Tékozló Homár

Az Aréna Pláza multiplexe nyerte el a legparasztabb mozi címet

2009.02.20. 14:59 | szily | 1022 komment

Szomorú hírünk van: eldőlt a sok éve folyó "legparasztabb mozi" konteszt, a győztes a Cinema City Aréna és stábja. A rokonszenves mozgóképipari szolgáltatók azzal tudták elhódítani a 12,4 kilogrammos, ezüstözött szalonnát, hogy egy 5 és egy 7 éves gyereket csak felnőttjegggyel engedtek be, mert nem volt náluk diákigazolvány. A legjobb, hogy a papánál volt diák, így ő olcsóbban nézhette meg a Voltot. Sztori alant, a nyerteseknek gratulálunk, és sok hasonlót kívánunk nekik a magánéletben.

Olvasson tovább!

A haldokló médiabox és a UPC

2009.02.20. 13:15 | jackyll | 112 komment

Mit érdemel az a bűnös, aki 2 év hűségnyilatkozattal előfizet műholdas tévére, mert az ügyfélszolgálat azt mondja neki, hogy kábeltévé nincs, pedig van? Csurika kedvenc műsorait először a szél fújta el, aztán utána vagy a médiabox halt meg vagy nem tudták cserélni vagy nem működött benne a kártya vagy megint elromlott:

2008 januárjában költözés miatt szolgáltatót váltottunk, a UPC mellet döntöttünk, ráadásul 2 év hűségnyilatkozattal. Első hibaként felhívtuk a UPC ügyfélszolgálatát, hogy az adott címen milyen szolgáltatást tudnak ajánlani. Azt mondták nincs „normál” kábeles kiépítés, de van „tányéros” tv! Megrendeltük! Persze utóbb kiderült, hogy a házban másnak már van UPC kábelen, csak sajna mi ezt nem vettük észre. Nem baj, gondoltuk jó kis felvevős tányéros tv, jó lesz nekünk. Vége lett a télnek, jött a tavasz, és jöttek a viharok és elment az adás újra és újra. Betelefonáltunk, szoftvert frissítettek, újra és újra. Nem segített, beletörődtünk. (második hiba) Teltek a hetek elkezdett lefagyogatni a rendszer, a médiaboxunk beadta kulcsot. Szoftvert frissítettek, nem egyszer, nem kétszer. A frissítések 1-2 hétre megoldották a problémát, ha nem, akkor közölték, végleges a boksz hibája, cserélni kell. Mivel nap közben, mint a legtöbben, dolgozunk, nem rohantunk azonnal csereboxért, a hiba általában 1-2 nap alatt magától megszűnt, ilyenkor örültünk. (harmadik hiba)

Olvasson tovább!

A westeles fantomtartozás visszatér

2009.02.20. 12:00 | jackyll | 78 komment

Sok fantomtartozást látott már a Homár, de Galócáé kitűnik mind közül. Ellopott személyi igazolványával 10 évvel ezelőtt valaki csinált egy 50 ezer forintos számlát, amit most próbál beszedni tőle a T-Mobile, sőt még előleget is kérnek tőle ezentúl, mint hogy "adós", annak ellenére, hogy aranyplatinatitánium-ügyfél is volt már az elmúlt 11 évben, amióta előfizetőjük:

Az úgy kezdődött, hogy 1997-ben ellopták a pénztárcámat, benne minden iratommal. Mentem is, csináltattam újat, hivatalból felvették a jegyzőkönyvet a rendőrségen, és éltem az életem vígan. Időközben megvettem első mobiltelefonom is. Aztán 1999-ben egyszer csak levelet kaptam a Westeltől, hogy fizessek nekik kb 20e Ftot, mert annyival tartozom nekik - két olyan számért, amit sosem láttam (és felhívni sem lehetett). Írtam nekik, hogy itt valami félreértés van, biztosan a régi személyim a ludas, el is küdtem mindenféle fénymásolatokat. Erre kedvesen visszaírtak, hogy időközben már 60e Ftot legyek szíves fizetni. Ezen kedélyesen eldiskuráltunk egy darabig. Aztán a rendőrség sietett a segítségemre - egy razzia során megtalálták a régi személyim. Ettől a Westel is megnyugodott valamelyest. Néhány hónap múlva elkapták az elkövetőt is, mentem annak rendje és módja szerint tanúskodni, ki is derült a folyosón, hogy egy külső meg egy belső koma közösen rengeteg hamis személyivel készült telefont vett, és rengeteg számlát hagytak fizetetlenül. Ültek is érte. Hálistennek úgy nézett ki, hogy minden jóra fordult - a Westel is azt mondta, hogy perszepersze, el van felejtve.

Olvasson tovább!

