Tékozló Homár

Re: Elhallgatták, hogy jeges a víz a dunaújvárosi élményfürdőben - Az üzemeltető visszavág

2010.01.06. 17:45 | szily | 207 komment

Nem volt jeges a víz az élményfürdőben. Ez a tételmondata az alant olvasható levélfolyamnak, amivel a keddi posztunkban megszólított fürdőüzemeltető cég Balázs kritikájára reagál. Olvasónk, mint talán emlékeznek rá, azt állította, hogy amikor öt barátjával ellátogattak a fürdőbe, a medence vize az ígért 34 helyett kábé 20 fokos volt, amire előre senki sem figyelmeztette őket. Emiatt hamar le is léptek, csalódottan. A pénztárostól ekkor megtudták, hogy már előző nap is hűvösebb volt a víz a kelleténél. A cég most azt állítja, a víz nem 20, hanem 30 fokos volt, a 4 fokos csúszást pedig a helyi hőszolgáltató okozta. A sztori tele van rejtélyekkel, egy utalásból pédául az derül ki, hogy olvasónk a panaszkönyvi bejegyzésében Fahrenheit fokban számolt. A vége viszont boldog, mert bár a vezérigazgató valótlan állításokkal is megvádolta a fogyasztót, felajánl neki 2 darab ingyenjegyet. Levelek alant:

Nem volt jeges a víz a dunaújvárosi élményfürdőben!

Kedves Homár!

X Balázst és barátait nem károsította meg senki tudatosan, mellékelten küldöm az X Balázs vélt panaszára írt választ, kérlek ezt is tedd közzé, mert a másik felet is illik meghallgatni.

Bár a víz 4 fokkal valóban hidegebb volt az előírtnál,  30 fokos volt, nem pedig jeges, hétvégén 1000-nél több látogató járt a fürdőben, és közülük egy sem fagyott meg, sőt mi több X Balázs állításával ellentétben rajta kívül senki sem tett panaszkönyvi bejegyzést sem a víz hőmérséklete miatt. Egyébként a víz alacsonyabb hőmérsékletét az okozta, hogy műszaki hiba miatt a helyi Hőszolgáltató nem tudott a számunkra megfelelő hőmérsékletű hőenergiát szolgáltatni.

Sajnálatos, hogy kisebb technikai problémát egy magát tudatosnak nevező fogyasztó arra használ fel, hogy egy fürdőt, illetve egy tisztességes vállalkozót lejárasson. Kérdezem én, hogy miért visszajáró vendégünk X Balázs, ha ez a fürdő, illetve az azt üzemeltető vállalkozó olyan tisztességtelen. Valószínűleg azért, mert a környékbeli élményfürdőket megvizsgálva rájött, hogy az igen szerény összegű belépőjegyéért igen magas színvonalú szolgáltatást kap. Reméljük mások kedvét nem vette el a fürdőzéstől X Balázs, és talán őt is ismét vendégeink között üdvözölhetjük.  

Köszönettel,

Hunép Uniszol Zrt. a dunaújvárosi Aquantis Welness és Gyógyászati Központ üzemeltetője


És akkor jöjjön a levél, amit a Naiv Ügyfél az üzemeltető cég vezérigazgatójától kapott.

X Balázs

Yfalva

Z u. 9.11.

Tisztelt X Balázs Úr!

A Hunép-Uniszol Zrt., az Aquantis Wellness- és Gyógyászati Központ ideiglenes üzemeltetője reagálva a 2010. január 3-án írt panaszára, a következő információkkal tud szolgálni:

Az élményfürdő medencéinek vízhőmérsékletét munkatársaink 4 óránként ellenőrzik. Január 3-án a 16 órakor a szauna ülő medence 30, a szauna masszázsmedence 35 Celsius fokos volt. Valóban mindkét medencében 34-36 Celsius fokosnak kellett volna lennie, azonban a hibát nem a fürdő alkalmazottainak mulasztása okozta, mivel a hőenergiát a fürdő számára a helyi Hőszolgáltató szolgáltatja. Munkatársaink már reggel 8-kor jelezték a Hőszolgáltatónak, hogy a bejövő hő 82 helyett csak 67 fokos, s ezzel nem lehet a kellő hőmérsékletre felfűteni a medencéket, mivel azok ugyanezen ok miatt előző este is csak 30 fokosak voltak. Sajnálatos módon a magasabb hőmérséklet szolgáltatásáról a Hőszolgáltató műszaki hibára hivatkozva nem tudott kellő időben gondoskodni, ezért volt hidegebb a víz a megszokottnál. A víz hőmérséklete ellentétben az Ön által leírtakkal nem csökkent, hiszen még 20 órakor is 30 celsius (azaz 86,00 Fahrenheit) fokos volt. Tájékoztatásként közöljük, hogy amennyiben az Ön által tett bejegyzésben foglaltak szerint Fahrenheitben érte volna el a víz az előírt hőmérsékletet, akkor Ön valóban belefagyott volna, hiszen a 0 Celsius felel meg 32 Fahrenheitnek. Mellékelten megküldjük Önnek az aznapi vízhőmérséklet mérési jegyzőkönyvet is.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy egy ilyen technikai hiba miatt Ön az Aquantis Wellnes és Gyógyászati Központ ellen egy lejárató akciót kezdeményezett a helyi lapban, illetve a homar.blog.hu internetes oldalon is. Reméljük, hogy ez az akció nem jár sikerrel, hiszen több mint egy éve üzemeltetjük a fürdőt a dunaújvárosi és környékbeli lakók igen nagy megelégedésére, többek között Ön is visszajáró vendégünk, saját bevallása szerint is.

Egyébként tájékoztatjuk, hogy a blogban leírtakkal ellentétben ezen a hétvégén (és máskor sem), annak ellenére, hogy rendkívül nagy volt a látogatottságunk, senki nem tett hasonló panaszkönyvi bejegyzést nálunk, tehát Önön kívül más nem találta „jegesnek” a vizet.

Sajnáljuk az esetet, amennyiben az kárpótlást jelent Önnek 2 db ingyenes belépőt szívesen felajánlunk, ez ügyben kérem, keresse fel a fürdőben X Sándor üzemeltetési vezetőt.

Debrecen, 2010. január 6.

Üdvözlettel:

Rácskai József
vezérigazgató

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Godem 2010.01.06. 17:49:12

sikeresen kikerült azért a név:) vagy ha szándékos, miért X. Balázs a legtöbb helyen?

szily 2010.01.06. 17:53:00

@Godem: Nem szándékos persze, köszi és kiszedtem.

NICKTELEN 2010.01.06. 17:58:44

Francba. Csak azért maradtam le,mert elolvastam?

Jegyzőkönyvet én is írok a hőmérsékletről, ha csak az kell. Nagyon hivatalos lesz, és a szükségestől csak kicsinyt marad el.
Ha a hőt szállító nem küld eleget, akkor is tájékoztatni kell a vendéget, hogy más hibájából nem elég meleg a medence, vagy nem?
Ha benzinkutas vagyok, és rájövök, hogy a forgalmazó vizet töltött a tartályomba, akkor simán eladom 98-asnak, csak mert nem én hibáztam? Fenéket! Ha annyira mérték a medencék hőmérsékletét, akkor miért nem írték ki a partra a helyeset, miért hagyták találgatni a vendéget, hogy mennyire lehet hideg a víz? Sunnyogásnak ez a vége. Valaki kiborul, és felnyomja a céget a Homárnál.

Ja, még egy apróság. Ha a környéken én vagyok a legolcsóbb, akkor lehet az ígértnél hidegebb a vizem? Ha olyan kiváló lenne a szolgáltatás, akkor ezen sem borul ki, még Balázs sem.

Vagy ki kell írni, olcsók vagyunk, kiváló szolgáltatásokkal, de ne várj sokat!

Kyle Broflovski (törölt) 2010.01.06. 18:00:36

odamegy az ingyenjegyért, és jól megverik (is)..:D:D:D

Wugli 2010.01.06. 18:06:32

Most akkor mi az igaz?
Csak nem hazudott Balázs?
Vagy a fürdő hazudik?

Eric_Cartman 2010.01.06. 18:11:05

@Kyle Broflovski: csúnya alkut kötöttél a Hazugság Hercegével, Kyle !

Eric_Cartman 2010.01.06. 18:13:29

X Balázs
Yfalva
Z u. 9.11.
(:.)
Énszerintem ilyen nevű gyerek Yfalván nincs. Főleg nem a Z. utcában....

Taurusz 2010.01.06. 18:16:13

Szerintem baromi gyanús az a vezetéknév egyezés... X Balázs, X Sándor. Gyanús, gyanús.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 18:16:45

Felháborodott egy levél.
Ezek után semmi szín alatt nem megyek oda.
De csak azért, mert amúgy se mennék. Utálom a zélményfürdőket.

RaveAcE 2010.01.06. 18:17:40

Miért kap kártérítést, ha nincs is miért?
Sántít ez a válaszlevél.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 18:17:42

@Taurusz: Én is arra gondoltam, hogy ezek tutirarokonok.

:-)))

Sir Butcher · http://survivedev.blog.hu/ 2010.01.06. 18:23:23

CSak nekem fura, hogy a keltezés meg debrecen? Nem dunaújváros? Vagy a vezérigazgató debreceni? Vagy nem érteni :S Lehet, este van.

Sasfióka 2010.01.06. 18:28:16

Az egész cég debreceni.
Kicsi furcsa ez nekem így most.

Der Beste 2010.01.06. 18:32:34

a 35 fokos (celsius!) víz már piszok meleg.

kampobandi 2010.01.06. 18:35:44

Én ott voltam. Kb 26-27 fokos volt az a víz. Belementem, hűvös volt, kijöttem. 20 fokos vízbe bokáig sem..

Levéltetű 2010.01.06. 18:37:15

Ez a szolgáltató egy ganéjdomb. A mentegetőzés az megy, betartani a saját magunk által meghatározott szabályokat, az már büdös. És ha a vendég (aki miatt a cég egyáltalán létezni tud) meg meri jegyezni, hogy ez így nincs rendjén, akkor jól le kell ordítani a haját.

Szánalom.

CssaBee · http://cssabee.blogspot.com 2010.01.06. 18:40:59

Akkor most jöjjön a helyi hőszolgáltató levele...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 18:42:01

"Valószínűleg azért, mert a környékbeli élményfürdőket megvizsgálva rájött, hogy az igen szerény összegű belépőjegyéért..."

Ócsó húsnak híg a leve.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 18:43:42

Ócsó élményfürdőnek hideg a leve.

