Tékozló Homár

Elhajtja a terhes ügyfelet a Groupama

2010.10.14. 13:32 | jackyll | 169 komment

Edina nem igazán érti, hogyan változtathatják meg lakáshitel-biztosítását tudta és értesítése nélkül, visszamenőleg, pusztán azért, mert a Groupama megvette az OTP Garanciát:

Egy lakáshitelhez kapcsolódó biztosítást kötöttem a Groupama Garancia Biztosítóval. A biztosítás lényege abban állt, hogy amennyiben 30 napon túl keresőképtelen lennék, vagy elveszíteném a munkám, átvállalnák a lakáshitel fizetését.  Az életünk szerencsés fordulatot vett, kiderült, hogy kisbabát várok, azonban veszélyeztetett terhesként itthon kellett maradnom. Nem kell mondanom, a 60%-os táppénz nem egyenlő a teljes fizetéssel, így nagyon örültem, hogy már korábban biztosítást kötöttem. Miután átolvastuk a biztosító által küldött „Általános  és különös biztosítási feltételek”-et, biztos voltam benne, hogy átvállalják a lakáshitelt, mivel a veszélyeztetett terhesség egyik kizárásnak sem felelt meg.

Levélváltások, illetve telefonos egyeztetés után megkaptam az elutasító határozatukat, melyben egy olyan pontra hivatkoztak, amely nem szerepelt a birtokomban levő „Általános  és különös biztosítási feltételek” –ben (a biztosító anyasággal összefüggő keresőképtelenséget említett, míg az én nyomtatványomban ugyanezen pont alatt gyermekápolási táppénz szerepel).

Nem értettem a dolgot, hiszen nem szerepelt az anyaság szó az én dokumentumomban. Ismét fellebbeztem, amiben felszólítottam őket a mielőbbi kárrendezésre is. Mivel ezen a fórumon olvassák a panaszomat, nem meglepő,  hogy újra elutasították a kérelmemet és mellékeltek egy új „Általános  és különös biztosítási feltételek” elnevezésű nyomtatványt, amelyben a korábban emlegetett pont alatt már szerepel  a terhesség miatti keresőképtelenség.

Számomra egyszerűen elképesztő, hogy egy már korábban megkötött szerződés feltételét egyoldalúan és a tudomásomra hozás nélkül módosítják. Arra meg tényleg nem tudok mit mondani, hogy én a Groupamával kötöttem szerződést, ebben a legújabb nyomtatványban pedig az OTP Garancia Biztosító szerepel. Nem tudom, milyen kapcsolat van a két cég között, őszintén szólva nem is érdekel, de kizárt, hogy legalább egy levélben nem kellett volna értesíteniük, hogy megváltoztak a biztosítási feltételek és kizárások, illetve már egy másik biztosítóval állok kapcsolatban.

A levelükben egyébként felajánlották, hogy forduljak a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez, amit ezek után biztosan meg is fogok tenni.
 
Üdv: Edina

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlulírottFentemlített 2010.10.14. 13:36:33

Az ember szabadidejében mindig olvasgassa az aktuális ASZF-eket?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.10.14. 13:37:59

bizony. PSZÁF -hez kellett volna fordulni rögtön, nem a homárhoz ;)

lukit 2010.10.14. 13:38:33

Sajnos ez van. Benne van ugyenebben a ÁSZF-ben, hogy bármikor megváltoztathatják az ÁSZF-et. Ha nem tetszik egy változtatás, akkor asszem fel lehet bontani a szerződést (pl így lehet hűségnyilatkozat alól kibújni).

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.10.14. 13:39:14

valamint LOL
POSZTCUNAMI :D :D :D

Manci néni, a szomszéd 2010.10.14. 13:39:27

A biztosító nem azért van gyerekek, hogy fizessen. Azért van, hogy te fizessél nekik!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 13:39:33

Hát gyerekek, ez a homár már nem az a homár.

kamalduli (törölt) 2010.10.14. 13:41:37

A Grupamát megvette az OTP Garancia, így lett a neve Grupama-Garancia. Orbán Viktor miniszterelnök egyik nem éppen oligarcha barátjának, Csányi Sándornak az érdekeltségébe tartozik.

movhu 2010.10.14. 13:43:41

Utálok minden biztosítót, gyakorlatilag még nem volt olyan, hogy minden zökkenőmentesen ment volna.
De azért úgy gondlom, hogy a terhességnek nem feltétlenül kell beleférnie egy ilyen biztosításba. Baleset, rokkantság, munkanélküliség, ezek előre nem látható események, de egy terhesség? Én úgy látom, hogy ez kifejezetten direkt gyerek volt, azért nehogy már ezt gondoljuk, hogy ilyenkor rögtön a biztosítónak kell fizetnie.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.10.14. 13:45:01

@kamalduli: fordítva, a Groupama vette meg az OTP Garanciát.

karosszékely 2010.10.14. 13:45:15

Jól van, látom már volt, hogy posztcunami, nekem nem kell már beírni.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.14. 13:48:02

Itt valami nem stimmel.
Hetek óta nem volt ennyi poszt.

Csigorin 2010.10.14. 13:48:22

Minden biztosito geci.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.14. 13:52:50

Na végre, megint egy szoptatós poszt!

yippyupp 2010.10.14. 13:54:20

akkor sexcén, belesündörögtek a számításomba

Frucsasz 2010.10.14. 13:54:37

Jackyll azt írja: " a Groupama megvette az OTP Garanciát".
A posztoló azt írja: "Groupamával kötöttem szerződést, ebben a legújabb nyomtatványban pedig az OTP Garancia Biztosító szerepel" Vagyis az OTP vette meg a Groupamát. Na most akkor, ki kivel van, ki kitt vett meg? Erről miért nem értesítették a posztolót?

Az meg már rég rossz, ha maga a biztosító ajánlja fel, hogy fordulj a pszáf-hez....

Macskond 2010.10.14. 13:55:59

A Groupama vette meg az OTP Garanciát.
És ezt a posztot is biztosan fogják olvasni amúgy. ;-)
Amúgy ez már bizti "jogi fórumos dolog lesz".
Csapj minél nagyobb zajt körülötte, lehet rájuk hatni ilyen módszerrel. :-)
Ja és a te példányodat az ASZF-ből jó alaposan tedd el erre a zajkeltős esetre!

É2I 2010.10.14. 13:56:42

Úgy van PSZÁF, de ha bele van biggyesztve, hogy ők bármikor megváltoztatják az ászf-t és azt kifüggesztéssel közlik, buktad. Sajnos szart se ér a törvényeink nagy hányada.

Javaslom fizesd be őket Horálkyhoz, ő majd megijeszti őket jól. Úgy hogy vagy beszarnak, vagy fizetnek. Ha az előbbi lesz, javaslom vigyél fényképezőgépet.

Frucsasz 2010.10.14. 13:56:57

most jó sokat kell kommentelni, mert amíg nem érjük el a 700 feletti kommentszámot, nem adnak újabb posztot...

Amúgy azért valóban, a terhesség nem betegség. Az egy előre tervezett dolog (többnyire), ami neked jó. Az ugyan nem jó, hogy veszélyeztetett vagy, de az túlzás, hogy ezért fizesse a biztosító a hiteledet...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.14. 13:59:16

Az volt már, hogy az OTP megvette a Garanciát?

É2I 2010.10.14. 13:59:38

@Frucsasz: Minden szolgáltatónak elő van írva, hogy panasz esetén a válasz levélben fel kell tüntetni a felügyeleti szervet és elérhetőségét.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 14:02:43

Itt kérdezné meg egy nőismerősöm, hogy a kedves anyuka nem volt-e ott, amikor összehozták azt a gyereket? Ha ott volt, nem gondolkodott-e előtte?

