Tékozló Homár

Egy arany zsebóra sem hozza el mindig a boldogságot

2010.09.02. 00:06 | szily | 213 komment

M. veretes és értékes örökséghez jutott, mégsem viháncol örömében. Föl akarta ugyanis értékeltetni az aranyóráját, de a szakember közben eltörte az üvegét. M. dühöng, bár több ponton nem értjük őt, mit számít például egy óra működőképessége szempontjából, hogy mi van rávésve? Pikáns párbeszéd az ékszerésznél a hajtás után:


Örököltem egy arany zsebórát.
 
Gondoltam fölértékeltetem, esetleg eladom.
 
Belépek a KATULA ARANY-ÉKSZER üzletbe Budapest XI. Fehérvári út 31.
 
A zsebkendőnyi eladótérben - mostmár így látom - négyen vannak szolgálatban,hogy kollektíve jól lehúzzák a kuncsaftot.
 
Előadom a kérésemet, átadom az aranyórát.
 
Azonnal fikázni kezdi.
 
 - Az óraszerkezet nem jár.
 
Az előző szakmai szemrevételezéskor még járt, talán föl kéne húzni, persze az üzlet érdekérvényesítésének nem ez a főcsapásiránya.
 
 - Az óra eladhatatlan csak az aranyat tudjuk megvenni.
 
( LUIS AUDEMARS, GENÉVE, 'D HONNEUR  beirásokkal )
 
 - Ki kell vennünk az óraszerkezetet ,hogy megmérhessük az arany súlyát.
 
Engedélyezem.
 
Mérés után közli 125 000 Ft-ot tudna érte adni, miután erre nem gerjedek, pillanatok alatt 140 000 Ft-ra emeli a tétet.
 
Ezt pestiesen cigánykodásnak hívják. A gyengébbek kedvéért, simán átver volna 15 000 Ft -tal.
 
 - Most ezt az aranyórát, ennyiért nem szeretném eladni - nyilatkozom.
 
Ekkor derül ki ,hogy a "profi aranyműves órás ékszerész" a műveletek során véletlenül eltörte az óra üvegét.
 
Döbbenten állok.
 
Magyarázzák hogy ennek nincs is jelentősége miután úgyis csak mint arany eladható.
 
"Fölajánlják" hogy ingyen megjavítják, cirka két hét alatt - ami gondolom, ahogyan az ilyenkor lenni szokott lehet akár három is.
 
Az előzmények után talán érthető, hogy már rossz a szám íze és nemigen akaródzik otthagyni értékemet.
 
De még vacillálok.
 
 - Oké - mondom - csinálják meg ,megköszönöm de kérem hogy az átvételi elismervényre írja rá, hogy kettőnk megállapodása alapján az óra értékét 140 000 Ft-nak tekintjük.
 
 - Ezt nem írhatom rá - mondja.
Egyik ámulatból a másik frusztrációba zuhanok. Még mindíg nem  adom fel, hogy veszteség nélkül meneküljek a csapdából.
 
 - Mennyibe kerülne önöknél egy ugyanilyen órába kellene üveget csiszoltatni ? - kérdem
 
 -  4000 Ft - hangzik a válasz.
 
 - Oké, adjon 3000 Ft -ot kártérítésként és válljunk el békével!
 
 - Azt nem lehet. - mondja a harminc körüli, a szituációhoz abszolut nem illő magabiztos fölénnyel az üzleti alkalmazott hölgy mosolyogva - ez utóbbit mostmár mindenki a helyemben kiröhögésnek élné meg, én is annak élem meg.
 
 - Miért?  - kérdem.
 
 - Mert az üzletnek az üvegbecsiszolás nem kerül 4000 Ft - ba. ( sic )
 
Katarzis, eldurran az agyam, ilyenkor az ön-  és közveszélyesség határai felé sodródom, mint bárki más aki elragadnak a főemlősök indulatai.
 
- Nagyon gyorsan adja ide azt az aranyórát, ebbe a boltba többet nem jövök.
- Miért - szól utánam  az ARANYos hölgy elragadó mosollyal orcáján ?
 
Gondolom a nyájas olvasó tudja a választ.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GatyaPityu 2010.09.03. 16:07:21

@ghck, véletlenül nincsenek rokonaid Izraelben...? Azokra jellemző az e fajta bizniszelés. Az arany-ékszer üzletben hozzáértő szakemberek dolgoznak - elvileg. Eléggé ocsmány zsidó szokás a kereskedő részéről, ha ezzel visszaél, és gyakorlatilag becsapja a vevőt. A laikus vevőnek nem kötelessége, hogy tisztában legyen a piaci árakkal. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy neked mekkora lenne a pofikád, ha mondjuk hasonló módon károsítana meg egy autó-, vagy éppen vízvezeték-szerelő szakember, amikor megrendelsz tőle egy munkát, erre ő ad egy fals árat, amire te csak azután jönnél rá, hogy elbeszélgetsz a szomszéddal és a kötetlen beszélgetés kapcsán kiderülne, hogy mondjuk a szomszédod is megrendelt egy hasonló munkát egy másik szakembertől, de az jóval kevesebbet fizetett érte. Az ilyen alakok mint te, általában nagyon tudják osztani az igét, hogy "ilyen a világ, így működik a kereskedelem", de ha történetesen te vagy a hozzád hasonló mentalitású emberek kerülnek át a broki másik oldalára, akkor már bizonyára menne a picsogás...!

ghck 2010.09.03. 19:39:23

@Párosodásiügyí Államtitkár:
"mások a vélemények és mások a tények"
Itt viszont csak vélemények hangzanak el. Sajnos a tied is csak az.

"bepróbálkoztak azzal, hogy
egy neves jegyzett órának még a
korrekt, törtarany, napi árfolyam
szerinti árát se fizessék ki"

Te tévedésben vagy a törtarany napi árfolyamával kapcsolatban. Nem hatósági áras, mindenki annyiért adja-veszi, amennyiért akarja, illetve tudja. Az alulinformáltság sohasem volt kifizetődő.

@Atro:
"véletlenül nincsenek rokonaid Izraelben...?"
A te anyukád meg nem egy putriban hozott téged a világra? Véletlenül?

"gyakorlatilag becsapja a vevőt"
Nem csapta be. Ajánlott egy árat, a vevő nem fogadta el. Gondolom a vevőnek semmi gondja nem lett volna a rohadék üzlettel, ha a becsült érték négyszeresét szeretné kifizetni..

Akkor csapná be a vevőt, ha azt mondaná, 140-et fizet, de csak 110-et ad át, vagy ha manipulált mérleggel mér.

"ilyen a világ, így működik a kereskedelem"
Igen, akkor is vallom, ha én kerülök ilyen helyzetbe. Fizettem már többet, mint muszáj lett volna, de nem "picsogtam" mint egy elkényeztetett kislány. Tudod az ember ha felnő, megtanul felelősséget vállalni a döntéseiért, és nem picsog, ha egy számára kedvezőtlen döntést hozott, hanem alázattal tanul a saját hibájából. Ennyit a mentalitásról.

Erre a posztoló nem képes, és a szabad kereskedelmes zsidó szokás mellett ez egy felelősség-lerázó, másokat hibáztató cigány szokás. Látom, ezt jobban ismered.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.03. 20:00:22

@ghck: "Te tévedésben vagy a törtarany napi árfolyamával kapcsolatban. Nem hatósági áras, mindenki annyiért adja-veszi, amennyiért akarja, illetve tudja."

www.v-pearl.hu/rates.aspx

Persze lehet többféleképpen számolni, london fixing, lehet a legutóbbi tőzsdei kötési érték, de lehet a bid és ask érték középértéke, lehet ezeknek valami mozgóátlaga, stb. Az így számolt adatok legfeljebb néhány tized százalékban ternek el, esetünkben szinte mindegy.

Az alulinformáltság sohasem volt kifizetődő.

GatyaPityu 2010.09.03. 21:31:28

@ghck:
Nem csapta be, mert a levélíró gyanút fogott - szerencsére. Azért mégis furcsa, hogy az óra az első próbálkozás után máris tizenötezerrel többet is megért volna az üzletnek. Namármost a levélíró - ha figyelmesen olvastad volna el a levelet - FELBECSÜLTETNI (esetleg eladni) akarta az órát. Nem pedig ócsha zsidrák trükkökre volt kíváncsi. Felbecsültetni: a valós, piaci értéket meghatároztatni a hozzáértő szakember által (nyilván azért kérte, mert ő nem hozzáértő, más a szakmája, munkája). De nem magyarázom tovább, nyilvánvalóan látszik, hogy a többségi hozzászólások ellenére próbálod fújni a magad igazát - egyébként szerintem te is nagyon jól vágod a lényeget, csak szándékosan játszod a hülyét mert bizonyára "hazabeszélsz", - talán valami hasonló "lehúzós" bizniszben nyomulsz, ahol könnyen ki lehet használni a laikus ügyfeleket. Büszke lehetsz magadra, egy igazi jellem vagy.

GatyaPityu 2010.09.03. 21:38:58

Ja, és az ilyen @ghck-hoz hasonló jellemtelen alakok logikáját követve akár ki is lehetne venni a csalásra vonatkozó összes büntetőjogi fogalmat a btk.-ból, mert ugye vessen mindeni magára, akit rászedtek, miért nem figyelt oda jobban, és különben is, "viselje alázattal" csendben a jóhiszeműségének anyagi és egyéb következményeit. OMG... (tudnék még mit mondani, csak a jólneveltségem tart vissza, inkább megtartom magamnak). Az Isten mentsen meg az ilyen jellemtelen senkiháziktól.

