Tékozló Homár

A nyomokban tartalmazás világcsúcsa?

2009.12.07. 00:16 | szily | komment

Fogadjuk el a játék kedvéért alapvilágcsúcsnak a Virslis nevű olvasónk által beküldött Baroni Bécsi Würstchent, ami nyomokban búzát, tojást, tejet, pisztáciát, mandulát és zellert is tartalmazhat. Az ember, sőt a rák is persze mindenféle rémtörténeteket hall a virsli hozzávalóiról, ki ne tudná, hogy a fele-harmada államtitkárnyesedék, de pont pisztáciára és zellerre sose gondoltam volna. Aki ennél hosszabb vagy jobb listát talál Magyarországon vett élelmiszeren, küldje be iziben! Levél alant:

bár így karácsony előtt tuti nem az én sztorim lesz a legütősebb, ezt mégis meg szeretném osztani veletek. a minap akadt a kezembe ez az ötös csomagolású virsli, aminek hátoldalán olyasmit olvastam, ami messze felülmúlja a legváratlanabb helyeken feltűnő "nyomokban mogyorót tartalmazhat" szöveget. sajnos már kidobtam a csomagot, így nem tudok új fotót készíteni róla, de ha kinagyítjátok, tisztán el fogjátok tudni ti is olvasni a következő szöveget: "Nyomokban búzát, tojást, tejet, pisztáciát, mandulát és zellert is tartalmazhat". ja meg a guargumit is, nem is nagyon titkolják.
na, így kell eladni egy teljes ebédet egy csomag virslivel:)
egyébként a virsli ízre nem rossz, leszámítva h 2 perc főzés után akkor is szétpattan, ha előtte félbevágod, pedig a címke szerint több, mint a fele hús:)

kelllemes ünnepeket

virslis
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amc 2009.12.07. 00:17:58

szervusz borzevő!

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.12.07. 00:40:26

Mit nem lehet ezen érteni? A gépek előtte jégkrémet gyártottak, innen a mandula meg a pisztácia. A zeller meg a konyhás néni fogai közül.

Én a szennyezett vízzel táplált mexikóitól jobban félnék (Nitrites Pácsó)

seric2 2009.12.07. 00:41:43

Egyébként minek a virslibe élesztő?

seric2 2009.12.07. 00:44:39

Ez 25 féle dolog.Génmanipulálják, hogy a mustár már eleve benne van?

Zsola777 2009.12.07. 01:38:27

Nyomokban mókust tartalmazhat.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.12.07. 01:41:58

Van egy olyan érzésem, hogy aki nyilvánosságra hozza, hogy miképpen kerülhet bele pisztácia, mandula és zeller, azt egy órán belül elviszik a fekete ruhások.

Megdobbent 2009.12.07. 01:42:00

Mint tudjuk a torvenyek es a virsli keszuleset nem szabad szemmeltartani sem folyamat, sem osszetevok tekinteteben. Aki megis megteszi?... Homar.

Kisangyal 2009.12.07. 02:22:40

Ne akard tudni, hogy miből van a virsli és a párizsi!
Edd meg, vagy dobd ki, de ne akard tudni hogyan készült!

Ja,a sört se, meg a májkrémet se, stb...

Hitetleneknek ajánlanék látogatást egy húsboltban hátul, ismerős hentessel... és az még kismiska ahhoz képest, ami a nagyüzemekben zajlik!

Franzi 2009.12.07. 02:49:42

@bunkó:

a "nyomokban mogyorót és társait" az allergiások miatt írják ki. nem biztos, hogy a keverőgépet annyira ki tudják tisztítani, hogy semmi ilyen cucc nem marad benne. és ha vki allergiás lenne pl.mogyoró ellen, az tudja mihez tartani magát. és a gyártót már nem perelheti be, ha rosszul lesz.

különben tényleg a durva dolgok vannak benne.

forumuser 2009.12.07. 02:50:29

@Kisangyal: Mesélj. Nem szeretem az ilyen belengetéseket, mert a júzerek többégének nincs hentes ismerőse, és így sosem fogja megtudni - hacsak nem írod le, mitől kell annyira berzenkedni.
:)

szbszig 2009.12.07. 02:54:38

Azért furcsa egy világban élünk. A dobozos tejjel folyton az a baj, hogy mű, és soha nem látott tehenet. Bezzeg a virslibe jut belőle...

vauvauvau 2009.12.07. 03:08:49

@Franzi:

A virslikészítő gépet sem lehet kitisztítani teljesen.

Ezért a virsli tartalmazhat nyomokban vért, hányadékot, bélsárt is.

vizsla_barat 2009.12.07. 03:34:46

ez egy anti-H1N1 virsli! nini, meg C-vitamin is van benne! (igaz a fozessel tropara megy,de egyed nyersen,ha birod...)

hogy kerultunk el ilyen messzire?
a mi "parasztkolbaszunkban" van ugye hus, szalonna, so, bors, fokhagyma, komenymag, pirospaprika es 3 napig fustolodik. Meg soha nem romlott meg (nincs ra ideje). Nem mellesleg eszel egy negyed szalat es elhuzod estig az igat...na ja ne nezd meg a koleszterinszinted utana...

Csak halkan jegyzem meg 2009.12.07. 05:33:59

@PerverzBabi: már miért lenne betiltva a guar gumi? A botrány egy szennyezett guar gumi tétel miatt volt, amit Indiában bütyköltek. Magával a guar gumival nincs baj

Csak halkan jegyzem meg 2009.12.07. 05:35:47

@nyomasek_bobo: jó humor, hogy Pácsó, de az pác-só. Jobb lenne, ha így írnák, külön, mert egyben tényleg idiótán hangzik, mert minden magyar cs-t lát a szóban.

Csak halkan jegyzem meg 2009.12.07. 05:37:48

@szbszig: ez hülyeség! A dobozos tej is 100% tejből van, de a hőkezeléstől megváltozik az íze. Inkább a "frissföl", meg "családi ital" az, amiről beszélsz, mert az a tejtermékgyártás egy mellékterméke, amit anno disznótápnak használtak el. Ma meg megitatják a jónéppel. Egészségükre.

Csak halkan jegyzem meg 2009.12.07. 05:39:49

@Franzi: végre egy hozzáértő normális ember! Egy húsüzemben nem csak egyféle cuccot gyártanak, hanem mindenfélét, zelleres és egyéb fűszerezésűt. Még egy szuperlabort sem tudnak teljesen kipucolni, nemhogy egy gyárat!

Csak halkan jegyzem meg 2009.12.07. 05:44:21

Ja, gondolom közületek senki sem járt még élelmiszergyárban Franzi kivételével. Én dolgoztam egy rövidet olyan sajtgyárban, ahol tömlős sajtot, meg háromszög sajtot gyártottak. 10 évnek kellett eltelnie, hogy hányinger nélkül tudjak ránézni ezekre a termékekre. Nem írom le, mi volt ott, mert hátha szeretitek ezeket a sajtokat.

Kisangyal 2009.12.07. 05:46:14

@hivatásos lúzer: Gondolkodj!
Szerinted pl az el nem adott, időben fel nem dolgozott "húsoknak" mi lesz a sorsa?
A hulladék nem túl gazdaságos dolog...

Amennyire csak lehet, le kell csökkenteni az el nem adott áruk mennyiségét. Megfelelő kezelésekkel eladhatóvá lehet tenni BÁRMIT. :)

Egy egész sertésből mi az amit megeszel? Ugye nem az egészet...
Az el nem adott árúval mit teszel? Hurka, kolbász, virsli, májkrém...

