Tékozló Homár

A magától elpattanó kijelzőjű Samsung Galaxy

2010.09.14. 13:17 | jackyll | 381 komment

Despota barátnője kezében alig másfél hónap után pattant szét a Samsung Galaxy S képernyője. A szerviz szerint mechanikai hatás érte, azaz nem garanciális, a telefon árában cserélnék csak, amúgy meg fizethetik még 21 hónapig a részleteket a semmiért:

A történetünk másfél hónappal ezelőtt kezdődött, amikor Kedvesem vásárolt egy Samsung Galaxy S készüléket a T-mobile-nál. Természetesen az előfizetéses konstrukciót választotta, kiperkált 50 ezer forintot kezdőrészletként és már vihette is haza a telefont. Múlt hét pénteken Sopronba utaztunk, hogy egy kicsit pihenjünk iskolakezdés előtt. A vonaton még minden rendben volt, netezgettünk, próbálgattuk a gps-t, rendben meg is érkeztünk a hűség városába. Miután leszálltunk a vonatról, beállítottuk a panziót, ahol megszálltunk a térképen és elindultunk. Pár méter után azonban pattant egyet a mobil kijelzője, majd egy keresztirányú repedés keletkezett rajta a belül, többé se kép, se hang.

Leesett állal bámultunk, egyszerűen nem értettük, hogy mi a fene történhetett. Az ég világon semmit sem csináltunk vele, nem ejtettük le, nem vágtuk oda semmihez, fogtuk a kis kacsónkba és néztük a kis kék ikont, ami helyzetünket mutatta. A külső kijelzőn egyetlen apró pici karcolás sem volt, ahogy az egész teló makulátlan, végig tokban volt tárolva. Teljes kétségbeesés után arra az elhatározásra jutottunk, hogy vasárnap, miután hazaértünk bevisszük a T-Mobile-hoz.

Be is vittük először az Alee bevásárlóközpontba, de ők azt javasolták, hogy másnap, azaz hétfőn vigyük inkább a Budafoki úti kirendeltségükre. Így is lett. Bevittük, megnézték, majd mondták, hogy elküldik a Samsunghoz, de sok jóra ne számítsunk. Milyen igazuk volt...

Ma küldtek egy sms-t, hogy átvehetjük a készüléket. Párom be is ment azon nyomban, ahol nem ért minket meglepetés, közölték, hogy olyan mechanikai hatás érte, amely kizárja a garanciális javítás lehetőségét. Adtak egy címet, hogy hívjuk fel őket, ha azt akarjuk, hogy kicsréljék (persze pénzért). Barátnőm fel is hívta őket, ahol közölték, ugyananyniba kerül kicserélni, mintha vennénk egy teljesen újat...

Most ott tartunk, hogy fizethetjük a részleteket egy olyan telefonért, amelyet óvtunk,  védtünk, mégsem tudjuk többé használni, mert végérvényesen tönkrement.

Üdv: Despota

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drowmage 2010.09.14. 19:43:00

@nyunyógomez: Tod,ezt hívják fejlődésnek... :)))

maxval bircaman, a kíváló lyátékos · http://maxval.co.nr 2010.09.14. 19:44:23

@nyunyógomez:

Dédnagymamám is ezt mondta. Fenének kell a hűtő és a mosógép meg a porszívó. Kell egy jégverem a kertben, meg egy mosóteknő plusz egy seprő lapáttal.

maxval bircaman, a kíváló lyátékos · http://maxval.co.nr 2010.09.14. 19:49:00

@nyunyógomez:

"Én egy Ericsson R520-at használok már 6 éve! A mai napig lehet vele telefonálni, másra meg nem köll."

NEKED nem kell. Másnak meg kell.

"Elnézem ezt a sok idiótát a százezres mobiljukkal (t.k.), azt se tudják mire való, meg milyen jó a gépées meg stb...Meg milyen jó a zinternet, de nem látni a szaros 5 centis ablakban, meg érintőképernyő, persze!"

A mobiltelefonos internet nem arra való, hogy órákig netezz, hanem megnézz dolgokat gyorsan. Pl. amikor a tengerparton nyaraltam augusztusban, beléptem a mobilon a bankszámlámra és kifizettem a villanyt, kábeltévét, stb. Ha nem lenne, külön el kellett volna zarándokolni egy internet-kávézóba. Aztán kellett egy menetrend, megnéztem azt is. S hetente 3-szor néztem nem jött.e fontos email.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.14. 19:50:05

HTC-t leejtettem. se kép se hang. sem nekem sem a telefonnak. bementem a szervizben:
- garanciajegy?
- nincs nálam, de nem garos hiba
- nem baj. nincs nálam a garjegy?
- nincs! deee...
- mindegy. még nincs 2 éves a modell, szóval garosnak kell lennie. ...halászik valamit az ember a gépén az adatbázisban a telefonomban lévő sorozatszám alapján, majd mondja:
- na ugye! garos. ingyen lesz.
- ke?? se jegyem, meg le is ejtetem.
- nem baj, 2-3 nap és hívnak.
- na de!! leesett! garvitászijós, gravintácijós bug!

Hívtak. Mehetek érte. Ingyen volt. jaa! és hosszabbodott a garancia a szerviz idővel és nullkilométeres garancia a cserélt alkatrészre!