Amúgy meg

Tévedni emberi dolog.
Másra kenni (ti.: hőszolgáltató) még emberibb.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.01.06. 18:46:09

"megfelelő hőmérsékletű hőenergiát"

A faszomat, hogy azt a kurva fizikát még ennyire se ismeri egy igazgató. Az az energia az mennyiségileg tud "kevés" meg "sok" lenni, de hogy az energiának hőmérséklete nincs, na az biztos. Tudom ajánlani a "megfelelő hőmérsékletű víz" , netán a "nem megfelelő mennyiségű hőenergia" kifejezést.
Amúgy a sztori sántít az üzemeltető részéről, jegyzőkönyvet meg bárhogy lehet írni. A legtöbb nyilvános vécében másnap reggelig ki vannak pipálva a tisztítások.
Másrészről megértem azokat a cégeket, akik fel vannak háborodva, mert még mielőtt ők az ügyféllel tisztázni tudnának valamit, kárpótolni, megbeszélni, máris nyilvánosan lejáratják őket. Ocsmány egy viselkedés, na.
A posztolóknak is ajánlanám, hogy kudarcba fulladt megbeszélések után válasszák ezt a fórumot, vagy kiemelkedően fogyasztó-sértő eseteknél, mert ezzel a módszerrel alapból elég fagyos légkört teremtenek.

Lógós 2010.01.06. 18:49:34

Kedves X Balázs!

Kötekedő fütyi vagy!
Jómagam számos fürdőnek építettem villamos vezérlőrendszereket, így biztos forrásból tudom, hogy a fürdők kínosan ügyelnek a megfelelő vízminőségre, hőfokra! És hidd el 2-3 óránként tényleg ellenőrzik kézi hőmérővel is a medencék hőfokát!
Tény, hogy a Dunaújvárosi Fürdőt nem ismerem, de az eddigi tapasztalataimra alapozva merem állítani, hogy ők is megfelelően üzemeltetik a létesítményt!
Szintén tapasztalat alapján mondom, ha egy szolgáltató/üzemeltető tudja, hogy valamelyik medencét nem tudja megfelelő hőfokra felfűteni, akkor azt a pénztárnál/bejáratnál jelzi a Vendégeknek.
Lehet, hogy itt is így volt, csak nem vetted észre!
Mellesleg, igen nagyvonalúan kezelte a fürdő a helyzetet, hiszen felajánlott 2db ingyen jegyet, nyilván ezzel is kompenzálva az elismert műszaki hibát.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 18:50:31

@d.z.: "ezzel a módszerrel alapból elég fagyos légkört teremtenek"

Nem, alapból elég fagyos légkört az élményfürdő teremtett. Ők kezdték :-D

Leonard Zelig 2010.01.06. 19:02:05

@Lógós: Én nem ismerem a Dunaújvárosi Fürdőt és eddigi tapasztalataim alapján nincs vélemémyem róla. Ez is tény.

Layosh 2010.01.06. 19:04:22

Most miért is ajánlottak fel 2 free jegyet? Táncsak nem ludas az üzemeltető is egy kicsit?

flea 2010.01.06. 19:05:57

@d.z.: ez engem is idegesít, de a helyzet az, hogy az igazgató jobb esetben azért nem ért ehhez, mert máshoz ért, ami akár rendjén is lehet így. Persze a titkárnője, vagy aki fogalmazza a leveleket, na az tudhatná jobban. De mit várunk ott, ahol már úgy 15 éve is volt olyan valamelyik iskolásoknak szánt bugyuta sci-fi utánzatban, hogy "akkor ide beáramlik az energia és MEGGYULLAD..."

Sasfióka 2010.01.06. 19:08:15

A hőfok megállapításánál tény, hogy nem OMH által hitelesített hőmérőt alkalmaztam, hanem azt a tényt, hogy az úszóvíz az uszodákban kb. 27 fok körüli. Számomra ez a víz hidegebb volt. Ezért alakult ki a kb. 20 fok körüli hőmérséklet. A "jeges" jelzőt a Homár adta a posztnak, én az "Elzárták az oroszok a gázt?" kérdéssel kezdtem a levelet. [Csak mert a válaszlevélben elég sok szó esik arról a bizonyos jegesedésről.]
Ami tény mindenféle mérési jegyzőkönyvtől függetlenül az az, hogy a kiírtnál hidegebb volt a víz, arra abszolút alkalmatlan, hogy ücsörögni lehessen benne. Ezt szóvá tettük, majd ismételten szóvá tettük.
Ami a "biztosítékot kicsapta", az az, hogy a medencét azért hagytuk el, mert hideg víz folyt bele. Szintén "érzetre" érkezésünkkor melegebb volt a víz, mint a távozáskor. Pedig tényleg kitartóak voltunk, de az este nyolc órát nem vártuk meg.

A fürdővel kapcsolatosan nem lejárató kampányt indítottunk (a helyi lapban szerintem amúgy sem kell nekünk a fürdő ellen kampányolnunk...), a fürdő megvalósítása és egyéb politikai körülményei ellenére ezen az árszínvonalon eddig JÓ szolgáltatást kaptunk (itt a jó alatt érthető egy kb. négyes osztályzat. A szekrénynyitási-zárási problémákat még jó lenne megoldani, mert nem teljesen úgy működik, ahogy mindig várható volna).
A "tettem" célja: Attól, hogy ezer forintért egész napos wellness lehetőséget kapok - mely vitathatatlanul a környék egyik legjobb ára - még ugyanúgy elvárható az, hogy tájékoztassák a látogatókat arról, ha valami gond van. Itt nem "szenzációhajhászásról" van szó, hanem arról, amit a válaszlevélben olvashattunk: Más nem szólt, én meg azon a napon nem "birkultam". Az, hogy nem teszik szóvá az emberek az őket ért sérelmeket, az nem azt jelenti, hogy nincsenek is ilyenek.
Mivel sehonnan máshonnan nem kaptam semmiféle érdemleges választ, így szóvá tettem olyan fórumon, amelyre valószínűleg válaszolni fognak. A fürdőben az egyik pénztáros azonnal a vásárlók könyvét javasolta, a másik pénztárban pedig csak a "sajnos tudjuk, de nem tudunk mit tenni" válasz volt, valamint a "már tegnap is hideg volt" mondat is elhagyta az egyik pénztáros száját. Ez pedig kicsit kevés. Mert akkor egy kis papír a pénztárba, hogy technikai probléma, bocsánat. (Még ha nincs is "leakciózva" ezért a jegy.) Nem arról van szó, hogy jaj engem most "megkárosítottak ezer forinttal".

A válaszlevél és a délelőtti telefonbeszélgetés abszolút nincs összhangban. Meglepő a stílusváltás. Viszont tetszik, hogy mégis az ügyfélbarát megoldás felé hajlott a cég.

Nem ki kell tartani az "álláspontok mellett", hanem elfogadni azt, hogy a fürdő jövője függ attól, hogy ügyfélbarát megoldásokkal megtartsa és magához csalogassa a vendégeket.

Ismét megmutatta magát a homár-erő, mert választ kaptam egy olyan kérdésre, amelyre előzőleg azt mondták, hogy nem tudnak válaszolni.

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.06. 19:20:21

nem tudom, kinek van igaza.
de.
a 30 fokos víz hűvös. 6-7 fokkal hűvösebb az ember testhőmérsékleténél, ergo fázni lehet benne.
a 20 fokos víz hideg, abba bele sem mennétek. pl. a balaton nyáron 20 és 26 között mozog, és az hideg.
a 16 fokos víz kifejezetten jeges érzetet kelt (egyszer szereztem is egy ilyentől tüdőgyulladást).
ami hosszabb ücsörgésre alkalmas, annak melegebbnek kell lennie a testhőmérsékletnél, pl. a győri termálfürdőben anno 38 és 42 fokos vizek voltak ücsörgésre alkalmasak, az úszómedencében 28 fokos (hogy jelenleg milyen vizek vannak az új fürdőben nem tudom, még nem jártam benne, de dicsérik)

csak ezt akartam mondani.

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.06. 19:21:10

@Taurusz:

Én rákerestem a telefonkönyvben, és nincs is olyan, hogy X Balázs. Szóval valszeg az egész sztori fake.
Van egyáltalán Dunaújvárosban élményfürdő?

Cathcart_ezredes 2010.01.06. 19:21:38

De most akkor az, hogy a panaszkönyvbe már előtted is írtak, az laza hazugság volt, vagy a fürdő hazudik? Kétségek között fetrengek.

NC_Zoli 2010.01.06. 19:26:07

Sokan mar a panaszkonyvben sem hisznek. A bejegyzes hianya nem feltetlenul a szolgaltatas pozitiv minosegere utal.

Sasfióka 2010.01.06. 19:26:46

A panaszkönyvben az előttem poszt arról szólt, hogy hideg a víz. Azt viszont nem néztem meg, hogy ez mikori dátumra vonatkozik. De az biztos, hogy a víz hőfokával kapcsolatosan született a bejegyzés a vásárlók könyvébe.
Az egyik bejegyzés a lap közepére volt írva, egyéb "kísérőszavak" mellett nagy betűkkel.
Tehát azt nem vitatom, hogy aznapra vonatkozóan volt-e vagy sem bejegyzés. Mert nem tudom, lévén nem olvastam ki a vásárlók könyvét, csak amíg az üres oldalra értem, addig láttam pár oldalt.

Kis Hableány 2010.01.06. 19:27:39

hogy az igen szerény összegű belépőjegyéért igen magas színvonalú szolgáltatást kap.

Ez így igaz!Ez egy baromiszép és nagyon kultúrált fürdő én sosem tapasztaltam hogy hideg lenne a víz,sőt a melegvizes medencében sokáig nem is lehet megmaradni annyira meleg a vize.Mindemellett szerintem nagyon baráti a belépő ára is,úgyhogy én sem értem hülyebalázs idióta reklamációját,szerintem csak unalmában írkált a szerencsétlen!Én nagyon szeretem ezt a fürdőt és sokat járok oda a gyerekkel!

Sasfióka 2010.01.06. 19:28:18

előttem *lévő* poszt

gelsystem 2010.01.06. 19:33:51

magyarul fogok fogalmazni, hogy mindenki megértse:
.
az üzemeltető-éppíttető-engedélykiadó-sógorkoma és mindenki aki érintett, a jó éde sannyát a ravatalon disznószaros gumicsizmában!!!!!!!!

