Tékozló Homár

7 hónapos terhesen zárták cellába ok nélkül

2010.03.08. 10:10 | jackyll | 463 komment

A magyar rendőrség elérte azt a tahósági szintet, amit már nem nagyon lehet überelni, legközelebb talán Pintérsanyáék alatt. Naiv kismamát éjjel fél egykor vitték be a disznók egy feljelentés alapján, mondván okirathamisítás miatt országos körözés van ellenük. Reggel 9-ig tartották egy cellában, amikor is kiderült, hogy ha ügyvéd jelenlétében szeretne vallomást tenni, akkor megbeszélhetnek egy másik időpontot. A kaland nyomán gyermeke veszélyeztetett kategóriába került a stressz miatt. Éjlen az igazságszolgáltatás, meneküljön aki lát!

Szeretném figyelmükbe ajánlani, hogy hogyan is bánik a magyar rendőrség egy 7. hónapban lévő állapotos állampolgárral. Vajon, mikor elvárjuk társadalmi szinten egymástól, hogy egy állapotos nővel előzékenyek, udvariasak legyünk, akkor hogy engedheti meg egy hatóság ezt a fajta viselkedési modellt, és veszélyeztetést. Soha nem vártam el, hogy a várandóságom miatt különbnek tekintsenek, akár a munkahelyemen akár az utcán, boltban másképp bánjanak velem. Egy teljesen probléma mentes terhességem volt, nehézségek nélkül, könnyen viseltem. Mindig is úgy gondoltam, hogy ha képes vagyok dolgozni, edzeni, elmenni vásárolni, akkor nem kell másképp bánni velem az embereknek, mert akkor képes vagyok a sort is végig állni, stb. Azonban a rendősrégnek sikerült egy kellemes, boldog terhességből, veszélyeztetett terhességet csinálni egyetlen éjszaka alatt. Talán a legfelháborítóbb az egészben, hogy ok nélkül, és feleslegesen.

Az eset 2010.03.01-én hajnali 00.30 perc körül történt, mikor is durva dörömbölésre ébredtem otthonomban a XIV. kerületi budapesti lakásban. Kinyitottam az ajtót résnyire a biztonsági lánc bent hagyásával, majd durván közölték, hogy nyissam ki az ajtót. Felmutattak valamiféle igazolványt, melyet  a félhomályban látni sem lehetett, és közölték, hogy a rendőrségtől vannak, és nyissam ki az ajtót. Kinyitottam, és bejött a két férfi, az egyik azonnal körbejárta a lakást átkutatva  a szekrényeket. A másik közölte, hogy azonnal öltözzek, mert bevisznek a II. Kerületi rendőrkapitányságra.  Személyi iagzolványom elvették. Mivel elképzelésem sem volt, hogy miről lehet szó, kérdésemre annyit válaszoltak, hogy magánokirat hamisítás miatt országos körőzés van ellenem kiadva, valamint az élettársam ellen is, akit szintén kerestek a lakásban. A lakásban egyébként ekkor egyedül tartózkodtam. Már ekkor ledöbbentem, mert elképzelésem sem volt, hogy mivel vádolhatnak.

Ellenállást nem tanúsítottam, felöltöztem, valamint néhány általam szükségesnek vélt dolgot magamhoz vettem (kulcs, iratok, szemüveg, zsebkendő, telefon). Telefonom kikapcsoltatták azonnal, kapcsolatba nem léphettem senkivel.

Beültettek az autóba, majd elindultunk a II. Kerületi rendőrkapitányság felé. A 9. kerületi rendőrkapitányság előtt megálltunk, ahol a vezető kiszállt az út közepén hagyva az autót, járó motorral, míg én a még hasamban lévő gyermekem valamint a Társa a járó motorral otthagyott autó hátsó ülésén ültünk. Tovább haladva a budai alsó rakpartról a Petőfi híd budai hídfőjénél lévő felhajtónál a vezető, a társa unszolására 2 piros jelzőlámpán is áthajtott, és tovább haladt.

A mellettem ülő  rendőr betelefonált a II. Kerületi rendőrkapitányságra, hogy egy 7. hónapban lévő kismamát visznek, és lehetőleg minél hamarabb hallgasság ki, hogy ne kelljen sokat várni.

A rendőrkapitányságra érve átadtak az ottani ügyeletesenek kb 1.30-kor. Minden nálam névő tárgyat elvettek, majd egy rendőrnő a folyosón levetköztetett, hogy a ruházatom alatt is megvizsgáljon.

Beszélni senkivel nem beszélhettem.

Bezártak egy zárkába, és többszöri kérésemre, hogy nézzenek utána, vagy tegyenek valamit, hogy valaki kihallgasson, mert kimerült vagyok, ugyan is egész éjszaka semmit nem aludtam, és a hasam egyfolytában keményedik, enyhén görcsöl. A válasz minden alkalommal az volt, hogy majd szólnak, ha valaki kihallgat. Pihenni, aludni egyltalán nem tudtam, egy cigicsikkel teli dohányszagú zárkában, fa padon a bizonytalanságtól – azt sem tudtam miért vagyok ott - , a kialvatlanságtól kimerülten, és a gyermekem miatti aggódástól, szinte az egész éjszakát végig sírtam. A több órán át tartó folyamados haskeményedés, enyhe görcsölés, melyet a méh összehúzódása okoz, a terhesség ezen szakaszában koraszülést okozhat.

Kb 8.00-8.30 körül  – mivel az órámat is elvették, nehéz a pontos időt megállapítani – értem jött 3 nő, akik közül az egyik kifelyezetten minősíthetetlen módon vielkedett. Miután idegileg labilis állapotban voltam a kb 7-8 órás bezárástól, kialvatlanságtól és a legfőképpen a hasam keményedése, görcsölése és gyermekem miatti aggódás következtében az egyik nő közölte, többször minősíthetetlen hangnemben, hogy azért utasítom vissza az általuk felkínált ételt, mert a gyermekemen akarok bosszút állni. Bár ezt a  fajta “okos, és logikus” gondolkodást nem tudtam követni, és nem tudom mire visszavezetni, hogy miért is akartam volna bosszút állni a gyermekemen, de az órák óta tartó megpróbáltatások után különösen megviselt, hogy valaki azzal gyanúsít és rágalmaz, hogy a gyermekemnek bármi rosszat is akarnék. A körülmények és a stressz miatt, egyetlen falat sem ment volna le a torkomon, de egy dohányfüsttől bűzös, minimális higiénés körülményeket mellőző körülmények között minden hasznos tápanyagot nélkülöző konzervet, fehér kenyeret, és cukorral teli löttyöt próbáltak mindenáron belém eröltetni. Amiből valószínű fogyasztottam volna, ha úgy érzem, hogy éhes vagyok, de azt gondolom, hogy reggel 8.00-9.00 körül még nem éheztettem a gyermekem, és többet ártottam volna magamnak és gyermekemnek ezen “ételekkel”.

Majd felkísértek,és kértem az ügyvédem értesítését, mert csak ügyvéd jelenlétében szerettem volna vallomást tenni, annak ellenére, hogy ekkor még mindig nem tudtam, hogy egyáltalán mivel is vagyok gyanúsítva.

A “roppant tapasztalt” nyomozást vezető nő ekkor közölte, hogy mivel ragaszkodom az ügyvédhez, választhatom azt a megoldást is, hogy nem teszek vallomást, hanem megbeszélünk egy másik időpontot, amikorra beidéz. Természetesen ezt választottam, mert szerettem volna minél előbb orvoshoz menni, mert továbbra is természet ellenesen erősen, és sokat, sokáig mozgott a babám, görcsölt és folyamatosan keményedett a hasam.

Kb 1,5 óra további jegyzőkönyv felvétele után végre elmehettem 9.42-kor, amikor is egyenesen orvoshoz mentem, aki megvizsgállt, és azonnal veszélyeztetett terhességgel táppénzes állományba vett, valamint magnezii citrici gyógyszert írt fel és szigorú fekvést írt elő, azzal a kitétellel, hogy ha pár napon belül nem javul az állapot, korházi kezelést kell alkalmazni a koraszülés megelőzésére.

Előzőleg semmiféle idézést nem kaptam a rendőrségtől, hogy tegyek valomást, ennek ellenére országos körözést adattak ki ellenem, mintha valami köztörvényes bűnöző lennék. Állításuk szerintem 2010. 02. 18-án, és 2010.02.22-én lakásomon kerestek hajnali 3.00 és 5.00 óra között, amit én nem tapasztaltam, bár valószínűleg ezen időpontokban otthon tartózkodtam. Sem csöngetést, csak kopogát nem hallottam. Ellenkező esetben nyilván felkeltem volna, mint ahogy megtettem 2010.03.01-én is.

Az ügy pitiánerségére, és koholmányára tekintettel, meg még felháborítóbb, hogy egy 7. hónapban lévő kismamát órákra bezárnak egy cellába éjszaka, úgy, hogy semmit nem tud aludni, és többszöri elmondásra sem törődnek azzal, hogy keményedik és görcsöl a hasa. Még ha maguktól nincsenek is tisztában ezek az emberek a terhesség alatti kimerültség, stressz, és több órán át tartó haskeményedés következményeinek, talán nem kellene terhes nőket órákra bezárniuk, mikor lehetett volna más megoldás is.  Abból következetetve is, hogy az engem beszállító egyik rendőr betelefonált, hogy minél hamarabb hallgassanak ki, mert terhes vagyok, nem kellett volna reggel 9-ig várni, arra hogy közöljék, hogy vallomás nélkül haza mehetek, ha úgy gondolom, csak egy jegyzőkönyvet kelle erről felvenni és aláírni. Ezt valószínű az ügyeletes tiszt is megtehette volna jogszerűen.

Az meg, hogy az én és legfőképpen gyermekem életét veszélyeztették koraszülés kockáztatásával egy nevetséges bosszúból tett feljelentés miatt, ami kb 350.000 Ft értékű volt. Az élettársam volt üzlettársa miután elválltak útjaik bosszúból feljelentette, hogy a cég az én tulajdonomban lévő ingatlanon nem végzett tevékenységet, és én a bérleti díjról csak úgy kiállítottam számlát, de a cégnek ott nem volt irodája. Mellesleg ez az ember több időt töltött nálunk az irodában, mint a  saját családjánál abban az időben, mert akkor indították a vállalkozást, de ez mellékes. Még ha teszem azt igaz is lenne az állítás, a rendőrségnek egy ilyen pitiáner ügy indok arra, hogy egy gyermek életét veszélyeztessék? Még egy köveszélyes elvetemült bűnözönek is joga van egészséges gyermeket szülni. Kiváncsi lennék azok az emberek aki ebben az egész eljárásban részt vettek, vajon mennyire taksálnák a saját gyerekül életét?

Az a rendőr aki a beszállításom alkalmával 2 piros lámpán is áthajtott, mert neki nyilván lehet, de a jogszabály szerint mégis közlekedési szabálysértést követett el, melynek díjtele nem tudom pontosan mennyi lenne, valószínű pár tízezer forint, vajon milyen büntetést szánna ezért a  saját gyerekének? Levágná a kezét? Vagy a másik aki mellettem ült, és nem kötötte be a biztonsági övét? Ezek az emberek egy éjszaka alatt több bűnt követtek el, mint én egész életemben, és a mai Magyarországon mégis én számítok körözött bűnözönek, aki annyira veszélyes a társadalomra, hogy el kell fogni, és bezárni egy egész éjszakár egy cellába 7. hónapos terhesen.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2010.03.08. 10:11:50

Na, ennek már a címe sem tetszik...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.03.08. 10:15:27

"választhatom azt a megoldást is, hogy nem teszek vallomást, hanem megbeszélünk egy másik időpontot, amikorra beidéz"

Nem ezzel kellett volna kezdeniük???

gelsystem 2010.03.08. 10:15:33

hosszúúúúúúúúúúúúúúúúú

Énbagoly 2010.03.08. 10:18:28

Na jó, ezek a rendőrök elmehetnének a jó büdös francba!!!!
És még nagyon finom voltam!
Fel kell őket jelenteni, de most komolyan.
Az nem normális, hogy ilyet csinálhatnak valakivel, és ne legyen következménye a dolognak!

2010.03.08. 10:19:37

ez már bűnügy, ennyi aljasságra meg mocsokságra nem tudunk itt a homáron reagálni. ez nem vicces kategória.

RedWing 2010.03.08. 10:20:39

Kedves kismama! Azonnal ügyvédet kellett volna hívnia!
Most annyit tehet, h. az orvosi papírokkal feljelentést tesz gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés címszóval!

buvarpocok 2010.03.08. 10:20:50

hát ez elég hihetetlen...

Szko 2010.03.08. 10:21:07

Ha ez igaz, akkor az egész bagázst börtönbe, sünökkel legyenek 7 hónapos terhesek, és szüljék is meg!

Énbagoly 2010.03.08. 10:21:23

@Kulics: Szerintem se a homáron kellene ezt megbeszélni, hanem a posztoló ügyvédjének a bíróság előtt.

punpa 2010.03.08. 10:24:08

Itt tényleg nem egy romlott parizerről van szó, hiszen akár el is vetélhet az ilyen eseményeket elszenvedő kismama.

Mindenképpen feljelentés és a szélesebb körű nyilvánossághoz fordulás.

reunalla 2010.03.08. 10:26:53

Homárnak ehhez mi köze????? :-o Feljelentés, ügyvéd, bíróság...ez nem fogyasztóvédelmi ügy

tuba 2010.03.08. 10:28:59

azokat a rendőrnőket kéne viszont alázni hogy rohadjanak meg

szita szita péntek 2010.03.08. 10:29:32

Dedudrva. Próbáltam postot írni, de nem ment.

váj mí 2010.03.08. 10:34:21

Hát b+! Nagyjából ennyit tudok mondani. Elsőre. De ha jobban belegondolok, másodjára és sokadjára is.
Mi a faszom van itt? Rendőrállam? Jön a fekete autó hajnalban? Alkotmányt meg leszarjuk?
Mint fentebb is megfogalmazták. Feljelentés. Polgári per.
Hát b+!

Inter Face 2010.03.08. 10:38:37

Mit várunk a rendőrségtől?Velejéig romlott bűnszövetkezet,náluk csak a főnökeik, a politikusok rosszabbak.

Secnir 2010.03.08. 10:39:44

hát idáig ez a poszt üt mindent.
nemcsak a héten, hanem a hónapban is.

bátor 2010.03.08. 10:40:50

Azonnal ki kellene rugni az összeset aki ebben az ügyben szerepelt.Embertelen állatok,süljön le a pofájuk.Most mit mond a fönökük? Na nemsokára csere lessz,takarodnak a franszba.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 10:43:16

Navégre!
Megvan az eheti kismamás post is.

@buvarpocok:
Szeva pocok!^^
De rég láttalak!

Inter Face 2010.03.08. 10:43:31

Feljelentés?Majd kihozzák,hogy minden a szabályok messzemenő betartásával történt,és joguk van 72órán át is bárkit benntartani.A gyanú megalapozott volt, a kismama direkt lett rosszul, mert direkt nem evett ,szimulált stb..De el lehet játszani néhány évet bíróságra járással,ha még valaki is hisz ebben az országban az igazságszolgáltatás pártatlanságában..

simon says: 2010.03.08. 10:43:33

szomoru, hany ilyen es ehhez hasonlo ugy lehet nap mint nap. velejeig romlott az orszag. az elmult 20 ev semmi jot nem hozott ilyen tekintetben, a fennti eset tipikus atkos, kommunista tempo.

Peetee 2010.03.08. 10:46:19

Undorító!

Fognám a "begyűjtést" elrendelő parancsnok tinézser fiát, és kivinném Sz.Sz.miklósra egy ilyen párórás túrára. Beraknám a cigányok közé, majd ha feldugják a partvisnyelét a valagába, majd elgondolkodik egy kicsit, hogy miről is hoz döntést nap-mint-nap az érinthetetlennek hitt irodai székéből...

AlexWolf 2010.03.08. 10:46:20

Tényleg jogos a felháborodás, hogy egy 7 hónapos kismamával miért bánnak így. DE. Szvsz azért nem visznek és tartóztatnak le valakit csak úgy az éjszaka közepén, hacsak valami sunnyognivalója télleg nincs.
Sajna nem tudjuk, hogy mi is a konkrét tényállás a letartóztatás hátterében.

Secnir 2010.03.08. 10:46:47

emellett javaslom a belügyminiszternek is elküldeni a levelet, plusz a belügyminiszterrel szembenálló ellenzéknek is.

Sandokohn, a maláji jiddis. (törölt) 2010.03.08. 10:47:08

és csodálkoznak, hogy utálják a rendőröket... köszi pintér/dartvéderfejűmszpsbuzi/etc

Pepin bácsi 2010.03.08. 10:47:54

Én csak azt szeretném kérdezni, hogy mi a baj a fehér kenyérrel ?

MrZed001 2010.03.08. 10:48:47

Na tisztelt felháborodók, lehet akkor elgondolkodni azon, hogy ugyan mennyien sínylik mostanság meg ezt a pártFÜGGŐ züllött semmirekellő magyarnak hazudott rendőrséget.
Nem véletlen ÁVH-zik itt a jobboldal éjjel-nappal, ezek itt nem a rendet őrzik, csak a saját hülyeségüket.
Igen elszámoltatások kellenek, fejeknek kell hullania, de nem úgy, mint ahogy nem történt meg az Orbán kormány idején.
Ezúttal tényleges elszámoltatás kell!

Ha rettegni fog a büntetésvégrehajtó, hogy veszélyeztet egy magzatot ezért ŐT sittelhetik le jó sok évre, akkor nem fognak ilyenek előfordulni.
Amíg nincs fölöttük komoly ellenőrzés és büntetés, addig igen

juhaszvik 2010.03.08. 10:49:00

a rendőrök valószínűleg mindent a jogszerűség keretein belül tettek, de ettől még egy állat, aki ezért felelős. tény, hogy a letartóztatásokat éjfélkor érdemes megejteni, mivel akkor a legnagyobb az esélye, hogy a gyanúsított otthon tartózkodik. de mivel a rendőrök számára onnantól kezdve világossá vált a helyzet (=terhes nő), akkor viszont mi az Úristenért (na ilyenkor nagybetű) nem voltak képesek ennek megfelelően intézkedni?

ex-dr. vuk 2010.03.08. 10:49:03

Nekem az nem vilagos, hogy miert csak ejszaka lehet eloallitani valakit? Elozo hajnal 3-5 kozott, utana meg 1 orakor? Reggel 9-kor es delutan 3kor nem ernek ra vagy mi?... Eskuszom direkt kibaszasbol csinaljak.

Secnir 2010.03.08. 10:49:37

@AlexWolf:
nyugodj meg, normális.

unokaöcsémhez becsöngettek hajnali kettőkor, hogy XY-t keresik, mert ide van bejelentve, tehát ő e az.
mondta nem
de azért bevinnék.
de unokaöcs elmagyarázta, hogy ez a faszomucca 42, de ő a 42/a-ban lakik, míg van még 42/b, ... 42/e -ig. csöngessenek be a többiekhez is, aztán őt meg hagyják aludni.
és ezzel bebaszta az ajtót.

váj mí 2010.03.08. 10:50:17

@Inter Face: És akkor kussolni kell? Vagy mi? "Úccse lesz semmi, ne is tegyünk semmit?" Áááá!

juhaszvik 2010.03.08. 10:51:02

@Secnir: azt ügye tudod, hogy nincs belügyminiszter Magyarországon?

hochma 2010.03.08. 10:51:21

@Szko: szép nagy ötkilós ikersünökkel méghozzá!
Viszont a poszt megérdemli az aztaku-jelzőt. Emberek az ilyenek?!

szita szita péntek 2010.03.08. 10:55:02

"Tíz évig tartó huzavona után végül jogerősen megnyerte kártérítési perét az állammal szemben az az asszony, aki három évig raboskodott ártatlanul, maradandó egészségügyi károsodásai lettek, gyermekét tudta nélkül örökbeadták, és a majd hat évig tartó jogi procedúra alatt teljesen elszegényedett. Jogerős döntésében a Fővárosi Ítélőtábla több mint 19 millió forintot és ennek négy éves kamatát ítélt meg neki. " És szerintük így rendben van...
Itt a cikk is:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=267577

akikaztmondjákni 2010.03.08. 10:55:58

Asztaqrva!
Ha a gyereknek valami baja lesz, kicsinálni az egész bandát!

(Éljen a nőnap!)

AlexWolf 2010.03.08. 10:56:37

Oké akkor felteszek egy eccerű kérdést. (Mindamellett, hogy tényleg elítélem, ha egy terhes/nem terhes ártatlannal így bánnak).

Miért a homárra írnak meg ilyet, miért nem feljelentés formájában?

Nekem egy picit sántít az egész, de lehet csak én vagyok az értetlen és mindenki másnak kristálytisztán kiderült, hogy pontosan, mi és hogyan és miért történt.

Dr. Kix 2010.03.08. 10:58:54

Ide most csak csúnya szavakat tudnék írni, jó sokat, de megkíméllek most titeket ettől.

akikaztmondjákni 2010.03.08. 10:59:16

Mégis mi a reteknek vitték be hajnalban és minek tartották ott, ha utána azt mondtaék, h majd máskor vissza jöhet??

szita szita péntek 2010.03.08. 10:59:56

@AlexWolf: Mégis ki nem tojja le, hogy mi miért történt? 2 dolog a fontos:
1 - bevitték és ott tartották
2 - a végén kiderült, hogy tulajdonképpen simán hazamehetne, ha később (előre egyeztetett időpontban) befárad
Az, hogy a perelt ügyben igaza van-e vagy sem irreleváns.

Secnir 2010.03.08. 11:01:26

@juhaszvik:
"juhaszvik 2010.03.08. 10:51:02
@Secnir: azt ügye tudod, hogy nincs belügyminiszter Magyarországon? "

akkor az igazság- és rendvédelmi miniszter, vagy most hogy a faszomba híják őket...

brabus 2010.03.08. 11:01:49

Attól, hogy valaki terhes, még lehet bűnös.
A cikk viszont kurva hosszú, nem olvasom végig.

KÁJZERSZÓZE 2010.03.08. 11:04:45

Ez nem a Homárra való. Semmijen fagyasztóvédelmi témát nem látok benne megpanaszolva, a tsupasz kenyér és cukros löttyön kívül. Amiatt tettétek fel?????? Egész múlt héten nem volt jó poszt, ez a menekülés HOMÁR ÚR?

komojra ferdítve: tényleg nem idevaló. feljelentés és tisztázás. utána esetleg polgári per külön, mert valszeg a büntetőügyben ezt nem fogják elbírálni. Az országos körözést elrendelték valami miatt.... Ezeket is ellenőrizni kell.

feketeözvegy 2010.03.08. 11:06:44

Mit vártok el? ha pontosabban utánnanéztek,hogy abban az időbe,1-én éjjel miféle emberek teljesítettek szolgátatot (mert utánna lehet járni) ..közönséges bűnőzök,hivatali visszaélések sokszoros elkövetői,prakszisuk alatt több csalás,sikkasztás van a számlájukon mint egy börtönbe csücsölő bármelyik tolvajnak.

mr.guargumi 2010.03.08. 11:07:22

@AlexWolf: Azért, mert a Homár egyet jelent a nyilvánosság erejével. Ezek után feljelentést is könnyebb tenni, mert a szervek érthető módon tartanak a nyilvánosságtól, pláne, ha az őket negatívan érinti. Ha az ügyet felkapják, nyomás nehezedik rájuk, s körültekintőbben fognak eljárni, magyarul nem pöckölik egyből a kukába a feljelentést, sajnos így mennek a dolgok..

feketeözvegy 2010.03.08. 11:07:58

Mit vártok el? ha pontosabban utánnanéztek,hogy abban az időbe,1-én éjjel miféle emberek teljesítettek szolgátatot (mert utánna lehet járni) ..közönséges bűnőzök,hivatali visszaélések sokszoros elkövetői,prakszisuk alatt több csalás,sikkasztás van a számlájukon mint egy börtönbe csücsölő bármelyik tolvajnak.

szita szita péntek 2010.03.08. 11:08:01

@KÁJZERSZÓZE: Fogyasztóvédelem - ahogy vesszük. Az állam közszolgáltatásaiért az adóddal fizetsz, a szolgáltatásokat igénybe veszed. Ha úgy tetszik fogyasztó vagy. Csak az a baj, hogy az állami önkénytől nem tud megvédeni semmi - nincs fogyasztóvádelem...

elwood 2010.03.08. 11:08:42

azért az sem kerek teljesen, hogy nem szoktak csak úgy uk muk fukk körözést kiadni valaki ellen. lehet, hogy beidézték már párszor.

a hölgy is tájékozottnak tűnt, hogy csak ügyvéd jelenlétében akar beszélni etc.

nekem nincs is ügyvédem.

(persze attól még az ilyen elbánás nem megengedhető)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.03.08. 11:10:53

@AlexWolf: "nem visznek és tartóztatnak le valakit csak úgy az éjszaka közepén, hacsak valami sunnyognivalója télleg nincs"

Ez nagyban megkönnyíti a bíróság dolgát. Bevitték? Akkor bűnös.

europeer12 2010.03.08. 11:12:19

Undorító az egész eljárás.
De még sokkal rosszabb, hogy míg egyeseket ok nélkül zaklatnak, addig milliárdos csalók, szélhámosok, maffiózók nyugodtan járhatnak kelhetnek ebben az országban.
Rebellais, a híres francia jogtudós mondta: "A jog szarral áttört aranybrokát" -valahogy így hangzik az eredeti mondat-.
De ennyire?

SzLacika 2010.03.08. 11:13:27

A spiné tuti sáros, ezt nem is nagyon tagadta. Ettől függetlenül nem így kellett volna bánni vele.

váj mí 2010.03.08. 11:14:05

@elwood: Hátpedig a lényeg az eljárás és az elbánás. Ilyen vehemenciával országosan körözött gyilkosokra szoktak lecsapni, nem akármilyen indokból feljelentett, vélt adócsalókra. És az eljárás szempontjából kurvára mindegy, hogy végül, valamikor (egy messzi-messzi galaxisban) egy bíróság kimondja-e vagy sem a bűnösségét vagy ártatlanságát a posztolónak.

váj mí 2010.03.08. 11:18:09

@AlexWolf:
"Szvsz azért nem visznek és tartóztatnak le valakit csak úgy az éjszaka közepén, hacsak valami sunnyognivalója télleg nincs."
És erre mernél nagy összegben fogadni is?
Csak kérdem.

Inter Face 2010.03.08. 11:18:44

@váj mí: mondjuk úgy ,jelen rendszerben és jelen kormány vezetése alatt,szinte felesleges a feljelentés.

Bandi a hegyről 2010.03.08. 11:18:48

Mégis mit várunk? Ez az ötvenes években természetes volt! Még a nyolcvanas években is előfordult, ha ritkábban is. Az állami nómenklatúra mit sem változott az elmúlt 60 év során! Ugyanazon az elvtársak (és fiaik) ülnek a nyakunkon, csak '89-től körítés lett más. Ennek köszönhetően kerülhet(ett) be annyi alkalmatlan (értsd: beteg barom) a rendőrséghez (is), jelenlétüknek pedig egyenes következménye egy ilyen eset.

A felettes "illetékes elvtársak" pedig szokás szerint majd egymásra mutogatással "maszatolják el" az ügyet, ha nagyon muszáj. Esetleg megbüntetik Kovács XIII. János r.tiz.-t, aki átment a piroson, hogy elégtételhez juttassák a "birka" népet. A felelős minisztérium pedig kussol, hiszen az ő haverjaik ülnek odabent a szervnél. Remélem egyre többen belátják, hogy a FEJÉTŐL bűzlik a hal!

mr.guargumi 2010.03.08. 11:19:34

@váj mí: Igen, na meg itt jönne képbe a szükséges "intelligencia". Nyilván nem kellett szökéstől tartani, a feladatukat ellátták a szervek (előállították a személyt), innentől fogva meg a szolgálati szabályzat betartása mellett is normálisabban lehetett -kellett- volna kezelni az ügyet.

szita szita péntek 2010.03.08. 11:22:46

Vajon ha épp lélegeztető gépre lett volna kötve akkor is beviszik?

