményességük kimagasló volt.
A teszt időszak lezárásával a ScienNet® International nem tervez jelentősebb Rendszeren belüli módosításokat. Kizárólag fejlesztéseket, melyekkel is szeretné minden tisztelt Partnerének kifejezni a hosszú távú gondolkodását és a vásárlási szokások pozitív irányba történő megváltoztatása iránti elkötelezett és kitartó tevékenységét.

Kívánunk mindenkinek a kiforrott és működő ScienNet® törzsvásárlói Rendszerben magas megelégedést és egy Európára nyitott, sikeres terjeszkedést a 2010-es évre!

További kérdéseivel fordulhat munkaidőben (09:00-17:30) szerződéses irodánkhoz:

Hot-line és Fax : +36 1 814-90-50

E-mail: info@sciennet.com
Weboldal: www.sciennet.com

Köszönjük, hogy a ScienNet-Rendszer© -t használja vásárlásai során, kívánunk Önnek és kedves családjának sok örömteli vásárlást és gazdagodást!

ScienNet® International törzsvásárlói ügyfélszolgálat"
2009. szeptember 27. 19:13

Agyalap 2009.12.03. 15:42:32

@Kitalátor feljegyzetei: Teljesen - hihetetlenül - végsőkig meg vagyok győzve. Ez most teljesen helyre tett.
Köszönjük, hogy ismertette a ScienNet-Rendszer© -t, várjuk az európai elterjedését. Ne zavarjon senkit a Magyarországon látható kisebb döccenés, ez még mindig a gyermekbetegségek egyike.
Ha Európa tőlünk nyugatra található felén kisebb lesz a lelkesedés a világmegváltó rendszer iránt az gondolom csak amiatt lesz, mert arrafelé az emberek elgondolkodnak a magyar próbaüzemen - melynek során a főnökség milliárdos nyereséget produkált, és vannak további tehetséges munkások, akik havi több milliót tehettek zsebre megérdemelten.
Hogy min gondolkodnak el? Persze azon, hogy vajon minden belépőnek meg lesz-e a lehetősége egyáltalán a milliók megkeresésére. És ha megkapják jól megérdemelt jutalmukat, az az összeg honnan kerül be a rendszerbe? És minden hónapban bekerül? És stabilan mindig bekerül?
Mert ha nem, úgy néz ki - mintha egy piramisjátékról lenne szó...

gande 2009.12.03. 18:46:06

@Kitalátor feljegyzetei:

szerinted igen? akkor miért nem található a PSZÁF által felügyelt intézmények között?

gande 2009.12.03. 18:50:31

@Kitalátor feljegyzetei:

gondolom ekkor már vizsgálódott a PSZÁF és ezért kellett visszaevezni.

még mindig nem világos számomra, hogy miért szükséges a rengeteg "foglaló"? ha majd úgy gondolja a kedves tag, hogy vásárolni akar a termékpartnernél, akkor megteszi. én persze 1%-os kedvezmény miatt nem fogok 20%-al drágább üzletben vásárolni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.04. 13:53:35

@gande: Kibújtak a kiskapun. A APEH-en kívül talán senki sem ellenőrzi őket, illetve a APEH sem - még. Majd ha megtudják, hogy a Bombagyár az egyik fővonal...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.04. 13:54:55

@gande: nem szükséges, lehetséges. Illetve az volt. Nem ugyanaz.

gande 2009.12.04. 14:45:49

@Kitalátor feljegyzetei:

nem értem.

most akkor a PSZÁF felügyelete alá tartozik a lyoness vagy nem?

ez egy nagyon egyszerű kérdés, amit igennel vagy nemmel meg lehet válaszolni.

gande 2009.12.04. 16:16:51

@Jani haverja:
ja. ez olyan, mint a "kicsit terhes" :)

Liquido77 2009.12.04. 19:03:15

@gande: Ti szoktátok esetleg néha használni is az internetet. Akkor most tegyétek meg!
www.pszaf.hu/topmenu/apszaf/hatosagi_szerzodesek/hat_szerz_2008/hat_szerz_Lyoness.html
Szép napot!

gande 2009.12.04. 19:16:32

@Liquido77:

tehát nem tartozik a pszáf felügyelete alá.

vanstex 2009.12.04. 20:01:47

Ők azt mondják - www.profitegyetem.hu/sciennet
- nem törvényszerű a bukta.

