Tékozló Homár

A DigiTv nem szolgáltat a TvNetwork helyén

2010.08.04. 17:46 | jackyll | komment

Nem igazán sikeres a DigiTV terjeszkedése. Edit levele szerint a TvNetworktől átvett kábeleseknél hetek óta nincs semmi, nem sikerült áttenni őket a saját hálózatukra:

Tudom, hogy sikeres ember nem lehetek, de hát elkövettem azt a hibát, hogy egy évvel ezelőtt leszerződtem a TvNetworkkel, internet és kábeltévé szolgáltatásra, garantált árral. Minden jól ment, egészen 2 héttel ezelőttig. Néhány hete kaptam egy levelet tőlük, hogy július 1-jétől a Digi tévé fogja nyomni a szolgáltatást változatlan formában. Igazából nagyon nem olvastam el, mivel a második mondatban benne van, hogy ha már nincs hűségszerződésem, akkor felmondhatom a szerződést. És mivel nekem van, hát nem mondtam fel. Július elsejével nem is volt gond. Igaz, hogy eltűnt a gyerek kedvenc mesecsatornája, de sebaj: beszereztük dvd-n a kedvenc meséket, és mindenki happy volt.
 

Két hete elkezdett vacakolni az internet. Először csak csigalassú volt, aztán elérhetetlenné vált, le-lelépegetett és ez egyre bosszantóbb méreteket kezdett ölteni. Közben a barátnőmnél már egyáltalán nem volt semmilyen szolgáltatás. Ő egész komoly kis kálváriát járt ki, mire kiderült, hogy egyszerűen a Digi Tv lekapcsolta, mert csak. A kálvária végén a fogyasztóvédelemtől a hírközlési hatóságig mindenütt voltunk, megtettük a bejelentéseket. Utóbbinál fogták a fejüket, hogy az én levelem mellékleteként kapott ÁSZF módosítás kb. 8 törvényt sért meg, mivel az ugyan július 1-től vesz el cirka 13 csatornát a csomagomból, de a tvnetwork, ami már júl 1-től nem működik. Mókás.
 
Sovány disznó vágtában jelentkeztem a szolgáltatónál, ahol hosszas telefonálgatás után megnyugtattak, hogy az én szerződésem él, semmi gáz vele, fognak jelentkezni, ha bármit kell intéznem. És hát egy kis türelmet kérnek, mert az átállás miatt napokig lesz gubanc. Lett is. De nem napokig. Most már hetekben mérhető. A rendszer változatos hibaüzenetekkel szórakoztat: vagy foglalt a telefonvonal (nincs telefonom), vagy megtagadja a hozzáférést, vagy rendszerhibára hivatkozik. A telefonos ügyfélszolgálat elérhetetlen. Az internet 3 óránként összesen két percre használható 8szori bontásban. A tévét már 20szor hangoltam újra.
 
A szerződésből nem tudok kilépni. Belekényszerítettek egy sz.r szolgáltatásba, ami igénybe vehetetlen. Fizethetem még x hónapig, mert addig a Digi nem fog velem új szerződést kötni, avagy kiszámlázza a tvnetworkös hűségidőt. A hírközlési hatóság szerint GVH. Tisztességtelen üzleti magatartás, fogyasztók megtévesztése, és még talán további btk-ba is ütköző cselekmények. Szerintem is.
 
Szóval kedves Digi tv: a türelem elfogyott. A ma esti szereplésük végképp betette a kaput.  Két hete tart az áldatlan állapot. Holnap mennek a levelek a Hírközlésnek és a Gazdasági Versenyhivatalnak is. A fogyasztóvédelemnél már megtettük a bejelentést.
 
Ha letelik a büntetésem, azonnal kilépek maguktól. Azonnal. Az eddigi és jövendőbeli káromért a polgári pert pedig fontolgatom.
 
Aki pedig ezek után kap arról értesítést, hogy a tvnetwork helyett mostantól Digis lehet, azonnal rohanjon felmondani a szerződést. Ne hagyjátok magatokat átverni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsi Kacsa 2010.08.04. 17:51:38

Hűűűűű. Olvasom előbb.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.04. 17:52:28

"ha már nincs hűségszerződésem, akkor felmondhatom a szerződést."

ÁSZF garantáltan változott, 14 napon belül felmondhatod következmények nélkül.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.04. 17:53:12

Első(?)ként a Datanettel, második(?)ként én Tvnetworkkal kötöttem ADSL-szolgáltatásra szerződést. Utána UPC, most is, régóta. Digi és egyéb fénykábeles nincs az utcában. A helyedben a fentieket hivatalos levél formájában leírnám, jogszabályi hivatkozásokkal, és kérném (ha lenne kéznél jobb szolgáltató) a szerződés semmissé nyilvánítását annak jogszabályokba és jó erkölcsbe való ütközései miatt. Ha egy hónapon belül nem válaszolnak, vagy nemleges választ adnak, akkor sajnos bírósághoz kell beadni, kérve a szerződés megsemmisítését. Arra vigyázz, hogy ne bontsd fel a szerződést!

mandel 2010.08.04. 17:54:41

én hülye elolvastam, így már tuti nem leszek 1st. :(

Kicsi Kacsa 2010.08.04. 17:54:48

Szép történet, hajrá Edit, ne hagyd magad!

elwood 2010.08.04. 17:59:59

csodálkoznék ha nem lehetne felmondani a tucatnyi változás okán,

ugyancsak csodálkoznék ha nem lehetne felmondani az elégtelen szolgáltatás okán

úgyhogy csak tessék kilincselni. a csimota meg ne tévézzen, babázzon, jobb az neki.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.08.04. 18:03:37

"A hírközlési hatóság szerint GVH. Tisztességtelen üzleti magatartás, fogyasztók megtévesztése, és még talán további btk-ba is ütköző cselekmények. Szerintem is."

Nagyon helyes!
A magam részéről teljesen elégedett vagyok a Digis szolgáltatásommal, de teljesen elítélem azt, amikor faszkodnak.
Ha meg balhé van a TVNetwork volt ügyfeleivel a volt szolgáltatóval, akkor meg legalább nyomjanak ki egy értesítést, vagy valami.
Ez így nem eljárás, sünszarást nekik.

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2010.08.04. 18:27:50

Enyhén szólva kétkedve fogadom, ha valaki azt mondja, elégedett a diginek bármijével. Eddig az összes ismerősöm megszívta velük.
- Telefonon rábeszélik egy új csomagra "próbaképpen", hallgatólagos beleegyezést szerződésnek tekintenek ebben az esetben. Visszamondani ugyanazt viszont csak személyesen, a bivalybasznádi ügyfélszolgálaton minden második pénteken reggel 8 és 9 között lehet, közjegyző jelenlétében.
- Szolgáltatást megszüntetni ugyanúgy lehet csak.
- A műholdas jelet kp. 1:10000000000 tömörítési aránnyal küldik le, gyakorlatilag ha megmozdul a kép, egyből szétesik, de az apró részletek helyett álló helyzetben is maszat van. De még ezt sem bírja a sávszélesség, mert időről-időre kiesik a jel. Ügyfélszolgálat erre a vállát vonogatja.
- Ez más téma, de idevág: valamiért szarul szolgáltatni baromi nyereséges lehet, mert rengeteg pénzük van arra, hogy megfosszanak bennünket olyan műsoroktól, mint pl. Talma versenyeinek a közvetítése. (A hangalámondásos egérmozi-képregényt ne tekintsük már közvetítésnek.)
- És nekem is van ismerősöm, akinél a TVNetwork-ös átállás óta az addig hibátlan net elkezdett szakadozni, és néha napokig nincs. Tévécsatornák tűnnek el, ügyfélszolgálat elérhetetlen stb.

Úgyhogy ha valaki azt állítja, hogy ő elégedett velük, akkor a nevében remélem, hogy legalább fizet neki érte a digi. Hülyeséget beszélni pénzért se jó, de ingyen azért már túlzás.

