Tékozló Homár

Még mávos szinten is példátlan hazugságcunami

2010.10.27. 10:08 | szily | komment

Igazán nem várunk sokat a MÁV-tól, de Gergő története a mi praxisunkban is kivételesen kegyetlen. Olvasónk online vett jegyet Nyíregyházára, de Budapest-Zugló vasútállomáson ugyanis a jegykiadó automata szét volt törve, a pénztáros pedig azt állította, ő nem tud online foglalt jegyet kiadni, de nyugodtan szálljon fel, a kalauz el fogja fogadni a kódot is. Hát nemhogy nem így történt, de utólag kiderült, ez csak egy haqzugságsorozat kezdete volt. Az állás egy év után: 20 ezre tartozás és végrehajtással való fenyegetés. Sztori alant.


Az alábbi kis történettel szeretnék tisztelegni azon nagy tudású szakemberek előtt, akik az Elvira nevű informatikai rendszerrel tették könnyebbé és utasbaráttá a MÁV jegyvásárlási rendszerét.

Ez történik, ha gyökerek kezébe technikát adunk, avagy a MÁV esete az Elvirá-val.

2010.06.12-én terveztem utazni Budapestről Nyíregyházára. A vonatjegyemet a MÁV Elvira szolgáltatásán keresztül vettem meg. Értesítő e-mailt, valamint a banki átutalást igazoló sms-t rendben megkaptam . A bonyodalmak a jegy átvételekor kezdődtek. Budapest-Zugló vasútállomáson ugyanis a jegykiadó automata szét volt törve. Ezt jeleztem a pénztárosnak, majd megkérdeztem, hogy ki tudja e adni nekem így is a kifizetett vonatjegyemet. Ő közölte, hogy nem, mert ők nem látnak rá az Elvira rendszerére (még jó, hogy van...), de szálljak fel nyugodtan a vonatra, ha megmutatom a kódomat a kalauznak, akkor nem lesz semmi gond. Én naivan, bízva a jegykiadó hozzáértésében, valamint abban, hogy legrosszabb esetben notebookomon megmutatom a kallernak az átutalást igazoló e-mailt, meg az Elvira oldalt amin rajta van a vásárlás visszaigazolása,  így is tettem.

A vonaton aztán meglepődve tapasztaltam, hogy a kalauz szerint a jegypénztáros által elmondottak nem felelnek meg a valóságnak (az első igazmondó juhász...). Hiába mutattam meg neki a jegy kifizetését igazoló bizonylatot, neki mindenképpen meg kellett büntetni 9330 Ft-ra, de közölte, hogy ne aggódjak, mert Nyíregyházára érkezve az ottani ügyfélszolgálaton az igazolásaimat bemutatva a büntetést majd semmisnek tekintik.
Ekkor már kissé ingerültebben, utalva a jegykiadó hazugságára, de beleegyeztem a kalauz által javasolt ügymenetbe.

Nyíregyházára érve, kezemben a büntetéssel első utam az ügyfélszolgálatra vezetett, ahol legnagyobb megdöbbenésemre közölték velem, hogy ők ezzel nem foglalkoznak, intézzem el a dolgot ott ahol akarom (tehát a kalauz is hazudott, szerencséje, hogy nem Pinoccchio-nak hívták).

Még ekkor is teljes jó szándékkal próbáltam az eset végére pontot tenni és panasszal éltem a központi ügyfélszolgálatnál, ahol is közölték, hogy az igazolásaimmal bemehetek de kizárólag csak személyesen és akkor semmisnek tekintik a büntetést, de az utazási és egyéb költségeimet akkor sem térítik meg. Magyarán azért fizessek egy Nyíregyháza-Budapest-Nyíregyháza utat, mert a saját informatikai rendszerükbe képtelenek megnézni, hogy rendelkeztem e az adott vonatra jeggyel!

Ekkor felmerült bennem néhány kérdés az Elvira rendszerrel kapcsolatban:

    * Hogy lehet az, hogy nem tudják a MÁV-osok megnézni, hogy tényleg kifizettem a jegyet, vagy sem?
    * Ha erre képtelen a rendszer, hogy tudták átvenni, és mennyi közpénzt fizettek érte?
    * Hogy lehet az, hogy jobb esetben a MÁV munkatársainak alapvető kérdésekről fogalmuk nincs,  rosszabb esetben össze-vissza hazudnak, hogy minél nagyobb büntetést kelljen az utasoknak fizetni?


