Tékozló Homár

Téged vár a virslivár!

2009.07.24. 14:52 | jackyll | 352 komment

A valaha volt legborzongatóbban undorító junkfood-gyerekjáték hibrid bukkant fel az interneten. A Hotdog-lak több mint 4,5 kilogramm pácolt hússzeletből és kóser virsliből áll. Csupán 80 dolláért vannak még a csomagban rablóhúsfák és kerítésnek való húsgolyók. Hentesgyerekeknek ideális, vagy ha a gyorséttermi anyagok lebomlását szeretnénk bemutatni csemeténknek, arra is kiváló. A legjobb a figyelmeztetés a végén: a húsház hűtés nélkül csak 3 hétig marad fogyasztható!

Bónusz dal: Ugly Duckling - Meat shake

via So Good

Tegnapra szóló csekk az E.Onnál

2009.07.24. 13:06 | jackyll | 83 komment

Bár a szabadúszó vállalkozók amiatt panaszkodnak, hogy már a 3 hónapos fizetési határidőt is egyre kevesebben tartják be, a multiknál pont fordított a jelenség: már azelőtt be kéne fizetni a csekket, hogy kiküldték:

Ma (július 22-én) kézhez kapott csekkjük fizetési határideje a tegnapi nap, azaz július 21-e. Mégis, ezt hogy képzelik? Miért nem 3-4 hetes fizetési határidővel küldik ki a csekkjüket, mint minden más normális, korrekt szolgáltató? Mi van akkor, ha például nyaralni vagyok? Mire hazajövök, ki is kapcsolják az áramot esetleg? Dögöljenek meg az aranyhalaim, olvadjon le a fagyasztóm?

Olvasson tovább!

Nagy melegben nincs kaja

2009.07.24. 12:26 | jackyll | 108 komment

Meg amúgyis minek, ilyenkor csak a sör meg a gyümölcs megy, ne akarjon naiv ügyfél egész héten zabálni. Greg03 azonban hajthatatlan, két helyen is előfizetett heti menüre, de egyik sem szállít. Ha valakinek van aszfaltolvadásbiztos tippje, ne sajnálja:

Úgy látszik, a jómunkásembereknek úgy kell a nyarat végig melózniuk a fülledt irodában, hogy közben még éheznek is. Július 17-én, pénteken úgy döntöttem, hogy következő heti ebédemet az Ízszervíz közreműködésével juttatom a gyomromba. Megrendeltem az interneten a heti adagot, és megkaptam a visszaigazoló emailt is. Mindebből arra következtettem, hogy az Ízszervíz hétfőn kiszállítja a megadott címre az ebédemet. Ez azonban elhamarkodott következtetésnek bizonyult.

Olvasson tovább!

Nem lehet vért adni TAJ-kártya nélkül

2009.07.24. 09:09 | jackyll | 186 komment

Panni levele nyomán elképzelhető, hogy víztározókat kellett átalakítani a rengeteg felajánlott vér tárolására, több nagyon már nem kell. Mi másért hajtották volna el őket TAJ-kártya nélkül? Még a személyi és véradói igazolvány sem volt elegendő a beazonosítására, hiszen azt bármilyen alakváltó földönkívüli megszerezheti:

Egy ismerősömmel elmentem a Karolina úti Vérellátóba, mert vért szerettem volna adni egy beteg kisfiú számára. (Az ismerősömnek más a vércsoportja, így ő "csak úgy" akart vért adni.) A procedúra elején rögtön kérték a személyit és a TAJ kártyát. Az utóbbi nem volt ott egyikőnknél sem (én szeretek minél kevesebb iratot magammal hordani, mert ha elveszítem vagy ellopják őket, akkor halál mindegyiket újra megcsináltatni). Szóval, nem volt nálunk TAJ kártya, mire közölték, hogy akkor nem adhatunk vért. Mondtam, hogy a TAJ számomat meg tudom mondani, a személyim,  a véradó igazolványom nálam van és a rendszerükben is benne vagyok, mert kb. 6-8-szor már voltam náluk. Azt felelték, hogy igen, megnézhetnek a rendszerben és össze is tudják kötni az adatokat, de ennek ellenére nem adhatok vért, ha fizikailag nem mutatom be a TAJ kártyát.

