Tékozló Homár

Elvitte a cica a karácsonyi Pixmania-rendelést

2009.12.31. 10:01 | jackyll | 218 komment

Paaaaaaaarti!

Gyula is saját kárán tanulta meg, miért nem szabad decemberben online ajándékokat vásárolni. A Pixmaniatól legalábbis:

December 12-én rendeltem karácsonyi ajándékokat a Pixmania-tól, a www.pixmania.hu-ról. Az oldalon hatalmas bannerek hirdették, hogy ez "Magyarország legnagyobb webáruháza", és még egy visszaszámláló is mutatta, mennyi időm van biztonságosan rendelni Karácsonyig. Mondanom sem kell, december 12-én ez még messze volt a határidőtől.

Így hát feladtam rendelést néhány dologra, több családtagom karácsonyi ajándékát, mintegy 40 ezer forint értékben. Kártyával fizettem. Már akkor gyanút kellett volna fognom, amikor a visszaigazoló levélben nem az volt, hogy köszönjük a fizetést, hanem az, hogy a fizetést majd akkor veszik tudomásul, ha a számlájukra ténylegesen meg is érkezett a pénz. De hát gondoltam, karácsonyig még van majdnem két hét, csak odaér.

December 23-án még semmi! Felhívtam a "forródrótot". Az is haladás, hogy lett egy ilyen telefonszámuk, korábban ugyanis csak úgy lehetett kapcsolatba lépni a Pixmaniával, hogy egy szövegdobozba beírta az ember a telefonszámát, mire felhívtak. Semmilyen elérhetőség nem volt az oldalukon, ami mondjuk eleve érdekes, hiszen így nem is működhetne csomagküldő szolgálat. December 23-án azonban már csak egy automata vette fel a telefont, amely szenvtelen robothangon közölte, hogy menjek az anyámba, már szabadságon vannak, és boldog karácsonyt. Anyátok.

Természetesen az ajándékok december 24-ére sem értek ide. Szégyenszemre egy tábla csokit kellett a kis unokahúgomnak adnom, a nővéremnek meg semmit. A barátnőm is csak a kísérőt kaphatta meg. Elmeséltem a dolgot egy barátomnak, mire az felröhögött:

- Á, a Pixmania? Azok köcsögök, én három hónapig vártam egyszer a csomagjukra, és kiderült, hogy Franciaországból küldözgetnek.

A pletykák szerint a Pixmania úgy működik, hogy ül egy fószer Párizsban, összeírja egy csomó elektronikai nagyker kínálatát, és azokat teszi ki. Ha rendelnek, lélekszakadva rohan a boltba, és megveszi. Már persze, ha épp van.

December 29-én reggel fél hétkor (!) csörgött a telefonom. Pánikszerűen ugrottam ki az ágyból, ugyanis anyám épp beteg, hátha vele van valami. Egy kedves futárfiú jelentkezett a túloldalon, érdeklődve, hogy hová kérem a csomagot.

- Rajta van a cím, nem?
- Nem, nekünk a Pixmania csak a telefonszámot adja meg.
- Faszikám, nézzél már a naptárra! Ez egy karácsonyi ajándék lett volna!
- Hát sajnálom, mi csak ma kaptuk meg.
- És az órára? Hány óra van, baszd meg?!
- Hétköznap van...
- Anyád!!

Mindenesetre még aznap kivitték a szüleim címére, ahová rendeltem. Apám felhívott, és szólt, hogy a csomag oldala fel volt tépve. Ugyanakkor kaptam egy levelet a Pixmaniától, hogy kapok 12 ezer forint pénzvisszatérítést. Nyilván valamelyik tételt nem sikerült beszerezniük, de szólni, azt nem bírtak.

Mindenkit óva intek a Pixmania nevezetű szélhámos bandától! Soha ne rendeljetek tőlük! Azóta találtam még pár embert, aki megpróbálta, és kivétel nélkül mind megszívták! A több hónapos kiszállítás teljesen normális náluk, a vevőt leszarják, az áru gyakran törötten érkezik.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fénnyel teli esernyő 2009.12.31. 10:16:52

Rendelhetted volna az Alditól.

PeterBogyo · http://ujbuda.kutyaiskola.eu 2009.12.31. 10:17:33

Igen kintről hoznak be mindent és kb 2 hét minimum a kiszállítás. De legalább azt kapod amit kértél...

dr. Aullah 2009.12.31. 10:19:46

Én is hasonló cípőben járok de nem annyira durva.

Én hétfőn rendeltem cuccot, és még aznap mondták, hogy szerdán, azaz tegnap meghozzák. (digitaltrend)

Hát nem hozták.

Bár kezdjük ott, hogy több dolgot is akartam rendelni. Később emailbe mondták, hogy egyik fajta nincsen nekik (most is kinn van honlapon hogy van). Mondtam hogy akkor csak azt az egyet.

Ha ma sem hozzák, akkor pipa leszek.

Ipontól is ugyanekkor rendeltem cuccot, azt érdekes mód kihozták és még a futár is kedves volt és mosolygott. :P

apuc 2009.12.31. 10:21:05

A Pixmániának régóta rossz híre van.
Sündobogón a helye.

Dscdbb 2009.12.31. 10:26:58

Neharagudj, de a pixmania évek óta ezt csinálja, és örülj, hogy egyáltalán megkaptad és nem kell még pluszban fizetned!
Aki egy kicsit is utánanéz, az 2 fórum után rájön, hogy egy szélhámos szarházi banda...

ssjoci · http://www.vegzetur.hu/?kar=593 2009.12.31. 10:31:07

Ez már év végi post? :D
BUÉK népek!

esef 2009.12.31. 10:31:08

Hány poszt volt már itt a Homáron erről a cégről? Ezek után biztos tőlük kellett rendelni?

thinker_ 2009.12.31. 10:47:27

mennyi tájékozatlan ember van, úristen! évek óta köztudott, hogy a pixmániától soha, semmit nem szabad rendelni.

Gonoszfóka 2009.12.31. 10:50:25

Na aki a pixmaniától rendel, az nem hogy nem sikeres ember, hanem kapitális hülye. Ha nem csak 1 év garit kapsz a cuccokra, akkor küldözgetheted ki Franciahonba, pofátlanul magas árért. Ha meg úgy döntenek, hogy valóban garis a dolog, akkor visszakapod a postaköltséget, egyébként meg búcsút inthetsz neki. Lehet, Hogy a franciáknál korrektek, de itt nem...van az ismeretségi körömben több olyan ember, aki rendelt tőlük, de valamivel mindenki megszívta, ki a csomag épségével, ki a kiküldési időkkel.

Inkább rendelek egy megbízható magyar boltból, mint tőlük... 2 éve egy órát vettem Karácsony előtt, 2 nap alatt ideért(Bp-Szabolcs megye), kolléga laptopját (igaz nem karácsonyi szezonban) szombati rendelés után hétfőn kérdezték, mikor szállíthatják ki. És mindkettő makulátlan, és azóta is tökéletes.

Metál -e a bimetál? 2009.12.31. 10:51:53

miért kiabáltál a futárral? örülj hogy nem vert agyon...

Szalacsi_Dezső 2009.12.31. 10:52:00

Xtrain-től rendeltünk, mongyuk ők csak szgépes konzolos játékokat forgalmaznak, de 2 munkanapon belül kihozzák.
A gyerek a karácsonyra kapott pénzéből rendelt 27-én este. 29-én de. 9-kor ott volt a futár. És óránként küldenek mélt, hogy éppen hol jár a megrendelés intézése, vagy a futár most kanyarodott be az utca végén.
A posztírónak őszinte együttérzésem!

ivantretjak 2009.12.31. 10:53:58

Én is rendteltem tőlük karácsonyi ajándékot, simán ideért probléma nélkül, időben...

igazságos 2009.12.31. 10:54:01

Már mióta szidják itt a pixmaia-t.

Hiába, az emberek mások kárából nem tudnak tanulni. Újra és újra tőlük rendelnek.

Alaposan körül kell nézni vásárlás előtt.

Sok a kamu webáruház, ahol kiírják, hogy raktáron van a termék, rendelhető, aztán meg kiderül, hogy mégsincs pont abból az áruból.

Meg azt sem értem, hogy miért nem adhatja meg a címet a pixmania, nem nagy dolog egy papírt ragasztani a csomagra, a címmel.

Meg arra is kíváncsi lennék, hogy mikor kapja meg az író a visszatérítést.

@Fénnyel teli esernyő: Így van.

Gonoszfóka 2009.12.31. 10:57:30

Amúgy meg egyetértek, a net tömve van a pixmaniások rossz tapasztalataival. Ezek meg nem véletlenül születtek...lehet, hogy olcsóbbak, mint több itthoni bolt, de a lé az biza híg. Nem kicsit, nagyon.

xlac 2009.12.31. 10:57:37

Annak idején én is majdnem beugrottam ennek a cégnek de öt perc kutatás után rátaláltam egy csomó panaszra és elálltam a szándékomtól.
Inkább megrendeltem pár ezressel drágábban de legalább időben és korrekten megkaptam mindent.
És az sem elhanyagolható, hogy magyar üzletről van szó.
A cég nevét nem írom le nem akarom őket reklámozni.

mustard 2009.12.31. 10:59:23

Én is a pixmaniáról kaptam az ajándékomat, teljesen rendben megérkezett Németországból.

igazságos 2009.12.31. 10:59:43

Mióta szidják itt a pixmania-t.

Hiába, az emberek mások kárából nem tanulnak, újra és újra tőlük rendelnek.

Az ilyen ember tényleg nem sikeres.

Alaposan körül kellene nézni vásárlás előtt, mégsem teszik ezt sokan.

Utálom a kamu webáruházakat, ahol ki van írva, hogy raktáron, rendelhető, aztán persze kiderül, hogy nincsen pont abból a termékből, amit rendeltem.

Még arra is kíváncsi lennék, hogy mikor kapja majd meg az író a visszatérítést. Szerintem az is meg fog érni egy misét...

Továbbá azt sem értem, miért nem írják rá a csomagra a címet, mikor ezt egy iskolás is meg tudja csinálni. Sokszor rendeltem már én is, de ilyen még nem fordult elő, hogy csak a telefonszámot írták volna rá a csomagra.

(Nem értem, hová tűnt az előző kommentem.)

