Tékozló Homár

Tetriszeznek a nyuggerek az Auchan zöldségmérlegein?

2010.05.31. 00:28 | szily | 373 komment

A magyar társadalmat legkevésbé jellemző erény a szolidaritás. Ez a ridegség igaz természetesen a fogasztókra, így a Naiv Ügyfelekre is. Gábor például nem kegyelmez az érintőképernyővel hadakozó nyugdíjasoknak, csak remélni tudom, hogy ötven év múlva nem róla írnak nagyon hasonlót a Homárnak, csak érintőképernyő helyett teleportáló kabinnal. Gábor amúgy azért ilyen csípős, egészen az anyázásig, mert a darabra árult gyümölcsöt is le kellett volna mérnie, de ő nem tette. Tanulságos történet alant:


A minap szembesültem az Auchanban azzal, hogy az eddigi a-zöldségosztály-közepén-főállásban-zöldségmérő-ember pult helyett érintőképernyős csináld magad mérlegeket tettek ki, így hasonlóan a Sparhoz vagy a Match-hoz, mindenki magának kell, hogy lemérje az árut.

Ebből több kellemetlenség is adódik.

Minden tiszteletem a becsületben megőszült nyugdíjasoké, de tekintettel arra, hogy túlnyomó részük csekély mértékben vagy egyáltalán nem hajlandó megszokni a távirányító után következett elektronikus kütyüket, továbbá hogy a vásárlók 80%-át az ő társadalmi rétegük teszi ki, a 8-10 mérleg mindegyikénél perceket kell várni, míg az ember sorra kerül. (Mindenki ismeri a "néni tetriszezik az ATM-mel jelenséget. Ez hasonló, csak itt először fejvakarva konstatálják, hogy bakker, képernyő van, de gombok nincsenek.)

Ez még hagyján, de mindemellett bevezették azt az elmebeteg rendszert, hogy a darabra árult zöldségeket és gyümölcsöket is "le kell mérni". A gyakorlatban nem tudtam megtapasztalni, hogy ez mit jelent, nyilván be kell nyomkodni a mérlegen, hogy adjon egy vonalkódot.

Na most az a baj, hogy erre semmilyen jól látható tábla nem figyelmeztet. Nyilván nem én vagyok az ultrahülye, mert a pénztárnál előttem hárman is ugyanezt szopták be. A pénztároskislány blazírtan közli a darabos ananász/uborka/saláta/kismacska láttán, hogy "nem mérte le.", majd szépen lerakja maga mellé a földön lévő kisrekeszbe.

Anyád.

Üdv,
Gábor

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Melchi Zadok 2010.05.31. 12:10:40

anyádat nyuggerezd te barom. remélem megéred, és minden kis pöcs majd szépen belédtörli a lábát.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 12:13:15

@M. Péter:
A "regi szep idokben"
a sarki bótos mág meritővel mérte a tejet a hozott kannába és a füle mellé rakott ceruzával adta össze az árakat egy papirzacskón, de csak a 100 tétel felett volt, addig fejben

"regi szep idokben"
még az utcán kajátoztak "itt a jegeees"
"dróóótozni-fótóóózni tessék"

Ki emlékszik még a régi szép időkböl ilyenekre?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.31. 12:15:27

@horex: nem kell olyan régre visszamenni, 2003-ban a hétkerben laktam egy gangos házban, egy reggel valami éktelen rikoltozásra ébredtem, azt hittem, valamelyik szomszéd a Színművészeti felvételijére gyakorol valami kajabálós drámát... aztán kiderült, hogy ilyen taligás árus hirdeti a portékáját, asszem babot árult vagy mit, hát néztem rendesen :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 12:15:59

@Hipper: Akkor Rékuc fűszoknyát hord?

AlulírottFentemlített 2010.05.31. 12:17:22

Amíg a föld kerek
mindig lesznek nyuggerek!

daniferi 2010.05.31. 12:18:22

Akkor legyen néhány szó a Match hálózatról is. Ott szintén magának kell mérnie az embernek, a pénztáros csak lehúzza a vonalkódot. Igaz, a darabárut nem kell mérni. A bolt vezetése azt mondta, olcsóbb és gyorsabb, mintha minden pénztár mérleges lenne. Azt azonban nem kalkulálták bele, hogy sokan nem mérnek, mert hát a tescoban és a spárban is a pénztáros csinálja, ilyenkor jön az anyázás és a sormegállás.

