Tékozló Homár

Megvezette a T üzletkötője, duplát kell fizetnie

2010.02.09. 00:02 | szily | 40 komment

Tamás tombol, mert a feleségét rábeszélte egy T-s ügynök, hogy mondják le a régi előfizetésüket és váltsanak új díjcsomagra. Tamás nem tudta, hogy csak a csomagot kéne átköttetnie, hanem az ügynök javaslata szerint szerződést dontott, így persze megszívta, és egy időre dupla alapdíjat kell fizetnie. A kábeltiborc panaszai alant:


Kétszer fizetek egy szolgáltatásért

Hát ebben az országban mindent lehet? Kétszer kiszámlázzák a „szolgáltatást” úgy, hogy használni nem nagyon lehet.

A történet a következő:

Pest megyei nagyvárosban lakunk feleségemmel aki két kis gyerekemmel van otthon. Karácsony előtt felhívta egy MAGENTÁS üzletkötő, hogy díjcsomag változtatással (tv, internet, telefon) komplett csomagot ajánl ami gyorsabb internetet jelent és havi kb. 3000Ft megtakarítást. Egy előre megbeszélt időpontba lakásunkon meg is jelet nevezett B. László zavarosan elmagyarázta feleségemnek hogy úgy működik hogy új szerződést köt, új ügyfélszámunk lesz és a régi szerződést le kell mondani. Azt hittem csak egyszerű díjcsomag változásról van szó amivel MÓDÓSÍTJUK a szerződést nem újat kötünk. Ez volt dec. 07–én. B. László azt mondta hogy lemondani menjünk be a Westendbe mert csak ott lehet visszaadni a routert. Pár nap múlva jött a szerelő aki egészen mást mondott, állítása szerint a routert ne adjuk vissza mert akkor nem lesz telefonunk (ja bocs nem írtam kábelnetról van szó).

Telefonom a két ünnep között többször is próbálkoztunk de azt mondta az operátor, lemondani csak írásban faxon beküldve lehet, kérdem én e-mailen miért nem lehet?  Az ünnepek miatt csak jan. 6-án jutottunk be egy ügyfélszolgálatra. Ott ért a szívmegállás igazán amikor a hölgy mondta hogy csak át kellett volna köttetni a díjcsomagot. Így most dec. 07-jan.16-ig kétszer fizetem ki az alapdíjat a telefonra, a tévére és az internetre ami jelen pillanatba sem működik tegnap 06-án este 10 óta. Azóta többször újraindítottam a routert és már működik rendesen.

- Kérdem én hogyan lehet kétszer kifizettetni valamit olyan szolgáltatásért amiért csak egyszer kapok meg?

- Hogyan lehet hogy ekkora cégnél nem tudja az üzletkötő mit kell csinálni? Vagy csak az új szerződés kötésénél több a jutalék és egy kétgyermekes anyát könnyebb félrevezetni?

Levelemet a következő címekre elküldöm:

- Tékozló Homár internetes magazin.

- T-Home ügyfélszolgálat

- Fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálat

Tisztelettel:
X Tamás

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.02.09. 00:27:21

"egy kétgyermekes anyát könnyebb félrevezetni?"
Ez hogy jon ide?

nekünk negyedik hónapja küldik a szerződést. ha felhívnak a szuppa akciójikkal, csak rákérdezünk, egyből lehelyezik.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.09. 00:28:30

egyedül érzi magát? nincs egyedül...

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2010.02.09. 01:12:52

Most már csak beküldöm a mi történetünket is, elvégre minden napra jut egy-egy t-s átveréses sztori, és ez így még csak a jéghegy csúcsa. Valaminek már történnie kellene...

Micsoda??? Ez nevetséges!! 2010.02.09. 02:01:41

Kedves X Tamás,

Nemcsak, hogy nagyobb a jutalék új szerződés kötésénél, hanem CSAK akkor kapnak jutalékot. Szerinted azért fizet nekik a cég, ha felajánlják az ügyfélnek, hogy váltson OLCSÓBB díjcsomagra, stb? Persze, hogy nem, az a T-nek sem tuti, hiszen kevesebbet kasszíroz...