MrZed001 2010.03.08. 11:23:01

"Ez nem a Homárra való."
Dehogynem. Az állam ugyanúgy szolgáltató, mint a UPC.
Az államnak ugyanúgy fizetünk a szolgáltatásáért adóK formájában.
Az állam cserébe igazságszolgáltatást is nyújt(ania kellene)
De itt csak párt-rendszer van, jog-rendszer nincs.

váj mí 2010.03.08. 11:23:01

@Inter Face: Az sohasem felesleges. Ha megalapozott. De ez persze, magánvélemény.

@mr.guargumi:
Hogy miről is beszélsz? "Intelli ...izé"? Az mi? Olyat ők nem ismernek, de ha kell bármikor előállítják. Akár vadhajnalban is :P

zéka (törölt) · http://recklama.blog.hu 2010.03.08. 11:23:06

Ez a röhej ebben az országban. Mégis hogyan bízzak meg a rendőrben, amikor a mocsokéselőcigányhoz ki se mernek menni, a terhes nőt viszont ámok módon viszik el. Igen biztos veszélyeztetve volt a két rendőr, hogy megtámadja őket egy nő...fail bazzeg

Pepin bácsi 2010.03.08. 11:25:07

@MrZed001: az állam jogszolgáltatást nyújt. Az igazságot másutt keresd.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.08. 11:27:13

jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó
jön a fekete autó

ÁVH vazzeg

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 11:28:58

@szita szita péntek:
Vagy neadjisten éppen diszkrét szoptatás közben állították volna elő...
Brrrrrr!
Belegondolni is rossz!

hubert1975 2010.03.08. 11:30:09

elég sokan fröcsögnek itt naphosszat, hogy rendet meg erőteljesebb rendőri fellépést akartok. na most megtörtént. még az is lehet hogy C a kismama, nem mintha számítana.
ha engem fenyegetne előzetes, még én is bepróbálkoznék a veszélyességi terhességgel (25éve ffi létemre), de ki nem.

az is meg van, miért szerepel a homáron a sztori: szar volt a kaja, amit adtak...

Chaby 2010.03.08. 11:31:09

Bűnös<->nem bűnös? Ebben az esetben pont teljesen érdektelen! Azt majd kiderítik. De ami biztos, hogy a még meg nem született gyermeke BIZTOS NEM bűnös és legjobban azt büntették. A rendőrök szolgálat közben tényleg csak így tudnak viselkedni és nem lehet figyelembe venni a pillanatnyi helyzetet.
"- Te Béla b+ ez terhes!
- Akó ha nem muszá' ne tarcsukk idebe'
- Hö, kűggyük haza, maj' begyün máskó'
- Ahha, jóvva'"
Ennyi. Asszem sokat várunk el tőlük. Önálló gondolkodás? Huhh :(

Chaby 2010.03.08. 11:32:44

@hubert1975: nem "erőteljesebb rendőri fellépést". Normálisabbat! Erejük van azt tudjuk. Ész várunk el!

2010.03.08. 11:33:08

@AlexWolf: leírta a posztban, nem olvastad ? Rágalmazással feljelentette a volt üzleti partnere. Ez semmiképpen nem olyan bűnügy ami miatt egy terhes nőt meg kell hurcolni. Olvasd el a posztot figyelmesen még egyszer !

Bandi a hegyről 2010.03.08. 11:35:12

@Pepin bácsi: Ahogy mondod! Az állam jogot szolgáltat. A jogbiztonság és az igazságszolgáltatás csak látszat. Ergo: ha van pénzed, van jogod is. Ha nincs: kussolsz vagy belenyomnak a földbe.

hubert1975 2010.03.08. 11:35:54

@Chaby: kaptunk egy színes történetet. Mit is szeretnénk? terhes nőt ne vigyenek be a rendőrök? ne tartsák bent?

icus52 2010.03.08. 11:36:24

Drága barátaim! hát itt tartunk, hogy csak a homáron meri meg irni a sérelmét a szegény kis mama! miért nem fordult azonnal az ügyvédhez? miért nem tesz feljelentést? ez a szemét bagázs meg merte tenni nem nézték ,hogy terhes! esküszöm majd düh rohamot kaptam mikor olvastam!!!! Tegyük fel ,hogy van valami a dologba" de akkor sem járhatnak igy el ezek a szemetek egy kismamával szembe! az ilyen mocskokat patkányok közé kéne bezárni 1hónapra

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.03.08. 11:38:44

@váj mí: Majd ha az ő háza előtt is megáll a lefüggönyözött Pobjeda!

Ártatlan (semmivel nem gyanúsítható) felnőtt nincs. Gyerek sem sok...

Lehetne hivatkozni holmi B. Máriára, aki el is vetélt, meg Zsanettre, aki dupla inputban részesült egyszerre, de minek. Ez: van.
Nem jó.

Itt az ideje a rendőrség átalakításának, a vízfej és az alkalmatlan állomány lecserélélésének. A "rutinos", "hozzáértő" stb. rendőrök már úgyis elmentek nyugdíjba.
Csak az a kérdés, hogy ki, mennyiért, és kinek jattolva fogja kiképezni a rendőrtiszteket, merthogy a Zrinyi M. Nemzetvédelmi Egyetemre talán nem kellene őket sem bízni.

Egyszerűen: aki bármikor, bármeddig bármilyen totalitárius pártnak vagy jogutódjának tagja, pláne ha fizetett alkalmazottja volt, vagy EU-n kívüli állampolgársággal rendelkezik, az alkalmatlan rendőrnek és rendőr-oktatónak. Állítólag palermói és nápolyi börtönökből szilárdabb erkölcsiségű, gerincesebb csapatot lehetne összeállítani...

akikaztmondjákni 2010.03.08. 11:38:55

@Pepin bácsi: Jónapot!
Adott a zasszonynak némi virágot?:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.03.08. 11:40:52

@hubert1975: Ne szívassák feleslegesen! Se így, se úgy...
Úgy bánjanak vele legalább, mint pl. a valóban veszélyes bűnöző Tasnádival...

Pepin bácsi 2010.03.08. 11:46:47

@akikaztmondjákni: aggyisten !
Megkapja, ne féljen :)

Bandi a hegyről 2010.03.08. 11:50:09

@hubert1975: szerintem el vagy tévedve! Tekintsük úgy, hogy a történet igaz, tehát nem egy sorozatgyilkosról van szó. Hogy roma vagy nem, irreleváns. Ami számít: a gyermek, aki a pociban már él. Őrá kell tekintettel lenni! Úgy kell eljárni az anyukával szemben, hogy a gyermek élethez való jogai ne sérüljenek. Márpedig amíg a pici még nem születik meg, szimbiózisban él az anyjával. Ha az állapotos anyukát bántják, a babát is bántják, aki nagyon sérülékeny!

Chaby 2010.03.08. 11:51:59

@hubert1975: nem! Vigyék be! Csak vegyék figyelembe, hogy terhes és a gyermekét ne veszélyeztessék! Semmi többet nem kell tenniük, csak ezt figyelembe venni.

akikaztmondjákni 2010.03.08. 11:52:24

@Pepin bácsi: Nekem itt viritott az asztalomon, mire beértünk:)Most mondja meg!:)
Kismalac is kap vmit?:D

don't 2010.03.08. 11:58:48

Ha ez igaz a rendőrök még nem reagáltak?
Halljuk a másik oldalt.
...ha mindent elszednek tőlük,honnan kerülnek oda a csikkek?

hubert1975 2010.03.08. 12:00:05

@Chaby: ok, hol veszélyeztették?
kapott kaját, saját cellát, ülő/fekhelyet. ha lebontom a sztorit, ez marad meg.
és mielőtt szétszednétek: a kaja szar volt, a cella kényelmetlen/koszos, sokáig kellett várnia, a rendőr(ök) beszóltak neki.

mit tehettek volna másképpen? viselkedhettek udvariasabban a rendőrök, de ez olyan szubjektív, ki hogy emlékszeik. tisztább zárka, jobb kaja nem lesz a semmiből,ez ügyben nem tehettek semmit. ki dönti el meddig marad ott, ezt nem tudom, de csinálhatták volna gyorsabban.

bátor Sir Robin 2010.03.08. 12:04:49

@hubert1975: akkor veszélyeztették, amikor az éjszaka közepén kirángatták az ágyából stresszhelyzetet teremtve.

don't 2010.03.08. 12:13:29

"Majd felkísértek,és kértem az ügyvédem értesítését,"
Nekem nincs ügyvédem.../vajon miért?/gyorsan be kell szereznem egyet,hogy értesíteni tudjam....

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.03.08. 12:14:46

Mindenképp a feljelentés a megoldás...

váj mí 2010.03.08. 12:18:22

@hubert1975: Például ott veszélyeztették, hogy eleve bent sem kellett volna tartaniuk, hiszen másnap reggel már kurvára nem volt sürgős, amikor a posztoló úgy nyilatkozott, hogy bármit is csak ügyvéd jelenlétében mond. Akkor már lehetett új, mindkét félnek megfelelő időpontot egyeztetni. Érdekes.
Vagy ezt csak a nappalisok tudják? Az éjszakások nem?
És, nem mellesleg, te érted is, amit olvasol?

PuruttyaIrto (törölt) 2010.03.08. 12:30:44

Magyar Rendőr = köcsög paraszt, lámpavason a helye mindnek!

bv s 2010.03.08. 12:37:07

Ebben az országban mindent meglehet csinálni...és ami a legszebb,hogy mindenféle felelősségre vonás nélkül.
A jogot az nem ismeri akinek be kell tartatnia...
De ami még ennél is rosszabb,hogy ez bármikor bárkivel megtörténhet....csak kell egy "jóakaró"

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 12:38:08

"Reggel 9-ig tartották egy cellában, amikor is kiderült, hogy ha ügyvéd jelenlétében szeretne vallomást tenni, akkor megbeszélhetnek egy másik időpontot."
Hm, ez vonatkozik pl. emberölésre is?
Mert akkor likvidálom a nekem nem tetsző embereket :)

"Előzőleg semmiféle idézést nem kaptam a rendőrségtől, hogy tegyek valomást, ennek ellenére országos körözést adattak ki ellenem,"
Fasza... Ügyesen működnek ezek...

Rendőröket felnyomni, a feljelentést tevőt meg beperelni rágalmazásért...

Most függetlenül attól, hogy a feljeneltésnek volt-e alapja vagy nem, azért a rendőröknek is lehetne egy bizonyos viselkedéskultúrájuk - ha látják, hogy a csaj nem áll ellen, akkor nem kéne így bánni vele.
Egyébként azt sem értem, hogy miért kell bevinni egy okirathamisításért valakit? Elég egy házkutatás, elviszik a bizonyítékokat, csók.

Egyébként a yard meg ne várja el, hogy az emberek tiszteljék őket, ha akkora faszparasztok, és úgy viselkednek, ahogyan...

pizsama 2010.03.08. 12:39:38

@Kitalátor feljegyzetei:
Ilyenkor eszembe jut, mely iskolatársaimból lett rendőr. Ha rendőri intézkedést foganatosítanának ellenem, hát a belem kiröhögném, az fix! Nem hiába mondja a vicc, hogy van aki továbbtanul...

AlexWolf 2010.03.08. 12:46:47

Múlt héten volt a "Csendőrvilágos" poszt itt a homáron. Rengetegen magukból kikelve védték a csendőrséget akkor.
Ez a hét meg egy "milyen mocskosak, szemetek és korruptak ezek a rendőrök idehaza" típusú poszttal kezdődik...
Csak én érzem úgy, hogy a politika kezd ide a homárra is beszivárogni?

radiris 2010.03.08. 12:51:26

@AlexWolf: nekem is az jutott eszembe, hogy a szeretvetisztelt csendőrség egy ilyen esetben szerintem még a magzatot is kirugdosta volna a nőből, pláne ha cé-kategóriás.

Alikam 2010.03.08. 12:53:57

Ezt tette a Gyurcsány-éra. Ez lett a következménye.

Mindegyik rendőr azzal védekezik, hogy van egy pár hülye, de a rendőrök többsége normális.

Hát ebben hány normális szereplő volt? Egy, aki beszólt, hogy hét hónapos terhes nővel van dolog, úgyhogy mihamarabb ejtsék meg a kihallgatást.

És mennyien vettek részt? 6-an?

Beteg lelkű korcsok ezek többsége, nincs több kétely.

És az a legnagyobb baj, hogy ha választanom kéne kinek higyjek, akkor a posztolónak fogok, függetlenül a bőrszínétől, származásától stb.

Esetleg jobban hinnék egy cigánynak mint egy rendőrnek? Ezt kell megélnem :(

Alikam 2010.03.08. 12:55:12

@radiris: azt sem tudod mi az a csendőrség. Olvass már utána és akkor legalább ennyivel is okosabb leszel...

Chaby 2010.03.08. 12:56:00

@hubert1975: látom más már válaszolt, de én is elmondom. Igen a körülmények megítélése valóban szubjektív. De pont ebből keletkezik a probléma. Éjjel kirángatnak az ágyból egy terhes nőt stb..stb... Ez igen erős stresszhelyzetet szül ami kihat a babára. Nem a kaja, nem a hely maga, ebben természetesen igazad van. De a helyzet megélése, az idegeskedés, hangulat befolyásolja a terhes nőt valamint a babát is. És valóban koraszüléshez esetleg vetéléshez vezethet egyes esetekben. És mivel az egyik rendőr előre beszólt, hogy terhes nőt visznek, ennek megfelelően lehetett volna eljárni. Főleg mivel nem is volt olyan sürgős az ügy. Tehát ennyiből valóban nem állapíthatjuk meg a tényleges körülményeket, eljárást, de a baba szempontjából csak és kizárólag az a fontos, hogy az anyuka hogyan élte azt meg.
Tényleg érdekelne a rendőrség álláspontja az ügyben. Bár gondolom úgyis azt mondják, hogy szabályszerűen jártak el. Ami lehet igaz, csak valszeg nem az adott körülményeknek megfelelően.
Várom a további fejleményeket.

Bodzaszedő Manager (törölt) 2010.03.08. 12:56:50

OLASZLISZKA!
MARIAN COZMA!
KISKUNLACHÁZA!

MOCSKOS ZSARUK, DÖGÖLJETEK MEG!

Sárga Nyakkendő 2010.03.08. 12:56:59

Homár!
Legalább te ne írj hülyeségeket!
A rendőrség az nem az igazságszolgáltatás része.
Továbbá ha elég tájékozott lennél, akkor nem szólítanál fel menekülésre, ugyanis rendőri túlkapások vannak Ausztriában, Németországban, Nagy-Britanniában és az USÁ-ban is.
Akkor hova is meneküljünk?
A holdra?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 12:57:31

@AlexWolf: Az a baj, hogy tudjuk mi lenne a rendőrség dolga, jogköre. Ha más hülyesége, a kormány faszsága miatt nem tudják végezni a dolgukat, a mi érdekünkben, az teljesen felháborító. Szerintem érthető.

Viszont ha ok nélkül faszok, az előbbiek nem mentesítik őket!

Ahogy a bodzaszedőktől, a rendőröktől is elvárná az ember a társadalmi normák betartását, és a rendőröktől még a rájuk vonatkozó szabályok betartását is! Valamint hogy ne éljenek vissza a hatalmukkal.
Kb. ennyi.

forrórágógumi 2010.03.08. 13:00:46

Miért van az hogy én ezeket a fröcsögéseket nem hiszem el? Ez kb mint a Zsanett ügy.
AMúgy:
1. ez egy fogyasztóvédelmi honlap.... ergo a mindennapi nyügje baja valakinek nem idevaló. Én is leírhatnám, hogy jaj de szarul aludtam az este de mégsem teszem.
2. Ok nélkül nem mennek ki és visznek be a rendőrök. Majd a kedves élettársadon kérd számon, hogy minek fusizik és visznek be téged helyette.
3. Ilyenkor nem sírni kell basszus hanem nyugalmat erőltetni magadra és pihenni még akár egy fapriccsen is, tudva hogy ártasz a babának az idegeskedéssel. Nem kétlem hogy iszonyú lehetett a zárkában terhesen, de nem olyan szitu, hogy ne lehetne megnyugodni és pihenni. Terhesen nem gyakoroltál lazítást? nem ártana ...

gergo1000 2010.03.08. 13:00:51

Két dologért nem fog ez az ország előre haladni:
1. A rendőrök többsége korrupt, "hozzánemértő" és kisebbségi komplexussal küszködő bűnöző.
2. Egy okirathamisítás, adócsalás pitiáner cselekménynek számít a többség számára

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 13:01:22

@Chaby:
Köcce!

Az volt már, h új post mikor lesz?

Chaby 2010.03.08. 13:02:14

megint megkérdezem. Itt szinte mindenki tudja hogyan is kellene csinálni ezt az országot. Jó van egy kis szórás, de a többség egy véleményen van. De akkor miért nem tudunk semmi változást elérni? Miért marad minden ilyen szar? Nem lehetne valahogy fellépni? Nagy tömegben, együtt? És most nem tüntetésre, rombolásra, gyújtogatásra gondolok. Valami egységes fellépésre, esetleg polgári engedetlenségre, valamire. Amivel lehetne kényszeríteni a felelősöket, hogy vagy normálisan intézik ezentúl a dolgukat, vagy mehetnek a fenébe, végkielégítés és egyéb jutalom nélkül, egy szál gatyában.
Nincs valami normális megoldás? Legalább egy gyűjtőoldalt hozzunk létre.
ŐŐ Asszem kicsit naív vagyok, megyek hideg fürdőt venni.

indapass90210 2010.03.08. 13:03:32

Aztán mit szóltok a Zsanett ügyhöz? Csak azért kefélték el a rendőröket, mert elhagyták a szolgálati helyüket. Szerintetek is reális, hogy hazakísérnek egy csajt csak úgy, és nem vesznek át majdnem üres nokiásdobozt?

Chaby 2010.03.08. 13:04:14

@Sün‼: már megint? Most kaptunk hármat is. Ezeket vesézzük ki rendesen! :D:D
Ki vegyen Ad-sense pénzből (mű)bőr kanapét? Még ezt sem tudom.

Hozzá Szóló 2010.03.08. 13:04:54

Mi ebből a tanulság?

Nem nyitunk ajtót SENKINEK.
Semmikor, soha. Éjjel meg főleg nem.

Aki megbeszélés nélkül érkezik és kopogtat, az bizony 99%ban rossz szándékkal jön.

Hadd kopogjon, ordítson. Ahogy csak akar.

BpErik 2010.03.08. 13:05:40

Már elnézést, de ez nem magyarországon történt?
Akkor meg minek itt sopánkodni? Tessék már tudomásul venni, ez egy ilyen ország!

Chaby 2010.03.08. 13:06:37

@Hozzá Szóló: asszem a rendőröknek van egy olyan rossz szokása, hogy nem kopognak sokáig, hanem bemennek. És ebben nem nagyon zavarja őket, hogy te nem akarod, meg hogy zárva van az ajtó. De ezt csak hallottam.
Hopp kopogtak. Kinyissam? :D:D

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.03.08. 13:09:00

Ami helyes lenne szerintem az az, hogy ha már az ajánlott tértivevényes levélre nem reagál a gyanúsított, hát akkor kézbesítse a rendőr az idézést (akár éjjel egykor és igazoltatás után).

Ha valami nagyértékű bűncselekményről van szó, vagy gyilkosság és/vagy tartani lehet a gyanúsított elrejtőzésétől, hát akkor egye fene, vigyék be. Ésszel...

Részemről ha felébredek esetleg max. igazoltatásig juthat, ha vinni akar vagy bejönni bírói végzés minimum, de akkor is vágja szét a biztonsági rácsot, ajtót nyugodtan, van rajta biztosítás ;-)

A piszkos cella, fehér kenyér/cukor - elhiszem, hogy valaki egészségesen próbál élni, a poszt toló is írta, h evett volna ha már végszükség van. Mindazonáltal nem elvárható, hogy nádcukor és teljes kiőrlésű sokmagos kenyér legyen az asztalon.... A tisztaság, nos, hát 47Ft egy liter hypó, víz, rongy csodákra képes...

Csak remélni tudom, hogy az idegesség, aggódás nem okoz későbbi problémát DE HOGY AZ ESET NE ISMÉTLŐDJÖN AZ A MINIMUM HOGY ELJÁRÁSHIBA MIATT FELJELENTÉST KELL TENNI !!! A kezedben az orvosi papírjaiddal, ez már elvi kérdés, csinálj honlapot, tedd fel az adatokat stb. vagyunk itt páran akik tolnának pár forintot segíteni az ügyvédi költségekben...

Ha nemzetiségi, vallási szálat is bele tudsz szőni mehetsz az ombdusmanóhoz is

Chaby 2010.03.08. 13:11:34

@sambalabammbumbumm: "Ha nemzetiségi, vallási szálat is bele tudsz szőni mehetsz az ombdusmanóhoz is ". Azért ez messzire vezetne. Így ha csak csúnyán nézel valakire, feljelenthet mert biztos etnikai/vallási/mássági alapon elítéled és te milyen rossz is vagy. Ezzel azért én vigyáznék. A többiben igazad van szerintem.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.03.08. 13:11:58

Fotosopp. Ha hazaengedtek, akkor nem allt fent a gyanuja, hogy eltunteti a bizonyitekokat ~ nem ejjel mennek erte ~ nem zarjak be ejjelre. Fotosopp.

akikaztmondjákni 2010.03.08. 13:14:23

@Sün‼: Fasza.
De remélem erre a hétre ennyi a kismamás poszt!

Tomasz_a_gozmozdony 2010.03.08. 13:15:20

Ja, es nem keresgetnek tobb napig otthon, foleg nem hajnalban.

holdlányka 2010.03.08. 13:16:08

Ez az eset mélységesen felháborított, mint ahogy néhány hozzászóló válasza is.
Oké, tényleg nem ismerjük az esetet, akár még lehetett valóban bűnös is, (bár tényleg sok rosszindulatú ember van, akiknek semmi sem szent.) de egyrészt SEMMI nem indokolta ezt a procedúrát, szerintem nem kellett szökéstől tasrtani, ezt jól tudták (házkutatási nélkül meg egyébként se turkáljanak a szekrényekben), másrészt a magzat végképp nem tehet semmiről. Egy 7 hónapos terhes kismamával nem bánunk állat módjára. Nem egy nehézfiú.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.08. 13:21:24

Nem baj. Bajszos Tibor és társa, Gumicsizmás Sándor hatástalanítottak egy Végletekig Veszélyes Bűnözőt. Ezalatt történt nyilván más is a városban, de hát ugye, a prioritások.
Akkor már nem ennyire lelkesek Bajszosék és Gumicsizmásék, amikor Vastag Aranyláncos Rafael, Jajistenem Nemkapunk Segélyt Mibőlélünkédesistenem Bodza Dzsínó fényes nappal zaklatja a járókelőket, esetleg verekedést szít.
Bizony, bizony, kedves Polgártársaim, a fontossági sorrendet be kell tartani. Gonosz Kismamák: első hely, Köztörvényes Üldözött Gyilkosok: sokadik hely.
Lecsap az igazságszolgáltatás, teljes súlyával.
Remélem, nem csak nekem van hányingerem.

Silent Bob 2010.03.08. 13:26:30

@Chaby: Ez már most is így van.

Mylady 2010.03.08. 13:30:19

Azoknak, akik azt mondják, hogy "ha bevitték, tutir avaj van a fején":

Nemrég olvastam egy könyvet, egy naplót.
Egy ürge írta, aki (ha jól emlékszem) az eltén tanít. Egy kapcsolatot úgy zárt le, hogy a másik félnek nem tetszett (kidobta a csajt, na), erre az feljelentette szexuális zaklatásért. Hónapokat töltött előzetesben, mire kiengedték.
Nem kell bűnösnek lenni, elég egy rosszakaró.

Chaby 2010.03.08. 13:30:57

@Silent Bob: ja igen, tényleg. Valamit kitalálok magamnak és mindenkit feljelentek. Csak az a baj, hogy nem vagyok sem cigány, sem vallásos, sem homokos. Ehh. Megint pechem van. :( :D:D

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.08. 13:31:17

Aki meg itt azon rugózik, hogy bűnös volt-e a hölgy vagy sem, annak kívánok egy 10 centiméter átmérőjű gumibotot a végbelébe, hajnali háromkor, egy jó kefélés után éppen.
Az eset szempontjából ugyanis teljesen indifferens, van-e alapja a nyomozásnak, vagy nincs. Egy Jogállamban azért nem így intézik a dolgokat, szerintem. Aki szerint ez normális, az költözzön ki Kínába vagy Észak-Koreába. Ott boldog lehet...

Chaby 2010.03.08. 13:32:10

@Mylady: és erre van egy kis célzás is a posztban. Bár még mindig kérdéses a bűnösség akkor is. Persze ebben az esetben számomra nem is az a lényeg, hanem a baba veszélyeztetése.

kispista 2010.03.08. 13:33:49

A familiárisan hiperpigmentált ribanc baszott átvenni a neki küldött leveleket, aztán csodálkozik, ha beviszik.
Jellemző, hogy a gyerekük mögé bújnak, amikor elkapják őket!

"is egyenesen orvoshoz mentem, aki megvizsgállt, és azonnal veszélyeztetett terhességgel táppénzes állományba vett,"
Egy kis kenőpénz a dokinak és készen van a papír!

"Még ha teszem azt igaz is lenne az állítás, a rendőrségnek egy ilyen pitiáner ügy indok arra, hogy egy gyermek életét veszélyeztessék?"
Több százezres síbolás pitiáner?

A ribanctól kéne elvenni a gyerekét a születés után azonnal, ha terhesen szándékosan ignorálta az idézéseket!
Mert azoknak nyoma van, és annak is hogy nem vette át, vagy átvette de nem jelent meg!

Mégis mit csináljon a rendőrség, ejtse az ügyet?

váj mí 2010.03.08. 13:37:14

Gyerekek, utánanéztem. A II. kerületi rendőrkapitányságnak még egy nyomorult e-mail címe sincs. XXI. század, baszod!

kispista 2010.03.08. 13:37:43

hetivalasz.hu/itthon/demszky-gabor-mesterhazy-eleteert-aggodik-27085/

a másik becsületes ember, akit képesek voltak pitiáner százmilliók miatt börtönbe zárni! Ez hallatlan!

Silent Bob 2010.03.08. 13:38:06

@kispista: Nappal nem tudnak jönni? Reggel miért engedték el?
Gondolom egyébként pont erről szólt a történet, nem vette át a papírokat, jól megszopatták. Simlis köcsög banda.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.08. 13:39:20

@AlexWolf: "Szvsz azért nem visznek és tartóztatnak le valakit csak úgy az éjszaka közepén, hacsak valami sunnyognivalója télleg nincs."

SZVSZ ajánlom, hogy olvass könyveket az ötvenes évek Magyarországáról. Meg fogsz lepődni.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.08. 13:40:45

@kispista: a kommented alapján akkora sötét bunkó paraszt vagy, amekkorát ritkán látni, még itt, a HOmáron is...

egy atlag 2010.03.08. 13:41:23

mélységesen felháborított az eset....nem találok olyan szavakat, melyekkel le tudnám írni mit gondolok ezekről az állatokról. szomorú, hogy több mint húsz évvel a módszerváltás után a rendőrségi állomány még mindíg a társadalom legaljából áll.

kispista 2010.03.08. 13:41:37

@Silent Bob:
Éjszaka szokás a bűnözőkért menni, mert általában akkor vannak otthon.
"nem vette át a papírokat, jól megszopatták. Simlis köcsög banda. "
És ezért ki a hibás? A rendőrség vagy a ribanc, aki tisztában volt vele hogy bevihetik terhesen, de mégsem jelent meg a kihallgatáson.

váj mí 2010.03.08. 13:42:48

@kispista:
A honlapfrissítés a XXI. században már nem leküzdhetetlen kihívás, baszod! :P

www.valtozovilag.hu/di/brfk.htm

kispista 2010.03.08. 13:43:35

@Silent Bob:
Ja és elárulom hogy ha tanúként idéznek be és nem jelensz meg, akkor is előállíthatnak. És még a szállítás költségét is rádverik.

