Tékozló Homár

Nagy, közös pert szeretnének a PPO-botrány károsultjai

2010.01.13. 00:04 | szily | 252 komment

(Nem tudja, mi az a PPO-botrány meg tömeges lehúzás? Itt az első Index-cikk, itt az első Homár-poszt, itt meg a második, keddi információkkal, a harmadik itt olvasható, és végül a negyedik, Tömeges feljelentések a rendőrségen... címmel ide kattintva érhető el.)

Friss hírek a PPO-gate-ről: több olvasónk is arról számolt be, hogy a ppo.hu nem engedi törölni a profiljukat és a regisztrációjukat. A levelesládánkat áttúrva úgy tűnik, hogy a károsultak közül egyre többen szeretnének összeállni valamilyen pertársaságba, hogy közösen próbáljanak jogi elégtételt venni. Lentebb idézni is fogok egy ilyen felhívást. Szerdán majd körbekérdezünk a Versenyhivatalnál, a Fogyasztóvédelemnél és civil fogyasztóvédőknél arról, mi a leghatékonyabb megoldás ilyenkor. Most pedig jöjjön a kedd éjszakai levélturmix.

Róbert arról számol be, hogy hiába mondta le még 2009-ben a regisztrációja meghosszabbítását, sőt hiába igazolta azt vissza a PPO mailben, a Véres Hétfőn az ő bankszámlájáról is megpróbálták leszívni a 2490 forintot:

Én - mint az a mellékelt pdf-ben látszik - decemberben emailben (az ÁSZF-nek megfelelően!) lemondtam a meghosszabbítást, amit PPO vissza is igazolt. Ennek ellenére le akarták hívni tegnap (2010.01.11-én) a 2.490,- Ft-ot, ami csak azért nem sikerült nekik, mert a webkártyámat decemberben cseréltem. Emailt én is írtam azonnal a honlapjukon keresztül, de már nem is várom a választ ... PPO emailje valamiért nem továbbítható, ezért pdf-ben mellékelem.
Az autópálya matrica a www.autopalya.hu oldalon javasolt egyik cégnél plusz költség nélkül megvásárolható interneten keresztül ...

Üdvözlettel:

K. Róbert

Dávid kedden képtelen volt törölni magát az oldalról és az egész ügy miatt megrendült a bizalma a hazai netes vásárlásban:

Én azon szerencsésebb földi halandók közé tartozom, akitől a PPO nem vont le tegnap zsét, pedig asszem, lett volna rá lehetősége, 2008 szeptemberben vettem náluk utoljára - és úgy néz ki, valóban utoljára - valamit, még az azóta is létező kártyámmal.

Az én előfizetési információim viccesen néznek ki, ugyanis PPO előfizetésem van, ami 0000.00.00-ig ki van egyenlítve. Állítólag utána pedig nem hosszabbodik meg. Timestampos screenshot mellékelve, ha a GVH kéri majd :)

Azért léptem be, hogy lemondjam a szolgáltatást... de NEM LEHET LEMONDANI, mint ahogy az a mellékleten is látszik... az ÁSZF szerint az "előfizetésem" menüpontban lehet lemondani, de nem. A bankkártya kezelés pedig fejlesztés alatt, azt mindenki látja...az is mi a f@sz, már bocsánat.

Nem tom mit tegyek, azt hiszem, benne voltam az első 1000-ben az országból, aki neten használt bankkártyát... még valami több mint 10 évvel ezelőtt, az Amazontól egy könyvet. Rendeltem már ebayről notebookot - pár éve - többszázezer forintért. Szóval nem vagyok az a félős és maradi típus, de biztos, hogy ezek után megrendült a bizalmam a magyar kereskedőkben. Szégyen.

Mindenesetre egy gyors és hatékony megoldás volt ez részükről az összes ügyfelük elvesztésére.

További jó tékozlást,
Dávid

László a Homár-olvasókhoz szeretne szólni, hát tessék:

szeretnék egy felhívást intézni az átvert társaimhoz, és erre a Homárt találom a legmegfelelőbb fórumnak.

Azt hiszem ez egy jó alkalom lenne egy precedens értékű pert indítani. Laikus vagyok, de azt hiszem létezik a pertársaság fogalma, és össze lehetne gyűjteni akár több ezer embert is. (Basic honlap, egyszerű regisztráció stb.) A perérték elég magas lehet (feltételezve a több ezer károsultat), és habár részemről keresztet vetek a 2.500 Ft-omra, de azt nem szeretném ha a PPO-nál maradna az összeg.

Szerintem érdemes lenne összeszedni az embereket, egy ügyvédnek felajánlani a perelt összeg felét, és jól meghurcolni ezt a mocsok céget. A kondíciókat ismerve szerintem biztos van olyan ügyvéd, aki ráharap a dologra és elviszi az ügyet. A hírnév és a várható bevétel miatt a várhatóan hosszú ügymenet is rentábilis lehet.

Mellesleg jogukban áll bármikor karbantartani a saját honlapjukat, de azért azok a cégek, akik azt szeretnék, hogy elérhetők legyenek, ezt éjjel 2 és 4 óra között szokták intézni. Akik pedig az ellenkezőjét szeretnék, azok egy várhatóan nagy közfelháborodást keltő action után közvetlenül.
Nagyon jóhiszeműnek kell lenni, ha nem akarjuk a rosszhiszeműséget feltételezni róluk.

Kérlek reagáljatok az ötletemre,

B. László

Asdfgh asdfgh nevű olvasónk nem hiszi el, hogy a PPO úgy kezeli az ügyfelek adatait, ahogyan azt magáról állítja:

www.ppo.hu
Tudázbázis/Bankártyákról
 
Idézet:
"Fontos, hogy a megadott adatokat a PPO semmilyen formában nem tárolja, hiszen a fizetést az OTP Bank Internetes Fizetés szolgáltatásán keresztül intézi."
 
Mint ismeretes, ez ebben a formában messzemenően nem igaz, lévén az OTP Direkt-re történő átnavigálás során lementtette a bankkártya adatok (amit amúgy semmilyen formában nem lehet a felhazsnáló által törölni vagy módosítani), és ezek - véleményem szerintem teljesen jogtalan felhasználásával - kezdeményezett átutalási megbizásokat.

Végül íme egy példány abból a sok tucat fel- és bejelentésből, ami kedden érkezett a BRFK-ra a megkopasztott ügyfelektől:

Tisztelt Cím!

Alulírott, S. Viktor (Szül: xxxx) panaszt szeretnék tenni az alábbiak miatt:

A tényállás :

Az Investech Kft. által üzemeltett www.PPO.hu nevű oldalon keresztül, mobiltelefon egyenleget lehet feltölteni, autópálya matricát vásárolni stb, egyszeri díjfizetés ellenében, azonban tagsági díj nélkül. Ehhez szükség van egy regisztrációra, amelyben során személyes adatokat kell megadni. A szolgáltatást alkalmanként vettem igénybe.

2010. január 11-én a cég önkényesen, megkérdezésem és értesítésem nélkül pénzt von le bankszámlámról. A levonásról számlát nem kaptam, annak ellenére, hogy korábban a számlát minden esetben megküldték részemre. Továbbá arról sem kaptam tájékoztatást, hogy a szerződés és a felhasználási feltételek változnak.
Az ppo.hu oldalt is csupán az egyes alkalmakkor látogattam.  Tegnap óta azonban a cég weboldala és ügyfélszolgálata is elérhetetlen.
A cég teljesen alaptalanul vonta le bankszámlámról az összeget, amelyhez hozzájárulásomat  nem adtam, amikor az oldalon regisztráltam.

Információim szerint cég tegnap óta regisztrált felhasználók bankszámlájáról pénzt kezdett el levonni.  A fizetési tranzakciót az OTP Bank által üzemeltetett ún. fizetési oldalon valósították meg,  A bankkártya adatokat kizárólag a bank látja és kezeli. Még a PPO dolgozói sem, így elviekben az Investech Kft. a bankkártya adataihoz nem férhetett hozzá. Értesüléseim szerint olyan személyek bankszámlájáról is vettek le pénzt, akik évek óta nem használták az adott oldal szolgáltatásait. Valamint olyan személyek számlájáról, akik kérték regisztrációjuk törlését, és erről visszaigazolást is kaptak.

Létezik egy internetes fórum a http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198287 címen, ahol a szerencsétlenül járt felhasználók osztják meg egymással sérelmüket.Valamint egy cikk a történtekről: http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/01/11/lehuzta_ugyfeleit_a_ppo/

Kérem, hogy a bejelentésem alapján a vizsgálatot elrendelni, és panaszomat kivizsgálni szíveskedjenek.

Budapest, 2010.01.12

Tisztelettel:
S. Viktor
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2010.01.13. 00:11:15

Már megint ez a ppo....

Eric_Cartman 2010.01.13. 00:17:13

...opp a ze tnigem ráM

۝merta-X 2010.01.13. 00:18:56

2.?

Amúgy ez sima alkalmazotti hackeléses lopás, ide a rozsdást

۝merta-X 2010.01.13. 00:26:23

Ja, nem. A buzik ingyenes regisztrációs és ingyenes 1 év után előre levonják a fizetéses második évi szolgáltatás éves díját. NICE...

monticello (törölt) 2010.01.13. 01:31:00

AZ ÉRINTETT BANKOK IS TÖVIG BEKAPHATJÁK MERT CINIKUSAN ASSZISZTÁLTAK A LEHÚZÁSHOZ! 48-AS SURRANÓTALPAT A BANKÁROK POFÁJÁBA!

hererál · http://hulyeemberek.blog.hu/ 2010.01.13. 01:39:40

Tényleg, hogy van ez a pertársaság? Nem vagyok érintett, de érdekel a téma.

JudgeSnyder 2010.01.13. 01:40:00

Villamosszéket a rohadékoknak! Nem pertársaság kell, hanem önbíráskodás! Tud valaki hasznos információt a lopás értelmi szerzőinek hollétéről, családjáról, ingatlanáról, autójáról...?

monticello (törölt) 2010.01.13. 01:43:28

@JudgeSnyder:
1055 Budapest, Kossuth tér 1-3. Ott kell elkezdeni.

Dervenkál Egon 2010.01.13. 01:55:28

Igaza van az egyik posztolónak. A bankártya adatokat nem is adhatták meg a PPO-nak. Azokat az OTP-s oldalon kellett bepötyögni. Vagyis az OTP adta át az ügyfél megkérdezése nélkül.
Elég sokat vásárolok interneten kártyával, de olyat még nem láttam, hogy ne kellett volna megadni a kártyaadatokat. Vagyis a kártyaszámot nem tárolta a rendszer (nintendo club, iTunes, bookline stb.).

smidgen 2010.01.13. 02:04:57

szerintem ez nem igaz, paypal-on is van subscribe típusú fizetés, azaz előfizetsz vmire havi/éves rendszerességgel vonnak egy bizonyos összeget. Itt is csak ennyiről van szó, csak sokan nem értik az online fizetés témában az "előfizetés" kifejezést. Paypal-on sem kérik subscribe-nál minden alkalommal az adatokat, ott viszont egy klikk lemondani később.

szóval szerintem, ha nem is könnyen de megúszák PPO-ék ezt az egészet

szucs.adam 2010.01.13. 02:37:10

@hererál: Egy hete vizsgáztam a témából... :) A Polgári perrendtartás szerint két fajta pertársaság (Pp. 51.§ a) pont és a Pp. 51.§ b)-c) pontok) létezik. Van egy ún. egységes (itt nem erről van szó) és van egy ún. egyszerű. A mi esetünkben ez az utóbbi lehet elképzelhető, az egyszerű két fajtája közül is a 51.§ c) pontja szerinti. Itt a a perbeli követelések hasonló ténybeli és jogi alapból kell, hogy eredjenek. Ez teljesül. DE E MELLETT: ugyanannak a bíróságnak az illetékessége megállapítható kell, hogy legyen minden egyes pertársra.
Ez azért jó, mert az illetékesség főszabály szerint az alperes lakóhelyéhez/székhelyéhez igazodik. És itt alperes csak egy lenne.

Egyébként a cég az ÁSZF végén kikötötte a Főv. Bíróság és a PKKB illetékességét a felmerülő perek esetére, de ez a kikötés semmis, mert közben megváltoztatták a Pp.-t és ezeknek a bíróságoknak az illetékessége nem kiköthető, (Úgy néz ki, erről a PPO-t nem tájékoztatták, pedig olvasni kell a Magyar Közlönyt, mint a ppo.hu belső levelezését :D:D::D).

Összességében szerinten a Pp. 51.§ c) pontja szerinti egyszerű pertársaság megalakítható lenne. FONTOS: kizárólag saját, joghallgatói véleményem; SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK ÉRTE!!!

Bolee 2010.01.13. 02:42:55

pedig ha vállalnál egy fokkal menőbb lennél, ezt tanulod de nem vagy rá büszke, nem vagy benne biztos? Kérlek pm a neveddel, hogy soha ne forduljak hozzád jogi tanácsért.

orumiya 2010.01.13. 02:44:13

Milyen meglepő, valóban nem lehet regisztrációt törölni az oldalról...

szucs.adam 2010.01.13. 02:49:51

@Bolee: Miért vállalak felelősséget érte. Én személy szerint meg vagyok győződve arról, hogy teljesen rendben van, amit leírtam, főleg azután, hogy hiszed vagy nem pont a "Pertársaság fogalma és fajai" tételt húztam a vizsgán és hibátlanul tudtam.
Az pedig, hogy kihez fordulsz jogi tanácsért a saját döntésed. Valóban lehet, olyanokhoz menni, akik fennhangon és magabiztosan mondják a teljes hülyeséget, de olyan is lesz a per kimenetele a számodra...

Megdobbent 2010.01.13. 02:51:35

Sajnos, kedves S. Viktor a tenyallast majd a nyomozat lezartaval allapitjak meg, te leirtal egy sztorit. Ha mar feljelentesz, maradj a feljelento szerepeben, a nyomozati vagy ugyeszi szakaszt hagyd meg azoknak, akiket ezert fizetnek az adodbol, ez az o munkajuk :)

Egyebkent minden PPO-s karosultnak sok sikert a harchoz, ha netan onbiraskodtok (amit nagyon nem helyeslunk itt a nagy jogeegyenlosegben!) legalabb videot ne publikaljatok majd az otletgazda kerdorevonasarol, mert az mar telleg tulmenne minden hataron ;)

szucs.adam 2010.01.13. 03:18:49

Egyébként még annyit hozzátennék a dologhoz, hogy az nem lenne a pernek akadálya, hogy ahogy ezt több fórumon is olvashattuk (meg a banki terhelés megjegyzés rovatában) Svájcban van bejegyezve a cég; még az nem baj, hogy nem EU-tagállam Svájc.
Valamint a cikkben érintették a pertárgy értékét, ha pertársaság alakul, abban az esetben az összes pertárs követelésének összege lenne a pertárgy értéke, ami a legvisszafogottabb becslések szerint is jócskán 100 millió Ft felett lenne.

daniferi 2010.01.13. 04:49:08

Ugyan már, hiába minden. Okosan megcsinálták. Mindenkitől lehúzták a pénzt, aztán ha esetleg pár év múlva úgy dönt a bíróság, hogy mégse jár nekik, majd visszaadják.

Belegondoltatok abba, hogy mennyi pénz ez? S abba, hogy ekkora összeget befektetve mekkora haszonra lehet szert tenni? S ha később vissza is kapjátok a pénzt, ők akkor több milliót megkerestek ezzel?

Az lesz a vége, hogy visszaadják a pénzt, de utána a nevetek kuss, sőt, még ők lesznek a jófiúk, hogy visszaadták. Ahhoz meg senkinek nincs köze, hogy közben kicsit megforgatták a lóvét és kerestek vele, hiszen ti kárt nem szenvedtetek.

(Hacsak nem az van, hogy már Thaiföldön süttetik a hasukat)

papamaci1 2010.01.13. 05:29:25

Nem kell neten vásárolni. Kész. Mi a probléma ?

Hadrianuska 2010.01.13. 06:05:59

@velkedravce: Nem kell surranótalp, míg nagyszüleik kedvenc üdülőhelye, auswitz üresen áll...