Gastroger 2010.08.04. 18:31:12

Én levelet írnék a Digit tévének. Olyan Dezsőméleset, hogy hogyan teccenek ezt gondolni. Meg, hogy sajnálom én is, de az átállás miatt napokig lesz gubanc. A csekkek be(nem)fizetésével is. Kérjük szíves türelmüket, és megértésüket, amiért baszom kifizetni csekket.

nakiazaki 2010.08.04. 18:32:25

A nyerő kombináció: ingyenes MinDigTV 7 csatornával hogy meglegyen a napi híradó, esetleg kiegészítheted még havi 1000 Ft körüli összegért 17-re. Ami ezen felül kell, arra pedig ott van a torrent videotéka...

Gastroger 2010.08.04. 18:36:29

Mondjuk a nettel az baj, hogy általában apróbetűs részben ott szerepel, hogy sávszélesség ennyi meg ennyi, a garantált meg 8 Kb/s fel, 4 kb/s fel. Meg rendelkezésre állás X%. Azzal, hogy 13 csatornát elvettek, vagy bármi ami bizonyíthatóan nem a szerződés szerint zajlott, szerintem a szerződés megszegésének bizonyult, így te sem vagy köteles a hűségidőre. De azért én még előtte jól beszopatnám őket, egy extra csomaggal, meg ingyennettel. Vagy valami. :)

Gastroger 2010.08.04. 18:39:01

@nakiazaki: Pont. :) Rajtam röhögnek a haverok, mert rokkantnyugdíjas tévécsomagom van (a legalapabb valami ezer forint, RTL, TV2, M1, M2, meg mivel fideszes a polgármester van benne Hír TV, Echo, Duna, Duna Autonómia, meg Pax is.)
Gondolkozom, hogy ezt is lemondom, mert ami filmet nézek, vagy sorozatot, arra ott a torrent-téka, meg a polcon árválkodó letöltött, meg nem nézett filmek..

nakiazaki 2010.08.04. 18:43:08

@Gastroger: hát, én decemberben lemondtam, azóta egy sima szobaantennával néztem HD minőségben ingyen az olimpiát, a foci VB-t és most az úszó EB-t is. Akkor untam meg a sztorit, amikor hetek teltek el úgy, hogy minden este körbeszörföztük a kb 50 kábeles tévécsatornánkat és csak nyomokban találtunk értékelhető műsort. Úgyhogy marad az ingyentévé, ami ezen felül még kell azt meg beszerzem máshonnan. Ajánlom mindenkinek - a minősége egyébként veri a legtöbb fizetős szolgáltatóét :)

torma99 2010.08.04. 18:44:24

Pozitívum a digiről. Az előző poszt után ismét bejelentettem, hogy kb 10 hónapja szar a net...először nem hittek nekem, mint ahogy eddig, de! aztán észrevették, hogy az egyik jelerősítő szarul van rákötve a 220-ra és néha nem kap áramot. Megcsinálták, azóta jó minden XD.

attila78 2010.08.04. 18:57:04

Az én storym eleje ugyanaz, Tvnetwork-ös voltam, jött ez a levél, de abban világosan leírják hogy új szerződést kell kötni a Digi-vel, mert a Tvnetwork-ös két
hónapon belül megszűnik! Én megkötöttem, ez volt februárban, azóta Digis vagyok, de nekem semmi bajom vele, letöltési sebességem állandóan fullos, tehát szerintem itt csak egy kis értelmezési probléma volt!

Gastroger 2010.08.04. 18:59:04

@nakiazaki: Oszt mi kell ehhez a cuccoshoz, meg hogyé adják? Tudom googli a barátom, csak kényelmes vagyok, ezért is fizetgetek havi ezervalahányszázat a semmiért... (ami bejön szobaantenávval is..) Nem HD a tévém, hanem csöves Pana. Az baj? De imádom.. :)

Malory 2010.08.04. 18:59:21

Nálunk ugyanez a helyzet, az időpontokból ítélve talán még egy helyen is lakunk, a probléma hasonló, csak nálunk napi néhány perces a szolgáltatáskiesés. Számlát nem kapok, mióta átálltak, jeleztem is már, hogy majd ugye nem egyszerre gondolják a több havi díjat kiszámlázni, mert k.i., hogy nem fizetem be egyszerre.

Egyébként pedig mit kössek? Jó kis T-t kétszer ennyiért?! Ugyan... Mindegy, melyik szolgáltatónál van az ember, c.munka!

attila78 2010.08.04. 18:59:55

És még csak annyi, nem ők tesznek át a hálózatukra, azt nem is tudnák egy gombnyomással megcsinálni, hanem a Tvnetworknél fel, kell mondani a szolgáltatást (én még pénzt is kaptam vissza), és attól a naptól kezdve megkötni a Digi-vel! Pl. ugyanazért a pénzért 2-szer akkora netet kaptam!

Gastroger 2010.08.04. 19:02:42

On: "A szerződésből nem tudok kilépni."

Szerintem..igen.. sőt.. de majd bőcsészjogász kollégák megmondják, ha nem jogutódja a digi a Tévé networknak, akkor a szerződés sem kötelez semmire. Szóval szvsz kiléphetsz. Amit kaptál, egy tájékoztató levél. A Digi VELED BONTOTT SZERZŐDÉST, nem te vele. De ez csak egy teória.

zala 2010.08.04. 19:07:50

tvnetworkös netem van/volt, pppoe, legkisebb csomag, a garantált minimális sávszélesség 512kB, de mivel optikai betáp van a házunkban ezért a garantált minimum négyszerese volt általában a sávszél, de amikor nem, a minimum akkor is megvolt.
több, mint két hete a sávszélem varázsütésre 15kB-ra csökkent. köszi digi. folyamatosan megszakad a net, majd az újracsatlakozási kísérletre az esetek kb felében 691-es hibakóddal (felhasználónév v jelszó probléma)! köszi digi!
A telefonon próbáltam jelezni a hibát a tvn support felé, ahol tájékoztattak, hogy már mindent átvett tőlük a digi, ezért nem hogy segíteni nem tudnak, de azt sem tudják megnézni, hogy valami miatt esetleg korlátozva lett-e a szolgáltatás, illetve, hogy mivel még nem kaptam számlát, csekket v milyen levelet a digitől, amiben megküldik nekem az ügyfélkódomat, amivel aztán a hibát jelenthetem feléjük, ezért ők sem fognak velem és apró problémámmal foglalkozni. köszi digi. személyesen talán megpróbálhatnám, de elrettentő a digi szegedi ügyfélszolgálata előtt a sarokig érő sor. köszi digi. azt hiszem megvárom, hogy a sor ne érjen a sarokig, majd kivárom a sorom és lemondom a picsába ezt a minősíthetetlenül szar valamit, amit ők szolgáltatásnak gondolnak, köszi digi.

wroadd (törölt) 2010.08.04. 19:09:52

Sajnos csak megerősíthetem a fentieket. (Szeged/Új-Szeged) áprilisban kötöttem 1 ées hűséget a TvNetwork-nél tv+net előfizetéssel. A levélben változatlan szolgáltatási csomag szerepel. Csakhogy (és erre felhívnám a levélíró figyelmét is) a TvNetwork hivatalos értesítésében a honlapján szerepel, hogy tizenegynéhány nappal a szolgáltató váltás előtt lecsökkentette a csomagjai tartalmát pont arra az összetételre ami a DigiTv-nél van. Szép magyaros húzás.
Valaiért pont a felmondási határidő után 3 nappal, mikor is hivatalosan "átdugták a netkábelt" a tvNetwork hálózatáról a Digi hálózatára, bedőlt a net. Csatlakozni csak héb-hóba, ha csatlakozik, akkor is minimális (értsd 1-10 bit/sec) sebességgel és borzalmas hiba/adat aránnyal működik. A vevőszolgálatnál azt mondták, hogy ez természetes, csökkenhet a sebesség (ehhez képest a modemes net a csúcs volt). A digitális Tv adás megszűnt, ha van, akkor is a 700MHz-es tartományban nincs adatfolyam (korábban ugyan ezen a hálózaton tűéles képpel, szakadozás nélkül jött az adás) kb 5 csatorna adása fogható. Vevőszolgálatnál vállvonogatás.
Váltani Invitelre vagy T-Home-ra válthatok, ami minimum egy 2-es szorzó. Korábban éppen azért váltottam a TvNetworkre, mert a fent említett két szolgáltatóval sem voltam megelégedve.
Köszönjük Digi!

szasa6 2010.08.04. 19:13:09

Most nálunk a Kecskeméten kavar a Digi. Még árilisban megvette a PR Telecom hálózatát, jött a levél hogy 60 napos határidővel felmondja a szerződést. Ha azt akarom hogy legyen TV, net stb.. menjek a Digihez, és kössek szerződést.
Viszont a napokban jön a levél a Digitől, hogy mivel a felmondólevél kézhezvételéhez képest 15 napon belül nem mondtam le a !!Digi!! szerződésem, üdvözöl az előfizetői között... Ha ezt nem erősítem meg, akkor a 61. napon felbontják velem a szerződést....
1. én semmilyen szerződést nem kötöttem a Digivel.
2. semmiféle feltétele, illetve 15 napos határidő nem volt az árilisi felmondólevélben.