Én nem is tudom igazából, hogy az ilyen dolgok hogy nem gyanúsak az embereknek? Ennyire azért ne éljünk már elzárt világban, még ha 26 gyerekes anya is az illető...

Megdobbent 2010.02.09. 02:32:18

Ez mar ilyen, hatha vegre egyszer minden kedves olvaso megjegyzi:

UGYNOKTOL LOFASZT SEM VESZUNK, UGYNOK VAGY ATVERNI, VAGY TEREPFELMERNI JON. UGYNOKOT APJA FASZABA ELHAJTJUK, HA NEM MEGY, AKKOR BANTALMAZZUK VADUL ES ONFELEDTEN.

Koszonom szepen :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.09. 03:14:24

pest megyei nagvaros csak Vac lehet es az ugynok nem szerzodest hanem feleseget dontott egy valoszimuseggel

szo szerint ez van leirava, idezem

"hanem az ügynök javaslata szerint szerződést dontott, így persze megszívta"

most atmegyunk pornoba?

dr. Aullah 2010.02.09. 03:32:02

"- Tékozló Homár internetes magazin."

WTF?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.02.09. 06:20:31

"- Hogyan lehet hogy ekkora cégnél nem tudja az üzletkötő mit kell csinálni? Vagy csak az új szerződés kötésénél több a jutalék és egy kétgyermekes anyát könnyebb félrevezetni?"

Az üzletkötő nem T-s, hanem külsős. (Vannak T üzletkötő haverok.)

Lehet, hogy új volt, és azért nem tudta, mit lehet, mert általában ha tudják, akkor csomagváltást javasolnak, legtöbbjük nem szeret másokat szívatni, mert őket szokták baszogatni érte az ügyfelek.

De amúgy tényleg nagyobb a jutalák ha új szerződést köt. Szerintem te összeakadtál egy lehúzós kis gecivel.

Menj, és taposd ki a belét, mert erre a T úgysem fog megmozdulni, amit leírtál.

stinging_nettle (törölt) 2010.02.09. 06:36:57

az üzletkötő nem kap a módosításért, csak akkor, ha valami plusszot elad. Ha jól és precízen csinálja, akkor csont nélkül megy a lemondás-új bekapcsolás, legfeljebb néhány óra szünet van a szolgáltatásban. Itt az üzletkötő volt béna. Foglalkozott az új üggyel, a régit meg leszarta, ezért egy ideig két szolgáltatás volt az előfizető nevén. Addig nem szabad aláírni az újat, amíg nincs lemondva a régi. De mindenképpen az ü.k. hibázott. És ez a szopi, hogy egy-egy barom miatt a többiek meg képtelenek végezni a dolgukat. Amúgy az utáljuk az üzletkötőket azért is érdekes, mert ha meg sorba kell állni a pontokban, akkor meg nyilván az a baj ... ha a telefonos ügyfélszolgákra várni kell, akkor meg az a baj ... de az ü.k. ne menjen oda, mert elzavarod? Egy-két bénázás miatt marhaság az összeset szidni. Egyébként párom üzletkötő, és volt, hogy hibázott. Aztán köv hónapban megjött az elszámolás, és vissza lett fizetve az efinek a plusz költség. Ennyire egyszerű. Ehhez csak normális ü.k. és normális hangnem kell.
Egyébként ez a "hiba", amit az előbb mondtam .. annyi volt, hogy az efi közölte, hogy a lemondást nem bízza másra, azt majd ő intézi, mert máskülönben csúszni fog. nah .. három hét múlva, sokadik email után faxolta el a papírt .. és utána még neki állt feljebb....

stinging_nettle (törölt) 2010.02.09. 06:40:38

@Megdobbent: ostoba vagy .. az üzletkötő azért megy oda, hogy pénzt keressen. ÉS mivel pénzt keresni megy oda, próbál nem átverni, mert akkor legközelebb nem fogod megbízni semmilyen ügyintézéssel. És akkor nincs ám jutalék. A baj az, hogy sokak szerint az üzletkötő maga a T .. holott ők csak elmondják, hogy mit lehet, elmennek hozzád a szerződéssel, és ott még egyszer elmondják, hogy mit lehet, majd a kész szerződést rögzítik (kvázi leadják a t-nek) és onnantól a T dolgozik ... ő késik, ő nem kapcsol be ..