MSI laptopomon tört a fedél. Mondták, hogy krontstrukcrihós hiba. 3 alkalommal volt hibás a konstrukcijó.. őő constlukszijó őőőő konstjlukszió na mindegy. nehéz szó. ingyen fedél csere mindig. tokkal vonóval. átfutási idő annyi, ameddig átfutottam vele pestről fehérvárra, 30 perc munka és vissza pest.

milyen telefont is vett a panaszos? tipp:
www.mobilephonethrowing.co.uk/

drowmage 2010.09.14. 19:58:14

@s.o.v.i.e.t.: Ez Mo.-n történt?? Te vetítesz!!! :)))
Azt a szervizt központi utasításra fogják bezárni. Elkényeztetik a sok idétlen vásárlót, akik azt hiszik, azzal, hogy vettek vmit, jogaik lettek.

nyunyógomez · http://indafoto.hu/arecibo 2010.09.14. 20:01:29

@drowmage:
Tudom, hogy maradi vagyok, meg sikertelen, de jól érzem így magam, nekem ez számít...

s.o.v.i.e.t. 2010.09.14. 20:03:46

@drowmage: nyugi! én is figyeltem nagyon, hogy a fürkésző őrület megcsillan e a szemükben. éjszakákat nem aludtam, mert arra gondoltam, hogy ezek édesgetnek, kényeztetnek, de amikor megyek a termékért, akkor...előkerül a húsbárd és a láncfűrész. xanax sprét vittem magammal! vagy őket fújom le, vagy magamat, hogy ne fájjon..
rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb a megszokott kihőkölés és garanciavesztés. azt ismerjük. na de ezt? hogy segítenek? ingyen? ez rémálom!! :))

4749 2010.09.14. 20:05:34

Én egy Nokiával jártam meg 2009-ben. Nem került az sokba, olyan 20.000 Körül. A képernyője nem működött egyszer csak, hol a kijelző egyik része volt homályos, hol a másik. Üzlet a Westendben bevizsgálásra átvette, aztán megállapították, hogy garanciában nem javítható, mert folyadék érte a képernyőt. Kész, eldobhatom a két három hónapja vásárolt telefonomat. 100 %-ban biztos voltam s vagyok benne, hogy nem esett vízbe. Kinevettek azért, mert azt találtam mondani, hogy miután azokban a hetekben rettenetes meleg volt, izzadtam ,mint a ló, esetleg az izzadtság folyt bele. Nehezen hihető, de így van. A bolt tovább nem foglalkozott a témával, nem vizsgálta tovább, másik, nem Nokia telefont kellett vennem.

drowmage 2010.09.14. 20:06:48

@s.o.v.i.e.t.: Azok akkor űrgyíkok voltak. Lassan beszivárognak a földi civilizációba. Csak a magyar mentalitást nem tudják felvenni. s itt fogják elbukni az egész megszállósdit.

zozo6296 2010.09.14. 20:08:26

@nyunyógomez: Lájk.
Meg menő-nemmenő otársaknak is ilyen takaró méretű kijelzős telefonok....Meg háromhavonta új ugye,nekem 4évente....ja de azért bérlete nincs bkv-ra ugye, meg az osztálypénzt se fizetik be, meg egy qrva radírt is tőlem tarhálnak meg papírzsepit(abba turhálnak) meg egy kis üccsit, mert baxnak venni maguknak.....
Nekem azért nem lesz ilyen hájpör-szájpör készülékem amúgy, mert agyfaxt kapok az érintőképenyőtől.

zozo6296 2010.09.14. 20:13:42

@4749: Naneh.
Mi az hogy befolyik a víz vagy akármi folyadék a telefon képernyőjéhez(be)????
Milyen telefon az ilyen amit így raknak össze?

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.09.14. 20:14:59

@donfuligjimmy: "na, ez a tipikus "dögöljön meg a szomszéd lova is".
Savanyú e a szőlő?"

ugyan, gyerekes vagy. az emberek nagy többségének egyszerűen nincs szüksége olyan drága és/vagy nagy tudású telefonra, amilyet használ (vagy amilyet szeretne).

nem mellesleg egy mobilban a legfontosabb a bekapcsoló gomb kikapcsoló funkciója, de a magyar társadalom mobilos részének nagy hányada még ezt sem képes használni... ;-)

epeficam 2010.09.14. 20:15:24

Részletre telefont, hahahaha.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.14. 20:18:13

@drowmage: szivárogjanak. veszek tőlük kocsit, építtetek velük 2-3 házat. mindegyikben űrgyík emblémás plazma tévé lesz. ha van lányuk, akkor azt feleségül veszem - vagy, ha nem olyan jó, hogy hosszú táv, akkor csak megkú.. őő suna!:))

drowmage 2010.09.14. 20:20:14

By mindenkinek. Elvonultam.

BKV reszelő 2010.09.14. 20:28:40

@maxval bircaman, a kíváló lyátékos: Kell a fenét, csak kompenzálod a 200k HUF-os telóddal azt, amit szűken mért a természet.

mommoka 2010.09.14. 20:33:50

Hogy a mai telefonok mit nem tudnak: 1ghz cpu, 512 mb ram, +komplett videó processzor HD-re..., Flac zene lejátszás nyilván xxx bites digitális processorral ugye? 5 Mp "fényképző" ezeket a telókat ma már urán hajtja?
Persze tudom ezek mind egy IC-n belül.:P
És akkor mindenki elvárná, hogy ennyi pénzért rendesen működjenek. Elég ha műszálas pulcsit végighúzod rajta aztán előbb utóbb kuka. Majd ha a gyártók lenyugszanak és nem azért dobják piacra az újabb telefonokat, hogy egymást leelőzzék, na akkor fogok új telefont venni.

maxval bircaman, a kíváló lyátékos · http://maxval.co.nr 2010.09.14. 20:41:16

@mommoka:

Filmet vagy képeket készíteni telefonnal viszont hülyeség. Ez csak akkor, ha éppen nincs nálad igazi videó/fényképezőgép. Mert JÓ képet, filmet telefonnal csinálni képtelenség. Az én telefonomban is van videó meg fényképezőgép, de gyakorlatilag sosem használom. Ha lett volna olyan hasonló telefon, melybe ez nincs benne, azt vettem volna. De ma már a felsőkatgóriás telefonokba mindig tesznek ilyesmit.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 20:42:13

@maxval bircaman, a kíváló lyátékos: nem. Kompromisszumos megoldás. A flac is digitális zenepótlék. Nincs ezzel baj, de fényezzük már túlzottan.

maxval bircaman, a kíváló lyátékos · http://maxval.co.nr 2010.09.14. 20:46:27

@Rosszindulatú Vászka:

Igen, a flac sem élőzene, ez tény. De az egyik legjobb lehetőség a rendelkezésre állók közül.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 20:50:59

@maxval bircaman, a kíváló lyátékos: az a vinyl. Útközben meg, kocsibam, bringán, tömegben tökmindegy, hogy flac vagy rendesebb mp3. Fülesbe sosem kapsz rendes átvitelt. Sztem. De mindegy, ha neked a flac a perverziód, hát tedd :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 20:55:25

A kommunizmus 7 csodája: 1. Mindenkinek volt munkája.
2. Bár mindenkinek volt munkája, senki sem csinált semmit.
3. Bár senki sem csinált semmit, a tervet 100% fölött teljesítették.
4. Bár a tervet 100% fölött teljesítették, mégsem lehetett semmit kapni.
5. Bár nem lehetett semmit kapni, mindenkinek megvolt mindene.
6. Bár mindenkinek megvolt mindene, mégis mindenki lopott.
7. Bár mindenki lopott, mégsem hiányzott soha semmi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 20:56:54

@Rosszindulatú Vászka: Ha kész leszt a zidőgépem, hozok nektek fülkagylóba telepíthető, éneklő űrgyíkot.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.14. 20:57:01

meg a f-szom nem kellene a mobilotokba? :)) bár akkor nem lenne sem kicsi, sem könnyű! sörnyitót viszont b*szhatnának a hátlapba, meg kamera helyett egy alkoholszondát, hogy még mennyit ihatok, hogy felismerjem az utcát, ahol lakom és időben fékezzek! az egészre elég lenne egy nagy gomb előre. A felvevő. Hogy homlokkal is meg tudjam nyomni a söntésen. 1 számot kellene tudnia tárolni. Az ügyvédemét. Jaa és a legfontosabb. Egyik oldala ütésálló legyen, a másik oldala meg puha, ütéselnyelő. Egyfelől, ha elesek, akkor nem b*ssza lilára a combomat, másfelől, ha verekedésben fülönrúgnak amikor épp telefonálok, akkor ne csengjen a fülem, és be tudjam fejezni a megkezdett beszélgetést, mielőtt kitaposom a belét a rugdosónak. Mert nem vagyok én bunkó, hogy megszakítsak egy kellemes beszélgetést valakivel csak azért mert valaki épp fejbe rúg, ha előtte ittasan viccből olyat mondtam neki, amitől mérges rám.

Trackback 2010.09.14. 21:04:42

egy ideig dolgoztam szervizben

soha nem találkoztam annyi kretén ügyféllel, mint ott

- mindenki kapásból letegezett
- a telefont az igeeeen?-kérdéssel vették fel, bemutatkozás helyett
- amikor érdeklődtek egy ötnapos határidőre felvett javításról 24 óra elteltével, soha nem tudták a munkalap sorszámát ("az most nincs nálam!"), a készülék leadásának időpontját ("talán a múlthét elején, vagy a közepén, vagy a végén..."), és hogy konkrétan milyen problémával adták be
- senki nem akart fizetni semmiért, de persze két órán belül legyen kész, vagy "megvárnám"...
- személyes sértésnek vették, ha tönkreb*szta a túlfeszültség a készüléket, és nem volt javítható

tíz év vevőszolgálati munka után mindenkit nyugdíjba engednék

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 21:04:55

@enamel: hagyd a picsába, inkább húzzunk akkor a Wight szigeti hirigre. Ecsém, három nap tömény rákkendroll, basza hippikiscsajok, az écc még sehol és csak három font napijegy!

maxval bircaman, a kíváló lyátékos · http://maxval.co.nr 2010.09.14. 21:05:48

@Rosszindulatú Vászka:

Nem mondtam, hogy élőzene, mert nem az. De a flac a legjobb a elérhető lehetőségek közül.

maxval bircaman, a kíváló lyátékos · http://maxval.co.nr 2010.09.14. 21:07:16

@Rosszindulatú Vászka:

Nem füles. Én füleket teljesen letakaró nagy bt szteró fejhallgatót használok.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 21:08:44

@maxval bircaman, a kíváló lyátékos: nem emléxem, hogy az élőzenéhez hasonlítottam volna. Olvass rendesebben.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 21:12:24

@maxval bircaman, a kíváló lyátékos: számold már ki, hogy a két füled közé hány darab fér bele a legméjebb zongora "A" hangból. Na innen lehet a fejhallgatót, mint zeneleadó közeget a továbbiakban emlegetni. Egy kompromisszunos megoldás, pont, mint az mp3, ahol a kezelhetőségért áldozunk a minőségből. Ennyi. Na innen kezdve minőséget emlegetni komojtalan. Már a CD is siralomvölgy az LP-hez képest. Mióta a hangtömörítés megjelent, a minőségi rádiósugárzás is megszünt.