Van valami szervezet, aki megmondja a frankót ezekről az MLM cégekről.

gande 2009.12.04. 21:02:46

@vanstex:

persze. a sciennetesek azt mondják.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.12.04. 21:13:16

@gande: Miért, nem tudtad, hogy Abszurdisztánban minden viszonylagos?
Amit Te meg én nem tehetünk meg, azt lazán megtehetik mások, pártállástól függetlenül. Egy titka van csak, közel kell lenni a húsosfazékhoz, mi meg nem ott vagyunk, hanem igencsak távol.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.12.04. 21:18:23

@gande: Az előző kommentemet még erre a hozzászólásodra írtam: 2009.12.04. 16:16:51

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2009.12.04. 21:26:50

@vanstex: Ez nagyon tetszik a belinkelt szövegből:
"Nem minden terméket ugyanolyan könnyű értékesíteni, mert van, amiből túlkínálat van a piacon. Ha egy fogkrémet meg lehet venni diszkont áron a szupermarketekben, akkor azt elég nehéz eladni aranyárban. Ezzel szemben mondjuk egy speciális szoftvert sokkal egyszerűbb értékesíteni, ha a használói a banki kamatok többszörösét érik el vele."

Ebből a következtetés:

Ennek a speciális szoftvernek a gyártójának nincs szüksége az MLM-re, nem is árul tudomásom szerint ilyesfajta szoftvert semmilyen MLM cég. Inkább fogkrémet, meg tisztítószert, meg csodatévő élelmiszereket, stb. árulnak. A tapasztalatom szerint MLM-es értékesítésbe csak az kezd, aki eladhatatlan terméket árul.

gande 2009.12.04. 21:45:01

@Jani haverja:

minden esetre egyes emberek nagyon értenek a mellébeszéléshez. és bíznak abba, hogy nem veszik észre :)

nekem különben semmi gondom, ha vkinek jó ötlete van és üzletel. de ne úgy, hogy lehúzza a szerencsétlen népet.

Liquido77 2009.12.05. 00:02:51

@gande: Látom olvasni sem tudsz, talán kezd újra az általánost. Meglátod, megéri. :D

gande 2009.12.05. 00:58:42

@Liquido77:

semmi gond, ge nagyokos. viszont tudok értelmezni, ami úgy tűnik, neked nem az erősséged.

a lyoness NEM tartozik a PSZÁF által felügyelt intézmények közé!

írd csak ide be, hogy lyoness
www.pszaf.hu/bal_menu/piaci_szereplok/felugyelt_intezmenyek

Liquido77 2009.12.05. 01:06:03

@gande: Jaj nekem, mint a dedóban. Ott van leírva feketén-fehéren. Megvizsgálták, rendben találták, néhány dolgot ki kellett javítani, és természetesen ezt ellenőrzik is. Szerinted mi ez, ha nem felügyelet? Maradjunk annyiban hogy te is csak egy vagy a rengeteg önkéntes szakértő közül :-)

gande 2009.12.05. 02:10:11

@Liquido77:

nem tudom milyen a dedóban, még nem jártam ott :P megsúgod? :P

különben a tipikus MLM-es dumát nyomod, miszerint mindenki hülye, aki nem akar részt venni és pénzt berakni a rendszerbe.

talán azt is megsúgod, hogy milyen célja van a foglalózásnak?

