Tékozló Homár

96 euro az ingyenes OpenOffice-ért

2010.05.06. 10:05 | jackyll | 270 komment

Péter saját kárán tanulta meg, hogy kötőjeles domaineken nem regisztrálunk. Az igen jól hangzó nevű www.top-of-software.de oldalról próbált meg letölteni egy ingyenes Openoffice-t, így nyilván fel sem tűnt, hogy minek ehhez regisztráció, illetve, hogy az pénzbe is kerül:

A lényeg, hogy az ember ingyen szoftvert keres, pl openoffice-t. A google kidobja a www.top-of-software.de-t, odamegyek, csak német az oldal. Nem tudok németül, de azért egy ingyenes program letöltése nem gond. Nem indult el a letöltés, valami tökölődés volt. Mást is csináltam közben, még mindig nem megy. Akkor regisztrálok, gondoltam, gyorsan beírtam az adatokat - én barom - majd elküldtem. De a letöltés továbbra sem ment.

Leszedtem máshonnan ami kellett, ezt az ablakot meg becsuktam a francba. Tegnap - 3 héttel később - kaptam egy számlát, hogy regisztráltam erre az oldalra, és havi 8 euró lesz a tartalom elérése, fizessek 96 eurót 1 évre előre. A szerződés tartama 2 év. Először azt hittem vicc, aztán teljesen lefordíttattam magyarra a rizsát. Továbbra is vicc, de már nem tudok röhögni rajta. Magamon röhögök.

Néztem az index fórumon is vannak ilyenek, mint én, nem túl régi dátummal: ingyenes sw letöltése után kaptak egy 96 eurós számlát ettől a gémmbéhától. Mit lehet csinálni? Fizetni nem akarok, van egy emelt díjas telefon, email-ra nem válaszolnak.

Örülnék, ha ti, vagy a kommentelők tudnának segíteni, hogyan lehetne pl. a német fogyasztóvédelmet, vagy valamilyen internet rendőrséget belevonni az ügybe.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 16:25:06

@Rosszindulatú Vászka: Jól mondod. De majd lerántjuk a szintünkre.

@norbert79: "Elsőő"

Ezt rosszul mondtad. De a többit jól.

(De-vel sem kezdünk mondatot.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.06. 16:25:30

Ember! Valós adatokat adtál meg egy ilyen szaron?

Amúgy meg openoffice.org...Jájj.

Megoldás? Nyomd fel őket esetleg a német fogyvédnél, hogy félrevezettek, hátha.

Rosszindulatú Vászka 2010.05.06. 16:26:03

Azért ami még hibádzik a sztoriból, hogy a legtöbb fizetős programot, amit valami okból ingyér kapok, meg a legtöbb fizetős szolgáltatásot két lépésben tudom regelni, ellenőrző méllel és/vagy adatok egyeztetésével. Itt valami még mindég nem kerek. Egylépéses reggeléshez számlát kapni nem életszerű.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.06. 16:26:49

@atpijkamo:
A szervereket valóban, de a hálózatot miért tehermentesítené már? A gerinchálózatot ugyanúgy terheli, mint ha szerverről szednéd. Amúgy meg egyéni szinten leszarom hogy ha nekem 5 perc leszedni pl. szoftverbázisról, és fél óra torrenten keresztül.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.06. 16:27:25

Jut eszembe, az mitől lehet, hogy a Zapehnek fogalma sincs, hogy a saját magából kiszenvedett bevallást hogyan kéne kitölteni?
Ez egy vicc.
Jövőre adócsalok, mert ezért én nem vagyok hajlandó többet fizetni, ami itt állam és közigazgatás címén folyik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 16:29:35

Mielőtt bárki követ vetne rám. Nem pártolom a lenyúlós cégeket, akik szinte semmi szolgáltatásért megvágnak gyanútlan polgárokat. Nem támogatom, hogy nyílt szoftvereket hozzáadott érték nélkül horror összegért áruljanak. Szarjanak sünt!