GatyaPityu 2010.09.03. 21:41:47

Ja, és az ilyen @ghck-hoz hasonló jellemtelen alakok logikáját követve akár ki is lehetne venni a csalásra vonatkozó összes büntetőjogi fogalmat a btk.-ból, mert ugye vessen mindeni magára, akit rászedtek, miért nem figyelt oda jobban, és különben is, "viselje alázattal" csendben a jóhiszeműségének anyagi és egyéb következményeit. OMG... (tudnék még mit mondani, csak a jólneveltségem tart vissza, inkább megtartom magamnak). Az Isten mentsen meg az ilyen jellemtelen senkiháziktól.

ghck 2010.09.03. 22:08:41

@atpijkamo: köszi, de az ár-link, amit írtál, több okból irreleváns. Az egyik, hogy semmi köze az esetleges HATÓSÁGI árhoz. Nem azt írtam, hogy nincs ára, hanem hogy nincs hatósági ára. Hatósági árat mutass, ha belém akarsz kötni! A másik, hogy nem a törtarany, hanem a befektetési arany árát linkelted be. Tudod, a törtarany egyrészt többnyire nem színarany, hanem 14, 18karátos, valamint nem befektetési célokra megfelelő kiszerelésben van. Sok munka van még a törtarannyal, mire olyan formába hozod, hogy a linkelt árakon eladhasd... Na ennyit a kifizetődő informáltságról. Azért köszönjük! ;)

@Atro:
"furcsa, hogy az óra az első próbálkozás után máris tizenötezerrel többet is megért volna az üzletnek"
Ez nem furcsa, hanem úgy hívják, hogy alku.

"Felbecsültetni: a valós, piaci értéket meghatároztatni"
Valós piaci érték mindig az, amennyiért el lehet adni az adott dolgot. Ez mindig változik, abban az üzletben annyi volt a piaci értéke. Mennyi annak az ingatlannak a valós piaci értéke, amit 25millióért 10hónapja árulnak? Na látod. Olyan illikvid piacokon, mint az ingatlan, vagy a műtárgy, a piaci árak szinte meghatározhatatlanok. Az eladó szerint marha sokat ér, vagy 70ezer CHF-ot, de sajnos nincs rá vevő, csak féláron. Na, b@szhatod a valós piaci áradat, mert az bizony csak 35e.

"bizonyára "hazabeszélsz", - talán valami hasonló "lehúzós" bizniszben nyomulsz, ahol könnyen ki lehet használni a laikus ügyfeleket. Büszke lehetsz magadra, egy igazi jellem vagy."

Ahham, tehát "bizonyára" gondolsz egyet, és kiosztasz nekem egy lehúzós biznisz-szerepet... Majd ezalapján az elképzelésed alapján jellemképet alkotsz. Elárulom, emiatt fogsz még sokat csalódni az életben! Azért büszke lehetsz! ;) Amúgy nem.

"akár ki is lehetne venni a csalásra vonatkozó összes büntetőjogi fogalmat a btk.-ból, mert ugye vessen mindeni magára, akit rászedtek, miért nem figyelt oda jobban"
Sajnos a jogi ismereteid is nagyon felszínesek, és inkább hangos vagy, mint jogi téren művelt. Még mindig nem érted, hogy nem csalás az, hogy alacsony áron teszek valamire vételi ajánlatot. De mutathatsz nekem ennek ellentmondó bírói határozatot, és megkövetlek. (Ugyanezen logikád alapján jogilag szintén elítélhető az, ha valaki "túl drágán" ad el valamit.. Például a Provident a hiteleit. Júúj tényleg... Gondolom őket is utálod! ;)

"csak a jólneveltségem tart vissza" Hááát, abból meg "csak ennyire" futotta.

Kevesebb fröcsögést, és több érvet a hozzászólásokba, ha lehetne kérnem.

GatyaPityu 2010.09.04. 10:05:29

@ghck:
Valóban nem vagyok jogász, de nem is állítottam, hogy az lennék. Viszont ha annyira igazad van az ingatlan ügyleteket illetően (annyit ér, amennyiért az eladó és a vevő megegyezik, ahogy te mondod), akkor áruld már el nekem, hogy példának okáért, vajon miért ült előzetesben a Hunvald Gyuri (tudod, 7.ker, polgármestere), vagy éppen miért vizsgálódik az új kormányzat a sukorói telekcsere ügyében, ahol nyilvánvalóan kiderült, hogy gyakorlatilag megkárosították az államot, mert irreális árakon bizniszeltek egymással. Igen, sejtem előre, hogy erre mi lesz a válaszod, hogy még nincs is jogerős bírósági ítélet, de folyamatban van az ügy, majd csak idő kérdése mikor kerül pont az ügy végére.
Szóval, az eredeti témára visszatérve, én nem nevezném alkudozásnak azt, amikor egy laikust próbál átb*szni egy hozzáértő szakember - lehet, hogy jogilag egy dörzsölt ügyvéd még csűréssel-csavarással védhető lenne egy bírósági eljárásban, de jó indulatúnak, etikusnak akkor sem nevezném. És arról még nem is beszéltünk, hogy az ügyfélnek kárt okoztak, amit nem voltak hajlandóak kifizetni. Még jó, hogy nem hagyta ott az illető az órát javításra náluk, én se tettem volna ezek után - ki tudja, mire képes még ez a simlis, dörzsölt banda, esetleg kicserél az óraszerkezetben belül néhány alkatrészt valami ócska, aranynak látszó kínai hamisítványra, amire magától sosem jönne rá a kedves ügyfél, csak esetleg amikor máshol újra el akarja adni az órát és ott is szétszedik majd, s utána közlik vele a "jó hírt", innentől kezdve már teljesen vesztes helyzetbe került volna.

De mindegy, nem győzködlek tovább, mert esküszöm, hogy egy lóval könnyebb imádkozni, mint veled közös nevezőre jutni...

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 11:48:35

VÁLASZ @Atro -NAK

Akkor szerinted teljesen normális és jogszerű akár egy egymillió forintot érő
aranytárgy árát, a felére lealkudni és a tudatlan tulajdonos vagyontárgyát féláron megvenni.

Hiszen ilyen az alku és ilyen a piac és legyen mindenki felelősségteljes állampolgár és tudjon vigyázni az értéktárgyaira.

Az pedig, hogy egy arany ékszer órás szaküzlet négy minden hájjal megkent alkalmazottat tart az elektromos zárral gombnyomásra bezárható üzletben, ezt kiaknázandó az egy megnyugtató és normális jelenség.

BAZMEG NEKED TÉNYLEG NEM ÁLL ÖSSZE A KÉP ?

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 11:50:59

Akkor szerinted teljesen normális és jogszerű egy egymillió forintot érő aranytárgyat négy ravasz gazembernek
lealkudni a felére és megvenni a gyanutlan és jóhiszemű tulajdonostól ?

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 11:52:48

Az pedig, hogy egy arany ékszer órás szaküzlet négy minden hájjal megkent alkalmazottat tart az elektromos zárral gombnyomásra bezárható üzletben, ezt kiaknázandó az egy megnyugtató és normális jelenség....ha forró lesz a helyzet nem engednek be tanut ...
KIRÁLY

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 11:54:43

Ott is hibáztam ,hogy értékbecslést kellett volna kérnem írásban, kerül amibe kerül mert így felbecsülték az árát annyira ami nekik éppen kedvező

ghck 2010.09.04. 12:30:29

@Atro: na ezt a hozzáállást már jobban tolerálom...

"miért vizsgálódik az új kormányzat a sukorói telekcsere ügyében, ahol nyilvánvalóan kiderült, hogy gyakorlatilag megkárosították az államot, mert irreális árakon bizniszeltek egymással."
Itt nem csalásról van szó, és nem is maga az irreális ár a gond, hanem a hűtlen kezelés. Ugyanis a saját vagyonoddal azt csinálsz, amit akarsz (annyiért adod el az órádat, amennyiért akarod, illetve annyit adsz egy óráért, amennyit akarsz), de az állam vagyonát (vagy más vagyonát, ha már itt tartunk, mert lehet az a más mondjuk a téged alkalmazó cég stb. is) nem adhatod el "irreális áron". Illetve eladhatod, de fel kell készülnöd arra, hogy ha később megkérdezik, meggyőzően elő tudod-e adni, hogy a tőled elvárható gondossággal jártál el. Ezt a magánvagyonoddal (saját órád) kapcsolatban senki nem fogja megkérdezni, ugyanis semmi köze senkinek hozzá."

"Igen, sejtem előre, hogy erre mi lesz a válaszod, hogy még nincs is jogerős bírósági ítélet"
Látod, rosszul sejtetted. A fenti ügy sárosnak látszik, de a posztbeli témánál szó sincs ilyesmikről. Ott mindenki a saját vagyonáról döntött. A posztoló az órájáról, az üzlet pedig a pénzéről.

"én nem nevezném alkudozásnak azt, amikor egy laikust próbál átb*szni egy hozzáértő szakember"
Én meg annak nevezem. Látod, sárdobálás nélkül is megegyezhetünk abban, hogy nem egyezik a véleményünk.

"de jó indulatúnak, etikusnak akkor sem nevezném."
Melyik üzletben van jóindulatú, etikus árképzés? Mert akkor kenyeret is ott veszek. Minden üzlet a profitra hajt, és semmivel sem fogják neked olcsóbban adni a kenyeret, mint amennyiért még éppen megveszed. Pedig nekik kevesebbe van, tehát nyerészkednek rajtad. Mondhatjuk azt is, hogy átb@sznak, mert az a kenyér "nem is ér" 250-et, csak 200-at. Mondhatjuk? (Szerintem nem.)
És ha fentiek alapján minden sarki boltra azt kell mondanod, hogy nem jóindulatú, és nem etikus, akkor talán nem az üzletekkel magukkal, hanem a fenti fogalmak definíciójával van a baj.

