Tékozló Homár

Az anya, aki a saját kezébe vette a dolgokat a UPC-vel szemben

2010.06.08. 10:16 | szily | 484 komment

A Hágai Nemzetközi Bíróság is vizsgálódik a UPC szerelőinek ügyében, annyi emberiségellenes akciót hajtottak végre az utóbbi években. Mai hősünk Ági, a kábeltévék Kohlhaas Mihálya, aki annyira kiborult a UPC-ügyfélszolgálat legendás ügyfélellenességén, hogy kemény harc árán, de elérte, hogy saját maga szerelhesse be a megfelelő eszközt, amit a cég képtelen volt. Igen hosszú, de magvas és svungos sztori alant:


Idáig csak lelkes Homár olvasó voltam, viszont most jött el az az idő, hogy én is hangot adjak a problémámnak.

Sajnos upc előfizető vagyok. Remélhetőleg már nem sokáig. Bár elég birka módon aláírtam egy hűségnyilatkoztatot, de már dolgozunk rajta, hogy valahogy kiszálljunk belőle.

A probléma már nem újkeletű, a tavalyi bekötés óta folyamatosan panaszaink vannak. Az az egyik dolog,hogy a titkosított számunkat hívogatja mindenféle piackutató cég, arra hivatkozva, hogy valami teletár cd-ről hívnak. Mindegy, ez kissé idegesítő ugyan, de megoldom, mert megköszönöm a kérdést, és leteszem a kagylót. Mindamellett ugye a cég nekem nem ezt garantálta, namindegy.

Az, hogy a net borzasztó lassú, merthogy a személyim hamarabb jár le, minthogy ez egy szerencsétlen google keresést behozzon, már megszokott.

A tv-vel kapcsolatban viszont most lett tele a f**om. ( már bocsánat )

Először is: még tavaly ősszel a megrendelést telefonon megtéve, kaptunk egy időpontot, miszerint jön a szerelő bekötni a cuccokat. Megkaptuk az időintervallumot is: déli 12 és asszem 15 óra között jönnek. Mondom jó, megoldom, hogy otthon legyek. Mit ad az ég, calicis lett az egész család, a kisfiam annyira beteg volt, hogy majdnem kórházba kellett vinni. Pont aznap vittük az orvoshoz, mondom de nem baj, oké, hazaérünk délre. Fél 12-kor csörgött a telefonom, hogy ugyanmár hol vagyok, merthogy a szerelő már vár. Mondom a diszpécsernek, hogy igyekszünk haza, de tudtommal nincs még dél.

Mindegy, hazaértünk, a szerelősrác nagy durcásan hozzálátott a munkához, csapkodott, ciccegett, hogy a fal milyen szar, éshogy ezt nem hiszi el, hogy itt körbe kell vinni a sarkoknál a kábelt, blabla. Mivel elég beteg voltam én is, nem vettem fel a stílusát, csak csodálkozni bírtam, mert nem nagyon értettem, hogyha ez a dolga, akkor mi a francot hisztizik.

Háromszobás lakásunk van. Namost ebből a csávónak annyi jött le, hogy a nappaliban be kell kötni a kábelt, a többiben meg nem. Még külön szóltam is neki, hogy több szoba van, gondolom elszállt a füle mellett, annyira beleélte magát a cirkuszolásba.

Mindegy, pasi el, mi pár napig valóban csak egy szobában néztük az adást, merthogy hárman ápoltuk egymást.

De eljött az ideje, hogy a fiam a saját szobájában " élvezze " a digitális tv előnyeit. Első érdekesség: vazze, hol a kábel? ( Nyilván a bekötésnél nem követtem az ipsét mint egy kiskutya... ) Felhívtam a csodálatos 1221 - et, aholis 10 perc várakozás után közölték velem, hogyhát ja, arról nekem kell szólni, hogy több szobában is tévézni akarunk, persze, kijönnek bekötni 3500 forintért. Mondom mi az anyátok van?! Nekem KELL szólni arról, hogy neki mi a dolga? Ugyan miért nem ő kérdezte meg, hogy hány szobában akarunk tévét?! Mindegy, kijöttek, felszámolták a lóvét, végre van tv a gyereknek.

Na igenám, de nem ugyanazok a csatornák, amik nekünk. Telefon a 1221-re, válasz, ja, hát ahhoz kell egy új box, anélkül nem megy, egyeztessünk időpontot, és a szerelő megcsinálja. Mondom tényleg?! És ezt mi a retkes ...-ért nem tudják egyszerre elmondani? Mi vagyok én!? Upc szakember?! Hát honnan a francból gondolják, hogy nekem egyértelmű, hogy mi minden szar kell egy szerencsétlen tv szolgáltatáshoz!? Mondom oké, csakis akkor jöhet szakember, ha ingyen jön, eleget fizettem már ezeknek a lehúzós kcsgnek. Persze, mondta, ingyen jönnek, mert ez felfelé kerekítésnek számít.

Jó rendben, időpontegyeztetés, hétfőn ( tegnap ) 17 és 20 óra között jön az a drááága szerelő. Mondom írja már oda, hogy csak negyed hatra érek haza, de igyekszem, erre a válasz az volt, hogy oké, odaírja, de nem biztos, hogy figyelembe veszik. Na már itt felszaladt a szemöldököm. ( Amúgy egész hétre van egy csomó dolgom, akinek van gyereke, tudja, hogy a táborok, meg az évzáró, meg a bemutatók miatt minden napra kitalálnak valamit, úgyhogy még szerencsém is volt, hogy tegnap ráértem )

Nem baj, úgy intéztem a melóhelyemen - ahol szerencsére ezt megtehettem - , direkt elkértem magam, hogy időben otthon legyek. Közben a fiamat, aki 11 éves, szintén 17-re hazairányítottam. ( metróvonalom suli és lakás között egyedül tud közlekedni ).

Mit ád Isten? Csörög a telefonom fél ötkor. ( Deja vu?! ) Mondom hálló. Háthogy itt a központ beszél, és ott a szerelő a lakásnál. Mondom és? Hát hol vagyok? Mondom már elnézést, de én sem hívogatom magát, hogy a megbeszélt időn kívül merre jár... Hát ez nem így van, mondá, a szerelési lapra fél öt van írva, miért nem vagyok otthon. Nna. Négy hónapos terhes vagyok. Ez már kicsit sok volt. Olyan 25 percet üvöltöztem a pasival, miszerint engem nem érdekel, hogy a szerelőnek mi dolga, arról volt szó, hogy én üljek otthon feszes vigyázban három órát, kezdve 17 órával, úgyhogy lesz szíves majd akkor keresni. Dehát a szerelőnek más dolga is van. Mondom, igen, gondolom, hogy csak úgy tobzódik a sok hozzám hasonló idióta, hogy a upc ügyfele legyen. Amúgy a másik, hogy ők elvárják, hogy én három órán keresztül ne mozduljak sehova, mert ők méltóztatnak jönni, ők meg nem képesek megvárni az ügyfelet, amikor addigra ér haza, ami le lett egyeztetve?!!?!?!? Erre közölte, hogy félre lettem tájékoztatva, sajnálja, de a szerelő el fog menni, adjak meg egy napot a héten, hogy mikor érek rá. Mondom ma 17 és 20 óra között, merthogy ez lett megbeszélve. Hát az nem jó, legközelebb szerdán érnek rá. Hát akkor mi az anyámért kérdez meg engem!? Mondtam neki, hogy engem nem érdekel, hogy félre lettem tájékoztatva, sajnálom, hogy a központban retardált és kretén emberek dolgoznak ( tisztelet a kivételnek ), de ezt játsszák le házon belül, semmi közöm hozzá, nekem biztosítsák a mai napra a szerelést! Közölte, hogy ezt csak én állítom, hogy öt volt megbeszélve, szerinte nem annyi, úgyhogy visszahallgathatják a beszélgetést, de az 30 nap, így addig várnom kell. Itt már elég szépen beszéltem, inkább le sem írom...

Szó szót követett, az lett a vége, hogy megkérdeztem, hogy van-e a világon olyan irodájuk, ahol ezt a tetves tápegységet én át tudom venni, haza tudom vinni, és be tudom szerelni. Háthogy van, jé, éppen egy az Árpád hídnál. Mondom oké, akkor oda bemegyek, és elintézem személyesen, úgyhogy maga törölje a rendelésemet a gépből.

Közben a fiam már majdnem hazaért, anya sehol, úgyhogy visszairányítottam a metróhoz, hogy jöjjön az Árpád hídhoz, aztán majd összefutunk. Bementem az irodába, vártam húsz percet, a sráccal közöltem, hogy elég enervált vagyok, tehát ha lehet igyekezzünk. Teljesen jófej volt, felvette az adatokat, megcsináltuk a papírt, majd közli velem, hogy jó, SZERDÁN kijön a szerelő beszerelni.

Na itt szakadt a cérna. Mondom MIVANNNNNNN???!?!?!?! Milyen szerdán!? Milyen szerelő?! Mondom a nyüves kollégája az előbb mondta nekem a telefonban, hogy itt ÁTVEHETEM a boxot...! Ja, hát neeem, mert a másodikat eléggé bonyolult beszerelni, blabla... ( ??? három kábelt kell összedugdosni ) Addigra már kurvára kivoltam, közben a fiam leszállt az Árpád hídnál, sík ideg voltam, hogy nehogy megtalálja valami csöves magának, úgyhogy mondtam az ügyintézőnek, hogy szerintem most itt mindent összetörök, ha azonnal nem kapok egy boxot. ( Nem vagyok testes, meg ilyenek, de lehetett egy fejem... ) Hát a jó édes anyját már tényleg az egész szolgáltatónak, hogy összevissza kavar mindent! Érdekes módon - felsővezetői engedéllyel - öt perc múlva a kezemben volt a doboz. Összeszedtem a gyerekemet is, majd hazamentem, és mintegy 10 perc alatt ( használati útmutató olvasásával együtt ) feltelepítettem azt a szerencsétlen boxot.

Tehát kérdéseim a következők:

                -        mi az istenért nem lehet olyan call centereseket alkalmazni, akik tudják is a dolgukat?!

                -        miért nem lehet olyan szerelőket alkalmazni, akik értik a dolgukat?!

                -        miért kell egy szerencsétlen, nyomorult ügyfélről az utolsó bőrt is lenyúzni idegileg?!
      
                -        vajon mi a fenéért nem opcionális az, hogy vagy kérek szerelőt, vagy beköthetem én?!

                -        ki fogja nekem megtéríteni ( tudom, nem lehet ), azt az idegbajt, meg rohanást, hogy terhesen trappolok, és a gyerekem miatt aggódom!?

Tanulság: én egy idióta marha vagyok, aki szerződést kötött az ország egyik legbalfaszabb cégével, ráadásul hűségnyilatkozattal. Már alig várom, hogy lejárjon, azonnal bontom a szerződést ( vagy ha az ügyvédhaverom lát rá más módot, akkor hamarabb ), és inkább nem nézek tv-t sem. Majd olvasok, dvd-t nézek, és veszek egy mobilnetet. Tehát a barátaimat és az ismerőseimet is óva fogom inteni attól, hogy ezekhez menjen...

És a upc meg dugja fel magának a szerződéseit. Meg a pénzemet is.

Tudom, hogy sokan meg fogják kérdezni, hogyha ennyire elégedetlen vagyok, akkor minek bővítettem a szolgáltatást? Egyrészt, mert a fiam is szeretné nézni a kedvenc csatornáit ( NatGeo, Discovery, Spektrum, sportok ), másrészt pedig mert nem gondoltam, hogy ez lesz belőle.

Ági

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bluebell 2010.06.09. 09:02:20

Egyébként pedig eszem ágában sincs a glóriámat fényezni, de tegye fel a kezét, aki még életében nem beszélt rondán, amúgy pedig szerintem aki azt gondolja, hogy a fenti levél stílusában beszéltem az emberekkel is, hát arra nem tudok mit mondani. Igaza van az egyik kommentelőnek, hogy ez virtuális düh volt. Ettől függetlenül természetesen nem mentegetőzöm, viszont a fiamról, és a neveltetéséről szálljatok le. Teljesen normálisan nevelem, és otthon nem vagyok idegbeteg állat sem, mivel otthon nem is húzza fel az agyamat senki. Téma lezárva.

neurotikk! (törölt) 2010.06.09. 09:28:21

@Zuzimama: Ertem. Ehhez sajna nem ertek, milyen terhesnek lenni es mit lehet elvarni (mindenesetre nem allok duhos allapotos no utjaba, ezt mar megtanultam : ) ).
Inkabb csak azt akartam ecsetelni, lehet meg normalis ember az ido tulnyomo tobbsegeben, csak mert kivetelesen kibassza neha a biztositekot a kultura mikor szarakodnak vele. Kivetelesen.
Te tenyleg csak egy gondolat volt, nem kritika.

bluebell 2010.06.09. 09:35:11

@neurotikk!: így van. :o) Nem mellettem ülsz véletlenül? :o)))

neurotikk! (törölt) 2010.06.09. 09:43:32

@freddyreal:
Ez meg tipikus magyar szolgaltatoi szoveg....
: ((((

Ha meg a sztori tenyeibol, es jopar tobbi hozzaszolo tapasztalataibol nem derult volna ki eddig egyeseknek hogy az UPC alkalmatlanul szervezi az ugyfelszolgalatot, akkor Fodyz hozzaszolasa segithet megerteni. Alultervezik szantszandekkal, basztatnak ugyfelet, megbizottat. A sporolas a lenyeg, nem a minoseg.