Kéti2 2010.01.06. 19:34:24

Az üzemeltető a 2 db ingyen belépővel azt a hibáját látja be, hogy nem volt kiírva a műszaki hiba miatti alacsonyabb vízhőmérséklet.
Az a véleményem, hogy mindenhol lehet valamilyen műszaki hiba, ha ezt előre tudja a vendég, lehetősége van eldönteni, hogy ennek ellenére bemegy-e a fürdőbe, vagy sem.
Tehát pusztán ennyit kellett volna, de elképzelhető, hogy elfelejtették. Miért is ne, hiszen emberek vagyunk.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2010.01.06. 19:34:36

Fürdő:
"bejövő hő 82 helyett csak 67 fokos"
delta: 15 fok

Poszter:
"medence vize az ígért 34 helyett kábé 20 fokos volt"
delta: 14 fok

Fürdő:
"30 fokos volt, nem pedig jeges"
Delta: 4 fok

Tudom, nem ilyen egyszerű, de azért ez nagyszerű...

Kéti2 2010.01.06. 19:37:10

Kis Hableány! Balázs nem szereti a 30 fokos vizet, ezt szóvá is teszi, de ettől még miért lenne hülyebalázs?

hazard 2010.01.06. 19:37:22

Idézem:

"...hiszen több mint egy éve üzemeltetjük a fürdőt..."

2009. február elején kezdődött a terheléses próbaüzem. Milyen több, mint egy évről beszélünk?

Ezen kívül, ahogy én elnéztem a helyi hírlapnak nincs szüksége X.Balázs véleményére egy lejárató kampányhoz. Ugyanis annyi visszásság történt a fürdővel kapcsolatban a megépítéstől ezidáig, hogy, ha csak ezzel foglalkozna (és foglalkozik is hál' Istennek), akkor is megélne belőle!

Úgyhogy ez az egész bűzlik!

regos 2010.01.06. 19:37:42

off
@d.z.: a hőenergia mértékegysége a joule, J.

Kis Hableány 2010.01.06. 19:38:04

@gelsystem: Oké de most menj és nyalogasd ki szépen és csendben a poszítró balázska kicsinyle szőrös szarcsimbókos valagát!Ez a fürdő az egyik legfaszább az országban,és a pofátok súlya!

Kis Hableány 2010.01.06. 19:40:29

@hazard: Oké voltak furcsaságok de szerencsére megépült a városiak nagy nagy örömére.Jobb lett volna a termál,azt is hitték eredetileg hogy majd lesz ha mélyre fúrnak de nem volt.Ettől független a fürdő megépült és nagyon super!

Sasfióka 2010.01.06. 19:43:01

Kis Hableány: A legfaszább jelző szerintem barokkos túlzás, nem gondolod? :) Az, hogy olcsó, az tény.
De hozzáteszem, szauna-gőz-infra kombóban a közelben van egy OLCSÓBB lehetőség is :)

hazard 2010.01.06. 19:44:30

Először is, nem szokás ilyen helyeken írogatni, hogy p....k s....a, meg, hogy nyalogasd ki a sz...s s....t. (szándékosan cenzúráztam) Senki nem írt előtted ilyen vulgárisan.

Másodszor, a legfaszább fürdő?? Nincs egy éves és már több helyen feljött a medence alján a burkolat. A díszítés is omladozik. A színösszeállítás egy az egyben a melegzászlót idézi, fércmunka az egész. Én ilyenre ki sem adtam volna a működési engedélyt.

Secnir 2010.01.06. 19:47:28

@piréz vitéz / életértelmező-kéziszótár:
keresd úgy, hogy iksz balázs

idézetek a levélből
-reagálások

"illetve egy tisztességes vállalkozót lejárasson"
-mutasson valaki nekem egy tisztességes vállalkozót pls.

"16 órakor [...] szauna ülő medence 30, a szauna masszázsmedence 35 Celsius fokos volt."
"ugyanezen ok miatt előző este is csak 30 fokosak voltak"
"bejövő hő 82 helyett csak 67 fokos,"
Homárnak: "a víz 4 fokkal valóban hidegebb volt az előírtnál, 30 fokos volt"
tehát
előző este mindkét medence 30 fokos volt. utána nem jött utánpótlás, nem tudták felfűteni, így lettek 30 és 35 fokosak. majd a bejövő hő továbbra sem volt elég, és így lettek 30 fokosak (mindkettő)
tehát volt a csodamedence, a szaunáé, ami két nap alatt sem hűlt ki 30 fok alá, míg a másikban hol 30, hol 35 fokot mértek.
Más kérdés, hogy adott egy x hőfok (82), ami felfűti a medencét 36 fokra.
akkor x-15 (67) fok szerintem ugyanannyi idő alatt kb 28 fokra tudja felfűteni. (persze kellene tudni a medence méretét, a hőcserélő anyagát, méretét stb.)

mindamellett, ha én 20 fokos vízbe belemerészkedek valami furcsa ok végett (ez lehet egy fejemhez tartott pisztoly, vagy a vízben egy aranytömb), akkor az első dolog, hogy automatikusan elpisálom magam.
és az azonnal felmelegít :)

Kéti2 2010.01.06. 19:49:56

Én is csodálkoztam, hogy milyen stílusban lehet itt írogatni! Mindegy. Én is voltam már abban a fürdőben, semmi gondom nem volt. De abban azért egyetérthetünk, hogy ha valamire kifizetek egy összeget, akkor vagy értékeljék le - esetünkben a belépő jegy árát - vagy hívják fel a figyelmemet a hiányosságra. Hangsúlyozom, jártam már a fürdőben, nekem semmi gondom nem volt vele.

gelsystem 2010.01.06. 19:54:06

@Kis Hableány:
na, ennyi elég is volt: a szegénységi bizonyítványodat kiadtad!!!!!
közlöm: termálfürdőt sosem akartak ide építeni.....a gázmotoros erőműnek kell a hűtésre a ratyipark
.
ezek alapján el lehet gondolkodni, hogy akkor most ki is a szolgáltató?!?!?!?! és itt ráadásul bejön a képbe a lakosság is, akiknek központifűtésük van...
.
tehát a szolgáltató jelen esetben a lakosság + a fürdő, mert a gázmoci hőtöbbletét eltöüntetjük neki
.

É2I 2010.01.06. 19:58:08

A következő rész pedig lesz:

"A hőszolgálató visszatér"

/Már George Lucas után szabadon/

hazard 2010.01.06. 19:58:46

Mi az, hogy termálfürdőről szó sem volt? Te amnéziában szenvedsz?

Az eredeti tervek úgy szóltak, hogy valószínűleg (mivel ez egy római kori helyőrség volt, és ők ugye nem építkeztek akárhová) a város alatt kb. 40-50 fokos víz van. Építünk rá fürdőt.

Megépült a fürdő és kiderült, hogy jaj, mégsincs. Óriási meglepetés! Mi legyen? Fűtsük fel a gázmotorral, hogy legyen a működésére jogalapunk (merthogy az is engedély nélkül épült).

Innentől kezdve el lehet dönteni, hogy ki állított ki magáról szegénységi bizonyítványt...

igazságos 2010.01.06. 20:04:26

@Layosh: Dehogynem. Ha nekem nincs vaj a fülem mögött, akkor én biza mindenkit elküldök a francba, ha reklamálni merészel. Nemhogy ingyenjegyeket osztogatnák a hülyének, aki még Fahrenheitet is összekeveri a Celsiussal.

Ezért sem fogok menni az élményfürdőbe.

É2I 2010.01.06. 20:11:53

@hazard:
40-50 fokos vízre termálfürdőt tervezni eleve halott ötlet. Még uszodát is necces.
Viszont a gázmotoros felfűtés elég jó ötletnek tűnik. Legalábbis jó hatásfokú, akár környezetbarát is.

Sasfióka 2010.01.06. 20:15:20

Ez a Fahrenheit-Celsius is kicsit érdekes. A vásárlók könyvi bejegyzésemben az szerepel, hogy a víz hőmérséklete "nem érte el a kiírt 34-36 °C-t (max Fahrenheitben...)" Tehát nem "kevertem" sehol a Celsiust a Fahrenheittel.
A vásárlók könyvében nem "hazudtam" azzal, hogy jeleztem, a víz hőmérséklete Celsiusban nem, de Fahrenheitben elérte a kiírt 34-36 °-os határt. Hiszen a 20 °C-os víz is 68 °F. Elérte? Elérte.
Így nem igazán érzem jogosnak sem a válaszban sem az azóta a posztban a Fahrenheittel való cseszegetést. :)

hazard 2010.01.06. 20:16:20

Jogos. De az eredeti tervek akkor is így szóltak bárki bármit mond.

A gázmotorról meg annyit, hogy eredetileg azért épültek, hogy a lakosság környezetbarátabb és olcsóbb hőforráshoz jusson. Beüzemelték, és hopp, magasabb lett a fűtésszámla, nem alacsonyabb.

A másik pedig az, hogy a város megépítette, aztán eladta és most ott tartunk, hogy a fenntartó város 49%-os tulajdonos, ergo nem sok beleszólása van a dolgokba.

Valamelyik pártközelinek megint jó üzlet volt...

Mylady 2010.01.06. 20:26:53

Előrebocsátom, hogy nem olvastam el a kommenteket, ezért nem tudom, ismétlek-e valakit, bocs.

Szóval:
Ha én mint fürdőüzemeltető azt látom reggel, hogy nem elég meleg a víz a vállalt hőfok tartásához, akkor
1. kiírom a bejáratnál
2. az érkező vendégeket sűrű bocsánatkérések közepette szóban (pénztáros!) tájékoztatom a technikai hibáról, hogy eldönthessék, bemennek-e. esetleg némi kedvezménnyel ösztönzöm is őket erre. vagy fájdalomdíjként adok egy 30%-os kupont, amit legközelebb beválthat (és akkor visszajön)
3. ha esetleg még ezek után is megesik egy panaszkönyvi bejegyzés és kikerül a homárra az eset, akkor sűrű bocsánatkérések közepette fényesre nyalom a kedves ügyfél hátsófelét (hiszen belőle élek) és ajánlok valami kárpótlást (nem, nem két belépőt a hat főnek)
emellett nem magyarázkodom, akkor sem, ha az alvállalkozóra/szolgáltatóra kenni a dolgot olyan nagyon menő
hiszen én nyújtom az ügyfélnek a szolgáltatást, enyém a felelősség, a többi csak mosakodás
és ami nagyon fontos: SOHA, semmilyen körülmények között nem oktatom ki az ügyfelet, tekintve, hogy belőle élek
már ha visszajön

Kis Hableány 2010.01.06. 20:26:55

@gelsystem: Szegénységi bizonyítványod van ám neked te nyomoronc!Azt hitték hogy van termálvíz,ezért építették a fürdőt mellesleg mindenféle engedély nélkül tudtommal!Minden szakhatóságit akkor kapott már meg mikor elkészült!Nem volt még építési ingedély sem eredetileg.Felhúzták azt ennyi.Mindenesetre gyorsan ment így,különben mindenki beleugatott volna,még a zöldek is.Ha az önkormányzaton múlt volna akkor ma sem lenne fürdő!Úgyhogy ez gyorsan ment így.A melegvizet pedig a vasműből kapja az egész fürdő ha már megépítették nyilván hasznosítani is akarták!