De ha valaki megrendel valamit, beleegyezik a feltételekbe, akkor teljesítse amit vállalt. Nem volt a 96 euró (192 két évre) elrejtve. Ők ennyire tartják a portékájukat. Nem kell megrendelni.

akikaztmondjákni 2010.05.06. 16:29:37

Jaaaa.Ez a hétvégi, nem az:)

buffybot 2010.05.06. 16:33:27

@Zabalint: Igazad van, hiszen ha odasétálnak hozzánk, hogy kap egy ingyen habverőt csak töltse ki ezt az adataival meg írja alá ezt a pároldalas szerződést ami ráadásul nem is az anyanyelvén íródott , akkor nyilván elhajtjuk az illetőt melegebb éghajlatra. És a posztoló szavaiból sem azt lehetett kivenni, hogy sosem látott még gépet. Tehát aláírom amit mondasz, az ilyen emberek valóban naív együgyű teremtések, egyszerű lelkek.
Én csak azt mondtam, hogy az sem különb itt toporzékol, hogy márpedig ki kell fizetnie, mint pl atpijkamo. Ők nyilván nem olvassák el az olyan hozzászólászólásokat amiben az okosabbak leírják, hogy az ilyen és ehhez hasonló elven működő honlapok üzemeltetői csalók, gyakorlatilag tolvajok. Az internetes vásárlás többnyire úgy működik, hogy az ember utal és kap érte valamilyen terméket vagy szolgáltatást. Ha nem fizet, nincs szolgáltatás. Ezáltal maximum erkölcsileg vonható kérdőre az ember, mert ugyan nem fizetett, nem tett eleget a megállapodásnak de ugyanakkor nem is kapott előre semmit. Ha az ember letámadják emailben, hogy fizess mert adtunk neked valamit, és te belementél a feltételekbe az valószínűleg átverés, mert mint ahogy mi sem küldjük el előre a cipőt vaterán, hogy majd ha megérkezett a csomag akkor utald a pénzt haver, úgy egyetlen egy szolgáltató sem fog így tenni.
Egyszóval engem idegesítenek azok akik itt pattognak, a tudatlanság önmagában nem bűn, nem kell valakit kárhozatra ítélni, mert hibázott...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 16:33:29

@Zabalint: Azért tudja tehermentesíteni a hálózatot, mert a közelebbi gépekről is le tudja szedni, nem kell a világ másik felére menni érte. Olvass utána.

Mert még fél óráig nem bírod ki OpenOffice nélkül. Eddig hol voltál? Egy órája születtél?

Egyéni szinten leszarod. Ezért tart itt az ország! :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 16:39:04

@buffybot: "tudatlanság önmagában nem bűn"

A tanulni vágyó tudatlan nem bűnös. Az ignoráns tudatlan, az a bűnös.

A kvantumelméletet nem ismerem, tudatlan vagyok ezen a téren. De nem is használok a kvantumelmélet ismeretén alapuló dolgokat. Ha használnék, előbb megpróbálnám megérteni. És amíg nem értem, nem pofázok bele, nem osztom az észt.

buffybot 2010.05.06. 16:46:53

@atpijkamo: Szerintem ha a posztolót megkérdeznék beleegyezett-e a feltételekbe nem azt mondaná, hogy igen csak később meggondoltam magam, hanem azt, hogy "há' én csak pipátam, me' különben nem ment tovább". Nem vállalt az semmit, csak elcseszte. Akkor lenne igazad, ha azt írta volna Kedves Homár megrendeltem félévi GameStar előfizetést, de közben rájöttem hogy nem tudok olvasni, de ők most kérik a pénzt a kiszállított újságokért! Mit csináljak? Fizetnem kell??? Kérlek segítsetek!
Egyébként ha téged trükkös módon átvágnának, és aláírnál egy szerződést mit mondanál?
Még mindig tartom amit mondtam, a posztoló tök hülye, de vannak it hülyébbek is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.06. 16:55:03

@atpijkamo: Másik meg tök alap, hogy kicsit is gyanús reghez nem adunk meg valós adatokat...

galgoczy 2010.05.06. 16:55:50

@AlulírottFentemlített: Te az értetlen vagy, azt látom :)

A fikázásban legyél valamelyik, én meg nem fikázom :)

Üdv,
G.

buffybot 2010.05.06. 16:56:29

Nem osztom az észt.Az olyanok osztják mint Te akik már küldenétek a postára, hogy utaljon.
Azért fizessen, mert becsapták?