Tőlem aztán kivihetik a kábel a lakásból, úgyis már hónapok óta kihúztuk, amikor kerestem egy másik szolgáltatót..

fontolgatom hogy bemegyek az ügyfélszolgálatra, hogy mutassák már meg a felmondólevélem, hogy hol szerepel rajta, hogy átveszik a szerződésem (sehol...)

zala 2010.08.04. 19:14:21

@attila78: ez nem így működik.

digi küld egy értesítést, amiben tájékoztat a történtekről, illetve, hogy 15 napod van jogkövetkezmények nélkül a tvn-nél lemondani a szolgáltatást, ha ez nem következik be akkor ráutaló magatartással a szolgáltató-váltás és a kapcsolódó előfizetői szerződés módosítás elfogadásának minősül.

alfarhang-hátvágánygáz-segglehellet-végbélszél-gyo 2010.08.04. 19:15:28

Nálunk a szitu detto ugyanez volt, márciusban. Sz@rakodtak vagy egy hónapig, aztán úgy ahogy most megy minden. A tv-vel nincs gond, és mivel csak náluk van digisport, (ami ettől a szezontól felvásárolt minden meccset szinte, én meg focibuzi vagyok) nem nagyon ugrálok. De a net qrva sz@r állandóan megszakad, de az főleg az asszonyt bosszantja...
Sajnos ez ilyen világ:
digitv=olcsó, de legalább sz@r....
upc=jó, de baromi drága....

JohnHenry 2010.08.04. 19:23:12

ez még mindig sehol nincs az én sztorimhoz képest, amikoris '99 tájékán felhívtam az elender ügyfélszolgálatát reggel fél kilenckor és a takarítónő vette fel a telefont :-D

egyébként meg ha már btk-t emleget a hírközlési hatóság, akkor ne csak gvh meg nkh, kapásból egy ügyvédet is bevonnék a dologba.

fingerbangs 2010.08.04. 19:34:48

de most ebben a levélben végülis mit kellene látni? hogy hülye a picsa?

Ophélie 2010.08.04. 20:03:53

12-be hozzátok a 30megát!

Gastroger 2010.08.04. 20:11:25

Nekem kurva drága a net, de legalább jó.
Mikrohullámú, mert itt a panelban mást nem lehetett, mert mindent leszavaztak. Ezt is majdnem sikerült, mert a vevőegység "sugároz és agyrákot kapunk".
Mindegy. :) Megy. Jó az ügyfélszolgálat. Csak eszembe jutott.
Ja és ma hívtam az E-ON.t, holnap jönnek, ingyen cserélnek kismegszakítót, tök kedves volt a hölgy. Ja, és egy harmadik, jegyet foglaltam egy rendezvényre, ahova elvileg nem is lehetne, csak helyszínen de elővételben, de nekem mondták, hogy félretesznek kettőt, mert mondtam, hogy meglepi lesz. Szóval ma, csak pozitív ügyfélszolgálatos, stb. példa ért.

Csak az "Abszurdisztán", meg egyéb kommentelők kedvéért.

nakiazaki 2010.08.04. 20:20:08

@Gastroger: www.mindigtv.hu a csöves panádhoz kell egy 15000 ft-os vevő meg egy antenna. a lefedettségi térképek tetőantennára vannak méretezve, de az adók közelében a legtöbb helyen szobaantennával is megy.

tuono 2010.08.04. 20:22:46

Még is mi a lófasz kell ahhoz, hogy ez a gennyes társaság eltűnjön ebből az országból? Nekünk a céges netünk volt náluk, folyamatosan bontotta kapcsolatot kb. 2 percenként. Tekintve, hogy webfejlesztést végzünk ez több, mint gáz volt!
Magánemberként mikor új lakásba költöztem, nem volt lehetőség kábelszolgáltatásra, csak az ő parabolás szarjukra. Tavaly februárban kértük, hogy szereljék be, a szerelők 9, azaz kilenc hónap múlva hívtak, hogy jönnének! Addigra lett kábelszolgáltatás is a házban... Elzavartam őket. De azzal, hogy most magukhoz viszik a szaros 20% országos lefedettségükhöz az olasz és angol bajnokik közvetítési jogát végképp elfogyott a türelmem. Takarodjanak innen!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.04. 20:47:09

@JohnHenry:
ugy dobaloztok ezekkel az ugyvedekkel
otthon ingyen van?
itt ugy kezdodik hogy meg azt se tudja mit akartok es 100 dollar
aki ugy hirdeti magat, hogy az elso beszelgetes ingyenes az meg olyan is
/ kiveve a kozlekedesi balesetek, arra harapnak es nem kernek csak jutalekot a vegen a karteritesbol/

amugy siman felmondanam a szerzodest ajanblott levelben x ho napjatol
kernem eddig a napig a vegszamlat
es jonapot
ha en fizetek es a masik fel nem szolgaltata akkor miert is nem tehetem meg?
esetleg irasban adnek nekik 8 napot, hogy tegyek rendbe vagy elallok a szerzodestol
lecet

cso zsi 2010.08.04. 20:54:09

@alfarhang-hátvágánygáz-segglehellet-végbélszél-gyo:
"digitv=olcsó, de legalább sz@r....
upc=jó, de baromi drága.... "

Elég lenne upc szolgáltatással foglalkozó fórumokat olvasgatni.
Hamar kiderül. hogy az upc különböző szolgáltatásaival sok-sok gond van, mindamellett, hogy nem olcsó.
A kiszedett/külön díjas csomagba rakott nyugat-európai - amerikai csatornák, modemlefagyások, stb...

2002 2010.08.04. 20:56:19

---- Július elsejével nem is volt gond. Igaz, hogy eltűnt a gyerek kedvenc mesecsatornája, ----

Az kérlek szépen azért tűnt el, mert a digi tv átállt nagravision 3-ra, hogy a kalózok az adásokat ne legyenek képesek fogni. Nem azt mondom, hogy kalóz vagy te is, de aki rendesen fizette a digi tv-t nem volt vele gondja

Xezs 2010.08.04. 20:56:27

Tudtommal úgy van, hogy ha egy szolgáltató átveszi egy másik infrastruktúráját és ügyfélkörét az szerződésmódósításnak minősül és 8 vagy akárhány nap van arra hogy az előfizető következmények nélkül felmondjon.

Nekünk mikor még Antenna Digital volt, akkor átvette a Hello HD és kaptunk egy tájékoztatót hogy a szerződés emiatt módosul de ha nem fogadjuk el akkor 8 (vagy akárhány, nem emlékszem) napon belül jelezzük és akkor könnyes búcsút intünk egymásnak. Szerintem ez így logikus és így igazságos.

Szerintem ez a lehetőség jelen esetben is fennáll.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.08.04. 20:56:43

Amíg megy a Digi, addig jó és occó... ha valami gáz van a szolgáltatással, akkor ocsmányabb, mint a júpíszí a legsötétebb napjaiban volt. :(
A "support" oldalon eddig csupa dilettáns, lusta alakkal volt szerencsém összeakadni.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.08.04. 20:57:47

@wroadd: @zala: Én is hozzá akartam szólni a témához, de nem sikerült, mert épp elment a net.

Én is tvnetworktől átvett mostmár digis vagyok (szeged), az utóbbi hónapban az volt a csoda, ha volt olyan nap, hogy nem volt kiesés.