Lehet itt porogni egy felhaborodott ember stilusan, de eleg ... hogy is mondjam... kreten dolog. Akinek a stiluson volt a hangsuly, arra fokuszalt, hat az nem tudom hogy boldogul az eletben, hogy erti meg a dolgok mondanivalojat. A mondanivalo a szolgaltato gyenge hozzaallasa volt. A gyengebbek kedveert irtam le egyertelmuen, ez csak annak szol aki a stiluson lovagol meg gyereknevelesen : )) Idiotak. : )). A posztolo no mivoltat nem akarja esetleg valaki piszkalni, vagy hogy van-e rajta sapka? : ))

neurotikk! (törölt) 2010.06.09. 09:44:47

@bluebell:
Oooo... korbeneztem, nem. Egyedul ulok. : )

nightshift1 2010.06.09. 09:51:42

Várd meg a hűségnyilatkozat lejártát vagy váljál le előbb, ha tudsz!

Ezután már csak annyi dolgod van, hogy kiiktatod az életetekből a TV-t.

Én megtettem 6 éve. Az is egy érdekes történet volt, több hónapig húzódós, idegeskedős, értetlenkedős, anyázós, végül lemondós.

Sajnos kitaláltam - én barom -, hogy kisebb és olcsóbb csomagot szeretnék, és nem negyedévente, hanem évente egyszer fizetni, mert úgy még olcsóbb. Erre kezdtek mindenféle számlát küldözgetni, hol mellékelve a csekket, hol nem, hol egyet, hol többet. Telefonos kisasszonyok kedvesek voltak, de szerintem azt sem tudták, hol dolgoznak. Mindenesetre sikerült a végén azt a beismerést kicsikarni egyikükből, hogy az egyszerre leadott két módosítási kérésem (kisebb csomag, fizetési rendszeresség) úgy megkavarta a számítógépes rendszert, hogy nem bírják kibogozni.

Erre lemondtam a pi...ba az egészet. Azóta nagy a boldogság. DVD, neten filmek, könyv. És a gyerekek sem hülyülnek el teletábitól, májlitöl pónitól, spongyafostól és társaitól.

Egyébként meg nyugi, az egész nem ér annyit, hogy így felhúzd magad, pláne nem terhesen! :)

Cs@tLós 2010.06.09. 10:07:55

Van rosszabb is mint a upc...velünk korrektek voltak, mindig időben jöttek, nem volt gond, bár hetente 1 napig rendszeresen nincs netünk nem tudni miért, a többi rendben van egyelőre, hogy lekopogjam.

bluebell 2010.06.09. 10:12:00

@nightshift1: :o) igazad van. Utólag már én is bánom, hogy ennyire kiakadtam, mert magamnak ártottam vele. Párszor már szóba került otthon, hogy ki kéne iktatni a tv-t, azért van még mindig, (a hűségnyilatkozaton kívül), mert én imádom a focit (boccs) :o), szeretjük a natgeon a Hogyan készült? filmeket, a Timewarp-ot, ilyesmi. De legtöbbször mi is inkább Hofit hallgatunk, vagy Markos-Nádast, meg Csengetett Mylordot nézünk. De ez egy újabb löket volt, hogy teljesen kiiktassam a tévét, és inkább neten, dvd-n nézzek mindent.

neurotikk! (törölt) 2010.06.09. 11:08:49

@bluebell:
Neked is igazad van. Focin kivul nalam is szinte tok ugyanezek a dolgok jatszanak, es azokhoz nem kell TV, nem is nezem azt a 4 ingyencsatornat sem ami jon. Komolyan mondom, egyel kevesebb stresszforras. Focirol meg le lehet szokni ; )
(csak vicceltem!!! vilagert sem hergelnek egy allapotos not, neki nem egeszseges, az en testi epsegemnek meg arthat)

Xezs 2010.06.09. 11:21:34

Én egy dolgot nem értek: miért mondjátok sokan, hogy a UPC nem hozza azt a le- és feltöltési sebességet, amit ígérnek?

Nekem 15/1,5 Mb/s-es netem van és speedtest ezt mondja rá: 14,89/1,53 15ms-es pinggel.

Nehogy valaki azt mondja hogy azért a 0,11 Mb/s letöltési hiányért kellene vergődnöm...

Különben a szerelőknek tényleg a szájukba kell rágni mindent, mert hajlamosak korábbi tapasztalatokból interpolálni a felmerülő kérdésekre a választ. Valszeg a legtöbb helyen 1 tévé kell és úgy gondolta hogy az ügyfélhez is.

Bubu99 2010.06.09. 11:50:38

ági a káromkodás nagymestere. Ne háborodjon fel azon, ha egy emberrel alpári stílusban beszél, akkor alpári módon reagál és, vagy minden lehetséges eszközével szabotálni fogja az ő kérését.

Szerintem az ilyen felhasználó megérdemli a tortúrát. Sikeresen ki is provokálja. Én is szolgáltatok és a szerelő oldaláról ismerem az ügyfeleket. Én sem tolerálom, ha a szüleimet emlegetik. Nem alacsonyodom hozzá le. De biztosan sokkal később oldom meg a problémáját, mint egy normálisan beszélő ügyfélét. Ez is egy út.

Hajrá ági

deuce 2010.06.09. 12:16:08

@bluebell: mivel egyre inkább ilyen világban élünk, azért kell rámenni a sarkára.. amikor aláírod a munkalapot ott az "elszámolás", hogy akkor mit is csinált, mi is fog működni... ha rumli van a lakásban az valóban problémás lehet..

én nem védem a szerelőt sem upc-t a végtelenségig, de a sztorid kb ugyanaz, mint amikor a mekiben kérsz egy tálca kaját.. mikor kifizeted megszámolod, hogy megvan-e darabszámra a sajtburger... ha nem, akkor szólsz hogy hello, itt hiányzik valami, ha flegmák visszab*** nekik, nem fizeted ki, stb... volt már ilyenben részed? nekem volt...

utólag fakkolni más. :(

bluebell 2010.06.09. 12:39:44

@deuce: oké, de a bekötős sztori csak előzmény volt. Kifizettem utána a 3500 kiszállási, bekötési díjat, és kész. Nem amiatt lettem ennyire pipa, csak ez is hozzásegített. De az milyen már, hogy mondanak egy időpontot, te be is tartod, és aztán meg felhívnak fél órával hamarabb számonkérve, hogy hol vagyok? Még akkoris, ha én lettem félretájékoztatva. Ha téged hívnának egy mittudomén milyen szolgáltató irodájába időpontra, mondjuk ötre, és amikor odamész, és a biztonsági őr - jó esetben - közölné veled, hogy bocsika, biztos félrehallottad, vagy félreinformáltak, már fél ötkor bezártunk, te nem akadnál ki? Mert akkor mondd meg, hogy kell. Megtanulom.

bluebell 2010.06.09. 12:44:05

Amit egyáltalán nem értek: minek kellett a 25 perces telefonbeszélgetés, meg az egész cirkusz, ha a végén kaptam boxot?! Nem lett volna egyszerűbb, ha a call-os azt mondja, hogy nézze, "kedves" asszonyom, mivel itt félreértés történt, vagy a maga, vagy a mi részünkről, fennáll még az a lehetőség, hogy befárad valamelyik irodánkba, és a boxot személyesen átveszi. És akkor leteszem a telefont, elmegyek, és átveszem. De itt az történt, hogy ÉN megkérdeztem, hogy van-e erre mód, a srác mondta, hogy van, és bemondta a címet, majd amikor bementem az irodába, ott azt mondta az ügyintéző, hogy nem, ilyen nincs, majd a végén kaptam egyet vezetői engedéllyel. Na? Nem lett volna egyszerűbb? És akkor nincs idegbaj, nincs rohangálás, és poszt sincs. És akkor a fikázók is a subbán fikáznának.

bluebell 2010.06.09. 12:46:05

@neurotikk!: :o) nem akarok leszokni a fociról. Szeretem. :oD

deuce 2010.06.09. 13:07:06

@bluebell:
nem a legjobb példa, de hasonlókra minden nap van példa, MINDEN EGYES CÉG ESETÉBEN:
nekem a fodrászom mondta utoljára mikor odamentem 5re, hogy "nem fél5 volt? szerintem fél5.."..
mondom "nem. de azért nyírod a hajam?"
nyírta... nálam itt el van intézve a sztori..
az előző mekis ugyanez, csak ott darabszámról volt szó, nem időpontról..

sajnálom, hogy én nem vagyok olyan, mint a default csaholó-kesergő mágyár eb, akik frankón nekem is estek ebben a topikban (is).. de nálam kicsit magasabb az ingerküszöb, és nem hiszek a csodákban...
igen, én vagyok a megalkuvó, a beletörődő, akinek ha fél megabitet adnának 50ezerért az is fasza lenne.. ha rábólintok, rábólintottam.. akkor azt kapom és annyiért..
le upc-bérencezhetnek, de ugyanígy bevédem akár a mobilszolgáltatómat is.. jól elvagyok velük évek óta.. rohanjak át a másikhoz mert 2ft-tal olcsóbb valami? haha.. kitérdekel... majd ha valami csoda folytán hatalmas lesz a különbség, akkor váltok..

ITT JÖN A LÉNYEG:
ha annyira hatalmas különbség lenne ezek között a cégek között akkor mindenki az EGYIKNÉL lenne, és a másiknak nem lenne ügyfele..
upc-nek is van mondjuk félmillió elégedett ügyfele, van mondjuk 100 aki szarul járt velük, lehúzták-átverték-nemúgyjöttkialépés ..stb..stb.. a 100ból 10 sírását hallgassa végig a félmillió, és kezdjen el acsarkodni, meg céget akasztani??? ááá dehogy...
cseréljem le a upc-met, mert fúúú megszakadt a net 2x? a másiknál is meg fog szakadni.. ki kell bírni, nem picsogni mint egy ovis..
ráadásul felhívtam őket, és a legkedvesebb hangon mondták hogy "igen bocs, hamarosan jó lesz, képben vagyunk mi a probléma" így is lett.. csapkodjam az asztalt nagymagyarként, ahogy itt sokan gondolkodnak:: "de én akkor is akarok a hálózati főszakemberükkel beszélni hogy melyik node égett szét ott a bal hátsó hatos sorban?" kitérdekel??

túl sok az aggresszió ebben az országban...

Zuzimama 2010.06.09. 13:30:35

@bluebell: alapvetően olvasni járok a homárra, csak éppen feltűnt, hogy sokan állapotos voltukra fognak viselkedési abnormáliákat vagy ugyanezen okokból nyafognak, mert valamit nem akarnak megtenni (egy másik poszt kapcsán).

A 4. hónap ráadásul a legnyugisabb hónapok egyike, nem idnokolja semmi a külön hisztit.

Azt hiszem csak el kell olvasni a posztodat és az én hozzászólásaimat és tisztán kiviláglik, hogy ki is hisztizik a itt.

Érdekes dolog, de sokan vérlázító dolgokat vágnak a fejedhez, de te pont engem találsz meg. Tán azoknak félsz visszaszólni, akik obszcén dolgokat írnak neked?

Zuzimama 2010.06.09. 13:35:24

@neurotikk!: semmi probléma, szerintem is mindenkivel előfordul,b hogy kiakad és kevésbé tudja magát fegyelmezni de! Más kérdés, hogy ki az aki ezt ilyen mértékben a nagyvilág számára is hozzáférhetővé teszi?

