Tékozló Homár

Hiába kötelezte a Versenyhivatal, nem hajlandó fizetni ügyfelének a K & H Bank

2010.09.08. 00:26 | szily | 85 komment

Nehéz eldönteni, hogy a "cifra" vagy a "falmelléki" jelző fejezi-e ki pontosabban ez a bankos sztorit. Az egész úgy indult, hogy a GVH három ügyben elmeszelte a bankot, amelyik egyoldalúan kiszúrt a lakáshiteleseivel, amennyiben ultimátumszerűen és indokolatlanul emelt meg díjakat. Olvasónk, aki időközben szakított a K&H-val, elment, hogy megkapja a kicsiny, de jogos jussát. Na, itt kezdődött a magyarosság, mert persze nem kapta meg, inkább a fogát húzták volna ki a bankalkalmazottnak. Sztori alant:


Elmarasztalta a GVH, mégsem teljesíti vállalt kötelezettségeit a K & H Bank
 
Közel 8 évig voltam a K & H Bank ügyfele, ahol jó ügyfélhez méltóan lakossági folyószámlám, hitelem, majd megtakarításom is volt. Majd 2007. decemberében felszámoltam náluk mindent, nem éppen ügyfélbarát hozzáállásuk miatt. A helyzet azóta is változatlan,sőt rosszabb lett.  Egy konkurens fogyasztóvédelmi internetes oldalon ( www.fogyasztok.hu) értesültem, egy a bankot elmarasztoló GVH határozatról (bővebben itt.) , mivel nekem annak idején pont ilyen tipusú hitelem volt, és érintett vagyok az ügyben ezért felkerestem 2010 augusztus 12-én   IV. ker. Árpád út 41-43 sz. alatti fiókot. 
Az ügyintéző hölgy nem tudott ebben segíteni, mondván, hogy ő erről nem tud semmit, ezért egy szabadságon lévő kollégára próbált lepasszolni. Ekkor egy papírt kértem tőle, melyben leírtam, hogy mit szeretnék, és megkértem, hogy továbbítsa a szabadságról visszajövő kollégájának. Érdekes az is számomra, ha egy hitellel foglalkozó kolléga szabadságra megy, akkor nem tud senki sem segíteni, de gyanítom, hogyha hitelt akartam volna felvenni, rögtön tudott volna minden szükséges információt a hölgy…
Közben kértem egy adat egyeztetést, melynek során kiderült, hogy minden adatot tudnak rólam. Kicsit furcsállottam a dolgot, hogyha tudnak rólam minden elérhetőséget 3 év után is, akkor miért nem keresnek fel automatikusan, hogy visszaadják a jogtalanul elvett összeget, miért várnak arra, hogy jelentkezem-e vagy sem? Volt rá 2 hónapjuk (és azóta sem kaptam semmilyen értesítést),a GVH határozat szerint a volt ügyfeleket 60 napon belül postai úton értesíteni kellett volna. Ez sem történt meg.
Ezek után vártam a hosszú szabadságról visszatérő kolléga hívását, ami 2010. augusztus 23-án 12:34 perckor meg is történt. Röviden tömören közölte, hogy rám ez nem vonatkozik, mivel nem vagyok/voltam devizahiteles. Mire mondtam, hogy tudok a másik a GVH határozatról („a/” pont) , és nem is arra adtam be a visszaigénylésemet, hanem a kezelési költségesre („b/” pont)  és ezt elég világosan a neki írt kérvényben meg is fogalmaztam.
Ekkor tett még egy próbálkozást a lerázásra, és közölte, hogy akkor sem kaphatom vissza a pénzem, mivel „államilag finanszírozott” volt a hitelem. Tudtommal a GVH határozat nem tér ki arra, csak államilag nem finanszírozott hitelek esetében járna vissza a kezelési költség. Zárójelben jegyzem meg, hogy az "államilag finanszírozott" csak a nevében volt az. Ekkor letette a telefont, hogy majd utána néz. 16::55-kor újra hívott, és közölte, azt amit már eddig is tudtam, hogy igenis rám is vonatkozik a visszatérítés, mivel megfelelek a feltételeknek. Kérte, hogy fáradjak be a fiókba, mert ki kell tölteni egy nyomtatványt is a visszatérítés igényéről. Hogy az ügymenet haladjon, másnap délelőtt be is mentem.
 