S akkor még nem esett szó az ottani különleges feladatokról, amit a pénztárosnak kell végeznie emiatt. Mivel sokan trükköznek azzal, hogy kevesebbet mérnek, aztán még hozzátesznek valamennyit, a pénztáros munkaköri kötelessége kézzel megállapítani, hogy valóban annyi van-e a zacskóban, mint amennyi a matricán található, illetve szúrópróbaszerűen kiszállni a pénztárból és elmenni lemérni. Persze van egy ember, aki azt figyeli, hogy a pénztáros milyen sűrűn teszi ezt meg, illetve ha nem mér, de a felügyelő gyanúsnak találja, akkor üvöltve lebassza, hogy miért nem ment lemérni, mert az tuti több, mint amennyit a vevő lemért.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 12:24:55

@Rékuc: Mióta mindenhol kaputelefon, a verklisek + az udvari hegedűsök is kihaltak

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2010.05.31. 12:26:33

Az Auchanban kb 5 éve megszüntették már a zöldségmérő embereket. Fura hogy csak most tűnt fel.
A rendszer meg tök egyszerű, ha narancsot mérek, akkor megnyomom a narancs gombot és kész.
A nyuggereknek az se lenne jó, ha a kosarukba pakolnák a dolgozók az árut, és helyettük fizetnének...
A pénztáros meg mit csináljon, ha egyszer te nem mérted le. Minden termékhez ki van írva, hogy le kell-e mérni. Ha nem kell, akkor egy áthúzott vonalkód van ott. Persze luxus elolvasni a kifüggesztett tájékoztatót, inkább szídjuk az áruházat, mert mi vagyunk bénák...

KarbatettKezűZoltán 2010.05.31. 12:34:08

@szürke_tag: Így van ahogy mondod...
DE te mit csinálnál, ha odakerülnél havi 1M-éert??

Leszarnál mindent és mindenkit csak hogy nehogy elbukd a jó kis állásod, mert egyébként sem biztos, hogy valaki nem fog megfúrni már a jövő hónapban, aki már régóta a te állásodra pályázik.

Nálunk semmilyen létbiztonság nincsen semmilyen szinten..!!

Hónapról hónapra vagy max évről évre tervezünk.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.31. 12:44:52

ja és ami a legfontosabb, inkább lemérem én a zöldséget, akár darabra is, minthogy az életunt savanyúpofájú, köszönni nem tudó, zöldséget-gyümölcsöt fintorogva elémhajító mérleges embereket nézzem.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.05.31. 12:57:52

@viragimado:
Ha most egy állami rendszerben el tudjuk tartani a nyugdíjasokat, akkor a legtöbb ember el tudná tartani a szüleit, hiszen ezen esetben nem kéne a nyugdíjukat központilag járulékként fizetni. Szóval kb. pénz az ablakban, persze aki gazdagabb könnyebben eltartaná a szüleit, de most is hasonlóan megy mert aki többet keres több is lesz a nyugdíja, szóval az aránytalanságok is maradnának. Az egyetlen igazságtalanság ebben a rendszerben az lenne, ha valaki meddő, azonban ő meg gyerekek hiányában össze tudna idős korára annyit spórolni, hogy megélne.

Én nem támogatom az ötletet amúgy, de az érved ellene, hogy nem tehetnék meg az emberek, téves.

cicmen (törölt) 2010.05.31. 12:59:34

@Rékuc: Todod mi az hogy pszichopata?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 13:04:39

@cicmen: Az őrült ló azon hordja a patkóját.

2010.05.31. 13:04:40

Ebben a műfajban a Lidl a király. Pénztárban mérlegelnek mindent, ezzel együtt olyan szélgyorsak a pénztárosaik, hogy nem győzömk az árut a kocsiba pakolni. Ja, és kedvesek, udvariasak.
Legalábbis itt nálunk.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 13:06:41

@erahurka: "Az Auchanban kb 5 éve megszüntették már a zöldségmérő embereket."

Zöldségmérő-ember-holokauszt volt?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.31. 13:21:45

@cicmen: nem, tulajdonképpen nem ismerem a pontos meghatározást, ezért nem is szoktam dobálózni a szóval - de te talán segíthetnél, az öregeket a villamos oldalára felkenő dadzilla közel áll hozzá?

daniferi 2010.05.31. 13:22:55

@zulu: Ezt megfigyeltem én is, hogy a lidlben gyorsabb a pénztár, mint a tescoban. Persze nem csak az embernek köszönhető ez, hanem talán annak, hogy kevés az olvashatatlan vonalkód, ráadásul míg kártyás fizetésnél a pin kód beütése után egyből kiírja, hogy rendben, a tescoban kell 20-25 mp, míg felépül a vonal.