Liquido77 2009.12.05. 15:37:34

@gande: szóval gyerek sem voltál, de ez meg is látszik :-) Nem mondtam hogy hülye vagy, csak szakértő, aki "mindenhez" ért. És semmi bajom azzal ha valaki nem akarja használni a Lyoness-t, mindenkinek a saját dolga, csak az zavar kicsit amikor a "szakértők" okoskodnak. Ne az mondja meg a tutit akinek fogalma sincs a működésről, háttérről.
Súgok: ha dolgozni akarsz, időt spórolsz meg (de az csak 1)
Na csaó!

gande 2009.12.05. 16:51:12

@Liquido77:

mivel nyenge felfogású vagyok és ezért feltehetően lekerülte a figyelmemet a válaszod, ezért még1x:

milyen célja van a foglalózásnak? gazdasásilag az miért jó nekem?

Liquido77 2009.12.05. 23:59:05

@gande: Leírtam. Olvass! Értelmezz!
Nem fogom részletesen leírni mi hogy működik, ha érdekel majd utánajársz nyilvános tájékoztatón. Ha nem akkor meg minek is fárasztanál?
csaó

gande 2009.12.06. 01:41:24

@Liquido77:

azon már túl vagyok. a tájékoztatón sem tudtak igazából válaszolni. a mellébeszélés és a nagyzolás viszont nagyon jól ment. úgy mint nálad.

Agyalap 2009.12.06. 10:04:32

@Liquido77: Ez a "jó mert csak" érvelés engem meggyőzött - gondolom mindenki mást is...

Liquido77 2009.12.06. 11:22:52

Ti ketten is azt a tábort képviselitek, akiket nem is érdekel, ha tudnátok hogy jó dolog, akkor sem használnátok, már "csakazért" sem. De ez nem igazán hat meg, a ti dolgotok. Én sosem akartam senkit sem mindenáron meggyőzni, mivel nem is célom. Tisztában vagyok vele, hogy nem fogja mindenki használni, mint ahogy mindenki más úton érvényesült eddig is. Jól is néznénk ki ha mindenki és minden tök egyforma lenne a világon. Annak akit tényleg érdekelt, sosem mondtam hogy jó mert csak. De fórumokon pláne nem fogok magyarázatokat írni a működésről. Mielőtt még ebbe is beleköt valamelyikőtök, egyszerűen azért mert nem ide való.
Csaó!

gande 2009.12.06. 12:12:36

@Liquido77:

te is azt a tábort képviseled, akit nem érdekel, ha vki konkrét kérdést tesz fel, "csakazért sem" válaszolsz. inkább nyomod az agymosott dumát, mert az persze sokkal egyszerűbb, mint gondolkodni és ésszerűen érvelni. ha vki épp érveket hoz fel, akkor meg kijelented, hogy nem érdekel az egész. akkor viszont miért hinted itt az igét?

szerinted egy fórum nem azért van, hogy az emberek érdemben vitatkozzanak?

Liquido77 2009.12.06. 17:49:16

@gande: Úgy látom nem is akarod megérteni mit írok. Ha személyesen beszélgetek valakivel, és tényleg érdeklődik (nem kötözködik), szívesen válaszolok a felmerülő kérdéseire. És nem hintem az igét, egyszerűen arra mutatok rá, hogy sokan mindenféle tudás nélkül hintik a saját igéjüket. Ám tegyék, és aki vevő rá az örüljön. Itt és most én ezt részemről lezárom, mert nem vezet sehova. És a fórumokon lehet vitatkozni, csak ez olyan dolog amin nem lehet így. Gondolod hogy meg lehet itt vitatni olyan dolgot, amit amúgy sem lehet pár alkalom után megérteni. Nem bonyolult, de azért nem is egyszerű, bár ezt embere válogatja. További szép vasárnapot!

Agyalap 2009.12.07. 09:46:48

@Liquido77: Én mint mérnök maradnék a tényeknél. Igy bármelyik ismerősöm felhívott, hogy elmondana nekem valamit, de csak személyesen lehet - rögtön elküldtem a fenébe. Mi ez a hülyeség, amiről egy szót sem lehet ejteni a telefonban? És személyesen meg meg fog győzni, ő vagy valamelyik nagyon sikeres felettese?
Továbbra is azt mondom: egy nem termelő ágazatból nagy pénzt kivenni csak gazemberséggel lehet. A "pénz pénzt csinál" nézet szerintem az amerikai válsággal elvesztette a valós tartalmát...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.07. 16:32:30