maxval bircaman, a kíváló lyátékos · http://maxval.co.nr 2010.09.14. 21:15:24

@Rosszindulatú Vászka:

Nem tudok hanglemezet lejátszani útközben... a legtöbb FLACom egyébként vinilről lett bedigitalizálva, nem cd-ről...

s.o.v.i.e.t. 2010.09.14. 21:16:16

max és vászka!

mit masszírozzátok itt egymás agyát? csóróknak playback. ennyi. nekem, eszembe nem jutna például egy kocsiba tuning hifit tenni. az proli. ha bjutiful déjt akarok hallgatni, akkor üljön be hátra az egész U2 Bonóval az élen és nyomják. hogy hogyan? nem érdekel. fizetek; ők meg zenészek. oldják meg.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.14. 21:19:48

@Rosszindulatú Vászka: gondolom egy sem! már a zongora elfoglal az ember fejében egy hatalmas helyet. szerintem ki is lóg belőle. aztán még mellé a hang?? nem tudom..

Hegyirablo 2010.09.14. 21:22:18

@maxval bircaman, a kíváló lyátékos:

Egy telefonban lévő FM rádióval te parlamenti közvetítést biztosan nem fogsz hallgatni, mert az már csak középhullámon van, de lehet, hogy már azon sem.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 21:23:31

@enamel: tegnapelőtt!

@maxval bircaman, a kíváló lyátékos: csak innen kezdve ekézni az mp3-at komojtalan. Azt nemtom ér-e annyit a macera, hogy digizd az LP-ket, vagy inkább letöltöd a gyári CD-ket ugyanabból, de ez is hobbi. Kiváncsi lennék mijen zenét hallgacc. Monnyuk nekem van jópárszáz klasszikus lemezem, ami nincs CD-n, azokat is be kéne digizni eccer. Útközbe meg nem lehet rendesen zenét hallgatni. Monnyuk mióta család van, itthon se. Szépemlékű legényévek, mikor a fotelba otthon, ingerszegény kötrnyezetbe három sörrel, fotelba fetrengve végig tuttam hallgatni egy operát (kivéve a Ring, ahhoz már egy tálca kell) :( Mosmeg "ezt a szart meg azonnal kapcsold ki". A fejhallgató engemet meg hamar elfáraszt. Úgyhogy tekerés közbe maratt az mp3 :(

@s.o.v.i.e.t.: haggyadmár, végre attak van!

fda 2010.09.14. 21:26:02

mért kell 50 ezer KEZDŐRÉSZLETÉRT telefont venni? Annyi pénzbe az olcsóbb notebookok kerülnek...

Aki megvesz egy ilyen drága luxusfrancot, az miért sír itt.

Egyébként egy kijelző nem reped csak úgy ketté.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 21:31:18

@enamel: picsábamá...

A Galaktikába volt egy novella még a múlt évezredbe, az volt a lényeg, hogy a Jézust mekfeszítő tömeg mind időtúrista volt, merhogy a hejiek mind otthon ünnepeztek. Fles.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 21:32:47

@s.o.v.i.e.t.: Járjál ifával. Akkor még talán életszerű is. :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 21:34:05

@Rosszindulatú Vászka: Ne mondj nekem ilyeneket kérlek, mert visszamegyek hányni. :D

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 21:34:31

@enamel:

Dizsibe:
- Neked hányszeméjes a kocsid?
- 2.
- És hány hány köbcentis a motor?
- 6000.
- Fúúúú. BMW? Merci?
- IFA.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 21:37:53

@Rosszindulatú Vászka: És akkor a fluckot meg sem említetted. Meg a Bonót sem.

indapass90210 2010.09.14. 21:41:26

appleblog.blog.hu/2010/09/14/lezuztam_az_iphone_om

A kis buzi MCS-nek is eltöredezett a telója. Sajnos onnan is ki vagyok tiltva, pedig írtam volna egy vicceset :D

maxval bircaman, a kíváló lyátékos · http://maxval.co.nr 2010.09.14. 21:48:01

@Rosszindulatú Vászka:

Nekem a barokk zene a kedvencem. Közülük az első helyen Telemann.

indapass90210 2010.09.14. 21:48:51

@enamel: hát, asszem csak provokálok, amíg egyszer valahol jól meg nem picsáznak!

2010.09.14. 21:49:06

Nekem egy ismerősöm eccer besétált a Balatonba telefonnal a zsebében, garis szervízben megállapították, hogy folyadék nyomok vannak benne. Mondta, hogy senki nem mutatta meg neki új korában, hogy nincsenek ott azok a víznyomok. Bármilyen hihetetlen kicserélték...

indapass90210 2010.09.14. 21:59:37

@enamel: meg legalább most már mindenki tudja, hogy mi vár a telefonjára, ha kizár a blogjából!

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 22:02:26

@Dövan: telefonomra nézel, halott vagy. Mikroblogos bann nem ért pontot. Nekem subbás örökbannom van :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 22:03:59

@Dövan: Szerintem ezt hirdethetnéd szolgáltatásként. Kifejezetten telekommunikációs átok, mindenkire, akit valaki utál, és persze fizet érte neked.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 22:11:48

@Rosszindulatú Vászka: Subbán mit lehet csinálni, miért kitiltanak? Ellopod a szervert?

