Tékozló Homár

Nem lehet menekülni az OTP-től

2010.09.17. 00:04 | Földes András | 170 komment
Az OTP nem töri magát, hogy kedvében járjon ügyfeleinek, unott ügyintézők tologatják a papírjait, de csak addig, amíg pénzünkkel együtt ott nem akarjuk hagyni a bürokratikus szervezetet. Utána hirtelen sokkal dinamikusabbá válik a cég.
 
Erre akkor döbbentem rá, amikor a bank ajánlott levélben szólított fel egy kellemetlen összeg befizetésére, ingóságaim lefoglalását helyezve kilátásba. A felszólítás olyan volt, mint a rég elfelejtett kellemetlen osztálytárs feltűnése, aki sosem volt szép idők emlékére hirtelen pénzt követel.
 
Az OTP-vel néhány évi küszködés után nyáron ugyanis megszakítottam a kapcsolataimat. Számlámat lemondtam, pénzemet egy rugalmasabb intézmény kezelésére bíztam, és mivel elszámolni valónk nem maradt, gyorsan elfelejtettem az együtt töltött időt. Egészen a fenyegető levél átvételéig.
 
A szakítás után már bizarr hangvételűnek tűnő felszólítással befáradtam egy OTP-fiókba, ahol kiderült: számlámat kérésem ellenére sem szüntették meg, a rendszeres átutalások hiányában a számlaköltség megugrott, és azt most már szeretnék bevételezni tőlem. Az ügyintéző szerint közvetett nyoma vannak annak, hogy valóban szakítani akartam a céggel: a bankkártyámat például megszüntették és minden pénzem egy másik bankba került. Maga a számla azonban ketyeg, mint egy időzített bomba.
 
A letiltást egyedül azok a papírok bizonyítanák, amiknek nyilván már nem vagyok birtokában, hiszen míg a régi szerelemre emlékeztető leveleket megőrzi az ember, nem teszi el egy már nem létező bankszámlája dokumentumait. Hacsak nem kényszeres dokumentumgyűjtő, vagy nincs tisztában azzal, milyen céggel szűrte össze a levet.
 
A történet második részében felkeressük a központot, és ott próbálunk elégtételt venni. Addig Önök ne felejtsék lefűzni minden lényegtelennek tűnő OTP-s bankpapírjukat.
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.17. 00:09:05

Kell venni az IKEA-ban egy szép fehér faliszekrényt, és minden eldobandó számlát papírt, beletenni.

Aztán ha megtelik, venni mellé egy másikat. Ne feleejtsd a saját számláját is beletenni.

Dscdbb 2010.09.17. 00:18:58

Neharagudj már, de te eddig melyik országban (bolygón) éltél? Itt egy rohadt parkolási cetlit is évekig kell őrizgetni, nemhogy a pénzügyi papírokat.

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2010.09.17. 00:34:19

Remélem az összes munkáltatói papíroddal is így bánsz, mert akkor több nyugdíjad marad nekünk.
A lélektani határ ugye öt év általában a hivatalos papíroknál, nem hiszem, hogy nem lenne egy polcod ezekre. Ha meg mégsincs, szkenneld be, és rakd a füled mögé a kispolcra a pendrive-ot.
A levél meg egy süket ötödikes év eleji dolgozatával ér fel, amiben leírja a nyári élményeit.

Elkeveredett 2010.09.17. 01:13:37

Már elnézést, de aki nem tudja, hogy MINDEN doksit, számlát, szerződést meg kell őriznie évekig, az életképtelen.
A közüzemi számlákat, befizetéseket például 5 évre visszamenőleg fel kell tudni mutatni, mert különben szívhatsz, ha valamelyik szolgáltató elkutyul valamit.

Komment Elek 2010.09.17. 01:31:02

Én azt mondom nektek, hogy igen meg kell őrizni minden papirt meg szamlát, meg csekket, meg lószart öt évig. De azért ne gondoljátok, hogy ez normális. Pont az ilyen bürökratikus lufballonok miatt tart ott ez a társadalom ahol tart. Nem csak magyarországról, hanem úgy általában beszélek. És mindenki úgy hatjogatja ezt a dolgot mint ahogy a birkák is bégetnek, képtelenek vagyunk lassan önálló gondolatokra, még akkor sem ha érezzük, nem ez lenne a normális. És aki nem hajlandó így gondolkozni, az nem csak, hogy kirekesztve érzi magát a társadalomból mert lázadónak, esetek bolondnak tartják, hanem büntetőjoggal súlytják. Lásd a "Kaláka" törvénybe iktatott tiltása.

Elkeveredett 2010.09.17. 01:59:44

Normális?
A normális az, amit társadalmi efogadottság övez.
A normalitás nyilván egyben pszichiátriai kategória is, de itt csupán a józan ész működik: érdeked, hogy vigyázz a papírokra. Normális, ha követed az érdekeidet.

gyrgyvrs 2010.09.17. 02:24:03

5 év? No igen, az Adóhivatalnak. EU-s irányító hatóság már most írja, hogy 10 év! Szerződéskötés előtt!

Komment Elek 2010.09.17. 02:29:44

A normális az, amit társadalmi efogadottság övez.
A rabszolgaság, a nők jogainak korlátozása, vegyes házasságok ellehetetlenítése , az etnikai alapon történő megkülönböztetés, stb... mind mind társadalmilag elfogadott volt egy adott időben. Sok ezek közül még ma is az. A bürokrácia túlzott kiterjesztése, az azzal való visszaélés, ugyanígy egyfajta korlátozása a szabadságnak. Csak ehhez el kell jutni egy olyan szintre, hogy ezt érzékeld, megértsd és lásd.

Komment Elek 2010.09.17. 02:36:09

Mindazonáltal csak megjegyzem, hogy a mai napig van külföldön bankszámlám. Amikor hazajöttem anno, úgy maradt. nem zároltam, nem csináltam vele semmit. Úgy hagytam ott, hogy volt rajta 19 Euró. Amikor idén -négy év múlva- visszamentem az egyenleg 19 egész valamennyit mutatott.

Elkeveredett 2010.09.17. 02:49:15

@Komment Elek:

Szint, hm? :)

Vannak helyzetek, mikor nem az a kérdés, van-e szabadságod valamiTŐL, hanem hogy van-e valamiRE.
Igen, a multikulti már csak ilyen zavaros dolog.