PitBuli 2009.12.31. 11:02:35

December 2-án rendeltem, 100e körüli összegért, 5 munkanap múlva megjött. Megvolt minden, igaz az egyik csomag gyanúsan bontott volt, de ez szerintem a futárszolgálatnak köszönhető.
Tavaly is rendeltem tőlük, akkor lemaradt egy dolog, jeleztem, megküldték.

trotil 2009.12.31. 11:02:51

Én tavaly karácsonykor rendeltem tőlük egy 18 ezres merevlemezt. Igaz, hogy a sürgősségi kiszállítás 5 ezer forint volt (a sima kb. a fele lett volna), de így is 23 ezerből meg tudtam venni. A magyar internetes áruházak 25-30 ezer körül árulták + szállítási költség, a városomban személyesen 28 ezerért tudtam volna megvenni. 3 nap alatt megérkezett, semmi gond nem volt vele. Az 1 év most telt le, semmi baja, nem bánom tehát, hogy a kiegészítő garanciát nem vettem meg hozzá 10% felárért.

2009.12.31. 11:03:24

Már sokan elmpndták, de én még egyszer, hátha valakinek új. Pixmaniáról (és társaitól) nem rendelünk, mert Franciahonból hozzák a holmikat, megbízhatatlan határidővel, ködös garanciával, bonyolult reklamációs rendszerrel. Azt sem értem, ki az a hülye, aki több tízezer forintos műszaki cikket rendel neten, megnézni, kipróbálni nem tudja, a garancia gázos, az ügyintézés láthatatlan telefonos ügyintézőkkel zajlik. AKi spúr boltban megvenni pár ezressel többért, és inkább szív postázással, többhetes garanciális ügyintézéssel, felbontott csomagokkal, elcserélt árukkal, az meg ne pofázzon.

2009.12.31. 11:04:29

@b.álmos: @PitBuli: @nemethbuda: csak nem a pixmania kommandó?

szpety 2009.12.31. 11:06:16

Én is rendeltem tőlük 50 e-ért és pontosan hiánytalanul megérkezett. A futár tudta hová kell hozni.

igazságos 2009.12.31. 11:08:38

@shitgun: Szerintem ebben nincs igazad. Rendeltem már laptopot a két legnagyobb laptopáruházból, minden gond nélkül kihozták rendeléstől számítva harmadik nap. Semmi probléma nem volt velük, garanciát, a tartozékokat is megkaptam.

Azért egy laptop nagyobb érték mint ez a rendelés.

Lehet rendelni nagyobb értéket is, csak alaposan körül kell nézni, hogy mennyiért, kitől. A Google -t kellene használni, de erre a magyarok többsége nem képes.

mnézis 2009.12.31. 11:08:59

komolyan, van kb 10 kül. oldal ahol bizonyos online boltokat lehet véleményézni, mindenütt kb így néz a pixmania:

20%: minden tökéletes, elképesztő áron elképesztő kiszolgálás

20%: volt egy kis gebasz,késés,stb de azért rendben megjött

60%: anyázás

tehát ha 10-20-30%-al olcsóbban akarsz hozzájutni egy műszaki cikkhez, akkor vállald a rizikót, ez van. Eleve minden létező helyen nem is Mo.-ra vannak bejelentve, szóval úgyse tud velük semmilyen hatóság semmit sem csinálni

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2009.12.31. 11:10:28

kb minden webes áruház úgy működik, h nincsen náluk semmi, hanem megrendelés esetén elmennek a nagykerhez/importőrhöz, nem kell ezen kiakadni

Fashionistas 2009.12.31. 11:12:11

Én is rendelem pár dolgot ami 3 részben megjött....Aztán ami hiányzott azt nekem is visszautalták....Úgy hogy előtte azt írták van raktáron.
Fel is fogom jelenteni az egész brigádot a picsába.....

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.12.31. 11:12:12

Aldiból kellett volna igen,Totaw mosolyogva vitte volna aznap.

El Argentino 2009.12.31. 11:12:14

Kedves posztíró, te is elmehetsz a f.szba, mit tehet róla a futárcég embere?
Így jártál.

hozzaszolo 2009.12.31. 11:12:45

Én vagy 4 éve rendeltem onnan mp3at plusz hozzá két aksi (elemet) de az mp3 nem volt a csomagban, úgy látszik mit sem változtak azóta.

Ödönke 2009.12.31. 11:13:11

Azért elárulom, hogy a magyarországi webshopok nagy része így működik: "A pletykák szerint a Pixmania úgy működik, hogy ül egy fószer Párizsban, összeírja egy csomó elektronikai nagyker kínálatát, és azokat teszi ki. Ha rendelnek, lélekszakadva rohan a boltba, és megveszi. Már persze, ha épp van."
Minimális összegért lehet venni webshop motort (vagy lopni valakitől), a nagykerek weblapjáról összegyűjteni az árakat, amit egy automatikus script automatikusan felszoroz pár% haszonkulccsal, majd kirakja a shopba. Aztán ha valamelyik láma rendel, akkor elbattyognak a nagykerbe és megveszik.
Ezzel csak azokat teszik tönkre, akik tisztességesen szeretnének kereskedni (bolt, szerviz, szolgáltatás, kiszállítás...). Persze nem féltek senkit.

Énbagoly 2009.12.31. 11:13:32

Jó kis sztori így évvégére. :)
Beszántani, meg hasonlók?

Cifu78 2009.12.31. 11:13:38

Saját kárán tanulja meg mindenki, hogy a Pixmaniatól soha semmit sem szabad rendelni. Én úgy három éve szívtam velük, egy hónapos szállítási idő, a feltüntettel ellentétben a fényképezőgépben nem volt magyar nyelvű menű, és természetesen magyar nyelvű kézikönyv sem (a termék egy fényképezőgép volt, amit a húgomnak rendeltem), tehát állhattam neki szépen lefordítani legalább a lényegesebb dolgokat, és kinyomtatni magam.

Ismerősök is sokat szívtak Pixmaniás nyomtatókkal vagy TV-kkel. Egyöntetű véleményük, hogy a Pixmaniat kerülni kell.

Ami viszont az online rendelést illeti, nem értek egyet a fent olvasható némely véleményekkel, LCD TV-től az erősítőn és a hangfalon át mindenfélét rendeltem már webboltból, az esetek elsöprő részében azért nincs probléma, és a jogszabályok szerint van egy 8 napos visszavásárlási garancia is, ha nem vagy elégedett az árúval.

Az persze tény, hogy a Pixmániától sose szabad rendelni, de más, valóban normális webboltok azért léteznek. :)

VR6 2009.12.31. 11:14:29

iPod Nanot rendeltem és megjött.. a futár is tudta, hova kell jönni...

igazságos 2009.12.31. 11:15:13

@El Argentino: Így van. Ő nem tehet róla. Lehet, hogy a pixmania-nal bontották fel oldalt. Nem rajtuk kellene kitölteni a dühöt.

@blas: Így van, igazat adok nektek.

The Good Boy 2009.12.31. 11:15:23

idén dec 21.-én délután rendeltem az egyik online könyváruháztól, másnap, 22-én délután a kezemben volt.
Sikeres ember vagyok-e?
Pixmánia rokona grobynak?
Posztolót szabd már, vagy ez már a hét(év)végi poszt?

Samott 2009.12.31. 11:17:06

Ez mekkora kreten, mit tehet az a szerencsetlen futar arrol, hogy mikor kuldi a pixmania csomagot? Telefonodat meg kapcsold ki, ha zavar ha neha felhivnak rajta.

angantyr 2009.12.31. 11:18:41

Uh, a karácsonyi posztok februárig elegendő anyagot szolgáltatnak.

Amúgy mi az a "Paaaaaaaarti!" megjegyzés ott fenn a sarokban?
1. Érzékenyek vigyázzanak, Parti Nagy Lajos stílusában íródott a poszt? (Ezt mondjuk nem vettem észre.)
2. Kódolt megjegyzés, esetleg szofisztikált beszólás valami belső munkatársnak, aki nem jól tett ki valamit?
3. Jackyll kipróbálta a kurziválást?
4. Vagy szilveszteri Homár-parti lesz bográtschozással egybekötve?
Rejtély...

Kalitka 2009.12.31. 11:19:26

Te Homár nem lehet, hogy 1 kicsit Homály -vagy? azaz ostoba

Gonoszfóka 2009.12.31. 11:19:48

@Ödönke: "Minimális összegért lehet venni webshop motort"

Van ingyen is...ami nem lopott persze.

gergel 2009.12.31. 11:19:54

újévi fogadalom:
Nem vásárolok semmilyen francia eredetű dolgot, mert abból jó nem sülhet ki.

Shopping 2009.12.31. 11:20:58

Gyula, LUZER VAGY! KEZDŐ!

Én is tőlük vásároltam, 45 e-ért.

Nekem pakkra megjött.

Pixmania szabály
1.személyes befizetés a számlájukra=azonnal ott van.
2.Ha rövid az idő, drágább-de gyorsabb szállítás!

Gyula legközelebb okosabb lesz

igazságos 2009.12.31. 11:21:07

@The Good Boy: Azért az online könyváruházat ne keverd össze az ilyen webshopokkal.

OFF:

De ha már a könyvekről van szó, én a bookline-ra vagyok teljesen kiakadva. Ha több könyvet rendelek tőlük, egy hétig is eltart, míg összeállítják a csomagot. Aztán még várni kell a kiszállításra.

sonance · http://www.sonance.hu 2009.12.31. 11:22:18

160e-ért rendeltem tőlük árut, minden megérkezett, időben, sérülésmentesen.

Sajnos vannak kivételek, de csepp a tengerben, hisz Európa egyik legnagyobb webáruháza.

Ui.: 50 ezret spóroltam és nem a "Juronics" vagy más multi áraihoz képest...

fifibá55 2009.12.31. 11:23:14

Sajnálom, ha csalódást okozok, de két rendelésemből kettő hibátlanul teljesült. Minden csomagküldőnél van hibaszázalék, és mivel nem tudjuk, hogy a Pixmania mekkora forgalmat bonyolít, azt se tudjuk, hogy a hibás teljesítések száma aránytalanul magas-e, vagy sem. Ha nálam gáz lett volna, lehet, hogy én is posztoltam volna, de arról, hogy időben jött, meg minden tétel benne volt, és akkor és oda szállították, ahová kértem, minek írjak.
Ezzel együtt igazat adok annak, hogy egy MO-i elérhetőségű küldőtől rendelni nagyobb biztonságot és több lehetőséget ad.

Unbiased 2009.12.31. 11:24:19

"Ha rendelnek, lélekszakadva rohan a boltba..." Képzelem, milyen lenne a szolgáltatás, ha nem szakadna a lelkük.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.31. 11:24:46

Nekem semmi gondom nem volt a Pixmaniaval.

2006 vegen szo szerint az utolso napokban rendeltem egy MP3 lejatszot es 2007 januar elso napjaiban meg is jott a csomag.

petya.bacsi 2009.12.31. 11:25:28

Én rendeltem, kártyával fizettem, és 1 héten belül itt volt a cucc.