GatyaPityu 2010.09.14. 22:16:56

Ami azt illeti, most aztán "jól" meg lettem nyugtatva e post után, pedig éppen új samsung telefon vásárlásán töröm a fejem. Sajnos nem sok választási lehetőségem van, ugyanis épkézláb gyártók közül egyelőre csak a samsung az, amelyik gyárt dual sim (két sim kártyás) készülékeket, amelyek természetesen egyszerre, párhuzamosan is képesek egymás mellett online működni. Eddig nokia-t használtam, de most, hogy kaptam egy céges telefont is a privát mellé, nagyon utálok egyszerre két telefonnal szaladgálni, vigyázni, odafigyelni mindkettőre, ráadásul nem egyszerre merülnek le, különböző töltő kell hozzájuk, stb... Szóval mindenképp kellene egy dual sim-es telefon, egészen konkrétan a Samsung B7722 -vel szimpatizálok, de ezek után kezdek elbátortalanodni a samsung-ot illetően...
mobilarena.hu/teszt/samsung_b7722_duos_reloaded/specifikacio.html

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 22:19:07

@Atro: Ez olcsó, már hetvenért megkapod.
Vedd meg nyugodtan.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 22:19:10

@enamel: amit mi itt: belterjes csetelés halmazati bűntette, meg kritizáltuk a bloggizdát a posztok miatt. Monnyuk érdemeimből sokat levon, hogy tömeges kitiltás volt.

Rosszindulatú Vászka 2010.09.14. 22:22:47

@Atro: sztem jobb a két külön készülék. Így tuttam a cégest a kocsiban-kabátban-irodában felejteni hétvégére :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 22:23:16

Hülyeblogmotor.
Meg akartam ölni egy pókot. De észrevett, és elmászott. egyre intelligensebbek a pókjaim.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 22:24:21

@Rosszindulatú Vászka: A csetelésünkkel csak a poszt fényét emeljük. A Homár legyen érte hálás.

neet 2010.09.14. 22:28:19

Ma megtudtam, hogy nem létezek, mert nem vagyok fent a facebookon. Ciki-e, de nekem így jó. A telefonom meg telefonál, sms-t ír, és néha lefotózom az emberkölköt, kutyakölköt, macskakölköt.
Miért kell mindenhol fent lenni? Miért nem félnek az emberek a Nagy Testvértől??

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.14. 22:30:24

@neet: Miért félnének? A Nagytestvér jó. Jó nagy. Az embereknek meg már úgyis tökmindegy.

s.o.v.i.e.t. 2010.09.14. 22:31:04

@enamel: inkorrekt a fogócska, de a zene jó. ki bökdösi a billencseket a zongoráson?

neet 2010.09.14. 22:31:08

Ja amúgy ez a minek annyi okosság egy telefonban témához kapcsolódik. A tv-m is csak az RTL-t fogja, de azt se nézem. És nem, nem jó a felvetett példa, nem teknőben mosok, és laptopom is van, amin dolgozok, homárok, elvagyok napi 1-2-3 órát. És a minap hűtőt is vettem. De okostelefont? Én elég okos vagyok, minek a telefonomnak is annak lenni? ;)

neet 2010.09.14. 22:33:46

@enamel: eltelik bizonyos idő (sztem 1-2 év), és rájönnek sokan (vagy nem..), h mekkora népbutítás és adatlopás a fb, iwiw és társaik. Csak addigra már sokaknak késő lesz. Igen, nekem vannak rejtegetnivalóim. Vagy lehetnek. Még ha ma nem is tudom mindet. Nem teszem fel a netre, ennyi.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2010.09.14. 22:42:12

Errefelé van biztosítás a ankszámlához, mobilra kiterjedően is. Szerencsére.

Mnofőnix 2010.09.14. 23:37:53

Nekem Samsung S5230 érintőképernyős telefonom van.
A kijelzőjén egy két nap után megjelentek a karcolások pedig vigyáztam rá.
Vettem rá védőfóliát, amit feltettem, de rondább volt, mert tele volt buborékkal, de pár nap után szép lett.
Kicsit fura volt az érintő képernyő használata a fóliával, de megszoktam.

Egy éve van meg, nincs bajom vele. Látszik, hogy már használt, de megbízhatóan működik.

Mnofőnix 2010.09.14. 23:41:05

@Atro:
A speedshopnál már 15 ezerért is van duál simes. Igaz kínai és telefonáláson kívül, max sms küldésre jó.

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.09.14. 23:57:23

No mi van, a Homárt nem szponzorálja a Samsung?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.09.15. 00:37:55

gonosz mód BE

kettőt kellett volna venni..

mert akkor lehetett volna az egyikkel lekamerázni, ahogy a másik kijelzője elpattan..

aztán csere. aztán dupla csere a t-samsungtól. nincs négy kettő nélkül.

gonosz mód KI

z 2010.09.15. 00:53:21

Minek ilyen drága telefon, aztkérdezik...
Hát nekem azért (ha nem is ilyen drága), mert nekem jól jön, ha nem vagyok netközelben de meg tudom nézni az emailjeimet, esetleg válaszolni rájuk (igen, van, amikor az a pár óra nem mindegy), megnézni mikor megy az uccsó busz onnan, ahol éppen vagyok és ha valami olyan kerületben vagyok is, ahol sose jártam, fél perc alatt megtalálom a térképen az utcát, amit kerestem (sőt, megmutatja, hol vagyok hozzá képest). Meg játszom rajta, határidőnaplónak használom, megnyitja a pdf-et, hangfelvételt csinálok vele, van benne wifi meg minden.
Mégse villogok vele, ha villogni akarnék, Vertut vennék...