Panaszomat követően sokáig semmi nem történt, gondoltam vették a MÁV-os szakemberek a fáradtságot és leellenőrizték, hogy tényleg kifizettem a jegyemet. Aztán több mint egy évvel az eset után érkezett kedvenc társaságom újabb meglepetése, mely szerint ha nem fizetem be a büntetést a jegy nélküli utazásért (amire persze meg volt a jegyem), kamatokkal együtt immár 20 000 ft-ot, akkor végrehajtást kezdeményeznek ellenem.

WTF?!?!?!?!?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.28. 14:42:10

@Legendás Faszharcos: Jóvan, vigyed. Ha gyerek lesz, rólam nevezzétek el.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.10.28. 14:43:25

@igazságos: Milyen asszony az, aki ebédidő után kezd főzni?
Egyébként hogy jutottatok a MÁV Informatikusok és minden egyéb ügyfélszolgálatosok, kalauzok és pénztárosok kalapálni való pöcsétől a Te bizonyára impozáns csöcsödig?
A lábaidat óvatosan emelgesd, tudod, a levegőben kalimpáló női lábak terhességhez vezethetnek...

Legendás Faszharcos 2010.10.28. 14:44:39

@igazságos:
inkább beraknám, te kis sellő!

na, jó, ezzel még várjunk egy kicsit, hátha nem is vagy olyan széplelkű, ahogy gondolom:-)

(ez csak a kötelező kincstári pesszimizmus. párszor megégettem már magam ilyen forró ügyekkel, ha érted, hogy mondom)

igazságos 2010.10.28. 14:46:12

@enamel: szomorú vagyok, pedig te már korábban lepasszoltál. Hüpp. De okvetlen rólad fogom elnevezni a gyereket! :D

Különben is, természetesnek kell lenni, a kis mell sem hátrány, amíg nem plasztikáztatják nagyobbra. Nem photoshoppoltam, mert azt csak a sztárok csinálják, akik tökéletlenek, meg hibásak.

igazságos 2010.10.28. 14:47:21

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: valaki mindig felhozza a témát. Nem szabadulhatok meg tőle sohasem. Most se én kezdtem a dolgot, tegnap meg a csajok hozakodtak elő vele. De ígérem, ezután már bojkottálom a dolgot, bárki hozza fel a témát.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 14:48:27

@enamel: Te meg egy lovag:)

mar tobbedjere megfogalmazodott bennem a kerdes: Most Igazsagos nagyon hulye vagy en???? Kurvara nem ertem mi a tokomet akar azzal, hogy berokazunk az igazsagtol, meg majd megtudjuk, hogy o most kutat es kiserletezik velunk, meg mindig beeget valakit, ugy, hogy kozbe ezt csak ugy godolja ezt. Meg a mellei, ha en nem tudom milyen ebmer az olyan aki a real cicijeit kuldogeti vadidegeneknek (merthogy azok vagyunk egymasnak, hiaba az itt kommenteles, beszelgetes)Meg a 95 D az olyan nagy?
Ugye jol erzem, hogy valami funnyfarm szokeveny lehet???

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.10.28. 14:48:32

@igazságos: Most nincs kedvem az ítélőbíráskodáshoz (fotosppban meg minden kapható, inkább a kezemnek hinnék) csak azt szeretném jelezni, hogy volt egy freudi félreolvasásom, "első füttyre" helyett az agyamban "első fütyire" lett.
Tudja valaki, hogy miért?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.10.28. 14:52:34

@igazságos: Az élet, a mozgás egyik alaptörvénye, hogy gyenge inger vonz, erős inger taszít. Rakd fel az Indás adatlapodra a képeidet, nagy számban, nagy felbontással, pucsítós-könyöklősen is, és a kutya sem fog utána semmit se kérdezni.
Esetleg csak a címedet - hogy elkerüljön...
Ja!
Pontosvesszőkötöjelzárójelbezárva.

Legendás Faszharcos 2010.10.28. 14:53:36

@Lewyke:
vigyázkoggyál!

más ócsárolásán kívül megy egyáltalán valami?

ez itt az a homár, amit nem lehet megenni kaviárral az ollójában

ez az élet levente, vagy hogy a faszba hínak

és különben is ki az a majom, aki ipszilonnal irja a leventét?

igazságos 2010.10.28. 14:54:31

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: erre még nem sikerült rájönnöm. Ez a dolog szerintem már olyan, mint az, hogy a posztolót kell köcsögözni. Valaki mindig bedobja. Pedig én csak válaszoltam, magát a dolgot nem én kezdtem. Lehet, ez volt a hiba?

