Tékozló Homár

Hatalmas barlang nyílt a teszkós kenyérben

2010.09.07. 00:46 | szily | 116 komment


"1 kg-os kemencés kenyér a Fogarasi úti TESCO-ból" - mondja Greg. "Az ismert hipermarketlánc újraértelmezte a barlangos test fogalmát" - válaszoljuk mi.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feridarazs 2010.09.07. 04:01:03

Egy ismerősöm egy tescós pékségben dolgozik. Minden műszak után elhozhatna egy kilós kenyeret, vagy tíz kiflit,(zsömlét). Nem teszi! Inkább megveszi a
piacon...

feridarazs 2010.09.07. 04:01:44

Egy ismerősöm egy tescós pékségben dolgozik. Minden műszak után elhozhatna egy kilós kenyeret, vagy tíz kiflit,(zsömlét). Nem teszi! Inkább megveszi a
piacon...

m.n.o. 2010.09.07. 05:49:57

Én nem vásárol ebben az üzletben és szerintem ilyen kenyeret nemcsak a TESCO-ból lehet hazavinni.

m.n.o. 2010.09.07. 05:54:06

zsirfeka, szerintem azok a családok, ahol nem dúskálnak, hiába ennék meg a pékségben sütött kenyérfélét, ha egyszer nem telik rá.
Amíg magadnak veszed a két zsemlét, addig talán megveszed a drágábbat, de amikor már három gyereknek csomagold az uzsonnát nagyon nem mindegy hogy mennyiért veszed meg. Sajnos.
És mielőtt hanyatt vágjuk magunkat a maszek pékségektől... Jártatok már ilyen helyen? Ott is előveszik ám a fagyasztott tésztát és megy a sütőbe.
Én vittem már drága pékségből haza olyan baguette-t, hogy nem lehetett aznap vacsorára már megenni.

Dudálj, ha műkörmöd van! 2010.09.07. 06:08:51

Műanyag, nem műanyag; nem a tescos kenyér fog megölni. A fehér és félbarna kenyerük a legfinomabb és a legalkalmasabb lefagyasztani. Kiolvasztás után is ugyanolyan puha és nem szivacsos, mintha akkor sült volna. Tudom, mert műanyag...

A poszthoz: ez épp csak bosszantó. Van, aki egeret talált benne.

Secnir 2010.09.07. 06:37:05

én otthon sütöm
hagyma biztos beszó'na, ha itt volna.

amúgy ellőtték előttem a megoldást: fél sonka bele, azt lehet vágni...

Énbagoly 2010.09.07. 07:02:53

ugyan, ez nagyon jó kenyér, csak rosszul lett felvágva. Ha csak a tetejét vágják le, akkor bele lehetett volna merni pár liter levest. Szerintem direkt erre készült.

Sodan 2010.09.07. 07:32:05

Fogyókúrázóknak tervezték!
Sok az elhízott ember.

Sodan 2010.09.07. 07:34:44

Süssetek BODAKOT!

yippyupp 2010.09.07. 08:08:03

kis étel az embernek, hatalmas barlang egy egérnek?

rezsöatya 2010.09.07. 08:12:37

@zsirfeka68: és a legtöbb BL55-ben még további adalékanyagok, fehérítő, miegymás van!
Amúgy meg az egyszeri szegény ember is azt mondta a lyukas zsömlénél: edd meg fiam, mert azért is pénzt adtunk...

uni1002 2010.09.07. 08:24:42

Az a jó 3.60-as kenyér... Olyan savanyú volt, hogy kovászos uborka helyett lehetett volna enni, de ehetetlen volt. Apám betette egy borítékba, elküldte a megyei újságnak, de még csak nem is válaszoltak, nehogy beismerjék hogy szemetet csináltak a városi kenyérgyárban, mert az rontotta volna a közhangulatot.
Régi szép idők. Hetvenes évek.
A kemencés kenyér a teszkóból legalább ehető. Ha valakit zavar benne a nagy lyuk, vágja körbe egy éles késsel, és dobja a szemétbe.:-)

magyar bucó 2010.09.07. 08:41:44

@rezsöatya: Nincs. A liszt csak lisztet tartalmaz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.07. 09:00:10