@Agyalap:
- "Mi ez a hülyeség, amiről egy szót sem lehet ejteni a telefonban?" - Pl. az udvarlás, illetve hát az egész telefonszex. Lehet, de én sem szeretem...
- "egy nem termelő ágazatból nagy pénzt kivenni csak gazemberséggel lehet" - Igaz. Ezt teszi a bank- és a hadi szektor, pl...

ghck 2009.12.07. 19:03:22

@Kitalátor feljegyzetei: "- "egy nem termelő ágazatból nagy pénzt kivenni csak gazemberséggel lehet" - Igaz. Ezt teszi a bank- és a hadi szektor, pl..."

Ja! Meg a kereskedelem! Fúj! Tejért 35kmt szeretnék utazni, kenyérért 8km-t. Ha egy Nokiát akarok venni, akkor nyilván Komáromba megyek! Hagymáért Makóra, paprikáért Kalocsára! Banánért persze afrikába, autóért Japánba, Bosch konyhai robotgépért pedig Kínába! Naná! A gazemberek!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.08. 16:10:31

@ghck: Lényeges a "nagy" jelző. A kereskedelemben szerintem(!)létezhet valóban tisztességes árrés is, amely tartalmazza a szállítási-raktározási költségeket, a forgóeszköz-költségeket, az elfogadható arányú reklám- és marketingköltségeket sőt a kereskedelmi láncolat tagjainak tisztességes hasznát is. Nem tudom tisztességesnek tekinteni viszont azt a kereskedelmi gyakorlatot, amely során a fogyasztói árakból az összes felmerülő költségek nem érik el a 10%-ot, sőt néha még az 1%-ot sem. Nagy tévedés lenne azt hinni, hogy ilyenek csak a drog-fegyver-ékszer-gyógyszerforgalmazásban, bankszektorban fordulnak elő. Olyan banális termékeknél is gyakori, mint a ruházat, a játék, sőt néhány élelmiszer is.
Szerintem ez is egyértelmű gazemberség.

ghck 2009.12.08. 18:49:18

@Kitalátor feljegyzetei:

Szerintem pedig akkor jön el a világvége, amikor majd pl Te fogod megmondani, hogy mekkora a "tisztességes haszon" és hogy mi a "gazemberség". Ezeknek a jelzőknek a világ jobbik felén már régóta, de már nálunk is jó egy ideje a piac és a jog ad jelentést. Ha valami nem hatósági áras, akkor csak a piac, ha valami hatósági áras, akkor is csak az eladási árra van jogi előírás, a "tisztességes haszonra" nincs.

Szóval visszább az agarakkal, mert még az a vád ér, hogy kommunista szocialista nézetekkel agitálsz! ;)

Éljen a kapitalizmus! :D

Liquido77 2009.12.08. 20:05:23

@gande: Reménykedj csak. Tudod az lenne a fura ha nem is vizsgálódnának. Tegyék csak, az a dolguk, azért fizetik őket az adónkból.

Liquido77 2009.12.09. 00:18:06

@Agyalap: Ne csak olvass már te is, hanem értelmezz is. Szó sincs arról hogy semmit nem mondok telefonon vagy akár fórumon, de a működésről nem lehet 3 mondatban beszámolni. És lehet hogy neked mindegy, de ebben a rohanó világban sokkal jobban szeretek leülni és nyugodtan beszélgetni valakivel. Ha nem tetszik, nem kell meghallgatni. Mint sok más dolog, ez sem kötelező.
És a másik. Akkor szerinted minden bolt, áruház, stb. ami árul valamit, az gazemberséggel szerzi a pénzét. Érdekes nézet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.10. 09:38:10

@ghck: Világvége attól van, hogy a jog és az erkölcs elszakadt egymástól. A piac törvényei hamis dogmák, a világon sehol, de sehol nem működnek tartósan és általánosan*, a kapitalizmusnak meg csak egy csonka oldalága a szocializmus. (Mindkettőt ugyebár a pirézek találták ki, csak az egyiket maguknak, a másikat meg nekünk.)