Capisce? :D

Kisangyal 2009.12.07. 05:50:00

@Csak halkan jegyzem meg: Nyugodtan mesélj, úgyis kíváncsi lesz mindenki!
Speciel a sajtról még én sem tudok sokat... úgyis drága, legalább spórolunk egy darabig. :DDD

Mitya Ivanov 2009.12.07. 05:52:12

aki ilyen szar LIDLes vagy ALDIs szar, német vagy szlovák virslit vesz az megérdemli, hogy a virslivel együtt nyomokban pisztáciát és mandulát is fogyasszon.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.12.07. 05:59:09

Ezt a lidliben lehet kapni, és tök finom. Aldis virslit evett már valaki?

Csak halkan jegyzem meg 2009.12.07. 06:12:09

@Kisangyal: Hát jó, te akartad. De leszögezem, ez vagy 20 éve volt. A hatalmas sajttömbök, amiből olvasztották a Camping sajtot, a földön sorakoztak a folyosón, és a melósok azon gyalogoltak, aztán a sáros lábnyomos tömböt rakták az olvasztóba. Az a hatalmas olvasztókatlan nem volt letakarva, néha "viccből" a melósok belefújták az orrukat, mert hát nekik is kell egy kis szórakozás... Volt egy részleg, ami a töltőgép által rosszul (értsd: nem szabványos hosszúságúra) töltött sajtokat "nyerte vissza", ami abból állt, hogy egy bűn retvás helyiségben egy sámlin ülve egy bicskával ki kellett vágni a tömlőt, és kinyomni a sajtot egy olyan tálba, amilyenből jobb érzésű ember kutyát sem etet. Ez a sajt ment vissza a katlanba, kicsi rotyogás, aztán újra töltötték.
Aki biztosra akar menni a mai élelmiszer piacon, maga tartson állatot és vágja le.

Kisangyal 2009.12.07. 06:21:21

@Csak halkan jegyzem meg: Köszi, ez még nem is annyira durva, mint a sörben úszkáló patkányok, vagy a feketére üszkösödött zalafelvágott a kolbászban...

Sose tudjuk mitől hízunk! :DDD

El Argentino 2009.12.07. 06:35:23

@Mitya Ivanov: Mert ha drágát veszel, akkor biztos lehetsz benne, hogy csak minőségű anyagokból készült? Ne vicceljél már.
Mikor látunk legközelebb olyan feliratot, nyomokban virslit tartalmaz?

Mitya Ivanov 2009.12.07. 06:48:52

@El Argentino: a LIDL és az ALDI német és szlovák, cseh gyártmáynyú sajátmárkás tejtermékei és húskészítményei élemiszeripari hulladékok. Erre ez a bekóüldött kép is bizonyíték. Én bízom annyira a magyar élelmiszeriparban, hogy azt állítsam, hogy a magyar termékek nem ilyenek.

SLacc 2009.12.07. 06:49:15

Ilyen az, amikor a posztoló tájékozatlan, és még veri is a mellét hozzá. Vagy a posztolót még nem lehetett volna?

El Argentino 2009.12.07. 06:58:33

@Mitya Ivanov: Tény, hogy nagyon rosszak, de azért nem bíznék vakon a magyar termékekben sem.

kyanzes (törölt) 2009.12.07. 07:15:41

"A nyomokban tartalmazás világcsúcsa?"

Jó szöveg.

különvélemény 2009.12.07. 07:23:33

60%-a hús?

Hihetetlen.
Azt hittem, a virslibe már csak műanyagot tesznek.

Бабаяга 2009.12.07. 07:30:47

Érdekes, a patkányt, egeret, csótányt mindig kifelejtik a felsorolásból.
A nyomokban tartalmaz pedig azért kell, hogy felkerüljön, hogy az allergiások tudják, hogy mitől lesznek rosszul. Jobb esetekben a szöveg a következő: pisztáciát, mandulát, stb. felhasználó üzemben készül.

XCat 2009.12.07. 07:42:35

@Csak halkan jegyzem meg: hmmm... most kidobtam a sajtospirítósomat. :D

csarlee 2009.12.07. 07:45:03

Hmmm...
Agrár vonalon végeztem anno, voltam pár élelmiszeripari egységben látogatóban ('90-es évek eleje):

Vágóhíd: "ugyan a majdani EU-s szabvány szerint elektrosokkal kell az állatot elkábítani de jelenleg a készülék nem működik de van helyette Józsi bácsi és a csákány..." szarvasmarha vágás
Húsüzem: " a pofa elkapott egy nagy patkányt és beb.szta a főzőüstbe, legalább lesz egy kis íze a párizsinak felkiáltással..."

XCat 2009.12.07. 07:45:06

@Csak halkan jegyzem meg: Te figyi, gondolkodom egy fogyókúrás könyv írásán.. nem jössz társszerzőnek? Lennének külön étvágycsökkentő fejezetek...

thinker_ 2009.12.07. 07:45:38

a guargumit miért kéne titkolni? ha nem szennyezett akkor nincs azzal semmi baj. szinte mindenben belerakják.

Viktus 2009.12.07. 07:46:06

Ez a híres bécsi virsli ősi receptje?

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 07:46:56

@Csak halkan jegyzem meg: persze, csak kiszedik belőle a javát.
az almacsutka is 100% alma.

csajokespasik · https://csajokespasik.blog.hu 2009.12.07. 07:50:25

lehet, hogy ettől olyan roppanós és finom, amilyennek lennie kell.
:)
ha nyomokban mustárt is tartalmazna, tökéletes lenne

Viktus 2009.12.07. 07:51:24

@Csak halkan jegyzem meg:

Tudod mi a bibi. Bolti tejből tudtál varázsolni mostanság aludt tejet? :D na ennyit arról mi köze bármelyiknek a tejhez. A boci-boci tarkás házitej pedig gond nélkül megalszik, és még olcsóbb is, mint a bolti amiből már kilopnak minden hasznosítható anyagot.

XCat 2009.12.07. 07:53:16

@Viktus: Én tudtam. Pedig nem is akartam. A tollésből lehet. meg az üveges parmalat 2,8%-ból is.

Viktus 2009.12.07. 07:54:48

@CatMother:

Lenne még egy kérdésem ittál már eredeti tejből készült cuccot? , mert az nem aludt tej amikor egy fehér kocka marad meg az elvált víz a pohárban :D

Eric_Cartman 2009.12.07. 07:55:41

Virslit enni hihetetlen bátorságra vall.
Az államtitkár-nyesedék pedig vicces volt. Valóban!

midnight coder 2009.12.07. 07:56:22

Nos, a cuculizmus idején voltak érdekes dolgok. Anno az építőtáborban még a gimiben konzervgyárban dolgoztunk, mi tisztítottuk a befőttesüvegeket újrafelhasználás előtt. Nos, nem véletlenül nem vettem azóta sem bolti befőttet :-))

Amúgy amennyire én tudom, az hogy nyomokban tartalmazhat azt jelenti, hogy az adott gyárban esetleg dolgoznak más részlegben ezekkel az anyagokkal is. És ha valaki allergiás valamelyik összetevőre és teszem azt rosszul lesz / meghal tőle akkor ne lehessen a gyárat perelni emiatt.

XCat 2009.12.07. 07:58:51

@Viktus: Nemigazán... anno az egyik uncsitesóm falura nősült, és néha elmentünk oda rokonlátogatni. Aztán kaptam némi ízelítőt az echte magyar parasztasszony higiéniai szokásairól (szagáról, ideoda folydogáló testnedveiről, hogyan csináljunk a hülyevárosiaknak méregdrágán szánt két deci tejfölből másfél litert, és mindezt hogyan keverjük meg csirkefosos kézzel, miegyéb).. meg arról, hogy afganisztánban hamarabb találsz antibakteriális szappant, mint ott.

Úgy hogy eleve szóba sem került a 'valósi tejtermék' vásárlása. :)

De jó volt azért, csak sosem értették, hogy miért nem eszik ott soha ez a gyerek :D

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.12.07. 08:00:14

"Kínai étteremből nem jön ki hulladék"
Ez a virsligyárra is igaz lehet...