"És arról még nem is beszéltünk, hogy az ügyfélnek kárt okoztak, amit nem voltak hajlandóak kifizetni."

Ez másik ügy, örülök, hogy különválasztottad. Hát nem törték magukat, az biztos. Viszont szerintem azzal, hogy felajánlották az ingyenes javítást beismerték a hibájukat. Az, hogy ezt a javítást nem fogadta el az ügyfél, nem az üzlet baja.
Nem mondom azt sem, hogy én otthagytam volna az órát, de szerintem igazságtalan a történtek után azzal vádolni a céget, hogy nem próbálta meg kártalanítani az embert.

"esetleg kicserél az óraszerkezetben belül néhány alkatrészt valami ócska, aranynak látszó kínai hamisítványra"
Jó, hát nagyon élénk a fantáziád, úgy is fogalmaznék, hogy minden alap nélkül vádaskodsz ilyenekkel. Mondjuk az élénk fantáziád már az én munkám és jellemem kapcsán is működött, szóval ha megengeded, ezt a részt a helyén kezelem, és nem kommentelem.

"De mindegy, nem győzködlek tovább, mert esküszöm, hogy egy lóval könnyebb imádkozni, mint veled közös nevezőre jutni... "
Ez is egy vélemény. Egy lóval amúgy tényleg könnyű lehet imádkozni.

@Párosodásiügyí Államtitkár:
"Ott is hibáztam ,hogy értékbecslést kellett volna kérnem írásban, kerül amibe kerül mert így felbecsülték az árát annyira ami nekik éppen kedvező "

Így van! Micsoda felelősségteljes gondolat! Ezt kellett volna tenni! Tök logikus, hogy ha azt kérdezed, hogy mennyit adnak érte, nagyon keveset fognak mondani. Ezt kívánja az érdekük. Ha értékbecslést kérsz fix összegért, akkor nincs ilyen motivációjuk. A legjobban akkor jársz, ha úgy kérsz értékbecslést, hogy a becsült érték valahány %-a az ár, de a becsült értéken vállalják, hogy meg is veszik tőled, ha úgy döntesz. (Az értékbecslés egyben egy vételi ajánlat legyen.) Ekkor nem érdekeltek alulbecsülni az órát, hiszen kevesebbet kapnak a becslésért, de túl sem, hiszen akkor drágán kellene megvenniük tőled.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 14:20:14

Úgy látszik ,hogy a Tékozló Homár
szerkesztői is találhattak valami kis kivetnivalót a Katula Arany Ékszer üzlet
eljárásában ,mert egyébként nem jelentették volna meg a panaszt.

Aggályos szabad alku címén tízezrekkel, naponta százezrekkel megkárosítani a laikus kisembereket.

Aggályos, ha egy órás nem tud úgy szétszedni egy óraszerkezetet, hogy ne tegyen kárt az értékes tárgyban.

Aggályos, hogy mindezekután kárrendezésként egyetlen lehetőséget próbál ráerőszakolni a megkárosított kuncsaftra.

Aggályos ha valaki mindezt nem képes szintetikusan értékelni és el akarja hitetni ,hogy a bolt részéről minden rendben történt.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 14:21:42

wcs.oisz.hu/51981/katula-ora-ekszer.html

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 14:35:04

wcs.oisz.hu/51981/katula-ora-ekszer.html

ghck 2010.09.04. 15:14:39

@Párosodásiügyí Államtitkár:
"Homár szerkesztői is találhattak valami kis kivetnivalót" vö. "M. dühöng, bár több ponton nem értjük őt"

A homár a legboldogabb, ha az érintett másik fél véleményét is közzéteheti. Ez azt jelentené ebben az esetben, hogy a te eljárásodban is kivetnivalót találtak? Ugyanmár! A homár nem értékel, csak szereti az olvasottságot. Ezért megjelenít bármit, ami kicsit is a témába vág, és sok olvasót, sok kommentelőt sejtet.. Szóval ezzel ne vigasztald magad..

"Aggályos szabad alku címén tízezrekkel, naponta százezrekkel megkárosítani a laikus kisembereket."
Megkárosítani igen. Viszont alacsony árat ajánlani nem. Azokat az ingatlaneladókat, akik adott esetben több milliót engedve adták el vagyonukat mindet megkárosította a vevője? De mást mondok! Az összes érdeklődő megkárosította, aki kevesebbet ajánlott az ingatlanért, mint annak az eladó által meghatározott irányára volt? Ugyanmár! Veled pont ez történt! Ajánlatot kértél az órádra, aztán most azért pattogsz, mert kevesebbet ajánlottak érte, mint szeretted volna!

"Aggályos, ha egy órás nem tud úgy szétszedni egy óraszerkezetet, hogy ne tegyen kárt az értékes tárgyban."
A legjobb családban is előfordul ez, te is tévedtél már a munkád során. Mindenki. Ha nem, majd fogsz. Egy eset után nem leszel jobb vagy rosszabb szakember.

Mivel tehát balesetek sajnos bárhol előfordulhatnak, az üzlet szempontjából sokkal fontosabb, hogy hogyan reagálja le a történteket. Ez a cég felajánlotta a javítást. Kötelessége volt, megtette. Jogodban állt elfogadni, vagy nem elfogadni azt. Kértél másféle kompenzációt, az nem felelt meg a másik félnek. Jogában állt azt visszautasítani. Lehet azon vitatkozni, hogy 3eFt mekkora tétel a cégnek, de magán a cégen kívül ehhez senkinek semmi köze. Neked sem. Ezért felesleges ezt taglalni, ne turkálj a másik pénztárcájában! Ennyi erővel ő is mondhatná, hogy "mit pöcsölsz 3eFt-on, aki ennyit örökölt, ne garasoskodjon már! Különben is fizetés nélkül lekötötted fél órára 2 emberemet.." Mégsem mondja. Mert ellentétben veled, ő tudja, hogy semmi köze hozzá, kinek mekkora tétel ez.

Tévedés ne essék, én sűrű elnézések közepette kifizettem volna neked a kért összeget, de megértem, ha más nem így döntött. Az övé a döntés, és semmi jogom megkérdőjelezni azt. Szerintem neked sem.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 19:21:42

@ghck: "Tévedés ne essék, én sűrű elnézések közepette kifizettem volna neked a kért összeget"

NA EZT VÁRTAM, ÖRÜLÖK, HOGY HOSSZAS RÁGÓDÁS ÉS HALMOZOTT KIOKTATÁSAIM UTÁN, MÉGIS RÁSZÁNTAD MAGAD ,HOGY KIMONDD, AMI A LEGFONTOSABB A LÉNYEGET.

Ja és a kommentelők többsége mellém állt ,mindenféle érdekeltség nélkül mert ezt diktálta at igazságérzetük.

Amúgy meg a megértő attitüdöt is túlzásba lehet vinni.
Jómagam más helyzetekre tartogatom a megértésemet.

ghck 2010.09.04. 20:05:45

@Párosodásiügyí Államtitkár:
Na azért azt nem mondom, hogy veled egyetértek. Csak azt, hogy a céggel nem mindenben értek egyet.

Kettéválasztanám az ügyet, egyik az ár kérdése, a másik a kártérítés ügye. Az, hogy hogyan jártak el kártérítésügyileg ne befolyásoljon a másik ügyben.

Továbbra is fenntartom, hogy :
- a cég nem csaló, nem átverni akart
- az eltört üveg baleset, ha hagyod, kijavította volna

Egyetértek veled abban, hogy
- kifizethették volna a 3ezret.

Nem értek veled egyet abban, hogy
- ide jöttél sírni, nem a helyszínen érvényesítetted az igazadat
- átveréssel vádolod a céget
- azután panaszkodsz a kártalanítás után, hogy visszautasítod a javítási ajánlatot
- felbecsültetni/eladni akartad. Ez egy ingyenes felbecsültetésnek hangzik nekem. ("Önök szerint mennyit ér ez az óra" vs. "mennyit adnának ezért az óráért") Ezzel elkövetted azt a már részletezett hibát, hogy alulértékelésre motiváltad őket.

A kommentelők többségét illetően meghagynálak az illúziódban...

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 20:53:08

Válassz @ghck-nak

Józan ésszel nem tekinthető elfogadhatónak az az ajánlat ,hogy miután eltörték az óra üvegét ,ezután ne csökkenjen a bizalom.Az óra értékét az üvegtöréssel csökkentették.Azt a kijelentésüket ,hogy az egész órából csak a törtarany érték a történtek után senki sem vennlé komolyan.Mindenki számára napnál világosabb ,hogy a károkozás egyfajta hozzánemértést is felvethet.Az, hogy ez puszta véletlen volt, az vagy igaz vagy nem.Egy mesterember nem nyúlhat úgy egy száázezres értékhez, hogy rögtön kárt tesz benne.Miután pedig ezáltal elillant a bizalom, többé nem tekinthető reálisnak és elfogadhatónak az az ajánlat ,hogy tessék azt az órát szépen itthagyni két hétre, meg fogjuk javítani.Tehát ekképpen az üzlet kártalanítási szándéka lecseng az uidvariasság szintjén.Valamint vajon életszerű e az az okfejtés, hogy miután a kár nagysága szubjektív, azt kizárólag az okozó becsülje meg.A kártérítés módja és mikéntje szintén megeggyezés tárgya kellene legyen, amikoris persze egyik fél sem élhetne vissza a helyzettel, hanem a másik fél helyzetébe is bele kellene élnie magát, valamint némi kompromisszumkészséget tanusítani.
Egészen biztos vagyok benne ,hogy a történet nem tesz jót az üzlet hírnevének, pedig én nem változtattam azt meg. De Te majd megint elmondod ,hogy én miben tévedek......

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 21:07:04

Józan ésszel nem tekinthető elfogadhatónak az ,hogy miután eltörték az óra üvegét ,ezután ne csökkenjen a bizalom.Az óra értékét az üvegtöréssel csökkentették.Azt a kijelentésüket ,hogy az egész órából csak a törtarany érték, a történtek után senki sem venné komolyan.Mindenki számára napnál világosabb ,hogy a károkozás egyfajta hozzánemértést is valószinüsíthet.Az, hogy ez puszta véletlen volt, az vagy igaz, vagy nem.Egy mesterember nem nyúlhat úgy egy százezres értékhez, hogy rögtön kárt tesz benne.Miután pedig ezáltal elillant a bizalom, többé nem tekinthető reálisnak és elfogadhatónak az az ajánlat ,hogy tessék azt az órát szépen itthagyni, két hétre, meg fogjuk javítani.Tehát ekképpen az üzlet kártalanítási szándéka lecseng a formális udvariasság szintjén.Valamint, vajon életszerű e az az okfejtés, hogy miután a kár nagysága szubjektív, azt és az eredeti állapot visszaállításának módját, kizárólag a károkozó határozza meg.A kártérítés módja és mikéntje, szintén megeggyezés tárgya kellene legyen, amikoris persze egyik fél sem élhetne vissza a helyzettel, hanem a másik fél helyzetébe is bele kellene élnie magát, valamint némi kompromisszumkészséget,önmérsékletet és méltányosságot kellene tanusítania.
Egészen biztos vagyok benne ,hogy a történet nem tesz jót az üzlet hírnevének, pedig én nem változtattam azt meg. De Te majd megint elmondod ,hogy én miben tévedek......

ghck 2010.09.04. 21:12:09

@Párosodásiügyí Államtitkár:
Téged senki nem kényszerít a felajánlott javítás elfogadására. Viszont ha azt nem fogadod el, akkor alkudj a számodra megfelelő megoldásért. Ne pedig kisétálj, és utána itt keltsd a rossz hírnevet.

A kár megbecsülésében is részt vehettél volna, mondhattad volna, hogy 50ezres a károd, térítsék meg, mert ... És felsorolod a tervedet az igazságszolgáltatással kapcsolatban.

Szerintem azzal, hogy elhagytad a helyszínt, gyakorlatilag lemondtál a jogaidról.

És így van, a történet nem tesz jót a hírnevének. Bár nagyjából kétlem, hogy bárki, aki olvassa ezt, az amúgy potenciális ügyfelük lenne. Te azért próbálkozhatsz, hogy feljebb tornászd ezt a posztot a google találati listáján, de ez pusztán a rosszindulatodat jelzi. Inkább a vezetőséget kellene megkeresned, és jelezned, hogy ez történt, gondolkodjon az emberei képzésén. A mostani próbálkozásod csak az üzletnek kíván *ártani*, azzal viszont egyrészt *segítenél* az üzletnek is, és segítenél az üzlet ügyfeleinek is. Nem nemesebb cél az?!? Ilyen hozzáállással, vagyis ha látják rajtad a jószándékot, talán a cégvezetés is könnyebben kártalanít téged utólag is. Reméljük, hogy még nem olvasták a homárt... Sok sikert!

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.04. 21:26:06

"Szerintem azzal, hogy elhagytad a helyszínt, gyakorlatilag lemondtál a jogaidról"

De facto igen.
Csak tudod elszakadt a cérna.
Talán Veled is előfordult életedben.
Tudod nem kívánok nekik segíteni ,mert elveszítették a jóindulatomat az elbánással amiben engem részesítettek.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.04. 21:28:16

@ghck: "alkudj a számodra megfelelő megoldásért"

Mi bajod? Alkudott, a négyezres "javítás" helyett elfogadott volna háromezret. Mondjon kétezret? Ezret? ... 50 ezret is modhatott volan, és akkor is kinevetik. Megoldás nem volt.

ghck 2010.09.04. 21:37:53

@Párosodásiügyí Államtitkár:
"Tudod nem kívánok nekik segíteni ,mert elveszítették a jóindulatomat az elbánással amiben engem részesítettek."
Rendben, de
1: ebből semmi számodra kedvező megoldás nem lesz;
2: azért írtam, hogy ez a jövendőbeli ügyfeleik érdeke is. Rájuk csak nem haragszol?

@atpijkamo:
"Mi bajod?" Semmi. De az alku nemcsak árak egymás fejéhez vágása, hanem a megoldás előnyös hatásainak ecsetelése. Például nem kérek vásárlók könyvét, nem indítok kártérítési pert, nem borítok asztalt, nem jövök vissza batz papuccsal, nem írok homár-posztot. Ha szerinted nem volt megoldás, rendben. Szerintem viszont talán meg lehetett volna próbálni többet kihozni a helyzetből. Lehet, hogy szerinted ez a "bajom"?

England win The Ashes! 2010.09.05. 03:18:18

@Párosodásiügyí Államtitkár: Úgy kb. hat éve láttam egy régiségbolt hirdetését, amiben az állt, hogy márkás régi órákat vásárolnak. fel. Több más márka mellett Audemars Piguet-t is. A reklám szerint arany karóráért min. fél millát, ezüstért min. 300k-t, akkor is, ha nem működik. Namármost ha ez a zsebóra régebbi (mivel ugye Piguet nélküli), arany, ráadásul működik, akkor az a 140.000 Ft enyhén szólva is átbaszás. Már ha tényleg eredeti. De látom, másnak is eszébe jutott.
Más: ha valamit el akarok passzolni, de nem ismerem az értékét, akkor előtte lecsekkolom a neten, mert aranyszabály, hogy a boltos át akar palintázni a palánkon.
Szerintem is sanszos, hogy az üvegtöréssel be akartak palizni, mire visszamentél volna, valami kínai szerkezet ketyegett volna az aranyházban.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 09:16:57

"ebből semmi számodra kedvező megoldás nem lesz"

Egyetértek.
Maradt az a lehetőség hogy szankcionáljak.
Ezt teszem.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 09:31:04

Orbán Ferenc, Gyurcsány Viktor

Nem lenne meglepő, ha fejek hullanának a svéd televízióban. Nálunk ennél jóval ártatlanabb bakiért is repülnek emberek a helyükről, sőt, még bakizni sem kell, elég, ha valakinek nem elég megnyerő a fizimiskája, nem kellően meggyőző a pártbéli pedigréje.

A történetet mindenki ismeri, a felvétel bejárta a magyar sajtót. (Megjegyzem: lesz itt dolga Szalai Annamáriának). A stockholmi svéd-magyar meccs első félidejében, még gól nélküli döntetlen állásnál, mutatták Csányi Sándort, az OTP és az MLSZ elnökét, valamint Orbán Viktort, amint a Rasunda stadion nézőterén figyelik a mérkőzést. Nem volt semmi különös, nem vágtak grimaszokat, nem vakarták az orrukat, csupán a svédek által a kép alá írt felirattal volt némi gond: Ferenc Gyurcsány Prime Minister Hungary.

Ezt írták a derék svéd tévések Orbán Viktor alá feliratként, és most nagyon nem lehet jó svéd tévésnek lenni. (Svédnek sem úgy általában). Nem véletlen, hogy a meccset közvetítő magyar riporter, Faragó Richárd olyannyira megszeppent, hogy rémülten kiáltotta: Húha, de le vannak maradva a svéd tévések!

Faragó riporter javára írandó egyébként, hogy szinte végig eksztázisban közvetítette a mérkőzést, nem rajta múlott, hogy kikaptunk, sőt: ő még a mérkőzés előtt figyelmeztette a svéd kollégákat, hogy a tribünön ott ül majd magyar a miniszterelnök, aki nagyon szereti a futballt. Mindezt még azzal is tetézte, hogy a mérkőzés közben többször is megjegyezte, látszik a magyar csapaton a változás. Épp csak azt nem mondta, amit Orbán a meccs előtt a Sport Tv-nek adott egyórás interjújában, miszerint végre valahára olyan kormánya van Magyarországnak, amelyik szereti a sportot.

Vitatkoznék, ha nem lenne felségsértés: a korábbi kormányok is szerették a sportot, sem Gyurcsány, sem Bajnai nem mondta soha, hogy ne kedvelné. Tény, hogy kevesebb meccsen mutatkoztak, mint Orbán, és az a nagyszerű ötlet sem jutott soha az eszükbe, hogy az IMF delegációt faképnél hagyják a Videoton-Maribor mérkőzésért. És hát az is köztudott, hogy Rákosi Mátyás, népünk a bölcs és igazságos apja sem vetette meg a sportsikereket, az ő regnálása idején ért csúcsra az Aranycsapat, és minden ellenkező híreszteléssel szemben, még az átkosban üldözött Grosics Gyula is válogatott lehetett.

Jelzem, Faragó Richárd hiába színezte kis kéjes sikkantásokkal a Nemzeti Együttműködés Válogatottjának mérkőzését, csapatunk simán kikapott a svédektől. Nem jobban, mint a legutóbbi öt alkalommal, de nem is kevésbé. Az igazat megvallva, a Nemzeti Együttműködés Válogatottjának játékán még csak igen kevéssé érződött, hogy új szelek fújnak, jelesül, kétharmaddal nyert az oxigénpalack nélküli fülkés forradalom.