@Lewyke: igen. Furdal a kíváncsiság, mi? Ugye rossz, hogy valamiről fogalmad sincs.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.28. 14:55:18

@Lewyke:
Az úgy szok kezdődni hogy beszélgetünk egy idegennel, aztán mellmutogatással fejeződik be az utolsó lépés elött

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 14:57:42

@igazságos: kikell mondanom bulvarlapon felnott hulye kis picsa vagy!

Pasaik mondjatok mar el neki, hogy nem erdekel benneteket a mumell!ergo bizonygatnia sem kell semmit. (kiveve mostmar egy kis agyat)

igazságos 2010.10.28. 14:57:58

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Látom, kezded kapizsgálni, hogy miért teszem mindezt. Az érdeklődést fent kell tartani, ez egy stratégia. Senki ne tegye fel a képeket, a többiek hadd főljenek az irigy, fröcsögős szövegeikben. Akik tudják, azok meg levonhatják a tanulságot.

igazságos 2010.10.28. 14:59:00

@Lewyke: szánalmas vagy, irigy, hisztis, ne magadból indulj ki. :) nagyon szórakoztató vagy, már kezdesz begurulni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.10.28. 14:59:34

@Legendás Faszharcos: Az őstermelő-nadrágok. De dupla w-vel ők sem...

"1829. február 26-án, 175 éve megszületett Levi Strauss, aki forradalmasította a ruhaipart elnyűhetetlen találmányával a farmerrel. Strauss Buttenheimben, Bajorországban látta meg a napvilágot – akkor még Loeb néven –, de Amerikába kivándorolva alapozta meg szerencséjét.

Édesapja, Hirsch Strauss és annak második felesége, Rebecca Haas Strauss fiuknak a Loeb nevet adták. Hirschnek ekkor már öt másik gyermeke volt előző feleségétől, aki pár évvel korábban meghalt. Loeböt még megelőzte nővére is, Fanny, aki már Rebeccától született.

Kivándorlás Amerikába

Loeb tizenhatéves korában, 1845-ben veszítette el édesapját, aki tuberkulózisban szenvedett. Anyjával és két nővérével így két év múlva nekivágtak a nagy utazásnak, és kivándoroltak Amerikába, New Yorkba.

Ott találták Loeb két féltestvérét, Jonast és Louis-t, akik méteráru-kereskedéssel foglalkoztak, akárcsak apjuk, Hirsch, Bajoroszágban. A cégüket ekkor “J. Strauss Brother & Co.”-nak nevezték. A fiatal Loeb már ekkor bekapcsolódott az üzleti életbe, majd hamarosan maga is kereskedni kezdett. 1850-ben már a “Levi”, illetve a „Levy” nevet viselte, családjában is így emlegették, de a kliensek is ekként ismerték."
( www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=1788 )

Dr. Körömlakk ® 2010.10.28. 14:59:50

@igazságos: nem tudhatod miről beszélek, mert az más ügy.
nem tudtam, hogy már írtad, milyen fürdőruhád van, ne haragudj. máskor jobban figyelek.

igazságos 2010.10.28. 15:00:43

@Dr. Körömlakk ®: okés. Egyébként, mielőtt a melles dolog beindult volna, akkor én voltam a műszaki - informatikus diplomás csaj. Akkor azért cikiztek, de nagyon.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.10.28. 15:02:55

@horex: Maga a mutogatás kevés. Az emberi hang színárnyalatai, az illatok és a tapintás sokkal mélyebb kommunikációs csatornát biztosítanak, mint elvizualizált korunk látványai.

"Kéz a kézben
Más a kézben
Kéz a másban
Más a másban"

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2010.10.28. 15:03:29

@Lewyke: Ott a pont!

De most már tényleg kirakhatnád a képet, legalább tudjuk, hogy mire irigykedünk, mi szegény nők, akik nyilván csak ezért tetetjük, hogy unjuk a melledről áradozó saját kommentjeidet.

igazságos 2010.10.28. 15:04:19

@Josephine B.: Álmodik a nyomor, azt már nem, szánalmas lúzereknek nem jár.

Most nem is olyan durva a helyzet, mikor a diplomám miatt cikiztek, akkor kaptam keményen. Ez semmi ahhoz képest.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.10.28. 15:04:56

@igazságos: Látod-látod! Miért nem mentél bölcsészmérnöknek? Hogy táncolna most a McDöglesszes pólódon a "Segíthetek"-es névtábla...

