Tékozló Homár

Példátlan: Homár-kommentelőket fenyeget az Aeroviva

2010.04.22. 14:33 | szily | 614 komment

Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés.

A sztori úgy indult, hogy kaptunk egy sajnos teljesen szokásos panaszlevelet Zsuzsától. Arról szólt, hogy a Naiv Ügyfél szerint az Aeroviva utazási iroda nem tett meg mindent a Párizsba vitt utasaiért, akik a városban rekedtek, miután a vulkánkitörés miatt leállt a légiközlekedés. Zsuzsa két dolgot fájlalt különösen: hogy az iroda híján az utasoknak kellett hazatérési lehetőségeket keresniük, illetve hogy már megállapodtak abban, hogy az iroda busza fejenként 20 ezer forintért elhozza őket Müchenig, amikor a cég egyszer csak 30 ezerre emelte az árat.

A poszt megjelenése után két szálon futottak az események

a)  az Aeroviva elkezdte perrel és rendőrségi feljelentéssel fenyegetni a Homárt. Ez nem példátlan dolog a praxisunkban és a homársággal jár, ezzel semmi baj sem volt.

b) Az Aeroviva elkezdte levadászni a kommentelők között megjelent saját ügyfeleit, illetve más hozzászólásírókat. Először is  felhívták Zsuzsát, aki az eredeti panaszos levelet írta. Nem vagyok jogász, így semmit sem állítok erről, de nekem amatőrnek már önmagában neccesnek tűnik, hogy az utaslistájuk alapján beazonosítanak valakit, majd a számát felhasználják. Beszéltem Zsuzsával, aki elmondta, hogy az Aeroviva vezetőjeként, Gy. F. néven bemutatkozó telefonáló "ordenáré stílusban" kezdte a beszélgetést, őt szóhoz sem hagyta jutni, és feljelentéssel fenyegette, ha nem ír egy helyesítést az ügyről a Homárra. Olvasónk erre term,észetesen nem volt hajlandó. Amikor közölte az állítólagos Gy.-vel, hogy a telefonja rögzíti a beszélgetést, a férfi azonnal lecsapta a kagylót. A felvétel olvasónk birtokában van.

Ugyanígy járt az az Ingrid nevű kommentelő, aki nem járt Párizsban, korábban viszont voltak rossz tapasztalatai az Aerovivával, amiket 3 kommentárban megírt nekünk. Ingrid saját néven írt. Nem kellett volna. Gy. F.  őt is többször felhívta szerdán és megfenyegette arra az esetre, ha nem szedi le a kommentjeit. "Köpni-nyelni nem tudtam az arrogáns stílus miatt" - emlékezett a kommentelő. Az első beszélgetésük után Ingrid jelezte, hogy gyereket kell fürdetnie, Gy. F. ezután egymás után jó párszor felhívta, végül olvasónk férjével beszélt, akivel ultimátumként közölte, hogy ha háromnegyed kilencig nem szedik le a kommenteket, rendőrségi feljelentés lesz a vége. Ingrid kikészült, megijedt, így kérésére a posztokat tegnap leszedtem. Szomorú pillanat volt ez a Homár életében.

Csütörtökön beszéltem telefonon még egy párizsi utassal. Ez az egyelőre neve elhallgatását kérő ügyfél leszögezte, hogy a posztunkban leírtak teljes mértékben megfelelnek a valóságnak, amit a partnerével együtt adott esetben hajlandóak bíróság előtt, tanúként is megismételni. Nem igaz, amit az Aeroviva a kommentek között is állított, hogy ők kerestek volna lhazajutási ehetőséget, az utasoknak kellett buszért telefonálgatniuk - állítja ez az ügyfél. Megerősítette, hogy az idegenvezető először a cég nevében felajánlotta a 20 ezer forintos mücheni fuvart, amit az utasok elfogadtak, majd beszélt a főnökével, aki közölte, hogy az ár 30 ezer.

Itt tart most az ügy, érdeklődve várjuk, hogy az Aeroviva folytatja-e a példátlan ügyfélriogató hadjáratát.

Update 1: Csütörtök éjjel lezártam a kommentelési lehetőséget, mert rengeteg gyalázkodó hozzászólás jelent meg, ellehetetlenítve a moderálást. A Homár az ügyben helyteleníti az Aeroviva ügyfélkezelési gyakorlatát, és nekünk is az a véleményünk az eddig mindkét oldalról elhangzottak alapján, hogy a cég segítőkészebben is eljárhatott volna a kis csoport utassal. De ez sem jogosít fel senkit az alkalmanként minden határon átlépő szitkozódásra és a cégvezető személyének mocskolására. Mindezek miatt a cég válaszát tartalmazó posztban is lezártam a további hozzászólás lehetőségét. A Homár

Szűrt kommentelők
süti beállítások módosítása