Komment Elek 2010.09.17. 03:57:38

Mi köze ennek a multikultihoz? Én itt arról beszélek, hogy a mai társadalomban, olyan mértéket öltött a bürokrácia, ami sok esetben teljesen ellentmondásos, nevetséges ráadásul egyáltalán nem életszerű dolgokra kényszerít. Valaha a kommunizmus melléktermékeként tekintettünk rá és mutogattunk nyugat felé, hogy ez mennyire másképp működik az úgynevezett szabad, demokratikus államokban. De mint minden elavult már nem fentartható rendszert előbb utóbb elér a végzete. Előtte azonban még megpróbálja magát olyan eszközökkel életben tartani mint pl a egyre növekvő bürokratizmus, a rendszerre potenciálisan veszélyes magatartás, gondolkodásmód korlátozása ne adj Isten büntetése majd annak erőszakos elfojtása. Csodálkozunk azon, hogy a régmúlt korokban, hogy voltak képesek az emberek annyi ideig tűrni, elviselni, nem látni azt a fajta igazságtalanságot, elnyomást, a szabadsághoz való jogok lábbal való tiprását. De mind minden történelmi korban, bizony ma is az emberek képtelenek kitörni, tovább lépni egy szinttel azelőtt, hogy a dolgok ne forduljanak erőszakmentes vagy legalábbis egy krízis, egy sokk által kiváltott változásba. Aki meg látja, rávilágít ezekre a dolgokra azokat különcnek, őrültnek, idiótának tartják. Ez a az a szint amiről beszélek, hogy elnyomás alatt is képes e valaki felismerni azt, hogy valami nincs rendben, hogy a dolgokat nem kell feltétlenül elfogadni, hogy lehet ellenük küzdeni sőt kell is. Vagy csak sóhajtozva bólogat, hümmög és azt mondja, hát igen... szar ez így de mit tehetnék... elfogadom ez a dolgok rendje.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.09.17. 04:33:23

Banki papirokat kidobni az almoskonyv szerint sem jo dolog.

rezsöatya 2010.09.17. 06:42:02

@Komment Elek: kedves Elek! Itt a blogmotor az úr!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 06:42:57

"míg a régi szerelemre emlékeztető leveleket megőrzi az ember, nem teszi el egy már nem létező bankszámlája dokumentumait."
Hát b+ azért egy iylet, főleg az OTP jó hírének birtokában, nem ártott volna eltenni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 06:45:16

@Komment Elek: Miért ne lennénk képesek önálló gondolatokra?
Csak az a baj, hogy nem jókedvéből teszi el a legtöbb ember a papírokat, hanem mert az ilyen fosfej cégek szopatnak mindenkit, meg az állam is.

És sajnos mi a f*t tehetsz ez ellen? Forradalmat csinálsz? Most volt fülkeforradalom :D

rezsöatya 2010.09.17. 06:47:42

Azért ne mondja senki, hogy ha van egy banktól, szolgáltatótól 0-ás igazolásom, azaz, hogy nincs tovább közünk egymáshoz, akkor őrizgessek csekkeket, átutalási bizonylatokat csak azért, mert buta libák, trollok dolgoznak a hitatalokban! Én is szívom, mert bár eladtam az ingatlanom, és van 0-ás papírom az ELMŰ-től - az óra is át lett írva az új tulajra - mégis az ELMŰ állítja, hogy a "belső rendszerük" tartozást mutat, sőt ezzel évek múlva jöttek elő...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 06:47:46

@Elkeveredett: Abban igaza van a csávónak, hogy nem normális ez a szopatás, de attól még normális ember szem előtt tartja az érdekeit, ahogy mondod, és elteszi ezeket a szarokat, mert több cumitól megkímáli magát.

Na meg aztán, ha elfogy az olaj, valamivel fűteni kell :D

Volt valami szar katasztrófafilm, amiben jött a jégkorszak, és páran bent rekedtek egy könyvtárban.
Mivel fűtöttek? Vaskos adótörvényekkel :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 06:48:51

@rezsöatya: A postoló valszeg a nullás igazolást dobta ki :D

Viszont mondjuk az OTP-nek mindenről van elektronyikus másolata, szal kérdés kiadják-e...

rezsöatya 2010.09.17. 06:53:01

A feleségem is otthagyta az OTP-t, kértünk 0-ás igazolást, sőt őshomárosként el is tettük a papírokat, mégis tovább "havidíjazott" az OTP és még az sem volt egyszerű - mint a posztolónál, - hogy időt, fáradtságot nem kímélve, személyesen bemenjünk, ahol is kiderült, hogy a havi 400 Forintok a (már megszüntetett) OTPdirekt díjai!

rezsöatya 2010.09.17. 06:57:06

@ColT: pont ez az! a cégeknek nem kell meglenniük az iratoknak akárhány évig?
És arról hiteles másolatot kell, hogy kiadjanak? Nálam az ELMŰ egy A4-es papírra nyomtatott táblázatot mutogat mindenféle hitelesítés és pecsét, aláírás nélkül. Mondtam, hogy excelben nyomtatok én is ilyet öt perc alatt, mondjuk, hogy az én belső rendszeremben az ELMŰ tartozik 1 millával és akkor mi van?

Róka-Rudi 2010.09.17. 07:00:11

7:00. A Süm még alszik. De majd délben!!!

rezsöatya 2010.09.17. 07:02:17

@Róka-Rudi: OK. Rudi akkor ezentúl számítunk rád mined reggel 7-kor! :-)
Maj én is keresek egy időpontot...

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.09.17. 07:15:36

nem tom, nekem eddig 2 számlám szűnt meg úgy h nem nyúltam hozzá. küldözgették egy ideig a negatív egyenlegeket, aztán egyszercsak abbamaradt. vagy most izgulnom kéne h a 10 évvel ezelőtti számlámon ketyeg a negatív kamat?

zépont 2010.09.17. 07:24:44

Őrzöm az alábbi papírokat:
- 21 évnyi adóbevallást + a hozzájuk tartozó igazolásokat, bérpapírokat,
- 12 éve lakunk a házunkban (mi építettük): az összes számlát az építkezésről és a rezsiről, bankszámlakivonatokat, mindent...
- előtte 4 évig laktunk az első lakásunkban (gondolom sejtitek, hogy minden megvan azzal kapcsolatban is)
- 10 éve örököltünk egy házat, és később eladtuk, arról is őrzök mindent.
Továbbá őrizetben van nálam:
- számlák háztartási gépekről (azt a kupacot pár éve átnyálaztuk a férjemmel, és akkor megváltunk sok feleslegestől (?)...
- egyszer mikuláscsomagot kaptam és befizettem egy szabálytalan parkolásért,
- egyszer a férjem elhagyta az összes iratát és illetéktelenek az Ő nevében céget alapítottak és több bűncselekményt elkövettek a nevében, na azoknak a bírósági eljárásairól doksikat.
És biztos van még pár dolog ott a szekrényben a padláson!
Hogy miért írtam le ezt? Nem is tudom, csak dicsekedni akartam, meg hogy sokan lehülyézzetek, vagy megdicsérjetek - egyébként most fogjuk mi is megszüntetni a kapcsolatot az OTP-vel is, meg a CIB bankkal is. De engem nem fognak sarokba szorítani (???)
Bár... hallottam már olyat is, hogy kérik a számla megszüntetésekor az összes korábbi bankkártyát, amit valaha kiadtak nekem... Na azokat mindig kettévágtam és kidobtam, hát lehet, hogy hiba volt?
CSINOVNYIK-E VAGYOK?

Leadfoot 2010.09.17. 07:48:42

Hehe... épp most akarom otthagyni őket.

Nehéz lesz kifogniuk rajtam - az egyik fiók mélyén még megvannak a KRESZ-órák befizetését igazoló autósiskolai nyugták. 12 éve van jogsim.