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 15:07:03

@Legendás Faszharcos: megy biza csak nem olvasol eleget Szivy:)))

ne basztassal mar a homarral, a hetvegen akkor is eszek, majd jol kiposztolom:)))

te vagy a majom, te nagyfarku himgorilla

@horex: jah tenyleg:) fene ezt a monogamiat, tisztara amnezias lettem tole:)

@igazságos: annyira nem csak osszefoglaltalak:) az idegesit, hgy ossze kell rakjak egy kis robotkutyat, legobol, na az ilyen kis izek degesitenek, de te...:)

staropramen 2010.10.28. 15:07:52

@vazsmegyeigerdezsház:
Ja Sztrovacsek ez már az.A jövő pénteki.

staropramen 2010.10.28. 15:07:59

@vazsmegyeigerdezsház:
Ja Sztrovacsek ez már az.A jövő pénteki.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2010.10.28. 15:13:56

A melleddel villogni még egy fokkal szánalmasabb, mint a diplomáddal, mert a diplomáért legalább (elvileg) megdolgoztál. Kivéve persze, ha a Gábor Dénesről vagy az Ecseri piacról van. :)

Pittykapitány 2010.10.28. 15:17:40

@igazságos:
En megertem, hogy nincs uj poszt, de azert ez a "szanalmas luzereknek nem jar..." Ez valami juttatas, hogy jar valakinek? Ne erts felre biztosan nagyon kellemes kulseju noiholgy vagy, de azt feltetelezni, hogy valaki az erei felvagasan gondolkodik, mert Te csak a "kivalasztottaknak" vagy hajlando az idomaidat mutogatni, azert ez egy kicsit sok igy csutortok delutan. De azert orommel olvasom a tovabbi eszmefuttatasokat a kebleidrol, ha ez Nalad csak gerillamarketing akkor jol nyomod.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.10.28. 15:29:50

@horex:
Erre csak egy helyes válasz létezik:
Ulti!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 15:34:28

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: nem dehogy ez az y-ozas, meg a subbarol jott ahol volt egy poszt valami ilyesmi cimmel: Ciki-e kajajeggyel kifizetni a kajafutart:) A hivatkozott blogoldal kegyetlen volt:DDD es real plazafijuk, kik mar-mar nemtelenek voltak, osztottak az eszet sexrol, meg divatrol, meg trendi kajarol, zenerol:) Na onnan jott az y-ozas:)toluk tanultuk, hogy ez trendy:)
szal ciki=cyky:))
meg szupcsy, nem folytatom:) Kar, hogy totoroltek azt az oldalt:)

igazságos 2010.10.28. 15:43:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nem, ő sokgyermekes anyuka, akit az olyan fiatalabbakért hagynak el, mint én.

igazságos 2010.10.28. 15:45:17

@Pittykapitány: Te nagyon élesen látod a helyzetet. Elismerésem. :) Ők egyébként a Fantasztikus Homár4-es csapat.

igazságos 2010.10.28. 15:51:43

Egyébként fent vagyok az indexen is: Igazságos kötelező biztosítás nincs! Ezt is tanuljátok meg.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.28. 16:06:17

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):
Ulti-ulti, de milyen?
Narancs ulti lehet ilyen időkben csak

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 16:21:32

@igazságos: nem, en ugy gondolom ha majd buntetni akarom a Pasimat akkor bizos ilyenhez kuldom, mint te...

igazságos 2010.10.28. 16:46:10

@Lewyke: hát, ahhoz is kell gyomor, hogy valaki veled összeálljon. Inkább meggondoltam, mégsem kell a pasid.

De legyen meg már az 500.

Pittykapitány 2010.10.28. 16:56:50

Valaki irjon meg valamit gyorsan! :)

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.28. 17:29:31

@igazságos:
Baszott unalmas ahogy csepülitek egymást
Ha néha előfordul egy kis villogás bárhol, elég egy oda-vissza csörte és vége
Ide jellemzően röhögni jár az ember nem fasságokat/sic!/ olvasni
Bocs hogy kiemeltem!

igazságos 2010.10.28. 17:33:30

@Lewyke: De büntetni nyugodtan küldheted a férjedet, bizton számíthatsz rá, hogy elkorbácsolom, ha rosszalkodik. :)