Egyébként valszeg azt hitte akkor tud, letölteni a honlapról, ha regisztrál, mert sok siteon ez a feltétel. Annyi a hasznuk, hogy küldözgethetik az embernek a reklámot miegymás. A kollega kapkodott nem olvasott pipált, szereti a címét büszke a nevére, nem füllött a foga ahhot, hogy Kis Pistit írjon az ő ősmagyar családneve helyett, erre jött a levél, hogy fizessen. Senki sem fogja onnan kötelezni, hogy fizessen ki 100 eurót, de ti itt néhányan mégis ezért lobbiztok. Az ország azért is tarthat itt -ha már itt tartunk- mert sok az ilyen "aki hülye haljon meg!" típusú vélemény. Biztos azért vagy ilyen mert már te is jártál pórul, és pengettél he? :D Dögöljön meg a szomszéd tehene is :D:D:D

májgeriberi 2010.05.06. 16:57:16

nem valószínű, hogy eljárást indítanak ellened Németországból 100 euróért ha esetleg nem fizetnél

iszta szi szamdú

galgoczy 2010.05.06. 16:57:43

@Pittykapitany: Na tessék, és rossz kommentre válaszolok... pff.

májgeriberi 2010.05.06. 17:03:46

"Nem osztom az észt.Az olyanok osztják mint Te akik már küldenétek a postára, hogy utaljon.
Azért fizessen, mert becsapták?

Egyébként valszeg azt hitte akkor tud, letölteni a honlapról, ha regisztrál, mert sok siteon ez a feltétel. Annyi a hasznuk, hogy küldözgethetik az embernek a reklámot miegymás. A kollega kapkodott nem olvasott pipált, szereti a címét büszke a nevére, nem füllött a foga ahhot, hogy Kis Pistit írjon az ő ősmagyar családneve helyett, erre jött a levél, hogy fizessen. Senki sem fogja onnan kötelezni, hogy fizessen ki 100 eurót, de ti itt néhányan mégis ezért lobbiztok. Az ország azért is tarthat itt -ha már itt tartunk- mert sok az ilyen "aki hülye haljon meg!" típusú vélemény. Biztos azért vagy ilyen mert már te is jártál pórul, és pengettél he? :D Dögöljön meg a szomszéd tehene is :D:D:D "

ez egy hülyeség

Szélpörgő 2010.05.06. 17:41:12

Regisztrálsz egy olyan helyre aminek a nyelvét nem beszéled és megadod az igazi címedet, meg az adataidat? Megérdemled! Fizettessék ki veled, ha kell peres úton. Ebből majd talán megtanulod, hogy a zinternetországban az anonimitás a menő. :) Abba nem megyek bele, hogy free software-t miért regelős oldalról meg ilyenek, mert azt hiszem nem vagy teljesen menthetetlen eset. :)

Leonard Zelig 2010.05.06. 17:54:20

Mehetsz BKV-ellenőrnek: nem beszélsz idegen nyelven, buta vagy.

igazságos 2010.05.06. 18:38:41

@májgeriberi: Szerintem meg te nem érted ezt az egészet. Nem azért fizessen, mert becsapták. Hanem azért, mert okosnak hitte magát, és regisztrált. Ahelyett, hogy előbb utánanézett volna a google-ban. Sok helyen van regisztrálás, de a csalók a hülyékből élnek, akik fizetnek. Nem ész nélkül kell mindenfélét mindenhova beírogatni, előbb körül kell nézni.

májgeriberi 2010.05.06. 18:42:27

@igazságos: nem lehetsz ennyire naiv!

Ma már nem! Hol éltek ti ilyen felfogással?

A számlád is megnézed mielőtt kifizeted vagy csak elhiszed amit mondanak!

úgy kell neked!

romesz 2010.05.06. 18:49:18

erre mondjak: aki hulye haljon meg.

májgeriberi 2010.05.06. 18:51:34

vagyis hogyan lehet vissza lapátolni a szart a lóba?

lomposfarkas 2010.05.06. 19:17:45

Na mosmár mocskosul érdekel, hogy a farokba találta meg a jól képzett posztoló a német lapot! Mer nekem a bing se hozza az első 50 találatban!