De az egész család ilyen. Itt van a szekrényben pl. ükapám 1913-as adóbevallása.

Egyébként eddig életemben kétszer szüntettem meg OTP-s bankszámlát ("vadász, vadász, te szopni jársz ide!", és valami hasonlót mindkétszer eljátszottak.

rezsöatya 2010.09.17. 08:10:44

@zépont: azért úgy elképzelem a házatok... padlás, iratok. Szekrények iratok. Kutyaház, iratok... Irodaházben-e laktok-e?

porcicc 2010.09.17. 08:12:55

"számlámat kérésem ellenére sem szüntették meg"

Akkor elvileg kellett küldeniük havonta számlakivonatot.
Vagy az OTP-nél ez nem így működik?

Dr. Kix 2010.09.17. 08:13:56

Aki olvas Homárt, az tudja, hogy az OTP-s papírokat minden esetben a lehető leggondosabban kell archiválni, legalább 100 évre.

Én évekkel ezelőtt hagytam ott őket, de még mindig megvannak a lelépéskor kapott papírok. Paranoid vagyok-e?

Palkovics Ede 2010.09.17. 08:14:25

SZerintem nincs semmi rossz abban, hogy a poszt toló optimista ember és nem rakta el a papírt, abban a hiszembem, hogy rendben mennek a dolgok.
(Azért egy kis ideig meg lehetett volna őrizni, mondjuk a következő selejtezésig.)
Velem ugyanezt csinálta a CIB, amikor otthagytam őket. CSak én nem dobtam el a papírt a megszüntetésről.

rezsöatya 2010.09.17. 08:18:20

@porcicc: nem érted az ügyintézők észjárását! (én sem!) Mikor elköltöztünk más helység, más megye, a feleségem írt a rajfajzennek, hogy megváltozott a címe. A bank a RÉGI címre küldött egy levelet, hogy akkor fáradjon be személyesen, mert csak úgy lehet módosítani. Még szerencse, hogy az új lakó felhívott, a levél miatt...

Sracz · http://dbworld.blog.hu/ 2010.09.17. 08:20:54

Emberek!
Ti el is olvassátok a posztot, vagy csak bégettek bele a nagyvilágba tisztelet a kevéske kivételnek!)?
Itt a hangsúly nem a megőrzött, vagy meg nem őrzött papírokon van, hanem a megszűntetett számla megszűntetésének elsumákolásán, majd jópár hónap (év?) múlva a követelés felvillantásával!
Vajon a megszűntetést követő hónapokban miért nem küldött az OTP egyenleget, ha mégsem szűnt meg a számla? Talán mert abból kiderül a sumákolás? Talán mert nem lehet előállni a néhány tízezer forintos nemlétező követeléssel, amire még a 45%-os büntetőkamatot is lehet követelni???
Én ezt a játékot eljátszottam az OTP-vel ezelőtt 17 évvel... Összedobtak (AKKOR, 1993-ban!) 2400 ft-os tartozást, amiből a követelés kibocsátása idejére (1993-ban!!) 19900 FT lett, mert az OTP csak 2 év után jelentkezett... Addig én sem kaptam számlakivonatot...
EZEN van a hangsúly jelen esetben is, nem a paírok őrizgetésén.

2010.09.17. 08:30:54

Azt azért ne felejtsük el, hogy általában nem a bank a geci ilyenkor, hanem a kedves ügyintéző aki mosolygott rád.
Neki célszámai vannak, amit te a szla megszüntetéseddel baromira nem segítesz.
Szóval rád mosolyog és a bónuszáért cserébe téged meg lehúz.
Nyomtat neked egy szla megszüntetést, aztán átállítja hogy ne kapj kivonatot, és a papírkád párját elegánsan lehúzza a wc-n.
Szerencsés esetben csak évek múlva derül fény a stiklire, mikorra reményei szerint már nem fiókos lesz, hanem valahol háttér irodista.

porcicc 2010.09.17. 08:37:09

@rezsöatya: ismerős a helyzet, nyakig vagyok egy haláleset utáni ügyintézésben.
A szolgáltatók az átírások után lazán az elhunyt nevére küldik ki a számlát. A legjobb az önkormányzat volt, aki az adózó személyének változásáról értesítést küldött "néhai M. A."-nak.
A felmondott szerződések után is simán kiszámlázzák a következő havi előfizetési díjat, és a többi.
Tényleg nem értem.

toi 2010.09.17. 08:39:40

raiffeisen voltam úgy, hogy volt náluk egy hitelszámlám. miután visszapöngettem mindent, két havonta el kezdtek jönni a fizetési felszólítások, hogy számlám negatív egyenleget mutat, kérem egyenlítse ki. rákérdeztem, hogy akkor ezt most hogy, és aszongyahogy: a hitelszámlám, miután kifizettem, automatikusan átváltott folyószámlára, és mivel nem mentek rá az átutalások, kamatoztak. anyád! kifizettem, lezárattam, azóta még az utca túloldalára is átmegyek, ha raiffeisent látok.
geciparasztok.

É2I 2010.09.17. 08:43:46

Ezeket a dokumentumokat az otp-nek is meg kell őrizni. Persze ők sem fogják megtalálni.

Egyébként nekem szent meggyőződésem, hogy a drágalátos otp direkt szívatja -mind a jelenlegi, mind a volt- ügyfeleit. Mert az kizárt dolog, hogy ennyi agyhalott alkalmazottja legyen, bár sosem lehet tudni.

elwood 2010.09.17. 08:52:18

@Sracz:
szerintem te nem olvastad el. nem évek óta szüntette meg.

"Az OTP-vel néhány évi küszködés után nyáron ugyanis megszakítottam a kapcsolataimat."

nyáron megszüntette, kidobta az összes papírt (szeret veszélyesen élni). én két három évig őrizgettem volna azt az egy A4-es lapot a megszüntetésről, még egy hajléktalan cuccai közt is elfér.

elwood 2010.09.17. 08:53:24

és ki az a Földes András ? új homár ? és ennyire tájékozatlan ?

elwood 2010.09.17. 08:55:12

tegnap beraktam az Erstéshez de itt jobb helyen van.