Van, hogy pár perc, van, hogy félóra, mikor hogy.

A hibabejelentőn (ami még a tvnetworkös, 62809890, 2-es mellék) szerint alapban rajta van mindig, hogy szegeden szolgáltatáskimaradás van.

Sok helyen húztak új hálót a digisek, itt nálunk speciel nem.

Nekem is így fog eltelni az a 7 hónapa hűségből, vagy verhetem a balhét?

És ki a túrót válasszak helyettük? A T-t vagy az Invitelt? Egyik genyóbb banda mint a másik. (Nehezen tudnék választani közülük.)

Vezetékes telefonom nincs, ADSL-ből csak csupasz lehetne. Ez a LANnet tökjó volt, külön kábel. Volt. Tvnetwork, RIP.

ezismarfoglalt 2010.08.04. 20:58:59

Na fasza! Én meg Rubicom-os voltam, de azt is megvette a Digi. Ma már hívtam az ügyfélszolgálatot, mert elment a netkapcsolat. Akkor kezdődik nálam is?
A rubicom profi volt, még életemben nem volt ilyen jó netkapcsolatom (kb 32Mbit-en ment, és asszem 8Mbit volt a garantált). Nem értem, hogy bővülni akarnak és nem bírják, akkor miért csinálják? Vagy nem szakemberek dolgoznak? Erre is lehetne egy kurva törvény, hogy ha a "nagy cég" szopat egy ügyfelet, amiért az ügyfél fizet, akkor lehessen már a céget is büntetni... mert valjuk be, nincs sok esélyünk, rájuk vagyunk utalva ha kell...

Xezs 2010.08.04. 20:59:40

@cso zsi: Modemlefagyás? Nekem még sosem volt... Igaz, nekem jól szellőző helyen van, nem tud túlmelegedni. Bár nem tudom más hol tárolja, ez csak egy tipp.

2010.08.04. 21:00:55

en nem tudom :) pecsen tengernyi ismerosnek van digis nete / tv-je es eddig senkitol sem hallottam anyazast. volt cegem, szinten pecsen szinten digis nettel korrek stabil savszelesseggel.

nem lehet h azok a halozatok amiket atvett a digi eleve nagy fos halozatok voltak? csak 1 tipp :) aztan most persze hogy szar az egesz.

mellesleg a parabolas resz is hulyeseg, en elvittem haza magam a digis parabolat felmentem a tetore, kiraktam beallitottam idestova 2eve es azota gond nelkul nezi a csalad :) en meg eljottem nemetorszagba itt van digit foldfelszini, mint otthon mindigtv;)

szoval nem tudom, voltam cegek altal kapcsolatban, telekommal, digitv upc stb kapcsolatban igazan rosszat egyikrol sem tudnek mondani. inviteles bereltvonalunk is van no az meger egy miset, nem akarok senkit sem vedeni de mikor pantelbol invitel lett, akkor az eves vallalt 99.5% rendelkezesre allasunk a 98%ot sem erte el :D miota megvolt a fuzio es lecsillapodtak a kedelyek azota meg merem kockaztatni h az utobbi masfel 2 evben 0perc kieses volt...

Layosh 2010.08.04. 21:03:20

1, A szerződést fel lehet mondani, sőt nincs is hűség szerződés. Ugyanis te nem a Digi-nek írtad alá, hanem a TvNetWork-nek. pont.

2, A TvNetWork ÁSZF-e sajnos nagyon jól volt megfogalmazva, az eltűnt TV csatornákat nem fogod tudni vitatni, volt 1 hó idő a bejelentéstől az átállásig, valamint a korábban meghatározott %-os értéket nem lépték túl

3, A Digi ÁSZF-ét tudtommal nem írtad alá, így az felejtős.

Én is ebben a cipőben járok, itt is akadozik a net, a tévé hál' Istennek jó. Én tegnapelőtt bejelentettem a hibát délután, késő este már volt net, a szerelő viszont ma hívott, hogy rossz-e még, mert akkor jön. Ez már a Digi-s volt.
Nagyon nem akarom lemondani, mert 2200-Ft-ot fizetek a TV-ért, és a netért is(öszesen 4400, TV legnagyobb csomag, net 25/10MBit). Ennél jobb ajánlat nincs a piacon.

GVH és NHH a megoldás, már ha léteznek még ilyen hivatalok...manapság mindent megszüntetnek.

cso zsi 2010.08.04. 21:03:27

@hagyma: "amugy siman felmondanam a szerzodest ajanblott levelben x ho napjatol
kernem eddig a napig a vegszamlat
es jonapot"
Ez a héten az upc-nél így ment:
Kábelmodem kihúz, személyesen bevitel az üfsz-ra.
Helyi liba: - a zárásig van még 8 nap, vigye haza, és majd elkészítjük a végszámlát.
-Dehogy viszem, itt van, és le akarom adni.
-De ha valaki használja addig, amíg elkészül a számla? 8(
-B+ (nem hangzott el) itt a modem, leadnám, ki a bánat használná!!!

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.08.04. 21:10:22

Én is szenvedek ezektől (Aquincum). Már szóltam az NHH-nak, rendkívüli vizsgálatot kérve. Ugyanis levelező progival nem megy a levélküldés, mert letiltották a portot az egykori tvnetworkösöknél. A tvműsor-szolgáltatás nagyon vacak, majdnem az összes kanálison búg a hang. Nincs MGM, Filmmúzeum meg már régóta nincs.
NAGYON ALJAS, MOCSOK ELJÁRÁS AZ EGÉSZ!

Xezs 2010.08.04. 21:13:12

Mondjuk sok embernek bejött már idehaza a Digi de nekem még mindig az a képsor jut eszembe erről a cégről ami anno körbement vagy 5-10 éve a neten.

Román cigányputrik voltak fotózva, minden ahogy kell (értsd: sár, szemét, kidőlt vagy nem létező kerítés, bepucolatlan házfal, kidőlt házfal, omladozó tető) és egy közös volt mindegyik képben: Digi parabola a háztetőn.

szasa6 2010.08.04. 21:14:44

@Xezs: Akkor mi a helyzet, ha csak azt közlik az ügyféllel hogy gyakorlatilag a hardvert, kábeleket veszik meg, úgymond a szerződésekről egy szó se esik? Elfelejtettek szólni?

cso zsi 2010.08.04. 21:16:09

@Xezs: A Webstar EPX-ek nem bírják a 30-as netet, míg az EPC-k úgy tűnik, hogy igen. Volt alkalmam párhuzamosan használni mindkettőt, volt alkalmam meghallgatni a droidot a 1221 végén, "-húzza ki, dugja be, áramtalanítsa..."
"-nálunk minden rendben... öööö. bekapcsolná a modemet? -be van kapcsolva, és most van a hiba."
Persze ilyenkor a telefon sem működött, de hívni csak a helyszínről (tehát mobilról pénzért)
Mindezt úgy mondom, hogy pár szolgáltató színeiben telepítettem már eszközöket ügyfélnél.

Xezs 2010.08.04. 21:22:42

@szasa6: Igen, valószínűleg elfelejtettek szólni. Ha jól tudom, törvény szabályozza hogy ilyenkor meg kell adni a lehetőséget a kiugrásra az ügyfélnek.

@cso zsi: Aha, értelek. Nálam egy epc2203-as van (most néztem meg) de ez még életében nem látott 15/1,5-ös netnél jobbat tehát lehet a típus és a sebesség miatt nem volt vele bajom.

De továbbra is fenntartom hogy sokat számít a szellőzés is, apáméknál is az asztal egy fakkjába van szegény benyomorítva, csoda hogy nem állt még fejre. És az mindig rohadt meleg mert nem tud kiszellőzni.

j311 2010.08.04. 21:24:02

Ez a Digi nem valami ősi román cég?