Szerettem volna megtudni a visszatérítés összegét, de az úr csak egy hasraütészserű összeget tudott mondani („kb. 1700 ft”). Ekkor megkérdeztem, hogy hol tudnék ennek utánanézni, mivel magam is szeretnék utánaszámolni,  erre az volt a válsz: „Sehol”. Ez kicsit érdekes, mert minden banknak van egy üzletszabályzata, vagy határozata, ami alapján ezek a költségek valahogyan mégis kiszámítódnak. Már csak azért is, mert felszámítani, beszedni tőlem csak sikerült valami alapján.
A visszatérítés dátumáról szintén csak ködös választ kaptam: a 180 napos jelentkezési határidő (2010. december 27) végétől számított 30 napon belül.  Ezt finoman szólva is sokallottam, hiszen nem elég, hogy már 2007 óta használják a pénzemet, még majdnem egy fél évet kell várnom arra, hogy hozzájussak.  Érdeklődtem, hogy jár-e kamat erre az időszakra, mert nem szeretnék hitelezni egy banknak, ugyanis a bank sem ingyen hitelezett nekem. A válasz elutasító volt, majd bemondott egy szintén hasraütésszerű összeget „180 Ft-ot” . Mindezt azok után, hogy nem tudta kiszámolni az alapösszeget sem…
Mivel jelenleg nem rendelkezem bankszámlával, ezért pénztári kifizetést kértem. Az ügyintéző úr ezt a lehetőséget is megtagadta, és próbálta rám erőltetni a bankszámlanyitást. Mivel jól megvagyok bankszámla nélkül is, és pláne nem szeretnék havidíjakat fizetni azért, hogy egyszer majd fél év múlva valamikor ez az óriási összeg megérkezzen, ezért írtam egy újabb kérvényt, miszerint engedélyezzék a pénztári kifizetést.
A 2010. augusztus 30-án 15:56-kor felhívott az ügyintéző úr a fiókból, miszerint a fiók vezetője nem engedélyezi a pénztári kifizetést.
A GVH határozata szerint a K & H bank kötelezettséget vállalt arra, hogy az érintett jelenlegi és volt ügyfeleinek visszafizeti a jogtalanul megemelt, és beszedett kezelési költséget. Valamint szó sincs arról, hogy a bank ennek a visszafizetését bármilyen feltételhez kötheti. Így azokat ügyfeleket sem különböztetheti meg hátrányosan akik nem rendelkeznek lakossági folyószámlával, és nem hozhatja olyan helyzetbe sem, hogy azok az a bank javára kénytelenek legyenek lemondani jogos követelésükről, azaz "adományozzanak"...  Lévén, hogy épp gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt marasztalta el a GVH a bankot…
Az összeg nem nagy, de az elv gyomorforgató. Az ügyfél csak addig ügyfél, amíg fizet. Ha visszakéri azt ami jogosan megilleti, akkor már emberszámba sem veszik.
Ugyan van egy versenyhatósági vizsgálat a GVH-tól melyben a K & H Bank kötelezettséget vállalt az ügyfelek kárpótlásáról, a bank az igényem jogosságát nem is vitatja, de minden lehetőséget megragad, hogy kibújjon a kifizetés alól.
Ha a banknak ez az összeg megér annyit, hogy nyilvánosságot kapjon, akkor nekem is.
 
Esetleg ha jóvá szeretné tenné a bank ezt a nem éppen ügyfélbarát bánásmódot, név és elérhetőség a szerkesztőségben.
 
F. Tímea
 
Ezt a levelet kapják:
K & H Bank
Gazdasági Versenyhivatal
PSZÁF

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 00:38:52

"próbálta rám erőltetni a bankszámlanyitást"

Ha velem ezzel szívóznak, akkor nagy nehezen belemegyek. De rögtön elkezdek komolyan érdeklődni a bankszámla megszüntetése procedúráról. Akkor látja az alkalmazott, hogy duplán fog dolgozni a semmiért, és mindjárt megnyílik a lehetőség a bankszámlanyitás nélküli módozatokról. Eddig még mindig bejött.

Kicsi Kacsa 2010.09.08. 00:38:59

Azta, de hosszú!
Reggel kávé mellé pont jó is lesz elolvasni.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.08. 00:39:04

Átdom a dobogós helyet, fáradt vagyok
Különben is kötsög aki első/zik-zik

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.08. 00:40:31

@atpijkamo:
Bankszámlát akkor kell nyitni, ha pénzt akarsz befizetni egy kontóra, aztán otthonrol kényelmesen utalhacc onlány
:)

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2010.09.08. 00:40:44

az ilyenekre miért nem ugrik a kormányunk vajon?

Megdobbent 2010.09.08. 01:15:55

Jo kis hely ez a kaesha akkor :)

Es fokepp milyen elegans, hogyaszondja:

- Kb ennyi toke
- Cca annyi kamat
- Valamikor kifizetjuk
- De nem magyar fizetoeszkozben

Vajon, ha a hitelesei mondjak, hogy na bankom, akkor szerintem kb. ennyi a toke, asszem kamatot nem adok, jah, es sajat zsirkretas rajzaimban ohajtom torleszteni, mondjuk 2015. karacsonyatol, akkor is ilyen nagyon lazak? :)

Nameg amugy nem a fogat akartak huzni, hanem a hasat csapkodni szegeny ex-hitelesnek.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 02:28:16

Mai okosságom: Ne vágjátok el a kezeteket olyan késsel, amivel előzőleg erős paprikát szeleteltetek. Mert az fáj.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 02:31:58

"Esetleg ha jóvá szeretné tenné a bank ezt a nem éppen ügyfélbarát bánásmódot, név és elérhetőség a szerkesztőségben."

Majd kapsz egy ingyen számlanyitást náluk, meg egy nyalókát. A történtekre tekintettel lehet hogy szopókát is.