Kifordított kacagány 2010.09.15. 01:21:12

@z: én meg olyan kurva drága napszemüveget ami olyan titános. de mivel nem akarok villogni ezért nem veszek. meg mobilból is csak olyant, amit nem gond cserélni, ha beadja a kulcsot. valahogy másokkal ellentétben nem érzek késztetést arra, hogy eladósodjak pár felesleges használati tárgy miatt.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.09.15. 02:18:26

@A Galaxis Elnöke:
üdv zaphod, agyműtét megvolt már? :-)

-fogadjunk voltál ministráns ;-) (gyerekarc)

-te hívtad te mutatkozol be (és azt meg tudod, hogy kit hívtál, szóval mi a gond? nem kell belőle ügyet csinálni, ha nem mondják már be a hívónak, hogy "ön kovács lakást hívta a 45707045 számon". ha pedig rejtett céges számról hívod akkor meg szégyelld magad.. amúgy jujj baszki most letegeztelek én is. :-D) de tényleg nem ügy ez. (a tegezés nem jó, de kortünet, kénytelen, kelletlen, közvetlen. azért tegeznek, amiért a reklámokban is a vevőket "közvetlen" ajánlattal szólítják meg. és ezzel keveredik az az érzés, hogy ha problémád van bármivel, akkor ha távolságtartóan viselkedsz esetleg a kúl meg noszkúl cégen belül huszadakárkiként jegyzett (lent a pincében tartózkodó) emberszerű kibaszik veled.

-az embereket mindenütt átvágják a határidőkkel. a csúnya nagy cégek, akiknek az emberek sok pénztet fizetnek. és ha valami elromlik akkor jogosan érzik úgy, hogy nekik valami jár. pl. nem várják ki a határidő uccsó napját a szervizesek. érdeklődnek, hogy belekezdett-e a szervizelő vagy sem és mi volt a baj. nem egy alapos indok az érdeklődésre de érthető.

-mert már fizettek a műanyag gagyiért és az elbarmolt honi mobil menürendszertelenségért minimum kétszer.

-mert új nem lesz helyette, meg ugye volt utánajárás, kötelezőnek érzett tegeződés az alagsorban, egy telefonhívás a most már biztosan megtartani kényszerült régi szarról, ha már az új szar nem állt össze csak fos maradt.

5 napos határidő után én mindenkit agyonlőnék mert az emberek kretének. mind. (majd ha a névsorban hozzádérek mondok mást is. :-))

üdv, wowbagger.

indapass90210 2010.09.15. 07:36:07

@Rosszindulatú Vászka: Mester, taníccs, tényleg nem semmi kibaszódni subbáról. Pláne a közösségépítésért, mert ebből a szakítósék még jó lóvét is csinálhattak szerintem.

indapass90210 2010.09.15. 07:38:10

@Dövan: A telefoneltörés különben is csak azoknak a bűntetése, akik mindenféli sznobériatermékekkel (illetve azok utánzataival) próbálnak buziskodni!

Sracz · http://dbworld.blog.hu/ 2010.09.15. 08:31:18

@Tomasz_a_gozmozdony:
"Magától nem törik el semmi..."
Azt hiszem, mindannyian hallottunk már a robbanó képernyőkről, ami anno Videoton volt... Hallottunk a robbanó telefonaksikról is... Nos ezek IS mind maguktól robbantak, az egyetlen külső behatás az volt, hogy rendeltetésszerűen akarták őket használni... Miért ne fordulhatna elő ugyanez egy telefonképernyővel is???

tocibacsi 2010.09.15. 09:13:16

@atpijkamo: magyar viszonylat, vonat: ebben az országban minimum 10 milliós NÉMET autó nélkül senki vagy, minimum 100 ezres teló nélkül senki vagy, 5 kiló arany nélkül senki vagy, satöbbi...

arra, hogy környezettudatos meg hogy MÁV, arra semmit se írok, sztem érted... :D

másik kaszt: más is írta... ezt tényleg így értettem... százezeres telót az vegyen akinek van hozzá új béemvéje és kéglije a rózsadombon... és az ien magyarországon nem ül vonatra, mert derogál... meg késik is, de az most off...

nincs jogsi: pesze, mert gyerek. az ien ne vegyen 100 ezres telót, ha utána fáj a javítás költsége (vö. másik kaszt), mikor szétbassza.

ferrari: a ferraris csereautóval megy...

maradjunk anniyban, hogy igen szűknek érzem azt a réteget, aki VALÓBAN megengedheti magának a 100 ezret telóra ÉS vonattal jár ÉS picsig, mikor szétbassza a telót és fizetni kell a javítást...

tocibacsi 2010.09.15. 09:16:56

@maxval bircaman, a kíváló lyátékos: és Te azt állítod, hogy igényes zenét hallgatsz MOBILON, fejhallgatóval... és erre ezek szerint minimum 100-150 ezret költöttél...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.15. 09:34:28

@tocibacsi: "nincs jogsi: pesze, mert gyerek"

Rengeteg okból tagadhatják meg a jogsi kidásátt. Elég, pl. ha színvak vagy.

Aki a harmincmilliós lakást nem tudja megvenni, erőn felül megveszi az ötmilliós autót. Akinek az is sok, az megveszi a kétszázezres telót. Lényeg, hogy legyen mit mutogatni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.15. 09:49:08

@neet: Miért, mit gondolsz, EZ itt micsoda? :)
Úgy van, valami, amit tiszta merő jófejségből csinálnak, hogy Te boldogabb legyél.
Mint a faszbúk. :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.15. 09:52:52

@atpijkamo: 30 millió egy újépítésű, egyhálós, egybenappalis ára. Vagy kéthálós, de akkor már ürgelyukak, nem szobák. Annyira nem fles, hogy mutogatnivaló legyen.