Viktus 2009.12.07. 08:00:56

@CatMother:

Elárulok még egy titkot attól, hogy uncsitesód egy leprába költözött nem ez az echte magyar parasztasszony ...

tom sailor 2009.12.07. 08:03:03

@Csak halkan jegyzem meg: Próbálj meg egyszer élelmiszert gyártani.
Tudod, ÁNTSZ, meg HACCP. Nem úgy van az, ahogy utoljára talán az ötvenes években.

XCat 2009.12.07. 08:03:51

@Viktus: Nehogy azt hidd. Kétszintes házikó, hatalmas porta, kert, merci, lovak, ha kiléptek ránézésre patyolattiszta minden.. a kölyöknek zongora meg számítógép a 90-es évek elején, szal flancoltak.
Akkoriban nem volt még divat mindenre ráírni, hogy bio, de ha az lett volna, biztos megteszik. ;)

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.07. 08:04:30

A virsliről már nem is feltételezem, hogy valódi húst tartalmaz, de azért ez elég meglepő!

tom sailor 2009.12.07. 08:04:31

@Kisangyal: Én először 27 éve voltam sörgyárban (Kőbányai). Már akkor is csak a legendákban léteztek sörben úszó patkányok.

tom sailor 2009.12.07. 08:07:17

@Viktus: Bármikor. Belekeverek egy kanál tejfölt (ebben vannak élő tejsavbacik, a dobozos tejből az ultrapasztőrözés során kidöglöttek), meleg helyre teszem és másnapra kész.

gabcigirl 2009.12.07. 08:07:27

@hivatásos lúzer:

Nekem van hentes rokonom. És ő sem kecsegtetett túl sok jóval...

Kopi Luwak (törölt) 2009.12.07. 08:09:05

Alapszabály: Nem nézzük meg mi van a virsliben. (Ha enni akarunk belőle.) ;D

XCat 2009.12.07. 08:10:24

@Flora_kisasszony: én újabban a pizzán sem merem már megnézni:)

BOB 2009.12.07. 08:12:07

A guar-gumival az az egyetlen baj, hogy a vilag guar-gumi felhasznalasa 90%-anak India az eredete, ahol - hogy is mondjam - nem nagyon kotik meg a termelok kezet mindenfele higieniai meg hasonlo regulakkal.

Gal 2009.12.07. 08:23:14

Légy pedig csak azért nincs benne, mert az már a mustárban van:) Desszertnek meg egy kis ólmozott pisztácia:)

Gal 2009.12.07. 08:27:18

Amúgy a gyárakról csak annyit, hogy nem hiszem, hogy megengedhetik maguknak azt, hogy undorító módon készítsék a termékeiket, mert:
1.) az ÁNTSZ bármikor ellenőrizhet és súlyos milliókkal vagy bezárással is szankcionálhat,
2.) a dolgozók szétkürtölik a cég rossz hírét és senki sem vesz majd belőle.

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 08:29:17

@Gal: diákként dolgoztam egyszer nyáron egy kenyérgyárban.

hidd el, bármi megtörténhet.
az ÁNTSZ is ugyanúgy működik, mint a többi hivatal. azaz sehogy.

XCat 2009.12.07. 08:31:05

@Gal: A súlyos milliókat a cég boldogan lenyeli, mert sokkal jobban megtérül kifizetni a büntetést, mint tisztességesen csinálni.
Amúgy meg megkenni mindenkit meg lehet.

A dolgozók kussolnak, és örülnek, hogy munkájuk van. Ha szóba kerül, hogy a cég megszünik, még jobban kussolnak. Az egyetlen eset, hogy nagyon halkan ki merik nyitni a szájukat, ha hónapokig nincs fizetés, de akkor is csak óvatosan.

Senki nem fogja a családja megélhetését kockáztatni azért, hogy te ne szart egyél. :)

Manyizga (törölt) 2009.12.07. 08:32:39

Ezek a "Nyomokban" szövegek természetesen azért kellenek, nehogy egy zeller/pisztácia/mittudomén allergiás valaki belepusztuljon és a család beperelje a gyártót a természetes szelekció miatt.

Ha rá van írva, akkor lehet vele takarózni, hogy "mi megmonduk!"

Magyarán: nem vállalja senki a felelősséget, hogy a gyártás során biztosan nem kerül-e bele valami nem odavaló.

Csavarhúzós 2009.12.07. 08:32:54

Nálam a csúcs a mogyorós csokin a felirat:
"nyomokban mogyorót tartalmazhat".

Viktus 2009.12.07. 08:33:20

@EÖ (Sinnerman):

Ne akard elképzelni miféle körülmények lehetnek más országokban. Itt nálunk elég kemény előírások vannak mindenre, és a legapróbb dolgokért is helyből osztják a milliós büntiket ...

Míg Olaszországban volt, hogy szép csicsi kávézóba bementem , és külön hátul volt pottyantós budi ... mert az olyan tradicíonális izé.

XCat 2009.12.07. 08:34:46

@Viktus: Ez nagyon jó. :D
Melyik városban volt?

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 08:36:27

@Viktus: előírás mindenre van, csak éppen leszarják.
vagy inkább neked higyjek, ne a szememnek? :)

Void Bunkoid 2009.12.07. 08:36:42

Nem kell ilyenekkel törődni.

Hogy idézzem a nagyra becsült Húsdaráló Project idevágó nótájának két sorát:

"ha nem tudod meg, hogy mit eszel, okosabb nem, de bölcsebb leszel"

:)))

brand_boy 2009.12.07. 08:38:16

"a LIDL és az ALDI német és szlovák, cseh gyártmáynyú sajátmárkás tejtermékei és húskészítményei élemiszeripari hulladékok. Erre ez a bekóüldött kép is bizonyíték. Én bízom annyira a magyar élelmiszeriparban, hogy azt állítsam, hogy a magyar termékek nem ilyenek."

Én életemben előszőr, és utoljára vásároltam náluk egy mini "téliszalámi-szerű" képződményt.
Ne tegyétek, mert "nemfinom" !

R.T. · http://rendszergazda.eu 2009.12.07. 08:40:02

Jófélének tűnik a virsli. Vajon hol lehet hozzájutni ehhez a csemegéhez?
:D

Бабаяга 2009.12.07. 08:40:54

@brand_boy:
Azért a két általad megnevezett hálózat számos magyar vackot forgalmaz. Például a lidl téliszalámija kaposvári, az aldi pedig Csányi pickjét árulja sajátmárkásként.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.12.07. 08:46:39

Azt ki találja ki, mi nincs a Vaníliás Karikában?

brand_boy 2009.12.07. 08:47:08

Babajaga BINGO:
A Kaposváriról beszélek !
Okádék, papagájürülékrakás !

XCat 2009.12.07. 08:49:05

@Бабаяга: A pickbe amúgy mit raknak újabban, hogy olyan gyalázatosan rossz?

Gal 2009.12.07. 08:50:16

@EÖ (Sinnerman):
Én is dolgoztam diákként kenyérgyárban, nem találkozunk?:D Amúgy ahol én voltam ott nem volt semmi különös, leszámítva 1-2 csótányt a falon, de az minden ilyen helyen előferdül.

orv 2009.12.07. 08:51:56

Ennél alaposabban körbevédekezni már nem életszerű. Azt mégse lehet leírni ,hogy Ferihentes náthás és folyik az orra ,de a védőkesztyütől nem tudja másképp ki kifújni ,csak úgy immál-ámmal bele valamibe ,a többi meg megy a virslibe ,vagy hogy a Karcsi osztályozó kisfőnök-szaki a 30 éve tartó nemszolid piálástól pikkelysömört kapott és bár titkolja ,sokan tudják ezt róla ,a következő kötelező orvosiig még ki akarja húzni ,addíg pergeti a bőrét ,bele a finomságba ,bár tényleg igyekszik eltakarni ,de például az Erzsike taki-néni az nem cicózik ,úgy belenyal a retkes kezével a keverékbe ,hogy ne csodálkozzon senki ,ha hypo szagú lesz azon a darabon a párizsi!