Dehogy irigykedek. Rád? Vicces vagy. Én még fiatal vagyok, nekem nem kell család. Előttem az élet. :D

@horex: csak nem értem, akkor miért nekem szólsz be? én csak az egyik fél vagyok.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.10.28. 18:01:57

@igazságos:
Nem neked, csak valahova kellett kattintanom.
Többesszámban irtam

Tényleg hulyeség ennyire vérre menni. Nem is olvastam vissza honnan indult az egész.
Mindegy ugorgyunk/ugorgyatok!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 18:13:16

@horex: en csak kommentszamot emeltem Pittynek:)))

Pittykapitány 2010.10.28. 18:26:30

@Lewyke:
Orokos halam uldozni fog! :)
Ahogy meg lett az 500. komment, jott is az uj poszt. Ezt meg nekem koszonhetitek. :)
Civakodas tenyleg uncsi, legyen peace, meg love, ha ennyire konkuralni akartok akkor villantsatok inkabb, az sokkal szorakoztatobb. :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 18:29:10

@Pittykapitány: enis erre gondoltam:) 500 kommet es megjeent az uj poszt:)Koszonjuk:)))

buvarpocok 2010.10.28. 18:48:54

@igazságos: jó neked, hogy egész nap más dolgod sincs, mint hogy itt ülsz a gép előtt és életed egyetlen boldogsága, hogy marhaságokkal untatod az ittenieket. Én is szeretnék ilyen kényelmes életet... Bár, mivel van szociális életem, nekem ez nem okozna ekkora örömöt:D

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.28. 19:05:22

Ha valahová beírom, hogy nem alacsonyodom le hozzájuk, azt szerintetek pozitív kommunikációként fogják értelmezni, és magukba szállnak elmélkedni, valamint nekiállnak okosodni, avagy ez nem annyira bisztos?

Pittykapitány 2010.10.28. 19:15:37

@Lewyke:
Ugyan,az erdem fele a Tied. :)

Xezs 2010.10.28. 19:18:51

Igazságos csak hülyéskedik vagy tényleg ilyen?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.28. 19:24:34

@Xezs: Nem tudom. Az összes könyvem meg mindenfélém ellenére nem tudom eldönteni.
Hogy kamuzik, az biztos, hogy hogy hülye, és azt kamuzza, hogy még hülyébb, vagy okos, és azt, hogy úgy csinál, mintha amúgy csinálna, vagy zseni, és úgy csinál, mintha úgy csinálna, hogy nem csinál úgy, de közben mégis, arról gőzöm sincs.
Még az is lehet, hogy tényleg ilyen.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.28. 19:25:43

@Lewyke: Félig. Majdnem elkezdtem helyrepakolni őket, aztán úgy döntöttem a franc akar okosabb lenni egy rakás féldebil nyomoréknál, meg a helyi észosztó csürhénél.
Ha így folytatom, tökre jó fej leszek.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 19:55:22

@Xezs: lattunk mar ilyen tipust, csak o kicst szerenyebb volt:) tudod sokfajta ember letezik...

@Pittykapitány: majd elfelezzuk a kov posztot:)

@enamel: neha tombolni is kell, inkabb a neten, mint a realbe. Mas is ezt teszi. Csak ha lekapcsolod a gepet akkor felejtsd el a girnyokat, mer a vegen ez lesz:www.youtube.com/watch?v=qNuRQmvykwk

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.28. 19:59:30

@Lewyke: Szép. Egyre hülyébb reklámokat találnak ki... Nincs xboxom. Esetleg pár airsoftos vackot tudnék kölcsönkérni, de az ilyen közelről már nagyot üt.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 20:08:46

@enamel: nem az xbox a lenyeg:))
flancolsz itt, a sima soretes mar nem is jo?:)))

zoli bp 2010.10.28. 20:28:21

Valszeg tényleg arról lehet szó, h mindenki alulinformált. Ma vettem a kisboltba 15 Deka Orsi sajtos párizsit, meg láttam,h kb sajt sincs benne, mondom a gyereknek akkor sztornó, mégsem,Ő meg, de hát ne vele basszak már ki:)))
Kibasztam hát magammal :))

Magyarország, én így Szeretlek :)))

Arról meg,h milyen olcsó a benzin, lehet annak igen aki cégautóval nyomja, én valamelyik nap is 342-öt fizettem érte, mondok vmit, most még, lesz az még 400 is. De a tisztelt Mol vezetés, majd átvállalja a 15-20 Milliárd különadót, áthárítja, akartam mondani:)))))))))))))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.28. 20:30:46

@zoli bp: És nemsokára eljutunk oda, hogy már csak 4000-ért lesz, azt is csak adott mennyiségig, aztán jegyre, aztán úgysem.