Megdobbent 2010.05.06. 19:23:11

Erdemes atruccanni az index forumra es megnezni a netert rovatot, szarraelemeztem ezt a temat, nem ujdonsag.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.06. 19:45:20

ingyen semmit nem adnak. még a blaha lujza téri levesosztás sem ingyenes: drágán meg kell fizetni érte, hogy beállhass a sorba.
@lomposfarkas: ehhez tehetség kell :)

igazságos 2010.05.06. 19:55:34

@májgeriberi: Idiótákkal nem vitatkozom többet. Szerintem kezeltesd magad, mert fogalmad sincs arról, amit írkálsz.

"Ma már nem! Hol éltek ti ilyen felfogással?"

Dehogynem. Főleg a mai világban! Szerintem meg te vagy a naiv, fogalmad sincs a való életről, azt sem tudod, miről írsz.

májgeriberi 2010.05.06. 19:58:23

@igazságos: miért?

én pont leszarom a szomszéd tehenét

XCat 2010.05.06. 20:03:14

@májgeriberi: Tudod ha te aláírod, hogy nekem adod a házadat, akkor onnantól az az én házam, te meg mehetsz hajléktalannak.
Egy aláírás csodákra képes, aki odabiggyeszti az ősi magyar nevét valahova, ezzel legyen tisztában.

2010.05.06. 20:04:14

KÉTSZÁZ !
Posztolót lehet már sunázni ?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.06. 20:04:51

@atpijkamo:
"Mert még fél óráig nem bírod ki OpenOffice nélkül. Eddig hol voltál? Egy órája születtél?"

Nem, nekem nem kell OpenOffice-t letölteni, mert már régen megtettem. Ellenben ha valami gyorsan kell, messze nem a torrent a legjobb megoldás. A torrent azoknak való akiknek egész nap megy a gépük.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.06. 20:08:55

@buffybot:
Nem tudom milyen gyakran látogatod a Homárt, de ide szórakozni és osztani jár a többség, már 10-ed akkora balfaszságért is ki szokták röhögni a posztolót. Nagyon nagy öngól ez a poszt. Az pedig hogy idegen nyelven jelölt be olyan dolgokat amiről fogalma sincs, mindezt a saját nevével, túlmutat az egyszerű naivitáson. Lehet hogy az hogy ostorozzák a kommentelők, még jót is tesz neki, mert észbe kap tőle, és talán életképesebb lesz. Most ebben a pillanatban van vagy 10 féle ötletem amivel százezreket tudnék lehúzni róla meg a hasonlókról, csak mondjuk én ilyet nem tennék.

Látványpékség 2010.05.06. 20:12:29

Én mindig mondtam Mrs Lipton túl sok embernek van internete!

XCat 2010.05.06. 20:17:44

@májgeriberi: Visszolvastam, négy szintig.. tovább kellett volna?
Ha úgyis téma lett, valaki keressen már nekem egy ingyenesen tölthető openoffiszt, most pont kéne.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.06. 20:22:50

@atpijkamo: és még csak nem is azt az egy portékát, hanem -ahogy más is írtavolt- az egész softwarebázist kínálják ennyiért.
bizony, nekik is fenn kell tartaniuk a serwereket, a nagy sávszélességű, többszálas összekötit, áramdíjat... ha lehal "csak" egy raptor winyó amin tárolják a cuccokat, annak az ára ki sem jön ebből a 25ezresből.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.06. 20:24:02

@CatMother: fellőjem valahová? én úgysem használom. 8-)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.06. 20:26:18

@igazságos: ha ehhez hozzáteszem, hogy ott van a fordítás fülecske amire ilyen esetekben én sem vagyok rest ráklikkelni... 8-)

XCat 2010.05.06. 20:27:02

@salapapa: Aha, lécci, tedd meg. Köszi.

májgeriberi 2010.05.06. 20:30:28

@CatMother: a gugli csodákra képes ;)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 20:37:19

Bikicsunáááááj!
Meg íííízirájder!

XCat 2010.05.06. 20:41:47

@májgeriberi: Hiszek a feladatok megosztásának hatékonyságában:)

eml 2010.05.06. 20:51:11

Az volt már, hogy tudj németül?