Rókakígyó 2009.12.31. 11:25:54

Én is rendeltem már tőlük. Nem volt eccerű, de minden megérkezett kifogástalanul. Azóta is rendben van. DE! HA valakinek kifogása van, miért nem jelenti be, ahol ezt be kell jelenteni. Ha meg bejelenti és a bolt továbbra is működik, akkor ők jól csinálják, amit csinálnak, nem?

macskatoll 2009.12.31. 11:25:55

Nekem is jó tapasztalatom van róluk. Igaz, 3 éve történt, több apróbb dolgot kértem. A kinézett mp3 lejátszó épp nem volt nekik, kértem helyette egy valamivel drágábbat, és elengedték a különbözetet. 3 nap alatt érkezett meg a csomag hiánytalanul, azóta is működnek cuccok.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2009.12.31. 11:26:00

A kedves megrendelo meg orulhet, hogy a futar nem taposta meg a csomagot a turhetetlen hangnem miatt amit a kedves vevo megengedett vele szemben.

cindbl 2009.12.31. 11:26:51

jelzem pixmania ellen is fel lehet lepni. megtortent eset ket-harom eve, rosszul raktak ki 42" HD tv-t, kb 50k-ert. ismerosok kozul volt olyan, aki 12db-ot rendelt.

a rendelest nem akartak teljesiteni, de felajanlottak 20 euros kupont cserebe. srac elment a DAS-hoz (jogi biztosito), azok meg beadtak a felszamolasi kerelmet a ceg ellen. par napon belul megjottek a tevek :D

amugy en rendeltem sokszor pixmaniatol, kuldtem is vissza cuccot (az draga volt), de mindig megjott, es mukodott. ket teve, dvdjatekos, stb. a visszakuldott cucc arat visszaadtak.

petya.bacsi 2009.12.31. 11:27:03

@Aullah: Az iPon egy botrányos cég... tőlük többet soha. Ha a Pixmania egy szétszórt, szar cég, akkor az iPonra már jelzőt sem találok.

Labancz 2009.12.31. 11:28:46

@b.álmos: Gondolom, mert ott dolgozol. ;-)

Abrash1965 2009.12.31. 11:29:09

Majd ha "gaanciális ügyintézés"re kerül a sor, akkor lesz ám kemény a szopacs..

sárkányfő 2009.12.31. 11:31:07

Nincs valami mérvadó, független statisztika a pixmaniáról (vagy általában a webshopokról)?

Netre nyilván azok írnak főleg, akik pórul jártak.

privateer 2009.12.31. 11:33:32

30% elégedett maradék 70% elégedetlen ügyfél. Ezek a számok elgondolkoztatóak.

De amúgy egyetértek garira ne legyen szükség mert az vesszőfutás lesz.

Zsiráff 2009.12.31. 11:33:47

Én megrendeltem egy éve novemberben egy ipod touchot hétfőn, csütörtökön már itt volt a kezemben minden gond nélkül. Nem az olcsóbbik futárszolgálattal kell kihozatni, hanem a UPS-szel mondjuk és akkor megkapod. Ne azon a 2000 forinton akarj spórolni.

sárkányfő 2009.12.31. 11:34:18

@cindbl:
12 darabot? Khm. A pixmania lehet hogy béna, de a te ismerősöd...

LODA 2009.12.31. 11:35:23

EDIGITAL.HU!!!!!
Innen kell rendelni!Időben és jól kapod meg!

Répatorta 2009.12.31. 11:37:06

Pixmania-tól nem rendelünk, mert gázos a garancia érvényesítése.
A futárt meg kár volt anyázni, ő csak dolgozik és 29-e munkanap volt.
Összességében lúzer a posztoló.

cindbl 2009.12.31. 11:37:51

marhogy miert? ha 50-ert vesz egy 42" HD (nem ready) tevet, ha csak 80-ert tovabbadja ismerosnek, akkor is kva sokat keres... nem most volt, harom eve.

Accordion 2009.12.31. 11:38:18

Pixmania: beszoptad faszikam, mindenki tudja, hogy francia kocsogok.
Futar hiv: orulj, hogy hozza, ez a dolga, es tenyleg hetkoznap volt, mit ugatsz mar vele?

adam434_ 2009.12.31. 11:38:40

és amennyiben kedvünk támad garanciális javítást eszközölni tőlük, meg kell tanulni franciául, más nyelven nem hajlandóak felismerni, hogy ezt biza javítani kell...(más kérdés, hogy ha fel is ismerik, akkor sem javítják)

raven_seldon 2009.12.31. 11:39:39

@LODA - edigital-t is sokan szídják, akkor onnan se rendeljünk? mindenhol vannak parák, ne ez alapján itéljük már meg. ez olyan mintha valaki a hibabejelentő vonalon dolgozik, nyilván csak azokkal beszél akiknek baja van, azokkal nem, akiknek nincs... én is rendeltem Pixmania-tól, 2 ipod classic-ot is, a "Fukar"-hoz képest kb 2/3-ad áron, és megjött mindkettő 2 hét alatt, gond nélkül, hibátlanul.

Dave_hu (törölt) 2009.12.31. 11:40:04

@cindbl: ez baromság, ugyanis, ha egyértelműen hibás az ár (nincs értékarányban az áruval), akkor nem kötelesek kiszolgálni.

gergel 2009.12.31. 11:40:05

@LODA:
igen, korrektek a szállításnál, de a garancia-ügyintézésük...

sárkányfő 2009.12.31. 11:41:40

@cindbl: Pontosan azért, amiért leírtad. Egy nyilvánvaló elírást anyagi haszon érdekében kihasznált. Ha csak egy darabot vesz, nem érdekel, de hogy 12-t? Akkor már miért nem 500-at?

Vagy már nemcsak az államot "kötelező" átverni, kihasználni, lenyúlni, de magáncégeket is? Ha a te webshopoddal csinálja meg a haverod, mit szólsz?

dr. Aullah 2009.12.31. 11:43:00

@petya.bacsi: Akkor szerencsém volt :P Mondjuk az érdekes, hogy ők nem ígérték 100%ra, hogy szerdán megjött, de aztán mégis. DHL express hozta.

A másik viszont tutira mondta, de nem jött. Szóval lol

Zsiráff 2009.12.31. 11:43:19

@Dave_hu: De, pont ha ELGÉPELIK és kikerül a shopba, és te megveszed 5 euróért a 4000 eurós akármit akkor is ki kell küldeniük, mert megvetted az árért ami ki volt rakva.

cindbl 2009.12.31. 11:44:15

@Dave_hu: ez nem baromsag, ugyanis sok minden fugg az uzletszabalyzattol. UPC-nel akkoriban sokat rohogtek a pixmanian.

cindbl 2009.12.31. 11:45:50

@ó jaj: ja, hogy moralis problemak... ha az en webshopommal csinalja, akkor meglepodok, mert nincs. azonban velemenyem szerint egy ekkora ceg figyeljen ilyenekre...

Dave_hu (törölt) 2009.12.31. 11:46:19

@Zsiráff: akkor a nyomdahibás akciós újságból is lehet 2ft-ért lcd tv-t venni? ugyan már...

mnézis 2009.12.31. 11:46:20

ipodokat meg gondolom nagytételben hozzák usa-ból, meg normálisan műanyag dobozban van, alapból van rá nemzetközi gar.,stb.

szóval azon nagyon nincs mit elbaszniuk

Átvitel honvéd 2009.12.31. 11:46:41

Pixmaniától rendelni csak akkor, ha a szállítási idő (általában: a szállítás ténye) nem kritikus, és/vagy az ember kellő időt hajlandó esetleges bajok elsimításába fektetni. Olcsó, gagyi. A cuccok jók, de a szolgáltatás olyan, mint amennyibe kerül.

cindbl 2009.12.31. 11:48:04

@Dave_hu: ott nem veszed meg. de webshopnal kifizeted az osszeget, es varod az arut. nem vagy koteles tudni, hogy ez csak egy akcio, vagy valaki elb*szta.

ha ujsaggal bemesz, akkor reklamalhatsz, hogy nem annyi, de az nem jelent semmit. viszont ha mar kifizetted, es varod a cuccot, akkor kutya kotelesseguk kiszallitani.

ave 2009.12.31. 11:49:49

Ez egy com-os webhely, valoban az ilyeneket kerulni kell ha hataridos a cucc. Egyebkent minden hataridos netes rendeles rizikos.

Amit sporolsz az aron a MediaMarkthoz kepest, azt tekintheted "biztositasi osszegnek". Nem voltal biztositva, hat beszoptad. Van ilyen. Ilyen egyszeru szerintem.

Maganszemelynek kiszallito futar viszont tenyleg ne telefonalgasson 8 ora elott, hetkoznap se.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2009.12.31. 11:52:43

én is rendeltem már a pixmania-tól, bár ne tettem volna, másnap eltörte a lábát az öcsém, a futár meg csodálkozott hogy miért kap egy pofont.

Hümüzhümümüz 2009.12.31. 11:53:00

Rendeltem egyszer én is a pixmaniatól. 3 napot késett a kamera a megbeszélthez képest, de például az e-mailre 15 perc (!!!) alatt reagáltak, hogy sorry, picit csúsznak.

Sony HD kamerát vettem és 2 év hivatalos, uniós garanciát adtak rá, ami azt jelenti, hogy európában bárhol elromlik, beadhatom az adott helyen. Mint a laptopoknál.
Mondjuk 2000 Forintos, kínai mp3 lejátszónál ne várjatok már csodát. :S

Ja a posztolónak meg egy nagy szívlapát, amiért anyázta a futárt! Semmiről nem tehet!!!

raklap 2009.12.31. 11:54:48

@ave:

hogy a faszba lehetsz ilyen hülye hogy leirod hogy .com webhelyt kerülni kell...

a .com a világ első számú top level domainje... annyi különbség van a .com domain és a .hu domain között hogy nem kell rá heteket várni meg papirozni hanem ha kifizeted akkor a tied azonnal...

2009.12.31. 12:01:52

Én elkezdtem rendelni a pixmániától. De az utolsó oldal előtt azt mondtam nekik, hogy hoppácska, hogy is van ez?

Ugyanis van nekik egy kötelezően megrendelendő dolog, amit mindenképpen hozzácsapnak a megrendelendő cuccok listájához.
Ez egy szerződés, ami rögzíti azokat a feltételeket, illetve biztosítékokat a vásárlás folyamán, amit elvileg alanyi jogon jár a fogyasztói főfelügyelet szerint.

Tehát: rendelsz egy guminőt 12.000 Ft.-ért, akkor a rendelésed úgy kerül számlázásra hogy:
Guminő (néger, szőke hajú) - 12.000 Ft.
Valamilyen nevű szerződés - 2.431 Ft.

Összesen: 14.431 Ft. (Áfával)

Tehát: a fogyasztói jogaidat megveszed plusz X forintért.

Továbbá, csak akkor küldik ki a csomagot, ha átutaltad nekik, a lét és azt ők látják. Ergó ha már megérkezett nekik a pénz.

Utánvétel vagy a futárnál való fizetés kizárt.

Na én ezek miatt inkább megvettem a cuccot, 5.000 Ft-val drágábban. És megkíméltem magam!

Továbbá a futárt b*sztatni ősi román szokás.
Ő csak egy hülye aki kapott egy hülye csomagot, hogy odaadja a hülye megrendelőnek.

NE RENDELJETEK SOHA A PIXMÁNIÁTÓL, cigány lehúzós bagász.
És annyira nem is olcsók!

raklap 2009.12.31. 12:06:19

a másik csak olyan webáruházból érdemes rendelni ahol aznap vagy másnap ott a cucc ... nem heteket várni... ha valahol elfogadja a rendszer úgy a rendelést hogy nincs raktáron az nem webáruház...

ha kártyával fizetsz akkor visa mert az esetleges refund a világ bármely pontjáról megvan 1-2 nap alatt...

ha pedig pixmania.hu akkor itt az elérhetőség:

domain: pixmania.hu
org: org_name_eng: Pixmania S.A.
org: org_name_hun: Pixmania S.A.
address: rue de Chevaleret 187.
address: 95013 Paris
address: FR
phone: +33 1 45 700841

bárki számára hozzáférhető és nyilvános adomain regisztrációs adatbázis

anyukém 2009.12.31. 12:12:19

Én rendeltem tőlük és 3 vagy 4 nap alatt kijött és minden zsííír volt. az a kérdés, hogy merre dől a mérleg nyelve. Persze a szimplán elégedett vásárlóknak nincsen blogja (ami hozzáteszem, teljesen normális). boldogságos új évet, időben megérkező csomagokat kívánok mindenkinek!

EllaSalmon 2009.12.31. 12:12:34

Én tavaly rendeltem először, nem a karácsonyi hajrában, mégis botrányos volt. Kiderült, hogy a választott monitor már nincsen, elérni őket igen nehéz, aki felveszi a telefont nem ért ahhoz, amit csinál, de a termékekhez sem. A határidő fogalmát is szabadon értelmezik, és még a kiküldést is elbénázták. Najó, gondoltam egy esetből nem ítélünk, bármely cégnél összeakadhatnak egyszer a dolgok. Idén dec.12-én újabb rendelés, azonnali átutalással, a karácsonyi szállítási határidő előtt napokkal. Késői visszaigazolás, azóta NEM tudom őket elérni, semmilyen csatornán sem! Az áru persze nem ért ide máig sem, fel sem hívtak. Ebből már biztosan fogyasztóvédelmi bejelentés lesz.

ReggieHammond 2009.12.31. 12:24:04

Azért azt nem teljesen értem, hogy ha elég balfék voltál ahhoz hogy a pixmániától rendelj, akkor miért a futársrácot küldöd el az anyjába aki még el is mondja, hogy ő a futár nem pedig a pixmánia... ekkora intellektussal megérdemled.

Donor 2009.12.31. 12:25:36

Minden rendelős oldal ezt csinálja.
Leadod a megrendelést és akkor kezdik beszerezni a cuccot. Raktárkészlet nulla, de a pénzt beszedik.

Ezért nem rendelek már egy ideje, csak, valódi boltból, valódi raktárkészletből, és ha tehetem személyes átvételre és fizetésre. Ha késve küldik akkor előfordul hogy megveszem máshol és akkor megy vissza a csomag. Ahol nincs határidő onnan nem rendelek.

Eddig egyetlen rendelős oldallal voltam elégedett, az itmedia.sk -val. Korrekt raktárkészlet kijelzés, pontos és rövid szállítási határidő.
Még az edigital is beszopatott, pedig az komoly cégnek tűnt.

Rendeltem egy monitort. Oda volt írva hogy 1hét-re vesznek fel rendelést. Megrendeltem, aztán elkezdték tologatni a határidőt, 1 hónap után bementem ott állt hegyekben a monitor amit rendeltem, de nekem még várnom kellet volna mert abból nekem nem jut.
Rendelés visszamond, (mivel több mindent rendeltem azokat is bukták) és 500forinttal többért megvettem ugyan azt az első sarki IT boltban.

Janeakkoris 2009.12.31. 12:35:16

pár éve én is rendeltem tőlük, 4 mp3 lejátszót, amiből 3 rossz volt.. gondolom nem kell elmesélnem, milyen gördülékeny volt a reklamáció

juhaszcs 2009.12.31. 12:35:31

Minek rendelsz vazze?Sétálj el a boltba,te kényelmes lúzer.:-))

kborzy 2009.12.31. 12:38:10

Na a pixmániával nekem is meggyűlt a bajom.
Egy barátom megkért vegyek neki kamerát mert nem ért hozzá. Megtaláltam a honlapjukon egy kiváló (az akkori átlagszínvonalat bőven meghaladó) de nem túl drága kamerát. Meg is rendeltük annak rendje módja szerint. A két hetes késés (karácsony előtt úgyszintén) szinte várható volt. A meglepetés akkor jött amikor megkaptuk. észrevettük, hogy a kamera pixelhibás.
Akkor ez a visszahívós izé volt a kapcsolatteremtés egyetlen módszere. Én megtettem, jeleztem mi van erre megadtak egy franciaországi címet, és hogy küldjem el oda. A postázási díj tizenakárhányezer forint volt. Ment a visszahívós telefoncsizás őkmondták, hogy hát ez van így jártam, ezt be kell nyelnem...
ekkor egy ismerősöm nagynénje aki valamelyik megyei fogyasztóvédelmi hatóság vezetője tanácst adott, hogy mit és hogy mondjak nekik és akkor tuti kifizetnek. Meg is tettem (gyakorlatilag megfenyegettem a pixmániát írásban egy fogyasztóvédelmi perrel) és láss csodát tényleg átvállalták a postadíjat.
ezek után 3 hónapra eltűnt a kamera javítás címszó alatt...
a harmadik hónap elejére valami hiba miatt sikerült kiderítenem a francia telefonszámot - a telefonom egy visszahívás alkalmával kiírta - és egy franciául és angolul kommunikáló koléganőm felhívta őket és elküldte őket melegebb éghajlatra. (ez után jött meg érdekes módon a kamera) azt nem is mondom, hogy ki voltak akadva, hogy honnan tudtam meg a telefonszámot.
Ja és a kiszállításhoz még egy adalék. Mikor először hozták ki a kamerát többször éreklődtem, hogy hol tart a rendelésem. a neten annyi volt kiírva már Magyarországon. Amikor a futár kihozta beszélgettem vele és kiderült, hogy vagy 5-6 napot állt a Miskolci raktárukban mert nem tudták a franciák megerősíteni, hogy hova kell vinni - nem volt cím...
Ui: a javított vagy cserélt kamera jól szuperál, igaz lett egy pár ősz hajszálam...

dr. Aullah 2009.12.31. 12:39:12

@juhaszcs: Ne felejtsd el, nem mindenki lakik olyan helyen, hogy csak úgy megteheti. Itt nálunk két bolt van, aki ilyenekkel üzletel, és ők csak hetente hoznak be cuccot.

Még mindig nem jött VGA amit igértek, és levelemre se válaszolnak, telefon meg foglaltat jelez lol.

RelakS 2009.12.31. 12:42:54

Én 14-én rendeltem a Pixmániától, emlékeim szerint akkor raktáron volt a termék. Hogy, hogy nem, a rendelés után hirtelen 17-ére ígérték a beszerzést. Aztán meg átadták a futárszolgálatuknak. 18-21-ig németben pihent a cucc. OK, hétvége. 23-ára meg is érkezett, bár felhívni nem hívott a futár, hogy ugyan már, fél 12-kor otthon vagyok-e.
Asszem, legközelebb inkább kifizetem azt a 15-20%-al magasabb árat, de magam megyek a cuccért, és itt, Magyarisztánban. -_-'
De legalább faxán működik :]

pizsama 2009.12.31. 12:49:30

Ismét bebizonyosodott, hogy nem a vételár számít, hanem a pénzünkért kapott szolgáltatás, legyen szó akár határidős kiszállításról, akár garancia ügyintézésről. Szóval csak okosan emberek, ne csak az árcédulát nézzétek, vásárlás előtt nézzetek utána a boltoknak!

thehandsomest (törölt) 2009.12.31. 12:49:40

Én a pixmániáról már kb 2 éve hallottam vmelyik sg fórumon. Az elég volt. Egyébként hasonló sztorik voltak azok is.

Father Justice (törölt) 2009.12.31. 12:51:08

Nem tudtam, hogy a pixmaniánál ekkora surmóság folyik, de az biztos, hogy nem rendelek tőlük semmit ezek után. Azért zárójelben megjegyzem, ha megrendelésre vásárolsz karácsonyi ajándékot, nem 23-án kellene elkezdeni baszogatni a céget, hanem legkésőbb 19-20 körül. Így még bőven van időd kisebb ajándékokat vásárolni, elkerülendő a pofára esést. Én lófaszt se utalnék előre annak a belföldi cégnek, amelyikkel még semmilyen tapasztalatom nem volt. Futárral küldik a cuccot? Akkor a futár majd megkapja a vételárat és a szállítás díját átvételkor. Sok helyen így megy ez és ragyogóan működik a dolog.

kborzy 2009.12.31. 12:52:48

bocs még egy
én rendszeresen rendelek neten, az e-digitaltól is többek között velük nekem (lekopogom) még nem volt bajom. Igaz nagy értékű dolgot még nem is rendeltem onnan.

ZaPhOd Beeblebroxx 2009.12.31. 12:54:19

3 hete rendeltem tőlük egy iPod-ot. Hétfőn leadtam a rendelést (és fizettem, keddre megkapták a zsét és elis küldték a csomagot), péntekre (gyk.: 5 nap) meghozták, semmi extra szállítást nem kértem szal az alap ~2500HUF-os DPDs futárszolgos kiszállítás volt. Ennyi.

ZaPhOd Beeblebroxx 2009.12.31. 12:55:32

Jah, még annyi hogy 10k-val olcsóbban kaptam meg ígyis a cuccot mint bárhol máshol, ez itt nem a reklám helye ofc.

Rigor Penis 2009.12.31. 12:57:00

na

a

balróé 1-est, 5-öst basznám

2009.12.31. 12:59:07

Szerintem a Pixmánia nagyon korrekt, van mindig egy-kettő ilyen mint a beküldő, ez tipikusan az, amikor valaki nem tudja hogy miért olyan olcsó amit vesz. Nem véletlenül kerül itthon 90000Ft -be egy 32GB -so iPod touch, amíg a PM -től 78000Ft. Nekem spec. 4 nap alatt hozták, de mondjuk karácsonyi ajándékot kiküldetve ne ilyenkor rendelj! Minimum november közepe.

terrormaci 2009.12.31. 13:03:02

kedves posztíró, te egy balfasz vagy :D Soha ne válaszd a legkényelmesebb utat, én mindig vagy személyes átvétellel vásárolok vagy utánvéttel. Na meg nem dec. 23-án kéne eszmélni, hogy hűha, még nem jött meg, talán valami gond lehet?! Ébresztő, azt szivatják meg, akit meg lehet.