Hejj, vidám világ gyünik.

zoli bp 2010.10.28. 21:10:17

@Lewyke: Ez a video, üt de nagyon. :)) Kössz!!!

@enamel: Várom már ezt a világot, rühellem a környezetszennyezést, ha tehetem, nem autóval járok(tényleg).Ha nagyon muszáj, max akkor kocsizom, száguldozni sosem szerettem, csak azért h fél perc múlva megfogjon a piros, vagy,h 5 perccel hamarabb otthon legyek. Sztrádán meg még a 99 éves, félig vak, hót süket nagyanyám is tudna vezetni, főleg a mai automata váltok mellett. Akkor meg minek , így legalább megnézi minden "paraszt" a kocsim.

Ne dudálj, küzdj :)))

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.28. 21:18:11

@zoli bp: Felhívom szíves figyelmedet arra a tényre, hogy a busz is benzinnel közlekedik...

zoli bp 2010.10.28. 21:33:19

@enamel: Enamel, hidd el, meg van már az a technika ami az elektródautókhoz kéne, h mért nem álltunk még át? Miért csak a Toyota nyomta a Priust? Most meg jön ki mindenki az újabbnál újjabb modellekkel. Miért? Mert az senkinek sem érdeke, nincs benne annyi mozgó alkatrész, át kéne állni a gyáraknak, nem kéne annyi munkás sehol, ergo jönne egy második válság. (Aksi drága, és gyenge még,de én ezt sem veszem be). Plusz akkor mi lenne az olajmaffiából, miért lenne háború? Hogy szedne be az állam ennyi jövedéki adót? Miből élne meg az orosz Medve? Miből lenne pénz az olajkatasztrófák utáni vegyszerekre. Ez már rég nem arról szól, mint aminek látszik, a díjnyertes paraszt az volt, amelyik a pénzt kitalálta, Nobel- Béke Díjat neki, így utólag is :)) De zsinórban vagy 100szor. Amúgy meg nem csak a Mangoban elvásárolt pénz lebeg, hanem a dollár is (Forint), mert absz semmi nincs mögötte, majd megtanulja mindenki, h kb seggtörlésre való. Aranyat,de íziben, jól esne vagy 100 Tonna most :))) Vennék egy fasza országot, mondjuk ezt amiben élek:)))

zoli bp 2010.10.28. 22:00:00

Vennék egy jó autót belőle, h beálljak a sorba:)))

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.28. 23:28:56

@enamel: azzal szurne a co2-t:)
Most csinalom a posztod, egesz nap ezen ultek ahova mentettem:)

@zoli bp: :) van tobb is a blogunkon, tegnap egy strip pokeres volt:)

zoli bp 2010.10.28. 23:33:34

Hát ez macskás video ez oda b@sz, komolyan látjátok mekkora az isten állatkertje, Félelmetes :)))

Xezs 2010.10.29. 00:08:15

@zoli bp: A Forint mögött gazdasági teljesítmény van. Az meg már teljesen mindegy, hogy miben mérjük a javakat: sóban, tehénben, kagylóban vagy épp papírpénzben.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.29. 00:20:17

@Xezs: Én a tehénre szavazok. Az a legvidámabb.

Xezs 2010.10.29. 00:39:19

@enamel: Azoknak akik abban mértek, nem volt annyira vidám :) Nem nagyon volt ugyanis a tehénnek váltópézne, illetve a tehén nem osztható hatékonyan mivel osztás után elpusztul :)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.10.29. 00:44:59