MIKRO 2010.01.13. 06:31:41

@papamaci1: H***e maradi p*cs remélem az összes ABC-be, benzinkúton, étterembe..stb. átb*szák az agyad...
Nem kell ehhez Internet...
Lehúznak nap mint nap.... Ja és akkor véleményed szerint nem kell levegőt venni és kész? Mi a probléma?

ancsams 2010.01.13. 06:39:37

A probléma lényegét nem látjátok még mindig: az OTP fizetési felületén fizettünk tavaly vagy tavalyelőtt a matricavásárlásért. Az oldal most is azt hirdeti, hogy az OTP biztonságos felületén adjuk meg a kártyaadatokat, ök nem látják.
Akkor, hogy a francba tudták megterhelni az elmúlt két évben használt bankkártyákat? Hogyan lehet, hogy az OTP fizetési felülete kódok és jelszavak nélkül fizetési tranzakciót kezdeményez? Az OTP a legnagyobb húnyó: vagy ellopták töle az adatainkat, vagy ö is benne van!

rezo_O 2010.01.13. 06:43:09

B Laszlo tortenetehez adalek, hogy a bankkartya kezeles jo reg ota fejlesztodik. Tavaly ev elejen, mikor elinditottam egy mobil feltoltest, persze, kellett regisztraltam is, adatok is megadtam, de vegul eljutottam oda, hogy ki kellett valasztani a csomagot (es oda volt irva, hogy ket eves, es az elso ev utan kell fizetni), ezert ugy dontottem, hogy leszarom az egeszet, nem fogok azert meg fizetni, hogy fizethessek, a bank igy is lehuz elegge. Na es mar akkor sem lehetett a bankkartya adatokat kitorolni. Az a kurva nagy szerencsem, hogy elirtam.

Szegyen, hogy a mobilszolgaltatok oldalan nincs lehetoseg feltoltesre, csak muanyag telefonokat lehet venni.

Szegyen, hogy a PPO tisztessegtelen uzletpolitikaval alaassa az internetes kereskedelembe vetett bizalmat.

Es ami tortent, azert nagyon meg lehet oket baszni, de ne aggodjon senki egy percig, ha szorul a hurok, jon egy masik ceg, az ugyvezeto eltunik, lattunk mar ilyet. Tudja valaki mi van a matricas autokkal? Kit vontak felelossegre?
Arrol nem is szolva hogy a hivatalok is hozhatnak kedvezo hatarozatot, bar a tajekoztatasba muszaj lesz belekotniuk ;)

Ez egy szep hosszu ugy lesz, aki indulatos, most nekimegy 2500 forintert, aztan fel ev mulva mar le se szarja. En azt javasolnam, ha mindenkeppen perelni akartok, akkor tomoritsetek egy helyre a koveteleseket.

Es csak sms alairokoddal fizessetek az interneten.

Harlequin 2010.01.13. 07:09:32

Azon gondolkoztam, hogy tőlem miért nem vontak le semmit, aztán rájöttem a triviális megoldásra: lejárt a kártyám, az újjal meg még nem vásároltam semmit.
Velem ráb@sztak a kis genyák.

sashimi 2010.01.13. 07:18:34

Investech Kft tette nem csak egy kis lenyulas, hanem az egesz magya internetes kereskedelmet veszelyezteti.
A dobbenetes az, hogy egy ilyen, az egesz gazdasagot veszelyezteto tett miatt az ugyeszseg es a rendorseg nem kopogtatott mar tegnap az ajtajukon.

K4rch1 2010.01.13. 07:21:42

Aki olyan hülye, hogy minden szir-sz@r weboldalon megadja a bankszámlája adatait, az meg is érdemli, hogy meglopják.

Valahogy nem tudlak sajnálni titeket.

indapass2009 2010.01.13. 07:36:53

Konyorgom, hagyjatok mar az OTP-t. Itt arrol van szo, hogy vannak akik regisztraltak magukat a PPO oldalan es ott meg kellett adniuk a bankkartya szamot, mint kenyelmi szolgaltatast. Tehat innen tudja a PPO a bankkartya szamot es nem az OTP oldalarol.

privateer 2010.01.13. 07:45:23

Kell egy virtuális netes kártya és azt kell használni. Én is megyek és intézem.

Layosh 2010.01.13. 07:45:35

Tőlem sem vontak le pénzt szerencsére. Most amikor belépek az oldalukra, rögtön az új bankkártyámat szeretnék regisztrálni a rendszerükben. A jó kurva anyjukat, még mindig próbálkoznak! Vigyázzon mindenki, megy a legális lenyúlás!

croocq 2010.01.13. 07:46:07

aki nem tudja törölni a regisztrációját a ppo-nál, meg az is aki tudja, a legjobban teszi, ha azonnal felhívja a bankját és közli, hogy elvesztette a bankkártyáját, letiltatja és újat kér. ez megakadályozza, hogy a jövőben kaszálni tudjon a ppo.

Fittipaldi 2010.01.13. 07:48:09

@MIKRO: úgy tűnik rosszak a tapasztalataid, téged átbaszott a ppo is, igaz? Gondolom papamacit viszont nem. Akkor ki is a hülye pöcs? :)

Amúgy szerintem lehet vásárolni neten, de bankkártyával semmiképp, csak utánvéttel. Megkapod az árut, szolgáltatást, utána fizetsz, ennyi.

Viszont aki a kártyája adatait akárhol megadja, és közben elhiszi, hogy ezzel egyszerűbb lett az élete, na az az igazán ostoba.

Dr Gregory House 2010.01.13. 07:51:34

@K4rch1: „Aki olyan hülye, hogy minden szir-sz@r weboldalon megadja a bankszámlája adatait, az meg is érdemli, hogy meglopják.”
Butaságot beszélsz! A T-Mobile, a Pannon és a Voda is hozzájuk irányít, ha neten akarsz tölteni, valamint az OTP stratégiai partnere a cég. Szóval nem lehet leszirszarozni.

macska69 2010.01.13. 08:01:57

@K4rch1: amikor ELŐSZÖR vásárolsz, nem gondolod, hogy lesz hunyó a játékban, főleg nem, ha ehhez az elvileg garanciát jelentő OTP asszisztál.
feltételezem, hogy provokálod a többieket, mert ennyire nimnula nem lehetsz...

thob 2010.01.13. 08:17:02

@indapass2009: NEM a ppo oldalon kellett megadni a kártyaszámot, hanem az OTP weboldalán. Miért okoskodsz, ha nem vagy képben?

Heck Elek 2010.01.13. 08:23:58

Tanulság: szar kis magyar cégnél nem vásárolunk.
amióta van net (kb. 15 éve) neten vásárolok, paypal, amazon, kisebb USA cégek, kinaiak (Hong Kong), szállodák szerteszét a világban, csak neten 600-700 kártyás tranzakcióm volt, soha sehol nem húztak még le.

titkom 2010.01.13. 08:26:40

...x@r ügy ez PPO... kellően NAGY gazemberség :-(((
...az még a X@R-abb, hogy jó esélye van annak, hogy kigondolták ezek előre a kiskaput... meg fogják úszni...

Van-e itt valaki, aki a PayPal-t (www.paypal.com/hu) ismeri, netán használja is?
Épp mostanában ismerkedek vele, jó lenne némi tapasztalati infó róla...

meehi 2010.01.13. 08:27:44

Tegnap megfogalmazódott bennem egy levél, amit ma el is küldtem a ppo-nak, megosztom veletek is:

Kedves PPO Ügyfélszolgálat!

Először is engedjék meg, hogy mély tisztelettel meghajoljak az Önök munkája előtt. Tisztában vagyok vele, hogy Önök képezik a Vár védvonalát és a sok panasszal szemben Önöknek kell a legjobb tudásuk szerint (nagy önmérséklettel) az ügyfelekkel kommunikálni. Óriási tiszteletben tartom a munkájukat, azonbam remélem tisztában vannak vele, hogy amennyiben egy horda megrohamozza a Várat, a szarkupac hamar összeomlik és a bűz elsősorban a várvédők orrát fogja bántani, míg a királyok vígan lakomáznak a trón oltalmában. Egyszóval csak reménykedek abban, hogy Önök is kapnak jutalékot a 2490 forintos adományomból, máskülönben a kemény, stresszel járó munkájuk nem más, mint "szarszag a szélben".
Ha Ön a PPO ügyfélszolgálatán dolgozik kérem válasszon az alábbi menüpontok közül:
a) Azonnal új munka után nézek
b) Végre megveszem a 32"+ LCD TV-t, amit már régen kinéztem magamnak. (Ugyanis sok x 2490 Ft = rengeteg pénz = nagy jutalék, ha tévednék, kérem jelezze a felettesének, hogy Ön is igényt tart a jutalékra, a 326-os formanyomtatványt kell kitölteni.)
Nagyszerű, remélem mindenki a b) pontot választotta és azt is, hogy a készülék a garanciális idő lejárta után tönkremegy és a pillanatnyi öröm szerte foszlik, csakúgy mint a "szarszag a szélben".

u.i.: ezt a levelet senki se vegye személyes sértésnek.

privateer 2010.01.13. 08:28:33

Nem a 2490 forint zavar engem. Hanem az a módszer ahogy lenyúlták.

Normális rendszereknél szépen deaktiválódik az előfizetésed, és látod hogy be kell fizetned valamit az újraaktiváláshoz. Használok én hasonló rendszert, és ott tudom hogyha lejárt a díj, az oldal fele elérhetettlenné válik a számomra. Fogom és előfizetés menüpontban kifizetem a következő időszakot. Én hagyom jóvá.

Amit csinált a ppo az azonnali inkasszózás volt, ami törvénytelen. Inkasszózás előtt tudtommal kiértesítik az ügyfelet.

zseni 2010.01.13. 08:37:24

Több internetes előfizetésem van. Egyetértek az előttem szólóval abban, hogy lejárat előtt küldenek levelet. Több internetes portál is kettő felszólítást küld, egyet 30 nappal előtte és egyet 8 nappal előtte. Volt olyan, hogy ennek ellenére még is elfelejtettem befizetni az összeget, de nem töröltek, mivel tapasztalatból tudják, hogy van több olyan ügyfél is, mint én, ezért a lejárat után még 8 napig meghagyják a regisztrációt. Az értesítő pedig az email címemre megy és nem holmi belső levelezésre, amit fene tudja mikor olvasok el, ill. nem kell elfelejteni, hogy normális esetben ezek a portálok hivatalos csekket is küldenek előtte 8 nappal. Szóval, itt a PPO esetében el kell gondolkodni, ill. azon is, hogy az OTP milyen esetben enged kifizetéseket egy számláról. Ezt arra értem, ha valakinek tudom a számlaszámát vagy a kártyaszámát még a banknak nem kell engednie a kifizetést.

Heck Elek 2010.01.13. 08:37:38

@Heck Elek: amióta magyarként lehet regisztrálni náluk (nem emlékszem, de kb. 4-5 éve talán) folyamatosan használom (kb. 100 tranzakcióm volt, főleg fizetés, de kaptam is már pénzt) soha semmi gond nem volt vele.

seldon.h 2010.01.13. 08:41:00

A bankkártya számot nem tárolja sem a PPO, sem más online kártya elfogadó ( VPOS ) , igy emiatt nem kell aggódnia senkinek,

a kulcsszó a " regisztrációval összekötött vásárlás" igy csak a regisztrációs adataidat kell tárolni, amivel a bank fele "recuring" ( ismétlődő) vásárlás kezdeményezhető.

vagyis ezt a lépést már egy ideje tervezgethetik..

ako-ako 2010.01.13. 08:41:35

@titkom: en mar ugy 4-5 eve hasznalok paypal-t (többnyore az ebay-yel kombinalva), teljes megelegedesemre.
fogadja a hitelkartyat, a bankszamlat es egyenleget is fel lehet ra tölteni.
penzt küldeni ingyenes, fogadni 1,9 – 3% között mozog.
sajnos, amig nem vezetik be mo-n az eurot, a ktg. a magasabb tartomanyban lesz, mert rajön meg az atvaltas ktg-e is. de villamgyors, mert a penz pillanatokon belül jovairasra kerül.
a ktg-ek miatt sok kereskedö különdijat szamol fel, ha paypallal fizetsz, viszont sokkal gyorsabb, mint az utalas. valamit valamiert.

Bandi_jóválasztás (törölt) 2010.01.13. 08:48:20

Az lenne a kérdésem, hogy PPO-s poszt nem lesz?

Boldog új évet kíván a Pocsay család.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.13. 08:51:21

Arra hivatkoznak, hogy 2009-es évet ajándékba kaptad regisztrációkor (már aki akkor regisztrált) és fizetni csak a 2010-ért kell.

Költői kérdés, hogy miért nem a "megszokott módon" azaz regisztrációkor mondják fizess 2500Ft-ot, és cserébe 2011.01.01-ig garantálják (vagy fél- ill. negyedéves tagságnál értelemszerűen) a "szolgáltatás" használatát.

Tuti kevesebb regisztráló lenne, de sokkal kevesebb olyan aki felháborodott, mert visszaáltek a kártyájával...

Továbbra is fenntartom, hogy a mobilfeltöltős cégeknek is sünt, mert üzemeltetnek egy feltöltőkártya disztribúciós hálózatot, jattolnak a kereskedőnek a nyomdának, fenntartanak egy telefonos regisztrálós helyet ill. üzemeltetnek ATM / bankos feltöltést (jattolva a banknak) mindnek van megfelelő webshopja (sz3x képet vehetsz) de egy elcseszett opciót, hogy egyenlegfeltöltés már luxus belerakni, holott nemegy nevenincs Bt tudja használni...

Dr Gregory House 2010.01.13. 08:51:22

@Heck Elek: "Tanulság: szar kis magyar cégnél nem vásárolunk."

Butaságot beszélsz! A T-Mobile, a Pannon és a Voda is hozzájuk irányít, ha neten akarsz tölteni, valamint az OTP stratégiai partnere a cég. Szóval nem lehet leszarkismagyarcégezni!

Ráadásul a vezetőik a magyar online vásárlás pápái, előadásokat tartanak, díjakat nyernek stb.

Mielőtt írsz, nézz utána! Vagy vegyél be te is Vicodint!

Palu01 2010.01.13. 08:53:26

Igy van levonas elott ki kellett volna ertesiteni, nem a sajat honlapjan, egy szamodra fentartott helyen, ahogy ok modjak, de remelem eljut adig az ugy, hogy valamifele buntetesben vagy megrovasban reszesulnek, mert, ha nem jaj nekunk, minden kartyas fizetes utan reteghetunk. (Bocs az ekezetekert, de angol az xp-m)

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.13. 08:57:41

@zseni:
Még jobb, ha 30,20,10 nappal a lejárat előtt linket kapsz (amire ha rákattansz egyrészt megerősíted az igényt, hogy érdekel a dolog, láthatod az aktuális ÁSZF-et, reklámot, ami kell).

Ha nem kattansz (mert a mailt is ritkán használod, elutaztál Afrikába vagy kórházban fekszel) akkor az jön le, hogy nem akarod használni, nem hosszabbítják meg a regisztrációdat, inaktívvá tesznek. Aztán ha előkerülsz, befizeted az akkor aktuális összeget és máris látod az adataidat vagy új előfizetést nyitsz (nincs különbség elvileg a két összeg között, de az elsőnél láthatod a megadott adataidat)

Ez se bonyolultabb sokkal, de megbízhatóbb

ako-ako 2010.01.13. 09:01:17

a legnagyobb baj az, hogy a ppo-nak nincs konkurenciaja otthon es durvan visszael a monopolhelyzetevel.
nemeto-ban pl. a böseg zavara uralkodik lyen feltöltökböl a piacon, ha egy ceg ilyen trükkökkel probalkozna, mar huzhatna is le a rolot.

Palu01 2010.01.13. 09:01:47

de nem tudom, valakikk nagyon tusolni akarjak az ugyet, mert meg egyik tv-hirekben sem lattam, vagy hallotam rola

keptündzsekk 2010.01.13. 09:07:01

@meehi: pontosan ezen akadtam fel én is... lásd pl. internet előfizetésnél, ha nem perkálsz, nem vonnak le automatikusan, hanem megszüntetik a szolgáltatást... de ugyanígy működik pl. a lakás rezsiköltségeinél a fűtés vagy az áram igénybevétele is, azaz ott se nyúlnak le önkényesen pénzt a számládról amennyiben nem fizetsz, hanem nemes egyszerűséggel megszakítják a szolgáltatás nyújtását. még sorolhatnám a hétköznapi példákat, szinte mindenütt így szokott működni.

Heck Elek 2010.01.13. 09:09:41

@Dr Gregory House: értsd úgy, hogy a "szar kis" -be beleértem egész Abszurdisztánt OTP-stől ...és mint ahogy a mellékelt példa mutatja, teljesen joggal teszem.