Szerintem sokan elintézik magukban, dühöngenek egy sort, elmennek futni vagy mittomén, de egyáltalán nincs mit csodálkozni a sok hozzászóló beugatásán, mert a levél nyelvezete obszcén. Aki ezt a levelet megírta, az vállalja, hogy utána kap hideget is és meleget is.

deuce 2010.06.09. 13:47:00

@bluebell: sajnos valóban neked kell gondolkodni, ha előre nem sikerült teljesen (kórház-betegség-költözés) megrendeléskor sem, bekötéskor sem.. legalább utólag.
én már csak ilyen kis megértő vagyok velük, hogy plusz kiszállás plusz benzin, plusz szerelő-munkaóra, ami nem futja ki az 5ezres újbelépősakcijjós havidíjadból!!

a 25 perces beszélgetéseket sosem értettem.. felhívod:
-helló, lemaradt egy tv bekötés, most néztem/kérdeztem(!!) utána, kellene egy box ide nekem azonnal
-hölgyem, ha mondja elmondtuk volna, hogy az +box, +havidíj, +anyád, +macskaszőr, ez így 3500 lesz, jövő héten van szerelő..
-HÁTAKRVVANYÁÁÁÁÁÁÁD (20 percen keresztül, aminek semmi értelme)
-ööömm kööhöm nem tudod átvenni/át tudod venni, a kutyám meghalt tegnap, kék póló van rajtam, fingom sincs mi az a box, jövő héten küldenék egy szerelőt..
-jól van, te úgysem jössz ide a boxoddal, megyek én. a gyerek megőrül kartún netwörk nélkül, és sajnálom a szerelőtöknek odaadni 2 pizza árát. hol vagytok ti személyesen?
-árpád híd ....
-ott van box? a helyszínen
-ja

divat egymást arra uszítani, hogy anyázzunk, mert attól lesz megoldás, pedig sokkal jobb módszer ha hallgatod őket szép csendben, és abból próbálod leszűrni mi az álláspontjuk.. merthogy le lehet venni jól.. aztán LÉPSZ valamit.

bluebell 2010.06.09. 14:26:07

@Zuzimama: ne haragudj meg, de nem olvastad el rendesen amit írtam!? Pontosan leírtam, hogy a terhességet miért hoztam szóba. Igen, legyen neked igazad, nagyon félős vagyok. Az ne is jusson eszedbe, hogy dolgozom a kommentelés mellett, tehát nem tudok - még ha szeretnék is - mindenkinek visszaválaszolni, az ostoba kurvázásra, meg picsogásra pedig áruld el, mit válaszoljak?! Mikor ponnnt az én stílusomon lovagolnak? (Lovagoltok?) Ha visszaválaszolok ezekre a kommentekre, akkor nem ugyanazt játszom el én is, mint ők? Mert persze az nem alpári, meg nem csúúúnya, csak amit én írtam le. Az meg sem fordul egyikőtök fejében sem, hogy a mindennapokban nem így beszélek... De tökmindegy, igazából azért válaszoltam neked, mert egyrészt ugye félek visszaírni az obszcénságokra, (holott a "szopjon lovat"-ra is reagáltam, dehát ahhoz rendesen el kéne olvasni a kommenteket, vagy neked az még nem obszcén), másrészt meg mert úgy viselkedtél, mint aki ítéletet mondhat élő és holt felett, merthogy gondolom te vagy a megtestesült Kazinczy, Grétsy a szomszédod, magad vagy a megtestesült jámbor lélek, aki mindig átadja a helyét mindenkinek, virágot nevel a fürdőszobakagylóban is, és madarak szállnak az ujjacskáira reggelente, amikor énekel... És az ilyen képmutatást utálom. Tessék. Ezért írtam. Nyugodtan gondolhatsz, amit akarsz, mivel én nyuszi vagyok, majd legfeljebb sírva elfutok... Brühü.

bluebell 2010.06.09. 14:30:55

@deuce: szerintem ha annyira sírni akartam volna akár itt, akár máshol, akkor már az első alkalom után írtam volna. Nem? Szerintem de. Nem gondolom, hogy nagymagyar vagyok, ha a fodrász csúszik, attól sem vagyok ki, de ő általában felhív, ha késik, és addig max. iszom valahol egy kávét. De a szolgáltatást a maximális szinten nyújtja, kedves, és nem ver át. Ilyen egyszerű. Volt már pár olyan dolog, amit simán ideposztolhattam volna, nem tettem, mert úgy gondoltam, minek írjam le, úgyis az lesz a vélemény, hogy hülye liba, mit hisztizik, vagy hasonló. Ez volt az első eset, hogy beírtam, nem tervezem, hogy rendszert csinálok belőle, de könyörgöm: ha nekem ez jólesett, mert kiadtam a dühömet (mégegyszer mondom, az ügyintézőkkel nem így beszéltem!), és gondoltam kapok pár tanácsot, akkor miért baj? Az, hogy kapok hideget, meleget, az benne van a pakliban, nem vagyunk egyformák, úgyis annyit veszek fel belőle, amennyit akarok. Egyébként a call-os szerinti helyszínen lévő boxra azt mondták a helyszínen, hogy nincs, aztán mégis lett... :o)

deuce 2010.06.09. 15:17:55

@bluebell: nem feltétlenül rád értettem mindent, ha megfigyeled eléggé globálisan fogalmazok azoknak, akik fordítva gondolkodnak mint én.. aztán jót röhögök rajta, ahogy csaholnak, próbálnak forgatni engem jobbra-balra, megalázni, tippelgetni, hogy milyen vagyok, jelzőket rám akasztani, stb..

tudod a lényeg az, hogyha előre gondolkodsz, előre utánajársz dolgoknak, előre elépzeled mit akarsz, és a legtöbb ponton KONCENTRÁLSZ, akkor NEM SZOPSZ, illetve _kevésbé_ tudnak megszopatni! ;)
a te esetedben én előre megtudnám mi kell ahhoz hogy xy tévécsomag menjen x db tévémen, bekötéskor odafigyelek, kipróbálom utolsó tényezőig. addig szerelő szépen ott marad! nálam ez így volt minden egyes net/tv bekötésekor.. ha valami nem okés, akkor elküldöm a francba a szerelőt, munkalapot nem írom alá, nincs átadás-átvétel, nincs szerződés, nincs teljesítés, nem kapnak pénzt... ilyen egyszerű..
van aki azt is lenyomozza előre, hogy dolby digital hangja van-e upc-nél az hbo-nak, van aki meg azt se veszi észre, hogy kimaradt a gyerekszoba..
különbözőek vagyunk, na..

ps: ha a homárra postolsz, az igenis sírás. semmi más. a postok szopófaktorának 90%-a pedig naívság, vagy nemtörődömség. ez egy sírófórum.

deuce 2010.06.09. 15:30:41

"kijönnek bekötni 3500 forintért. Mondom mi az anyátok van?! Nekem KELL szólni arról, hogy neki mi a dolga?"

ebből a megfogalmazásból nem lehet levenni, hogy anyáztál velük csípőből, vagy csak magadban anyáztad magadat, mert ingyen vártál el további x db kiszállást.....

harmadjára kérdezem: havernál 10db tv.. nem apró lakás.. szerinted evidens, hogy a szerelő körbejárja az egészet, bekössön mindent, ne szarjon el semmit, és mindez 1 kiszállásból, 1 havidíjból, úgy, hogy sem előre nem szól mik az igényei, sem a bekötéskor nem gyakorol rá elég nyomást???
ő le tudja beszélni melyik készüléken melyik szolgáltatónak milyen dolgai guruljanak, te meg 2 tv esetén már FAIL? :D

jól van, itt mindenki úgyis csak a saját kis szemszögét látja, és csak a sebnyalogatás+egymás öldöklése folyik.. megpróbálom offolni a témát, végülis én csak egy elégedett ügyfele vagyok ennek a "baszadék" cégnek a sokezerből..

bluebell 2010.06.09. 15:59:04

@deuce: válaszoltam már délelőtt a 10 szobás kérdésedre. Amúgy ha ez síró blog, akkor meg engedtessék meg egyszer nekem is. Mondtam, hogy három szobás a lakás. A rendeléskor is, illetve a szerelőnek is. Annyit kellett volna mondania, amit már fent is leírtam, hogy majd jön legközelebb. Ez nem történt meg. Oké, hogy mindennek utána kell járni, de bocsmár, nem nekik kéne az infót adni? Ha teszemazt falusi vagyok, és nincs netem minden nap, akkor hogyan járok utána? Miért várja ezt el mindenki újabban? Lassan már ott tartunk, hogy majd én járok utána annak is, hogy a gyógyszerembe mit raknak, meg hogyan kell használni, mert a cég úgy gondolja, hogy nem ad használati utasítást, mert a beteg majd úgyis utánajár? Na. Tehát tökmindegy, a cucc otthon van, működik, minden szép és jó. De azon is elfecseghetnénk kicsit, hogy a titkos számom hogyan kerül illetéktelenek kezébe. De igen, mondom, ahogy már tegnap is leírtam, tanultam ebből is, meg a kommentekből is.

Xezs 2010.06.09. 16:46:21

@bluebell: Már bocs, de ha én szerelő lennék és azt mondanád nekem hogy hogy három szobás lakásban laksz, annyit felelnék, hogy egészségedre.

nem tudom pontosan mit mondtál neki de ha kb. így hangzott hogy "mindhárom szobába be kellene vezetni a kábelt" akkor egyértelműen hülye a szaki és nem fogja fel amit mondasz, persze ettől még neked le kell ellenőrizned hogy mit csinált.

Az utánajárás ahogy deuce mondja, a te érdeked és bár a gyógyszerkészítményekre kötelező ráírni hogy mit tartalmaz és kinek nem javallott, azért érdemes tájékozódni hogy mire való és van-e értelme szedni. Magadnak spórolsz meg egy csomó utánajárást azzal ha előre belövöd hogy mik az elképzeléseid.

bluebell 2010.06.09. 17:00:16

@Xezs: A mondat valahogy így hangzott el telefonon is és személyesen is: három szobás lakásba szeretném a digitális upc-t bevezetni. Három szobába szeretném. A nappliban eleve upc volt a szolgáltatás, azt bővítettük.

És oké, tudom, hogy mindennek utána kell járni, általában utána is szoktam, de azért azt nem hiszem el, hogy minden lépésüket figyelnem kell! Az én munkámat miért nem kell senkinek sem figyelni, miért tudom magamtól, hogy csak olyat adok ki a kezemből, ami tudom, hogy szerintem alapos? Ja, hogy azért, mert lúzer vagyok? Igaz.

bluebell 2010.06.09. 17:02:21

Amúgy ezen mostmár kár pörögni, azóta legalább negyven ügyfélnek lehetett gondja, és deuce-t idézve ötezernek meg semmi baja, úgyhogy ebből kihoztuk szerintem, amit lehetett. Ettől függetlenül asszem bontom a szerződést, és olvasni fogok. Valahogy Rejtőben még sosem csalódtam...

deuce 2010.06.09. 17:21:11

@bluebell: ez a gyógyszeresdi egy terelés.. túlszínezett, nem kapcsolódik ide.

sokadjára:
amikor előveszi a szerelő a munkalapját (ennek aláíratása különösen fontos, abból lesz a fizetése, így NEM fog elrohanni!!) te azt mondod neki, mivel szkeptikus vagy:
-na uram, akkor én bemegyek a gyerekszobába, és megnyomom a távirányítón a gombot.
majd rámosolyogsz, kicsit kacaghatsz is a képébe akár.. ha nem jön be a diszkoveri a gyereknél akkor:
- uram, szedjen szét mindent, húzzon a picsába hívom a digitévét, hívom a tékomot, majd nekik sikerülni fog
- uram, húzzon vissza, kösse be

mi a bonyolult ezen?? megnézed a mekiben mennyi burgered van a tálcán, elviszed, kajálsz..
órákat elszarunk neten kommentelgetésre, okoskodásra, anyázásra, pedig neked 1 percedbe került volna.

a telefonszámod kiadása, zaklatás jogos panasz valóban! :)
tudod az ellen hogy lehet védekezni? megmondod neki, hogy kéred az adatbázisból törlést, sosem leszel potenciális ügyfelük. én megmondtam amikor hívogattak. azóta nem hívnak.
amerikában csúnya pénzbüntetések vannak, de itthon is szigorodott 2008-ban.
BTK 176/A.§
(1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

deuce 2010.06.09. 17:36:47

@bluebell: ha nem a lépésüket akarod figyelni, nem a technikai részleteknek utánajárni akkor is ellenőrizni kell a munkalap aláírása előtt, hogy mit csináltak itt, mit kapsz tőlük a jövőben.

nem kell minden egyes tejesdobozt megnézni hogy lejárt-e, de egy sokezer forintos havidíjas hűségidős szolgáltatást aki nem jár körbe, az egy .... idióta, lássuk be.

jól mondod. 40 hülye beszop valamit, mert fárasztó az utánajárás, vagy csak a gondolkodás, odafigyelés..
40 hülye torrentezik a mobilneten, aztán kapja a 100ezres számlát, 500000 pedig belegondol, hogy sok adat gurul, sok időt netezik, akkor esetleg további költségek is felmerülhetnek, ők nem szopnak.. esetleg kérdezni is tudnak..
válaszolgatni ülnek ott az ügyfélszolgák, nem anyázni.
de lehet agyatlanul is élni... :DDD legalább van kin röhögni..

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.06.09. 17:55:51

bolond31 2010.06.08. 12:00:37

deuce 2010.06.08. 16:39:50

Az a gyanúm, hogy néhányan csak írnak, de nem olvasnak. Mielőtt kifejteném a gondolataimat bolond31 és deuce „kedves” hozzászólónak, javaslom, hogy szánjanak mégis egy pár percet és olvassák el

Krike1974 2010.06.08. 18:57:46

hozzászólását. Minden benne van, ami ennek a posztnak a lényege és az igen „kedves” bolond is választ kap a kérdésére, hogy miért is van igaza az ügyfélnek.

Gyengébbek kedvéért szájbarágósan leírnám, ha nem lenne elég világos. Előre bocsátanám, hogy aki ezt nem fogja fel, annak nincs helye a szolgáltatóiparban. Nem a megfelelő munkahelyet választotta.

Az ügyfélnek azért van mindig igaza:

1.) ...mert, lássuk be, ezzel a poszttal, ami nem a UPC felmagasztalásával foglalkozik, hiába próbáljátok a mundér becsületét védve magyarázni a megmagyarázhatatlant, sokkal több ügyfelet veszít a szolgáltató, mint amennyit nyer azzal, hogy agyonhajszolja a munkatársait, vagy kéretlen prókátorokat küld, hogy megmagyarázza azt, hogy miként és miért kell szédíteni az ügyfelet? Amiért természetesen - az ő személetük szerint - az ügyfél hibás.