A sparban meg próbálj egyszer áfás számlát kérni. Érintőképernyő van csak, számla kérésekor ott kell begépelnie a pénztárosnak a nevet és címet, ráadásul nem is qwerty a kiosztás, hanem abc-sorban vannak a betűk.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 13:31:30

@Rékuc: bunkó babakocsis? ha láttad volna azt a bunkó nyuggert, akkor lehet hogy másképp vélekezdnél az esetről. márpedig ebben az országban az utcán rohangáló, lökdösődő és másokat baszkuráló nyuggerek a legbunkóbbak. a szkinhedek és az orkok hozzájuk képest szelíd bárányok. ha ennyire véded őket, akkor lehet hogy te is közéjük tartozol. mi van nagymami, megtanultál netezni? ;)
@atpijkamo: :D

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 13:34:10

A tél elején járt nálunk a szenesember a Tüzéptöl
Ők lemázsálták becsületesen a szenet-fát
Mivel utolsónak jöttek hozzánk, maradt valahogy egy fél lovaskocsi szenük, amit óccon ajánlottak megvételre
Rövid gondolkodás után megvettük a saját és szomszédaink "megmaradt" szenét
Na, ezért kell lemérni saját kezüleg a zőcséget

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 13:34:49

@Rékuc: amúgy szépek a fotóid. a mamaszauruszok pedig néha pont olyan rosszak, mint a nyuggerek, ebben talán egyetértünk.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 13:38:33

@Don Bandi:
Nem tudom, humornak vagy bunkónak vegyem a posztodat
Világosíccsál föl!

privateer 2010.05.31. 14:02:40

Nem kell lemérni a darabárus cuccot.
Csak be kell nyomni a kódját, mennyiséget és csá csumi csá.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.05.31. 14:04:29

Zöldéget zöldségestől, cipőt a cipőboltból, plazmatévét a zelektronyikustól, nem a madaras teszkóból.

phaidros 2010.05.31. 14:21:53

Várom az Anyád is nyugger, sixx? nevű kommentálótársunk névváltását. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 14:42:39

@Don Bandi:
Akkor bunkónak titulállak, pláne a nugger vonalon elhangzottak tekintetében

Feiertag Erik · http://fastfoodcentral.blog.hu 2010.05.31. 14:44:22

@atpijkamo: Igen :D Csak ez után nem uralták a világot :D

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 14:59:58

@horex: nem értem, miért bunkóság kimondani az igazságot. az nem bunkóság, ha valakit rágalmaznak, és mindezt trágár módon teszik? én nem szoktam panaszkodni érte, azzal csak még büszkébbé tenném az elkövetőket. én képes vagyok különbséget tenni a normális idős/nyugdíjas emberek és a nyuggerek között. számomra a két dolog nem ugyanaz. az előbbieket kedvelem és tisztelem, az utóbbiakat megvetem, és bunkónak tartom. amit rékucnak mondtam, azt titulálhatod humornak is, bár lehet hogy annak eléggé gyenge hozzászólás.
de azért nyugodtan nevezhetsz bunkónak, engem nem zavar. végülis tök mindegy, ki mit ír erre a blogra. csak néhány pixel a kéápernyőn, pár megabájt a világhálón. nem okozol vele lelki sérülést.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.31. 15:03:30

Akkor kezdjük előről!
Förszt.
(300 után)

2010.05.31. 15:06:28

A bunkó öregember nem azért bunkó, mert öreg, hanem azért mert már fiatalnak is bunkó volt, csak véletlenül magas kort ért meg.
A mai fejlett közegészségügyi viszonyok közepette jópár kommentelőnek is megvan az esélye ezen állapot elérésére.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 15:08:57

@Don Bandi: 303 nem jött be, legyen 304.
@zulu: akkor az lehet, hogy én nem vagyok bunkó, mert biztos nem fogok sokáig élni, a ciginek, a sörnek és a mekinek köszönhetően.
asszem megvan a téma a következő 300 kommentre: ki bunkó és ki nem? ki bunkóbb a többi bunkónál? aki bunkó, miért az? és mióta?
megannyi aggasztó kérdés...