Szerinted igazságos, hogy az a játék, ami a pesti kínai nagykerben 100 Ft, a kereskedőknél 2000? Mennyit kaphat érte a kínai gyártó? Mit vehet a gyerekének belőle? A hasonlóan csóró magyar meg sokszor még azt a vackot sem tudja megvenni...

*Mintha most baszogatnának nagy erőkkel csonka hazánkat, mert egyesek számon merték kérni az amerikai/francia félen holmi szerződések betartását...

ghck 2009.12.10. 10:55:13

@Kitalátor feljegyzetei: "Szerinted igazságos, hogy az a játék, ami a pesti kínai nagykerben 100 Ft, a kereskedőknél 2000? Mennyit kaphat érte a kínai gyártó?"

Szerintem az az igazságos, hogy Te is bármikor bemehetsz a pesti kínai nagykerbe, megveheted 100-ért, hazabenzinezheted nyíregyházára, ott eladhatod 103Ft-ért, kifizetheted a busás haszonból az alkalmazottaidat, a hiteleidet, a biztosításaidat, az adóidat, és a maradékból pedig vehetsz a gyerekednek enni. Ha ezt megcsinálod, nagyon ügyes vagy, jót tettél a társadalommal, aki cserébe eltart téged, mert nálad vásárol. Mindenki boldog. Ja, hogy ezt nem tudod megcsinálni 103Ft-os eladási árból? Hát, látod senki nem tudja ezt megcsinálni 103-ból. Mégis mennyiből tudja? Na ezt dönti el a piac. Úgy tűnik, hogy 2000-ből meg lehet. Persze lehet, hogy te okosabb vagy, és jobban meg tudod határozni az árakat, mint a soktízezer vásárló (vagyis a piac), de kétlem. Voltak erre próbálkozások, sosem működött sokáig. A szabad piac döntse el, hogy mi mennyibe kerül, csak így biztosítható az értékek hatékony elosztása. Nem érdemes ez ellen lázadni, esetleg csak így, szájtépéssel. Ha a való világban próbálnád ki a nézeteidet, csúfosan megbuknál. Úgyhogy inkább ne tedd, ez az én felebaráti tanácsom.

Szóval, hogy igazságos-e? Ezt a vevők döntik el. Nekik igazságos. Inkább vettek tőle 2000-ért, mint utaztak volna érte 200km-t a pesti nagykerbe. Te is így döntesz minden vásárlásoddal, mert ez az ésszerű. És igazságos. Ha nem lenne az már megjelent volna a konkurencia, és a lehető legalacsonyabb árszintre úgyis leversenyzik az árakat. De ha szerinted mégis van még aránytalanság a piacon, itt a lehetőség, hogy színre lépj és játékboltot nyiss, és igazságot teremts! (Put your money where your mouth is...)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.10. 13:37:51

@ghck: Az igazság alighanem nemcsak odaát van, hanem valahol félúton is, a Vaterán ugyanaz egy ezresért kapható...
A szabadpiaci ármeghatározó automatizmusba vetett hitet tudom tisztelni*, de nem tudok azonosulni vele, külső erők, hatalmak, monopóliumok befolyásolása nélküli piac nem volt, nincs és nem is lesz.
Eredetileg @Agyalap: (Agyalap 2009.12.07. 09:46:48) megjegyzéséből indultunk ki: "egy nem termelő ágazatból nagy pénzt kivenni csak gazemberséggel lehet". Ennek továbbra is kénytelen vagyok igazat adni, és valójában szinte ugyanazt mondjuk/írjuk: az értékesítésre szánt termékek, szolgáltatások árát valóban a torzításmentes kereslet és kínálat határozhatná meg, ha
- nem lennének pl. tájékoztatási stb. monopóliumok, árkartellek,
- egyes szűk érdekcsoportok (államvezetők, törzsek,népcsoportok, klánok, ideológiai társulások, bűnszövetkezetek stb.) nem akadályoznának meg az áruk és információk valóban szabad áramlását.