2.) ... mert nem az ügyfél van a szolgáltatóért, hanem ez fordítva van. Ideje lenne már ezt tudomásul venniük a szolgáltatóknak. Röviden: a szolgáltató nem ingyen, vagy nem az ügyfél két szép szeméért nyújtja a szolgáltatást, hanem ellenszolgáltatás (pénz, money, suska, lé…) fejében szolgáltat. A szolgáltatás fejében elvárja, hogy az ügyfél pontosan, határidőre teljesítse az ellenérték (pénz, money, suska, lé…) megfizetését. S mily érdekes dolog, amikor a megfelelő szolgáltatás kerül terítékre, azt már nem érzik olyan fontosnak. Sőt pofátlanul a szerződésbe is belefoglalják, hogy ugyan pl. 5MB internet szolgáltatásra fizet elő az ügyfél, de ezt nem érzi a szolgáltató magára nézve kötelezőnek elég, ha 1MB-t szolgáltathat. Ez átverés, az ügyfél szándékos megtévesztése, csalás, tisztességtelen haszonszerzés.

3.)... aztán, mert jó volna, ha nem csak, alulfizetett robotok dolgoznának az ügyfélszolgálatokon, akiknek tök mindegy, ha eggyel több, vagy kevesebb lesz az ügyfelük. Ha elmegy, hát elmegy. Azt gondolják, hogy majd jön helyettük más. Ühüm... jön, egy ideig. Kicsi ez az ország. Ez nem Amerika. Igaz, hogy felosztották a szolgáltatók egymás között a területeket, de eljön majd az idő, amikor harcolni fognak és egymás területére merészkednek be, megállapodás ide, vagy oda. Akkor, majd minden egyes megnyert ügyfél számítani fog. De, ahhoz változtatni kell a mentalitásukon, mert ellenkező esetben, ki fognak szorulni a piacról.

4.)... mert, az ügyfélnek semmi köze nincsen ahhoz, hogy a szolgáltató milyen viszonyban van az alvállalkozóival. Jobb, ha már az elején tudomásul veszik azt, hogy nem az ügyfélnek kell alkalmazkodnia a szolgáltatóhoz és/vagy annak alvállalkozójához, hanem fordítva. Ez nálunk úgy működött, hogy megbeszéltük az ügyfélszolgálatossal, akivel a szerződés feltételeit interneten (email-ben)leegyeztettük, minden sarkalatos pontjára felhívták a figyelmünket, leírták a lehetőségeket, visszakérdeztek a változatok módozataira, majd telefonon felhívtak a szolgáltatás telepítésének időpontjának egyeztetésére. Az időpontot nem ők diktálták, hanem közösen határoztuk meg. S láss csodát, pontosan a megadott időpontban csengettek és azonnal bekötötték az elvállalt szolgáltatást. Ja. Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy ez a szolgáltató a T-Home volt. IPTV és internet telepítését végezték, olyan összehangolt munkában, hogy egyszerre jelentek meg a telefonvonal kiépítésére a szerelők és a műszaki szakember is, aki a TV és internet beüzemelésére és bekapcsolására érkezett. Ja, és az internet teljesítménye a szerződésben meghatározott mértékben teljesül. Hát, így is lehet.

Az a legfőbb probléma, hogy ezek a robotok, nem látják meg az embert az ügyfelekben.

Úgy szeretnék egyszer kisegér lenni ott, ahol ezek a robotok ügyfélként elégedetlenkednek. Pl. ha a közértben utálatos, türelmetlen velük, ne adj isten, átvágja őket a pénztáros, mócsingot csomagol a hentes a hús mellé, szétveri az egész fürdőszobát a vízszerelő, pedig csak dugulás elhárításra hívták ki, tévesen számláz a gázművek, áramszolgáltató stb.

Végezetül: remélem két „eminens” megelégedett bennfentes hozzászólónknak része lesz a fent felsorolt kellemes szolgáltatásokban. Majd akkor ügyfélként remélem, megalkuvással fogadják, hogy átvágják, megkárosítják, becsapják őket... hiszen ezt várják el másoktól is...

Zuzimama 2010.06.09. 18:26:49

@bluebell: ha ennyire kiakadsz a kommenteken akkor miért írsz posztot?

Mint posztírónak úgy gondolod, hogy jogod van személyeskedni? Szerintem nincs. Érdekes dolognak tartom, hogy azok akik képtelenek értelmes érvekkel vitázni, azok rögtön személyeskedni kezdenek és megpróbálják megszúrkálni a másikat. Azzal, hogy megpróbálsz megnyírbálni nem a saját vélt igazadat támasztod alá, hanem azt mutatod be, hogy nem tudsz mivel érvelni.

Egyszer sem szóltam rád semmi obszcén dolgot, mégis így kiakadtál. Tényleg csak azt tudom javasolni, hogy ne írj ilyen helyekre, ha nem tudod kezelni a véleményeddel ellentétes álláspontokat.

Egyébként pedig mond meg mind akadjon ki az ember, ha nem a stílusodon? Ezzel meggyőzőbbnek érzed a sztoridat, hogy mindenkit elküldesz melegebb éghajlatra?
Egyébként igazad van, kiakadhattunk volna azon is, hogy olyan dolgokat követeltél magadból kikelve, amik nem járnak, csak éppen nem tájékozódtál előre. Többen megírták már ezt, de akkor ezek szerint te nem olvasol el mindent, csak vaktában lövöldözöl.

Összességében csak magamat tudom ismételni, ne írj ide, ha nem bírod a kritikát.
Van erre egy magyar mondás, de kissé obszcén, ezért nem írom le.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.06.09. 18:38:14

@Zuzimama: Hűha zuzi!!

Mennyi idős vagy? Nem akarom pontosan tudni, csak az érdekelne, hogy a korod miatt van e szükséged Cavintonra, vagy már eleve így születtél?

Olvass m ár légy szíves vissza. Már a legelső hozzászólásoddal becsmérelted bluebell "más"állapotát. Ezt már többen is megjegyezték, hogy egy nőtől ez nem méltó bejegyzés volt.

Ennyit arról, hogy ki személyeskedik...

Helyeslem bluebell hozzáállását. Igenis álljon ki az igazáért. Jó, a stílusán van némi csiszolni való, de megállapítható, hogy "hirtelen felindulásból" született ez a poszt.

Sokszor nem értem az embereket, miért kell a másik torkának esni, miért kell lefikázni azért, mert valamit nem tud, vagy nem ért.

Jelen esetben egy szolgáltatóhoz fordult, amely alkalmazottainak kutya kötelességük alkalmazkodni és tájékoztatni az ügyfelet. Ha ezt anyagi ellenszolgáltatásért teszik, akkor nem szívességről van szó.

snl111 2010.06.09. 18:50:27

Mennyi erős asztal borogató ember van itt aki mocskosul tudja játszani az agyát csak mert fizet valamiért. SZÁNALMAS!!!

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.06.09. 18:56:27

@snl111: nah... wazz.. ide estél a végére, fingod nincs arról, hogy eddig mi volt a téma... idepöksz egy hű, de frappáns pöffenetet... vagy csak látni akartad a beírásodat, itt járt snl111 ... hm...SZÁNALMAS...

deuce 2010.06.09. 19:33:48

@Gromek:
nem vagyok benfentes, mert sem ügyfélszolgálatos, sem upc-s nem vagyok.
ügyfél vagyok.

te túl sok médiamocskot, paranoiázós tévéhíradót, politikai akármit nyeltél az elmúlt időszakban, és ilyen "tipikus" keseredettnek NÉPnek tűnsz...
RÜHELLEM ezt az embertípust. takarodhatnátok valahova Indiába, Kínába mondjuk.

te vagy az a túlokos, aki zsigerből úgy látja a világot, hogy MINDEEEN ügyfélszolga sötéthülye a upc-nél, minden alvállalkozó szerelő bunkóparaszt gyökérjóska, aki b**ik bekötni, CSAK AZÉRT, MERT kihorgászott valaki 1-1et közülük..
igen, akad ilyen, de hidd el, hogy ezek ki is hullanak onnan előbb-utóbb..
te vagy az, aki zsigerből fikázik, hogy miért 6ezer a 10megabit, amikor volt már rá példa a világtörténelem valamelyik zugában hogy 5800ért adtak 15öt.. aztán ha megkapod, akkor tovább óbégatsz hogy "mééég ez is szaaaaaar"..
sajnállak, fájdalmas életed lehet túlzó """maximalistaként""".

én tudod hogy látom??
volt kb 3 telefonom upc-nek 3 év alatt, mindig rendesek voltak.
netet 2 napon belül bekötötték, szerelő jófej volt.
net rendesen megy.
mobilszámomat összelinkelték ügyfélszámmal, 1 perc alatt kapok egy számlainfót, titkos kódokkal/ügyfélszámmal sem szopatnak mikor pénzt akarok utalni nekik!
de más is elégedett, beírta még pár kommenter ide egyébként a 400 közé.

beeeenfenteees, "emiiiiinens", megalkúúúúvóóóó vagyok?
csak mert nem bégetem hogy dögöljön meg, akasszuk fel, gyújtsuk fel a céget, mert xy ismeretlen ágika beszopta velük? menjetek ki bégetni kollektíven a kinizsi utcába, vagy menj ki a rétre, paskold csalánnal magad és kiabáld hogy "deszar deszar" :D

a felosztott monopólos szövegedről:
6-7 éve is olyan helyen laktam, hogy jelen volt 3 szélessávú szolgáltató. pedig ez ritkaság volt. ott sem volt gond egyikkel sem. nálam az egyik volt bekötve, szomszédomnak a másik..
ti javában csaholtátok hogy "monopólium, felosztott területek" stb..
ahol most lakom most is létezik több szélessáv + mobilnet is jó gyors, próbáltam azt is beköltözéskor...
hűségidőm sincs. szóval megtehetném hogy ugrálnék ezek között jobbra-balra, nézegetve hol spúrolok meg 100ft-ot, de leszarom. nagyvonalú, sorsomba beletörődő vagyok. ;) fáj neked ez?
kicsit lejárt már a monopol szöveged 2010-ben 1millió mobilnet darabszámmal, nem gondolod? :D

haver is megoldotta nemrég a sávszél problémáját matávostól, adsles cégestől jóváírásostól, mindenestől egyébként..

akkor miről beszélünk?

ágika nem bírt el a flegma szerelővel. na puff. én ki se engedem a lakásból, amíg el nem végzi rendesen a munkát.

nálam is csempéztek furcsa fazonok. ott álltam a sarkukban, néztem hogy csinálják. egész jó lett végül. innentől kezdve nem is izgat más hogy csempézik, vagy mennyiért.

írjad, ha valamit nem találtam el veled kapcsolatban forradalmár úr, írjad, hogy mi fáj még. nekem minden szép és jó. :)

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.06.09. 19:45:39

@deuce: Akkor most már tudom miért jársz ide, holott elégedett, megbecsült ügyfél vagy. Reggel dalolva ébredsz, magad készíted el a családnak a reggelit. Fütyülve, fogadod, hogy a gyermeked összefirkálta az autódat, legyintesz, ha pofán vágnak a villamoson az ellenőrök, ahol azért utazol, mert a 23 és fél éves autód nem indult be.

Csakhogy kiéld magadat azért magadat, belerúgsz a a kutyádba akkor, amikor senki sem lát...patkánymérget szórsz a galambok elé... s, hogy betetézd a napodat idejársz észt osztogatni és fikázni másokat, holott te alapjában véve elégedett ember vagy...

Hí, be jó neked...irigyeljen tégedet a a rézfaszú bagoly...

deuce 2010.06.09. 19:52:08

@Gromek:
na még1 képernyőnyit írok. ;)
igen, megváltozott a világ. na és? megszoksz, vagy megszöksz..

új dolgok, szolgáltatások vannak. nincs már tantuszos telefon, hanem üvegszálas kábelek vannak.
nincs már telex, távirat, hanem facebook, msn, skype van. fáj neked? megsiratod a régi időket? :)

ha már egyszer cégalapításról vakeráltál bolondnak is:::
nos, csinálj céget. ami TÖMEGeket szolgál ki. ne kis pékséget, ahol mosolyogva eladsz pár(száz) kenyeret, hanem mobilszolgáltatót, vagy netszolgáltatót, akik százezreket, milliókat szolgálnak ki napi szinten!
aztán megtudod milyen szerveződés kell ehhez, hova milyen erőforrásokat pakolgatsz.
sokan az ügyfélszolgálatot is veszik, nem csinálnak sajátot.. gondolhatod azoknak mennyire szívügyük az ügyfél megtartás. úgy vannak vele, hogy a "következő akciónál úgyis visszajön, heló".
tudod ilyen számoknál akár tetszik akár nem, akár etikus, akár nem, akad egy alacsony százalék, akik esetében akárhova görbülsz, úgysem felelsz meg nekik cégként. gyanítom te is egy ilyen ügyfél lehetsz..
nos őket "leszarják" a te olvasatod szerint, vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem sírnak utánuk, ha lemorzsolódnak.

ilyen a világ.
ezt hozta nekünk 6milliárd ember, a nagy számok törvénye és a multik.

segítsek még képbe kerülni melyik bolygón élsz? :D

snl111 2010.06.09. 20:05:52

@Gromek: Nem éppen, jóideje figyelemmel követtem az eseményeket és sajnálatos módon a végére erre a megállapításra jutottam. Hidd el h jobban képben vagyok mint te.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.06.09. 20:06:11

@deuce: Olvasd már el azt az épületes marhaságot amit ide most beírtál. Szerintem kezeltesd magadat. Amit most itt összehordtál az nem vall épelméjű emberre.

Mi köze ennek a poszt témájához? Ha írási kényszered van, hát jobb, ha nem itt éled ki.