Xezs 2010.08.04. 21:27:26

@j311: dede, fentebb írtam :)

j311 2010.08.04. 21:28:18

@Xezs: Nem feltétlenül lehet felmondani, ha az egyik szolgáltató megveszi a másikat.
Ha az új szolgáltató nem változtat a régi ÁSzF-en vagy annál kedvezőbbet nyújt, akkor általában tovább él az összes hűségszerződés. Gyakorlatilag bíróságon is megtámadhatatlan, mert papíron jobban jár(t) az ügyfél. Így ugyanazok a lehetőségek maradnak, mintha az előző szolgáltatónál maradt volna csak éppen gyenge a szolgáltatásminőség.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.04. 21:30:03

Örüjjetek a Diginek. Az UPC akkor vitte le az árait, mikor a Digi megjelent a 2700 Ft-os havi csomagjával. (Első év ingyenes.) Bár nekem egyik se kell, de sokan örültek ennek.

Sun King 2010.08.04. 21:40:14

Digi TV húzzon el a picsába! Miattuk nem láthatom ősztől az angol és az olasz bajnokságot. Az ilyen tetű üzletpolitikát folytató céggel már csak dacból sem szerződnék. Szóval dögöljenek meg.

Shinjuku 2010.08.04. 21:50:20

Deja-vu... Nem volt már ez a poszt régebben? Vagy csak a Digi maradt ősi román cég?

Álmodozó79 2010.08.04. 21:54:45

Sziasztok!

Nos, szerintem a tvnetwork helyén nem csak a Digi nem szolgáltat, de senki sem.
Az én esetem pár éve volt, amikor a tvnetwork neve simán tvnet volt még csak.
Szóval amíg tartott a hűség idő, addig semmi gondom nem volt velük, majd hűség idő lejárta előtt kb. két hónappal, utólag levélben közölték, hogy a szolgáltatást mostantól az Enternettől /lehet nem jól írom/ kapom! Utána néztem a cégnek, mire kiderült számomra, hogy ügyfélszolgálati irodájuk csak Szegeden van. Ahogy átkerültem oda a netem teljesen szar lett, hasonló problémák voltak, mint amiket írtatok, percenként szakadozott, vagy nem is volt stb. Kivártam a hűség idő lejárták, és az Enternettel közöltem, hogy a továbbiakban thomehoz mennék át, /nálam még csak azt választhattam/, az enternet azt adta válaszul, hogy ennek semmi akadálya, és kaptam is egy nyilatkozatot arról, hogy "elengednek" másik szolgáltatóhoz stb. Jó, át is tértem a thomehoz, velük nem volt szintén gondom utána már, de rá kb. egy hónapra, a tvnet rám küldött egy behajtó céget, hogy én felmondtam velük a hűségnyilatkozatot, ezért fizessek ki nekik 110eFt. Fogtam magam, lefénymásoltam az enternetes papírokat, és a tvnetes szerződésem, bementem a behajtó cég ügyvédéhez kezébe nyomtam, és közöltem velük, hogy egy fillért sem fognak tőlem látni, mert egy részt ők passzoltak le másik szolgáltatóhoz a megkérdezésem nélkül, másrészt én még ott is voltam olyan rendes és kivártam a hűségidőt. Természetes az ügyvéd közölte, hogy igazam van és ejtik a per elindítását / mert már az is folyamatban volt /, továbbá a 110eFtos díjat is. Ennek megfelelően eltelt egy év, és ugyanaz az a behajtó cég újra elkezdett zaklatni, akkor még türelmesen reagáltam nekik és újra elküldtem feléjük a hivatalos papírokat, hogy ezek alapján hagyjanak már engem békén, erre fél évre békén is hagytak, majd megint zaklatni kezdtek, hogy de tartozom a tvnet-nek, na akkor már kitértem a hitemből és közöltem velük ordítozva, hogyha most nem fejezik be én fogom a behajtó céget is és a tvnetet is beperelni rágalmazásért, és zaklatásért! Azóta sem a behajtó cég, sem pedig a tvnet nem piszkál.

Szóval én nem tudom, hogy milyen lehet a Digi szolgáltatása, csak azt tudom, hogy az ismerőseim, akik közvetlenül vannak náluk, azoknak eddig semmi problémájuk nincs velük sem tv, sem pedig net terén, így nekem, hogy a kommenteket is olvastam az a sanda gyanúm van, hogy nem a Digi, vagy akár az esetemben az Enternet a hibás, hanem csak is a Tvnet, vagy most már Tvnetwork. Szerintem ők abból élnek, hogy hűség lejárta előtt lepasszolják az ügyfeleiket, technikailag direkt nem oldják meg azt, hogy akihez kerülnek ott is megfelelően működjön a szolgáltatásuk és így hátha felmond az ügyfél...stb.

j311 2010.08.04. 21:58:47

@atpijkamo: örülök a diginek, mert lentebb nyomta az árakat. Gyakorlatilag minden téren: kábel tv, tányéros tv és internet.
Nem örülök, mert 2007-től dobálta a szórólapokat, hogy ne köss hűséget a jelenlegi szolgáltatódnál, mert mindjárt itt vagyunk. 2008 augusztusban felszerelték a kábelcsatornákat. 2008 októberében behúzták az UTP-t a kábelcsatornákba. Ez a helyzet azóta változatlan. Két éve itt áll a falban az UTP, csak úgy a kábel, csatlakozó nélkül. Mondjuk a másik végén sincs semmilyen eszköz.
2009 nyarán pedig feltúrták a környéket és lefektették a jövőbeli kábeleknek a csatornákat és elkészítették az aknákat. Így állnak most.

Aug 31-én lejár a UPC hűségem és kötök egy újabb 1 évest, abban nincs nagy buktató.

Ha jön egy digis üzletkötő, akkor majd megkérdem, hogy a hamarosan az tényleg 3-4 év náluk? Mert akkor hamarosan digi előfizető leszek...

Álmodozó79 2010.08.04. 21:59:55

Magyarul, az átállást véleményem szerint, nem annak a cégnek kell megoldania - ill. ők csak szívességet tesznek a tvnet -, aki átvette az ügyfelet, hanem annak, aki átadta az ügyfelet, de az meg nem fogja megoldani, mert annak meg azaz érdeke, hogy ködbért hajthasson be.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.04. 22:02:16

@j311: "a hamarosan az tényleg 3-4 év náluk? Mert akkor hamarosan digi előfizető leszek..."

:)))

Ott a műholdas Digi TV. Internetnek meg az NDSL. Az internetre meg kaphatsz telefont.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.04. 22:04:29

@Shinjuku: "a Digi maradt ősi román cég?"

Valami magyar a tulajdonosa.

Álmodozó79 2010.08.04. 22:05:19

Javítok, nem szívességet tesznek, de valószínűsítem, hogy olyasmi megállapodásuk lehet, a tvnettel, hogy a technikai részt nekik kell megoldaniuk.

Mackosy 2010.08.04. 22:09:58

@djpetee: Hali! A muholdas digit-t ne minositsuk, egy rakas sz..r, hóesésben nem megy, ha meg megy a minosege minosithetetlen.Volt hogy azt mondtak telefonba hogy mit varok ennyi penzert.Egy rohadt f..s roman tetu ceg.
Es marhasag a 2x annyit kell fizetni is.Trénél most fizettem elő 1 ev huseg, 3490 tv,internet,telefon.Atomstabil, HD-ben megy 17 csatorna, net állandoan 50/25mega.A TVnetwork hálózatával meg sosem volt semmi gond, nekem konkurencia, mert kis szolgaltato vagyok en is, de a kábeles hálózatuk profin meg volt csinalva es semmi gond nem is volt soha veluk.

cso zsi 2010.08.04. 22:11:39

@Xezs: Persze, hogy sokat számít a szellőzés. A legismertebb példa a Huawei adsl-modemje volt, amely kigyulladni is képes volt.
Az EPX-en faliakasztó, és elforgatható talp is van, hogy a legkisebb élén álljon, és legyen függőleges irányú légáramlása. ( A huaweit is így lehetett hosszabb életre bírni) Au EPC-ről a talp hiányzik, vagy ha külön álló, akkor bent maradt a csomagolásban, amit (az egyébként normálisan dolgozó, a hibajelenséget ismerő) szerelő úr magával vitt, pedig odakészítettem neki a régi cucc csomagolását. Ettől függetlenül, az EPX modem helyére berakott EPC modemet megterheltem ugyanúgy (router, több gép torrentezve), és még a levegő útját is korlátoztam. Nem fagyott le. Az EPX egy géppel 36 órán belül képes volt produkálni, pedig csak hetenként fordult elő vele.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.08.04. 22:12:06

@Álmodozó79: "ködbért"

Hm, gondold végig. Miért is ez a neve?
Mert akkor kell fizetni, ha köd van?