Xmas 2010.10.14. 14:06:23

Ha az ember lakáshitelt vesz fel, meg szocpolt, és emiatt tervezi, hogy lesz gyereke, akkor egyértelmű, hogy nem a biztosító fogja helyette fizetni a díjat.

Tudod, a terhesség nem azt jelenti, hogy nem kell fizetni...

Fuxika 2010.10.14. 14:09:12

Hát, tudom, hogy posztolót nem ér rögtön, de nagy egy marha barom állat, aki szerint az anyasággal összefüggő keresőképtelenség és a veszélyeztetett terhességgel kapcsolatos táppénz két külön dolog. Ha nem lenne terhes, nem lehetne veszélyeztetett terhes. Ha nem lenne terhes, nem lehetne anya. Szerintem egyébként férfiaknál is biztos kizáró ok az anyasággal összefüggő keresőképtelenség.
Szerintem itt most azon megy a harc, hogy egy érthetően és magyarul megfogalmazott részlet van a feltételekben, amit viszont éppen a köcsög francia biztosító barom ügyfele próbál kiforgatni. Bizonyára ezek után majd még nehezebben olvasható szövegezésben lesz sokkal bonyolultabban megfogalmazva az, hogy vazze ha terhes vagy, vagy kismama, akkor az beletartozik a feltételek szerinti kizárások közé.
Mindig szapulja itt is a sok jött ment (németül Komm ment) elő, hogy áttekinhetetlen meg ilyesmi a legtöbb feltételszöveg. Amikor meg viszonylag értelmesen megfogalmazva van körülírva egy állapot, akkor meg kurva biztosítóznak. Na azért ezt se kéne szerintem.
Egyébként nyílvánvalóan a fogantatástól a születésen át az otthonmaradásig (GYES, GYED) tartó időszakra gondoltak azok az okosok is, akik kitalálták ezt a terméket. Ami logikus is, hogy kizárásra kerül, mert különben az összes csakládalapítást tervező igy venne fel hitelt. De ez nem a Média Markt, itt csak a posztoló hülye.
És aki mást mond szerintem az is.
Inkább arról írnának itt, hogy a sok államosítás merre fog továbbfolyni. Nyílván jönnek majd a szennyezett talajú régi bőr, cipőüzemek, a konzervgyárak, a festéküzemek, a galvanizáló üzemek, a régi öntödék, a szénerőművek. Logikus, hiszen, államosítják, pikk-pakk meglesz az 10.000 új munkahely. Az hogy ennyi régi megszünik? Hát nem mondták, hogy nem fognak ezért 10 kilót megszüntetni.
Már az előző havi béredből levont magánpénztári lové sem ment a számládra. Ez nem zavar senkit?
És aki befizetett rá még külön extra összeget, azt is becsapják majd a közösbe.
Azt hiszem ez a forradalom megint csak a narancsfa tulajdonosoknak lesz jó, meg esetleg a tulipános fan-fanon felnőtt szegfűvezőknek.
A forgatókönyv meg nyílvánvaló: a többséggel kinyírni a többi politikust, aztán majd 7 év múlva a gazdaságosan nem üzemeltethető államosított cégeket a haveroknak privatizálni. És mennyi bevétel lesz ebből papíron, és milyen megtakarítás!
Attól, hogy narancsba borultak a pálmafák, attól még nincs itt a kánaán.

Rosszindulatú Vászka 2010.10.14. 14:14:20

A poszttoló nem okos. Még a sztornóbiztosítokba is ki van zárva a terhesség mindenhol. Tuti bukta a hirig.

movhu 2010.10.14. 14:15:06

Ennyi erővel egy nő vesz egy házat 0 önrésszel, felvesz még egy rakás személyi hitelt, mindegyikre köt biztosítást, és ezek után nincs más dolga, mint folyamatosan szülni, mert a biztosító majd fizet helyette, hiszen a terhesség/gyes/terhesség kör simán elhúzható a hitel végéig. Sőt! Nem kell csak 5 éve futamidejű hiteleket felvenni, és 2 gyerek után ki is fizette a biztosító.

A poszt eltévedt, mert az biztos, hogy ez nem Homár ügy.

Rejtélyes 2010.10.14. 14:24:00

@movhu: egy szó elkerülte a figyelmedet: a VESZÉLYEZTETETT terhesség nem ugyanaz, mint a sima... A simával akár szülés előtti hétig lehet dolgozni...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.14. 14:25:04

Megdöbbentő dolgot fogok most közölni.
Van új poszt.

anarch 2010.10.14. 14:26:07

@Fuxika: Terhesség alatt lehet dolgozni, csak a végén marad otthon. Veszélyeztetett terhesség alatt pedig már az elejétől nem dolgozhat, nem ugyanaz. Szerintem nem tervezte, hogy veszélyeztetett terhes legyen, mint ahogy pl. azt sem tervezi hogy elüti egy autó vagy kirúgják a munkahelyéről, ezért van ez a biztosítás.

Fuxika 2010.10.14. 14:30:07

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Látod, amióta Viktor a Király, megszünt minden fogyasztói probléma is, azért nincs poszt.
Ez már a posztok utáni időszak kezdete. Ez a poszt poszt.

movhu 2010.10.14. 14:36:11

@Rejtélyes: A terhesség egy választható opció az életben, amiben létezik egy olyan kockázat, hogy az ember rögtön nem tud dolgozni.
A halálos betegség nem kérdez, hogy jöhet-e, mint ahogyan az autó is bármikor elüthet, vagy kirúghat a munkaadód. Ez váratlan helyzet.
Még a biztosítókkal szemben érzett ellenszenvem ellenére is azt kell mondjam, hogy a terhesség bármilyen formája alatt a biztosítón követelni a lakásrészlet fizetését hülyeség.

movhu 2010.10.14. 14:38:10

@anarch: A terhességet tervezte, a többi ennek a következménye.

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy ma nagy divat a nem túl jól fizető, esetleg még problémás munkahelyről a "veszélyeztetett terhes" státuszba menekülni.)

Gastroger 2010.10.14. 14:40:10

Én már itt nem értem:
"A biztosítás lényege abban állt, hogy amennyiben 30 napon túl keresőképtelen lennék, vagy elveszíteném a munkám, átvállalnák a lakáshitel fizetését."
(itt most jön a gyerektéma, de akár írhatta volna, hogy a férjének megvonták a prémiumot is).
Állását elveszítette? Nem.
Keresőképtelen lett? Nem: Mivel kap táppénzt, és az állása is megmaradt. (Keresetének 60% kapja mint táppénz, ha nem lenne veszélyeztetett, akkor meg a GYES, vagy GYED mellé szeretné, ha 3 évig fizetne a biztosító?)
Tehát ha van 3 gyerekem, vagy egy már elment. Meg súlyos devizahitelem. Akkor a negyedik - aki 3 után illetve az 1 vetélés után veszélyeztetett az fog engem kihúzni a csávából, mert a biztosító fizet??
Én ezt nem értem.

Persze, ha benn van az ASZF-ben, hogy táppénz esetén is jár, akkor ok, akkor én beszélek hülyeségeket. De mondjuk itt az anyaságba kötöttek bele, akkor elég egyértelmű, csak a táppénzre kell hivatkozni.

cson 2010.10.14. 14:42:22

Magyarországon két (na jó, három) biztosítóval szabad szerződést kötni.
És a Groupama nincs köztük.