Kapitány_1 2010.05.31. 15:12:41

Mindenki lelencházi kurvaanyától származik aki nyuggerezik, avagy ezen bloggerek szülei még aktívan dolgoznak és fiatal a korátlag - hogy egyikük sem nyugger még (vagy nem lesz az soha)? Ezt kérdem csak úgy halkan magamban.
A posztoló meg egy kockafejű köcsög tahó, ahelyett, hogy segítene a szerencsétlen nyugdíjjasnak és gyorsítani a dolgot a boltban, csak fikázik. Valószinüleg irigy, hogy esélye sincs nyugger kort megérni pozitív aids-es vértesztje miatt.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 15:14:29

@horex: "humornak vagy bunkónak"

Székely és a fia elmennek fát vágni, a gyerek azonban megunja apja folytonos okoskodását és kötekedését és belevágja a fejszét az apja hátába. Az öreg összeesik, vergődik, majd megkérdezi a fiát:
- Fiam, ez direkt vót, vagy csak úgy viccből?
- Ez nagyon is direkt volt, édesapám - mondja a gyerek.
- Akkor jóvan, mert viccnek eléggé durva lett volna.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 15:15:25

@Kapitány_1: Vigyázz, mert a Zindexesek kitiltanak 300 évre.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 15:18:31

@Kapitány_1: no lám, aki nyuggerezik az tahó, de a kapitányhoz hasonlóan fröcskölődő embereket avassuk szentté. az ilyen hozzászólásokért kossuth díjra is jelölhetjük őket.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.31. 15:21:42

@Don Bandi: aki az embertársát felökleli, hogy elsőnek szállhasson fel, vagy nem segít egy 5 másodperces dologban egy rászoruló embernek, az tahó, kortól és családi állapottól függetlenül, igen :) písz.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 15:23:31

@Rékuc: ebből a szempontból a fószer és a babakocsis ugyanazon a szinten voltak.

2010.05.31. 15:24:11

@Kapitány_1: Vegye be a gyógyszerét kapitány úr, mert baj lesz a vérnyomással. A nyugger is csak egy szlengbéli szó, mint a kaller pl.
Hogy egyes olvtársak szájából ez szitokszóként csúszik ki, annak oka van:
1. Tényleg vannak bunkó és agresszív idősek is.
2. Tényleg vannak bunkó és agresszív kommentelők is.

Ön melyik kategória?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.31. 15:25:08

@Don Bandi: tegyük fel, hogy igen, viszont a bácsi nem rohant a homárra fényezni magát hogy ő mekkora faszagyerek amiért odébblökte a dadzillát.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 15:37:56

@zulu: hát igen, ennyi erővel a szegény tisztességes kalauzokat kellernek nevező emberek is emberiség-ellenes bűntettet követnek el, mint a nyuggerezők.
én már kifejtettem, hogy kit nevezek nyuggernek és miért, ill. hogyan viszonyulok a többi idős emberhez. lehet hogy mások nem így viszonyulnak az ügyhöz, de ez engem nem nagyon izgat.
@Rékuc: honnan tudod, hogy a bácsi nem fényezi magát egy bácsiblogon? vagy valamelyik nyugdíjasklubban?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 15:48:56

@Don Bandi:
A nugger helyett lehetne mondani hülye/fasz/vén/trotty jelzőket is, ezeket takarja a nugger szó + "rajtunk élősködnek"+"azért tart itt az ország"

Tehát nem=a kaller szóval értelmileg

Nézz meg egy filmet egy korai beat korszakbol
Az ott örjöngő táncolók, ma nuggerek, olyanok lehettek mint te ma
Nézz dok.filmeket a háborúkbol, az ott harcolók is olyanok voltak mint te, ma
Ma, ha élnek még, ők a nuggerek

Nézzél '56-os dok.filmet
Akik ott lövöldöztek a tankokra, fiatalok voltak, most nuggerek

Aztán el kellene menned egy elfekvőbe, nyugdijasklubba, öregek otthonába stb.
Ha az ott látottak után is nuggerezel, lelked rajta
Mindegy, ugorgyunk!

Jó Estét 2010.05.31. 15:53:28

a darabaras arut le kell meretni a lediget meg meg kell szamolni!!! Igen a makot is!! Komolyan nem hittem volna, hogy valaha dicserni tudom a teszkot, de a penztarnal merlegeles tenyleg a legcivilizaltabb verzio. Ahova en jarok ott van kontroll merleg, de en meg sose hasznaltam, ranezesre jobban meg tudom mondani, hogy mennyi hagymat akarok a rantottamban, vagy mennyi krumplira van szuksegem :)

Jó Estét 2010.05.31. 15:57:11

@horex: sztem a nyugger a nyugdijas szo roviditese, nem kell mindenbe mogottes tartalmat belemagyarazni...