XCat 2009.12.07. 08:52:44

@Gal: Jó, szóval kenyér kiesett, sajtok, húskészítmények kiestek...
Most meséljetek valami szépet a zöldségekről meg a gyümölcsökről is.

gonosztojás (törölt) 2009.12.07. 08:54:16

Ajj de finnyásak a hölgyek s urak..
nem is rossz..legalább a hús aránya % benne.A zeller meg a pisztárcia meg egészséges.:))))
Akkor szóljátok meg ha a hentes ujjpercét pecázza ki valaki a jegygyűrűjével..

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 08:55:29

@Gal: az adalapod alapján akkor te még rószaszínű pónival játszottál, amikor én ott dolgoztam :DD
a takesz beletörölte a redvás kezét a kelő tésztába
primitív ember mindenhol van.

brand_boy 2009.12.07. 08:57:14

Van egy technikai jellegű kérdésem !
A saját avatarom csak én nem látom ?
És ha igen, akkor hol kell beállítani ? :O

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 09:00:03

@brand_boy: vagy a beállításoknál az indás nickek bekötésénél kell kipipálnod a blogot, vagy rejtőzködő módból nyílt módra állni.
vagy nem tudom.

gonosztojás (törölt) 2009.12.07. 09:00:22

@EÖ (Sinnerman):
Egyszer ajánlásra egy "házi" kolbászt gyártó családhoz mentem sütőlolbiért, az egyik hentes éppen a bevitt 7-8 üveg (az üres üvegek alapján)sört ment üríteni az udvarra, kedélyesen kihugyozta magát a tuja tövében, valamint valszeg a kezét is, mert rázogatta, aztán vissza a töltőasztal mellé.Na megfordultam oszt usgyi. A faszikámék amúgy a pesti kerületekben a hétvégi piacokon árulnak.

dativus 2009.12.07. 09:00:28

Azért az félelmetes, hogy "Virslis" az összetevők elolvasása UTÁN is képes meg megvenni és elfogyasztani ezt a rettenetet. Én 10 éve nem ettem bolti májkrémet (csak ami otthon készítek), sem párizsit, virslit.Komoly szuicid hajlamokat feltételez a hasonlók elfogyasztása.

Gal 2009.12.07. 09:01:06

@EÖ (Sinnerman): kék pónim volt:D
Mindenesetre biztatónak tartom az időbeli javuló tendenciát:D

Hertelendi Boldizsár 2009.12.07. 09:03:29

@CatMother: Egy magyar almatermesztő mesélte még a 2000-es évek elején, hogy az almafákat évente 9-szer permetezik... persze gondolom nem marad benne semmi mérgező... ;-)

Egyiptom paprika: tavaly voltunk Egyiptomban és nemcsak a szépet és jót láttuk hanem azt is hogy hogy élnek az ottaniak. Az öntözőcsatornába öntik bele a szemetet (nemcsak háztartási hulladékot, hanem építkezési hulladék festék stb) és ezzel a vízzel öntöznek. Azt is saját szememmel láttam hogy hogyan védekeznek kártevők ellen: arab emberke a derekára kötözött nejlonzsákból marokkal szórt valami fehér port a paprikákra, utólag megtudtam hogy ez valami gombaellenes készítmény. Persze így pontosan be lehet tartani az adagolást... ;-) azóta nem eszek semmit ami Egyiptomból jön.

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 09:03:36

@Gal: én nem annyira. :D

@gonosztojás: néha van nálunk kézműves vásár, van egy csomó bioárus, ugyanazt a bolti szart árulja csomagolás nélkül, viszont hatszor annyiba kerül.
és sorok állnak...

XCat 2009.12.07. 09:03:44

@Gal: Tudod, volt az a lila, aminek le lehetett szedni a nyergét, és mindenféle vackot pakolni bele.. olyanod nem volt? Volt csigás is...

brand_boy 2009.12.07. 09:05:15

@EÖ (Sinnerman): Köszi a tippet !
Az egyes nyert.

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 09:06:49

@Hertelendi Boldizsár: aha. itthon szétnéztél már?
mert itt is kábé ugyanígy csinálják.
majd nézd meg faluhelyen a permetezést, a maradék megy a csatornába
vagy a kertes házaknál a kocsimosást, megy az olajos-poros-ferodós víz a csatornába
vagy a gyógyszerek, amit még mindig nagyon sokan a vécébe dobnak, ha lejárt a szavatossága

májgeriberi 2009.12.07. 09:07:32

a "nyomokban" jó szöveg

brand_boy 2009.12.07. 09:08:40

@Hertelendi Boldizsár:

Azért csinálják, hogy a fáraónak legyen elég szolgája odaát ! :)

Gal 2009.12.07. 09:08:48

@CatMother: Akkor még csak egybeöntöttek voltak. Amúgy nem a barbielóról beszélsz? Olyanom nem volt, addigra már kinőttem belőle=)

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 09:09:29

@májgeriberi: Voltam egyszer egy erdőben, az egyik vadcsapás szélén ki volt írva:
Figyelem! Az erdő a nyomokban kis pocsolyákat tartalmazhat.

:)

XCat 2009.12.07. 09:10:39

@Gal: Nem, ez nem tudom hogy habros vagy matteles volt.. kb mint az énkicsipónim, csak nagyobb, és határozottan lila volt.
Valami keepernek vagy minek nevezték..

XCat 2009.12.07. 09:11:48

@Hertelendi Boldizsár: Jó. Akkor én mától elkezdek fényt enni.

Abban még nincsen vegyszer. Talán. :)

Hertelendi Boldizsár 2009.12.07. 09:15:53

@EÖ (Sinnerman): tisztában vagyok vele, hogy sok magyar gazda is tojik magasról mindenféle előírásra... annó még a 90-es években volt saját kertünk (nem nagy kb 400 nm plusz egy kis gyümölcsös) ott sok mindent meg lehetett termelni, és -bár akkor nem tudtam -, de teljesen bio volt (értsd: lusták voltunk permetezni meg műtrágyázni ;-)
Lehet hogy csak a nosztalgia mondatja velem de azóta sem ettem olyan finom zöldségeket...

Gal 2009.12.07. 09:17:28

@CatMother: ÉnKicsiPónim azaz:D Na az volt kékben:D

MAti 2009.12.07. 09:19:18

Zeller és mustár a Balaton-szeletben is van!

Hertelendi Boldizsár 2009.12.07. 09:19:56

@EÖ (Sinnerman): egyébként majdnem minden évben vágunk (vágatunk) malacot, azokat pl. kukoricával etetik (tudom abban is lehet vegyszer), össze sem lehet hasnlítani egy bolti disznóhússal, ha csak azt nézem hogy ha kiteszem 1 órára akkor nem folyik el a fele vízként az talán mond valamit....

Dr.Traktor 2009.12.07. 09:23:59

igazából csak abban akajában tudod hogy konkrtéan mi van amit te csináltál/termesztettél.

a többiről kár is beszélni, mert biztos hogy horror dolgok vannak.
:F

XCat 2009.12.07. 09:29:54

@Dr.Traktor: Ez esetben népszerűsíteni kellene az általános csótányfogyasztást. Azt a legegyszerűbb termeszteni, akár társasházilag is.

movhu 2009.12.07. 09:38:58

A "tejszínhab" spray-re ráírták, hogy "Nyomokban tejszármazékot tartalmazhat". Tegnap láttam a Tesco-ban.
Hova jutott a világ :(:(:(

Agrael 2009.12.07. 09:40:37

Azért az ártalmatlan guargumi elméletet szeretném árnyalni egy picit. A guar egy erősen mérgező gyomnövény, aminek mindössze a magvait lehet ételadalékként felhasználni. Ennek tökéletesen tiszta kinyerése viszont igen pepecs munka, ezért engedélyezik a többi növényi rész néhány százalékának jelenlétét is. Értsd: igenis van a guar adalékban mérgező rész.
Mondjuk ha egy adalékot figyelsz és nem veszel olyat, amiben van, még távol vagy a természetes életmódtól, de nekem a guar-os dolgok már tiltólistán vannak.

