Tékozló Homár

Túszul ejtettek többszáz vendéget egy ellopott óriás sörösüveg miatt

2009.12.07. 00:25 | szily | 418 komment

A konfliktuskezelés extrém módját választotta Mikulás előestéjén egy gödi söröző üzletvezetője. Egy szalagavató jó nagy közönsége mulatozott a helyen, amikor hajnalban egyszer csak kulcsra zárták az ajtót, és negyedórán át nem engedtek ki senkit, mivel valaki megfújt egy hatalmas üveg sört a pultról. A kollektív büntetés szellemében a többi vendéggel akarták összeszedetni a palack 7 ezer forintos árát. A módszer ígéretes, csodás elképzelni egy bárt, ahol valaki fenéken csípi a pincérnőt, és mindenki kap egy pofont. Levél hajtás után:

Amikor írom ezt a levelet életem legérdekesebb és legkellemetlenebb látogatásából érkeztem haza egy vendéglátóipari egységből. Nevezett hely a Gödön található Belga Sörház. 2009. december 5-én Dunakeszi város gimnáziumában megtartották a szalagavató ünnepséget, amely után az egész évfolyam és a barátaik a Belga Sörházban, előzetes megbeszélés alapján megjeletn, hogy folytassák az ünneplést. Én is az ünneplő sokaság tagjaként érkeztem a vendéglátóba. A kiszolgálás minősége kritikán aluli volt, de nem emiatt írom ezt a levelet. Körül-belül hajnal háromkor a DJ leállította a zenét és ezután úgy döntöttünk a társaságommal, hogy elindulunk hazafelé. Ámde amikor az ajtóhoz értünk rá kellett döbbennük, hogy nem tudunk kimenni, ugyan is az ajtó be volt zárva és két felszólgáló úriember állt az ajtó előtt. Érdeklődtünk, hogy miért nem mehetünk haza. Erre a két felszolgáló azt közölte, hogy egy a pulton elhelyezett extrém méretű Belga sörösüveget a tartalmával együtt valaki eltulajdonított és amíg ennek az értékét ( 7.000,-Ft) nem szedi össze a társaság senki nem mehet ki. A vendéglátóban nagyjából 200-250 vendég volt, ami jelentős forgalomra utalt figyelembe véve azt is, hogy egy szalagavató bál volt ott megtartva tulajdonképpen. Amikor jeleztem a felszólgálóknak, hogy nem tudok egyetérteni az eljárással és a mi asztalunk minden fogyasztását közvetlen a készhezvétel után rendezett, ami 15-20 ezer forintot jelentett összességében és legyenek szívesek kinyitni az ajtó és hazaengedni minket. Ekkor közölték, hogy a kulcs az ajtóhoz az üzletvezető hölgynél van és vele kell megbeszélni. Ekkor megkértem őket, hogy legyenek szívesek a bejárathoz hívni az üzletvezető asszonyt, hogy tudjak vele beszélni. Ekkor azt mondtál, hogy nem szólnak neki, mert úgy se jön ide és ha beszélni akarok vele akkor menjek és keressem meg a púltnál, ahol kb 150 ember között ott volt valahol. Nem indultam megkeresni az üzletvezetőt, hanem vártunk hátha történik valami. 10 perc várakozás után aztán jött a hír hogy nyitják az ajtót és nem sokkal később meg is jelent az üzletvezető asszony a kulccsal és kinyitotta az ajtót. Amikor jeleztem felé, hogy az eljárását elfogadhatatlannak tartom minden válasz nélkül megfordult és visszament a pulthoz. Ezután elidnultunk mi is haza és most írom ezt a levelet. Kérem az incidens mielőbbi kivizsgálását, a vendéglátóipari egység felelősségre vonását azzal kapcsolatban, hogy milyen jogon korlátozták 200-250 ember szabadsághoz való jogát, mely minden emberi személy jogát képezi. A kivizsgálás eredményéről igényt tartok egy írásos tájékoztatásra!
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rejtett a Szám 2009.12.07. 16:16:16

@Jokkura: A fogyóeszköz a kis srác arca.

500 forintért is beverném mert LOPOTT.
Az a simlisség amit a vendéglátósokról feltételeznek sok esetben nem igaz.

Sokkal szemetebb, aljasabb megoldásnak tartom a lehúzást! Inkább maradjon a fair orrba verés.

Nem az én kocsmám, Ani borozónak hívják.
Láttam a tulajt, elég kemény. Ott JÓL kell viselkedni.

XCat 2009.12.07. 16:19:25

@Rejtett a Szám: Hűűűű.
Te, és mi lesz, ha a vendégek egy idő után nem mennek be? Tulaj ül egymagában, és felrúgja azt a széket, amelyik csálén áll?

Iustizmord 2009.12.07. 16:28:06

ezt úgy hívják hogy emberrablás. még 1x. ez nem pofétlanság, hanem EM-BER-RAB-LÁS. ami 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

idekopizpm:

Btk 175/A. § (1) Aki mást személyi szabadságától erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel, illetve
védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva megfoszt, és szabadon bocsátását követelés teljesítésétől teszi
függővé, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.433 
     (2) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha az emberrablást
     a) bűnszövetségben;
     b) fegyveresen
     c) hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy ellen434 
     követik el.
     (3) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberrablást
     a) különösen súlyos hátrányt;
     b) halált okozva
     követik el.
     (4) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberrablás szándékos emberölést is
megvalósít.
     (5) Aki emberrablásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
     (6) Korlátlanul enyhíthető annak a büntetése, aki az emberrablást - mielőtt abból súlyos következmény származott volna - önként
abbahagyja.
     (7) Aki hitelt érdemlő tudomást szerez arról, hogy emberrablás elkövetése készül, és erről az érintett személyt vagy a hatóságot, mihelyt
teheti, nem tájékoztatja, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha az emberrablást legalább
megkísérelték.

a feljelentést a Gödöllői Városi Rendőrkapitányságon célszerű megtenni, de ha minden igaz, akkor a Pest megyei RFK fog benne nyomozni. csak bátorítom a kommenetlőt, mert az ilyen úgy felbasz hogy még a végén én teszek feljelentést.