P75 2010.10.14. 14:43:30

@movhu: á, elég egy terhesség is, ha 9 hónapos futamidőre veszi fel a hitelt :-)

P75 2010.10.14. 14:45:14

@Rejtélyes: na jó, ezt hagyjuk... Ahhoz, h veszélyeztetett terhes legyél, elég egy igazolás a - választott magán - szülészedtől, ami alapján a háziorvos már ki is ír betegállományba.

Hiperlajhár 2010.10.14. 14:45:48

Hehehe... Hülye magyar! Szűljél utódokat! Mindenképp Te fizetsz! A "biztosító" jelentése az, hogy önmagukat biztosítják - ellened.....

P75 2010.10.14. 14:46:57

@Gastroger: keresőképtelenség=táppénz

movhu 2010.10.14. 14:47:47

Ugye azt senki sem tartja normálisnak, hogy ma a magyar várandós nők több mint fele veszélyeztetett terhes?

majomkutya 2010.10.14. 14:49:55

Kedves Edina!

Ha Pszáf-hoz fordulsz ajánlom figyelmedbe a következőket (a panaszod indoklásához):
A 2004/113/EK Irányelv, mely Magyarországon EU-konform módon beépítésre került a nemzeti szabályozásba (megtalálod az egészet a neten) kimondja, hogy "legkésőbb 2007. december 21. után kötött valamennyi új biztosítási szerződésben a biztosítási díjak és juttatások számításában a nemi hovatartozás tényezőként történő számbavétele az egyének biztosítási díjaiban és juttatásaiban nem eredményez különbséget." Ugyanakkor az irányelv tartalmaz egy lehetőséget tagállami kivétel („opt out”) bevezetésére. E szerint indokolt esetben és arányos mértékben a tagállamok lehetővé tehetik a biztosításmatematikai és statisztikai adatokkal alátámasztott, nemek szerint különbségtétel alkalmazását a díjképzésnél (KIVÉTEL: TERHESSÉG ÉS ANYASÁG ESETÉben nem lehet tagállami kivétellel sem különbséget tenni).
A veszélyeztetett terhesség esetedben nyilvánvalóan keresőképtelenség (nem véletlen lettél jogosult a táppénzre), és mint ilyen, biztosítási esemény. Ezért a biztosító szerintem köteles a részedre teljesíteni.
Ha nem jutsz velük dűlőre javaslom a egy hozzáértő ügyvéd és az Egyenlő Bánásmód Hatóság (www.ebh.hu) fölkeresését!

Üdv: Egy joghallgató, aki biztosításból írta a szakdolgozatát.

tanmedve 2010.10.14. 14:54:37

@movhu: De ez pontosan egy homár ügy!! Ugyanis az eredeti szabályzat mint ez a posztból kiderül csak a gyermekápolási táppénzt zárta ki, a szülés előttit nem. Majd a biztosító valamelyik agytrösztje rájött hogy van olyan is hogy szülés előtt tápénzre megy a kuncsaft és önkényesen megváltoztatták a szabályzatot. Ráadásul a posztoló nem azért keresőképtelen mert terhes hanem azért mert veszélyeztetett, amit szintén nem zárt ki az eredeti szabályzat.Szóval pontosan az a helyzet hogy a biztosító keményen elb...tt valmit majd utólag ki akar bújni a következmények alól. Ami nem szerepel tételesen a megkötéskor a szabályzatban az nincs kizárva, ha tetszik ha nem a biztosítónak fizetni kellene. Hosszú időt dolgoztam biztosítónál tudom hogy az ilyen vitákat mindíg megnyerte a kuncsaft ha elég szívós volt
Azzal a szabályzattal kell az asztalra csapni amit a szerződés megkötésekor adtak

Gastroger 2010.10.14. 14:57:04

@P75: jajó, akkor én vagyok a hülye. :)
Még egy kérdés. Ha a feleség elmegy táppénzre, akkor a biztosító átvállálja a teljes hiteltörlesztést?

É2I 2010.10.14. 14:58:10

@Fuxika: Szeressük az offot, szeressük de szerintem ezt egy fidesz fikázó blogon dobd be. Van a Zindex főoldalán épp elég, ott még tapsolnának is neked.

movhu 2010.10.14. 14:59:29

@majomkutya: Menjél vissza még tanulni :)
Az a szabályozás pont a díjakról, költségekről szól, azaz nem lehet valakire plusz díjat sózni azért, mert éppen terhes vagy anya. Ilyen lehet pl. az, hogy nem kérhet valakitől többet egy biztosító egészségbiztosításra csak azért, mert ő terhes.
De ugyanez nem jelenti azt, hogy nem zárhatja ki bizonyos esetekben azt, hogy szolgáltatást nyújt. Ilyen módon pl. szinte minden utazási biztosítást nyújtó cég kizárja, hogy a terhesség utolsó időszakában külföldre utazó terhes nő szülési költségeit fedezi. Különben mindenki menne a frissen megkötött néhány százforintos biztosítással nyugatra szülni a magyar viszonyok helyett.

@tanmedve:
Mielőtt nagyon az asztalra csapnánk vele nem árt, ha egy gyakorlott jogász is elolvassa, hogy ő nem lát-e mást a sorok között.

tanmedve 2010.10.14. 15:01:57

@Gastroger: Ha biztosító volt olyan marha hogy ezt a lehetőséget nem zárta ki akkor igen.
Épp ez a lényeg a postban hogy valaki aki a biztosító szabályzatát írta pontatlanul fogalmazott, majd amikor rájöttek megváltoztatták. Csakhogy a posztoló szerződése még az eredeti alapján keletkezett

gerywood 2010.10.14. 15:02:19

Hi majomkutyának bizony igaza van. Korábbi posztolóknak üzenem, az anyaság és a terhesség két nagyon különböző dolog. Anya ugyanis a magyar jog szerint csak a gyermek megszületése után(!) leszel. Előtte terhes vagy. Esetleg sokaknak. Ha veszélyeztetés miatt keresőképtelen vagy és kapsz táppénzt, akkor hót lényegtelen, hogy a terhességre vagy a villamostól elszenvedett sérülésekre tekintettel kapod azt. Ha egészséges terhes, akkor dolgozgat, kapálgat amíg a gyerek meg nem akar születni, és dől hozzá a hatalmas fizetése, azaz ekkor természetesen nem szenved biztosítási eseményt.
És még egy megjegyzés: igenis a terhesség lehet váratlan nem betervezett esemény :-).

London2010 2010.10.14. 15:02:56

Szamomra az az elkepeszto hogy legyen akar bank akar biztosito az magyarorszagon gondol egyet es egyoldaluan barmit megvaltoztathat a szerzodesben...ha meg nem tetszik menj mashova

mondok egy tortenetet: 3 eve kotottem kulfoldon egy bankkal szamlavezetesi szerzodest,a szamla csomag azota megszunk,korszerusitettek (ezt szeretik mondani) de a lenyeg hogy az uj csomagok dragabbak mint a 3 eve megkotott....na szoval ezt amit megkotottem 3 eve,nem modositottak,nem szuntettek meg,nem alakitottak at.....ervenyes
Igaz minden alkalommal probaljak hogy kossek ujat,de ha nem akarom akkor marad
a regi

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 15:03:29

"És még egy megjegyzés: igenis a terhesség lehet váratlan nem betervezett esemény :-). "

Jah, a hülye nőknél.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.10.14. 15:04:26

Kezdve az elején: táppénz esetén a választott biztosítási összeg fele jár, de az viszont mindenképp megillet.