@morrisal_: Roppantmód érdekel a véleményed!

Komolyan van aki a nőt sajnálja, aki szándékosan veszélyezteti a kölkét?

váj mí 2010.03.08. 13:44:44

@kispista: B+, ha majd anyádért mennek éjszakai közepén, előzetes bejelntés nélkül, mert a köcsög szomszédja felnyomta a macskái miatt, akkor legyen a nagy a szád.
*Bocs, de ekkora parasztot a net sem igen tud elviselni.

kispista 2010.03.08. 13:44:48

@váj mí: a gugli már az előző évezredben is létezett, baszod!
És a telefon is létezik. Meg ki az aki emailt küldd a rendőrségre?

Dr. Fotos 2010.03.08. 13:44:55

Szerintem megerne egy pert amirol az osszes mediat ertesitenem. Had erezze a torodest a rendorseg. Bar Zsanett ugybol kiindulva ugysem lenne sok foganatja, hiszen azt is kepesek voltak nehany bizonyitek hamisitasaval elsikatlni. :/

KÁJZERSZÓZE 2010.03.08. 13:45:26

azért nehogy már szolgáltatásnak nevezzétek a büntetőeljárást!!!!

páran írtátok. hát nem az. nem szolgáltatás. hol látsz itt egymás mellé rendelt szereplőket?????????????????? amikor szolgáltat a rendőr, azért pénzt kér. na az meg megint más.

á. a poszt nem ide való, de látom pár kommentelő sem.

váj mí 2010.03.08. 13:46:13

@kispista: Te nem, az biztos, mert csak trollkodni vagy képes.

kispista 2010.03.08. 13:47:12

@váj mí:
Anyám nem szarna a többszöri idézésre. És semelyik normális ember sem!
De az ilyen bűnözők azt remélik hogy megúszhatják ha ignorálják a hivatalos leveleket.

egy atlag 2010.03.08. 13:47:25

@kispista: sajnálom, hogy anyádért nem mentek éjjel

váj mí 2010.03.08. 13:48:00

@kispista: Pláne, ha meg sem kapja ...

kispista 2010.03.08. 13:50:57

@egy atlag: Mivel nem bűnöző, mint a posztoló ork, ezért nem is mennének érte.

@váj mí: Tértivevényről hallottál már?

váj mí 2010.03.08. 13:51:36

@akikaztmondjákni: Igaz is, menjünk Edéhez inkább ;)

Silent Bob 2010.03.08. 13:51:56

@kispista: Milyen bűnözők b+? Inkább arra válaszolj, hogy ha reggel lehetett vele időpontot egyeztetni, akkor miért kellett bent aludnia?
Bezzeg ha én hívok rendőrt (eddig 2x) minden alkalommal másfél-két órát várok rájuk.

egy atlag 2010.03.08. 13:57:23

@kispista: azt, hogy anyád bűnöző vagy sem, nem te döntöd el. majd eldönti a magyar fostársaság pénzfüggő bírósága néhány hónapnyi (kedvedért: évnyi) előzetes fogvatartása után.

9876 2010.03.08. 13:57:35

Tisztázzuk a dolgokat! A hölgyet kihallgatásra elővezették rendőrségre, ami a rendőrségi tv. alapján történik, max. 8, kivételesen 12 órán át tarthat. Csak az egyik oldal álláspontját ismerjük, de ha 8 óra után hallgatták ki, nyilván nem az éjszakai ügyeletesnek volt rá szüksége, ezért indokolatlannak tűnik az éjjeli elvitel. Az elrendelő rendőr nem biztos, hogy tudott a terhességről, a járőr pedig emiatt még nem állhat el az elővezetéstől. Mondjuk egy éjszakai telefont megért volna az elrendelő rendőr felé az eset. A történtek miatt a rendőrségi törvény alapján panaszt lehet tenni a kerületi rendőrkapitánynál, de érdemes a Főv. Főügyészségnél is bejelenteni az ügyet.
A kivizsgálás eredményétől függően kártalanítás is kérhető.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.08. 13:58:19

@kispista: Remek, akkor a kereslet találkozott a kínálattal.

Bandi a hegyről 2010.03.08. 13:59:14

@kispista: Az utcában pár száz méterrel odébb lakik egy ugyanolyan nevű ember, mint én, ráadásul a házszámaink utolsó számjegye is megegyezik. A posta kivitte hozzá a tértis levelemet, ő meg átvette. Nem értette, miért kapta, gondolom hanyag ember lévén eldobta. Nekem ez a buli 40e forintomba került...

kispista 2010.03.08. 14:00:02

@váj mí:
Eddig csak a posztoló egyoldalú elmesélését ismerjük, amit itt sokan készpénznek vesznek!

@Silent Bob: mert reggel érkezett meg az "illetékes elvtárs" Éjszaka meg azért mentek érte, mert akkor volt a legnagyobb valószínűséggel otthon.

Ha a posztló szerint nem volt rendben az ügy, akkor tegyen panaszt vagy feljelentést az ügyészségen, de mi köze ennek a sztorinak a homárhoz?

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.03.08. 14:02:57

...És áll a pirosnál rendőr-kombifocus és bömből belőle a zene!!! Csak remélni merem, hogy a semmirekellő/ingyenélő/közpénzmilliárdokat elherdáló testüllet (ahogy Bajusz mondta Üvegtigerben) autórádióit nem az én adómból finanszírozták...
Amúgy szerintem ők lszenek a következők: bkv, máv, ........ orfk, brfk

Lexus IS250 (törölt) 2010.03.08. 14:03:07

Ne légy szívbajos. ha ezt megtették veled, tedd ki a homárra az összes agynélküli majom sün nevét, telefonszámát, lakcímét. Aztán lehet magyarázkodni. Én tuti azt tenném.
Tiszta 50-es évek, az ember esze megáll.... Remélem, engem szenteste visznek majd el, mert a homárra írtam...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 14:05:16

Szerintem Szily is azért dolgozik éjszakai műszakban, mert nem akarja, h otthon találják a naaaagy fekete autósok.
Nekünk meg ezért nincs új post nappal.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 14:05:27

@kispista: A Homár régóta közöl rendőrös postokat.
Fröcsögés előtt olvass vissza.

Amúgy ja, az nekem is eszembe jutott, hogy a rendőrök kurva kemények amikr engem kell büntetni, meg ellen nem álló nőket bevinni (meg leszopatni), de amikor a norvég bodzaszedőket kellene megrendszabályozni, akkor nehogy bajuk essen szegényeknek...

Vazze amikor valaki rendőrnek megy, akkor nem tudja, hogy ez egy veszélyes meló?

Lexus IS250 (törölt) 2010.03.08. 14:06:05

ja és normális demokráciában ez úgy működik, hogy feljelentés -> bizonyítékgyűjtés -> meghallgatás (nem hajnalban, ahogy a köcsögöknél divat ez!!!) -> ügyirat benyújtása az ügyészségnek vagy bizonyíték hiányában nyomozás megszüntetése.
Érdekes, amikor az autómat feltörték, nem voltak ennyire hiperaktívak. JBQA, de majd szavazáskor segítek, hogy a maszop kézivezérelt rendőrsége kissé átalakuljon...

kispista 2010.03.08. 14:07:46

@ColT: a posztoló tipikus norvég, ők hivatkoznak állandóan a kölykökre! Mindegyik példás családapa meg anya lesz amikor lesittelik őket!

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.03.08. 14:11:01

A rendor koteles a napszaknak megfeleloen koszonni, es a veszellyel aranyos intezkedest foganatositani. Bele se merek gondolni, micsoda karokat okozott volna az igy meggatolt (feltetelezett) ejjeli hamisitas.
Na most hudejo nekunk. Sose volt meg ilyen jo, sokkot is kaptam.

Cactus71 2010.03.08. 14:13:18

Több dolog bűzlik ebben a postban, de csak néhányat emelek ki:

Körözés: Korábban küldtek ki idézést, de nem jelent meg. Ez ellenőrizhető az iratokból. Az ügyvéd, de ő is bármikor megnézheti. Voltak kint többször ellenőrizni, amikor ő "szerinte" otthon volt. Vagy nem. Ezután elrendelték a körözését. Ez így működik, le van szabályozva. Majd jól le lehet szabályozni, hogy csak 17:00 és 17:30 között lehet menni körözött személyt elfogni.

Brutális bánásmód: Szépen megvárták amíg felöltözik, nem bilincselték meg, nem ugráltak a hátán. Stresszelt, mert közölték vele, hogy beviszik? Igen. Ki ne stresszelne? Keresték az élettársát. Gondolom egyből mondta, hogy hol érhető el. Vagy falazott neki?

Becsukták a fogdába: Hova tegyék? Ez nem Andorra, vagy Svédország. Olyan az előállító, amilyenre pénzt ad a kormány. Lehet nem telt baldachinos ágyra, hogy a hajléktalanok abban fetrengjenek. Mert ugye nem elsősorban 7 hónapos terhesekre van kitalálva. Nem a rendőr dolga takarítani. Mellesleg engedélyezett a dohányzás, mert az ombudsman ezt mondta.

Szar a kaja: Miután van vagy 300 Ft egy ember (előállított) ellátmányára, a Gundel nem vállalta a kiszállítást.

Nem léphetett kapcsolatba senkivel: Amikor befogadták, alá kellett írnia egy papírt, hogy kit akar kiértesíteni. Amíg ezt nincs meg, addig nem helyezhető el.

Az Ügyeletes Tiszt nem hallgat ki. Nem azért van. Ismerni kellene a Rendőrség működését.

A haskeményedés, és egyéb problémák miatt miért nem kért orvost?

Mellesleg az okirathamisítás, és az adócsalás valóban nem bűn. Ezért tart itt ez az ország.

Cactus71 2010.03.08. 14:16:13

Mellesleg az nekem sem tiszta, hogy miért dekkolt bent 8 órát feleslegesen. Amikor bevitték, akkor vagy az ügyeletes nyomozónak, vagy az ügy előadójának ki kellett volna hallgatnia.

guszti 2010.03.08. 14:16:45

Természetesen van jópár rendőr ebben az országban, aki lelkiismeretesen, szabályokat betartva teszi a dolgát.
Meg van másik jópár, akinek kijárna egy alapos pokrócozás, és innen felfelé, a vélászló őrnagy és hasonlók egy korrekt lincselésre is méltók lennének pl. Pökhendiségből, kivagyiságból, vagy akár csak merő lustaságból képesek tönkretenni ártatlan emberek életét, egészségét - az ilyet minimum letöltendőre kellene hogy ítélje a katonai törvényszék.

Kedves kékek, senki sem vonja kétségbe hogy szükség van a munkátokra. Csak egy valamit nem kellene elfeledni.
A "mundér becsülete" nem azt jelenti hogy az össze ilyen tahó kolegát meg kell védeni, akármekkora tahóságot is csinált, csak úgy "mert megtehetem" alapon. Azt kellene hogy jelentse, hogy az ilyeneket fel kell nyomni, ki kell baszni, ha nem akarjátok magatokat is szembe köpni utána majd.
Javaslom azt a filmet megnézésre amiben az ifjú ügyvéd (Cruise) megfingatja az öreg tábornokot (Nicholson). A végén van egy jelenet, amikor a 2 bajtárs nem érti miért szerelik le őket, ha a tábornok a bűnös. Na ott elmagyarázzák.

Alkesz 2010.03.08. 14:18:55

@kispista: Hsz-eid alapján inkább te vagy "familiárisan hiperpigmentált", akit a norvég anyukája nem tanított meg, hogy kellene normálisan véleményt nyílvánítani. Az a tipikus arogancia és alpáriság árad belőled, mint akikre (norvégok) próbálsz utalni.

Sics68 2010.03.08. 14:20:42

Üdv!

AlexWolf 2010.03.08. 10:46:20
> Tényleg jogos a felháborodás,
> DE. Szvsz azért nem visznek és tartóztatnak le
> valakit csak úgy az éjszaka közepén, hacsak
> valami sunnyognivalója télleg nincs.

Most mondjam erre azt, hogy Te boldog tudatlanságban élsz?!

Sajna a poszt nem egyedi eset - ismerek olyant, akivel megtörtént hasonló, szintén rosszindulatból született, amúgy megalapozatlan feljelentés miatt.

> Sajna nem tudjuk, hogy mi is a konkrét tényállás
> a letartóztatás hátterében.

Szerintem a posztolónak sikerült leírnia a lényeget:
- előzőleg nem kapott idézést
- ennek ellenére előállították.

Ez szerintem nem normális eljárás. (Bár egy apróság van amit szeretnék tisztán látni.)

Normális esetben... vonatkozik erre az egész eljárásra valami törvény, talán a rendőrségi(?) ami a kényszerintézkedések alkalmazását szabályozza ... hogy milyen esetben milyen kényszerintézkedés alkalmazandó illetve alkalmazható.

Előállításnak mikor van helye? Pld. tettenérés esetén. Vagy akkor, ha a gyanusított (vagy tanú) cseszik megjelenni az idézésre. Vagy ha alapos ok van annak feltételezésére, hogy az idézésre szökéssel, elrejtőzéssel, elbujdosással, a bizonyítékok eltüzelésével stb. reagálna.

Namost: ha valaki a bejelentett lakcímén fellelhető, akkor azt alapvetően idézni illenék, nem pedig kiküldeni érte a meseautót. Ezt a tényállás/vád aligha indokolta.

gergo1000 2010.03.08. 13:00:51
> 2. Egy okirathamisítás, adócsalás pitiáner cselekménynek számít a többség számára

Itt most nem ez a kérdés!

Egyik az, hogy van egy vád - ami vagy megáll, vagy nem... Addig ugye ártatlanság vélelme.

Ráadásul ez a vád itt most tényleg olyasmi, amit az APEH az egyik megyében így értelmez a másikban pedig másképp. ( Lakóingatlanba bejelentett vállalkozás, az ingatlan bérlete ill. költségei milyen mértékben tekinthetők céges költségnek. )

Ez szerintem első körben APEH revízió, aztán ha az APEH ellenőrnek nem nagyon tetszik az ahogy a cég könyvel, akkor az APEH hoz egy határozatot, ami adóhiányt és adóbírságot állapít meg. .... És persze ha az ellenőrnek nagyon nem tetszik ahogy egy cég könyvel, akkor az APEH tesz büntető feljelentést. Ja és ha a cég/vádlott nem ért esetben az APEH jogszabály-értelmezésével, akkor az APEH-határozat ellen bíróságon fellebbezhet ... ekkor a bíróság dönti el, hogy törvénysértő volt-e a cég/magánszemély könyvelési gyakorlata stb.

Egy ilyen sztoriból büntetőügyet kereálni elég hülye ötlet - ez tényleg haragosnak szokott leginkább eszébe jutni.

Ne érts félre Gergő-sokezer: ha bűncselekmény, akkor legyen büntetőügy! Csakhogy itt olyan apróbetűs jogértelmezési dolgokról van szó, amikben nem egyszerű dönteni ... ráadásul az adott dolog többféleképp könyvelhető (jogkövető módon) ... és persze vannak olyan megoldások is, amik már nem felelnek meg a jognak vagy a vonatkozó jogszabályok abban a megyében szokásos értelmezésének.

***

juhaszvik 2010.03.08. 10:49:00
> a rendőrök valószínűleg mindent a jogszerűség
> keretein belül tettek, de ettől még egy állat, aki
> ezért felelős.

Fene tudja, én alapból kételkedem az intézkedés jogszerű voltában!

Az, hogy mikor (milyen feltételek megléte esetén) indokolt előállítani egy gyanusítottat, törvényben, végrehajtási utasításban, szolgálati szabályzatban stb. szabályozott.

Előástam ami a neten fellelhető:

> 1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről
> Elfogás és előállítás
> 33. § (1) A rendőr a további intézkedés megtétele céljából elfogja
> és az illetékes hatóság elé állítja azt,
> a) akit szándékos bűncselekmény elkövetésén tetten értek;
> b) aki ellen elfogatóparancsot, nemzetközi elfogatóparancsot,
> illetve európai elfogatóparancsot adtak ki;
> ...
> (2) A rendőr a hatóság vagy az illetékes szerv elé állíthatja azt,
> a) aki a rendőr felszólítására nem tudja magát hitelt érdemlően
> igazolni, vagy az igazolást megtagadja;
>
> 15. §
> (1) A rendőri intézkedés nem okozhat olyan hátrányt, amely
> nyilvánvalóan nem áll arányban az intézkedés törvényes céljával.
>
> (2) Több lehetséges és alkalmas rendőri intézkedés, illetőleg
> kényszerítő eszköz közül azt kell választani, amely az eredményesség
> biztosítása mellett az intézkedéssel érintettre a legkisebb korlátozással,
> sérüléssel vagy károkozással jár.

Szóval szerintem a 15. miatt a rendőrség eljárása mindenképp jogsértő volt, kártérítés és az érintett személyi felelősségre vonása miatt jogi eljárás megindítása indokolt.

***
juhaszvik 2010.03.08. 10:49:00
> tény, hogy a letartóztatásokat éjfélkor
> érdemes megejteni, mivel akkor a legnagyobb az
> esélye, hogy a gyanúsított otthon tartózkodik.

Stimm. De hogy lett kiadva ellene az elfogatóparancs, azt nem értem... Ehhez elvileg az kell, hogy ne jelenjen meg idézsre... szóval jó volna tudni, hogy ez hogy jött össze.

(Elvileg a következő lehetőségetket tudom elképzelni:

A: a posztoló nem a bejelentett lakcímén lakott
B: a rendőrök küldték rossz címre az idézést
C: a posta fasz volt, és nem dobta be. vagy rossz helyre dobta be stb. ( meg szokott történni...)
D: a rendőrök egyántalán nem küldtek ki idézést, hanem a helyzetet eleve túlreagálva adtak ki elfogatót

> mivel a rendőrök számára onnantól kezdve
> világossá vált a helyzet (=terhes nő), akkor
> viszont mi az Úristenért (na ilyenkor nagybetű)
> nem voltak képesek ennek megfelelően intézkedni?

Igazából nincs olyan, hogy "rendőrök". Egyes személyek tevékenysége és felelőssége vizsgálható. A járőrkocsiban ülők nagyjából normálisak voltak (kivéve piroslámpa, de az nem tartozik az ügyhöz). Utána a következő normálisan reagáló az volt, aki hazaküldte, gondolom neki eszébe jutott a 15.

Szerintem a rendőrséget kártérítésért kell perelni.

Először is a posztoló kártérítést követelhet azért, mert az, hogy hetekkel előbb táppénzre kényszerült menni a (veszélyeztetett terhes stászba került az átéltek miatt) jövedelem-csökkenést eredményezett, ami ugye a jogszerütlen és embertelen rendőri intézkedés közvetlen következménye.

Nyilván indokolt nem-vagyoni kártérítés is, hasonló okból.

És az ügyben érintett rendőrök személyi felelősségének megállapítása, illetve az, hogy ők (is) fizessenek kártérítést a posztolónak, jogszerütlen intézkedéssel okozott kár miatt.

***
ColT · kilatas.webuda.com/ 2010.03.08. 12:38:08
> "Reggel 9-ig tartották egy cellában, amikor is kiderült,
> hogy ha ügyvéd jelenlétében szeretne vallomást tenni,
> akkor megbeszélhetnek egy másik időpontot."
> Hm, ez vonatkozik pl. emberölésre is?

Igen, mármint az a része, hogy ha ügyvéd jelenlétében akarsz vallomást tenni, akkor ügyvéd jelenlétében fox. Max ha emberöléssel vádolnak, akkor nem engednek hazasétélni, hanem maradsz bent míg az ügyvéded (vagy a kirendelt ) odatalál...

Igazából ha a rendőr ki akar hallgatni (ganyusítottként) akkor 3 dolgot tehetsz:
- válaszolsz a kérdésekre
- nem válaszolsz a kérdésekre
- csak ügyvéd jelenlétében válaszolsz a kérdésekre.

( Persze hazudhatsz mint a vízfolyás, illetve mondhatod azt, hogy "nem emlékszek", no meg önmagad vagy közeli hozzátartozód ellen nem vagy köteles vallomást tenni, ezt is sűrűn hangoztathatod ... amiből persze könnyen előzetes lehet, vagy az, hogy 72 órát az előállítóban elég kellemetlen társaságban fogod eltölteni... )

> "Előzőleg semmiféle idézést nem kaptam a rendőrségtől,
> ennek ellenére országos körözést adattak ki ellenem,"
>
> Fasza... Ügyesen működnek ezek...

Egen, ez benne a gáz - a sztori ezen része érdekelne, hogy mi a fene volt... hogy kerülhetett kibocsátásra a körözés, ha a posztoló a bejelentett lakcímén fellelhető?!

> Egyébként azt sem értem, hogy miért kell bevinni egy
> okirathamisításért valakit? Elég egy házkutatás,
> elviszik a bizonyítékokat, csók.

Nem a tárgyi bizonyíték kellett, hanem ki akarták hallgatni. Ennek érdekében előállíthatják - HA előbb idézték, és nem jelent meg az idézésre...

bye
Sics

kispista 2010.03.08. 14:26:34

@Sics68:
"Ráadásul ez a vád itt most tényleg olyasmi, amit az APEH az egyik megyében így értelmez a másikban pedig másképp. ( Lakóingatlanba bejelentett vállalkozás, az ingatlan bérlete ill. költségei milyen mértékben tekinthetők céges költségnek. )"

Szerintem nem emiatt, hanem azért, mert fiktív lehetett a szerződés (a cég egyáltalán nem használta az ingatlant, csak így szedték ki a pénzt):

"
Az élettársam volt üzlettársa miután elválltak útjaik bosszúból feljelentette, hogy a cég az én tulajdonomban lévő ingatlanon nem végzett tevékenységet, és én a bérleti díjról csak úgy kiállítottam számlát, de a cégnek ott nem volt irodája"

Tutanhamon 2010.03.08. 14:27:03

@kispista: Cigányozni csak a 300. bejegyzés után szabad.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 14:29:48

@Sics68: Na de ez az ha ki akarják hallgatni, akkor idézs, vagy ha már így akarják elvinni, akkor nappal...

Bandi a hegyről 2010.03.08. 14:32:36

@Cactus71:
1. Vannak jogok, melyekkel élni egy adott helyzetben nem etikus.
2. Hallottál olyanról, hogy empátia? Nem az anyával, a születendő gyermekkel szemben kellett volna tanúsítaniuk az eljáró személyeknek.
3. Gondolom számodra elképzelhetetlen, hogy a rendőrök lesz*rják az előírásokat...
4. A jelenlegi rendszer mindenkit belekényszerít valamilyen szabálytalanságba, adóelkerülésbe.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.03.08. 14:34:02

Vazze arra nem gondol egyikotok se hogy tul sok helyszineloket nezett a leanyzo? Akkora kamu szaga van hogy lent a foldszinten erzem ahogy buzlik a homar.

Ria** 2010.03.08. 14:35:11

A rendőrök, akik kimentek a kismamáért, parancsot kaptak, nem igen tehetnek mást.
Igaz ez még nem mentesíti őket az alól, ha bunkók.

Viszont, aki kiadta a parancsot, hogy éjjel menjenek ki a gyanúsítottért, - akit okirat hamisítással gyanúsítanak - annak kellene ezekért a dolgokért felelnie.
Ha ezt az illetőt országosan körözték, akkor napközben is elvihették volna. Tudták hol lakik. Miért kell éjjel elfogni? Lehet, hogy ő a baltás
gyilkos? Vagy terrorista?

És igaz az is, hogy egy terhesnőnek árt a stressz. Bárki stresszes lesz, ha elviszi a rendőrség, akár bűnös, akár nem.

nyunnya 2010.03.08. 14:35:30

@Sün‼: Na, hát csak megértetted a lényeget.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.03.08. 14:36:07

teljesen törvényes eljárás volt, nincs ezzel semmi baj

Ria** 2010.03.08. 14:43:34

wmiki: lehet, hogy törvényes volt, de éjjel elvinni valakit, egy ilyen bagatell ügyért az kissé szánalmas, és embertelen, főleg, mert egy terhesnőről van szó. Nem akkora a bűne, ha egyáltalán bűnös is, hogy ilyen eljárásban kellett, hogy részesüljön.

BPE 2010.03.08. 14:44:48

Ahhoz a témához szólnék hozzá, hogy bizonyára kapott pár idézést előtte. Értem is jöttek egyszer (szerencsére délelőtt, és nem éjjel) a rendőrök, két markos legény, hogy most azonnal bekísérnek, mert második felszólításra sem jelentem meg a rendőrségen kihallgatásra. Postán küldték. Én nem kaptam egyet sem. Illetve az egyikről a kihallgatásról hazatérve találtam meg a postai értesítőt a ládámban, hogy megpróbáltuk kézbesíteni, de nem volt otthon. Megjegyzem: az volt a bűnöm, hogy lopott telefont vásároltam. Tudom, sikeres ember nem lehetek, nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem feltétlenül köztörvényes az, akit bekísérnek.

kispista 2010.03.08. 14:45:57

@Ria**:
Hány millió fölött szabad bevinni valakit?
Mostantól nemcsak 14 év alatt, hanem terhesen is szabad bűnözni?

váj mí 2010.03.08. 14:46:08

@kispista: Nu, tudod, az sem érdekel, ha valóban adócsaló a posztoló. Ez akkor sem a rendőrség dolga eldönteni, nem a kibebaszott rendőrség dolga egyben bíróságosdit játszani.
Akár bűnös, akár ártatlan a posztoló, úgy viselkedtek vele, mint egy anyagyilkossal. (ha állapotos, ha nem).
Megértetted, hogy mi a baj a történetben?

nyunnya 2010.03.08. 14:47:58

@brabus: Így aztán nem is világos neked, hogy miról is van szó.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 14:47:58

@nyunnya:
Simán!
Az viszont nem derül ki a postból. h a post toló bejelentette-e a rendőrségen, h elkészítették neki a csemotát?
Így aztán nem tudjuk meg azt sem, h a rend őrei tudták-e, h terhes egyént visznek be éppen?

váj mí 2010.03.08. 14:50:35

@Cactus71: Szóval, ha én feljelentenek, hogy egy szemét adócsaló vagy, és a kékek meglátogatnak egy hajnali órán, akkor az neked oké?

nyunnya 2010.03.08. 14:50:37

@Sün‼: "A mellettem ülő rendőr betelefonált a II. Kerületi rendőrkapitányságra, hogy egy 7. hónapban lévő kismamát visznek, és lehetőleg minél hamarabb hallgasság ki, hogy ne kelljen sokat várni."
Bocsánat, mi az a csemota?

AlexWolf 2010.03.08. 14:50:39

@Sün‼: Diszkréten szopatott a rászorulók előtt kendőben? Mi a neve poziciója?

Ria** 2010.03.08. 14:52:25

kispista: egyenlőre csak feljelentés alapján vitték be. Az összeg meg 350000. Ft. Ok ez sem kis összeg. Nem lenne szabad terhesen sem bűnözni, de ennél az esetnél szerintem nappal is lehetett volna bekísérni, vagy bevinni. Ha meg ilyen sürgős volt a bevitele, akkor miért kellett várnia reggelig, hogy kiengedjék?

nyunnya 2010.03.08. 14:52:32

Az üzlettársnak már megköszönted?

akikaztmondjákni 2010.03.08. 14:53:38

Basszus, legyen már uj poszt!!!!!!!!!!(felkiáltójelek)

BpErik 2010.03.08. 14:54:32

Lenne pár kérdésem (tanulság gyanánt):
-Csak postai úton lehet beidézni, vagy máshogy is?
-Ha postai úton jön az idézés, akkor az aláírtam-átvettem esetet leszámítva milyen törvényes esetek létezhetnek?
-Ha nem tudok róla, hogy idézést küldtek (mert nem küldtek, mert a postás elvesztette, aláhamisította, visszaküldte ilyen-olyan indokkal), akkor van-e még sanszom törvényes eljáráshoz?

Előre is kösz!

Ria** 2010.03.08. 14:56:27

@BpErik:
szerintem ezek után nincs esélyed :)

Sics68 2010.03.08. 14:57:52

Üdv!