Jokkura 2009.12.07. 16:41:53

@Rejtett a Szám: Ismerem:) Drága pogácsája :) ( legalábbis tavaly még az volt).Szemben van egy pizzéria és egy kávézó is ,ugye ?Annak tükrös pultját készítettük :)
Azt írtam,hogy ismerik,nem azt hogy alkalmazzák is .
De én akkor se verném szét egy kölyök arcát 7 000.- Hogy a kezét ne tudja használni 2 hétig az már más ( esetleg ne tudjon ülni 5 napot a fenekén) ,Vagy dolgozza le ,mosogatás,WC takarítás,kocsma takarítás egy ilyen buli után ,szerintem jobb ötlet,pláne egy olyan polóban ,hogy "nálam van az Óriás Üveg Sör".És még tanulna is valamit a munka fogalmáról.

autosave 2009.12.07. 16:44:57

személyi szabadság korlátozása: bűncselekmény.

menekülési útvonal lezárása: bejelenteni a tűzoltóságon!

elwood 2009.12.07. 16:50:15

a tűzoltóságtól pedig megint a "tűz van babám" jut eszembe

Stock 2009.12.07. 16:57:19

@Rejtett a Szám: a pofátlan lopkodásnak valóban elejét kell venni.. erre a legmegfelelőbb eljárás egy-két pofon, karkicsavarás.... fenyegetés.. a lényeg hogy ne sok nyoma maradjon!!

de azért ne essünk már át a ló túloldalára arc törögetéssel.....

ha a gyerekem lopna és megvernék, tőlem kapná otthon heteken át a repetát, amellett hogy ő végezné hétvégente a hely retyótakarítását!!!! de ha valami barom egy ilyen dologért eltörné valamelyik csontját annak nem maradna se ép csontja, se kocsmája, se családja az hétszentség!

a törrökk 2009.12.07. 16:59:18

Istenem! Engem mikor zárnak már be egy kocsmába?!

hapcika 2009.12.07. 17:05:05

@fogyókúra: Hiába találja meg a rendőr a tettest, ha a jegyző nem bünteti meg. A társaságról annyit, egy brancs, együtt jöttek, együtt állják a balhét. Unalmas szöveg. Gondolom nem egyedül akarta meginni a sok sört, csak kellett volna az ingyen pia. A társai miért nem beszélték le az akcióról. A tények szerint egy társaságról van szó, amelynek egyik tagja lopott. Ha nem veszik észre sokan ittak volna belőle. Egy társaság más, mint egy különálló egyén. Én erkölcsileg is büntetném a lopást, hogy megtanulja egy életre, lopni nem játék.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 17:21:32

@Stock: ugye magad is belátod, hogy ez már csak mezei kötözködés és nem valódi kérdés?
remélem helyesen teszem, ha kihagyom.

Peppermaster 2009.12.07. 17:22:31

@Iustizmord:
Nem értem, itt volt erőszak vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetés? Mert csak akkor emberrablás...

"Aki mást személyi szabadságától erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel, illetve
védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva megfoszt, és szabadon bocsátását követelés teljesítésétől teszi
függővé"

Rejtett a Szám 2009.12.07. 17:23:01

@Jokkura:
@Stock:
Végül is nagy vonalakban egyet értünk, csak én egy kicsit radikálisabb vagyok.
Nem minden nagy maflásból lesz csonttörés, de benne van a pakliban.

@CatMother: Hűűű! Nem mennek be akik szeretnek lopni és az asztalon hagyhatod a mobilod, amikor elmész klotyóra, mert biztos hogy ugyanott találod.

XCat 2009.12.07. 17:27:13

@Rejtett a Szám: Mi a fenéért hagynám az asztalon a mobilom?..
A klotyó legalább patyolattiszta?

Médiasas (törölt) 2009.12.07. 17:34:15

Az egész a Nakatomi-toronyházban volt, és a Brúsz Vilisz kivitt mindenkit

Rejtett a Szám 2009.12.07. 17:35:10

@CatMother: Akkor a söröd, a táskád, a fittyfenéd, meglesz.
Mindezt azért, hogy ne a túlélő felszereléseddel indulj vizelni.
Mert így kényelmesebb.

Már vagy háromszor voltam, a klotyó hibátlan volt.

XCat 2009.12.07. 17:36:18

@Rejtett a Szám: én szeretem, ha velem van a túlélő felszerelésem.
Mi a hely neve? Majd lecsekkolom valamikor.
Jah , meg sörön kívül van valami? Mondjuk evian?

Rejtett a Szám 2009.12.07. 17:40:15

Mi az az evian? Alkohol van benne?
Fogalmam sincs, kapsz-e olyat.Ani borozo.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 17:41:30

@fogyókúra: én is ezen vagyok kiakadva, amit az utolsó bekezdésedben írsz.

XCat 2009.12.07. 17:42:52

@Rejtett a Szám: nincs. az egy olyan majdnem tiszta víz.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 17:47:45

@Jokkura: nem érted... nem a 7ezer a lényeg, hanem maga a LOPÁS.
kínában egy szó nélküllevágják a kezét ha lop. melyik a humánusabb? egy (két-hár-négy...) marhanagy maflás amiből tanul az egyed és többet nem teszi, vagy a kézlevágás? utóbbival nemcsak tanul, de a lehetőséget is elveszti a lopásjoz.

ugye milyen humánus megoldás a péppé verés? :D

Jokkura 2009.12.07. 17:53:23

@Rejtett a Szám: Te nem vagy az "Ani borozó" beépített embere? :) nagyon agitálod:) ,mekkor jutalékot kapsz :-)?
Egyébként tényleg normális hely ,vannak annál lejebb sorolt helyek is Gödön.
Az "Evián" egyébként egy közepesen drága ásvány?víz féleség.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 17:53:36

@zmrzlna: hibáztak.
élvehagyták.

tudod, ha a Te autódat gyújtanák fel, a Te javaidat tennék tönkre, komolyan kíváncsi lennék, ugyanilyen lenne-e a hozzáállásod a dologhoz.
nem mondom, hogy mindent jól csináltak, helyesen döntöttek. de a "léccike mennyetek mán haza!" felszólításra m,agasról szart mindenki. egymás után többszöris próbálkoztak, sikertelenül. valamit pedig tenni kellett, mielőtt felgyújtják azok a balfaszok az egész belvárost!

tudod ki fizette az aznap estére kivezényelt többszáz zsarut és másnap a köztisztaságisokat is? ÉN! meg Te! meg mindenki, aki adót fizet!

ennyit tettek a hazarombolók.

viszont nem loptak el 7ezres sörötöt. :P

SakiCitizen 2009.12.07. 17:54:08

@salapapa: húú ecsém, te akkor májer vagy!
nem vagyunk rá méltók, hogy egy országban éljünk veled!

BTW, az arcod még befér a normál méretű ajtókon? :P

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 17:55:19

@Iustizmord: óóóóóó... nme lesz több szabadsága 5-10 évig? végig dolgoznia kell? de azért a 7végéket nem veszik el ugye? :P

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 17:56:26

@SakiCitizen: leülhetsz. egyes. alá. :P
nagyartz...