Álmodozó79 2010.08.04. 22:15:50

@bonifac: lehet kekeckedni...elgépeltem, bocsika...de amúgy mást is elgépeltem, amiatt nem akarsz kekeckedni? :)

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.08.04. 22:19:48

Elgépelted? (A d és a t nincs egymás mellett a billentyűzeten.)

Más miatt nem (kéne? :-)), ez vicces volt. Ez olyan, mint a kézpénz vagy az általány. Amikor azért írunk rosszul egy szót, mert úgy 'több értelme' van. (Helyesen természetesen készpénz és átalány.)

Álmodozó79 2010.08.04. 22:23:19

@bonifac: figyu, ha nem tudsz hozzászólni a hszemhez, akkor nem kötelező szerintem, de ne ilyennel kezdj már támadni, mert épp nincs jobb dolgod! Egyébként meg a d betű igen közel van a t betűhöz, kb. szinte alatta, ha nem is mellette.

j311 2010.08.04. 22:24:36

@atpijkamo: Akár lehetne tányéros TV-m is a Digi-től és DSL és telefon.
15/1.5-ös kábel net helyett 4/1 DSL.
Jó minőségű kábel tv helyett szarrá tömörített digitális műholdas.
A net lassabb és drágább lenne diginél. A tv ugyan olcsóbb lenne (legalábbis 1 beltérivel 1 tv-re), de ahogy itt olvasgatom jóval több kockásodást látnék a nagy tömörítés miatt.

12 hónapra átlagolva 4500 HUF/hó havidíjat kellene fizetnem a jelenlegi 6880 helyett. Összességében egy gyengébb szolgáltatást kapnék olcsóbban, ami rendben is lenne, ha kellene egy gyengébb szolgáltatás olcsóbban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.04. 22:28:03

@j311: "Összességében egy gyengébb szolgáltatást kapnék olcsóbban, ami rendben is lenne, ha kellene egy gyengébb szolgáltatás olcsóbban."

:)))

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2010.08.04. 22:28:22

@Álmodozó79: jól van, közel van. :-)

Már szóltam hozzá korábban, érintett vagyok én is. Azóta inkább csak olvasok.

wak egér 2010.08.04. 22:36:13

nekem rubicom net volt, és t-homo catv.
rubit megvette a digi,t-homot lemondtam,
átállás zökkenőmentes. router config, és hasít minden, tv ok.net adsl-ohne cipősdoboz- tv ugyan analog, de megfelelő.
semmi rosszat nem tudok mondani. ja!!!
és olcsóbb is!
ez nem promo.

Rókakígyó 2010.08.04. 22:48:20

Én akár a digi bérbloggere is lehetnék, de nem. Én egy elégedett digi felhasználó vagyok. Amikor bejöttek messze vertek minden helyi és multi vackot árban. Nyilván vannak megalkuvások a szolgáltatásban, de mivel az upc és a thome is kell, hoyg tartsa a piacát árban már nincs akkora különbség. Én anno szörnyen örültem, h normális pénzért lett tányéros. Netet nem ők adnak ,mert itt nem lehet. Hallottam valahol és kipróbáltam velük, hogy mivel már lejárt a hűségidő és a thome nagyon akart új ügyfeleket, ezért olcsóbban adta a szolgááltatást. Erre felhívtam őket és elmondtam nekik, h mi a szitu és hogy a thoe jobb árat ad, annak ellenére , hogy egy percet sem töltöttem el náluk, a digi meg mint régi ügyfelet szívat. Azt ajánlották, h két év hűségidőért 1 évig ingyen adják a szolgáltatást és a második évben is csak annyiért mint tavaly. Az egy évünk most jár le majd valamikor, de egy éve nem láttam digis számlát. JAvaslom mindenkinek ezt a módszert bárhol is lakik, mert természetesen ez a lehetőség nincsen felajánlva sehol.

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.08.04. 22:50:01

Én most ex Rubicomosként szopok velük. Az előbb Facebookoltam egyik ismerősömnek a sztorit, becopizom ide is:

‎4 hónapja Rubicom előfizető lettem. 3 hete kaptam postán egy papírt, hogy a Digi megvette a Rubicomot, tudjak róla. 1 hete jöttek szerelők, mert már nem ment a TV. Ők már a Digitől jöttek, megcsinálták, másnap jött egy Digi-s üzletkötő új ...szerődést írni és aznap még jöttek Rubicomosok elvinni a Set-top boxot, úgyhogy ittmaradtam Rubicomos nettel meg Digis sima kábeltévével. Azt mondta az üzletkötő, hogy majd a Digi 60 napon belül átköti a netet meg hoz set top boxot is.
Ma hazajöttem, net sehol, hívtam a Rubicom ügyfélszolgálatot, IVR-on kiválsztottam, hogy pesti vagyok, az automata egyből elhajtott, mondván keressem a Digit. Felhívtam a Digi Üszijét 15, azaz 15 percet vártam mire bejelentkezett egy ÜSZIs, nézzem meg a routert, heló. Nah, mondom kösz... Felhívtam a Rubicomot és belehazudtam az IVR-ba, hogy vidéki vagyok, így kaptam technikai embert, aki úgy elküldött Digi felé, mintha egy büdös cigány lennék, mert őket ez már nem érdeklni nem tudnak segíteni (pedig vazze az Ő hálózatukon vagyok...) megjegyzendő, hogy a Digi ügyfeleket vett és nem infrastruktúrát! Szóval Rubicomos hálózati problémával menjek a Digihez. Felhívtam a Digit még egyszer, 15 perc várakozás után egy szellemileg érettebb ÜSZissel beszéltem, megnéztünk ezt azt, mondta, hogy szerinte ennek mennie kellene, de nem ment, vett fel hibajegyet, mondta, hogy majd keresnek. Szóval van egy Rubicomos netem egy olyan supporttal ami nem is ehhez tartozik, akinek meg javítani kéne, az szarik rá. Király mi? Holnap szerintem fehlívom az ÜSZIt, megmondom, hogy este itthon leszek, ki lehet fáradni megjavítnai, ha meg nem, akkor NHH.

j311 2010.08.04. 22:57:01

@Tomi from Space: Az NHH-tól legfeljebb egy kezdő ügyfélszolga ijed meg. Kurvára nem érdekli őket, hogy egy-egy előfizető így vagy úgy szopóágon van egy kicsit a szolgáltatással. Legfeljebb küldenek egy ejnye-bejnyét, de semmi komoly.

wak egér 2010.08.04. 23:10:37

Tomi from Space · androlib.blog.hu 2010.08.04. 22:50:01
konfiguráld a routered a digire,(kaptál jelszót. nem?) és minden menni fog. a digis szerelő 5 ruppóért config. jó az neked?

Ezzored 2010.08.04. 23:21:20

Szintén szegedi vagyok, szintén átvett TvNetwork-os. A TvNetwork hálózat, mint infrastuktúra tökéletes, amíg ők üzemeltették, nem is volt semmi gond vele. Átvette a DigiTV, most 2 óránként 10-15 percre elmegy a net. Csodálatos, mondhatom...

2002 2010.08.04. 20:56:19
Símán kivettek csatornákat, nem az átállás miatt tűntek el, hanem mert egyszerűen nem szolgáltatják tovább. Pl Viva, MTV, Sorozat+, Fashion TV stb...

Megdobbent 2010.08.04. 23:24:56

"Sovány disznó vágta".

Huha, ne ilyet is most olvasok eletemben eloszor. Ismerte valaki korabban?