@Xezs: itt ahol vagyok soban merik. Ezert hianyzik mindenbol:(

zoli bp 2010.10.29. 01:19:31

XEZS, dehogy van, puszta spekuláció az egész, ezt tanulom már jó néhány éve (az élet által is), rengeteget olvasok a dologról, pénzt pont ezért sosem áldoznék az 100, bármelyik valutát vehetjük példaként, amíg azt az emberek befolyásolhatják nekem nem mérvadó az egész. :)) Akkor már legalább arany legyen mögötte, de nem a nagy büdös semmi. Ez van ezen a bolygón élünk, ki is befolyásolná? Nyilván nem az ufók, vagy a fentebb említett kis macska :))
Szándékosan nem írok részvényeket, az más tészta, egy cég megítélése, sokkal egyszerűbb, és logikusabb, még akkor is,ha milliárdos forgalma van.
Pont ezért sántít nekem az egész, olajos story is, az ember azért lett ilyen gyarló, mert megjelentek a javak, az irigység, és a többi. Válságról csak annyit: réz, acél, ón ára pontosan megegyezik a válság előtti szinttel. Olaj kezd közeledni. Ezek pedig alap indikátorok. Emellett beszélhetünk arról,h hamarosan milliós, milliárdos feltörekvő, fejlődő piacok emberei vesznek kocsit, házat, materiális javakat. Stb. Vezető gazdasági szaklapok, évekkel ezelőtt megírták, h baj lesz. Az, h a válság ide csak 2008 oktoberére jutott el, az csak a puszta szerencse. Mindenesetre amerikai bankoknak, lassan milliárdos követeléseket kell majd leírni, előre félek... Vegyetek aranyat, még akkor is, ha már drága, lesz az még drágább is, hiszen ez egy öngerjesztő folyamat. Persze kiszállni is tudni kell...

Xezs 2010.10.29. 09:55:12

@zoli bp: Na de érted, most az arany mitől különb a pénztől? Az arany árát is ugyanúgy lehet befolyásolni, igazából mindennek fel lehet verni az árát, ha egy adott érdekcsoport azt akarja.

Az arany csak azért lett értékmérő eszköz, mert nehezen hozzáférhető, korlátozott mennyiségben van jelen és úgy igazából semmire sem volt jó egészen a 20. századig, ahol az elektronikában nagy szerepe lett. Érdekes módon a vas nem lett soha értékmérő, mert az erős anyag és lehetett használni. Az arany meg csak úgy volt. Szép, fényes, de mire jó? Semmire.

Az, hogy a javak értékét mérjük, egy elvont, gondolati dolog. Igazából a Forint helyett lehetne petákot is mondani, teljesen mindegy. Az meg, hogy ennek a gondolati dolognak van egy fizikai kivetülése (papírpénz) az természetes. De ez a fizikai kivetülés bármi lehet, amennyiben nehezen hozzáférhető és korlátozott mennyiségben van jelen. Az arany is csak egy termék, miért lenne különb bármi másnál?

Szerintem sokaknak azért hihetetlen hogy nincs már aranytartalék, mert évszázadokig ez volt és nem tudnak váltani. Pedig már rég nincs szinte sehol, illetve ha van is, az össznemzeti vagyon elenyésző százaléka.

Xezs 2010.10.29. 09:57:08

Sőt továbbmegyek: sokaknak az is hihetetlen, hogy a pénzük elektronikai jelek (bitek) formájában van tárolva egy bank számítógépén. Ezt hívják fejlődésnek.

igazságos 2010.10.29. 10:08:18

@Xezs: Ugye, hogy nem tudod eldönteni? Egy igazi profi így csinálja.

igazságos 2010.10.29. 10:10:05

@buvarpocok: Nem úgy van az, én diplomás dolgozó nő vagyok, de nem minden nap dolgozok. Ez az igazi meló. Ja, és nem, nem megyek Dubaiba, mielőtt még valaki rosszra gondol.

zoli bp 2010.10.29. 12:47:25

@enamel: Hogyér adod? :)))

@Xezs: Akkor már legalább arany legyen mögötte, de nem a nagy büdös semmi.

Ha, nem jött át az irónia, akkor azt nagyon sajnálom, persze,hogy semmi lényegi funkciója nincsen. Azon kívül,hogy szép ékszerek gyártására jó. Mégis minden világégéskor, magaddal tudod cipelni, el tudod ásni. És ez alapján kereslet pedig lesz is rá. Pont ezért primitív nekem az ember, hiszen látjátok, még a XXI.edik században is az ősemberek szintjén vagyunk, egyes dolgokban. A többi lényegi dologra amit írtam egyikőtök sem reagált, dehogy akarok én igazságos lenni, mindent megmondani, az élet nélkülem is megy majd tovább, sőt mindenki nélkül, ezt be kell látnunk. Mindenesetre, a pénzt ami van, be kell fektetni, hiszen hatalmas infláció jöhet, főleg erre felénk a nyugatra. Ha nem aranyba másba, ami tartja, vagy növeli értékét. Pl: veterán autók, drága luxus fogyasztási cikkek stb stb.. Kiforratlan még ez a világ, de lesz ez még kiforrottabb is, csak valszeg mi ezt sosem érjük meg. Az meg,hogy te a bankszámlával példálózol, csak mutatja az ember primitívségét, mit fog a sok szerencsétlen hivatalnok csinálni 10 év múlva, ha már minden neten fog menni? Mi lesz a sok szerencsétlen romával? Amikor a magyar sem talál munkát? Köztük is vannak dolgos szorgos emberek. Csak sajnos, a mindenkori magyar kormányok a rövid távú megnyugvást támogatták, az pedig sosem jó. Ezt kéne már lassan itthon belátni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.10.29. 15:46:19