Bankról jut eszembe megérdemelne egy posztot:

"a beérkezett frankösszeget vételi árfolyamon átváltotta forintra, majd eladási árfolyamon visszaváltotta frankra, s ezt a pénzt írta jóvá az ügyfél folyószámláján. "

www.privatbankar.hu/frisshir/hircentrum/svajci_frank_oda_vissza_lecsapott_az_otp_re_a_felugyelet_91196

mekkora köcsög egy csapat

Pis-t1315 2010.09.17. 08:58:02

Ha csak fele annyi energiát fektettél volna abba, hogy odafigyelj a fontos irataidra mint a rosszul megfogalmazott leveledre, akkor nem lenne gondod. Igaza van az előttem szólóknak. Nagyon alap dolog, hogy megtartom az összes ilyen jellegű papírokat pont az ilyen ügyek elkerülése végett. Kicsit gondolkodni kell....Az sosem árt. :)
És a leveled megfogalmazásának a módja egy kicsit "vicces" lett. Gondolom valami frappánsat akartál írni de inkább idegesítően hülyén sikerült. Ahogy itt Dariengo előttem írta mint egy: "süket ötödikes év eleji dolgozatával ér fel, amiben leírja a nyári élményeit." Nagyon találó :D

VIC20 2010.09.17. 09:07:32

Ha nem akarsz minden papírt megőrizni (bár nem ártana), akkor elég egyet is: írsz egy levelet, amiben MINDEN bankkal kötött szerződést felmondasz, feladod postán, és a tértivevényt megőrzöd. Ha biztosra akarsz menni, közjegyzővel tanúsíttatod a kézbesítést. Ennyi. Innentől nem te vagy késedelemben, ha a bank továbbra is őrizgeti a bankszámlát.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.17. 09:09:04

@Komment Elek: Súlyos hiba a sulytják. Sújtják az, amúgy meg igazad van. Reméljük, hogy a Forradalom...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.17. 09:11:30

@Komment Elek: Ma a vegyes házasságok ellehetetlenítése leginkább a férfi+nő házasságok, családok ellhetetlenítéseként jelenik meg, a szociális- és adójogszabályokban...

Secnir 2010.09.17. 09:20:23

@Leadfoot:
"Itt van a szekrényben pl. ükapám 1913-as adóbevallása."

az OTP-t és az államot ismerve jobb ha melléteszed az ükapádat is...

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.09.17. 09:23:04

Ugyanezt a geciseget eljatszottak velem is.. a 90es evekben. Nem tanulnak es nem felejtenek.

zedlog 2010.09.17. 09:45:38

5 évig? Mikor szegény apám meghalt, akkor anyám rendezte a hagyatékot ugyebár. Kiderült (2008-ban), hogy az 1989-ben lerendezett lakáshitel ellenére még mindig ott figyel a jelzálog bejegyzés a tulajdonalpon. Erre anyám előhúzta a '89-es csekkeket és papírokat, mire a kedves OTP töröltette a bejegyzést. Persze a 6.000 Ft-os törlési díjat neki kellett kifizetnie, de ki nem sz.rta már le olyankor. Szóval, ne 5 évig őrízz meg ilyeneket, hanem ÖRÖKRE + 1 napig.

acel 2010.09.17. 10:03:27

Ne a központot keresd fel hanem a rendőrséget és tegyél feljelentést, a központ is ugyanazt az ügyintézőt kérdezi meg akit te. Volt rá példa hogy az OTP lenyúlta a pénzt, és csak a rendőségi feljelentés után közölta hoggy adminisztrativ tzévedés történt. Addig ragaszkodtak ahhoz hogy kifizették a pénzt a jogos tulajnak.

2010.09.17. 10:05:26

@Komment Elek: moderátor !?? eeeembeeer ! aki moderátort hisz a homár mögött az sikeres ember nem lehet.

Mogyoró007 2010.09.17. 10:15:53

Szívás, és a OTP tényleg ilyen. De. Szerintem hivatalos papírokat nem megőrizni ostobaság.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.17. 10:16:26

Kijaza Földes András?
Szily álnéven?
Vagy ez így most hogy?

Gastroger 2010.09.17. 10:20:39

Az Erstés poszt viccesebb volt. Elolvasás után meg már előre borítékolható volt (el ne felejtsétek lefűzni), hogy a kommentek 3/4-e arról tart előadást, hogy "minden papírt le kell fűzni". Ők azok akik szerverhibára, és világvére hivatkozva a kommentjeiket is kinyomtatják, lefűzik, iktatják, és excelben vezetik, hogy melyik hol van.
Oké, van amit érdemes lefűzni.
Amúgy mi a garancia, ha az ügyfél befárad a bankba a papírral, és a lemndásról szóló levele:
- nem tértivevényes
- nem felelt meg a formai követelményeknek (2 példány, átvételi elismervénnyel)
- nem felelt meg a tartalmi követelményeknek (kimaradt, hogy nemcsak a számlát, hanem a számlavezetést is külön kell lemondani)
- nem töltött ki egy OTP-s formanyomtatványt
stb.

Jokkura 2010.09.17. 10:30:07

Én eddig két banknál szüntettem meg a számláimat.
Az egyik a Postabank/Erste -rohadt szemetek voltak .De egy ismerős utján a Banki főfelügyelet( vagy hogy a rákba hívják azt a vízfejet) tökön rúgta őket.
A másik a MKB,ott semmi probláma nem volt .Megszüntetést követő elszámólós napon kaptam egy szép levelet,hogy sajnálják,hogy ..stb,és nincs tartozásom feléjül ,de van még 50.- (ötven) a tarsolyukban,ami az enyém (valami adminisztációs dolog miatt).Ott hagytam nekik.:) ,de minden "0" papírom megvan !!

anarch 2010.09.17. 10:30:11

@Azreel: Ez engem valahol a szocializmus éveire emlékeztet, amikor a vasút csak azért fuvaroztatott a Szovjetunióban keresztül-kasul tehervagonokat, hogy meglegyenek a célszámai. Szép is a bürokrácia.

Komment Elek 2010.09.17. 10:31:45

Kitalátor: "Súlyos hiba a sulytják" igazad van én is fogtam a fejemet, és pirult az arcom miután már posztoltam a dolgot. A második kommentedhez viszont annyit, hogy én épp egy vegyes kapcsolatban élek, viszont a szülők bizony még a XVIII. században. A családok ellehetetlenítése, legyen az vegyes vagy nem mindenkit érint. Egyébként igaz ez is.

Komment Elek 2010.09.17. 10:33:20

kitalátor: "Súlyos hiba a sulytják" - igazad van. nekem is pirult az arcom jobbra-balra miután posztoltam a kommentet. :S

igazságos 2010.09.17. 10:34:59

@Leadfoot: Akkor készülhetsz a kihallgatásra, mert nem fognak elengedni hosszú faggatózás nélkül. Mindenesetre jobb félni, mint megijedni, és mások hülyeségéből tanulni.

cicmen (törölt) 2010.09.17. 10:36:01

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):Kijaza Földes András?
Lehet, hogy egy másik sün! Mici Mackót is Kovács Jánosnak hívták! Tegyél fel keresztkérdést pl. milyen bolhairtót használ!

toi 2010.09.17. 10:38:26

azt senki nem fogja fel, hogy nem arról van szó, hogy meg vannak-e a papírjai, vagy sem.
arról van szó, hogy bement az otp-be, felmondta a számláját, azt mondták, hogy oké, kész van, közben még sem lett kész, a háta mögött pörögtek a létező számlán a kamatok. egyszerűen átbaszták.
de a posztolót mindig könnyebb, meg az a menő. 60 hsz-ből 55 arról szól, hogy "miért nincsenek meg a papírok". mindenki jómegmondja.

cicmen (törölt) 2010.09.17. 10:38:52

Teljesen eltünt egy kommentem!
Blogmotor te tetűűűű!