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2010.09.08. 02:35:17

Feltehetőleg az a legfőbb gondjuk, hogy a számlával nem rendelkező volt ügyfelek kapcsán igen nehezen tudják automatizálni a kifizetést, a postázást, stb. nincsenek erre felkészülve, és nyilván nem filléres tétel és nem két perc erre felkészülni. Na ezzel van a bajuk.

Kérdés, hány érintett ex ügyfél van akinek már nincs hivatalosan más kapcsolata a bankkal...

skandigraun 2010.09.08. 03:05:17

Hitelt csakis uzsorástól. Ott nincsenek ilyen gondok. Lassacskán még a kamat is alacsonyabb.

kpityu2 2010.09.08. 04:44:18

Jó neked, hogy hétköznap délelőtt bankba tudsz járkálni, és van idő ennyi faszságot végighallgatni. Ha én mennék be, a kiesett bérem több lenne mint amit ők kicsalnak tőlem.

pingpong 2010.09.08. 05:57:29

ezek a kereskedelmi bankok...nekünk milliószor több kamatot kell fizetnünk, ha használni szeretnénk a pénzüket, mint amennyit ők fizetnek, amikor ők használják a mi pénzünket. szerintem indokolatlan ez a nagy különbség, bár korántsem vagyok jártas a témában és a véleményem még csak nem is függ szorosan össze a témával, de most ez jutott eszembe a posztról

Urv (törölt) · http://eletkepek.eu 2010.09.08. 07:02:49

Szeretem ezeket a történeteket, főleg ha számlanyitáson gondolkodok, így a K & H kizárva...

Platon 2010.09.08. 07:33:00

Szerintem a PSZÁF felemlegetése jelentősen meg fogja gyorsítani az ügymenetet. Mindezeken túl ne írogass kérvényeket, hanem egy felszólítást írj nekik melyben felszólítod őket hogy tájékoztassanak az összeg kiszámításának a módjáról, és azt neked az összeg jogtalan beszedésétől számítva a jegybanki alapkamat duplájával kamatoztatva átutalással, vagy pénztári kifizetéssel fizessék ki. Ha nem válaszolnak vagy nem megfelelő a válasz akkor egyenesen a PSZÁF-hez kell forwardolni a levelet. (ezt a tényt a levélben is jelezd csak a miheztartás végett.)

valakivalaholvalamerre 2010.09.08. 07:42:39

Számomra is a legellenszenvesebb bank a K&H. CHF hitelem van náluk kb. még 3 év kb. 220CHF havonta a törlesztés. Mostanában kiküldtek egy levelet, hogy egyoldalúan rátettek 18chf kezelési költséget törlesztésenként. Vagyis kb. 9%-al megemelték a hitelem törlesztőrészletét.Gondolom ez már a bankadó hatása, persze szigorúan letagadva, hogy majd a későbbiekben újból emelhessenek azzal az indokkal.
Nem tudom, mit lépne a nem tisztel k&h ha én meg küldenék nekik egy levelet, hogy én meg felszámítok nekik díjat, mert nekik fizetem be a pénzemet és ez nekem költségekkel jár.
Komolyan gondolkodok azon, hogy a PSZÁF-hez fordulok, de a honlapjukon nem találtam semmi ez irányú segítséget, hogy hogyan tehetném meg.

dansun 2010.09.08. 07:59:05

@Urv:
...tudok ajánlani egyet, Ráfázol Bank! Ja, hogy mindegyik az?

◄ViZion 2010.09.08. 08:03:19

"Az ügyfél csak addig ügyfél, amíg fizet."

Ebben a mondatban sikeerült mindent összefoglalni. Mivel már nem vagy az ügyfelük, sőt, számlád sincs...pfff... Te nem lehetsz ember!!! :)

a teszkósok erőltetik a kártyájukat, de megmondtam nekik: én is szégyenlem magam, a fogyasztói társadalom szégyene vagyok, mert nem kő' akciós kártya, meg ilyesmi... nekem sincs számlám, én sem vagyok ember...
üdv a klubban :)

Döglött Guminyúl (törölt) 2010.09.08. 08:09:08

Nincs bankszlája... Ember, 2010-ben élünk!!!! Dinoszaurusz...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 08:13:04

@Döglött Guminyúl: Az sem mindig jó. Egyszer akartam felvenni hitelt, kérdi az ürge melyik banknál van a számlám. Megmondtam azt a négyet, aminél van. Nézett rám, hogy minek ennyi egyszerre.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 08:19:07

@atpijkamo: A legkisebb is számít. vagy ez nem az a cég?

AutosVilli 2010.09.08. 08:33:05

Mit vársz egy banktól?
A lerázásos mondat után,én már egy barátommal tértem volna vissza(mobilon rögzitem a beszélgetést),és ha akkor sem jutunk eredményre,elmentem volna egy jegyzőhöz fizetési meghagyást kérni.
Nagyon hamar megkaptad volna a pénzed.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.08. 08:34:07

@enamel: A legkisebb ügyfél is számít? Vagy a legkisebb elcsalható pénz is számít?