Frucsasz 2010.10.14. 15:05:47

@majomkutya: én nem vagyok szakértő, de szerintem ez így nettó hülyeség. 1. Amit idéztél, az a díjképzésről szól. A díjfizetésben nem tettek vele kivételt, nem diszkriminálták. Nem kell többet fizetnie, amiért terhes. (Se kevesebbet.)
2. Lakáshitelnél az emberek 90%-ának kell biztosítást kötnie. Ebben benne van nem csak az életbiztosítás, hanem a keresőképtelenség és a munkanélküliség esete is. (a bank érdeke, hogy bejöjjön neki a törlesztőrészlet, akárhonnan) Ha a veszélyeztetett terhesség keresőképtelenség lenne (de nem az, hiszen dolgozhatna, csak nem AJÁNLOTT, mert esetleg veszélyezteti a babát vagy önmagát), akkor szerinted hányan vennének fel lakáshitelt biztosítással, rövid futamidőre, hogy aztán pár terhesség alatt a biztosító fizesse ki helyettük? Ha ez így megállná a helyét, az elmúlt években már pár ezer kismama biztos kijátszotta volna. Az, hogy nem tették, nem véletlen.

ArGa 2010.10.14. 15:06:38

Nem értem... nem okozott örömöt az ELSŐ szó leírása, mégis mindenki ezt írja...
Ha örömet okoz miért nem otthon a wordbe teszi?

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.10.14. 15:09:20

@Fuxika: és mindebből kihozzuk, hogy fúj Fidesz. Hát gratulálok. Szavazz a szocikra ha ennyire szereted őket.

tanmedve 2010.10.14. 15:09:26

@movhu: Hivatkozni a sorok közti gondolatra nem lehet.Egy keresőképtelenség esetére kötött biztosítás arra a keresőképtelen egyszerűben táppénzes időszakra nem vonatkozik amit a szabályzat kizár. Mégpedig az a szabályzat ami érvényes volt a szerződés megkötésekor Az utólagos szabályzat módosítás a leggyakoribb eszköze a biztosítónak a kuncsaft lerázására. Nekem egy ingatlan biztosításom nem akart fizetni amikor a felhőszakadás kiöntött a lakásból arra hivatkozvahogy benne van a szabályzatba hogy talajfelszín alatti lakásra nem fizetnek. Na most a lakás hegyoldalnak támaszkodott. Kérdeztem ez hol van a szabályzatban. Mutatták a két éve módosított szabályzatot Én elővettem azt amit kaptam öt évvel korábban a szerződéskötéskor. Abban persze nem volt ilyen kitétel. Nem húzom az időt fizettek

labi 2010.10.14. 15:12:14

Nos, hát szép lenne, ha terhességgel "meg lehetne úszni" a hitelek fizetését.

Ha találtok olyan biztosítót amelyik ezt bevállalja azonnal szoljatok, asszony még 10-15 évig tuti termékeny, vesszük fel a nevére a nagy hiteleket 10 évre, aztán dugunk mint a nyulak és élünk mint hal a vízben. :)
Veszélyeztetett státuszt meg nem nehéz 30 felett megszerezni. Mondjuk alatta sem...

tanmedve 2010.10.14. 15:14:34

@tanmedve: És mégegy apróság: Az hogy "anyasághoz kötődő" klasszikusan biztosítós megfogalmazás. Ezzel az indokkal a terhesség alatt kialakult összes betegségből, balesetből származó eseményt megpróbálhatja lerázni
Az ilyen fogalmazásokon tudnak a jogászok jó hosszan rugózni

Jarod1 2010.10.14. 15:15:06

Ez a legnagyobb tróger biztosítók piacán
lakásbiztosítás folyamán kerültem hozzájuk
pofátlanull magas áraik volt mint utóbb kiderült és másikhoz mentem.

Csak Norris 2010.10.14. 15:17:22

@movhu: Egy terhesség szándékos, de szándékosan veszélyeztetett?

tanmedve 2010.10.14. 15:17:52

@labi: Ha találsz ilyen biztosítót edd is meg. posztban szereplő biztosító ott hibázott hogy nem gondolt arra hogy keresőképtelen lehet egy terhes nő is.
Amúgy ha a doki a keresőképtelenség okaként nem a terhességet jelöli meg vita sincs

Csak Norris 2010.10.14. 15:19:20

@Mitzah: Te meg húzz már a francba a hülye agresszív reklámoddal...

tanmedve 2010.10.14. 15:20:15

@tanmedve@tanmedve: Tedd meg... bocs ragad a billentyűm

majomkutya 2010.10.14. 15:22:38

MOVHU és FRUCSASZ!
Szerintem nem nekem kell visszamenni az iskolába tanulni, hanek nektek lenne ajánlatos visszatérni az általános iskolába, ahol megtanítanak a szövegértésre!

Az irányelv ugyanis nemcsak díjképzéről, hanem a juttatásokról is rendelkezik.
Idézet az irányelvből: "biztosítási szerződésben a biztosítási díjak és juttatások számításában a nemi hovatartozás tényezőként történő számbavétele az egyének biztosítási díjaiban és JUTTATÁSAIBAN nem eredményez különbséget." Szerintem a biztosítási juttatás nem a fogyasztó által a biztosítónak fizetett biztosítási díj (hiszen azt biztosítási díj meghatározással tartalmazza az irányelv), hanem a biztosító által a fogyasztó részére teljesített szolgáltatás (biztosítási juttatás). A tagállami kivétel alóli kivétel pedig az anyaság és terhesség esete, melyeket a szabályozás szerint a kockázatviselés köréből kizárni nem lehet.
Másrészt a TB a táppénzt pedig véleményem szerint nem adja abban az esetben, ha "nem ajánlott dolgozni", hanem azt csak abban az esetben adja, amikor az illető keresőképtelen, amire pedig kimondottan vonatkozik a biztosítás. Szóval szerintem az ügy nyerhető.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.14. 15:22:54

@ArGa:
Mert a word helyesírás-ellenőrzője kapásból kijavítja "második"-ra.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.10.14. 15:27:30

en ezt nem is ertem. minden terhes no vegyen fel hitelt, mire lejar a gyes meg a tp addig meg szepen visszafizeti a biztosito a penzt. normalis a posztolo kulonben?

Tomasz_a_gozmozdony 2010.10.14. 15:30:36

amugy ha jolemlekszem az is bennevan ebben a groupamas biztositasi szerzodesben, hogy ha onhibajan kivul all be a keresokeptelenseg, az minosul "karesemenynek". gyereket vallalni meg nemlehet onhiban kivul.

majomkutya 2010.10.14. 15:32:48

@Tomasz_a_gozmozdony: Csak azt felejti el mindenki, hogy az ilyen biztosítások (munkanélküliség, keresőképtelenség, stb.) jellenzően 6-12 hónapig teljesítenek havonta bizonyos összeget, tehát nem működik, hogy a biztosító fizesse ki évekig a hitelt.

hegyilany 2010.10.14. 15:34:05

@enamel: Meg akik már nagyon régen próbálkoznak és pont most jön össze. Okoska. :)

movhu 2010.10.14. 15:39:11

@majomkutya:
"Másrészt a TB a táppénzt pedig véleményem szerint nem adja abban az esetben, ha "nem ajánlott dolgozni", hanem azt csak abban az esetben adja, amikor az illető keresőképtelen"

Elméletben igen, a gyakorlatban meg nem mesélem el, hogy hogyan lehet bárki pillanatok alatt veszélyeztetett terhes, miközben kutya baja. Igaz, ez az alapkérdést nem érinti, ez egy másik probléma, csak szerencsére nem akkora, mint a rokkantnyugdíjasok száma.

A 2004/113/EK irányelv

eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2004:373:0037:0043:HU:PDF

szerint én az általad említett kitételt nem találom.
De döntse ezt el a bíróság majd, itt úgy sem jutunk megegyezésre.