Az viszont ebből az utolsó szösszenetből most már egyértelműen kiderült, hogy igenis bennfentes, bérencíró vagy.

Csak így tovább, s majd megköszöni neked a gazdád, hogy elhajtod az ügyfeleket.

Fogd vissza magadat. Ez a képernyő mániád még a vesztedbe sodorhat. Ha, mindenképpen íráskényszerben szenvedsz, ha írásban szeretnéd látni az eszement gondolataidat, add ki kötve-fűzve, de kasszasikerről ne álmodozz.

Szerintem simán húzz el innen, semmi szükség az ilyen okoskodókra, akik elégedett embernek adják ki magukat...erről ennyit rád több időt nem pazarlok, mert csak írsz és nem olvasol...

deuce 2010.06.09. 20:11:44

@Gromek:
ráárek, azért járok ide. de örülök, hogy már a mindennapjaimat boncolgatod. :)

a netszolgáltatókon való hisztizés mindig is magyar virtus volt, látod ez is megélt 400+ kommentet, amíg egy romlott joghurt a tescoban 40 kommentet ér homár-szinten.

a kutyám és a galambom aktuálisan te vagy igazából Gromek..

örülök, hogy matávékkal például elégedett vagy, én aktuálisan róluk tudnék friss iptv horror sztorit mesélni neked. 65perc után vette fel a telefont az ügyfélszolgálat......belekezdjek?.. "Hát, így is lehet. " haha

értsd már meg, hogy egyik cég se "baszadék" (kopirájt: ágika), és mindegyik törekszik valamire.. de ahogy nem lehet rendőrt állítani minden állampolgár mellé, nem lehet az ügyfél seggét sem nyalni minden alvállalkozónak és ügyfélszolgának öltönyben feszítve, százdiplomás eminensként.

ezt nem fogod fel..............

deuce 2010.06.09. 20:24:26

@Gromek: nem esik le, hogy te kezdted tegnap a megalkuvózást, cégalapítósdit, személyeskedsz itt, stb..stb... ezeknek sincs köze sem a upc-hez, sem ágikához.
furcsa egy ember vagy, hogy azért b**ol le engem, amit te is elkövetsz... :p

aztán látom, hogy a matávnak nyalsz. róluk is lehet horror sztorit írni, és jót is. nekem velük sem volt semmi bajom.. jó volt a net éveken keresztül, akkor szakadt, mikor a dunából kiemelte a markoló az üvegszálas kábelt..

áruld már el, ki a gazdám.. kíváncsi vagyok. :D
olvaslak, csak én a te hülyeségeidre nem tudok mit írni. igazából unlak is, úgyhogy most lépek..

deuce 2010.06.09. 20:29:30

@Gromek: azt is fejtsd már ki, te miért írsz ide.. mert semmi releváns kommented nincs csak ilyen elvi síkokon mozgó nyálas szarság...

matávos vagy, és nekik nyalsz? :DDDDDD ennyit vettem ki a 6.) pontodból..

láttál már 100kbites adsl-t 4 megásnak eladva? én igen. és használtam már minden vasárnap szakadozó upc-t is...

na találgass még ki a gazdám gromek.... addig lelépek a kutyámat rugdosni. ,)

idióta vadbarom ál-pszichológus...

Zuzimama 2010.06.09. 21:27:48

@Gromek: olvass vissza te, de ha nem megy, akkor segítek.

A legelső hozzászólásom konkrétan ez volt:
"Nagyon úgy érzem, hogy talán létre kellene már hozni egy külön homárt a terheseknek.
Mondjuk ne homár legyen a neve, hanem kenguru. Oda csak az nézne be, akit érdekel a várandósok picsogása, hisztizése, és a sokszor alaptalan követelőzése."

Bluebellről szót sem szóltam benne.
Kedves önjelölt ügyvédúr/ügyvédhölgy. Hol van itt a KONKRÉTAN a becsmérlés?

Akkor most konkrétan idézem Bluebell szövegét az eredeti posztból:
"...tele a f**szom..."
"...minden szar kell a szerencsétlen..."
"...hozzám hasonló idióta..."
'...nyüves kolléga..."
"...kurvára kivotlam..."
"...a jó édes anyját már az egész..."
"...legbalfaszabb cégével..."
"...az upc dugja fel magának..."

Azt hiszem igazándiból ez egy korrekt gyűjteménye a becsmérlésnek, vagy neked nem úgy tűnik?

És akor javasolnám, hogy TE olvass vissza alaposan, mert korábban ezt írtam (ha elkerülte volna figyelmed):
"nekem nem azzal van bajom, hogy felszólat azért, mert szerinte nem kapott megfelelő eljárást. Semmi gond, tegye szóvá, hiszen az ő pénze forog kockán.

Nekem azzal van bajom, hogy a homáron kezd tendencia lenni, hogy aki terhes, az azt hiszi, hogy neki mindent lehet. Ha bárki is visszanézi az utóbbi 2-3 nap termését láthatja, hogy terhes anyukák éppen mit kérnek ki maguknak.
"

Tisztán lejön mindenkinek, hogy nem azzal van bajom, hogy felszülal a valős vagy vélt igazáért, hanem a stílusa.

Vagy mégis olvastad csak elfelejtetted? Akkor javasolnám a Cavintont. :D

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.09. 22:33:37

@ba3525:
az üzeneted első részére (hidd el, nem kívánom neked, csak tapasztalatból mondom)idő kérdése, de ne legyen igazam ;)

"...ha annyira rossz ez a szolgáltató akkor miért van ennyi ügyfele..."

Azért, mert 1000 éve felosztották a piacot.
példul :
XVIII (lakás), oda nem húz drótot a júpíszí, van helyette trécsoport
XIII (meló), ide nem húz a trékábel, viszont van júpíszí.
Akár hiszed akár nem, a kettő a legtöbb esetben kizárja egymást.
Azért van annyi ügyfele, mert szerencsétlen ügyfél 2 rossz közül választhat :
1., az adott címen elérhető egyetlen szolgáltató
2., mobilnet, mobiltelefon, aztán vmelyik tányérostv

Az (1) magáért beszél, nincs konkurencia, velük szerződsz ha akarsz valamit
A (2) meg viccnek is rosz. Annó volt vodkafonos mobilnetem. Szó se róla működött, bár a legnagyobb sebesség amit elértem vele egyszer 2Mbit volt (7.6 -os modemmel), "korlátlan" csomaggal. Amit egy időben úgy reklámoztak, hogy netezzünk, levelezzünk, nézzünk videót a neten ... nos, én szó szerint vettem
1 hétvége kellett az 5GB elfogyasztásához. amikor szóvá tettem, hogy csak arra használtam amivel reklámozzák, néhány héten belül megváltozott a marketingszöveg a weboldalukon (gondolom nem csak én tettem szóvá hogy "a jó kđ[$Łłđ$ĐŁ[ anyátokat csak arra használtam amire ti ajánlottátok, most meg le vagyok korltozva ?!"), játékra is alkalmatlan (100 alatti pinget nem láttam még magyar szerveren sem). Tehát a mobilnet nem alternatíva. Akkor mi marad?
És ne gyere a digivel. Ők csak oda húznak drótot (legalábbis jelenleg, remélem ez megváltozik idővel), ahol nagy a népsűrűség (lakótelep), így hamar megtérül a befektetés, ill. a lehető legkevesebb befektetéssel a legtöbb ügyfelet tudja elérni.

Nincs igazi verseny ezen a téren. A terepet felosztották. A határok tisztán látszanak. Az egyetlen légy, aki alkalmanként belepiszkít a levesbe az a digi, de ők sincsenek mindenhol (lsd fentebb)

Érted már, hogy miért van annyi ügyfele? Az pedig, hogy az ügyfelet leszarják, annak köszönhető amit fentebb írtam. Ha tőlük "elmész", igen nagy valószinüséggel nem tudsz mással szerződni. Az pedig hogy trécsoport területen majd veszel adsl-t "sufniszolgáltatótól" ... kész horror.
nah, ezt még leírom :)

Szóval, volt egy ismerős, annak cége IX.ker-ben. Ott van trécsoport és jocakát (vezetékes szolgáltatóként).
Isten tudja milyen megfontolásból, de az adsl -t az externet vagy enternet fene se emléxik már rá, vmilyen e***net -től vette. Minden szép és jó volt. Egy ideig. Mivel a hozzáférés máshonnan is használva volt, így a router úgy volt beállítva, ha nincs forgalom akkor bontsa a kapcsolatot (meló után mindenki haza, lehetett otthonról használni a hozzáférést). Ezt a túlbuzgó e***net -es alkalmazott (regell : connect; du : disconnect) úgy értelmezte "biztos azért szakad a kapcsolat, mert rossz a vonal", és azonmód (4mbit -es előfizetés volt amúgy) lekorlátoztatta a vonalat a trécsoport központjában 1mbit -re. Fel sem tünt addig, amíg vmi több 100MB -os anyagot nem kellett letölteni. Csak lestem, hogy milyen lassú. speedtest.net, és kiderült a turpisság ... 1mbit a max. Először fogtuk mindenre. Télre, hóra, hidegre, esőre, fagyra, aztán ezek megszüntek. A helyzet pedig továbbra sem változott. Itt kezdődött a kanosszajárás.
- Telefon az e***net -nek : "wtf". Náluk minden rendben. Biztos a vonal.
- Telefon a trécsoportnak : "wtf". Náluk minden rendben. Biztos az ISP.
Ez jóideig oda-vissza, természetesen mindig más ügyfélszolga, akinek el kellett magyarázni mindent ádámtól-évától. Hibafelderítés, visszahívás igéretével, amiből persze soha semmi nem lett.
Közben több e***net -es "vezetőnek" is leordítottam a haját, hogy az mégis nonszensz, hogy 4mbit-et fizetünk, és 1mbit a max. Lesznek szivesek nyilatkozni, ezt mégis hogy képzelik. Persze továbbra is kötötték az ebet a kóróhoz.
Végül (eddigre már eltelt kb 1 hónap) kapcsoltak egy olyan szervizest a trécsoportnál, akinek találkozhatott már valami hasonlóval, és utánnanézett. Nos, akkor derült ki, hogy 1mbit-es korlát van a vonalon, amit az e***net kért!!! 4 (NÉGY!!!) hónappal korábban!!! Természetesen a korlátozás megszüntetést is csak ők kérhetik, mivel a korlátozást is ők kérték. Ez mondjuk érthetetlen, mert mi köze van ez e***net -nek az "én" telefonvonalamhoz?! Erre persze ő nem tudott válaszolni (nem is vártam el tőle, kb költői kérdés volt).

Eme infó birtokában felhívtam az e***net "szolgáltatót", hogy ezt mégis (1) hogy képzelték, (2) lesznek szivesek azonnal megszüntetni, valamint a 4 havi túlfizetést jóváírni.
Az első kérdésre hebegés-habogás, "ők nem, nekik semmi közük hozzá, ŐK? mégis hogyan tehették volna ezt velünk? hogy képzelem. hiszen ők értem vannak!".
A jóváírást meg, ehhh ... írjak kérvényt, várjak, aztán majd elbírálják ... ŐK KORLÁTOZZÁK, A TUDTOM NÉLKÜL (és beleegyezésem nélkül, de ezt amúgy sem kapták volna meg), ÉS MÉG ÉN KÉRVÉNYEZZEK?! A korlátozást persze feloldatni nem tudják, hiszen nem is ők kérték.

Ezen a ponton kezdődött az új oda-vissza küldözgetés trécsoport<->e***net, hogy ki tudja megszüntetni a korlátozást.

Itt megint eltelt kb 1 hét, mire sikerült egy olyan emberrel beszélni, aki megértette, hogy mi a probléma. 4mbit előfizetés, e***net tagad, korlát a vonalon van, vonal az "enyém", így sikerült a korlátozást megszüntetni, de felkészítettek, hogy okkal kérték, ha szakad a kapcsolat, ne reklamáljak.
Nos, a kapcsolat bármíly hihetetlen, ezek után sem szakadt (mondjuk addig sem, de ez lényegtelen), csak amikor én akartam.
Na, erre tessék gombot varni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.09. 23:09:45

@donfuligjimmy: ""...ha annyira rossz ez a szolgáltató akkor miért van ennyi ügyfele..."

Azért, mert 1000 éve felosztották a piacot."

Azért, mert mamikák azt hiszik, még mindig csak egy van.