Orbán Viktor állítólag nevetett a bakin - a nagy emberek időnként egészen megbocsátók tudnak lenni, és még az sem kizárt, hogy a Magyar Köztársaság nem szakítja meg a diplomáciai kapcsolatot a Svéd Királysággal. Talán még a nagyköveteket sem hívják vissza.

Egyébként pedig, tényleg nincs mentség a svédek által elkövetett hibára, legföljebb magyarázat. Valaki ugyanis utánanézett a Google keresőben, a svéd, norvég és finn, valamint a norvég változatok állítólag Gyurcsány Ferencet adják ki Magyarország miniszterelnökének, ugyanúgy, mint az orosz kereső. Külön szerencse, hogy a szlovák és a román Google tudja, mi az ábra.

Itt állunk tehát, csapatunk nincs, csupán bíztató jelek vannak. Ezt nem most mondta Csányi Sándor, hanem még napokkal a mérkőzés előtt nyilatkozta. Igaz, a meccs óta nem mondott semmit, nem is kérdezték őt a Szalai Annamáriára gyúró sajtómunkások - majd egy alkalmas pillanatban, talán, ha egyszer nyerünk tétmeccsen. Valamikor, valakik ellen.

Föld S. Péter

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 09:32:14

Nem lenne meglepő, ha fejek hullanának a svéd televízióban. Nálunk ennél jóval ártatlanabb bakiért is repülnek emberek a helyükről, sőt, még bakizni sem kell, elég, ha valakinek nem elég megnyerő a fizimiskája, nem kellően meggyőző a pártbéli pedigréje.

A történetet mindenki ismeri, a felvétel bejárta a magyar sajtót. (Megjegyzem: lesz itt dolga Szalai Annamáriának). A stockholmi svéd-magyar meccs első félidejében, még gól nélküli döntetlen állásnál, mutatták Csányi Sándort, az OTP és az MLSZ elnökét, valamint Orbán Viktort, amint a Rasunda stadion nézőterén figyelik a mérkőzést. Nem volt semmi különös, nem vágtak grimaszokat, nem vakarták az orrukat, csupán a svédek által a kép alá írt felirattal volt némi gond: Ferenc Gyurcsány Prime Minister Hungary.

Ezt írták a derék svéd tévések Orbán Viktor alá feliratként, és most nagyon nem lehet jó svéd tévésnek lenni. (Svédnek sem úgy általában). Nem véletlen, hogy a meccset közvetítő magyar riporter, Faragó Richárd olyannyira megszeppent, hogy rémülten kiáltotta: Húha, de le vannak maradva a svéd tévések!

Faragó riporter javára írandó egyébként, hogy szinte végig eksztázisban közvetítette a mérkőzést, nem rajta múlott, hogy kikaptunk, sőt: ő még a mérkőzés előtt figyelmeztette a svéd kollégákat, hogy a tribünön ott ül majd magyar a miniszterelnök, aki nagyon szereti a futballt. Mindezt még azzal is tetézte, hogy a mérkőzés közben többször is megjegyezte, látszik a magyar csapaton a változás. Épp csak azt nem mondta, amit Orbán a meccs előtt a Sport Tv-nek adott egyórás interjújában, miszerint végre valahára olyan kormánya van Magyarországnak, amelyik szereti a sportot.

Vitatkoznék, ha nem lenne felségsértés: a korábbi kormányok is szerették a sportot, sem Gyurcsány, sem Bajnai nem mondta soha, hogy ne kedvelné. Tény, hogy kevesebb meccsen mutatkoztak, mint Orbán, és az a nagyszerű ötlet sem jutott soha az eszükbe, hogy az IMF delegációt faképnél hagyják a Videoton-Maribor mérkőzésért. És hát az is köztudott, hogy Rákosi Mátyás, népünk a bölcs és igazságos apja sem vetette meg a sportsikereket, az ő regnálása idején ért csúcsra az Aranycsapat, és minden ellenkező híreszteléssel szemben, még az átkosban üldözött Grosics Gyula is válogatott lehetett.

Jelzem, Faragó Richárd hiába színezte kis kéjes sikkantásokkal a Nemzeti Együttműködés Válogatottjának mérkőzését, csapatunk simán kikapott a svédektől. Nem jobban, mint a legutóbbi öt alkalommal, de nem is kevésbé. Az igazat megvallva, a Nemzeti Együttműködés Válogatottjának játékán még csak igen kevéssé érződött, hogy új szelek fújnak, jelesül, kétharmaddal nyert az oxigénpalack nélküli fülkés forradalom.

Orbán Viktor állítólag nevetett a bakin - a nagy emberek időnként egészen megbocsátók tudnak lenni, és még az sem kizárt, hogy a Magyar Köztársaság nem szakítja meg a diplomáciai kapcsolatot a Svéd Királysággal. Talán még a nagyköveteket sem hívják vissza.

Egyébként pedig, tényleg nincs mentség a svédek által elkövetett hibára, legföljebb magyarázat. Valaki ugyanis utánanézett a Google keresőben, a svéd, norvég és finn, valamint a norvég változatok állítólag Gyurcsány Ferencet adják ki Magyarország miniszterelnökének, ugyanúgy, mint az orosz kereső. Külön szerencse, hogy a szlovák és a román Google tudja, mi az ábra.

Itt állunk tehát, csapatunk nincs, csupán bíztató jelek vannak. Ezt nem most mondta Csányi Sándor, hanem még napokkal a mérkőzés előtt nyilatkozta. Igaz, a meccs óta nem mondott semmit, nem is kérdezték őt a Szalai Annamáriára gyúró sajtómunkások - majd egy alkalmas pillanatban, talán, ha egyszer nyerünk tétmeccsen. Valamikor, valakik ellen.

ghck 2010.09.05. 09:33:53

@Párosodásiügyí Államtitkár:
Félreértettél. Pont azt írtam, hogy a "szankcionálásodból" nem lesz pozitív eredmény.

Amellett sérült jellemre vall ez a pusztító mentalitás.

ghck 2010.09.05. 09:34:56

@Párosodásiügyí Államtitkár:
"a nagy emberek időnként egészen megbocsátók tudnak lenni" ;)

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 14:25:43

SZANKCIONÁLÁS

-ugye nem kell megmagyaráznom ezt a szót ,mert Te is érted ?

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 14:31:28

Válasz @ghck -nak :

Mindannyian arra kényszerülünk, hogy újra és újra képesek legyünk megbocsájtani.
Képesek is vagyunk rá, ha úgy ítéljük meg, hogy éppen akkor, éppen ott az a leghelyesebb viselkedés.

NAGY embernek me semmiféleképpen nem nevezném magamat.

Jobb helyeken kiirják mennyiért veszik a törtarany árát.
Jobb helyeken megnodjék hány grammos és hány karátos a tárgy.

Mondom jobb helyeken ....

A KATULA Arany-Ékszer
Budapest XI. Fehérvári út 31.

.....nem tartozik a jobb helyek közé.

ghck 2010.09.05. 14:54:49

@Párosodásiügyí Államtitkár:
"Képesek is vagyunk rá, ha úgy ítéljük meg, hogy éppen akkor, éppen ott az a leghelyesebb viselkedés."
De szar duma..:) Mindig az a leghelyesebb viselkedés, csak az ember gyarló, nem mindig képes rá.

"NAGY embernek me semmiféleképpen nem nevezném magamat."
Én sem, de azért a cselekedeteink mégiscsak olyanok kellenének hogy legyenek, hogy jó irányba haladjunk. Te a viselkedéseddel az ékszerboltosok alá pozícionálod magad.

"Mondom jobb helyeken ...."
Úgy mondod, mintha ez neked olyan természetes lenne. Mégis miért mentél be egy "nem jobb helyre", ahol nincs kiírva a törtarany ára?!? Kerested a bajt?

Szánalom vagy. Azt sem tudod mérgedben, hogy mi a bajod. Eddig nem volt bajod, hogy kint van-e a törtarany ára. (Eddig igazából azt hitted, "a boltnak törvényi kötelezettsége van arra, hogy a hatóságok által megszabott napi árat tisztességgel megfizesse".)

Kicsinyes bosszúddal aligha érhetsz el bármit, csak belehergeled magad.. Kis méregzsák.:) Kellemes társaság lehetsz ezekben a napokban..:)

Azért sajnállak, mert semmivel nem lett és lesz neked jobb ettől. De ezt nem vagy képes látni. És a szomorú még az, hogy valszeg az élet egyéb területein is ilyen a mentalitásod. Kis agresszív, abszolút nem megoldás, mint inkább konfliktuskereső. Dögöljön a másik tehene is. Te szegény.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 15:47:41

@ghck: Azért úgy tűnik veszítettél a kimért entellektuel imázsodból és szépen betagozódsz lassan az anyázós köcsögözős
nethányadéktermelők nagy nagy közösségébe.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 15:49:21

Jobb helyeken kiirják mennyiért veszik a törtarany grammját.

Jobb helyeken megmondják hány grammos, és hány karátos a tárgy.

Mondom jobb helyeken ....

A KATULA Arany-Ékszer
Budapest XI. Fehérvári út 31.

.....nem tartozik a jobb helyek közé.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 15:51:00

Jobb helyeken kiirják mennyiért veszik a törtarany grammját.
Jobb helyeken megmondják hány grammos és hány karátos a tárgy.

Mondom jobb helyeken ....

A KATULA Arany-Ékszer
Budapest XI. Fehérvári út 31.