Olvasson tovább!

A Magyar Posta a német árának duplájáért dolgozik

2009.07.24. 00:07 | jackyll | 183 komment

Zseniálisan nyomasztó ár/teljesítmény arányra bukkant Gábor csomagküldésileg. Nagyjából azonos méretű pakkot Németországból Magyarországra feladni épp feleannyiba kerül, mint innen oda. A sebességet és a biztonságot meg kell fizetni:

Csak azt a kérdést szeretném feltenni a nagyérdeműnek, hogy miért kerül egy 2,46 kilós csomag Németországból Magyarországra 17 euroba, s egy 2,34 kilós csomag Magyarországról Németországba 9690 Ft-ba, ami testvérek közt is a duplája? A postáskisasszonyok nem keresnek kétszer annyit, mint a német kollégínáik... akkor hova lesz? Csak kíváncsiság...

Olvasson tovább!

A fizetésig érvényes üdülési csekk

2009.07.23. 14:59 | jackyll | 164 komment

Nem egészen világos, miért volt büdös Attila üdülési csekkje, az amúgy üdülési csekket elfogadó helynek felmatricázott Párizsi Udvar étteremben Keszthelyen. Mielőtt bementek, direkt kérdezték, hogy ugye tényleg lehet játékpénzzel fizetni, aztán a teljes személyzet, a tulajdonost beleértve csak nézett bután, hogy készpénz:

Imádom Keszthelyt, mert gyönyörű. A keszthelyen a kastély tőszomszédságában található "Párizsi Udvar" nevű éttermet viszont nem imádom. Sőt. A történet amit elmondok, 17.-én pénteken esett meg, és úgy fél kettő körűl indult. A megértéséhez tudni kell, hogy - mint az már kiderűlt -, mi nem fizettünk a szállásért (nem voltunk túristák), ezért aztán tetemes mennyiségű üdülési csekkünk maradt meg. Amit tudtunk, azzal fizettünk, de főleg a közlekedést, egészen addig, amíg szerdán egy szemfüles pincér nem közölte velünk egy étteremben, hogy bizony azzal is tudunk fizetni az étkezésért. Mi pedig, mivel nem vagyunk ellenségei a pénzünknek, ezután tudatosan kerestük a helyet, ahol enni is tudunk és pénzbe sem kerűl - egyszóval az "elfogadó" éttermeket. Így jutottunk el pénteken kettő óra körűl a "Párizsi Udvar" étterembe, ahol a kapuban álló, beinvitáló hölggyel leegyeztettük, hogy bizony itt is lehet ÜCS-vel fizetni. Igen ám, de kettőkor még nem igazán voltunk éhesek - én később szoktam ebédelni, feleségem pedig babát vár, így elég kiszámíthatatlan az étvágya -, úgy döntöttunk hát, hogy előbb elmegyünk a kastélyba, és csak utánna ebédelünk. Így is történt.

Olvasson tovább!

Bálványként hordoz körbe a városban egy óriásbibliát a Hit Gyülekezete

2009.07.23. 13:38 | jackyll | 275 komment

Nehéz ezt a képet máshogy értelmezni. K.V. fotózta az ablakukból a Hitgyüli utánfutós reklámautóját, ami egy hatalmas Bibliát hurcol magával Budapesten Egerben:

Ma délelőtt nyugodtan ültünk a gépünk előtt, amikor arra jött egy kocsi hangosbemondóval. Gondoltuk már megint egy újabb cirkusz, azonban arra figyeltünk fel, hogy nem a szokásos "nézzék meg a kiselefántot és a kisoroszlánt" szöveg megy, hanem "papos hangon" valamilyen vallásos szöveget üvölt a hangszóró. Kinéztünk az ablakon, és mit látunk? Egy ezüst színű kocsi tetején hangszóróval húz az utánfutóján egy hatalmas Bibliát, közben a Vidám Vasárnapról és Istenről beszél.