Egyéves Önkéntes 2010.09.17. 10:42:49

A havi számlakivonat is ki van ám okosan találva, ha nem kapsz, szólnod kell.
Na nem szólsz, te basztad el.
A bank nem hibázhat.

cicmen (törölt) 2010.09.17. 10:45:43

@toi: Te meg a kommentelőket nem érted!
Teljesen sajnálom a posztolót, de nem tudom azt mondani, hogy jól tette a papírkidobálást, mert most nincs bizonyítéka és innentől az OTP a nyerő!

Almatlan Jozsi 2010.09.17. 10:47:22

Foldes Andras,

Ezt a szar bombasztikusnak akarni probalo cikket b+ nem kellett volna a homarra kirakni! Ennyire utalod az OTP-t, hogy ok nelkul mocskolodsz?

A kib. szamladat megszuntetted max. Juniusban (nyaron) es harom honap utan (szeptemberben) kapsz egy felszolito levelet?

HAHAHAHA!

Mennyi tartozasod halmozodott fel a 3 honap alatt? 1200Ft szamlavezetesi dij? Mert errol k..vara melyen hallgatsz.

Azonkivul 3 honapig nem voltal kepes megorizni egy bizonylatot a szamla megszunteteserol? 3 honapig ocsem??? Es erre nyomatod, hogy te mekkora arc vagy az OTP meg mekkora kocsog?

Azt hiszed te vagy a vilag kozepe! Valaki hibazott, de te nem segitesz kijavitani a hibat, hanem ujjal mutogatsz a bankra mert azt hiszed, hogy te mindenki felett allsz. Bekepzelt fasz. Ezt az ilyen "gyorsan elfelejtettem az együtt töltött időt" es egyeb hasonlo szofordulataidbol lehet felismerni. Modoros blogra valo a vacak leveled.

Tenyeket irjal le, adatokat, es ne mocskolodj!

Nem artana egy jo nagy per az OTP-tol a Homar nyakaba hitelrontasert...annak ellenere, hogy en is utalom oket, de itt most a homar a hunyo...

Dr. Kix 2010.09.17. 10:56:08

@Almatlan Jozsi: Dobj be egy Xanaxot és tolj rá 3 deci vodkát, úgy néz ki rád férne! :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.17. 11:00:15

Az volt már, hogy nem kellett volna kidobni a papírokat?

cicmen (törölt) 2010.09.17. 11:05:35

@Jokkura: A másik a MKB,ott semmi probláma nem volt .Megszüntetést követő elszámólós napon kaptam egy szép levelet,hogy sajnálják,hogy ..stb,és nincs tartozásom feléjül ,de van még 50.- (ötven) a tarsolyukban,ami az enyém (valami adminisztációs dolog miatt).Ott hagytam nekik.:) ,de minden "0" papírom megvan
Na haver akkor az már kezelési költséggel 15 ezer forint! (minusz, mert őrizteted velük a szaros ötven forintodat) Ha most kopognak az ajtódon, az a végrahajtó lesz! Viszik a szekrénysorodat!

adört 2010.09.17. 11:08:25

Földes András indexes újságíró. Azt hiszem, ez mindent megmagyaráz.

Kardics 2010.09.17. 11:24:37

Ilyen OTP számlamegszüntetésem nekem is volt. Kérdeztem a hölgyet, hogy akkor minden rendben? Igen, sem ön sem mi nem tartozunk egymásnak. Oké. 2 (kettő) ÉV múlva jött egy levél, hogy 1500 ft-ot fizessek be valamire. Nos erre nem reagáltam (6 éve volt), lehet, hogy már a lakás, kocsi, gyerek, asszony mind mind a banké, a tartozás fejében? (kocsi marad)a többiről tárgyalhatunk:D

Jokkura 2010.09.17. 11:27:58

@cicmen: nem hiszem,mert nekik nem kellett:),ahová átutaltattam a bennlevő pénzemet,oda küldték át az 50.- ( ez egyébként 200.- került) ennek már 5,5 éve .Innentől nincs vita,és semmi papír nem jött tőlük,meg hát van a "0"papír is

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 11:33:59

Kedves Homár, úgy döntöttem, holnaptól elkezdem a hülye embereket egyesével agyonverdesni. A homározókkal kezdem, majd a szűkebb pátriámban folytatom.
Aki meg akar menekülni, az a kegyelmi kérvényt az összes nullás papírjával egyetemben privátba küldje át.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.17. 11:37:19

@enamel:
Máris küldöm!
Add meg a pozíciódat, ip-címeder!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 11:43:37

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Egy kanapén tesznyülök, félig fekvő pozícióban. IP-t nem tudom. De biztos megoldható, az életösztön csodákra képes.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.17. 11:46:14

@enamel:
Az nem jó, kanapéra nem tudok sms-t faxolni!

mohopasi 2010.09.17. 11:46:14

Sajnos az ilyen eljárás nem OTP-specifikus...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 11:47:48

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Jó, akkor téged kihagylak. Valaki úgyis kell, aki mindig szól délben.

ex-dr. vuk 2010.09.17. 11:52:24

En is szuntettem meg OTP szamlat tavasszal. Akkor meg szamitanom kell toluk valamire iden/jovore?...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 11:53:55

@vuk_: Nekem van egy 4 éves erstés, amit nem szüntettem meg. Meg nem is használtam. Meg nem is fizettem.
Lehet hogy már az övéké a májam.

No, erre inni kell.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.17. 11:54:17

@enamel:
Tankesün!
Egy bazalt esett le a szívemről!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 11:58:41

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Azért asztat kalkulázzad bele, hogy lehet hogy 1-2 éven belül ketten maradunk...

Róka-Rudi 2010.09.17. 12:00:02

Dél van.
Ha gyorsabb és pontosabb voltam, mint a Sün, kérek egy Sün-díjat! Ha nem, akkor Sün kap egy sört.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:00:11

És a kurva helyesírás ellenőrző nem húzza alá asztat, hogy asztat. ez nooooormális?

Róka-Rudi 2010.09.17. 12:03:15

Asszem' ezt bebuktam.

_.._..,_,_
( )
]~,"-.-~~[
.=])' (; ([
| ]:: ' [
'=]): .) ([
|:: ' |
~~----~~

Róka-Rudi 2010.09.17. 12:04:28

Gagyi blogmotor, nem jeleníti meg a Sün serét.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:04:34

@Róka-Rudi: Sün kap egy sört. Sünt lassan ideje lenne megököríteni. Olyan lenne, mint a lódarázs. Csak nagyobb.

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Te Süni, amúgy figyeled, hogy te voltál eddig az egyetlen, aki élni akar? :D

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.17. 12:05:31

@Komment Elek: "A második kommentedhez viszont annyit, hogy én épp egy vegyes kapcsolatban élek, viszont a szülők bizony még a XVIII. században."
Nem tetszik nekik, hogy nem buzulsz, vagy mi?
Milyen a "nem vegyes házasság"?
Azonos nemű testvérek együttélése?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.09.17. 12:06:13

@Róka-Rudi:
Hol a söröm?
Kérem a köröm!

@enamel:
Szerintem a többiek is akarnak, csak titkolják.

