Tékozló Homár

Használt mikrót adott el a Plus? Nem!

2009.11.27. 13:45 | ge | 166 komment

De nem ám, mert mint megtudtuk, olyan hogy Plus már nincs is, mivel fölvásárolta a Spar. Így viszont mocskos mikrót sem bír árulni, ilyet a Penny Market tud, ott keressük. Bizonyíték rá a fenti akciós szórólap és az infó, hogy a Spar nem árult akkor akciós mikrót. A Plus emlékétől elnézést kérünk.

Hé, te csicska - ügyfélkapcsolati tréning a BKV-nál (18+)

2009.11.27. 09:41 | szily | 575 komment

Egészen friss élménye van Tamásnak: a Deák téren találkozhatott a magas beosztásokban fehérgalléros tolvajokat, alacsony pozíciókban pedig agresszív bűnözőket alkalmazó BKV ellenőreivel. A boldog végkifejletet némileg akadályozta, hogy az ellenőr olvasónkat el akarta gáncsolni, és olyanokat mondott neki, hogy a címbe kénytelenek voltunk korhatárjelzést tenni. Azzal együtt, hogy a Naiv Ügyfél nem adta át időben a bérletét, még a Budapesti Végkielégítési Vállalattól is meghökkentő az ilyen fokú, indokolatlsn agresszió. Sztori alant:

Olvasson tovább!

Bezárt a ScienNet

2009.11.26. 16:35 | jackyll | 543 komment

Tegnap még csak egy békés PSZÁF-vizsgálat, ma viszont egy összehangolt VPOP-kommandó csapott le a Sciennet-hálózatra. Többszázmilliós adócsalás vádja miatt a network összes magyar számláját befagyasztották, a csoport mögött álló Headmin Kft vezetőjét őrizetbe vették, illetve a jelek szerint még a szerverüket is elvitték. A PSZÁF jelentéséből amúgy kiderült, hogy a vásárlásból gazdagodók nem álltak jogviszonyban a hálózatot működtető offshore céggel, hanem egy másik hasonló nevű offshore céggel szerződtek. Úgyhogy kérdéses, mit tehetnek most majd a 3 évig érvényes utalványaikkal.

Virtuális világba menekült az Auchan

2009.11.26. 15:22 | jackyll | 46 komment

Az Auchan már érzi, hogy idén karácsonykor nem fog akkorát szakítani, mint általában (lesz viszont az alkalmazottaknak temérdek leárazott jav a roham után), ezért a vásárlókat sem akarja nyomasztani a valóság súlyával, inkább egy fantáziavilággal kedveskedik, ahol minden sokkal drágább, amihez képest nagyságrendekkel olcsóbb is:

Nov 22-én délelőtt fotóztam a mellékelt képeket a maglódi Auchanban. Segítsetek értelmezni, mert megőrülök. Mi az a Sió virtuális akció? Az, hogy az egyébként 219 Ft - os Sió körtelevet (1 l) megvásárolhatom 757 Ft helyett 657 Ft-ért? Vagy én vagyok hülye?

Olvasson tovább!

Ahova megy, megállni tilos tábla terem

2009.11.26. 12:39 | jackyll | 187 komment

Naiv autóst először a saját háza előtt bírságolták meg amíg külföldön volt, és közben telepítettek egy megállni tilos táblát az utcájába, aztán amikor a szomszéd utcába parkolt, oda is került délutánra tábla és persze büntetés is:

Csütörtökön Bp, Visegrádi u. - Dráva utcán túli részén (Központi okmányiroda) környékén leparkoltam az autómat, szabályos helyen, óriási autósorban alig találtam parkolóhelyet. Külföldre kellett mennem, hétvégén jöttem vissza, és mit látok a kocsin? Közteres bünti 10e Ft. Hmmmm... Szó volt róla hogy ez a szakasz is fizetős parkoló lesz, de elvetette a közgyűlés, ezért új módszert eszeltek ki a közteresek az autósok elzavarására és karácsonyi prémiumum biztosítására. A saját házam előtt parkoltam, engedélyem van az egész kerületre, ráadásul felfestett parkolóhelyen (!) parkoltam, nem a füvön, ott az aszfalton a csík. Nézem jobban a cetlit: megállni tilosban parkolt. Mi van?

Olvasson tovább!

Re: Leszállt az utas, a busz meg elhúzott a csomagjával

2009.11.26. 10:00 | ge | 62 komment

K. L. panasza eljutott a megfelelő helyre és a sietős sofőrt elővették a felettesei. Azt persze nem tudjuk meg, hogy miért is volt ekkora tapló a buszvezető, de abban reménykedhetünk, hogy az új járatán már rabolja el senki csomagját.

Kedves Homár Blog!