Amugymeg mittomen, jobb a diginel eleve lenni, ugy mukodik, ha network meg IJ, akkor nincs mit tenni, eloszor az adsl-juk halt meg, es csunya szaga is lett... De amikor mar lattam, hogy huzza 3 labat, inkabb atcuppantam digilanra, es amekkora panaszordito vagyok, annyira nincs okom most elememben erezni ilyen teren magam :I

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.04. 23:57:27

@Megdobbent:
ez eredtiben sovany malac vagta
ha lattal mar vadmalacokat/ de akar hazit is/ kavarni akkor tudod
sovany diszno nincs, csak ehes, de az makkal almodik

Xezs 2010.08.05. 00:39:36

@Álmodozó79: ködbért? LOL, az meg mi?

Xezs 2010.08.05. 00:55:49

Mondjuk az is igaz hogy tányérost nekem többet ne hozzanak. Antenna Digitaltól volt tévénk és állandóan szétesett a kép meg akadozott a hang, főleg viharban. Egyszer hívtunk szerelőt, az azt mondta hogy gyenge a jelszintünk, felrakott a mi águnkra egy erősítőt amivel egy darabig jó volt aztán megint szar lett. Ja meg viharban nézhetetlen volt, a szerelő mondta is hogy kitér a fókuszpontból (ó, tényleg?) a parabola. Én meg nem mondtam neki hogy ez engem marhára nem érdekel amikor tévézni akarok, de nem basztattam. Szóval a tányérral csak a baj van.

Megdobbent 2010.08.05. 01:44:20

@hagyma: weh, malaccal sem remlik, pedig egy idoben (meg most is) gyujtom a falusi mondasokat, de malac/diszno gyujtemenyemben ez nem volt eddig :>

Azt oke, hogy a sovany kismalac rohangal gyorsan, de jelzokent...

Nah, hat holtig tanulok :>

turcsány karcsi elvtárs 2010.08.05. 02:03:43

érdekes.
hasonló cipőben járok, tvnetworknál volt netem, nem jött csekk a szokásos időben. bementem, mondták, h átveszi őket a digi , menjek az ő ügyfélszolgálatukra.
ok, ott mondják mi az ábra, régi hűségnyilatkozatos szerződés érvénytelen, új szerződést kell kötni.
most ugyanannyiért van ugyanolyan netem és nem kötnek 1-2 évre magukhoz, és úgy néz ki maradt a jó kis lan net. mondjuk az első csekket még nem küldték, lehet korai az örömöm és valamit elszúrnak.
viszont a kábeltévéje és a modemes nete a diginek ÉGBEKIÁLTÓAN SZAR.
önkényesen levesznek csatornákat, olcsóbbra v ingyenesre cserélik(fishing&hunting, 20-30 sport és dokucsatorna, román!!! zenetv, stb), és ami van annak a fele is nézhetetlen képminőségű

Fehérszakál 2010.08.05. 02:21:55

Nem tudom mit sírtok itt, én tvnet-es voltam amit megvett a rubcom. Azóta 18.000-et fizetek a netért és a tv-ért havonta és állandóan szakadozik a kábelnet, 8/2-es a sebesség elviekben de sokszor csak 8/0.01 a tényleges. Az index főlap kb 10 perc alatt be is jön. Így mulat egy igazi magyar úr!

konrada 2010.08.05. 10:17:34

No para.

Kell egy kis idő, hogy rendbe jöjjön, de aztán ott van a 80 csatornás, szabadon fogható digitális adó (tehát DVB-C-t tudó tv-vel is, azaz box csak akkor kell, ha tv-d ezt nem tudja), 6 HD csatornával (köztük a MotoGp-t és angol meccseket is adó Digisporttal), a 2/1 vagy 30/10-es sávszélességű nettel (attól függően, hogy van-e optikai kábel és persze ezek a legolcsóbbak) + a 0 Ft havidíjú telefon 2900+2500=5400 Ft-ért.

Ezért írom, hogy ha megoldódik az átállás, úgy nem olyan rossz vétel, de akinek jobb kell, annak ott tréhom, meg a jupszi, de hasonló széles körű szolgáltatást náluk akció nélkül bőven 10 felett kapsz, de ha akciós, úgy a 43 csatornás (digitv-s, amiben nincs HD, csak kötelezően bérlendő STB) is 7000 Ft környékén van, de akcióban a Diginél ez a fent leírt csomag a hűségidő felében 3000 Ft. (azaz éves átlagban 4200).

S nem digis üzletkötőként írom, hanem olyan sóherként, aki mindig figyeli az ár-érték arányt.

zala 2010.08.05. 11:02:11

@Álmodozó79:
"Az én esetem pár éve volt, amikor a tvnetwork neve simán tvnet volt még csak."

a tvnetwork soha nem volt simán csak tvnet. a tvnet és a tvnetwork két teljesen különböző cég volt. persze ettől még lehetett valami eseted pár éve - valakivel :)

zala 2010.08.05. 11:11:28

@Xezs:
"nem lehet h azok a halozatok amiket atvett a digi eleve nagy fos halozatok voltak? csak 1 tipp :) aztan most persze hogy szar az egesz."

nálunk éveken keresztül semmi probléma nem volt a tvnetworkös hálózattal, néhány miliseces pingek, a sávszélesség tartósan a garantált minimum négyszerese, évente néhány alkalommal rövid időre előfordult, hogy csak a garantált minimális sávszél.
több, mint két hete azonban a sávszélem a legkisebb digis csomagban garantált minimum tizede alatt van, de általában felcsatlakozni sem tudok, és a visszautasított csatlakozási kérelmek kb felében 691-es hibakódot kapok.

egyszóval, ha az a tipped, hogy a digi helyett anyázzuk a tvnetworköt akkor lenne egy kérésem: menj te a picsába :)

WhoTheHell 2010.08.05. 12:21:15

@Androidus: Én is elégedett vagyok a digiTv-s nettel. Olcsó és gyors.
Az igaz hogy előbb megrendeltem, járattam két-három hétig és csak utána mondtam le a kurva drága és kurva lassú T-t mert jobb félni mint ...
És arra sincs garancia, hogy ha valami elromlik akkor megcsinálják. De azért a T-ről is tudnék mesélni. Lemondtam a netet megtartottam az IP TV-t meg az IP telefont papíron. De a telefon mégse működött két hónapig utána. És ez már hírközlési dolog. Tehát szigorúak a törvények. Na mindegy. A lényeg hogy senki ne szarjon már a fogyasztóra ha igaza van. Persze ha az van.

KicsiHős 2010.08.05. 15:11:02

nekem is tvnetworkos szerződésem van, igaz analóg tvre max csomaggal és nettel.
de eddig nem vettem észre semmilyen változást.

max annyit, hogy a csatornák néha vándorolnak... ahogy olvastam mindenhol ezzel kezdődött :)

igaz a szerelők is mondták, hogy lassan DIGI lesz itt pesten helyettük, és nem árt felkészülni...

egyedül a bekötéssel volt gond. akkor is a srácokat szivatta az ügyfélszolgálat, mert már majdnem lejárt a munkaidő és nem akarták aktiválni a netemet. csak annyit mondtak, hogy jó a kód szia :) de nem volt jó :) és utána már nem vették fel a telefont. 1.5 órát próbálgatták aktiválni a netet mire a szegedi irodát sikerült felhívni, és ott mondták, hogy egy karakter el van ütve és ezért nem megy...

Lama 2010.08.05. 15:54:37

@zala:

Hogy pontosítsak, a Tvnetwork és a TVnet valóban 2 különböző cég volt, és miután a TVnet csődbe ment, a TVnetwork felvásárolta a TVnet akkori ügyfélkörét.

Az hogy előtte a TVnet mit mókolt az Enternettel hat passz.

Attee 2010.08.05. 22:07:39

Nekem valahogy az az érzésem, hogy lejáratókampány készül a Digi ellen, én évek óta ügyfelük vagyok, és eddig SEMMI panaszom nem lehetett rájuk.
Amúgy meg valaki itt helyesen rávilágított, ha ők nem jöttek volna be, senki nem törte volna le az árakat, fizethetnének a júpíszísek és a trékomosok is tizenezer forintokat a használható netért...Ami a műholdas szolgáltatást illeti, ezt nem ismerem, de a kábelTV és a net egyáltalán nem rossz. Legalábbis itt Debrecenben.