Róka-Rudi 2010.09.17. 12:08:01

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Küldtem, de benyelte a blogmotor. Vagy a szly.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:08:45

@Komment Elek: Miért van olyan érzésem, hogy te szót ismersz, mint amennyi fogalmat?
Nem basztatásból, csak tényleg.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:10:39

@enamel: +több
Én meg a büdös életben nem tanulok meg gépelni.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Sztem a cigányokra gondolt. De lehet hogy csak én gondolok rájuk, előbb becsöngetett egy vénasszony, hogy vegyek tőle szőnyeget.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:11:48

De ahogy nézem a többit, lehet hogy csak indexes újságíró.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.17. 12:13:52

Off: Hatalmas károkat okozott a vihar a metropolisban

2010-09-17 10:10
Egy ember életét vesztette, amikor heves vihar söpört keresztül New Yorkon, helyi idő szerint csütörtök este. A férfi Queensben autózott, amikor az erős szél miatt egy fa a kocsijára dőlt.

A hirtelen támadt vihar fákat döntött ki a városban, megrongálta számos brooklyni ház tetejét és több helyen leszakította a villamosvezetékeket. Egyedül Queensben több mint 26 ezer ember maradt áram nélkül éjszakára. Meteorológusok szerint ráadásul további heves viharok várhatók a térségben.

Hagymát látta valaki?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:18:14

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Viharok mókásak. A majabőcs szerint az emberek hülyeségétől vannak. Meg a fődrengések is. Hangyákra és hagymákra nem tért ki.

Gastroman · http://etteremteszt.lapunk.hu 2010.09.17. 12:19:19

"míg a régi szerelemre emlékeztető leveleket megőrzi az ember, nem teszi el egy már nem létező bankszámlája dokumentumait."

Én a szerelmes leveleket szoktam eldobni, mielőtt a feleségem megtalálná őket!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:21:44

@Gastroman: Szivecském, mi az az új laptop a szekrényen?
Hagyjad drágaságom, csak a számlák meg a world of warcraft vannak rajta.

Előny: az asszony a büdös életben nem nézi meg.
Hátrány: ha te nyekkensz meg előbb, és mégis megnézi a számlák miatt, a legolcsóbb koporsóban ásnak majd el.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.17. 12:30:26

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Hagymát látta valaki? "

Óh Istenem, csak nem őt daraboltam tegnap este a serpenyőbe???
Lila volt?
Mondd hogy nem!

esef 2010.09.17. 12:31:18

Én 5 éve hagytam ott az OTP-t, 8 éve az MKB-t, mégis megvan minden papír a megszüntetéssel bezárólag. Az MKB rendszeresen küldött sms-ben ajánlatokat. Bementem, hogy vegyék ki a számot a rendszerből. Nem tudják, mert nem vagyok az ügyfelük. Azóta a szám új tulajdonosa kapja az üzeneteket...

kvadrillio 2010.09.17. 12:35:52

Nu, én is megjártam velük.ű
Életemben másodszor vágtak át.
Elírta az ügyintéző a jelzálogjog törlési kérelemben a helyrajzi számot és nem vettem észre.
Így a Földhiv.elutasított.
Buktam 6.600 Ft-ot.
Újra kiállították a pappert most másik ügyintéző, ő nem tévedett.
Újra 6.600 Ft pénz.
Ráfáztam, de ők meg engem buktak, megszűntek létezni a számomra.
Hjahh..van ez így néha...:)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.17. 12:37:14

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ki az a hülye, aki az óceán szélén egy félszigetre építkezik???

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:38:08

Senkit nem akarok kiábrándítani, de az, hogy ő otthagy egy bankot, a banknak szinte semmit nem jelent, adott ügyintézőnek meg annyit, hogy egy lúzerrel kevesebbel kell foglalkozni. Meg másnap úgyis jön kilenc másik.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:39:46

@atpijkamo: Aki szereti a vizet. Folyóba kell dobni, vagy ott éppen óceánba.
Különben ha lenne egy félszigetem, én is a víz mellé építkeznék, mert az szép.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.17. 12:43:40

@zépont:
Ne mondd nekem hogy napfényböl éltek
Kapd csak elő az élelmiszerekröl a blokkjaidat
Ha nem, visszamenőlegesen apeh ellenörzés!
:)
Mindenkit meg lehet fogni, de papirok elrakása tényleg kell
Van ilyen komálosom
Betörtek hozzájuk, még a ruhákrol is megvolt a blokk-számla , biztositó fizetett

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.17. 12:44:43

@enamel: Emelkedik hirtelen 6 m-t a tengerszint, hurrikánok jönnek, földcsuszamlás, cunami...

A paranoiás ember kontinens közepére épít, törésvonalaktól nagy folyóktól, hegyoldalaktól, glecserektől távol, erdős dombra.

kvadrillio 2010.09.17. 12:46:30

@enamel: Ez így van ! :)
Pláne nem mindenki VIP-es ügyf.!

Csak azt nemtom, akkor miért rinyálnak, hogy mégse kéne szüntetni ! :O)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:46:57

@atpijkamo: Ott van a legnagyobb esélye, hogy rádzuhan egy műhód. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.17. 12:47:44

@enamel:
Virsli-kockázott bacon-lilahagyma/jaj, szegény hagyma-t megöltem :)/ erős pista-bors-rozskenyér együttes, kisérte fél üveg pezsgő és sör.
:)
Adtam az epekövemnek, de semmi.
-kopp-kopp

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:49:08

@kvadrillio: Hogy valamitől mégis vipnak érezd magad....

Virsli? Te ritka bátor ember vagy. Én most rákaptam a balatonszeletre, pedig a Kitalátor már elmagyarázta, hogy miért fogok tőle megdögleni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:50:55

@horex: Az epeköved meg pisild ki, és akkor megmutathatod mindenkinek, mint Pataki Attila a vesekövét. A kiváltságosabb egyedek meg is foghatják. Meg te még orvosi szenzáció is leszel mellé.

É2I 2010.09.17. 12:55:19

Nem tudom, én amikor könnyes búcsút (persze a nagylóphaszt könnyeztem meg) vettem az otp-től, akkor kértem a 0-s igazolást. Aszondja a csóka; nem adhat, az majd postán jön 30 nap múlva, mert addig még lehet pitty-putty a számlámon.
Persze nem jöttem úgy el hogy a főnöke kiállított egy papírt; miszerint nem tartozom, csak a rendszer ilyen és kész.
Epekedve vártam a postást, de hála meghozta. Na ezt azóta úgy őrzöm, mint kutya a kajáját.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 12:59:12

@É2I: Miért utálja mindenki az ótépét? Régebben én is utáltam mondjuk, de párszor bekényszerültem az utóbbi időben (nem volt idő napokat várni az utalásra), és minimális töketlenkedés volt. Azon kívül rászoktak az este 8-ig nyitvatartásra, ami elég pozitív dolog egy banktól.

AlulírottFentemlített 2010.09.17. 12:59:33

A posztoló biztos nem kapott az OTP-hez magyar nyelvű használatai utasítást és ezért nem őrizte meg a papírokat, vagy csak egyszerűen felelőtlen?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 13:04:25

@AlulírottFentemlített: Ismi kiraktra a bótja ajtajára, hogy: "Nekünk minden betérő örömet okoz. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek."