.....nem tartozik a jobb helyek közé.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 15:54:42

Jobb helyeken nem élnek azzal a sajátságos lehetőséggel ,hogy bepróbálkoznak azzal hátha a kis tájékozatlantól tízezrekkel is olcsóbban megvehetik az aranytárgyat.
Azért nem, mert egy TISZTESSÉGES IPAROS
erre a cigánytempóra nem szorul rá.
Azéert nem mert belátja ,hogy ennél a rablókaszálásnál többet ér a jó híre.

England win The Ashes! 2010.09.05. 16:00:08

@Párosodásiügyí Államtitkár: Nem az arannyal akartak átverni, az az óra értékének talán tizedét sem teszi ki. Ami abban az aranyházban van, az a lényeg. Te meg, ha belemész a boltba, grátiszként hagytad volna ott. Ez az igazi átvágás!

England win The Ashes! 2010.09.05. 16:22:38

@Párosodásiügyí Államtitkár: Száz százalékig nem. De fentebb írtam, hogy egy hirdetésben fél milliót adnak egy nem működő AP-karóráért. Gondolom ők is árréssel dolgoznak. A tiéd régebbi lehet, mert valahol azt olvastam, hogy az AP márkanév azóta létezik, hogy a két pasas egyesítette a "vállalkozását", ezen meg egyedül Audemars neve áll. Persze ettől még lehetne hamisítvány is, de ki az a marha, aki aranyórát aranyból hamisít? Szóval szvsz. lehet, hogy 70.000 CHF-t nem ér (fentebb valaki említette, hogy egy Audemars zsebóra ennyiért kelt el valahol), mert lehetnek apró rejtett hibái, vagy kevesebb funkciója van, mint az elárverezett szerkentyűnek, de tuti, hogy olyan fél millát simán kóstál. Pláne, ha azt is nézzük, hogy olyan könnyen emelték meg a boltosok az árat 15E Ft-tal.

ghck 2010.09.05. 16:41:32

@Párosodásiügyí Államtitkár:
"veszítettél a kimért entellektuel imázsodból"
Hát ahhoz képest, hogy már az első hozzászólásomban le- "átlagos idiótáztalak", és később sem finomkodtam, úgy látszik mégis sikerült ezt elegánsan tennem. Örülök.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.05. 19:27:39

Örököltem egy arany zsebórát.

Gondoltam fölértékeltetem, esetleg eladom.

Belépek a KATULA ARANY-ÉKSZER üzletbe Budapest XI. Fehérvári út 31.

A zsebkendőnyi eladótérben - mostmár így látom - négyen vannak szolgálatban,hogy kollektíve jól lehúzzák a kuncsaftot.

Előadom a kérésemet, átadom az aranyórát.

Azonnal fikázni kezdi.

- Az óraszerkezet nem jár.

Az előző szakmai szemrevételezéskor még járt, talán föl kéne húzni, persze az üzlet érdekérvényesítésének nem ez a főcsapásiránya.

- Az óra eladhatatlan csak az aranyat tudjuk megvenni.

( LUIS AUDEMARS, GENÉVE, 'D HONNEUR beirásokkal )

- Ki kell vennünk az óraszerkezetet ,hogy megmérhessük az arany súlyát.

Engedélyezem.

Mérés után közli 125 000 Ft-ot tudna érte adni, miután erre nem gerjedek, pillanatok alatt 140 000 Ft-ra emeli a tétet.

Ezt pestiesen cigánykodásnak hívják. A gyengébbek kedvéért, simán átver volna 15 000 Ft -tal.

- Most ezt az aranyórát, ennyiért nem szeretném eladni - nyilatkozom.

Ekkor derül ki ,hogy a "profi aranyműves órás ékszerész" a műveletek során véletlenül eltörte az óra üvegét.

Döbbenten állok.

Magyarázzák hogy ennek nincs is jelentősége miután úgyis csak mint arany eladható.

"Fölajánlják" hogy ingyen megjavítják, cirka két hét alatt - ami gondolom, ahogyan az ilyenkor lenni szokott lehet akár három is.

Az előzmények után talán érthető, hogy már rossz a szám íze és nemigen akaródzik otthagyni értékemet.

De még vacillálok.

- Oké - mondom - csinálják meg ,megköszönöm de kérem hogy az átvételi elismervényre írja rá, hogy kettőnk megállapodása alapján az óra értékét 140 000 Ft-nak tekintjük.

- Ezt nem írhatom rá - mondja.
Egyik ámulatból a másik frusztrációba zuhanok. Még mindíg nem adom fel, hogy veszteség nélkül meneküljek a csapdából.

- Mennyibe kerülne önöknél egy ugyanilyen órába kellene üveget csiszoltatni ? - kérdem

- 4000 Ft - hangzik a válasz.

- Oké, adjon 3000 Ft -ot kártérítésként és válljunk el békével!

- Azt nem lehet. - mondja a harminc körüli, a szituációhoz abszolut nem illő magabiztos fölénnyel az üzleti alkalmazott hölgy mosolyogva - ez utóbbit mostmár mindenki a helyemben kiröhögésnek élné meg, én is annak élem meg.

- Miért? - kérdem.

- Mert az üzletnek az üvegbecsiszolás nem kerül 4000 Ft - ba. ( sic )

Katarzis, eldurran az agyam, ilyenkor az ön- és közveszélyesség határai felé sodródom, mint bárki más aki elragadnak a főemlősök indulatai.

- Nagyon gyorsan adja ide azt az aranyórát, ebbe a boltba többet nem jövök.
- Miért - szól utánam az ARANYos hölgy elragadó mosollyal orcáján ?

Gondolom a nyájas olvasó tudja a választ.

tintamin 2010.09.06. 09:22:55

HAHAHHAHA!!

Mekkora troll ez a poszter?!:)))
Atomra szétOFFolja a topikot mellette "atekurvaanyád" hozzáállással vitatkozik, és azt várja, hogy az emberek megértsék. Ezek alapján simán a boltnak adok igazat, az ilyen szenvedjen:))

Aranyórát meg óráshoz kell vinni (alapos ismeretszerzés után), nem ékszerészhez, de hát ez már egy másik történet, utólag biztos okosabb lett a gyenge idegzetű posztoló is.

mohopasi 2010.09.06. 10:56:42

Ha igaz a történet, köszönjük az infót, hogy hová nem szabad órát beadni. Mondjuk számomra jóideje kérdéses, hogy egyáltalán szabad-e bárhová máshová, mint adott márka szakszervizébe, feltéve hogy a márka márka. A postolt óramárka az mondjuk rendesen márka.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 13:33:39

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 31.

Ékszerek

KATULA ÓRA-ÉKSZER

A Katula óra-ékszer már 40 éve egy helyen működő, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, családias hangulatú üzlet.

Vásárlóink jelentős része már évtizedek óta jár hozzánk, így többségükkel baráti viszony alakult ki. Állandó törekvésünk, hogy ügyfeleinket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki. Szolgáltatási palettánkon minden megtalálható, ami az óra és ékszer szakmával kapcsolatos; órák és ékszerek vétele-eladása, készítése és javítása, ingyenes értékbecslés és szaktanácsadás. (Nagy súlyú, egyedi ékszerek készítésénél jelentős árengedményt tudunk biztosítani.) Mindennapi feladataink közé tartozik eljegyzési gyűrűk, karikagyűrűk készítése, melyeket saját katalógusunkból vagy egyedi, hozott minta, esetleg saját tervezés alapján is el tudunk készíteni. Választékunkat állandóan bővítjük, árainkkal igyekszünk a piaci átlag alatt maradni.

Üzletünk különlegessége, hogy állandóan nagy használt ékszer választékot nyújtunk, melyek ára az új ékszerek árainak kb. fele (ugyanolyan garanciális feltételek mellett), továbbá minden új és használt ékszer árából jelentős árengedményeket tudunk biztosítani. Fontosnak tartjuk, hogy vevőink mindig jól érezzék magukat nálunk és minden esetben elégedetten távozzanak üzletünkből.

Kérjük Ön is látogasson el hozzánk és észrevételeivel járuljon hozzá munkánk színvonalának további javításához!
arany ékszerek | baraka jellegű ékszerek | drágakő | ékszerek | ékszerészek | ékszerkészítés | gyöngyfűzés | karikagyűrűk készítése | kőfoglalás | órajavítás | órák | órások | vésés
KATULA Óra-Ékszer | 1116 Budapest, Fehérvári út 31.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 13:41:44

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 31.

Ékszerek

KATULA ÓRA-ÉKSZER

A Katula óra-ékszer már 40 éve egy helyen működő, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, családias hangulatú üzlet.

Vásárlóink jelentős része már évtizedek óta jár hozzánk, így többségükkel baráti viszony alakult ki. Állandó törekvésünk, hogy ügyfeleinket minél magasabb színvonalon szolgáljuk ki. Szolgáltatási palettánkon minden megtalálható, ami az óra és ékszer szakmával kapcsolatos; órák és ékszerek vétele-eladása, készítése és javítása, ingyenes értékbecslés és szaktanácsadás. (Nagy súlyú, egyedi ékszerek készítésénél jelentős árengedményt tudunk biztosítani.) Mindennapi feladataink közé tartozik eljegyzési gyűrűk, karikagyűrűk készítése, melyeket saját katalógusunkból vagy egyedi, hozott minta, esetleg saját tervezés alapján is el tudunk készíteni. Választékunkat állandóan bővítjük, árainkkal igyekszünk a piaci átlag alatt maradni.