Este 2009.12.07. 09:41:35

@Viktus: A pottyantós budi a déliek szerint higiénikusabb, mivel nem kell ráülni..ebben spec igazuk van :) Nyáron az olasz strandok jó részén csak ilyen van. Nyilván tökéletesen öblíthető, rozsdamentes, stb :)
A virsli meg...rég nem olvassuk el, mi van benne, mint ahogy nem nézzük meg azt sem, milyen felvágott van a gyerek kenyerén az oviban/iskolában...csak reménykedünk a túlélésben :)

jabor 2009.12.07. 09:43:10

A terjedelmes (értékes) szövegben nékem a PÁCSÓ a legjobb. PÁCSÓ = pác só Üdv:janbor

XCat 2009.12.07. 09:44:08

@Este: Ezt a pottyantós budit én most megpróbáltam elképzelni. Nem megy.

Hogyhogy nem ülsz rá?

Este 2009.12.07. 09:46:58

@CatMother: hát képzelj egy egy bazi nagy fém tálcát, benne egy lyukkal, és a két lábacskádnak egy-egy mélyedéssel. Kevésbé fittek számára két oldalt kapaszkodóval, hogyha nagydolgod van és már nem bírod a guggolást, ne ess fenékre :D aztán gombnyomás, és az egész tálcát öblíti az erős vízsugár. Ha nem sietsz, a lábadat is...

Delfinci 2009.12.07. 09:52:47

Én azon akadtam el, amikor a fagyasztott magozott meggy zacskóján szerepelt, hogy nyomokban mogyorót ...
Oké, azt elhiszem, hogy azon a gyártó soron nem csak meggyet fagyasztanak, hanem málnát, barackot, szilvát is. Tehát ha azt írják rá, hogy nyomokban ribizlit tartalmazhat, azt elhiszem! De egy hűtőházban, vagy egy fagyasztott gyümölcsöt készítő gépsoron mit csinálnak a mogyoróval??????

XCat 2009.12.07. 09:53:32

@Este: Hű de jó, hogy nem mentem strandon soha budira....
Most sokkoltál azért.:)

Delfinci 2009.12.07. 09:54:52

@CatMother: kis helyiség közepén a földön egy lyuk. Jobb esetben körülötte rozsdamentes tálca, rajta a cipőd helye kialakítva, vízöblítést, stb... Pl. Plitvicei tavak, 2. parkoló mosdója. Először én is csak néztem, de ki lehet bírni! :)

XCat 2009.12.07. 09:56:16

@Delfinci: gyerekek, és hol van papír? Meg illatosítás, meg kézmosási lehetőség?

Delfinci 2009.12.07. 09:57:50

@CatMother: van hidd el! Wcpapír a falon, mosdó ugyanúgy kívül. Minden ugyanolyan mint egy számunkra "normális" wc-ben, csak a kagyló más.
Hát ők másképp imádkoznak a nagy fehér porcelán Istenhez... :-DDD

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.12.07. 10:03:15

De legalább fel van sorolva :)

Delfinci 2009.12.07. 10:05:39

Olyan ez, mint a gyógyszerek mellékhatásai. Szerintem nincs is fogalomban olyan gyógyszer, aminek ne lenne mellékhatása, a hányás, hasmenés, fejfájás, hasfájás, stb., stb... Csak merthogy ők előre szóltak ... Nem?

floorwalker (törölt) · http://spacepetanque.blog.hu/ 2009.12.07. 10:07:01

@Delfinci: szerb-macedón határon is ilyen volt a benzinkúton, elképedtünk rendesen :)

egyébként ez a poszt bújtatott river cottage kampány? :D

Yasashi Tanuki 2009.12.07. 10:09:39

@CatMother: "Kétszintes házikó, hatalmas porta, kert, merci, lovak, ha kiléptek ránézésre patyolattiszta minden.. a kölyöknek zongora meg számítógép a 90-es évek elején, szal flancoltak.
Akkoriban nem volt még divat mindenre ráírni, hogy bio, de ha az lett volna, biztos megteszik. ;)"

Amit itt leírtál - merci, lovak, zenész hajlamok - az nem a tipikus magyar paraszti gazdálkodás kellékei. Ha a ház színe lila vagy ahhoz közeli árnyalat akkor viszont lenne egy tippem, hogy melyik népcsoporthoz tartoznak a rokonok. Persze nyomokban lehetett magyar is a felmenőik között:)

XCat 2009.12.07. 10:11:54

@Yasashi Tanuki: Fehérek voltak. :) Nem is nagyon tudok cigányról, talán valamelyik sógornéniban lehetett egy vonóval ránézés alapján.
Nagyapám mindig csúfolta is a srácot, hogy tehéncsordáért vette el a nőt, kapott egyet bónusznak az ágyba is. :D

XCat 2009.12.07. 10:13:30

@Delfinci: Hmmm.
Hát nem tudom. Maradok a hagyományosnál. Mondjuk nekem a másik véglet, a bidé is furcsa állat.

nashira 2009.12.07. 10:16:54

Hmm, az összes nyomokban-összetevőt szeretem, úgyhogy nagyon rossz nem lehet :)
Nemtom hol milyen szar szlovák cuccokat árulnak, de a mi kis közértünkben tényleg nagyon finomak vannak. Krassno nevűek, virsli meg sonkák meg satöbbi. Igazi ízük van, olyan mint kiskoromban (ami a pléh búgócsigák fénykorával volt egyidőben, pónit nyomokban sem tartalmazott), úgyhogy inkább tojok rá miből készülnek. Ja, és elképesztően nem drágák is.
Egy ideje gondolkodom, hogy beszerzek pár pipit friss tojás érdekében, ellennének szépen a kertben.
Persze a nemtápos pipihús is jó lenne, de lehet e bérgyilkost fogadni ilyen célra, mert azt én nem. :(

MindenÉrdekesCsakKérdezniKell · http://felmeres.kattintside.info/fii1/blghu/valaszolj-es-nyerj-most-10000-ft-ot 2009.12.07. 10:21:01

Néha el kellene mosni a gyártóberendezéseket is, és akkor nem maradnának nyomokban a korábbi gyártmányok maradványai. :-)

XCat 2009.12.07. 10:21:14

@nashira: Izé.. tudod a pipbe nem csak befelé mennek a dolgok, hanem a másik végén kifelé is.. és az nem feltétlenül tesz jót a kert látképének. Meg a pipi elmengedél ideoda.
Bérgyilkost simán, ha jól megfizeted, de valszeg az ő nyakának az elvágásáért tövbbet fognak kérni, mint amennyit a teljes pipi ér.

répafej 2009.12.07. 10:23:27

@EÖ (Sinnerman): Ja mert a kocsimosókban nem a csatornába megy a mosóvíz. És a nagyüzemi termelésben sem öntik a csatornába a maradék permetezőlevet. Csak faluhelyen. Jó nagy hülye vagy apám.

2009.12.07. 10:24:50

Nem tom mi a probléma?!

elég napi egy virsli és megvan a vitamin, ásványi anyag,rost, efenzisz stb. szükséglet.
Univerzális anyag , minden van benne és mindenre jó.
Rendes virslitől már szarul lennénk.!

kova78 2009.12.07. 10:31:02

Én általában megpróbálok csak alap élelmiszreket fogyaztani, amiben nincsen tartósitó, szinező, izfokozó stb (zabpehely, rizs, hús, tojás, túró stb) Persze azt hogy a földet műtrágyázzák és az állatokat szteroidokkal nyomják fel fél év alatt 100 Kg-ra, azt ezzel sem tudom kivédeni, de akkor is jobb mint a cikkben emlitett "szemét" kaját enni. Nem kell csodálkozni ha minden gyerek allergiás. Ezeket a szarokat genrációkról generációra átadjuk a vérünkben az utódoknak...

nashira 2009.12.07. 10:34:08

@CatMother: nem nagyüzemben gondolkodom én csak 3-6 anyaros kapirgálós monyolósban, valszeg a látványuk többet javít az összképen mint amennyit ront az a kis tyúxar. Csak nem rittyentenek nagyobbakat mint a kutya :)
Borzasztó azért hogy nem bírom leölni őket, mert a kopasztást, belezést meg kifejezetten élvezem.