Kis Hableány 2010.01.06. 20:29:30

@Mylady: ényesre nyalom a kedves ügyfél hátsófelét (hiszen belőle élek) és ajánlok valami kárpótlást (nem, nem két belépőt a hat főnek)....

Hát mit?Milliós kértérítést bazdmeg?Tényleg ennyire hülye vagy?Én az üzemeltető helyébe leszartam volna az hazug reklamációt a pecsába,azt akinek nem tetszik az ne menjen oda!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.06. 20:31:58

@Sasfióka: számomra hitelesek, következetesek és korrektek a bejegyzéseid, a Fahrenheittel kapcsolatos ironikus megjegyzésedet pedig egész egyszerűen nem értette senki a húgyagyú ménédzsmént tagjai közül. Ilyen szimplán egyszerű.
Nem te vagy hülye, hanem a tükör görbe.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.06. 20:33:23

@Kis Hableány: cicabogár, az "üzemeltető" a hét melyik napján használ téged ágymelegítőnek, hogy ennyire hőbörögsz itt?

Kis Hableány 2010.01.06. 20:36:43

@morrisal_: Egyiken sem kisköcsög!Csak ki nem állhatom a hazugságot és a hülye balázsféle nyafogásokat a semmire!Meg az eltúlzott dolgokat mint nyaljuk ki a köcsög vevő,vendég satöbbi buzi tetves seggét mert otthagyott pár száz forintot nálunk!Még ha többezret hagyott volna de nem,csak pár nyűves százas volt!Picsába menjen az ilyen azt fürödjön a pocsolyában!

É2I 2010.01.06. 20:40:36

Elhiszem, hogy a tervek úgy indultak.

A gázmotoros beruházásról meg annó hallottam. Sőt akkoriban mér én is hasonló területen dolgoztam, úgyhogy szakmailag az érdeklők táborában voltam/vagyok. A hatásfoka a gázüzemű turbináknak nagyon jó.
Viszont az emberi tényező hamar megduplázza a gázszámlát. ( Ezt ugye nem kell magyarázni :( )
Nem beszélve az ilyen eladásokról. Mind így megy; közpénzen megépítve, felújítva majd szépen eladva...

Viktus 2010.01.06. 20:41:51

Nu jól tette Dunaújvárosban járok ott fürdőzöm.

juhaszvik 2010.01.06. 20:45:05

hát ez a poszt egészen jóra sikeredett. van itt minden: szúrka-piszka, szakértők, álszakértők, összeborulás, veszekedés, és elszabadult egy hableány (a leírás alapján egy kicsi).

@Sasfióka: nyugi, az irónia sok embernek feldolgozhatatlan akadályt fog jelenteni egész életében, ez ellen nem tudsz tenni.

@hazard: ez komoly, tényleg elkezdtek építeni egy termálfürdőt, csak mert biztos van melegvíz? ettől borultam egy nagyot. előbb építünk, azután megnézzük, hogy volt-e értelme. :)

és én mondom először? melegvizet csak az ALDI-ból :)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.06. 20:45:38

@igazságos: te annyira igazságos vagy, hogy el sem olvasod, a posztoló miket kommentelt... isten óvjon a te igazságodtól.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.01.06. 20:45:57

Azért, hogy most 20 vagy 30 C fokos a víz, az ügy szempontjából nem mindegy? Talán kevésbé zizeg az ember a melegebbe, de könyörgöm, lazítani mentek. Különben a kellemes fürdővíz, úgy 38 C foknál kezdődik, legalábbis nekem, de kinek hol az ingerküszöbe. Ha jó vizet kerestek, javaslom a ceglédit, bár ott két óra után a termálvízben már fáztam, pedig volt vagy 45 fokos. Az igazgató reagálásától nem vagyok meglepve, hiszen aki nem zár le egy hideg vizes medencét, mást nem is várok.

MoOrgaN 2010.01.06. 20:47:22

Sasfióka remélem a nyakadba varnak egy nagy pert, amiben elítélnek hitelrontásért,és megtanulod abból, hogy hazudni nem illik.
Te felbérelt pribék

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.06. 20:47:25

@Kis Hableány: pár iskolát még el kell végezned ahhoz, hogy engem lekisköcsögözz. De akár újra kezdheted a gyermekkori szocializációs folyamatot is (ld. bármelyik szakszótár), aztán majd beszélgetünk. A többi, kiskamaszos vartyogásod átlagon felül nem érdekel.

moli 2010.01.06. 20:47:50

"""Sajnálatos, hogy kisebb technikai problémát egy magát tudatosnak nevező fogyasztó arra használ fel, hogy egy fürdőt, illetve egy tisztességes vállalkozót lejárasson."""

na, menj a faszba. hidegebb volt, mint a kiirt vagy nem?!

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.06. 20:48:32

@MoOrgaN: na, megjöttek az üzemeltető rokonai/ágyasai/hű famulusai? :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 20:49:13

Ez az "Üzemeltető visszavág" úgy hangzik, mint a "Birodalom visszavág".

Mylady 2010.01.06. 20:50:55

@Kis Hableány: lehet, hogy nem volt egyértelmű
arról az esetről beszélek, amikor én, mint szolgáltató hibázom és ezzel megkárosítom az ügyfelet
azt az embert, akinek az elégedettségétől függ a vállalkozásom sikere, egyben az én megélhetésem

a kárpótlás mértékéről: nem említettem milliókat
rögtön a pénztárnál említettem "némi kedvezményt" illetve "30%-os kupont"
az vélhetőleg nem jelent milliókat

ha viszont átverem és megkárosítom, akkor mondjuk adok fejenként egy ingyenbelépőt
(figyeled? még mindig nem milliókról beszélek)

tudod, ha elzavarod az anyjába az ügyfelet, akkor örökre elveszíted
meg az ismerőseinek egy részét is

ha teszel egy gesztust felé, elismerően csettint egyet és azt gondolja: "ez igen, hibáztak, tévedtek, de megoldották"
és visszamegy
többször is
meg az ismerősei egy része is

éééérted már?

és még egy: a stílus maga az ember...

Dr. Kix 2010.01.06. 20:51:52

@Kis Hableány: "A stílus maga az ember"; ismerős?

Szerinted ehhez a stílushoz milyen ember tartozik:
"menj és nyalogasd ki szépen és csendben a poszítró balázska kicsinyle szőrös szarcsimbókos valagát!"

Mylady 2010.01.06. 20:52:00

@Kis Hableány: és még egyszer hangsúlyozom: arról az esetről beszéltem, amikor a szolgáltató a hülye és az ügyfél szívja meg

balu9 2010.01.06. 20:52:55

a tököm tele van ezzel a "fényesre nyalom a valagát az ügyfélnek/vásárlónak/vendégnek". én a kereskedelemben dolgozom, a kellő tisztelet megadása, illetve a lehető legszakszerűbb tájékoztatás/kiszolgálás ha nem elég valakinek akkor bekaphatja. én ezt várom el vásárlóként és ezt igyekszem nyújtani a munkám során. a válaszlevél sztem abszolute korrekt, elégedetlen kisgyereknek meg remélem pofájáról lesül a bőr ha elfogadja a 2 ingyenjegyet..

Dr. Kix 2010.01.06. 20:53:17

@Mylady: na, megelőztél... :)

juhaszvik 2010.01.06. 20:55:39

star wars témához: X Sándor akár apja is lehet X Balázsnak, mivel nem túl gyakori vezetéknevük, ami egyébkén szerintem is gyanús (és sw-s, lásd x-szárnyúak). Bár az X Lukács, és az X Vader gyanúsabb lenne.

tudom, hogy már elkészült 6 film, de nem túl beképzelten hangzik ez a Skywalker név? :)

Levéltetű 2010.01.06. 20:56:05

@MoOrgaN: Látom működik a riadólánc, és elkezdtétek a köpködést. Ez az üzemeltető dicsőségére válik.

(Mivel nem értitek az iróniát, csak nektek elárulom, hogy a második mondat ironikusan értendő.)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 20:57:38

@hazard: azért a legfaszább fürdő szerinte, mert egyrészt a sógor-koma a tulaj, másrészt meg még nem volt máshol. Gondolom, a szocreál tanösvényt meg a világ leggyönyörűbb látványosságait kínáló turistaútvonalának tartja.

Mylady 2010.01.06. 20:58:13

@balu9:
ismétlem: nem a normál eljárásról van szó
a szolgáltató hibázott, pont az hiányzott, amit említesz:
"kellő tisztelet megadása, illetve a lehető legszakszerűbb tájékoztatás/kiszolgálás"

én már az ezt követő helyzetről beszélek, amikor meg kell próbálni visszaszerezni az átvert ügyfél bizalmát

Mylady 2010.01.06. 20:59:30

@Kix: szerintem sokakban felmerült ez e mondat :)

É2I 2010.01.06. 20:59:38

@megélhetési sünöző - avataros avatar:

A Jedi buszúja lett volna, de a a hithű Jedik (:)azt mondták; a bosszú nem illik egy igazi Jedihez. Így lett visszavágv(a) :D

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:00:10

@Kéti2: "Én is csodálkoztam, hogy milyen stílusban lehet itt írogatni!"

Most netezel először? :-DDD

hazard 2010.01.06. 21:01:01

Én is kereskedelemben dolgoztam. És bizony "fényesre kell nyalni" mert belőle él a kereskedő. Vitatkozni lehet, de csak kulturáltan.

Azt gondolom, Kis Hableány, hogy a stílusodon van még mit csiszolni. Emberek így még tanyán sem beszélnek. Látszik, hogy Mónika Show-n szocializálódtál.

MoOrgan, vajon ki a felbérelt pribék? Merthogy te vádolod hazugsággal a poszt íróját és véded a mundér becsületét. Ha nem történt semmi, akkor vajon mire fel az ingyenjegy kárpótlásnak? Nem ellentmondás ez a szolgáltató részéről?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:03:10

@Kis Hableány: Remélem, egyszer a szádba szarnak valahol, ahol fizetsz a szolgáltatásért, és rád is brunyálnak.

Sasfióka 2010.01.06. 21:05:17

A két ingyenjegy azért kettő, mert a vásárlók könyvi bejegyzésben rögzített nyugtán két személy jegye szerepel. Tehát ez a része szerintem nem problémás, ezen ne akadjunk fenn.