Olvasson tovább!

Soha senki ne vegyen több jegyet!

2009.07.23. 12:54 | jackyll | 114 komment

Aki még nem olvasta a mai bkv-s személyzetis mókát, semmiképpen ne hagyja ki, frenetikus (21 hónapig havi 4millára fizetnek egy luvnyát, akit 96 milliós végkielégítéssel "bocsátottak el"). A társaság elmúlt 20 évnyi tevékenysége és a kortárs politikai viszonyok arra engednek következtetni, hogy amíg bárki pénzt ad ezeknek, semmi nem fog változni. Az egyetlen megoldás a KIÉHEZTETÉS. Ha senki nem vesz jegyet, előbb-utóbb csak csődbe megy ez a rohadt vállalat egyszer:

A BKV-vel rövid időn belül két esetem is történt, amit kissé furcsállok. Mindkét esetben az az alapfelállás, hogy otthonfelejtettem a bérletemet.
 
Szituáció 1: nincs bérletem, nincs pénzem, odamegyek az ellenőrökhöz, hogy akkor büntessenek meg, kérek róla csekket, de mennem kell, mert elkések munkából. Mint kiderült, ők nem pótdíjazhatnak (csak kifelé), így menjek szépen haza a bérletemért. 2 óra kiesett így a munkaidőmből, de ok.

Olvasson tovább!

Gyerekpezsgőzés a kocsmaterror ellen

2009.07.23. 11:55 | jackyll | 58 komment

Lehessen részegen ismerkedni, lécci!

Tényleg nagyon vicces, amit a VI. kerület szabadlábon lévő önkormányzati képviselői bohóckodnak. Ugye kitalálták, hogy a város szórakozónegyedében szeptember 1-től este 10 után kijárási tilalom lesz helyszíni kivégzéss terhe mellett bezárnak a 10kor beinduló alkoholdíler helyek. Csókolom, tetszettek volna a füvet legalizálni, akkor nem lennének részeg hangoskodó fiatalok. Semmisejó, mi? Ez ellen holnap, július 24.-én este 8-kor össznépi koccintás lesz a Jókai téren, tessenek minél többen lenni. Szerencsére amilyen uborkaszezon van, még 50 ember diétáskólázása is be bír kerülni a szombati híradókba. A dolog egyetlen szépséghibája: "A szervezők azt kérik, poharat és alkoholmentes innivalót hozzanak magukkal a koccintók, mivel a kerületben tilos közterületen alkoholt fogyasztani." Pfff. Csirkék.

Duguláselhárítást vagy életet!

2009.07.23. 10:45 | jackyll | 94 komment

Sajátos árképzéssel találkoztak T.R. ismerősei az agglomerációban. Lakásukat elöntötte a szar, így hirtelen, tudományos megalapozottság nélkül választottak szakembert, aki telefonban 22 ezret becsült, a helyszínen 45 ezret mondott, és még erre akart volna áfázni, de persze annyira nem akart:

Egy Buda közeli kisvárosban élő idős ismerőseim mesélték, hogy a csatornájuk eldugult, a szennyvíz már majdnem az előszobában folyt, amikor kerestek egy duguláselhárítót, aki segítene megoldani ezt a problémát. Előkapta a helyi Kisokost és az első, feltünően vastagbetűs telefonszámot felhívta. Azt mondták, hogy egy órán belül ott lesznek, de nem lesz olcsó, kb 22ezer Ft lesz. Kénytelenek voltak elfogadni és kérték, hogy jöjjenek.

Olvasson tovább!