A kedves lakosság kicsi okos feje teli van a múlt rendszerben belenevelt státusszimbólumokkal. Észre kéne venni, hogy kicsit megváltozott a világ.

GatyaPityu 2010.09.15. 11:27:18

@Mnofőnix:
Köszönöm, de inkább kihagyom a lehetőséget. Az a telefon olyan is... Mellesleg gyakran az olcsó hosszabb távon sokkal drágább is lehet - nyilván a fenti post ezt most éppen nem igazolja, de attól még igaz a mondás, hogy az olcsó húsnak híg a leve.
Mint már íram, a Samsung-tól is ódzkodom, de egyelőre nincs más választás, a samsung az egyetlen multicég, aki kétkártyás készüléket gyárt.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.15. 11:31:13

@Atro: Nemtom, az enyém Samsung is, drága sem volt, finoman szólva vigyázva sincs rá, érintőképernyős is.. flóraszepttel mosom ha már nagyon retkes, és semmi baja.
Detényleg.

GatyaPityu 2010.09.15. 11:38:58

Egyébként az pedig mindenkinek a magánügye, hogy mire mennyit költ. Van aki elissza a pénzét, van aki elkaszinózza, van aki utazásra költi, megint más pedig valamilyen költséges hobbijának hódol. Miért ne vehetne valaki drága telefont, és mi köze van ehhez bárkinek is itt? Arról nekem is megvan a véleményem, hogy telefont hitelre nem vennék, mint ahogyan több százezret sem biztos, hogy érdemes egy ilyen eszközre kiadni, ami folyamatosan igénybevételnek van kitéve, és ha egy ujjal sem nyúlunk hozzá, akkor is csak veszíteni fog az értékéből, de ez az én véleményem, ez egy dolog, mindenkinek a magánügye.

Ja, és még valami! Szóba került itt a vonattal utazás és a társadalmi ranglétrán betöltött hely közti összefüggés vizsgálata. Ennek kapcsán jegyzem meg, hogy egyrészt a vonat ma Mo.-n az átlagos bérekhez képest éppenséggel nem az olcsó, gazdaságos kategóriába tartozik, mert ha már két személy teljes áron utazik vonattal, akkor már olcsóbb, de legalább nullszaldós az autó a vonathoz képest - és ugye azt nem kell részletezni, hogy egy autó mennyivel több plusz kényelmet ad, mint a vonat. Aki hitetlenkedik, az menjen fel a MÁV weboldalára és nézze meg mibe kerül teljes áron mondjuk egy Bp.-Debrecen út oda-vissza IC-vel (ami pályaudvartól pályaudvarig kb. két és fél órás időtöltés még IC esetén is). Meg lehet nézni mennyibe kerül... Ehhez képest ha 3 - 4 ember ül autóba és pályán megy Debrecenbe, már kifejezetten olcsó a négyfelé osztott útiköltség a kocsival.
Az meg a dolog másik fele, hogy nem feltétlen a csóróság, nincstelenség jele ha valaki vonattal utazik autó helyett - uram bocsánat, még az is lehet, hogy esetleg egészségügyi okok miatt nem kaphat az illető vezetői engedélyt (ilyen esetben ugye nem sok választás marad: vagy közösségi közlekedés, vagy otthon maradás). Egy kicsit elszakadtam az eredeti, eltört kijelzőről szóló témától, de úgy gondolom, muszáj voltam leírni az fentieket, mert sokan itt el vannak tévedve...

szgyula 2010.09.15. 12:09:49

A dologra van egy egyszerű válasz. Ha ez marha ritkán történik, akkor a gyárnak rohadtul ki kell cserélni, mert egy ilyen Homár megjelenésen sokkal többet bukik. Meglepne, ha egy telcsi előállítási költsége ("marginális költsége", hogy szakszóval mondjam) több, mint fele lenne az eladási árnak. Innentől kezdve ha egy nem kicserélés csak egy vevőt tántorít el, már bukott a gyártó.

Ha meg gyakori a dolog, akkor a tervezők nem a valós felhasználásra terveztek, tehát erkölcsileg nézve tervezési hibás a készülék. Az, hogy jolgilag nem, az nem fogja érdekelni a felhasználót. Ekkor is jogos a csere üzletpolitikailag.

Nem kicserélni akkor lenne megfontolandó, ha teljesen egyértelműen bizonyítható, hogy átment egy harckocsi rajta. A sértetlen előlap mögötti törött kijelzőt nem lehet hitelesen kidumálni, azt be kell nyelni.

Samsung most éppen leckét kap elemi közgazdaságból. Ennyi. Információs forradalom volt. Anno meg lehetett kenni a kevés újságírót, hogy a problémák ne kerüljenek ki. Most nem lehet. Meg kell tanulni "hülyékre tervezni".

labi 2010.09.15. 13:36:41

Mindig us gondoltam, hogy nem jó dolog ez a 3D-s épületmegjelenítős navigáció... oszt csodálkoznak a népek, ha egy magasabb templomtorony megrepeszti a plexit...

Amúgy nekem samsung b2100 van, amit az kibirt eddig nálam... most már elhiszem a teszjét is... :)

Xezs 2010.09.15. 15:42:01

Az amúgy volt már, hogy mobiltelefont csak a Nokia gyárt és hogy a többi csak kacat?

Kobe 2010.09.15. 18:25:31

a garanciális ügyintézés elől való elzárkózás jelen esetben nem a Samsung hibája hanem a T-é és a Telemax Kft-é. Ők a hivatalos szervízpartner minden szolgáltatós telefonra. Felkészültségük, hozáértésük, egyenlő a zéróval, leleményességük viszont annál nagyobb.