@MoOrgaN: reggel még úgy volt. Készültem is rá. De mégis az ügyfélbarát megoldást választották.

@Kis Hableány: Remélem, hogy a lábad nem ilyen mocskos, mint a szád, és mielőtt az élményfürdő medencéibe lépsz, akkor a lábaddal együtt a szád is kisikálod szép fényesre, nehogy legközelebb arról szülessen poszt, hogy összeizélted a vizet...

Kis Hableány 2010.01.06. 21:07:57

@morrisal_: Akkor minek is válaszolgatsz nekem ha nem érzed a beírást válaszra sem méltónak?)Az meg kissé aberrált hozzááállás hogy mert valakinek a pártját fogja valaki,akkor csak is a szeretője anyja, haverja meg apja fasza lehet kizárólag!Az állítólagos diplomádat meg hagyjuk inkább,mindenki tudja milyen pocsék a felsőoktatás.D
A sítulom pedig az enyém és ez egy szabad ország ez meg egy szabad vélemény!Menjetek Amerikába ott biztosan sokkal finomabban küldenek el benneteket a búsba.)

balu9 2010.01.06. 21:08:16

@hazard: nem,nem kell. ebben nem fogunk dűlőe jutni..:) én egyébként úgy vettem észre,hogy nem is mindenki igényli, aki hajbókoló,porban csúszó eladókra vágyik, sztem komoly önértékelési zavara van.

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.01.06. 21:08:37

Már rájöttem, egy tengerhez és óceánhoz szokott KisHableány jól érzi magát a 10 fokos (celsius!!!) vízben is, aztán ezért volt neki olyan jó meleg az a hidegebb víz is a füredőben. Aztán ha egy ember rámutat, hogy egy embernek az nem elég meleg víz, akkor a KisHableány az irigységtől frusztrált lesz, mert eszébe jut, hogy ő csak egy KisHableány és nem ember, az emberirigységét azután trágársággal meg agresszióval vezeti le, mert az óceánban így szocializálták a cápák. Hát ennyi a sztori. Megfejtve.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2010.01.06. 21:08:52

Gyerekek, a szegénységi bizonyítványt is a postán kell kérni és azt is olyan procedúra útján, mint az erkölcsit?

További kérdésem csupán az, hogy mi az a Zrt.?

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:09:42

Egyáltalán nem kötelező fényesre nyalni a vendég fenekét. Lehet pattogni, hepajkodni. Aztán lehet gyarapítani a munkanélküliek táborát, és átadni a stafétabotot egy arra érdemesebb vállalkozónak. Ez a természetes szelekció.

Kis Hableány 2010.01.06. 21:10:31

@megélhetési sünöző - avataros avatar: Ez is olyan kecses volt és nőies!Mint ha Csikágóból jöttél volna a nigger negyedből!)

balu9 2010.01.06. 21:11:25

@megélhetési sünöző - avataros avatar: ja bazzeg tényleg...minden vagy fekete vagy fehér. aki nem nyal segget az pattog...ööcsém egyszerű vagy mint egy barlangrajz

Kis Hableány 2010.01.06. 21:12:37

@megélhetési sünöző - avataros avatar: Nyugatabbra nem is hasalnak a párdolláros vevők elé,elhiheted!Ez csak egy idióta kretén magyar szokás hogy mindenki egyenlő mindenkivel meg diszkrimináció mert csak 100 ft-ot hagytam ott vásárláskor vagy mert nem bőrcipőben voltam és öltönyben és.....Tisztára mint a Micsoda nőben a ribanc....ugye hogy ugye????!!!Nézzetek meg pár amerikai filmet azt utána pampogjatok!

hazard 2010.01.06. 21:12:38

Kicsit tegyünk már különbséget szabadság és szabadosság között!

Az meg nem igaz, hogy a felsőoktatás pocsék. Van pár színvonalon aluli felsőoktatási intézmény, de az évszázados hagyományokkal rendelkező helyek igenis európai szintű diplomát adnak.

BlingH20 2010.01.06. 21:13:29

itt amugy az az igazságtalan, hogy oké, hibázott a szolgáltató, de ez tizes skálán max kettes erősségű hiba olyan iparban, ahol lehetnének penészesek a zuhanyzók vagy szétvághatná a lábad a csempe...erre ilyen poszt, hogy jeges volt a víz és valami picsa balázs kitipegett a magassarkújában mert nem szóltak előre. erre: 4 fokos különbségről beszélünk. bumm. a jegyeket gondolom nagyvonalúságból adták, nem lelkiismeretfurdalásból. én szolgáltatónál dolgozom, tökmás iparágban, de nem nyaljuk ki senkinek a seggét, igy több idő marad értékes fogyasztókra, persze ha hibázunk kárpótlunk.

igazságos 2010.01.06. 21:14:29

@Mylady: Csak sajnos ez Magyarországon nem így megy. Szép és jó, ahogy leírod, de a valóság teljesen más.

misko 2010.01.06. 21:14:48

Ezekből a válaszlevelekből csak az derült ki, hogy a fürdős egy tirpák, egy általánost végzett kopasz terepjárós gyökér, vagy valami ilyesmi.
Mégis, aki annyira hihetetlenül, elképesztően tudatlan, hogy azt hiszi, a hőenergiának van hőmérséklete, hogy veheti a bátorságot, hogy egy ilyen szemét hangvételű levélben még kioktasson akárkit is celsiusról meg fahrenheitről?
Pontosan az ilyen undorító állatok miatt van Homár, ez a f@sz meg hála istennek saját magát buktatta le.

Kis Hableány 2010.01.06. 21:15:09

@Sasfióka:
Vigyázat!
300 éven felülieknek,mert ez egy szabados komment!
-:Nem annyira mocskos,úgyhogy bekaphatod a bal lábam ujját már is!)

balu9 2010.01.06. 21:15:13

@Kis Hableány: ez nem attól függ ki mennyi pénzt hagy ott. a rendes kiszolgálás jár annak is aki 2 zsemlét vesz, meg annak is aki félmilliós plazmatévét. de a seggét nem kell nyalni senkinek. tudod:" minden vásárló király......"

igazságos 2010.01.06. 21:17:24

@morrisal_: Szerintem meg te nem tudod értelmezni, hogy mit írt a posztoló.

"A víz hőmérséklete ellentétben az Ön által leírtakkal nem csökkent, hiszen még 20 órakor is 30 celsius (azaz 86,00 Fahrenheit) fokos volt. Tájékoztatásként közöljük, hogy amennyiben az Ön által tett bejegyzésben foglaltak szerint Fahrenheitben érte volna el a víz az előírt hőmérsékletet, akkor Ön valóban belefagyott volna, hiszen a 0 Celsius felel meg 32 Fahrenheitnek."

VÁGOD????
Szóval, mielőtt másoknak beszólsz, inkább te olvasnád el a posztoló írását.

hazard 2010.01.06. 21:18:14

@Kis Hableány: Amerika az a vadkapitalista nyugat. Kultúra szempontjából nem igazán a legek legje.

Nézd meg Spanyol- vagy Franciaországot. Ott bizony a kispénzű vevő előtt is "hajbókolnak". Megkérdezik, hogy elégedett voltál-e a vásárlással, még akkor is, ha csak 2 eurót hagysz ott.

Szóval lehet beszélgetni arról, hogy melyik kultúrát is kell figyelembe venni...

Kis Hableány 2010.01.06. 21:20:28

Én igen is szeretem ezt az élményfürdőt és bátran állítom hogy az ország egyik legszebb és legjobb fürdője!Nem túl batárnagy,szép tiszta,látványos választékos és mindenben nagyon jó,amennyiben csak egy fürdő jó lehet!Az egyetlen hiányossága ha már nyafogni akarunk az annyi,hogy nincs egy normális büféje ahol egy kis nyammognivalót vagy egy szendvicset meg lehet enni és az étterem soká nyit!(11 után)

élményes 2010.01.06. 21:20:47

Nos, többek között ÉN vagyok az, aki ellenőrzi a vizeket és meg kell mondanom: ez az egész ügy csak egy túl nagyra fújt lufi! Voltak és lesznek is emberkék, akiknek semmi sem jó. Sokszor van reklamálás a hőfokok miatt, de ezek 99%-át elintézem azzal, hogy a kedves vendég orra elé tartom a kézi hőmérőt, ami vajmi kevés alkalommal mutatott kevesebbet az előírtnál! X Balázs (ha már emígyen nevezzük) notóriusan írkál negatív viszonylatban megfogalmazott kritikákat a "Vendégkönyv"-be is! Istenem, ez van, valakinek semmi nem elég jó!

eastern 2010.01.06. 21:20:58

@Kis Hableány: Hát nem mindennapi sötét bunkó vagy, az biztos...

esef 2010.01.06. 21:21:08

Na most ha a 20 az Fahrenheit, akkor az kb. -7 Celsius fok. Tehát jég. Távhővel? Ez valami fizikai újdonság?

Cuncimokus 2010.01.06. 21:22:02

35 fok az nem 30 fok. Hőérzetben igenis nagy a különbség. 34 fokos vízben elüldögélek, 30 fokosban NEM. Tehát ha a víz hőmérséklete ennyivel alacsonyabb, azt illett (kellett) volna előre jelezni. Pont.

Mylady 2010.01.06. 21:22:04

@Kis Hableány: ezeket a "csak 100 Ft-ot hagyott ott" és hasonló megjegyzéseket nem értem

a vállalkozó kialakítja az árlistát
megállapítja, hogy a belépő 1000 Ft
innentől kezdve az a VEVŐ, aki kifizeti az 1000 Ft-ot
és mindenki vevő, aki kifizeti az 1000 Ft-ot
mert annyi a termék/szolgáltatás ára
a vállalkozó milyen alapon vár többet?

vagy te, ha a boltban 20 Ft a kifli, akkor is kétezret adsz érte, mert akkor vevőbb vagy a vevőnél? vagy hogy?

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.06. 21:22:50

@balu9: nemrég, asszem, két ünnep között volt egy poszt itt arról, hogyan kezelte a londoni Marks&Spencer a vásárlók panaszait. Ajánlom a figyelmedbe, mert ismerem ezt a pörköltszaftos trikójú, szalonnaszagú sütödés "vótam má vendéglátósos én is án!" hőbörgést.

Parancsolj:
homar.blog.hu/2009/12/29/karacsony_kaja_nelkul

Levéltetű 2010.01.06. 21:23:33

@balu9:

"a válaszlevél sztem abszolute korrekt,"

Nem. Lekezelő, kioktató, felelősséget hárító, és arrogáns.

"elégedetlen kisgyereknek meg remélem pofájáról lesül a bőr ha elfogadja a 2 ingyenjegyet.."