"az adott címen elérhető egyetlen szolgáltató"

Tévedés. Többtucatból válszthatsz.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.09. 23:37:29

@snl111: arról nem is beszélve, hogy mennyi ügyfélszolgálatos jön ide védeni a mundér becsületét. Pedig nincs rajta mit védeni. Amiket én leírtam az mind tapasztalat. Azt pedig elhiheted, nem üvöltve-asztalborogatással kezdem az ügyintézést (én legalábbis, más nevében nem nyilatkozhatok). Nekem is jobb, ha mosolyogva sikerül valamit elintézni, mert ki tudja, lehet legközelebb segítségre lesz szükségem, és nem szeretnék egy olyan embertől segítséget kérni, akit korábban elhajtottam a halál kékeres-vérveres nemiszervére. Csak van az a pont, a sokadik lerázás, hülyének nézés után, amikor elfogy a türelem. Ha akkor pont Téged kaplak telefonvégre, vagy a pult mögött szemtől-szembe, akkor köszönd a stílusomat a problémámmal korábban (nem)foglalkozó kollégáidnak.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.09. 23:38:38

@atpijkamo: tévedés.
XIII.Tahi utca, van upc meg upc
XVIII Havanna ltp, van tréofflájn meg tréofflájn

akkor miből is választhatok ?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.09. 23:41:57

@donfuligjimmy: Tévedés. Előfizetői hurok mindenhol van. És arra több tucatan adnak netet.

megélhetési SÜNöző (retro homározó) 2010.06.09. 23:45:19

De szánalmasak vagytok Istenem, akiknek csak annyi jön le a posztból, hogy Ági csúnyán beszél.

képmutató szarfaszú köcsögökvagytok

neurotikk! (törölt) 2010.06.09. 23:58:20

@Zuzimama:
Ez is igaz.
De nyilvanosan megugatni azt aki nyilvanosan ugat, az is egy picit ellentmondasos, epp az onmerseklet miatt amit hianyolsz....
Mellesleg az ugatas itt eszkoz az erzesek kifejezesere amit a szolgaltato baszakodasa generalt... az ugatas nem az ugatas kedveert volt hanem erzekeltetni a szitut.... ugyebar.
De szerintem ez latszott.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.10. 01:23:03

@atpijkamo: basszus ... nem értesz ember.
elolvastad az e***net -es történetet amit írtam?
Tudok a hurkolásról. (azt most ne feszegessük, hogy hova kéne kötni azt a hurkot ... sőt, hurkokat.) De az a legrosszabb, amit köttethetsz. Akkor tudnak csak igazán baxakodni veled. Mindig van másik cég akire lehet mutogatni. Ember legyen a talpán, aki akkor el tud intézni valamit. Tapasztalatból mondom. Ugyan ezt megszoptuk a dohány utcában a tvnet vagy tvnetwork -el adsl ügyben (vmelyik a kettő közül). Vagy szopóágra születtem, vagy vonzom a bajt. De nekem eddig az ilyenekkel csak rossz tapasztalataim vannak.

pl.: a trékom hálózatán a (pl) datanet szolgáltat. aztán egyszercsak megszünik a jel, és kezdődik a mutogatás. a vonal rendben, jel nincs, hol a jel, ki vitte haza, senki nem tud semmit, biztos a recycling matadorok lopták el ... neted nincs, közben azért fizetsz mint a katonatiszt mert ha véletlenül vissza is jön a jel kikapcsolnak tartozás miatt. én az ilyeneket elkerülendő nem megyek bele semmi hasonlóba. vagy egy cégnél van minden, vagy ne legyen. nekem ez még egyszer nem hiányzik. eddig kétszer volt benne részem, pedig egy alkalom is pont egyel több a kelleténél

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.10. 01:30:31

@donfuligjimmy: Látom, te csak mérgelődni szeretsz. Bízd a dolgot másra, aki hideg nyugalommal álhatatoan végviszi a dolgot.

deuce 2010.06.10. 01:45:42

@donfuligjimmy:
elég feszülten írsz te is...
bár kicsit furcsákat.. 9ben van upc.. gurul 30 megával, nem is szakad..
8ban az adsl elég gáz.. lassú, gyakran szakad, de van upc, nem szakad, gurul 30 megával..

csakhogy matáv bérenc is legyek:
12 legtetején központtól elég távol van adsl, sebességemelés után elkezdett szakadozni.. nem állandóan, de azért zavaró volt. teljesen türelmesen javítgatták sokat, lejjebb rakták picit névleges sebesség alá, adtak 2-3 cseremodemet, kiszálltak, méregették.. csináltak már vele mindent. majd megoldódott..
12 közepén döcögött 1-2megával adsl. ügyfél iptv-t szeretett volna. várt-várt-türelmesen várt.. mondták esély sincs rá.. aztán egyszercsak észbekaptak, rájöttek hogy a szomszéd kerületen keresztül volt hurkolva odavissza, vagy közben települt egy közelebbi központ, vagy felszabadult egy dslam hiphop átrakták arra az érpárra, azóta megy 8+ megával és rajta van az iptv..

tessék, írtam néhány ismerős néhány vonalát, upc-t, matáv-ot, elégedett ügyfelek, a szolgáltató is próbálkozott a megoldással ...

sztorizgatni lehet, és digit isteníteni is, de ahogy te is írtad direkt frekventált helyekre mennek.. úgy könnyű igazából. ha jó helyen vagy jól jársz velük, ha nem, nem kapsz semmit sem..
ráadásul akartam rendelni valahova, ami rajta volt a szolgáltatási térképükön is, picit arrogánsak is voltak a telefonban, meg is lepődtem hogy a szuper istenített cég kb kiröhög "hát ott nincs, nem is lesz jó darabig. dehogy van rajta a térképükön" ezt mondták..

ébredjetek rá, hogy akárhogy is üvöltöztök a robot ügyfélszolgákkal, és főnökeikkel, ha szar helyen laktok szopás van ...... ha esetleg gagyi firmware van a modemen, mert kiment 1-2 doboz olyan széria, szopás van.. zuglóban laksz hytas területen, szopás van.. adott domborzaton ahol mikrós átjátszók vannak és esik az eső, szopás van.. légkábelen jön akármi, szopás van.. régi bérházban laksz, ami beázik, és jövő században sem lesz felújítva.. szopás van.

nyilván nem mondhatják be neked a telefonba, hogy "költözz a központ mellé, rendelj ebayről valami fasza modemet és akkor jó lesz minden." vagy "ha kitermelitek a 20milliós új központ árát az 5ezer forintos havidíjaitokból fasza lesz minden". :)
aki pedig az árakon sírdogál.. lementem a boltba, vettem pár virslit, sonkát, felvágottat, kenyeret, gyümölcslevet _reggelire_ és ott hagytam 4ezer forintot.. na puff. akkor 4-8ezer sok 1 egész havi netért?? :DDD

kicsit bonyolultabb netet szolgáltatni, mint egy étteremben minden egyes kedves vendégnek ugyanakkora rántotthúst felszolgálni.....

na szépnapot.

deuce 2010.06.10. 01:47:08

@atpijkamo: látodlátod, nem akarja, hogy lőjjél neki egy tökéletes portot valamelyik kártya sarkán.... :D

eml 2010.06.10. 01:51:01

@deuce: "ébredjetek rá, hogy akárhogy is üvöltöztök a robot ügyfélszolgákkal, és főnökeikkel, ha szar helyen laktok szopás van "

Ez Európa, 2010.

Nálunk villanyoltás után van szopás, akárhol laktunk eddig.

deuce 2010.06.10. 02:00:14

@eml:
én csinálom fényben, árnyékban, utcán, parkban, folyóparton, háztetőn is akár..

Európa2010 ide vagy oda, ha nem lakok uszoda mellett akkor sírjak, hogy hátrányos helyzetű vagyok, és megnyomja a költségeimet az odautazás? ez az én olvasatomban pontosan ugyanaz.......

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.10. 02:29:12

@atpijkamo: dehogy szeretek ... jobban szeretnék egész nap aludni. De abból nem lehet megélni. na mind1

felhívom az ügyfélszolgát, nem jó a kábelmodem. elég gyakran lefagy (naponta 1 is sok, nemhogy óránként esetleg több fagyás is). akkor épp dolgozni kellett, ment a feltöltés teljes gázzal, modem meg nem bírta. szóval felhívtam, azt mondja, hogy Ő nem lát semmit szerinte minden rendben (fagyás -> újraindítás), azt se látja, hogy a modem újra kapcsolódott volna. közben pedig a modem ismét merevre fagyta magát, mobilról hívtam őket. Akkor már nem először. Szóval ellenkezik, ha én azt mondom hogy rossz, ő meg azt hogy jó, akkor valaki hazudik. Az pedig hogy ki, csak attól függ, kit kérdezel (amúgy a modemet kicserélték, de ezt már leírtam, jah, mivel kicserélték nem kérdés, hogy ki próbálta hülyének nézni a másikat). jaj, a legjobb, persze, kijönnek, de ha a szerelő nem tapasztalja a hibát, akkor fizetni kell. Ezzel csak néhány gond van
- nem 100%, hogy abban a rövid időintervallumban elő tudom idézni a problémát
- esetleg a fagyott állapotát kellene konzerválni x napig, de akkor nem tudok dolgozni
szóval, ha kijön, és működik a szopóág, akkor nem fagy le a modem, én fizetek a semmiért, a szar meg ittmarad a nyakamon

ez mennyivel kulturáltabb lenne :
Valóban. Az elmúlt 24 órában nyolcszor kapcsolódott újra, innen úgy látom rendben van, de ez tényleg nem üzemszerű működés. x napon belül kimegy egy szerelő, és megnézi.

utópia?
pedig csak ennyin múlna, és nem lenne elküldve melegebb éghajlatra a sokadik lerázás alkalmával

lebuktam, szeretek mérgelődni ... ez a hobbim :)
mással nem is tudnám eltölteni az időt. nincs is jobb egy kiadós bosszankodásnál :)

---------

Az agresszív kismalac sétálgat a városban:
- Rohadt meleg, rohadt Nap, rohadt emberek, rohadt autók.
Bárcsak minden köddé válna...
- Rohadt köd!

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.10. 02:31:22

@eml:

két végvári vitéz beszélget
- Ejjj ... nem megy már az baszás.
- Próbáltad már az nyalás ?
- Az segít ?
- Nem, az pi*áját

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.10. 03:04:28

@donfuligjimmy:

Két munkatárs beszélget.
- Baj van a munkával.
- Probálkozz a nyalással!
- Az segít?
- A munkán nem, de talán a fizetésen igen.

deuce 2010.06.10. 03:26:34

jópofi vicceitek vannak?

bluebell 2010.06.10. 09:14:54

@deuce: Ágika köszöni a paragrafust. Ágika megköszönné, ha nem ágikáznád, én sem becézgetlek. Egyébként elővettem a bekötési lapot. Még egyszer mondom: NEM VAGYOK BENNE JÁRTAS! Az alábbi volt kitöltve: Beszerelés megtörtént? igen beikszelve. Átadás megtörtént? igen beikszelve. Ezen elmondod, mit nem kellett volna aláírnom? Beszerelt valamit? Be. Azt átadta? Át. Persze, hogy aláírtam. Azt meg, hogy nem képes tájékoztatni annak ellenére sem, hogy SZÓLTAM, hogy mit szeretnék - nem elvártam, hogy csinálja meg, hanem hogy tájékoztasson, érted? - nem mondott semmit. És végre eljutottunk odáig, hogy megint mindenki demagóg, aki pofázik, mindenki más pedig egy a világgal elégedett ember. Zuzimamát olvasva jutott eszembe: nem kell posztot írni annak, aki nem bírja a kommenteket. Igen? És az miért olvassa el, aki meg nem bírja az ilyen posztokat?! Soha senkiről fikázást nem kommenteltem, pedig regisztrálva vagyok már egy ideje. Senkit nem küldtem el a francba ok nélkül, és úgy tudom kedves deuce, hogy ide mindenki ismeretlenül irogat... Tehát: felfogtam, amit mondtál, de akkor légyszíves fogd fel te is, amit én mondtam. Egyébként ha már itt tartunk, nem egyszer szoptam be, merthogy nem elég, hogy félreinformáltak az időpontot illetően, a kirendeltségre való megérkezésem előtt KÖZVETLENÜL mondta azt a call-os a telefonban, hogy ÁTVEHETEM a boxot. Erre fél órával később kiderült, hogy mégsem, aztán hogy mégis. Na? Értem én, hogy nem mindegyik ostoba, de kettő ennyi idő alatt több, mint sok. És ezen hadd háborodhassak már fel. Egyébként jókat mulatok zuzimamán, meg a kommentjein, személyesen már nem írok neki, nehogy úgy érezze magát, mint a múltkor, hogy megtaláltam magamnak... Egyik szemében szálka, másikéban gerenda ugye... Hol is hallottam már ezt? Hol is...? Egyébként Gromek mintha a számból vette volna ki a szót...

bluebell 2010.06.10. 09:17:17

Egyébként én is azt gyanítom, hogy van egy bizonyos százalék, aki lelkének baromi jót tesz, ha bekommentel akármit is, és visszaolvashatja... :o)

bluebell 2010.06.10. 09:18:50

@deuce: sosem írtam le ezt a szót, már bocs...

bluebell 2010.06.10. 09:23:18

@atpijkamo: te lehet. kőbányán például csakis tré van. Az ottani lakásunk tányéros upc. Azzal nincs is semmi bajom. Érdekes, azon a környéken a szerelők is jófejek voltak. De választani kábelt nem tudtam, csakis a trét. Hol van a több szolgáltató, elmondod?

bluebell 2010.06.10. 09:37:59

@neurotikk!: hagyd, tudod, mindig lesz mibe belekötni. Nem tudom, bárkinek is feltűnt-e, hogy azóta egy ronda szót nem írtam le. De idézgetni lehet orrvérzésig. Magas értelmi szintre utal. Mint az is, hogy fennakadnak a trágár stíluson ahelyett, hogy azon akadtak volna fent, ami a történet volt.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.10. 09:54:03

@bluebell: alapvetően internet hozzáférésről volt szó (a kommentben, Ő legalábbis arra válaszolt, kábeltv -re tudtommal nincs hurokátengedés :))

Amúgy örülj neki, hogy nincs. Ha neked is lenne egy olyan lehetőséged, mint nekem a lakásom környékén, szerintem eretvágnál magadon.
Sztereó hang véletlenszerüen eltünik. Teletext az esetek 90% -ában olvashatatlan. A kép nem "tiszta" mindig volt valami zaj. Amikor esett valami az égből (hó/eső/jég/cigánygyerekek) ez még tudott fokozódni.
Nos, ennek az alternatívának a díja (most kapaszkodj meg a hajadban) 1 ÉVRE(!) 15.000 azaz tizen-öt-ezer forintról indult. 7~8 év alatt elérte a trékábel árát. Nem akarom a trékábelt fényezni, met az sem tökéletes. Azon is láttam alkalmanként a "no signal" csatornát. Viszont, nem tünik el a sztereó hang, nem zajos a kép, txt olvasható.
Szóval, ezt a (sufni)szolgáltatót nem nevezném alternatívának. Az tény, a semminél jobb volt (most nem tudom milyen). De a szolgáltatás szinvonala mélyről tekintett fel a bányászbéka hátsójára.

szopóág e ? :)

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.06.10. 10:01:03

@Zuzimama: Eszméletlen egy sötét tyúk vagy te. Még egyszer idetolod azt a sértő beírásodat. Á, de te nem személyeskedsz. Áruld már el, légy oly kedves, hogy ebben a posztban kiről derült az ki, hogy más állapotban van (gyermeket vár, anya lesz, áldott állapotban van)? Jaaa, hogy csak a poszt írójáról? Akkor miről beszélsz te b..lan luvnya? Bár a nevét (nickjét) ugyan nem fogalmaztad bele a förmedvényedbe, de, mivel egyikünkről sem derült ki, hogy terhes (a szavaiddal élve, mert neked valóban teher lenne ez az állapot), magad egyértelműsítetted ezzel, hogy kire vonatkoztatod a beírásodat. Főleg, hogy ebbe a posztba írtad és nem pl. a Tiltakozásul káposztát rohasztott a depressziós Elmü-ügyfél elnevezésűbe.