Mint amikor két apáca kocsijából kifogy a benzin, és bemennek az egyik házhoz kérni. Ott adnának is, van egy hordóval, pumpa is van benne, de nincs edényük. Az egyik apácának eszébe jut valami, kiszalad az autóhoz, és bevisz egy valódi zománcos bilit. Megtöltik, kimennek az autóhoz, óvatosan beleöntik a pisiszínű folyadékot(tölcsérük van).
Ami a házon kívül történik, azt végignézi Kohn a szemközti fűszerboltból, és amikor némi indítózás után a kocsi el is indul, így sóhajt fel:
- "Az elveikkel nem tudok egyetérteni, de a hitüket tisztelem!"

ghck 2009.12.10. 14:55:51

@Kitalátor feljegyzetei: "a Vaterán ugyanaz egy ezresért kapható..."

Plusz egy ezres a posta.. Na most a végső vételár 2000. Akkor a vaterás is gazember, és a posta is?

"egy nem termelő ágazatból nagy pénzt kivenni csak gazemberséggel lehet"
Hát én pedig nem tudok egyetérteni. Nagy pénzt vesz ki a tesco is, pedig nincsenek akkora árrései, mint a sarki boltnak. Egyik sem termel. Bármilyen ágazatból ki lehet nagy pénzt venni, mégpedig gazemberség nélkül, ha valós vevői igényeket szolgálnak ki. És ne haragudj, de a 2000-es játék valós igényeket szolgál ki. És minden, amit megvesznek. Úgyhogy egyet kérek, ne gondold, hogy "igazabb" a véleményed azokénál, akik feltehetően alaposan végiggondolták a lehetőségeiket, és megvették a játékot 2000-ért. Nekik megérte, és így érte meg a legjobban.

"...nem akadályoznának meg az áruk és információk valóban szabad áramlását."
Az információk áramlása szabad. Az, hogy valaki pénzt öl abba, hogy az ő információját az ajtóm elé (vagy a postaládámba) tegye, az az ő befektetése. Így igen, a tesco akcióiról tudok, a sarki boltéról nem. Bűnszövetkezet a tesco, és akadályozza (torzítja) az infok szabad áramlását? Nem. De kiszolgál engem, hogy ne kelljen sehova se mennem, és mégis értesüljek a szolgáltatásaikról. Megtehetné a sarki boltos is? Meg. Miért nem teszi? (Tudjuk, hogy miért, pénzbe kerülne...)

Szóval szerintem nincs ilyen eszközökkel torzítva a kereslet és kínálat, de remek kifogás erről beszélni. Meg talán némi irigység is mondatja ezt velünk azokra, akik kiszolgálták vevőiket, és ezért ők pénzt adtak nekik. Önként. ;)

Szóval jó ez így... Ha valakinek baja van vele, mert azt gondolja, túl sok ott a lóvé, nosza! Vágjon bele, zúzza le az árakat! Mindenki jobban jár. Csak csinálja már, ne csak mondja, mert túl sok van nálunk a csak mondókból... Vagy lehet, hogy nincs sok, de hogy nagyon hangosak, az biztos.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.12.10. 18:38:21

@ghck: Ez a két - most kifektetett - szervezet pontosan valami ilyesmivel próbálkozott, az árrés megosztásával. Ezt már nem tűrhették tovább azok a hatóságok, amelyek az egyértelmű pilótajátékok és a piramishálózati marketingszektákhoz kötött házaló zugkereskedések ellen nem, vagy csak akkor tesznek valamit, amikor már a vezetők kimenekítették a nem leadózott - legfeljebb lejattolt - pénzüket és magukat valami korálatoll bélyegállamba.

(A Vaterán amúgy személyes átvétel is lehetséges...)