És minek neked négy bankszámla? Csak viszik a pénzt.

szmissz.dzson (törölt) 2010.09.08. 08:35:21

kpityu, azért a faszfejkedésnek is van határa. ha te ekkora birka vagy, akkor meg is érdemled, hogy sok helyen minél durvábban lehúzzanak.

szmissz.dzson (törölt) 2010.09.08. 08:36:29

bizonyára te csak olyan munkákat ismersz, ahol kizárólag délelőtt kell dolgozni, még véletlenül sincsenek délutáni/esti/éjjeli műszakok.

Cuncimokus 2010.09.08. 08:45:15

Hát, mit mondjak, meglehetősen undorító történet. Tipikus banki hiénák. Sugárhányás. A poszt toló jó arc, ne is hagyjon a rohadékokban egy lyukas garast sem. Sőt: minél többet szívóznak, annál több (szép magas órabérrel ketyegő) idejükbe kerül a rühes 1700 forintjukhoz remélhetőleg hiábavaló ragaszkodásuk. Utálom őket, pfúj.

EvangelineS (törölt) 2010.09.08. 08:46:08

Kedves posztoló!igazán megtanulhatnád,hogy a bankok csak akkor kedvesek az emberrel,ha ügyfélnek mész hozzájuk,nem ha lelépsz onnan.te meg még meg is fejelted egy kis követeléssel,és csodálkozol,h ilyen a hozzáállásuk?

elwood 2010.09.08. 08:47:30

az ilyeneket fogja elsőként falhozállítani a pálinkafőzők forradalma

pazola 2010.09.08. 08:50:12

Mondjuk a donto tobbseggevel egyet is lehet erteni, meg a KHB egy eleg kocsog bank, de azert olyat ne mondjunk mar, hogy az a allamilag finanszirozott, aka tamogatott nem volt az.

Kivancsi lennek, hogy a tamogatott hitelek adokedvezmenye es kamattamogatasa mekkora osszegbe kerult. Gyanitom, igen kicsi reszebol igen jol megelnek hatralevo eletemben.

dzsaszper 2010.09.08. 08:52:27

utána kell nézni, mi a határideje a kifizetésnek -- nem őket kérdezve.

Onnantól kezdve késedelmi kamatot követelni. Ha kétszeri felszólításra nem fizetnek, ügyvédet fogadni és perelni és annak költségeit is a bankra verni...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 08:56:02

@atpijkamo: Akkoriban találtam fel egy új pénzügyi fogalmat; az önmagamtól sikkasztást. (értsd; olyan módon keletkező bevétel, ami legális, viszont a család nem tud róla, és el lehet költeni mondjuk... méhészetre.) Elég bonyolult a gyakorlatban.
:(

Hümüzhümümüz 2010.09.08. 09:00:22

Jó, a K&H köcsög volt, de mi az, hogy nincs bankszámlája a posztolónak, vagy a férjének, barátjának, gyerekének? Fizetést nem kap? Esetleg barlangba költözött?

Valahol érthető, hogy a K&H nem akar ezzel problémázni, mert vállalkozás és nincs belőle haszna, de szerintem rég utalták volna, ha a csaj nem fut felesleges köröket csak azért, mert neki 2010-ben nincs bankszámlája.

Töpszli 2010.09.08. 09:00:24

@Döglött Guminyúl: náluk nincs már, gondolom másik banknál van.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 09:03:03

@dzsaszper: Persze, ha 1700-at nem intéz el egy legyintéssel, nyilván be fog százezreket ruházni ügyvédbe, hogy majd pár év múlva talán visszakapja a banktól. Feltéve, hogy annak nincs ügyvédje.

igazságos 2010.09.08. 09:03:12

@Hümüzhümümüz: Tudod, sokan vannak, akik zsebbe kapják a fizetést, és nem nyitnak bankszámlát, ahol a bank ilyen-olyan költségeket von le tőlük, bankszámla tartás különböző címeként. Sokkal jobban jársz így, hidd el, még akkor is, ha sok minden ingyenes.

A K&H bank meg megérdemli, amit kap, ha ekkora szemetek. Igaza van a posztolónak, bezzeg ha hitelt vett volna fel, akkor mindjárt találtak volna ügyintézőt. Ne hagyja magát a posztoló, igenis harcoljon meg azért, ami jár neki, még akkor is, ha kicsi összeg. A K&H vesztesége így erkölcsileg lesz nagyobb, hiszen mindenki megtudja, milyenek. Gratulálok az ott dolgozó barmoknak. Csak így tovább, égessék be magukat még jobban.

igazságos 2010.09.08. 09:05:36

@enamel: Ez tényleg bonyolult, ugyanis, ha van feleséged, az tutira megtudja, ha neked nem bejelentett bevételed van, és nem adod haza.

omni 2010.09.08. 09:07:33

Azert nem tudom... Kicsit gaz szerintem, jo persze a bank a budos csunya szemet, na de konyorgom, ha tenyleg ekkora osszegrol beszelunk (cca. 2000HUF) akkor mire oda vissza megy mar elment a penz... meg ha biciklivel megy is...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 09:10:00

Timike!
Tudják a címedet, küldjék ki postán, ha már nem akarják kifizetni a pénztárban!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.08. 09:11:34

@omni:
Bankba menni csak talicskával+lángszóróval!