Megdobbent 2010.02.09. 07:15:50

@stinging_nettle: Te viszont okos. De hozzam ne egyere penzt keresni, plane ne ugy, hogy atbassz, mint a postbelit. Tudod, ha nekem valami kell X cegtol, akkor en X ceggel kotok szerzodest, nem X ceg Y fullajtarjanak Z alkalmoztt W megbizottjanak unkohaguanak tesveroccsetol.

Minden tovabbi bolcselletedet nagy szeretettel varjuk mi mindannyian. Gecire erdekel ugyanis az ugynok penze pontugy, mint a te veretes sarkallataid :>

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.09. 07:32:29

@stinging_nettle: ostoba vagy! (by: Te)
nekem 3szor ajánlották fel, hogy lesz IPTV-m. mindig ők kerestek. még mindig csak netem és telefonom van.
ami pedig a züzletkötőt illeti, magasról tojik az a fejedre... NEKI legyen jó, te csak annyira érdekled, hogy mennyit kap tebelőled.
20tolat a kivételnek.

B@nális coitus 2010.02.09. 07:36:30

Az ügynököt addig érdekli az ügyfél, amíg alá nem véste a szerződést/megrendelést, és meg nem kapta a jutalékát érte. Onnantól kezdve le van szarva.
De tényleg? Minek kell ügynökkel szerződni? Miért nem mondta neki az okos feleséged, hogy hagyja ott a szerződést, majd eldöntitek b++++++

Énbagoly 2010.02.09. 07:49:42

Ha jön egy üzletkötő, akkor nem szabad elsőre aláírni. Hagyja ott a papírt, hogy végig tudd olvasni, és jöjjön vissza később.
Kissé bizalmatlan vagyok. :)

@ColT: De vérszomjas vagy! :)De a T szerintem sem fog csinálni semmit.

Tron65 2010.02.09. 08:08:26

@hagyma:
"pest megyei nagvaros csak Vac lehet "
Vagy Cegléd (38.000 lakos).
Vagy Dunakeszi (37.000 lakos).
Vagy Érd (63.000 lakos).
Vagy Gödöllő (33.000 lakos).
Vagy Nagykörös (25.000 lakos).
Vagy Szentendre (25.000 lakos)
Vagy Budaörs (28.000 lakos).
Stb.
De igen, lehet Vác is (33.000 lakos).

foto háber 2010.02.09. 08:26:46

nem mondta a posztolo a kétgyermekes anyukának hogy idegent nem engedünk a lakásba

Kotit 2010.02.09. 08:31:16

Ezen a pest megyei nagyváros dolgon én is fennakadtam. Nem csak Bp lehet? 63.000 már nagyváros?
Szerintem sem kell az üzlezkötőket feltétlenül elhajtani, csak jól kell tudni "használni" őket. Az UPC-nek Pécsen pl. egész csinos üzletkötői vannak...

bekbórd! 2010.02.09. 09:05:15

A mi városunk kb. 60 ezres, de sose tudtam, hogy nagynak számít

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.02.09. 09:18:28

Pest megyei nagyváros?
Rákérdezek:
Stockholm?

Egyéves Önkéntes 2010.02.09. 09:30:20

@stinging_nettle: mondjuk soha senki olyanról még csak nem is hallott, hogy egy üzletkötő átvágott volna valakit.

Anyád barátja 2010.02.09. 09:35:58

Stockholmban pláne nem!Ott az ük virággal érkezik,a gyerekeknek norbi ápdéttel dúsított tápszert visz ajándékba,átvállalja az első három hónapi előfizu befizetését és kiporszívózza a lakást.
És mire a családfő hazaérkezik duplagyors internet van ingyé!:)

kenyermotzsa 2010.02.09. 09:39:00

Na jól van legyen kisváros Budapest határánál. Az üzletkötő átkötést igért de hazudott és azt állította ez a "normális" eljárás. Azt is mondta hogy a T alkalmazotja. Igen, a leckét megtanultam soha többé nem hiszek ilyen mocskos cég alkalmazotjában, hiszen mindenki hazudik. Lehet hogy ezért nem vagyok sikeres?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.02.09. 09:43:33

"kábelnetról van szó"

Eh, megvan a hiba.
Antennaállványa volt-e a T. post tolónak?