SakiCitizen 2009.12.07. 18:01:11

@salapapa: hát igen, bár több ilyen fasza gyerek élne itt aki ennyi mindenhez ért, mindent jobban csinálna mindenkinél, kár hogy nem születhetett mindenki olyannak mint te...err mire is kapom az egyesem?
már tanárember is vagy? hihetetlen mennyi szakmád van! te tök jó vagy! úúúúgy irigyellek...amúgy miért frankó a 'c' betűt 'tz'-vel írni? :O

Jokkura 2009.12.07. 18:05:16

@salapapa: Ja,és akkor mint nyomorékot etessem-itassam az állami pénzlenyúló társaságokon keresztül???
Kínában annyian vannak,hogy fel sem tűnik ,egy-két ezer kar nélküli ,azok ugyis ide jönnek Magyarországra.
Akkor inkább a pellengér !Dolgozza le ....Szényentrikóban...
Itt megjegyezném,hogy csak a kis súlyú eseményeket ( amit pl. a szügyésség nem büntet 20 000.-, alattit) A milliárdos "lopásokat" ugysem lehetne ledolgozni....
Pedig milyen jól nézne ki egy pár politikusunk stb.,amint söpri a leveleket a LisztFerenc téren,pl:egy olyan pólóban ,hogy:"én loptam a BKV-nál 10 Millió Ft.-"
visszatérve,én nem a lopás retorzióját ,mint tényt támadom,hanem a mértékét ,ha összetöröd a csontját ,abból csak Neked lehet hátrányod.
A nyilvános megszégyenítés -szerintem-nagyobb visszatartó erő

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 18:09:19

@SakiCitizen: ha visszatalálsz "beszélgetésünk" elejére, magad is rájöhetsz reakcióm miértjére.
ha nem, akkor mégegy egyes.
ha nem érted mit és miért, én nem kívánlak tanítani mert se kedvem, se időm. erre.

hapcika 2009.12.07. 18:09:56

Érdekes némelyek hozzáállása.A lopás már nem bűn? A lopás csak akkor bűn, ha cigány csinálja? Mit vártok a vendéglőstől, bemegy egy társaság és válogatnak, te benne voltál a buliba, te meg nem? Engedték volna meg, hogy fizetés nélkül távozzon mindenki, vagy még a sört is vihették volna? Szerintem meg a kommentelők többsége nincs tisztába azzal,hogy a kisértékű lopás miatt az erkölcsi bizonyítványokat bevonnák, másfél millió ember maradna munkanélkül, nemcsak roma, hanem magyar is. Valahol el kell kezdeni a rendrakást, ha ilyen kicsibe, akkor ilyen kicsibe. Ideje, hogy egy közös társaság is a tagjait nevelje és ne sunyi módon akarjon eltünni.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 18:14:22

@Jokkura: az a baj, hogy a nyilvános megszégyeníttetés működött úgy 20 évvel ezelőttig. ma már semmi visszatartó ereje nincs. hidd el.
van gyermeked? hasonlítsd össze az ő mentalitását-tetteit a korban akkori önmagaddal.
ma attól félnek inkább, nehogy egy blogon rosszat írjanak róluk. a szidás és a többi lepereg, jót röhögnek.
sajna.
legfőképp az ilyen kis nyálas hazudósok, mint aki ezt a posztot is írta.

SakiCitizen 2009.12.07. 18:14:24

@salapapa: majd pont jómunkásemberktől fogadok el tanácsot...pff :\
amúgy visszaolvastam és ahhoz a kommentedhez fűztem a megnyilvánulásaim ahol épp azzal felvágóskodsz mennyire jó vagy és mennyi mindent meg tudsz csinálni...mert ezt kb úgy mondtad, mintha csakis te lennél egyedül jó szakember a szakmádban, mindenki más csak kontárkodik, egyébiránt nem a gondolatmeneteddel volt bajom csak azzal, hogy kvázi látatlanba is lemínősítettél mindenkit magad körül mégha csak közvetve is...ellenben itt a különbség köztünk, én ennek ellenére sem egyeseket osztogatok, de te látom bátran ítélkezel...

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.07. 18:22:25

@SakiCitizen: ha te nem fogadsz el tanácsot, akkor én miért fogadjam meg bárkiét is? :P

ezt nem nagyon értem...
többször is ráklikkletem az előzményre és mindig az jött ki, amikor Pepin bácsinak válaszolok a Karácsonyra.
hogy ez most a homár hibája-e, nem tudom... de most is az jött elő. ezért vettem kötözködésnek hozzám intézett szavaidat.
ezennel küldök egy bocsit ezért.

a szakmámban pedig asszonggyák "annyira nem vagyok rossz" és ezt minden fellengzősség nélkül, de nagyon büszkén állítom és vállalom. valóban sok olyan dolgot javítok meg vagy találok és vitelezek ki, amit mások már régen feladnak.

Kandabula 2009.12.07. 18:27:04

Nekem van egy sörösüveg-detektorom, felajánlom minden ilyen esetre. Végül is meglett az üveg? Csak következtetni lehet, hogy igen. Kinél volt? Kapott pofont? A régi vendégfogadókban volt az un. kármentő (rácsos szerkezet, amit lehúztak, ha elkezdődött a verekedés), ez manapság is elkelne, mondjuk egy vastag plexi a pult és a kedves vendégek között. De félre a tréfát, elgondoltam, hogy én mit csináltam volna a tulaj helyében? Talán az ajtóban állva figyeltem volna a távozókat, melyikük kabátja dudorodik, de inkább hangosan kiáltva kértem volna meg a vendégeket, hogy segítsenek, mert tolvaj van közöttük.

SakiCitizen 2009.12.07. 18:31:30

@salapapa: meglehet h az én faultom, az is hogy a blog.hu-é, de nem derogál bocsánatot kérnem szóval sajnálom, ha félreértés volt köztünk...egyébiránt én nem osztogattam neked tanácsot :)
azt sem vitatom h jó munkaerő vagy, csak lehet h a stílus volt félreértelmezhető így ezért is elnézésed kérem, c'est la vie , szép napot!

SakiCitizen 2009.12.07. 18:33:09

@salapapa: amúgy ha már itt tartunk, csak hogy a témánál is maradjunk, én is kezét-lábát eltördelném a lopkodósnak, érzékeny vagyok a saját tulajdonomra...