igazságos 2010.09.08. 09:17:57

@omni: Itt nem erről van szó, nem értetted meg a lényeget. Ülj le, kisfiú, 1-es.

igazságos 2010.09.08. 09:20:43

@enamel: Szia szívem! Tegnap jól beégetted magad, mikor nem tudtad, mi az, hogy Tinkerbell. Még mindig nem heverted ki a dolgot, úgy látom. :D

vanderkaay 2010.09.08. 09:22:35

Sajnos alapvető szabály, hogy privát ügyfélnek nagybankkal szemben a lehető legritkábban szokott csak igaza lenni. Én például mostanában elég sokat böngészgettem az OTP különböző szabályzatait és hirdetményeit, és rájuk vonatkozóan is született pár hónapja hasonló elmarasztaló GVH határozat, szintén erőfölénnyel való visszaélést állapítottak meg, mert előtörlesztési díjat szednek a lakáshiteleseiktől. Ennek a határozatnak a gyakorlati eredménye annyi, hogy most a lakáshiteleseik egy bizonyos (jól leszűkítve, hogy milyen hitelfajtákra vonatkozik egyáltalán) körének visszatérítenek max. 8000 forintot (a befizetett előtörlesztés persze százezres nagyságrendeket jelentett). Közben természetesen minden más lakáshiteles ügyfelüktől ugyanúgy szedik továbbra is az előtörlesztési díjat.

Szóval ez nagyjából mindenütt így működik, az ügyfél pedig nagyjából aközött választhat, hogy hajlandó-e végigjárni ezt a kálváriát a mindenféle ügyintézőkkel, esetleg írásos panaszt tesz, és akkor majd a bank jogi osztályának valamelyik jól megfizetett ügyvéde elmagyarázza neki, hogy a banknak van igaza - vagy jobb híján nyel egyet, és bekönyveli a dolgot az elsüllyedt költségek közé.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 09:23:52

@igazságos: Nem baj, ez úgyis jobban illik rád.
Ahogy megláttalak, egyből eszembe is jutott, hogy ha előbb megismerlek, talán drágajó édesapám életpálya-elképzeléseit követem, és papnak megyek.

négykarika 2010.09.08. 09:24:58

Kedves Tímea!

Örülök, hogy végigcsinálod helyettem, helyettünk is. Ez a jó módszer, különben nem változik semmi.

Köszi.

igazságos 2010.09.08. 09:26:48

@enamel: Okés. Majd megyek hozzád meggyónni a bűneimet. :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 09:27:16

@omni: 2000 Ft az emberek többségének nagy pénz, több napi megélhetés.

2000 Ft-ból kijön 4 kiló akciós rizs, 4 kiló akciós sertés-belsőség, pár zacskó majoránna, só, kis bors, 20m sertés vékonybél. Ha van elérhető húsdaráló és hurkatöltő, az kb. 12-14 kiló májas hurka. Kb. 50 reggelihez elég, ha van kenyér.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.08. 09:28:56

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Vegyegy negyed féldisznónak a harmada, aminek lenyúzhatod a bőrét, és cipőt készíthetsz belőle, ha elfogyott...

Ismered Ludmillát?

SomethinWild 2010.09.08. 09:32:19

Nem értem a fiókvezető magatartását. A GVH határozata egyenesen kimondja, hogy:

"A bankszámlával nem rendelkező, valamint a megszűnt hitelszerződéssel bíró fogyasztók 180 napon belül jelezhetik visszatérítés iránti igényüket."

Ezek alapján a GVH meghatározta a bank számára követendő irányelvet. Ha nincs az ügyfélnek bankszámlája, de 180 napon belül jelentkezik a pénzéért, akkor is ki kell neki fizetni az összeget, hiszen ha bankszámlanyitásra kényszerítik, akkor már nem ebbe a csoportba tartozik, tehát értelmét vesztené lenne a GVH ezen félmondata. Bármilyen bíróságon fél perc alatt szétszedhető a K&H álláspontja.

omni 2010.09.08. 09:34:37

@igazságos: Ulj le te, es pihenj, gondolkozz. Elvi dolgokkal tele van a padlas, sajat boromon tapasztalom folyamatosan. Szamolj utana, es vegyel bele mindent: a befektetett munkat, az idot amit a bankban a toltott, az utazasi koltsegeket, mindent.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Ez nem kerdes, de az amit epp leirtam. Azt a ket orat amit a bankban toltott minimum... Sot ha van kemenceje a postolonak akkor 20 kg kenyeret is tud sutni. Na es?!

Vonatos Flash játék · http://trainhelp.i-host.hu 2010.09.08. 09:35:05

@Urv: Akkor felejtsd el a számlanyitást, mert az összes bank ki van már zárva, ha csak a homárt nézed...

egerészölyv 2010.09.08. 09:36:08

Kedves Tímea, hajrá, légy ügyes! Ha a K&H pimaszkodik, finoman éreztetni kell velük, hogy nagy lesz ám a dob, amire vered a piszkoskodásukat. Többet veszítenek, mint a jogtalanul visszatartott 1700(?) Ft.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.08. 09:42:37

@omni: Mondjuk, ha gyesen van, vagy munkanélküli, akkor rohadtul rá tud érni alkalmanként az ember.