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 16:06:16

@horex: nem azzal van a baj, ha vki öreg. hanem azzal, ha vki hülyén/bunkón viselkedik, és erre azzal jogosítja magát, hogy ő öreg ezért bármit megengedhet magának. az én nagypapám öregek otthonában él, tehát tudom hogy mi van odabent. mondtam már egy párszor, hogy nem az összes idős embert nyuggerezem, hanem azokat akik megérdemlik. márpedig vannak olyanok.
lehet hogy ők is voltak fiatalok, és én is leszek öreg. nem törvényszerű, hogy én is olyan leszek majd, mint az olyan trottyok, akik banyatankkal a kezükben krosszoznak fel-aá a városban, és baszogatnak mindenkit maguk körül. én olyan szeretnék lenni, mint azok az igazi nagypapik, akik 90 évesen is elmennek a haverokkal bográcspartizni, szittya csípős pörköltet főznek, pálinkáznak és fröccsöt kevernek, és jó sztorikat mesélnek a régi szép időkről.
továbbra is döbbenetesnek tartom, hogy egyesek kiállnak az olyan nyuggerekért, akik szórakozásból felszállnak a buszra, válogatás nélkül fellöknek mindenkit, ha leszállásnál fel kell tartani valakit akkor csúsznak-másznak, látványosan szenvednek, ha ülőhely kell akkor majomügyességgel keresztül-tarzankodnak az egész járművön, ha valaki fiatal pofával merészel járkálni akkor arra grimaszolnak, ha valaki hozzájuk mer szólni akkor válogatott sértéseket zúdítanak rájuk. minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy szívassák és bosszantsák az embereket, mert nincs jobb dolguk, de ha valaki ezt nehezményezi akkor az tiszteletlenség, mert hát szegénykéim öregek. fáradtnak és betegnek adják ki magukat akkor is, ha baromi jó kondiban vannak ahhoz, hogy mindenkit legyőzve elsőként szálljanak fel a buszra és keresztülfussanak rajta. hát én leszarom, ha fiatalként bombasztikusan néztek ki és jól táncoltak. a viselkedésükkel szégyent hoznak az olyan nyugdíjasokra, akik '56-ban harcoltak, ma meg öregek otthonában fekszenek és magányosan szenvednek. szerintük az idős korosztályt képviselik, szerintem meg az elmúlt 70 év minden hülyeségét.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 16:10:16

@Don Bandi: na, ezzel talán kiérdemlem a "legtöbb visszaszólást provokáló hatásvadász hozzászólás" díjat.
akinek megráztam a pofonfáját, az ne kíméljen :)

törvényenkívüli 2010.05.31. 16:13:16

az jobban tetszett volna, ha nem maga mellé rakja le, hanem visszaviszi mindegyiket a helyére a zöldségosztályra?
ezért miért kell anyázni?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 16:16:44

@Don Bandi: Túl jól írtad, nem lesz ebből "legtöbb visszaszólás" díj. De rajtam ne múljon!

2010.05.31. 16:28:44

Aki nem bír várni pár percet az menjen lakatlan szigetre és termessze a saját növényeit.
Az az érzésem azok a nyuggerek is olyan emberek voltak mint mi vagyunk ennyi idősen, és hogy mi is bénák leszünk vénen (többségünk), de legalábbis picit lassúak és tökéletlenkedünk majd néha az új technológiákkal.
De mondjuk nyugdíjkorhatár elérésekor le is lehetne dobni őket a Gellért-heygről és akkor az sok problémát megoldana :) de egyeseknél azt sem kéne megvárni... :)

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 16:41:10

@orly: most jön mindjárt a "majd téged is ledobunk ha eljön az ideje"
@atpijkamo: kezd haldokolni ez a poszt. pedig sokkal izgalmasabb a többinél.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 16:43:05

@Don Bandi: Nem a poszt, az már rég halott. A hozzászólások haldokolnak. Gyorsan élesszünk rajta!

- Miért áll a szőke nő a tükör előtt csukott szemmel?
- Hogy megnézze, hogy milyen amikor alszik.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 16:46:20

@atpijkamo: Na, ez gyenge volt. Mégegyszer nekifutok:

Savanyú a szőlő - gondolta az oroszlán és megette a szüretelőket.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 16:52:41

@atpijkamo: agresszív kismalac kihorgássza az aranyhalat.
- kismalac, ha visszadobsz a tóba, teljesítem egy kívánságodat!
- dögölj meg!

na keressünk még agresszív kismalacokat az archívumban...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 16:59:48

@Don Bandi:
Habsburg Ottót megkérdezi a sportriporter:
- Kinek szurkol a ma esti osztrák-magyar mérkozésen?
- Miért? Kivel játszunk?