A szolgáltatónak sülhetne le a bőr a képéről, hogy tovább ugráltatja a megalázott vendéget, ahelyett, hogy sűrű bocsánatkérések közepette postán küldte volna el a címére. Nem tudom, hogy ketten voltak-e, de a létszámmal megegyező darab a minimum.

igazságos 2010.01.06. 21:25:59

@hazard: Nem biztos az, amit írsz. Külföldön sem mindig úgy bánnak a vevővel, mint ahogy te írod.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:26:33

@Kis Hableány: téged utánoztalak, köszönjük az önjellemzést :-)

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.06. 21:27:29

@igazságos: Figyelj, ITT A KOMMENTEK KÖZÖTT írta a srác, hogy a jegyzőkönyvbe azt írta: lehet, hogy elérte a 32 fokot, de azt csak Fahrenheit-ben. Magyarul: ironizált.
Te a fürdős levelét idézted, én meg tán elolvastam a 'naiv ügyfél' kommentjeit is. De - ahogy ez most kiderült - az én hozzászólásomat sem olvastad el figyelmesen, ugyanis én Balázs kommentjeire utaltam.

Nem beszóltam, helyreigazítottam. Ne égesd magad, olvasd el 'Sasfiók' bejegyzéseit; ő Balázs.

Kis Hableány 2010.01.06. 21:28:06

@Levéltetű: elégedetlen kisgyereknek meg remélem pofájáról lesül a bőr ha elfogadja a 2 ingyenjegyet.."

Az ilyen hőbölgő Olcsó Jánosoknak pont ez a célja szerintem!

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:28:21

@hazard: Ó jaj, nyugi már. Neki nincs diplomája, és ezt nem tudja feldolgozni. Pedig könnyen szerezhetett volna, hiszen egy szar suliban ez gyerekjáték. És akkor most nem kellene kisebbségi komplexussal küzdenie.

Levéltetű 2010.01.06. 21:29:01

@élményes: Visszavehetnél az arcodból. Az arrogáns szolgáltató is elismerte, hogy a víz hidegebb volt az előírtnál.

igazságos 2010.01.06. 21:29:35

@Levéltetű: Ha netalántán, véletlenül elismerné a hibát az élményfürdő, akkor talán még szimpatikusak is lennének. Igen, nálunk hideg volt akkor a víz, elnézést kérünk, kárpótlást ajánlunk. Ugye, hogy így mindjárt másképp hangzana ez a válasz.

De nem, még a fürdőzőt hibáztatja, amiért reklamálni merészelt. Természetesen nem jogosan. Hiszen hogy is gondolhatja bárki, hogy ilyen élményfürdőben egyáltalán előfordulhat ilyen dolog? Úgy dobják oda az ingyenjegyeket a koldusnépnek, hadd örüljön. (ez kis túlzás, csak példának mondtam.)

Én már csak büszkeségből sem fogadnám el a jegyeket.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:30:16

@balu9: Aki ma 2 centet hagy ott, az lehet, hogy holnap 100.000 dolcsit. Csak azt már máshol, ha bunkó volt az eladó. Ezt kellene felfogni.

Kis Hableány 2010.01.06. 21:30:27

@megélhetési sünöző - avataros avatar: Én felvállalom hogy csak kretén módon és fájdalmasan őszintén tudok véleményt alkotni!Ez van és veled ellentétben nem játszom el a finomkodó raccsolós úrigec..embert!

Levéltetű 2010.01.06. 21:32:41

@Kis Hableány: Bocsánat, de ezt nem én írtam. Ez idézet volt az én kommentemben is.

Der Beste 2010.01.06. 21:33:45

@balu9: Igazad van, mindenben.
"A vevőnek mindig igaza van"-ezt ismételgetik itt a Homáron is rendszeres.
A francokat. Annak van igaza akinek igaza van, ez lehet a vevő, de lehet a kereskedő is.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:34:43

@Kis Hableány: Először is: nő vagyok, másodszor: semmit nem játszok el. Attól, hogy bunkózol, még nem lesz igazad. Ez csak neked fájdalmas, másnak nem az.

Sasfióka 2010.01.06. 21:35:50

@élményes: Ez kérlek aljas rágalom.
NEMHOGY NOTÓRIKUS NEGATÍV BEÍROGATÓ VAGYOK, hanem ÉLETEM ELSŐ NEGATÍV ÉRTÉKELÉSÉT írtam meg az ominózus délután az Aqauntis vendégkönyvébe. Eddig "életem" során ezen kívül MÉG EGY beírásom volt vendégkönyvbe, az pozitív hangvételű poszt volt.

Mivel a vendégkönyvi bejegyzéseknél ott a név, így nyugodtan visszaellenőrizhető, hogy hány posztot tettem. Jelentem EGYET SEM az említetten kívül. SOHA.

Most akkor jön az is, amit reggel a telefonban mondott a kedves kollégájuk, hogy "mi lenne ha azt kezdenék el terjeszteni rólam, hogy hulla részegen voltam a fürdőben"?

Levéltetű 2010.01.06. 21:36:34

@igazságos: Alapjában én sem mondtam mást. Ja és a szolgáltató ELISMERTE a hibát, csak próbál hárítani, hogy hőszolgáltató így meg úgy.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:37:03

@Der Beste: Nincs mindig igaza a vevőnek. Ez esetben viszont igen. De ha nincs igaza, akkor sem az a megoldás, hogy kioktatjuk. Én személy szerint nem igazán szoktam csípni, amikor egy 8 osztályt végzett eladó, vagy wc-s néni pampog nekem. Elég hamar fel tudja kúrni az agyamat. De egy bunkó vezérigazgató is.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2010.01.06. 21:37:28

Gyerekek, a szegénységi bizonyítványt is a postán kell kérni és azt is olyan procedúra útján, mint az erkölcsit?

További kérdésem csupán az, hogy mi az a Zrt.?

Most merült fel még egy:
A kisebbségi komplexus kapcsolatos-e a magyarországi ruszinokkal, vagy azt helyesen kisebbrendűségi komplexusnak hívják?

Levéltetű 2010.01.06. 21:38:30

@Sasfióka: Ezek rosszabbak, mint gondoltam. Készíts hangfelvételt róla legközelebb.

Kis Hableány 2010.01.06. 21:38:45

Miután kellőképpen felborzoltam és tupíroztam a kommentelőket,angolosan távozom másfelé.(könnyes búcsú és integetés)

2010.01.06. 21:42:40

Akkor hogy sikeres lehessek, ezentúl nem batz papucsot fogok karácsonyra kérni, hanem megfelelő hőmérsékletű hőenergiát.
Aztakurvaéletbemár.

igazságos 2010.01.06. 21:43:59

@morrisal_:
Én nem a fürdőzőt sértegettem a hülyézéssel, hanem beleképzeltem magam a vezetőség helyébe, hogy ők hogyan gondolkodnak valójában ezzel a reklamációval kapcsolatban.

Ha ártatlan volnék, nem adnák jegyeket kárpótlásnak. Ezzel olyan látszatot keltek, mintha bűnös lennék. Hanem megírnám, hogy tévedett a fürdőző, a víz nem volt hideg. Kész. Nem lekezelő stílusban. Úgy, hogy a fürdőző ne érezze azt, hogy őt nézem hülyének. Biztos meg lehetett volna így oldani.

Elnézést kérek, ha megbántottam volna valakit is.

Levéltetű 2010.01.06. 21:45:33

@Azreel: Ja. A megfelelő hőmérsékletű hőenergia nagyon FONTOSCH!!!

igazságos 2010.01.06. 21:46:48

@Azreel: De azt se felejtsd el kikötni, hogy NEKED mi a MEGFELELŐ. Nehogy a végén rosszul járj. :D

Manyizga (törölt) 2010.01.06. 21:47:39

Namost elég érdekes, hogy az alábbi hozzászólók a legaktívabbak ennél a bejegyzésnél, az eddigi hozzászólások száma a nick után:

Bling H20: 14
Hazard: 10
balu9: 17
misko: 19
MoOrgaN: 7

Ők valószínűleg Kis Hableány és a Hőfürdő vagy mifene fizetett alteregói. Avagy avatarjai. Vagy csak most jutott eszükbe aktiválni magukat. :D

2010.01.06. 21:50:22

Voltam ott , mindennel meg voltam elégedve !

csuf (törölt) 2010.01.06. 21:54:05

"tisztességes vállalkozó"

Kis Hableány 2010.01.06. 21:55:08

@Manyizga: Persze ez mind az én másik nickem.Mi ezzel a baj?)

Levéltetű 2010.01.06. 21:55:14

@Manyizga: plusz egy fölöttem:

hgwells+ 11

eastern 2010.01.06. 21:55:28

@Kis Hableány: Te tényleg azt hiszed, hogy egy önértékelési problémákkal küszködő serdülő, komolyan fel tudja idegesíteni a sok vihart megélt kommentelőket? Mehehe...

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 21:57:31

Ede használt a mondat végén zárójelet.)

Secnir 2010.01.06. 22:00:58

@juhaszvik:
"X Sándor akár apja is lehet X Balázsnak, [...] az X Lukács, és az X Vader gyanúsabb lenne."

hát nemtom. X Sándor apja X Balázsnak, és egy X szárnyún amőbáznak?
XOOOXOXOXXO

@É2I:
"A Jedi buszúja lett volna, de a a hithű Jedik (:)azt mondták; a bosszú nem illik egy igazi Jedihez."

ezek a BKV-s buszúvezetők voltak, akik megbuszulták X István döntéseit?

és X István az most tizedik István? mint ahogy akkor VI Lenin is hatodik lenin?

zavaros ez nekem.
----------------------------------------@hazard:
"(mivel ez egy római kori helyőrség volt, és ők ugye nem építkeztek akárhová) a város alatt kb. 40-50 fokos víz van"
a rómaiak honnan tudták, hogy a városok alatt, ahová építkeztek 40-50 fokos víz van? arisztotelész súgta meg nekik, vay volt valami profi geodétájuk, esetleg műholdas térképük?
vagy mentek, mentek, néha leástak 50 méterre, és ha volt ott melegvíz, akkor lemásztak a kútba fürödni, a rabszolgák meg építettek köréjük gyorsan egy várost?
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓:
"Gyerekek, a szegénységi bizonyítványt is a postán kell kérni?"
nem, nekem például havonta elküldi a takszöv a bankszámlakivonatomat.

Secnir 2010.01.06. 22:05:16

"a helyi Hőszolgáltató nem tudott a számunkra megfelelő hőmérsékletű hőenergiát szolgáltatni."

és a víz hőenergiája megfelelő hőmérsékletű volt?

eztet se nem értem, pedig mindig hüje voltam a fizikához.