Én inkább úgy fogalmazok, hogy "az én véleményem szerint az, hogy a biztosító fizesse helyettem a lakástörlesztő részelteket a terhesség alatt egyszerűen baromság"
Magamról annyit, hogy férfi vagyok, van lakáshitelem és 3 gyerekem. Tehát azért látom a dolgot arról az oldalról, ahol kell. De eszembe nem jutna a következő gyereknél, hogy ilyenekkel zaklassam a biztosítót.

impetus_ 2010.10.14. 15:41:46

Mielőtt mindenki elszaladna hitelt felvenni... :) A mi biztosításunkban pl. benne van, hogy egy jogcímre max. hányszor fizetnek. (Nálunk ez azt hiszem 6 hónap/jogcím egy 20 éves hitelnél...)

repgépszerelő 2010.10.14. 15:47:24

Egy nagyon jó barátom a Groupama igazgatóságán dolgozik,vezető!
Természetesen,itt nem áll módomban a nevét leirni.
Ő elmondta:a biztositója intézményesitett csalást csinál!
Nem veszik figyelembe a jogerős birósági pereket,végzéseket.
Meg kell várniuk az inkasszót,és akkor sem fizetnek nagy ügyekben,egyszerűen a behajtó leemeli a számlájukról a pénzt.
Ennek borzasztó egyszerű oka van.A jegybanki alapkamat 5%,a béka segge alatt,ők a pénzt kb 20%amatoztatják!!
Ez nem vicc,ez köztudott a vezetőség körében,persze az egyszerű ügyfél ebből semmit sem tud!!

SENKI NE KÖSSÖN LAKÁS,CASCÓ,STB VAGYONBIZTOSITÁST A GROUPAMÁNÁL,MERT SZÁNDÉKOSAN ÁTVERIK AZ ÜGYFELEKET!!!

A kötelező az más,abba az ügyfél beleszarik,hogy éli meg a kárrendezést a károsult,csak occsó legyen!

P75 2010.10.14. 15:47:25

@Gastroger: passz, gondolom, ezt biztosítója válogatja, de ezek szerint ha 30 napot meghaladóan táppénzen van, akkor igen.

majomkutya 2010.10.14. 15:52:06

@movhu: Az általad linkelt PDF 5. oldalán találod. Közelebbről: 5. cikk (3) bekezdés.
Az, hogy menyire könnyű bizonyos trükkökkel, praktikákkal megszerezni táppénzt, vagy veszélyeztetett státust, az ebben az ügyeben lényegtelen, mert sem az EK irányelv, sem a jog nem abszurdisztán korrupt, sógor-koma, stb. viszonyait veszi alapul.

PR_fact 2010.10.14. 15:52:26

@Xmas: "Tudod, a terhesség nem azt jelenti, hogy nem kell fizetni..."

Terhesség és terhesség között különbségek vannak.
A veszélyeztetett terhesség nem átlagos terhesség nem is túl gyakori. A normál terhesség alatt lehet munkát végezni azaz lakáshitelt törleszteni míg a veszélyeztetett terhesség alatt a fekvésen kívül mást alig lehet csinálni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 15:56:14

@PR_fact: Abból lesz ám a fasza ember. Aki már a kimászása előtt is megnyomorított egy másikat.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.14. 16:01:43

Meg kell mondanom, én különösen szoptatás alatt érzem magamat veszélyeztetve.
Még szerencse, hogy nincs hitelem.

Csak Norris 2010.10.14. 16:02:13

@enamel: Te meg nyomorék és agyhalott vagy. Akiben van empátia az tudja hogy miért kaptad....

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 16:06:08

@Desmond77: Te meg egy idióta picsa. Remélem csinálsz vagy 26 nyomorék porontyot. Ne aggódj miattuk, majd én, meg a társadalom többi része eltartjuk őket életük végéig, te meg a te életed végéig dögölhetsz otthon segélyen, csak a lábad kell széttenni.

labi 2010.10.14. 16:07:22

@repgépszerelő: "jogerős birósági pereket"

Jogerős per?
Ma is tanultunk valamit... :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 16:08:01

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Szoktál rá biztosítást kötni? Vagy mi garantálja, hogy nem esik bajod közben?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.10.14. 16:09:05

@Frucsasz: "...Az meg már rég rossz, ha maga a biztosító ajánlja fel, hogy fordulj a pszáf-hez.... "
az nem olyan biztos. Lehet ebben fordított cihlógia is. Ugyanis az egyszerü júzer ezt simán megkajálja, miszerint "Ha ők is ezt mondják biztos nincs értelme ...", így aztán a biztosító biztos megússza a faszkorbácsot, ami mellesleg alanyi jogon is kijár nekik :P

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 16:09:19

@labi: Olyasmi lehet, mint a buzi az akváriummal. (hallott valamit, és lefordította)

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.10.14. 16:10:15

MMMMMMMÚÚÚÚÚÚKOOOOOOOOOGGGGGGY!!!!!!!!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 16:11:41

Ugyan gyerekek, ha nem tetszik amit csinálnak, nem kell hozzájuk menni. Ott van 150 másik, akik ugyanilyenek.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.14. 16:13:01

@enamel:
Erre a célra rendszeresítettem egy botot.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 16:15:04

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Az mire jó? Vernéd a fejét, ha elkapná a szájzár? Vagy kifeszegetnéd vele az illető nőihölgyből az erőművet?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.14. 16:15:53

@enamel:
Végülis mindkét célra alkalmas.
Túinvan.

Csak Norris 2010.10.14. 16:18:03

@enamel: Ha nem lennél agyhalott:
1. Utánanéznél h a desmond férfinév.
2. Én már tól vagyok a gyerekcsináláson, el is tartok miatta egy dolgozni nem akarót (tartásdíj), viszont legalább a gyerekemnek 3.5 évesen több esze van mint neked.
3. Nem 1 kollégám felesége volt veszélyezetett terhez, ettől még egészséges életerős gyerek született.
4. 14 évesen én is hasonlóükat irogattam volna. Inkább szólj hozzá a Pókemberes fórumhoz.

scorpioscorpio 2010.10.14. 16:21:54

@cson: mi a javaslatod, ki az a három? frankón kérdezem...

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2010.10.14. 16:22:15

@enamel: mi van veled? baltával keltél?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 16:26:20

@Desmond77: Akkor meg józanodj ki, vazzeg. Az asszonyt meg mászd meg otthon, ha lesz belőle valami, ha nem. Utána jobb kedved lesz, meg kevésbé tenyérbemászó pofád..

@donfuligjimmy: Aha, türelmetlen vagyok ma.

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Okos. De nem fáj az neki?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 16:35:13

A válóperes tárgyaláson a bírónő megkérdi a férjet
- És miért akar elválni?
- Mert a feleségem egy kurva.
- Ha jól értettem, durva?
- Nem, hanem kurva, "k"-val, mint "kegyed"!

***

Egy férfi a válóperes ügyvédnél:
- Beszélt már a feleségemmel?
- Igen, azt mondta, hogy ha nem fizeti pontosan a tartásdíjat, akkor büntetésül visszamegy önhöz.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.14. 16:36:54

Hihetetlen mennyien nem képesek értelmezni egy szöveget.

Az ő szerződésében ez a kitétel nem szerepelt. A biztosítót megvette egy másik cég és az általuk kötött hasonló biztosításokban már igen.

Ezt a posztoló azonban csak akkor tudta meg, amikor kártérítésre volt szüksége, azaz előtte nem küldtek neki az új szerződésből, hogy eldönthette volna, így jó neki, vagy nem.

Én nem csak a PSZÁF-hez mennék vele, hanem a bírósághoz is, kézben a régi, biztosító által aláírt szerződéssel.

Más posztolókat meg nem értek, pedig hihetlenül magabiztosak. Mi a lófaszra kötne az ember biztosítást, mint rendkívüli esetekre, azaz azért fizetsz kis összegeket havonta, hogy ja probléma van, ne neked kelljen a nagyot.

Ha a rendkívüli terhesség miatti keresőképtelenség, keresetkiesés nem kizáró ok a szerződésében, márpedig a régiben nem volt az, akkor jár a kártérítés.

Az új biztosító már nyilván kizárta ezt a lehetőséget, de a régi szerződésben ez nincs benne, ezért is próbálkozott.

Ha a szerződésben akár egy szó is megváltozik, a biztosítónak (vagy másnak, akivel szerződésed van és a szolgáltatás folyamatos) el kell küldeni az új szerződést, továbbá azt is biztosítania kell, hogy az ügyfél a szerződést adott időintervallum alatt károsodás (pld. hűségdíj fizetése) nélkül felmondhassa.

Ilyesmit pld. a kábeles TV és netszolgáltató nálunk kb. félévente csinál.

Csak Norris 2010.10.14. 16:37:41

@enamel: Látnok is vagy? Én nem tudom milyen a pofád.

n6n27 2010.10.14. 16:49:48

hahaha pókember pwn3d

Blogger Géza 2010.10.14. 16:54:06

@majomkutya: És ez nem azt jelentené, hogy pl. a biztosító nem szelektálhat az alapján, hogy az apa vagy az anya marad-e otthon a gyerekkel táppénz esetén? De itt nem arról van szó, hogy a posztoló nő-e vagy férfi, és ezért jár vagy nem jár avagy drágább vagy olcsóbb valami, hanem hogy az a kérdés, hogy ami vele történt, az beletartozik-e abba, amit a biztosítás lefed, avagy sem.

Úgy néz ki, mintha a biztostó egyoldalúan módosította volna a feltételeket.

Tomasz_a_gozmozdony 2010.10.14. 17:02:43

@Anti Anyag: na es ha felmondja egyoldaluan a szerzodest mert o nem hajlando belemenni a modositasba? Akkor ugyanott van mint most. Nem kap a mondvacsinalt szarara egy fillert sem. Aki ilyen modon akar kibujni a fizetesi kotelezettseg alol az vegyen reszletre kotelet maganak, lehetoleg svajci frank alapon.

fofofo 2010.10.14. 17:04:14

Szóval ha megégetem magam gyerekruha-vasalás közben, akkor sem fizet a biztosító, mert az anyasággal összefügg a keresőképtelenségem.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.10.14. 17:04:35

@Anti Anyag:
Itt az volt a gond, hogy a poszt tol ló szerződésében (ASZF) szó sem volt a veszélyes terhességről, de később mikor fizetni kellett volna gyorsan megváltoztatták az ASZF-et, hogy ne kelljen.

Nekünk hasonló volt: balesetbiztosítás mellé kötöttünk olyan opciót, amiben műtétek után is járt kártérítés, akár kisebb pl. szájsebészetre is.
Feleségemnek rá fél évre lett kisebb nőgyógyászati műtéte, meg is igényeltük, el is hajtottak, hogy na a nőgyógyászati műtét az nem műtét, hanem beavatkozás, nem fizetnek :)

Minden attól függ, hogy kit ismersz. Építkezünk és egy srác mesélte, hogy az ő felesége biztosítós. Várja a vihart, jégesőt stb. mert akkor ablakot, redőnyt vesz... pluszban. Ha meg nincs kapcsolatod akkor a jogosra sem fizetnek egy fillért se, vagy akkora önrészt kérnek, hogy olcsóbb, ha számla nélkül kéred...

Blogger Géza 2010.10.14. 17:08:21

@gerywood: Hiába, pl. anyasági segélyt akkor is kapsz, ha halva születik a gyerek, tehát igazából sohasem leszel anya. Azért az "anyasággal összefüggő" kissé elnagyolt, ebbe mindenki mást érthet bele, ezt pontosítani kellett volna.

Blogger Géza 2010.10.14. 17:13:13

@Blogger Géza: Bocsánat, "anyasági támogatás" a hivatalos neve.

effective 2010.10.14. 17:54:29

@enamel: Na akkor most mondok egy meglepőt! Történt már olyan a világtörténelemben, hogy fogamzásgátló gyógyszer szedése mellett lett egy mentős !!! ismerősömnek terhes a felesége! Mivel a fogamzásgátló sem nyújt 100%-os védelmet! Na ki a hülye???

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 18:08:24

@effective: Te vagy a hülye.

Elmegy az asszony a rabbihoz:
- Rabbi, mondd meg nekem, hogy lehet megoldani, hogy ne legyek terhes?
- Egy pohár vizet kell inni, lányom.
- Előtte vagy utána?
- Helyette.

A mentősnek másképp áll a fasza, vagy miért lényeges a történet szempontjából?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 18:10:07

@effective: Továbbá:

Férj és feleség veszekednek. Az asszony azt kiabálja: - Vedd tudomásul,engem egy orvos is elvett volna! -Persze,ha anyád idejében bejelentkezett volna abortuszra!

Anti Anyag (törölt) 2010.10.14. 18:14:47

@Tomasz_a_gozmozdony: Most itt ez tökmindegy, ugyanis nem mondatták fel vele a szerződést, hanem amikor a régi szerződésével ment, akkor derült ki számára, hogy a bank a saját példányát már megváltoztatta, de erről őt nem értesítette. (Kifüggesztés, weblap itt nem érvényes).

Persze, ebből nekünk az a megfelelő tapasztalat, ha az OTP Garancia Biztosítót jó messzire elkerüljük.

effective 2010.10.14. 18:23:07

@enamel: Bunkóságnak nincs határa!
Ha az életben is ilyen a viselkedésed, azon csodálkozom, hogy még nem verték be a pofád! Vagy lehet, hogy már igen??

cicmen (törölt) 2010.10.14. 18:25:09

@enamel:@effective: Te vagy a hülye.
Na! Átléptél Ludmillába?

effective 2010.10.14. 18:25:27

@enamel: Hogy egészségügyi dolgozó, és nem 14 éves kiskamasz, aki azt se tudja, hogy húzza fel a faszára a kotont!!

cicmen (törölt) 2010.10.14. 18:26:31

@effective: Te most pofánb.sznád enamelt?

cicmen (törölt) 2010.10.14. 18:28:34

@effective: Miért ? Te húztál már mentős faszára kotont?

"Leona" 2010.10.14. 18:28:34

MIvel enamel a társadalomra hivatkozik, vagyis ránk, rám is, nos ezt mondanám:
igen, fizetem inkább egy 26 gyerekes anyának a segélyét, mint egy olyan antiszociális f.sznak akár csak a foghúzását is, mint ez az enamel.

Anti Anyag (törölt) 2010.10.14. 18:29:17

@sambalabammbumbumm: Az ASZF megváltozánál is el kell küldeni az új ASZF-et, amire reagálnia kell az ügyfélnek. Ha nem reagál a megadott időn belül, akkor elfogadja.

Azért írtam, hogy inkább bírósághoz kellene fordulnia, mint a PSZÁF-hoz, mert a biztosítás nem olyan típusú szolgáltatás, mint pld. a kábelTV, tehát itt az egyes pontok nagyon komoly anyagi vonzattal járhatnak.

Én megkeresnék helyében egy ügyvédet, kb. 5000 Ft. megérne nekem egy jó tanácsot, mert ha a bíróság a posztolónak ad igazat, be lehet hajtani az azóta, e miatt keletkezett károkat is, pld. új kölcsönt kellett felvennie a törlesztéshez.