Lassan megjelenik ez az OTP-nél is, meglásd.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.17. 13:04:52

@Almatlan Jozsi:
Mekkora arc vagy!
Utald nekem azt az 1200-at havonta, ha neked nem számit

De nem is a pénz
Mifasom közöm van a bankhoz ha 1x már lezártam nálóuk mindent?
Miért én segédkezzek Mancikának rendbetenni az ugyet, amiko ő baszott elvégezni rendesen anno és emiatt baszogat/fenyeget JOGTALANUL a bank most
Nehoygmár egy percet is én ugráljak
Iylen esetben megeresztek egy telefont a bankba, azután csak a birósági levélre irok egy "ellentmondást"

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.17. 13:05:13

@É2I: "de hála meghozta. Na ezt azóta úgy őrzöm, mint kutya a kajáját."

:))))

Most megyek, töltök egy kávét. Senki ne merjen hasonlókat írni, míg meg nem iszom!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 13:07:59

@horex: Bankban nem lehet jó dolgozni. Néha nem kapnak fizetést, meg szándékosan kibasznak egymással az alkalmazottak, meg ilyesmik.
Lassan gyakorlatilag egy eladó szintjén vannak a bent ülők.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.17. 13:13:29

@enamel: Csak ilyen kis bögrém van, de tele töltöttem:

|~~~~~|
|~~~~~|D
|~~~~~|
|~~~~~|
________

AlulírottFentemlített 2010.09.17. 13:19:06

@enamel:
Valamikor a 90-es évek elején pultosként dolgozva egy sörözőben gyakorlatban tapasztaltam ezt :-)

PuruttyaIrto (törölt) 2010.09.17. 13:21:54

Ezt most te kúrtad el, kedves post író, mert minden ilyen papírt el kell rakni legalább 5 évre. Nekem a polcon sorakoznak külön tartókban a különböző bankok és közüzemek számlái, papírjai egytől-eggyig. Ez alap. Csak a parasztok dobják ki a hivatalos okiratokat. Ezt tanuld meg!

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.17. 13:23:31

@enamel:
Az epeköved meg pisild ki,"
Ugye nem 6.éves vagy az orvosin?
Ha igen, remélem pszihiáter és nem sebész szakon
:)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.17. 13:24:53

@PuruttyaIrto: 2010-es adóbevallást mikor dobod el, HA eldobod?

England win The Ashes! 2010.09.17. 13:27:24

@PuruttyaIrto: Remélem nem a vidéki emberekre céloztál ezzel. Ha igen, akkor mellé, nagyanyámnak szerintem még a háború alatt vásárolt ruháiról is megvan a számla, nemhogy holmi bankocskák papírjai.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.17. 13:41:05

@enamel:
Jahogy úgy? Már értem!
De uyge azért nem 6 éves vagy?
:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.17. 13:44:24

@enamel: És? Megnézted, hogy repül rajta?
Kipróbáltad-e? És a szőnyeget?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 13:46:34

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Elzavartam, sajnos túl közvetlen volt az én ízlésemnek. Féltem hogy az üzlet örömére megerőszakol.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.17. 13:48:46

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ha meg lekaszálja, akkor a forgószél viszi el a házát.

Na, akkor egy kopasz dombon egy tó közepén egy völgyben, nem túl meredek domboldalak közt.

É2I 2010.09.17. 13:50:20

@enamel: Nekem sem volt sokáig gondom velük. De a piacon a legdrágábbak éves fenntartást vizsgálva.
Ezen túl, ha ügyet kellett náluk intézni az kész káoszt volt. Számtalan példám van, de nem írom le, mert betelne a zInternet.
Ami betette a kiskaput, hogy az ő hibájukból egy(etlen) hitelem zárásakor még kihoztak egy húszast. Rákérdeztem, mi ez? De megmagyarázni nem tudták csak mellébeszéltek és "fenntartották a követelésüket". Nem vágott földhöz, kifizettem (egyébként még a reklamáció előtt, hogy ne göngyöljék a drágalátos kamataikat), de el is búcsúztam tőlük. Megszabadítva őket a megtakarításaim mérhetetlen terheitől. ;P

"Mi kurva jól dolgoznánk, csak a hülye ügyfelek ne zavarnának meg" :D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 13:52:18

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ráutaló magatartása volt nekije... én lökdöstem kifele, ő meg csak jött, jött...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.09.17. 13:52:30

@atpijkamo: Azt nem szigetnek hívják?
Jut eszembe!
Hová lett a házi urológus nénink? Lassan már használhatatlanná válik az összes elérhető lakhatatlan sziget a hideg és az eső miatt. Hogy lesz ebből benépesítés?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 13:55:46

@horex: Nem, nem.

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Viccen kívül, sosem értettem, miért nincs egy éjjelnappali bankfiók. Szerintem rohadtnagy forgalmuk lenne.

SÜN 2010.09.17. 14:04:37

minden hivatalos papírt 5 évig kell megőrizni, innentől beszoptad a vérerest.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.09.17. 14:08:47

@enamel:
Különösen bankrablókbol
Lenne a francot
Pénzt lehet kivenni, utalni neten , az éjjeli kártyanyeremény nehogymá' kiszakiccsa a zsebed reggelig

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 14:09:13

@SÜN: Mi a ráknak? Én kifizetem, ők leadminisztrálják, vigyázzanak rá, azért vannak ott. Ha letagadják, letépem a fejüket.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 14:15:54

@horex: Jó, akkor éjfélig. Gondolj bele, ha veszel egy átlagos munkahelyet, odamégy 9-re, ott vagy elméletileg 5-ig, a gyakorlatban este 7-ig. Még hazafelé bevásárolsz, 8-9 óra, amire hazaérsz. Aztán lepakolsz, megfürdesz, csinálsz kaját, megeszed, és van 12 órád amit mondjuk nem alszol át teljesen, de már nem is tudsz csinálni semmit. És mondjuk nem használsz netbankot, mert valamiért nem.

j311 2010.09.17. 15:00:40

"A letiltást egyedül azok a papírok bizonyítanák, amiknek nyilván már nem vagyok birtokában, hiszen míg a régi szerelemre emlékeztető leveleket megőrzi az ember, nem teszi el egy már nem létező bankszámlája dokumentumait. Hacsak nem kényszeres dokumentumgyűjtő, vagy nincs tisztában azzal, milyen céggel szűrte össze a levet."