(amikor az OTP leszerződött a VISA-val (Mastercarddal, stb.) akkor azt irta alá velük - többek között -, hogy a mellékelt lista szerinti esetekben az ügyfél kérésére chargeback-et alkalmaz (visszatéríti a pénzt)

itt vannak a chargeback kódok, VISA CHARGEBACK REASON CODE 41 ez pont erre való. Egy normális (nyugati bank nyugaton lévő fiókjában gondolkodás nélkül ezt teszik)

direct.53.com/help/53direct/Visa%20Chargeback%20Reason%20Codes.htm

misko 2010.01.13. 09:12:48

Sehr Geehrte Damen Und Herren, Tisztelt Károsultak!

Értesítem Önöket, hogy nagy múltú zürichi ügyvédi irodánk készséggel vállalja az Önök jogi képviseletét az elkövetkezendő peres eljárásban, teljesen ingyen!.
Erre irányuló igényüket internetes honlapunkon jelezhetik felénk, regisztráció után. Ennek során kérjük, adják meg azon bankkártyájuk adatait, amellyel a visszaélés történt, hogy a tranzakciókat beazonosíthassuk!

Tisztelettel:

Dr. Franz Beckenbauer

tlantos 2010.01.13. 09:13:47

Azzal nincs semmi gond, hogy egy elofizetes jellegu szolgaltatasert egyszercsak levonjak a dijat (ileltve meghosszabbitasnal ujra meg ujra).
Ismert dolog, eleg hamar talaltsz olyan weboldalt, ahol van ilyen (recurring transaction). Az alapot adhatja pl. a ccbill.com
Egyetlen nagyon korrekt lepcsot viszont ok nem hagynak ki : par nappal a meghosszabbitas elott kuldenek egy emailt, hogy ez es ez az elofizetes ekkor es ekkor lejar, es terhelik a kovetkezo dijat. ha ezt nem szeretned, kattint ide a lemondashoz.

amatőr 2010.01.13. 09:21:22

Nem tudom a másik két cégnél ez hogy működik, de egyenlegfeltöltés esetén a Pannon nem irányít át a PPO-hoz. Ha az ember be van regisztrálva a pannonline-ra, akkor ott el lehet intézni az egyenlegfeltöltést is, bankkártyával. Évek óta így csinálom, mert nem akartam a PPO-t használni.

dimitrij 2010.01.13. 09:22:02

@velkedravce: milyen érintett bankok? egy bank érintett, az otp, velük áltak kártyaelfogadási szerződésben. a banki termék ebben az esetben eszköze egy csalásgyanús tevékenységnek. nem kellene ostobaságokat beszélni...

Heck Elek 2010.01.13. 09:23:15

@tlantos: Ismert dolog, eleg hamar talaltsz olyan weboldalt, ahol van ilyen (recurring transaction)

a szóban forgó bűncselekmény elnevezése pedig: recurring charge fraud

keptündzsekk 2010.01.13. 09:23:26

otp direct-ről meg jelenleg is műxik a telós egyenlegfeltöltés. otp direct havi díja 100 ft, éves szinten 1200.

zeee 2010.01.13. 09:24:00

@tlantos:

Ezzel egyetértek. Egyebekben a szerződés automatikus meghosszabbítását sem lehet pillanatnyilag inaktívvá tenni, nyilván ez sem fair.

A meghosszabbítás díját azonban önként fizettem a szolgáltatónak, úgyhogy eddig engem nem ért kár. Attól sokkal inkább tartok, hogy az össznépi örjöngés és hisztériakeltés tönkreteszi a szolgáltatót és azok is károsulttá válnak, akik el tudják fogadni, hogy a szolgáltatásért esetleg fizetni is kell.

A többszörös offshore tulajdonlás miatt egészen nyugodtan lehet perelni, - annak nem sok eredménye lesz.
Amennyiben a szolgáltató működni akar, akkor szerintem meg fogja fontolni a nem szabályosan elvett összegek visszafizetését.

csudabogar 2010.01.13. 09:24:24

HA MAGYARORSZÁGON JOGBIZTONSÁG LENNE, AKKOR A PÉNZINTÉZETEK, LÁTVA A TÖMEGEKET ÉRINTŐ PROBLÉMÁT, VISSZATARTOTTA VOLNA A PÉNZLEHÍVÁST ÉS MOST AZ A ROHADÉK CÉG PERESLEDHETNE, HA AKARNA! UGYANIS, ENNYI EMBER NEM ÉRTELMEZHET FÉLRE EGY VILÁGOSAN MEGFOGALMAZOTT ÉS TUDATOSAN VÁLLALT SZERZŐDÉST. LÁTSZIK, HOGY ÁTVERÉSRE MENT AZ EGÉSZ ÉS EHHEZ KOLLABORÁL AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS ÉS A PÉNZÜGYI RENDSZER, VALAMINT AZ ÁLLAM IS.
SOHA TÖBBÉ BANKKÁRTYÁS VÁSÁRLÁST!

zeee 2010.01.13. 09:25:25

@amatőr:

Én pedig nem szerettem volna 4 szolgáltató 4 különböző felületén keresgélni, ami hol működött, hol nem. A ppo megbízható volt.

kulup 2010.01.13. 09:26:19

@ako-ako: Miért ne lenne a ppo-nak konkurenciája ? Autópályamatrica az autópalya.info -n, regisztráció és plusz költség nélkül. Mobil egyenlegfeltöltés a normálisabb netbankokban vagy a szolgáltatónál. Ja, szigorúan csak netkártyával, és csak közvetlenül a vásárlás előtt szabad rátenni a pénzt. Nem is értem, hogy lehet megadni a fő kártyaszámot neten.

zeee 2010.01.13. 09:27:22

@csudabogar:

MESÉLJED MÁR EL? HOGY A PÉNZINTÉZET MILYEN ALAPON SZÓLHATNA BELE KÉT FÉL SZERZŐDÉSES VISZONYÁBA? MI KÖZE ENNEK A JOGBIZTONSÁGHOZ?

MIKRO 2010.01.13. 09:27:48

@Fittipaldi: Hát nem talált...nem buktam ezen a cégen , nem vettem igénybe a szolgáltatásait, de bemocskolják a magyar internetes vásárlást.. Eddig se nagy kedvvel vásároltak a magyarok a neten ezután meglehetne nézni a statisztikákat.
Személy szerint szoktam vásárolni a neten, hál istennek nem jártam így mint az itteni károsultak. Sokkal többször jártam már úgy hogy a "való" életben történő fizetéskor vágtak át. Ennyit a balf*ságról... És aki tagadja, hogy Őt még nem vágták át az hazudik...vagy épp nem tud róla.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.13. 09:28:15

Jol rakurtam en is. Valamikor regen - tavalyelott? tavaly? hasznaltam ezt a szar oldalt. De mikor lattam hogy fizeteos lesz, utana nem hasznaltam.

Tegnap neztem a netbankomat, tolem nem vontak le. Fasz voltam es nem kotottem le az osszes penzemet. Erre ma nezem, es ma tolem is levettek!

EMBEREK! AKITOL MEG NEM VETTEK LE, DE KOZE VAN AZ OLDALHOZ, TEGYE MEG A SZUKSEGES LEPESEKET! Nehogy igy jarjatok ti is!

zeee 2010.01.13. 09:29:38

@kulup:

A ppo-nak konkurenciája nincsen, hasonló integrált szolgáltatást senki nem boztosít. Alternatívákat persze lehet találni.

dimitrij 2010.01.13. 09:29:39

@Dervenkál Egon: különséget kellene tenni a virtuális POS (klasszikus internetes elfogadás) és sima POS között. ha valaki megadja a kártyaadatait egy regisztráció alkalmával, amit a cég (mondjuk a PPO) letárol, és az alapján a saját telepített POS terminálján terhelget, akkor ugye egy egészen más helyzet áll elő, amit nem kellene összekeverni a vurtuális POS-szel, ahol a kártyaszám és egyéb adatok megadása a bank honlapján történik.

ako-ako 2010.01.13. 09:31:40

@zeee: nem az a baj, hogy a ppo belerokkan, mert felölem mehetnek a levesbe. a nagyobb baj az, hogy megrendült a kartyas fizetesek iranti eddig sem tul erös bizalom mo-n.

dimitrij 2010.01.13. 09:31:43

@csudabogar: miből gondolod, hogy jóváírták a cég számláján ezeket az összegeket?

zeee 2010.01.13. 09:33:49

@MIKRO:

Bocsesz, engem eddig nem vágtak át.

Egyébként hosszú listát tudnék sorolni azokról a cégekről, ahol már egy rendelést is a frissítés folyamatos megrendeléseként is kezelik, pl. Dashöfer.

int32 2010.01.13. 09:34:55

Nekem nem tudták levonni, mert a hitelkártyámon nem volt keret.
Ma már pedig megigényeltem az új kártyát. Régi letiltva.

Tegnap jeleztem nekik, hogy töröljék a regisztrációmat. Kíváncsi vagyok megcsinálják-e.

ako-ako 2010.01.13. 09:37:51

@kulup: en azt sem tudom, mi az a netkartya. csak hitelkartyat, paypalt es atutalast hasznalok netes fizetesre.
a konkurencia-nelküliseget ugy ertettem, hogy ilyen független feltöltökböl nincs:

www.aufladen.de
www.onlineaufladen.at/
prepaid-vergleich-tarife.de/prepaid-online-aufladen/
stb.

ezekböl nemet nyelvterületen dunat (illetve donau-t hehe) lehetne rekeszteni.

zeee 2010.01.13. 09:38:14

@ako-ako:

Ha megrendült, akkor fizetsz Kp-val...
Már írtam korábban, hogy egy ismert német szállodában készpénzzel fizettem. Nagyjából 300 Euróba került a tartózkodás költsége. Biztosítékként elkérték a bankkártyámat, amelyen ki tudja miért zároltak 1000 Eurót. Egy hónap után oldották fel az összeg zárolását, többszöri levelemre semmilyen érdemi választ nem adtak.
Hasonlóan működik a Web.de Ag rendszere is. Úgyhogy nagyon úgy néz ki, hogy Európa szebbik felén sincsen kolbászból a kerítés.

ako-ako 2010.01.13. 09:45:11

@zeee: igaz. a web. de egy durva bagazs, en ha tehetem, kerülöm öket. a szallodas sztorihoz nem tudok szolni, en meg nem kerültem ilyen helyzetbe. ha igy volt, az durva.
igaz, nem is gyakran alszom szallodaban. :)
nincs kolbaszbol a kerites, de nem nezik lepten-nyomon hülyenek az embert olyan szinten, mint mo-n.

moncayo 2010.01.13. 09:49:10

Miután számlát sem adtak (bér ez érdekes lenne, hiszen a terhelést egy scvájci off shore cég végezte), azért be lehetne kinálni őket az APEH-nél. Több mint 100.000 db. számla elmulasztása milliárdos büntetést vonhat maga után, de a postázása se kevés költség.

Viktus 2010.01.13. 09:50:38

"Mint ismeretes, ez ebben a formában messzemenően nem igaz, lévén az OTP Direkt-re történő átnavigálás során lementtette a bankkártya adatok"

Regisztrációnál megadtál bankkártya adatot arról tudnak lehúzni az otp rendszerét sehogy nem tudják b*sztatni ...

Nekem online fax van náluk bajom sosem volt vele mindig januárban leszedik az éves cuccot, és annyi.

moncayo 2010.01.13. 09:52:31

Úgy vissza lehet követeli a számlevezető bankon keresutül egyszerűen a pénzt. Ez egy virtuális POSes keresztüli un. "card not present" szolgáltatás volt, s ez esetben a teljesités bizonyitási terhe az eladón van. Egyszerüen meg kell kifogásolni, hogy nem kapott semmit a terhelésért, illetve amire hivatkozik a kereskedő (tagdíj), az nem igaz, mert ő nem kért semmiféle plusz tagságot. A magyar jog szerint a pénz visszajár. A bank köteles egy chage back-et végezni.

Viktus 2010.01.13. 09:52:50

@ancsams:

A regisztrációnál megadtad nekik a kártya adataidat úgy :D azzal lehetett beregisztrálni. Az meg bőven elég ...

s.o.v.i.e.t 2010.01.13. 09:54:53

snorrer társaság! ingyen szolgáltatásra vártatok? menjetek el megvenni az autópálya matricát, telefonfeltöltőt, lotto-t, ... minden alkalommal. jaa! hogy 1 év alatt az így eltöltött idő és esetleg a közlekedésre elhasznált üzemanyag lényegesen több, mint ez a 2490 Forint? és ez pár pillanat? nincs sorban állás, vagy esetleg olyan, hogy épp nincs matrica,...?
ingyenmagyar????

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2010.01.13. 09:55:05

Attól eltekintve, hogy sztem ez tisztességtelen piaci magatartás, én nem fogok évi 2490,- forintért pereskedni. Ez két Whopper menü ára, ami persze nem kevés, de úgy gondolom, hogy nem áll arányban a kellemetlenséggel - több energiámat elvenné a peres bohóckodás, mint amennyitt pénzben vesztettem. Cirka 3 éve használom a PPO-t, eddig elégedett voltam, ezután viszont bekaphatják bőnyállal; megoldom máshogyan, amit eddig náluk intéztem. Mindegy.

Azt viszont határozottan sérelmezem, hogy nem tudom törölni a regisztrációmat. Átállítottam, hogy szűnjön meg 2010 végén, mégis legjobban szeretném MOST AZONNAL megszüntetni. Inkább vesszen a 2500 pénz, de törölni akarom az accountot - lehet, hogy én vagyok a vakegér, de erre nem találok lehetőséget sehol. Na nekem EZ gáz.

Volkov 2010.01.13. 10:01:07

Ez csak most jutott eszembe, hogy pont most változott az a törvény is amelyik a "kis értékű lopásokat" rendezte, azaz, hogy milyen összeghatár fölött foglalkozik a hatóság az üggyel. Ha jól emlékszem, hogy maradt összeghatár (a 2500 Ft bőven alatta van) VISZONT ha több ilyet követ el valaki akkor "összeadódik" a kár értéke és a bíróság annak megfelelően mérlegel.
Ha lenne egy rámenős ügyvéd, akár ezt az aspektust is meg lehet lovagolni.
De javitsatok ki ha nem igy van.

Viktus 2010.01.13. 10:02:52

Mondjuk nekem számlát is szoktak aztán postázni a trancakció után.

Volkov 2010.01.13. 10:04:01

Egyébként a faszit valaki már megruházta? Egy csicskalángos azért minimum kijárna, persze csak nem hivatalosan, hanem állampolgárilag...

karcsika79 2010.01.13. 10:16:27

Nekem ma jött meg a feketeleves SMS a CIB-től, úgy látszik még leszünk itt egy páran!

privateer 2010.01.13. 10:17:50

@Zulu Alfa Kilo:
Nem vagy te repülés rajongó, vagy fsklub tag? Nicked miatt kérdem.

Más: ASZF 2.9 es pontjában ott van az email. info@investech.hu ahol kell a törlési igényt kérni.

Ne kapkodjátok el azonban ezt a dolgot. Ne ész nélkül mondjátok le, hanem írjátok oda hogy kéritek vissza idő arányosan a pénzeteket.azaz kb 2400 forint még visszajöhet.

kulup 2010.01.13. 10:18:07

@ako-ako: Szerencséd volt. Hogy nem tudod mi a netkártya ? Te tudod. A lényeg, hogy szerintem csak olyan kártyát szabad használni, amiről nem lehet semmit levonni, csak ha kifejezetten kéred. A hitelkártya nem ilyen.

MrZed001 2010.01.13. 10:19:22

Engem legjobban az zavar, hogy ez MÁR MEGINT EGY K.RVA OFFSHORE CÉG!

Sőt, a Kossuth téri zsinagógában már a mostani cégadatokat is titkosítani akarják, hogy véletlen se legyen lebuktatható és elnáspángolható egyetlen mocskos bűnöző sem ....

Be kellene tiltatni minden offshore, vagy offshore tulajdonosú céget !!!!!

privateer 2010.01.13. 10:19:48

Netkártyáról jut eszembe.
Eddig is kevés magyar vásárolt a neten.
Ezek után még nehezebb lesz a barátaimnak ismerőseimnek elmondani hogy nyugodtan lehet vásárolni.

nem baj megyek úgyis a cibhez és nyitok számlát náluk vagy Erste bank? melyik a jobb? Ezeknél van netkártya.

tururú 2010.01.13. 10:25:18

szerintem az önbíráskodás az egyetlen megoldás. egy jogállamban persze erről lebeszélnék mindenkit.

egy károsultnak csak 2500 ft kárt kell okoznia valamelyik csaló(-ban, -nak, -nál), az nem olyan nagy ügy.
hány meglopott is van?