Wágner Úr 2010.02.09. 09:51:42

X Tibor.
Kinek a nevén van a szerződés?
Ha a tiéden akkor a nejed akármiben is megegyezhet az ügynökkel, legfeljebb jól elbeszélgetnek.
Bármilyen módosításhoz a te beleegyezésed sőt aláírásod kell.Ha ez nincs, nincs üzlet.
Ha a nejed nevén fut a szolgáltatás akkor így jártál.
Az sem világos, hogy miért mindig többesszámot használsz " jutottunk be az ügyfélszolgálatra"
ha mindenhova párosan jártok, ki vigyáz a két gyerekre?
Egyébként pedig érdemes ellenőrizni a T ügyfélszolgálatnál , hogy igazat mondott-e az ügynök, mielőtt bármit aláírsz.

AlexWolf 2010.02.09. 09:56:41

Szeretem az ilyesmiket, hogy "egy kétgyermekes anyát könnyebb félrevezetni?". Ez most azt jelenti, hogy a kétgyermekes anyák hülyébbek mint az 1 vagy 3 gyermekesek? Mi franc köze van ennek a témához?
Másik: "Egy előre megbeszélt időpontba lakásunkon meg is jelet nevezett B. László zavarosan elmagyarázta feleségemnek hogy úgy működik hogy új szerződést köt, új ügyfélszámunk lesz és a régi szerződést le kell mondani. Azt hittem csak egyszerű díjcsomag változásról van szó amivel MÓDÓSÍTJUK a szerződést nem újat kötünk. Ez volt dec. 07–én. B. László azt mondta hogy lemondani menjünk be a Westendbe mert csak ott lehet visszaadni a routert. Pár nap múlva jött a szerelő aki egészen mást mondott, állítása szerint a routert ne adjuk vissza mert akkor nem lesz telefonunk (ja bocs nem írtam kábelnetról van szó)."
Most akkor otthon volt a posztoló vagy sem?
Sün!! hol lehet jelentkezni CSIPPelésre, engem vigyenek el inkább az Űrgyíkok!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.02.09. 10:14:52

@AlexWolf:
Fogalmam sincs, itt az erdőben biztos nem.
Errefele nem mernek jönni, félnek a letelepített űrgyíkcsapdáktól.

Peetee 2010.02.09. 10:51:07

Megértem a problémádat, de:
- Én is végigcsináltam ugyanezt, mégse fizettem kétszer
- Én magamtól jöttem rá a dolgokra, és 2szer voltam bent ügyélszolgálaton, nem pedig fogtam a telefont, és minden kérdésre rámondtam okosan, hogy: iiiigggeeeennnn.

Kicsit gondolkodni kellene előre, 10-15éve hallgatjuk ,ezeket a történeteket, hogy: Felhívtak és nem az lett, amit mondtak, ROHADÉKOK!!!...bla-bla-bla.

EMBEREK, NŐJETEK MÁR FEL VÉGRE!!!

betépett felhasználó 2010.02.09. 11:02:27

ketkolyokmellettnormihogyduplanszamlaznakmindent!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.02.09. 11:50:58

@Tron65:
miota elkoltoztem Vacrol, rohamosan csokken a lelekszam

dunakeszi nagyobb?
ez meglepett, de csunyabb

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.09. 19:14:27

Miert nem lehet mar vegre felfogni, hogy a nagy MAGENTA szolgaltatot nagy ivben el kell kerulni?