Történt pár hete, hogy vettem egy samsung wavet a T-től, amiben nem működött a gps és szintén nem olcsó telefon. Beadtam a szervízbe (hivatalos samsung bolt) akik kénytelenek voltak hozzájuk beküldeni, mert hát ez van, őket kell szeretni

1, az átvételi elismervényre rá volt írva, hogy karcos a kijelző. A kijelző a mai napig makulátlan (védőfólia, tok, igényes tulaj). De gondolom, ha Kovács Pista műszerész körzővel szignóz az üveg kijelzőre, azt is ki lehet küszöbölni, hiszen ők már karcosan vették vissza. Minőségi munka zajlik ott, ha már előre ilyenekkel kell trükközni

2, a készüléket bemérték mindenféle módon, és mivel és mivel a program nem mutatott hibaértéken túli eltérést, akkor annak működnie is kell. Nem így volt.

3, a szerelő mellékelt egy fényképet a telefonról, amin 2 db műholddal "működik" a telefon. Nem tudom, mennyit hallott a GPS rendszerekről, de legalább 4 műhold kell az üzemeléshez, a háromszögeléshez is minimum 3 kell.
De a vélemény szerint működik

Azóta sikerült persze megpatkolni valahogy, de megtanultam hogy drága telefont legközelebb inkább veszek a zuggsmből, mint szolgáltatótól aki ilyen dilettáns barmokkal szerződik...

bcssop 2010.09.15. 23:17:00

A Samsung vs. iPhone, Nokia és hasonló szupertelefonok témához csak annyi, hogy Samsungnak már akkor HD kamerás, AMOLED kijelzős mobilja volt (2009. május), amikor az iPhonnal még nem lehetett videót felvenni... :-)))), ja és a Nokiának hány ilyen modellje van? Ja, még egy sem...
Tizenöt hónapja nyúzom a Samsung i8910 HD-t, de soha semmi baja nem volt.

Az autó vs. vonat témához pedig annyit, hogy érdekes, hogy az autónál mindig csak a benzinköltséget számítják. Akkor a vonatnál nem a jegyárat kellene figyelembe venni, hanem az egy főre eső felhasznált villamos energiát, lehet, hogy úgy más eredmény jönne ki.

Hogy valaki meg százezerért mobilt vesz, az az ő dolga. Valaki meg (mondjuk a magyar lakosság csaknem fele) több százezer forintot elfüstöl évente. Napi egy doboz cigarettával számolva félévente cserélhetne százezres mobilt...

Soni 2010.09.16. 14:09:37

Semmi gond a samsunggal, igaz régen nem tudtak telefont csinálni, de az utóbbi időben nagyon belehúztak az új dolgok fejlesztésébe! Az egyetlen telefon super-amoled kijelzővel, amitől én első látásra lefostam a bokámat a gyönyörtől. Samsung egyébként display-ekben mindig is nagyon elől járt(LG-vel egyetemben). Aztán ezen kívül a telefonban a mai nap kapható legerősebb mobile gpu van, ezzel gyakorlatilag szarrá verve az iphone 4-eset. Nekem 80db applicationnal(közel fele 3rd party) se lassul be a telefon!
Ami igaz a fenti cikkből az a kijelző törhetősége. Igaz, hogy karcmentes gorilla glass az üveg rajta, de a nagy ütést nem szereti a telefon! (volt róla teszt is). Ezen kívül gyakorlatilag tökéletes!

Egyébként meg, a "ne vegyél 50e fölött telefont" jellegű beszólásokkal nem teljesen értek egyet. Van aki erre gyűjt, van aki autó, van aki másra. És én is előfizetéssel vettem, egyrészt mert így olcsóbb volt, mint ebayon, másrészt ez még 2 év múlva is telefon lesz!

Xezs 2010.09.16. 20:40:32

@Soni: Csak egy kis apró kötözködés: a 100 Ft-os telefon is telefon lesz még 2 év múlva. Egy 20 ezres meg még 7 év múlva is. Emiatt fölösleges 50+ ezrest venni.

E-mentális klausztrofóbia 2010.09.16. 23:29:36

Én pont a liftben utaztam, egyik kezemben a telefonnal, amikor felfigyeltem a pattanásra.

Szerencsére másnap még volt szabad időpont a kozmetikusomnál, ezért nem mérgelődtem sokat.

Azért jó, hogy van tükör a liftünkben.

s1xpack 2010.10.05. 01:51:16

viewitem.eim.ebay.hu/GENUINE_SAMSUNG_I9000_GALAXY_S_LCD_DISPLAY__DIGITIZER/190442139154/item

Ez teljesen rendben van!Szóval ennyit arról, hogy egy új telefon ára!

Ja és még csavarhúzó készlet is van hozzá!
Help: www.youtube.com/watch?v=s3CtwkEf6pk

Nem lenézően mondom, de ott is mint mindenhol betanított munkások rakják össze(na jó nem otthoni körülmények között)és szerintem aki kicsit is konyít ezekhez a dolgokhoz meg tudja javítani! Én is operátor(betanított munkás :D) voltam csak én Epson nyomtatókat raktam össze! Nekem nincs nyomatóm(Epson)mert nem szeretnék olyat!{OFF} vége!
Remélem tudtam segíteni!

titanmanus 2012.06.04. 13:09:03

én bringáról ás motorrol is ejtettem le ezt a S -et, ütött kopott de semmi baja.
süti beállítások módosítása