átlagosan kb. mennyibe kerülhet új kártyát készíteni, másik bankhoz átmenni? (én biztos, hogy átmennék, ha a bankom osztogatná a pénzem csalóknak.)

ringer 2010.01.13. 10:25:39

@s.o.v.i.e.t: Mondjuk egyszerűbb és olcsóbb az autopalya.info -n megvenni a matricát, mint nálatok. És ott nem kell beregisztráljam a bankkártyám adatait, amivel aztán jól visszaélhettek...

zeee 2010.01.13. 10:28:59

@MrZed001:

EMBER! Tudod te, hogy miről beszélsz?! Annak, hogy Offshore pontosan semmi jelentősége nincsen. Most száműzzük az összes svájci, vagy luxemburgi, stb. céget. Szerinted a nem "OFFSOHRNAK" nevezett külföldi cégek, a jövedelemük mekkora hánnyadát irányítjál át a leányvállalataikhoz. Ez az OFFSHORE hisztéria is egy nagy baromság. Ha a választásokon a mostani ellenzék nyer, akkor lehet, hogy néhány állam szemében éppen Magyarország lesz OFFSHORE, mert egy átlagosnál kedvezőbb adózási szisztémát alakít ki. Tusdod az offshor nem egyenlő a bűnözéssel.

int32 2010.01.13. 10:32:17

@privateer:
ÁSZF 1.7-es pontban: "A PPO Tag vállalja, hogy regisztrációjának törlése esetén tagdíját az Üzemeltetőtől vissza nem követeli."

Ennyit a pénzről.

Viner Spicli 2010.01.13. 10:34:04

Ezért kell csak a vásárlás előtt ráhelyezni a pénzt a webkártyára...és akkor nincs ilyen probléma.

zeee 2010.01.13. 10:35:45

@Volkov:

A lopás tényállási elemei egészen mások.
Jelen esetben leginkább a számviteli fegyelem megsértése jöhet szóba. Csalás esetében azt kellene a vádhatóságnak bizonyítania, hogy a károkozás szándéka, már az ügyfelek regisztrációjakor megvalósult, maga a károkozás pedig bekövetkezett és szándékos volt.
A tévedésbe ejtés, tévedésben tartás az tényállási elem, de a tényállási elemek mindegyikének teljesülnie kell egy esetleges ítélethozatalhoz.

Viner Spicli 2010.01.13. 10:36:01

@privateer: nekem CIB-nél van minden, nem a legolcsóbbak, de tökéletesen müxik a rendszer évek óta. Van külön webkártyájuk, ami a számlád alszámlája és netbankon keresztül 2mozdulat átvezetni a vásárlás előtt az összeget és akkor csak annyit tudnak leemelni!!

ako-ako 2010.01.13. 10:38:02

@kulup: na jo, mentsegemre szolgal, hogy nemeto-ban elek es meg nem is hallottam ilyesmiröl, csak töletek. kicsit gugliztam es azt lattam, hogy ez valami virtualis hitelkartya vagy mi a szösz. es ezt tenyleg elfogadjak szeles körben?

Phoenix777 2010.01.13. 10:40:29

@s.o.v.i.e.t: Legalabb hulyet ne csinalj magadbol. Ha osztasz valakit, akkor nezz utana, hogy jogosan-e. Milyen ingyen szolgaltatas? Minden vasarlas 100 Ft-ba kerul.... Mikor a legtobb ember beregisztralt szo sem volt csomagokrol, amikor meg bejottek a csomagok a Light havidijmentes volt (cserebe tranzakcionkent tovabbra is fizetsz). Persze tovabbra is havidijmentes, csak van egy eves dija...

zeee 2010.01.13. 10:40:58

@ejszi2:

Nyilván. Az vicces lenne, ha össze-vissza mindenki meggondolhatná magát. Még azt sem lehet pontosan tudni, hogy mi történt. Az alap tényállás az, hogy egy eddig díjmentes szolgáltatás után mostantól fizetni kell. A szolgáltatás fizetőssé válására szolgáltató a felhasználói felületeken értesítéseket küldött, ám az összegek számláról történő leemeléséhez már nem kért külön beleegyezést.

int32 2010.01.13. 10:42:16

@Viner Spicli:
(off)
CIB? online számla havi 150Ft-os díja neked nem elég olcsó?
(on)

Egyébként arra leszek kíváncsi, hogy akiktől nem tudták levonni (pl. tőlem) azokkal mi lesz? Kiadják majd a tartozást egy behajtó cégnek?

Phoenix777 2010.01.13. 10:43:48

@Zulu Alfa Kilo: Megtenned, hogy jovo januarban atutalsz nekem 2500 forintot? Ne kerdezd miert. Rengeteg energiadat emesztene fel mig elmagyaraznam. Szoval csak tedd meg, ugy lesz a legjobb mindenkinek.

privateer 2010.01.13. 10:44:10

@ejszi2: király. akkor jól sejtettem hogy nem érdemes lemondani. :/

@Viner Spicli: köszi. Akkor CIbezz. :) végülis elég sokat bankolok a neten. (díjnet, simmarket paypall stb)

más: havidíjmentes de évesdíjas. lol ezt a vakítást.

zeee 2010.01.13. 10:44:45

@Viner Spicli:

És elég macerás is a cucc. A ppo olcsóbb, és több szolgáltatása van, mint a CIB-nek, de ez ízlés dolga. A virtuális hitelkártya egyébként nem rossz ötlet.

kulup 2010.01.13. 10:45:07

@ako-ako: Igen, nekem eddig mindenhol elfogadták, szerintem az elfogadó nem is tudja, hogy ez egy netkártya, sima Mastercardnak látja, legalábbis az enyémet.

Phoenix777 2010.01.13. 10:45:27

@zeee: Mit es? eddig sem volt ingyenes a szolgaltatas, szoval aki az ingyenes szolgaltatas utani vagy miatt osztja a karosultakat az inkabb gondolkodjon mielott hulyesegeket ir...

Phoenix777 2010.01.13. 10:47:45

@zeee: milyen ingyenes szolgaltatas? Egyaltalan milyen szolgaltatas? azert a 2500 forintert o nem nyujt semmilyen szolgaltatast...

kulup 2010.01.13. 10:48:58

@ejszi2: CIB-bel vigyázzatok, decembertől SMS díj van, 19 Ft/SMS. Ezzel sikerült megdupláznom a számla költségét.

ako-ako 2010.01.13. 10:50:26

a szamlavezetesi dij egyebkent is disznosag, plane ha folyamatosan jön ra penz.

zeee 2010.01.13. 10:50:38

@ako-ako:

Mondjuk az ciki, hogy jössz haza külföldről, szeretnél tankolni és nincsen felhasználható keret a kártyádon. Csak egy példa volt, illetve 2. Az itthoni csalásokat jobban ismerjük, de én sokat járok külföldön, és az az érzésem, hogy ott sem kevesebb az átverés. Vegyesek a tapasztalataim, mint itthon is.

int32 2010.01.13. 10:52:41

@kulup: Én nem használom náluk az sms szolgáltatást.
Az internetbankba belépésekor küldött sms-t akkor mondtam le mikor valami díjat számoltak fel rá (havi 50Ft azt hiszem).

zeee 2010.01.13. 10:55:36

@Phoenix777:

Hülyeségeket beszélsz. Én azt mondom, hogy aki használja az oldalt, az fizessen. Aki nem használja, az ne fizesen, keressen egyéb lehetőséget. Hőzöngeni teljesen felesleges, túl nagy skandallum nem történt. Szerintem az index egy kicsit mellényúlt, - mára azért már árnyaltabb a post szövegezése, mint ahogyan tegnap indult.
Ettől függetlenül elképzelhető, hogy a ppo nem működött szabályosan. Majd meglátjuk.

ako-ako 2010.01.13. 10:55:44

@zeee: sajnos van itt is. vagy a veszelye forog fenn.
valamikor novemberben több szazezer hitelkartyat vontak be megelözö intezkedeskent, mert spanyolorszagban kiszivaroghattak valamilyen adatok.
januarban meg sok terminal szofvere nem birta felfogni a 2010-es evet, es nem fogadta el az ec kartyas fizetest vagy egy hetig.
viszont a bankok pl. sokkal fairebbek, mint otthon.

Phoenix777 2010.01.13. 10:59:05

@zeee: Hat kifejthetned, hogy szerinted minlyen szolgaltatast nyujt erte. A 2500 forintos eves dij befizetese utan is 100 forintba kerul minden egyes tranzakcio. Tudtommal az "ingyenes" light csomag nem tartalmaz semmilyen extra szolgaltatast. Regen mikor nem voltak csomagok, mentette a rendszamokat, es valaszthattal kozuluk, nem kellett begepelni. Mikor betettek light csomagba ez az opcio megszunt.

Szoval vannak havidijas csomagok, amikkel elengedik reszben vagy teljesen a tranzakcios dijakat, meg van az "ingyenes" csomag amivel tovabbra is fizetsz tranzakcionkent. De az nem vilagos, hogy a 2500 forintert cserebe mit kapok...

tururú 2010.01.13. 11:06:07

@zeee:
"A szolgáltatás fizetőssé válására szolgáltató a felhasználói felületeken értesítéseket küldött, ám az összegek számláról történő leemeléséhez már nem kért külön beleegyezést."

egy "UTÓLAG" szót kihagytál az "értesítéseket küldött" előtt, de azért bennfentesként azért látom, lassankánt belátod, hogy csalók vagytok.

amúgy azon azért elmorzsoltam egy könnycseppet, amikor azt írtad, hogy M.o. is offshore lesz, amikor a jelenlegi ellenzék majd szuper adóparadicsomot hoz el nekünk. :D
te valami vallási fanatikus picsa lehetsz. :D

pemaga 2010.01.13. 11:09:54

Tobben azt allitjak, hogy novemberben nem lattak semmifele belso uzenetet a PPO oldalan, de bizonyitani nem tudjak. Mivel kulfoldon elek, az egyetlen gyors telefonfeltoltesi lehetosegem PPO oldalarol ment volna, igy 2009. december 3-an belekezdtem egy regisztracioba naluk. Akkor olvastam az oldalon, hogy evi kilencszazx ft-t fizetni kell adminisztracios dij gyanant, amit el is fogadtam volna. Elkezdtem a regisztraciot, a masodik oldalon kerte a bankkartyam adatait, na itt ki is leptem az oldalrol, eszemben nem volt megadni. Ennek ellenere e-mailben kiertesitettek, hogy a regisztraciot sikeresnek nyilvanitottak (amit most le is mondtam). Na es itt jon, amiert irok: ha kell, tudok segiteni annak bizonyitasaban, hogy novemberben nem kuldtek semmifele belso uzenetet, hanem ezt most csak utolag tettek meg (gondolom botrany kirobbanasakor): december 3-an regisztraltam... mikor tegnap beleptem az oldalra, ott volt egy belso uzenet november 18-i datummal. Csakhogy akkor nem kuldhedtek, hiszen meg asssse tudtak, hogy a vilagon vagyok... Lementettem mindent, ha perre mentek, talan ez is segithet valamennyire, szivesen atadom.
Engem az ugy nem csak pofatlansaga miatt akaszt ki, hanem leginkabb a magyarorszagi online vasarlas varhato bebukasa miatt.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.13. 11:17:29

Az a marha szanalmas ebben az oldalban hogy a valtozasokat az oldalon belulre teszik ki. Es ha a kutya nem jart mar arra masfel eve? Miert nem kuldik ki smsben, emailben, barhogy, hogy az ember kepben legyen.

Az nem megoldas hogy kiteszek valami szart az oldalamra, aztan aki evekkel ezelott arra jart, attol is beszedem a penzt anelkul hogy fingja lenne az egeszrol.

nagyon varom a vizsgalatok eredmenyet. Remelem a bankokat is megbasszak rendesen.

kulup 2010.01.13. 11:19:07

@ejszi2: Ezután én se fogom használni, legalábbis a számlafigyelőst nem. A kártyafigyelős SMS díját egy ideig elengedik, de ezt megtartom akkor is, ha fizetni kell. Csak az bosszant, hogy eddig átalány volt, talán 200 forint, és korlátlan SMS. A 200 forint maradt, viszont 19 Ft/SMS.

zsoci10 2010.01.13. 11:19:19

Én már annak a tudatában regisztráltam 2009.12. hóban, hogy éves díja van a light csomagnak. Ennek megfelelően le is vonták abban a pillanatban a kártyámról. A regisztrációm díja elvileg 2010.12. hóig ki van egyenlítve. Ennek ellenére az én számlámat is megcsapolták újra.

porosga 2010.01.13. 11:23:31

Ki tud a facebookon csoportot vagy mit csinálni? vagy az iwiw-en?
Mondjuk "Menjen tönkre a PPO" klub..
Csatlakoznék:)

Phoenix777 2010.01.13. 11:25:35

@zsoci10: Mindjart jon egy okos es elmagyarazza, hogy az meg a 2009-es eves dij volt... szanalmas ez a banda... de meg szanalmasabb lesz a szitu ha ezt megusszak

raklap 2010.01.13. 11:27:29

tegnap is leirtam hogy akitől pénzt vontak le annak egész egyszerüen fel kell hivnia a bankját és be kell mondania hogy chargeback...

jól az jár akinek visa vagy mastercard van... ugyanis ott hogy ppo vagy csicska otp nem számít... mert ezek a kártyatársaságok pontosan tudják hogy miről van szó... ők fraud néven kezelik majd ezt a szösszenetet...

a másik hogy legyen tisztában mindenki vele hogy aki mastercard vagy visa kártyát használ hogy ezek a kártyatársaságok mindent megtesznek hogy kiszürjék a csalást és a cahrgebacket ami nem jó senkinek...

igen a chargeback azt jelenti hogy te nem vásároltál semmit nem kértél semmit de beterhelték a kártyádat és te szépen felhivod a bankod hogy kéred vissza a pénzt...

a sztoriba ott van a csavar hogy sokan itt ászf-re meg ilyen faszságokra hivatkoznak... pedig akinek mastercard vagy visa kártyája van ott ezek a cégek mehetnek hátra borért mert a chargeback kivizsgálását végül a mastercard vagy visa dönti el... igaz hogy ez nem egy két nap hanem maximum 90 a kártyatársaságok részéről... de ha jogtalannak itélik meg megy is vissza a lóvé neked..

első körben ugyan a banknak kéne rendeznie a dolgot de ha nem megy nekik akkor kötelesek lesznek továbbitani a kártyatársaságokak az ügyet...

ha sok bejelentés érkezik hozzájuk azzonnal levágják hogy mi van... nem ma kezték... és ott ilyen utólag módosított ászf-eket kiröhögnek...

szal tisztában kell lenni a dolgokkal és annak megfelelően eljárni... a szerencse hogy itt nem a hülye magyar jogszabályok érvényesek hanem a kártyatársaságok szabályai...

Volkov 2010.01.13. 11:27:57

Elfogtunk egy levelet:
"Ezennel értesítjük Önöket, hogy cégük az ügyfelek szavazata alapján elnyerte az "Az év internetes kereskedelmi szolgáltatója" díjat.
Meghíjuk Önöket a Budapest, Blaha Lujza téren 2010.xx.xx.-án 6.00 órakor tartandó kis szabadtéri díjátadó ünnepségünkre. A díjátadáson több ezen területen elismert szakember s részt fog venni, úgy mint Kulcsár Attila, Hunvald György és még sokan mások akik szintén az innovatív,következmények nélküli kreatív gazdasági megoldások szakértői.
Kérjük, amennyiben lehetséges cégük tulajdonosa képviselje a cégüket a díj átvételekor. Szerény ünnepségünkön a díj átadása után a kuratórium kis meglepetéssel készül, a rendezvényhez mindent biztosítunk (kötél,stb.)"

Mert a humor fontos.

SiKom 2010.01.13. 11:28:53

Itt lehet bepanaszolni a sváci céget:

econsumer.ftccomplaintassistant.gov/

Adatok:
Üzemeltető neve: CENTILLION Consulting and IT Technology AG
Rövidített neve: CENTILLION AG
Székhely: Svájc, 6301 Zug, Gubelstrasse 5.
Adószám: CH-170.3.030.027-3
Cégjegyzékszám: CH-170.3.030.027-3
és az adatkezelő az investech kft
www.investech.hu/cegunk.php

kgb_hun 2010.01.13. 11:29:10

Sziasztok!

Készült egy gyors weboldal a károsultaknak: ppo.egyebek.hu

És egy mail cím ahol a károsultak, segítők jelentkezését várjuk!
ppo.csalas@gmail.com

Ha lesz érdeklődés bővítjük az oldalt!
KGB

SiKom 2010.01.13. 11:30:28

@raklap:
"tegnap is leirtam hogy akitől pénzt vontak le annak egész egyszerüen fel kell hivnia a bankját és be kell mondania hogy chargeback..."