Amúgy a félreértéseket eloszlatandó, a DIGI valóban román cég, bár annyira nem ősi:) Az anyacég (RCS&RDS) 2004-ben alakult, többségi tulajdonosa egy romániai magyar, és Románia legnagyobb kábelszolgáltatója tudtommal.
És akkor mi van? Inkább a gigamulti dájcs T-Com csoport, mint a digi? Vagy a jenki tulajdonban levő szintén megagigamulti, ügyfelet qrwa magasról lexaró UPC?

Ízlések és pofonok...Én voltam mindhárom cég ügyfele...

tb12 2010.08.06. 01:14:07

Sziasztok!
Hú hol is kezdjem?
- A tvnet és a tvnetwork valóban nem egy cég, de tudomásom szerint (nyílvános forrásokból) a tvnetwork megvette a tvnetet mint jogutód, viszont nem csak ő vásárolt belóle hanem a t-com és az externet is akik azóta is jól elvannak vele, viszont ha megnézzük a "magyar" szolgáltatót aki megvette a nagy részét bejelentetette a részvényesek felé , hogy ez bukta volt mert rendbe kellett rakni (ami megtörténte után eladta a Drávanetnek feleannyiért) veszteséget termelt. Nem véletlen raktam zárójelbe , mert magyarok vagyunk ugye és tény , hogy mindent kihasználunk.
- a következő, hogy valóban szabájosan járt el a tvnetwork / digi amikor a Szegeden a ktv kiosztást megváltoztatta, mert az első levélben (amit én is megkaptam és végigolvastam!) valóban közli az ÁSZF módosítást ami jogában áll 20% módosítani a csatornákat, meg is tette.
- nem állok a digi mellett , mert nem, de nem perelhető (1-2 egyéni hibában lehet , de ezzel semmit nem lehet elérni, max. egy kis befektetett pénzt, mert ugye amíg nem derül ki , hogy ő a hibás addig mi fizetünk.)
- ha esetleg valaki olyan is olvasná a blogot aki tud tenni valamit (nem akarok tippeket adni:)) annak azt üzenem nem azt kell vizsgállni mivel jár egy átállás mert az sosem jó hiszen a tvnetwork hálózata nem volt sosem tökéletes ezt mindenki tudja, sz@r anyaggal voltak összerakva, viszont az emberek akik irányították értettek ahhoz is, mert a digi hálózatilag jó , managelhető minden switche... csak egyszerűen nem gondolták , hogy itt 15000 ügyfél van, azt hitték olyan lesz mint Debreceben 3 hónap és kész, csak kifelejette egy szorzót mert ott csak max 3000 ügyfél volt. :) - gondolom. De a lényeg azt kellene megvizsgállni mi van a kis cégek között, ki van mögöttük... Pl. ami itt is olvasható (a fő forrás a bet.hu / aki tőzsdézik tudja) hogy klehet az , hogy a Digi hálózatokat vásárol a Rubikomtól és a prtelekomtól és a tvnetworktől miközben a Rbikom és a PR is vásárol a TvNetWorktől és... nem érdekes?
- szidjátok a "román" céget, a tvnetwork akkori tulajdonosa egy nagyon magyar érzelmű ember ami úgy jön ide, hogy a Digi tulaja is egy nagy magyar érzelmű székely születésű ember. It nem arról van szó , hogy jó vagy rossz emberek, hanem minek szidjátok ha nem tudjátok ki az, az , hogy a cég kinőtte magát és sz@r infrastruktúra az már nem biztos , hogy miatta van, és visszatérve az előző gondolat menetre, ti is kihasználnátok az előnyt vagy az erőt ha megtehetnétek, mert magyarok vagyunk , ilyenek.
- invitel és t-com, valóban dupla annyi minimum a szolgáltatás mint a kisebb szolgáltatóké, de miért is? A T aki kifejtő panelből is több milliósat rendel és rakja be, míg pl. másnak jó a 15000 Ft -os is, ennek az az oka amikor a T átköt 1 ügyfelet akkor megvillogtatja honnan hova kell kötni, míg a másoknál 2 ember leül és átköti (ha itt valaki bebolondul és mondjuk felmond kihúz mindent akkor a rendszergazdák 3 napig sakkoznak egy 5 x 48 portos switchen) , vagy vegyük az invitelt aki milliárdokat költött gerinc hálózatra (privatizált máv vasuti optika)és ha magyarországon át akar vinni valamit akkor őt kell keresni, és kevés lakossági ügyfelét atom stabilan kitudja szolgálni(most ne irogasson az a kettő akit nem m, mert épp beleedtek egy hihetetlen hibába az mindenhol előfordul)
A lényeg , nekem sem esett túl jól az elmúlt pár nap / hét amikor sose volt net meg... de 2500 FT 25mega (amit egyébként szerintem megoldottak, mert tegnap ilyenkor éjszaka lelőttek mindent és azóta nem szakadt.) És azt sem tartom kizártnak , hogy inkább bevállalták a néhány pert mint , hogy elhúzzák még 1 évig az átkötést (az sem olcsó és az is sok hibával járt volna).
Most ennyi jutott eszembe. Köszi.

gyugyo79 2010.08.06. 12:09:34

Egy halom dolgot rendkívül bután intézett a digi. Ezeket később.

Viszont küldtek levelet, hogy változás lesz.
Azt is megírták, hogy akinek nem tetszik le tudja mondani akár mennyi még a hűségideje.

Nekem pld. TV+Net volt. Bementem a levél olvasása után a tvnetwork irodájába és lemondtam a tv-t.
Az ügyintéző teljesen korrekt volt és mivel pontosan tudható volt, hogy mikortól állnak át az új csatornalistára, nekem attól a naptól meg is szűnt a szerződésem a TV-re míg a net megmaradt továbbra is akciós áron.

A felmondásban aláírt nap után 5 nappal tényleg ki is kapcsolták a tv-t.A net azóta is jön.
Aztán elkezdték a nettet átállítani és itt követtek el hibákat szerintem.

Ki kellet volna írniuk legalább a TvNetwork weboldalára, hogy emberek szerelünk türelmet kérünk ha levelet nem is küldtek erről.
Főleg, hogy az ügyfélszolgálatukon is nem hozzáértőek dolgoznak, és gondolom nem kapták meg a lapjukra az alap 5-6 sablon válasz közé, hogy ha innen és innen telefonál valaki akkor mond azt, hogy tudunk a hibáról, dolgozunk rajta, napokon belül megoldódik.
Én ugyan nem hívtam őket fel de hogy az utóbbi pár napban az összes volt tvnetworkos ügyfelünk felhívott minket, hogy rossz a gépében a hálókártya vagy a routere az tuti ...

De mindenkinek elmondtam, hogy 2 lehetősége van vagy vár pár napot és talán megoldódik az ügy vagy szerződést köt más céggel és fizet 3-4 szer annyit havonta.

Amúgy ahogy néztem, az utolsó leállás óta már a kiszolgáló szerverek is name szerverek újak és azóta stabil is a net.
(Remélem nem kiabáltam el)

Syluri 2010.08.07. 10:10:39

Valahol olvastam a hsz-ek között, h letiltottak vmilyen portot az átállás után (én is TvNetwork-ös voltam és hétfőtől lett Digi). Ugyanígy jártam. Hétfő óta szakadozik a net, belassul stb. 4x hívtuk őket a héten és szerdán azt mondták 72 órán belül megjavítják a dolgokat. Eltelt az idő és nem történt változás. Net igaz van, de van gy internetes játék, amit már több, mint 2 éve játszok, eddig semmi gondom nem volt vele és most az átállás óta lassan 1 hete nem tudok belépni se, és a játék honlapját se tölti be egyik böngésző se. Pingeltetés után 4/4 elküldött csomagból mind a 4 elveszett, 100%-os veszteség. Úgyh ez ilyen portletiltós dolog lehet sztem. Ha vki tudna ezzel kapcsolatban segíteni, megköszönném.

berge2007 2010.09.28. 15:20:01

Én a cikkíró útját járom (TVNetwork->PR-Telecom):

e-nhh.nhh.hu/e-nhh/4/urlapok/esf00107/

Hamár sikerült felbosszantaniuk hát én is elkezdem a borstörést ...

Élvezni fogom :-)))
süti beállítások módosítása