Jokkura 2009.12.07. 18:46:33

@salapapa: A blogon való megjelenés ( rossz értelemben) az nem nyilvános pellengér?
csak modernebb formában.
De amelyik kocsmáros nem tud bánni a vendégeivel ( mégha olyannal is gyanúsítja,hogy megitták az óriássörét) az okosabb,ha keress más munkát.Ha lopás volt egyeétlálán,akkor értelem szrű és ARÁNYOS retorzió ez OK.ha nem volt az akkor meg "nyelje le" a kárt(?).
Nekem egyre inkább az az érzésem,hogy a kocsmáros fel/kihasználta ezt a bulit mint lehetőséget.A lopás az Bűn,de az én gyerekkoromban is külömbséget tettek egy alma elcsenése és egy autó elkötése között.Azt hogy mára bocsánatos bűnnek (sic) tekintik a lopást ezt sok mindennel lehet magyarázni ( pl :megélhetési ....stb) de elfogadni nem lehet!Ismétlem : nem a büntetést vitatom,hanem a elkövetett(?) tetthez illő arányt.Ha egy potólható ,sérülékeny ,stb dolog megsemmimisül ( és nem is biztos ,hogy itt lopás volt) ,az egy dolog,ha valakinek nehezen ( vagy egyáltálán nem) potólható anyagi kárt okozok ,az már másik, dolog,azon kívül,ha visszaesőként akkor az már megint eg yharmadik dolog. Lehet ,hogy a legjobb dolog lenne visszaállítani a klasszikus csendőrséget!
Igaz,hogy a fatalokban sokkal kevesebb az erkölcsi érzés,de ezt kitől tanulják,nem tanulják? miért ilyen laza a számonkérés ?Mert ezt 20 évvel ezelőtt elb..tuk ,amikor "liberalizáltuk" az igazságot,csak hogy jó pár érintettnek ,meg legyenek a rászavazó néptömegeik.Engedni könnyű volt ,de most már a szellemet a palackba visszazárni szinte lehetetlen.Bizonyos köröknek ez kellett ,hogy zavarosodjon az ország ,hogy könnyebben tudjanak benne halászni.Ezt a mi korosztályunk inditotta el,most nézünk kifelé a fejünkből bután,hogy mivé lett a világ.Ha gyerek feljelentheti a szüleit ,mert felképelte ( pl:"lopásért") akkor ki meri megnevelni ??Ha a saját anyját feljelenti,akkor mit tenne egy idegennel,visszamegy és lelövi ??Na befelyezem,mert még nagyon ideges leszek és lemegyek Gödre ,meginni és ellopni a hólyagomban az az Óriás sört :-)

Jokkura 2009.12.07. 18:49:45

@Jokkura: Bocsánat: Befejezem és nem "befelyezem" ,elnézést ,mondtam,hogy ideges leszek,:) , Hol is van az a söröző :) ?

nyúúúúl 2009.12.07. 19:03:46

A sörlopós köcsögnek egy nagy mákja volt, nevezetesen, hogy senki olyan nem ült aznap a pultnál, aki belehúzta volna hétrongyos sörbe a fejét....

tasslehoff 2009.12.07. 19:08:28

1. Lopni bűncselekmény és helytelen is, bár én úgy sejtem, itt inkább valami bepiált kiskölyök hülye brahijáról volt szó, aki a többi lüke haverja előtt akart felvágni.
2. Ha értékes reklámtárgyat 200 piálni érkező fiatal láttán egy üzletvezető nem pakoltat el azonnal szem elől, akkor nem hiszem, hogy megfelelően mérte fel a helyzetet, így részben ő is hibás.
3. Az itt idézett jogszabályok pontosan a helyzetre illenek, az üzletvezető kissé elgaloppírozta magát.
4. Kérem tudomásul venni, hogy ide Mo-on kívül élő hazánkfiai is írnak -ugyanolyan joggal, mint bárki más. Ha ez valakit zavar, az őt minősíti/nem éppen pozitív módon/. Én igenis nagyon szeretek hallani arról, hogy bizonyos dolgokat hogyan oldanak meg, hogy látnak vagy értékelnek más országokban.Nem kell vele egyetértenem, de az sose baj, ha a világ kicsit kitárul az ember előtt.
Ide jónéhány olyan külföldön élő /Finno.,USA,Ausztria stb./ ír, akik magyarabbak sok Mo-i magyarral. Ha szántok időt a megismerésükre, nem hiszem, hogy ne kedvelnétek meg őket. Ha mégsem, hát nem kell mindenre reagálni, emberek!
Még valami: aki rögtön a kezét-lábát-arcát-bármijét törné a gyereknek, annak mondanám, hogy akár a Te gyereket is követhet el egyszer valami butaságot a haverok kedvéért. Megnézném az arcod, mikor a balesetire rohansz vele. Meg a nagy igazságérzetedet.
Uff!Én beszéltem.

TH 2009.12.07. 19:08:54

@faqtya: ez a hozzászólás indulhat a nap leghülyébb kommentje címért. :)

Astar Seran 2009.12.07. 19:25:34

Tévúton jártok! Az ominózus sörösüveg meg volt csipelve a gyíkok által! A diákságra is a csipelés várt, csak mázlijuk volt, mert elkéstek a gyíkok az utánpótlással. Számítsatok további hasonló akciókra! A petíciókat gyűjtitek e már?

hapcika 2009.12.07. 20:03:36

@tasslehoff: Még elnézni sem lehet a lopással jópofizó fiút és társait. Valamit nem olvastál el figyelmesen, mégpedig a szalagavatós társaság megjelölést. Együtt jöttek és ha nem zárják be az ajtókat a tolvaj megússza. A rendőrség kiérkezéséig zárva is tarthatja, ők majd eldöntik ki a bűnös és ki nem. Valószinűleg a rendőrség emlegetése tette meg a hatását és került meg az üveg. Mint a béla123 írta már fel volt bontva és mint gondolom nem egyedül itta volna meg. Egy társaságért a teljes társaság felelős, nem csak egy ember. Csak ennyi a tévedésed.

Iustizmord 2009.12.07. 20:03:54

@Peppermaster: na, gyk.

tegyük fel, hogy bezárlak a pincémbe, jól lelakatolom az ajtót. tehát nem tucc kijönni. fogadjuk el most ténynek, hogy nem tudsz, mert nem és kész. alballagok anyádhoz/feleségedhez/gyerekedhez, hogy a kis peppermaster csak akkor lesz kiengedve ha

1 kapok 1 millió dollárt
2 ott helyben orálisan kielégítenek
3 budaházy györgyöt szabadonbocsátják, és rögtön fősámánná emelik.

ekkor éd a te személyi szabadságodat elvettem, mert meggátoltalak hogy akkor s oda menj szabadon, ahogy kívánod. és a jogllenes shelyzet megszüntetését kvetelés teljesítéséhez kötöttöm

bingo, EMBERRABLÁS.

a pince meg a szórakozóhely elhagyásának megakadályozása annak ajtóinak lezárása álta között pedig különbség nem van.

hát ennyi. bátran hidd el nékem.

nem mese ez, gyermek.