@Secnir: bazze mar 01 26-kor beszoltam
de mosmar 3,00 itteni idoben
joccakl

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.07. 09:02:13

@uni1002: az sose volt savanyu
az jo kenyer volt

Sátán meg a Jocó 2010.09.07. 09:02:21

Kezembe került egy boltban kapható “kalács”, a komáromi illetőségű VITA-Sütő Kft. termékének címkéje.
Tanulságos olvasmány volt. Ez állt rajta:

Finom fonott kalács - összetevők: búzaliszt, margarin (részben hidrogénezett növényi olajok és zsírok: pálmaolaj, repceolaj, víz, savópor, só, emulgeálószerek: szójalecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei, savanyúságot szabályozó: citromsav, színezék: béta-karotin, aromák), cukor, élesztő, tejsavó, soványtejpor, tojáspor, só, emulgeálószerek: nátrium-sztearoil-2-laktilát, enzimek, savanyúságot szabályozó: kálcium-foszfátok, vanília-aroma, lisztjavítószer: aszkorbinsav, kalácsfény (fölözött tej, víz, növényi olaj, tejfehérje, módosított kukoricakeményítő), tartósítószer: kalcium-propionát.

Nomármost mi a franc lehet az a kalácsfény? No és a liszjavítószer? Miért kell javítani? Netán rossz lisztet használnak? De miért használnak rossz lisztet? A pálmaolaj szerepe pedig teljességgel rejtélyes előttem. Ugyanakkor nem értem, miért nem kötelező az ilyesfajta vegyipari termékek címkéjénfigyelmeztető halálfejet feltüntetni. Ez ugyanis nem egyéb, mint tömény méreg.

Secnir 2010.09.07. 09:03:18

@rezsöatya:
a BL55-ben nincs adalékanyag. az elnevezések (BL55, BF55 stb.) őrleményszabványokat jelentenek, és abban nem lehet más.

Secnir 2010.09.07. 09:07:32

@rezsöatya:
nem mellesleg (tájékoztatásképpen) a bolti kenyérben TL50 vagy BL80-as liszt van, nem BL55.

Secnir 2010.09.07. 09:13:54

@Secnir:
aminek az ára kb 10%-al olcsóbb, mint a BL55

uni1002 2010.09.07. 09:16:26

@hagyma: Felétek lehet hogy jó volt, mifelénk soxor csak megpirítva lehetett megenni. Biztos volt jó kenyér is, de arra emléxem, hogy apám dühösen borítékolja a megyei hírlap szerkesztőségének a savanyú kenyeret...

spotty 2010.09.07. 09:20:37

Kicsit kevés benne az anyag...de lehet hogy azért csinálták így, mert hagymalevessel akarták tárolni. Hagymaleves cipóban :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.07. 09:24:35

@uni1002:
igazad van nem ettem en mindenhol kenyeret
de kijelentjetem a heves negyei sutoipari vallalat egri kenyergyara egeszen kivalo kenyeret gyartott
a malom is ott voltt mellette a kertesz ut sas ut sarkan

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.07. 09:30:08

@Sátán meg a Jocó: "Finom fonott kalács - összetevők: búzaliszt, margarin (részben hidrogénezett növényi olajok és zsírok: pálmaolaj, repceolaj, víz, savópor, só, emulgeálószerek: szójalecitin, zsírsavak mono- és digliceridjei, savanyúságot szabályozó: citromsav, színezék: béta-karotin, aromák), cukor, élesztő, tejsavó, soványtejpor, tojáspor, só, emulgeálószerek: nátrium-sztearoil-2-laktilát, enzimek, savanyúságot szabályozó: kálcium-foszfátok, vanília-aroma, lisztjavítószer: aszkorbinsav, kalácsfény (fölözött tej, víz, növényi olaj, tejfehérje, módosított kukoricakeményítő), tartósítószer: kalcium-propionát."

Félelmetes!

Ha én csinálok ugyan nem kalácsot, hanem kenyeret, akkor van benne kovász (joghurt+liszt+víz), és még liszt, víz, só. Esetleg még kömény, ilyesmi.

elwood 2010.09.07. 09:52:51

Én nemcsak a kenyeret sütöm otthon, hanem a búzát is én termesztem hozzá, és mozsárban töröm össze.