Így van.

MINDENKI INDÍTSON CHARGEBACK ELJÁRÁST!

Ha pofáznak a bankok, akkor közöld (a valóságot!), hogy téged a PPO.HU semmilyen módon nem értesített az ASZF változásról, mivel nem léptél be november óta!

nitty 2010.01.13. 11:58:41

Mar kulfoldre is elert ennek az ugynek a hire.
Kulfoldi szekhelyu magyar turisztikai kepviseleten Magyarorszagra utazo felhaborodott turista szemelyesen is panaszt tett, hogy milyen jogon vonnak le tole havonta penzt. A problema az hogy a Szloveniabol erkezok ahogy aternek a hataron rogton nem tudnak magyar autopalya matricat venni, eddig egy nagyon kenyelmes es europai szintu megoldasnak tunt az autoplya matrica internetes megvasarlasa a kulfoldi turistak szamara. Viszont ok az eldugott aprobetus magyar nyelvu tajekoztatast nem tudjak elolvasni. Jogos volt a kulfoldi turista panasza, mivel egy europai orszagban azert hogy valaki tudjon fizetni egy fizetos autopalyaert nem kell ujabb dijat fizetnie.
En szemely szerint is talalkoztam ezzel a problemaval amikor feliratkoztam es valasztanom kellet a kulonbozo tariffaju csomagok kozott, fel is hivtam akkor a ceget felhaborodotan es a valasz egyszeruen ennyi volt:nem kell igenybe venni a szolgaltatasukat. Viszont akkor egyaltalan nem volt biztositva a lehetoseg arra, hogy valaki az orszagba valo belepesekor vagy meg azelott megvegye az autopalyamatricat ha Szloveniabol jott.
Meg egy ezzel kapcsolatot eszrevetel 2010.01.06-en reggel 6 orakor indultunk el az autopalyan Szlovenia iroanyaba, kb. 180 km utan lattuk az elso hokotro autot, az autopalyan az utviszonyok eletveszelyesek voltak, max. 50 km-es sebeseggel lehetett csak menni, tobbszoro telefonos erdeklodesemre az volt a valasz: nekunk azt jelentik hogy folyamatosan takaritjak, atertunk 5 oras ut utan Szloveniaba es meg a leallo sav is patyolat tiszta homentes volt. Vajon a fizetos autopalyan milyen szolgaltatast nyujtanak a penzunkert?
A PPO-val kapcsolatban nem tudom hogy a magyar adatvedelmi torvenyek lehetove teszik, hogy a hitelkartya adatokat valaki ilyen formaban rogzitse?

croocq 2010.01.13. 12:03:02

@seldon.h: ez tévedés. a bankkártyára való hivatkozás nélkül nem tud a pénzéhez jutni a ppo és más sem, ezért tárolja. ha bankkártyát cserálsz tehetetlen lesz, mert annak az adatait nem ismeri és nem is fizet neki a bank.

pemaga 2010.01.13. 12:03:39

Annyit meg hozzatennek, ha novemberben kikuldtek volna belso uzeneteket, akkor decemberben, amikor regisztraltam (illetve nem, de szerintuk igen), akkor nem azt irtak volna, hogy eves dij kilencszazx forint, hanem azt, hogy 2010-tol uj tarifa szerint mukodnek, az adminisztracios dij 2490 forintra valtozik (hiszen novemberben mar kikuldtek az ugyfeleknek is). De az oldalukon semmi ilyenrol szo sem volt, ez biztos, alaposan atolvastam mindent, mivel tudni akartam, hogy mennyit fogok fizetni a szolgaltatasert...
@zeee-nek meg csak annyit: az embereknek nem azzal van bajuk, hogy fizetni kell egy szolgaltatasert, hanem azzal, hogy atbsztak oket. Mindenkinek jogaban all eldonteni, hogy mennyit er meg neki egy-egy szolgaltatas, ez nem szarragas es ingyeneloskodes, hanem a valasztas lehetosege... Lehet jonni szabalyokkal, torvenyekkel, ez akkor is egy szimpla atvagas, ezen felul csalas es lopas, valamint visszaeles maganszemelyek adataival, bankkartyajaval. De gondolom ezt elottem mar joparan leirtatok (nincs idom folyamatosan kovetni a hozzaszolasokat).

Újlaki 2010.01.13. 12:06:09

Chargeback.

A dolog pofonegyszerű: erre a terhelésre nem adtál engedélyt a cégnek, így ez jogtalan terhelés, a bankodnak vissza kell utalnia a pénzt a számládra.

hbe 2010.01.13. 12:08:41

Ahogy már többen is írták, én is leírom. Be a bankba, és ne hagyjátok lerázni magatokat, kezdeményezzetek VISA vagy MC chargeback-et. A ppo-n lesz a bizonyítás terhe.

Leonard Zelig 2010.01.13. 12:22:24

Először is a kurva anyjukat, mára nálam is megjelent a terhelés.
Másodszor, illetve ötvenedszer:

PTK 205/B (2)

(2) Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerződési feltételről, amely a szokásos szerződési gyakorlattól, a szerződésre vonatkozó rendelkezésektől lényegesen vagy valamely korábban a felek között alkalmazott kikötéstől eltér. ILYEN FELTÉTEL CSAK AKKOR VÁLIK A SZERZŐDÉS RÉSZÉVÉ, HA AZT A MÁSIK FÉL - A KÜLÖN, FIGYELEMFELHÍVÓ TÁJÉKOZTATÁST KÖVETŐEN - KIFEJEZETTEN ELFOGADTA.

Fanyuvo 2010.01.13. 12:30:47

Szerintetek mi történik, ha pénzt rakok a webes kártyámra (amit a ppo-nál is regisztráltam.) Még mindig élhet rajta az átutalás? Felhívtam a CIB-et, hogy megkérdezzem, de azt mondták nem tudják mi fog történni. Nah mondom kössz....
Használnom kéne a kártyát, de nem szeretném a PPO-t még 2500-al gazdagítani.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.13. 12:49:44

csinalt mar valaki sikeres chargeback-et ppo kapcsan?

BushDoctor 2010.01.13. 12:51:16

OTP : Ez bank ? Ezek szervezett gengszterek, simicska, pintér sanya, benedek fülöp...nem lennék meglepve ha nyakig benne lennének a ppo történetben is. Akkor sem lennék otp ügyfél ha a legközelebbi bank bécsben lenne rejtuk kivül, az tuti, nekem ha valahol őket reklámozzák kezelőként, vagy exkluziv partnerként AZONNAL eldobok mindent és menekülésre fogom a dolgot!!

BushDoctor 2010.01.13. 12:52:51

@Fanyuvo: Mégis honnan kellene tudnia a CIB-nek azt hogy mi fog ezek után történni ??? :DDDD nem kicsit vaggy naiv....Ezzel az erővel felhivhattad volna a 197-et is, ők is hamarabb megválaszolták volna a történetet.

BushDoctor 2010.01.13. 12:58:44

@MrZed001: már megint fingod nincs a dolgokról. Ez NEM offshore cég. Az offshore cégnek nincs adó és bankszámlája abban az országban ahol bejegyezték. Ennek van. Svájcban.
Több tudást kivánok, sok szeretettel.

BushDoctor 2010.01.13. 13:00:29

@privateer: attól, hogy bedőlt valaki egy ilyen történetnek, attól még nem az internet szar, meg a netes fizetés. 1997 óta rendelek az internetről, soha, semmilyen parám nem volt. Csak körül kell nézni és tudni azt hogy hol és kinek adom ki a bankkártya adataimat.

csudabogar 2010.01.13. 13:11:30

@zeee: Látom, te itt egy fizetett ember vagy, máskülönben nem értetlenkednél! Felhívtuk a pénzintézetet és közölte, a pénzünket még nem utalták át, de le van foglalva. Közöltem, hogy eszükbe se jusson utalni, a cég csal, az utalást letiltom most és mindörökre ezzel a céggel kapcsolatban. Mégis utaltak. Tehát beavatkoztak egy jogvitába, a csaló fél oldalán.

gossage 2010.01.13. 13:13:10

Az alapproblema mint mindenben,hogy nalunk egy nagy osszekacsintas van a lehuzasok teren,valoban letezik ilyesmi Nyugat-Europaban is pl ilyen volt az en esetemben az XBox live azonban ott egy honap mulva le tudtam mondani mikor megjelent a bankszamlamon a levont dij...bar ez ott sem volt egyszeru.
Ennek ellenere azt kell mondanom hogy Magyarorszagon foleg akkor mikor a mobil szolgaltatokrol van szo az egesz egy nagy lehuzas....ez pedig azert fordulhat elo mert nalunk mindig az az erv hogy mit szol a T-Mobil,Vodafone az EU...olyuat meg nem hallottam hogy mit szolok en..nalunk a torvenyek a multikat es egy meg nem nevezheto valamit vedenek az allampolgarral szemben.
Mondok egy peldat ...Anglia...a telefon ingyenes a legtobb ha szerzodeses ugyfel vagy..a kikodolasa ,fuggtelenitese jogod es meglehet hogy ingyenes is ha igenyled (O2- Iphone)nalunk torveny vedi a szolgaltatot veled szemben..es ezt mi el is fogadjuk pedig a telefont megvetted tied..semmi kozuk egy dologhoz van kozuk ahhoz hogy az elofizetesi szerzodest betartsd es a masfel ev alatt fizesd az elofizetesi dijat..ha nem akkor csak ezert fognak perelni...ellentetben nalunk fizetsz egy halom penzt es kikodolas is torvenytelen..szoval mi a fenet is akarsz...orulj hogy csak ennyit emeltek le es nem tobbet
A kovetkezo meglepetes majd akko jon amikor nagyon nehez lesz ezt lemondani..sok sikert

Szendwich 2010.01.13. 13:13:31

OTP valasz level a terheles miatt:
"
Tisztelt XY!

Sajnáljuk, hogy a terhelés miatt kellemetlenség érte Önt.
Információink szerint a ppo.hu portálon elérhető korábban díjmenetes, regisztrációt igénylő, szolgáltatások kondícióiban történt változás miatt történt az összeg terhelése. Erről a változásról az oldal az ügyfeleit az adott oldalon történő bejelentkezés követően elérhető belső levelező rendszerben tájékoztatta.
A számlán zárolt összeg abban az esetben lesz elérhető, ha a zárolás lejáratáig nem érkezik be a bizonylat az ellenoldali féltől, vagy ha a PPO külön jelzi bankunk részére, hogy nem tart igény az összegre. Utóbbi esetben a bank a zárolás lejárata előtt már felhasználhatóvá teszi a tételt.
A későbbi a PPO részéről indított terhelések megakadályozására az egyetlen lehetőség, ha az adott oldalon megadott kártya letiltásra kerül, hacsak időközben az adott szolgáltatás lemondásra nem került.
Az OTP Bank Nyrt. szolgáltatásaival és termékeivel a továbbiakban is állunk az Ön szíves rendelkezésére.
Tisztelettel:
Kovács Anikó
OTP Bank Nyrt.
Elektronikus Banki Igazgatóság
"

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.01.13. 13:13:50

@Zulu Alfa Kilo:

"Attól eltekintve, hogy sztem ez tisztességtelen piaci magatartás, én nem fogok évi 2490,- forintért pereskedni. Ez két Whopper menü ára, ami persze nem kevés, de úgy gondolom, hogy nem áll arányban a kellemetlenséggel - több energiámat elvenné a peres bohóckodás, mint amennyitt pénzben vesztettem."

erre alapoznak, hogy a sok birka így fog hozzáállni a dologhoz!

Beeeeeeee!

gossage 2010.01.13. 13:16:34

bocsanal a nehezen ertheto szavakert ,de a siettem es rossz a billentyuzetem..bar kulfoldon elek es itt is ami szar az szar de a garancia alatt a lakasodban fogjak javitani (Dell) de ettol meg a gep szar
ennek ellenere ertheto volt remelem

_nemtom_ 2010.01.13. 13:20:42

Ha valaki olvasta a ppo.hu aszf 3.3 pontjat akkor magyarazza el nekem hogy tudta a ppo.hu az "Internetes vasaralast" kezdemenyezni az en jelszavam nelkul?

SiKom 2010.01.13. 13:25:15

@_nemtom_:
Simán. Amikor az OTP oldalán megadtad a bankkártya adataidat, akkor valóban EGYÚTTAL felhatalmaztad az OTP-t/PPO-t, hogy BÁRMIKOR BÁRMENNYIT levonjon a jövőben, ha tetszik neki.

Ja, hogy ezzel nem voltál tisztában? Talán mert ki se volt írva?

SiKom 2010.01.13. 13:27:52

@Zulu Alfa Kilo:
"Inkább vesszen a 2500 pénz, de törölni akarom az accountot - lehet, hogy én vagyok a vakegér, de erre nem találok lehetőséget sehol. Na nekem EZ gáz."

Te aztán megérdemled, hogy szívjál, és évente leraboljanak 2500 pénzre.

Hiszen te úgyse fogsz ugrálni, pereskedni.

ingyensün 2010.01.13. 13:28:47

Vazz, most olvasom az indexes fórumon, az egyik fórumozó írta. Kipróbáltam, tényleg működik. Hogy ezek mekkora köcsögök....

"Figyelem!!
Megvan a lehetősége, hogy hogyan lehet az oldalon kérni a bankkártya regisztráció törlését!
Belépsz az oldalra, rámégy a bankkártya adatok részre.
Ezután a böngésződet átállítod a következőképpen:

Firefoxnál --- felül az eszköztárnál Nézet >> Oldalstílus >> Átállítod nincs oldalstílus
És láss csodát ott az űrlap amin lehet kérni a bankkártya regisztráció megszüntetését.
Kérjétek míg lehet. Mert lehet hogy törölni fogják. Készítsetek képernyőképet a bizonyításhoz."

Fanyuvo 2010.01.13. 13:29:08

@BushDoctor: Látom nem sikerült felfogni amit írtam. Én a CIB-nél vagyok, de a kártyámon nem volt pénz amikor megpróbálták beterhelni. Annyi volt a kérdésem a bankoz, hogy él-e még az a terhelés? Tehát, ha a mai nap folyamán étvezetek rá, akkor levonásra kerül-e az a 2500 HUF. És erre nem tudtak válaszolni. Így már érthető??

tururú 2010.01.13. 13:35:29

no már is van egy név:

Kovács Anikó
OTP Bank Nyrt.
Elektronikus Banki Igazgatóság

_nemtom_ 2010.01.13. 13:38:19

@Sir Kommentor: Hat ez nem volt kiirva :)
Szerintem ez igy nem szabalyos.

Valaki kapott szamlat a 2490Ft utan? Vagy ide az se kell?

kulup 2010.01.13. 13:39:16

E-mailen kértem az accom törlését tegnap, most már nem tudok belépni. Hurrá !

Erdőtársulás 2010.01.13. 13:39:45

@tururú: Sokra mész egy ügyfélkapcsolati alkalmazott nevével...

ako-ako 2010.01.13. 13:40:34

egyszer otthon jartamban bementem a bankomba es kp-t vettem fel a szamlamrol. PENZBE KERÜLT!!!
ezek utan a ppo akciojan meg se rebben a szemem.

kgb_hun 2010.01.13. 13:41:24

ppo.egyebek.hu/

Problémák a PPO.hu levonásával kapcsolatban:

-A bankkártya adatok a weblapjukon nem volt módosítható törölhető
-A szolgáltatást sem a weboldalon, sem telefonon nem lehet lemondani, csak emailben, amit később nem lehet bizonyítani (az email elveszhet)
-A pénzt egy olyan szolgáltatás fizetésére vonták le (előfizetési díj) ami nem azonos a felhasználó által engedélyezett tranzakció típusra (pl autópálya matrica)
-Az ügyfeleket csak a belső portálukon értesítették az oldal fizetőssé válásáról, holott email címekkel is rendelkeztek.
-Az ügyfeleket csak az utolsó pillanatban értesítették.
-A pénzt egy egész évre előre szedik be, és nem adják vissza, akkor sem ha ügyfél azt nem használja, a hátralévő időszakra sem.
-Nem küldtek számlát, nem volt lehetőség a számlázási adatok megadására a díj levonása előtt

KGB

Szendwich 2010.01.13. 13:42:06

@Zulu Alfa Kilo: Ha csak ugy letudnak hivni 2500 forintot a szamladrol, akkor letudnak hivni 25000, vagy 250000 forintot is. Vagy amennyihez ep kedvuk van.

int32 2010.01.13. 13:46:46

@ingyensün: Ez tényleg megy. Jól lehet de-regisztrálni a kártyát.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.01.13. 13:47:13

@daniferi: Á dehogy!