Sajnálatos körülmény, hogy neked ebből a posztból csak a beíró „terhessége” jött le, az is negatív felhanggal a részedről. Csak sajnálni tudlak, és ezt most vedd személyeskedésnek, amiért nem is sértődhetsz meg, mivel végig személyeskedted a posztot, csak annyira vak (elvakult) vagy, hogy az erdőtől nem látod meg a fát.

Az külön negatívumként írandó a számládra, hogy még be is másolod ide, az általad oly nagy mértékben nehezményezett trágár beszédet. Minek? Te rosszindulatú, nem személyeskedő tyúkeszű?

380 beírással ezelőtt már mindenkivel letisztázta ezt a poszt írója. De, ha neked ez jött le az egészből, akkor mi a jó büdös francért jársz ide a széplelkeddel? Maradj meg a szűznemzéssel született gyermekeid mellett (már, ha tényleg léteznek), azokra fordíts több időt, ne az ilyen „szemét” posztra, főleg ne a Homárra, mert itt gyakran fogsz még ilyen beírásokkal találkozni.

Hozzád hasonlóan és sem személyeskedés gyanánt mondtam mindezeket, de hogy egyértelmű legyen neked címeztem…

Ne picsogjál itt tovább a hamvas lelkeddel, azt viszont nem te fogod eldönteni, hogy ki, hová, mit és miért ír… , ezért itt jelzem meg, hogy nem kívánok reagálni többet a beírásaidra, már eddig is magadat minősítetted (le), nálam már a béka segge alatt vagy…

bluebell 2010.06.10. 10:11:21

@Gromek: Én is erről beszéltem... És DIREKT leírtam, hogy a várandósságot csakis azért írtam le, mert végig kellett rohannom a városon, és egy csomót idegeskedtem. Nem azért írtam le, hogy erre fogjam az akkori - egyébként szerintem teljesen érthető - mérgemet. De mindegy... Aquila non captat muscas...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.10. 10:13:46

@bluebell: "kőbányán például csakis tré van"

Fogaggyunk! Külgy emilt magánba, szerzek neked megoldást. Sokat.

eml 2010.06.10. 10:14:47

@donfuligjimmy: @atpijkamo:
:)))))))))))))))))

Csak a kávét ne borítottam volna fel a nagy röhögésben.

bluebell 2010.06.10. 10:15:56

bluebell 2010.06.09. 08:44:52
@Zuzimama: már nem azért, kedves zuzimama, de lassan te tűnsz úgy, mint aki hisztizni jár ide. Nem olvastam az összes cikket a homáron, így nem tudtam, hogy a terhesek ezen a héten már az agyatokra mentek. Én csakis azért írtam le, hogy terhes vagyok, hogy hátha valaki érti, mire gondoltam akkor, amikor végig kellett trappolnom a városon, mert ők félórával hamarabbtól vártak, aztán végigrohantam az ügyfélszolgálathoz vezető utat, majd a cuccal ugyanez a gyerekért. CSAKIS ezért. És azt két terhesség után szerintem te is tudod, hogy nem egy pepsi érzés. Nem mentség a terhesség, én nem is érzem tehernek, csak ebben az esetben nem annyira voltam jól, mire hazaértem. Ennyi. Ha nem vagyok terhes, akkoris felhúztam volna magam. Ennyi.

eml 2010.06.10. 10:20:42

@deuce:
Az uszodás hasonlat nem jó.

Mi van akkor ha azért nincs a lakásodban az áram bevezetve, mert messze laksz az erőműtől?

Maholnap már a hivatalok fele fingani is csak elektronikusan, de az internet ellátottság ott, ahol egy oszlopot is le kellene rakni, katasztrófális.

Németországban a telefonigénylés úgy működött, hogy elmentél a T-Punktba, és mire hazaértél, a szerelő a ház előtt várt. Mindez 1990-ben.

bluebell 2010.06.10. 10:20:56

@atpijkamo: köszi, már nem lakunk ott! :o) De amíg ott laktunk, addig is megoldottam mobilnettel. Ahol mi laktunk, csak a tré kábelezett. Senki más. Mindegy, ha bontom a szerződést, és kell tipp, majd kereslek. :o)

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2010.06.10. 10:23:57

@deuce: Na, te balfasz. Úgy gondoltam, hogy már nem is válaszolok neked, mert csak provokálni akarsz, s nem csak engem, hanem bárkit, aki ebbe a posztba, szolgáltatókról írbe bármilyen negatívumot.

Az, hogy még az éjszakádat is ennek a posztnak szentelted, sokat elárulhat rólad. De leszarom. Hogy éjjeli őr, vagy éppen operátor vagy valamelyik szolgáltatónál, édes mindegy.
Elég tudálékosan előadtad, hogy mennyi mindent tudsz ezekről a szolgáltatókról.

Ki a büdös jó francokat érdekel a te tudásod, amikor a poszt írójának kurvára nincs hasznára? Ő a saját bőrén tapasztalta meg a dolgokat és nem valószínű, hogy érdekli, hogy melyik szolgáltató hol szolgáltat és milyen minőségben. Mint mindenki lehet olyan önző, hogy a saját ügye érdekli.

A fenti beírásokból egyértelműen kiderül, hogy nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy a szolgáltatók valóban elosztották egymás között a területeket. Példákat is írtak, hogy bizonyos helyeken vagy csak ez, vagy csak amaz szolgáltat. Ez lenne a választék?

Nah, befejeztem… veled, nem vagy vitapartner, csak egy éjjel... is, unatkozó provokátor, aki abban éli ki magát, hogy másokat csesztet. Nekem jobb programom volt az éjjel... lehet irigykedni...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.06.10. 10:24:23

@bluebell: Előfizetői hurok mindenhol van. És arra százan is rákaszkodhatnak. És más megoldások is vannak, nem ér véget az élet a kábelnél, bár ha jól csinálják az a legelőnyösebb.

bluebell 2010.06.10. 10:28:52

@deuce: mi lenne, ha csinálnék neked - kizárólag feltételes módban, bár állítólag jól főzök, - mondjuk pörköltet galuskával. De nem úgy csinálom, hogy belerakok a tésztába két tojást, hanem csak tojásport, vagy csak egyet, mert úgy tartja kedvem, a pörköltből pedig kihagyom a paprikát, mert most olyanom van. Megcsináltam a kaját, vagy nem? Megcsináltam. Átadtam? Át. Ehetetlen lett? Igen, az. Megeszed? Nem, mert elégedetlen vagy vele. Ott leszel végig a sarkamban, hogy hogy főzök, és szólsz, hogy figyelj, ezt meg ezt még meg kell bele kell tenned? Nem. Mivel nem értesz hozzá, vagy ha igen, akkor sem szuszogsz a nyakamban, mert úgy gondolod, hogy nem vagyok annyira béna, hogy ezt a kaját elrontsam. Nnna.

bluebell 2010.06.10. 10:30:15

@deuce: ja, de az árát azért elkérem, merthát kérem, én megcsináltam! Ha nem fizeted ki, behajtom rajtad. Majd csinálok újat, ha majd azt is kifizeted. Pont.

bluebell 2010.06.10. 10:35:55

@atpijkamo: Na, hát azért döntöttem az új helyen is a kábel mellett. Dehát a sztorit már ismerjük... Mindegy, azóta mondom minden szép és jó, és rájöttem, hogy össze tudom dugdosni a kábeleket én is. :o) De ha tényleg áll az ajánlatod, ha aktuális lesz, kereslek.

akárki lehetek:-) 2010.06.10. 13:45:40

Ügyfélszolgálat technikai segítség DIGI módra:
Adott egy könyvelőiroda, ahol a mérlegküldés előtt (máj 31 előtt) szeretnék megnyitni az egyik fontos oldalt (e-beszamolo...stb). Nem jön be.
Próbálkozás többféle böngészővel, router nélkül közvetlen kapcsolattal, 4 gépen, stb... Semmi. Telefon az oldal üzemeltetőjének (Igazságügyi M), semmi. Telefon a program készítőjének, semmi.
Telefon a Digi ügyfélszolgálatának, kb 20 perc míg rájön, hogy nem tud segíteni és kapcsolja a technikai segítségnyújtókat. Ott elmondom kb 16x-ra a problémát. A zseni (informatikus-rendszergizda) első kérdése:
"HOGYAN PRÓBÁLJA LETÖLTENI AZ OLDALT?"
Itt elszakadt a cérna és válaszoltam:
"TÖLCSÉREN EGY CUMISÜVEGBE B**MEG, HOGY KI TUDD SZOPIKÁZNI"
Szóval mindenki jobban teszim, ha kiképezi magát minden szakmára.

GodmaNZ 2010.06.10. 15:10:36

Agi nagyon sajnallak, tobbszorosen is. A tobbieket is. Mas okbol.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.06.10. 16:17:47

@GodmaNZ:
Azt mondják elmebajban szenvedek. De én nem szenvedek, élvezem minden percét.

mellesleg, mind hüjék vagytok, egyedül én vagyok helikopter :P :)

deuce 2010.06.10. 18:25:23

@bluebell:
figyelj, nem csak a rosszindulat beszél belőlem csak ezt te nem látod.. a paragrafust is azért linkeltem, hogy jelezzem, szigorodtak a törvények, jobbak az esélyek megszabadulni a zaklatástól..
a saját upc-s munkalapomra úgy emlékszem (nincs kedvem előkeresni most), hogy rá van írva minden tételesen.. ha történik valami extra bekötés, ami a későbbiekben esetleg plusz szolgáltatással jár ott fogalmazódik meg.. a szolgáltatás átadás/átvétele is az alapján történik meg, a számlázás is onnan indul, nekem ezt mondta a szerelő, ergo ha valami nem tetszik, nem írom alá...

ha főzöl valamit és nem tetszik, az első kanál után visszaadom, és nem fizetem ki. dehogy hajtod be rajtam.. :D küldtél már vissza étteremben valamit? én igen.. kopogott miatta a behajtó? ...

@Gromek: na te nemtommi. örülök, hogy az életemet firtatod, te is csak egy elvi síkokban mozgó, összevisszaságokat író, matávnak benyaló "lehet ezt így is kéremszépen" majomf*sz vagy...
te mit adtál áginak a sztorijához. semmit sem. én maximum azt hajtogattam, hogy legyen körültekintőbb máskor, segíthet az is egy ilyen szituban..
dehogy szarsz le. mindennap ideülsz és csaholsz nekem mint egy veszett kutya...
paradox szövegelésű nyomorék vagy...

területek felosztása.. húúúú mit tudsz te arról? van egy lakótelep, ahol ott van mondjuk a matáv.. legtöbb ember matáv előfizető, mert kellett nekik a net. ha te vagy a upc, akkor odamész, beruházol milliós eszközökkel, és várod, hogy 1-1 előfizető majdcsak hozzád csábul??? az kevésbé biznisz, mint egy új területre beruházni.. lásd be..
nem úgy osszák fel a területet, hogy leül 1 asztalhoz egy matávos és egy upc-s és amőbáznak a kockás papíron.. :D
olvastad amit írtam? ahol régebben laktam szintén volt matávadsl, matávkábel, upc is, ahol most lakom ott is van alternatíva.. szerencsés a két hely..... te biztos falun laksz, az gáz lehet ilyen szmepontból.. a kedvedért írjak olyan 4k lakosú falut, ahol van adsl, és upc is? okoskodó hülye fasz..

deuce 2010.06.10. 18:30:44

@Gromek:
a magánéletemről leszakadhatsz egyébként, dugni akarsz, vagy mi a baj veled???
a citadellán sétálgattam egy ellentétes neművel piával a kezemben 2 idekommentelés között te szánalmas féregnek se jó picsogi paprikajancsi.. :D nem a libákat őriztem a határban te tippelgetős kiborultgyerek... takarodjál mááááááár weheheh

deuce 2010.06.10. 18:50:26

@Gromek:
tudod attól még, hogy te sírsz és hisztizel és nem veszed le mit miért írok nem leszel jobb...
én netbuzi vagyok. 15 éve. gyakran költözöm is. sejtheted, hogy némi tapasztalatot begyűjtöttem ez idő alatt.. vannak ismerőseim is több netszolgáltatónál.
ha szeretnéd írok neked horror sztorit BÁRMELYIKRŐL, mert falkában szidni valamit/valakit kurva nagy divat ebben a pocsolya országban ugye. vegyek neked repjegyet valahova?
btw pozitív sztorit is írtam fentebb. én nem vagyok bérence egyiknek sem, nem nyalok egyiknek sem, akárhogy is próbálod ezt forgatni, és az életemet fürkészni.. :D
veled van a baj, nem velem szerintem..

mikor leírtad hogy "te fizetnél a semmiért is", már akkor nyilvánvaló volt számomra, hogy egy okoskodó, kicsinyes, csóró kis senkiházi lehetsz, aki a máshonnan jött frusztrációját vezeti le rajtam és pl. bolondon.. :p én meg unatkozom, írkálok.. ha nem tetszik, ne olvasd..