Agyalap 2009.12.10. 20:41:29

@Liquido77:
@ghck:
Azt írtam, hogy NAGY pénzt kivenni gazemberség. Ezt szerintem nem tudjátok tromfolni. Mindenkinek meg lehet a haszna rajta, még a kereskedőnek is. De ha a tejet 20 Ft-ért veszik meg a termelőtől és 200-ért adják el végül, ott nem stimmel valami. Ha heti 60 órát dolgozom és másokat is beugratok foglalók fizetésére majd 40 millát keresek egy hónapban - az sem kerek.
Ha nem lenne 20 kereskedő a termelő és fogyasztó között, lehet hogy az a kettő egy rendes haszonnal is elfogadható áron adná a portékát...

Chamea (törölt) 2009.12.10. 21:00:21

Olcsó húsnak mindig híg a leve, a rest sokszor fárad és még lehetne pár közmondást írni. Buták az emberek és nem tudják, hogy a túl olcsóság az aukciós portálokon meg máshol is vagy átveréshez vagy használhatatlan termékhez vezet.

ghck 2009.12.11. 18:04:20

@Kitalátor feljegyzetei:
"A Vaterán amúgy személyes átvétel is lehetséges..."

Igen, mintahogy a pesti nagykerben is. CSAK NEM ÉRI MEG ELMENNI ÉRTE, MERT SOKKAL DRÁGÁBB LENNE, MINT KIFIZETNI A "GAZEMBER" KERESKEDŐT!

A hatóságok töketlenek, az biztos. Én magam is tettem a rendőrségen feljelentést egy piramisjáték ellen anno. Leszarták. Jött a határozat, hogy nem volt bűcselekmény..:) Gondoltam fasza, ebből fogok ezekután megélni..:) Csak nem vitt rá a neveltetésem..

Mindazonáltal a nagy árrés, sőt a nagy haszon sem gazemberség.

@Agyalap:

"Ha nem lenne 20 kereskedő a termelő és fogyasztó között"

Hidd el, a 19. kereskedő nem azért adja a 20. kereskedőnek a portékát, és nem a fogyasztónak, hogy így olcsóbban kelljen adnia a terméket, hanem mert a fogyasztókkal sajnos csak a 20. kereskedő van közvetlen kapcsolatban. Sem a termelőnek, sem a feldolgozónak, sem az importőrnek, sem a disztribútornak, sem a nagykernek nincs itt a sarkon boltja, csak a kispistának. Ő viszont már nem tudja 200 alatt adni a tejet. Ha olcsóbban akarok tejet, találhatok, csak nem ilyen kényelmes, mint a sarokra leugrani...

Szerintem még a havi 40milla sem feltétlenül gazemberség. Kérdezd meg a wallstreetieket, és az ügyfeleiket. Na persze nem a csalókat védem sem itthon, sem ott.

agilis 2009.12.14. 00:17:50

@shouse: Itt vagyok, visszakacsintottam! :))

Engem csak azért érdekelt ez az ügy, mert az első perctől kezdve láttam benne a buktát, és számomra csak az volt kérdés, hogy mikor következik be. NEm azért mert én egy nagy tudós vagyok, de tudjátok, amikor egy nem túl jónevű magyar csávó létrehoz egy "nagy nemzetközi" céget, amit Wasington DC-ben, meg Cypruson jegyeztet be, az már eleve "figyelemreméltó" dolog. Csak kár, hogy kevesen vették észre.
Szóval én úgy vagyok vele, hogy mindenki azt kapja, ami jár neki. És pont. Innentől kezdve engem nem izgat a dolog. Csak kíváncsi voltam, hiányoltok-e, és örömmel látom, hogy igen! :)
Bocsánat, hogy nem olvastam vissza az összes hozzászólást az utolsó látogatásom óta, lehet, hogy valaki húzogatta a méregfogam vagy másom...
Nem nagyon izgat az sem. Én azt gondolom, hogy a gazdagságban nem az a lényeg, hogy vagyonra teszel szert, hanem az, hogy kivé válsz a gazdagsághoz vezető úton. Nekem nincs szégyelni valóm! Bár lehet, hogy ezt más, másképp gondolja, dehát ilyen a demokrácia...
Mindenkinek Boldog, Békés Karácsonyt!