2009.12.31. 13:05:26

Én 2. gen. iPod touch 16gb -t rendeltem, az 4 nap alatt kijött, utána tartozékokat.

A töltő oldalán hibásan írtak ki valamit, Franciaországba kellett elküldeni, de én e-mailekkel bombáztam őket, és megígértettem velük hogy a 3700Ft postát állják. Így is történt, visszautálták a töltő árát és a posta költséget.

VikiVikiViktor 2009.12.31. 13:08:14

Náluk vettem a Nikonom ultrazoom kitben. Itthon egyben nem lehetett kapni, így nagyjából 100 ezer Forintot spóroltam ahhoz képest, ha megveszem a vázat és ezt az objektívet Magyarországon.
10 nap alatt megjött, minden rendben volt.

AlexWolf 2009.12.31. 13:09:05

Én külföldről (Angliából) szoktam rendelni cuccokat (főleg videojátékokat).
Leírom a tapasztalataimat:
1. Csomagolási és postai költséggel együtt is olcsóbb (kb fele-háromnegyede) az ára mint itthon bármelyik boltban.
2. 3-5 nap a szállítási idő. 2 nap alatt itt volt a cucc.
3. Én sima postai feladást választottam (ez a legolcsóbb) de lehet csomagküldő szolgálattal is szállíttatni. Ebben az esetben gyakorlatilag méterre pontosan lehet követni, hogy hol van éppen a rendelésed, igaz ez nem ocsó.
4. Sima postai megrendelésnél is küldték a levelet, hogy pl. "most csomagoltuk be a cuccot", "most adtuk postára", "most evett meg egy fánkot a postás" stb.

De hát ugye Anglia az NYUGAT Európa, mi meg a Balkán vagyunk.

bedouin · http://www.bedouin.hu 2009.12.31. 13:09:52

A pixmaniának valóban évek óta rossz híre van. Online rendelések előtt alap utánanézni a googleben, fórumokon a cégnek, valamint az árukeresőn, depon, olcsobbat.hu-n stb árösszehasonlító oldalakon az áraknak. Minden cégnél lehet problémás eset, de a Pixmaniánál rengeteg ilyet lehet olvasni. Olyan boltban érdemes vásárolni, aminek van magyarországi átvevőhelye (edigital, ebolt stb). Ennyi fáradtságot csak megér az hogy biztosan legyen karácsonyi ajándék, nem?

Hozzászólok (törölt) 2009.12.31. 13:24:09

A Pixmania nagy ívben kerülendő mióta létezik.

salapapa · http://salapapa.hu 2009.12.31. 13:31:59

nincs kint elérhetőség?

Kedves Posztoló!
én az ügyfeleket átbaszó cégek tettleges büntetésével foglalkozó cég vagyok. egyik szolgáltatásom, hogy térítés ellenében vállalom a téged átqrók seggbe, vagy kívánság szerinti helyen történő rúgását. ha átutalsz 50€-t, revansot veszek és videót küldök a tett elkövetéséről.
utalj és örülj!
számlaszámom: 11773030-00099333-00000000

(lehet télleg kellene egy ilyen céget alapítani?)

Dr. Tom 2009.12.31. 13:35:44

én NEM rendeltem SEMMIT a pixmániától és határidőn belül nem is jött meg!
így teljesen elégedett vagyok velük.

BARBARA PIXMANIA 2009.12.31. 13:44:49

Kedves Gyula!

Köszönöm véleményét áruházunkról.

Ezúton is szeretném elnézését kérni a szállítási késésért és az okozott kellemetlenségért.

Hogy ügyével kapcsolatosan konkrétan tájékoztathassam, illetve személyre szabott megoldást nyújthassak Önnek, kérem legyen kedves megírni CCL-es rendelési számát, vagy email címét a velemeny_hu@pixmania.com címre.
Egyúttal a szállítási költség visszatérítését is szeretném felajánlani Önnek a szándékunktól függetlenül fellépett késés okán.

Megtisztelő válaszát várva, üdvözlettel:
BARABARA
Pixmania Ügyfélszolgálat

Ildus1 2009.12.31. 13:45:13

@AlexWolf: Szintén zenész, Angliából vadiúj Sony Vaio NW20EF 155 E-ért jött Windows 7-tel futárdíjjal, mindennel együtt. Szerdán rendeltem, következő szerdán érekezett. Hónapok óta használom, kutya baja. Ok, csak 1 év gari van hozzá, de ezt vállaltam azzal, hogy majd 100 E-t spóroltam rajta.

dr. Aullah 2009.12.31. 13:46:54

Jöhet egy RE: poszt, meg jött a válasz.

Ildus1 2009.12.31. 13:47:19

@BARBARA PIXMANIA: ez aztán a gyors válasz! Ettől függetlenül sosem rendelnék innen!

2009.12.31. 14:02:46

Hm. A következőképp kezdődik a poszt:
"December 12-én rendeltem karácsonyi ajándékokat a Pixmania-tól"

FAIL. :)

Gonoszfóka 2009.12.31. 14:12:29

@BARBARA PIXMANIA: ez korrekt, csak egy a gond: hogy ez a hozzászólás azért született, mert az eset nyilvánosságot kapott. Ha nem kapott volna, és az üffél csak a Pixmania felé pampog, akkor a nyakam teszem rá, hogy kapott volna egy "bocs, ez van, csúcsforgalom, nem a mi hibánk" levelet. Bár abból kiindulva, hogy a posztoló szerint a honlapon hirdették, hogy ki tudják még bőven szállítani az ünnepek előtt a rendelt cuccot, ez az érv sem lenne betonszilárd.

igazságos 2009.12.31. 14:26:08

@Gonoszfóka:
Így van, de valószínűleg még bocsánatot sem kapott volna, ha hozzájuk fordul.

Nyilvánosság nélkül szimplán csak azt mondanák az ügyfélnek a pixmania-n, hogy kapja be, amiért reklamál. És azt is, hogy a vásárló a hülye, minek kellett neki ezeket rendelni.

Már megint valami "okos" nőci írkálgat a cégtől. Jellemző. Ezért tartanak itt.
Csak egy a baj. Előbb-utóbb a vevők is elpártolnak a pixmaniatól az ilyen magatartás után.
NEM MINDEN VEVŐ HÜLYE!

cinnamon mouse 2009.12.31. 14:28:02

A Pixmaniatól nekem is elment a kedvem egy életre.
Képtelenség őket elérni, nem adtak normális garanciát a kamerához, amit rendeltem, a számlát úgy kellett kikönyörögni tőlük.
SOHA TÖBBÉ nem vásárolok tőlük és akit csak tudok, lebeszélek róla.
Velük szemben az Extreme Digital maximálisan korrekt, segítőkész és árban is ugyanolyan kedvező.

Körömcsiga 2009.12.31. 14:33:46

Pixmaniatól rendelni egy dolog, de hogy valaki 23-án kezdjen el érdeklődni egy 12-én rendelt cuccról, elég lamer dolog. Én 3 nap múlva érdeklődtem volna az utalásról, ugyanis annyi idő alatt át kell mennie a pénznek.

Amusing 2009.12.31. 14:34:03

webes vásárlás ezért nem lesz sose jó magyarországon, mert senki sem készletről hírdeti a motyót, én E-boltal jártam ugyanígy.
Aztán majd egyszer olvassuk, hogy ők is elfelejtik befizetni az áfát:))) olcsó húsnak híg a leve. inkább lebaggyogot egy boltba és megveszem!

buksikutya 2009.12.31. 14:40:44

van ez a sztori a nem sikeres emberekrol....

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2009.12.31. 14:43:51

@BARBARA PIXMANIA: Üdvözlöm, asszonyom! Mióta engedélyezték a BARABARA keresztnevet az utónévügyi hatóságok? Vagy netán... gondolni sem merek erre... elírta a nevét az aláírásban?! :O

gabcigirl 2009.12.31. 14:59:12

@Shopping :

Mi az, csak nem bérreklámember vagy Pixmániáéktól???

Mawhonic 2009.12.31. 15:00:02

5 éve szinte minden nagyobb elektronikai beszerzésemet online végzem, többnyire küldöldről, közöttük volt több mint 1 millió Ft értékű számítógépes cucc is, 2-3 alkalommal már a pixmániától is rendeltem.
Lekopogom, de még sosem szívtam meg, sem szállítási, sem garanciális problémáim nem voltak.

Tituszazeb 2009.12.31. 15:02:29

Tavaly nyáron rendeltem egy monitort a Pixmania-tól. A többi webshopban kb 80E-s monitor pixmániáéknál mindössze 60E volt, szóval elég baráti ajánlatnak tűnt. Mivel már számtalan dolgot rendletem netről, ezért enél a cégnél sem tartottam semmi hibától. Az elméleti 3-4 munkanap kiszállítás a gyakorltaban kicsit több volt, de ezen kívül tényleg nem volt semmi gond. A legjobb az egészben az volt, hogy csak akkor kezdtem utánaolvasni a cégnek, amikor már utaltam nekik a pénzt...elég kellemetlen hét következett, elég vegyes dolgokat hallottam róluk.
A vége happy end volt, egy darabban megérkezett a monitor, minden benne volt a dobozban, a futár még a címemet is tudta.
Annyit azért leírnék, hogy ilyen esetben a futárt szidni tényleg nem valami gerinces dolog, kb semmi közük ahhoz, hogy mit bénáznak a pixmániánál.

igazságos 2009.12.31. 15:03:26

@hererál: Vagy netán azt se tudja, hogy melyik az utóneve és melyik a keresztneve.

igazságos 2009.12.31. 15:06:03

@hererál: Születési nevéről meg ne is beszéljünk.

mokas_gizi 2009.12.31. 15:09:58

Majd ha normális büntetési tételek lesznek Magyarországon akkor megszűnnek ezek az üzletek...
Furcsa, hogy amikor az adófizetőket kell lehúzni ott jó magas büntetéseket állapít meg a korrupt kormányunk...

Ipon az elég olcsó + nagy a választék, másnap már mehetsz a termékekét, szállítanak is ki de az nem tudom hogyan megy...

Parasite 2009.12.31. 15:10:57

értelmes ember levágja egyből, hogy a pixmania egy átverés. te nem vagy értelmes, így ilyen karácsonyt érdemeltél. ez van.