stinging_nettle (törölt) 2010.02.09. 20:25:06

ok. pár "bölcselet" nem mondtam, és soha nem is mondom, hogy mindegyikük becsülettel dolgozik, épp eleget szívunk azok miatt, akik szarnak az egészre. De a normális üzletkötő foglalkozni fog az ügyféllel utána is, mert bármilyen furcsa ebből van pénze. az iptv marha jó példa. Párom kap egy listát egyenesen a T-től, hogy itt mehet az iptv. Kimegy, napokat, heteket mászkál, megköt X szerződést. Aztán amikor rögzíti a szerződéseket, a T szól, hogy bocs, ott mégsem megy. Namost .. végeztél már úgy munkát, hogy a munkáltatót megbíz, megcsinálod (mert ott voltál, elmondtad, aláírta) aztán a a munkáltató hibájából (trehányan megcsinált lista .. rossz címek) nem kapsz az egészért egy vasat sem, mert ott nem is lehet. ... és itt az ü.k. nem hibázott.
Jah .. és ha sorba kell állni az ügyfélszolgálaton, akkor abból is poszt lesz úgyis .. ergo tök mindegy .. :) a fullajtár meg erős kicsit, de sebaj, nyilván a te munkád sokkal fontosabb. A rokon, barát meg egyebekkel kapcsolatban annyit, hogy elég sok képzésük van, de tényleg van, aki nem veszi komolyan, és azok miatt szívnak azok, akik normálisan dolgoznának.
EÖ: soha nem mondtam, hogy nincsenek barmok köztük. Vannak. De általában ezek záros időn belül kihullanak, mert nem lesz visszajáró ügyfelük. A területeik aránylag jól el vannak osztva, és nem köthetnek összevissza. Ha meg az ü.k. hibázik, akkor lehet hívni, és kérjétek meg, hogy adja meg a vezetője (ernyődelaer) számát, email címét. Neki el lehet mondani, írni a problémát, és meg fogja oldani, mert az ernyő sokkal jobban függ az ügyfelektől, és ha sok a hiba, akkor a T őt fogja előszedni.
higyjétek el, hogy nem okoskodni jöttem, páromnak is voltak hibái, elszólásai, de nyűgöket mindig tudtuk intézni, és soha nem lett ügyfél megkárosítva.
Salapapa: HA mondasz várost, akkor utána tudok nézni, hogy mit lehet nálatok csinálni. (nem vagyok ü.k. .. )

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.09. 21:49:08

@stinging_nettle: :) köszi, de technikailag nem lehet. mármint állítólag.
különben budapest, békásmegyer (1039, madzsar józsef 2, a műhelyem) lenne a hely, de ide valamiért az elmúlt 2 évben nem sikerült becígölni a TV-t, pedig már cseréltek telefonmadzagot is, mert rinyáltam a net lassúsága miatt. most a konténertől a modemig új madzag van, szakítás nélkül. :)

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.02.09. 22:19:57

Igen, egy kétgyeremekes anyát könnyebb megvezetni.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.02.09. 22:25:57

@stinging_nettle: Kurva okos vagy. Amikor mi trés cuccot árultunk a kólcenterben, leszartuk, hogy hogy lett átvágva a tisztelt ügyfél. Illetve aki nem bírta leszarni, az hamar lelépett.

Silenzio 2010.02.11. 19:35:28

A fogyasztóvédők úgyis az NHH-hoz fogják küldeni. Az NHH pedig vissza a fogyasztóvédőkhöz. :)

Két dolog: emailben azért nem lehet, mert:
a. nem elismert ügyintézési forma kb. sehol a világon,
b. nem csak a biztonság hiánya miatt, de iktatószámot sem kaphat, elkallódhat stb.

A másik: amíg a telekom ügynökhálózata mindenféle külső bedolgozó cégekkel paktál le, ahol irdatlan szemét posztkommunista-csökevény self made man-ek uralják a placcot, nem érdemes elvárni a logikus döntéseket, helyes tájékoztatást. Engem 1 hét alatt képeztek ki, ezután semmiféle számonkérés nem volt, ha valamit elcsesztél, tartották a hátad. Lemondani hűségidőben csak a kötbér befizetésével lehet, csomagot váltani azonban szinte korlátozás nélkül. Az MT azonosító megváltoztása már eleve fel kellett volna, hogy tűnjön a T. delikvensnek, ha már az ügynök retardált, ő legyen ember a talpán, a szerelőket meg el kellett volna küldeni, így nem kell fizetni a -tévesen megállapított- második havidíjat.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.02.12. 23:43:12

@Silenzio: nemtoom... nekem tök jól bejött a FVH (+36-96/329-244)
türelmesek és lépnek is.
süti beállítások módosítása