Te tényleg ilyen hülye vagy?

ihatethisindapassthingy 2010.09.17. 15:28:20

Hah, a szép emlékű IEB-nél sem volt ez egyszerű. Felmondtam a számlát, ettől függetlenül mindig küldték a számlalevelet, mire én telefonáltam, ők meg mondták, hogy ne is törődjek vele. Végül cirka 4-5 hónap alatt átfutott a rendszeren a számlamegszüntetés :)

elwood 2010.09.17. 15:40:23

@enamel: mi a fenét csinálsz bent egy bankban ? oda már csak bankrablók járnak.

nincs nálatok internet ?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.09.17. 15:52:42

@elwood: Nem végzek banki tranzakciót interneten. Amolyan babona.

ex-dr. vuk 2010.09.17. 16:08:05

Eleve nem ertem az egesz szamlavezetesi dij dolgot... Itt angliaban az alap folyoszamla bankkartyaval ingyenes szinte mindenhol... Ezek itt nyilvan meg sem elnek :)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.17. 16:08:07

@ihatethisindapassthingy: Nekem az ABNAmro, aztán az örököse, a káéshá küldözgette a megszüntett számláról a kivonatokat. Egy ideig visszaküldtem, aztán nem foglalkoztam vele, azán mondtam a postásnak, hogy legyen "elköltözött". Azóta leszoktak rólam.

A postással jóban vagyunk, megünnepeljük mindig az újévet. (Kap pár ezrest.)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.17. 16:09:59

@elwood: "mi a fenét csinálsz bent egy bankban ? oda már csak bankrablók járnak."

:)))) Csak most vettem észre. Rögtön félrenyelem. Veszélyes üzem ez a Homár.

neet 2010.09.17. 16:34:20

Az első pár komment nem a lényegre utal sztem, a többit nem érek rá elolvasni. (MAjd ha kiteregettem (HOVA??) meg porszívtam, ilyesmi. Addig okoskodok, ha volt már, bocs:
Hol írja a pószter azt, hogy amikor meg akarta szüntetni a számláját, az hogy volt? Én anno az erstétől menekültem (amíg postabank volt, jó volt, majd kaka lett), és 2 vagy 3 lépcsőben ment az ügy. MIvel a számlád szinte sose nullás, vagy van rajta pár ft vagy pár ft hiányod van a mindenféle számlavezetés meg hasonlók miatt, vagy be kell fizetned pár ft-ot vagy visszakapsz. Ennek az átfutása minimum 1 de inkább 2 hónap (mondjuk ezt sem értem, miért), de ott helyben nekem sem szüntették meg. Még vagy 2x bementem, mire sikerült rendezni, én hívogattam őket meg zaklattam, h ugyan, szűnjenek már meg.
Jelen esetben kapott papírt a pószter a megszűnésről, nullás számláról, elbocsájtó szép üzenet van-e? Ha igen, akkor jogos a felháb, ha nem, akkor is, mert utáljuk a szenya bankokat, de akkor ő is hibás volt, h nem nézett jobban utána. Egy bank nem csókolommal köszön el, hanem egy rakat papírral.
NA, megyek a dolgomra, csak ez kikívánkozott.

neet 2010.09.17. 16:39:54

Ja, ezzel arra akartam utalni, h lehet, h nem is futott le a kilépése még, mert valami apróbetűst még nem írt alá, és meg sem kapta azt, amiről most azt hiszi, h kkidobta.
1. kapott-e?
2. ha igen, kidobta-e?
3. van-e jobb vagy jó bank Magyarországon?
4. csak én hiszem-e, hogy mind sóher, és csak addig vagy ügyfél, amíg fizetsz? hogy van ez? kölcsönadja az ernyőjét, amikor süt a nap, és visszakéri, amikor esik? lásd hitelek.

norbert79 2010.09.17. 16:42:40

Annyit megsúgok mindenkinek, ezeket a szemét trükköket nemcsak az OTP csinálja, van bőven nagyon sok másik, elég ismert cég is.

Gyuszk 2010.09.17. 20:59:22

Bocs, de minden ilyen papírt megőrzünk, főleg bankosat. Meg kell tanulni "tisztelni" az iratokat. Egy bank, akinek van x millió ügyfele, nem fogja a kezedet fogni és a szádba magyarázni mindent. Főleg, hogy nagyrészt számítógépes szoftverek menedzselik az ilyesmit. Ne hogy azt hidd hogy valaki vörösre vált arccal, feldúltan elsétált a postára a te kis leveleddel, hogy fizessél. Jobbulást.

glad az egyetlen 2010.09.17. 23:33:45

Az OTP az tipikusan az a ban ahol nem tudja a jobb kéz mit csinál a bal.
Van egy folyószámlám és egy hitelkártyám náluk (ami a folyószámla adatok alapján nyitottak).
Cím változás volt bejelentettem, de a hitelkártya papírok továbbra is régi címre mentek, újra be kellett menni.

Másik esetben a hitelkártya éves újra bírálatnál értékeltek le. A probléma az volt hogy valamilyen uton-módon képtelenek voltak ránézni a szintén OTP-s folyószámlámra.

glad az egyetlen 2010.09.17. 23:49:43

Mondjuk simán kinézem, hogy tényleg nem lett megszüntetve a számla.

persze elhiszem, hogy te odaléptél az ügyintézőhöz hogy ezt akarod.
Erre elindította az odavezető procedúrát, mint pénzt átutal, kártya megszüntet aztán simán elfelejtette befejezni, te pedig nem vetted észre (nem dolgod).

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.09.18. 13:30:38

"azok a papírok bizonyítanák, amiknek nyilván már nem vagyok birtokában..."

Gondolom 1327. leszek azok sorában, akik rámutatnak, hogy az ilyen papírokat meg kell őrizni. Sőt, amikor megkapja őket az ember, akkor nem árt elolvasni őket, hogy biztosak legyünk, azt írja, amit mi kértünk a banktól.

Ami persze nem menti "kedvenc" bankunkat.

elwood 2010.09.18. 18:16:15

szily nem szólt szegény Földes Andrásnak, hogy ha ideposztol akkor nem csak az OTP lesz szétszedve

Skyline/nana szusz 2010.09.18. 22:38:59

Amennyiben a számla nem kerül megszüntetésre, természetesen a havi számlavezetési díjak levonásra kerülnek a számlán (mínuszba) így tovább kamatozik, mert effektíve a bank pénzét használod, ha nem érkezik rá jövedelem elveszíted a kedvezményeket a számlavezetéshez, így eleve drágább a számla, folyószámla kivonatot nem kapsz ha nincs pénzmozgás a számlán, csak évente egyszer, de azt sem fogod megnézni, ha elérted az engedményezési összeget akkor átadják az OTP Faktoringnak behajtásra, tehát ha nem használod a számlát szüntesd meg ha nem akarod slattyogj be minden hónapban és fizess számlavezetési díjat. amennyiben bármilyen hitel kapcsolódik a számlához nem lehet megszüntetni.. egyéb OTP kérdésre is szívesen válaszolok

zellerlevél 2010.09.20. 07:40:21

Hogy ez milyen ismerős... a különbség az, hogy mi a lépést 10 éve tettük meg, és hogy kiadták az igazolást a megszűnt bankszámláról. Mégis kifizették róla pár számlánkat, és grátisz még lemondták az új bankban beadott beszedési megbízásainkat! A szolgáltatók egy része meg el is fogadta...

Az OTP-vel kapcsolatban egyetlen egy jó lépés van: olyan messzire elkerülni, amilyen messze csak lehet.
süti beállítások módosítása