Parasite 2009.12.31. 15:12:17

annyit szeretnék hozzáfűzni még, hogy ha a lehető legolcsóbban próbálod megúszni a vásárlást, ne csodálkozz ha jól átbasznak.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2009.12.31. 15:14:54

@mokas_gizi: ja, de iponnál is a béka segge alatt van a gariügyintézés

Gonoszfóka 2009.12.31. 15:16:57

@mokas_gizi: A már említett laptopot iponéktól rendeltem a kollégának. Szombaton rendelés felad, hétfő reggel jött a telefon, hogy mikor tudja átvenni a cuccot, ez másnap meg is történt. És ahogy írtam, Budapest-Szabolcs megye viszonylatról van szó. Mindez 2 éve volt.

Netuddki. 2009.12.31. 15:35:58

Azért kíváncsi lennék a sok negatív hozzászólásból mennyi születik a rivális magyar kereskedőktől.
Párszor rendeltem én is tőlük és nem emlékszem, hogy különösebb gond lett volna.
Az tény, hogy jóval olcsóbbak (többnyire). Többek között kevesebb egy az adó, mint itt. Balfsz kormányunknak köszönhetően ezen a téren inkább még romlott is a helyzet.

Netuddki. 2009.12.31. 15:38:13

@fghjk: Hát ezt nem tudom honnan veszed. Nem szokásom mást védeni, de nekem ebben is pozitív a tapasztalatom az iPon-al kapcsolatban.

sanyix 2009.12.31. 15:42:00

én is rendeltem tőlük tavaly 26k értékben. Utaltam, rá 3 napra hozták a cuccot. A külső csomagolás tépett volt, de a belső sértetlen.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.31. 15:45:56

eletemben nem vettem semmit WEB aruhazbol plane nem a pixmanijatol/itt anormalis aruhazak,pontosan es megbizhatoan szallitanak, nem kell meg egy lepcso, mint web aruhaz/
buuuuuuuut
8 munkanappal , inkabb csak 7 megrendelni kartyaval egy karacsonyi ajandekot....
a kartyat azert hangsulyozom, mert tt paran irtak 3-4 nap is lehet mire megjelenik a kereskedo szamlajan
/errefele addig tart , mig beutom a kodot, de mindegy/
szoval a csomagolas szallitasra maradt ennek a pixizenek 4-5 napja
karacsonykor
hat ilyenkor 2 eset van az illeto vagy megkapja, vagy nem

/igen, nem kellett volna bevalllani, de hat ilyenkor keresnek, es elore nem tuti, pont melyik fog kesni/
hat igy

mikrobi79 2009.12.31. 15:48:37

Tele a net pixmania-s sztorikkal, nem szabad tőlük rendelni.Tény, hogy sokaknak rendben megérkezik a rendelt árú, de azokat ez nem vigasztalja, akik csak várnak és várnak és várnak....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.31. 15:48:38

az anyukam csomagjat kisse kesve adtam fel mint szoktam, 11-en, a csomag 13-an otthon volt. marmint az orszagban
de ecsanyamnal meg mindig nincs
VAM ul rajta, vagy a posta?
ez van
legkozelebb feladom szeptemberben

lolperec 2009.12.31. 15:49:54

párszor rendeltem énis..
3 nap alatt megjött DPD futárral..
a Sony discmanem teljesen körbe volt rakva nagy levegőbuborékos fóliával..
az mp3 lejátszó csak be volt rakva a dobozba, így lötyögött benne..
mindkettőnek sértetlen volt a doboza..
a lejátszók is működnek a mai napig..
az itthoni ár kb feléért sikerült beszereznem mindkettőt..
bár mostanában már nem tartom valami versenyképesnek az árakat..

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.12.31. 15:51:00

Donor 2009.12.31. 12:25:36
Eddig egyetlen rendelős oldallal voltam elégedett, az itmedia.sk -val."

majd leszox róla... újabban nem cserélik a festékpartonokat, csak akkor ha bontatlan a csomagolás! tessék már megmondani, hogy egy chipes patron (pl epson) honnan tudod, hogy jó vagy nem, mert ha kibontod akkor sanyi!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.31. 16:06:18

@RosszQtya:
sikees ember nem cserel festekpatront
mindig uj nyomytatot kell venni patronnal

Pityu454 2009.12.31. 16:42:42

Nem szoktam hozzászólni, de most kivételt teszek. :)
1.Ipon (olcsó, megbízható)
Ma reggel 6kor rendeltem tölük, 10kor már jött az sms, hogy mehetek érte.
Ismerősömnek előfordult, hogy rendelt tölük egy laptopot, ami hibás volt, de normálisan kezelték az ügyet, levásárolhatta az árát. (Tömeggyártás, biztos hogy vannak selejtek)
Ezenkívül Ipon a legolcsóbb.
2. Edigital
Nagyon megbízhatók, rendesek, és még a webshopjuk is tökjó (utólagos vélemények stb.), azonban elég drága.
Nem annyira webáruház, de megemlíteném a PCLandet is, gépekben nagoyn megbízhatók.
Ezután a három után mi szükség lenne a pixmaniara...?
Edigital kiváló fotóban, Ipon számtekben. És mindkettő teljesen megbízható.
Már a pixmania weblapjáról le lehet venni, hogy kerülni kell őket.

Pityu454 2009.12.31. 16:48:42

@hagyma: Valamilyen szinten vitatkoznék ezzel:D
OFF
Pl. nyomtatókat oké h patronnal/tonerrel árulják, de azok általában sokkal kevesebbet bírnak, mint egy olyan, amit vennél bele.
Ki kell számolni egy Ft/lap-ot, aztán kiderül melyik nyomtató éri meg. Nemhiszem, hogy egy FF lézeresnél olcsóbban kijönne egy tintasugaras, amibe patront se cserélsz.
De javíts ki, ha tévedek, mert lehet tévedek. :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2009.12.31. 16:58:11

@Pityu454:
Ipon: Rendelés dec. 21-e személyes átvétel, dec. 22 (ez ugye 15h-tól lehetséges)15-16h-ig az emberek nem férnek be a helyre! 3 sorban kell ácsorogni (számlázás, fizetés, átvétel), tiszta szockó fíling. Postán nem állsz ennyit! Persze, aki nem spúr futártatni... :)
Edigital pedig igen érdekesen kezelte a javításra átvett fényképezőt... Árajánlatot kértem, a rossz alkatrészt új fényképező áráért cserélték volna, nem kértem a javítást, a hibás alkatrészt nem adták vissza, napokig keresték, mire visszakaptam a komplett fényképezőt...

halihalo 2009.12.31. 16:58:56

Nemkétségbe vonva a posztíró esetét, eddig 4-szer rendeltem a Pixmaniától, és mind a négy alkalommal itt volt egy héten belül hiánytalanul. A legutóbb december 18-án.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.31. 17:01:23

@Pityu454:
ez tljesen igaz, nem tevedsz
de sosincs szivem kiadni azt a rengeteg pezt a patronert, mikor adnak erte nyomtatot is:)
mndjuk va is par a gardrobban:
de mar egyaltalan nem hasznalok nyomtatot, nem kell

de majd szetnezek a pixmania mennyiert szallit ide?

HgGina 2009.12.31. 17:01:23

Ekkora baromságot.
A Pixmania nem Magyarország legnagyobb webáruháza. Minden gyerek tudja, hogy francia cég. Én is rendeltem tőlük egyszer, pontosan és hiánytalanul megérkezett a csomag. Még közben háromszor fel is hívtak az épp aktuális tudnivalók miatt. Egyetlen bajom velük, ha valami baj van egy cuccal, akor ki kell küldeni. Az iPonhoz nem volt szerencsém, nem tudom milyenek. Itthon meg a Grasshopper.hutól veszem, ami esetleg kell. Velük se volt soha semmi problémám, korrektek.
Szerintem a posztoló ritka kivétel, amúgy meg, aki nem kérdez rá mondjuk egy hét után sem a megrendelésére, az megérdemli. Ő maga is a probléma része.

2009.12.31. 17:02:30

Szar egy cég ez a pixmania!

HA-LOU 2009.12.31. 17:03:57

Többször rendeltem tőlük az elmúlt két évben, mindig minden rendben volt. Most december 21-én rendeltem egy videokártyát, ami 30-án reggel jött meg. Közben volt 4 ünnepnap. A rendelésnél lehetőség volt választani, ahol a Fedex szállítással garantálták a karácsony előtti kiszállítást, igaz, 2 x annyiért, mint a DPD. Mivel nem volt sürgős, maradtam a DPD-nél, ahol folyamatosan nyomon lehet követni a csomagot. Persze aki tutira akar menni a karácsonyi ajándékkal, az sétáljon be a Médiába, ott fizet, és elhozza amit kiválasztott.

_John_Doe_ 2009.12.31. 17:08:00

Vásároltam tőlük már néhány százezer forint értékben, soha semmilyen problémám nem volt velük.
Ja, és mindig az olcsóbb kiszállítást választom, előre fizetek.

basszusmáá 2009.12.31. 17:15:22

"Mindenesetre még aznap kivitték a szüleim címére, ahová rendeltem."

Borravalót adtál-e?

Jaffar 2009.12.31. 17:23:05

Nos, a történetben (és a kommentekben) az a szörnyü, hogy gyakorlatilag nincs POZITIV példa, hogy hogyan kellene. Ennyire balfaszok vagyunk mi magyarok, hogy egy kurva webáruházat se tudjunk megcsinálni, ahol a vevö elégedetten "távozik"?
A szomszédos Ausztriában lakom immáron jópár éve és rendszeresen igénybeveszem a webáruházakat. Rengeteg helyen (pl Amazon) a kiszállítás is ingyenes kb 40€ fölött, de portékája válogatja. Az elsö dolog amit nézek persze az ár, de utána a következö a kereskedö véleményezése az adott webáruházban. Akiröl nincs, vagy csak néhány vélemény van (jo-rossz, az most mindegy) az már eleve ugrott, mert nem éri meg 10€-val olcsóbban az, hogy szívjak vele. Aki meg nem tájékozódik a vásárlás elött, hát...........
A futárt meg csak akkor basztatjuk, ha bontott a csomag, de akkor úgy, hogy át sem vesszük a cuccot. Mondjuk én jobb szeretek utólag fizetni, még akkor is, ha az 12€-val több.
Jó volna, ha már otthon is lenne egy normális, korrekt cég, mert ez vicc....

Amálka666 2009.12.31. 17:25:00

Mindig az ebolt-ból rendelek és még soha nem volt semmi probléma velük. Szóval nem mindegyik gáz.

dr. Aullah 2009.12.31. 17:26:14

Na faszom, Digitaltrend is egy nagy darab szar kupac, ne rendeljetek tőle. Most mivel ilyen új év van, ki tudja mikor nyitnak a boltok, várhatok egy csomó időt és nem vagyok nagyon türelmes.
BUEK neked is digitaltrend és sün a seggedbe.

nyúzott arcú lány 2009.12.31. 17:27:01

@Jaffar: De van pozitiv példa:
www.geschenkidee.ch

Igaz nem Magyarországon.