@kispista 2010.03.08. 14:26:34

Üdv:)

Sics68:
>> Ráadásul ez a vád itt most tényleg olyasmi,
>> amit az APEH az egyik megyében így értelmez
>> a másikban pedig másképp.

> Szerintem nem emiatt, hanem azért, mert fiktív
> lehetett a szerződés
> " Az élettársam volt üzlettársa miután elválltak útjaik
> bosszúból feljelentette, hogy a cég az én tulajdonomban
> lévő ingatlanon nem végzett tevékenységet, és én a
> bérleti díjról csak úgy kiállítottam számlát, de a cégnek ott
> nem volt irodája"

Egen, olvastam ezt én is - csak az a kérdés, hogy a feljelentő most igazat mond-e vagy sem ... és ezért mondom, hogy itt az lesz a lényeges, a helyi APEH hogy szokta kezelni az ilyen helyzeteket. ( Nekem is volt saját lakóingatlanomba bejegyzett cégem, meg több ismerősöm jelenleg is ebben a cipőben jár. És nagyon érdkees kérdéseket bír előhozni ez a helyzet - mi a tényleges céges költség, mi nem, mekkora hányadban céges költség... pld. ha a cég tulajdonosa (vagy egyik tulajdonosa)0 akar egy irodát magának, ahova az üzlettárs nem tudja betenni a lábát, vélhetőleg indokolt...

Szóval az ilyesmik miatt mondom, hogy itt a tényállás messze nem egyértelmű.

***

Cactus71

> Körözés: Korábban küldtek ki idézést, de nem jelent meg.
> Ez ellenőrizhető az iratokból. Az ügyvéd, de ő is bármikor
> megnézheti. Voltak kint többször ellenőrizni, amikor ő "szerinte"
> otthon volt.

Fene tudja - mint előző hozzászólásomban írtam, magam is a sztorinak erre a részére volnék kíváncsi.

Egy megjegyzés: az elmúlt egy évben KÉT tértivevényes ajánlott levelet nem kaptam meg.

Egyiket közüzemi szolgáltatótól, másikat közjegyzőtől. Különösebb okon nem volt rá hogy "ne akarjam megkapni" őket - bejelentett lakcím, nevem nincs kiírva, viszont utca-házszám-ajtószám egyértelműen és olvashatóan kint van.

De még értesítő cetli sem volt bedobva, hogy valamit keresnem kéne az amúgy 100 méterre levő postán. A közüzemis levelet "nem kereste" szöveggel küldte vissza a postás, a közjegyző meg azt mondta, hogy a posta szerint "nem lakom ott"...

Szóval nem biztos hogy a rendőrség volt a hunyó - de jó volna kideríteni, hogy ki. ( Lehet hogy a posztoló - de lehet a posta vagy a rendőrség is - a dokumentációból ki kéne derüljön. )

***

> Brutális bánásmód: megvárták amíg felöltözik,
> nem bilincselték meg, nem ugráltak a hátán.
> Stresszelt, mert közölték vele, hogy beviszik?
> Igen. Ki ne stresszelne?

Az akit nem először viszenek be :)
Vagy legalábbis az kevésbé stresszelne... (különösen ha nem nagyon követett el semmit...)

> Becsukták a fogdába: Hova tegyék?

Hát, van egy törvény. Ami mondjuk szabályozza, hogy mekkora cellában hány ember helyezhető el. Izgalmas lenne perek sorozatát indítani a BV ellen - a törvénysértő gyakorlat ugyanis sérti a fogvatartottak jogait. Részint csoportos kártérítési perek sorozatát, részint a törvénytelen fogvatartásban közreműködő személyek személyes felelősségét (büntetőjogi és anyagi is) firtatandó.

> Nem léphetett kapcsolatba senkivel: Amikor befogadták, alá kellett
> írnia egy papírt, hogy kit akar kiértesíteni. Amíg ezt nincs meg,
> addig nem helyezhető el.

Hm, ezt tényleg aláíratták vele, közölték hogy fontos lenne megadni kit ... ?

> Mellesleg az okirathamisítás, és az adócsalás valóban nem bűn. Ezért tart itt ez az ország.

Cactus koma, vedd észre magad: épp a nagy nyilvánosság előtt elejted el, hogy a gyanusított nem elítélt ... ártatlanság vélelme, tudod ?

***
> Mellesleg az nekem sem tiszta, hogy miért dekkolt bent
> 8 órát feleslegesen. Amikor bevitték, akkor vagy az
> ügyeletes nyomozónak, vagy az ügy előadójának ki kellett volna hallgatnia.

Jaja.

Aránytalan kényszerintézkedés, ami az anya és a magzat egészségét is veszélyeztette.

***
Ria** 2010.03.08. 14:35:11
> A rendőrök, akik kimentek a kismamáért, parancsot
> kaptak, nem igen tehetnek mást.

Törvénytelen parancsot fegyveres testület tagja sem hajt végre, mert a bíróság (katonai vagy polgári) őt is megbassza érte.

Itt a rendőrségi trv. 15. paragrafusa miatt necces a helyzet.

Szerintem a kiküldött járőrök eljárása okés: basszus ez terhes... bevisszük, de beszólunk, hogy ez van, döntse el valaki, akinek több esze/súlyosabb vállapja van.

A gond onnan adódott, hogy a kapitányságon nem volt épeszű döntés meghozalatalára is képes fősün. Én két lehetséges "játható változatot" látok ugyanis itt:
1. Basszus, vigyétek vissza haza, mielőtt még megszül itt nekünk!
2. Hölgyem ugye rosszul van? Igen, na fiúk most vigyétek át a kórházba vagy a rabkórházba ...

> Viszont, aki kiadta a parancsot, hogy éjjel menjenek ki a gyanúsítottért,
> - akit okirat hamisítással gyanúsítanak - annak kellene ezekért a dolgokért felelnie.

Ria, attól hogy vélhetőleg nőből vagy még gondolkodhatnál: az ügy előadója honnan a halálból tudná hogy akit elő akar vezettetni az terhes?!

bye
Sics

Alkesz 2010.03.08. 14:57:58

@kispista:

Az a baj, hogy elkezdted ezt a "norvégos" stílust, és most már nem tudsz, akarsz kilépni a szerepedből, és ezért nem tudod, akarod felfogni miről is szól ez a post. Egy kisbaba és édesanyja egészségéről lenne szó. Nem írom, hogy életéről, mert nem akarom túldramatizálni, pedig...
Szóval a rendőrök hozzáállásával voltak nagy gondok. Sokkal kíméletesebben, is le lehetett volna bonyolítani ezt az egészet. Dereng már valami?

2010.03.08. 15:02:42

Hazaértek Csikósék svédből a régi Mercivel, hurrááá !

Sics68 2010.03.08. 15:02:45

Üdv!

BpErik 2010.03.08. 14:54:32
> Lenne pár kérdésem (tanulság gyanánt):
> -Csak postai úton lehet beidézni,
> vagy máshogy is?

Ezt hogy érted, a nem postai utat?

> -Ha postai úton jön az idézés, akkor
> az aláírtam-átvettem esetet
> leszámítva milyen törvényes esetek
> létezhetnek?

Elvileg ha "nem vette át" szöveggel megy vissza, akkor kézbesítettnek tekintik.

Amivel az a gond, hogy a postai dolgozók egy része nem igazán úgy végzi a munkáját ahogy azt elvileg végeznie kellene, úgy hogy simán előfordulhat, hogy a szomszédodnak dobja be, vagy soklakásos társasházban kirakja a postaládák tetejére az értesítőt.

> -Ha nem tudok róla, hogy idézést
> küldtek (mert nem küldtek, mert a
> postás elvesztette, aláhamisította,
> visszaküldte ilyen-olyan indokkal),
> akkor van-e még sanszom törvényes
> eljáráshoz?

Gyakorlatilag nem nagyon. Pereskedhetsz jó sokat a postával.

bye
Sics

nanemárrr 2010.03.08. 15:06:47

Először is: postán kiküldött idézésnek mindenképpen nyoma van, mármint annak, hogy mi lett a levél sorsa. Tértivevényes különszolgáltatásnak hívják ezt a remek dolgot, melyből kiderül, hogy ki, mikor vette át a levelet, ha nem vette át, akkor azt a postai dolgozó jelzi, hogy mi okból nem sikerült a kézbesítés (címzett ismeretlen, ismeretlen helyre költözöt, stb.). Előfordulhat az is (láttam olyat, aki hallott olyanról, aki...), hogy postás bácsival megbeszélték, hogy címzett ismeretlen.
Másodszor is: nem védem a rendőröket, mert tudnak igen nagy tulkok lenni, DE nem tudom elképzelni, hogy idézés, meg minden nélkül egyszer csak megjelentek az éjszaka közepén.
Harmadszor is: miért nem hívta egyből az ügyvédet????
Negyedszer is: tett valahol panaszt hivatalos helyen? Miért nem?
Ötödször is: aki ennyire védi a kismamát, az mondja már meg nekem legyen szíves, hogy melyik az a kategória a bűncselekmények közül, amiért jogos lenne 7. hónapos terhes nőt éjszaka fogva tartani, vagy nincs olyan, tehát terhesen lehet garázdálkodni?

Volt még valami, de elfelejtettem.

Szóval ha valóban túlkapás esete forog fenn, akkor lehet haladni a feljelentéssel!

nanemárrr 2010.03.08. 15:08:09

Ja, ha annyira rosszul volt, akkor miért nem verte az asztalt, hogy hívjanak orvost/kísérjék kórházba, stb?

Ria** 2010.03.08. 15:08:12

@Sics68:
bocsi, de nem azt mondtam, hogy törvénytelen volt a parancs. De ebben az esetben nem volt életbe vágó, hogy éjjel vigyék be.

az előadónak sem kell tudnia, hogy a nő terhes.
viszont, ha már éjjelre adja ki ezt a parancsot, akkor vegye a fáradságot, hogy azonnal ki is hallgatja. Miért kellett erre reggelig várnia?

Cactus71 2010.03.08. 15:08:13

> 1994. évi XXXIV. törvény a Rendőrségről
> Elfogás és előállítás
> 33. § (1) A rendőr a további intézkedés megtétele céljából elfogja
> és az illetékes hatóság elé állítja azt,
> a) akit szándékos bűncselekmény elkövetésén tetten értek;
> b) aki ellen elfogatóparancsot, nemzetközi elfogatóparancsot,
> illetve európai elfogatóparancsot adtak ki;
> ...
> (2) A rendőr a hatóság vagy az illetékes szerv elé állíthatja azt,
> a) aki a rendőr felszólítására nem tudja magát hitelt érdemlően
> igazolni, vagy az igazolást megtagadja;

Megpróbálom:

Akit köröznek, BE KELL VINNI! Nincs lehetőség a helyszínen mérlegelni, és pont!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 15:10:08

@Cactus71: BE KELL VINNI! De nem mindegy hogyan.
Itt nem épp tetten érték vagy igazoltatták, hanem odamentek.
Ezt nappal pl. nem lehet?
Ezt nem lehet emberi módon?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 15:10:17

Ugyanitt permetkék színű édi-bébi ici-pici rugdalózó eladó!

Ajánlatokat "pocaklakó" jeligére kérem küldeni!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2010.03.08. 15:11:15

Anyukám, de kamu a sztorid.
Magnéziumot kaptál? Nagyszerű, a legtöbb terhes nő szedi. Vény nélkül kapható.
Ennyire büszke vagy a reprodukciós képességedre, hogy ötvenezerszer kiemeled a terhességedet? De azt nagyon elnagyoltan írod, hogy azért mégiscsak okkal citáltak be a rendőrök, hogy a gyermek apukája a fasorban sem volt, stb.

akikaztmondjákni 2010.03.08. 15:11:28

@Sün‼: Nah!Lassan azt kell megélnem, h irogatsz a mamami forumra!:D:D:D

nyunnya 2010.03.08. 15:12:03

@forrórágógumi: Erőltess már nyugalmat magadra extra stresszhelyzetben. Én már akkor agyvérzés-közeli állapotba kerülök, mikor ajánlott küldemény érkezik a postára a nevemre, pedig tudtommal nincs vaj a fülem mögött. Nem hiszem, hogy tudnék békésen meditálni ilyen helyzetben, pláne babával a pocakomban, amikor minden gondolatom csak ő. Elképzelem, milyen öngerjesző-idegölő folyamat játszódik le ilyenkor egy emberben.

Cactus71 2010.03.08. 15:12:46

> Viszont, aki kiadta a parancsot, hogy éjjel menjenek ki a gyanúsítottért,
> - akit okirat hamisítással gyanúsítanak - annak kellene ezekért a dolgokért felelnie.

Mi az a bűncselekmény, ahol csak hivatali munkaidőben, és mi az, amely esetben ezen kívül is lehet körözöttet keresni lakcímen?

mezítlábasfellebbezés 2010.03.08. 15:13:45

Ez nem Homár poszt, hanem Zugügyvéd. Hol itt a fogyasztás? Hiszen nem is reggelizett...
Be. alapján panaszt kell tenni, oszt jól nem lesz semmise belőle :(
@Sün‼: libafoszöld pelenkázóasztal van?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 15:16:31

@akikaztmondjákni:
Most a Poronty rovatba irogatok a velvet nevű bulvármicsodán.
Éppen a szoptatásról van szó.

váj mí 2010.03.08. 15:16:35

@Cactus71: Ahham.. és akit köröznek, azt nem kell értesíteni előzetesen erről tényről? Szóval, mondom, én feljelentelek, mert nem bírom a képed (mindegy milyen alapon), te meg egyszer csak felébredsz hajnalban két fakabáttal az ajtód előtt. És szerinted rendben van, mi?

Ria** 2010.03.08. 15:17:49

@Cactus71:
szerinted akkor bűnt követett el az adócsalásával, (350 ezer) -ha egyáltalán igaz- hogy éjjel kellett bevinni?
Ha terhes, ha nem akkor sem tartom olyan óriási bűnnek, hogy éjjel keljen valakit bevinni.

Cactus71 2010.03.08. 15:18:13

@ColT: Hogy vitték be? Hátrabilincselve kommandósok, hálóingben, vagy megvárták amíg szépen összekészülődik?

Miért éjszaka? Fentebb kérdeztem már, hogy mikor? Más is leírta, hogy azért, mert a legvalószínűbb, hogy akkor otthon van. Mellesleg, ha valaki nem vesz át két idézést (vagy úgy érkezik vissza, hogy ismeretlen, esetleg ismeretlen helyre költözött - mert sok postás szép pénzeket kap, hogy ilyenek írjon az idézések tértivevényére), akkor bizony éjjel fognak kimenni. És ha egyszer nincs ott, akkor mennek kétszer, háromszor, sokszor.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 15:19:18

@Lukréciamia:
Sajnos csak űrgyíkzöld ülőgarnitúrával szolgálhatok.
De az legalább igazi műgyíkbőr!
Az ASKO-ban vettem.

phyllo 2010.03.08. 15:19:34

Sokan elfelejtik az ártatlanság vélelmét!!!
Ma Magyarországon neked kell bizonyítani, hogy ártatlan vagy, hiába mást ír elő a törvény. Lásd polgári perek.
Évekkel ezelőtt béreltem egy autót. Visszavittem használat után, kifizettem. Fél év múlva feljelentett a bérbeadó, hogy az autót fél év késéssel vittem vissza és követelte a bérleti díjat és a kamatokat. Volt papírom a kocsi visszavételéről, de ö azt hazudta, hogy újból bérbe vettem az autót a régi papírokkal, ezért nem írt új bérleti szerződést. A bíróságot nem érdekelte az a tény, hogy miért fél év után jutott eszébe a bérbe adott autó. Neki adtak igazat. Ja, a felesége véletlenül bírónő volt.

nyunnya 2010.03.08. 15:21:06

@kispista: Válogasd már meg a szavaidat légyszi.

Cactus71 2010.03.08. 15:21:33

@váj mí:

És hol értesítsék a körözöttet? Ahol előzőleg nem találták? :)

Érted amit írsz? Azért körözik, mert nincs meg. Ha meglenne, és tudnák kézbesíteni a "Határozat elfogatóparancs elrendeléséről" szóló nyomtatványt, akkor nem kellene körözni. Ez eddig mindenkinek tiszta volt....

váj mí 2010.03.08. 15:21:58

Gyűlnek ám a trollok a permetkék ég alatt :P

Cactus71 2010.03.08. 15:22:42

@Ria**:

Mi az a bűn, ami miatt éjjel ki lehet menni egy körözött személyért?

váj mí 2010.03.08. 15:23:15

@Cactus71: Ahham .. a posztíró szerint, ezt a rendőrök állították. Márminthogy ténylegesen is kiküldték a felszólítást. Bizonyíték rá? Ja, a szavuk. Hátpersze :P

AlexWolf 2010.03.08. 15:23:57

@Sün‼: Az a baj, hogy ma egyik blogon sincs normális poszt :(

Ria** 2010.03.08. 15:24:32

@wmiki:
nem vagyok benne biztos, hogy igazságos lesz a döntése a bíróságnak. Valahogy mostanában nem ez a trendi :)

váj mí 2010.03.08. 15:26:09

@Cactus71:
No, instállak alássan. Még csak postai levelezés sem volt.
"
Előzőleg semmiféle idézést nem kaptam a rendőrségtől, hogy tegyek valomást, ennek ellenére országos körözést adattak ki ellenem, mintha valami köztörvényes bűnöző lennék. Állításuk szerintem 2010. 02. 18-án, és 2010.02.22-én lakásomon kerestek hajnali 3.00 és 5.00 óra között, amit én nem tapasztaltam, bár valószínűleg ezen időpontokban otthon tartózkodtam. Sem csöngetést, csak kopogát nem hallottam. Ellenkező esetben nyilván felkeltem volna, mint ahogy megtettem 2010.03.01-én is."
Érted, amit olvasol?

Cactus71 2010.03.08. 15:27:12

@váj mí:

Naszóval:

Feljelentesz - teljesen mindegy, hogy miért. Küldenek idézést. Megkapom. És itt jön a dolog lényege.

a, nem kapom meg.
a/1 nem küldtek idézést. Ebben az esetben a rendőrség nem tudja kimutatni, hogy küldtek -> polgári per, milliós kártérítés
a/2 küldtek, de nem vettem át. Kussolok. Vagy hülyeségeket írok a Homárra.
a/3 Küldtek, de a Posta elb@szta. Per a Posta ellen.
a/4 Nem ott lakom, ahova be vagyok jelentve. Megint kussolok, mert nem teljesítettem bejelentkezési kötelezettségemet. Vagy hülyeségeket írogatok a Homárra.

b, megkapom, de szarok rá - Akkor meg ne csodálkozzak nem?

Ria** 2010.03.08. 15:27:13

@Cactus71:
szerintem, garázdaság, betörés, gyilkosság...de okirat hamisításért nem hiszem.

Cactus71 2010.03.08. 15:28:44

És Te? :)))

"bár valószínűleg ezen időpontokban otthon tartózkodtam" Valószínűleg. De nem biztos.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 15:29:15

@Cactus71 : Érdekes hogy ilyenkor ki tudnak menni éjjel, más, veszélyesebb embereket meg nem találnak.
Amúgy meg szó nem volt róla hogy kapott volna idézést.
Valószínű nem fizetett le senkit, mivel akkor nem ugrálna itt nagy mellénnyel.

Még jó hogy megvárták amíg felöltözik! Vagy annak kell már örülni, hogy nem rugdossák össze?

Egyébként amit én eddig a rendőrökből, meg a rendőrségi aktakukacok hozzáállásából tapasztaltam, a rendőrök a hunyók... Amikor kemény dolog lenne, akkor sunnyognak, amikor valakit basztatni kell, akkor kemények...

@Ria**: Hát, valahogy én is ezen a véleményen vagyok.
Az iwiw az igazságszolgáltatásban is működik...

váj mí 2010.03.08. 15:29:22

@Cactus71: Ja, és amennyiben "a" áll fenn mosollyal az arcodon tűröd, hogy fórumtrollok baszogassanak. Hátpersze!!!! Te lennél Terézapu! Hurrá!

Cactus71 2010.03.08. 15:30:13

@Ria**:

A nevedben vesznek egy 30.000.000 Ft-os mercit, a (hamis) irataiddal. Vagy átvesznek 30-40 céget. Vagy a bankszámládról leemelnek 1-2 millert. Akkor is ez a véleményed?

váj mí 2010.03.08. 15:30:36

@Cactus71: Ahhham .. biztos bulizni ment az A38-ra, hátpersze. Csak te vagy helikopter. Miért nem ezzel kezdted? :P

Tomasz_a_gozmozdony 2010.03.08. 15:30:48

Kulonben meg fel kellett volna hivni az ugyvezeto igazgato urat! Megtudta volna mi a szervek neve pozicioja.

blueby 2010.03.08. 15:32:10

@akikaztmondjákni: Neked és még néhány, hasonlókat felvetőnek !
Először részvét a kismamának, remélem jól van ő is és a gyermek is.
Nincs itt semmi féle letartóztatás, vagy egy elővezetés történt, vagy -nem derül ki pontosan az írásból, de ha körözés volt kiadva, akkor - elfogás, előállítás.
Elővezetést akkor rendelik el, ha a gyanúsított / vagy a tanú ! / többszöri idézésre nem jelenik meg, és magát nem is menti ki !
Ha már körözték, azt már feltehetően megelőzte az elővezetés megkísérlése is !
Vagyis többször idézték, keresték.
Ahogyan már valaki írta, ilyen előzmények után egyértelmű, hogy éjszaka fogják ellenőrizni a lakást, és ha megtalálják elő fogják állítani !
Mert ez a törvény !
Na most, éjszaka egy kapitányságon nem igen szokott bent tartózkodni egy vizsgálati ügy előadója.
Egyértelmű, hogy egy bűncselekmény gyanúja miatt körözött kihallgatása miatt nem fogják felkelteni, reggel bemegy, és teszi a dolgát.
Az más kérdés, hogy ebben az esetben egyértelműen kivételt kellett volna tenni.
Az éjjel bent lévő ügyeletes vagy objektum őr nem fog tudni semmit tenni az ügyben, mivel sem joga, sem belelátása, hozzáférése nincs az ügy irataihoz !

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 15:33:19

@AlexWolf:
Úgy hallottam, h a héten gyenge kezdés után erős visszesés tipikus esete következik be.
Meg némi hóESÉS.

Cactus71 2010.03.08. 15:33:35

@váj mí:

Nem mondtam, hogy örülnék neki. Egy szóval sem. De könnyen kideríthetőek ezek. Az aktába le kell fűzni a kiküldött idézést, és a hozzá tartozó tértit. Itt nem a rendőrök szava dönt, hanem az írásos bizonyíték. Meg lehet keresni a Postát is, mert ők is rögzítik az ajánlott leveleket.

mangorlo 2010.03.08. 15:34:33

aki terhes novel ilyet tesz az menjen a kurva anyjaba

az a minimum hogy media es jogaszok altal meghurcolni a rendorseget, de persze egy terhes no nem fog ilyet tenni, mert van fontosabb dolga is.

a blikk rtl klub ha masra nem erre jo. de karteritest is siman kovetelni

Cactus71 2010.03.08. 15:35:26

@váj mí: Elfogytak az érvek? :))))

Ria** 2010.03.08. 15:35:37

@Cactus71:
már bocsánat, nem milliókról van itt szó.
a nevemben pedig nem vesznek semmit. nem vagyok abban a helyzetbe. :)

medvetoka 2010.03.08. 15:37:44

nem értem mit csodálkoztok azon, hogy a rendőrök többsége hülye. akinek egy kicsi sütnivalója van, menekül az olyan pozícióktól, mint pl. az éjszakás rendőr. ez a poszt annak marad, aki megszállott rendvédő, vagy hülye. a világon majdnem mindenhol az utóbbiból van több.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 15:38:03

@Cactus71: Ja a másik. Ha már hazaengedték akkor mi a franc a biztosíték arra, hogy az időpontra vissza is megy?!

Mercel 2010.03.08. 15:40:12

Hello!

Tökre kiváncsi vagyok, hogy a sok nagyokos honnan veszi azt, hogy minden tök másként történt, mint ahogy a post beküldője leírta.
Ott voltál bzdmeg?! Veled történt? Tudsz valamit? Nem, szart se tudsz, csak trollkodsz.. Kispista meg a többi idióta..
2, csak remélni tudom, hogy mint ahogy már több indexes cikk alapján megtörtént ebből is ordas nagy balhé lesz. Amit persze majd vagy elkennek vagy nem.
3, Személyesen tudok olyan esetről amikor valakit úgy tettek körözési listára, hogy az illető nem tudott semmi olyanról ami miatt neki a rendörséggel bármi dolga is lett volna.
és 4, - voltam már 2005-ben 40 percig fogva tartott, mert hajnali kettőkor két benzinkúton belém kötő zsigerből faszkalap zsarunak nem volt kedvem rémült kisnyuszit játszani, csak mert nekik kötözködnivalójuk volt. ( Nekem meg rossz kedvem )

Mercel

akikaztmondjákni 2010.03.08. 15:40:18

@Sün‼: Jaaaajjj:)Ezt faterom szokta mondani!:)
Azaz:S Tegnap nálunk egy kicsit SZÁLLLLINGOZOTT is!

nyunnya 2010.03.08. 15:41:28

@Sics68: "Ria, attól hogy vélhetőleg nőből vagy még gondolkodhatnál" - köcsög

váj mí 2010.03.08. 15:43:15

@Cactus71: Nézd, itt most nem az a probléma (legalábbis az elsődleges), hogy a posztoló élettársának ex-üzletfele milyen valós vagy koholt vádak alapján jelentette fel őket.
Az elsődleges probléma itt a II kerületi rendőrkapitányság március elsején szolgálatban levő "izéinak" (bocs, de nincs rá szó) eljárása, az ún. "intézkedés" mikéntje. A módszer akkor is embertelen, ha nem állapotos kismamáról lenne szó, hanem az alkesz Józsibáról.
Nagyon könnyedén elsiklottál egy tény felett. A 9 órás fogvatartás után (miután végre érdemben is foglalkoztak vele), az ügye előadója nulla ellenvetés nélkül elfogadta, hogy amennyiben ügyvéd jelenlétében kíván csak bármit is nyilatkozni az adott ügyről, úgy egyeztessenek egy mindenki számára megfelelő időpontot. (Ezt a szándékát különben a posztíró már előzőleg kifejezte, csakhogy nem engedték kapcsolatba lépni senkivel. Szóval, mivaaaaaaaaan????????????)
Érted már a problémát? Érted már, hogy teljesen feleslegesen tettek ki egy embert stresszhelyzetnek? Érted már, hogy ezt semmi sem magyarázhatja?

Ria** 2010.03.08. 15:43:28

@nyunnya:
szerinted a nők nem gondolkodnak?
és ezt most köcsögözés nélkül kérdezem

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 15:43:38

@Sün‼: Hullongásznak a hóizék.

Esik a hav.

Eső a hó.

Hó az eső.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 15:44:56

@akikaztmondjákni:
Én bölcs oktatómtól hallottam.
Aki az ánusztágítási szakreferensem volt.

Cactus71 2010.03.08. 15:46:49

@váj mí:

Írtam már, hogy nem értem miért ült bent 8 órát.

Az pedig, hogy az ügy előadója hazaengedte kihallgatás után, az az ő dolga. Ha elb@szta, majd felelősségre vonják érte. Ha bemegy a delikvens, akkor meg nem. Ennyi.

Ria** 2010.03.08. 15:46:58

@nyunnya: bocs véletlenül neked ment,
@Sics68: neked szántam a válaszom.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.03.08. 15:47:41

@ColT:
Jő a hó!
Csak úgy pottttyog.
Meg zuhog.

Cactus71 2010.03.08. 15:48:07

@Ria**:

Nem tudhatod, hogy valaki mikor él vissza az adataiddal. Több embert ismerek, aki csodálkozik, hogy van három cége, és két nagyértékű autója, aminek hónapok óta nem fizeti a részleteit.

DonCapello 2010.03.08. 15:50:23

Azigen, nagyon érdekel mi lesz ennek a vége...