@zoli bp: Azt ugye tudod, hogy az értelmesebb amerikaiak ezt komoly előrelépésnek tartották?

Az aranyat meg drágább, nem azért mert egy sárga fémdarab, amihez valószínűleg több mocsok tapad, mint amennyit akár én el bírok képzelni, hanem mert érzelmi értéke van. :)

zoli bp 2010.10.29. 16:53:48

Lépjünk túl az aranyon:)) szinte chat a vége már minden posztnak:)))

Géza, kék az ég! 2010.10.29. 18:33:46

Posztínség ütötte fel fejét

Minden poszt eleje elsőzés, unalmas poénok durrogtatása, minden poszt vége chat, a kettő közt van a posztoló és egymás savazása.

Van ezzel valami baj?

Xezs 2010.10.29. 18:36:15

@zoli bp: Csak pár dolog.

1. Pontosan melyik mondatod volt ironikus, melyet én nem értettem meg?

2. Már mondtam: nem a nagy büdös semmi van a Forint mögött, hanem gazdasági teljesítmény.

3. Ezt a "mi lesz az emberekkel és a romákkal ha minden interneten megy" típusú kirohanást ugye csak viccnek szántad?

reklamáló vevő 2010.10.29. 21:21:59

Javaslom a lakóhely szerint illetékes Megyei Kereskedelmi Kamara Békéltető testületét felkeresni.
Adnak egy tájékoztatót, hogy milyen adatokat tartalmazzon a beadvány.
Meg kell írni a tényeket és mellékelni a jegyek, büntetések, stb.fénymásolatait.
Hatósági jogkörük nincs, de tudnak eredményesen eljárni.
Nekem bejött egy reklamációs ügyben a segítségük - ezúton is köszönöm nekik és ajánlom másoknak is a segítségüket.

zozo6296 2010.10.30. 01:40:19

@reklamáló vevő: Ezt mondom én is!
Amúgy baxxátok meg a sok kommentet..... :@

zozo6296 2010.10.30. 01:52:49

@enamel: "@zozo6296: Biztos voltam benne, hogy nem fogod. írjak bele pár létrát vagy hópelyhecskét, hogy könnyebb legyen dekódolni?"
Izé.Hagyjuk. Vagy mondd el részletesen, mert nem vágom most se, főleg így kéjfél után.

flimo13 2010.10.31. 23:40:04

Ma sajnos megint rákényszerültem a mávra, de undorodok tőle. Volán sokkal jobb, csak az ülések lennének nagyobbak :) Ott neten megveszem a jegyet, kinyomtatom, és örülök. Még a pontos helyet is lefoglalhatom, mint a moziban.

Ilyen esetben én biztos nem adnám meg neki az adataim, ne én futkossak, mert ők bénák. Ha meg rendőrt hív, fel kell jelenteni, hogy rá akart venni, vesztegesd meg.

Miron 2010.11.06. 20:27:10

Sajnos a posztoló volt hülye.
Az internetes jegyeladó lapon részletesen megírják mi a teendő, ha nem működik a jegykiadó automata. Kódot kiadni tilos. Jegyzőkönyvet felvetetni. E-mailben (mazohistáknak személyesen) reklamációt jelezni a megadott címen.
Várni és minden rendben lesz.
Ez komolyan működik, már kétszer is eljátszottuk.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2010.11.10. 09:34:53

@igazságos: Ez nem igaz. Bármelyik ban által kibocsátott MC,Visa és Amex kártyával igénybevehető. Ja, hogy te csak a Maestrot ismered? Próbáld meg külföldi oldalon hasznáni, ott még az OTP-set se fogod tudni...

Xezs 2010.11.10. 10:28:52

@Peti817172M: A Maestrot nem, de a Mastercardot fogja tudni használni. Ugyanúgy a VISAnak is megvan a kistestvére, a VISA Electron.
süti beállítások módosítása