Esetleg a guglifordító használata?

www.google.hu/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=open+office+let%C3%B6lt%C3%A9s+ingyen+magyar

hu.openoffice.org/

Letöltős oldalon mindig kamu adatokkal regelünk, hogy ne legyen ilye számlánk.

kaboca36 2010.05.06. 21:00:30

nincs semmi fizetési kötelezetséged.

a regisztácio csak fizetés után érvényes. Nem fizetsz törlik a regisztráciod.

ha bedölsz és fizetsz akkor nyertek

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 21:08:02

Ez a zeurópa a csalok kánoánya!
Ezt én mondom.

trolipotlo 2010.05.06. 21:16:04

HA JÓT AKARSZ, OLVASS EL!!!

Elmondom, hogy mit kell tenned (szintén dajcsban lakom, már túlestem egy hasonló ABO Vertragon):

1. Ne fizess.
2. Majd küldözgetnek mindenféle fenyegetést/számlát. Ezeket ignoráld.
3. Egyszercsak jön a Mahnung vmi inkasszós társaságtól. ERRE AZONNAL KÜLDJ EGY VÁLASZLEVELET "EINSPRUCH" CÍMMEL, AMIBEN KIJELENTED, HOGY NEM TE REGISZTRÁLTÁL!!! Nagyon fontos az ellenvetés (asszem 8 napon belül kell), különben jogerős lesz a behajtás!
4. Még küldenek pár fenyegető levelet, aztán lekopnak.

Egyébként a Google-ban nézz utána az Abo-Abzockereknek, pár óra alatt megtalálod a fentieket németül. Volt már per az ilyenek ellen, de a bíró úgy döntött, hogy ezek érvényes szerződések, mindenkinek megvan a lehetősége elolvasni a feltételeket.

XCat 2010.05.06. 21:21:45

@Sün‼:
Kösz drága.

@trolipotlo: Nem fogja érteni... oroszul is érvényes az einsprukk?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 21:29:42

@CatMother:
Nincs mit!
Énekeljük el, hogy Bikicsunáááj!
Most ezen megakadtam.
Nem kicsit.
Teccik!

A dzsingóbelsz óta nem volt nótám.
De már van!

XCat 2010.05.06. 21:37:05

@Sün‼: Mi a szövege? Vagy az nincs?
A ződre vana, ződre vana ződre vana zőőőőődreeee!!! dallamát javasolnám hozzá.

AlexWolf 2010.05.06. 21:38:18

@Sün‼: Na de hogy lehet egy rigónak és sünnek gyereke??? Azóta is ezen gondolkozok.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 21:42:40

@CatMother:
Itt-e van-e ni:
www.youtube.com/watch?hl=hu&v=gX-Jjl_8dvA
Ez kész!

@AlexWolf:
Nem rigó, cinke!
Nem tudom.
Keresztezték egymás útját.
Vagy áramszünet volt, mert a mókusok lazsáltak a kerékben.
Én sajnos urológus vagyok, nem cekcuálpcihológus.

XCat 2010.05.06. 21:45:05

@Sün‼: Az egy szadista szakma. :D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 21:50:51

@CatMother:
Melyik?
A Bikicsunáj?
Ennél jobb nótát nem is hallottam mostanság!
Oszil szil vojam bikicsunáááááj!

Ez királyság!
Ha a medve meghallja, dob egy hátast.
Az a minimum.
Se a kacsának is elmesélem!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 21:59:05

Meg még van olyan is, hogy aszongya:
Ó rájsz bikicsunááááj!

Ez azért mindent megkoronáz!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 22:23:27

@buffybot: "há' én csak pipátam, me' különben nem ment tovább"

Igen, ez a megrendelés. Az hogy valaki retardált, az nem mentség. Ha gondnokság alatt van, ne engedjék gépközelbe.

XCat 2010.05.06. 22:24:43

@atpijkamo: Ki is halna akkor a bloghu.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 22:24:45

@CatMother:
Ugye tetszett?
Ez visz mindent!
Ez lesz a slágerom mostan!
Üt, mint a déli harangszó!
Bikicsunááááájsz, ó jeee(

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 22:25:23

@salapapa: Ez így van. Ha mondjuk 9 dollár lenne az éves előfizetés, nem is szólnék semmit. De a tízszereséért nem kapnak rendes előfizetőt, csak balekot. Nem szeretem az ilyen bizniszt.