Ria** 2010.03.08. 15:52:12

@Cactus71:
Ebben igazad lehet, de mint írtam én nem vagyok ilyeneknek kitéve. Viszont, akkor sem tartom ezt az ügyet akkora dolognak, hogy éjjel keljen elvinni bárkit is ilyenért.

himpellér 2010.03.08. 15:53:17

Ezek a parasztok azt hiszik, még a komenizmusban élünk, és éjjel kettőkor küldik a fekete autót...Az ilyen látogatásokat hívták régen "csengőfrász"-nak.Biztos vagyok, nem fognak reagálni a cikkre.

váj mí 2010.03.08. 15:53:42

@Cactus71: Kezded ám kapisgálni ;)
Ja, és nem, nem az ő dolga, ezt szívjóságból nem lépi meg, csak úgy ... Ez volt a kötelessége, amivel 9 órát késett. A rendőrség.

Hozzászóló 2010.03.08. 15:55:18

Fospunepa-e volt a klotyó mellett a cellában?

Cactus71 2010.03.08. 15:56:28

Nem ez volt a kötelessége, de ebbe ne menjünk bele.

Abban egyetértek, hogy itt nem az ügy előadója az érdekes, hanem az az egész jog(szerű) rendszer, amit ebben az estben a Rendőrség képviselt.

Hozzászóló 2010.03.08. 15:56:38

Geronazzóval is ugyanígy bántak volna?

akikaztmondjákni 2010.03.08. 15:58:50

@Sün‼: Ne.
Inkább ne ESSEN.
Süssön a nap!
UNALMAS ez a poszt máááár!

ezamagyarvalóság 2010.03.08. 15:59:05

Együttérzek a kedves kismamával. Sokan írtátok hogy kártérítést! Igen, egy ügyvédet megbízni, orvosi szakvélemény már meg is van, hiszen a kismama volt orvosnál közvetelnül utána.
Viszont itt megragadta valami a szememet:
A kismamát egy feljelentés alapján állították elő éjjel, megvonva mindentől(mobilhasználat, alapvető jogok, étkezés, higiénia). Értem! Akkor kedves MAGYAR RENDŐRSÉG elkezdem sorolni, hogy kiket kellene mindenféle indok nélkül AZONNAL elszállítani és zárkába tenni:
BKV-s ügyek emberei, MÁV-os ügyek emberei....ki se férnek a nevek, olyan hosszú a sor. Kérem szépen, a rendőrségen felül, hol vannak az APEH nyomozói? Azonnali vagyonvizsgálatot mindnek a nyakába!!!Értem, csak az állampolgárokon vernek el mindent?Nekünk mindent be kell tartanunk? Ha nem, akkor jön a Police meg az APEH! A rohadt lopó bandát miért nem állítják elő és miért nincs ellenük vagyonvizsgálat, vagyonzárolás stb???!!!
A kismamát azt lehet, mert tehetetlen???
Itt tartunk 2010-ben? Félek Magyarországon élni!

gyikusz 2010.03.08. 15:59:55

Ha rosszul van, azonnal kérhetett volna orvost, és kapott is volna.
(Azonnal hívtak volna éjszaka mentőt ) Így utólag már eléggé necces a felháborodás.

Érdekes... engem miért nem keltenek fel a jardok éjnek évadján?
Ja... nem vagyok bűnöző.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 16:00:08

@Hozzászóló: Á, az megfenyegette volna őket, hogy levetkőzik! Helyből elengedték volna. Vagy elmenekülnek a rendőrök.

Silent Bob 2010.03.08. 16:00:27

@Cactus71: Ebben a legszebb, hogy akkor is téged fognak becibálni, ha valaki a nevedre vásárol, valószínűleg ugyanígy rúgják rád az ajtót.
Ja bocs, rád a kollégák nem fogják, összetartotok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 16:02:20

@SteviBoy: Hát igen, ezt mondom...
A kis fosom Fuzikot hogy nem tudták elkapni? Ja, az szakállt növesztett :D

@gyikusz: Ez az hogy ő sem volt, gondolom.

Egyébként mentőt. Hát lehet, hogy a rendőrök nem világosították fel arról, hogy ilyen esetben hívhat mentőt. Illetve lehet, hogy kissé be volt fosva a csaj, és eszébe sem jutott ilyen, gondolom te is fejből nyomod a BTK-t miközben épp elvisz a yard, és nem vagy ideges :)

váj mí 2010.03.08. 16:05:31

@Cactus71: Japersze, lesittelhette volna még 72 órára, milyen jófej volt, hogy nem tette :P Hátha ott szül meg neki a dekkes cellában.
B+, ez tényleg banánköztársaság?

Cactus71 2010.03.08. 16:05:51

@Silent Bob:

Így van. Ha valaki a nevemben vásárol, akkor küldenek szépen idézést. És olvass vissza, hogy egy idézés kiküldése után milyen lehetőségek vannak. Ha nem jelenek meg, akkor bizony, rám rúgják az ajtót. Engem sem ismerhet mindenki. :)

Ria** 2010.03.08. 16:06:16

@SteviBoy:
egyetértek..
a BKV- MÁV ügyek embereit,(már akit) nappal vitték el, milliós csalásaik miatt, és persze ügyvédek is azonnal ott voltak...érdekes, hogy nem éjjel.

Cactus71 2010.03.08. 16:07:19

@váj mí:

Igen, köze nincs a demokráciához, ebben egyetértünk.

egy maréknyi dollár 2010.03.08. 16:08:58

Ida barátnőmet 1994.november 20.-án szintén 00:30 perckor/kedvelt időpont lehet/ állították elő,egy be nem fizetett közigazgatási bírság miatt.Reggelig a többi őrizetessel együtt ücsörgött valami aulában, mivel szabad zárka nem volt.Reggel a férje befizette a 3000/háromezer/ forintos büntetést,bevitte a csekket és szabadon bocsátott barátnőmmel egyenesen a kórházba hajtott.Ott Ida estefelé egészséges leánygyermeknek adott életet.Ilyen jól végződött a dolog.

váj mí 2010.03.08. 16:11:38

@Cactus71: Csak ne az adóból menjen. Ennyi.

Ria** 2010.03.08. 16:12:05

@gyikusz:

ezt a részt nem olvastad?

"Bezártak egy zárkába, és többszöri kérésemre, hogy nézzenek utána, vagy tegyenek valamit, hogy valaki kihallgasson, mert kimerült vagyok, ugyan is egész éjszaka semmit nem aludtam, és a hasam egyfolytában keményedik, enyhén görcsöl. A válasz minden alkalommal az volt, hogy majd szólnak, ha valaki kihallgat."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 16:12:28

@Cactus71: Szerintem a csaj, ha kap idézést, akkor nyilván felháborodva bemegy és kiveri a balhét. Avagy perel.
Valószínű, hogy nem kapott.

@egy maréknyi dollár: Hát igen, azért 3000Ft az nagy pénz.
Nyilván az egész eljárás nem került sokkal többe :D

váj mí 2010.03.08. 16:13:24

@akikaztmondjákni: @AlexWolf:
Namár, végre egy értelmes poszt a Homáron, ahol nem plázapicsák gyíknak, meg 10 dekás tecsó-parizeresek ...

Cactus71 2010.03.08. 16:20:20

@ColT:

Vagy nem ment be. :) Ezt itt és most nem fogjuk tudni eldönteni. Ha nem kapott, meg kell keresni a felelőst, és ingét-gatyáját leperelni róla. Nincs az a bíróság, aki meg ne ítélné neki.

Cactus71 2010.03.08. 16:21:53

Csak nehogy az derüljön ki, hogy apjuk átvette az idézéseket, csak "elfelejtett" szólni....

iqlight (törölt) 2010.03.08. 16:22:42

Már látom is magam előtt, ahogy rárúgják éjjel 03:30-kor a békésen szunnyadó amúgy pedig milliárdokat sikkasztó ilyen-olyan állami tendert nyert EU-s pénzekből vegetáló vállalkozó bácsit, ahogy - miután meghurcolták - beír a homárra, hogy őt jaj de csúnyán megalázták.
Aztán felébredek. A posztolót egyébként sajnálom ...

akikaztmondjákni 2010.03.08. 16:23:06

@Pepin bácsi: Inkább az a fura, h maga!:D

@AlexWolf: Én 5-ig.

havajj 2010.03.08. 16:23:40

teljesen egyetértek kispistával, 1000 sebbõl bûzlik a sztori.
leginkább ott hogy senkit nem visznek el éjszaka egy névtelen bejelentés alapján, miszerint a lakásába bejelentett cég nem is mûködik.
hazudós kis kurva, aki bekapta a legyet egy sittes faszkalaptól. nyerõ páros :)
amúgy boldog nõnapot.

GyéBen 2010.03.08. 16:24:46

Magyarországon bármit meg lehet tenni. Ez van és kész.

akikaztmondjákni 2010.03.08. 16:25:04

Ezt utálom, h amikor otthon vagyok, baromi hamar elmegy az idő, itt meg olyan lassan, mintha huznák.

Pepin bácsi 2010.03.08. 16:25:14

@akikaztmondjákni: várom az összekötőt a nokia dobozzal.
Bánki péternek is nokiája van.
Csak nem .... ?

Art Mooney 2010.03.08. 16:27:07

1. csalj, szovetkezz masokkal csalasra
2. rugd ki a tettestarsad
3. sirj amikor a tettestarsad feldob teged, mint buntarsat
4. ??????
5. PROFIT!

GyéBen 2010.03.08. 16:27:21

@havajj: azért amit írtál kicsit már OFF.

Ria** 2010.03.08. 16:27:36

@akikaztmondjákni:
azért mégsem lehet olyan unalmas, ha munkaidőben itt írogatsz :)

akikaztmondjákni 2010.03.08. 16:31:52

@Pepin bácsi: Hogymi???:)

@Ria**: Pont azért irogatok:)

@AlexWolf: Ezmiez?Me' nem kattintgatok ám mindenféléra:)
Ez a lufis macsek, ami a Subban is volt?
Me' akko rnem nézem meg, azt irták, h szemét a gazdája.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 16:32:36

@Cactus71: Pontosan.

@havajj: Nem a francot nem. Volt már ilyen sztori a Homáron is, nem egy.

váj mí 2010.03.08. 16:32:36

@Cactus71: És? Ha még így is történt volna? Nem kurvára mindegy?
A rendőrségi eljárást ez sem magyarázza. Nem magyarázza azt, hogy ne engedjék telefonálni (ez milyenmár? mi az hogy nem telefonálhatok a saját tulajdonú telefonomról -nem ingyen hívás a fogdából :P- Manapság a mobilokat ki lehet hangosítani, végig lehet hallgatni, ha nem hiszi el a hüjjjezsaruja, hogy az ügyvédet hívom :P).
Csak egy feljelentésnek és pernek nyújt alapot. Legalábbis remélem, hogy a posztoló meglépi.

@havajj: Te is jó nagy farok vagy, öcsém.

AlexWolf 2010.03.08. 16:32:36

@akikaztmondjákni: nemtom volt-e a subbán de szerintem a macsek ezt direkt csinálja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 16:33:41

amit en gondolok
elo korozes volt ellen, mert valaki feljelentette
ha bejelentett lakhelyen lakott akkor tudnia kellett rola
es meg kellett volna jelennie
nem tette
azt nem ertem, miert nem egy verofenyes delutan mentek ki erte, az igazi nagyhalakat szoktak hajnalban bevinni
vagy ket verofenyes delutan
szoval rendoreink nagyon profinak akartak latszani, ha tudtak ott lakik eleg lett volna nap kozben varni ra

Silent Bob 2010.03.08. 16:34:29

@Cactus71: Akkor lennétek ilyen aktívak mikor betörnek hozzám. ;)

akikaztmondjákni 2010.03.08. 16:36:23

@AlexWolf: Na jó, akkor megnézem.
Ha ne kínzósos.
Mingyá' 300.

váj mí 2010.03.08. 16:39:26

@akikaztmondjákni: Valld be, hogy végig erre gyúrtál ;)

AlexWolf 2010.03.08. 16:39:37

@akikaztmondjákni: bármikor kinyirhatta volna a lufit a macsek...ha akarja

váj mí 2010.03.08. 16:40:39

@Silent Bob: Áááá, olyankor lófasz és estifény szokott lenni. Mert dolgozni is kellene. Nemcsak megfélemlíteni :P

holdlányka 2010.03.08. 16:43:38

Ebből következik, nem szabad ide írni a Homárra, mert rögtön megjelennek a tahóparaszt okoskodók, akik végtelenül öntudatosak, okosak, ravaszak, becsületesek és mindig mindent jól csinálnak. Mindenki más hülye pi..a/f...sz.
Először is, leírta, hogy NEM KAPOTT idézést. Igen, képesek a rendőrök így is beráncigálni polgárokat, akár tanúként, akár gyanúsítottként egy rosszakaró feljelentése alapján is.
De ha ez a szabály, legyen. DE!!! Nem volt olyan súlyú az állítólagos bűncselekmény, ami indokolttá tette volna ezt az eljárást. Ezenkívül egy 7 hónapos terhes kismamánál szökéstől sem kellett tartani.

A sok tahó nem volt sosem terhes. Nem tudják, hogy ilyenkor minden gondolat a baba körül forog. Ilyenkor nem magára gondol az anya, hanem csak a gyermekére.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 16:48:41

@holdlányka:
az eljaras es a terhesseg vitathato az ugyben
de a rendor csak papirt kap
ezt korozzuk csalasert
/ezt a holgyet nem az ejszaka kozepen fogtam volna el az teny, de a rendor nem tudja, az idezes kiment-e atvette-e, stb/
sot azt sem tudja, hogy terhes, de mindjart elmondom az en rovid storyimat

akikaztmondjákni 2010.03.08. 16:50:33

@váj mí: A 300-ra?:D
"Spaaartan!We will fight for freedom!"...:D:D:D:D

@AlexWolf: Mondjuk az is igaz.
Az enyém gondolkodás nélkül.

@Pepin bácsi: Láttam.Gyönyörü:S
Meddig van ma?Malacok hiányolják már, tuti.

váj mí 2010.03.08. 16:51:17

@hagyma: Kérdés. Mi a búbánatos lófasznak kell éjfélkor vagy utána bárkit is zargatni a saját lakhelyén? Jogállam, he? :P

váj mí 2010.03.08. 16:52:30

@akikaztmondjákni: Ne tudjak felállni a gép elől, ha nem a Spartára gondoltam ;)

foto háber 2010.03.08. 16:52:47

ha ez igaz akko a kurva annyukat

Pepin bácsi 2010.03.08. 16:52:58

@akikaztmondjákni: Gondoltam, hogy magának tetszenek a norvég macskák :)
Még 20 perec kábé.
Malacok otthon vannak az anyjukkal.

Nyúlcipó 2010.03.08. 16:54:30

A posztról jut eszembe, hogy az egyik vidéki kórházban 1 év a művi terhességmegszakítás várólistája.

akikaztmondjákni 2010.03.08. 16:55:11

@Pepin bácsi: Nekünk menni kell a póóóstára.
Jaja, irt nekem:)
Megsütöm én is a kutyakekszet valamikor;)

Sics68 2010.03.08. 16:56:03

Üdv!

Ria** 2010.03.08. 15:08:12
> az előadónak sem kell tudnia, hogy a nő terhes.
> viszont, ha már éjjelre adja ki ezt a parancsot, akkor
> vegye a fáradságot, hogy azonnal ki is hallgatja.
> Miért kellett erre reggelig várnia?

Nőből vagy és szőke is?!
:-)

Fogd már fel, hogy a rendőségi eljárás a következőképp néz ki.

Első felvonás:
Valaki feljelent. Azaz bemegy a rendőrségre, és feljelentést tesz, ezt a rendőr leírja (begépeli) kinyomtatja, és aláíratja az illetővel.

Második felvonás első szín:
A feljelentésből ügy lesz (ügyiratszámot kap stb.) és megkapja a valamelyik nyomozó, hogy csináljon vele valamit.

Második felvonás második szín:
A nyomozónak az az ötlete támad, hogy beidézi a posztolót, mint gyanusítottat vagy mint tanút.

Harmadik felvonás:
A postai úton kézbesített idézés valamiért nem ér célt.

Negyedik felvonás:
A nyomozó elrendeli az idézésre meg nem jelent személy körözését. A körözés eljut az illető lakóhelye szerint illetékes rendőrkapitányságra is. / Meg felkerül az internetre, épp az előbb próbáltam ki: bárki megnézheti, hogy épp körözi-e őt a rendőrség :) /

Ötödik felvonás:
A területileg illetékes kapitányság kigyűjti hogy mely épp körözött személyek laknak elvileg az ő területükön, és hajnalonta kiküld egy járőrkocsit hogy ezek közül gyűjtsön be annyit, amennyit csak tud.

***

Felfogtad végre?

Addig a pillantig, míg rá nem rúgják az ajtót, egyetlen egy rendőrnek se volt fogalma se arról, hogy a körözött személy valójában egy hét hónapos terhes nő...

***
***

Cactus71 2010.03.08. 15:08:13
> Akit köröznek, BE KELL VINNI! Nincs lehetőség a helyszínen mérlegelni, és pont!

Hülyeséget beszélsz.

Mit kezdesz akkor, amikor kimégy a körözött személyért, és megtalálod őt meg a lélegeztetőgépet amire rá van kapcsolva?

Továbbá: ismételten megfeledkezel a 15. paragrafusról, ami a kényszerintézkedés arányosságát firtatja... Ha azt látod, hogy azzal, hogy beviszed, aránytalanul veszélyezteted az illető életét/egészségét, mit csinálsz? Ha beviszed, alapos okkal perelnek be - és előbb-utóbb eljutunk oda, hogy nem véd meg a mundérod sem...

***

Válasz erre
blueby 2010.03.08. 15:32:10
> Ha már körözték, azt már feltehetően megelőzte
> az elővezetés megkísérlése is !
> Vagyis többször idézték, keresték.

Mondasz valamit!

De ezzel együtt továbbra is ott tartunk, hogy jó volna látni, hogy mi is van lefűzve (idézés feladóvevénye stb.).

> ilyen előzmények után egyértelmű,
> hogy éjszaka fogják ellenőrizni a lakást,

Eddig (ha megvannak ezek az előzmények...) egyetértünk.

> és ha megtalálják elő fogják állítani !
> Mert ez a törvény !

Nem, nem ez a törvény. Ezer esetből kb. 999-szer ez a törvény - amikor viszont aránytalan sérelmet okoz (lásd 15.) akkor NEM ez a törvény.

> Na most, éjszaka egy kapitányságon nem igen szokott bent tartózkodni
> egy vizsgálati ügy előadója. Egyértelmű, hogy egy bűncselekmény
> gyanúja miatt körözött kihallgatása miatt nem fogják felkelteni, reggel
> bemegy, és teszi a dolgát.
> Az más kérdés, hogy ebben az esetben egyértelműen kivételt kellett volna tenni.

Nem azért kell felkelteni, mert megvan a bcs. gyanúja miatt körözött személy, hanem azért, mert terhes, és az előállítása veszélyezteti a kismama ( és a még tuti ártatlan) csecsemő! ) életét, egészségét.

Ha az előadót nem lehet elérni, akkor a parancsnokát nyilván el lehet - azért vannak beosztások, amivel olyan mobil jár, amit nem szabad kikapcsolni.

De a sünök kényelmesek voltak, gondolták megvárják a reggelt, addig hadd szívjon a terhes kismamama.

Kurva jó kérdés, hogy ha ott az előállítóban elvetél, akkor mi a fasz lett volna?

És ne feledjük el: maga a veszélyeztetés is bűncselekmény!

****

hagyma 2010.03.08. 16:33:41
> elo korozes volt ellen, mert valaki feljelentette
> ha bejelentett lakhelyen lakott akkor tudnia kellett
> rola es meg kellett volna jelennie nem tette

Hagyma, Te messze laksz, nem ismered a problémát...

A dolog a Postával kezdődik - ami felétek lehet hogy normálisan működik - DE ITT NEM.

Nem tudom, tudsz-e róla, hogy pld. amazon.com nem hajlandó a Magyar Postával magyarországi címre csomagot szállíttatni - annyira sok csomag "veszett el". Nyilván összefügg ez a postások becsületességével, munkamoráljával.

Én az elmúlt egy évben két, nekem címzett tértivevényes ajánlott levelet nem kaptam meg ... értesítés se volt bedogva, semmi. Egyik se körözés, idézés sbt. volt, hanem olyan dolog, amit határozottan szerettem volna megkapni - már ha tudok róla, hogy küldtek nekem ilyent.

DE NEM TUDTAM RÓLA.

Nem állíthatom, hogy a posztoló is pont így nem kapta meg - de azt tudom, hogy lehetséges, hogy tényleg nem kapta meg az idézést. ( Az meg hogy a rendőr volt kint és kereste - na ezt meg vagy elhiszem vagy nem. Tudott dolog, hogy a főváros rendőrségeinek elfogyott a benzinpénze - azaz csak a legszükségesebb esetben mennek ki valahova kocsival.. simán elhiszem rendőreinkről, hogy beírták hogy kimentek és nem találták otthon... holott valójában nem jártak arra.

bye
Sics

váj mí 2010.03.08. 16:56:51

@akikaztmondjákni: Főleg a 300 ;). Bár travianban kipicsáztuk őket a területünkről ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 16:57:20

meg otthon
masik varosba koltoztem, de mar utban voltam ide
valaki sumakolt es ramfogta,( azt hitte mar itt vagyok, mar meghalt szegeny) emiatt korozest adtak ki a nevemre, ami gondolom a regi lakcimemre ki is ment, marmint az idezes
/az uj lakcimemet nem jelentettem be, mert alberlet volt, az is a baratnome stb./
szoval nem tudtam semmirol, de sikeult osszeszednem egy rendort akivel konfliktusba kerultem
nem nagyba
civilbe, kocsmaban
es utanam nezett es boldogsag toltotte el, es nagyon okosan pentek delutan elfogott
ez azert fontos mert az ugyintezok is csak munkanapokon dolgoznak
igy rendorsegi fogdan voltam pentek estetol hetfo reggelig
a kihallgatas lezajlott/ joguk van 72 oran at benntartani/ az egesz baromagot ejtettek

Hetfo reggel 9-ig fogdan voltam, erdekes volt
testureg motozast nem vegeztek, de orvosi vizsgalatot igen, es itt csodalkozom, hogy ez nem tortent meg, a fogda elott a korhazba vittek, megmertek a vernyomasom, ilyenek, barmilyen egeszsegugyi problema eseten nem tudom mi tortent volna
erdekes 2 nap 3 ejszaka volt, de tuleltem, adtak ujsagokat is, de tollat nem, fejben megfejtettem legalabb 200 keresztrejtvenyt
nem egyszeru
es egesz jo kaja volt

akikaztmondjákni 2010.03.08. 16:58:49

@váj mí: Én voltam Thermopülében és láttam a szobrát, bibibi:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 16:59:07

@váj mí:
ez az en kerdesem is
nem terroristarol volt szo
megallt volna egy civil kocsi delben, es elobb utobb ott lett volna a holgy akit bekiserhettek volna
nade ez az adrenalin nekik
es a torveny megengedi

havajj 2010.03.08. 17:00:07

@ColT: a homártól többnyire csak az egyik fél hazugságait tudod. téged vittek már el éjszaka a rendőrök minden ok nélkül? engem nem, se ismerősömet, se rokonomat. ha eljárás van valaki ellen, akkor csak a sokadik lépés az hogy éjszaka értemennek. és ha valaki sz@rik minden törvényre, és amikor ennek ellenére éjszakáztatják egy kicsit akkor meg nyavajog hogy terhes, az meg undorító. ezentúl a terheseknek mindent szabad, jegy nélkül utazni, nem fizetni adót, nem fizetni a benzinkútnál, aztán ha elkapják nyavajoghat hogy de hát ő terhes, miért teszik ki ilyen macerának. amúgy minden tiszteletem az övék, máraki nem ilyen hülyepicsa.

@váj mí: ilyen szép dícséretet eddig csak lányoktól kaptam, de te is leszophatsz.
az ostobaságod határtalansága viszont egyből meglátszik a nem telefonálhatok a saját tulajdonú telefonomról dumán. idióta. sőt mehetsz a saját kocsiddal is, nem kell a rendőrökhöz beülni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 17:01:43

a fogdaban egy olyan pasival voltam, akit azert koroztek, mert nem jelent meg a valoperes targyalasan ketszer es a biro kiadta a korozest es belefutott egy razziaba
de ot kiengedtek meg aznap
igy egyedul fejtettem a rejtvenyt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 17:04:21

egyebSt otthoni tapasztalatom,, hogy sokan baxnak a tertivevenyes levelre, hogy be kene menni erte
ha meg nem kereste jelzessel megy vissza, az bizony kezbesitettnek tekintett

/jelzem itt nincs tertiveveny, ha kikuldik azt ugy tekintik megkaptad, kesz passz/

juhaszcs 2010.03.08. 17:04:39

Szerintem nem esik a hó.

akikaztmondjákni 2010.03.08. 17:05:54

@hagyma: "a fogdaban egy olyan pasival voltam"
Na, ez azért igy egy kicsit kérértelmüre sikeredett:D:D:D

váj mí 2010.03.08. 17:09:11

@akikaztmondjákni: Most izé .. vagánykodol? vagymi? ;)

@hagyma: Szerintem ez a közös kérdésünk, amire a büdös életben nem kapunk választ.