Kaptam egy e-mailt az Agria Volántól, melyet továbbítva mellékelek. Csak hogy lássák az olvasók, van értelme panaszt tenni, sőt mi több a blogba írni! Köszönöm, hogy kitették a panaszomat! :)

Olvasson tovább!

Ha kevés a visszajáró, megtarthatom?

2009.11.26. 09:40 | ge | 73 komment

György ugyan először tízezressel próbálta kifizetni a százhuszas kávéját, de ez mégsem indok arra, hogy végül a visszajárót az eladó megpróbálja elfelejteni. Pedig hányszor találkozunk ezzel, 5-10-20 forintokat simán hozzácsapnának a számlához, csak mert az úgyis olyan kevés, vagy mert nincs elég apró a kasszában. Nem nagy ügy, de épp elég ahhoz, hogy egy-két vevővel kevesebb legyen a jövőben.

A mai napon Budapest felé vezetve gondoltam, hogy megállok egy kávéra. Úgyis útba esik a Rétes Csárda (Monorierdő), jó párszor voltunk már itt, tökéletes. Leparkoltam kicsit a bejárattól oldalra. Már akkor feltűnt, hogy a két pincér egy elég igénytelen kinézetű, melegítős, telt nővel együtt kint sziesztázik az ajtóban.
Olvasson tovább!

Az NFH megtiltotta, hogy Magyarországon online szexshop üzemeljen

2009.11.26. 00:07 | szily | 111 komment

Remek sztorit dob fel Hampuk Richárd blogja, aki a témára levélben is figyelmeztette a Homárt. A meghökkentő poszt lényege, hogy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egyik, idei döntése gyakorlatilag azt mondta ki fű alatt, hogy tilos erotikus webshopot üzemeltetni Pumaföldön. Az itt olvasható NFH-dokumentumból ugyanis az világlik ki, hogy az NFH arra a törvényi pontra való hivatkozással büntette meg félmillió forintra egy magyar online szexbolt tulajdonosát, miszerint "Tilos az olyan áru reklámja, amely rendeltetése szerint szexuális ingerkeltésre irányul." Márpedig, szól a kérlelhetetlen hatósági logika, a weboldalon erotikus eszközök adatai és ára olvashatók, ami reklámozza a termékeket, vagyis a dolog törvénytelen. Ilyen alapon persze nemcsak műpinát, de tömény szeszt és egy rakás más dolgot is törvénysértés lenne neten árulni. No meg azért is viccesnek tűnik ez a levezetés, mert a Nemzeti Sporttól kezdve egy rakás lap közöl folyamatosan potencianövelő-reklámokat, márpedig egy afrodiziákumnál jobban a világon semmire sem illik az a definíció, hogy "rendeltetése szerint szexuális ingerkeltésre irányul". Az ügyben keresni fogjuk az NFH-t, a válaszukat természetesen beposztoljuk.

Csekkes csalók próbálkoznak magyar szálláshelyekkel online

2009.11.26. 00:03 | szily | 54 komment

A nigériai autóhirdetések után Laj, a vendéglátós az álutazós-csekkes átverésafajtáról küldött remek beszámolót. A dolog lényege, hogy a kamuturista mailben szállást rendel, majd hosszas levelezgetéssel megpróbálja elérni, hogy a vendéglátós utaljon át neki egy közepes, de nem jelentéktelen összeget. A csali egy jó nagy összegről szóló, feltehetőleg hamis csekk, a konstrukció úgy van kitalálva, hogy mire a csekk hitelessége tisztázódik, a valódi pénz már át legyen utalva. Na nem kell valami észveszejtően cseles csapdára gondolni, de az autósnál azért eggyel összetettebb. A meggy a tortán a simenses mellékszál.

Olvasson tovább!

Elengedték a főtávosok decemberi alapdíját

2009.11.26. 00:01 | szily | 74 komment


Az ember mindig örül, ha nem kell fizetni, így Fruzsina is boldog, mi pedig nem gondolunk bele, hogy ez most politikai kavarás vagy ügyes gazdálkodás, hanem rózsaszín szemüvegben indítjuk a csütörtököt.

Egy egészen meglepő, de jó dolog történt velem. A sok rossz mellett álljon itt egy ilyen is. Megkaptuk a december havi Főtáv számlát, ami önmagában egyáltalán nem meglepő, de még csak nem is jó. A végösszeg feltűnően alacsony volt, úgyhogy elolvastam a mellékelt prospektust is, amit egyébként soha nem teszek. Mellékelten elküldöm azt is. A lényeg: a Főtáv elengedi a december havi alapdíjat, ami a mi esetünkben majdnem 8ezer forint. Így kívánnak boldog ünnepeket. Végre egy jó ötlet.
 
Üdv,
Fruzsina

 

süti beállítások módosítása