Pista bá 2010.09.07. 09:58:14

tecsó pékáru szar

ha már hiperpékségben veszi valaki a cuccát, akkor az osan egy nagyságrenddel jobb

de ez független a posztban bemutatott nagy kenyérluktól: szerintem az bármely kenyérgyártáskor előfordulhat, esetenként

cicmen (törölt) 2010.09.07. 09:59:23

"Finom fonott kalács - összetevők: búzaliszt, margarin (részben hidrogénezett növényi olajok és zsírok: pálmaolaj, repceolaj, víz, savópor, só, emulgeálószerek: szójalecitin.....
Elvettétek a kedvemet a kalácstól.
Ha most valaki leírja, hogy a pina és a sör miből van, beállok szerzetesnek!

Anti Anyag (törölt) 2010.09.07. 10:01:35

Ez a kenyér pontosan kifejezi a tesco lényegét.

Olcsó igénytelen szar.

uni1002 2010.09.07. 10:08:48

@atpijkamo: Csakhogy, amit otthon csinálsz adalék nélkül, az vagy sikerül vagy nem, a liszttől, kovásztól, élesztőtől, stb. függően. Legfeljebb kidobod, ha nem jó.
Egy péküzem ezt nem engedheti meg magának. Ott minden mázsa tésztának egyformán kell kisülni. Ezért adalékolja, hogy ne legyen probléma. Ez is egy szakma.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:09:47

Ha ez egy kenyér, akkor miért van neki ilyen csúnya piszkosszürke színe?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:12:10

@cicmen: Nyugi, a segg összetétele sem tér el sokban a pináétól. Szerzetesként meg kénytelen leszel ráfanyalodni. Vagy mások rád.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:13:52

Amúgymeg a lyuknak döglött bébipingvin alakja van. Ez most direkt?

cicmen (törölt) 2010.09.07. 10:17:25

Tartanék egy sütőipari továbbképzést.
A kenyérben tudvalevő, hogy sok pici luk kell. Namármost, technológiailag logikus a gyártás egyszerűsítése, ha egyesítik a lukakat így olcsóbbá válik a termelés. Tehát, ha az elméletem helytálló, akkor a nagy luk kiterjedése kiadja egy elavult technikával készített kenyér kis lukainak területét. Eszerint egy korszerű kenyérrel állunk szemben.
Ezek szigorú tények. Tessék lemérni aki nem hiszi!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 10:21:29

@cicmen: A pináról már írtam a kenderáztatás kapcsán.
A (világos) sör ugyebár csíráztatott (kissé hőkezelt) árpából és ivóvízből készül, komló hozzáadásával. Az erjedés elindításához szükséges keményítőbontó amiláz enzimet eredetileg úgy adták hozzá, hogy szűz lányok összerágtak hordónként egy-egy maréknyi árpamalátát, és amikor már jó édes volt, beleköpték a hordókba. (A nem szűz lányok alkalmazása vadgesztenye-szagú sört eredményezhetett.)

Ma már ilyen nincs, génpiszkált baktériumok által kiválasztott enzimkoncentrátum, genetikailag turbózott élesztőgomba, kínai, esetenként nagy nehézfémtartalmú aszkorbinsav (=C vitamin), karamell (benz-a-pirén, akrilamid stb.) és kukoricaliszt nélkül nem tudnak sört gyártani. A sör habjának fixálására, keményítésére nehézfémsókat is használnak időnként.

cicmen (törölt) 2010.09.07. 10:22:04

@enamel: Nyugi, a segg összetétele sem tér el sokban a pináétól.
Na, akkor a te összetételedet már tudjuk!
Egyébként feltünt nekem, hogy rendre a homoszexualitásnál kötsz ki!
Mi vagy te? A buzológia professzora, vagy csak a latens homoszexualitás elfolytására alakult ki benned?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 10:22:45

@enamel: Ez személyes tapasztalat? Te voltál a zárdakeserű?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:24:48

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nem, de egy időben barátkoztam olyanokkal, és hát meséltek a jó atyák. :D

@cicmen: Te olyan sértően agresszív vagy. Fordítva még nem megy.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:26:35

@enamel: illetve Te olyan sértően agresszív vagy néha (a néha lemaradt).