ébredj már rá, hogy felesleges netszolgáltatókról vitatkozni, mindenki az alapján próbál okoskodni, amit tapasztal a saját bőrén.. ÉN NEM VAGYOK ELFOGULT, mert velem egyik sem volt szemét, nem szivattak sohasem. egyik dobált egy darabig feleslegesen 1 számlát, megvontam a vállamat, 1telefonhívás volt közölni hogy az a számla nem jogos, azóta sem csenget nálam a behajtó... te meg rágd le a körmöd hogy "jajmostmilesz"..
apámnál 2 mega megy max. nálam akár 120mega is.. hasonló pénzért.. akkor apám járjon átoktáncot hogy "fuj fuj x szolgáltató"..
apám is intelligens annyira, hogy felfogja: ott ilyen háló van, ezek a lehetőségek, neki megfelel a szolgáltatás, örül neki. nem ilyen csaholó okoskodó faszkalap mint például te és még sok másik, aki azt várja, hogy alanyi jogon járjon neki a legutolsó putriban is 100mega ezresért esélyegyenlőség címén.. :D

deuce 2010.06.10. 20:07:39

@eml: az erőműves hasonlat is annyira jó, mint az uszodás.
persze lehet erdőbe is költözni, ahol semmi sincs csak megnyugtató madárfütty..

abban igazad van, hogy lenne hova fejlődni a szolgáltatóknak, bár én látom hogy csinálják is.. miért nem dániát vetted elő? ott üvegszál van a legkisebb faluban is.. :D

na meguntam a "széllel szembe" pisilést, keresek valami bordélyházat és elmeorvost, úgy látom többen firtatjátok ezeket.. :p
csak nem értem miért éppen aptijkamo, vagy füligjimy, eml,,, amikor ők is itt verik reggel10től hajnal3ig, bár ők velem ellentétben minden egyes áldott nap. :p

eml 2010.06.10. 20:21:13

@deuce:
Nem ismerem Dániát.

Bp táblától 16 km-re lakunk, csendes utcában, utánunk még egy utca van. ADSL ügyben 3 évet vártam a '1 hónap múlva' meg 'azonnal szerelhető' stb igéreteket. Meguntam, elmentem a szomszéd településen működő lokális szolgáltatóhoz, és az utcában 37 perc alatt szedtem össze még 12 ügyfelet (Csak minden 3. helyen fogadtam el a sört, különmben lehet 12 perc is elég lett volna). Bevittem a papirokat, két nap múlva kijött az ember terepfelmérésre, újabb két nap múlva már tárgyaltak az Önkormányzattal, és a vízmű tetejére felkerült egy Wifi antenna, kevesebb mint 3 hét alatt lett net, 5 Megás korlátlan.
Jobb a mobilnál ami előtte volt.

Tehát nem az erdő közepén lakunk, és mégse!

deuce 2010.06.10. 20:37:34

@eml: ez is csak azt bizonyítja, hogy van remény, és nem monopol minden..
matáv szart rád? rámész a témára, és ott a success sztori.. 8 éve is csinált valaki hatvan vidéki kisvárosban wifis netet alternatívaként az adsl mellé.. volt is ügyfelük..

én azokat az acsarkodó idiótákat nem bírom, akik kórusban üvöltik hogy "szaramatáááv, szarajupiszi, szaravilááág" ... lovagolnak a negatívumokon, aztán itt le is ragadnak.. aki mást mond, vagy elégedett a helyzetével, azt megpróbálják forró olajban forgatni.. igaz, gromek?

eml 2010.06.10. 22:29:53

A MAtáv csak csomagban adta volna, Telefon, Net, TV lett volna 12 felett. Nekem a német adók miatt, amiket a Matáv nem nagyon forszírozott, lett UPC tányéros, hármunknak van 7 mobiltelefonunk (külön számok, nem készülék), Igaz ebből 4-et használunk rendszeresen, a többit csak szabi alatt, illetve egy volt a mobilnethez, de a számát megtartottam és szüneteltetem (ingyen van).

Amikor már Matáv ügyben belementem volna a csomagba is, addigra nem volt hely, de jövő héten már lesz, pont bővitik a hálózatot stb mese ment. Utána kerestem fel a lokális szolgáltatót.

Kicsit drágák, de itt azért fizetek amire szükségem van, nem szeretem ugyanis az árukapcsolást.

Tény: mind a MAtáv, mind a UPC szar. Nem azért mert szarok, hanem azért mert rugalmatlanok. Nekem a Matávos ismerősöm megmondta, ami 50 ezer forintnál többe kerül a MAtávnak, azt nem szabad megvalósítani. Nézd meg a Matáv beszámolóját! Nemcsak szar, rugalmatlan, de smucig is.

www.telekom.hu/befektetoknek/befektetoi_kozlemenyek/2009/aprilis_03

5/2009 (IV.2.) sz. közgyűlési határozat
A Közgyűlés 965.252 millió Ft mérleg főösszeggel és 98.625 millió Ft adózott eredménnyel jóváhagyja a Társaság magyar számviteli szabályok (HAR) szerint elkészített 2008. évi Éves Beszámolóját.

deuce 2010.06.11. 02:04:13

@eml:
értem hogy rugalmatlanok.. de a körbeajnározott digitévén kívül kevesebben adják olcsón a netet..
a wifi/mikró pedig szakadhat ha fúj a szél, vagy esik az eső, és a sávszél is igen korlátozott + ezek is mindig drágák voltak ahogy láttam....

mind1, száz szónak is egy a vége, nekem semmi gondom nem volt a matáv/upc párossal az évek során azért védtem őket 500kommenten keresztül. a digi izét pedig sem én, sem ismerősök nem tudták bekötni, ők ilyen messiás szinten mozognak.. "majd ha gyönnek lösz kánoán", aztán olyan gyorsan jöttek pl csepelre, hogy 1-2 évig csak hitegették a leendő ügyfeleket..
soroljak igazi rohadék cégeket ár szempontjából? monortel, emitel, htcc.. ők képesek voltak 15-20ezerért osztogatni 1-2 megákat, amikor a matáv már régen 10 alatt adta a 4 megát..
matáv megvette emitelt, ügyfeleknek hirtelen egy 5ezressel kevesebbet nyomtak a csekkre .....

na offolom ezt a témát, mert úgysem érdekel senkit.
a legnagyobb, legtöbb ügyfelet kiszolgáló cégeket mindig is szidni fogják mint a bokrot.. ez a nagy számok törvénye, én meg jót röhögök.

a tescot/spart is szidjuk, de hol vegyek húst mégis? hentes nincs kihalt, kisboltban nincs húspult megszűnt. na bumm...

bluebell 2010.06.11. 08:50:44

@deuce: :o) észrevettem a jóindulatot, azért köszöntem meg. csak felállt a szőr (még mielőtt bárki beleköt, KÉPLETESEN, mert nem vagyok majom,) a hátamon, amikor ágikázni kezdtél. Ezt te írtad: "nekem ezt mondta a szerelő, ergo ha valami nem tetszik, nem írom alá..." Látod, neked MONDTA a szerelő! A szőke nőnek nem mondott ilyet a hisztis szerelő, csak a blankolt kábel végeit dobálta szét a lakásban... A szőke nő meg ostoba, mert nem járt utána. Még mindig nem értem, hogy miért nekem kellett volna, mikor neked is A SZERELŐ MONDTA MEG. :o)És nekem nem volt semmi azon a papíron felsorolva, még egy centi kábel sem, direkt azért néztem tegnapelőtt este meg, mert te mondtad, hogy annak úgy kéne lennie. Hát nem úgy volt. A kajával kapcsolatban pedig szerintem az első kanál után már hiába adod vissza, előtte kell fizetni, pénztártól való távozás után... De a lényeg itt is az, hogy én biztos, hogy nem adnék ki a kezemből olyan ételt, ami nem tökéletes. Pont azért, hogy nehogy égjen a fejem, mert valaki visszaküldi.

bluebell 2010.06.11. 08:55:01

Amúgy az az érdekes, hogy volt nekem afférom a trésekkel is, érdekes módon végighallgattak, utánanéztek, és visszafizették azt, amit reklamáltam. Nem néztek hülyének, nem küldtek majdnem kamura kirendeltségekre, és nem próbálták rám verni, hogy biztos én hallottam félre... Aztán a lemondásnál nálunk is az volt, hogy csak jöttek a csekkek, de betelefonáltam, hogy küldjenek egy papírt, hogy nincs közöm hozzájuk, és küldtek. Egyik sem jobb a másiknál, csak a hozzáállás érdekes. Velük sem voltam paraszt, elmondtam, ami szerintem jogos, ők jóváírták, a upc meg lehülyézett... Sok kommentelővel együtt. Najó, azért nem sírom őket vissza. :o)

bluebell 2010.06.11. 08:58:05

Tehát helyesen: velük sem voltam paraszt, ugyanúgy, ahogy az elején a upc-vel szemben sem. De el lehet dönteni: vagy szép magyar anyanyelven halkan megkérem őket, és még felhívnak az egyeztetett időponttól eltérően, és talán jövő nyárra kegyeskednek eleget tenni a kérésemnek, vagy az asztalra csapok egy idő után, és láss csodát! megkaptam, amit akartam. Akik szerint ez a hozzáállás prosztó, akkor arról nincs mit mondanom. Sosem bírtam a tutyesz embereket.

Brekicc 2010.06.15. 15:24:18

Azért a kedves levélíró túljátsza az agyát jónéhány helyen. Valóban előfordultak tájékoztatásbeli hiányosságok, mint pl. a plusz vételi hely a digitális szolgáltatásnál, de ez betudható annak hogy sajnos egy pár éve már felváltotta a vidéki ügyfélszolgálat az eredeti hozzáértő gárdát és ők nem elég jól képzettek. Mint ahogy az előttem felszólaló szerelő kolléga is mondta, több címük van egy időintervallumra, ezért nem mindig tudják a szerelők figyelembe venni, amikor valaki azt írja hogy 17:30-kor legyen itt valaki pontban. Ezt sajnos még inkább befolyásolja az, hogy mindenhol más minőségű a kiépítettség, ezért előfordulhat hogy ami valahol fél óra alatt megvan, az máshol 2 órába is belekerül mire működőképes lesz.
Én egy tanácsot tudok adni annak aki biztosra akar menni, amíg nem elégedett a szolgáltatásokkal amiket bekötött a szerelő, ne írja alá a munkalapját. Persze ebbe nem tartozik az bele, hogy jajj de miért nem épít ki plusz vételi helyet, mikor én úgy gondoltam. Mert talán ha valaki nem jelzi ezt megrendeléskor, akkor a szerelő azt nem teheti meg. Ez ugyanolyan, mint a pizzarendeléskor nem a futárnak jelezzük a helyszínen hogy én még lehet szeretnék egy feltétet rá.

puncs.puding 2010.07.15. 23:54:23

Abszolút átérzem a szituációt, magam is megéltem azt a folyamatot, hogy kedves, türelmes fogyasztóból sárkánnyá avanzsáltam, miután hetekig hülyének néztek, sértegettek, hitegettek és várakoztattak a UPC-s műszakisok/diszpécserek/szerelők. Aki azon lovagol, hogy hetek után őszintén csúszott ki a sztori a dühös szájból, annak kívánom éljen át hasonlókat.

Pappcs 2017.08.02. 11:36:08

Megint azzal kezdi a szarrágó a hazudozást hogy neki gyereke van... KIT ÉRDEKEL??? hazugság az egész, az upc nél nincs 17-20 óra közti intervallum. 8-12, 12-16 és 16-20 óra közti van. Egy dolog lehet igaz, hogy a saját beüzemelésnél azt hazudta elsőre az értékesítő hogy nem lehet. Lehet, csak ha nem tudja bekötni az ügyfél őket szúrják le, ezért azt hazudják hogy nem lehet. de ennek a némbernek is otthon kéne várni a szerelőt, mert azt se tudja mit akar.. (tápegység)
süti beállítások módosítása