@havajj: Ezt az ajánlatod tartsd fenn annak a nőnemű lénynek, aki annak idején nem tanított meg viselkedni.
Különben hülye vagy, de ezt már mondták neked, ahogy elnézlek ...

akikaztmondjákni 2010.03.08. 17:10:21

@váj mí: NEm:) Csak nosztalgiáztam.Me' olyan jo/fura érzés volt ott a csata helyszinén:)

Értem Én csak leszarom! 2010.03.08. 17:11:24

@havajj: Na most nem kifejezetten erre, de szeretném mindenkivel néhány mondatban megosztani első hozzászólásomat ,mert néhányan úgy irnak mintha nem ebben az országban élnének!
- Bárkit ,bármikor elvisznek se szó ,se beszéd!(esetleg próbáljátok ki saját magatok telefonos vagy írásos felnyomásával-bizonyíték nélkül)
-Ténylegesen neked kell bizonygatnod ,hogy nem csináltál semmit amíg komoly bűnözökkel inkább igyekeznek jóban lenni!
-Akik a csökkentett létszám mellett az állományba maradtak (tisztelet a kivételnek)alacsonyan qualifikált ,tenyeres-talpas,parasztok akik az egyenruha mögé bújva élik ki agressziójukat! (ha irhattok a nőről így, és úgy hogy nem tudjátok hogy jutott idáig,Én is irhatok a Káoszőrségről ilyet)Hogy a picsába jut eszébe bárkinek is ezt a szerencsétlen ,állapotos csajt bírálni úgy hogy nem ismeritek a sztorit!! Ti vagytok a bolsevikok aki ilyeneket beszél,és hajlandó egyátalán megkérdőjelezni ezt a mindennapi rutint ebben a selejtesre baszott országban! Két rövid sztori- A polgi.hivtől kaptam tértis súlyadós levelet. A postás (annak is a kanyját)bedobja az értesítőt mire a galériáról leérsz,a posta zárva ahova a levélért kéne menni mert eladták a komcsik !!! A másik sokkal messzeb van ,nem tudtam elmenni és nem azért mert bűnöző vagyok! Ez a második értesítés volt és a levél visszament. Röv:utánna már csak a végrehajtó keresett!!! A másik 1 minisztériumban dolgoztam,egyik nap valaki nem találta a tollát ,-kirúgták a takarítókat. Jövő héten lecsrélték a számítógépeket az előzőek eltűntek egy zárt helyiségből-senki nem kereste! Szarházi szopatás,nem összeesküvés elmélet!!!! De amíg nálunk egy sztrájk alatt mindenki a saját szarán nyünyörög addig itt semmi nem lesz! Szlovákiában az autóban ,dugóban kuksoló emberek azt mondják a fuvarozósztrájkra ,hogy nagyon helyes remélem sikerül nekik szorítok. Svájcban egy nyugdíjas asszony bocsánatot kér a tv-ben a turistáktól hogy decemberben még nem esett náluk a hó! Pedig mit tehet Ő erről ! Ez a felfogásbeli különbség! Nálunk százezrek tönkremennek ,egy tucat ember öngyilkos lesz elkeseredettségében és aki erről tehet ,aki ezért felelős(nem svájci nyugdíjas)azt mondja:NEM ÉRTETTÜNK HOZZÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát lehet ,hogy Én sem de az ilyet FEL KÉNE HÚZNI!!!!!! És ezért jönnek és elvisznek...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 17:11:35

@akikaztmondjákni:
total hetero vagyok:)
osszezarva
es o is hetero
amugy a vicc hogy hetfon este talalkoztunk a varosban
szarv volt amugy, mer az szar ha valaki be van zarva
de nemjelentettem be az uj cimemet
a csavo azt hitte mar itt vagyok, ramkeni az egeszet/ amugyis valami piti 100 ezer forintrol volt szo/

hat igy jartam, es tok tok artatlan voltam, egyedu az ideiglenes lakcimemet nem jelentettem be
thats all

akikaztmondjákni 2010.03.08. 17:14:39

@hagyma: Jol van, csak már a kinlódás hozta ki belölem:)
Na én léptem.
Viszlát mindenkinek!

váj mí 2010.03.08. 17:14:58

@akikaztmondjákni: Deeee ;) Bár az idei tervben nekem is benne van ...

havajj 2010.03.08. 17:16:51

@váj mí: na, csak eljutottunk az anyázásig is? már vártam, mert ez a legbiztosabb jele hogy tucat kis suttyó vagy.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 17:20:21

@Értem Én csak leszarom!:
tetszik, nem tetszik a vilag civilizalt helyein igy zajlik
ha nem veszed at az idezest vagy nem megy el, akkor koroznek
igen, ha en holnap feljelentelek es megvadollak egy 1 millios csalassal, be fognak idezni, ha felmutatok valami bizonyitekot, de ez lehet egy eleve hamis papir is
es igen akkor be fognak idezni
es igen akkor meg kell jelenned
mert ha nem korozest adnak ki ellened
ha bemegy es neked van igazad en kerulok xarba

szamomra csak az nem ertheto miert ejszaka ervenyesitettek a dolgot, nem volt olyan veszelyes
az ugy

/miert kissebsegi holgy van az illusztracion, es hajnali fel egykor hol volt az elettarsa?:) nahat/
ha otthon lett volna tudott volna cselekedni
ne lofraljunk el ejjel a 7 honapos terhes elettarsunk mellol

akikaztmondjákni 2010.03.08. 17:20:40

@váj mí: Thermopüle?Ne hagyd ki!És onnan egyenes az ut( illetve hegyes,kanyargos)Delphibe!Na, az jobb,mint Athén.Persze,csak ha nem voltál:)
Mi Kamena Vourlabol mentünk.
Na ,majd holnap.VAgy mi:)

Tibor J. 2010.03.08. 17:20:53

A legjobb tudomásom szerint, a rendőr köteles minden törvénybe ütköző utasitás végrehajtását megtagadni.
Azt hogy az utasitást kiadó tudott-e ez esetben a kismama más állpotáról, lényegtelen.
Aki ebben az esetben nem tett eleget a törvénynek, az az előállitó rendőr.
És miért is?
Tán mert aki maffia-szerü szervezet tagja, az így tartja be a mindenki másra kötelezően érvényes szabályokat.
Az ilyen és hasonló eseteket én egyszerüen 2006-os néven nevezem.
Minden esetben a niniszterelnökig vezet az ok. Mivel a "A fejétől bűzlik a hal".
Ilyen a maffia jelen. Rendszerválltást és Szebb Jövőt kell a választásokkor elérjük.

váj mí 2010.03.08. 17:20:54

@havajj: Én olyat nem mondtam neked, ha te annak vetted, a te sarad. Pont mint a posztíró. Senki sem mondott neki semmit, egyszer csak az ő sara lett.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 17:21:54

@akikaztmondjákni:
ertem en a viccet
csak nem szeretem:)
byby

váj mí 2010.03.08. 17:22:15

@akikaztmondjákni: A görög szférában még egyáltalán nem voltam, így élmén ylesz minden. A leguccsó turista-átbaszás is ;)

Piraeus 2010.03.08. 17:36:54

basszus... Ehhez nem lehet értelmesen hozzászólni.

Talán csak nem értelmes, hanem erőszakos módon lehetne változtatni.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.08. 17:47:16

@Kitalátor feljegyzetei: "Csak az a kérdés, hogy ki, mennyiért, és kinek jattolva fogja kiképezni a rendőrtiszteket, merthogy a Zrinyi M. Nemzetvédelmi Egyetemre talán nem kellene őket sem bízni."

hát a Zrínyin eddig sem képeztek rendőröket, eztán se fognak

ejeeje 2010.03.08. 18:10:31

"magnezii citrici gyógyszert"
jaj

hubertusz 2010.03.08. 18:16:52

Az ügy vicces, egészen addig, amíg te, vagy egy hozzád közel álló jár így. Egy terhes nő is lehet bűnös. Azonban az eljárás egy ilyen típusú gyanú esetén nem azonos egy forró nyomon megfogott sorozatgyilkos előállításának eljárásával.
A mai trendet ismerve a hölgy örülhetett, hogy nem kommandósok törtek be a lakásba, ők ezt nagyon élvezik, tenyésztett fajta, az egyenértékű egy elvetéléssel.
Nem hiszem, hogy bármi történni fog, ez van. Ha meg ártatlan, akkor méginkább.

Cuburka 2010.03.08. 18:22:10

Nagyon sánta ez a sztori, érzésem szerint nem igaz.

Fikik 2010.03.08. 18:25:57

Remélem hallunk még az ügyről a híradókban. Miért nem foglalkoznak még a híradók ezzel? Nagyon durva! Welcome to Banana Republic!

A véletlenül szintén hét hónapos terhes feleségemmel kellett elmennünk a rendőrségre feljelentést tenni. Megrongálták a házunkat és akkor még azt hittem naívan, hogy fizet a biztosító. Közölték, hogy nincs bennt senki illetékes, menjünk haza. Mondtuk, hogy várunk. Erre azt válaszolták, hogy órákat kell majd várnunk. Végül öt percet kellett várni és érdekes módon mégiscsak akadt bennt valaki, aki leírta. A végén lecseszett, hogy minek mentünk be, úgysem kapják el, ha mégis, úgyis felmentik, ha mégsem, úgyis kiszabadul stb. A végén szebb jövőt kívánva köszönt el. 2010 Magyarország

Füredi 2.0 (törölt) 2010.03.08. 18:32:46

Ha létezik olyan, hogy 100 000 %, akkor ennyire biztos, hogy volt korábban idézés. Tudod, az, amit nem vettetek át, mert leszartátok.

kuki123 2010.03.08. 18:34:34

AVH színvonal

és valószínűleg igaz sztory mert ugyan nem terheset, de tök hasonlót már én is hallottam...

Alkesz 2010.03.08. 18:35:34

@Füredi 2.0:

Aha, szóval te vagy a postás.

vikinga 2010.03.08. 18:39:48

Csak annyit jegyeznék meg, hogy a magnesii citrici nem valami komoly gyógyszer, nekem is felírta az orvos, mert olcsóbb, mint a pezsgőtabletta meg a drogériában kapható magnézium tabletták. A legtöbb kismamának kell ilyesmit szedni, mert a has- és lábgörcs szokványos jelenség ilyenkor. (Persze csak bizonyos mértékig.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 18:47:43

@Füredi 2.0:
ez volt nalam is a 99 szazalek

de akkor se ejjel 1-kor piti ugyben...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 18:49:09

@Alkesz:
O nem postas, hanem biro
van tapasztalata
nekem mint civilnek is van
oh jott valami szar ertesito a postatol
/apeh/rendorseg/birosag, stb.
ah haggyuk
majd lesz valahogy
hat igy kezdodik

lali74 2010.03.08. 18:55:55

a magnesium citricii kb 300 Ft-ért kapható készítmény, még csak nem is gyógyszer! Valami természetes alapú Naturlandos tabletta (azonban nem minden gyógyszer, ami tabletta formájú - lásd citrompótló - ez meg magnézium-pótló)

egyébként is több ponton sántít a történet

ave 2010.03.08. 18:57:26

Kobgyok, koszonjuk.

egy atlag 2010.03.08. 19:06:44

micsoda emberek élhetnek ezen a planétán...méghogy "jogszerű", meg "nem tehetett mást" a rend büszke őre. milyen embertelen és primitív állati mentalitás kell, hogy így lássa valaki ezt a töténetet? az ilyen hagyópatkány félék meg otthon röhögnek. ha ügyész, vagy rendőr lennék leköpném magam.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.08. 19:14:54

@gyikusz: necces a felháborodás? miért kell egy terhes kismamát börtönbe vetni? nem rabolt, nem gyilkolt, csak feljelentették vmi papírmunka miatt. a milliárdos tolvajok meg szabadlábon rohangálnak, némelyik házi őrizetben hever a jakuzziban és nagykanállal eszi az életet. lehet orvost hívni a zárkába, de ha a bunkó magyar zsaru erre úgy reagál, hogy "kussolj bazmeg", akkor nem tehetsz ellene semmit. utólag panaszkodhatsz, a rendőrség majd úgy tesz mintha mi sem történt volna. @Sics68: nyilván nem ártatlan bárány a csajszi, és a rendőrségnek megvannak a szabályai. szerintem ha lett volna bennük emberség akkor beszólnak a kapitányságra hogy "bocs főnök ez itt egy terhes kismama", és engedélyt kérhettek volna a házi őrizetre amíg a nyomozás tart. nem követett el a nő olyan bűnt amiért legszívesebben felakasztanánk, tehát szemet lehetne hunyni az esetében néhány szabálysértés fölött. bezzeg a vidéki gyilkos cigánybűnözők jogait foggal körömmel védik.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.08. 19:17:35

@Cuburka: ha egyszer seggbebasznak téged a gumibottal, és a homárra fogsz írni pár jajgatást, majd én is azt fogom kommentálni, hogy sántít a történeted. csak mert nem adták le a sztorit a híradóban, ahol éppen a rendőrség nőnapi meglepetéseiről áradoznak, meg a zsanettről, még nem biztos hogy kamu.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 19:21:48

@Don Bandi:
hat igen ez az
meg amerikaban is igy megy
OK
nem viszlek be, de itt ird ala es igerd meg bemegy, mittudomen holnaputan 3-kor
/persze az ilyen kis esetekrol beszelek/
na ha akkor sem megy be akkor tenyleg beviszik

de barki barhogy haborog az eljaras nagy valoszinuseggel torvenyszeru volt, azt meg nem/az altalam nem igazan kedvelt ( a fenti tortenet miatt)/ magyar rendorok hozzak

nanemárrr 2010.03.08. 19:24:05

@newtehen: hááát, én nem tudom, és nem is akarom eldönteni, hogy igaz-e a sztori vagy se, de én voltam már rosszul (terhesen is), és akkor bizony vertem volna az asztalt, ha arra lett volna szükség...tudod, a gyerek egészségi állapota/élete...meg amúgy is ártatlanul hurcolták meg szerencsétlent.

Ja, és ami még nekem fura: ha ártatlanul, síkidegesen az éjszaka közepén egy rendőrautóban vinnének a jardra, nem biztos, hogy a piros lámpákat lesném és azt, hogy ki van bekötve és ki nincs az autóban...ennél kisebb súlyú dolgoktól voltam annyira kibukva már életem során, amikor még anyám mellett is elmentem volna az utcán.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.03.08. 19:28:24

"Mindig éjszaka történik - a letartóztatások mindig éjszaka történnek. Hirtelen felrángatnak álmodból, durva kéz rázza a válladat, világosság vakítja a szemed, kegyetlen arcok gyűrűje az ágy körül. Az esetek nagy többségében tárgyalás sincs, hírt sem adnak a letartóztatásról. Egy¬szerűen csak eltűnnek az emberek, mindig éjszaka. A nevedet eltávolítják a nyilvántar¬tásokból, eltörlik mindennek az emlékét, amit csak cselekedtél, letagadják, hogy valaha is léteztél, s aztán elfelejtenek. Eltöröltek, megsemmisítettek: elgőzösítettek - ahogy mondani szokták.
Egy pillanatra hisztéria fogta el. Kapkodva, csupán kaparva írni kezdett:
le fognak lőni nem törődöm vele tarkón fognak lőni nem törődöm vele le nagy testvérrel mindig tarkón lövik az embert nem törődöm vele le nagy testvérrel
Hátradőlt a széken, kissé elszégyellte magát, és letette a tollat. A következő pillanatban iszo¬nyúan megrémült. Kopogtak az ajtón.
Máris! Csendben ült, mint egy egér, abban a hiú reményben, hogy akárki is az, egyszeri próbálkozás után továbbmegy. De nem: a kopogás megismétlődött. A lehető legszeren¬csét¬lenebb dolog lett volna a további késlekedés. Szíve úgy dobogott, mint valami dob, de arca - a hosszú megszokás következtében - valószínűleg kifejezéstelen volt. Felállt, és leverten elindult az ajtó felé."

George Orwell - 1984

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.03.08. 19:32:18

@nanemárrr: ha száguldó autóban ülsz és stresszel a szitu, akkor parázol és észreveszed az össze elsuhanó piros lámpát. amúgy se kellett a nőnek figyelnie, mert az egyik hekus szóval biztatta a másikat a szabálytalan közlekedésre. síkidegen ájszaka nem süketül meg az ember...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 19:41:22

akkor most megkerdezem megegyszer mert nem kaptam valaszt

miert egy 4 honapos kissebbsegi van az illusztracioban
es miert nem volt otthon az elettersa?
ezek fontosh kerdesek
meg hogy volt -e idezes vagy nem-e
tetszik nem teszik ha volt ez a torveny
azon lehet valtoztatni, de most ez
es ettol fuggetlenul nem etek egyet hogy ilyen semmi ugyben berangattak ejjel
es meg egy kerdes harmadszor
orizetbe vetel elott mar nem kell orvosi vizsgalat???
mert nalam kellett
valaki tud valszt?

pongihu 2010.03.08. 19:42:35

1.Valószínűleg tényleg nem vicces, ha az éjszaka közepén, terhesen bevisznek a jardok, de azért azt nem hiszem el, hogy valaki 7 órát tölt egy cellában, majd veszélyeztetett terhes lesz. Én értem, hogy nem kellemes, meg nem is a legtisztább egy börtöncella, és én sem aludnék ott szívesen, de azért ki lehet bírni pár óráig.
2. Az, hogy a posztoló szerint hamisan vádolták meg, nem jelenti azt, hogy tényleg valótlan volt a vád. Általában a legtöbb bűnös ember pont ugyanezt szokta mondani...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.08. 19:47:00

@pongihu:
ez a ket legngyobb kerdes
-egy szabalyosan kikuldott idezesre xart bemenni/ nem kereste stb./?
-es ha ezt a hibat elkovette minek kellett ejszaka bezsuppolni? mikor nagy valoszinuseggel nem bujdosott

felka 2010.03.08. 19:47:39

néhány kommentelőtől tényleg hányok.
sajnálom a körülöttük élőket.

a poszt témája a hiradó főcímébe kívánkozik..
persze sose lesz ebből hír, csak itt..azért kiváncsi lennék a fejleményekre.

most 8 hónaposan én is retteghetek mikor törik rám az ajtót a hekusok.(semmiért)
hisz bármikor, bárkivel megtörténhet ezek szerint..

felka 2010.03.08. 19:49:57

@pongihu:
de simán lehet, kedves pongihu.
nekem ettől sokkal kevesebbtől betonra keményedik a hasam.

amúgy birom itt ezt a sok itélkezőt.

nanemárrr 2010.03.08. 19:51:42

@Don Bandi: értem én, csak fel nem foghatom, hogy ez volt a legnagyobb problémája abban az esetben? Nem azon agyalt, hogy ügyvédet hívjon, orvost hívjon, meg egyáltalán azon, hogy mi történik?!

nanemárrr 2010.03.08. 19:54:35

@felka: azért nem eszik olyan forrón a kását! Várjuk meg, hogy lesz-e belőle ügy, vagy csak valóban egy ma délutánra ideszánt szösszenet volt ez! Nekem akkor is túl sok itt a kérdőjel a történetben! Nem védem a zsarukat -nem érdekem-, de azért kíváncsi lennék az ő verziójukra is...HA igaz ez a sztori, akkor miért nem robbant még a médiában? Szerinted? Neadjisten veled történne ilyen -ártatlanul-, akkor ne mondd nekem, hogy a párod/a családod nem csinálna örjöngve botrányt?!?!?!?!!?!?!?!?

Megdobbent 2010.03.08. 19:58:52

Gondolom panasszal elt, es majd meglatjuk mi hogy tortent. tan meg kamera is akad mind a folyoson, mind a cella kornyeken, es lathatjuk az irtozatos szenvedeseket.

Disznonak pedig en rendort nem nevezek addig, mig el nem itelte a birosag jogeros iteletben. Ez nem a panaszos, ontudatos allapotos holgyet erinti, hanem dzsekilt, termeszetesen.

Ja es azert nem, amiert adot is fizetek, es nem kovetek el buncselekmenyt.

Egyebkent kesz szerencse, hogy nem vontak deresre, vagy gonosz mengelek nem hajtottak el a gyereket busalarcos ijesztgetessel.

Sics68 2010.03.08. 20:00:26

Üdv!

Füredi mestró!

> Ha létezik olyan, hogy 100 000 %, akkor ennyire biztos,
> hogy volt korábban idézés. Tudod, az, amit nem vettetek
> át, mert leszartátok.

Lehet, hogy volt idézés, lehet hogy leszarták.

Lehet, hogy a posta nem állt a helyzet magaslatán?
Lehet, hogy rossz címre ment ki az idézés? (Volt már ilyenre példa?!)

Szóval lehet, de egyelőre ez a rész nem tisztázott, nem bizonyított.

***

Don Bandi 2010.03.08. 19:14:54
> miért kell egy terhes kismamát börtönbe vetni?
> nem rabolt, nem gyilkolt, csak feljelentették vmi papírmunka miatt.
> ... nyilván nem ártatlan bárány a csajszi,

Nem tudom, mintha ütnék egymást a soraid :)

Én nem tudom, követett-e el valamit a posztoló vagy sem. ( Ezt könyvelő, gazságügyi könyvszagértő stb. esetleg majd kihámozhatja - addig ... fene tudja )

> és a rendőrségnek megvannak a szabályai.
> szerintem ha lett volna bennük emberség akkor
> beszólnak a kapitányságra hogy
> "bocs főnök ez itt egy terhes kismama",
> és engedélyt kérhettek volna a házi őrizetre
> amíg a nyomozás tart.

Hm, keversz dolgokat. Van olyan hogy előállítás, amikor max. 72 óráig tarthatják bent, meg van olyan hogy előzetes letartóztatás, ami akár egy év is lehet. (Sőt volt már három év is...)

A házi őrizet az előzetes mellett/helyett alkalmazható.

Ahogy én látom ezt a helyzetet:
- ebben a szituban szerintem nem lett volna szabad előállítani, azaz a parancs végrehajtásával a végrehajtók törvényt sértettek ( törvény a rendőrségről, 15. paragrafus )
- vagy ha terhesen muszáj előállítsák, akkor és azt előállított annyit mond, hogy nem érzi jól magát, akkor nem az őrszobára, hanem egyből a kórházba kell furikázni... és esetleg ott őrizgetni+kihallgatni, ha ez annyira fontos és sürgős nyom(ozat)i cselekmény.

bye
Sics

nanemárrr 2010.03.08. 20:00:46

@Megdobbent: erre gondoltam én is az előbb...mármint arra, amit az első bekezdésben írtál!

felka 2010.03.08. 20:03:15

@nanemárrr:
de az enyém igen de a posztoló családi hátterét nem ismerhetjük.
sajnos egyedül volt azon az éjjelen, nem tudhatjuk miért, de ettől még bevitték volna simán.
tudod az a baj hogy rendőri tulkapásokról elég sokat hallunk - és ezzel szemben elég csak egy pillantást venni a mai indexes hirekre, Hagyó házi őrizetben stb..
szóval aki bekerül a gépezetbe, és kisember annak nincs kegyelem, azokon elverik a port kiméletlenül, leszarják az állapotát

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.08. 20:03:28

Az annyira szép, hogy még mindig azon megy a rugózás, hogy vajon mostaztán micsinátak a férgyéve!
Kutyát nem...
Az érdekel, hogy a történet (ami itt megjelent - az, hogy igaz-e, hadd ne én bizonyítsam...) felháborító, ocsmány és a legszebb Rákosi-éveket idézi. Már amennyit hallottunk-olvastunk róla.

Megdobbent 2010.03.08. 20:04:11

Janatelleg, most ugyan elore is elnezest kerek a holgytol, ha olvas, elvegre nonap van, de mi van, ha:

- A ferj (aki termeszetesen ejszaka nincs otthon, mert kenyeret keres a szegeny csaladnak) valoban sumakolt valamit a holgy tudta nelkul?

- A haz ura (a ferj) legalabb 3 idezest dobott eddig a kukaba, amikor a panaszos nej nem volt otthon?

Szoval az egesz ugy eleg ronda illatot araszt, ez a post pedig termeszetesen alapot ad kulonbozo eljarasokra, ha en rendor volnek, es picit kenyes a testuletemre, tuti pert inditanek, esetleg kiadnek egy kozlemenyt, miutan kiderult, hogy ki a hunyo az ugyben. Ha az en zsaruim, akkor elnezest kernek nyilvanosan, es visszavonnam a keresetet.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.03.08. 20:45:21

@Megdobbent: Igen, mert a tízkilós fuxos esélyegyenlőtlenekkel is ugyanez az eljárás, nyilván. Azért tudnak kedves szülővárosomban is külön kis körzetben villákban lakni - háborítatlanul.
Majd ha azokkal is ugyanilyen eljárás keretében számolnak el, lesz alapja az efféle Vágási Feri-morált tükröző, mutatóujj-feltartó okosságoknak. Addig meg elmélkedhetünk a jogegyenlőségről.

Viktus 2010.03.08. 20:47:05

Jó magyar rendőrségtől mit vár az ember ... targikomikus szar az egész, és a sok idióta még fegyvert is kap a társadalomtól.

2010.03.08. 20:47:07

@Füredi 2.0:
ja, vagy leszarták a kézbesítést.
ja, h van olyan, kézbesítési vélelem.
ja, h ha kimennek sem lett volna muszáj bevinni a 7 hónapos terhes nőt, oszt bebaszni egy ótvar rüszves fogdába reggelig-
de persze mindenképp neki a kurva annyát.

2010.03.08. 20:53:20

@Megdobbent:
"Szoval az egesz ugy eleg ronda illatot araszt,"
a te fejedben rohadnak az agysejtek, a környezetedben szerintem biztos érzik már a bűzt.
"a en rendor volnek, es picit kenyes a testuletemre, tuti pert inditanek"
hálistennek ekkora nagy ostoba állatokat még rendőrnek sem vesznek fel. mire is indítanál pert? milyen rágalmazás hangzott el? szimplán bevitték, leszarták, h esetleg tán nem kéne, bevágták egy rüszves fogdába, elég raktak valami szar kaját, miközben magasról tojtak a fejére. a szokásos módszer. ezen egy kissé felháborodott. én igazat adok neki.

2010.03.08. 21:08:32

harmadrészt, az ügyeletes tiszt helyében kurva nagy hálát adnék az istennek
most komolyan, eddig tudtam, h akkora gyökerek mint a ház, de h abba nem volt képes belegondolni egyik istenbarma sem, milyen szinten keresztre feszítik őket, ha esetleg lezajlik egy koraszülés a stressztől, stb. és abban azon a helyen lép fel valami komplikáció, amibe esetleg valaki belehal. ehh, ezek ahhoz is ostobák.
legalábbis rohadtul remélem, h fejek hullottak volna a porba.

renugard 2010.03.08. 21:16:49

@Tibor J.: A szebb jövő reményében felállít a fasiszta bandád egy újabb erőszakszervezetet. Elég ostobák vagytok, hogy oda szavaztok! Náci csürhe!

renugard 2010.03.08. 21:22:22

Amúgy ez miért Homáros poszt?

renugard 2010.03.08. 21:25:29

@avman: Remélem a következő számlát a te károdra állítja ki a "rendszer áldozata". És igenis rohadjon meg a sitten az összes ilyen szemétláda. Meg az is, aki támogatja őket. A gyereket pedig oda kell olyan embereknek adni, akiknek nem lehet gyerekük és tisztességben felnevelik.

deflorator 2010.03.08. 21:28:56

Ha a hölgynek igaza lenne, akkor valószínűleg feljelentést tenne.

Texaszi Láncfűrészes 2010.03.08. 21:29:10

osztan' a terhesség automatikus amnesztiát jelent?

Vagy betegség?

Leonce 2010.03.08. 21:47:30

A rendőrök bármit megúszhatnak. Ld. Zsanett ügy. Amúgy felháborító tényleg. Hogy egy ilyen apróságért, mert szerintem ez annyira apróság, ezért így bánnak az emberrel? Az , hogy 35 milliárdot lenyúlnak az ilyen Suchman félék, az meg teljesen okés???Nagy baj van a rendőrséggel..

Leonce 2010.03.08. 21:51:27

Jaa..hogy ez egy előállítás volt??
Az ilyen, azt tudom....és még ki is kell fizetni a szállítási díjat a rendőrségnek.
De ha igazolni tudja, hogy nem volt előzmény, akkor szerintem követeljen kártérítést.

Én lennék terrorista! 2010.03.08. 21:52:41

Azért szívóztak veled mert valahol egy cigánygaleri éppen halálra vert egy nyugdíjast 100 Ft-ért, és oda kimenni rászizmus! Kellett egy ok a távolmaradásra.
Sztojka Ivánkát pedig vörös szőnyegen vezették be és kaviárral kínálták, tessék tudomásul venni hogy ez nekik jár, mert nálunk mindenki egyenlő!

váj mí 2010.03.08. 21:54:33

Basszátok meg! Azért én kíváncsi lennék, mi készteti azokat az embereket (hál'istennek csak keveset) olyan kommentek megírására, hogy a rendőrség tök faszául járt el.
Nem másért, csak megnézném a pofázmányukat, ha hozzájuk csengetnének be a "rend éber őrei" éjfél és hajnali 5 között bármikor :P
Bakker, ennyi hülyét!

gabor888 2010.03.08. 22:18:52

Kezd nagyon unalmas lenni a Homár. Most például egy tetves gengszter kurváját kellene sajnálni, amiért bevitték a zsaruk??

amenatyam 2010.03.08. 22:31:01

@Sics68:

Nem akartam ehhez a förmedvényhez szólni, de neked azért leírom, hogy ez az aljas, szennyedék banda, aki ezt így elkövette, és akiket te itt megpróbálsz a paragrafusok mögé bújtatni, csak egy kalap szart ér!

Mert a paragrafusokon túl is van élet! De csak az 50-es IQ fölöttieknek! Az ilyen csürhe szarháziak csak a maguk mondókáját tudják kántálni! Aljas dolog!

Remélem, hogy a hölgy megteszi a feljelentést, és mindegyik nyomorult - aki ebben részt vett, vagy nemtörődömségével hozzájárult - megkapja a maga kis fegyelmijét!

Alkesz 2010.03.08. 22:34:04

@gabor888:
Szerintem is. A te kurvád érdekesebb lenne.

amenatyam 2010.03.08. 22:34:09

@gabor888: Igen, te is bizonyára az 50-es IQ alattiakhoz tartozol. Plusz fűszerként a bunkóság.

Szép elegy.

Marr 2010.03.08. 22:35:41

Jó, egészen addig tartott a szimpátiám, amíg az ingatlanügyről nem írt. Ott valamit ellgallgat. Tényleg nem kellett volna benn tartani, de azért nem tenném tűzbe a kezem a hölgyért csalás ügyben.

blueby 2010.03.08. 22:37:32

@váj mí: Mosd ki szád szappannal !
Lehet nem olvastam el minden egyes beírást, de úgy ahogyan én is, a többség, akik a törvényesség felől közelítették meg a történteket egy szóval sem írták, hogy "faszául" jártak el. De az is biztos, hogy ezen "hülyék"-hez nem fognak becsengetni hajnalban. Érted-e miért ?