@Urv: "Hasitasi nem kér kódot!"

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.08. 10:04:57

Jut eszembe:
A K&H bankfiókan lehet-e diszkréten szoptatni?
Van-e színes ceruza a csimotáknak?

Egyik sem derül ki a posztból, pedig igencsak lényeges infó lenne az ügyfelek szempontjából...

elwood 2010.09.08. 10:05:27

"Mivel jelenleg nem rendelkezem bankszámlával, ezért pénztári kifizetést kértem."

Az úr remete, a bakonyban él egy kőfülkében

nedecz 2010.09.08. 10:06:08

Erre én egy "ZS"-betűs szót tudnék mondani amiért antiszemitának bélyegeznének.
Pedig nem vagyok az,az arabokkal semmi bajom...

nedecz 2010.09.08. 10:07:47

Erre a sztorira egy "ZS"-betűs szót tudnék mondani HANGOSAN.

Petrov70 2010.09.08. 10:41:35

Útálom a nagybankokat, kifejezetten a KH-t.Miért nem Takarékszövetkezetben bankoltok? Ott még emberi a bánásmód. Átvittem a vállalkozásomat 2008-ban az egész család, barátok ismerősök mind Takarékban intézi az ügyeit mégiscsak Magyar nem Belga Olasz Német. Akik csak kiviszik a rablógazdálkodással megszerzett profitot. Nézzetek utána, hogy mennyire van igazam.......

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.09.08. 10:56:37

Nem olvastam a részleteket, de nem az 1700Ft-os túlszámlázásból kellett volna kapnia az ügyfélnek, hanem az X milliós büntetésből.

Persze arányosan hitel/ügyfél szerint osztva, miután a GVH levonta a saját költségeit.

Amúgy a takarékszövetkezetek sok mindenben tényleg jobbak, mint a bankok.

mohopasi 2010.09.08. 11:12:40

Rohadjon meg a k&h.... Meg a többi agyonreklámozott nagy bank, akik semmivel nem különbek ezeknél.

elwood 2010.09.08. 11:28:45

@Petrov70: "mégiscsak Magyar nem Belga Olasz Német. Akik csak kiviszik a rablógazdálkodással megszerzett profitot. "

én is annyira örülök, hogy a lakáshitelemmel Csányit gazdagíthatom, és abból vesz MLSZ-t, meg nagyobb úszómedencét magának.

Sokkal jobb érzés mintha valami hájas németért rohadnék meg ugyanúgy

Alikam 2010.09.08. 11:33:34

Az a baj, hogy valóban nálunk olyan a jogrendszer, hogy ilyenért nem perelheted őket ki a gatyájukból.

Ha te késel a törlesztéssel olyan kamatokat basznak rád napok alatt, hogy csak lesel, ezek meg x hónap után majd nagy kegyesen át fogják adni az 1700 fronitot.

Na ilyenkor kéne, egyértelmű határozat van, gyorsított polgári peres eljárás, bank 1700 forint + 1.000.000 kártérítés + 300.000 forint késedelmi kamat az ügyéfélnek.

Samsunggenius 2010.09.08. 11:40:30

Tímea drága. Te tényleg képes vagy 1800 fointér' tűrni a megaláztatást, meg a szivatást??? Ha tudtad hogy ilyen piti összegről van szó mért kezdtél bele?? Értem én hogy az elvek meg hasonlók. kiváncsi vok telszámlára meg a bankba való közlekedésre mennyi ment el.. Nem beszélve az idegről.

igazságos 2010.09.08. 11:52:46

@Samsunggenius: Kívánom neked, hogy téged is nyúljanak le nem ennyivel, hanem sokkal több pénzzel. Persze, azért se reklamálnátok, hanem szépen lecsengetnétek a lóvét. Aki ilyen szövegekkel jön, az idióta.

Jellemzően ti vagytok azok a suttyogók, akik benyalnak mindenkinek, de ha ki kell állni valakiért, akkor fületek-farkatok behúzzátok. Csak fizessétek a bankoknak nyugodtan. Elvek, meg nem elvekről beszéltek, azt se tudjátok, milyen kiállni magatokért. Lúzerek.

Alikam 2010.09.08. 11:56:32

@Samsunggenius: pontosan ezért kell poglári peres eljárást indítani, késedelmi kamatre való igényt és kártérítési igényt benyújtani...

Cuncimokus 2010.09.08. 13:38:00

@Samsunggenius: Hát engem bizony ilyen esetben egy cseppet sem érdekel, hogy mennyit kell belefektetnem az eredményhez. Mint egy bulldog, addig nem engedem el, míg meg nem kapom a jussomat. És tudod, hogy utána milyen édes az elégtétel????

Egyszer, amikor még ösztöndíjasok voltunk, túlfizettük a már nem is tudom, milyen járulékot. 8000 forinttal. Akkoriban még többet ért, mint most, pláne egy diáknak. Csakhogy közben (a férjemről volt szó) a férjem Pestre költözött, ami szinte megoldhatatlan bonyodalmat jelentett. Olyannyira, hogy többször bevetették a "kolléganő szabadságon van", "elromlott a fax", "összeomlott a számítógépes rendszerünk" ésatöbbi trükköket. De ezzel csak felpiszkáltak :-D Lehet, ráköltöttem azt a nyolcezer forintot, de a végén csak nem hagytam bennük.