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 17:00:34

Agresszív kismalac bemegy az étterembe.
Kérdi a pincér:
-Mit parancsol?
-Egy főzeléket!
-Feltéttel?
-NEM!FELTÉTLENÜL!!!

Az agresszív kismalac utazik télen a vilamoson a kisverébbel. A kisveréb megszólítja:
- Kismalac, nem zárod be kérlek az ablakot? Hideg van kint.
A kismalac morcosan feláll és becsukja.
Öt perc múlva ráförmed a kisverébre:
- NA! MOST MELEGEBB VAN KINT!?!

Az agresszív kismalac bemasíroz a vendéglőbe, és lecsapja magát az egyik asztalhoz. Mire a pincér sietve jő:
- Nagyon sajnálom, de az az asztal már foglalt.
- Akkor meg mire vársz? Hozzá' má' egy másikat!

Az agresszív kismalac utolsó mondata:
Te meg ki a tököm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát!!!???

További gyöngyszemek: www.agresszivkismalac.hu/

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 17:05:33

Az agresszív kismalac otthon takarít. Egyszer csak elromlik a porszívója. Gondolkodik, hogy mit csináljon, és eszébe jut, hogy a medvének is van porszívója. El is indul a medvéhez, hogy kölcsönkérje tőle. Ahogy megy az erdőben, azon gondolkodik, hogy mi van, ha a medve nem adja oda a porszívóját... Na mindegy, ballag tovább, de megint eszébe jut, hogy a medve tuti, hogy nem adja oda a porszóvóját. Közben odaér medve házához, bedobja az ablakot egy kővel, és bekiabál rajta, hogy "Tudod mit medve? Kend a hajadra a porszívódat!"

na, ettől röhögni fogok két napig :D:D

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 17:15:33

Na ezt fejcsétek meg!

Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Only 0 of 161 bytes written, possibly out of free disk space in /var/local/www/blog.hu/bloghu2/Lib/Bloghu/Slog.php on line 138

Eszt monta a homar nekem
Ez sértés vagy valami kedvezméy adása?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 17:18:32

@Don Bandi: Hagyd! Mindenki álmos vagy ideges.

Ma is sikerült új barátokra szert tennem.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 17:19:00

agresszív kismalac utazik a buszon...
felszáll egy öregasszony:
kismalac: -Le tetszik ülni?
öregasszny : -Nem, köszönöm...
kismalac: -És hova???

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 17:19:48

Hahó Homár!!! Betelt a /var partíció!

Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Only 0 of 161 bytes written, possibly out of free disk space in /var/local/www/blog.hu/bloghu2/Lib/Bloghu/Slog.php on line 138

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 17:21:19

@horex: Nem figyelsz!

agresszív kismalac utazik a buszon...
felszáll egy öregasszony:
kismalac: -Le tetszik ülni?
öregasszny : -Köszönöm, igen.
kismalac: -És hova???

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 17:23:02

Megy a cigány a dunaparton és 1xcsak meglátja a szkinhed-et, előkap 1 dávidcsillagot és elkezd héberül imátkozni.
Erre a szkinhed:
-Ne tetézt..Ne tetézd...!

Na jókat, léptem egyelőre

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 17:24:18

@atpijkamo: ez nem ismalacos vicc, hanem olyan esemény amely többször is megtörténik, amikor a nyugger a tömött buszon egy nála is rosszabb elbaszott tinédzsrkölyökkel találkozik.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.05.31. 17:26:28

@atpijkamo: Vót má'? Bocs
Én is leltem ma egy jóbarátot :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 17:28:44

@horex: Nem azt mondtam hogy volt, hanem hogy eltévesztetted. "Nem"-et írtál "igen" helyett.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 17:31:38

@Don Bandi: De malacos! De ne tessék velem vitakozni, én csak horex-szet javítottam, tessék őt ekézni! Én is ideges vagyok... Begerjedek, !@#$%*...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 17:36:43

@horex: A blogmotor haldoklik. Na jó, ez kicsit túlzó kijelentés egy zombival kapcsolatban. Nem is haldoklik, mert meghalt már. Ideges ő is!