Üzletünk különlegessége, hogy állandóan nagy használt ékszer választékot nyújtunk, melyek ára az új ékszerek árainak kb. fele (ugyanolyan garanciális feltételek mellett), továbbá minden új és használt ékszer árából jelentős árengedményeket tudunk biztosítani. Fontosnak tartjuk, hogy vevőink mindig jól érezzék magukat nálunk és minden esetben elégedetten távozzanak üzletünkből.

Kérjük Ön is látogasson el hozzánk és észrevételeivel járuljon hozzá munkánk színvonalának további javításához!
arany ékszerek | baraka jellegű ékszerek | drágakő | ékszerek | ékszerészek | ékszerkészítés | gyöngyfűzés | karikagyűrűk készítése | kőfoglalás | órajavítás | órák | órások | vésés
KATULA Óra-Ékszer | 1116 Budapest, Fehérvári út 31.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 14:35:08

Kézbesítési vélelem

A postai úton megküldött bírósági iratokat a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni, amennyiben a címzett az átvételt megtagadta. Ha a kézbesítés azért volt eredménytelen, mert a címzett az iratot nem vette át (az a bírósághoz „nem kereste” jelzéssel érkezett vissza), az iratot – az ellenkező bizonyításáig – a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 16:00:53

KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 31.

tintamin 2010.09.06. 16:53:09

NOOORMÁÁLIS????:)))

Ahelyett, hogy rendes óráshoz vinné a cuccot, itt tölti minden idejét, én komolyan féltem a posztoló egészségét, még a végén kárt tesz valakiben (nem magában).

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 17:19:03

Óh ,de kényes a moderátor avagy megjelent a szinen Katula Úr ?

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 17:20:28

@tintamin: Tudod a szankcionálás idő és energiaigényes ágazat.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 18:11:01

@ghck: Engem is megfingatott egyszer a homár hát mit mondjak nem volt kellenmes.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 18:12:33

Az hogy eredménytelen arra azért nem vennék mérget.

ghck 2010.09.06. 18:35:29

@Párosodásiügyí Államtitkár: most őszintén... szerinted ügyfeleinek hány százalékát szerzi a netről a katula? Nézd már meg a honlapjukat (domainjüket)! Te sem a neten kerestél ékszer/órást! Pedig te aztán sok időt töltesz a neten, és mégsem! ;)

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 21:36:02

Baromi kellemetlen volt nekem, amikor a 40 éves érettségi találkozó előtti levelezésben valaki emlegetni kezdte a homár által rendesen feldagasztott saramat.Mert dolgozhatsz Te húszévig hibátlanul, lehet tízezer elégedett ügyfeled, de ha csak egyszer is hibázol az hír lesz a javából.
A cikkecske megjelenése után meg úgy nyolc hónapig váltakozó erősséggel idegesített.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 21:38:22

@ghck: A net egy folyamatosan ellenállhatatlanul növekvő hatalmas jelentőségű informátor.
10 év múlva analfabétának nézik majd akinek nincsen e-mail -je.Kényszerítő erővel lép az emberek életébe.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.06. 21:41:27

@ghck: A net egy folyamatosan ellenállhatatlanul növekvő hatalmas jelentőségű informátor.
10 év múlva analfabétának nézik majd akinek nincsen e-mail -je.Kényszerítő erővel lép az emberek életébe.

ghck 2010.09.06. 22:24:42

@Párosodásiügyí Államtitkár:
"Mert dolgozhatsz Te húszévig hibátlanul, lehet tízezer elégedett ügyfeled, de ha csak egyszer is hibázol az hír lesz a javából."
Ahham, hát tényleg marha nagy hírek ezek.. Ezért nem lehetsz ma egyik szolgáltatónak sem partnere, mert aki a homárt komolyan veszi, az nem szerződik ilyen helyekre, ugye...

Lehet, hogy nem is a katulával van bajod, hanem a régi cikk miatti frusztrációd szülte személyes bosszúdat vetíted ki az első jöttmentre? :) Szegénykém.. :(

"10 év múlva"
Addigra a tulaj már rég eladta az üzletet és délre költözött, az üzlet pedig új néven, de a régi stábbal fut tovább..

Az "idő és energiaigényes" igyekezeted pedig kárbavész.. ;)

dr. HáziMacska 2010.09.07. 01:16:01

Es amugy lehet, hogy a torott(?) (es othagyott?) uveg tobbet ert, mint amit kinaltak erte. Lehet nem is uveg volt, hanem valami (csiszolt) kristaly.
Amugy az igazi hibat ott kovette el, hogy nem kert/kovetelt, irasbeli elismerest arrol, hogy ok tortek el.
Hat nem tudja, a posztolo, hogy ebben az orszagban meg a mobiltelefont, hivatalos szervizbe is, akumlator nelkul kell beadni, mert jobb esetben is csak elcserelik valami hasznaltabra? -_-!

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.09. 08:01:33

Száz bajt csinál

Most már a Duna TV-nél is tudják, hogy nem kellett volna túllihegni Orbán Viktor száz napot értékelő beszédét. Jobban járnak, ha nem alakítják át a Közbeszéd című műsort különkiadássá. Baj lett belőle.

Nem száz baj, csak egy, de az az egy baj épp elég volt.

Bajos lesz jól kijönni belőle.

Normális üzemmenetben az „Egy bolond százat csinál” című film ment volna a kérdéses időben a Dunán, ám a Professzorok Batthyány Köre valamiért nem egyeztetett a Duna tévével, így olyan időpontban kérték fel Orbán Viktort száz napot értékelni, amikor épp a Rejtő könyv alapján készült filmet adták volna.

Műsorváltozás kellett, forradalomhoz méltó gyorsasággal. Kicserélték a műsort, ám a felirat megváltoztatására már nem jutott figyelem – most a világháló jóvoltából Orbánon röhög az ország.

Merthogy Orbán Viktor fotója alatt ottmaradt az eredeti felirat: Egy bolond százat csinál.

Túl azon, hogy messze nem értünk egyet a gúnyosan vigyorgókkal, sem azokkal, akik azt mondják, hogy Orbán csak azt kapta, amit megérdemelt, el kell ismernünk, hogy a Fidesz száz nap alatt tényleg többet tett, mint az előző kormány nyolc év alatt.

Mert bárhogyan is kutatunk emlékezetünkben, még sohasem volt 226 forint a svájci frank, és soha ennyi devizahiteles nem került még ilyen kilátástalan helyzetbe, mint most. Egyedül a nyugdíjasok reménykedhetnek, mert nekik legalább valami plusz lett beígérve. Egyelőre nem pénz, csupán egy levél a kormánytól. Maga Orbán Viktor ír az 1,7 millió nyugdíjas háztartásnak, aziránt érdeklődik, hogy szerintük mit tehetne értük a kormány, hogy jobb legyen az életük.

Már az is nagy dolog, hogy gondoltak a nyuggerekre – Kubatov Gábor szép és találó elnevezése – az pedig még ennél is felemelőbb, hogy, bár a kétharmados felhatalmazás alapján megtehetnék, a postaköltséget nem velük fizettetik ki. A Fidesz állja a számlát, mondta Orbán, ami megint csak arra utal, hogy történt egy, s más a száz nap alatt. Például az, hogy megint van pénze a Fidesznek - ezt megelőzően ugyanis csak sokmilliárdos adósságról lehetett hallani. (Ha másért nem, már ezért megérte a forradalom).

Ezért sem szabadna lebecsülni azt, ami e száz nap alatt történt. A gazdasági szabadságharc, Magyarország pénzügyi önrendelkezése ugyanis naponta többször is új fejezettel gazdagította a haditechnika aranykönyvét. Miközben Orbán arról beszélt, hogy nem ugrálhatunk úgy, ahogyan a piacok és a nemzetközi szervezetek diktálnak – mire ijedtében történelmi csúcsra szökött a svájci frank – Matolcsy György rövid brüsszeli fejmosás után kijelentette: idén tartjuk a 3,8 százalékos hiányt, jövőre pedig 3 százalék alá visszük. (Még belegondolni is gyönyörű, milyen alacsony lenne a hiány, ha hagynánk magunknak dirigálni).

Az utópiák kora lejárt, éljen a valóság, mondta kedden Orbán. Valóban, még a Fidesszel nem szimpatizálók – ha még mernek ilyenek lenni egyáltalán – sem mondhatják, unalmas lenne az élet. Minden nap történik valami, ha más nem, hát az, hogy új fejezet kezdődik - szinte alig múlik el nap, hogy ne zárnánk le egy korszakot. (Irigyelnek is bennünket a világon, nincs még egy nemzet, amelyik száz nap alatt annyi korszakot zárt volna le, mint mi).

Elűztük az oligarchákat, és soha több nem jönnek vissza - ezt mondta Orbán áprilisban, a győztes választások éjszakáján. És tényleg: Fellegi, és Pintér csak első blikkre oligarchák, és Magyarország leggazdagabb embere, az Orbán által MLSZ elnökké kinevezett Csányi Sándor is csupán annak látszik.

Nem elég oligarchának látszani – annak is kell lenni.

Az is nagy változás, hogy a pedagógusok megbecsülése a korábbinak a sokszorosára emelkedett. Béremelés ehhez egyelőre nem járult, de lehet buktatni az alsósokat – sok tanárnak nyilván már ettől jobb lesz a közérzete. Ráadásul a közbiztonság is szilárd, új börtönök nyílnak, régieket felújítanak, ipari-agrár-börtön ország leszünk, az egy főre jutó börtönférőhelyek tekintetében magunk mögé utasítjuk a művelt világot.