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 10:27:31

@enamel: Szerintem te (keresztény, muszlim vagy buddhista) szerzetest csak tévében láttál. Meg pinát is...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 10:28:47

@cicmen: Mi undorító? Az ősi hagyomány, vagy a modern biotechnológia?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:30:38

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ez nem igaz. Miből gondolod egyébként?

Mind a kettő undorító.

cicmen (törölt) 2010.09.07. 10:30:46

@enamel: Te olyan sértően agresszív vagy.
Te viszont kis aranyos tündérmackó vagy, és nem érdemled meg. Igaz?

igazságos 2010.09.07. 10:36:18

@hagyma: Vagy az Aldiból.

@cicmen: Hagyd békén, tudod, ő sittes. Ne is foglalkozz vele.

Amúgy meg nem értem a dolgot, a kenyeret középen kezdik elvágni?

A kenyérdagasztó gépek meg tényleg jók, sokkal finomabb az abban sütött kenyér. De sajnos, a mai világban az emberek még ehhez is lusták, inkább a Tescóban veszik a gazdaságos kenyeret.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:39:00

@igazságos: Ez az, foglalkozzatok egymással. Már úgyis kezdett kínos lenni hogy a srácok ennyire érdeklődnek a szexuális szokásaim iránt. Nem mintha titok lenne, de gyerekek is olvassák a blogot na.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: A pápisták és a kitért jezsuiták. Grillezve.

De most éppen balatonszeletet tömök a fejembe tejeskávéval, azok jöhetnek.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:39:55

@cicmen: Óvatosan a hölggyel, ő egy igazi diplomás.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 10:40:31

@enamel: Most a szerzetes és a pina, vagy a sör és a pina undorító?
(Abból gondolom, hogy te csak tévében (na jó, "tükör által, homályosan", azaz akár más médiumokban is) láttál ilyeneket, hogy én - részben életkorom miatt - mindkét tárgykörben (szerzetes /pina) rendelkezem általánosításokhoz elegendő számú és minőségű, releváns tapasztalatokkal.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 10:42:39

@enamel: A Balaton szelet összetételét próbáld csak meg elolvasni!
A tejeskávé miből készült? Milyen "tejből" és milyen "kávéból"?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:43:59

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Parmalat flakonos, a piros... kávé fgalmam sincs, egy nagy kék kávésdobozból, bohócokkal rajta, meg ásványvízből.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:45:59

A balatonszelet annyira nem ijesztő. A poliricnolsax poligliceridjét leszámítva.

rezsöatya 2010.09.07. 10:48:39

@Secnir: "nem mellesleg (tájékoztatásképpen) a bolti kenyérben TL50 vagy BL80-as liszt van, nem BL55". jogos, ilyesmire gondoltam, meg még tudatlan is vagyok... Mentségemre szolgáljon, hogy csak itthon sütött kenyeret eszünk, mert azt tudom, hogy én mit rakok bele, pl. molnártól közvetlenül vásárolt lisztet. A bóti kenyér készítésével nem vagyok tisztában. Szerintem a tecsós pék sem.

cicmen (törölt) 2010.09.07. 10:49:12

@enamel: Már bocsika, de te kóstoltál fel az indolens szövegeddel. Nem nagy öröm nekem veled foglalkozni, nem is teszem ezután.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 10:50:07

@enamel: (lemaradt egy félmondat): és hasonló jellegű problémával sem én, sem adatközlőim nem találkoztak.

B+! Azt miből gondolod, hogy nő vagyok?

Utoljára ilyet egy tűzoltó-parancsnok mondott rám, két éves koromban, mert megtévesztette a hosszú, fürtös hajam és a kis piros napozóm. Azon nyomban előkaptam a kis fütyköst, hogy megcáfoljam, s ha már elővettem, használtam is: lehugyoztam a csizmáját, de úgy, hogy bele is ment egy kevés.
(Ládbesenyő, 1964. június vége-július eleje)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 10:51:10

@cicmen: Ez kedves tőled.
Ha már így szóba jött.. alapvetően nem szeretlek, de jókat írsz, és olyankor reagálok rá, általában különösebb támadó szándék nélkül. Kivéve ha pont szar napom van, de 60 óra ébrenlét után fáradt vagyok hozzá, hogy szar napom legyen legyen.