The Undertaker 2010.03.08. 22:39:49

Milyen érdekes, hogy a XIV.ker.-ből a II.ker felé útba esett a IX.kerületi Rendőrkapitányság... Mi ez TV Taxi?

blueby 2010.03.08. 22:40:56

@Visegrádi: Mit kellett azon megúszni ? Ha egy kicsit félre tennéd a rendőrgyűlöleted, és vennéd a fáradtságot a részleteket is megismerni nem vagdalkoznál.

váj mí 2010.03.08. 22:41:02

@Marr: Köze hozzá a rendőrségnek? Pláne a II kerületi kapitányságnak, egy XIV kerületi lakossal kapcsolatban?
Mióta lett a rendőrség egyben rögtönítélő bíróság is? Mijafasz? Nosztalgiahullám a fekete szovjetkocsik iránt?

@gabor888: Nem kispistának hívnak véletlenül? Nem? Hááát, én kétlem ..
Mindenesetre szánalmasan szegényes a szókincseteket.:P

váj mí 2010.03.08. 22:43:54

@blueby: Én csak azt értem, hogy szerinted oké az, ha becsengetnek hozzád hajnalban előállításra, mert én feljelentettelek, hogy zavarnak a macskáid. Ja, hogy nincsenek is macskáid? Kiafaszt érdekel, mi? Hiszen a hozzád hasonló "jópolgártárs" besugoid-alakoknak semmi sem sem drága :P

eiffelke 2010.03.08. 22:45:49

Barátnőmet nyáron hurcolta el a rendőrség, máig ismeretlen okok miatt. Huszonnégyen álltak a ház folyosóján, míg az emeletről szinte kilógatva hurcolták el, fia szeme láttára ütötték, a két órás - lakásbeli - vegzálás után a kocsiban rohamot kapott, kórház lett a vége, négy hónapig a pszichiátrián feküdt. Külsérelmi nyomok, pszichés sérülés stb. Máig nincs felelős. Ja, és nem volt semmi alapja, hacsak az nem - és ez az én magánvéleményem -, hogy pszichiátria közelben dolgozott másfél évtizedig az egészségügy egyik legmagasztosabb fellegvárában, a Lipóton.

Masni 2010.03.08. 22:48:19

Nem tudom, hogy a történet igaz-e, hogy a hölgy valóban terhes, bevitték, nem vitték, stb.

De, tíz éve van az irodánk pont ugyanabban az utcában, az esetek 4-5 százalékában mégis az történik, hogy a postás visszaküldi a levelünket "címzett ismeretlen" "nem vette át", stb. felirattal. Többször bejelentést tettünk a postán, nulla eredménnyel.

Egy barátom biciklialkatrészeket küldött nekem postán egy másik városból. 1 hétig voltam folyamatosan otthon (betegség), nem mozdultam ki otthonról (sajnos), hát bakker a postás nem talált otthon. Visszaküldték a csomagot. Haver lefotózta a címzést, elküldte mailban. Újra panaszt fogok tenni a postán.

A fentiek alapján, aki azt mondja, hogy ma Magyarországon minden küldemény célba ér, az vagy nem él itt, vagy egyszerűen a kákán is keresi a csomót.

A hölgynek (ha létezik, és igaz a történet, stb), könnyen lehet, hogy a férje vidéken dolgozik. Az enyém is szokott. És amikor vidéken dolgozik, akkor nincs velem a lakásban. És ez előfordult akkor is, amikor 8 hónapos terhes voltam. Nem sokszor, de a nemszokszor idején is jöhet a rendőr.

Az eljárás minősíthetetlen, amennyiben igaz. A magzat nem tehet róla, ha a "petri-csészéje" bűnös, ártatlan.

blueby 2010.03.08. 22:49:12

@felka: "most 8 hónaposan én is retteghetek mikor törik rám az ajtót a hekusok.(semmiért)
hisz bármikor, bárkivel megtörténhet ezek szerint.. "
Ezt a süket, demagóg dumát ? A Magyar Gárdától is rettegsz ? Nem törték rá az ajtót, nem semmiért mentek érte, nem, nem eshet meg bárkivel, csak azzal, aki valamilyen törvénysértés miatt bekerül a "gépezetbe".
Az, hogy ez a gépezet hogyan működik más kérdés.

Megdobbent 2010.03.08. 22:49:55

@avman: Az az en szerencsem, hogy a magadfajtak a sajat szintjukon szaporodnak es marginalis szellemi horizontjuk szintjen irnak. Igy en kenyelmesen hatradolve figyelhetem, ahogy a csorgosipkadban tajtekzol :) Igy tovabb kispajtas, hozod az ujpeter vonalat :)

váj mí 2010.03.08. 22:54:59

@blueby: Ezt a süket homokba-dugom-a-fejem dumát. Hiszen, nem kell más csak egy rosszindulatú szomszéd, aki feljelent (és a te jellemedből kiindulva, én nem érezném biztonságba magam a helyedben :P), meg egy lusta postás, aki nem mászik fel hozzád tértivevényes levéllel az "x"-ik emeletre, hanem visszaküldi át-nem-vettként.
Haló, szia, Magyarország ...

blueby 2010.03.08. 22:55:23

@váj mí: hát ez az, hogy csak ennyit értesz. "országos körőzés van ellenem kiadva, valamint az élettársam ellen is,"
Mi is van azokkal a macskákkal ?
Látom nem sikerült megtalálni a választ a kérdésemre, hogy miért is ?
"jópolgártárs" besugoid-alakoknak " Minősítgetni én is tudnálak, de minek.

Megdobbent 2010.03.08. 22:55:33

@morrisal_: Nah, azoknak a bodzaszedoknek is nagy baratjuk vagyok, mondjuk onnan mar az egre buzlik a dolog, hogy senki nem firtatja a javaik forrasat, illetve egyaltalan a puszta letuk is.

Weh, nem vagyok en liberalis cseppet sem, az ilyen ciganyt pedig nem ejfelkor lakasrol vitetnem be, hanem barmikor az utcarol, ha epp olyan fuxos mercis bohoc, mint a rajok ugy altalaban :>

Szerintem nincs olyan koztuk, akinel megallna az artatlansag velelme, tehat sok elozetes nyomozast meg idezest sem igenyel az ugyuk.

Najo, de kiszallok innen, mert ez a sztori se nem homaros, se nem targyilagos, cserebe prejudikalt. Az ilyet pedig nem szivesen tamgatom jelenletemmel.

váj mí 2010.03.08. 22:58:51

@blueby: Ja, közölte vele a "rend éber őre" (aki szűköl egy kancigánytól, csak állapotos nőkkel kemény :P), hajnali 00,30-kor.
Olvasni tudsz-e? :P
Neked már nem szükséges minősítgetned külön. Már megtetted ...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 23:00:48

@havajj: Szerintem elég sok helyen lehet ilyeneket olvasni. Nyilván mind kitaláció.

Amúgy semmi alól nem mentesít az, hogy terhes valaki, ellenben egy bizonyos kulturáltsági szint felett figyelembe veendő. Természetesen adófizetés, vásárláskor fizetés, stb. alól nem mentesít... de senki nem is mondta hogy igen.

Ha eltekintünk attól, hogy terhes, az hogy van, hogy ha küldenek 3 idézést, csak utána viszik be? Idézést kap és helyből lelép az országból. (Mint pl. a Fuzik.) Utána meg már mehetnek érte éjjel.
Amúgy nem tudom, ha tényleg vaj lenne a füle mögött a csajnak, akkor mi a f*nak a Homárra írogatna? Kisebb gondja is nagyobb lenne ennél.

blueby 2010.03.08. 23:00:56

@váj mí: Olyasmiről akarsz értelmesnek nem igazán nevezhető vitát folytatni amihez halvány fingod sincs. Lent a krimóban egy sör mellett ez el is megy, de nyilvános fórumon nem kéne égetned magadat.
Egyébként megnyugtatlak, hogy ez nem magyar sajátosság, - és persze megint nem a terhes nővel szembeni embertelenségre gondolok, ahogyan azt figyelmesen olvasva eddigi soraimból sem következtethetsz arra, hogy magát az eljárást helyeseltem - minden demokráciában így megy ez egy büntető eljárásban !

váj mí 2010.03.08. 23:03:27

@blueby: Baszottul nem így megy, tisztelt (sic!) jogtudorom. Ma már. Ja, persze, bocs, te megrekedtél valahol a AVH-s korszakban.... Hiányoznak a régi barátok és elvtársak, mi?

blueby 2010.03.08. 23:07:31

@váj mí: Látom járatos vagy az európai jogban. Idéznél mondjuk a német vagy a francia Be.-ből ? Mit tesz a német, francia rendőrség országos körözés alattz lévő személyek elfogása érdekében és során ?
Maradj a krimós haverjaid között, ott még fel is nézhetnek rád.
Na pá, van jobb dolgom is, mint egy IQ negatívval vitatkozni.

váj mí 2010.03.08. 23:08:55

@blueby: Jellemzően hülye vagy. Mármint jellemzően a félművelt fajtádhoz :P

Charles63 2010.03.08. 23:09:45

Én 15 évet húztam le a "testületnél" igaz én balesethelyszínelő voltam. De annyit azért tudok, hogy a terhes nőhöz orvost kellett volna hívni, vagy elvinni az orvoshoz, amikor panasza volt. Ez tuti!
A másik, az ártatlanság vélelme:miért kell vkivel úgy beszélni, mint ha már az ítélet is a kezedben lenne nyomtatva, jogerősen, amikor még ki sem hallgatták. Azután ott vannak a rendőrnők: ők is lehetnek anyák, vagy éppen azok is! Ezen nem gondolkoztak be!
Na és mi van akkor, ha egy jelzés nélküli rendőrautó a piroson áthajtva karambolozik, és mondjuk elvetél a "gyanúsított"?

blueby 2010.03.08. 23:11:37

@váj mí: Hát igen, csak végig kell olvasni mind kettőnk eddigi írásait, és jól látszik ki a félművelt.
Na Szebb jövőt még Neked is !

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.08. 23:13:50

@Masni: A mi postásunkkal egyszer öszefutottam és megkérdeztem tőle, miért kell mindig a postára mennem az ajánlott levelekért. Felháborodott, hogy ő mindig feljön!
Azóta fel is jön.
Addig egyszer sem csengettek reggelente, amikor éjjeles után aludnék.

váj mí 2010.03.08. 23:15:36

@Charles63: No végre ... szólaltak már meg itt előtted kollegáid. De valahogy egyik sem tudott kicsikarni magából egy csepp empátiát sem. Mind úgy kezelte a történetet, mint ha a bíróság már el is ítélte volna a posztolót minimum életfogytiglanra .. (ártatlanság vélelme, azt mondod ? ;) )
Lehet, az a titok, hogy ismét normális civil vagy, és képes vagy a szolgálati szabályzatot 2*-esen felülmúló szigorúság nélkül is megítélni az "állampolgárokat".

váj mí 2010.03.08. 23:16:33

@blueby: Ja, végig kell. Majd dönt az utókor.
Én a helyedben nem reménykednék a felmentő ítéletben, amennyi EQ szorult beléd :P

ClearWater 2010.03.08. 23:18:55

Bocsánat, de mit keres a témakör egy fogyasztóvédelmi fórumon?

Egyébként elég sok a szubjektív elem a szomorú ártatlan terheslány történetben.

váj mí 2010.03.08. 23:22:19

@ClearWater: Az állam a legnagyobb szolgáltató. Neki fizetünk a legtöbbet a szolgáltatásaiért (Többet, mint a Trékomnak és az összes hasonlónak, együttvéve). Nem hiszed? Hát számold ki ...

Ja, pont annyi benne a szubjektív elem, mint az ósünös juhbeles virslinek hazudott műanyag szarban. Dettó.

ClearWater 2010.03.08. 23:37:22

@váj mí: Hogy van ez az ósünös juhbeles?

Én nem azt mondom hogy kötelező terhes (Vagy nem terhes, és ez legyen tökmindegy) embereket halálba szopatni, de a törvény törvény, szabály az szabály, és nem képezi megfontolás tárgyát. Ha be kell vinni be kell vinni. Más kérdés hogy ezt éjjel kell-e, amikor úgyse tudnak mit kezdeni vele. DE EZ NEM KELL HOGY FÜGGJÖN ATTÓL HOGY TERHES. Engem se vigyenek be hajnal fél egykor ha valaki egyébként nem életellenes bűncselekménnyel vádol.

Én csak ennyit szerettem volna. Tessék betartani a szabályokat, átvenni az átvevendőket. A 60-as tábla sem azért van az út szélén hogy elgondolkodjunk rajta hogy vajon indokolt-e, és indokolt-e abban az esetben ha terhes vagyok. Ott 60-al kell menni.

Aki pedig egy ilyen történeten kommunistázik vagy kurucozik az nem normális.

váj mí 2010.03.08. 23:48:32

@ClearWater: Párszor már kinyilvánítottam, hogy leszarom a posztoló állapotos-e vagy sem. A teljes eljárással van itt gond. De kurvanagy!
*-Az, hogy a posztoló állapotos, csak az ő szempontjából lesz lényeges, amint megteszi a feljelentést veszélyeztetésért, de ez már csak adalék. Meg rendőrségi tünet, ami szerint baszottul nem tesznek különbséget egy kismama, és egy utcáról begyűjtött prosti között, elbánásban. Ez lehet jó is, de a veszélyeztetéssel most kurvára megszívták, mert átkozottul merem remélni, hogy perre megy a posztoló. Igen, akkor is, ha már ovis korú lesz a -remélhetőleg-egészséges gyermeke, mire pénzt lát a perből.-*

Az ósünös juhbeles meg pont úgy jön képbe, hogy virsli-fogyasztó elmondásából tudod csak, hogy ő valóban azt kért, azt fizetett, és végül mégiscsak műszart kapott ;)

ColdHot 2010.03.08. 23:52:44

Magnéziumot bárki vehet a patikában, bár méhösszehúzódásnál pont nem ér semmit. Komolyabb görcsre nem ezt a szart adná a doki, és legkevésbé tablettában. Szerintem kamu az egész. Grafomán unatkozó picsa.

váj mí 2010.03.08. 23:57:34

@ColdHot: B+! Éjjel tenyésznek a trollok? Vagy mivan?
Kár, hogy anno nem jöttek a felmenőidért fekete autók!
Bazdmeg! Ennyi faszt egy helyen!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.03.09. 00:08:23

@váj mí: Az a baj hogy a 60-as tábla kicsit egyértelműbb- És az sem igaz, hogy nem véletlenül van kint (igaz, azok általában nem 60, hanem 30-asok).

Ha következetes lenne az állam, az igazságszolgáltatás, a rendvédelem, kevesebben puffognának a rend ellen, mivel jelenleg kurva sokan jogosan érzik úgy, hogy a jogbiztonság teljesen esetleges.
Engem januárban meszeltek el egy tárgyaláson 130 ruppóra, mert a bíró + a másik fél ügyvédje haverok voltak, és a másik ügyvéd - az enyém által felhozott jogszabályi háttér ellenére - simány nyert kb. azzal, hogy "hát de mégiscsak nekünk van igazunk".

váj mí 2010.03.09. 00:20:08

@ColT: És? Miért nem kérted az ügyed áthelyezését egy másik megyébe? Vagy miért nem kérte az ügyvéded? Ahol már nem lett volna "haverbíró" (Nem, a néphiedelemmel ellentétben a bírák különböző megyékben piti ügyeknél nem szokták egymás seggét védeni. Sőt, meg sem kérik a másik bírót -pláne ilyen összegnél-, mert körberöhögik őket. Csak mondom.) Persze, ez nem megoldás rendszer szarságaira, csak egy kósza ötlet számodra ...

MosoMasa 2010.03.09. 00:25:52

Hát ez nem kifejezetten homáros téma.
Magát az elbeszélést is helyenként nagyon falsnak találom, és a cím is olyan fasza bulváros lett - mert hát ugye alapvetően ki tudja, hogy ok nélkül-e?

Szondi két apró tesztje 2010.03.09. 01:29:45

Jött egy fax

Az asszony egyszerűen ajtót nyit a csengetésre, a tízemeletes miskolci panelház ötödik emeletének 2-es számú lakásában. Két ismeretlen férfi lép be, egyikük kifejezetten nagydarab, őt félretolják.

– Kik maguk, mit akarnak, mit képzelnek? – kérdi az asszony a két támadót.

Egyikük a szobák ajtait nyitogatja, mindenhová benéz, miközben ezt ismételgeti:

– Hol van, hová bújt?

A másik férfi a zsebében kotorász, az asszony pedig döbbenten látja, de fel se nagyon fogja, hogy ezek rendőrök, (ez még a kisebbik rossz, hiszen mi nem követtünk el semmit, ez csak félreértés lehet, de miért keresik, Úristen, mit csinált Jóska, csak vásárolni ment a Tescóba, én megőrülök, ha baja esett.)

A két zsaru – egyikük sem látszott harmincnál többnek –, a hátuk közepére kívánták ezt az egészet, esküdtek magukban, hogy ez csak és kizárólag velük történhet karácsony előtt két nappal, de szívük mélyén azért izgatja őket a feladat, hiszen ez nem kis dolog. Ha kicsi, ha nagy, sietni kell haza, gyorsan beviszik, lejátsszák az egyeztetést, nyert ügy, délutánra minden kész, kalap kabát, ha valami barom valahol, ahová a harmónia nem hazajár, meg nem böki az asszonyt, az ünnepek előtti neurózis erős felindultságában, hullarészegen. Akkor az obi. Miskolc nem piskóta város, ha az ember itt rendőr, tudja, hogy sok minden kitelik tőle.

– Nemsokára megjön a férjem – mondja az asszony, aki továbbra sem ért semmit. Abból, hogy rendőrök a lakásból egyszerűen kiviharzanak, s azt mondják, mindjárt visszajönnek, arra gondol, hogy Jóskának nem lehet baja, mert azt már megmondták volna, hacsak nem támadta meg valaki. Mert ő nem bánt senkit. Ha viszont őt akarják bántani, vagy azt, aki hozzátartozik, akkor Jóska egyszeriben más ember lesz, és nem lehet megállítani. Mert ereje van Jóskának, és az ember biztonságban érezheti magát mellette. Nem nagydarab, de erős, mint a bivaly, rettentő gyors, nem verekedős, kezdeni nem kezd. Miskolcon ez kötelező irodalom, eddás volt, és heves néha ma is, ó, még megütött valakit, aztán lelépett a helyszínről, de a Jóska nem buta, ez nem ő, mert amit ő tesz, azért a felelősséget vállalni szokta. Utálja a gyávákat. Ez csak valami félreértés lehet.

A két rendőr a szomszédba megy. Az ajtót nyitó hölgy kérdésre válaszolva elmondja, hogy a maga részéről örvend, hogy Nagyék költöztek a szomszédba, rendes emberek, ő rosszat mondani róluk nem tud. Elővesznek egy faxot, amin alig kivehető arckép van.

– Ez ő? – kérdi. – Hasonlítani hasonlít – mondja, de szóvá teszi a kép rossz minőségét.

Ezután a nyomozók visszatérnek Nagyék lakásába, ahol várakozni kezdenek, de továbbra sem mondják meg a feleségnek, hogy a férjét miért keresik.

Már-már talán kicsúszna a szájukon, hogy lakossági bejelentés alapján történő adategyeztetésről van szó, amikor az ötödiken megáll a lift. A lakás ajtaja elé húzódnak. Nagy József 37 éves ipari alpinista az ajtóhoz lép. Tolja a kulcsot. Kinéz a szomszéd hölgy, aki figyelmeztetni akarja:

– Figyelj már, légy szíves...

Az ajtót belülről hirtelen nyitják, Nagy Józsefet a karjánál és gallérjánál fogva a lakásába rántják.

– Kik maguk, mit akarnak, mit képzelnek? – ennyit tud hirtelen kérdezni.

Telefonálni nem lehet

A 10 éves Richárd és az 5 éves Levente a kiabálás hatására leteszik a pléjsztésönt, kijönnek a gyerekszobából. A nyomozók éppen igazolják magukat. (Apától a fogasnál igazolványt kérnek, Apa belenyúl a belső zsebébe. Apa remeg az idegességtől, remeg a hangja is, pedig nem szokott, kiabálni sem szokott, de Apa most szívesen kiabálna, az látszik, „kutatási engedélyt” akar.) Papírt arról, hogy milyen jogcímen jöttek be a lakásába. Richárd fejébe szöget üt a kutatás szó. (Mit akarnak itt kutatni, mit rejtettünk el? Mi nem szoktunk dugdosni semmit.)

– Hogy hívják?

– Nagy József.

– Biztos?

– Biztos.

– Ön van ezen a képen?

– Nem.

A rendőrök valamilyen faxot hasonlítgatnak a személyiben lévő képéhez. Nagy József felajánlja az útlevelét is. A nyomozók nem beszélnek egymáshoz, összeszokottan metakommunikálnak a szemükkel. Nagy József rosszat sejt, előszedetné a dobozt, amiben minden papírt tart, anyakönyvtől máig. De nem kérik. Ő dokumentált életutat emleget, az események sodrában pedig talál egy jó erős ágat, amibe kapaszkodhat: biztos benne, hogy nem őt keresik. Biztos, hogy félreértés.

– Be kell jönnie velünk a kapitányságra adategyeztetésre, de sajnos ennek van egy kellemetlen oldala – közlik a rendőrök immáron kulturáltan –, meg kell önt motoznunk és meg kell bilincselnünk. Legyen szíves kipakolni a zsebeit.

Richárd és Levente, akiket a döbbenettől senki sem zavar be, látják, amint apjuk a zsebeiből az ebédlőasztalra pakol. Arra az asztalra, amin a sütés kezdődött volna. (Karácsonykor mindig Apa süt, mi pedig ott vagyunk körülötte, figyelünk, ő magyaráz, ha csuszmákolunk a krémből, úgy tesz, mint aki mérges, de mosolyog rajta, Kishavernek szólít bennünket, és Apával akkor a legjobb beszélni, ha süt, vagy főz valamit. De Apát most végigtapogatja az egyik felügyelő, megnézi a nyakát, megnézi a bokáját, mint a filmeken, aztán a kabát alól elővesznek valami fémes zörgőt, tartja a csuklóit, és Apát megbilincselik.)

Richárd magához vonja Leventét, aki nem tudja, hogy fog Apa összebilincselt kézzel sütni.

Nagy József telefonálni akar a rokonságnak, hogy értesítse őket arról, hogy a felesége nehéz helyzetben egyedül marad.

– Nem lehet – mondják a rendőrök.

A lakásban nincs vezetékes telefon.

– Vegye ki a zsebemből, és adja oda feleségemnek a mobilt – kéri Nagy.

Nem lehet.

A lakásból arányos mérvű testi erővel vezetik ki, azaz karjánál fogva. Az ereszkedő liftben Nagy József megtöri a csöndet:

– Biztosak benne, hogy ez a törvényes eljárás?

– Nekünk ez a munkánk. Tudjuk, hogy mit lehet és mit nem.

– Rendben.

Ősi női magyarázat

– Kik voltak ezek, és hová vitték Apát? – kérdi Richárd.

Az asszony keze a szája előtt, szaladgál az ajtó és az ablak között. Nem is figyel, úgy válaszol.

Szegény gyerek nem tudja, hogy ez a válasz egy toposz. Az anyák minden történelmi időben csak azt a gyenge szöveget tudják ismételni a gyerekeknek, ha férjüket a rendőrök elviszik, hogy „Apa kollégái voltak itt”.

Richárd tízéves élettapasztalata szerint a felnőttek gyakran nézik hülyének a gyerekeket. Okosabb már annál, hogy tovább kérdezzen, inkább visszavonul Leventével, és ő is azt mondja neki: Apa kollégái voltak.

Anya később kabátot vesz, azt mondja, senkinek sem lehet ajtót nyitni, elszalad az édesanyjához. Ötszáz méterre laknak.

– Na végre, megvan! – lép az irodába örömmel a harmadik rendőr, az elöljáró.

– Hogy hívnak?

– Nagy József.

Ezt legalább tízszer visszakérdezi.

– Hogy hívnak?

– Nagy Józsefnek. Harminchét éve.

– És mi a másik neved? – talán álnévre gondol.

– Zsolt. Nagy József Zsolt – feleli a zárt téli ruházatban ülő, megbilincselt férfi, akit háttal ültetnek a monitornak.

Ekkor az elöljáró kérdez valamit, amit Nagy nem ért meg, de mintha így hangzott volna:

– Lakatos?

De erre nem várnak választ.

– Hányszor voltál büntetve?

– Nem voltam büntetve.

Sokszor visszakérdezi.

– Ez te vagy? – kérdezi a rendőr, faxszal a kézben.

– Nem, ez nem én vagyok – vesz mély levegőt Nagy –, de mire föl tegezel? Én is tegezhetlek, ha már te is tegezel engem?

– Nyugodtan. Én nem vagyok régimódi.

– Kösz.

A feleség átér az anyjához. Nem akarnak hinni neki. Azt hiszik, tréfa. Aztán az asszonyból kimegy minden erő, ami még megmaradt. Összeesik a szőnyegen. Később az egész család Nagyék lakásába megy vissza, hogy a megbeszélés idején se maradjanak egyedül a gyerekek.

A Robocop nem enged

A miskolci rendőrök Vácot és Egert hívják. Az ottaniak adtak ki körözést.

– Mit követtem el, mivel vádolnak? – kérdezi Nagy József.

Nincs válasz. A következő órák a képek hasonlítgatásával telnek el. Vizet kér, nem kap. Úgy néz ki, Vácról jön majd egy előadó Miskolcra, hogy azonítsa őt. Nagy József számolni kezd. Tudja, hogy 72 óráig benn tarthatják. Ebben az esetben karácsonykor szabadul, lehet, hogy Vácon. Eldönti magában, hogy az ügyintézés lassú ritmusát felvéve szép lassan, komolyan érvelget, heveskedés helyett. A tét nagy. Ésszel él az ember.

Az ügyintézőt nem találják Vácon. Várni kell. Nagy Józsefet egy másik szobába vezetik, ahol a fényképész azt kérdi:

– Rabosítsam?

– Nem.

Digitális kép. Egész alakos, és közeli sorozatok. Másodszorra sikerül. A bilincset az első óra végén veszik le. A folyosón azt mondják:

– Itt a mosdó, igyon.

Jólesik a víz a csapról, az minden férfinak jólesik.

Arcot mos, belenézne a tükörbe:

– Biztos, hogy Nagy József vagyok.

Odabenn folytatja:

– Uraim, én Nagy József vagyok. Ha ujjnyomot vesznek tőlem, és nincs a nyilvántartásban, akkor nem én vagyok az, akit keresnek, feltéve, ha a körözött büntetve volt.

– Az nem olyan egyszerű – mondják.

A Nagy József fényképeiről készült színes print egy óra múlva készül el. Kétszer küldik el Egerbe vagy Vácra távmásolón, mindkétszer eredménytelenül. Az ottaniak elégedetlenek a minőséggel.

Ekkor valakinek eszébe jut a Robocop, ami egy olyan hely a hálón, ahová minden zsaru felmászhat a saját kódjával. Ezen megvannak a körözöttek digitális képei. A kísérletezés eredménytelen, némi jogos rosszkedv vesz erőt a társaságon, rövid telefonok a családnak, némi háborgás:

– Pont velünk fordul elő karácsonykor!

Nagy József ekkor elmondja, hogy 37 évet élt, ebből 32 évet Miskolcon. Minden papírja megvan. Az életútja ellenőrizhető. Kizárásos alapon lehetne az ügyet lezárni, ha a körözöttről vannak információk. Felhívja a figyelmet a tárcájában fellelhető német munkavállalói vízumra, amit nem kaphat akárki. Kérte a német lakásbejelentő a tb-kártya és a jogosítvány vizsgálatát.

– Pénzért mindent lehet venni – hangzott a válasz.