A.) verzió: A jogerős ítéletig szépen kiürítik a céget, átírják egy hajléktalanra, a felszámoló meg az esetleges maradékból először BKV-módra magát önkielégíti, utána az államot (ilyenkor melyiket?), azután a bankokat és utána a pernyerteseket, akikkel kis szerencsével addig "megelőlegeztetik" a bírósági eljárást.

B.) verzió: Ha valami csoda folytán még ma zárolják a cég vagyonát, akkor a felszámolási biztos azt a valódi érték 1/Avogadro-állandó arányáért átpasszolja egy másik ügyben eljáró cégbíró leendő vejének. A perköltség a pertársaság nyakán maradnak.

/ )verzió: Nyer a PPO-Investech, a perköltségeken kívül még az alperes csillagászati ügyvédi költségeit is a pertársaság fizeti.

bréniek 2010.01.13. 13:50:29

dicsak:
atvertek.info
ppo.egyebek.hu

ha már voltak, akkor szori.

capor_ 2010.01.13. 13:51:43

@nitty:

Ez így nem teljesen igaz, hiszen körülbelül 100 méterrel a magyar határ előtt van egy szlovén benzinkút ahol lehet magyar autópályamatricát kapni... (Én is ott vettem hazafelé)

carokatona 2010.01.13. 13:56:48

@_nemtom_: se számlát,se értesitést nem küldte.A legszebb az egészben az,hogy
tőlem 2140.-vontak le KÁRTYÁS VÁSÁRLÁS
cimszóval.Ezek szerint a PIN kód csak
dísznek van.Kérdésem:az OTP mennyire sáros ebben az ügyben.

2010.01.13. 14:05:26

@carokatona:
Annak aki nem érti, hogy miként vonták le a pénzét, azt tegnap egy mási Homár blogban szépen leírta valaki:

Scavolas 2010.01.12. 21:19:52
A csaláshoz az OTP Direkt nyitotta ki a kiskaput azzal, hogy regsiztrálós háromszereplős verziót is lehetett náluk rendelni cégeknek. A regsiztrációs verzió olyan, idézem:
"Fizetés banki regisztrációval

A "klasszikus" háromszereplős fizetéshez képest új szolgáltatás első lépésében a fizetés a szokott, háromszereplős módon történik, de a vevő kártyaszáma regisztrálódik a banki rendszerben, valamint összerendelésre kerül egy egyedi azonosítóval. A további fizetéseket a shop kezdeményezi, de nem kártyaszámra, hanem az első tranzakcióban kiosztott egyedi azonosítóra hivatkozva. Ezáltal a shop a vevő nélkül le tud bonyolítani ismétlődő fizetéseket úgy, hogy a vevő kártyaszáma nem jelenik meg a shop-ban. "
(forrás: www.otpbank.hu/portal/hu/KNV/Egyeb/Kartyaelfogadas/Internetes/Fizetofelulet )

Az idézet utolsó mondatában a lényeg, azt használta ki/élt vissza vele a PPO.

Erdőtársulás 2010.01.13. 14:08:41

@agyramegy: Jaja, de e helyett, hogy "Ezáltal a shop a vevő nélkül le tud bonyolítani ismétlődő fizetéseket úgy, hogy a vevő kártyaszáma nem jelenik meg a shop-ban. "

a PPO ezt értette:

"Ezáltal a shop a vevő nélkül le tud bonyolítani ismétlődő fizetéseket úgy, hogy a vevő igénye nem jelenik meg a shop-ban. "

SiKom 2010.01.13. 14:10:50

"A Polgári Törvénykönyv 205/B § (2) bekezdésének előírása

(2) Külön tájékoztatni kell a másik felet arról az általános szerződési feltételről, amely a szokásos szerződési gyakorlattól, a szerződésre vonatkozó rendelkezésektől lényegesen vagy valamely korábban a felek között alkalmazott kikötéstől eltér. Ilyen feltétel csak akkor válik a szerződés részévé, ha azt a másik fél - a külön, figyelemfelhívó tájékoztatást követően - kifejezetten elfogadta.

"

2010.01.13. 14:14:35

Indítson mindenki chargebacket a bankjánál. Ha csak az e havi tranzakciók 1%-a chargeback, akkor az MC megvonja tőlük a kártyaelfogadási jogot.

2010.01.13. 14:16:28

@Sir Kommentor: Istenem, ezt hányszor leírták már...

De azt még senki nem tudta megadni megbízhatóan (nem a PPO oldalát belinkelve), hogy korábban mi volt az ASZF-ben és ez mennyien változott.

Ugyanis az oldalon elérhető ASZF-ben az van (az archívban), hogy a PPO lightnak van éves regisztrációs díja.

Ezt nem kellett korábban fizetni, mert 0 Ft volt, most meg 2490 Ft.

Tehát e tekintetben az ASZF nem változott (az oldal szerint).

SiKom 2010.01.13. 14:24:22

A VISA TILTJA a Chargeback tiltását a kereskedőnek!

Page 1
Rules for Visa Merchants
Card Acceptance and Chargeback
Management Guidelines

209.85.135.132/search?q=cache:iGS0CuaUvPoJ:usa.visa.com/download/merchants/rules_for_visa_merchants.pdf+VISA+prohibits+its+merchants+from+imposing+%22no+chargeback%22+policies+on+customers.&cd=2&hl=en&ct=clnk&gl=hu&client=firefo

“No Chargeback” Sales Receipts
Independent entrepreneurs have been selling sales-receipt stock bearing a statement
near the signature area that the cardholder waives the right to charge the transac-
tion back to the merchant . These receipts are being marketed to merchants with the
claim that they can protect businesses against chargebacks; in fact, they do not . “No
chargeback” sales receipts undermine the integrity of the Visa payment system and
are prohibited

ingyensün 2010.01.13. 14:26:16

@ejszi2: Akkor az utolsók között lehettél,mert már le is szedték ezt a lehetőséget is. A PPOs banda is komolyan olvassa a fórumokat.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.13. 14:37:40

@Szendwich:
nem, a recurring azaz ismétlődő fizetés nem így működik. Ezt a fajta fizetési formát lehet pl. átalánydíjas, ismétlődő (havonta.. évente) szolgáltatásnál használni.

Viszont bármikor le is kell tudnod mondani...
Abban hibáztak, hogy nem értesítették ki az ügyfeleket, a törvény előírja, hogy előtte ennek meg kell történnie. A módját nem, gondolom "hitelt érdemlően" azaz tértivevényes ajánlott levéllel, hangrögzítéssel azonosítást követően stb.

Az, hogy utólag generált nem auditképes adatbázis bejegyzésük van az nem az. Pláne, hogy az összetákolt honlapjuk alap HTML-CSS trükkökkel átverhető.. lásd fentebb.

_nemtom_ 2010.01.13. 14:38:30

@agyramegy: Ez igaz de ez abban az esetben ha en a kartya szamot azert adtam meg hogy a "shop" rendszeresen levonjon egy elore megadtott osszeget.
Amugy nem ertem miert kert tolem jelszot amikor en matricat vettem.

2010.01.13. 14:43:49

@sambalabammbumbumm: Elmondanád nekem, hogy az ASZF, amit elfogadnak a felhasználók, az miként határozza meg, hogy a felhasználó miként kell értesüljön a változásokról?

Ha tudod a választ, akkor azt is tudod, hogy az már egy vitás kérdés, hogy ez tényleg így történt-e.

Smutyi 2010.01.13. 14:50:58

@Zulu Alfa Kilo: Elvileg az info@investech.hu-ra kell írni egy levelet (ÁSZF. 2.9es pontja). Gondolom nem vagyok egyedül ezzel, de november 11-én küldtek egy levelet, h változni fog ez-az, és belinkelték az ÁSZF-et... abban pedig ott van a 2490 Ft....

ako-ako 2010.01.13. 14:54:39

@ingyensün: meg nekem is sikerült. aztan, hogy tenyleg törölnek-e, elvalik.
mindenesetre nagyot csalodtam bennük :(

utazóslány 2010.01.13. 14:56:39

Olvasom, h több embernek nem engedték törölni a regisztrációját.
Na, velem éppen az ellenkezője történt. Írtam az ügyfélszolgálatnak egy üzenetet, hogy utalják vissza a levett összeget, különben a hatóságokhoz fordulok, mire azonnal törölték az accountomat (én semmi ilyet nem kértem). Majd azt is közölték, hogy ezzel az email címmel nem is vagyok regisztrálva, így nem is vettek le semmilyen pénzt.
Hogy mi van?!
Ha nem vagyok regisztrálva akkor mi töröltek?? És egyébként is, ha nem vették volna le a pénzt, akkor minek küldtem volna annak a visszaküldését???

Itt a levél:

"Tisztelt Ügyfelünk !

Felhasználói accountját kérésének megfelelően töröltük.

Tájékoztatjuk, hogy a megadott e-mail cím alatt nem található bankkártya regisztráció, illetve PPO csomagválasztás, így terhelést sem tudtunk végrehajtani.
Kérjük azon e-mail cím megadását mellyel bankkártya regisztrációt hajtott végre rendszerünkben. Az ÁSZF módosítással kapcsolatos értesítésünket rendszerünk 2009.11.18.-án megküldte az Ön postaládájában. Az üzenet jelenleg is megtalálható.

Üdvözlettel: PPO csapat
ügyfélszolgálat"

ÉN EZT NEM ÉRTEM!

ako-ako 2010.01.13. 15:00:02

az meg, hogy egy ilyen horderejü közlest a belsö levelezön tesznek közze, az chützpah a köbön.
ennyi erövel kiirhattak volna a ceg szekhelyenek az ajtajara is, mondvan, hogy ipiapacs, nem mi vagyunk a hunyok!

Zaklató_Panda 2010.01.13. 15:06:03

@ingyensün: Nekem még nem sokkal ezelőtt sikerült. De már tényleg nem működik. Viszont én csináltam egy screenshotot, amit elküldtem a homárnak.

dinidani81 2010.01.13. 15:06:23

Üdv.
Én bementem a mohácsi rendőrkapitányságra, hogy személyesen tegyem meg a feljelentést! Nem jött be elhajtottak, mert kicsi a kár(2.500FT) Kérdezem én, a feketepiacon mennyit fizetnek majd a személyes adataimért és a bankártyám adataiért a ppo-nak?
ÁSZF-ből:

Maci111 2010.01.13. 15:07:52

Kérjen mindenki azonnal ÁFA-számlát!!!!!!!!!!!

Maci111 2010.01.13. 15:14:42

Kérjen mindenki azonnal ÁFA-számlát!!!!!!!!!!!

SiKom 2010.01.13. 15:18:42

Aki Firefoxot használ, az telepítheti a Web of Trust plugint, ha akarja.

De enélkül is lehet értékelni a ppo.hu-t, húzzátok be a piros zónába:
www.mywot.com/en/scorecard/ppo.hu

2010.01.13. 15:18:47

@Maci111: Igazán jó tanács. Tökéletes ráutaló magatartás arra, hogy a terhelést jogosnak tartja a felhasználó.

SiKom 2010.01.13. 15:20:26

@dinidani81:
"Én bementem a mohácsi rendőrkapitányságra, hogy személyesen tegyem meg a feljelentést! Nem jött be elhajtottak, mert kicsi a kár(2.500FT)"

Január 1 óta már NEM hajthat el a rendőrség 20 ezer Forint alatt!

Ráadásul a teljes elkövetési érték vélhetően 100 millió Forint körül lehet!

dinidani81 2010.01.13. 15:27:27

Jahh, az OTP mossa kezeit, dili ide vagy oda! Még én voltam a nemkívánatos személy, hát megvártam míg kettévágják a kártyám! Természetesen a chargeback-ről semmit sem tudnak! AZ otp vezető is bukkot a "válság miatt" valahol elégtételt kell vegyen!!

dinidani81 2010.01.13. 15:29:39

@Sir Kommentor: Pedig ezt tették, fórumról kimásolt feljelentéssel mentem hozzájuk! Kihez kell fordulni?

dinidani81 2010.01.13. 15:34:13

@Sir Kommentor: Hol nézzem meg az új jogszabályt, én ha tényleg így van visszamegyek aztán okozok pár kellemetlen percet még nekik:D

SiKom 2010.01.13. 15:41:51

@dinidani81:
"Pedig ezt tették, fórumról kimásolt feljelentéssel mentem hozzájuk! Kihez kell fordulni? "

Ha tudod, küldd el faxon a rendőrségre a feljelentést, vagy emailben: panasz.orfk@orfk.police.hu

hbe 2010.01.13. 15:42:01

"Binder István, a PSZÁF szóvivője erről azt mondta, hogy az úgynevezett chargeback, vagyis reklamáció utáni pénzvisszafizetés akkor illeti meg az ügyfelet, ha jogsértés történt. Ehhez azonban határozat kell. Az OFE is egyetért abban, hogy a megindított tranzakciót a bank nem állíthatja le."

(index.hu/gazdasag/magyar/2010/01/13/jogsertesnel_jar_vissza_a_penz/)

Ez nem így van, nem kell határozat. Beadod a chargeback kérelmet, leírod, hogy mi történt, és csak induljon a process.
Annyi van, hogy csak befejeződött tranzakciót lehet chargeback-elni, zárolást nem.

SiKom 2010.01.13. 15:44:56

@dinidani81:
"Természetesen a chargeback-ről semmit sem tudnak!"

Nem AKARNAK dolgozni. Chargeback-et iktatni, indítani munka. Ráadásul kellemetlen dolog is, ha az OTP-nek magyarázkodnia kell a Visa cég előtt, hogy mi a francot csinált?

ako-ako 2010.01.13. 15:46:28

nemetül tudoknak:

Ein Chargeback entsteht, wenn ein Enduser zu seiner Issuer-Bank geht und einer Kreditkartenbelastung widerspricht. Der Issuer wird den Betrag dem Enduser wieder gutschreiben und bei dem Händler wird der Betrag durch den Acquirer wieder zurück belastet. Vom Händler wird ein unterschrieben Beleg angefordert, um den berechtigten Einzug zu dokumentieren und somit der Rückbelastung zu widersprechen. Um ein Chargeback zu vermeiden, empfiehlt es sich für den Händler, dem Endkunden ein Refund anzubieten.

thebigben 2010.01.13. 15:58:25

Úr Isten, de jó, hogy néhány hónappal azután, hogy a ppo-nál regisztráltam, elvesztettem és letiltattam a bankkártyámat és azóta be sem jelentkeztem. Most én is szívnék és a közös perre készülődnék. Persze a hírleveleket ata is kapom, amiben egy szóval sem említik ezt a ge*ciséget. Remélem, bűnhődni fognak ezek a szemetek!

ako-ako 2010.01.13. 15:59:27

jovan, leforditom, szoval kb.:
egy chargeback akkor jön letre, ha egy vegfelhasznalo a [hitelkartya] kibocsato bankjahoz fordul es egy hitelkartya-terhelest visszautasit.
a kibocsato az összeget jovairja a vegfelhasznalo szamlajan es a kereskedönel az összeg visszaterheli a tranzakcio kezdemenyezöje.
a kereskedötöl ekkor alairt igazolast követelnek, amellyel az összeg levonasanak jogossagat bizonyitja es a viszaterhelesnek ellentmond. A chargeback elkerülese erdekeben ajanlatos a kereskedönek penzvisszateritest felajanlania a vegfelhasznalo reszere.

SiKom 2010.01.13. 16:03:58

Index fórumban valaki ezt írta:
----------------
dromesz válasz | megnéz | könyvjelző 2010.01.13 16:00:03 Creative Commons License (1975)
Ma két helyen is próbáltam fizetni OTP-s dombornyomott kártyámmal, és egyik helyen sem sikerült. Helyből elhajtottak nemcsak engem, hanem mindenkit, meg sem próbálták lehúzni a kártyát. Pénzfelvét ment OTP automatából. Az egyik egy Spar volt a másik pedig egy OMV benzinkút. Talán csak nem írt valaki tegnap a Mastercard-nak és máris nyakonverték őket?

Megérdelemelnék.
-----------------------------

dinidani81 2010.01.13. 16:09:45

Azzal a kérésssel fordulok az otp felé, hogy a ppo által 2010.01.11-én levont 2490 ft-t szíveskedjen chargeback-elni, mivel én semmiféle felhatalmazást nem adtam ki ezen tranzakció lebonyolítására! A ppo jogszerűtlenül jártel! Továbbá kérem az otp-t, hogy minden tranzakciót függeszenek fel a számlámmal kapcsolatban, a kártyaadataimat tíltsák le!!
EZ elég a chargeback-hez?