Iustizmord 2009.12.07. 20:08:16

mellesleg (annyira mellesleg hogy 25 db l-lel) ha ez nem volna bűncselekmény, akkor azt lehetne gondolni hogy ezt szabad. pedig józan ésszel gondolva, ezt meg nem szabad tenni. mert legközelebb egy tévesen felszámított uborkasaláta miatti számla-vitában hirtelen jól odaláncolnak a feketemosogatóba, hogy "most vitatkozz kisköcsög, előbb msosogasd le oszt pereskeggyé', geci"

tasslehoff 2009.12.07. 21:07:46

@hapcika:
Bocs, ha félreérthetően fogalmaztam. Azt írtam, a lopás bűncselekmény, csupán adtam egy esélyt annak is, hogy nem galád szándékkal követték el, hanem felvágásból. Ez ugyan nem teszi meg nem történtté, de az egyre súlyosabb testi fenyítések követelését esetleg visszafoghatja. Az pedig, hogy egy jól behatárolható társaság volt a hunyó, az üzletvezetőnek lehetőséget adhatott volna ésszerűbb elintézési mód bevetésére.
Abban pedig vitatkoznék, hogy bezárhatja az ajtót. Még Te sem teheted meg, ha például betörési kísérleten kapsz valakit. Csak olyan eszköz alkalmazásával tarthatod a helyszínen a rendőrség megérkezéséigm ami nem korlátozza a mozgási szabadságában.
Ahogyan a biztonsági őr sem teheti még a kezét sem Rád a boltban.
Ha mindkét fél feljelentést tesz, az üzletvezető hozzájut a 7000,-Ft-jához törvényesen/meg pár évhez a jogtalan fogva tartásért/.
De igen, valóban szemét dolog volt az idióta kis piamarciktól.

hapcika 2009.12.07. 21:58:20

@tasslehoff: Voltam én is szalagavatós. Utána a bulin senkinek nem jutott eszébe, hogy lopással vágjon fel. Az üzletvezetőnek pedig joga van, ha nincs meg a tettes, mindenkit ott tartani míg a rendőrség nem ér ki. Tettes nélkül van 250 gyanúsított. Ne ess át a ló túloldalára.

hapcika 2009.12.07. 21:59:49

@tasslehoff: Ha betörési kisérleten kapok valakit, akár le is lőhetem!!

Palkovicsné 2009.12.07. 22:17:53

salapapa, mit szedsz? jó anyag lehet, ha így bekanyarodik tőle az agyad :-) vagy a helye? és kb. 42....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.07. 22:45:03

@Iustizmord:
hat ez minden csak nem emberrablas
a szemelyes szabadsag korlatozasat talan talan ra lehetne huzni
de mondjuk ha pofanvagjak a csajodat es lenyuljak es tuti vagy benne hogy az illeto az epuletben van gondolom a rendorseg kierkezteig Te is elvarnad hogy bezarjak az ajtot
itt persze a cslekemnu 7000 Ft erteku lopas talan nem indokolta
szoval ilyen buncselekmeny gyanujanal a feltartoztatas lehetosege fennall
semmikeppen emberrablas

mas

minalunk a'merikaban, mert emlegetve volt ilyen esetben siman kihivjak a rendort
nem teljesen analog, csak az erdekesseg kedveert efy ismerosom, magyar es feketemunkas, lopott egy 12 azaz tizenketto dollar erteku taviranyitott lebukott
megkertek mennyen be az irodaba
kihivyak a rendort
az jegyzokonyvezett
majd a srac ment birosagra
ott meg buntetttek, kifizettettek az eljaeasi koltsegeket, kellett fizetnie a boltnak, nem csak a 12 dollart
es nem tudom hamy ora kozmunkara iteltek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.07. 22:49:52

@hapcika:
hat azert azt meg itt se
de ha hozzam tor be es ugy talalom veszelyben vagyok akkor igen
ha mashova tor be akkor nem
itt se mindenki csarlszbronzon

aya_nielsen 2009.12.08. 02:38:44

@T-akonypunpa: te vagy a naív, én meg már hívtam ki rendőrséget... majd próbáld meg elmakogni, sírós hangon hogy neked megsértették a személyi szabadságodat, mit gondolsz, majd a debreceni pelikán kommandót fogják kiküldeni a kocsmához, és körbeveszik az épületet? ilyen baromságért egyszerűen nem mennek ki, ha nem folyik vér, képesek azt mondani hogy próbáljuk meg valahogy elintézni, nem a hatáskörük

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.08. 07:52:26

@Iustizmord: egy iciripicirit kevered a szezon és a faszom szócskáákat.

ha összeveted a postíró és béla123 írását rájössz, hogy a posztíró 6 szót elfelejtett belefűzni pici történetébe:
1 - amíg
2 - a
3 - rendőrség
4 - ki
5 - nem
6 - érkezik
ha ezt is beleveszed az írásba és figyelembe veszed hogy amikor előkerült az üveg az ajtók már nyíltak is, rájössz, Te valódi emberrablást követnél el a fent felsorolt tevékenységeddel. urambocsá' kiegészítve az előre megfontolt, aljas szándékkal.
gondolom nem csodálkoznál, ha a "túszmentők" az orális kielégítésedet választanák és leharapnák a fityegődet. :D

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.08. 07:59:10

@tasslehoff: tévedés.
amikor debrecenben laktam (nem való nekem az a nyugalom ami ott van) és a kormospofájú köcsög a kutyáimat kijátszva a lugas tetején bejött a kertembe a parabolámért, a dobermannjaim ott tartották (valahogy leesett...). mitöbb, még "felületi" sérülések is keletkeztek az obégató, lopni már nem akaró köcsög kezén, lábán.
amikor hazaértem, az még mindig ott volt és ült a ház egy beugrójában, Blitz, Alice és Betty társaságában.
azért sem kaptam ejnyebejnyét, hogy 8napon túl gyógyulók voltak a sérülései mert zokat betudták a leesés körülményeibe.
míg a zsernyákok kiérnek, jogszerűen tartod ott a betörőt/rabolótot/tolvajtot, csak bántani nem szabad. én sem bántottam...

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.08. 08:02:34

@Palkovicsné: édes vagy! én is szeretem embertársaimat.
mondom: az embereket... :)

Gastroger 2009.12.08. 09:34:37

Elöször is bezárva tartani mindenkit egy 7000 Ft.-os sörösüveg miatt faszság.

Másrészt ez egy vélemény, azért vannak nem egyértelmű dolgok..
Kiderült-e, hogy ki lopta el az üveget?
Vagy csak gyanú volt? Mindenkit "bezárva" tartottak, vagy csak a posztírót és barátait (aki gondolom erősen gyanúsítható volt a 7000 Ft.-os sör megbontásával/ eltulajdonításával)? Az otthagytam 10-15ezer forintot, akkor ellophatok egy dekorációt, felfogás helyén való-e?

Zártkörű rendezvény volt? Akkor valaki szervezte.. Miért nem az beszélt a főnökasszonnyal, hogy nézzék, rendezzük, de nem kell a felhajtás.(Még etikusabb lett volna, ha felhívják a szervező figyelmét, hogy ejnye bejnye, ez nem volt szép, de a forgalom miatt eltekintünk tőle, további viszontlátásra.

A pincérek gondolom ott baszták a rezet hajnali 3-ig egyébként meddig van nyitva az a kocsma?), a szalagavatósok meg biztos busás borravalót hagytak ott jah... A 7000 Ft. az ő buktájuk lett volna.