Netuddki. 2009.12.07. 10:39:49

Ezek szerint az éjjeli műszak gumiját is tartalmazza.

Múltkor én a füstliben találtam műanyag sonka "bőrt". Ami szerint szépen le volt szeretelve mielőtt beledarálták volna. Lehet valamiből megmaradt. Vagy visszavitték a gyárba a lejártat.
Ez már tiszta embertáp!

XCat 2009.12.07. 10:41:10

@nashira: Értem.. gázkamrás megoldás? Veszel valami műanyagzsákot, betereled a picit, befújsz egy kis krasznaja moszkvát, és fejbecsapdosod őket valamivel?..

Netuddki. 2009.12.07. 10:41:32

@kovi1970: szeletelve

Mellesleg némelyik virslinek főzés közben olyan SZAGA van, hogy felfordul az embernek a gyomra tőle.

trashkovics dibor 2009.12.07. 10:42:57

Most mit vagytok úgy oda?
Rá van írva, hogy vannak benne foszfátok, magyarul trisó, meg nátrium karbonátok, magyarul mosószóda, sziksó. Szóval minden meg van mosva rendesen. Az nincs ráírva, hogy fékezett habzású e.
A lényeg, hogy a mosópor foszfátmentes legyen, de a virslibe jó lesz a trisó is.

XCat 2009.12.07. 10:43:14

@kovi1970: Egyszer városligetben megkívántam egy hotdogot. Annak jó szaga volt.

virslis 2009.12.07. 10:45:11

"dativus 2009.12.07. 09:00:28
Azért az félelmetes, hogy "Virslis" az összetevők elolvasása UTÁN is képes meg megvenni és elfogyasztani ezt a rettenetet. Én 10 éve nem ettem bolti májkrémet (csak ami otthon készítek), sem párizsit, virslit.Komoly szuicid hajlamokat feltételez a hasonlók elfogyasztása."

dativus, nem én vettem, hanem itthon találtam a hűtőben. az elfogyasztás, na igen, az már az én saram:) de sokszor ettem már kímai kaját, úgyhogy "magyar gyomor mindent kibír" felkiáltással álltam a dologhoz. amúgy mondom, az ízével különösebb baj nincs - nincs a az a zavaró, tömény hús íze, mer valszeg gramm sincs benne, függetlenül a felirattal - ami inkább zavaró, az a külseje, egyszerűen nem tudod úgy megfőzni, h ne nyíljon szét...biztos a sok hús miatt.

virslis 2009.12.07. 10:46:11

* kínai
* -a
* egy gramm
* felirattól

Egyéves Önkéntes 2009.12.07. 10:57:25

@répafej: na fuss neki még egyszer.
amúgy a kocsimosóban nem. csaxólok.

na__most__akkor 2009.12.07. 11:05:01

1. Régi-régi mondás, hogy aki szereti a kolbászt és tiszteli a törvényt, egyiket se nézze meg, hogy hogy csinálják.

2. Nemsokára ezek az "összetétel" szövegek azt is tartalmazni fogják, hogy
- a tájékoztatás nem teljeskörű
- a kockázatokról és mellékhatásokról stb.

2009.12.07. 11:11:20

@CatMother: én a csajomat kívántam meg a hétvégén... neki is jó szaga volt :)

RCH 2009.12.07. 11:11:24

Jobaratokban volt egy ilyesmi:
"- Itt az uj termékünk, vegyen belole, kostolja meg! Illetve... allergias maga a macskaszorre?
- Igen.
- Akkor sajnalom..."

2009.12.07. 11:12:30

@kova78: dehogynem, ki tudod védeni !
Nem olvasod a homárt ?
Mindent csak ŐSTERMELŐTŐL szabad venni :)

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2009.12.07. 11:17:49

nyamnyam...viszont kamuznak, az még oké, hogy van benne pisztácia, meg zeller, de hol van a lópata meg lószőr? Vagy a Margit híd régi darabjai?

Zotymarek 2009.12.07. 11:18:03

Nyomokban péket, péklapátot és kisebb konyhai segítőket is tartalmazhat.

DE,hogy egy három fogásos vacsorát desszerttel? :)

kacsalekvár 2009.12.07. 11:23:52

Én külföldi sósmogyi csomagoláson találtam feliratot, mely szerint nyomokban mogyorót is tartalmazhat... :)

A virslit egyébként nem szabad főzni, hacsak nem kifejezetten a húshabot szeretné látni az ember. Max 30 mp mikró és kész...

tlantos 2009.12.07. 11:24:15

Az a helyzet, jelenleg kizarolag osztrak virslit fogyastok, amiben tobb mint 3/4 resz hus van.
Viszont miota a helyi auchanban fustolt komplett denevert lattam a pultban, ugy vagyok vele, hogy meg az orsivirslit is inkabb bevallalnam :)

virslis 2009.12.07. 11:26:36

most látom csak - igen, megint van a hűtőben:) - h ez nem is ötös csomag, hanem hatos.

Advocatus_Diaboli 2009.12.07. 11:37:30

@CatMother: Az hogy pénze van nem jelenti, hogy esze is van hozzá, sőt általában nincs. :-)

répafej 2009.12.07. 11:44:07

@EÖ (Sinnerman): nekifutottam, vélemény ugyanaz.

lutria 2009.12.07. 11:50:47

Ezt a húsipari titkolózást valószinűleg az iskolában tanitják a húsipari dolgozóknak mert katona koromban én is találkoztam eggyel és ő is azt mondta hogy jobb ha nem tudjuk amikor kérdeztük mi ez a "dzsuvaszalámi" amit boltban nem árulnak,csak a katonákkal etetik.
Már régóta kiváncsi vagyok ha pl.bevisznek a vágóhidra 10T. élőmarhát,hány kg hulladékot hoznak ki mint fogyaszásra alkalmatlan anyag.
Vagy egy üditőital gyártó céghez bevisznek 10m3 narancssűritményt(tuti hogy nem egésznarancs-szállitmányt)mennyire higítják,talán tartálykocsi mennyiségre?

delvideki 2009.12.07. 11:51:24

Egy kis kiigazítás: a szója azért kell a hústermékekbe mert nedvszívó. Addíg míg sarki hentes gyártotta este amit másnap eladott, valóban nem volt szükség rá, de nagyipari méretekben eleve ilyesmit nem lehet megcsinálni. A szója nélküli pástétom, párizsi, stb. egy nap után már gusztustalan lét enged, ki venné meg?
Mellesleg a szója ára összemérhető a húséval, nem sok megtakarítást lehetne elérni vele.
Más: a pottyantós budi muzulmán vátozata megvolt? Amikor semmi vécépapír, de mellete egy ügyesen megbarkácsolt kis kézi tus van applikálva :) Na, ezért sértés muzulmán környezetben bal kézzel megfogni a vendéglátódáltal kínált ételt-italt :)

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2009.12.07. 12:06:23

A haverom sógora zöldséges volt. Mikor a savanyakáposztás hordó mellett volt, mindig beleköpött.....
Jó étvágyat!

szüljünk naponta 2009.12.07. 12:13:15

Deák Ferenc egyszer elrántott egy gyereket a lovaskocsi elől. A hálálkodó apa hentes volt. - Nagyságos uram, engedje meg, hogy egy kicsit viszonozzam amit tett: nyáron soha ne egyék virslit!