A szerelő 2010.01.06. 22:06:15

ebből a postból több konklúziót is levonhatunk, de a legszembetűnőbb az, hogy a "kis hableány" nevű elkövető egy nagy sötét bunkó állat.
valakinek nincs kedve tekerni vele egyet, nagyon hiányozhat már neki :) a szilveszteri buliban is csak azért ment el, hátha valaki jól beakaszt neki :) lehetne közületek valaki annyira elmebetegbarát, hogy segít ezen a szerencsétlenen és jól alápakol :)

MoOrgaN 2010.01.06. 22:08:43

@Manyizga: Én kérek elnézést hogy lesüllyedtem a színvonaladra,és írni mertem a 60 alatti IQ táborába. Ígérem többet nem szolok hozzá semmilyen témához, nehogy olyat merjek mondani amit a kis agyad nemtud feldolgozni.

Manyizga 21 bejegyzést írt és 1922 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Erre legyél akkor inkább te most büszke. Gratulálok hozzá.

Leülhetsz fiam egyes.

Kis Hableány 2010.01.06. 22:10:06

@A szerelő: Én nem kértem tőled önéletrajzot és a szexuális szokásaid sem érdekelnek.Mellesleg nem emlékszem hogy írtam volna rólad véleményt.Továbbá nekem nem szoktak beakasztani,azt csak a magadfajta szőrös dögöknek szoktak mivel állatok.)

Kis Hableány 2010.01.06. 22:12:33

@MoOrgaN: Az enyém 118-as és a tied?

Kis Hableány 2010.01.06. 22:13:42

De ezt csak azért írtam hogy villogjak már én is mint a süngyesznyó a diplomájával.)

A szerelő 2010.01.06. 22:16:49

Kis Hableány 2010.01.06. 22:10:06
te bárgyú teve, annyi eszed sincs, hogy rájöjj, hogy rólad beszéltem, de nem hozzád, idióta :) menj már keresni magadnak egy hozzádvaló sötétséget, mindenkinek jobb lesz :)

Kis Hableány 2010.01.06. 22:20:15

@A szerelő: Ez is annyira nőies hozzászólás.)Kettőnk közül te vagy az,aki azért jár a bulikba hogy beakasszon neki egy elmebeteg állat.Nekem van kedvesem és nincs ilyenre szükségem.Te.Te nyomorék elhízott kancsal macska.A fejed sem fér az avatarodba mert már akkorára hízlaltak.)

Levéltetű 2010.01.06. 22:22:42

Kis Hableánynak az angolos távolléte 18 percig tartott.

A szerelő 2010.01.06. 22:23:16

Kis Hableány 2010.01.06. 22:20:15
lol, ennyire futja csak? :) erőltesd meg egy kicsit magad, ne rontsd el az estémet :) tudsz te szerintem ennél jobbat is :)

scuderia ferrari 2010.01.06. 22:23:37

Az árakról annyit, hogy egy fürdőben az árszínvonal egy kitűnő szűrője a vendégeknek.
Nincs mindkét zsebem teletömve aranyrudakkal, de havonta kb. egyszer járok élményfürdőbe, és a közelben lévő két hely közül mindig a drágábbat választom a családdal, holott ugyanazt a színvonalat kapom, mindössze azért, mert így nem jutnak be a mededcébe az igénytelen aljanépek.

Kis Hableány 2010.01.06. 22:27:39

@Levéltetű:Miért nem szóltál előbb hogy csak ilyentől van orgazmusod?Már nem is haragszom rád,csak sajnállak.)

Levéltetű majd most.Mert van egy jó film a tv-ben.

igazságos 2010.01.06. 22:31:50

@scuderia ferrari: Azért ezt az "igénytelen aljanépet" nem kéne. Mindig azok mondják ezt, akik maguk is igénytelenek. Azt hiszed, hogy a gazdagabbak között nincsenek igénytelenek? Gondolok itt a gazdag, kövér emberekre. Mennyivel jobb őket bámulni, meg a kövér gyerekeiket?

(semmi bajom velük, csak példának mondtam.)

Nem, nem vettem magamra,csak nem tetszik az "igénytelen aljanép" kifejezés. :D

Fénnyel teli esernyő 2010.01.06. 22:35:54

Bah, hogy miből maradtam ki!

Levéltetű 2010.01.06. 22:37:59

@Kis Hableány: Ha akarod, beteszem a hűtőbe, és később megihatod.

Mylady 2010.01.06. 22:42:26

@igazságos: az "igénytelen aljanép" kifejezéssel azért is kell vigyázni, mert mindig vannak olyanok, akik fentebb vannak, gazdagabbak, okosabbak, szebbek, szerencsésebbek mint mi...
és azok szemében bizony mi magunk is nagyon könnyen igénytelen aljanéppé válhatunk...
minden relatív

eastern 2010.01.06. 22:52:24

@A szerelő: Ugyan már minek dőlsz be ennek a szerencsétlennek? Szó sincs itt semmiféle hableányról, egy éretlen kiskamasz a dürhőbbik fajtából, aki azon élvezkedik, hogy itt bárkinek beszólhat és nem jön a pofon...

A szerelő 2010.01.06. 22:53:38

Kis Hableány 2010.01.06. 22:27:39
"Mert van egy jó film a tv-ben. "
jegyzetelj szorgalmasan, hátha ellesel 1-2 jó poént :) rád fér :)

A szerelő 2010.01.06. 22:55:23

eastern 2010.01.06. 22:52:24
épp dolgozok a számítógépen és jobban megy a meló, ha közben akad egy kis vidámság :)

tasslehoff 2010.01.06. 23:21:01

@Kis Hableány:
A csípőbőség jele nem IQ. Ne keverjük. Egyébként jártak már erre "fura" stílusú népek, jót mulattunk rajtuk, aztán lemorzsolódtak. Előbb-utóbb Te is így teszel, addig meg majd csak elleszünk valahogy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.06. 23:24:17

@élményes:
EN
emberke/ ez a vendeg/
orra ala dugom a homerot
a fonok valaszlevele
a slepp megjelenese es stilusa

erdekes egy furdo lehet ez

Kis Hableány 2010.01.06. 23:27:07

@A szerelő: Dolgozok a számítógépen...

Szerkeszted a Wikipédiát vagy moderálod az index fóumokat?Sajnálom,de többet semmiképpen nem nézek ki belőled a 20 db-os szókincseddel.
Szórakozásképpen pedig mi lenne ha megpróbálnád lenyalni az orrod hegyéről azt a darazsat?

Kis Hableány 2010.01.06. 23:29:30

@tasslehoff: Én is jót mulatnék rajtad,ha lenne humorod de nincs.Így kénytelen vagyok a saját szellemes beírásaimon kuncogni.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.01.06. 23:34:03

@regos: Mennyiségről beszéltem és nem mértékegységről................................Tényleg az energia mértékegysége Joule? Nemmondod.....

Kis Hableány 2010.01.06. 23:35:12

Nekem fellőtték a hálóbugyit úgyhogy mennem kell.De ne sírjatok,majd jövök még ide ha nem ezen,akkor a többi nickemen:
Bling H20
Hazard
balu9
misko
MoOrgaN
agyondiplomázott megélhetési sünöző

Jóéjt!

Sasfióka 2010.01.06. 23:38:28

Reklám volt? Vagy már vége? :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.06. 23:45:29

@Kis Hableány: na hiszen, te csak szeretnél megélhetési sünöző lenni :-D

A szerelő 2010.01.06. 23:45:59

Kis Hableány 2010.01.06. 23:35:12
még egyetlen poént sem láttam tőled, akkor vajon min kuncoghatsz? :) csak úgy magadban :)
ja, és telcsi volt már apucinak? "véggy meg, mer bántanak a homáron!" :)
annak ellenére, hogy elég debil lehet, aki veled összeáll, gondolom egy perverz állat , szóval most türhető válasz adott: "no para, küldj magadról egy képet, az majd elrettenti őket" :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.07. 00:06:43

@A szerelő: ne bántsd szegényt!

Így is hiába van kiírva az ajtajára, hogy "Halkan gyere be."

Kenderice 2010.01.07. 00:12:14

Nem olvastam végig a postokat (bocs), de véleményem az van (jó magyar módjára).
Én hiszek mindenkinek. A postolónak a 20 fokos "jeges" víz miatt és a szolgáltató "34 helyett 30 fokos" víz miatt.
Nekem minden víz "meleg", amely 20 foknál melegebb. Persze fürödtem már 18 fokos vízben is, de hogy az meleg volt, az a levegő hőmérsékletének volt köszönhető, meg az élénk szélnek.
A különbséget a 30 és a 34 között nem venném észre, megmondom őszintén.
A szolgáltató abban lehet hibás, hogy nem írta ki (tudván), hogy a víz nem 34, hanem csak 30 fokos (nem Fahrenheit, hanem Celsius). A panaszkodónak a nagyobb sün... (kicsivel csak)...

flea 2010.01.07. 00:24:14

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: a Zrt. a "zártkörűen működő részvénytársaság" rövidítése. (A Nyrt. meg a nyílté.) Néhány éve ezek a rövidítések váltották kötelező jelleggel az addigi Rt.-t, amiből nem derül ki, hogy olyan cégről van-e szó, amiből venni is tudsz magadnak, ha akarsz (leegyszerűsítve).

Gondoltam, válaszolok, mert a lényegre amúgy senki nem figyel. ;)

Levéltetű 2010.01.07. 00:25:06

@Kenderice: Akkor az olyan vevőnek is sün jár, aki azért reklamál, mert az autóját B oszlop és kormány nélkül kapta meg, pedig a prospektus szerint azok is jártak volna a kocsihoz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.07. 00:38:35

@Kenderice:
azert, mert Te foka eletmodot folytatsz, engedd mar meg annak aki 34 C-ert fizet az kapjon 34-et, vagy ha nem, normalisan valaszoljanak neki, netalan elore hivjak fel a figyelmet, bocs de ma lehet kicsit huvosebb lesz a viz
ennyi

angantyr 2010.01.07. 01:51:31

Franc, megen miről maradtam le. Mindössze Fehér Klárának a magyar dráma felvirágoztatására tett szerény javaslata hiányzik a végéről. "Hiszen ez egy teljes estét betöltő színmű. Szenvedélyek. Cselekmény. Váratlan fordulatok. Happy end. Mai figurák, mai környezet." Pro és kontra érvek. Indulatok. Ironizálás, gúny és kacaj. Frusztráltság. Két- és többszörös személyiségek. Érdes és kevésbé nőies megjegyzések. Intelligenciát nélkülöző közbekiabálások. Niggerezés. Utolsószó-mánia.
Kár, hogy nem vagyok drámaíró, megírnám.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.07. 01:58:40

@angantyr:
amerika valamilyen szinten minden egyes posztba benn e van
mindegyikben
szerintem otthon flusztraltak amerikatol a nepek:)

en meg jokat rohogok, mennyi marhasagot osszeirnak

/tenyleg keresek egyszer egy 40-nel hosszab beirasos posztot, amiben nincs amerika me, kis melo lesz

élményes 2010.01.07. 03:18:09

@Sasfióka: most megint nem feded a valóságot... :)

élményes 2010.01.07. 03:19:23

@hagyma: úgy értelmezed, ahogy akarod... :) Nem kell idejönni... Hidd el, vannak sokan mások, akik szeretik a helyet!