Erdőtársulás 2010.01.13. 16:16:13

@Sir Kommentor: Az OTP-nek nem kell chargeback-et csinálnia, azt a többi kártyakibocsátónak kell indítania a saját ügyfeleik részére, nekik van ezzel munkájuk. Az OTP saját ügyfeleire nézve ez csak szimpla reklamációs ügy.
Csak hogy ne beszélünk össze hülyeségeket. :-)

2010.01.13. 16:17:41

@dinidani81: Olvasd el az Index cikket. Fentebb a link hozzá.

Édeskevés.

Ha a kártyádat letiltatod, még jobban kitolsz magaddal, mert még az új kártya díját is rádverik.

dinidani81 2010.01.13. 16:18:54

Ajjajj, akkor elszúrtam?!

Erdőtársulás 2010.01.13. 16:38:36

@dinidani81: Nem szúrtál el semmit, ha azt nem számoljuk, hogy regisztráltál a PPO-ra anno...

Most mindenki attól fél, az a hiszti tárgya, hogy egy év múlva újra terhelnek. Egy év van rá tehát, hogy okosat kitaláljon az ember.

Jogszerűnek "látszó" módon nem tudnak már mást terhelni. Ha terhelnek, az garantáltan bűncselekmény lesz. Azért pedig a banknak is tartania kell a hátát - ha hagyja.

A feljelentést, vizsgálatot, stb kell erőltetni, szerintem a letiltást kevésbé. Ha kockázatossá válik a kereskedő, azt a bank is kezelni fogja.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.01.13. 16:42:21

@agyramegy:
Úgy tudom szó nem volt az értesítésről semmilyen ÁSZFben, viszont állítólag a visszadátumozva küldtek ki belső levelet értesítésképpen.

2010.01.13. 16:52:50

@sambalabammbumbumm: Rosszul tudod. Az ASZF eleve írja, hogy értesítést a belső levelezésen küld a változásokról. Ez van benne az ASZF-ben.

De valóban vitatott az értesítés időpontja, mert gyanús, hogy visszadátumozott.

s.o.v.i.e.t 2010.01.13. 16:55:03

@ringer:
itt sem kötelező beregelni a kártyádat.csak lehetőség

Phoenix777 2010.01.13. 10:40:29
legalább te ne csinálj magadból hülyét! közműszámlát ismered-e?
telefon előfizetést ismered-e?
banki bankkártya szolgáltatást ismered-e?
egyáltalán valamit ismersz-e?

alapdíj(rendelkezésre állás) + teljesítés utáni költség (eseti díj). butafiú!

Maci111 2010.01.13. 16:58:53

@agyramegy: ez nem így van azért, a számla nekem is bizonyíték, ha kiderül, hogy jogtalanul vették el a díjat. Nem mellesleg majd valaki /gondolok itt valami cégre/ ÁFA-val és egyéb adókkal fog tartozni az államnak, mivel innentől bevétel, és nem lehet már letagadni, elsunnyogni.

2010.01.13. 17:17:00

@Maci111: Kapsz egy svájban kiállított számlát aztán lobogtathatod.

A bankszámlakivonatod bőven elég bizonyíték.

s.o.v.i.e.t 2010.01.13. 17:21:19

@Maci111: muhaha! méghogy nem lehet elsunnyogni a bevétel adótartamát? muhaha

amúgy az elkövetőkről a lókupec tudna mesélni. még ha csak áttételesen is:))))))

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.13. 18:18:35

BRFK honlapról:

"A feljelentések alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya a mai napon nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetése alapos gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen. "

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.13. 18:20:22

Innentől pedig sanszos, hogy valami bakit találtak, különben el sem kezdték volna a nyomozást. Természetesen biztosan sokat segít a hatóságoknak is, hogy a PPO folyamatosan próbálja a bizonyítékokat eltüntetni, amit az Index fórumozók pontosan dokumentálnak is.

Nehezen lesz ez már jogszerű... :-)) Bukta a PPO

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2010.01.13. 18:32:03

Na akkor a teljes cikk a BRFK honlapjáról:

Nyomozás az online vásárlásokkal kapcsolatban (BRFK)
2010.01.13. szerda 17:45

2010. január 12-én és 13-án több száz feljelentés érkezett a rendőrség különböző szervezeti egységeihez egy online vásárlásokkal foglalkozó cég pénzügyi tranzakciós tevékenységével kapcsolatban.

A feljelentések alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya a mai napon nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetése alapos gyanúja miatt, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A mai napon a nyomozók intézkedtek a cég iratainak és az online vásárlókkal kötött szerződéseinek beszerzéséről, valamint felvették a kapcsolatot a cég vezetőivel, akiket a napokban meghallgatnak az esetekkel kapcsolatban.

Fontosnak tartjuk közölni, hogy mivel sajtóhírek szerint akár 110 ezer sértettje is lehet az online vásárlásnak, az eljárás szempontjából nem szükséges, hogy minden érintett külön-külön feljelentést tegyen. Ezidáig ugyanis több mint 300 feljelentés érkezett, mind ugyanazzal a tartalommal. Az eljárás során függetlenül attól, hogy tett e valaki feljelentést, generálisan vizsgálják a nyomozók a magánszemélyek számláiról történő levonások jogosságát.

BRFK KOMMUNIKÁCIÓS OSZTÁLY

A Homár ereje!!!

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.13. 18:52:36

A PPo igazgatója sajnálatos tévedésnek állítja be az akciót.. próbálnak kihátrálni.

Csak akkor miért hamisítják meg a saját weboldaluk anyagait éppen most is folyamatosan??

...bukta lesz ez.

dinidani81 2010.01.13. 18:56:36

Ezt nem értem, Pesten mások a törvények mint Mohácson? Nálunk nem indítottak nyomozást, inkább megkértek hogy kopjak le!:) Hmmm.. érdekes!

Ez vagyok 2010.01.13. 18:58:56

A sima bankkártyádat is évente megújítják 3 ezer Ft-ért. Kérted ezt??? Benne van a 100ezer oldalas szerződésben, ami olyan hosszú, hogy senki sem bír elolvasni??? EZT MIÉRT TŰRÖD??? Lehet, hogy a bankok sem szólnak egy szót sem erről és assziszed ingyen van! Csak benyeled szótlanul...

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.13. 19:12:21

Na.. le is állt a PPO oldala.. csak nem kihúzták a konnektorból a rendőrök?

:D :D

sertésmájkrém 2010.01.13. 19:12:44

@Ez vagyok: Te ökör ezt közlik veled előre. Nem meglepetésként ér.
Nem ingyenesnek állitják be aztán meg megváltoztatják de olyan módon hogy minimális esélyed legyen megtudni.

Ja, és adnak is érte vmit.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.13. 19:14:41

@Ez vagyok: Demagóg vagy.. A bankok erről értesítenek és ennek tudatában, a költségek ismeretében veszed igénybe a szolgáltatást.

Amit mondasz akkor lenne jogos, ha holnaptól mondjuk az OTP mindenkitől levonna 10.000,-Ft-ot és azt mondaná mostantól ennyi a kártya díj, az OTP fiókokben el lehetett kérni 01--ke óta az ÁFSZ módosítást. Ha nem kérted el, az a te bajod...

Ez vagyok 2010.01.13. 19:17:16

@sertésmájkrém: Köszi az ökröt. De én ezt is igazságtalannak tartom. Nekem a régi is ugyanúgy megfelelne 3ezer Ft levonás nélkül.

Szendwich 2010.01.13. 19:20:53

@agyramegy: "Ha a kártyádat letiltatod, még jobban kitolsz magaddal, mert még az új kártya díját is rádverik."
Én letiltattam. Nem érdekel, hogy új kártyát kapok, új PIN kóddal és mindezt pénzért. Inkább kifizetem az új kártya díját és így tudom, hogy a PPO-t lekoppintottam egy életre.

A PPO-nak írtam több levelet is, amelyben a regisztrációm törlését, a bankkártya adataim törlését, stb. kértem. Nem trágár stílusban, normálisan megfogalmazva. Természetesen nem válaszoltak. Most már amúgy se hinném el, hogy törölték a rendszerükből az én ilyen-olyan adataimat. Szóval...

info@acsaladugyvedje.hu 2010.01.13. 19:30:13

Kedves B. László!

Felvetésed - szerintem is - nagyon gyakori problémára világít rá. Ügyfélként ugyanis naponta több tucat szolgáltatást veszünk igénybe, többségüket éveken (vagy akár fél életünkön) keresztül. Százezreket, akár milliókat fizetve egy-egy szolgáltatónak. A szolgáltatások minősége gyakran (az ügyfeleknek érthetően egy hiba is sok :-) nem felel meg annak, amiről pedig a szolgáltatóval kötött szerződés szól...

Ami a szerződésszegéssel okozott károk megtérítését illeti, Magyarországon magánszemélyeknek sajnos még nem ad lehetőséget a jog úgynevezett class action indítására. Ezért nincs is magyar nyelvű megfelelője annak az eljárásnak, amikor is úgy áll össze több károsult, hogy valójában nem is kell társulniuk Ez a jogintézmény Amerikában működik. Segítségével a vásárlónak (ügyfélnek) csak be kell jelentkeznie a class action-t indító ügyvédi irodához (egész pontosan a "class"-ba), hogy ő is vásárolt abból a bizonyos termékből (igénybe vette azt a bizonyos szolgáltatást), amely miatt valami kár érte. Ezzel a bejelentkezéssel a per eredménye rá is ki fog hatni. Azaz minden további nélkül majd ő is kap kártérítést az adott cégtől (természetesen csak nyertes per esetében :-)

A fentiekre tekintettel Magyarországon az ügyvédek nem is toborozhatnak nyilvánosan ügyfeleket, még ilyen kézenfekvő esetekben sem, hanem az ügyfeleknek kell megkeresniük az ügyvéde(ke)t. Annak nincs akadálya, hogy az ügyfelek többen (akár több ezren) egy ügyvédet bízzanak meg, és nyilvánvaló előnye van annak, hogy egy károkozóval szemben több tíz/száz/ezer károsult együttesen lép fel. Az „együttest” azonban az ügyfeleknek – sajnos – maguknak kell megszervezniük, az ügyvéd ennek menedzselésébe nem folyhat bele. A károsultak tehát saját maguk között „toborozhatnak”. Ezt követően a magyar polgári eljárásjog – jelenlegi – szabályai szerint már ügyvéd segítségével lehet keresetet a több (tíz/száz/ezer) felperes nevében megfogalmazni és benyújtani a bíróságra. A per eredménye azonban nem fog kihatni minden károsult vásárlóra (ügyfélre), hanem csak a perben résztvevőkre.

Ugyanígy, nem érvényesek a class actionhoz kapcsolódó - Amerikában szintén létező - kedvezményes eljárási költségek sem. (Persze egy PPO "előfizetésre", vagy egy havi BKV bérletre (lásd mások felvetését a BKV sztrájkkal kapcsolatban: bkvfigyelo.blog.hu/2010/01/13/bkv_sztrajk_csoportos_per_a_bkv_ellen), mint a per értékére vetített általános perköltség amúgy sem lenne magas, de mégis csak, a felperes (károsult) által megelőlegezendő.)

A magánszemélyekkel szemben - 2008 ősze óta - viszont lehetősége van class action indítására a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH). A GVH most vizsgálja azokat az ügyeket, hogy hol lenne érdemes egy ilyen pert megindítania. Nincs információnk arról, hogy a GVH konkrét ügyben eddig pert kezdeményezett volna a bíróságon. Az ilyen pereket azonban mindenképpen meg kell előznie a GVH saját eljárásának, amely az egész procedúrát lényegesen meghosszabbítja – a GVH kétségtelen hozzáértése és szakértelme ellenére.

Ezért lenne fontos, hogy magyar jog is adja meg a lehetőséget a magánszemélyek kezdeményezésére ügyvédek által indítható class action-re, annak érdekében, hogy a károsultak a GVH „ingerküszöbét” esetleg el nem érő esetekben is, gyorsan, egyszerűen eljuthassanak közös keresetükkel a bírósághoz.

A „PPO-botrány”, a "BKV-sztrájk", a „ScienNet-ügy”, és más hasonló vitás kérdések – és nem mellesleg azok médiamegjelenése – minden bizonnyal hozzájárulnak ahhoz, hogy a jogalkotók komolyan vegyék a problémát, és hatékonyan, gyorsan dolgozzanak a class action jogszabályi lehetőségének magyarországi megteremtésén. A magunk részéről ügyvédként mi is dolgozunk ezen, mert a szakmai meggyőződésünk az, hogy a class action-nak feltétlenül helye van a magyar jogrendszerben.

Addig marad az alkalmi összefogás…

Üdvözlettel,

info@acsaladugyvedje.hu

Daylle 2010.01.13. 19:30:23

December 28án kaptam egy levelet,hogy sikeresen regisztráltam, pedig amikor az oldal a bankkártya adatait kérte,abbahagytam a regisztrációt. A postafiókomban van egy levél,2009.november 28as dátummal, a változásokról,amik januárban lépnek életbe. Ugyanez a levél a honlapon már január 6os dátummal van kitéve. Persze a pénzem nekem is odalett.

ancsams 2010.01.13. 19:59:33

A dolgok lényegét a következőkben látom:

A matrica vásárláshoz regisztráció kellett, ez a regisztráció során az OTP oldalán adtuk meg kártya adatinkat. A ppo.hu most is hirdeti, hogy kártya adatinkhoz nem fér hozzá!!! Az index mai cikkében viszont az OTP elmagyarázza, hogy:

Regisztrációkor képződik egy azonosító, amit a szolgáltató tárol. Ezt az azonosító semmilyen összefüggésben nincs a kártya adataival, azok az azonosítóból nem visszafejthetők – hangsúlyozták a banknál.

Ha a továbbiakban a szolgáltató valamilyen tranzakció ellenértékével meg akarja terhelni az ügyfelet, a rendszeréből kiválasztja az ügyfélhez tartozó azonosítót és a tranzakció adataival együtt (vásárolt áru, szolgáltatás leírása, ára) továbbítja a kártyás fizetést bonyolító bank felé.

Az ügyfélnek bármikor lehetősége van a kártyájának adatait aktualizálni, illetve a kártyáját kiregisztrálni.

HA elolvasod az OTP állásfoglalását, akkor látod, hogy eddig egy Magyarországon ismeretlen internetes fizetési módon sikerült vásárolnunk a PPO rendszerében.

DE az OTP állásfoglalás utolsó mondatán van a lényeg: "az ügyfél bármikor kiregisztrálhat".

Beismerem tavaly elolvastam az értesitést, hogy a szolgáltatás 2490,- Ft-ba fog kerülni, próbáltam kiregisztrálni, de nem találtam ilyen gombot, linket, menüt ezért lemondtam róla. Miért mondtam le, azért mert úgy voltam vele, hogy a kártyámat majd csak akkor tudják megterhelni, ha az OTP eddig biztonságos oldalán megadom a jelszavamat, ugyanis minden vásárlásnál eddig is átküldött az OTP oldalára, ahol a kártyaadatokkal kitöltött ürlap volt a "kényelmi szolgáltatás", DE ÉN IRTAM BE a jelszót, hogy a tranzakció létrejöjjön. Ezt a lépést hogyan tudta megkerülni cég? Úgy, hogy a magyar internetes fizetési rendszerekben ismeretlen/nem elterjedt fizetési módot alkalmazott a regisztráció során. Hogyan tehette meg? Karöltve az OTP-vel, mert jelenleg más internetes fizetési rendszert kináló bank nem kinálja ezt a banki regisztrációs szolgáltatást (ismereteim szerint). Az már csak hab a tortán, hogy mindezt külföldi (az, hogy off shore vagy sem jelentéktelen) cégként csinálta, tehát a két évig gyüjtögetett kártyaregisztrációkról most learatta a gyümölcsöt és szépen lelép a 200 millájával, azt csinálnak egy másik oldalt, amit máris reklámoznak, hogy ott ingyen lehet regisztrálni a matricavásálásra.

privateer 2010.01.13. 20:22:43

@Ez vagyok:
Baromság!
Bármelyik banknál megnézed a kondíciós listát és ott van rögtön szépen táblázatba leírva. Mi mennyi merre hány az óra.

Ügyintézők is rögtön mondják mibe kerül.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2010.01.13. 20:34:12

Most már az M1 Híradóban is benne volt az ügy, meg a Homárt mutogatták!!!

A Homár ereje!!!

EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ezer526 2010.01.13. 20:47:21

Tulajdonképpen nekem küldött egy e-mailt a PPO 2009.11.18.keltezéssel, amit a mai nap fedeztem fel a PPO-rendszerbe belépve. Tájékoztattak az ÁFSZ változásáról,korrekt cég! Dehogy korrekt,hanem egy csaló pénzmosó banda és ehhez még az OTP is asszisztál! Ugyanis egy héttel később 2009.11.27-én vásároltam egy pályamatricát és a november 18-i tájékoztató e-mailnek nyoma sem volt! A másik köcsögség, hogy ezenfelül kényelmi díj címén minden egyes vásárlásnál 100 Ft kényelmi díjat felszámolnak. K@rva drága matricákat vettem....így ebben a formában

Mialee 2010.01.13. 20:56:05

@Ez vagyok: Akkor keress olyan számlát, amihez ingyenes (vagy legalább olcsóbb) a kártya. Nekem ingyenes van.

egy maréknyi dollár 2010.01.13. 21:00:38

Most hallok először erről a popós cégről, de máris örülök!
No, nem annak, hogy az ingyenesség igérete ellenére pénzt emelt le az ügyfelek bankkártyájáról, hanem ennek az elemi erejű fölháborodásanak és összefogásnak, amivel a károsultak reagáltak.
Jól teszik.A levett összeg fing pénz/kb. 200ft/hó/,de akkor is:miért kell fizetni, ha korábban azt mondták,nem kell és miért ilyen zsebtolvaj módszerrel intézik ezt?
Nem tudom, ha ez a cég becsületesen értesiti ügyfeleit,hogy szolgáltatásuk ezentúl évi 2590 ft-ba kerül, akinek nem tetszik, kiléphet - hány ügyfelet veszitett volna?Úgy lehet, nem sokat.Egy folyamatos, korrekt, kényelmet biztositó szolgáltatásért ez a dij nem magas.
Megfordult a fejemben, hogy ha ennyi pénz lenyúlható a bankkártyákról, akkor 10x v. 100x annyi is?
A háborgásnak és az ellenlépéseknek azért örülök, mert olyan fásultságot tapasztalok jó ideje magam körül/saját személyemet is beleértve/, ami elkeseritő.Az utóbbi években a fenti összeg sokszorosát nyúlták le tőlünk államilag .Igaz, általában szóltak előtte.De volt, hogy szemünket a fizetési papirra meregetve csak utólag tudtuk meg.
A reakciók:Hááát, mi már nem fogunk nyugdijat kapni,örüljünk, ha legalább a pénzünket visszakapjuk, elvették, megadóztatták,eredetiségvizsgálat kell a szalonkocsimra b..m..., ez van, hogy az a j...b...k...b..l..f...s..!!!Ennyi.
Se' tettre sarkalló felháborodás,se'tiltakozás,se' összefogás.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.13. 21:15:27

Kérünk mindenkit, hogy ezen a portálon jobb oldalon szavazzon:

atvertek.info

Egy holnap reggel 7:30-kor a kossuth rádióban elhangzó riporthoz készül a felmérés.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.13. 21:17:07

Az indexnek van saját fóruma erről, ahol már sok minden kiderült és a károsultak sok mindent összeraktak a csalás bizonyítására.
Ezeket a megfelelő hatóság felé továbbítjuk.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9198287

atvertek.info · http://atvertek.info 2010.01.13. 21:22:19

szavazzatok itt pls az eset kapcsán mennyiben változik internetes bankolási szokásotok: atvertek.info/

2010.01.13. 21:36:19

@atvertek.info: Biztos reális képet fog tükrözni a magyar társadalomról. :)

Igazi jól megszervezett mintavételes eljárás.

:)

2010.01.13. 21:37:38

@Schaf: Ha minden, ami miatt nyomozást indítanak az problémás ügy lenne szépen nézne ki ez az ország. :)

A nyomozás elindítása nem egyenértékű azzal, hogy bűncselekmény történt. :)

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.13. 21:41:57

@agyramegy: ez így van. csakhogy a rendőrség töketlenkedése közben a PPO folyamatosan tünteti el a bizonyítékokat, ami a kúlső szemlélőnek fel sem tűnik néha.

Pl tegnap a postafiókodban még érkezett 11.28.-án szerepelt, ma du. már, miután sokan reklamáltak, hogy decemberi regisztrációhoz hogy érkezhetett novemberben ASZFmódosítás, már "kelt" szerepel. Érdekes nem??

..és ez csak egy a sok stikli közül. A mail fiókom már hemzseg a sok-sok screenshottól. Plusz a kártyacsalást igen megalapozottá tevő egyéb információktól.

Mivel van nyomozó a családban, aki szemmel követi a ténykedésemet, már du. dörzsölte a markát, hogy okirat hamisítás is kezd körvonalazódni, nem csak csalás...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2010.01.13. 21:56:31

Már megint működik a honlapjuk, úgyhogy nem foglalták le a szerverüket a rendőrök. Ez viszont nagy hiba volt a részükről, mert most akkor megpróbálják a nyomokat eltüntetni a rohadékok.

EZ FONTOS!!!!!!!!!!!!!!!

zeee 2010.01.14. 09:48:23

@Jani haverja:

Ebből is látszik, hogy még egyes médiumok által támogatott hatalmas hisztériás rohammal sem lehet mindent elérni. Amennyiben esetleg a rendőrség lekapcsolná az oldalt, feljelentést tennék ellenük gondatlan károkozás miatt, valamint ismeretlen tettesek ellen hamis vád miatt.
Tessék megszokni emberek, hogy a szolgáltatás pénzbe kerül. Ne legyen félreértés, én is úgy látom, hogy hibázott a cég és ekkora felzúdulásra sem számított. Ettől függetlenenül a működés alapvetően rendben van.

MrZed001 2010.01.14. 09:49:11

@BushDoctor: "Ez NEM offshore cég."
Nem, a tulajdonosa az offshore cég te kis butha ...

zeee 2010.01.14. 09:49:48

@Schaf:

Nincsen semmilyen kártyacsalás... A kártyákat az OTP kezelte.

Stewie30 2010.01.14. 09:50:20

Elképesztőnek, és vérlázítónak találom azt, hogy amikor Nyugat Európában és Észak Amerikában már napi rutinnak számít az Internetes vásárlás és szolgáltatás igénybevétele, addig ma Magyarországon az Internetes kereskedelemre vonatkozó szabályozás áttekinthetetlen zavaros, és teret enged ilyen, és ehhez hasonló bűncselekmények elkövetésére. Nem is csodálom, hogy például az eBay vagy az Itunes be sem teszi a lábát kishazánkba (ennek leginkább gondolom gazdasági megfontolás az oka). Sajnos én is megszívtam a PPO-val, és hiába minden erőlködés véleményem szerint nincs reális esély arra, hogy valaha is visszakapjam a 2490,- Ft-ot. Már látom is egyébként a forgatókönyvet:

- A rendőrség csalás elkövetése miatt kezd el nyomozni.
- Mire oda kerül az ügy, hogy szervereket, dokumentumokat lefoglaljanak, addigra egy üres lakást fognak a nyomozók találni, és kiderül,hogy a lakás tulajdonosának semmi köze a céghez.
- Eközben persze az összes cégvezető szépen felszívódik, akik felélik valahol külföldön a 2490,- forintunkat…
- Amikor elfogy a lé, akkor gondolnak egyet, és jó pénzért a megszerzett bankkártya adatainkat eladják a maffiának, akik szabadon garázdálkodhatnak adatainkkal, és újabb vásárlásról szóló értesítéseket kaphatunk.
- Ha valamilyen isteni csoda folytán elő is kerülne a cégvezető pénzt biztos nem fogunk viszont látni.

Összességében egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy a magyarországi internetes kereskedelmet mélyen fogja érinteni ez a lehúzás, bár az átláthatatlan viszonyok miatt elenyésző lehet azok száma, akik tisztességesen kereskednének a neten – én legalábbis személy szerint még itthon nem találkoztam ilyen kereskedővel. (Csak meg kell nézni a ködösített ÁSZF-eket, és a hatálytalan jogszabályi hivatkozásokra való utalások tömkelegét, a fogyasztói panaszok kezelésének hiányát stb.) Ezért szerintem a bizalmatlan vásárlókat egy ilyen balhé még inkább elbizonytalanít majd.

A bankok persze megint jól járnak, mert akinek van egy kis esze új bankkártyát csináltat mielőtt ismét lehúznák egy kis zsebpénzzel. 110.000 károsult esetében ez nem rossz biznisz. Természetesen a kárigényemet be fogom nyújtani, de az olyan mint halottnak a csók…

MrZed001 2010.01.14. 09:52:06

@zeee: "Tusdod az offshor nem egyenlő a bűnözéssel."
kivéve ha azzal párosul, hogy nem lehet megállapítani valójában ki is a cég tulajdonosa, azaz ki a FELELŐS!

zeee 2010.01.14. 09:52:23

@Schaf:

A jóhiszemű felhasználók pedig a ppo mellett szóló bizonyítékokat juttatja el ugyanoda. Majd meglátjuk..

zeee 2010.01.14. 09:55:05

@MrZed001:

Minden esetben meg lehet tudni, hogy ki a tényleges tulajdonos, - egyszerűbb, mint gondolnád...
Mondjuk az OMV Surgut részvény-csomag adásvétzel kapcsán tényleg nem lehet tudni, hogy ki a tényleges tulajdonos. Pedig nem is offshore. :)

zeee 2010.01.14. 09:58:11

@egy maréknyi dollár:

A hozzászolásoddal tulajdonképpen egyetértek, de szerintem a nagy felháborodás igen csak alaptalan. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy valakinek érdeke a ppo elleni hangulatkeltés. Szagos az ügy nagyon, persze a ppo sem a szentek társasága.

zeee 2010.01.14. 10:17:02

@info@acsaladugyvedje.hu:

A jelenlegi társadalmi helyzetet alapul véve, egy ilyen eljárásnak nincsen helye a magyar jogrendszerben.
Pl. a sok alaptalan perindítás miatt szűnt meg a munkaügyi jogviták illetékmentessége, - sikerült tehát nem kívánt eredmény elérni. Amíg a közállapotok nem változnak, addig javaslom, hogy mindenki a józan eszére hallgasson és ne a hőbörgőkre.

horvath76 2010.01.14. 10:53:03

Náltam is beterheltek a díjat! És én még le is tiltottam a kártyámat, mert a bankom azt közölte, hogy valami svájci cég emeli le. Én persze rögtön azt hittem hogy lemásolták a kártyámat. De jóval később tudtam meg hogy nem. de persze a 2490 beterhelték. De nekem még egy email cimmel van regisztárcióm mert kettő kártyám van, ott még nem történt a leemelés, rögtön irtam egy üzenetett hogy töröljék, de semmi válasz! Én azt tartom szemét huzásnak, hogy mindehol azt írták, hogy ingyenes, ingyenes a light csomag. Emailben kellett volna elküldeni hogy változtak a díjak, akkor talán többen tudtak volan reagálni rá, hogy nem kérik (de ahogy olvastam itt, ez se segített volna), és nem üzentben. Mivel a feltételeket elküldték, és nem regaltam rá, igy nem fogom látni a díjat, amit lelemltek.

ceruza91 2010.01.14. 11:21:36

A ppo oldalán az van, hogy a banki információkat nem látja, azt csak a bank kezeli. Akkor honnan tudták a bankszámláink számát? Hogyan terhelhették rá a 2.490,- Ft-ot? Ezt én nem értem... Bízom abban, hogy visszakapjuk ezt a pénzt, már csak elvi okok miatt is ragaszkodnék hozzá. Jól értem, hogy akkor nem kell itt feljelentgetni? Leiratkozni még nem iratkoztam le, mert úgy gondolom, hogy várok egy kicsit, írtam nekik, hátha válaszolnak. Egyébként az tudja valaki, hogy hogyan jött össze ez a összeg? Én nézegettem a tarifákat, de nem tudok rájönni, hogy miért pont 2.490,- Ft-ot vontak le tőlem? Egyébként, ha a telefonon egyenlegét töltöttem fel, akkor mindig kaptam értesítést az e-mail-címemre, most ez is kimaradt. A legbosszantóbb az, hogy tényleg attól kell félni, hogy ha ezt meg tudták tenni, akkor esetleg máskor másra, akár egy nagyobb összeg levonására is képesek, hiszen ismerik ezek szerint azokat az adatokat, amelyeket a honlapjukon szereplő tájékoztató szerint csak a bank ismer.

Stewie30 2010.01.14. 11:50:24

@ceruza91:

Ez érdekes, mert nekem az OTP-ben azt mondták, hogy ők sem ismerik a kártyaadatokat. Ilyenkor bezzeg sunnyog mindenki... Szerintem jól tetted, hogy letiltattad a kártyádat. Én is megtettem, mert így legalább újabb meglepetés nem jöhet. Itt egy kérdés merül fel... Ha visszautalják a pénzt, akkor azt csak számlaszám megadásával tehetik, mivel az új adatokat nem ismerik, a régivel meg nem lehet többet érvényes tranzakciót végrehajtani. Szóval akkor meg kell adni nekik a számlaszámot... Én valahogy nem hiszem, hogy valaha is visszakapnánk a pénzt.

gerzson78 2010.01.14. 14:00:57

CHARGEBACK !!! CHARGEBACK !!! CHARGEBACK !!!

Most beszéletm az UniCredit Bank-al. Rögzített telefonbeszélgetés keretében
kijelentették, hogy egy [b]chargeback kisérlet díja fix 1000 Ft.[/b]
Megéri, nem ????
Ezen felül persze undorító módon, minden hülyeséget bevetve próbáltak lebeszélni
az azonnali eljárástól, "várjuk meg a ppo válaszát". stb.
Ezerért nem akarják törni magukat...

Senki se hagyja lerázni magát !!!!!!!
Dolgozzon a Visa és a MasterCard, dugják meg az az OTP-t is rendesen !!!

Remélem a többi banknál is ilyen alacsony a díj, amit akár még vissza is lehet nyerni.

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.14. 16:01:27

hülyeség!

A Chargeback DÍJA A KERESKEDŐT TERHELI!

Majd ha kiderül, hogy mégis neki van igaza, akkor rádterhelik.. sok minden mással egyetemben.

atvertek.info

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.14. 16:22:28

Üzletszabályzat a kártyákról UniCredit Bank:

5.2
A Bank jogosult az Elfogadó írásos értesítése mellett az alábbi tételeket a későbbi utalásokból levonni, vagy felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás benyújtásával, illetőleg az Elfogadó nála vezetett bármely bankszámlájának megterhelésével rendezni:

....
-
amennyiben a Banknak az elfogadásból pénzügyi vesztesége származik, amely veszteség bizonyíthatóan az Elfogadónak, illetve a POS terminálok kezelésére feljogosított személyeknek felróható duplikálásból, csalárd Tranzakcióból, tiltott adatszolgáltatásból, tiltott adatkezelésből, illetve tiltott adatbekérésből ered,
-
azon összeget, mely a Kártyabirtokos és/vagy a Nemzetközi Kártyaszervezet részéről reklamáció tárgyát képezi a 4.3. pontban említett telefonos vagy írásbeli/emailen történt kártyaadatszolgáltatás esetén.
....

Ennyit a UNbankról.... Legalább a saját üzletszabályzatukkal lennének tisztában....

Schaf · http://www.speedcams.hu 2010.01.15. 08:58:37

...érdekes módon tegnap délután óta minden bank ismeri a chargeback fogalmát és készségesen ajánlja a PPO ügyfeleknek.

Vajon mi történt tegnap előtt óta? Csak nem elolvasta valaki a bankban a Visa és a MasterCard szabályzatát amit aláírtak??

...jahh. Nem mellékes, hogy a tömeges chargebak-ért a kereskedőt és a bankot is alaposan megbüntethetik.

Mc Doegless 2010.02.19. 21:00:58

Jelenleg a fizetési adatokat nem az otp internetes oldalán kell megadni, hanem a ppo.hu oldalon, itt valószínűleg elmentik az adatokat, és ezek segítségével már bármikor tudnak bármilyen összeget levenni a számlátokról.
Az url, amin jelenleg meg lehet adni a fizetési adatokat:
www.ppo.hu/usr_login.php
Az új felhasználó regisztráció után juthatunk ide.(Bárki kipróbálhatja.) Tehát csalást követnek el, amikor azt írják, hogy az OTP biztonságos oldalán kell megadnunk a banki adatokat.
Az elküld gomb után a usr_reguj_step1.php file- hívja meg a saját szerverükön, ahol már gyerekjáték lementeni a kártyaadatokat.
üdv
Károlyi Gyula webprogramozó
www.webterv.hu
süti beállítások módosítása