Nagy József útlevelében valóban nem élethű a kép, és rövid a haja. Arra azt mondták a faxszal összenézve, hogy „tuti”. A faxon lévő fazon rövid hajú.

Délután ötkor még mindig nem érték el a vácit, mert valahol kinn volt. Nagy József akkor kezdte el kivenni a szavaikból, hogy egy Lakatos nevű rab három hete megszökött Vácról. Azt keresik. A megfáradt alpinista ekkor összerakta, hogy egy szökött rab csak büntetett lehet, azaz szerepel a bűnügyi nyilvántartásban. Még egyszer kérte, hogy vegyenek ujjnyomot, mert ő nem volt büntetve, plusz a két nyom összevethető egymással, és mindenki mehet haza.

Az egyik rendőr azt kérdezte telefonon:

– Ez a Lakatos cigány?

Cigány lehetett, mert így reagált:

– Ez itt meg fehér.

Bikafej szárnyakkal

Ezután még sok hívás következett, amire Nagy József nem tudott figyelni.

Az elöljáró ekkor ránézett Nagy József hajzatára, és telefonon azt kérdezte Váctól, hogy mikor készült a faxon küldött kép.

– Háromhetes? – kérdezte döbbenten. – Ilyen friss?

Ezen a képen egy rövid hajú férfi van, ennek viszont hosszabb a haja. Három hét alatt nem nő ennyi haj.

Nagy József felsóhajtott.

A kapus feltelefonált.

– Megjöttek a rokonok – mondta valamelyik rendőr Nagynak, aki gúnyt érzett a mondatban.

Ekkor Nagy József elmondta, hogy van egy miskolci rendőrbarátja, akit öt éve nem látott ugyan, de ha valaki, hát ő tudná igazolni. A rendőrök kérték, hogy írja le. Amikor Nagy leírta és hozzátette, hogy a Tokaj étterem mellett lakott, az elöljáró így szólt:

– Te, ez tényleg ismeri! Most hol dolgozik?

– Nem tudom. Öt éve nem láttam.

A rendőrök barátilag megmondták Nagynak, hogy a barátja kapitány lett egy borsodi városban.

Nagy ekkor megkérdezte, hogy van-e a körözött személynek különös ismertetőjele, mondjuk tetoválása.

– Miért?

– Mert nekem van. S ha neki nincs, vagy nem ilyen, vagy máshol és több, akkor nem én vagyok az, akit keresnek.

– Mutasd – mondta a rendőr.

– Megmutatom neked – mondta Nagy, nem hagyván ki a visszategezést, és bal vállán az inget felhúzta. Bikafej szárnyakkal. A Bika jegyében született, a szárnyak pedig ejtőernyős ifjúságát jelentik.

Egy telefonból kiderült, hogy Lakatosnak nincs tetoválása. Viszont találtak egy bankkártyát letiltó levelet Nagy József tárcájában. Magyarázatot kértek.

– A feleségemet kizsebelték, és ellopták mindenét. A zsebesek az utcán mászkálnak, én meg itt ülök benn.

Ha nem te vagy Lakatos

A folyosón megmutatták a rokonoknak a faxot.

– Hasonlít valamennyire?

– Ez alapján a rossz kép alapján az egész várost behozhatnák. Ez mindenkire hasonlít, annyira rossz – felelte a sógor.

– Mióta ismeri Nagy Józsefet? – kérdezték a sógort.

– Gyerekkora óta.

– Mindig így mutatkozott be?

– Igen.

– Ő van a képen?

– Nem.

Az elöljáró korábban azt kérdezte Nagytól, van-e haragosa. Nagy azt válaszolta, hogy tudtával nincs. Ennyire senki sem haragudhat rá, hogy a lapokban megjelent kép alapján a tanúvonalért nyúljon, kihasználva, hogy Nagy némiképp hasonlít egy körözött személyre. Aztán Nagynak végül eszébe jutott, hogy ki lehet az egyetlen haragosa. A nevet viszont, amiben biztos, de bizonyítani nem tudja, a feleségén kívül még nem mondja el senkinek.

– Ha kiderül, hogy tényleg nem te vagy a Lakatos, talán haza is mehetsz – mondta az elöljáró.

Később elmentek haza. Csak az egyik nyomozó maradt, aki telefont várt Vácról. A telefon megcsörrent, Nagy nem hallotta, miről volt szó. A nyomozó így szólt:

– Pakoljon és mehet.

Beszéljük meg!

Az apa az esetről a gyerekekkel nem beszélt. Nagy Richárdnak az anya magyarázta el a történteket. Nagy Levente nem fogta fel. Az eset óta nem lehet egyedül hagyni, az óvodában is nehezen marad meg, attól fél, hogy az anyja nem jön vissza érte. Nem az apját félti, hanem az anyját. Úgy gondolja az ötéves eszével, most az anyja következik. Fogalmai szerint „Apát elrabolták”.

A Szenteste előtti napon Nagy József felhívott egy újságírót. Az újságíró azt tanácsolta, jól gondolja meg, hogy ujjat húz-e a miskolci rendőrökkel, gondolja meg, nem egyszerűbb-e az ügyet diszkréten intézni, mire Nagy József azt mondta: nincs félnivalója. Hozzátette, azt szeretné, hogy ez a három rendőr egy életre megtanulja, hogy a törvények rájuk is vonatkoznak. Ekkor az újságíró személyes találkozást javasolt, mert a telefonbeszéd drága és hiányos eszköz. Megkérdezte Nagytól, hogy vannak-e gyerekei, és azt kívánta, hogy a karácsonyból sikeresen próbálja a történetet kiiktatni. Nagy József és az újságíró január elején találkoztak. Azon töprengtek, vajon miért nem jött a rendőröktől legalább egy sor?

Január közepén Nagy József levelet kapott a kapitányságvezetőtől, amelyben udvariasan bocsánatát kéri az inzultusért. Nagy Józsefet a közvetlen családtagok csitítják. Azt mondják, ne ugráljon, mert végül is bocsánatot kértek, el kell az egészet felejteni. Sajnálja, hogy az ünnepet elrontották, és remélik, hogy Nagy József Úrnak ezután csak jó élményei lesznek a kapitányság munkatársainak részéről. A levélen érezhető, hogy a kapitány sokáig kereste a szavakat. Nagy József a maga módján örül a levélnek. Emberi gesztusnak tekinti, a „pakoljon és mehet”-hez képest különösen nagyra értékeli. Azt azonban nem engedheti meg magának, hogy ne kérje az ügy hivatalos kivizsgálását.

Ezzel nem a három rendőrön akar bosszút állni, akik valószínűleg eleget álltak már szőnyeg szélén az eset miatt.

Nagy József igazából a feljelentőhöz akar eljutni, akit jól ismer. A feljelentő egészen biztosan tudta, hogy az újságban nem Nagy József képe van, hiszen gyakran elmennek egymás mellett. A feljelentő pusztán kihasználta a hasonlóságot, s „karácsonyt csinált” haragosának. A borsodi lapokban megjelent kép mellett ott áll az is, hogy a férfi Vácról szökött. Nagy Józsefet viszont lehet látni Miskolcon.

Nagy József úgy látja, hogy a feljelentő nemcsak őt, hanem a rendőröket is bajba keverte, mégpedig tudatosan félrevezetve őket. Jól tudja, hogy a feljelentők védettek, mert eleve névtelenül operálnak.

Ha a rendőrök tudják is, ki volt, titokként kezelik. Ha viszont még nem tudják, ki volt a feljelentő, kis szerencsével felderíthető a személye, a hozzá vezető nyomok egy része bizonyíték is lehet.

Nagy Józsefnek a kapitány azt írta, hogy szeretné, ha csak jó élményei lennének a miskolci rendőrök részéről.

Nagy Józsefnek igen jó élmény lenne, ha belemosolyoghatna a feljelentő képébe. Gondoskodik például arról, hogy ez az írás hozzá is eljusson, és ezt olvasván a hideglelés kerülgesse.

A mindenképpen békésre tervezett szeánszon Nagy József a három rendőrt is szívesen látja.

A faxot ne hozzák.

Izing Antal

Kisangyal 2010.03.09. 01:56:04

"Ősi női magyarázat"

:DDD

Chaby 2010.03.09. 02:41:15

@Szondi két apró tesztje: jesszum pepi! Ez mi ez? Való vagy kitalált?

Sics68 2010.03.09. 03:29:55

Üdv!

***
amenatyam 2010.03.08. 22:31:01

Basszus, ez az egyed a jelek szerint azt olvasta ki az általam írtakból,hogy én jogszerünek vagy normálisnak tartom a rendőrség eljárását?! Miért adnak személyi számot az ilyen, szövegértésre képtelen kreténnek??

***

blueby
> Nem törték rá az ajtót, nem semmiért mentek érte,
> nem, nem eshet meg bárkivel, csak azzal, aki valamilyen
> törvénysértés miatt bekerül a "gépezetbe".

Majd egyszer rájössz. Több embert ismerek, akihez "semmiért" mentek ki...

Egyiket utóbb felmentette a bíróság. Hogy az ítélet előtt kicsit ültették előzetesben, meg hogy az amúgy legalális vállalkozása közben tönkrement? ...

De több rendőrtiszttel megesett már, hogy komoly "nyomozati cselekményeket" foganatosított ilyen-olyan gazdasági ügyekben - amiknek utóbb felmentés és kártérítés lett a vége (a legszebb amiről tudok egy 70 millás kártérítés volt) - és az ügyben eljáró rendőrtiszt az ügy során/közben/végén leszerelt, és láss csodát, remek állást kapott a bevádolt vállalkozás konkurensénél.

De te hidd csak azt, hogy veled nem eshet meg...

bye
Sics

karczagdaniel · http://prestonline.hu 2010.03.09. 03:50:16

@hagyma:
segghülye vagy.
vagyis mit beszélek, tök jó fej vagy.
még hogy ne lófráljunk éjszaka a terhes nőnk mellől...könyű azt mondani neked, 15 évesen, iskolásként. én például olyankor dolgozom...

levi009 2010.03.09. 04:00:43

Mocskos citrom rugdosók. Remélem, egyenként fogják utcára rugdosni az összes naplopó senkiházit, akik ilyen aljasságra képesek! Mindegy hogy bűnös-e egy ilyen ügyben az anyuka, avagy sem. Továbbá a szemkilövetőket, -kilövőket, 20 centiről gázt fújókat.
Amíg csak 1 is van ezekből a hivatalokban, megvetem a magyar rendőröket...
Szakadt volna a fejük a vén botoxos öreganyjukba!

minibrumi 2010.03.09. 07:44:14

Végigolvasva a cikket több dolog is tisztázásra szorulna. Az mindenképp elszomnorító, hogy nincsenek tekintettel az ember egészségügyi állapotára.Lehetett volna akár cukorbeteg akár epilepsziás az előállított, komoly gondok lehettek volna.
Az, hogy az előállítás megtörtént, azt megelőzi mindenképp egy idézés! És ahogyan már írták, azt valószínüleg nem vették át. Kevesen tudják, hogy amennyiben egy tértivevényes levél úgy megy vissza a feladóhoz, hogy a címzett nem kereste, azt 15 napon belül kézbesítettnek kell tekinteni. Elgondolkoztató az is, hogy a hölgy azonnal jelezte, csak ügyvéd jelenlétében hajlandó nyilatkozatot tenni. Én ezt nem tudtam, mert még nem volt ilyen helyzet életemben. A legjobb tudásom szerint nyilatkozatot ügyvéd nélkül is meg lehet tenni, mely ha esetleg terhelő lenne önmagára, később visszavonható.
Sajnos a gazdasági bűncselekmények igen elszaporodtak, így a rendőrség is kellő kíméletlenséggel kezeli az ilyen ügyeket.
Nagy valüószínüséggel ez a hír nem fog a médiában nagy port kavarni, senki nem akarja lejáratni magát, mert eléggé sántit a történet.

somkötőhídfékszerű (törölt) 2010.03.09. 08:03:47

A mai magyar valóságban örüljünk,hogy nem térdeltek a hölgy nyakára és nem rugdosták ki belőle a gyerekét "rendőreink" !!

dz02 2010.03.09. 08:40:25

ha ez így igaz ahogy leírtad, fel kell jelenteni a rendőröket.

Fehérvár Kapitány 2010.03.09. 08:49:55

Ez valami novelláskötetből van kiollózva?

májgeriberi 2010.03.09. 09:17:14

az már volt, hogy ezért tart itt az ország

Alexitoxicum vincetoxicum 2010.03.09. 09:23:04

Örüljön kismama, hogy élve megúszta. Ebben az országban a rendőröknek MINDEN törvényszegéshez joguk van. Bármit tesznek az ügyészség kimossa őket. Nem a bűnözőket kell terrorizálni, hanem dolgozókat indokolatlanul, mert ezzel lehet ilyen morális állapotú országban "fegyelmet" tartani. Féljen mindenki, mert nem tudhatja mikor és miért viszik be. Még csak egy adat: az ügyészség hatásfoka 98% (ez jóval meghaladja a pápai tévedhetetlenséget!) Ami a hivatalos rágalmazók (ügyészek) koncepciója, azt be is bizonyítják. Mindenáron... (Politikusoknál ez a koncepció az ártatlanság.)
Ugye senki se gondolja, hogy az ország eljuthatott a jelenlegi morális és gazdasági állapotba a bírók és ügyészek tudta és közreműködése nélkül?

molnisz 2010.03.09. 09:31:46

@AlexWolf: A tesómat egyszer ugyanígy elvitték éjjel, mert rossz címre küldözgették az idézést neki. Tiltott gépjármű átadással volt megvádolva, amelyet a bíróságon kellett tisztáznia.

Fischer 2010.03.09. 10:26:37

hm...

ha jól értettem, bruttó 350 ezer forint, vagyis 70 ezer ÁFA a tét.

ez komoly tétel ám, amiért nem mert kimenni az APEH revizor, na meg főként a volt üzlettárs nem is mert az APEH-hoz menni, hiszen akkor róla is kiderülhetett volna egy s más, aztán bukta...

sokkal egyszerűbb volt rendőrt küldeni a kibaszáshoz, ami egy erre az értékre szóló színleltnek feltüntetett szerződéssel még nem igen lehetett volna elérni a leírt formában, emiatt úgy vélem, van némi idegenkezűség a kibaszásban, konkrétan valaki ismerős intézte a kapitányságról...

a posztot elolvasva az alábbi megoldási koncepció körvonalazódik előttem, ha a saját családom volna érintett hasonló esetben.

az asszony nem nyit ajtót éjjel senkinek.

ha rendőrként azonosítja magát az ajtón keresztül szóban az illető, akkor az asszony önszorgalomból kérhet nevet, azonosító számot, kapitányságot, valamint azt, hogy miért is dörömbölnek, a kapott adatokat ellenőrizheti telefonon, de akkor sem nyit ajtót, megkéri őket, hogy jöjjenek vissza reggel. emellett én tudni fogom, kit kell utána keresni, hogy az ajtóról lerugdosott külső burkolat árát leverjem.

megpróbálhatnak bejönni, de nem fog összejönni. apámmal mi csináltuk a bejárati ajtót... :-)))

a postban leírt helyzetben én nem jelentenék föl senkit, de a résztvevö rendőröket egyenként megkeresném a barátaimmal támogatva és a felismerhetetlenségig verném, mintegy okulásképpen a többi testületi tag számára, hogy ha náluk hiányzik az empátia, akkor nálam, őket az adómból eltartó állampolgárnál is...

ha nem értenének belőle, akkor meghalnának.

azt gondolom, jelen helyzetben ez az üzenet volna az egyedüli megfelelő a testület számára, aminél már talán megfontolnák, hogy hogyan intézkednek, mert végre nyilvánvalóvá válna számukra, hogy nekik is van vesztenivalójuk és nem tehetnek meg bármit büntetlenül...

...és igen, leszarom, hogy ez önbíráskodás és pszichopata is vagyok...

...ráadásul szemét módon elvárom, hogy a pénzemért cserébe rendet tartsanak, de számomra elfogadható, emberi módon, ne karhatalomként, hanem szolgáltatóként tevékenykedjenek, tehát ha a befizetett adóm mellett megpróbál valaki meglopni, akkor a rendőrség vigyázzba áll és megkeresi a tolvajt, ne nekem kelljen megtalálnom, ne nekem kelljen nézegetni a kelletlen pofájukat, mikor le akarják zárni az ügyet én meg odaviszem nekik a tettest és a bizonyítékokat, ne nekem kelljen sarokba állni, mert az ő balfaszságuk miatt nekem kell odavinnem a tettest és még lehetne sorolni...

amilyen a mosdó, olyan a törölköző.
ha g.ci módon baszogatják a parasztot, ugyanazt fogják visszakapni!

captain morgan 2010.03.09. 10:55:04

Tesóm hozzám van bejelntkezve. Dolgozott egy kajafutár cégnél, akiktől erősen vitás ügy közepette vált meg. A cég feljelentette. Pénteken a postás bedobta hozzánk az értesítőt az idézésről, amit hétfőn vettem fel (tegnap). Az idézés tegnapra szólt.
Ennyit az idézésekről.

ViraLMinD 2010.03.09. 12:54:05

Majd amikor a politikai elit 99%-at igy ejfeltajban viszik be sikkasztasert ,csalasert ,lopasert ami az itt szobanforgo esetleges csalasnak a tobb 10.000 szerese ,akkor lesz ez jogos intezkedes ,addig bekaphatjak a fszom a droid rendorok es a politikai elit 99%-a is.

Agyalap 2010.03.09. 14:01:54

@ViraLMinD: Álmodsz kisfiú...
Az ügyek 99%-a soha nem fog kiderülni, hacsak nem sérti valaki más érdekeit...

Charles63 2010.03.09. 14:42:29

@váj mí: Én aktívként ís így dolgoztam! Van 2 gyerekem, igaz, hogy a feleségem volt terhes velük, de tudom min ment át.Ja, és nem minden rendőr bunkó! Én, és hozzám hasonlóan sokan azért jöttünk el a testülettől nyugdíjba, amikor megtehettük, mert pont az ilyen esetek miatti általánosítgatást nehezen viseltem. Velem együtt távozott sok rutinos öreg róka. MOst nézzék meg, kik vannak az utcákon szolgálatban! Hatalomvággyal felszerelkezett nemkatonaviselt, tapasztalatlan ifjoncok!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.09. 15:31:05

@karczagdaniel:
ironia
amugy meg itt is egy/1/ telefon engedelyezett
ugyvednek, vagy rokonnak
se tobb se kevesebb
48 eves
neha en is dolgozom ejjel
/azert tennek fogadast, hogy nem meloban volt, ez csak olyan megerzes az egesz szituacibol, kesz, mindenkinek vannak megerzesei/

Sics68 2010.03.09. 15:46:29

Üdv!

captain morgan 2010.03.09. 10:55:04
> Tesóm hozzám van bejelntkezve.
> Pénteken a postás bedobta hozzánk
> az értesítőt az idézésről, amit
> hétfőn vettem fel (tegnap).

Egen, azonos címen lakó közeli családtag átveheti.
> Az idézés tegnapra szólt.

Vasárnapra idézték be???

Agyalap 2010.03.09. 16:24:54

@Sics68:
hétfőn vettem fel (tegnap).
Az idézés tegnapra szólt.

Tegnap=hétfő mint az első mondat mutatja...

Sics68 2010.03.09. 18:09:50

@Agyalap:

Au, igazságod vagyon, bocs!

nyulambulam 2010.03.09. 20:55:09

Aki leszólja a fehér kenyeret, jó ember nem lehet...

Sics68 2010.03.09. 22:54:47

@Füredi maestró:
Látod, ilyenkor (mikor valaki hétfőn kapja meg a hétfőre szóló idézést..) szeretném tudni, hogy mit mondasz...

@Agyalap:
Jut eszembe: a tesódnak célszerű volna sürgősen megkeresni a rendőrségen az ügye előadóját.

Ezt lehet sszemélyesen vagy telefonon, én inkább telefonálnék.

Mikor eléri az illetékest, mondja el neki, hogy későn kapta meg az idézést (ezt, mármint az átvétel dátumát ugye az előadó a tértivevényen látni fogja, meg a postás kis könyvében is benne kell legyen ahol aláírtad) és a tesód kérdezze meg, hogy mikorra menjen így most be, mi legyen... Ha az előadó látja, hogy az akit ki akar hallgatni be akar menni, nem pedig elbujdosni, akkor vélhetőleg nem küldi ki érte éjjel egykor a meseautót :)
/ Gondolj arra, hogy az előadó mit akar: nyugisan kihallgatni a tesódat. Neki se, meg a rendőrségnek se hiányzik az idézett személy előállításával járó procedúra... neki(k) az a jó, hogy ha az akit beidéztek bemegy magától.../

Persze előtte érdemes lehet ügyvéddel beszélni (vagy ügyvéd társaságában érkezni a kihallgatásra...) - ez persze függ attól is, hogy mi a tényleges tényálladék...

bye
Sics

cbc 2010.03.09. 23:04:26

Köszönjük a görcsölő és keményedő hasú (vajon reggelre már sziklakemény lett?) kismama hatásvadász - ám minden valószínűség szerint nem igaz történét.

Csodálom, hogy merte ezt az Index kitenni, mert akkora kamuk vannak benne, hogy az valami szédületes - pl. ritkán szoktak arrafelé reggelit osztogatni, nem beszélve a többiről.

2010.03.09. 23:10:45

Nem értem én, mi itt a probléma... Szemét nem lőtték ki... könnygázzal nem fújták le... az ujját se törték el... ok, ok, levetköztették... igen, igen, a folyosón, az is ok... de a fenekében nem turkáltak... Igazán meg lehet elégedve. Még csak meg se verték!
Félreértők kedvéért: Itt most cinikus akartam lenni. Egyébként sajnos tény, hogy kis hazánk rendőrsége nem üti meg a mércét. Sötét, korrupt, bűnpártoló politikai bérmunkások.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.03.10. 03:13:22

Tanulság: éjszaka nem nyitunk senkinek ajtót. Mondjuk jó ajtó is kell hozzá...

Nekem olyan van ami jó, délelőttre talán végeznének vele (hacsak nem plasztikot használnak).

Agyalap 2010.03.10. 09:52:50

@Sics68: Szerintem összekeversz minket, az én tesóm küldte az idézést, nem kapta :)
@cbc: Gratula az empátiával teli hozzászólásért. Bár magam is hatásvadásznak tartom a posztot, de az alapvető igazságtartalmát nem merném kétségbe vonni... Anyuka igenis tegyen rá egy lapáttal, ugyanis ha el lehet valamit intézni nap közben is az ügyvéddel - akkor senkit ne rángassanak be az éjszaka közepén, hogy órákat bent rohadjon az őrsön egy kurva szó tájékoztatás nélkül. És akkor még nem ejtettem szót egyetlen hónap terhességről sem...

felka 2010.03.10. 12:51:52

@blueby:
hogy jön ide a gárda??
de neked elárulom:
felőlem lehet gárda...lehet jobban működne mint a rendőrség.

demagóg duma?
lehet..csak tudod állandóan azt látom hogy a gyengékkel "lépnek fel határozottan" amikor nem kéne,amikor valóban szükséges lenne szart sem csinálnak.
hát ezért aggódom, ha megengeded,
ne húzd fel magad ezen

empátiából egyes

The Persuaders · https://youtu.be/t99QQIXez4M 2010.03.10. 20:28:46

459! :)
Ez micsoda ország gyerekek! Ezt a NŐ-t, leendő anyát így megalázni! Lehet, hogy megijedt, de ezt a baxxki, hogy nem telefonálhat, nem értesítheti a hozzátartozóit. Uhhh.. kiráz a hideg... Az más kérdés, hogy mondjuk valakinek a rosszindulatú feljelentésén múlhat meg sem született gyermeke élete. másokat meg meg se lehet/mernek közelíteni, mert politikusok?
Egészen egyszerűen nem értem: ha nem tartana az ember lánya a következményektől biztosan feljelentené a rendőrséget. (Lehet azért gondolkodok így, mert én a világnak ebben a keleti szegletében szocializálódtam?)
Na de.
Nem jó kis pöcsnek születni, de ez van: így élünk mi, 2010, eljött a mi országunk, ami a Feri országa.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.03.10. 23:24:02

@The Persuaders:
ez nem Feri orszaga
sikerult 20 ev alatt lerombolni sok-sok mindent amiert 200 eve kuzdenek nyugaton s amerikaban
congratulation

cso zsi 2010.03.11. 02:56:34

Azért Amszterdamban sincs másképp (csak egy picit).
Hajnali fél négy kor hazatérés a szállásra, ágybadőlés, horkolás.
egy óra sem telt el, amikor elhangzott a "Rendőrség kinyitni" típusú felszólítás, lámpával a szobába világítás, "jézusom, mit tettünk, és mikor?" agyon át futó kérdés.
Kómából ki, egyikünk próbál angolul értekezni velük, épp az, akit keresnek.
Iratokra rákérdezés a részükről, valamint közlik, hogy "megtalálták az ellopott autónkat" (nemrég jöttünk vele haza), és az iratokat kivették megőrzésre, délelőtt átvehető a ker.kap.-on.
Aztán kiderült, hogy ők órákkal korábban tényleg "megtalálták" a kocsinkat, abban a parkolóban, ahol hagytuk, tárva-nyitva hagyott ajtóval. Hármunk közül valaki igen balfék volt.

Hiánytalanul visszakaptunk mindent.

cso zsi 2010.03.11. 02:57:46

Azért Amszterdamban sincs másképp (csak egy picit).
Hajnali fél négy kor hazatérés a szállásra, ágybadőlés, horkolás.
egy óra sem telt el, amikor elhangzott a "Rendőrség kinyitni" típusú felszólítás, lámpával a szobába világítás, "jézusom, mit tettünk, és mikor?" agyon át futó kérdés.
Kómából ki, egyikünk próbál angolul értekezni velük, épp az, akit keresnek.
Iratokra rákérdezés a részükről, valamint közlik, hogy "megtalálták az ellopott autónkat" (nemrég jöttünk vele haza), és az iratokat kivették megőrzésre, délelőtt átvehető a ker.kap.-on.
Aztán kiderült, hogy ők órákkal korábban tényleg "megtalálták" a kocsinkat, abban a parkolóban, ahol hagytuk, tárva-nyitva hagyott ajtóval. Hármunk közül valaki igen balfék volt.

Hiánytalanul visszakaptunk mindent.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.03.15. 16:18:57

Hatalmas részvétem a posztírónak, és őszintén örülök, hogy mind ő, mind a baba az elszenvedett dolgok ellenére is jól vannak. Ilyen esetek kapcsán jön elő belőlem nő létemre az állat, és legszívesebben nekiesnék a lelkiismeretlen tahó állatjának bármely kezembe kerülő tompa tárggyal, hátha a feje répának nézése és aszerint való kezelése után gyúlna valami világosság odabenn.

Inquisitor-Vatican 2010.03.25. 16:10:45

Amennyiben a terhes nő a hatósági intézkedés folytán bármilyen lelki,fizikai sérülést szenvedett el,mely a magzat egészséghez,élethez való jogát közvetlen veszélynek teszi ki,egyértelmüen hivatali büncselekmény történt.

Hivatali büncselekmény esetén elsősorban a sajtóhoz kell fordulni,majd a Pest Vidéki Ügyészségi Nyomozóhivatalhoz,természetesen jogi képviselet kiséretében.Ajánlom a NANE vagy más emberjogi szövetséget.
A Rendőrség nem érdemel toleranciát.Ha hibáznak el kell tiporni őket.

A Rendőrség ma nagyobb veszélyt jelent a társadalomra,mint egy bünöző.Kaptunk agyonlőtt pénzváltót,elgázositott kisgyermekeket,naponta történik rendőri brutalitás.Egy alvilági keresztapa sem nyul egy terhes nőhöz,a balkáni magyar rendőr igen.

A fenti esetekhez hasonló ügyek miatt figyelmezteti Magyarországot rendszeresen az EU Emberjogi Bizottsága.

Az áldozatnak ajánlom,hogy keressen fel egy sztárügyvédet,aki presztizskérdésből vállaja fel az ügyet.
süti beállítások módosítása