Nálad az a probléma, hogy a biztosító különbséget tesz beavatkozás és műtét között, (a foghúzás is műtét) holott az ugyanaz, a keresetkiesés napjainak számának kellene meghatározónak lennie, mondjuk egy hét után fizet, egyébként így is lenne értelme.

Jó nagy szemét, mert alapból benne van a trükk a szerződésedben. Leírhattad volna a nevét, hogy elkerülhessük.

Na mi újság, Wágner úr? (törölt) 2010.10.14. 18:29:30

@movhu:

Lehet, hogy a terhesség választható opció, de a veszélyeztetett terhesség nem fakultatív program. A terhes nő 8 és fél hónapon keresztül keresőképes. A veszélyeztetett terhes nő nem.

cicmen (törölt) 2010.10.14. 18:30:34

@Mariana: MIvel enamel a társadalomra hivatkozik, vagyis ránk,

Rám nem! Én szeretnék elhatárolódni!

effective 2010.10.14. 18:34:05

@cicmen: Irreleváns a kérdés.

effective 2010.10.14. 18:35:51

@cicmen: Igen, pofánb...nám. Baccpapuccsal

Anti Anyag (törölt) 2010.10.14. 18:37:08

@effective: Ja, azután el kellene a biztosító vezetőségét Edéhez, nyaraljanak egy nagyon jót.

Serzone 2010.10.14. 18:41:18

@enamel:
Veszélyeztetett terhes úgy is lehet valaki, hogy a saját egészsége van kitéve komoly veszélynek a terhességgel. Ráadásul mindezt úgy, hogy makkegészségesen kezdett bele a babatervezésbe. Pl. vészes terhességi hányás, toxémia stb.

cson 2010.10.14. 18:45:15

@Desmond77: Sajnos nap mint nap tapasztalom hogy a GPR, Aegon, Signal-nál el lehet intézni a dolgokat. A többi felejtős. És ez a sajnos.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.10.14. 18:47:05

amúgy sztem az ÁSZF-t (vagy tökmindegy a biztosítóknál minél hívják) bármikor módosíthatják, csak közzé kell tenni, mondjuk a kirendeltségen..kb

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 18:48:18

@cicmen: Szeva. Csak fáradt vagyok. Ezek meg annyira akarnak valakivel marakodni.. szeretem az ilyeneket:))

Hülye mint a segg, a picsája viszket (ami egy normális nőnél akár pozitívum is lehetne), és úgy érzi, az ahhoz való legszentebb jogát vitatom el, hogy megbasszák. Úgy hogy harcol. Fog is, mindaddig, amíg visszaírok neki.

Ráadásul ez még olyan fajta is, aki megilletődött alázattal viseltetik a fehér köpeny iránt, mert az jelenti neki az oskolázott evtást. Régebben érdekelt, hogy ez a neveléssel alakul ki, vagy van, aki egyszerűen ilyennek születik.

De ha szerinted nem szórakoztató, akkor abbahagytam. :D

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.10.14. 18:49:31

szóval ÁSZF-t (most mindegy a banknál hogy hívják) lehet módosítani egyoldalúan, értesítés nélkül mert csak közzétételi kötelezettsége van. pl van egy budapesti irodája, te meg mohácsi vagy..
ill, bocs a neten is tuti közzé kell tennie az újat.
olyan meg szerintem nincs, hogy különös feltételek, amelyek a te szerződésedben sincsenek, sem az ászfjükben. akkor az nem létezik.

cicmen (törölt) 2010.10.14. 19:01:08

@enamel: Cimbim! Gézát akartam írni, nem vagyte övezet!
Írjál, szórakoztató!

gzso 2010.10.14. 19:11:11

Engem kb 30x hívott fel az OTP hogy kössem meg a bíztosítást, és kaptam 1 rakás mailt is hogy milyen szuper jó ajánlat. Amikor a végén mégsem kértem a bitosítást, türhetetlen hangon közölte a hölgy hogy milyen jó ajánlat volt, és nem érti hogy én miért nem akarom! Hát ezért, minden biztosítás egy rohadt átverés!! A biztosítási ügynöknek 1 évi biztosítási díj jár!!! HÁT EZÉRT!

Gastroger 2010.10.14. 19:18:49

Jójó, már kezdem érteni. Annyit nem (nem vettem fel lakáshitelt, sikeres vagyok-e?) hogy a férj és a feleség jövedelme közösen számított-e a hitelbírálatkor?
Mert tegyük fel, apuka másfélmillával gurigázik havonta haza, anyu meg pedagógus, és nettó 90-el. Most meg kap nettó ötvenet.
Kérdés: A bank ugye azt látja, hogy anya keresőképtelen. Jó esetben fizeti is (mondjuk 8 hónapig) a havi 190.000-es törlesztőt. De legyen a kitételben csak 6 havi. Akkor az is több mint egy milla, anyu nem keres nettó annyit egy évben..
Kapísi? :)

Bár, ha anyu jól keres nevén a hitel, biztosítás van, ELVILEG a biztosítónak kellene fizetni a részletet. Oké.

Nemtudom...értem én a lényeget, de a 6 hónap után mi van, ha apu beleteszi anyu kezét egy satuba, és rábasz egy nagyot. Vagy ha nincs gyerek, vagy a doki nem írja meg 5 rugóért sem a veszélyeztetett terhességet, akkor a kalapácsos kisujjtörés (táppénz, mert "elesett a fürdőkádban",) az szintén 6x190.000?

Gastroger 2010.10.14. 19:31:20

ettől még lehet igaza a posztolónak..

Másik kínzó kérdés: Nem lehet, hogy a Groupama a vásárláskor eleget tett az értesítési kötelezéttsegeinek? Értem ez alatt, hogy nem kellett minden egyes ügyféllel új szerződést aláíratni, hanem valami jogaszbály, törvény, ÁSZF, faszom tudja alapján elég volt neki "két országos napilapban, valamint a magyar közlönyben A6-os méretben értesíteni az ügyfeleket az új szerződési feltételekről, fellebezés, szerződésmódósítási igány esetén személyesen keresse fel irodánkat", és megjelent a Magyar Föld, és Népszava mellékletében két skodu rejtvény között?
Nem etikus, nem menteni akarom, csak kérdem.

kyanzes (törölt) 2010.10.14. 19:57:41

Ez számomra lehúzási próbálkozásnak tűnik. Mármint az anya részéről.

Nem bukta el a munkahelyét.
Nem vált keresőképtelenné.
Az anyaság kiváltója az anya és az apa. Éppen tehettek is volna ellene (már amennyiben nem tervezték a gyermeket).

Ha pedig tervezték, akkor megint csak nem értem, hogy milyen alapon járna a pénz????

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 20:20:03

@cicmen: Mindegy már nekem. Egyébkéntmeg, itt mindenki lehet minden. Látod valamelyik luvnyus is kinevezte magát egyszemélyes társadalomnak. Gáza legalább vidám környék.

۝merta-X 2010.10.14. 20:24:53

@kyanzes: Te buzi, tudod te mi az a veszélyeztetett terhes? Egésznap fekszik a szerencsétlen, még szarni is csak ővatosan szabad! Te köcsög, lövetnélek a Dunába.

Gastroger 2010.10.14. 20:43:56

Félig On:
- mennyit illik adni a dokinak a "táppénzért" (ft/hó)
- kell-e magyarázkodni, vagy elég csengetni?
- van-e olyan amivel el lehet menni dokihoz, és kiír pár hónapra, (mert úgysem tudja, hogy igaz-e)
- van-e olyan egyezményes/ elfogadott "betegség" amivel dokihoz mehetsz, és kiíír egy-két hó táppénzre.
Nemtom érthető vagyok-e, de nekem ON, és sürgős.