Ugyandehogy (törölt) 2010.01.07. 08:02:14

@misko: erősen gondolkodom, hogya megírjam a homárnak, hogyan oktatott ki a konica alkalmazottja arról, hogy a windows7 home premium nagyvállalati alkalmazás...

balu9 2010.01.07. 08:19:50

@Manyizga: lehet azért, mert csak ahhoz szólok hozzá ami érdekel, esetleg van véleményem is a témáról, nem pedig a szánalmas: batzpapucs/ajtóletépés/palkovicsnélaptopja féle hozzászólók táborát erőltetem.

Meklén és Tamara 2010.01.07. 08:52:21

@Kis Hableány: tudnál még ajánlani hasonló filmklasszikusokat? Csakhogy a megfelelő mintához jutva tudjam alakítani az életem további menetét.

Zotymarek 2010.01.07. 09:02:22

Akkor már csak egy dolgot nem értek. Ha a hőszolgáltatótól nem kapott elég meleg vizet, akkor miért nem kapcsolták be a saját kazánukat. Hiszen azt még sohase használták amióta megnyílt a fürdő...

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.07. 09:10:57

Furcsa, hogy elkezdenek durvulni a kommentek, ahogy halad lefelé az ember:)
Olvastam ma reggel a Metropolt, oszt olyat láttam, hogy az csak na. Vagyis ne!
mata-hari.blog.hu/2010/01/07/na_de_metropol

hazard 2010.01.07. 09:49:13

Kikérem magamnak, hogy engem kis hableányhoz hasonlítsatok, ugyanis nem vagyok az alteregója! Valakinek agymenése volt. Ha megfigyeltétek volna az írásaimat, akkor teljesen más stílusban írok, mint ez nő?személy. Valamint védem a posztolót ellentétben vele...

Élményes, a stílus maga az ember. "emberke orra alá dugom a hőmérőt", nem vendég, vagy kuncsaft, hanem emberke. Ez kissé lenéző nem? Milyen hőmérő az, amit bedobok a vízbe, abban a pillanatban kikapom a vízből és közlöm, hogy igen, jó a víz hőmérséklete. 1 mp alatt megmutatja, na ne röhögtess.

Én dolgoztam lézeres hőmérővel, annak is kell minimum 3-5 mp a pontos értékhez. Ez, amivel te mérsz, pedig nem olyan.

A római kori erődítményről meg csak annyit, hogy igen, valóban nem jól szemléltettem az összefüggéseket. De a lényeg az, hogy kommunista városunkban van egy római kori fürdő is. És valószínűsítették, hogy az termál és nem melegített vízzel üzemelt. Innen jött az ötlet, hogy építsünk termálfürdőt. De tévedtek, mint oly sokszor...

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.07. 09:55:17

Eeeez szánalmas! Hagyjátok már abba, inkább a témához kellene hozzászólni!

Mondjuk azt az élményfürdő dolgozót nem értem akinél panaszkodnak és nem megy oda a kedves vendéggel a medence széléhez és nem mérik ott, együtt, hogy X hőfokú a víz... Mert pl. oda lehet írni a panaszba is, hogy a víz hőfoka a tájékoztatással szemben nem 35 hanem csak 30 volt. És akkor már nem kell a vendégnek kitalálni, hogy őszerinte mennyi lehetett.

A TÉNYEKET kell rögzíteni a vélemény és összbenyomás is fontos persze, de az szubjektív...

Sasfióka 2010.01.07. 10:09:44

Jó reggelt mindenkinek.
@élményes: Ismét csak megerősítem amit eddig mondtam. Mindenféle vádaskodásod ellenére még soha nem írtam az Aquantis és más szervezet vendégkönyvébe sem elmarasztaló bejegyzést. Ez volt az első alkalom.
Amúgy nem is igazán értem azt, hogy miért írtam volna be a vendégkönyvbe eddig? Mi problémám volt a fürdővel még? Légyszíves oszd meg velem. Csak, hogy én is képben legyek.
És ha tényleg ennyire szeretek beírni a vendégkönyvetekbe, akkor most a "nyilvánosságra került anyagban" miért nem szerepelnek az előző sérelmek? Hiszen te jelezted, hogy én notorikus vagyok. Miért nincs abszolút mértékű fröcsögés a már "oly sokszor megtett vendégkönyvi bejegyzéseimben szereplő problémákról?"

Furcsa dolog ez.

Azonban még egy dolgot megkérdeznék: amennyiben én olyan személy lennék, aki látogatásai alkalmából szinte kivétel nélkül posztol a vendégkönyvbe, akkor én rossz ember vagyok? Mint látható - hiszen a szolgáltató is elismerte, a vízhőmérséklet nem annyi volt, mint amennyi ki volt írva - így jogos volt a panaszom. Ha az elmúlt húsz alkalomkor találkoztam volna ilyen problémával, amire ott a helyszínen nem kapok megoldást, vagy normális választ, akkor nem lett volna jogos az, hogy beírjak akár ezerötszázszor? Engem minősítene, ha a vendégkönyv tele lenne bejegyzéssel? Nem hiszem... [De ne lóduljon meg a fantáziád, nem magam védelme érdekében írtam az utóbbi gondolatot, csak felmerült benne, hogy akkor a vendég a hibás, ha tele a vásárlók könyve?]

Az Aquantissal kapcsolatosan eddigi olyan problémáim, amely - ha nem oldódik meg, vagy nincs megfelelő tájékoztatás talán vendégkönyvbe kerülhetett volna:
1. Több alkalommal nem működött a karóra. A megoldásra tett javaslata az Aquantisnak az óra cseréje. Pipa.
2. Nyáron nem működött két csúszda. Az Aquantis megoldása: megfelelő tájékoztatás a pénztárnál, honlapon. Pipa
3. Nem működött a jakuzzi. Az Aquantis megoldása: megfelelő tájékoztatás a pénztárnál, honlapon. Pipa
4. Nem volt bekapcsolva az infraszauna/szauna. Az Aquantis megoldása: az infraszaunát/szaunát kérésre bekapcsolták. Pipa

Ezen esetekben mindig eredményes megoldás született, nem csorbult a tájékoztatás sem, elégedett ügyfélként lehetett elhagyni a fürdőt.

moli 2010.01.07. 10:49:03

@élményes: egyszer csak elfogynak, az allasodnak meg annyi.

facsipesz 2010.01.07. 10:54:48

A Fahrenheit-es alázás miatt mínuszpont a dirinek.

Mylady 2010.01.07. 11:00:23

"amennyiben én olyan személy lennék, aki látogatásai alkalmából szinte kivétel nélkül posztol a vendégkönyvbe, akkor én rossz ember vagyok?"

nem, akkor te hülye ember vagy, hogy ennyi probléma és panaszkönyvi bejegyzés után még mindig odajársz

azt hiszem, ez is azt igazolja valahol, hogy nem te írtad tele a panaszkönyvet :)

Mylady 2010.01.07. 11:01:36

@Sasfióka: az előző bejegyzésem neked szólt, csak korán van még :)

Der Beste 2010.01.07. 11:09:53

@sambalabammbumbumm: Amúgy kötelezi valami a fürdőt, hogy adott hőmérsékletű vizet tartalmazzon a medence?
Mert akkor jogos a panasz, de ha csak szimplán hidegnek érzi valaki a vizet, az nem Homárra való probléma.

Levéltetű 2010.01.07. 11:13:33

@Der Beste: A saját előírása (a vevő felé nyújtott információ) kötelező jellegű. Ez azt jelenti, hogy nem opcionális. Muszáj betartania, mert ezért szedi be a pénzt.

Látom egyeseknek ezt nehéz felfogni.

Ó ez csak a Tomi 2010.01.07. 12:10:45

Szerintem X Balázsnak a K anyját

Sasfióka 2010.01.07. 12:25:48

Szerintem pedig X Balázsnak S az anyja, nem K.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.01.07. 14:39:13

(Kis fáziskésés: )Egyébként azon még mindig ki vagyok akadva, hogy a Homár miért adta az eredeti posztnak a "Jeges volt az élményfürdő vize" címet (vagy valami hasonlót - a lényeg a "jeges" kifejezés).
Baromira félrevezető, mert a posztoló nem használta a kifejezést, a fürdős meg ezen lovagol a levél elején. Ilyet többet ne csináljatok, irgum-burgum.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.01.07. 14:47:10

@élményes:
en megeskuszpm neked mindenre ami szent, hogy meg a kornyekere sem megyek-ennek tobb oka is van- meg akkor sem ha megigered, hogy nem nyomod a homerodet az orrom ala

2010.01.07. 17:53:29

Így kell bolhából elefántot csinálni...

amenatyam 2010.01.07. 19:35:53

30 fok-ban KIZÁRÓLAG FAGYOSKODNI lehet egy ilyen jellegű medencében!

Az összes többi csak duma, mellébeszélés!

Az, hogy az üzemeltető milyen okok miatt nem tudta felfűteni, az MAGÁNÜGY! A 6 fős társaság NEM az ÜZEMELTETŐ beszállítójával, hanem az ÜZEMELTETŐVEL van üzleti kapcsolatban a jegyvásárlás révén!

Helyesebb lett volna, hogy a felajánlott jegyek mellé inkább egy bocsánatkérés társult volna a kioktató marhaság helyett!

Szintén nem indok, hogy egyébként ez a wellness fürdő a vezérigazgató szerint "szerény" áron adja a jegyeket. Az üzlet megköttetett, mivel nem szóltak a 4 foknyi csökkenésről, a ráutaló magatartás is fen áll.

Az üzemeltető erkölcsi és anyagi felelőssége vitathatatlan!

Én - nagy wellnessező létem ellenére - biztos, hogy a jelzett fürdőt MESSZIRE elkerülöm!

moli 2010.01.08. 10:12:48

@amenatyam: ~1 hete a 34-35 fokban en faztam. otthon joval melegebb vizet engedek a kadba.
süti beállítások módosítása