Kommentek: Btk., meg emberrablás vétsége, meg fel kell jelenteni őket. Jah, feljelentgetni, meg jogok, az ilyenkor megy, de a szarnak nincs gazdája....

Még egy aggályom van, az ilyen szép, sértett posztok mindig ilyen "én kultúráltan viselkedtem" szöveggel indulnak, na most életszerű-e, hogy hajnali háromkor, a bebaszott ifjúság,miután elcsórtak egy dekorációt, az "jelzi", "megkéri", "felhívja a figyelmét" , "legyen szíves" hangnemben beszél. Lehet, de ez egy vélemény.

- Na húzzunk komám, mer húzza a hátizsákom a baszom nagy palack.
- Elnézést Uraim, a belga nagyüvegeset elfelejtették kifizetni.
- Mirő beszész pingvin, engeggyé már ki.
- Sajnos meg kell kérnem Önöket, hogy a pultnál szíveskedjenek renezni a számlát.
- Neeeem engecc ki baszod? Itt vagunk 200-an mind ki akarunk menni, mingyá kitörjük az ajtót. Aggyeszigit. Faszom megy visza a pulthoz, ott vannak vagy 150-en.
- Nos, ők nem is óhajtanak távoznik, csak Önök, amint rendezik a számlát természetesen semmi akadálya.

Na, mondjuk ez is túlzás, meg szkifi, mert ilyen sincs.

Lényegében enyveskezű kölkök, meg a faszkalap vendéglátós romantikus egymásratalálása.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.08. 09:59:42

@Gastroger: szép hosszút írtál...
keress rá béla123 írásaira, add hozzá a posztot ésminmden tiszta lesz. ;)

Iustizmord 2009.12.08. 11:29:52

@salapapa: icipicit kevered a teniszpályát a pénisztályával, de hajrá, a hülyeség már gyógítható.

Iustizmord 2009.12.08. 11:35:33

@hagyma: véletlenül sem nyomoz emberrablásként a rendőrés x ügyet, ahol éttermi túlszámlázások után a pincérek "elkísérték az egyik vendéget a bankautomatáhot", míg a többi "udvariasan megvárta a bárben". óh dehogy. de szeretem is amikor félanalfabéták jogi jellegű tevékenységet végeznek és jól megmondják a tutkófrankót.

@ sala: a hüélyeségek floodolásszintű termelése, na az aljas szándékot feltételez.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 12:24:59

@Iustizmord:
nekem van egy sejtesem
sajnos Te joghallgato lehetsz
remelem sosem kapsz diplomat
amellet hogy az altaad felhozott eset koszonoviszonyban sin cs az itt targyaltakkal,
meg az is sokkal inkabb rablas es szemelyes szabadsag megsertese, nem emberrablas
amugy meg azt is megsugom, az tok mindegy mit nyomoz a rendor, a vadat az ugyesz emeli es O donti el minek minosu a cselekmeny szerinte, aztan a biron mulik megall-e
na ez az ugy minden csak nem emberrablas
ezt meg egy felanalfabeta is tudja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 12:28:18

mondjuk ahhoz meg neked sokat kell tanulnod, hogy elerj a felanalfabetak szintjere, de ne add fel

buvarpocok 2009.12.08. 12:43:21

-mennyire vagy túsz Oszi? sörhöz odaférsz :D haha

Iustizmord 2009.12.08. 16:41:47

@hagyma: bár nem vagyok joghallgató (köszi a dícsérő feltételezést), kösz hogy megvilágosítottál. most már jobb.

azért várom a rablás ÉS személyi szabadság megsértése halmazatának elhatárolását az emberrablástól (ezt vélhetően még nem hallottad, de ezt hívják az ún. szakemberek delictum compositumnak), ide értve az időbeli és térbeli elválást is.

na, hogy méltányos legyek, azon lehet vitatkozni hogy a kijutás meggátolása, ajtó bezárása, megvalósítja-e a vis absolutát, ill egyáltalán erőszaknak vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotnak minősül-e (szerintem erőszak).

na , sipirc vissza az abc tanulásához, kezd azzal hogy aaaaa :o)

na pá.

Iustizmord 2009.12.08. 16:44:16

@hagyma: igaz, rájöttem, egyesülési joggal visszaélés? közösség tagja elleni erőszak? hideg? akkor esetleg jogosulatlan gazdasági előny megszerzése? visszaélés méreggel? netán földmérési jel megrongálása?

ja nem:

hulladékgazdálkodás rendjének megsértése. az lesz az.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 16:47:22

@Iustizmord:
nem, emberrablas az
bunszovetkezetben aljas indokbol elkovetett terrorisztikus emberrablas fiatalkoruak serelmere
olyan 8 -25 evet kaphat a kocsmarosno
de harmadolhato
jo magaviselet eseten

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 16:49:05

@Iustizmord:
amugy Te annyira buta vagy hogy az mar nekem faj
de halaegnek nem vagyunk rokonsagi kapcsolatban

Iustizmord 2009.12.08. 17:28:21

@hagyma: bűnszövetkezet.... terrorisztikus.... harmadolható... te az amerikai krimikből meríted a büntetőjogi szókincsedet? néznél inkább misi mókust.

Iustizmord 2009.12.08. 17:29:32

@hagyma: te meg bides vagyol, ecsém. megérdemelnél egy jó kis harmadolást.
tudod rólad jut eszembe ivan ivanovics meg a furfangos visszavágás nagymestere c. hősi eposz.

:o)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 17:52:55

@Iustizmord: szanalom
de valoszinuleg emberrablas inkabb
hujegyerek teged ironizaltalak

itt mar mindenki megmondta mekkora baromsag az esetet emberrablasnak tekinteni, de te fujod a magadet
nezzel focimeccset
elmagyarazzam a lesszabaly es az emberrablas kozotti kulonbseget?

Iustizmord 2009.12.08. 18:30:33

@hagyma: nézd, kisfiam, engem kurvára nem érdekel hogy egy nem jogvégzett emberekből verbuvált fórumon ki mit magyaráz, mert nem mérvadó. én pl biztos nem akarnám megmondani, hogy agylágyulásod van vagy szimplán nem értesz hozzá, mert pszichiátriából nincs diplomám. most mondhatnám hogy az elmúlt 1 órában 2 büntetőgyvédet kérdeztem meg erről, és igazat adtak nekem, de azért nem mondom mert nincs rá szükség.

na mindegy, most látom igazoltnak hogy aneten vitázni primkó kis lükékkel tényleg olyan mint a paralimpián versenyezni: ha győzöl is, attól még te is retard marasz. részemről lezárva, most megírok egy fellebbezést. zsarolásra.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 18:47:06

en 3 ugyeszt 4 buntetougyvedet az igazsagugyi minisztert es a legfobb ugyeszt hivtam fel az utobbi percekben
mindjart kapcsolja Solyom Laszlot
Juszt laci kesobbre igerte hogy visszhiv
Obama es Putyin nem er ra
Mary aszongya fejezzem abba mert sok lesz a telefonszamlank
tuszul ejtette a telefonomat
megannyi nyitott kerdes maradt igy