Egyébként ez már az évvégi poszt?

dr. Aullah 2009.12.31. 18:10:22

@Pityu454: Na régi rendelésemet lemondtam, most adok egy esélyt az edigital nak. Tényleg információ-dús a lapjuk, Lehet kérni két helyre is értesítéseket, ingyenes házhozszállítás 15k felett. És ráadásul a cucc olcsóbb ott, mint ahol eredetileg akartam rendelni :P Remélem hét elején megjön.

Holesov 2009.12.31. 18:18:33

Én is megjártam velük, egy routert vettem tőlük, persze előre ki kellett fizetni, egy hónap késéssel hozták, csak francia nyelvű menüvel, fél év után elromlott, ennyi elég volt belőlük.

Pityu454 2009.12.31. 19:10:42

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Nohát az elképzelhető hogy karácsony előtti napokban nagyon sokan vannak a vásárlók, de karácsony előtt 2 nappal nemcsak az Iponban.
Nekem ma nem is kellett sorban állnom se pl. :)
Négyszer annyi dolgozót meg gondolom nem fizethetnek 1 éven keresztül, hogy két hétig zökkenőmentes legyen a kiszolgálás. :S

Secnir 2009.12.31. 21:08:12

szeretném minden kedves Omározóval közölni, hogy:
-Boldog, Értelmes Posztokban Gazdag Új Évet Kívánok
-a bwinen látom, hogy a svédek és a finnek U20-as fiataljai ilyenkor is nyomják a jéghokit. B+, ők nem pihennek, mint a Nagy Magyar Labda Rúgó Válogatott? mi lesz így belőlük?
-üdvözlük mindenkit, mint ezévi, utolsó hozzászóló...

Secnir 2009.12.31. 21:09:40

ja, és a fenti hat cicából kérném balról jobbra az elsőt és az ötödiket házhoz szállítani akkorra, mikor az asszony nincs itthon
köszönöm...

Leadfoot 2010.01.01. 00:01:50

Leelsőzöm 2010-et, ezt űbereljétek, csicska elsőző majmok! :-D

Trójai 2010.01.01. 07:19:03

@Secnir: egyezik az ízlésünk, én is őket néztem ki...

Secnir 2010.01.01. 08:29:28

@Leadfoot:
gratulálok, de lehettél volna utolsó elsőző is, ha két perccel korábban írsz.
így most én lettem az első utolsózó.

facsipesz 2010.01.01. 10:20:35

"Mindenkit óva intek a Pixmania nevezetű szélhámos bandától! Soha ne rendeljetek tőlük!"

Ha olvastad volna a Homár-t, eleve meg sem próbálsz velük bármit is kezdeni. Az okos a más kárán..

szmoker (Homo Trollicus) 2010.01.01. 15:01:08

"Olyan ez, mint sajtreszelővel rejszolni. Némiképp szórakoztató, de leginkább roppant fájdalmas."

És van, aki visszajár szopni hozzájuk, gratulálok :)

vadnyúl 2010.01.01. 16:38:02

Én dec 22-én rendeltem meg egy mp4-et a pixmámiától, átutalással azonnal fizettem, plusz a felárat, hogy a fedex másnapra kiszállítsa. dec 23-án dolgoztam, egyedül ültem egy töksötét irodában, csak az asztali lámpa égett. Egyszer csak látom, hogy egy gyanús alak sompolyog ez előcsarnokban. A fedex futárja volt, és úgy megijedt tőlem, mikor a nyakába ugrottam, mert megérkezett az ajándék, hogy még a borravalóról is elfeledkezett. Többször vásároltam már a pixmániánál, ezt a maréknyi lime-zöld nyakbaakasztóval is tudom bizonyítani, és soha semmi bajom nem volt velük.

arpimester 2010.01.01. 17:54:37

Hong Kong-ból rendeltem értékes objektív tartozékot (telekonverter Nikon AF géphez). Legelső eBayes és Paypalos műveletem volt. Nem ismertem a boltot és az egész rendelési eljárást, viszont kitűnőre vizsgáztak. Minden kérdésemet megválaszolták, mivel gyorsan fizettem, kaptam egy jó feedbacket és amikor megjött viszonoztam nekik én is. Így 74.000 Ft (itthon ez a legolcsóbb) helyett 26.000-ért hozzájutottam ahhoz, amit kinéztem magamnak. Kipróbáltam, tökéletes. Az szállítási idő persze 29 nap volt de közben ott voltak az ünnepek, posta+vám stb, de nekem ez nem számított. Ha egy hong kongi bolttal kiváló a kommunikáció, akkor egy magyarral miért nem?

szmoker (Homo Trollicus) 2010.01.01. 18:19:06

74000 helyett 26000-ért vett egy hamisat, és még örül is neki :)
Szerinted mégis miért olyan olcsó?

Mylady 2010.01.01. 18:58:23

@Leadfoot: Tavaly én is így csináltam, bár megjegyzem, némileg jobb idővel :)
viszont: ettől abszolút semmivel nem lett olcsóbb a tej
remélem, neked több szerencséd lesz vele :)))

Mylady 2010.01.01. 19:01:58

@hagyma:
a kártyás fizetéshez annyit: az áru kifizetése itt is addig tart, hogy leokézod a képernyőn
a cég ezt látja
aztán később elszámol vele a bank (nem emlékeszem, mennyi az átfutási idő)
az, hogy a cég megvárja, míg a pénz a számláján lesz, nem tudom, mennyire szabályos
szerintem nem az

ez olyan, mintha a boltban a pénztárnál miután lehúzták a kártyámat, azt mondanák, hogy OK, megvárjuk az elszámolást, holnapután gyere vissza az áruért

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.01. 19:16:55

@Mylady:
jova en ertem eztet
csak valaki irta, hogy az is ido
nekem sose volt, meg ha europai szerencsejatekokr a utaltam is
/ma mar nem lehet/
befizettem 50 dollart es 1 perc mulva megtehettem tetjeimet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.01. 19:19:25

@Mylady:
hat ja
annyi kikotes itt is volt, ha masnap visszavittem a " nem kellett" arut a boltba, akkor nem adtak kezpenzt
levasarolhattam, vagy kozoltek visszautaljak ahogy megjon,
ha mar a szamlajukon volt akkor ide adtak kesbe is

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.01.01. 20:22:20

Én mindig őstermelőtől rendelek.
Még soha nem volt problémám velük.

Gera 2010.01.01. 21:32:29

Én karácsony előtt egy héttel rendeltem a Pixmaniától és simán megjött 23-án. Mondjuk nem pont ugyanaz, amit rendeltem, hanem egy picit drágább verziója. Nem küldtem vissza :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.01. 22:11:11

A haverom az Aldiból rendelt 6 macskafülű csajt karácsonyra, de nem érkeztek meg.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.01. 22:14:31

@Gera: Bakker, épp csak annyival volt drágább, hogy jobban jártál volna, ha a sarkibótba veszed meg. Az ilyenekből él meg a pixmania, meg a hasonló lófasz cégek. Ez olyan, mint az almaárus, hogy kérek egy almát- kettő lett, maradhat?

Megdobbent 2010.01.01. 22:39:33

posztergyula viszont egy retardalt faszfej.

Gera 2010.01.01. 23:02:25

@megélhetési sünöző - avataros avatar: Szerintem nem igazán értetted meg a dolgot :) Én kifizettem előre, ők meg nem azt küldték, hanem egy drágább verzióját.

Egyébként csak azért rendeltem tőlük, mert Magyarországon senki nem árulja ezt a cuccot, de külföldön se sokan. Francia termék és szinte csak ott árulják, viszont franciául meg nem beszélek. Így maradt a Pixmania, pedig amúgy nem igazán komálom őket, ezen kívül eddig egyszer rendeltem tőlük még évekkel ezelőtt és akkor se azt küldték, amit rendeltem (bézs helyett feketét ugyanabból a termékből).

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.01.02. 03:01:23

Idén nem lesz új poszt? Ezt már annyiszor olvastam.

Megdobbent 2010.01.02. 03:57:25

@Sün‼: "Gyula is saját kárán tanulta meg, miért nem szabad decemberben online ajándékokat vásárolni."

Legyszives ird fel a listadra, analisan nagycsaladoddal :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.02. 04:05:26

@Gera: Ja! :-) Akkor te jártál jól, drakulálok! Én meg hülyeséget beszéltem, azaz írtam.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.02. 04:06:01

@Gera: Ja! :-) Akkor te jártál jól, drakulálok! Én meg hülyeséget beszéltem, azaz írtam.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.02. 04:06:02

@Gera: Ja! :-) Akkor te jártál jól, drakulálok! Én meg hülyeséget beszéltem, azaz írtam.

Secnir 2010.01.02. 08:38:10

úgy látszik, a cica elvitte az újévi posztokat is...

penelop 2010.01.02. 09:58:00

Mindenkinek minden jót az új évre!!!
( kicsit megkésve bár, de inkább, mint soha!)

/tno+DA= 2010.01.02. 14:47:07

Rendeltem a pixmaniától 30 e Ft értékben.
Két héten belül itt volt a cucc.
Egyiket sikerült elcsesznem (saját hülyeségből). Visszadobtam azzal, hogy nem műkszik.
Igaz ez 4000 Ft-ba fájt (pedig levélküldeményként ment tértivevénnyel valahova Franciahonba). Amit egyébként visszatérítettek volna ha utánajártam volna de már semmi kedvem nem volt mert a kapcsolatteremtés velük tényleg elég fos.
Mindenesetre annak ellenére hogy saját hibámból ment tönkre az egér (elcseszett firmware upgrade) elismerték, hogy ez tényleg eleve rossz volt és ingyé kapok egy újat, ami kb 3-4 hét múlva megjött és ebben benne volt a bevizsgálás. Igaz a körülményes elérésük miatt elegem lett vettem egyet itthon drágábban azt meg amint megkaptam neten elsóztam. Buktam a bolton 4000 Ft postaköltséget (saját lustaságból) meg 2500 Ft-ot mert alapáron nem tudok eladni még zsír új cuccost sem.
Szóval alapjában véve nem gáz, mert maradéktalanul kiszállítanak és nem cigánykodnak mint más magyar műszaki boltok, de az elérhetőségük és az a tény, hogy legalább egy 1-2 fős hazai ügyintéző irodájuk sincs, azért az elég nagy mínusz.
Az áraik egyébként jók, az akcióik még jobbak, de átverős hogy magyarként reklámozzák magukat miközben csak a weblapjuk magyar meg outsourcingban van egy telefonos ügyfélszolgálatos valahol az országban.

Secnir 2010.01.02. 15:52:35

@/tno+DA=:
"saját hibámból ment tönkre az egér (elcseszett firmware upgrade)"

azmánemsemmi.
oszt van-é monitorförmverápgréd?
vagy kíjbórdápgréd?
millen mäuse az ilyen? 3D-t tud-é?

Megdobbent 2010.01.02. 17:46:31

@Secnir: wehe, en is ezen molyolok :>
Lehet, hogy hasznalaton kivul cincog es tornamutatvanyokkal szorakoztat, de a firmware a zsiraf kepessegeit dusitotta, igy az eger nyujtogatta a nyakat es az letort :((((

arpimester 2010.01.02. 18:43:30

@szmoker: feltételezem, hogy nem ismered a fényképezőgépekre felszerelhető eszközöket. Ha hamis lenne, egyáltalán nem működne és tényleg ki lehetne dobni. Én viszont kipróbáltam és semmi baja.
Valamint felteszem azt sem tudod, mi az az eBay és hogyan működik.

NoOne 2010.01.03. 03:00:50

Többször rendeltem náluk. Az első rendelés az rémálom-szerű volt, mert elég fura a tájékoztatás, és persze nem is volt türelmem mindent végigolvasni rendesen. Aztán kénytelen voltam, és logikussá vált az egész. Tény és való, hogy a 2-3-4 napos kiszállítás az az utalás beérkezésének másnapjától számítandó, ami gyakorlatilag 2-4 nappal megdob(hat)ja a hozzájutásig számítandó bruttó időtartamot. De a másik oldala, hogy tényleg jönnek a mailek, hogy odaért az utalás, hogy az áru a francia-svájci-német stb. raktárban van, aztán másnap csomagolták és a német-osztrák-magyar stb. gyűjtőállomásra ért... Én futárral kértem címre, és kértem a céget, hogy a futár kb. fél órával előbb hívjon, hogy tényleg elérhető legyek és ne az oviban, iskolában, boltban, munkahelyen bárhol máshol. A mail szerint megjelölt napon ott volt a csomag, a futár 45 perccel a konkrét kézbesítés előttt rácsörgött a mobilomra, megérkezett a cucc hibátlanul, és kaptam egy "ajándék" céges nyakbaakasztós akármit csak úgy (nem egy nagy ajándék, de mivel gyűjtöm, nekem jól esett a reklám/figyelmesség). Azóta is rendeltem már ezt-azt, eddig minden rendben megjött. A Vatera azér' olcsóbb... :)

2010.01.03. 10:28:05

Nem nagyon tudom sajnálni a posztírót. Még akkor is ha nem hibás. A lustaság baszki olyan mértéket öltött ebben az elkényelmesedett tunya társadalomban, hogy már a kisujj megmozdítása is fizikai fájdalommal jár. A karácsonyi ajándékok beszerzését is két egérklikkentéssel kell elintézni... megrendelni a kényelmes jó meleg ágyikóból. Nesze.

Az meg hogy francia cégről van szó, önmagában hordozza a kockázatot. Világ leglustább nemzete, munkatempójuk több mint kényelmes, és cserébe még hülyék is mint a segg.

Slam 2010.01.03. 15:12:05

@BARBARA PIXMANIA: én nov. 29-én (!) rendeltem, és dec. 23-án érkezett meg. még éppen időben. igaz, h megjött karácsony előtt, de több idő volt a szállítás, mint a levél írójának (és mint amennyit közöltek rendelésnél). akkor én is visszakapom a szállítási ktget?

@szmoker: amúgy meg sajtreszelővel rejszolni "enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas". klasszikust csak szó szerint. :)

/tno+DA= 2010.01.03. 23:04:18

@Secnir:
Egy lézeres makrózható "játékos" rágcsáló.

ertekelem · http://www.ertekelem.hu 2010.01.04. 04:43:00

Miert is vannak a kepen azok a nyuszik? ;)

Ha szereted a pixmania.hu-t adj egy szavazatott nekik itt:

www.ertekelem.hu/pixmaniahu-214866.html

Thorwald 2010.01.04. 07:09:01

Olvastam egy olyat a hsz.-ok kozott, hogy "mikor tudja atvenni a cuccot"... joember, ha mar webshopbol rendelsz hasznald ki a torveny adta lehetosegeket es elj a 8 napos elallasi lehetosegeddel (ha lehet).
A webshopbol rendeles ezert szimpatikus es nem azert, mert hu otthonrol is lehet. Sokkal jobban szeretek elmenni, megnezni, megvetelkor kicsomagolni es atnezni a cuccot. De ha van olyan lehetoseg, hogy kapok tulkepp 8 nap visszavalthatosagi garit.

mthrfckr 2010.01.04. 07:24:00

bazze, mér 12-én kell online rendelni a karácsonyi ajándékot?
egyébként én is rendeltem tőlük, igaz, csak egy fényképezőgéptokot. gyorsan megérkezett, a dpd site-ján még követhettem is a csomag útvonalát.

cheega 2010.01.04. 09:36:04

én gyönyörűségesen megkaptam a rendelés után 4-5 nappal az i-podomat franciaországból, két éve, semmi baja.

Zeck 2010.01.04. 13:11:04

Én még naívvabban 16.-án adtam le a rendelésemet a Wii-mre,4 munkanapot igértek, ami majdnem sikerült volna ha nincs karácsony, emiatt 23.-án bementem a futárszolgálathoz érte, megkaptam, működik. Alapetően én is elkezdem parázni tőlle ogy mivan ha beszopattak mert sok ilyet olvastam én is minden fele, de örömömre nekem nem lett bajom. Ha a dpd-t választottad azt meg lehet online trackelni hogy merre van a csomag.

Alikam 2010.01.04. 14:20:36

Én már rendeltem tőlük. Pár napon belül kiszállították. Rossz tapasztalatom eddig nem volt.

Biztos volt valami kavarc amiért a PixMania-nak természetesen vállalnia kell a felelősséget, de mondja már meg valami épeszű ember, ha 12-én rendelsz valamit karácsonyi ajándékként, akkor vársz 23-ig, és ha nem érkezett meg akkor kezdesz akciózni?

Ügyfél, te hülye voltál. Én ilyen esetben 18-nál tovább nem vártam volna, ha nincs csomag, akkor megy a telefon, mert ha esetleg a PixMania jeles tagjai valamilyen oknál fogva tömeges öngyilkosságot követtek volna el, akkor még legyen időm máshol megvenni az ajándékokat.

Mandula. 2010.01.04. 17:54:20

Én júniusban rendeltem az iPodom a Pixmániától. Az szállítócég (DPD) honlapján folyamatosan lehet követni hol tart a csomag, amikor Magyarországon volt lehetett telefonálni, hogy pontosan mikor érkezik. Telefonáltam (3 v. 4. munkanap), mondták hogy másnap 13:30, másnap fél 2kor ott volt a futár a lakásunk előtt, és ép, bontatlan, hiánytalan csomagot hozott...

December zűrös hónap, én nem csodálom hogy annyit késet a csomagod.

kisPocok 2010.01.05. 13:55:16

Tavaly rendeltem 60 000-ért pixmániától, gyorsított megrendeléssel 2-3 nap alatt ideért és végig követhettem, hogy a csomagom hol tart éppen a világban. Kis szállítási akinak hála, megjött Pestre, aztán elvitték Bécsbe majd megint Pestre jött a futár, de ez az ő bajuk. Minden rendben megjött, nem volt gond.

SŐT! Pixelhibás volt az egyik és a 3.napon jelentettem be, majd csak 1 héttel késöbb kaptam rá választ amiben azt írták, hogy elnézésem kérik, visszaveszik a terméket ha óhajtom, még akkor is ha már 1 hete nálam van... de mivel a kijelző szélén volt, így megtartottam :)

#sikersztori

énisénisénis 2010.01.07. 09:22:37

én akartam rendelni tőlük még 2009 novemberbe, de végül elálltam.ugyanis fostam mert nem volt normális elérhetőség.pl egy hazai bolt címe ahová az ember bemehet akár reklamálni,vagy egy telszám hogy ha valami nem okés, akkor el lehessen érni.attól tartottam én is ha nem kapom meg amit rendeltem, el sem lehet érni őket,és így ugrik a pénzem.inkább áldoztam rá többet és megvettem boltból. néha hiába olcsó a cég,ha ennek ára van

jojo0116 2010.01.10. 19:14:48

Én nov.13.-án rendeltem a Pixmániától szintén karácsonyi ajándékot.Nem azért rendelek neten mert egy rohadt lusta tróger vagyok csak egyszerűen jó dolognak tartom.Ez már a sokadik rendelésem volt(ettől a cégtől az első és az utolsó)és még soha senkivel nem volt problémám.dec.17.-én felvettem velük telefonon a kapcsolatot,hogy mi a helyzet az áruval ugyanis sürget az idő,közölték velem,hogy még a pénz nem érkezett meg a számlára(???)ezért ne is számítsak arra,hogy karácsonykor a fa alatt lesz az ajándék.Megegyeztünk az ügyintézővel,hogy visszautalják a pénzemet és felejtsük el egymást.Rögtön ezután megrendeltem egy másik webáruházban a digitális képkeretet,se átutalás,semmi ördöngősség.Másnap felhívtak,hogy harmadnapra meglesz az áru.Dec.19.-én délután jött a futár a csomaggal kifizettem és el volt rendezve a karácsonyi ajándék.Náluk is csúcsforgalom volt.Akkor most,hogy is van ez???!!!Eddig minden más cégnél leadott rendelésem korrektül ment.Ma jan.10.van se pénz se megrendelt áru.

2010.08.18. 01:36:46

itt is olvassátok az 1-2 meg csillagos értékeléseket
sajnos kemény cenzúra van itt
és sajnos a pixmania javít az értékelésen a magyar képviseletük írogatja az 5 csillagos értékeléseket

Szóval itt az igazság
www.argep.hu/bolt_ertekeles--5817.html

www.arukereso.hu/stores/pixmania-com-s16459/velemenyek.html

pmr446 2011.05.24. 11:33:05

Én 4x rendeltem már a Pixmaniától! 2x nem is volt semmi gond - sőt nagyon meg voltam elégedve az utóbbi 2 rendelés viszont siralmas volt! Azt jelezték hogy a kívánt termék van a raktárba! Fizetés után viszont azonnal "Nincs raktáron" feliratra változott! 1 hónap múlva küldik az árut! Persze a pénz már számlájukon van! Én meg várjam meg az 1 hónapot! Az tény hogy árban a legjobbak közé tartoznak, viszont cserébe kicsit húzzák az ember idegeit! XD
süti beállítások módosítása