No ennyi.

cicmen (törölt) 2010.09.07. 10:58:03

@enamel: Na ezt most minek vegyem?
Okés! Béke!
De ha most ezt homoszexuális közeledésnek veszed esküszöm megkereslek és megöllek! :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 11:03:00

@enamel: A "hidrogénezett növényi olajok" címen beléd jutó érdugító transz-zsírsavakról mi a véleményed? A vonatkozó kávéfajta emlékeim szerint "arabica" típusú, azaz cserjén terem, és nem fán, mint a "robusta". Szedését nagyrészt gépesítették, a rázógép által a ponyvákra rázott rovarok és pókok (madártojások, kisebb hüllők, rágcsálók, százlábúk) szétkenődő tetemeinek a nyoma nagyrészt eltűnik, amikor lerohasztják a gyümölcshúst a kávébabokról, és igazán ügyelnek rá, hogy a patkányok a pörkölt terméket ne hugyozhassák és szarhassák össze. Persze "a rabszolgák munkája szükségszerűen hanyag", és ez az igazság a dél-amerikai kokacserjével serkentett gyermek-bérrabszolgákra fokozottan igaz... A pörkölés során keletkező aroma-anyagok valóban kémiailag is aromások, pontosabban policiklusos aromás szénhidrogének (PAH-vegyületek), első kategóriás rákkeltők. Arra fogékony szervezetben akár egyetlen ilyen molekula is kiválthat rosszindulatú daganatos megbetegedést. Leggyakrabban a behatolás helyén indul a tumor, tehát a szájüregi, gyomor- és bélrákok hozhatók összefüggésbe vele...

Majmász Gedeon 2010.09.07. 11:03:04

Legközelebb a Fogarasi úti Teszkó helyett válaszd a Fogarasi Havasokat, jobban jársz.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 11:04:30

@enamel: enamel 2010.09.07. 10:39:55
@cicmen: Óvatosan a hölggyel, ő egy igazi diplomás.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 11:09:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Elolvastam még egyszer. Most tudatosult bennem, hogy meg fogok halni. :D

igazságos 2010.09.07. 11:16:38

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Tudod, enamel igazi nőgyűlölő, akit már sokszor lecsuktak a rendőrök.
Így vezeti le a frusztrációját, másokon.

Pedig őt is anya szülte, bár igencsak sajnálom szegényt.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 11:19:10

@igazságos: Erre egy haverom azt mondaná, hogy akkor térdre, és szeress. De én nem merném.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.07. 11:36:49

@igazságos: Úgy döntöttem, mától te leszel a múzsám. Tinkerbellnek foglak nevezni, steiner kristóf kutyája után.

pizzaboy 2010.09.07. 11:45:16

Akkor ezt hívják látványpékségnek.

mrzigi 2010.09.07. 11:54:27

Van olyan aki nem tudja, hogy az EU-hoz csatlakozásunk előtt iszonyat szigorú szabályozási rendszerünk volt az élelmiszerekre, amelyet a csatlakozás miatt le kellett rontanunk a bugyuta EU-s szintre ?

A legtöbb multis helyben készült sz.ra épphogy átcsúszik a laza sz.r EU-s szabályokon ... de úgy meg lettek volna b.szva a régi magyar szabályok szerint a készítői, hogy még a bolt működését is felfüggesztik korlátlan ideig.

ringer 2010.09.07. 12:24:49

A 3.60-as kenyérről: Nem véletlen, hogy az egyik nagy vidéki (volt cocialista) kenyérgyárban ma tonna számra gyártják a régi recept szerint a 3 kg-os (ma már paraszt-)kenyereket. Igaz, kilónként 320 Ft-ért...

igazságos 2010.09.07. 12:34:28

@enamel: Okés, de szerintem azt se tudod, honnan ered a Tinkerbell név.