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.08. 18:52:43

@Iustizmord: imádom a tudálékos jogtudorokat, akik egy egyszerű kérdésre 840szavas körmondattal válaszolnak a kérdésre választ nem adva, azonban bizonygatva, hogy a "pórnép" csak fizessen 1-1 előterjesztésre 25ezret.
10telet a kivételnek, melybe szavaidat figyelembevéve Te nem tartozol bele. egy suttyó paraszt vagy, aki nem képes normálisan vitatkozni, csak jelzőzni.
1:1

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 18:57:41

de sgitek fellebbezest irni
a zsarolas az buncselekmeny
ha valakivel szemben elkovetik annak ket lehetosege van
lelovi a zsarolot vagy feljelentest tesz a rendorsegen
az elso esetben nincs miro beszelnunk
masodik esetben a rendorseg nyomoz / szerintem Te rendor vagy, de ez nem baj/ es ha megalapozottnak tartja akkor atadja az ugyeszsegnek vademelesi javaslattal
innentol indul a biroi szak
es szuletik egy itelet
felmento, vagy valami "bunti"
na ez utan lehet fellebbezest irni\
ha nem vagy ugyved akkor nem neked
ha az vagy akkor elso fokon mar elbuktad a vedelmet, de sok sikert, bar a tudasoddal az ugyfelednek eselye minusz gyok ketto
azt feltetelezni se merem hogy ugyesz vagy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 19:02:46

@salapapa:
na most mond meg
oktat
es nem tudja kit
na nem azert hogy nagy ember vagyok
en csak egy egyszeru pincer vagyok amerikaban
es nekem igy jo,
egy aranykezu autoszerelo itt szetkeresi az agyat

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.08. 20:00:54

@hagyma: lazán kell felfogni az ilyeneket. a net terjedésével ezek is terjednek, csak ezekre nincs lököttszűrő.
legjobb tudomást sem venni róluk. ;)
amíg Marynek IS jó, addig semmi baj. :D
ha az agyamat nem is keresem szerte szana idehaza, azért nagyon nem panaszkodom. max a "világválságra", mert lényegesen kevesebb az ügyfelem, mint pl 2-3 éve.
majd vége lesz ennek az időszaknak is és nem lesz gáz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 20:24:47

@salapapa:
en laza vagyok mint a rigalanc
Mary abszolut OK
Maryvel OK minden
mikor januarban komaban fekudtem a korhazban 5 nap es 4 ejjel bent volt a korhazban de szo szerint
szoval OK minden
neha felek tul OK:)

ja autoszereles
hat sejted itt van nehany gepjarmu

nagy szercizektol a Joe garazsaig
en se a nagy szervizbe viszem ha valami nem OK
\megmondom mi van O is atgondolja
mondjuk egy benzinpumpa lehet bontottbol is, ha mar oreg a kocsid plane
es akkor 80 dollar nem 439

amugy mar le kene cserelni a kocsit de ugy vagyok vele, majd ha megall
mar kiszolgalt
8 eves grand am sok merfolddel

Iustizmord 2009.12.08. 21:53:11

@salapapa: na, mst jól megszontad, én kérek elnézést hogy leereszkedtem a szintedre. tényleg bocs. azért olvasd végih abejegyzéseidet. meg fogsz lpődni, hogy te egy suttyó paraszt vagy, aki nem képes normálisan vitatkozni, csak jelzőzni.. bocs, ez most kellett, mert a zasszony kidobott, a kutya megdöglött és nincs meleg vacsim. így jártál. jogi jellegű cikkeket meg akkor nézzél meg amikor a saját boncolásodat. jóccakát. :o)

Iustizmord 2009.12.08. 22:02:47

@hagyma: engem nem hívtál fel. az elnöki titkárság szerint, legalábbis. kis ámerikás ungarische hombre.

mentulam caco.

de te ezt úgyse érted, mert a magyart is töröd szvsz. nem oktatlak mert nem vagy a tanítványom, ahhoz egy érettségi nem ártana.

HA viszont kalandvágy /diákévek örvénye vitt ki oda pincérkedni, akkor riszpekt.

de attól még egy kevéstudású rosszagú földmíves marasz. de iure. et de facto.

rendőr-ügyész-bíró-ügyv-djogtanácso-közjegyző-műkedvelő aero-sztereo-foto-topográf-szaxo-barlangász. na ebbő válassz

Iustizmord 2009.12.08. 22:04:22

hm most hogy kipróbáltam nem is olyan vicces kisköcsögökkel vitatkozni. asszem visszamegyek az MTA honlapjára.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 23:13:05

@Iustizmord:
muhhhhahaaaaaaaaaa

emberrablass!!!!!!!!!

idiota

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.08. 23:16:26

en annak idejen tenylegesen SZDSZ szimpatizans voltam
regen elmult ez a betegsegem
az utolso rossz dontesuk az volt hogy lipotmezot bezeartak
es meg kakaomentes computert is adtak egyeseknek

kicsit kavard fel az aljat

boldii9 2009.12.09. 01:40:36

"Az elmúlt esztendőben, mondta a tábornok, az akár öt év szabadságvesztéssel is járó emberrablás is bekerült a bűncselekmények minősítése közé, s a hat büntetőeljárásban 15 gyanúsított közül 10 ember előzetes letartóztatásban várja a vizsgálat lefolytatását. „Idén a vendéglátóhelyi túlszámlázások kapcsán – emberrablásért – hárman kerültek előzetesbe.”

hvg.hu/itthon/20090424_bezarattak_miladyt.aspx

Két problémás, bűncselekmények gyanújába keveredett éjszakai szórakozóhely bezárásáról intézkedett Belváros-Lipótváros jegyzője. Az egyik bezáratott bár a Milady, ahol túlszámlázás után fogva tartották a FIFA játékosügynökeit - értesült a HavariaPress.

"
A rendőrség az esetet követő feljelentés után őrizetbe vette a lokál biztonsági emberét és egyik felszolgálóját, akiket emberrablással gyanúsítanak. A két éjszakai bárral szemben a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya is nyomoz, emellett mindkét helyen gyakoriak a hatalmas túlszámlázások."

"Emberrablás

175/A. § (1) Aki mást személyi szabadságától erőszakkal, avagy az élet vagy testi épség ellen irányuló közvetlen fenyegetéssel, illetve védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát kihasználva megfoszt, és szabadon bocsátását követelés teljesítésétől teszi függővé, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés, ha az emberrablást

a) bűnszövetségben,

b) fegyveresen,

c) hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy ellen

követik el.

(3) A büntetés öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberrablást

a) különösen súlyos hátrányt,

b) halált okozva

követik el.