Egyedül abban lehet még némi bizonytalanság, hogy az 1,7 millió levél címzettjei közül hányan válaszolnak majd a kormányfő kérdéseire. És azok, akik válaszolnak, mit írnak majd a miniszterelnöknek.

Valószínűleg azt, hogy hagyja a gonosz pénzt másra, kit érdekel, hogy mennyi a nyugdíj, és hogy hány forintba kerül a kenyér - nekünk az is elég, ha érezzük az megbecsülést.

Föld S. Péter

A cikk eredetije a Klubhálón és a Nolblogon olvasható.

Kukettó (törölt) 2010.09.14. 11:11:54

@Párosodásiügyí Államtitkár:

Szájtépésed helyett inkább érdeklődtél volna az általam linkelt helyeken(képekkel) mielőtt laikusoknak elhiszed, hogy az órád milliókat ér.

forum.index.hu/Article/showArticle?t=9161338

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.19. 09:18:16

Nem lényeges a történtek szempontjából, hogy mennyit ér az óra.

Jó néven veszem ,ha elmondod hova vigyem.

Köszönöm

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.19. 09:20:12

Ha meggyőződsz róla hogy a másik fél inkorrekt, akkor jobb más módszerekhez folyamodni.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.09.27. 07:44:21

Tegnap szeptember 26-án vasárnap órabörze volt a Lurdy Házban.

Itt felértékeltettem az ominózus arany zsebórát.

Baron Gábor Szakértő Úr
250 000 - 600 000 Ft közöttire értékelte.

Kedves KATULA óra ékszer bolt mégegyszer köszönöm.Sokat tanultam pedig már azt hittem nincs mit ilyen öregen.

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.10.04. 15:45:08

Katula Óra Ékszer Arany Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.10.04. 15:46:13

Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany
Katula Óra Ékszer Arany

Párosodásiügyí Államtitkár 2010.10.09. 11:53:06

Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
A Katula óra-ékszer már 40 éve egy helyen működő, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, családias hangulatú üzlet. Vásárlóink jelentős része már évtizedek ...
wcs.oisz.hu/.../arany-ekszerek/katula-ora-ekszer.html - Tárolt változat - Hasonló
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
A Katula óra-ékszer már 40 éve egy helyen működő, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, családias hangulatú üzlet. Vásárlóink jelentős része már évtizedek ...
wcs.oisz.hu/.../arany-ekszerek/katula-ora-ekszer.html - Tárolt változat - Hasonló
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
A Katula óra-ékszer már 40 éve egy helyen működő, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, családias hangulatú üzlet. Vásárlóink jelentős része már évtizedek ...
wcs.oisz.hu/.../arany-ekszerek/katula-ora-ekszer.html - Tárolt változat - Hasonló
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
A Katula óra-ékszer már 40 éve egy helyen működő, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, családias hangulatú üzlet. Vásárlóink jelentős része már évtizedek ...
wcs.oisz.hu/.../arany-ekszerek/katula-ora-ekszer.html - Tárolt változat - Hasonló

Passport 2010.10.17. 15:14:08

Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek

pitybull 2010.10.24. 13:46:15

Kedves kommentelő!

A felirat és az ajánlott ár alapján 18 karátos, sőt szerkezetileg is értékes órát sejtettem, amit Baron kollega meg is erősített. Viszont szerintem az evidens, hogy egy arany-ékszer üzletben nem biztos, hogy órás végzettségű emberkék csücsülnek. Sőt, sajnos néha az órás végzettség sem jelent semmi biztosat. Erre bizony figyelni kellett volna. De örülök hogy megoldódott a dolog.

Passport 2010.10.26. 16:12:15

Semmi sem oldódott meg.

A 300 000 Ft os "pontossággal" meghatározott becslés, az nem becslés.

Ktuláék eltörték az üveget én pedig a mai napon nem tudom hogy hol értékelnék fel az órát megbízhatóan.

A régiségszakma tele van etnikumokkal, akik köztudottan a TISZTESSÉG és MEGBÍZHATÓSÁG szobrai.

ghck 2010.10.27. 07:59:33

nocsak, elkoptattad a régi felhasználónevedet?

"A 300 000 Ft os "pontossággal" meghatározott becslés, az nem becslés."

Először is nem becslés volt, hanem árajánlat, fogd már fel!

A becslés ez, amikor a 3.5milliós autót 37 millióra becsülik..:)

( belsoseg.blog.hu/2010/10/26/mennyit_is_erhetnek_a_lecsukott_polgarmester_autoi )

"én pedig a mai napon nem tudom hogy hol értékelnék fel az órát megbízhatóan"

Báz pedig már százszor el lett mondva! A vaterán! (Vagy ebayen.) Ha azoknak az árait nem vagy képes elfogadni, akkor nem becslés kell neked, hanem símogatás a lelkednek. Azt meg én is tudok adni megbízhatóan: "az órád nagyon értékes, különösen ritka műkincs, 130csilliákot ér".

Passport 2010.10.27. 17:55:29

" VATERA " Értem rendben köcce

Passport 2010.10.27. 17:56:44

@Passport:

LÁTOM SIKERÜL NEKED IS, A LÉNYEGRE KONCENTRÁLNOD.

Passport 2010.10.27. 17:57:53

@Passport:

LÁTOM SIKERÜL NEKED IS, A LÉNYEGRE KONCENTRÁLNOD.

Passport 2010.10.27. 18:01:04

@Passport:

Te voltál ott okostojás ?

Baron Gábor az órabőrzén a Lurdy Házban

300 ~ 600 000 Ft -ra B E CS Ü L T E

ghck 2010.10.27. 22:18:44

@Passport: ne legyél már BUTA!

Ha az ehhez hasonló órákat az elmúlt időszakban adták 300-ért is meg 600-ért is, és mindkettő el is kelt, akkor mégis szerinted mennyit ér az óra, ha nem 3-600e Ftot?!?

Marha nehezen fér az agyadba, úgy látom, hogy az óra ...

***** Tramtaram dobpergés *****

ANNYIT ÉR AMENNYIT ADNAK ÉRTE!!!

***** cintányér! *****

Passport 2010.10.29. 17:25:11

@ghck:

Ezt mindenki tudja Barátom !

Ennek dacára létezik ÉRTÉKBECSLÉS mint az tudott dolog.

Ha egy igazságügyi értékbecslő megbecsüli valaminek az értékét akkor a becsült értékről mindenki tudja ,hogy az se nem több se nem kevesebb mint egy szakértő által megbecsült érték.
Mégis van amikor jelentősége van a becslésnek egyébként meg se történne hiszen a piacion majd úgyis eldől.

Egy ingatlannak úgy mégsem becsülheti meg az értékét az igazságügyi ingatlanszakértő ,hogy 50 és 100 millió között uram, ahogy el tudja adni.

ghck 2010.10.29. 18:04:59

@Passport: Létezik értékbecslés, és annak a pontossága arányos a kérdéses tárgy likviditásával! Mivel ingatlanból rengeteget adnak és vesznek, könnyebb pontosabban belőni az árát, mint egy ritka aranyórának. Te pl. mennyire becsülöd a Mona Lisát?

Tehát a kérdés mégegyszer:
Mennyire kell becsülni az árat, hogy elfogadd?!?

Ha nem tudsz válaszolni, akkor miért becsültetsz? Ha tudsz válaszolni, akkor miért becsültetsz?

Passport 2010.10.30. 17:21:58

@ghck: Az például egy tisztességes válasz, hogy olyan ritka a precedens ezen tárgy adásvételére ,hogy azt csak egészen tág határok között tudom megadni, ami klasszikus értelemben nem is értékbecslés.

ghck 2010.10.30. 17:53:47

@Passport: Hát azt talán hadd határozza meg egy értékbecslő, hogy mi az értékbecslés... És mennyivel jobb az, hogy azt _mondja_, hogy tág határok között tudja megadni, mint hogy _megadja_ ezen bizonyos tág határok között az árat? De látom, neked semmi sem jó. Akár van rajta sapka, akár nincs...

Passport 2010.11.05. 19:25:02

Azt, hogy mi az értékbecslés azt nem az értékbecslő határozza meg.

ghck 2010.11.05. 20:10:55

@Passport: ... hanem te. Nyilván.

Passport 2010.11.07. 18:06:41

@ghck:
Talán abban mégis megegyezhetünk ,hogy a "Rakja fel a Waterára és megtudhatja mennyit adnak érte"
az nem értékbecslés.

Az pedig szintén egy tisztességes válasz,hogy:
-NEM TUDOM URAM, ELNÉZÉSÉT KÉREM!

ghck 2010.11.07. 18:10:33

@Passport: Nos, ha azért akarsz értékbecslést, mert pénzzé akarod tenni, akkor a vatera a helyes válasz.

Az értébecslő pedig miért mondaná, hogy nem tudja, ha tudja. És meg is mondja. 3-600e.

A "nem tudom, uram, elnézését kérem"-re pedig az lenne a válaszod, hogy "na de mégis kb. mennyi?" Ha erre megkapod a 3-600ezret, akkor meg az a baj...

Passport 2010.11.10. 17:02:41

Végülis meggyőztél.

Passport 2010.11.14. 13:11:49

Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek

Passport 2010.12.03. 09:34:54

Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek
Arany ékszerek - KATULA Óra-Ékszer - Ékszerek

Passport 2010.12.04. 14:59:06

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 31

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 31

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 31

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 31

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
Fehérvári út 31

KATULA ÓRA-ÉKSZER, az Ön ékszerésze!
Ékszerek
Képgaléria
Információ
Térkép
Elérési adatok
KATULA Óra-Ékszer
Telefon
+36 1 3652936
Cím:
1116 Budapest,
süti beállítások módosítása