Agyalap 2009.12.15. 13:02:06

@ghck: Már megint nem olvasol...
Mit keres ott már a 19. kereskedő is?
Nem sajnálnám a hasznot attól a kettő háromtól, aki eljuttatná a sarki boltba a tejet. Miért kell 20? A felvásárló megveszi a tejet a kereskedőtől. A gyárból már dobozolva miért kell 10 kézen átmennie?
A wall street-i meg megint nem volt jó példa. Aki ott igyekszik megszedni magát, az bizony pénzügyi ügyeskedésből él. Attól, hogy 40 millát keres, még nem lesz "jobb munkásember"...

ghck 2009.12.15. 22:14:29

@Agyalap: ne kelljen már mindent a szádba rágni. Nyilván te sem pontosan 20 kereskedőre gondoltál, és én sem pontosan a 19.re. Alapvetően nem érted hogyan működik a kereskedelem. A kettő-három kereskedő nem elég. És nem azért vonják bele a negyediket, ötödiket, 6...19.-et, mert szeretnék megosztani a profitjukat, hanem mert máshogy nem működik. Ha működne, már úgy csinálnák, senki nem ellensége a saját pénztárcájának.

A wall street pedig jó példa, mert azt mondod, nem termelő ágazatból nagy pénzt akasztani csak gazemberséggel lehet. Hülyeség. Az nem termelő ágazat, és nem is "ügyeskedés", hanem piacképes szolgáltatás. OK, tőled távol áll, és nem érted, de attól még egy legális és tisztességes tevékenység. És nagyon értékes is, hiszen sokan sokat fizetnek érte. ;) A jómunkásemberségüket pedig nem te fogod megmondani, hanem az ügyfeleik. Ugyanúgy, ahogy a festőt is az ügyfelei ítélik meg. Nem te.

Agyalap 2009.12.15. 22:41:49

@ghck: Hát most tényleg feladom, meggyőztél. Csak azon drukkolok, hogy minden tőzsdeguru minden ügyfele nyerjen az ügyleteken, mert még a végén nem alakul ki jó kép róluk...
De azt komolyan gondolod, hogy a Wall Street-en nagy pénzt kivevő nem ügyeskedő emberek kitermelik azt az értéket, amit ők és ügyfeleik bezsebelnek?
Ezúton is szeretném megköszönni az ott dolgozó legális, tisztességes és értékes embereknek többek között a mostani válságot is...

ghck 2009.12.16. 10:40:57

@Agyalap: :D
a mostani válság hitelválság, és nem a brókerek stb., hanem az erőn felül költekező, hiteleket fedezetlenül felvevő fogyasztók/vállalatok, és az ilyen irreális igényeket kiszolgáló bankok okozták.

Arról pedig, hogy értékteremtés-e a tőzsdéről "pénzt kivenni", igen, értékteremtés. A jól teljesítő vállalatoknak forrást teremt, hogy még hatékonyabban termelhessenek, a kevésbé jól teljesítőktől pedig megvonja azt (hulljon a férgese). Aki ezt a tevékenységét eredményesen végzi, sokat keres, aki eredménytelenül, az nem keres sokat.

Szóval szerintem ezen felesleges puffogni, meg azon is, ha látszólag sok kereskedőn megy végig az áru. Sok ember agyán átmegy ez, és ha nem lenne hatékony, nyugi, valaki hamar betömi majd a rést. ;)

PannonBoy 2009.12.29. 05:50:39

A legszörnyűbb az egészben az, hogy egyesek MÉG most is hisznek benne és továbbra is terjesztik. Ez már fanatizmus. Sőt, szervezkednek, hogy újra felélesszék azt a nyomorult kengurut. Nagyon bízom benne, hogy a hatóságok (különösen a VPOP) példát statuálnak az esettel és végleg elveszik a piramisjátékok szervezésétől az emberek kedvét!!!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.01.13. 13:21:04

Kijózanító cikket kezdtem el írni a témában és ha kész, majd ide blog.hu-ra is feltöltöm:

Aktuális
ScienNet - inkább hittek benne
IGe - 2010.01.13 11:53

vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=84424
süti beállítások módosítása