(4) A büntetés tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberrablás szándékos emberölést is megvalósít.

(5) Aki emberrablásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(6) Korlátlanul enyhíthető annak a büntetése, aki az emberrablást - mielőtt abból súlyos következmény származott volna - önként abbahagyja.

(7) Aki hitelt érdemlő tudomást szerez arról, hogy emberrablás elkövetése készül, és erről az érintett személyt vagy a hatóságot, mihelyt teheti, nem tájékoztatja, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha az emberrablást legalább megkísérelték."

Szóval miért kell rögtön idiótázni, ha valaki emberrablást emleget? Nagyon kicsi a határ amit átlépve tényleg azzá válik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.09. 07:43:01

@boldii: hat ha Te a ket eset kozott nem latod a kulonbseget.....
bar szerintem meg ebben a miladysben sem az emberrablas fog megallni
de ez csak maganvelemeny

itt hulyegyerekekre razartak az ajtot hpgy fizessek meg a kart
/nem kellett volna/
ott tulszamlaztak es le akartak venni oket

es itt kb 200 embernek volt 400 telefonja
mer ugy divik
es nagy valoszinuseggek ha valaki ki akart volna menni kiengedij ha nincs a sorosuveg a dzsekijeben
ott szabalyosan fogva tartottak es penzt kertek
arnyalatnyi kulonbseg
de ha ugyesz ennek, mint ahogy nem vagyok meg ott is szemelyi szabadsag koratozas, csalas, nem tudom a kesobbiekben mi tortent, akar rablas miatt emelnek vadat nem emberrablasert
de a 2 ugy tok mas

Gastroger 2009.12.09. 08:17:09

Még valami eszembe jutott:
A cím szerint "több száz" - az kettőszáz volt kb., igaz a kettő már több.
"sörösüveg" - abba sör is volt, illetve 7000 Ft az ára, szóval inkább dekoráció, ha kinnt volt a pulton.
"Túszul ejtették-" na ja...
A többszáz túszúl ejtett (megkínzott, váltságdíjért esedező, meztelenre vetkőztetett) áldozatból 1 darab véleményt hallotunk. (béla a pincér nem számít ide)

lofaszaseggedbebelgasorhaz 2009.12.09. 12:06:46

kedves béla pincér engem nagyon rosszul érintett az a tény h egy szál polóba kint fagyoskodtam amig vérben forgó szemekkel kerestétek az eltünt zsiráfotokat. Utólag már bánom h nem a rendőrséget hívtam. Megjegyzem nektek is azt kellett volna csak akkor sajnos kiderül h pár 18 éven aluli embert is kiszolgáltatok alkohollal. Szép napot és remélem megtérült az ára abból az estéből, ja amugy a jómodort még gyakorolhatnátok.

Iustizmord 2009.12.09. 18:11:28

@hagyma: szabályosan fogvatartották... na látod ez a baj.

csalás... mond te tényleg ennyire ... eltévedt vagy a jog országában?

áh én vagyok hülye hogy vitatkozom.

Iustizmord 2009.12.09. 18:16:45

elvátrsak, miért olyan nehéz megérteni, hogy ha követelés ellenében valakit nem engedek ki egy helyiségből, akkor az még akkor sem törvényes ha egyébként jogosnak tűnő követelésem van vele szemben? és hogy mások ki nem engedése (aka "szabályos fogvatartása"), akiknek meg érintőlegesen sincs közük egy bolti lopáshoz, meg mégannyira sem frankó?

és hogy nem holmi jöttmenteknek kellene a jogi minősítést elvégezni, ha nem tudnak különbséget tenni egyes bűncselekmények dogmatikai alapjai szerint?

vagy én vagyok hülye hogy jogról vitatkozom nem jogászokkal?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.09. 18:44:55

@Iustizmord:
jo
neked van igazad
200 embert elraboltak

megyek is szetnezek a CNN-en
ez azert hir

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.09. 18:47:42

@Iustizmord:
a harmadik mondatot elso negy szavaval maximalisan egyeterunk veled
tugeder

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.09. 18:53:45

CNN News
braking news!!!!!!!!!!!
200 fiatalkorut elrabolt agy kocsmarosno
bezarta Oket es tuszul ejtette, majd 7000 Ft valtsagdijjat kert az eltunt sorosuvegert
a rendorseg korbezarta az kocsmat es kiuritette a kornyeket
tusztargyalot kuldtek de egyelore az emberrablo nem hajlando targyalni
tokolon felszallt z utolso MIG 21-es
a kocsmarosno azzal fenyegetozik, ha nem kapja meg a soret, uvegestul, oranket megitat egy fiatalkoruval fel kevertet
a kisebbsegi ombudsmann uton van
a parlment felfuggesztette uleset
B Jozsef fiatalkoru meg a budiban issza a soret

Iustizmord 2009.12.09. 22:19:43

@hagyma: nézd, Fonál, (na te se tudod mért hívlak így), sétésed, te otromba tahó, lepereg. most kisujjeltart.

ps tök vicces ez az alpár sítlus amit veled szemben felveszek, általában magázódom. te kis takonypóc.

Iustizmord 2009.12.09. 22:22:07

@hagyma: még mindééég nem érted, kis lükém. a büntetőjogi kifejezések =/= hétköznapi kifejezésekkel. istenem van neked szuffrágiumod?

Iustizmord 2009.12.09. 22:23:46

@hagyma: nálad az az elrabklás ha e cartmant a zufók le elrabolják anál beülztetésre. kishülye

ps jajjdetökjóígysértegetniesztafaszt.

Iustizmord 2009.12.09. 22:26:01

@hagyma: még 1

beszélgessünk.
te azt mondod hüje
én azt: paralelepipedon
te azt: labda
én azt: interdentális spiráns
te azt: hö
én azt: megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért.
te meg: mifasz?

Iustizmord 2009.12.09. 22:27:19

@hagyma: na eztet most angolul jolvan? britishenglish, nemám amcsiinglis...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.09. 22:45:18

@Iustizmord:
en meg azt mondom
Te egyszeruen beteg vagy
talan meg a kornyezetedre is veszelyt jelentessz
de ez nem az en bajom

aszongya " kis lukem"
rogton beszarok

nyúúúúl 2009.12.12. 13:52:22

Véleményem: A hely nagyon régóta üzemel. Én és még nagyon sok ismerősöm itt "nőtt" fel most pedig itt öregszünk meg:). Mindenki mindenkit ismer. Nem szokás parasztokdni. Ha mégis azt ki szokás fizetni. Lehet valaki jópofa, elveheti a sört a pultról, de fizesse ki. Aki pedig nem tud viselkedni, az nemkívánatos személy. A hisztis vendég pedig, aki ezt az egészet elindította, igyon otthon kólát, és egyen hozzá chipset!
süti beállítások módosítása