Vincenzo90 2009.12.07. 12:16:13

@Gal: Ha-ha-ha. Húsüzemben dolgozó ismerősömet kérdezd meg erről. Az ellenőrök 30.000 forintért nem láttak semmit. Te bezáratnál egy gyárat, ha kapnál 30 rugót egy félórás vizitért cserébe? A paprikás szalámik meg romlott húsból vannak, ne áltassuk magunkat hülyeségekkel, amit nem mi otthon készítünk, az biztosak lehetünk benne, hogy teli van minden szarral. Az más kérdés, hogy nem halok bele, sőt jólesik, akkor pont leszarom, hogy a sörömben előtte úszott egy patkány, meg 10 béka.

pannonfunk 2009.12.07. 12:17:44

Most mit akartok, ebben a virsliben 60%-ban hús van. Hasonlítsad össze egy átlag virslivel, ami úgy kezdődik, hogy 40% víz, 20% bőrke, 10% ipari szalonna, aztán a maradék 30% egy része hús...

Vincenzo90 2009.12.07. 12:18:56

Mellesleg a kedvencem a kólasűritmény, amit gyorséttermekben adnak. A víz műanyag, a kóla meg saválló csövön érkezik. Ha nem fogy el időben, veszélyes hulladékként kell kezelni, és a betont is simán kimarja.

efhábé 2009.12.07. 12:19:38

@Mitya Ivanov: Hát konkrétan pl. a LIDL német gyártású májasa kenterbe veri a magyar májasokat.
Rajta van a címkén az ok is.
A magyar májasok úgy kezdődnek, hogy sertésmáj 23%, gyártási szalonna stb.
A német májas meg úgy, hogy:
hús 45%, máj 23%, gyártási szalonna stb.
Azt a húst, amit a magyarból kispórolnak, érezni rajta erőteljesen.

Vincenzo90 2009.12.07. 12:20:02

@pannonfunk: Asszem 30 százalék alatt nem lehet virslinek hívni. Ezért is duplán jó húzás a füstaromás "virsli"re a Füstli név. Nincs benne semmi hazugság, és még hangzatos is.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2009.12.07. 12:20:55

Hunyjuk be a szemunket, ozt ugy falatozzunk.

Vincenzo90 2009.12.07. 12:20:59

@efhábé: Vannak kivételek, de ha a Lidliből kéne ennem minden nap igenszomorú lennék.

efhábé 2009.12.07. 12:23:14

@Viktus: Ez hülyeség. A tej azért nem alszik meg, mert homogénezve van. Ha teszel bele bármit, amiben vannak rendes fehérjegolyók, máris megalszik, pl. egy liter tejbe egy kanál tejföl és máris készül az aludttejed.
Ráadásul az UHT-tejben semmilyen mikroorganizmus nem marad életben, tehát tejsavbaktériumok sincsenek benne, amik megindítanák a tej megalvását. A kanál tejföllel bejuttatod a tejbe a megfelelő méretű fehérjéket és a tejsavbaktériumot.

Gal 2009.12.07. 12:24:33

@Vincenzo90:
Akkor a látványpékségek mintájára látványhúsüzemet kéne nyitni:D Ha valaki megnyitja kérem az ötletpééézt:D

pannonfunk 2009.12.07. 12:25:18

@Vincenzo90: Valahogy a szilveszteri akcióban kapható 169Ft/kg-os virsliről nehéz elképzelni, hogy tartalmaz 30% húst... :S Bár lehet, hogy ha figyelmesen olvassuk el, hogy az mi, akkor oda van írva, hogy "VIRSLIszerű készítmény".

efhábé 2009.12.07. 12:26:02

@Vincenzo90: Ebben egyetértünk, bár én akkor is szomorú lennék, ha minden nap pl. a CBA-ból vagy Reálból kéne ennem.
Megjegyzem, a Lidl saját márkás termékei közül eddig még nagyon pocsékba nem sikerült belefutnom.

efhábé 2009.12.07. 12:31:25

@brand_boy: No az konkrétan nem LIDL-termék, rajta van öles piros betűkkel, hogy KOMÉTA. Egyre mi is beruháztunk, többet nem tesszük.

hafez 2009.12.07. 12:33:20

@brand_boy: Hát azért nem kell elájulni a magyar minőségtől sem, mert itt is lát az ember karón varjút. Egyik jóbarátom konkrétan egértetemet talált a tejben (nem tudom, ide írhatom-e a cég nevét). Ha nem lettek volna tanúi rá, el sem hinném, még neki sem, annyira sokkoló.
A szigorú előírásokról pedig csak annyit: azért vannak, hogy a kis cégeket baszogatni lehessen velük, mert a nagyobb vállalatok simán nyomják a kenőpénzt a megfelelő zsebekbe.

BéLóg 2009.12.07. 12:41:15

Másolja már valaki ide a "fonott kalács" papírját!
Az a lista szerintem másfélszer ilyen hosszú mint ez a virslié. Emlékezetből a kedvenceim a "kalácsíz" meg a "kalácsfény".
Valaki tudja, ezek mik?

tlantos 2009.12.07. 12:52:10

@delvideki: mondjuk nem ertem, hogy aki hulye hozza, az minek beszel bele, nem telefon.
az osztrak parizsiban nincs egy gramm szoja se. oszt megins jobb az illata meg az allaga, mint a magyar szaroknak. az izerol meg ne is beszeljunk. meg arrol, hogy 2 nap mulva nem lesz nyalkas, mint a magyar selejtek.
a szoja azert kell, mert feherje, vagyis hus helyett lehet vele olcson higitani. Vajon mitol kenodik szet a magyar parizsi? attol.

kulup 2009.12.07. 12:54:43

Ha virslit akarok enni, akkor csakis a Lidl-be megyek. Van egy olyan, ahol a hústartalom 80 % feletti, roppanós, nagyon finom. Igaz, 1200 körül van egy kiló. Nyilván olyan is van, amelyiknek kilója 200, de azt nem kell megvenni.

Loop · http://www.autostat.hu/ujdonsagok 2009.12.07. 13:54:05

elég durva... de azért az 55% húsnak örülhetünk! bár az is gondolom valami durva mix amiben emberhústól kezdve a patkányig minden megtalálható

Franzi 2009.12.07. 14:23:15

@Mitya Ivanov:

te kis naiv. a német élelmiszeripart sokkal szigorúbban ellenőrzik, mint a magyart. és sokkal alacsonyabb a korrupció, tehát inkább kiderülnek a dolgok.

XCat 2009.12.07. 14:55:08

@BéLóg: Ha jóindulatúan és naivan gondolkodom, akkor a kalácsíz aroma, a kalácsfény meg tojásfehérje.. de biztos nem az.

XCat 2009.12.07. 14:56:52

@hafez: Ha nem parmalat, akkor írd nyugodtan:)

Új Nick 2009.12.07. 16:04:02

érdemes lenne rögtön az _ELLENŐRZÖTT BIO_ termékek kategóriáját is megnyitni:

www.bio-zona.hu/pastetom.htm

Majmász Gedeon 2009.12.07. 16:23:46

Ebben legalább 4 mérgező adalékanyag van. Mi ez, ha nem népirtás?

Kultméreg: a nitrites pácsó
www.prokontra.hu/content/view/623/2/

A nátrium-glutamát
www.bezdan-online.com/a/index.php/content/view/99/25/

Továbbá:
www.sulinet.hu/php/okor/fentarthatosag/zoldkoznapikalauz/problemas_adalekok.doc

vakapad 2009.12.07. 19:21:59

Na most elmondanám azoknak, akik nem tudják (hajde sokan nem tudják), hogy a virsli egy élelmiszeripari termék, amit valamilyen gyárban állítanak elő. Ha az a gyár nem szakosodott kizárólag virslire, akkor ottan más is van, ami sajnos belekerülhet az ételbe, ahogyan otthon, mikor levest főz valaki, bizony lehet abban (nyomokban) porcukor is. Csakhogy otthonra nem száll ki a Felügyelet egy mérges fogyasztó felháborodott levelére, hogy múltkor evett virslit, és az bizony pocsék volt. Ha pedig a Felügyelet talál valamit (akárcsak nyomokban) a virsliben, ami nem volt a zacskón feltüntetve, akkor erősen megbünteti a gyárat. Fenti okból a gyár mindent ráír a zacskóra, ami elméletileg belekerülhet. Nyomokban. Mert nem szereti a büntetést.