Cuncimokus 2010.09.08. 13:39:59

Kedves blogmotor, hol van a hozzászólásom? Eltévedt a bitek között? Bányek.

mindenOK (törölt) 2010.09.08. 14:58:04

Valaki meg tudja mondani, hogy most pontosan mely hiteleket is érinti a fenti intézkedés? Bátyónak volt ott hitele, szóltam is neki, nézzen utána, hátha őt is érinti a dolog. Mert ha igen, akkor valószínűleg több tízezer forintot kap majd vissza(talán meglesz az 100 is, de nem akarok hülyeséget mondani) mert tavaly váltott másik hitelre.
Szóval a K&H bank annyit legalább elért a pokróc magatartásával, hogy pár emberrel többen szereztek tudomást a dologról, és egy kicsivel többet kellesz visszafizetnie.

Xezs 2010.09.08. 17:35:39

"Mivel jelenleg nem rendelkezem bankszámlával"

Nem mondom hogy nem lehet nélküle élni de mégis hogy létezhet hogy nincs neki? FIzetést hova kapja például?

Xezs 2010.09.08. 17:40:14

Vagy zsebbe megy a fizu feketén vagy a postás hozza a segílykít? Egyik sem jobb a másiknál...

mindenOK (törölt) 2010.09.08. 17:41:36

@mindenOK: lehet, hogy egy kicsit megszaladtam a számokkkal...

Kobe 2010.09.08. 17:55:12

kövezzetek me, de nekem csak annyi jött le az írásból, hogy jelenleg nincs KenH-s számlája....ami nem zárja ki más banknál nincs neki.
A magatartáson meg nem meglepődni, az összes bank képtelen az emberi viselkedés legapróbb jelét is mutatni, és hálisten 10-ből 9 ország úgy látja, hogy a bankok támogatása a válságból kivezető út, egyoldalú szerződésmódosítás ide, vagy oda.
De mindegyiknél hallani rémtörténeteket ugye....raiffeisen pl a frank változásakor növekvő törlesztőrészletről (amiben benne volt a havi hitelbiztosítási díj is) úgy küld ki hivatalos tájékoztatót, hogy fél év múlva (mikor a hiteles munkanélküli lesz) derül ki, hogy "jaaa, a biztosítást azt nem számoltuk bele és fél éve nem él a biztosítás, mert nem fizette"...így ugrik a munkanélküliségre járó biztosíts/törlesztésmentesség, stb...de vannak még érdekességek mindegyiknél

pseudoo 2010.09.08. 19:26:02

Én is hatalmasat csalódtam a KnHban. Rokonom dolgozik ott és mikor hazajöttem 1 éves külföldi ösztöndíjamról, kapóra jött, hogy ott nyithatok számlát. (pontosabban: nyitott nekem a rokon-hölgy) Na most a förtelmes összegű számlavezetési, készpénzfelvételi díjakon túl eléggé nehezményezem, hogy Budapesten alig van pár fiókuk és ATMjük, OTPből meg mondjuk minden sarkon van 2. A biztit az baszta ki, mikor a Móricz Zsigmond körtéri fiókukban július közepén a 12 ablaknál dolgozott 3 azaz 3 ügyintéző, ebből is 1 elballagott 40 percre kávézni. Majdnem egy órát ültem ott úgy, hogy 2 ember várakozott előttem, én persze csak egy nyomorult számlaszerződés-másolatot szerettem volna ami 5 másodperc alatt kinyomtatható. Fél óra után elborult az agyam és szóvá tettem a droid biztiőrnek, hogy elnézést, hol vannak az ügyintézők? Erre ő lehető legtermészetesebb hangon: Hát szabadságon! Kérdezem én tőletek melyik hivatalnál/irodában lehet elmenni a dolgozók 70-80%-ának szabadságra EGYSZERRE???? Az ügyintézőt se érintette meg különösebben a munkaintenzitásukban bekövetkezett kis "hézag". Azt hiszem bankot váltok :)

igazságos 2010.09.08. 19:40:45

@Xezs: le vagy maradva, már a segilyke is bankszámlára megy a kisebbségnél.

Anti Anyag (törölt) 2010.09.08. 21:39:51

Ez egy nagyon gagyi bank, pld. azért kell fizetni, ha az ember NEM kéri a kimutatást.

Bementem az újpalotai fiókjába. 2 nő az ügyfeleket leszarva beszélgetett, miközben vagy hárman ültünk ott.

5 perc után Megjegyeztem jó hangosan, hogy a bankba általában az jön, akinek drága az ideje.
Erre beültettek egy harmadik nőt.

Rákerült a feketelistámra az OTP mellé.

Tipikus multi, az ügyintéző vagy buta, vagy iszonyatosan beképzelt, tervezem, hogy bankot váltok, sok más bankkal jó tapasztalataim vannak, (Budapest, Magna bank)

khkommunikacio 2010.09.09. 10:14:07

Kedves F. Tímea!