Ez annak a tipikus esete, mikor mindenki hülye, a panaszos is és a panaszolt is.

XCat 2010.05.06. 22:39:09

@atpijkamo: :))
A kommentelőkre gondoltam.
Természetesen a jelenlévők kivételével.;)

XCat 2010.05.06. 22:41:29

@Sün‼: Ökörítőfülpösről származik. Ez nem magyarázza meg?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 22:43:43

A blog.hu meg bedőlt.
Javaslo, hogy a blomotort tolják be az ócskavastelepre!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.06. 22:45:41

@CatMother:
Márhogy kijaz?
A nóta származik onnan?
Mindent megmagyaráz!
Bikicsunáááájsz, óóóó jeeee!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 22:48:05

@Sün‼: Ez a blogmotor már rég bedőlt. Születése óta bedőlésben van.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 22:53:21

@CatMother: Ahogy a tőzsdét elnézem, pár hét múlva mindegy lesz, hogy euró vagy dollár.

XCat 2010.05.06. 22:53:31

@atpijkamo: Mi baj? olyan rossz kedvűnek tűnsz. Bántott valaki? Széttépjük?

XCat 2010.05.06. 22:55:49

@atpijkamo: Az nem lenne jó, pár hét múlva nyaralni akartam.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.06. 22:58:05

@CatMother: Ha már váltottál eurót, jól jártál.

Bikicsunáj 2010.05.07. 06:41:35

Ó rájsz! Hát ez szívás.

Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem 2010.05.07. 09:34:33

A posztoló hülye

Ez tipikusan az NNOO (Next-Next-Ok-Ok) gondolkodásmód (kifejezés védve!! :-) )

Nem tudsz németül? Nem fogadod el a német felhasználási feltételeket.

Marha

XCat 2010.05.07. 10:16:06

"OpenOffice tanárt keresek.. cserébe oktatnék németül, 96 eurós értékhatárig.."

De most tényleg, tudja valaki használni ezt a vackot? :D

efhábé 2010.05.07. 11:11:52

@anarch: Nohát, hűűűű meg háááááá, hát én mennyire meglepődtem, hogy a Microsoft Office tulajdonosa, aki pénzért adja a termékét, a Bing nevű, saját tulajdonú keresőjében nem ad releváns találatot az ingyenes konkurencia letöltésére. Jéééééé, hűűűűűű, háááááááá...

Meglepő, hogy a Google-nek tökmindegy, mit keresel, amíg keresel, mert ő a keresésből szerzi a pénzt (adwords meg szponzorált linkek), míg a microsoftnak nem mindegy, mert ő meg a termékei eladásából szerzi a pénzt.

efhábé 2010.05.07. 11:21:04

@zdanee: A GPL szerződésben sehol sincs benne, hogy nem kérhetsz pénzt a programért.
Nyugodtan árulhatod pénzért, csak a licenszét nem szabad megváltoztatnod és a forráskódját nem teheted zárttá.
De egyébként az az oldal nem a programért kért pénzt, hanem az oldal használatáért.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.07. 11:24:11

@CatMother: nagy pofával felajánlottam, de nem találom. sajtálom. :S
letőccsem és visszalőjem? :D

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.07. 11:26:35

@CatMother: abból sem (31ropi) veszel megfelelő winyót, tehát töknyóc. :P

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.07. 11:27:42

@Minden Nick Foglalt Már Talán Ez Nem:
""NNOO"? ez nagyon jó! :DDDD
sajna az emberek 99%-a még a mai napoig is így csinál amikor meglát valamit a képernyőn...

XCat 2010.05.07. 11:28:05

@salapapa: Kösz, már megvan.. letőtöttem, kinyitottam, megnéztem, rájöttem hogy ez nehéz, káromkodtam, visszacsuktam, tőtöttem konyakot, most elvagyok azzal.
Úgy döntöttem, alkoholista leszek.
Nyújtsatok nekem lelki megerősítést.

efhábé 2010.05.07. 11:28:26

@Mocskos Világ: "Igaz, nincs kihangsúlyozva hogy ez a tagság 96 euro, sőt egészen el van rejtve, csak a felhasználói feltételekben lehet olvasni róla, hogy ezért fizetni kell. Illene jobban felhívni a figyelmet arra, hogy fizetős az oldal..."