Ki tudja a legérdekesebb hibaüzenetet kapni?

Warning: file_put_contents() [function.file-put-contents]: Only 94208 of 96254 bytes written, possibly out of free disk space in /var/local/www/blog.hu/bloghu2/Lib/Rama/Response.php on line 534
Tékozló Homár

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.05.31. 18:00:14

@Don Bandi: Veled van baj, mert nem kapod.

Én, Hurrá Torpedó meg horex kapjuk. Csak akik írták. Nyilván a többiek is, csak alacsony a légnyomás, mindenki alszik. Meg ideges.

cicmen (törölt) 2010.05.31. 18:24:44

@Don Bandi: Hello Don! Jó az új sertésed! Üdvözöllek az állatkertben, és köszönöm a délutáni erkölcsi támogatást!

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 18:26:13

@cicmen: előtte sem voltak rossz képeim:
Nicolas Cage as Fu Manchu
Tom Cruise as Les Grossman

cicmen (törölt) 2010.05.31. 18:33:33

@Don Bandi: A tom Cruise nem volt piti! A névsornál jöttem rá hogy ő az! A tánc a végén hatalmas volt!

viragimado 2010.05.31. 19:03:54

@Brigi \"B. A.\" főnöke: Érdekes vélemény! A piac nem a "középkor" elavult intézménye, hanem az igényesebb vásárlók vásárlási helye, ahol normális zöldséget-gyümölcsöt, húst, egyebet kapni. Ahol megtehetem, hogy a kistermelő nénivel megbeszélem mit hozzon következő szombaton.
A piac este ugyan nincs nyitva, de szombaton igen, sőt van amelyik vasárnap is.
Kisebb mennyiségnél bizony busszal viszem a vásárolt cuccot, nincs a seggemhez nőve az autó, és gondolok az egészségemre, annak ugyanis igen jót tesz a gyaloglás.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.05.31. 19:06:33

Pedig erre az a higgadt válasz, hogy dehogy nem mértem le: egy darab.

A rája szarik rája 2010.05.31. 19:44:17

az már volt, hogy a te anyád, posztoló?

Stupido_Girl 2010.05.31. 20:27:52

Most nincs időm végig olvasni a kommenteket, így csak annyit, hogy nálam a "nyuggerezés" kiveri a biztosítékot.
A posztban nyugdíjas illetve néni szerepel, ez megtévesztő, mert hirtelen olvasatban azt hittem, hogy a poszt küldője is a "nyugger" kifejezést használta, de nem.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 21:38:47

az volt már, hogy a nyuggerezés ősi román szokás?

2010.05.31. 21:39:54

@Kulics: Ja persze, a vásárló a hülye és nem a boltos, aki kidobja a cuccot ahelyett, hogy eladná :)

Silverf@x 2010.05.31. 21:52:21

fogyasztóidiótársadalom

Marr 2010.05.31. 22:41:08

nem értem, mi ez a pörgés mindig a nyugger szón. valaki magyarázza már el a történetét nekem. mindig azt hittem, hogy a nyugger a nyugdíjasnak olyan, mint a szupcsi a szupernek, vagy a okker az okénak. amikben semmi negatív töltet nincs -- azon kívül, hogy nyelvi lustaságok. a nyuggernél mi ez a hiszti?

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.31. 23:22:47

@Marr: ezzel az anti-nyuggerezéssel próbálnak a liberálisok visszatérni a közéletbe... ;)

daniferi 2010.06.01. 04:57:27

A nyugger a korábbi akciónyugdíjas rövidebb változata :) Bár az akciónyugdíjas szó hűen takarja a 2 forintos akcióért reggeli csúcsidőben a várost átutazó, felszálláskor akciófilmbe illő jelenetet rendező öregasszonyokat, érthető a rövidülés is, hiszen manapság a szemcsik és fürcsik korát éljük :)

total eclipse (törölt) 2010.06.01. 10:55:25

drága Gábor (és tsai)

Édesjó anyucikád nem volt ugye nyugger, amikor a taknyos orrodat törölte meg, vagy sebtapaszt tett pici lábocskádra.
nem kellett volna. megszülnie sem. aki ennyire gyökér, annak nem kellene rontani a világot.
leszel te még 60-70.