Természetesen bárki röhögcsélhet tovább, ha az esik jól neki. Ez egy szabad ország. Se gondolkodni, se komolynak maradni nem kötelező.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2009.12.08. 03:34:49

@vakapad: a hsz-ed első fele stimmel. ahol nem csak egyfajta terméket állítanak elő ott sanszos, hogy valami eredendően nem belevaló is a termékbe kerül. (közös légtér, szellőztető, azonos kezelő, felvigyázó személyzet, vigyázatlanság, komolyabb esetben takarítás hiánya, stb.).

viszont. az ellenőrzés nem éppen azért van, mert valaki betelefonál, hogy (adott esetben) de "pocsék"/fura ízű volt a virsli. az esetek nagy százalékában rendszeres, menetrendszerű ellenőrzések vannak. (üzemnyitás után pl. biztosan lehet számítani arra, hogy csak leellenőrzik a kedve működtetőt, hogy valóban azt és úgy csinálja-e a bejelentett üzemi telephelyén, ahogy az elő van írva, és ahogy arra az engedélyt megkapta.)

vannak tehát bejelentésre induló ellenőrzések (nomeg főként fogyasztóvédelem által felsőbb nyomásra szezonálisan erőltetett vizsgálatok, ahol páran játszhatják a kommandóst a nagyfejűbbek közül, a többi meg kénytelen a kezük alá dolgozni - "csillagszóró" művelet és hasonló baromságok; amiknek kb. annyi hasznuk és értelmük van, mintha egy 5 fő kőművesbrigád egy délután alatt felhúzná az első két szintet egy 100 emeletesre tervezett épületben (kelemenné nélkül). gyorsnak, gyors, de sokat nem ér, mert miatta összedől a toronyház.. még agyon is üt pár éppen csak arra járó embert.) - de nagyobbrészt menetrendszerinti ellenőrzések vannak.

és nem az ízlelőbimbók örömére avagy lohasztására vannak feltüntetve kötelezően(!) az adalékanyagok, vagy az, hogy nyomokban mogyorót, pisztáciát, stb-t tartalmazhat a termék; hanem mert egyesek, és többen mint gondolnák, kisebb-nagyobb mértékben allergiások rájuk. a zeller pl. pont ilyen; az arra érzékenyeknél heveny allergiás reakciót válthat ki, még olyan kis mennyiség esetén is (ami nem is feltétlenül van benne, de azért jobb félni) ami egy adott márkájú virsliben benne lehet, mert éppen nem csak virslit állít elő előírásszerűen a gyártó az üzemében.

a húsipar valóban egy szörnyűség; de azért a dögkútnál még egyelőre jobb. (nem mindig! átmosott, lehypózott tegnap is friss volt húsok szoktak lenni a pultokban kisebb eséllyel persze, minthogy a fagyasztók mélyén össze-vissza, szabálytalanul tárolt, átcímkézésre esélyes húsok forduljanak elő, de azért elő-előfordul.) büdös, német nyesedékhús.. nyamm.. nyamm. de sokat esszük, ugye? (a magyar gazdát sem kell félteni, és néha egy-egy magányos farkas felnő az ipari termeléshez áthintázásilag, hülyeségileg, és higiéniailag - nem éppen jó értlemeben..)

mindezzel nem érdemes azonban az átlagembernek törődni. mocskot eszünk. ígyis-úgyis. aki pl. nem akarna génkezelt kaját enni, de a párizsi nem riasztja (mindegy alapon) annak rossz hírem van. az említett szójázás szükséges volta miatt, sok-sok szója kell. a világ legnagyobb szójatermesztője pedig az usa, ott meg hogyhogynem pont engedélyezve van a gmo.. olcsón/ingyen megszerezni és drágán eladni. (valaki emlékszik még a nagy mennyiségben árult földimogyoró halmokra egy bizonyos élelmiszerlánc üzleteiben? olcsó volt.. naná. kínai földimogyoró, amit szállítás előtt lepermeteztek ugyan, de már régen későn.. addigra szépen beleette magát a kedves kis moly; a még kisebb molyok benne is maradtak, igaz, bábbá már nem váltak.. :-p - na ebben az esetben azt kellett volna kiírni a mgyoróra, hogy Figyulim csellentyű, nyomokban húst tartalmazhat! ;-) -> egyébként viharos gyorsasággal eltávolították az egyébként jól fogyó mogyoró feneketlen ládikáit, amikor egy menetrendszerinti ellenőrzésen fennakadt ezzel az olyan olcsó, (hogy már a gondatlanság+hülyeség kombó helyett a szándékosságnak kellett volna felmerülnie) húzásával az élelmiszerlánc..)

lutria 2009.12.08. 12:29:48

Tényleg,akkor a gyümölcsökre is rá kellene írni hogy nyomokban húst tartalmazhat,hátha valaki allergiás a kukacra.

borsics_aa · http://minerva-szki.hu/ 2009.12.08. 12:57:09

Még a tojás és a tej okés, de a zeller, mandula, pisztácia és búza? Tudtommal a húsfeldolgozóban nincsenek ilyesmik?

Trójai 2009.12.08. 13:28:54

Na en ezert vagyok fenyevo.
Mondjuk telen kicsit szar.

Trójai 2009.12.08. 13:31:23

Naivak vagytok a kalciumos husfasirt ugy keszul,(jonevu minosegi magyar termek de nemiromle) hogy ledaraljak az allati csontokat, mindenfele maradek szarsagot es ez nem a takarmanyba megy hanem a husfasirtba.
Ugyse latszik, a termek tomege tobb lesz, plusz kalciumos, milyen egeszseges.
Haha.

boldii9 2009.12.09. 01:26:27

Azért a kommentelőket sem értem mindig teljesen. Létezik az a durva mogyoróallergia, hogy a csóka majd megfulladt attól, hogy hozzáért egy kerti faasztalhoz, amelyiken valaki hetekkel ezelőtt mogyorót evett.

Ezek után most miért ne fordulhatna elő, hogy az üzem területén nagyon mikro mennyiségű "nyomokban" mogyoró kerül elő, vagy a csomagolásnál mellette töltenek valamit stb.

Az egyedüli kritika szerintem inkább már a túlzott óvatosság. Nincs olyan gyógyszer lassan, amit ne tiltanának terhesség esetén vagy alkoholfogyasztás mellett, miközben az esetek túlnyomó többségében gőzük sincs, hogy mi történhetne.

Valamirevaló gyártó ráírja, hogy mogyoró lehet benne, csak mert úgy biztonságosabb, aztán a mogyoróallergiás szülő meg nem tud már semmit megvenni, na ez a szomorú az egészben.

Trójai 2009.12.09. 15:52:46

@boldii: "aztán a mogyoróallergiás szülő meg nem tud már semmit megvenni,"

ugy erted a szulo a mogyoroallergias gyerekkel?
:)

efhábé 2009.12.10. 22:44:04

@szüljünk naponta: Majdnem, nem elrántotta a gyereket a lovaskocsi elől, hanem az eltévedt gyereket hazakísérte. A hentes egy forintot akart neki adni, amit Deák nem fogadott el, erre adta a tanácsot a hentes:
Ne egyék nyáron soha tormásvirslit. S ha mégis ráfanyalodik, nézze meg jól, mert a legtöbb esetben lóhús van benne.
süti beállítások módosítása