Nincs kihangsúlyozva, már persze, ha azt nem tekintjük annak, hogy a bejelentkező oldalon le van írva, a regisztrációs link felett, tehát normális ember elolvassa, mielőtt az alatta lévő regisztráció linkre kattint.
Nem kisbetűs és nem úgy fogalmazták meg, hogy azt csak német anyanyelvű irodalmárok értsék meg.
Én pl. nem beszélek németül, de bőven érthető, hogy egy évre 96 ojró bruttó, két évre regisztrálsz, az összköltség 192 euro.

Átverés a dolog, de legális, teljesen.

XCat 2010.05.07. 11:29:27

Csináljunk már egy olyat mint az angolok, hogy valami misztikus nyelven (mondjuk svédül) eladunk valami amúgy ingyenes és tökfelesleges valamit, és egy baszottnagy OK gombbal a közepén elfogadtatjuk a júzerrel, hogy nekünk adta a lelkét.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.05.07. 11:29:51

@CatMother: Aldiban láttam krómozott léleksulyzót. próbálj azzal erősíteni. ;)

Thargoid 2010.05.07. 13:34:58

Ugyanolyan átverés mint az ingatlanbazar.com, annak a tulajdonosa már százmilliókat keresett az ingyenesnek álcázott hirdetéssel, már a sokadik cégénél tart, éppen a Seychelle-szigeteken...

malenkij robot 2010.05.07. 14:36:26

"Az OpenOffice.org 3-as verziója teljesen ingyenes, tetszőleges célra felhasználható, legyen az magánfelhasználás, oktatásban, kormányzatnál, közigazgatásban felhasználás vagy üzleti célú felhasználás – ezenfelül szabadon terjeszthető, pl. családtagoknak, barátoknak, diákoknak, alkalmazottaknak"

malenkij robot 2010.05.07. 15:02:40

Nagyszájúaknak mondom akik csak kritizálják és nem segítik a problémába esett embereket, valamint nem ismerik az internet használatát: norbert79 ,atpijkamo. Olvassatok az: www.openoffice.org/ honlapon.

Clearvoyance 2010.05.08. 03:31:37

Gratulálok.
Ha már a google-t használod nem ártana ha olvasnál is.
A jövőben felmerülő problémákon segít ha kijelölöd a kereső mező alatt a csak magyar nyelvü oldalak opciót vagy ha a találatoknál az oldal lefordítása linket használod...

zooDoo 2010.05.08. 17:28:27

Ha levélben érkezett, és nem kellett az átvételnél aláírni, mehet a kukába.
Ha csak emailben küldték, mehet a kukában.
Az adatokat meg valaki más írta be, más regisztrált helyetted rossz indulatból, vagy a 13 éves unokahúgod, lányod, akárkid. Vonják felelősségre. :D

Ennyi.

Chapell 2010.05.09. 01:55:15

Itt jó sok internetes alapszabályt szegett meg a beküldő, ezért én is elkérnék tőle 96 eurót.

Mivel tudja, hogy az OpenOffice ingyenes program:

1. Google-ban kb. első 10 találat mindenképp a gyártó oldalát dobja ki, itt ráadásul magyarul (magyar Googleben), utána nagy és megbítható oldalak jönnek (chip online-tól kezdve mindenféle), tehát oldalakat kellett lapoznia, hogy ezt a kamut megtalálja.

2. Ingyenes programot mindenképp a készítő oldaláról töltünk le.

3. Nem regisztrálunk olyan oldalra, amit nem értünk.

4. Nem adjuk meg a címünket mindenféle netoldalon, főleg olyanon nem amit nem értünk.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.09. 04:55:30

@Chapell: Nálam okosabb kommentelők fentebb már kikövetkeztették, hogy valami mikroszoft keresővel csinálhatta. Olvass, ne csak írj!

Az OpenOffice pedig nem ingyenes-, hanem szabad szoftver. De ez is már elhangzott. Ha kételkedsz, olvasd el a licenszét.

malenkij robot 2010.05.09. 18:24:47

Az ingyenes, szabad és nyílt forrású irodai csomag
süti beállítások módosítása