Őszintén sajnáljuk, hogy az Önnel történt eset rossz érzéseket keltett Önben. Az Ön személyes adatainak védelme érdekében ezen a felületen a konkrét ügyével kapcsolatos információkat sajnos nem áll módunkban nyilvánossá tenni.

Általánosságban azonban elmondható az üggyel kapcsolatban, hogy a Gazdasági Versenyhivatal a K&H kötelezettségvállalását a 2007. február 26-át megelőzően szerződött üzleti feltételű, deviza-alapú lakáshitelek végtörlesztési díjának részleges megtérítésére, valamint a 2003. június 16. előtt befogadott hitelkérelmek alapján megkötött 1 éves kamatperiódusú jelzáloglevél kamattámogatásos lakáshitelek kezelési költség többletének megtérítésére elfogadta, és ezt követően a Bank e szerint jár el.

A GVH határozat 2010. június 29-én vált jogerőssé, és ettől számítva 60 nap állt a Bank rendelkezésére, hogy ügyfeleivel felvegye a kapcsolatot és levélben tájékoztassa őket a pontos visszatérítendő összegről. Sajnáljuk, hogy augusztus közepén feleslegesen fáradt be bankfiókunkba, de sajnos abban az időpontban még nem állt rendelkezésre teljes körű információ az érintett ügyfelek köréről és a pontos visszatérítendő összegről. A Bank 2010. augusztus 27-én postázta a tájékoztató leveleket az érintett ügyfeleknek, amelyben szerepel a pontos, visszatérítendő összeg is. Reméljük, hogy az Önnek címzett levél is eljutott már Önhöz, és ebből pontosan kiderült, hogy mekkora összeget térít vissza a Bank. Amennyiben ez nem történt meg, akkor kérjük, hogy ezt jelezze bármelyik bankfiókunkban vagy központi ügyfélszolgálatunkon keresztül.

A Bank vállalása értelmében, amennyiben az ügyfél nem rendelkezik nálunk bankszámlával és jogosult a visszatérítésre, megadhatja bármelyik más banknál vezetett bankszámlának a számát, ahová a visszatérítést kéri. A vállalás értelmében azonban pénztári kifizetésre sajnos valóban nincsen lehetőség, épp ezért nem tudták a bankfiókban kollégáink a pénztári kifizetést engedélyezni Önnek.

Annak érdekében, hogy minden érintettnek kellő idő álljon rendelkezésére, a GVH felé azt vállaltuk, hogy 2010. június 29.-ét, a jogerőre emelkedés napját követően 180 napig, azaz 2010. december 27-ig jelezhetik az érintettek a visszatérítésre vonatkozó igényüket. Ezt követően 30 nap áll a Bank rendelkezésére, hogy a jogosultság ellenőrzése után a visszatérítést átutalja a megadott bankszámlára.

Reméljük, hogy válaszunkkal az esetleges félreértéseket sikerült tisztáznunk, és a GVH felé tett vállalásunk pontos területeiről tájékoztatást nyújtanunk. Amennyiben a kötelezettségvállalás minden részletére kiterjedő teljes szöveget szeretné megismerni, javasoljuk, hogy keresse fel a K&H Bank honlapját, a kezdő oldalon a tájékoztatók között bárki számára hozzáférhető. Bízunk benne, hogy megelégedésére fogjuk tudni majd az Önt meg illető összeget megtéríteni. Köszönjük észrevételét, és még egyszer szíves elnézését kérjük az okozott kellemetlenségért. További kérdései esetén természetesen állunk szíves rendelkezésére bármelyik bankfiókunkban vagy ügyfélszolgálatunkon keresztül.

Üdvözlettel:
K&H

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.09. 10:27:04

@khkommunikacio: De köcsögök vagytok basszátokmeg. :)

Továbbá ezúton szeretném a k&h bank felé kommunikálni, hogy megnyerte a 2009-es év "Magyarország leghülyébb pénzintézete" nevű háziversenyt. 2010-ben nem tudom javult-e a helyzet, mert otthagytam Önöket.
Továbbá érdeklődni szeretnék, hogy mi az a minimum IQ, amivel Önökhöz ügyintézőnek be lehet kerülni, és miért
100 körüli ennek a felső határa?

Üdvözlettel,
egy volt ügyfél

Platon 2010.09.09. 15:11:38

@khkommunikacio:

Szerintem egy fizetési meghagyás után simán meg fogjátok tudni oldani a pénztári kifizetést.

botfülű 2010.09.11. 13:24:20

K&H = Kulcsár Attila ?
vagy?

apoca68 2011.01.26. 08:22:55

Már csak az a kérdés, hogy mi van akkor, ha a mai napig- ma van a 30 napon belüli utolsó nap- nem érkezett meg az átutalás? Az igény már szept. 3 óta benn van, ebben a hónapban többször telefonáltam, azt ígérték minden rendben megy. Valami kötbérre, vagy kamatra számíthatok? Olyan lehetetlen, hogy több tízezres összegre számot tartok több hónap várakozás után?
süti beállítások módosítása