KÖszönöm.

Gastroger 2010.10.14. 21:00:48

@۝merta-X: Ne ragadtasd el magad.
1.) Veszélyeztett terhes lehet azért mert 30 éven felüli, vagy volt egy vetélés
2.) pár guriga a nőgyógyásznak / körzeti orvosnak.
3.) Ha már itt tartunk, és feloldást keresünk bűneink alól, és megmagyarázzuk a kirívó esetet, és az anyák megmentőjének címében tetszelgünk:
- Melyik terhes nem veszélyeztetett?????

Minden terhes nő, valamilyen szinten veszélyeztetett. Mert terhes. Nem terhes, mertebbe kötsz bele. Áldott állapotban van...

Tudod miért jó a terhes nőknek?
Mert nem vágja orrba a lengőajtó.

Durva? Igen. Veszélyeztetett? Igen.

Kérem kapcsolja ki.

effective 2010.10.14. 21:18:11

@enamel: Anyád is nő! Te paraszt! Az ilyen bunkó hímsoviniszta faszkalapoktól mindig felmegy a vérnyomásom!
Engem nem basznak te kis pöcs! Baszni csak kurvát lehet, ez az egyik!
A másik meg, nem fosom össze magam a fehér köpenytől, mert a mentős nem hord fehér köpenyt, te nagytudású! Viszont az apám mentős, úgyhogy szerintem erről ennyit!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.14. 21:36:35

@effective: "Baszni csak kurvát lehet, ez az egyik!"

Ezt sem én írtam. :)

gzso 2010.10.14. 21:37:29

Velem interneten akárták minden képpen a biztosítást megkötni. Papir meg kisbetüs rész sehol! Csak az hogy Nekem milyen jó és biztosítva vagyok! Persze arra hogy a havidíjat fizessem!

Punxsutawney Mormota 2010.10.14. 22:37:44

Nem olvastam végig, de...

Edina, PSZÁF mellett postázz egy levelet az Fogyasztóvédelmiseknek is, ők nagyságrendekkel nagyobb büntiket dobálnak ki, és sokszor gyorsabbak, mint a Pszáf.

Amennyiben a szerződésed kerek-perec nem mondja ki, hogy a terhesség nem biztosítási esemény, akkor pofa súlyba dagi (!) fizetniük kell. Nincs mese. Egy biztosítási ügyekben járatos ügyvédet keress, akik csillogó szemekkel ugranak ezekre az esetekre. Tapasztalatom szerint, ha a biztosítók egy ilyentől kapnak levelet, akkor nem szemétkednek túl sokáig.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.15. 07:54:44

@Fuxika:
Miért nem tagolod a kommented?
Ebböl nekem csak ez jött le
"itt a kánaán."

Erröl szól a poszt?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.15. 08:07:50

@Gastroger:
BNO kodok
hu.wikipedia.org/wiki/BNO-10_k%C3%B3dok_list%C3%A1ja

Idegbetegség-pszihiátriai betegség, nem elmebetegségek, garantáltan ellenőrizhetetlen

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.15. 08:12:38

Az volt már, hogy nem terhes hanem áldott állapot, vagy várandós és kismama?

És ha szeplőtelen fogantatás volt, mi a jogi helyzet?

cicmen (törölt) 2010.10.15. 08:42:05

@horex: És ha szeplőtelen fogantatás volt, mi a jogi helyzet?

Jogilag akkor akár te is perkálhatsz a "kisdedért". Ha megérkezik a letiltás hazudd azt az asszonynak, hogy személyi kölcsönt vettél fel!

cicmen (törölt) 2010.10.15. 08:43:56

szeplőtelen fogantatás ????????
Ez egy új póz?

cicmen (törölt) 2010.10.15. 08:52:59

szeplőtelen fogantatás

Egyszer lesitteltek egy dokit, mert a saját cuccát adta be egy csomó nőnek mesterséges megtermékenyítés alkalmával.És évek múlva, ahogy nőttek a gyerkőcök feltünt az egyik csajnak, hogy a dokira hasonlítanak, így derült ki, hogy saját raktárról dolgozott.

Fuxika 2010.10.15. 09:01:14

@cicmen:
Nem, ez olyan férfi és nő között jöhet létre ahol egyikőjük sem szeplős. Logikus, nem?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.15. 09:20:07

@Fuxika:
Ez a helyes ateista megközelités

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.15. 09:21:40

@Fuxika:
Amikor hittant tanultam kisgyerekkoromban én is azt hittem, igy nem is kérdeztem rá
:)

cicmen (törölt) 2010.10.15. 09:24:45

@horex:Amikor hittant tanultam kisgyerekkoromban én is azt hittem, igy nem is kérdeztem rá

Még jó!
Plébános úr! Akkor a szentlélek nem játszadozott a klitorisszal?

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.15. 09:47:53

@cicmen:
Aztán jött Darwin és egész összezavarodtam

Csak Norris 2010.10.15. 10:18:08

Enamel kolléga szerintem nem antiszociális, csak dacos tinédzser, akir nem kapott puncit, és itt tölti ki a haragját.
Könyörgök a női olvasóknak, valaki szánja meg.:D

Gastroger 2010.10.15. 12:01:22

@horex: Kössssz. :)
Még papírom is van róla, szóval, akkor okks. :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.15. 12:03:48

@Gastroger:
Nem hulyeségböl, sajnos tapasztalatbol , irtam
:)
Pánikbetegségre rá lehet huzni mindent

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.15. 12:05:44

@Desmond77:
Könyörgök a női olvasóknak.."

Mi ez a diszkriminálás?
MI :) mindnyájan segítünk enamelnek!
Igaz, olvtársak?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.15. 12:59:51

@Desmond77: Ha nem fogazol, leszophatsz. De szájat mosni előtte!

@horex: Nakabbe te is. :DDD

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.15. 13:20:18

@horex: Egyébként szégyelld magad, a könyörögni, az ikes ige. :P
És ne takaródzz nekem azzal, hogy csak idézted. :DDD

Silverf@x 2010.10.16. 15:15:18

1. Az a feltétel érvényes a szerződésetekre, amelyiket a kezedbe kaptad, amíg annak változásáról hivatalosan névre szólóan küldött levélben nem értesítenek (és ekkor általában következmény nélkül felmondhatod a szerződést).
2. A biztosító eladásáról, vagyis, hogy megváltozott a szerződő, minimum mégegy tájékoztatást kellett volna kapnod (bár ezt a tévében, napilapban is megtehetik, és elfogadható, ha bizonyítják, hogy egyébként minden elvárhatót megtettek annak érdekében, hogy megtudd).
3. Ahogy fent is írták, az uniós szabályozás szerint nem diszkriminálhatják a nőket a gyerekvállalás miatt.
Tehát egész nyugodtan menj a pszáfhoz, nagyon jó esélyeid vannak.

edika 2010.10.17. 15:16:47

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, holnap megyek ügyvédhez!

Sákif za morro? 2010.10.17. 21:05:41

@enamel: Mi van bra, szabadnap van a hülyék intézetében? Mi volt ez a szellemi mélyrepülés itt? Frusztrált vagy? Apuci, szopogasd egy kutyának a faszát, attól megnyugszol majd. Nem kell haragudni az egész világra azért mert anyádat felcsinálta valami román vendégmunkás ő meg intézetbe adott téged. Te csak szopogasd a faszt csendben, ne trollkodd össze a kommenteket, jó?!

lucifer0105 2011.06.22. 14:21:26

Milyen eredmény született ez ügyben?
süti beállítások módosítása