Egyébként buzi-e vagy, hogy a Steiner Kristófot nyomatod? Lehet, ezért utálod a nőket, most lebuktál ám.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2010.09.07. 12:58:49

Én szeretem a héját, úgyhogy én örültem volna neki. 8-)

Amúgy a múltkor a Miskolc-avasi kistescoban nézegettem a kenyereket és akkora csótány mászott a polcon, hogy csak lestem. Tudom, h van mindenhol, de hello, ezt így hogy?

mohopasi 2010.09.07. 13:05:37

Nem értem mi a baj. Örüljön neki a postoló. Arra a részre nem kell vajat pazarolni. :-D

Bodzaszedő Manager (törölt) 2010.09.07. 14:50:25

a jó anyádat te nemzetáruló szdsz szavazó hogy a tecsóban veszel kenyeret, te magor gazda gyilkos te, budaházy majd rádküldi a halálbrigádot és megdeglendsz

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.07. 15:49:51

Századikként szeretném jelezni, hogy a hipermarkecek pékségeiben szó nincs valódi pékmunkáról. Valahol a nagyvilágban legyártják a masszát, elszállítják hűtőkamionokban a hipermarkecekbe, ott helyben kiolvasztják, esetleg formázzák, rászórják az avasodó magvakat (pl. szezámmag, tökmag, napraforgó, mák, len, stb.) és a lejárt szavatosságú sajtok elegyített reszelékét, kelesztik, kisütik, időnként permeteznek a levegőbe egy kis vaj-vanília aromájú permetet (bár ezt leginkább a hasonló technológiával dolgozó aluljárói látványpékségek szokták feltűnően) és eladják a fogyasztóknak. A levegősített péksüteményekről pedig lásd Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival c. kórrajzában!

Der Beste 2010.09.07. 18:49:29

Ha megvan 1 kg a súlya, akkor picsogás a poszt.

Kifordított kacagány 2010.09.07. 19:10:05

teszkója válogatja. nálunk pl egész jó ez a kemencés kenyér. igazából a környéken a legehetőbb. még akár 3-4 nap elteltével is lehet fogyasztani. mellesleg képesített pék süti(ismerős) és szerinte is nyugodtan meg lehet enni. a szomszéd város teszkója viszont már nem dicsekedhet a kenyerével. egyszer naivan ott is vettem, de valahogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

az otthon sütött kenyerekkel leginkább az a baj, hogy ilyen porélesztős csodákkal sütik a népek, mert ugye az van hozzá előírva és abban ugyanúgy benne vannak az adalékvarázslatok.

huba8 2010.09.07. 19:23:41

A kenyérbe liszt is kell okosok gyülekezete.Arra senki nem gondol,hogy nem a PÉK a szar dolgozó hanem nekik is szar anyag áll rendelkezésükre????A jó minőségű magyar búza kimegy az országból nekik meg olyan külföldi lisztből kell készíteniük "jó" kenyeret amit a kutyámnak sem adnék oda.EZEN GONDOLKOZZATOK NE A PÉKEKET BASZOGASSÁTOK!

Kifordított kacagány 2010.09.07. 21:30:03

@huba8: hülyeség. a teszkó az egy külföldi multi, miért kellene neki belebonyolódni politikai agymenésekbe?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 01:44:07

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Szerintem a rajz alapján Athéné lenne, de én csak Ludmillának hívom.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 02:22:04

@huba8: nem a pékeket baszogatjuk. Hanem a tescot, te pék vagy, vagy tesco?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.09.08. 02:27:42

@huba8: igazad lehet de az en kutyam egyaltalan nem eszik kenyeret
semmilyen lisztbol

Mike36 2010.09.08. 12:16:36

tetszik
barlangos kenyér
a gyerekek öröme
miket lehetne benne játszani

Evil Dick 2010.09.08. 16:23:23

Kép alapján kelesztési problémás a kenyérke, vagy szar minőségű az élesztő.

Conan a barbar 2010.09.09. 12:53:06

@Pista bá: En magamnak sutom ,es jartam mar ugy, hogy ekkora lyuk erkult a kenyerbe.

Alikam 2010.09.09. 13:32:41

Tényleg van olyan igénytelen aki még teszkóba jár a ciágnyokon kívűl?

Megdobbent 2010.09.10. 04:55:35

@Alikam: Ott fogantal te szerencsetlen, a huspult mogott.

Balamber 2010.09.10. 21:32:14

Mábocs, de a fasznak jársz te Szkóba ?!
Ha meg oda mész enni, ne csodálkozz!!!

pekne 2010.11.07. 11:08:19

Nem hiszem, hogy ezt a kenyeret kereskedelemben vásárolták. A polcra tételkor beszakadt volna a héja.
Ilyen kenyereket csírázott liszt vizsgálatakor szoktunk sütni laboratóriumban.
süti beállítások módosítása