tsókok

manzare · http://manzare.wordpress.com 2010.06.01. 13:18:24

szerintem egész egyszerűen meg kell mutatni az idősebbeknek hogyan működnek ezek a dolgok. Ha mondjuk mindenki megmutatná az előtte szerencsétlenkedő néninek/bácsinak hogyan kell használni a mérleget/bankautomatát/egyéb elektronikus kütyüt, akkor egy idő után elég nagy eséllyel megtanulnák kezelni, még ha nem is elsőre. Egy kis türelem nyilván kell ehhez, de hosszú távon sokkal jobban működne mint semmit sem tenni és anyázni.

főboszorka45 2010.06.01. 20:58:09

A madaras tescoban mindenhová ki van függesztve, hogy minden árura vonalküd kell, mérés nélkök is.
Elárulom a trükköt: ha csak küdolni kell, akkor háromjegyű a kód....és azt a számot kell még benyomni melé, hogy mennyit vettél, pl 3 csomó retek, az 3 db és xxx a kódja....

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.06.02. 08:32:20

@főboszorka45: és ha 33 csomót veszek? nem fogja zavarni a gépet az a sok karakter?

FDToth 2010.06.02. 17:55:03

Rohadt egyszerű ez a rendszer, tök logikus az egész. De Magyarországon az ilyen feleslges, ehhez túl hülye és primitív nép vagyunk. Sajnos :(

Sötét Gyermek 2010.06.03. 08:45:40

Aki akkora lúzer, hogy az Auchanban vásárol zöldség-gyümölcsöt, meg is érdemli.

okoska74 2010.06.04. 12:51:14

minden kasszánál ki van irva a mérés kérése
söt a zöldségen is

Zolikaa 2010.06.12. 13:36:44

A néhány mérlegnek köszöhetően most három alkalmazottal kevesebben dolgoznak áruházanként...:(

Azt meg leszarják h Te beszoptad, majd legközelebb nem fogod...

rarrarrarrar 2010.06.16. 15:03:14

A pénztáros beüti a gépébe, hogy B A N Á N, Keresés, 1. kiválaszt, x5, és meg is van az 5 banán. Kb 10 másodperc....

lujo405GL (törölt) 2010.11.26. 07:05:39

@horex: "Ki emlékszik még a régi szép időkböl ilyenekre? "

Én még emlékszem hasonlóra. A falusi kisbót olyan volt, hogy beállt a 10-20 ember a széles pulthoz, kb ennyi volt a bolt kapacitása, és a pult másik oldalán a bótos néni szedte le a polcról ami kellett. Kenyér, májkrém, pufi, 10m szelepgumi (ugrálós játékhoz :D ), stb stb. Közben meg egy A3-as selyempapíron (amibe amúgy a kenyereket is csomagolta) adta össze cerkával a tételeket. De valóban sokszor csak fejben. A kevésbé iskolázottak meg csak pislogtak, hogy aha, biztos úgy van :)

Istenem, hol van már ez, pedig nem vagyok nyuggerkorhatár közelében...

lujo405GL (törölt) 2010.11.26. 07:07:08

"ugrálós játékhoz"
Beugrott a rendes neve is: UGRÓISKOLA!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.11.26. 07:31:47

@lujo405GL:
Akkor te az FPS komputerjátékon nőttél fel
Ugróiskolához nem kellett szelepgumi
Ahhoz kréta és kavics kellett + féllábon ugrálni
:))

lujo405GL (törölt) 2010.11.26. 07:52:39

@horex: Igaz, igaz :) Az FPS-ek is megvoltak. Akkor nem tudom hogy hívták ezt a szelepgumis játékot, csak tudod az, amikor ketten kifeszegették a gumit kb térd magasságban, te meg ugráltál benne különféle freestyle kombókban. Csak akkor még nem flancoltunk ennyire a külföldi szavakkal.

Egyébként vicces, de abban a vegyes boltban tényleg minden volt. Manapság talán még kerékpárboltban sem biztos, hogy kapsz egyben 10m szelepgumit :) Mondjuk azóta már a motorszelep a menő.

lujo405GL (törölt) 2010.11.26. 07:56:26

@lujo405GL: Bocs, ettől a szelepgumi dologtól nem tudok elrugaszkodni :) de kb egy éve vettem 10cm-t, előre le volt darabolva az eladónál. Valami 20-50Ft-ért, akkor épp horgászathoz kellett :)

Régen meg a 10m volt vagy 3-5 Ft. Lehet, részvényt kellene vennem valami szelepgumi gyárban :D

Lehet hogy jövőre már csak akkora darabkákban lehet majd kapni, amekkora egy szelep és kis dobozkákban lesz szortírozva, 500Ft-ért :D
süti beállítások módosítása