Most az egyszer rossz volt a mozgássérültek helyét elfoglaló parasztoknak

2009.02.19. 08:52 | szily | 113 komment

A Homár News lelkesítő kishíre ezen a jeges csütörtök reggelen, hála Giónak:

csak egy gyors jelentés a többször is előkerült "mozgássérült helyen állt meg a gyökér" kérdéskörben: az egyik legjobb témába vágó spotter helyen, a csepeli Tescónál ma végigbüntették a kerekesszékes helyeken kerekesszékes képecske nélkül várakozókat. bónuszként a tűzöltóautó helyén leparkoló sötétített BMW is kapott egy kis cetlit, majd a rend őrei továbbálltak.

azt azért hozzá kell tenni, hogy a rendőrök is tilosban, a Tesco-járat megállójában parkolták le gépjárművüket, ami azért némileg rontott az egész helyzet összképén.

gio

 

Jól megszívatták az ellenőrizhetetlen T-s mobilnettel

2009.02.19. 07:59 | szily | 182 komment

Nem tudjuk, hogy Barna Krisztina nem torrentkirálynő-e. Ő azt mondja persze, hogy nem az, sőt egészen szerény internetezési szokásai vannak, mégis ott tart, hogy felmondták a mobilnetes szerződését, sőt elvették a család két telefonját is, és mostanra már 233 ezer forintos tartozása van. A probléma veleje, ha jól látom, akkor az, hogy a szolgáltató internetes adatforgalomról nem hajlandó részletes számlát adni, vagyis azt mond, amit akar és nem szégyell.

Olvasson tovább!

Hiperinfláció az Externetnél? (frissítve)

2009.02.18. 15:35 | jackyll | 114 komment

Ezekben a válságos időkben már az euróárfolyamot sem lehet követni. Kinek van ideje hetente átárazni a teljes készletet? Ezt gondolhatták a Homár egyik kedvenc internetszolgáltatójánál, az Externetnél is, ahol januártól biztos, ami tuti alapon 15-szörösére emelték fel az 1Mbites vonal árát:

Már több alkalommal volt alkalmam olvasni a Homár szösszenetei/dörgedelmei között az Externet szolgáltatásainak kisebb-nagyobb zavarairól, de most le a kalapot előttük, 2009-ben valami nagyot alkottak. Mondjuk nem derült ki könnyen a dolog, titkolják. Amikor ki akartam deríteni, hogy az nővéremnek tavaly megkötött, előre fizetett  egy éves előfizetése mennyibe fog kerülni 2009-ben, nem találtam erről semmit a honlapjukon (externet.hu). Ott kizárólag az ÚJ ELŐFIZETŐ számára ajánlott  kedvező árak szerepeltek. Aztán ravaszul elzarándokoltam a 2009 januárban kiadott  új ÁSZF-hez és láss csodát,  sikerült a 79 oldalas saláta 69. oldalán meglelni a titkos adatot. Hár nem csoda, hogy eldugták, eléggé sokoló a dolog.

Olvasson tovább!

Hókotrók a Hősök terén

2009.02.18. 12:21 | szily | 134 komment

Zoltán kiborult azon, hogy minek takarítják gőz- vagyis dupla hókotrós erővel a Hősök tere közepét, az utak helyett. Nem gondolt ugyanis bele, milyen lenne, ha váratlanul megpördülne az Ismeretlen Katona.

Jó reggelt mindenkinek ezen a havas reggelen!
 
Szóval hóhelyzet van. Keresztül mentem a városon az utakról sok jót nem tudok mondani. Ám ami meglepett: reggel 6 órakor a Hősök tere közepét 2 hókotró takarította. Nem lenne fontosabb az utak tisztítása? Az utcánkban busz jár ott semmi takaritás nem volt.
NEVETSÉGES


Aki bizarr, ostoba vagy éppen pozitív havas sztorival találkozik, elzárta a hó az V. kerület egyik elhanyagoltabb zugában, nem érti a hóeltakarítás logikáját vagy van egy jó fotója, az írja meg iziben és küldje el a Homárnak!

 

Akire rácsapta a telefont a T-Home ügyintézője

2009.02.18. 01:09 | szily | 149 komment

Aki szemét, és szerződni akar, ennél rosszabbat érdemel, úgyhogy nem is értem, Tibor  minek pattog. Igényeskedett, arcoskodott, hát nem kiderült, hogy mégsem lehet IP Tv-t bevezetni hozzá? Örüljön, hogy nem küldtek ki két markos T-alvállalkozót, hogy jól leverjék, amiért visszakérdezett. Nem meglepő sztori alant.

Olvasson tovább!

Aquaworld családi nap gyerekmedence nélkül

2009.02.17. 13:30 | ge | 130 komment

Az Aquaworld jegyeladási politikáját és az orosz államadósságbizniszhez fűződő viszonyát már boncolgattuk egyszer. Most Éva kapott majdnem két tesztoszterontól szagló biztonsági őrt a nyakába, amikor a 2/3-ban nem üzemelő fürdőben a panaszkönyvet kérte.

Tegnap szülinapi ajándékul szabit vett ki az Uram, és elmentünk az Aquaworld néven működő vízi vidámparkba, az M0 pesti könyökéhez. Már az előcsarnokban gyanús volt, hogy egy csomó ember savanyú képpel jött visszafelé a pénztáraktól. Többen is 2-3 (vagy több) gyerekkel érkeztek. Ők azért panaszkodtak, hogy a gyermekmedence nem működött, de erről telefonon semmiféle felvilágosítást nem kaptak. Különösen édes, hogy pont azon a napon ún. "családi napok" akció volt, amelynek pont a sok gyerekkel érkező vendégek alkották a célcsoportját.
Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása