Tékozló Homár

Az ellen-haj söprű könnyen kitakarít hajat és porot

2009.05.08. 09:01 | ge | 253 komment

A képen látható Ellen-haj söprűt csodahengerként ismertük és használtuk, de mostantól máshogy lesz, köszönhetően Tibornak. A Jó érzést mondjuk nem értjük, lehet hogy rosszul használtuk eddig?

Párom ma elment bevásárolni és a mellékelt képen látható csodát sikerült hazahoznia, mint macskaszőr eltávolító. Gondoltam érdemes megmutatnom nektek is a dicsőséges kínai birodalom, kevésbé dicsőséges fordítóprogrammal magyarított csodáját.
Olvasson tovább!

Lehet röhögni: Oscar-díjas a Magyar Posta

2009.05.08. 00:05 | szily | 156 komment

Ennek a posztnak a célja a sátáni nevettetés. A minősthetetlen szolgáltatást nyújtó, arrogáns kommunista maradvány, amelynek alkalmazottai annyi csomagunkat ellopják, hogy egy rakás komoly webáruház régóta nem szállt Magyarországra, most díjat kapott. Nem is akármilyet, hanem az "átalakulás" kategóriában, egy olyan pályamunkával, aminek nem merem idézni a címét. MTI-hír alant, minden mondatát érdemes ízlelgetni, az utolsó mondat a bajnok talán.

Olvasson tovább!

Ha orvos helyett harmonizálóval gyógyítjuk a magas vérnyomást, a hajunk is megnőhet

2009.05.07. 13:55 | ge | 149 komment

A mindent gyógyító készülék után most itt a tüskés villanyborotvához hasonlító harmonizáló készülék, amit két értékes ajándékot is ígérő előadáson próbálnak rásózni a nyugdíjas célcsoportra. A vérnyomás mérés mellett a vényomás azonnali beállítását is ígérő szórólapon RP kiakadt.

Ma reggel találtam egy szórólapot a postaládámban, amin kissé felháborodtam. Vannak ezek a termékbemutatóval egybekötött utaztatások, biztos mindenki hallott már róluk: nagymami befizet 1000 Ft-ot, mert annyiba kerül a "kirándulás", busszal megjárja a fél országot, majd a célállomáson egy kétórás kötelező termékbemutatón kell részt vennie, akkor is, ha nem kíváncsi rá. Persze "ajándékot" is kap. A mai szórólap hasonló formátumú (méret, látványelemek), csak éppen most nem utazással csalogatják a termékbemutató potenciális résztvevőit, hanem "2db ajándék!"-kal és egy hazugsággal: "Kérésére megmérjük, és a helyszínen beállítjuk vérnyomását!"
Olvasson tovább!

Nem létező tartozásra számol késedelmi kamatot a Pannon

2009.05.07. 08:10 | ge | 70 komment

Tom egy egyszerű számhordozással Pannon ügyfélből Vodafone ügyféllé vált. Aki csinált már ilyet, az tudja: csak akkor enged el az elhagyni készült szolgáltató, ha minden addig felmerült tartozást kifizetünk. Tom is így tett, majd négy hónappal később a Voda kikapcsolással fenyegette, mert a Pannon nem ismerte el, hogy bármit is befizetett volna. És még nem is ez a legszebb, hanem a késedelmi kamat a legvégén.

2008. 10.11-én bementem a Sibrik M. úti pannon partner üzletbe, hogy áthordozzam a két pannonos számomat a vodához. Minden ment egyszerűen, kifizettem a hűségnyilatkozatért kért 50-50ezer forint kötbért, valamint az aktuális számlaösszeget, azaz összesen 67.662,-, valamint 75.885,- forintot kártyánként, cserébe megkaptam a számhordozó nyilatkozatot. A vodánál kb. két hét alatt lettem ügyfél a régi számokkal. Egy hónapra rá megérkezett a köztes két hétről kiállított pannon számla, amit be is fizettem.
Olvasson tovább!

Nincs jó online téka, marad a torrentezés

2009.05.06. 15:23 | jackyll | 63 komment

Az Index végre pótolta nagy torrentalternatívás oknyomozó cikket, vagyishogy ha torrentezni illegális, milyen legális módszerrel szerezheti be az ember a napi sorozat/filmadagját. Röviden: semmilyennel. Kifejtve itt olvasható. A Magyarországon elérhető kettő darab online streamelő videotékában összesen nincs 1000 film, amiket 500-800 forintért próbálnak kölcsönözni, amikor egy teszkós dvd kerül 200 forintba. Tehát nincs választék, szar az ára, egyáltalán nem naprakész, és a fullhd minőségtől is odébb van. Akkor kinek a készülékében van a probléma?

30+20 = 50% kedvezmény

2009.05.06. 13:56 | jackyll | 87 komment

Zseniális matematikai térgörbületet avagy alternatív dimenziót fedeztek fel ern0 ismerősei a balatonberényi Paprika Csárdában. Arrafelé a teljes személyzet meg van róla győződve, hogy a 30+20 az összesen 50. Hát, nem mindig:

Barátomék hétvégén négyesben Balatonberényben jártak, és felfigyeltek a Paprika Csárda hirdetésére: 50% engedmény. Ezt nagyon vonzónak találták, beültek. A pincér hozta az étlapot, bárátom nézegeti, 2000 fölött van egy főétel, ebből 50% kedvezmény lejön, pont egy átlagos ár, valószínűleg így kalkulált az étterem is, ügyes marketing fogás. Azért megkérdezte biztonság kedvéért a pincért is, hogy mindenből jár az 50% engedmény? Válasz: nem, az ételekből 30%, az italokból 20%, így jön ki az 50%.

Olvasson tovább!

Lezavarta a buszról a kislányt a Volán ellenőre

2009.05.06. 12:30 | ge | 669 komment

Apa 11 éves lányát a buszvezető fölengedte jegy nélkül, az ellenőr viszont könyörületet nem ismerve leszállította a semmi közepén. A Volán jeges szívű alkalmazottja szigorúan veszi a szabályzatot, biztos soha egy haverja sem utazott jegy nélkül és zsebre sem bírságolt soha, ritka az ilyen. De most jobban teszi, ha nem kerül Apa szeme elé.

A következő eset egy hete történt a budapesti Etele tér és Érd között közlekedő „sárgabusz” járaton. Előzményként csak annyit, hogy 11 éves, ötödik osztályos kislányom hetente egyszer, amolyan gyakorlásként, hogy ugye szokja a tömegközlekedést is, a fent említett vonalon egyedül jön haza az iskolából. Önmagában ez nem egy nagy kaland, tanítás után kisétál a tóvárosi megállóhoz, felszáll a buszra, s Diósdig utazik. Ennyi. Ám azon a bizonyos napon a délutánunk másként alakult.

Olvasson tovább!

Húsos krumpli a Mekiben

2009.05.06. 12:08 | jackyll | 48 komment

A túl gyors kaja hátránya, hogy evés közben nézni kell, mit is lapátol a júzer. Könnyen érhetik meglepetések a koszorúérelzáródáson kívül is:

Tegnap volt egy kis meglepi Mc Donald’s-os steak krumpliban, egy félig belesült ropogós zümi. Anno mintha ezzel hirdették volna magukat: „Magyarország kedvenc sültkrumplija.” Vajon most? Ettől függetlenül szeretem őket, de vakon senki se egyen náluk.

Bogár Bence

Citibank-automata válságban

2009.05.06. 11:00 | jackyll | 74 komment

Péter meglepődve fotózta ezt a megvilágosodott bankautomatát, ami gombok híján végtelen békében, időkihelyezéssel tengeti napjait a város egyik legforgalmasabb pontján. Nem volt elég az amerikai adófizetők második bankmentő csomagja sem vagy ez már az új, telepatikusan vezérelhető bankomat prototípusa?

Gondolom sokan találkoztak a problémával az elmúlt napokban, de eddig még nálatok nem szerepelt, úgyhogy akkor most. Az Oktogonon tértem be az egyik legforgalmasabb helyen újonnan nyílt Citibank fiókba. Azaz az automatához. Pénzt kivenni. De sajnos az igen forgalmas helyre olyan gépet raktak be, ami szép, új, működik, de nem használható. A mellékelt képen jól látható, hogy a menüben nem lehet navigálni, és egyik felajánlott opció sem elérhető. A gombokat ugyanis lefelejtették.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása