Tékozló Homár

Kutyaellenesek és bunkók a Hilltopban

2010.11.09. 10:29 | szily | 906 komment

Piri kiborult, mert a neszmélyi Hilltop borászat éttermében  "takarodjatok" stílusban kezdtek üvöltözni velük, amiért bevittek két kutyát. Piri nem azzal van baja önmagában, ha egy helyről a tulaj kitiltja a kutyákat, hanem a stílussal, bár azt sem érti, egy ilyen helyen alapvetően mi értelme a tiltásnak.
A Homárnak véletlenül van hivatalos véleménye a "kutya a boltban és vendéglátóhelyen" kérdésben. Mégpedig az, hogy egy ország anyagi, morális és mentális fejlettségének tökéletes fokmérője, hogy általában beengedik-e a kutyákat a kereskedelmi egységekbe. Ahol igen, az jó hely, ahol nem, az szar. Az összefüggés nem az, hogy a kutyák olyan aranyosak, hogy ahol kitiltják őket, ott nácizmus van. Vagy hogy a kutyahurcolás sarkalatos emberi jog lenne. Hanem az, hogy ahol a lakosok képesek elfogadni egymást, ahol a másikról nem automatikusan a trollkodás jut eszükbe, ahol a kölcsönös udvariasság a kommunikáció anyanyelve, és főleg, ahol az alapelv a "mindenki érezze jól magát" az a portás-őrmester Magyarországon honos "nehogymá jól érezzék magukat" helyett, ott fel sem merül, hogy ne vihessenek be kutyát. Ott ugyanis az is természetes, hogy akinek ugrálós, ugatós, rágcsálós állata van, az eleve be sem megy a boltba vagy vendéglátóhelyre, hiszen azzal kínos módon megzavarna másokat. A dolog nem elmélet, bármely, a miénknél jobb hangulatú országban személyesen is ellenőrizhető, északon, délen vagy nyugaton. Sztori alant:


A esetemet csak azért írom meg nektek, mert röhejesnek tartom, hogy egy 4 csillagos szálloda míg mosolyogva fogadja kutyával érkező vendégeit, addig egy hegy tetején álló tök üres étterem nem enged be kutyákat és minősíthetetlen hangon rúgja ki vendégeit étterméből.

A neszmélyi HILLTOP borászatban gondoltuk, hogy november 3-án, egy szerdai napon, megebédelünk barátainkkal. Még navigációs rendszerrel is nehezen közelítettük meg a hegy tetején a borászatot, mivel az Esztergom felőli útról még véletlenül sincs egy tábla, hogy hol kell befordulni. Mindegy. Csak 2 óránkba telt emiatt Visegrádról odakóvályogni.

Két tini lány a csapatból az egyik kutyával be is ment a teljesen üres étterembe, mire halljuk kint, hogy minősíthetetlenül kiabál rájuk két női hang: takarodjatok kifelé a kutyákkal, mit képzeltek, nem étterembe való ...stb. Beléptem az ajtón, majd azonnal érzékelvén a hangnemváltást, látom, hogy egy fekete hajú pincérnő egy szakatt molett szakácsnővel (vagy takarítónővel) újra elmondja nekem ugyanazt. Majd mutogatnak az ajtóra, hogy ki van írva, hogy állat nem teheti be a lábát. Érdekesen néztem az A4-es papírt, amit belülről ragasztottak fel, nehogy esetleg belépés előtt el lehessen olvasni. Ennek ellenére megkérdeztem, hogy mégis kit zavar a kutya, üres az étterem, a kutyákat nem a kerti láncról akasztottuk le, azokat nem szokták a gazdik étterembe magukkal vinni, azok nem fognak az asztalon ugrándozni, mi meg nem fogunk (gondolom) a földről enni, tehát mi akadálya annak, hogy a kutyák a földön feküdjenek, míg mi az asztalon eszünk. Na, ezután jött csak újra az özönvíz és kiabálva, kánonban újra elmondták ugyanazt, mint amikor beléptem.

A probléma alapvetően az, hogy ha ezt a tényt normálisan közlik, akkor még kint is hagyjuk a két kutyát az autóinkban (mégiscsak esett az eső), de hogy merik a bátorságot venni arra, hogy két iskolás lánnyal üvöltözzenek, akik láthatóan nem mernek visszakiabálni felnőttekre. Arról nem is beszélve, hogy egy elég nagy társaságot rúgtak így ki, és estek el az ebéd bevételétől, a boroktól, amikből kartonszámra vittünk volna Karácsonyra és persze attól, hogy oda többet betegyük a lábunkat. Nem tudom miből gondolta a pincérnő kollegina, hogy a kiabálása és a stílusa után, kint hagyva a kutyákat, mosolyogva és örömmel fogunk elfogyasztani ott egy ebédet? Vagy ott az a természetes, hogy előbb leüvöltik a vendéget, majd bájosan kiszolgálják? Természetesen a visegrádi 4 csillagos szálloda, ahol a gyerekekkel az őszi szünetet töltöttük barátainkkal, a lehető legnagyobb természetességgel kezelt minden kutyával érkező családot.

A HILLTOP honlapján egy szó sincs arról, hogy kutyákkal ne is kiránduljon oda az emberfia (direkt elolvastam), csak a túlcsorduló vendégváró vendégszeretet fogadja az olvasót, meg persze a minősíthetetlen hangvételű személyzet. Felnőhetne már a borászat az európai színvonalhoz, a 21.században már mindenhol természetes, hogy éttermekbe a kutya is bemehet, pláne nem egy hegy tetején levő, ürességtől kongó étterembe. Vagy ahol nem lehet, ott láthatóan jelzik vagy belépéskor normálisan közlik. Az emberek nem hülyék és megértik, ha nem, hát nem. A személyzetet meg megválogathatnák, elég nagy a munkanélküliség ahhoz, hogy találjanak kedvesebbeket. Ajánlom mindenkinek, hogy kutyával ne menjen Neszmély közelébe se, hacsak nem akar feleslegesen utazgatni és az idejéből egy csomót elpazarolni az utazgatásra, kivéve, ha nem vágyik egy kis üvöltözésre a hegy tetején...

Üdv
Piri
Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.11.09. 10:37:22

és akkor még a szoptatós kutyákról nemis volt szó...

.lll. 2010.11.09. 10:38:23

a macskákat biztos beengedik

nak · http://nakedeye.blog.hu 2010.11.09. 10:42:32

@fghjk: és még abba is szörnyű belegondolni, hogy a kutyák otthon szülnek

Winston Smith 2010.11.09. 10:44:28

A stílus lehet, hogy minősíthetetlen, de igazuk van: a kutya nem étterembe való.

movhu 2010.11.09. 10:46:04

Én nem értem mit keresne egy kutya egy étteremben. Én a sajátomat tuti nem vinném, mert tudom, hogy engem rohadtul zavarna egy kutya az étteremben. Nem oda való.(A stílussal baj volt, ez tény)

alternat 2010.11.09. 10:46:43

Piri!
Én sem szeretem, ha a kutyák mindenhova bemennek.
Étterem, szálloda, strand nincs semmi keresnivalójuk.

Ha nem tettszik maradj otthon!

gic 2010.11.09. 10:47:12

Udvariasan kellene közölni, hogy NEM. Óbudán vagy 10 éve önkormányzati rendelet tiltja, hogy állatokat vigyenek be: rendelőkbe, boltokba, éttermekbe, stb.

n_zs 2010.11.09. 10:47:15

Egy ország tökéletes fokmérője, hogy beengedik-e a kutyákat. Ahol igen, az jó hely, ahol nem, az szar.

Pont fordítva.
Idióta lakótelepi kutyások csak összebasszák a környezetüket.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.11.09. 10:47:26

"Még navigációs rendszerrel is nehezen közelítettük meg a hegy tetején a borászatot"

ez vajon kinek a hibája kedves posztoló szerint?

Elstron 2010.11.09. 10:47:46

Eleve tirpákság bevinni a dögöket étterembe. Paraszttal pedig csak paraszt módon lehet beszélni, más nyelven úgysem ért.

sztrugackij 2010.11.09. 10:48:38

az ,hogy hányan vannak éppen az étteremben az az eset szempontjából mellékes(10 percen belül bejöhetnek akár tízen is).A lényegen nem változtat:kutya nem való étterembe valamint üzletbe, ,orvosi rendelőbe,kórházba,társasházi lakásba,csecsemő mellé,bevásárló központba és még sorolhatnám.A kutyatartó együtt kell éljen ezekkel a hátrányokkal.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2010.11.09. 10:48:46

Megértem a posztoló felháborodását, de mi lenne, ha mi, magyarok leszoknánk arról, hogy azt a következtetést vonjuk le, hogy ki kell rúgni mindenkit, aki csúnyán néz ránk?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2010.11.09. 10:50:03

Egyébként tényleg jellemző egy ország hozzáállása a kutyákhoz, macskákhoz és egyéb állatokhoz. A világ kulturáltabb részein mindenhol beengedik a házi kedvenceket az éttermekbe, presszókba, bevásárlóközpontokba. stb. Ez a fajta bunkó hozzáállás csak Bécstől keletre dívik. De mit is várunk el ettől az országtól, ami csak lépésre van még csak a középkortól. Majd egy 100-200 múlva utolérjük a világ szerencsésebb történelmi fejlődésű részét.

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2010.11.09. 10:50:18

Amúgy azzal viszont egyetértek, hogy a kutyákat nem jó ötlet bevinni az étterembe. Mindössze a kioktatás stílusán ütköztem meg én is.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.11.09. 10:51:13

köszönöm a tippet a kedves posztolónak, most már tudom hova kell mennem, ha nem akarok ebekkel egy tányérból falatozni...

pruntyike 2010.11.09. 10:51:45

Az ántsz (lánykori nevén: Köjál) is tiltja a kutyák bevitelét étterembe, élelmiszerboltba stb., szigorú, nagy összegű büntetés jár érte, amit az étterem tulajdonosának kell kipengetnie. Vajon a kutyatulajdonos kiállna-e teljes mellszélességggel, hogy ő majd helyt áll a büntetésért?

Szarazkoro 2010.11.09. 10:52:21

ON:
Stilus az gaz a szemelyzet reszerol ez teny. En kertem volna a fonokot azon nyomban es elmagyaraztam volna h kikkel uvoltozzenek.
OFF:
A kiscsajoknak nem csak bekorzozniuk kellett volna hanem erdeklodni h johetnek-e a dogok, es akkor nem lett volna poszt. 2 tizeneves is tud am bunko lenni nagyon.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.11.09. 10:52:44

@the_lonewolf: "A világ kulturáltabb részein" nem tart minden tuskó minimum 2 kutyát a paneljában...

paráznabillegető 2010.11.09. 10:53:10

a kutyákra bacc-papucsot kell húzni, na. és akkor már kultúrlények.
persze az aldiban továbbra sem vásárolhatnak...

Köldökszösz (csodalampa) 2010.11.09. 10:53:43

Még szerencse, hogy nem szartak az étterem közepére. És az is szerencse, hogy a kutyák sem tették ugyanezt.

Véleményem szerint az állatnak kint van a helye.

pruntyike 2010.11.09. 10:53:48

Egy reklámban egy hölgy egy kávézóban meséli egy hónaljkutyával a kávézóasztalnál, hogy a párja milyen gáláns. Nem életszerű... az ebet a gazdival együtt el kell tanácsolni.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.11.09. 10:54:15

A kulturáltságnak nem az a fokmérője, hogy toleráljuk-e a kutyát mindenhol, hanem az, hogy milyen kulturáltak a kutyatartók. Na ez az, amivel nálunk igazából baj van, a társadalom reakciója erre normális.

Semmi sem tökéletes. A frissen megfürösztött, szőr- és nyálmentesített kutya, amelyet megneveltek úgy, hogy csak ül fekszik, kulturáltan szórakozik, még az is lehet problémás. Ráléphetnek, felingereli egy gyerek, mittudomén. De a legtöbb kutya nem ilyen... a többsége ugyanis ha tetszik, ha nem, szőrös. (De a legtöbb kutya pont azért tetszik.) Az allergiásokat pedig már csak ne szivassuk ezzel...

És igazuk van itt az előbbieknek: egy állat személyi higiéniája más, mint az emberé. Ugyanúgy, mint ahogy mi is más bacilusokhoz vagyunk hozzászokva, mint a bolygó más részein lévő embertársaink, akik amúgy azonban szintén tudnak tiszták lenni és viselkedni. Épp ezért nem egészséges bevinni a kutyát.

paráznabillegető 2010.11.09. 10:54:47

@the_lonewolf: mindenhol, kivéve az arab országokat...
ja, azok nem is kultúrlények, mi? :)
hülye.

Nivea 2010.11.09. 10:55:19

Ha ki van irva hogy nem lehet bevinni miért vitték be???Ezt a posztot nem is értem..Meg ma még magyarországon szerintem egy kezemen össze lehet számolni hány étterem engedi be a kisállatokat..Kárt volt ezért "tollat ragadni"..

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.09. 10:55:21

"egy szakatt molett szakácsnővel"

Szakatt vót, na.

HERMSGERVØRDENBRØTBØRDA 2010.11.09. 10:55:22

@Darren79: valószinüleg a kedves posztoló enyhén kiszínezte az esetet, mert különben nem lett volna ölég érdekfeszítő, és egyébként is zokon vette hogy nem engedték be a kis pudliját.

Azért a homáron nem kéne minden leírt mondatot készpénznek venni...

EMU 2010.11.09. 10:56:23

Van ennek ilyen olvasata is: ahol a lakosok képesek elfogadni egymást, ahol a másikról nem automatikusan a trollkodás jut eszükbe, ahol a kölcsönös udvariasság a kommunikáció anyanyelve, és főleg, ahol az alapelv a "mindenki érezze jól magát" az a portás-őrmester Magyarországon honos "nehogymá jól érezzék magukat" helyett, ott fel sem merül, hogy valaki ráerőltesse a kutyája társaságát másra, idegenekre. Pont. Ezzel így mi a baj, kedves Szily?

pruntyike 2010.11.09. 10:58:06

@paráznabillegető: Van ahol a tevét is beviheted... a hálószobába is. De az nem Magyarország.

phaszfej 2010.11.09. 10:58:33

@the_lonewolf: Meg jellemző egy ország hozzáálláéa az idiótákhoz. Te is itt vagy, mégsem rúgtunk még picsán, hogy takarodj szibériába. Milyen kétszáz év, sötétagyúkám? Magyarország már rég létezett, mikor még nyugaton kis faszom fejedelemségek voltak, te nagyon sötét. Ha nem szereted a hazádat, iratkozz ki innen, senkinek sem fogsz hiányozni, oszt menj franciába csigát meg békát zabálni, vagy takarodj németbe almát enni vagy angolba a disznófejűek közé.

midnight coder 2010.11.09. 11:04:51

Egy ország anyagi, morális és mentális fejlettségének tökéletes fokmérője, hogy általában beengedik-e a csótányokat a kereskedelmi egységekbe. Ahol igen, az jó hely, ahol nem, az szar. Az összefüggés nem az, hogy a csótányok olyan aranyosak, hogy ahol kitiltják őket, ott nácizmus van. Vagy hogy a csótányhurcolás sarkalatos emberi jog lenne. Hanem az, hogy ahol a lakosok képesek elfogadni egymást, ahol a másikról nem automatikusan a trollkodás jut eszükbe, ahol a kölcsönös udvariasság a kommunikáció anyanyelve, és főleg, ahol az alapelv a "mindenki érezze jól magát" így a csótányok is.

pruntyike 2010.11.09. 11:04:55

@phaszfej: megegyezhetünk: lonewolf az a türelmes fajta, főként ha sa saját ebéről és annak szaráról van szó. megkérdezhetjük tőle, hány tonna ebszart gyűjtött össze az évek során, a begyűjtés ugyanis kötelező, csak én nem láttam még soha a büdös életbe, szaró ebet, ebszart annál többet. Ennyit a kutyakultúráról

2010.11.09. 11:05:58

Érdekes módon Hollandiában ezelőtt 15 évvel is teljesen normális volt, hogy a kutyák áruházba, boltba, Mekibe, étterembe is elkísérik a gazdáikat. Egyetlen helyen szólt rá a tulaj a gazdákra, Amszterdamban egy indiai étteremben, hogy fegyelmezzék (tehát nem vigyék ki, csak fegyelmezzék) a kutyát, mert, hogy az a többi asztaltól koldult, a gazdik meg rá se szóltak. Az ilyen tényleg regulázandó.
De minden gazdának tudnia kell, alkalmas-e a kutyája arra, hogy valahová magával vigye.
Ausztriában is teljesen normális dolog, hogy kutyák vannak a szállodában, sípályán.
Lehet, itthon az szokatlan, hogy igenis a kutya nem csak a kertben, sőt láncon van az emberrel, hanem elkíséri egy csomó helyre, ha a gazdi nyaralni megy, nem b..sza ki a kertbe egy heti száraz táppal meg egy hordó vízzel, hanem akkor is megy...
Az olyan kutya, amelyiket visznek a gazdái mindenhová nem csinál rumlit, mert nem érdekli más a gazdáján kívül, nem szarik a padlóra, nem liheg mások képébe.
Velünk is volt már Ausztriában kutya, Schneebergre mentünk, vonatoztunk, több más osztrák kutyával egyetemben. A vonat televolt, a feltétel annyi volt, hogy szájkosár kellett rá (jegyzem meg, a vonatjegy ugyanannyi volt, mint a gyerekjegy, azaz, egy felnőtt jegy fele...)
Mert ez kérem biznisz...

Itthon is vannak helyek, éttermek, akik teljesen jól kezelik az ügyet.
Mondjuk, mi ismeretlen helyre előbb kutya mentesen bemegyünk megkérdezni, hogy lehet-e, és igenlő válasz esetén megyünk be.
A balatonszemesi Kistücsökben is voltunk így, de pár hete hétvégén, telt háznál mégis bementünk megkérdezni, mert tényleg tömeg volt, meg mert a két kutyánk helyett már hárommal voltunk kirándulni a balatonlellei szőlőhegyen. És mosolygósan, teljes természetességgel mondtak rá igent.
A kutyák meg befeküdtek a lábunk alá, és aludtak addig, amíg nem fizettünk, és indultunk kifelé. Ekkor láttuk, hogy pár asztallal odébb is volt blöki, aki szintén teljesen csendben volt, ha nem állnak meg egy pillanatra a kutyák és nézik, én sem vettem volna észre...

Persze, ha olyan állatot visznek be, amelyik nincs ehhez szokva, és rumlit csinál, akkor a személyzet dolga megvédeni a többi vendéget, de mint mondtam, jellemzően nem a loncsos, ápolatlan, láncról levett, rosszul szocializált házőrzőket és moslékon élő kutyákat viszik ilyen helyre, hanem 99%-ban olyan kutyákat, akik nem csinálnak nagyobb felfordulást, mint egy jókedvűbb, hangosabb társaság, vagy néhány kisgyerekes család.

csg 2010.11.09. 11:06:29

Hát, nehogy már probléma legyen, hogy bemegy-e a kutya az étterembe vagy sem! Ilyen alapon a sok dohányos, részeg vécé mellé hányó meg csámcsogó vagy ordenáré módon hangos embert is ki kéne onnan küldeni. A huszonegyedik században fel kéne nőni az igényekhez, ha valakinek kell a kutyások pénze, az megoldja kulturáltan. Egy borászat a semmi közepén megtehetné - én elég sok borászatban jártam, és sehol sem volt ilyen gond. Az egészben csak egy nem tiszta: amilyen szar borai vannak a Hilltopnak (ha valakit büntetni akarok vele, veszek egyet a tescóban), minek kellett odamenni?

zezse 2010.11.09. 11:07:33

Miért nem lehet toleránsnak lenni? Engem pl a jól nevelt, asztal alatt fekvő kutya nem zavar, az üvöltő csecsemő annál inkább. Mégsincsenek kitiltva sehonnan- teljesen érthető módon. A kutyától nagyon kevés betegséget lehet elkapni, főleg úgy, hogy max egy légtérben van velük az ember. Embertől viszont annál többet. Túl van ez dramatizálva mindkét fél részéről. Jobb helyeken van kint víz, meg kaja az ajtó mellett a kutyáknak, meg hely ahová ki lehet őket kötni. De azt is megértem, aki nem akar egy vizes, és emiatt mondjuk büdös bundájú eb szagával együtt ebédelni. Tolerancia, kérem, tolerancia.

kukatr 2010.11.09. 11:07:36

Kutyát étterembe? Ha ilyet látnék, fizetés nélkül távoznék. Otthon sem eszek (ettem) együtt az állatokkal, étteremben sem akarok együtt enni velük.

Nivea 2010.11.09. 11:07:40

Kiváncsi lennék a posztolóra, milyen brutális örjöngést csapott volna ha beengedik öket kajálni aztán jön egy család még kajálni az étterembe és megkérik a gazdikat vezessék ki a kutyákat..Imádom a kutyákat, nekem is van, de soha meg se fordulna a fejmben hogy bevigyem egy szó nélkül az étterembe..annyira primitív és bunkó lépés volt a kedves tinik részéről hogy inkább nekik kéne felvilágosítást tartani kedves Pirinek.

pruntyike 2010.11.09. 11:08:07

Én csak egyfajta szőrös, doromboló állatkát látok szívesen étteremben, bárhol: a p u n c i t. Tisztán, gusztusosan trimmelve, fürdetve. Masni nem kell.

Samott 2010.11.09. 11:08:36

Azott kutyaszag, na az hianyzik meg az ettermekbol. :) (persze vakvezeto kutya mas kerdes, de abbol joval kevesebb van)

.lll. 2010.11.09. 11:08:36

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő):

bemondhatnád már a 12 órát,a kutyagumiba belé

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.11.09. 11:09:38

"hilltop"
igaz magyar borászat, érdemes volt odamenned

Tomasz_a_gozmozdony 2010.11.09. 11:10:55

Egyaltalan hogy a faszomba jut eszebe valakinek etterembe kutyat bevinni? Ugyanez vonatkozik strandra, stb. A korhazba is magatokkal viszitek ti istenbarmai?

goes 2010.11.09. 11:12:00

@gic: Millió helyre járok kutyával Óbudán. Természetesen csak nyáron, nyitott helyekre. Nekünk olyan a kutya, mint a gyerekünk.
Én a bunkó szülők, bunkó gyerekeivel nem tudok mit kezdeni. Nyár végi eset, hogy futkározó gyerek leborította a fél asztalunkat, én rászólok (normálisan), apuka elkezd hőbörögni, hogy én ne neveljem az ő gyerekét. Odajön az aszatlunkhoz, folytatja tovább. Én megkértem, hogy -kizárólag stílusa miatt- rendezze a kiömlött italok árát. Erre természetesen nem volt hajlandó.

pruntyike 2010.11.09. 11:12:16

Akik a kutyások mellett állnak ki, kérem, csak azok írjanak, akik előírásszerűen begyűjtik ebük kutyaszarát!

indapass90210 2010.11.09. 11:12:17

Mit vagytok úgy megütközve? Van aki az arcát-száját is nyalatja a kutyával, miközben az lehet, hogy előtte egy másik kutya seggét nyalta.

fehso2 2010.11.09. 11:13:18

Külföldi vendégeink kutyával érkeztek. A kutyával akartak étterembe menni, így telefonon az asztalfoglaláskor már ELŐRE tisztáztuk az étteremmel a szituációt.
Szerintem amúgy a kutyának se túl jó, ha érzi a sok kaját egy étteremben, de nem falatozhat kedvére.

Amúgy, aki ilyet leír :
" Mégpedig az, hogy egy ország anyagi, morális és mentális fejlettségének tökéletes fokmérője, hogy általában beengedik-e a kutyákat a kereskedelmi egységekbe. ", az csak egy hisztis, baszatlan picsa lehet.
Egyrészt azért, mert maga a megállapítás is baromság, másrészt azért, mert utálom, amikor valaki így leszólja Magyarországot egyetlen neki nem tetsző dolog miatt.
Szabad világ van. El lehet menni olyan szerinted kulturált országokba, ahol nemcsak a kutyákat, de a csirkéket és a kecskéket is beengedik az éttermekbe, meg a vonatra is felteszik.
Az ilyen civilizált helyeken a nőket viszont kinézik pl. a kávézókból. Az állatok mellet az ugyanis a férfiak helye. A baszatlanságot egyébként gyorsan orvosolják.

Mária 2010.11.09. 11:15:07

Miért a két kislány ment felmérni a terepet?

Idegen helyen ez a férfiak dolga.

.lll. 2010.11.09. 11:15:11

Vietnámban a kutyák szívesen látott vendégek az éttermekbe,főleg nyárson:D

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:15:17

@gic: az uj Trofeaba be lehet vinni kutyat

hawkeye 2010.11.09. 11:15:55

Alapvető evidencia:

Az ilyen, és hasonló "kutyás" esetek 99,9 százalékában nem a kutyusokkal van baj, hanem az agyatlan gazdáikkal.

A budai Fenyőgyöngye étterembe behozott borjúnyi kuty rámordult a mellékhelyiségből visszatérő 5 éves pici lányra.
Gazdája reakciója: - Mi a fenének kell hagyni szabadon mászkálni a gyereket?!

Ennyi.

Infomaker 2010.11.09. 11:16:24

Képzeljétek mi lett volna, ha a kutya fagyizik, és görkorival megy be :o

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:16:29

@pruntyike: jelentkezem..minden kabatom zsebe tele van zacskoval:) Szivesen felajanlom az obudai hajlektalnoknak,akik tobb szart hagynak a parkoban,mint a kutyak

lepo 2010.11.09. 11:16:36

Azért az érdekes, hogy Ausztriában, Németországban, Svájcban minden pont úgy működik ahogy "Szily" írta: "Mégpedig az, hogy egy ország anyagi, morális és mentális fejlettségének tökéletes fokmérője, hogy általában beengedik-e a kutyákat a kereskedelmi egységekbe." S azért csak ezeket az országokat említem, mert én ezekben jártam a vizslámmal s ott ez teljesen természetes. Biztos a nagy jólét elvette az ő józan eszüket, bezzeg itthon ...
Mindamellett megjegyzem, hogy az a mentalitás ami az itteni kommentek többségéből kihallik erősen országrészfüggő. Dunántúl OK. "vizet hozzak a kutyának" kérdi a pincér. Tiszántúl "kösse oda ki a kerítéshez" 14 év tapasztalata.

zsg? 2010.11.09. 11:17:04

Magyarországon nem csak a közintézmények bánnak kulturálatlanul a kutyásokkal/macskásokkal. A kutyások/macskások jellemzően ugyanolyan kutúrálatlanok, sőt, akik a legelemibb szabályok betartására sem képesek ránevelni az állataikat (tisztelet a ritka kivételnek). Ezért van teleszarva a játszótéri homokozó, ezért kell esténként gázsprével a kézben futni az utcán, ezért nem lehet a járdán sétáltatni/babakocsizni a kisgyereket (mert a kerítés mögül leüvölti a fejét egy kutya).

Egyik kutya, másik eb. Balkáni kutyatulajdonosnak balkáni vendéglős dukál.

pruntyike 2010.11.09. 11:17:19

@Gabiiiiii: macskát, aranyhörcsögöt, tengerimalacot, papagájt, ölebnyulat ménem? Mi ez a diszkrimiínáció? Hol a diszkriminációellenes ombudsman?

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:17:48

@Tomasz_a_gozmozdony: ha mar strad...a kutya nem szarik vizbe,mint az ember,valamint sok embernel tisztabbak es apoltabbak

pink75 2010.11.09. 11:18:16

Mégpedig az, hogy egy kutyatulajdonos anyagi, morális és mentális fejlettségének tökéletes fokmérője, hogy általában kérdés nélkül bevonszolja a kutyákat a kereskedelmi egységekbe.

Eszem ágában nem lenne egyik állatomat sem étterembe, boltba, színházba, koncertre stb. vinni. Jó helyen vannak itthon addig.
Milyen hülye dolog már ez megint?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 11:18:35

@Winston Smith: Ezt a nézetedet a távol-keleti ismerőseim nem mindegyike osztja...

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:18:54

@pruntyike: ha meg tudod tanitani az aranyhorcsogot,hogy kussban fekudjon a labadnal es ne zavarjon senkit,felolem nyugodtan:)

pruntyike 2010.11.09. 11:19:35

@pink75: Pedig milyen jó is lenne az, a Macskák előadására kutyát vinni...

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:19:58

@zsg?: sajnos kutyaskent azt kell mondjam,hogy tokeletesen igazad van,bunkok ugyanugy vannak a kutyasok,mint a nemkutyasok kozott

Hozzá Szóló 2010.11.09. 11:19:58

Ahol én fizetek, hogy kihozzák a többször annyiba kerülő kaját, ott semmiképpen ne legyen kutya. Ha meg kutyabarát az étterem, szálloda, akkor meg nem nekem való, de azt tudom a kiírásból.

Számomra kicsit furcsa, ha valaki egy kutyával megy be egy étterembe, ahová nagyrészt nem viszünk kutyát hazánkban, akárhogy is látták a modern újságíró srácok az indexnél Skandináviától az olasz partokig. Itt akkor se megy ez. Mivel a legtöbb ilyen helyen nem örülnek a kutyának, ezért eleve nélküle megyek be kideríteni, hogy BIVIHETEM-E.

A posztoló nagyon is érzi, hogy kilóg a lóláb. Ha már az utcát teleszaratják a nyuggereink, legalább AHOL ESZÜNK az legyen biztonságban, ha meg nincs, akkor legyen kiírva, hogy KUTYABARÁT hely...

Spanish VVax 2010.11.09. 11:20:20

Paraszt volt az éttermi személyzet ez nyilvánvaló, de az én izlésemnek a kutya nem megfelelő az étteremben. Tucatnyi izé lehet a szőrén, bőrén, az üritőszervein ami mégiscsak direkt módon érintkezik a padlóval, nembeszélve a nyállól, nyelvlógatásról, s bunda szagáról, stb.
Kutya maradjon otthon. A személyzet meg tanuljon meg kultúráltan kommunikálni ha mégis kutyával találkozik. Egy szóbeli fegyelmi megérdemelnek.

pruntyike 2010.11.09. 11:20:33

@Gabiiiiii: Gabiiiii, úgy érzem, nagyon gyerek vagy még.

indapass90210 2010.11.09. 11:20:48

@pruntyike: egyszer egy majdnem csajommal elmentem kajálni. Várom a kocsiban, erre megjelenik valami játékterierrel vagy mi a faszommal. Azt még csak-csak lenyeltem, hogy a kutya bejön a kocsiba, de utána még a csaj pofájához is oda-oda nyalt. Ott én akkor úgy éreztem, hogy nutellás fifi nyelvtempójával nem vehetem fel a versenyt. Ez meg is határozta a kapcsolatunk későbbi alakulását.

Hozzá Szóló 2010.11.09. 11:21:06

Hová lett a hozzászólásom?

SKY 2010.11.09. 11:21:32

Ez alapvetően két tábor csatája most.
A kutyabuzeránsoké és az ellenzéké.
Jó sok hozzászólás lesz, és eléggé el fognak szabadulni az indulatok, ha csak nem kapunk egy másik posztot kutyacsont gyanánt... heeeh

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:21:41

@pruntyike: cuki vagy:) 45 eves vagyok 3 gyerekkel ,1 ferjjel es 1 db ebbel:)

pruntyike 2010.11.09. 11:22:30

@lófő: várd meg a délt, sün bemondja. Nagy élmény, mint az aurea borealis, kár, hogy nem olyan ritka.

pink75 2010.11.09. 11:22:44

@pink75: egyedül oda jöhet, ahol inni szoktam, de ott meg kap zsíros kenyeret rögtön, ott tehát tud viselkedni az álszent döge.

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:23:32

@pink75: en is eddig meg csak kerthelyisegben voltam vele,mielott elore tisztaztam,hogy vihetem-e..

metalheart · http://rocknmetal.blog.hu/ 2010.11.09. 11:23:59

egy ország anyagi, morális és mentális fejlettségének tökéletes fokmérője, hogy általában beengedik-e az elefántokat a porcelánboltokba.

ez a legnagyobb problémátok?

vazze... 2010.11.09. 11:25:04

A véleményem csak úgy: akinek nincs kertes háza annak ne legyen kutyája sem, jó legyen de csak 5 kg-nál kisebb és nem jöhet ki a házból. Belvárosba sem való kutya, vagy havi 10k és abból lehet fizetni a slagos embert aki takarítja a járdákat mert olyan kutyapisi szag van az egész rohadt belvárosban hogy kifordul a belem. Lehet hányni...

norbi2k 2010.11.09. 11:26:09

@kukatr: nem kell egy asztalról enned velük... az asztal alatt el vannak, hidd el... a higénia meg nem lesz rosszabb mert benn van egy kutya.... lehet a szakács a szaros kezével rántotta neked a hust, téged meg a kutya zavar?

balazst 2010.11.09. 11:26:27

Kutya max főzve/sütve való az étterembe.

pruntyike 2010.11.09. 11:26:32

@Gabiiiiii: És kék szemmel csodálkozol még a világra... Ez szimpi

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:26:49

@vazze...: latszik,mennyire nem tudsz semmit..Egy kutya ragadozo allat,reggel-este aktiv,napkozben alszik,mint a bunda.Egy kertes kutyat ritkan mozgatnak vagy foglalkoznak vele annyit,mint en a szoba "nagykutyammal."

labi 2010.11.09. 11:26:54

Én a tehenemet akartam múltkor bevinni étterembe, de nem engedték, pedig nem is papucsban mentem poló nélkül.
Ráadásul az nem is nézi ki más szájából a kaját, csak csendben rágózik.
Rohadt szemét ország ez...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 11:27:35

@Los Alamuszi: 'olyan kutyákat, akik"
Nem akik, hanem amik. Vagy amelyek.
@Dövan: Nem is beszélve a pinanyaló kutyákról...
@the_lonewolf: Majd ha a csodált "Nyugaton" is lesz fél évszázad marxista kommunista diktatúra (ha már ott találtál ki), akkor érjük őket utol. A magyar paraszti kultúrában is évezredek óta természetes az ajtó előtt fekvő kutya, amelyik ott várja a jobb cubákokat, és a juhászok is együtt esznek a kutyáikkal, a juhokról nem is beszélve.

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:27:57

@labi: biztos nem volt rajta szajkosar:)

plüss_Teknős 2010.11.09. 11:28:04

Valóban előbb kérdezni kellett volna, aztán berobogni a két kutyával. Akkor is, ha üres az étterem, akkor is, ha a világvégén van.
Ahogy dohányozni sem lehet mindenhol, úgy a kutyát bevinni sem alap (kivéva ha pl. vakvezető, de az más tészta).
OFF
Amúgy a hócipőm tele azokkal a kutyás ismerősökkel, akiknek ugyan valamennyire nevelt és kezelhető a kutyájuk, de azért üdvözlésképp a él pofáját beletörli a nadrágomba... És nem szólhatok egy szót sem, mert "nekik olyan a kutya, mint a gyerek".
Nekem is volt kutyám - de valahogy megértettük vele, hogy a kajás pofáját ne a vendégekbe törölje...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 11:31:06

@Gabiiiiii: És hol látható az "a kutya"? Merthogy van olyan kutya is, ami többet ér, mit száz komenista, és van olyan ember, aki egy kupac kutyaszart sem ér, de azért ne általánosítsunk, kérem...

pruntyike 2010.11.09. 11:31:06

@labi: biztosan nem volt érvényes oltási bizonyítványa, vagy a füléből hiányzott a tehénpiercing

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2010.11.09. 11:31:47

Amíg volt kutyám, én csak olyan helyekre jártam, ahova be lehetett menni vele. (Német juhász).
Mióta szegény már nincs velem (nyár óta), azóta nélküle. Mind a mai napig keresik rajtam az ebet a törzsvendégek, hogy "hogy merek" nélküle jönni.
Egyszerűen ő is vendég, ő is jól viselkedett. Szerette mindenki.

vazze... 2010.11.09. 11:31:49

@Gabiiiiii: Már két kutyát eltemettem, nem is szeretnék mostanában újat. Igaz kertben voltak, játszottak is, kirándultak is. Most nincs kert, nincs kutya sem.

Bambulka 2010.11.09. 11:31:51

Szlovákiában dolgozom, itt a plázákban teljesen megszokott dolog, senkit sem zavar. Mondjuk a miniatür palotapincsi halálfejes pulóverben elég röhejes.

elwood 2010.11.09. 11:32:24

étterembe a férfi lép be először, ez régi illemszabály, hogy a repkedő késeket ő fogja fel.

"és estek el az ebéd bevételétől, a boroktól, amikből kartonszámra vittünk volna Karácsonyra"

arc van rendesen. csak nem Mundrusz Tamáshoz van szerencsénk ? megvan még a dolce cabbana ?

kukatr 2010.11.09. 11:32:36

@norbi2k: Nem is arra gondoltam. De nem is asztal alatt voltak ebédnél. Ha kiírják, hogy kutyabarát hely, akkor ott lehetnek, én nem leszek ott. Meg az is lehet, hogy a pincér patkánymérget szór a levesbe, téged meg a szaros kezű szakács zavar? Azért ennyire ne sarkosítsál már, mert végén agyonüt egy meteor. Kétszer.

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:32:39

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: pontsan ezt gondolom en is,csak azonnal nekem szoktak ugrani,ha azt mondom,hogy ez a semmitero keverek kutya ezerszer tobbet er sok embernel...Hogy jolneveltebb,az tuti:)

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.11.09. 11:32:47

A kommentelők fele funkcionális analfabéta???
Bemész egy olyan helyre ahol tiltva van, de nem vetted észre. A személyzet ezt észleli, és nyilvánvaló tévedésed jelzi az alábbi módon: "Elnézést hölgyem, sajnos éttermünkbe nem hozhat be kutyát. Kérem hagyja kívül az ebet, és foglaljon helyet bármelyik szabad asztalunknál, máris hozom az étlapot. - ekkor mert kekec vendég vagy, még egy plusz kérdéssel is megterheled a személyzetet, miszerint: "Nem lehetne hogy mégis behozzam, hisz jólnevelt, senkit nem zavar majd, stb stb" – mire kapod a választ – ”Sajnos éttermünk szabályzata egyértelműen tiltja, és én nem vagyok felhatalmazva hogy kivételt tegyek, bármilyen helyesek is az ebek” – ekkor a kekec vendég ebeket leparkolja valahol odakint, és busás borravaló mellett bőségesen megebédel, mert így bántak vele. Ez azt gondoltam első olvasatra egyértelmű, a posztoló ezt hiányolta!
Másrészről viszont valóban sokat elárul az, ahogyan az ebekkel vagy az ebeket tartókkal bánunk. Magam amellett vagyok, hogy mindenki mérje fel obejktíven hogy mik a korlátai, és ennek ismeretében dönthesse el maga, hogy be meri-e vinni szőrös kis barátját egy étterembe, vagy plázába, vagy bárhová, ahol más emberekkel is találkozhat. Rém egyszerű a képlet: ha az én kutyám nem zavar másokat, akkor az én kutyám puszta jelenléte, uram bocsá’ létezése se zavarjon másokat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 11:33:00

@pruntyike: lehet, hogy a kutyákat azért nem engedték be, mert nem voltak megcsippelve?

pruntyike 2010.11.09. 11:33:28

@elwood: ha most nem mondod meg mi az a dolce cabbana, rögtön infarktust kapok...

Humperdic (törölt) · http://ultimaratio.blog.hu 2010.11.09. 11:33:54

A dolog ott kezdődik, hogy kutyának eleve házban/lakásban nincs semmi keresnivalója. Nem is odavaló, nem is érzi ott jól magát. Nyilván be lehet szoktatni, lehet szobatiszta, sőt, uszkárok még labdán egyensúlyozni is magtanulnak a cirkuszban, de nem az a természetes közegük. Az ilyesmi már hajszálnyira van az állatkínzástól...

Másképp is lehet kutyát tartani. Az én két loncsos pulimnak sincs semmi baja a (földes, füves!) nagy udvaron. Hetente egyszer sétálunk a hegyen, meg kiengedem őket néhány naponta hátra kertbe, rohangásznak negyedórát, aztán jönnek vissza, hívatlanul is. Póráz, szájkosár csak oltásadáskor van rajtuk. Vezényszóra ülni, feküdni, apportírozni, egyéb kunsztokkal bohóckodni ugyan nem tudnak, de egyetlen füttyre visszajönnek. Udvaron minden lepkére vérszomjasan ugatnak, de soha senkit nem haraptak még meg. De mondjuk nem mászott még be a kerítésünkön se senki... :)

Szerintem boldogok.

norbi2k 2010.11.09. 11:37:34

@kukatr: nem sarkitok, csak nem értem ezt a nagy fóbiát... kutya az étteremben.. ugyan már... patkánymérget biztos nem szór a kajába, de azért ne hidd el hogy olyan nagy a higiénia ezeken a konyhákon :)

pruntyike 2010.11.09. 11:37:44

Kutyát étterembe bevinni az a kategória, mint egyszerre 4 rokkantparkolót elfoglalni (lásd hajdú péter)

gelsystem 2010.11.09. 11:38:56

húúúúúúúúúúúú vaze!
nem-e bőcsész-e vagy-e????......ez vót már?
meg hogy: több diplomádis van-e????

yeti-ufo hibrid 2010.11.09. 11:38:59

Azért nem semmi a kiscsaj.
Hogyhogy kit zavar a kutya???
Szabály, vazze.
Nem csak kutyát, de semmiféle nyálzó, szőrös, hangos dögöt tilos bevinni éttermekbe.
És ez így van jól.
Kurvakutyások.
Tököm tele van má' velük.

mátéé (törölt) 2010.11.09. 11:39:10

Valahol ott a gond nálunk, hogy a hisztérikus öregasszonytól a plázacicáig mindeki valami HELYETT tart Magyarországon kutyát. Normális emberi kapcsolatok helyett. Hihetetlen, hogy nálunk a lakótelepen mekkroa dögökkel sétálnak, meghökkenek, hogy ezekkel élnek emberek együtt emberek ekkora lakásokban. A kutya állat. Ha tiszta, ha jól nevelt, akkor is. Nem lakik vele együtt az ember. És nem viszi étterembe.

gorillka 2010.11.09. 11:39:30

Egy baráti társasággal voltunk étteremben, az egyik lánynál volt egy kutya. A kutya kajájának a rendelése egy kisebb műsorral felért, majd miután evett belőle elkezdett az asztalról a gazdi tányérjából enni, majd miután ezt is megunta, csaholással múlatta az időt.
Mindenkinek kellemetlen volt, beszélgetni nem lehetett.
De a csaj rendes volt, legközelebb nem hozta az ebet.
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy nem minden kutya tud étteremben viselkedni és a gazdinak is tanulnia kell a dolgot.
Gondolom hamarosan eljutnak az étterembiztos kutyáig...
Én egyébként nem vagyok nagy állatbarát, ezért akárhová megyünk vendégségbe, előre tisztázom, milyen házikedvencek vannak és közlöm a házigazdával is hogy nem vagyok kutya- macskabarát. Meglepően kedvesen reagálnak és próbálják tompítani a "hatást".

Silent Bob 2010.11.09. 11:39:37

@the_lonewolf:
A világ kulturáltabb részein nem gázolsz térdig a kutyaszarban szerte a városban.

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:40:01

nem hinnem,hogy itt a kutyakon lett volna a hangsuly,talan csak a stiluson..Azert a kutyas is lehet olyan udvarias,hogy mielott bevonul 2 kutyaval,megkerdezi,hogy lehet-e..Semmibe nem kerul es nem kotelezo szeretni a kutyakat..

TGabi 2010.11.09. 11:40:03

"de hogy merik a bátorságot venni arra, hogy két iskolás lánnyal üvöltözzenek, akik láthatóan nem mernek visszakiabálni felnőttekre.

Arról nem is beszélve, hogy egy elég nagy társaságot rúgtak így ki, és estek el az ebéd bevételétől, a boroktól, amikből kartonszámra vittünk volna Karácsonyra"

Na, ez remek mondat: tinikiccsaj, aki kartonszámra viszi a borokat. Jellemző, újabb kishülye, aki azt hiszi, hogy a vedeléstől máris felnőtt:))))))

De! Én nagy kutyabarát vagyok, volt nekem is több, mint 10 évig. Viszont eszembe sem jutna kérdés nélkül bevinni az ebet boltba, pláne nem étterembe.

Személyzet mondjuk paraszt volt-nem csodálom, hogy ezek az emberek még mindig nem értik meg, hogy egyébként a vendégekből élnek.

mitana 2010.11.09. 11:40:43

Reakciók és viselkedések Franciaország és Magyarország közötti útvonalon:
Magyarország: "Ti viszitek a kutyákat?!? Miért?", "kutya nem jöhet be!!!".
Ausztria, Németország: "hozhatok a kutyának vizet?" "Persze, jöjjenek csak be"
Franciaország: Itt már azt sem értik, miért kérdezem, hogy bevihetem e a kutyákat. Miért ne vihetném???
Szállodák kb ugyanez.

Amúgy meg egy egészségesen tartott kutya tisztább a legtöbb embernél. Betegségeket a BKV-n, vonaton lehet kapni. Influenzát sem kutyáktól kap az ember pl, hanem rátüsszent olyan homo sapiens, aki nem ismeri a zsebkendőt...

Ja, és én összeszedek mindent a kutyák után! Miért kérdés ez? Kultúra kérdése szerintem!

total eclipse (törölt) 2010.11.09. 11:40:48

féltem, hogy egyedül maradok a véleményemmel, kutya nem való étterembe, fürdőbe, boltba.
mi van azokkal, akik a lovakat kedvelik, vigyék ők is magukkal?
nem a társadalom morális és mentális fokmérője, hanem a poszt írójáé, és szily-é, ha így gondolkodik. kutya kertbe. kész.

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:41:15

@gorillka: ha neveletelen egy kutya,az mindig a gazda hibaja es annyira ismerhetne a kutyajat,hogy alkalmas-e egy ilyen programra...Egy 6 honapos gyereket sem viszek akciofilmre,mert zavarna masokat

Winston Smith 2010.11.09. 11:41:18

Azt hiszem 100 komment után levonhatjuk a tanulságot: a hazai állampolgárok nagy többsége nem látja szívesen a kutyát az étteremben.

A kultúrált kutyások tudomásul veszik és elfogadják honfitársaik véleményét, és a "mindenki érezze jól magát" alapelv figyelembevételével előre érdeklődnek, hogy az étterem kutyabarát-e, és csak akkor mennek be kutyával, ha igen a válasz.

A suttyó kutyatulajdonosok meg betrappolnak a kutyával, nem törődnek az embertársaik véleményével, utána meg csodálkoznak, hogy kiküldik őket.

(Persze ez nem mentség a hilltoposok stílusára, de összességében helyesen tették, hogy kiküldték a kutyákat.)

Tarkoponya 2010.11.09. 11:41:26

@balazst: Sült krumplival és velőscsonttal a szájában. Tipikus liberális felfogás, hogy megetehetek bármit, majd a többiek fizetik a kárt, illetve elviselik a hülyeségemet.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.11.09. 11:41:49

@gorillka: abszolút korrekt hozzáállás. Nálunk is vegyes a társaság, kutyabolondok, meg a mérsékelten lelkesedők. Az előbbiek örjöngenek egy sort az ebbel, az utóbbi érkezése előtt ebet jól megfuttatjuk hogy már csak szunyókálni legyen energiája a vendég érkezésekor.
Békés egymás mellett élés, RULEZ :)

Miigeii 2010.11.09. 11:41:50

@midnight coder:
"csótányhurcolás" - emiatt a szó miatt megérte az egész hiszti. :)))

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:42:36

@total eclipse: a kert reszevel ugyan nem ertek egyet,de mint mondtam,a toleranciahoz hozzatartozik,hogy nem koteles mindenki ugy imadni a kutyamat,mint en...Van aki irtozik tole,van aki fel,neki pont olyan joga van hozza,mint nekem szeretni

csg 2010.11.09. 11:43:01

Engem az éttermekben egyébként a pincérek szoktak zavarni...

Kicknick 2010.11.09. 11:43:12

@vazze...: "kutyapisi szag van az egész rohadt belvárosban" aha...a múltkor a Mester utcában este nyolckor ( még világos volt)a cigámasszony leguggolt és a JÁRDÁRA!!! hugyozott.
kutyapisi mi??

plüss_Teknős 2010.11.09. 11:43:54

@ficsilla:
"Magam amellett vagyok, hogy mindenki mérje fel obejktíven hogy mik a korlátai, és ennek ismeretében dönthesse el maga, hogy be meri-e vinni szőrös kis barátját egy étterembe, vagy plázába, vagy bárhová, ahol más emberekkel is találkozhat."

Ismerőssel neveletlen kisgyerekek kapcsán kerültünk parázs vitába - sokan még a gyerekük kapcsán sem mérik fel (vagy épp azért..?), hogy elég jólnevelt, érett-e a gyerkőc egy étteremhez, wellness szállóhoz, stb.
És valahol jogos elvárás lehetne - nem plázára meg sétálóutcára gondolok - hogy ha valami puccos helyre megyek drága pénzen, akkor ott ne kelljen állatokkal, hisztis gyerekkel, stb kerülgetnünk egymást.
Csak míg egy kutyát ki lehet tiltani egy étteremből, addig egy gyereket nem. Sajnos, abba az irányba megyünk, hogy a gyerek/kutya/macska/hörcsög stb apropóján sokan azt hiszik, hogy nekik aztán mindent lehet.
Valóban megoldhatták volna a poszt szereplői kultúráltan is, bár a belépő után nehéz lett volna..

pruntyike 2010.11.09. 11:44:26

@Silent Bob: Budapest Párizshoz képest sehol sincs kutyaszarilag. Nemrég voltam Párizsban, a párizsit (nem a szalámit, a lakost) gyerekkorától kell treníroztatni, hogy akkor se lépjen bele, ha 1 centi a szabad kutyagumimentes hely, ami elég gyakori.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 11:44:27

azért az már sok, amit a 21. század művel kutyatartás címen. a kutya udvarra való, vagy egy-egy kistestű (nembánom) lakásba a maminak, aki egymaga maradt... monnyuk ilyen csivava-féle, de pont.
alapvetően tehát maradjunk annyiban, hogy kutya udvarra örzőnek, családi kedvencnek, stb...
mi a faszért hurcolássza valaki a kutyáját étterembe? konzumidiotizmus a köbön.
mindazonáltal a vendéglősök stílusáért szögecses análtréner nekik.

én speciel nem örülnék neki, ha az étteremben ahol eszek, a szomszéd asztalnál egy kutya fészkelődne.

goldblum 2010.11.09. 11:45:54

@Dövan: Kutyát írtál? Nem embert?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 11:46:48

@mitana: Az ánuszrózsád viszketését viszont a kutyáktól kapott endoparaziták okozzák...

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 11:47:43

egyébként meg beülős, beszélgetős étteremben a futkosó kölkök is zavarnak. bazz, vagy tanítsa meg a gyereket, hogy ez nem játszótér, és/vagy vigyen neki két lapot, meg 5 ceruzát, hogy lefoglalja magát, és ne másoknak kelljen hallgatni a vérnyogásukat, vagy addig, míg erre nem képesek a gyerekek, legfeljebb egy gyorsétkezőbe menjenek...
előbbi kommentem hol?

TottaKár 2010.11.09. 11:48:16

a múltkor mi is voltung az agárdi Csutora éttermben

a szitu:
terhes anyuka +1 kisgyerek meg apuka
valami vén osztrákok éppen a mi asztalunk mellet ünnepeltek egy szülinapot

a kutyát leültették az asztalunk mellé
a mi megkérdezésünk nélkül...
a pincér hozta a párnát a kutya segge alá hogy nehogy felfázzon a kövön

majd ha állatokkal akarok együtt enni veszek hamburgert az állatkertben

TÖBBET IDE SEM MEGYÜNK

Gabiiiiii 2010.11.09. 11:48:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: fogadjunk,a kutyamnak tobb oltasa van,mint itt a diszes tarsasagnak osszesen

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.11.09. 11:49:29

@plüss_Teknős: :) Én is megírtam a hisztiző gyerek az étteremben eposzt, csak nem voltam elég bátor hogy megvonjam a párhuzamot, PEDIG VAN! Valóban alanyi joga senkinek nincsen mások idegeire menni, mindegy hogy gyerekkel, kutyával, cigifüsttel, vagy csak hangosan csámcsogó étkezéssel teszi-e éppen! Pedig joga mindegyikhez van, csak tegye ezt oly módon, hogy másokat ne zavarjon.

@nális coitus 2010.11.09. 11:49:40

Nekem is van egy zsebkutyám, 3 kkg az egész, de eszembe nem jutna bevinni egy üzletbe sem.
A posztoló tipikus kutyaszarató lehet, akire ha rászólnak, még fel is háborodik.
Tényleg kér volt ezt közölni, nem olvastam el a kommenteket, de biztos vagyok benne, hogy megkapta méltó büntetését ez a "majom".

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2010.11.09. 11:50:03

Bírom, amikor a kutyát családtagnak tekintik. "Zavar a kutyám? Engem meg a gyereked zavar! Egy-egy!" Hát ezt kéne elfelejteni sürgősen. Még csak nem is egymásra emlékeztető kategóriák.

Jó lenne, ha megszületne a kutyatartás kultúrája Magyarországon. Jelenleg van egy nagyon hangos, konok, szociopátiára hajlamos kisebbség, akik valamilyen személyiségzavartól vezérelve 80 kilós kutyákat tartanak 50 négyzetméteren, és szerintük mindenki kapja be, aki ezért be mer szólni. (Amikor elmennek otthonról, és a szerencsétlen kutya órákon át vonyít és szenved, azt ezek a széplelkek már nem is veszik észre.)

Sajnos nem látok más megoldást, mint radikálisan leszabályozni a kutyatartást. Odaszart a kutyád, és nem szedted vel? Százezer forint! Lakásban tartasz nagy testű kutyát? Mondjuk legyünk humánusak: ha nem érkezik panasz a lakóktól, nem kell elköltöztetned egyelőre. De aki most akarna ilyet beszerezni, az felejtse el.

Valahol el kell kezdeni. Esetleg kezdjék a kutyások a kulturáltságot. Az étterem hadd ne vizsgáztasson le minden kutyust és gazdit, hogy elég tiszta és jól nevelt-e az állat.

mitana 2010.11.09. 11:50:39

@Dr. Körömlakk ®:
Aha udvarra. Aztán így alakulnak ki a megláncolt, soha sétára nem vitt idegbajos agresszív kutyák. Utána meg az lesz a baj. Megnéznélek hogy tartasz te kint pl egy Whippet agarat a szabadban télen! A kutya társas lény! Többre becsüli a gazda társaságát mint egy 5 hektáros mezőt! Vajon miért van a legtöbb kutya séta közben is 10 m-es sugarú körben a gazda körül, ha mehetne, futhatna világgá?
A kutya amúgy nem fészkelődik. Lefekszik, nyugiba van Feltéve ha jól van idomítva. ellenkező esetben Neked van igazad, és az engem is zavarna...

Art Mooney 2010.11.09. 11:51:05

yo all niggas posting in a troll thread.

kutyával étterembe menni amúgy egyszerű real-life trolling, amit súlyosbít az h a pofátlanbiciklisekhez és a pofátlankismamákhoz hasonlóan a pofátlankutyások is magasról leszarják a többi ember normális életéhez való jogát. pld. h van aki elhányja magát ha szarban fetrengett esőben megázott hosszú szőrű kutya bűzölög a levese mellett. persze vannak kulturált kutyatartók is, akik ilyenkor nem mennek étterembe, de a default troll magatartáskódex szerint ahol nincs tiltva, oda a legbüdösebb kutyát is bevisszük, mertnekemszabadénkutyásvagyok.

amíg ilyen sok a troll, azaz a nem kulturált állattartó (/biciklis/kismama), és külön a trollokat nem lehet kitiltani (sajnos), addig inkább legyen is tiltva.

miva? 2010.11.09. 11:51:36

sziasztok. Kutyatartó, sokat utazó család vagyunk, és mo-n kívül gond nélkül meg tudjuk oldani az éttermi, cukrászdai beüléseket. A kutyám - mint a legtöbb pórázon étterembe belépő kutya - kutyakaján, jutalomfalaton, meg marhabőrből készült műcsonton kívül csak gyümölcsöt eszik. Nem is gondolja azt, hogy a rántott borda rósejbnivel kaja lenne, továbbá ha nem mondom neki, hogy ehet, képes a tele tál előtt éhen veszni, pedig nincs még két éves. Különösebben szuper kutyatartónak sem érzem magam, szóval ennyit a kutyaelleneseknek.
A kutyáspknak meg annyit, hogy engem baromira zavar, amikor ebéd vagy vacsora közben azt kell hallgatnom, hogy valahol őrmester stílusban üvöltenek valami szerencsétlen állattal. A kutya füle jó. Ha találtok egy jó, nem hangos - inkább halk - hangszínt a parancsosztogatáshoz, akkor nem érzi senki magát valami laktanya étkezdéjében. Ez a magyarországi tapasztalatok szerint általános probléma, ráadásul olyan, amilyennel máshol nem is találkozni.

european 2010.11.09. 11:51:43

1. a kutya szőrén, száján, akármijén nincs több bacilus/szenny mint a talpadon/ruhádon. Embertársaidtól több betegséget/vírust kaphatsz el mint kutyától

2. nem hiszem, hogy étterembe direkt kutyával indulna el bárki, inkább az lehet, hogy elmegyek kirándulni és közben megéhezünk, hát akkor bemegyünk egy étterembe.

3. gyerekek/antiszociális társaságok tényleg nagyobb kárt és kellemetlenséget tudnak okozni mint egy kutya az asztal alatt fekve.

4. van kutyám és mindig zacskózom a kutyaszart, az inkább dühítő, hogy a kirakott kutyaszar gyűjtő szemetesekbe bunkó emberek egész zacskó háztartási szemetet és/vagy üvegeket, pet-palackokat raknak, így sokszor már nem lehet rendeltetés szerűen használni.

5. van csecsemőm is aki szívesen simogatja a kutyánkat és soha nem volt még ebből gondja

6. az igazán elvadult, agresszív kutyák a kertben magányosan tengődő ebek, a lakás-kutyák sokkal kevésbé agresszívak

7. a kutyaiskolai nevelést (gazdának és kutyának) kötelezővé tenném

.lll. 2010.11.09. 11:52:07

@Gabiiiiii:

csak nem szopornyicás,hogy annyi oltást kapott?

gorillka 2010.11.09. 11:52:57

@ficsilla:
off:
amilyen irányba megy most a politika, az öregségi nyugdíjunkat ezek a ricsajozó gyerekek fogják kitermelni, és nem a kutyusuk. :-(
on:
inkább elviselek egy-két békésen szunyókáló kutyát az étteremben, mint egy cigiző asztalszomszédot

miva? 2010.11.09. 11:53:06

További kérdés: akinek van kutyája, maradjon otthon örökre, vagy ő is nyaralhat, telelhet, kedves igazságosztó mindentudó cimkeragasztgató kommentelőtársaim?

mitana 2010.11.09. 11:53:22

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Ez így van! De ne kezdjünk el versenyezni, hogy embertől kapható fertőzésből van több, vagy állattól lehet több betegséget elkapni! Egy egészséges, oltott, tisztán tartott kutya kevésbé rizikós, mint egy ember. Amúgy egy bkv kapaszkodón vajon hány vírus és baktérium lehet? Szerinted a kutya szőrén van több, vagy az előbb említett helyen?

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.11.09. 11:53:30

Fincsi ázott kutyaszag, tökéletes kisérője akármelyik vasárnapi ebédnek...

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2010.11.09. 11:53:32

Bemehetnek az álatok, csak sajnoshogy el kell elötte pusztulniuk. Utánna leszedik a bőrét, megpucolják, behabarják, megfűszerezik, megfőzik, adnak hozzá krunplit, és máris beviszik neked. Így van ez a májkrémmel is, csak ahhoz meg kenyeret adnak.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 11:53:48

@Dr. Körömlakk ®: Általában azok a kutyatartók a nácikok, akik gyerekek helyett tartanak kutyákat.

total eclipse (törölt) 2010.11.09. 11:53:53

@Gabiiiiii: szeressed otthon. ne toljad bele mások képébe az étteremben, a boltban, és ne vedd az öledbe a villamoson, hogy belemásszok a másik táskájába. ennyi. itt kezdődik a kulturált kutyatartás.

plüss_Teknős 2010.11.09. 11:53:55

@ficsilla:
Egyetértek.
Illetve elszomorítónak tartom, hogy adott esetben egy jólnevelt kutyát kitiltanak egy szállóból, étteremből strandról - míg egy neveletlen, szemtelen gyerek maradhat, zavarhat, csámcsoghat, csapkodhat, stb.
A baj a posztban is meg a hozzászólásokban is, amit írtál, a stílus... :(

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.11.09. 11:54:07

@european: IGEN! Szívemből szóltál! Végre! Nomen est omen! És tényleg!!!

Ártatlan Méz Előd 2010.11.09. 11:54:09

@phaszfej: nomen est omen
A stílusod alapján, a témától függetlenül.

Oli Garha 2010.11.09. 11:55:37

@csg: a hilltopnak a cserszegi fűszerese nem éppen rossz bor...
viszont az ántsz a vendéglőst rúgja picsán ha beengedi a kutyát,szal nem feltétlen a vendéglős a szemét

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 11:56:39

@mitana: eltekintettem attól, hogy mélyebben kifejtsem, kérlek ne sarkíts. jó, akkor elmondom: állatbarát vagyok, láncon tartanám azt, aki láncon tartja a kutyáját. volt kutyám, kettő, napközben a tágas kenneljükben voltak, míg az udvaron nyüzsi volt, délutántól szaladgáltak másnap reggelig, kitűnően működött... az "udvaron" kifejezés alatt értsd: udvaron, szabad mozgással, utcán sétáltatva pórázon, szart összeszedve utánuk, néha lakásba engedve, ez az opció gazdifüggő...
de nem étteremben! kivételek lehetnek, de azok jobbára csak a szabályt erősítik...

mitana 2010.11.09. 11:58:03

@european:
Minden pontban egyetértek! :)

Mialee 2010.11.09. 11:58:21

Gazdifuggo, mennyire kezelhetönek nevelte az allatot, melyik kutyaval lehet hova menni.
A mienkkel anno sehova se lehetett. Szegenyt ugy sajnaltam is :(

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 11:58:22

@plüss_Teknős: esküszöm nem olvastam el a kommented :) talán az első 5-ig jutottam... :)

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2010.11.09. 11:58:25

@ficsilla: Néha nagyon tud zavarni egy gyerek nyilvános helyen. Gyereket sem kéne bizonyos helyekre vinni. Viszont a kutya merőben más. Engem ezerszer inkább zavarjon egy gyerek (akire azért mégis csak a jövő társadalma fog épülni), mint egy totál fölösleges, kedvtelésből tartott kutya.

A gyerek fontos. A kutya nem. Enyhén szólva.

gorillka 2010.11.09. 11:58:49

jut eszembe a napokban láttam az egyik adón egy műsort - amerikai lehetett -, egy pasi (kutya-nevelő) ment házhoz és különböző problémás kutyákkal és GAZDIKKAL foglalkozott.
Nagyon tetszett. Kötelezővé tenném a kutyatartók körében.
A vezérelv az volt,hogy a kutyát kutyaként kell kezelni és nem emberként.
Hihetetlen eredményesnek tűnt.

genyamagyar 2010.11.09. 11:58:53

Azért azt ne felejtsük el, hogy csak a posztoló elveszéléséből ismerjük, hogy milyen volt a hangnem. Tartok tőle, hogy erősen túloz...

jani130 2010.11.09. 11:59:04

az igazán haladó helyeken feleségül is veheted a kutyádat

labi 2010.11.09. 11:59:48

Alapvető hiba, hogy egyesek azzal érvelnek, hogy normálisan nevelt, jól viselkedő kutyával bezzeg...

De mivel errefelé minden egyes kutyatartó halálos bizonyossággal meg van győződve róla hogy ő jól neveli a kutyáját, és az ő kutyája aztán űberkirály viselkedésű, hiába írnák ki, hogy "csak normális gazda jöhet be jól nevelt kutyával", ugyanúgy bejönne minden idióta is, aki csak hiszi, hogy ő milyen király az embergyerek módra, ráadásul liberálisan nevelt idióta dögjével...

Külföldi példát meg ne hozzunk olyan helyekről, ahol már eljutott a kutyatartás odáig, hogy a játszóterek nincsenek tele taposóaknákkal.

Teljes tiltás egyszerűbb.

Elvakult kutyások meg beírják valamilyen keresőbe, hogy "kutyabarát éttelem" és találnak olyat aki bevállalja őket.

Aki kutyás szerint így milyen rossz neki, az legközelebb gondoljon rám, hogy én a tehenemmel még annyi helyre se juthatok be mint ő, és máris abbahagyhatja a nyavajgást. :)

gelsystem 2010.11.09. 11:59:50

pontosidő???????vaze:)

Gabiiiiii 2010.11.09. 12:01:15

@total eclipse: csak akkor ne tessek a kutyafuttaton setaltatni a gyereket es felhaborodni,ha a kutya odaszalad hozza jatszani....

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:01:33

@gorillka: ha meg tudja oldani a nyaralását a kutyával, természetesen menjen, akkor elkerülhetetlen a kutyával éttermezés, de egy nyaralóhelyen talán ez jobban tolerálható a többi vendlg részéről is.
de
ha itthon elmégy étterembe, talán arra a két órára meg tudod oldani, hogy az ebed otthon maradjon...
amúgy ha kertes házban élnék, néhány napra azt hiszem rokonok/szomszédok segítségét kérném, hogy foglalkozzanak a kutyámmal, mintsem hurcoljam.

Szelid sunmalac 2010.11.09. 12:02:17

Jobb helyeken, ahogy van babaszoba, ugy van kint a kutyaknak kennel es itato/eteto. Ennyi. Ez nem egy olyan nagy dolog.

miva? 2010.11.09. 12:02:21

@european: sok országban van egy kötelező szociális teszt, ahol a kutya oda se szagolhat a mellette elsétáló kutyára, kinyíló esernyőre, elrollerező - bicikliző gyerekre, vagy eldübörgő autóra. De ezt nem a kutyaiskolai tananyag részeként tanulják meg. sem obedience, sem örző-védő, sem agility órán nincs ilyen. Sztem az tartson kutyát, akinek van szeretet, törődésfeleslege, és éretten gondolkozva tud nevelni egy kutyát, tudva, hogy az kutya. Nálunk ez nem így van. Nem az vesz argentín dogot aki szerint a személyiségük összeillik, hanem akinek pénze van rá, és meg is akarja mutatni.
Ebből a szempontból meg is értem a kutyaelleneseket

gelsystem 2010.11.09. 12:02:27

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): hogy kergessen meg egy nyugger-kedvencnek tartott tacskókeverék, amolyan teleszart zokni-forma:):):):):)

Gabiiiiii 2010.11.09. 12:02:31

@labi: a kutyam hamarabb szotfogad,mint a gyerekem es nem kezd el vitatkozni:))

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.11.09. 12:03:08

Úgy látszik szili mesterbe visszatért a vér,miután a zorbánellopta a magánvagyonát;minden napra egy dehonesztáló poszt.Kbzs.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:03:11

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: bezony. a narancssárgára festett körmű, habostortafejű öreglányoknál véresszájúbb kutyatulaj nem sok van...

patata 2010.11.09. 12:03:39

ehhez csak annyi, h Olaszorszàgban teljes nyugalommal, joggal viheted be a bàrba, ètterembe, ruhàzati boltba a kutyusod, senki sem fog hoborogni, sot!!! :):):) ez az a hozzààllàs ami miatt, az èlet dolce. :):) lehetne tanulni, nem kellene minden miatt puffogni.... :):):)

miva? 2010.11.09. 12:03:56

@total eclipse: te nyugat felé ki ne menj az országból, egykomám!

Állítsuk meg a ......... 2010.11.09. 12:04:00

Nem szeretnék étteremben együtt sem ebédelni, sem vacsorázni egy egész kutyafalkával.
Elszállt magától a levél írója, nem kicsit, nagyon.
Mit szólna, ha én egy fehér patkánnyal, vagy görénnyel jelennék meg a szomszéd asztalnál, mert az szerintem olyan édi háziállat.

Hülye ez a világ.

mitana 2010.11.09. 12:04:28

@Dr. Körömlakk ®:
Sarkítással lehet a legjobban példálózni! :)
Amúgy nekem két 15 kg-os agaram van. Nem szőnyegcirkáló, elkényesztetett, öreg maminak való kutyák, mégsem jutna eszembe kizárni őket hidegben. Az agarak amúgy is kifejezettem gazda centrikusak. Ha lehet folyton velem akarnak lenni.
Étterembe pedig viszem, ha lehet (HA LEHET). Senkit nem zavarnak a viselkedésükkel, szaguk pedig nincs. Akkor egész pontosan mi lehet bennük ellenszenves? Hogy léteznek? Hang nélkül? Szag nélkül? Gyakorlatilag mozgás nélkül??? (be és ki négy lábon mennek, de ezt nézzük el nekik. Mégsem vihetem be őket kézben! :D)

Tomasz_a_gozmozdony 2010.11.09. 12:05:12

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: ugymint a pofadba bufiztetett kethonapos kisbaba. Ettermekben pont erre van szukseg. A kovetkezo az lesz hogy odaparkoljak a kavaszaki nindzsat az asztalok koze.

cicmen (törölt) 2010.11.09. 12:05:52

Már megint egy felháborodott idióta, aki nem tartja be a legalapvetőbb szabályokat sem és ki van akadva ha ezután úgy bánnak vele ahogy megérdemli. Még jól meg is kellett volna rugdosni az ostobát!

Gabiiiiii 2010.11.09. 12:05:52

@mitana: nekem mar ajanlottak,hogy vegyem olbe a kutyat,ugy bevihetem...Aztan ranezett a kutyara es maga is elvetette,hogy a kozel 30 kilos labrador kevereket a honom ala csapjam:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 12:06:06

@Dr. Körömlakk ®: "láncon tartanám azt, aki láncon tartja a kutyáját" beloptad magad a szívembe!
Aki meg pár négyzetméteres kennelben / udvaron, azt meg ott. Sose felejtem el azt a gyönyörű kuvaszt, amelyiket az akkor újdonságnak számító sorház garázsbejáratába (3×2m)rekesztettek el a '80-as években. (Egy fajtajellegének megfelelően - nyáj/gulya mellett) tartott kuvasz különösebb gond nélkül leüget vagy 100 km-t 8 óra alatt.) Szét is rágta körben a kerítést, és mindenkire üvöltve ugatott.
Ránk is úgy rontott, mintha meg akarna ölni, aztán amikor megálltunk, megkérdeztem, hogy mi a baja, akkor fejét oldalt fordítva elkezdett nyüszíteni. Unatkozott szerencsétlen.

cicmen (törölt) 2010.11.09. 12:08:03

@mitana: Nem gondolod, hogy van aki nem óhajt egy légtérben enni állatokkal?

labi 2010.11.09. 12:08:14

@Gabiiiiii:

Veled nem vitatkozom kutyaügyben, mert ezt már korábban megtettük valamelyik fórumban, és tudom hogy annyira elvakult vagy, hogy mindenféle érv leírása felesleges ujjkoptatás lenne. :)

gorillka 2010.11.09. 12:08:28

@miva?: nem kell otthon maradnia, rengeteg hely van, ahova elmehet.
Az állattartás korlátokat állít.
Ha halaid vannak, biztosítanod kell számukra áramellátást (levegőztető, áramoltató, világítás, fűtés) és bizonyos időszakonként etetést.
Ha macskád van, ott már társaságot, alomtisztítást, friss vizet stb.
A kutyával jár a legtöbb "kötelesség", kötelező oltások egyebek mellett itt nagyon fontos a társaság.
Nem hagyhatsz otthon egy kutyát egy hétig, úgy hogy a szomszédod néha ránéz és megeteti.
Körültekintően keresel nyaralóhelyet, kétszer is meggondolod a repülős utat...

Egyébként a gyerek-kutya összehasonlítóknak írom, hogy több szálloda nem lát szívesen gyereket. csak ezt így nem írhatják ki, ezért nincs pótágy, rácsos ágy, etetőszék, gyerekkedvezmény, családi szoba.
Én ezt anno kisgyerekesként nem sérelmeztem, hanem kerestem családbarát szállást.

Öreg Sam 2010.11.09. 12:09:50

Kultura és tolerancia.
Hasonlóan a dohányzó/nemdohányzó párositáshoz.
Mindig volt kutyám,nagyon szeretem őket,de eszembe ne jutna étterembe vinni.
Dohányzom,ezért csak olyan helyre ülök be,ahol ez megengedett.
DE! Ahogyan ezt fentebb már valaki megirta,a személyzettől elvárható,hogy udvariasan,kulturáltan hivják fel a figyelmemet az adott helyen elfogadott szokásokra,és onnantól csakis rajtam múlik,hogy ezt elfogadom,vagy nem.
Ha a hely füstmentes,eldöntöm,hogy maradok-é,ha kutya-macska megengedett,akkor is csak rajtam múlik,hogy állatok társaságában akarok-é ebédelni. Ez ennyire egyszerű.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:10:54

@mitana: akkor sarkíts, de én ebbe nem megyek bele...
@Gabiiiiii: erre céloztam... :)
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: én is láttam ilyen, tőlünk nem messze van egy garázssor, valahol a közepe felé az egyik okos tulaj odakötötte a kutyáját vagy 3 m-es láncra, mondjuk egy házat is odabaszott neki. néha arra megy egy járókelő, meg a ki-be álló autók... ennyi. csóri kutya...
a kennel lehet jó is, és szükséges, ha idegen jön. a mienkben ott volt a tégla, vakolt, cseréptetős, többszobás, ablakos házuk, és az udvaruk is nagy volt... tudtak mászkálni rendesen. én ezt értem kennel alatt.

mitana 2010.11.09. 12:11:23

@cicmen:
Elfogadom, csak nem értem! Mármint mi az indok? Ez olyan, mintha azt mondanám: Nem óhajtok egy légtérben enni egy karosszékkel? Hogy miért? Mert zavar... :D

gnme 2010.11.09. 12:11:38

Csak egyik barátomat tudom ismételni. "adót a szélre" :-)

A kárpát medencében így működnek a dolgok.

..ez a cukorbetegség is olyan snassz dolog már. Néhányan azt hiszik valami kuriózum vagy ilyesmi. Lófakkot. Több van belőlük mint gondolnátok.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 12:12:02

@gorillka: A gyerek-kutya összehasonlítókat a nyugdíjrendszer várható világméretű összeomlása után (ui. nemcsak nálunk lopták el a befizetéseket a bankárok) remélhetőleg gondosan fogják ápolni a kutyáik. (Mint Jóbot és Lázárt, de ezt itt szinte senki sem értheti...)

labi 2010.11.09. 12:13:24

@cicmen: "Nem gondolod, hogy van aki nem óhajt egy légtérben enni állatokkal?"

No igen...
Tegye fel az a kutyatartó a kezét, aki tudta úgy idomítani a kutyáját, hogy ne eregessen a saját elhatározása szerint iszonyatos kutyafingokat. :)

(és most jöhet a másik oldalról az űberérv, hogy mellette már ember is fingott étteremben, ráadásul gyakran) :)

buncow 2010.11.09. 12:13:29

ezen a szerencsétlen homáron mindig olyan orbitális faszságok miatt rinyálnak, hogy az ember elgondolkozik nem-e valami födönkívüli "intelligencia" rinyál folyton a blogon, olyan alapvető illemszabályok, összefüggések, stb. miatt, ami egy átlag embernek természetes lenne, mint pl. kutyával nem megyek be semmilyen étterembe, sőt sehova, a kutya az udvarra való. Mellesleg tisztelt troll rinyagép, képzelje el az éttermet, hogy tele van és képzelje el, hogy mindenki bevisz magával egy kutyát - ha már neked is lehet - ki a franc bírna olyan kutyaszagban, kutyaszőrben és kutyanyálban úszkálva egy normálisat enni?? Attól, mert te szereted a kutyákat más még nem biztos, hogy szereti, ez az ország igazi fokmérője, hogy a szerencsétlen kutyatulajdonosok, akik legszívesebben még a wc-re is magukkal vinnék a blökit, vajon vannak-e annyira intelligensek, megértőek, előrelátóak, figyelmesek, hogy nem viszik be a cukkermukkeráj ölebüket semmilyen boltba, főleg nem vendéglátó egységekbe, ahol az ÁNTSZ is megbaszarinthat minden apróságért, hát még egy méteres nyálgéptől.. félreértés ne essék, nem a kutyákat hibáztatom, hanem a szerencsétlen gazdájukat. Homár "szerkesztők", nem tudom hány évesek lehettek, milyen nyugati állatkertben nevelkedtetek, de be kéne már szűntetni a blogot, egy értelmes panasz nem érkezett még hozzátok, csak hülye sznob sértődések olyan dolgokon, amiket ha egy ép eszű ember elolvas, agyfaszt kap helyben..

Bisi 2010.11.09. 12:14:21

Európában így nézne ki egy ilyen beszélgetés:
- Jó napot kívánok! Elnézést de kutyával nem lehet bejönni az étteremben.
- Tényleg nem?
- Nem, ki is van rakva a tábla. Nem tudják addig az autóban hagyni őket?
- De igen,persze. Bár senki sincs rajtunk kívül, nem maradhatnának mégis.
- Rendben, de ha később érkeznek még vendégek és valakit zavarna, akkor kérem vigye ki őket.

Magyarországon pedig így:
- Nem látod, hogy ki van írva, hogy nem lehet kutyával bejönni?
- Nem érdekel, én vagyok a vendég és ha akarom behozom.
- Na húzzál ki a p...ába de most rögtön a kutyával.
- A k...a a...d te, mit képzelsz magadról.

J.G. 2010.11.09. 12:14:30

@Gabiiiiii: Ez komoly? Mostanában akartunk menni, de akkor keresünk másik helyet.

homar-fan 2010.11.09. 12:15:13

"a 21.században már mindenhol természetes, hogy éttermekbe a kutya is bemehet"

Hol élsz te ember?!

Kutya SEHOL A VILÁGON nem mehet be a talponállónál kicsit is jobb ÉTTEREMBE!
Még akkor sem, ha csak valami kutyának csúfolt patkány méretű kis dögről van szó.

Silent Bob 2010.11.09. 12:15:44

@pruntyike: És ez követendő példa?

Gabiiiiii 2010.11.09. 12:15:44

@J.G.: a kerthelyiysegbe tuti,az enyem is mindig be akart menni hozzajuk baratkozni:) De inkabb kerdezz ra,mert bentre nem tudom

buncow 2010.11.09. 12:16:26

ááá, vagy értem már, ez egy szarkasztikus blog, valójában ti is elítélitek ezt a sok parasztot, minden világos, nagyon jók vagytok!

gnme 2010.11.09. 12:16:34

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: lényeg, hogy legyen papír. Ne kelljen ordibálni, hogy valaki nyisson rám.

:-)

election sc.monitor (törölt) · http://www.valasztas.eoldal.hu 2010.11.09. 12:16:38

Aki kardot ránt,kard által vész el!
Egyébként:
... egy fekete hajú pincérnő egy szakatt molett szakácsnővel (vagy takarítónővel) újra elmondja nekem...

a szakatt az milyen nemzetiségű?

Gabiiiiii 2010.11.09. 12:16:48

@homar-fan: akkor nem szabadna beengedni csak igazan

Silent Bob 2010.11.09. 12:16:55

@Kicknick: Hány emberből hány hugyozik az utcára és hány kutyából hány?

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.11.09. 12:17:09

tőlünk nyugatabbra..
felszáll egy idősebb kutya a buszra, egyből 10-en pattannak fel és adják át neki az ülőhelyet. és asszem ez így a normális,végülis hol lennénk nélkülük?

gorillka 2010.11.09. 12:17:27

@Gabiiiiii: én nem szeretnék kötözködni, de ha a szüleid ápolásra szorulnának, te nem gondoznád őket és tennél meg mindent azért, hogy könnyebb legyen nekik?

Gabiiiiii 2010.11.09. 12:18:03

nem,de ez nem ide tartozik

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:19:45

@buncow: korrekt.
mondjuk volt már itt nem béna panasz, de akkor meg a poszttoló lett leugatva, csak úgy vakon, sportból...

egyébként megkérdezte már valaki a kutyáktól, hogy nekik mi a jó? ami az embernek? talán részben. talán...

kukatr 2010.11.09. 12:20:56

@buncow: Indexes újságíró írja a posztokat. Ezért nem meglepő módon szenzációhajhász a Homár.

labi 2010.11.09. 12:21:42

amúgy - és kövezzetek meg - de én nem csak kutyát, de kisgyereket se viszek étterembe, mert tudom róla, hogy kb 20 perc után antiszociális lesz ami sokakat zavarna. :)

Viszont ha valaki ilyet szeretne, akkor mehet olyan gyerekbarát helyre, ahol minden asztalnál sikít egy gyerek és a dinoszauruszos felvágottakból az igazán gourmand gyerek még azt is kiválaszthatja, hogy triceratopszosat vagy tirannoszauruszosat akar.

Mindenki megtalálhatja a neki megfelelő helyet, sosem értettem hogy miért akarja valaki beerőszakolni magát olyan helyre ahol nem látják szívesen? A végén úgyis a személyzet röhögne, amikor a jogait kiharcoló fénylőarcú büszke és győztes arccal issza a kávéját - amibe belehugyoztak... :)

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 12:23:02

Én múltkor az állatkertbe akartam bevinni a kutyát, mert meg akartam mutatni neki rokait, a farkasokat. A jegykezelő úgy rúgott ki, hogy a lábam sem érte a földet.

Bezzeg amikor Skandináviában jártam, ott eleve volt speciális kutyajegy is az állatkert pénztárában.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:23:25

@labi: :)))))

"Tyler (Durden) épp perben áll a levesek vizelettartalma miatt"

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 12:24:07

A kutyákat a világ egyetlen normális helyén sem lehet bevinni olyan helyre, ahol élelmiszert árusítanak.
(Kivétel a 3. világ, de mondjuk normális helyekről beszéltem.)
(Nem mellesleg az ÁNTSZ előírásai is - nagyon helyesen - tiltják, elég kemény büntetést szabhatnak ki érte.)

Nem a kutyásokkal való kibaszásból, hanem azért, mert a kutya fertőzést terjeszthet.

Magyarul ezzel a többi vendéget védik, még ha egyes seggfej kutyások (kb. mind az mondjuk, elég megnézni Budapest utcáit és tereit, se póráz, se szájkosár, kutyaszar mindenhol) ezt képtelenek is felfogni.

(Amikor meg az erdőben elereszti a paraszt a kutyáját, és lelövi a vadász - teljesen jogosan -, akkor még ő van felháborodva...)

BékiPeti · http://kiberloves.blogspot.com 2010.11.09. 12:25:08

Jó pár éve a Balatonon nyaraltunk és mivel nem volt kire bízni, elvittük magunkkal kis termetű Bichon kutyánkat is.

Mindenféle éttermekben, borvendéglőkben megfordultunk és én mindig előre bementem megkérdezni, hogy behozhatjuk-e a kutyát is.

A legtöbb helyre simán beengedtek vele, de néhol külön kedveskedtek egy tálka vízzel neki is, amiért hálásak voltunk.

Mi is korrektek voltunk vendégként, ők is korrektek voltak vendéglátóként.

Más. Családom egy része Sopron környékén él és Ausztriába is gyakran járnak. Teljesen elfogadott dolog, hogy a kutyákat beengedik a plázákba és éttermekbe mind Sopronban, mind a határon túl, bár a közértek még ott is kivételek ebből a szempontból. Természetesen senki nem visz vad, neveletlen, vagy ápolatlan kutyát ilyen helyre.

Működhet a dolog. Korrekt hozzáállás kérdése csupán mindkét fél részéről.

Állítsuk meg a ......... 2010.11.09. 12:25:28

Az Ossy Osborne valóságshowjából és a Denise Richards féle realityből is pont azt a részt láttam, amikor a kutyák telexarták a lakást.
Több főzőcskeműsor nézése közben is kishíján elhánytam magam, amikor a magyar"sztárok" ebei belenyaltak az alapanyagba.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 12:27:30

@cicmen: Ez egy elfogadható álláspont, ugyanakkor könnyen módosítható is. Emlékszem, amikor főmadám voltam (holmi túlcsajozás következtében elkövetett félévismétlésre várakozva) a tehenészetben, a 3×16 óra (+ 1-1 óra utazás) munka (utána 3 nap szabad volt) közben rendre csak akkor volt időm reggelizni, amikor megjött az állatorvos, a méhgyulladásos teheneket kezelni. Egyik kezemmel fogtam a tehenek farkát, a másikban tartottam a reggelit, a doki meg dolgozott, azaz szedte kifelé a berohadt magzatburkokat. Attól szerintem nincs büdösebb...

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 12:29:09

@Dr. Körömlakk ®:

A legtöbb kutya nem udvarra való. A kutya az ember legjobb barátja (mint a nő, aki az ember második legjobb barátja). A kutya ember mellé való, nem udvarba. Összetéveszted a kutyát a tehénnel.

miva? 2010.11.09. 12:29:21

@homar-fan: akkor én eddig nyilván nem jártam be ausztria, németország, hollandia, belgium, franciaország és szlovénia látványosságait kutyával.

szekertabor · provo.blog.hu 2010.11.09. 12:29:41

Mindkét irányzatnak vannak érvei, de mindkét irányzat a végletekkel érvel:
Persze hogy egy gondozott, ápolt és jól idomított kutya nem zavarja és nem veszélyezteti a többi vendéget. Ezt csak a szemellenzős kutyafóbiások vitatják. És naná hogy egy ázott, büdös, elhanyagolt, és neveletlen korcs, amelyiknek bélféreg lóg a seggéből és kisgyerekkéz a nyáladzó pofájából, nem való étterembe, vagy ha már sarkítva fogalmazunk: sehová. (Egyébként kisgyereknél is felállítható ez a párhuzam.) De abban egyetértek Szilyvel, hogy civilizáltabb helyeken igyekeznek azzal is a vendégek kedvében járni, hogy az eltérő igényű látogatók kiszolgálására megoldást keresnek. Példa erre az, ha egy áruháznak van gyermekmegőrző részlege, egy vendéglőnek etetőszéke, vagy olyan boxok, ahol a kutya nem zavarja a többi vendéget. Tehát nem zárnak ki a szolgáltatásból számos csoportot, hanem személyre szabott szolgáltatásokkal elkerülik a konfliktusokat. Ez nem jelenti azt, hogy megtűrik az antiszociális vendégeket, hanem a tiltó portásmentalitás helyett megoldáskereső attitűdöt. És bizony ebben a tekintetben kis hazánknak még bőven van hová fejlődnie.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 12:30:14

@Gabiiiiii: Én olyan vastag barna büdösöket szoktam "szülni". Mint te...

Indás admin | indexes moderátor = kurvák fattya 2010.11.09. 12:31:38

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: nálunk nem a bankárok, hanem az igen tisztelt kormányunk _rabolta_ (a lopás fogalma meg sem közelíti) el a nyugdíjra félretett pénzeket. Egyetlen évet leszámítva, mindig jobb hozama volt a nyugdíjpénztárban tartott pénznek, mint a bankszámlán tároltnak... (legalábbis abban a pénztárban, ahová az én nyugdíjjárulékomat küldték)

Szillynek meg a kurvaanyját!:D

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 12:32:08

@the_lonewolf:
Be a faszt.
Szerintem te életedben nem voltál az országhatáron túl.

dávidzoli 2010.11.09. 12:32:25

@A.. Közbiztonság Szilárd: Amelyik kutyával kirándulnak, meg felmerül az igény, hogy étterembe menjenek, az mondjuk nem az a hordómellélánccal fajta. Féltik, törődnek vvele, oltatják, féreghajtják, kezelik bolhák és kullancsok ellen. Ez emberek esetében ritkábban mondható el, nem is beszélve arról, hogy fajon belül legtöbb az átadható betegségek száma. Egy ilyen kutya nem jelent kockázatot. Be kell tartani pár szabájt, de akik étterembe akarnak járni kutyával, azok jobban vigyáznak a blökire, mint az ellenzők közül saját magukra.

ambrusqkac 2010.11.09. 12:34:05

Márpedig gyerek és állat étterembe nem való!!
Aki azt állítja, hogy a tiltós helyek szarok az egy elfogult, önző állattulajdonos.
Nem azért mert az étterem szeméylzete+ a tulajok féltik a helyet. Egyszerűen a többi vendéget zavarja! Márpedig ehhez egyik vendégnek sincs joga!

miva? 2010.11.09. 12:34:10

@gorillka: persze, mióta kutya van, túrázunk többnyire, és nem repülünk egyáltalán. A kérdés lényege az volt, hogy az igen fejlett igazságérzet, ami itt megmutatkozik, vajon hogy viszonyul a kérdéshez, ha így teszem fel.
Sztem a probléma azért mégiscsak az ám, hogy pl a sógoroknál nem azért mehetek be a kutyámmal valahova, mert ott annyira szeretik, hanem azért, mert ott sok ember kutyasétáltatás közben eszik valahol ebédet, vagy ül be egy cukrászdába, és ők ott pénzt költenek. Nálunk meg ki sétáltat egyáltalán kutyát?
ennyi

Mialee 2010.11.09. 12:34:14

@gorillka:
En kettöröl is tudok

Az egyik a Dog Whisperer, ez amerikai, egy pasi osztja az eszt, nagyon-nagyon jo musor
A masik angol, It´s me or the dog, szinten jo (csak engem a musorvezeto holgy irrital kisse)

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:35:38

@Birca Maxval: nem tévesztem össze. a kutyának (nem keverendő a túltenyésztett életképtelen szőrcsomókkal) mozgásigénye van, a természetben érzi jól magát, leginkább egy másik társsal. ez persze nem zárja ki, hogy a gazdik beengedjék napi rendszerességgel de a kutya mint olyan, udvarra való, saját, szélvédett, vízhatlan, árnyékos házzal.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.11.09. 12:35:57

@Pók: már elnézést de nem a gyerek és a kutya között kell fontossági sorrendet felállítani, hanem köztem és közted, aki tarthatok kutyát és szülhetek gyereket, de téged ez nem kell h zavarjon!

Da Real Knee Grow 2010.11.09. 12:36:21

"...egy ország anyagi, morális és mentális fejlettségének tökéletes fokmérője, hogy általában beengedik-e a kutyákat a kereskedelmi egységekbe. Ahol igen, az jó hely, ahol nem, az szar."
Ez azér elég nagy kreténség, ezzel azért ti is tisztábban vagytok ugye?

dávidzoli 2010.11.09. 12:36:57

@dávidzoli: akarom mondani szabályt...

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.11.09. 12:37:13

Csak azt szeretném kérdezni, hogy mért hívjátok nyuggernek a nyugdíjasokat? Honnan jött, és miért? Sértőnek találom. Anyukád- apukád nyugdíjas? És ha az lesz?

Eric_Cartman 2010.11.09. 12:37:34

A személyzet túl toleráns volt. Basztam volna ki kutyát, hülyegyereket mindenestül, mint macskát szarni.

Gabiiiiii 2010.11.09. 12:37:47

@A.. Közbiztonság Szilárd: csakhogy ez is szabalyozva van,es a kutya nem kergetett vadat es nem volt 200 meternel messzebb a gazdajatol..valamint kikepzett segitokutya volt,a tobbi stimmel

mitana 2010.11.09. 12:38:08

@homar-fan:
Dehogynem. Ausztria, Németország, Franciaország pl. És csak azért ezeket írom, mert az utóbbi egy évben ezeken a helyeken voltam étterembe kutyákkal! Akkor most ki a hülye?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 12:38:25

@Dr. Körömlakk ®:

A jelenlegi kutyám 2 hónapos koráig bent lakott, majd udvaron nőtt fel. Aztán elköltöztem társasházba, udvar nélkül. kutya egy hét alatt megszokta. A kutyának a gazda a fontos, nem a hely.

Kicknick 2010.11.09. 12:39:31

@Silent Bob: emellett nagyjából egyforma a csövesek és a kutyák száma a fővárosban.
Csak a kutyák kultúráltabbak.
Nekem nincs kutyám.
Csövesem sincs.

gorillka 2010.11.09. 12:39:44

@Mialee: köszi, kigugliztam, a Dog Whisperer volt az.
Nagyon tetszett. :-)

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.11.09. 12:40:29

@homar-fan: nyilván nem volt még szerencséd talponállónál jobb helyen is elkölteni egy kellemes ebédet. Ami nem baj, csak ne nyilatkoznál úgy ahogy..

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:41:13

@Birca Maxval: persze hogy megszokja. anyámék paneljában alattuk a mamára tuszkolták a 25 éves unokát, az meg vitte a németjuhászát. nem akasztotta fel magát, megszokta, de nem az igazi.
én nem tartanék lakásban kutyát, nem csak saját önzőségem okán, hogy ne kelljen miatta dupla annyit takarítani, hogy ne szagoljam a kutyaszagot, hogy ne kelljen a cipőket mindig eltenni, hogy ne hányjon a szőnyegre, stb. hanem amiatt sem, mert a kutyának egy lakás nem a természetes közege. de igazad van: megszokja...

hugszi 2010.11.09. 12:41:44

@Birca Maxval: Állatkertbe azért nem mehet a kutya, mert egy laza bélfertőzése, amit a tulajdonos észre sem vesz kiírtja a fél állatkertet.

Indás admin | indexes moderátor = kurvák fattya 2010.11.09. 12:42:35

Szillytől nem kérek elnézést, de ezúttal nem ő volt a hunyó törlés ügyben... :D

sztrugackij 2010.11.09. 12:42:43

@Kicknick: ja,szaró kutyát csak elvétve látni;hugyozó cigányasszonyt meg ötpercenként.Ez ám a meglátás! Az utcán fényes nappal hányó "magyar" ember az meg olyan ritka mint a fehér holló.
Azt legalább tudom hova szavaztál!

Kicknick 2010.11.09. 12:43:55

@sztrugackij: a kuty után összeszedi a gazdája.
Elmodanád hová szavaztam?

kirby a parancsnok 2010.11.09. 12:45:25

Kutya helyett inkább szüljenek gyereket

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:45:26

amúgy rohadtul szenvedek a kutya, de méginkább a macskátlanságtól. de nem tartok, mert baromság.

Gabiiiiii 2010.11.09. 12:47:06

@kirby a parancsnok: 3 gyerek utan meg hanyat gondoltal??

kukatr 2010.11.09. 12:47:13

@ficsilla: Már elnézést, de ezt a mondatot nem értem. Pedig érdekelne, hogy milyen érveket hozol fel az álláspontja ellen.

labi 2010.11.09. 12:47:37

@Birca Maxval:
Persze hogy megszokja.
Azt is megszokják, ha még kisebb helyen tartják.

De arról igen nehéz meggyőzően érvelni, hogy napi pár sétával egy ki panelban tartott kutyának jobb, mint mondjuk nálam, ahol 1700 négyzetméteren rohangálhat.

Ajtó nyitva áll kutya szabad választása, hogy bent akar lenni, vagy kint.
Valamiért mégis a kertet választja, mert ott lehet rohangálni, vakondot ásni, verebeket inzultálni, elspájzolt nagy velőscsontot kiásni, hóban hemperegni és többi hasonló kutyamókát művelni.

Mivel a kutya annyira nem hülye, hogy a neki rosszabb lehetőséget választja, számomra nem meggyőző, amikor azzal próbál érvelni valaki, hogy a kutyának a lakásban sokkal jobb. :)

mohopasi 2010.11.09. 12:49:05

A stílus valóban felháborító. Nekem is van kutyám, vinném is magammal mindenhová, de azért a kutya étterembe hurcolásáról meg kéne kérdezni az ántsz-t is. Arról nem beszélve, hogy nem csak jól nevelt kutyák léteznek ám, akik nem kunyerálják az asztalról 2 lábon állva a kaját és nem szedik le a pincérről a nadrágot.

Indás admin | indexes moderátor = kurvák fattya 2010.11.09. 12:51:50

@mohopasi: tökmindegy, hogy kunyerál vagy sem. Akinek nincs annyi esze, hogy kutyát étterembe, kórházba, maszodába, henteshez stb. nem viszünk, azzal elég komoly neveltetési problémák vannak.

Főúr1127 (törölt) 2010.11.09. 12:52:29

A minősíthetetlen hangnem egy dolog, azt tényleg nem kéne, bár az tény, hogy ebben az országban a vendéglátás felfogása mindkét oldalon szar.

A vendégek nagy többsége ezt gondolja: "Ha bemegyek egy étterembe és fizetek, akkor kvázi belőlem (is) élnek, tehát megengedhetek magamnak BÁRMIT, azaz ha a pincér orra alá tolom a szaros seggemet akkor széles mosollyal kell kinyelveznie belőle a betyárkörtét."

A vendéglátósok többsége megy így vélekedik: "Le van szarva a vendég, ez itt a Turáni alföld, bejön, rendel, eszik, fizet távozik. Ez a teljes menü, a kedvesség és a figyelem már extra, tehát feláras, reklamációnak meg nincs helye, elvégre enyém a hely, azt fogadok akit akarok, úgy ahogy akarom, mert ezen a szemétdombon én vagyok a kakas".

NA EZZEL VAN A BAJ!

Ne értsetek félre, szoktam étterembe járni, tudok nem egy helyet ahol normálisan kezelik az embert, de tudom, hogy azért semmi sem olyan mint ahogy sok ember gondolja. Rohadtul sok suttyó jár az fentebb vázolt vendég-elv alapján étterembe, és még ha tényleg ki is nyalják a picsáját még akkor is húzza a száját mert sokat kellett várnia az ebédre, vagy éppen az előételnek szánt ráksalátába nagyobb rákokat képzelt el (meg különben is).

Tehát abban megegyezünk, hogy ha hangnem még akkor is megengedhetetlen volt, ha ki van táblázva hogy kutya nem jöhet be.

A posztolónak:

Az hogy nem látod a honlapon, hogy kutyát nem szabad bevinni nem jelenti azt hogy be lehet vinni. Ezért (és mert itthon ez nem szokás) illett volna megkérdezni valakit, hogy "elnézést, kutyát be lehet hozni", nem csak úgy berongyolni az ojjektumba mint valami éhes kazár. És itt kedves posztoló te voltál először a suttyó (vagy a két tinilány), és nem a személyzet (ők is azok voltak, de nekik másért jár a kövezés).

Azzal, hogy kirakták a feliratot (még ha nem is látható módon), ők megtették azt, amit a kötelesség diktált, simán mondhatják, hogy te nem voltál elég figyelmes (ikertorony: parkolási bírságok kiszabásakor fennálló "én nem is láttam a táblát", "kérem ott van az, csak eltakarja az a teherautó"-helyzet).

Egyébként:

Egy ország kultúráját nem az állatokkal szembeni viselkedés határozza meg, hanem az, hogy a gazdáik kultúrfoka milyen. A posztoló mondta hogy esett az eső, tehát feltételezem sár is volt, és mivel a kutya nem mindig megy jártán, és főleg nem töröl lábat, még a takarító fenntartását is megérteném.

A KUTYÁT NEVELNI KELL (mint a hülyegyereket). Persze a legtöbb gazdi tud ágálni hogy a kutyit nem engedik be ide meg oda, és hogy ez mekkora szemétség, mert nyugaton (meg a tököm sem tudja milyen kultúrvidéken) lehet, itt meg nem, és a társadalom, meg az ország a szar és csak az utolsó két lehetőség az hogy a kutya neveletlen és nem alkalmas arra hogy másfél óráig egy asztal alatt kushadjon, vagy esetleg hogy a gazdi egy tirpák.

Egyébként az egyes kultúrákról: egyes kultúrákban meg megeszik a kutyákat, és milyen toplák már a világ 70%-a hogy nem eszi meg áfonyalekvárra a csivavákat...

Én eleve nem szeretek kutyák társaságában enni, főleg azért mert nem egyszer volt szerencsém étteremben úgy enni, hogy a szomszéd asztalnál ülő picsa zsebcirkálója folyamatosan ugatott, vagy hogy a két asztalra tőlem helyet foglaló pár labradorja egyszer csak megkívánja a tálamban található hússzelete, és odatelepedve mellém kérlelően néz, kapar (bár ez még mindig jobb mintha automatikusan kiette volna a tálamból).

Kutya nem való étterembe, macska se, se leguán, se majom (akármilyen rajos dolog ilyen állatot tartani). Ember bent, kutya kint. Ez étterem. otthon akár fürödhetnek egy kádban is az állatokkal, az senkit sem izgat.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 12:52:47

@Dr. Körömlakk ®:

Az én kutyám szibériai höszki, ami szinte csak félig háziállat, félig vadállat. Ennek ellenére utoljára 2 hónapos korában jutott eszébe lakásban pisilni. Illetve egyszer előfordult, mert beteg volt, akkor is nagyon szégyellte magát utána. S nem hány a szőnyegre, padlóra, nem kakál a cipőbe. Eleve utcán is csak akkor végzi a dolgát, ha füvet, havat vagy homokot lát. Aszfaltra nem pisil, kakál, mert azt félig lakásnak értelmezi.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 12:53:53

@Indás admin | indexes moderátor = kurvák fattya: Az a kormány is bankárokból állt. A magánpénztárakban meg mindaddig kedvező az egyenleged, amíg befelé fizetsz. Amikor nekik kellene fizetni, akkor már gond van. Mint a biztosítóknál...

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 12:55:10

@labi: na szépen leírtad. annál boldogabb kutya nemigen van, mint amelyik a fűben hempereg háttal, vagy a bogarakat kaparja, előrevágott füllel, vagy teljes erőből rohan, majd megáll, és visszafele, tiszta bolond módjára, jókedvében, és nem akkor amikor a gazdi le tudja vinni a parkoló autók közé, hanem amikor úgy tartja kedve. vadászgat, kapirgál, hempereg, védi a területét, áskál, rág, stb...

Üvegszem 2010.11.09. 12:55:58

Ebben az egész sztoriban a kommentek a legérdekesebbek. Hihetetlen indulatok képesek elszabadulni egy ilyen (nem létkérdés) téma körül. Röpködnek a sértések, a szélsőséges beszólások. FŐLEG kutyaellenes oldalról. Sajnos ez ma Magyarország: mindent betiltani, leszabályozni, megbüntetni, megtorolni. Irány a rendőrállam!!!
És közben boldogtalanok vagyunk... Nem lenne jobb megtanulni élni és élni hagyni?

hugszi 2010.11.09. 12:56:33

@Dr. Körömlakk ®: Miért hiszed azt, hogy egy kutya rosszul érzi magát egy lakásban? Úgy vélem soha nem volt kutyád így fogalmad sincs, hogy mit érezhetnek. Így erről ne akard megmondani a frankót.
Ha a kutyaszarért fikázod a kutyásokat azt teljesen jogosan teszed, és amíg a kutyatartók többsége sajnos nem képes lehajolni a lebatyuzott kuláért addig sajna nem is várhatnak toleranciát a társadalomtól.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.11.09. 12:59:05

Egyet megállapíthatunk:
Minden kutyának földig ér a lába.

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2010.11.09. 13:01:45

@hugszi: Aki együtt akar élni a lakásában egy állattal, tegye, de ne várja el tőlem, hogy toleráljam, ha oda beviszi a kutyáját, ahol én enni szeretnék. Nem érdekel, hogy ápolt, nem ápolt, jólnevelt vagy sem. Mert állat, mi meg emberek vagyunk.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:04:07

@Birca Maxval: nézd, kár győzködnünk egymást. Te biztosan a kevés kivétel közé tartozol, aki jól tartja lakásban a kutyáját, lehet, hogy a kutyádnak sem olyan vészesen rossz. de ez mitsem változtat az én véleményemen, aki tízből kilenc esetben, ha kutyás lakásba lépek be, igenis erőteljes kutyaszagot érzek, még akkor is, ha alapvetően tiszta családról beszélünk. én pedig jobban szeretem a mosott ruha,- marhapörkölt,-porszívózás utáni illatot. nem szeretem a szőröket a bútoron, stb... tehát továbbra is fenntartom a véleményem, hogy zárt lakásba, főleg nagytestű kutya nem való. hogy a hangjukról ne is szóljak, bár nyilván a Tied arra is engedélyt kér, hogy az utcán vakkantson egyet, és míg nem vagy otthon, kitakarít :)

[c] 2010.11.09. 13:04:12

@Főúr1127: Küldöldön egyre több a kutyabarát étterem, kár itt magyarprolizni (kinek nem inge stb.)
Tény, hogy nálunk nem _szokás_, ergo maximálisan egyetértünk abban, hogy előbb meg kellett volna kérdezni, hogy kutya bevihető-é.

total eclipse (törölt) 2010.11.09. 13:04:23

@miva?: szoktam nyugat felé menni, ott az állattartás kicsit más kategória, mint itthon... egyébként szerintem sem keleten, sem nyugaton nem való kutya egy étterembe, és ha elolvasod a többi kommentet, úgy látom, ezzel közelsem vagyok egyedül. de persze nyugodtan egyél egy tányérból a kutyáddal, nyugodtan hagydt, hogy nyalogassa az édes kis pofikádat azzal a nyelvével, amivel előtte a saját feneként nyalogatta.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 13:05:11

@dávidzoli: "Be kell tartani pár szabájt" Igen. Azokat be.
@labi: Csak azt nem értem ezzel kapcsolatban, hogy a garzonlakásból kutya/macskaólat csináló 'állat barátok' (Sicc!) miért rinyálnak a tojás- és húsgyárak miatt.
@Kicknick: "nagyjából egyforma a csövesek és a kutyák száma a fővárosban." Összesen nyolcezer kutya lenne? Nekem többnek tűnt.

[c] 2010.11.09. 13:05:18

@labi: A kutya leginkább akkor boldog, ha a gazdájával együtt lehet. Ez az elsődleges.

[c] 2010.11.09. 13:06:39

@total eclipse: "Beengedni a kutyát az étterembe" nem egyenlő "a kutya belefolyatja a nyálát a tányéromba".

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 13:07:07

@Sün‼ (vuvuzela-őstermelő): Én láttam kivételt, sőt nekem is volt egy olyan, amelyiknek az egyik első lába szinte soha nem ért le.

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2010.11.09. 13:07:30

Nahh levonom a végső következtetésem:
- mi FELELŐS kutyatartók fogjunk össze, és neveljük meg a felelőtlen gazdákat
- mi étterembe járók fogjunk össze, és neveljük meg a modortalan pincéreket
- mi kultúráltan kommentelők fogjunk össze, és neveljük meg a bárdolatlan stílusban beírogatókat
Kihagytam valamit?

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:07:35

@labi: senki nem mondta...Azert azt elmeseled,mennyi idot toltesz a kutyara koncentralva? csak vele foglalkozva,vcsak vele jatszva?

uZsoNNa 2010.11.09. 13:07:52

@Kicknick: pedig egy tisztan tartott, bolhatlanitott, kullancsirtott, veszettsegellenoltott csovessel is lehet kulturaltan etterembe jarni. Viszont kell a poraz+szajkosar biztonsagi felfegyverkezes!

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:08:23

@hugszi: ha meg visszaolvastál volna, nem írnál ilyen zökdséget nekem...

"a mienkben ott volt a tégla, vakolt, cseréptetős, többszobás, ablakos házuk, és az udvaruk is nagy volt... tudtak mászkálni rendesen. én ezt értem kennel alatt"

"a kutyának (nem keverendő a túltenyésztett életképtelen szőrcsomókkal) mozgásigénye van, a természetben érzi jól magát, leginkább egy másik társsal. ez persze nem zárja ki, hogy a gazdik beengedjék napi rendszerességgel de a kutya mint olyan, udvarra való, saját, szélvédett, vízhatlan, árnyékos házzal."

stb... de volt kutyánk, nem is egy. sőt... egyszer 14-et fialt a nőstény. tudok ezt-azt... néha beengedtem a konyhába, fordult kettőt, aztán tűzött ki, éreztem hogy ez neki korántsem olyan jó, mint kint... ennyi.

labi 2010.11.09. 13:08:35

Eszembe jut régi panelszomszédom, amelyik halálosan meg volt róla győződve, hogy az ő kutyája remekül érzi magát a panelben.
Aztán a család állandóan otthon tartozkodó ember tagja eltávozott...

A blöki egyész nap vonyított és úgy kaparta az ajtót, hogy zengett a lépcsőház. A szemellenzős gazdi nem hitte el hogy ez így van, sőt, olyan szintre fejlődött ezen vaksága, hogy amikor a bejárati fa ajtót ki kellett cserélni, mert olyan szinten leamortizálta a blöki a karmaival, akkor is halálosan biztos volt benne hogy a kutyájának ott jó...

Itthon ez a borzasztó elfogult fafejűség jellemző. Tisztelet a kivételnek - bár mindegyik azt gondolja magáról, hogy ebbe a kivételbe tartozik. :)

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 13:08:55

@Dr. Körömlakk ®:

Az északi kutyák egyébként nagyon ritkán ugatnak. Inkább vonyítanak, mindig másképp, attól függően, hogy mit akarnak. Időnként utánzom én is ezeket a hangokat, de a kutya viccnek fogja fel, s nem ért meg. Biztos túl erős az akcentusom.

total eclipse (törölt) 2010.11.09. 13:09:08

egyébiránt minden idióta állattartónak (aki nem érzi magát idiótának, az hallgasson). a mai magyar lakosság 90%-ának esemény, ha elmehet étterembe, kikapcsolódni, szórakozni, a párjával beszélgetni. ilyenkor az ember általában normálisan felöltözik, készül az alkalomra, és nem úgy tervezi, hogy állatkertbe megy....
nem kérek reakciókat, vagy ha netán valaki mégis, akkor magyarázza meg, hogy színházba, operába miért nem viszi az édes ölebét, hiszen biztosan annyira kulturált, hogy ott is elaluszikálna a földön.

total eclipse (törölt) 2010.11.09. 13:10:08

@antiszociális exlúzer: megmondanád, hogy hol írtam, hogy a kutya belefolyatja a nyálát a tányéromba? magyar nyelv mint olyan megvan-e? olvasni tanulás?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 13:10:44

@labi:

Én, amikor nagyon ritkán egyedül hagyjuk a kutyát a lakásban, bekapcsoljuk neki a tévét. Kedvence a Mezzo klasszikus zenei csatorna.

hugszi 2010.11.09. 13:11:24

@Imiface:
Hát ne toleráld. Azért ahova lehet Én be fogom vinni a kutyát :-)

indust · http://indust.hu 2010.11.09. 13:11:56

Adott 50 ember az étteremben, nyilván akkor beengedünk 3 kutyát, hogy a három gazda érezze, hogy ez már a nyugat, az meg, hogy esetleg 25+ ember baromira irritál, ugyanúgy, ahogy az emelgetett csecsemők, odahányás és sok egyéb, kit érdekel? Alkalmazodjon a többség, ha nem, az a tolerancia hiánya. Részemről panelba nem kell semmilyen állat, ahogy étterembe, buszra, boltba, ágyamba se, nahát.

hopp-hopp 2010.11.09. 13:12:10

@Gabiiiiii: khoool.
nekem ezért nincs gyerekem.
a kutya mindig örül nekem,
nem pofázik ha nem tetszik a kaja,

nem rendetlenkedik
és mindig örül ha hazaérek, vagy ha közösen sétálunk, bevásárolunk, stb.

Rózsika 2010.11.09. 13:12:45

Hacsak nem a gazdája számára nélkülözhetetlen vakvezető kutyáról van szó (és itt most nem arról szól a történet), nem tudok együtt érezni a posztolóval. Egyébiránt a mai tinilányok modorát illetően is komoly kétségeim vannak afelől, hogy illemtudóan kezelték-e a helyzetet; azt ugyanis nehezen képzelem, hogy egy "Jó napot kívánok, behozhatom-e a kiskutyámat, míg ebédelünk a családdal?" - kérdésre a "Takarodjatok!" - válasszal nyitották az étterem dolgozói a konfliktust...

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:13:13

@Birca Maxval: nekem meg rohadt sok melom van abban,hogy elmarad egyedul a kutya vegre a lakasban,nem uvolt es nem rombol..es ez nem volt mindig igy,de szantam ra idot es energiat,hogy ne zavarjunk masokat,akkor ok sem zavarnak minket..

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:14:26

@hopp-hopp: na latod,nekem van 3 gyerekem meg egy kutyam es eg es fold:) A kutyanak en vagyok a falkavezer,a gyereknek "csak " az anyja:)

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:14:30

@total eclipse: ezen beszartam :) egyébként meg kurvára egyetértek. a kutya már nem állatként, kedvencként, hanem felesé/férj/gyerekpótlőként van aposztrofálva, ruhát adunk rájuk, brunnyogunk nekik, házasítjuk őket, stb... sztem rájöttem: az ember a hülyébb...

gorillka 2010.11.09. 13:16:12

@indust: egy helyes kis akvárium??

european 2010.11.09. 13:16:49

@Dr. Körömlakk ®: látom sokat tudsz a kutyákról, van öleb meg házörző kutya...

labi 2010.11.09. 13:17:48

@antiszociális exlúzer:
Nyilván, hiszen amelyik kutya szeretné a már korábban említett kutyatevékenységeket végezheti.
(és nem utolsó sorban bármikor kedve szerint szexelhet a szomszédék Micikéjével, aki bár ivartalanított, szolgálatkészen behelyezkedik neki) :)

Biztos jobban szeretne olyan kutya lenni, amelyik napi néhány kimenőtől eltekintve egész nap együtt van a lakásban a gazdájával. :)

Mint mondtam, nálam a választás a kutyáé, ha akarna bejöhetne egész nap a szobában punnyadni és lemondhatna Miciről is. Nem én döntöm el hogy mi a jó neki, mint azok akik berakják a lakásba és kijelentik hogy ez neki nagyon jó. :)

Állítsuk meg a ......... 2010.11.09. 13:20:20

Az öleb az magasabb rangú kutya, mint a házörző?

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 13:21:43

@Dr. Körömlakk ®:

Múltkor amikor megpusziltam a kutyát az utcán, ő meg visszapuszilt, egy ember megkérdezte, hogy nem vagyok-e szodomita, szexelek-e álattal.

Én meg visszaválaszoltam: - A saját lányommal szexeljek? Eszembe se jutott ilyen perverz ötlet!

Az embernek meg elborult a tekintete, majd gyorsan továbbállt.

european 2010.11.09. 13:21:50

@A.. Közbiztonság Szilárd: ezt a vadászos témát kár volt... kutyát étterembe nem, de szórakozásból ölni azt lehet mi?

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:22:31

@european: a poszt miatt kellene enciklopedikus kommentet ideszúrnom? annyit tudok mint más, aki nem tenyésztő, hanem hobbi szinten tart kutyát. igen.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 13:23:37

@Birca Maxval:

Otthon eleve így is beszélünk a kutyával: pl. "menj a mamádhoz, ad neked enni!" vagy "fogadj szót a bátyádnak!". Szóval örökbe fogadott gyereknek tekintjük. S ő meg minket a szüleinek.

sztd 2010.11.09. 13:26:23

A probléma egyszerű. Nálunk pl. a lakásba sem mehet be se a kutya, se a macska. (Bár a macska sokkal kulturáltabb lény, de így alakult.) Ott van nekik az egész udvar, van kutyaház, be tudnak menni a pincébe is, de a lakásba nem.
Cserébe én sem szoktam bemenni a kutyaházba. :)

Az étterem pedig olyan hely, mint a lakás.
Mondjuk egy Tesco szerintem nem, szóval ott engem nem zavarna. Az inkább olyan, mint egy fedett utca.
Innentől kezdve azokhoz illik alkalmazkodni, akik szintén az állatoktól külön élnek, nem velük együtt.

Vannak más kultúrák is, pl. az oroszok együtt laktak a disznóval a korábbi évtizedekben, szóval valóban: más ország, más szokás.

Az én felfogásomban elég fura az az ember, aki nem tudja magát az állattól megkülönböztetni, és ez nem a többiek hibája, akik erre képesek. Lehet, hogy hozzám még túl közel áll a magyar paraszti kultúra, ahol szintén nem az állatokkal együtt laktak az emberek.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 13:27:32

@Birca Maxval: "Én, amikor nagyon ritkán egyedül hagyjuk a kutyát a lakásban, bekapcsoljuk neki a tévét." A másik éned is állat barát?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.11.09. 13:27:54

Én csak azt nem értem, ha van dzsípíeszük, akkor mér kóvályogtak két órát???

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:28:31

@Dr. Körömlakk ®: nezd..az okos es felsobbrendu embernek sikerult kitenyesztenie olyan kutyafajtakat a sajat kenye-kedve szerint,amik nelkule eletkeptelenek,egyedul nem tudnak szaporodni,stb,stb...akkor ez tenyleg a kutyak hibaja lenne??? Nem...ha ezekkel gaz van,az kizarolag a magat felsobbrendunek tartott ember hibaja

labi 2010.11.09. 13:28:32

@european: Erdőben kőszáló kutyát szórakozásból?

Drága gazdik nem is gondolnák, hogy a kis mamakedvence kutyák mit művelnek a vadálatokkal ha kiszabadulnak ez erdőbe és elkapja őket az ösztön - és mindezt tiszta szórakozásból, mert meg nem eszik, nem éhesek...

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:29:45

@Gabiiiiii: úgyvan. ebben egyetértek. ettől még had ne szeressem azokat a szerencsétlen génhibákat.

elwood 2010.11.09. 13:31:13

egyetértek azzal amit már többen leírtak

a kutyatartók együttműködési készsége és kultúráltsága Budapest utcáin tárlat formájában megtekinthető a hét minden napján

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 13:31:35

@Kicknick: Hallottam. A rádióban.
@pcr: Ja! Viszont alacsonyabb rangú, mint a valódi pörge nyelvű pinanyaló...

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:32:03

@Dr. Körömlakk ®: ezert van nekem mentett keverekkutyam:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 13:36:52

@atpijkamo: Mer' be voltak baszva, és a kutyákat vadásztatták...

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:39:12

@Gabiiiiii: na ez csillagos ötös! ha végre lehet kutyámmacskám, az csak állatmenhelyről fog jönni, ez fix. egyébként is, a keveréktől nincs jobb.

filiszteus 2010.11.09. 13:40:56

Svájc egy elég tiszta ország, abban szerintem mindenki egyetért. Az élelmiszerboltok kivételével mindenhová be lehet vinni a kutyát, áruházba, étterembe.
Magyarországon sem azzal kellene kezdene a környezet tisztává varázslását, hogy mindenhonnan kitiltjuk a kutyát. A másik elmebaj a természetes vizekbe sem mehet be a kutya itthon. pedig nem dobál a vízbe csikket, nem szarik bele, mint kedves felsőbbrendű embertársaink. Ha bevittük a Velencei-tóba a vizslánkat jellemzően mindig a legkoszosabb proli kezdett el handabandázni, aki valószínűleg abban az évben még nem mosta meg a valagát.

european 2010.11.09. 13:42:09

@Dr. Körömlakk ®: nem, de ez eldönti azt a kérdést i, hogy udvarra vagy laksába való? nem csak két véglet van mindenből. Egyébként meg azokkal értek együtt akik azt mondják, hogy a kutyának a gazdája a fontos, nem a környezete. Sokkal kiegyensúlyozottab egy gazdával lévő kutya mint a kertbe kicsapott "állat vagy élj az udvaron" kutya.

Kifordított kacagány 2010.11.09. 13:42:47

micsoda indulatokat bír kiváltani pár négylábú. hihetetlen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 13:44:08

@atpijkamo: Azt értem, hogy Piri az egyik, de ki a másik véreb?

Kifordított kacagány 2010.11.09. 13:44:28

@european: elnézve néhány kiegyensúlyozatlan gazdit, ezt erősen kétlem.

hugszi 2010.11.09. 13:45:18

@Dr. Körömlakk ®: És jártál vele kirándulni, vadászni, futni, keresni, terelni stb. Vagy csak kiengedted a kertbe őket mert "azt szeretik" ?

european 2010.11.09. 13:46:29

@labi: szegény erdőben kószáló vad, hogy meg lehet ijedve mikor egy kutya megkergeti... ne akard már elhitetni velem, hogy a vadász a vada sajnálja és azért lövi ki a kutyát, nem pedig a tulajdonának hitt vad értékét "védi" mikor kilő egy kutyát. A legszebb mikor a vadászok azt mantrázzák, hogy ők valójában segítik az erdőt és a vadakat, mert az áldásos tevékenységük nélkül ezek kipusztulnának.

labi 2010.11.09. 13:46:44

@filiszteus:
Ezt a "természetes vízbe nem mehet kutya" törvényt/rendeletet hol találhatom meg?

Nem lehet hogy inkább az volt a baj, hogy mindezt strandon próbáltad?

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:46:47

@Kifordított kacagány: szerintem meg egy-ket kiveteltol eltekintve kimondottan kulturalt tarsalgas folyik:)

hugszi 2010.11.09. 13:46:58

@filiszteus: Vigyázz, azért Svájcban a gatyádat kifizeted az ott felejtett csomagért!!

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:47:21

@european: én nem ezt állítottam... de sztem hagyjuk. mindenáron azt akarod belémsulykolni, hogy a kutyának éppoly jó, ha nem jobb odabent, mint odakint.
szerintem meg alapvetően kint jobb neki, (mint írtam is, tapasztalatból, kb 20 évig tartottunk kutyákat, és kurvára jobban érezték magukat az udvaron, ahol szintúgy lehet velük játszani, törődni), azzal a fenntartással, hogy semmi baj sincs abban, ha néhanéha beengedik... akár naponta is. de az otthona a saját házikója.

MEDVE1978 2010.11.09. 13:48:15

Valahogy úgy látom a dolgokat:

1. Hogy a kutyás pár megkérdezhette volna (még a kutyák nélkül, mialatt az egyik kinn marad az ebekkel, a másik kérdez az étteremben), hogy megengedett-e kutya bevitele. Valószínűleg erre az udvarias sajnos nem választ kapta volna.
2. Az ordítozó szakácsnő vagy pincérnő ugyanakkor saját magáról adott ki bizonyítványt, ugyanis ebben az esetben is elég egy felemelt hangon elmondott: "Kisasszony, sajnos kutyákat nem szabad behozni, kérem, hogy vigye ki őket az étteremből".
3. Kutyát nem a kutyautálók miatt nem szabad bevinni étterembe vagy boltba, hanem azért, mert nem higénikus. Ilyen egyszerű ez kérem szépen. Megrázza magát és repül a dzsuva egyenesen bele a levesestálba, odamegy a szimpatikus asztalhoz csóválva a farkát stb.
Kivételes a helyzet a vakok esetében, de ott legalább szinte biztosra vehető, hogy tud "viselkedni" a kutya és nem ugrál össze vissza.

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:48:50

@hugszi: ezt nalunk is igy kellene es utana lehetne kampanyolni a kutyak es a kutyasok jogaiert..Ugy latszik, a magyar ember nem ert,csak a szigorbol es a buntetesbol

hugszi 2010.11.09. 13:49:23

@filiszteus: Ebben tévedsz, gondolod a vadász úszik majd a kacsa, liba után?
kijelölt fürdőhelyen (strandon) tilos. Szerintem ez logikus is

european 2010.11.09. 13:49:29

@hugszi: ott a pont, meg a "kerti" kutyák kínlódása, becsavarodása (90%ban idegbetegek)

filiszteus 2010.11.09. 13:50:19

@labi:
Nem láttam leírva , de úgy tudom egységes rendelet szabályozza.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:50:27

@hugszi: nem jártam, még a pórázt sem szoktattam meg velük, akkora volt az udvar, hogy felesleges lett volna bárhová is vinni... az egész az ő területük volt, és tudtak elbújni, futkosni, hűsölni, kapirgálni, stb...

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:50:58

@MEDVE1978: megneznem,hogy ugralna az en kutyam,ha en annyit mondok neki,hogy NEM...

european 2010.11.09. 13:51:43

@Dr. Körömlakk ®: dehogy akarlak meggyőzni, és ráadásul nem is a kint jobb/bent jobb kérdést feszegetem: mindig ott jobb neki ahol a gazdi (ha jártak kutyasuliba akkor a "falkavezér", "alfahím" stb) tartózkodik. Másodlagos a kint vagy bent.

filiszteus 2010.11.09. 13:53:02

@hugszi:
Ez teljesen jogos. Az is igaz, hogy sűrűn találhatók tárolók és hozzá téphető zacskók.

hugszi 2010.11.09. 13:53:42

@Dr. Körömlakk ®: Általában valamire ki lettek tenyésztve. Ha rendszeresen használjuk őket erre (terelés, agility, caning-cross stb.)akkor a lakásban is jól elvan. A lényeg a feladat. Persze egyszerűbb kivágni az udvarra, hogy kergess vakondot, meg ásd ki a virágokat.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:54:26

@european: persze hogy szükség van a gazdira, ezt mindenki tudja, remélem... akkor kár a vita :)
attól én kint párti vagyok. illetve kint/vegyes...

european 2010.11.09. 13:54:47

@Dr. Körömlakk ®: és más kutyákkal találkoztak-e? szocializálva (kutyailag) vltak-e? Kerítés mellett elmenőket ugatták-e?

Gabiiiiii 2010.11.09. 13:55:00

@filiszteus: mert egyebkent annyira marha draga 120 db uzsonnaszacsko 200 ft-ert:)

labi 2010.11.09. 13:55:23

@european:
Látom nagyon hozzáértő vagy.
Ezek a kedves kis házikedvencek ha kiszabadulnak nem csak ijesztgetik a vadakat. És nem csak a nyulakat, földön fészkelő madarakat tudják bántani, hanem őzet is taccsra tudnak vágni.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.11.09. 13:55:27

@filiszteus:

Az én kutyám 10 hónaposként egyszer beugrott a Városligeti tóba hattyúkat üldözni. Aztán megunta elég gyorsan, de nem tudott kimászni már a vízből. Ott kapaszkodott a tó betonszegélyénél a két első lábával, hogy emeljük ki végre. Aztán otthon fürdés. Olyan piszkos még sosem volt. Szóval ekkor ismertem meg a Városligeti tó vízminőségét.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 13:55:36

@european: A vadászoknak igaza van, az ő tevékenységük valóban nélkül tönkremenne a vadállomány. Csak azt nem értem, mi köze van ennek a sporthoz, bár olyan is van, hogy sporttenyésztő...

England win The Ashes! 2010.11.09. 13:56:54

Múltkor egy kedves, idős bácsi mesélte, miközben két ötvennégyezres bankóval fizettem neki, hogy nemrég ő is be akart menni egy ilyen étterembe a nyájjal meg a kuvasszal. Nem értette, miért nem engedik be, pedig nagyon nyájas volt.

Velem viszont egy olyan eset fordult elő, hogy két domolykóval akartam bemenni. Udvariasan megkérdeztem, mikor beléptem, hogy nem okozok-e galibát, pórázon vezettem őket és raktam rájuk szájkosarat is. A főpincér segítőkész volt, mondta, hogy be szabad jönni, de a konyha felől. :)

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 13:58:12

@hugszi: eleve útálom a tenyésztést mint olyat. ugyan áruld már el nekem, hogy egy átlagos magyar városban hány olyan kutyára van szükség, amit valamire kitenyésztettek? elenyésző... ehhez képest hány olyan tuskó tart HOBBIBÓL valamire kitenyésztett kutyát? sok. itt a baj. egy síma keverék, pláne ha nem egymaga van, kurva jól elvan... amúgymeg lehet egész naphosszat a kutyával foglalkozni, de akkor kihal a magyar, mert többnyire az ember a családjával tölt több időt normál esetben, és nem a kutyát hordja "bábszínházba".

É2I 2010.11.09. 13:58:21

Melyik film nyitó jelenete is volt, amikor egy férfi és a neje ettek, az asztalon fent az asszony hónaljkutyája és az nagy elánnal nyalta a saját seggét?

Ez jutott eszembe.

Silent Bob 2010.11.09. 13:58:43

@Gabiiiiii: Az nem a magyar ember jellemzője, hanem az emberé. Külföldön sem lenne kulturáltabb az élet, ha nem büntetnék őket szarrá mindenért.
Érdekes módon a rendkívül kulturált külföldiek igazi türhő parasztokká tudnak változni, ha kis hazánkba látogatnak, majd hazatérve visszaváltoznak.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:00:04

@european: sajnos nem. én szorgalmaztam, de a döntés nem az enyém volt. ez hiba. de ennek hiányában boldog kutyák voltak.

Silent Bob 2010.11.09. 14:01:48

@Gabiiiiii:
Na EZÉRT nincs nekem kutyám. Én tuti nem szedném utána a szart. :)
Reggelente szoktam találkozni egy vizslás sráccal, kezében a gőzölgő zacsi, már attól behányok.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2010.11.09. 14:02:12

arról még nemis esett szó, h mi van akkor ha a kutya dohányzik?

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:04:41

@Silent Bob: meg lehet szokni:)
es elore utananaeztem es felterkepeztem a lehetosegeimet,eleve ugy vallaltam kutyat,hogy ez benne volt a pakliban es ivartalanitva van,mert miutan o mentett kutya,nincs szukseg keverekek tovabbi szaporitasara,akarmilyen cuki kolykei lehettek volna...

efhábé 2010.11.09. 14:08:23

@Humperdic: "Az ilyesmi már hajszálnyira van az állatkínzástól..."

Nu, a nagy sinológus megnyilvánult.

Azt esetleg el-e tudod-e képzelni-e, hogy a kutya, mint faj, annyira nem egységes, annyira szegmentált fajtánként, hogy amilyen megállapításokat te egy fajta alapján levonsz, azok messze nem lesznek igazak más fajtákra?
A puli terelőkutya, arra szelektálták, hogy önállóan dolgozzon, imád dolgozni, de egyedül. Jól érzi magát, ha tehet-vehet, nincs szüksége arra, hogy a gazdája közelében legyen. Ez általában igaz a terelőkutyákra, munkakutyákra. Ezen kívül van még pár kategória, pl. az ölebek, akik egy keményebb téli éjszakát, amikor a puli röhögve alszik, nem bírnának ki megfagyás nélkül. Vagy ott vannak a vadászkutyák, pl. a vizslák vagy retrieverek, akiket meg arra szelektáltak, hogy ne dolgozzanak önállóan, folyamatosan figyeljenek a gazdájukra és összedolgozzanak vele. Egy retriever sosem fogja összeterelni és egyben tartani a nyájat, mint a puli, viszont 4-500 méter távolságban is meg tudja állítani a gazdája és irányt váltat vele. Mert a kutya nem önállóan dolgozik. No, ezek a fajták pl. kifejezetten igénylik a gazdájuk társaságát, nem szeretnek egyedül kint lenni az udvaron, ha a gazda bent van a házban, akkor boldogok, ha ott sertepertélhetnek a gazdájuk körül. Erre tenyésztették őket, ahogy a pulikat arra, hogy önállóan dolgozzanak.
Nekem vadászkutyám van és igencsak szomorú lennék, ha szájkosár kellene egy oltás beadásához, mert az azt jelentené, hogy agresszív a kutyám, azaz selejt. Nyilván, ha moszkvai őrkutyám lenne, akkor azért lennék szomorú, ha nem lenne agresszív a kutyám, mert az meg akkor lenne selejt. Eltérő fajták, eltérő igények.

hugszi 2010.11.09. 14:10:41

@Dr. Körömlakk ®: Így gondoltam, hogy nem volt kutyád :-(

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:14:19

@efhábé: es ehhez kalkulald hozza a rossebb tudja milyen keverekeket is:) Illetve az enyemnek az egyik fele labrador,a masikat neha macskanak gondolom,neha meg vakondnak:)

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 14:15:48

@Gabiiiiii:
Akkor te spec nem tudsz rendesen magyarul.
Ráadásul nagyon hülye is vagy, aki az emberrel egyenrangúnak tekint egy állatot.
(Az ilyeneknél nem az állat az aki, hanem ők maguk az ami. És így megvan az egyenrangúság is.)

efhábé 2010.11.09. 14:17:02

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Hát ez speciel komplett hülyeség.

Az ánuszrózsád viszketését a nem megfelelő személyi higiénia okozza, konkrétan nem tanultál meg tisztességesen segget törölni és ezért a szar kimarja.
Bidé és nedves törlőkendő.

A normálisan tartott kutya pedig 3 havonta kap féreghajtót, úgyhogy gyak. kizárt az endoparazitával való fertőzöttsége.
No most amelyik kutya csak évente egyszer lát orvost, annál ez nem igaz, de azt a kutyát nem is viszik ki az udvarból soha, max. évente egyszer dokihoz az oltás miatt, azt is csak azért, mert kötelező.

j311 2010.11.09. 14:17:32

"szakatt"

Ha jól látom, volt több tanulatlan bunkó is az étteremben...

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:18:57

@hugszi: hát a Te olvasatodban nem. nem csókolgattam, nem bújtam a seggükbe, nem hordtam őket társasági eseményre, nem mentünk vadászni, meg mittoménmizni... valóban. a kutyák odateremtődtek hozzánk, a kaját ők főzték maguknak minden nap, az orvosért mobilon szóltak, stb... én meg néha kimentem, megvakarásztam őket, futkostunk, labdáztunk, de ilyenkor nem voltam magamnál...
én már csak egy ilyen elavult kutyatulaj voltam... képzeld, még kabátja sem volt nekik... hát most mondd. lelki betegek is lettek rögvest.

Pannon Puma 2010.11.09. 14:19:37

ennyi okosságot régen olvastam...

"A dolog ott kezdődik, hogy kutyának eleve házban/lakásban nincs semmi keresnivalója. Nem is odavaló, nem is érzi ott jól magát. Nyilván be lehet szoktatni, lehet szobatiszta, sőt, uszkárok még labdán egyensúlyozni is magtanulnak a cirkuszban, de nem az a természetes közegük. Az ilyesmi már hajszálnyira van az állatkínzástól..."

ha neked a mostani pulid az egyetlen kutyás tapasztalatod, akkor jobb lett volna, ha ezt nem írod le. esetleg nézz utána az ilyen fajtáknak, hogy labrador, golden r., törpe snauzer stb.

ha pedig valaki szerint az asztal alatt fekvő kutyától mindenféle halálos kórt elkap, remélem nem utazik bkv-n... egyébként a kutyának a gazdája lábánál az asztal alatt feküdni igenis jó.

Xezs 2010.11.09. 14:21:13

2 megjegyzésem és 1 véleményem lenne:

Magyarországot más országokkal összehasonlítani kutyatartás téren butaság. Teljesen eltérő fejlődés jellemző minden országra, teljesen eltérő az átlagfelfogás minden témában. Nincs jobb, vagy rosszabb felfogás, egyszerűen csak más és kész. Van olyan ország, ahol megeszik a kutyát, van ahol nem engedik étterembe, van ahol meg igen. Egyik sem rosszabb a másiknál.

Kutyát kisgyerekkel NEM lehet összehasonlítani. Lehet egy kisgyerek is idegesítő, de az emberből van, a kutya meg kutyából. Elég nagy baj, hogy sok ember (itthon és külföldön egyárant) olyan érzéseket táplál a kutyája iránt, amit egyébként emberek iránt kellene. Nem csoda, hogy ennyi magányos ember van.

Véleményem: kutyát étterembe ne. Fentebb írtam: nálunk nem szokás. Egyébként is, rengeteg baj lehet belőle. Pl. még senki sem írta, hogy mi van akkor, ha véletlenül rálép valaki a kutya lábára. A kutya ekkor ösztönösen harap, többek között ezért kötelező a szájkosár mindenhol, kivéve otthon.

hugszi 2010.11.09. 14:22:44

@Dr. Körömlakk ®: A sima keverék általában egy "bocs, véletlenül összejött" szaporulatból kerül ki. 90%-ban nem lesz gazdája, hanem kóborol az utcán, erdőben bárhol. Fajta kutyából ritkán lesz kóborló.

j311 2010.11.09. 14:23:13

@Xezs: Miért baj az, ha a kutyámat jobban szeretem, mint azt a vén kurvát 2 házzal arrébb, akinek egy jó szava sincs hozzám?

2010.11.09. 14:24:03

@Infomaker: ááááá ez a nap kommentje !!!! :)

Joni1 2010.11.09. 14:26:05

@Dr. Körömlakk ®: Ezzel együtt, bár az én kutyáim akkor mehetnek ki a kertbe amikor akarnak, ha egy mód van rá velem lógnak a házban. Igaz, napi 1 órát bringázom velük az erdőben, lehet hogy ez kellőképp lefárasztja őket.
Lakás/kert.. szerintem ha megfelelő a fajta, akkor mindenképp jól érzi magát jó gazda mellett. Ha van egy terepjáróm, akkor beviszem a földútra, nem árt neki. Ugyanúgy nem árt a komondornak, ha csak kinti kutya. Ha viszont nem tudok vezetni, akkor a terepjárót is széthajthatom, tehát ha nem vagyok jó gazda, akkor se lakásban se kertben nem érzi magát jól a kutyám. Egyébként egyetértek a homár kommentjével: megfelelően nevelt kutya nem okoz problémát sehol, kivéve a fertőzésre érzékeny helyeket (égési osztály, stb). Egy ápolt, a gazdi lábánál sétáló, asztal alatt vagy a sarokban csöndben fekvő kutya miért zavarna bárkit?

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:27:11

@A.. Közbiztonság Szilárd: tevedsz..nem egyenragunak tartom,hanem a kutyamat sok embernel kulonbnek tartom

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:27:31

@hugszi: ezért nem engedélyezném a tenyésztett kutyák hobbi tartását, és azt tartanám etikusnak, hogy a hobbikutyák a menhelyekről kerüljenek ki.
veszik az emberek a mindenféle csiribiri, meg munkakutyákat hobbiállatnak, a szerencsétlen jobb sorsra érdemes keverékek meg ott pusztulnak a menhelyeken. normális ez?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 14:29:16

@efhábé: Normálisan normális gazdák tartanak - illetve megfelelő feltételek hiányában nem tartanak - kutyákat. A bélférgek elleni oltások nem azt akadályozzák meg, hogy a kutya elkapjon és terjesszen olyanokat, hanem azt, hogy legyengüljön tőlük. Persze nem kell ahhoz kutya, valóban elég közvetlenül szaros tárgyakat szagolgatni, nyalogatni hozzá az embernek...

Te tényleg komolyan gondolod, hogy a rajozó csávók, a kutyával kilduló tubifexek és a magukra hagyott kisnyugdíjasok 3 havonta oltatják a kutyáikat?

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:29:19

@Joni1: nade melyik kutyatartóból van több? szerintem a hülyéből, aki otthon csókolgatja az 50 m2-es lakásában a németjuhászt...

Pannon Puma 2010.11.09. 14:29:20

hugszi 2010.11.09. 14:22:44

meglepődnél, ha egy pár menhelyen körülnéznél...

Xezs · tocoskert.blog.hu/ 2010.11.09. 14:21:13

a kutya kutya,a gyerek meg emberből van, ez stimmel. nem összehasonlítani kell, hanem tisztelni mindkettőt, és tiszteletben tartani mindegyiket, plusz az egyiknél a szülőt, a másiknál a gazdát. az osztrák vagy panzióba adja a kutyát, ha nyaralni megy, vagy viszi magával. sok helyen kerítés sincs, faluban sem, magától értetődő, hogy a kutya benn van a gazdával a házban. a kérdés nem ez. a kérdés az, hogy nevelem-e, tanítom-e azt a kutyát, hogy alkalmas és méltó legyen arra, hogy bejöjjön velem az étterembe, ha éppen máshogyan nem megy. és ez rajtam (meg a kutyán) múljon, ne a másik irányból jöjjön a tuti.

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:29:45

@Xezs: Elég nagy baj, hogy sok ember (itthon és külföldön egyárant) olyan érzéseket táplál a kutyája iránt, amit egyébként emberek iránt kellene."

amint a tobbi ember is feltetel nelkul imad,nem erdekli,honnan jottem,hova megyek,mennyit keresek,milyen ruha van rajtam es milyen markaju kocsim van...addig egy kutya magasabb rendu,amig ez nincs igy

track back (törölt) 2010.11.09. 14:29:45

Tisztelt buta, beszűkül és agresszív kommenttársak!

A nápolyi masztifunkat sose vittük be az étterembe, sőt, késő este sétáltattuk, hogy minél kevesebb ember fusson össze vele. a labradorunkkal, akinek két kölyke is vakvezető lett, gondolkodás nélkül mentünk be az étterembe. A helyzet az, hogy az étteremben gyakran van kutya, csak észre sem veszitek, mert nyugodtan fekszik az asztal alatt.

Tobe 2010.11.09. 14:30:53

Szerintem ne lehessen kutyát vinni éttermekbe. Előre is bocsi mindenkitől, aki kaja közben olvassa!
Füreden a Borcsa nevű étterem teraszára beengedik a kutyákat. Amikor egyszer ott ebédeltünk, a mellettünk lévő társaság pulija odarókázott a 2 asztal közé és utána megette. :S Nem hiszem, hogy ez olyan dolog, amit bárki látni akar evés közben.

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:30:54

@hugszi: tele vannak a menhelyek kidobott fajtatiszta kutyakkal

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 14:31:36

@total eclipse: Láttam én már templomban is vénasszony hóna alatt pinanyalót (Budán)

Pannon Puma 2010.11.09. 14:31:47

Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger

ajjaj. a férgek ellen nem oltás van, hanem tabletta, valamint a tabletta megöli a férgeket (sőt, azért kell két ütemben, hogy mind a kifejlett egyedeket, mind a kifejlődésben lévőket kinyírja). ha legyengítve kikakálja a kutya, az mire lenne jó?

persze ha durván sok van, az baj.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 14:34:04

@Gabiiiiii: Különböző színű fajtatiszta és keverék gyerekeket is lehet menhelyeken találni...

hugszi 2010.11.09. 14:34:41

@Dr. Körömlakk ®: Nem sok értelmét látom a kutyatartásnak csak azért, hogy főzzek rá és néha kimenjek a kertbe játszani vele. Persze ha ház őrzése a feladata akkor ok. Az ilyen típusú kuya (mármint házörző) tényleg nem való lakásba. De egy vizslát, labit, dalmatát stb. nem nagyon tennék udvarra

hugszi 2010.11.09. 14:37:17

@Gabiiiiii: Én fajtatisztának a törzskönyvvel rendelkező kutyát tekintem. Ilyet nem nagyon találsz menhelyen

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2010.11.09. 14:37:36

Kedves Piri!

Ha többen voltatok, miért pont az a kolléga trappolt be körülnézni, akinél az egyik kutya volt?

track back (törölt) 2010.11.09. 14:37:37

@Xezs: tévedés, a legtöbb kutya, ha rálépsz a lábára ösztönösen nyüszít és elhúzza a lábát. esetleg felpattan és két kört tesz, most ezt miért? fejjel

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:38:26

@hugszi: hanyat mutassak? Van neked kutyamento ismerosod? Mert nekem van..A sokszazezres kutyanak is ugyanugy szetverik baltaval a fejet,mint a kevereknek:((

Pannon Puma 2010.11.09. 14:40:59

hugszi 2010.11.09. 14:37:17

az lehet, hogy te azt tartod annak, de definíció szerint nem így van. a fajtatiszta az fajtatiszta, a törzskönyv meg egy papír, ami egy biznisz eredménye (tünete?)

2010.11.09. 14:41:23

@Bisztő Gyalla: ráadásul a saját beleikbe töltik a húsukat... a szaruk helyére... fúúúújjjj

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:41:26

@hugszi: igen, ez volt a kutyatartás elsődleges célja. a második, hogy szeretjük a kutyát.
egyébként a kutyatartók 90%-a szerinted miért tart kutyát? nyilván nem amiatt, mert naponta 5-9 órát akar/tud vele foglalkozni... legtöbb mégcsak nem is házőrzés okán... csakmert olyan aranyos, vagy mert kertesházba kell kutya, vagy mert a gyerekek szeretik. hogy melyik miért rossz, azt nem részletezem, csak külön kérésre.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 14:42:53

"Hanem az, hogy ahol a lakosok képesek elfogadni egymást, ahol a másikról nem automatikusan a trollkodás jut eszükbe, ahol a kölcsönös udvariasság a kommunikáció anyanyelve, és főleg, ahol az alapelv a "mindenki érezze jól magát" az a portás-őrmester Magyarországon honos "nehogymá jól érezzék magukat" helyett, ott fel sem merül, hogy ne vihessenek be kutyát."

Szilykém, csillagbogárkám, azt ugye tudod, hogy tőled nagyobb kulúrbunkó után igennagyoncsak fel kéne forgatni itt a dolgokat?.. Kurvára nem te vagy az, akinek erkölcsi fogalmazványokat kéne mindannyiunk okulására a világ elé tárni.
Fasz.

Mialee 2010.11.09. 14:43:15

Szerintem attol fugg, egy gazda mennyire tanitja jol a kutyat, hogy lehet-e egy kutyaval közössegbe menni, az kellökeppen nyugodtan viselkedik-e tarsasagban.

Viszont vannak akik allergiasak a kutyaszörre. Nekik nem szerencses, ha a taknyuk-nyaluk egybefolyik egy kellemesnek tervezett vacsora helyett.

@efhábé: "az ölebek, akik egy keményebb téli éjszakát, amikor a puli röhögve alszik, nem bírnának ki megfagyás nélkül."
Erröl eszembe jutott Jeff Dunham örök ervenyuje arrol, hogy mi nem kutya :D

hugszi 2010.11.09. 14:44:47

Van több is, de amit leírsz akkor sem jellemző a tk. kutyákra.

beebeebee 2010.11.09. 14:44:58

Én kerthelyiséges, teraszos étterembe vinném/viszem a kutyámat és szerencsére vannak is ilyen helyek, de zárt helyiségbe egyelőre nem, mert még kicsi és ezt nem tudja még megfelelően kezelni.

Egyébként, meg ami nálunk kutyatartási kultúra címen megy az egy vicc. Főleg a vidéki parasztok, kibaszom a kertbe, azt jóvan, meg "gyakran" hetente egyszer sétáltatom, elvan a nagy udvarban tuskók bosszantanak fel. Akkor inkább már lakás és étterem:-P Meg szarfelszedő zacskó.
Mi kertes házban lakunk, a kutya benn van velünk a házban, mert bennünket szeret és nem a kertet. Plusz naponta min. kétszer sétáltatjuk, mert nem végzi a dolgát az udvarban:-P És a szomszédolás is jó neki, meg a többi kutyának is, akit soha nem sétáltatnak. Egyébként az ilyenekből lesz a "kinvótunk a kerbe oszt a gyerököt ígyis megette az állat" Blikk-hír.

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:45:39

@Dr. Körömlakk ®: a kedvemert megis kifejtened,mi a baj azzal pl,ha szeretik a gyerekek?

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:47:19

@beebeebee: valamint ezek a kerti kutyak,akiknek halvany fogalmuk nincs,hogy kell kutyaul viselkedni,mert kizarolag keritesen keresztul talalkoznak a fajtasaikkal..

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 14:49:09

@Dr. Körömlakk ®: Dehogy. Csak szilykénk kissé elszemtelenedett. Mondjuk egyre több elszemtelenedett jelenséggel találkozom, szóval vagy általános szemtelenedés van, vagy én vagyok ingerültebb.
De akkor is szopjon le.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 14:49:13

@beebeebee: A parasztozás ősi zs/c szokás. "Ha a paraszt nem szarik, az úr nem eszik!"

efhábé 2010.11.09. 14:49:41

@labi: Én egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor fingott a kutyám. A titok az, hogy nem 98 Ft-os konzervet kap enni, hanem normális tápot. Fingani meg olyankor, amikor a táp mellé megy főtt kaja is.
Lehet kutyát normálisan tartani, de tény, hogy nem kevés pénzbe kerül. Normális kajával kell etetni, rendszeresen parazitamentesíteni kell kívül-belül, el kell vele járni kutyaiskolába, hogy a gazda és a kutya megtanuljon együtt viselkedni. Amelyik kutyás ezeket megteszi, annak a kutyájával nem szokott gond lenni pl. egy étteremben. A kutya lefekszik a gazda lába mellé és max. akkor kel fel onnan, ha a gazdája megengedi, mert vmelyik vendég meg akarja simogatni. Nevelni kell a kutyát kutyaként, akkor viselkedni fog. Írta már itt valaki, hogy a kutyája nem nyúl a kajához, amíg engedélyt nem kap rá, ez sem egyedi, normálisan nevelt kutya ilyen, amíg a falkavezér, azaz a gazda nem engedi meg neki, hogy egyen, addig nem ehet, mert nem falkavezér. Egy ilyen kutya miért ne feküdhetne oda a gazdája lábához az éttermi asztalnál?

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:49:44

@Gabiiiiii: avvilágon semmi. csak ha valakik CSAK azért vesznek egy kutyulit, mert a gyerek szereti, akkor az a kutya nyúzva, nyasztatva lesz, ami a kutyának nem biztos hogy annyira jó. kurva sok helyen láttam, hogy a kölök rohan a kutya felé, az meg menekül... szereti a kisgyereket, de a töke telivan a húzásvonással...

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:51:01

@enamel: szerintem meg telihold van. most én mondom, egy tea... :) pedig egyfolytában ekézve vagyok :)

Billy the kid 2010.11.09. 14:51:54

Irigylésre méltó problémák ezek...egyébként az étterem vezetője dönti el, hogy bejöhetnek-e a blökik vagy sem. A stílus persze más lapra tartozik, de lehet, hogy párbeszéd és az egész szitu a másik szemszögből gyökeresen eltér a beszámolóban leírtaktól.

AlulírottFentemlített 2010.11.09. 14:52:11

Megy postás be a kapun.
Látja, hogy a kutya el van engedve.
Odaszól a gazda a postásnak:
- ne féljen most lett kiherélve, bágyadt még.
Mire a postás:
- nem is attól félek, hogy megb@sz, hanem hogy megharap!

beebeebee 2010.11.09. 14:53:05

jah nekem egyébként retrieverem van, de mi direkt választottunk ilyen bújós-ragaszkodós fajtát
akinek nincs erre igénye, az válasszon olyan fajtát, ami jobban "elvan" magában pl.:puli, moszkvai őrkutya stb

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 14:53:12

A világért sem védeném az éttermi személyzetet, de azzal ugye tisztában vagytok, hogy ha a kutya odaszarik, akkor nekik kell feltakarítani? Meg ugye azzal is, hogy nem lesz teljesen steril, te meg később odaülsz zabálni? Meg ugye azzal is, hogy ha a gazdák sem nagyon tudják helyretenni magukat, akkor a kutyák sem fogják? Meg ugye azzal is hogy a tegnapi köcsögmagyarozás után baszott röhejes hogy hirtelen a kutyáig bezárólag tökéletes kultúrnemzet lettünk?

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:53:34

@Dr. Körömlakk ®: ja,hogy erre gondolsz...ez termeszetesen feltetelez egy normalisan nevelt gyereket is,mert ugye a kutya nem jatekszer,hanem egy masik eloleny..A halalom pl a gyereknek karacsonyi ajandeknak vett meglepetes kiskutya...Apukat-anyukat sokaig tudnam rugdosni ilyenek miatt..Aztan erdekes modon az unnepek utan kiderul,hogy a kiskutya megragja a papucsokat es nem szobatiszta,es maris megy a menhelyre:(

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 14:54:17

@beebeebee: Bújós kutya.. fasza. Nem kell olyan nő, akinek kutyája van, ki tudja, előttem nem a dög smárolta-e le.

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:54:40

@beebeebee: nekem is szandekosan van ilyen keverekem,pont az dominal benne,amire nekem szuksegem van:)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 14:55:25

@Dr. Körömlakk ®: Miből gondolod, hogy szereti azt a lényt, aki a farkát húzgálja, meg a szemét nyomkodja, meg rányáladzik, és ha megharapja, akkor megverik, vagy elaltatják?

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.11.09. 14:57:12

Koreai étterembe kell menni, ott szeretik a kutyákat.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 14:57:25

@Gabiiiiii: Megerőszakolták, meggyilkolták és kirabolták őket is(!) pár tíz-száz forintért.

hugszi 2010.11.09. 14:57:46

@Pannon Puma: A fajtatiszta attól fajtatiszta, hogy van származási lapja. Tk. nélkül is úgy néz ki mintha az lenne, de nem az! Nem attól lesz drága a kutya (~10.000Ft-os tétel).
Kínai autót sem vennék csak azért mert hasonlít a BMW-re

Gabiiiiii 2010.11.09. 14:58:24

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: varjal-varjal,elvesztettem a fonalat..Hogy is kapcsolodik ez a temankhoz?

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:58:43

@Gabiiiiii: az a bajom, kedves Gabiiiii, hogy elméletben én is tudom nagyjából, hogy minek hogy kellene működnie, de a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy minimum 90%-ban a kutyatartók baromira nem a megfelelő módon tartják a nem megfelelő módon kiválasztott kutyát a nem megfelelő környezetben... de hála Istennek, én úgy látom, ebben a posztban a kutyások mind egytől egyig kutyaiskolába hordják/ták az ebeiket, minőségi étellel etetik Őket, napi sok órát töltenek a kutyával annak és saját lelki okokból, valamint együtt futnak/bicajoznak hóba-melegbe, stb... csak tudnám, hogy akkor miért nem ezt tapasztalom széles e nagyvilágban, ha körbenézek...
a legtöbb kutya házörzőnek van tartva. pont.
a CSAK lakásban tartott kutya elvét továbbra is elutasítom.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 14:59:51

@enamel: ha ennyire brutál az eset, akkor nyilván nem szereti. csak egy agyon nevelt, és megfélemlített jószágról beszélünk.
má Maga is kötöszködik?

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:01:26

@Dr. Körömlakk ®: valoszinuleg a paraszbacsik,akiknek az a termeszetes,hogy 1 meteres lancon es moslekon tartjak a kutyaikat ritkan neteznek es ide az a reteg jut el,akik valoban kicsit kulturaltabban allnak ehhez a temahoz..ezt tudom elkepzelni,mert senkirol nem felteteletem,hogy hazudna...Miert tenne?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 15:01:49

@Gabiiiiii: Az még a legjobb eset, ha a menhelyre viszik! "Farkas ez bazmeg, vadásszon magának!" felkiáltással kirakják a kocsiból, legdurvább esetben autópálya-pihenőben...

beebeebee 2010.11.09. 15:02:38

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: a parasztot nem mint társadalmi réteget használom, hanem a büdös kötsög megfelelője ebben a nyelvi környezetben, nálam

Gabiiii: igen, igazad van. Biztos nem a lakásban tartott, rendszeresen sétáltatott ebekből lesznek őrjöngő vadállatok. Ezt tapasztalatból tudom, mert 21 éve tartok kutyát. Egyébként riasztó, hogy mennyire máshogy állnak a vidékiek a kutyákhoz, mint a Budapestiek. Az előző kutyám, olyan szolid 50 kilós, eszméletlen barátságos, keverék kutya volt (nem tudtuk, hogy ekkora lesz) és BP-en lakásban tartottuk. Bp-en rendszeresen jöttek oda hozzánk kiskölykök, akik alacsonyabbak voltak, mint a kutyám ülve, de mind meg akarták simogatni a kutyámat és a szülők hagyták is nekik. Vidéken meg a 4-5 hónapos GOLDEN RETRIEVER pórázon tartott kutyámtól sikítva menekülnek. Hihetetlen! És szomorú! Remélem hamarosan vissza tudunk költözni, mert ezt nem tudom megszokni itt falun:-P

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:02:48

@Dr. Körömlakk ®: egyebkent nem vagyok sem vak,sem naiv,hogy tudjam,hogy sokmindenben sajnos tenyleg igazad van es nem veletlenul alakult ki a kutyasokrol az a kep,ami...De talan mar az en gyerekeim altalam maskepp allnak majd ehhez es valtozik majd valami...talan

NoCigi 2010.11.09. 15:02:52

Engem mondjuk az étteremben a kutya kevésbé zavar, mint a dohányfüst. Ha kutyát nem engednek be az étterembe, akkor az nagyon tiszta étterem lehet, de csak akkor tartom igazságosnak az eljárást ha a dohányzás is ki van tiltva az étteremből. A dohányfüst ugyanis 4000 mérgező vegyületet tartalmaz amelyből 50 szigorúan rákkeltő anyag.

Azért normálisan is meg lehet mondani a vendégeknek ha a kutya nem bevihető.

Silent Bob 2010.11.09. 15:03:02

@hugszi: Azért azzal remélem tisztában vagy, hogy a tenyésztők össze-vissza kérik le és cserélgetik a törzskönyveket.
Maradjunk annyiban, hogy ha veszel egy törzskönyvezett kutyát, akkor egy kutyád és van egy törzskönyved. :)

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2010.11.09. 15:03:03

@Dr. Körömlakk ®: pedig okos körömlakk vannak kifejezetten erre tenyésztett ÖLEBEK, nem kertbe, nem őrizni, hanem ölbe, tutujgatni. ááááááááááhgr.
és hogy miért kiművelt kutyásokat olvasol csak? mert hál istennek a sok tirpák nem jut internethez, a rengeteg kisebbségi meg együgyű vadhajtás és pajtásaik, hogy minek szaporodnak és még kutyát is muszáj tartaniuk, na törölhetitek.

labi 2010.11.09. 15:03:28

@efhábé: "Én egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor fingott a kutyám."

Ez esetben alig pár napos lehet a kutyád.
Csak a jó nők nem finganak. De ők kakilni sem szoktak. :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:03:35

@Dr. Körömlakk ®: Idegesít szily :) Az a borzasztó, hogy nem vagyok róla meggyőződve, hogy tisztában van vele, mekkora köcsög is ő..

efhábé 2010.11.09. 15:03:46

@labi: Nálunk hasonló a helyzet, tavasszal-nyáron-ősszel folyamatosan nyitva az ajtó, a kutya jöhet-mehet. Amikor hideg van és zárva az ajtó, olyankor meg jelez a kutya. Jellemzően kellemes időben többet van kint, rossz időben meg inkább bent, de amikor kint van, akkor is bejelentkezik minimum óránként, mert hiányzik neki a társaság. Fajtafüggő ez, mint már írtam. Nekem retrieverem van, gazdafüggő fajta, nem szeret egyedül lenni. Gyakran úgy kell kirugdosni, hogy szíveskedjen már kifáradni pisilni.

Nivea 2010.11.09. 15:04:18

Ha egy étterem meg tudja oldani mint pl a cigis nem cigizős részleget akkor oké. Kutyamentes övezet-kutyás részleg. ilyen helyre szivesen mennék étterembe, de a "koedukált" rész nem vonz és tuti le sem ülnék kajálni ha látom hogy a mellettem lévő asztalnál ott ül egy kutya. Állatbarát vagyok, de tekintettel kell lenni a másikra, ne legyünk már önzők hogy leszarom hogy a másik mit akar az én kutyám ott lesz a lábam alatt.

Pannon Puma 2010.11.09. 15:04:19

hugszi 2010.11.09. 14:57:46

a fajtatiszta kutya attól fajtatiszta, hogy mindkét szülője fajtatiszta. meg attól hogy a nemzetközi xy szervezet bejegyezte önálló fajtaként. én pl. bejegyeztetném a vizsla-labi FAJTAKERESZTEZETET (nem keverék, mert mindkét szülője fajtatiszta) önálló fajtaként. csak ahhoz sok idő és pénz kellene.

tényekről kár vitatkozni, az politikus virtus.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 15:04:29

@Gabiiiiii: Ugyanazok az emberek(?) követik el. (Gabiiiiii 2010.11.09. 14:38:26)

efhábé 2010.11.09. 15:05:06

@labi: Hogyne, pár napos :)
Látszik, hogy még messziről sem láttál minőségi tápot...

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:05:16

@beebeebee: hiszen ha lakasban tartom a kutyamat,akkor nekem is elemi erdekem,hogy jolszocializalt es jolnevelt legyen,hiszen setaltatni kell,talalkozik egy csomo emberrel,biciklissel,kutyaval,nem teheti azt,amit egy falusi kutya ,igen,kenytelen vagyok szabalyokat felallitani,de ahogy elnezem ez az enyemnek egyaltalan nem esik nehezere,megszokta

beebeebee 2010.11.09. 15:05:19

@enamel: én nem engedem, hogy puszilgasson a kutya, mert nem szeretek kutyanyál szagú lenni. Szerintem undorító is a kutya-ember nyalakodás.
A bújósat úgy értettem, hogy amikor leül, akkor szeret úgy leülni, hogy hozzáérjen a lábamhoz, meg oda szokott jönni egy pár simogatásért.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 15:05:40

@Gabiiiiii: amiért amúgy olyan hangot megütve szoktak ide kommentelni, amit amúgy fésztufész nem vállalnának fel...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:06:20

@efhábé: Ne rúgdosd! Feküdjön, ha akar!! A kutya az ember legjobb barátja!!! Néha most fel körülötte a tócsát, az ajtó úgyis közel van, szellőzik.

labi 2010.11.09. 15:06:52

@Gabiiiiii:
Gabiii, Gabiii... Az internetezők kulturáltabb kutyatartók lennének?
Szerinted ha reggel óvodába menet a kutyáikat a parkba játszótérre szarató embereket megkérdezném, hogy van-e internet elérése, arról mind azt mondaná, hogy nincs? :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 15:07:03

@beebeebee: Hogy is volt pár éve Csepelen, amikor a malamut a negyediken megette a csecsemőt?

Humperdic (törölt) · http://ultimaratio.blog.hu 2010.11.09. 15:07:12

@efhábé: nem azért kell szájkosár, mert harapnak. Ha tudnál óvasni, butuska, akkor rájötté' vóna. Mert írtam, ugyanis, hogy nem harapnak. Azért köll, mert buszra nem engedik fel anélkül. Biztos azok is hülyék.

Egyébként meg nekem aztán tökmindegy, milyen szőrtelen 13 grammos minicsivavát tenyésztenek ki faszkalap kutyabarát barátaid, az attól még nem azt jelenti, hogy a kutyának az ágyamban kéne aludnia a tökömet nyalogatva, mert retriver a szerencsétlen. De rendben: ha vadász vagy, aludj a kutyáddal, ki nem szarik reád. Az étterembe viszont inkább kérd ki a kaját, és ne próbáld meg kilőni a levestálat cipelő pincért, mert csúnyán fognak nézni utána a kommandósok.

Édesfaszom, mennyi hülye ember van!

Pannon Puma 2010.11.09. 15:07:42

"hogy szíveskedjen már kifáradni pisilni. "

gyorsan tegyük hozzá, mielőtt a kényszeres víziókban szenvedők félreértik, hogy nem azért, mert odabenn akarja ezt elvégezni... egy egészséges felnőtt kutya 8-10 órát elvan kaki-pisi nélkül, tehát annak az esélye, hogy pl. egy étteremben az asztal alá csinál, ezért is kicsi. a szobatisztaságról nem is beszélve. sőt van kennel, de még udvartiszta kutya is.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:07:48

@beebeebee: Szerintem a kutya nem szeretetből puszilgat, csak érzi a szád körül a kajaszagot:)

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Éhes lehetett. A csecsemő húsból van.

Joni1 2010.11.09. 15:08:39

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Akkor már inkább lakásban legyen, de legalább szereti/eteti valaki.
Ideális esetben kutyatartás feltétele lenne egy alkalmassági vizsga a gazdának és kötelező engedelmességi vizsga kutyáknak. Kötelező chip és regisztráció, ivartalnítás ha nem tenyészkutya, stb.. Viszont ha ezt most bevezetnék, megsokszorozódna a kitett állatok száma, nem oldana meg semmit.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:09:21

@Pannon Puma: Ennyit egy egészséges felnőtt ember is simán elvan, ha hozzászokott. Láttad te már brucewillist hugyozni, miközben megmenti a világot? Naugye.

labi 2010.11.09. 15:09:26

@efhábé: Igen, mert aki minőségi kaját eszik, (akár állat vagy ember) az egász életében ötnél kevesebbszer fingik. :)

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 15:09:57

@Gabiiiiii: hát ennyi. nem ellenkezni akarok, de sajna a dolgok ebben a kérdésben SEM papírforma szerint mennek. elokoskodunk itt, aztán megyek haza, és a negyediken kiengedik a kiskutyát, menjen le szarni egymaga, addig ugat a földszinti ajtóban, míg valamelyik lakó meg nem unja, és ki nem engedi, de addig olyan hangorkánnal jár, hogy a holtak felriadnak.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:10:04

@Joni1: reszben mar bevezettek,azt hiszem junius ota kotelezo a chip...Es igazad van,valoban kellene alkalmassagi vizsga,de ha belegondolok,hogy szulni is lehet nelkule,nem tudom jo otlet-e..

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 15:10:25

@Gabiiiiii:
Na igen, az is lehte büszkeség, ha valakinek hülyébb és neveletlenebb a 3 gyereke, mint a kutyája.

@european:
Nem szórakozásból lövik le a kóbor kutyákat.
A legtöbb erdőben ki van rakva a tábla, hogy kutyát bevinni tilos. Szerinted hány kutyás paraszt tartja be? Ott még a gazdáját is lelőném, nemcsak a kutyát. úgyis egyenrangú partnernek tartja magát vele.
Tartsa pórázon, akkor nem lövik le.
Én is járom az erdőt, és kurvára utálom, ha belém dörgölőzik bárkinek a rohadt döge, akármennyire csak ismerkedni akar. Ne akarjon.
A tahó gazdája hívására - már ha egyáltalán visszahívja - meg persze nem megy vissza.

Adott esetben meg úgy lőtték le a 2 kutyát, hogy a gazda látótávolságán kívül voltak. Se azt nem látta, ki lőtt, se azt nem tudta, hogy az ő kutyáit, azt csak később látta meg.

A sok kutyás barom azt nem fogja fel, hogy az erdőben SEM zavarhat másokat a döge.

Pannon Puma 2010.11.09. 15:11:36

Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger

már megint a szakértelem. a malamut tipikusan nem lakásba való kutya. meg a husky sem. meg a komondor, meg a kuvasz sem. igen, van pár fajta ilyen...

ez olyan, mintha azzal példálóznál, hogy hogy is volt a dolog a móri gyilkossal? iszen emberből van.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.11.09. 15:11:48

@beebeebee: Egy golden reti etette le az első arcátültett arcát. Aki mellesleg a gazdája volt.
Ettől függetlenül az egyik leggjobb fej kutya.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:11:55

@Dr. Körömlakk ®: keressek kiado lakast nalunk?Az enyem garantaltan nem pisil a lepcsohazba,hangja nincs es ha talalkoztok az orult csovalason kivul nem szol hozzad:)
Azzal a kutyatartoval nem lehet beszelni,vagy annyira agyament,hogy ez nem jarhato ut?

hugszi 2010.11.09. 15:12:00

@Pannon Puma: Hú, érdekes a teóriád. Azért szerencsére ez nem így működik

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 15:12:46

@Macaroon: tudom, hogy vannak, teljesen felesleges baromsága a konzumidiótáknak.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:13:17

@A.. Közbiztonság Szilárd: szeretnel fele olyan jolnevelt lenni,mint a gyerekeim es ak utyam atlaga

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:13:36

@Pannon Puma: Valamelyik nap láttam egy pulit egy kiscsajnál, az aranyos volt. Olyan okosan nézett. A puli. A csaj nem annyira.

Macaroon · http://habcsokespuszedli.blogspot.com/ 2010.11.09. 15:13:45

@labi: a homárt olvasó internetezők te barom, bár itt ezeket elnézve kérdőjel!

Pannon Puma 2010.11.09. 15:14:11

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:10:04

csipezni a rendelet szerint csak akkor kell a kutyát, ha tulajdonost cserél.

hugszi 2010.11.09. 15:14:28

@Silent Bob: Bizonyos fajtáknál előfordul, de a többségnél nem jellemző.

Humperdic (törölt) · http://ultimaratio.blog.hu 2010.11.09. 15:14:42

Csak hogy más már ne értsen félre: semmi bajom azzal, ha vki otthol kutyát tart, nekünk pl. pincsink volt gyerekkoromban. De az étterem más tészta: megint az van, hogy nem értjük a dolgot. Ahol én lakok, van füstmentes, van vegetériánus, van szoptatásbarát étterem, mittom, lehet, kutyás is van. Ha nincs, és erre igény van, majd biztos lesz. Aki ilyenre vágyik, csináljon. De minden hülye helyre nem való állat. Mert van, akit zavar. Például fél tőle.

Mondjuk engem nem zavar. De attól még lehet olyan véleményem, hogy kutya nem való lakásba. Ilyen bonyolult a világ, basszameg.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 15:15:29

@Gabiiiiii: jajj kérlek, tudod mennyi ilyen van? a lakótelepek - tisztelet a kivételnek - ekkora suttyókból állnak. kell a kutya, mer kell a kutya. a másik kedvencem, az meg anyámék házában van (ott asszem három kutya jut egy lépcsőházra), hogy a családot megeszi a retek, a kosz, pénzük nincs, csórók, lusták, de kutya kell... hát az ilyet pofánrugnám na.

labi 2010.11.09. 15:15:44

@Macaroon: Óh, nem is tudtam, hogy a homárolvasás a kulturáltság egyik mérőfoka. :)
De a kedves megszólításért neked is apádfaszát, de csak egy kicsit, mert én nem olyan vagyok. :)

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:16:31

@Pannon Puma: komolyan?? na sebaj,az enyem miattam van chipezve,nem a torveny miatt:)

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:17:55

@Dr. Körömlakk ®: az emberi hulyeseg hatartalan,ez teny..meg az is,ha valaki kizarolag ezekrol altalanosit:)

labi 2010.11.09. 15:18:16

@Gabiiiiii: De miért chippelted meg?
Ha okosabb az embereknél és jobban van nevelve mint a gyerekeid, akkor nem fog elkóborolni. :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 15:18:32

@Pannon Puma: Kritizálni már nem merlek, mert kikapok az ügyvédbe holt nyelvtanárnőtől, de ezt a FAJTAKERESZTEZETET szót kifejthetnéd...

Nem is emlékszem már, hogy hány egyed és hány generáció kell ahhoz, hogy egy szintetikus fajta fenntartható legyen, és ne hasadjanak ki nagy számban a fajtajellegtől idegen küllemű egyedek - amelyeket ki kell iktatni a tenyésztésből. Függ a fajtastandardban rögzített bélyegek öröklődési módjától (mono/poligénes, domináns/recesszív, epi/hiposztatikus stb) és a poligénes tulajdonságok öröklésének valószínűségétől (h-négyzet érték).

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:19:54

@labi: mondjuk ez igaz:) De az ordog nem alszik:)

hugszi 2010.11.09. 15:19:55

@Pannon Puma: A tk kutyát már kötelező, már nem elég a tetkó. A csippel csak az a baj, hogy nincs hozzá rendszer amely rendesen nyilvántartaná. A MEOE is egy elég gáz szervezet

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 15:20:17

@Gabiiiiii: általánosítani abból lehet, ami általános, nem a ritkább kivételből... ez van.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:23:22

@Dr. Körömlakk ®: És ha ráébred, hogy nem kell a kutya, mit csináljon vele? Agyonlőni gyáva, az utcára kitenni nincs szíve, akkor mégis mi marad, rakja be egy menhelyre? Úgy hogy tartja.

papucsbojt 2010.11.09. 15:24:16

Gyermekkorom utalt mondatai koze tartozott a "Nem harap" meg a "Csak jatszik". Meg az "Az ilyen kicsi kutyanak nem kell szajkosar".

Es sajnos tobb olyan kutyagazdat ismerek, aki emberi tars helyett tart kutyat. Ez onmagaban csak szomoru, de az ilyenek aztan elvarjak, hogy mindenki mas is igy viszonyuljon a kedvencukhoz, ami rohadt idegesito.

Szerintem az igazi allatbaratsag tobbek kozott abbol all, hogy nem hasznalok egy elolenyt sajat erzelmi/fizikai igenyeim kielegitesere. Simogatni lehet egy plussallatot is. De persze egyszerubb szeretni egy kutyat pl. mint a mogorva szomszednenit.

Volt macskam, es hiaba imadtam, nagyon nagy felelotlenseg volt fajtahoz meltatlanul tartani. Majd ha lesz kertem, lesz majd esetleg megint.

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 15:25:24

@enamel: mi az hogy ráébred? addig azt hitte a kutya a fiókban lesz, és ha tutujgatni lesz kedve, benyomja rajta az on gombot, valamint nem eszik, és nem szarik? áhh...

efhábé 2010.11.09. 15:25:33

@Gabiiiiii: Nekem mentett fajtatisztám van :)

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:25:38

nalunk kicsit forditott a tapaszlatal,lehet ide kellene koltoznod:)

Pannon Puma 2010.11.09. 15:25:59

hugszi 2010.11.09. 15:19:55

a tk-es kutyát nem a tk miatt kell csipezni, hanem mert tulajdonost cserél (tehát vki megveszi, vki meg eladja). de ha egy állatvédő szervezettől vagy menhelyről fogadsz örökbe, akkor is gazdát cserél, tehát kötelező a csip.

ha az állatorvos nem kókler, és beregisztrálja a csipet, egy pár adat lekérdezhető. sajna sok állatorvos addig jut el, hogy benyomja, fizetsz, regisztrálni meg elfelejt. ez baj.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 15:26:16

@Gabiiiiii: De. Tapasztalataim szerint a brutalitás ugyanúgy hozzátartozik a szociokulturális meghatározottságukhoz, mint az abortuszok elkövetőinek más pszichés-/szenvedélybetegségeket elkerülő részéhez az állatimádat, a szélsőséges, emberellenes állatvédelem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:27:01

@Dr. Körömlakk ®: Aha, valami ilyesmi. A reklámokban sosem szarik a kutya, csak örül a kajának.
Kutyaszaratós reklámokat kérünk!!!!!!

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 15:29:10

@enamel: egyébként ők nem jöttek rá semmire, nekik olyan mindegy, hogy a turhába eggyel több vagy eggyel kevesebb lény dagonyázik.

efhábé 2010.11.09. 15:30:43

@labi: nincs ilyen rendelet, bárhol lehet állatot fürdetni, ahol azt nem tiltják.
Sajnos a velencei-tó körül gyak. nincs olyan hely, ahol ne tiltanák, de a Balaton körül is csak elvétve akad egy-két hely.
A kisebb tavak szinte kivétel nélkül horgásztavak, ott azért nem lehet, szóval gyakorlatilag az ország teljes területe tiltott, eltekintve néhány kivételtől (pl. bányatavak, amik már nem állnak művelés alatt). Szerencsére a Dunában nem tilos úsztatni, mi is odajárunk, illetve gyakran vagyunk a Velencei-tónál is, ott az egyik kikötőben tud úszni a vízbolond kutyánk.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:32:04

@A.. Közbiztonság Szilárd: te meg egy szanalmas kis puha pocs,aki arc nelkul nagyon bator

norbi2k 2010.11.09. 15:32:41

@papucsbojt: többnyire az idősek ilyenek... talán érthető is.. de ők leginkább kis méretű kutyákat tartanak...

Vkat118 2010.11.09. 15:33:55

Étterembe és élelmiszer boltba az áhított nyugaton se engednek be kutyát. Azt hiszem itthon is hatóságilag tilos.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:33:59

@Pannon Puma: minden alkalommal leellenorizettem az adatokat,ugyhogy ha valakivel meg tudjak csinalni,hogy beszedik a penzt es nem regisztralnak,az megerdemli..es en is le tudom ellenorizni,csak nekem nem mutat meg minden adatot,de azt latni,hogy benne van-e a rendszerben

kitikati 2010.11.09. 15:34:40

Mit szólna az ÁNTSZ? Van erre valamilyen szabály?

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:35:18

@norbi2k: ezzel nem is lenne baj,ha kutyakent tartanak oket es nem potlekkent,ami magaval vonzza,hogy ezek a kistermetu kutyak joresze szocializalatlan ,neveletlen,idegbeteg..

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 15:36:08

@Gabiiiiii:
Magyarul te csak a sík idiótákat értékeled, akik képtelenek gondolkodni?

Ez nálad az értékmérő?
Mert amiket leírtál, az emberből csak azokra jellemző.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:36:28

@Slaydo: ebben en nem vagyok biztos

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:37:28

@A.. Közbiztonság Szilárd: ahogy elnezem,te a fele jelet,szot nem vagy kepes felfogni,amit a kutyam felora alatt megtanul.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2010.11.09. 15:37:31

Ismerek jópár olyan embert, aki azért vesz kutyát (fajtatisztát, összekuporgatott pénzből), mert az olyan aranyos és lehet vele villogni.
Pont.
Kutya megjön, első héten tutujgatják, aztán nem foglalkozik vele senki. Nem hallgat a nevére, nem lehet behívni, nem teljesít alap parancsokat sem.
Jó esetben kószálhat szabadon, rossz esetben ki van kötve. Enni csak este kap, akkor is csak moslékot, mert minek vegyek neki akár teszkós tápot is, ha megeszi a rántott levest (=rántás felengedve vízzel, slussz).
Aztán persze bekattannak, de nem baj, nekünk van kutyánk, másnak még az sincs.
Oltani elviszik, ha van rá pénz.
És hány, de hány ilyen van, akinek a kutyatartás egyenlő azzal, hogy naponta egyszer odalök neki valamit, hogy ne dögöljön éhen szerencsétlen állat. De foglalkozni már egyáltalán nem foglalkozik vele.

És jellemzően nem ők azok, akik étterembe meg plázába viszik őket.

Pannon Puma 2010.11.09. 15:38:36

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:35:18

azért nem biztos, hogy egy kutyát (az extrém túlzásokat leszámítva) pótlékként tartani nagyobb baj, mint pl. a játékteremben vagy a kocsmában szétesni nap mint nap.

beebeebee 2010.11.09. 15:39:39

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker: nem golden retriever volt, hanem egy labrador keverék
en.wikipedia.org/wiki/Isabelle_Dinoire
és azt írja, hogy véletlen volt, a kutya a gazdája arcát nyalogatta, mert megpróbálta felébreszteni, de aztán túl izgatott lett és ez lett a vége sajnos. Sajnálom a nőt is, de a kutyát is.

efhábé 2010.11.09. 15:40:49

@hugszi: "Fajta kutyából ritkán lesz kóborló."

Ez nagyon nem igaz, nézd meg a fajtamentő szervezetek tevékenységét. Szakadnak bele a munkába a kedveltebb fajtákat mentők.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:41:51

@beebeebee: jol ertem? Egy labrador keverek szatmarta a gazdaja arcat? vagy felreertek valamit?

labi 2010.11.09. 15:42:52

@efhábé: No akkor én is jól tudtam ezt a fürdetős részt.

Nekem is volt régen egy iszonyat vízbolond német juhászom, télen sétáltattam, elmentünk a tópart felé, a marhája meg beugrott a jégtáblák közé.
Kilométereket rohantunk hazáig, mert féltem hogy megfázik, persze a kutya végig röhögött rajtam, mert ő birta jobban a futást... :)
A jeges fürdőt meg fel sem vette.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:42:58

@efhábé: mert mindig vannak divatkutyak,amik kesobb kiderulnek,hogy nem illenek a csalad habitusahoz,es utolag gondolkoznak a "gazdak" nem elore

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:43:33

@Dr. Körömlakk ®: Nézd, én simán el tudom képzelni magamról hogy rájövök, pedig egyébként viszonylag ritkán van turha. Ha vizualizálom, hogy képzeletbeli kölyök nyíg érte, asszony unja a nyígást, mondogatja, hogy vegyünk már, aztán gyerek 3 hétig örül neki, utána kap másik játékot, ez meg ott marad a nyakunkon, ugye kikapcsolni nem lehet. Hát mi legyen vele, meg nem öljük ha már élőlény, elajándékozni nem lehet, pénzért a szűcsnek sem kell (kicsi ez még ahhoz) szóval elviseljük, nem eszi meg a házat, de agyontutujgatva nem lesz.
Gondolom más is jár így.

efhábé 2010.11.09. 15:44:54

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Bélféreg ellen nem oltatni szokás, féreghajtó tablettát kell etetni a kutyával.
És persze, egy csomó kutyánál ezt nem tartják be, az állatorvosi ajánlás egyébként úgy szól, hogy féreghajtás fél évente, emberrel szoros közelségben élő kutyánál 3 havonta.
Ugyanakkor azok a kutyatulajok, akik erre szarnak jellemzően nem is hordják el a kutyájukat magukkal, pl. étterembe.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:45:07

@enamel: aki nyavalyagasra vesz kutyat,az megerdemli

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.11.09. 15:45:26

@enamel: hat en meg kutyat beszarni nem lattam, az ki szokott keredzkedni, ar a normalisan tartott az elvegzi reggel es este azonos idoben

a mi szallonkba is be lehet hzni kutyat, hoznak is
a belvarosban etterme valogatja, van ahol csak a vakvezetot engedik be
it ahol lakom a lakopakban is van par eb, de 6 helyen van allvanyon kis dobozban muanyagzacsko es mindenki hasznalja is

nekem inkabb ezekkel a harci kutyakkal meg az ok nelkul panelban tartott orzo-vedokkel van bajom, foleg ha amatorok tartjak
ertelmetlen es csak a baj van veluk
a kutyat meg azert tartunk mert van akinek ilyen osztone van es kutya kell neki, nekem is volt
10 evig volt szo szerint csaladtag, ezt csak az tudja akinek volt is valaha

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:47:40

@hagyma: nalunk 10 perc alatt tuntetik el az allvanyokrol a nyugdijasok a kirakott zacskokat:) Megis mit csinalnak vele???????????De akinek nem telik havi 1 tekercs zacskora,az tenyleg ne tartson kutyat

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:48:07

@hagyma: Én harci kígyót akartam, vagy legalább harciskorpiót, de az asszony sikítófrászt kapott tőle:)

Sanyi 2010.11.09. 15:48:16

Ha egy etteremben meglatom, hogy kutya van bent akkor szepen megfordulok es kimegyek. Bolha, kutyaszor, brr... Es a kutya-macskaszor allergiasok mit csinaljanak? Kb. minden 20. ember. Csok az oket emberszamba nem vevo kutyatulajdonosok okos buksijara.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 15:50:28

@enamel: Le tudnám én írni vízben oldhatóan is, de úgy kicsit sem lenne polkorrekt...
@buppi: Az ÁNTSz momentán jogszabályváltozás miatt évek óta nem engedélyez éttermet és nem is ellenőriz, csak ha tömeges étel-eredetű megbetegedések miatt ki kell vizsgálnia az okokat. A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal viszont eljárhatna...

beebeebee 2010.11.09. 15:51:38

@Gabiiiiii: jól érted sajnos. Vannak olyan gazdák, akik a legbékésebb kutyafajtákból is ki tudják hozni az állatot.
Nyáron elvittük az akkor, olyan 3 hónapos kutyánkat sétáltatni egy nagyobb városba (hogy világot lásson:-) és ott láttunk egy golden retriever kutyát, aki amikor meglátta az én kis kölyökkutyámat olyan őrjöngésbe kezdett, hogy legszívesebben odamentem volna a gazdához, hogy gratuláljak neki, mert nem lehetett kis munka egy ilyen békés fajtából ilyen idegbeteg kutyát csinálni. Innen is üzenem neki, hogy ügyes voltál öreg, de tényleg!!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:53:26

@beebeebee: Csillagom, abból nem kihozod az állatot. Az egy ÁLLAT.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:53:59

@beebeebee: hu,pedig az nem lehett kis munka:(
elkepzelni nem tudom,hogy az en labrador keverekem fajdalmat okozzon barmelyikunknek,nemhogy ratamadjon...A gyerek ugy van a legnagyobb biztonsagban,hogy tudom,vele van a kutya,baja nem eshet...Hihetetlen az emberi hulyeseg:(

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 15:55:03

@Gabiiiiii: Kérlek szépen, pl. beleszarnak és ledobják a kukába. Azzal is takarékoskodnak a vízdíjjal...

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:55:22

@beebeebee: ja,es amelyik kolyokre tamad,azzal nagyon nagy baj van

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 15:56:43

@Gabiiiiii:
Nem hiszem.
Elég elrettentő, hogy olyan hülye anyám lenne, mint te vagy.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:57:10

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: mondjuk mar erosen gondolkodtam,hogy a bokorban szaro hajlektalannak adok parat,mert a kutyast megcseszi a rendor,ha nem szedi fel,ot nem..

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:57:36

@Gabiiiiii: Ha már úgyis emberi dimenziókba emelünk egy háziállatot, miért nem tudjátok elképzelni, hogy egyszerűen utálja azt a fajtát? Mondjuk tökönharapta, amikor megpróbálta megszagolgatni a seggét. Vagy ilyesmi.

Gabiiiiii 2010.11.09. 15:58:27

@A.. Közbiztonság Szilárd: OK,mikor es hol szeretned bebizonyitani,milyen fasza gyerek vagy es nem egy gyava faszfej?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 15:59:14

@Gabiiiiii: @beebeebee: Azért hihetetlen gáz két hülye picsa vagytok, azt ugye tudjátok?

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Oké, nekem az ma úgysem megy. Csináld te.

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 15:59:19

@Gabiiiiii:
Múltkor, mikor seggbedugtalak, nem ez volt a véleményed...

@Macaroon:
Inkább téged kéne.

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:00:30

@Gabiiiiii:
Ja, a kutyád tud írni-olvasni?
Hát akkor nálad tényleg okosabb lehet.

Gabiiiiii 2010.11.09. 16:00:57

@enamel: keress vissza,hol es mikor mondtam barkinek is egyetlen rossz szot is..Amilyen az adjon isten,olyan a fogadj isten,egy seggfejtol sem turom,hogy ugy beszeljen velem,mint aki a seggebol rangatott ki csak azert,mert otthon nem meri kielni az agresszojat,csak itt sunyi modon

beebeebee 2010.11.09. 16:01:34

@enamel: :-) igazad van tündér virágszálam

labi 2010.11.09. 16:01:54

@Gabiiiiii:
Megfelelően amatőr módon végzett tenyésztéssel - bár inkább mondjuk azt szaporítással - minden kutyafajtát el lehet baxni... nem csak külső, hanem idegi alapon is.

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:02:08

@Gabiiiiii:
Gondolod, hogy minden seggfejjel ismerkedem?
Nem vagy te annyira érdekes, baromarcú kutyaszopó.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:03:00

@Gabiiiiii: Nézd, aki egy kutyát egy ember felé emel akármilyen szempontból, és emberek ellen acsarog, mint egy veszett kutya (höhö), szerintem annak az illetőnek aző zagyában elég komoly zavarok vannak.

Gabiiiiii 2010.11.09. 16:03:29

@labi: igy van,eleg sokat lattam,hiaba voltak kivulrol tokeletesek,semmi fajtajellemzonek nem feleltek meg belsoleg...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:03:59

@beebeebee: Igazam hát. Szégyelld magad. Aztán szopd le a kutyádat. (Persze csak hogy ő is érezze, mennyire szereted.)

Gabiiiiii 2010.11.09. 16:04:35

@enamel: ez teljesen nezopont kerdese...Nem az emberi faj fole emelem,csak nehany elcseszett peldanya fole es ez nagy kulonbseg...Rogton itt is van ra pelda

beebeebee 2010.11.09. 16:07:29

@enamel: tündérke bogaram, szerinted mi abban a gáz, ha a normális, egymást nem zavarom kutyatartás mellett emeljük fel a szavunkat? Erre válaszolj, ha tudsz értelmesen, káromkodás nélkül.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:07:51

@Gabiiiiii: Az emberi faj tagjai emberek, egy kutya meg kutya. Aki eközött elmossa a határvonalat, azt én hivatalosan kutyává nyilvánítanám, és rendszeresen oltatnám veszettség meg férgesség ellen.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:09:08

@beebeebee: Mindenkivel a saját szintjén kommunikálok. Te ennyit fogsz fel. :)

Olvasd vissza, mit írtál, és ha szerinted normális vagy, akkor sürgősen keress fel egy szakorvost.

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:09:36

@enamel:
Csak így hajlandó.
A 3 gyereke is a kutyától van.

@Gabiiiiii:
Saját magadra gondolsz?
Hát van benne valami, bár eddig nem hittem ebben. De nálad hülyébb tényleg nem lehet a kutyád sem.

Pannon Puma 2010.11.09. 16:10:26

Sanyi · www.trueids.com 2010.11.09. 15:48:16

az a kutya, amit elvisznek étterembe, mert a gazdának és a kutyának igénye van erre, valószínűleg nem bolhás.

labi 2010.11.09. 16:01:54

a tenyésztők is el tudnak vinni egy-egy vérvonalat siralmas irányba. nekem az állatorvos egyszer azt mondta, hogy ha szép komondort akarok, vegyek tenyésztőtől, ha jót, menjek el az alföldre egy faluba, és keressek ott.

egyre több hiperszuper pedigrés meoe-törzskönyvezett kutyáról hallok, ami diszpláziás stb. ez is csak biznisz.

beebeebee 2010.11.09. 16:10:36

@enamel: Miért kellene szégyellnem magam? Mert ilyen bunkókkal, mint te élek egy országban?
Akik nem bírják elviselni, ha valamiben tévednek? Ebben az esetben azt, hogy lehet kulturáltan is kutyát tartani.
Tudod mit? Kapcsold vissza inkább az állatos pornódat, úgyis csak arra áll fel.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:13:52

@Pannon Puma: Valószínűleg. Valószínűleg nem is rühös. Valószínűleg az a kutya sem, akivel összehaverkodik úton-útfélen. De ha mégis, akkor úgy jártál, és egy szavad ne legyen, amikor vakaródzol.
:)

efhábé 2010.11.09. 16:14:27

@hugszi: a fajtatiszta attól fajtatiszta, hogy mindkét szülője ugyanahhoz a fajtához tartozik. Ha egy kutyának nincs származási lapja, akkor is kérhető törzskönyv hozzá, csak ún. B-törzskönyv lesz, azaz felülbélyegzett, de a fajtajellegek alapján beazonosítható és törzskönyveztethető származási lap nélkül is. Mondjuk nyilván te jobban tudod a fajtatisztaság definícióját, mint a MEOE, de ők így járnak el.

Pannon Puma 2010.11.09. 16:15:01

enamel

ha csak kutyák lennének a földön, még ellenne pár ezer évig. ha az emberiség így halad, nem biztos. nem azért mert a kutya tudatos, megméri az ökológiai lábnyomát, és visszavesz, ha nagy, hanem mert ő a természet része, az ember meg egy gőgös, rátarti faj, aki többet képzel magáról, mint amire képes. és ezért igenis lehet tisztelni az állatokat, a kutyát különösen, mert mindenki használja valamire (tutujgatásra, vadászatra, mentésre, vakvezetőnek, mindegy), és az nem jól van úgy, hogy nem csak használom (kölcsönös kapcsolatban), hanem kihasználom. ehhez nincs jogunk.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:15:39

@beebeebee: Siralmas vagy. Szégyellned azért kéne magad, mert elvetted a társadalmi erőforrásokat valakitől, aki ha megkapja azt amit te, nem egy ilyen darab szar lett volna belőle, hanem valami értelmesebb dolog.

Úgy hogy ennél a pontnál befejeztem veled a kommunikációt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 16:17:58

@Pannon Puma: Talán az USA-ban vagy Kanadában még találsz valódi jó komondort.

Gabiiiiii 2010.11.09. 16:18:06

@A.. Közbiztonság Szilárd: a kutya ivartalanitott nosteny,te idiota,latom olvasni sem tudsz

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.11.09. 16:18:10

Szegény kutyák.
Szegény pincérek.
Szegény hozzászólók.
Szegény Piriék.
Szegény Magyarország.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:18:10

@Pannon Puma: Értem, ez sok mindent megmagyaráz. Nincs több kérdésem, köszönöm.

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:18:42

@beebeebee:
Amelyiken téged dug a retriever, vagy amelyiken te szopod a retrievert?

Egyébként valamit elbaszhattál a kutyádnál, mert írod, hogy büdös, többen meg azt írták, hogy a tiszta kutyának nincs szaga.

Vagy azok hazudtak. Mind.

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:20:12

@Gabiiiiii:
Transznemű volt, és miután a 3 gyerek összejött, hálából átoperáltattad nősténnyé?

Gabiiiiii 2010.11.09. 16:21:12

mondom ivartalanitott

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.11.09. 16:21:22

@enamel: téged valamikor megharapott egy eb? Vagy mi kifogásod van ellenük? Fóbia? Bocs, nem olvastam végig az egész szóváltást, csak azt érzékelem, hogy valami éktelen dühvel kikelsz a kutyák és a kutyabarát emberek ellen.
Az, hogy nem értesz egyet, rendben, persze. Utálhatod a kutyákat, nyilvánvalóan kölcsönös a dolog. De ez a harag már mélyebbről jön. Honnan?

efhábé 2010.11.09. 16:23:28

@Humperdic: "nem azért kell szájkosár, mert harapnak. Ha tudnál óvasni, butuska, akkor rájötté' vóna. Mert írtam, ugyanis, hogy nem harapnak. Azért köll, mert buszra nem engedik fel anélkül. Biztos azok is hülyék."

Egy árva szót nem írtál buszról, azt írtad, oltás miatt kell a szájkosár. Nem tehetek róla, hogy a nyelvi képességeid a béka segge alatt leledzenek.

"Egyébként meg nekem aztán tökmindegy, milyen szőrtelen 13 grammos minicsivavát tenyésztenek ki faszkalap kutyabarát barátaid, az attól még nem azt jelenti, hogy a kutyának az ágyamban kéne aludnia a tökömet nyalogatva, mert retriver a szerencsétlen."

Te sinológusok gyöngye, hogy jön a csivava a retrieverhez?
És mikor mondtam, hogy a kutyának ágyban kéne aludnia? Komoly gondjaid vannak neked a magyar nyelvvel...

"De rendben: ha vadász vagy, aludj a kutyáddal, ki nem szarik reád. Az étterembe viszont inkább kérd ki a kaját, és ne próbáld meg kilőni a levestálat cipelő pincért, mert csúnyán fognak nézni utána a kommandósok."

Ki mondta, hogy vadász vagyok? Azt írtam, vadászkutyám van, mondom én, hogy neked a magyar nyelvvel akadnak problémáid, nem velem...

"Édesfaszom, mennyi hülye ember van!"

Hajjaj, de mennyi, és még a saját maguk által írtakat sem képesek értelmezni, a mások által írott dolgokról nem is beszélve. Ékes példának rögtön itt vagy te, ugyebár.

beebeebee 2010.11.09. 16:23:28

@A.. Közbiztonság Szilárd: Mikor írtam azt, hogy büdös a kutyám? Te keversz engem valakivel. Vagy simán hülye vagy és nem tudsz olvasni.

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.11.09. 16:25:18

Lakásban kutya:
Én 5 évig éltem belvárosi garzonban, 8 óra munka mellett oda nem vállaltam kutyát, hiányzott is cefetül. Mikor elköltöztünk parkos közegbe, nagyobb lakásba, első utam a menhelyre vezetett. És innentől nem az a kérdés, hogy jobb-e a kutyának lakásban (igen, panel!), mint kertben. Hanem jobb-e nálunk, szeretetben, lakásban, napközben egyedül, de esténként/hétvégén futtatva (1-2-sok óra erdőben+hegyen), mint a menhelyen egy 3x3-as kennelben, ahol ha szerencséje van, 2-3 hetente 1x rákerül a sor és egy önkéntes kiviszi sétálni fél órára.
Nyilván boldogabb lenne, ha egész nap otthon lennénk és csak vele foglalkoznánk, és én is boldogabb lennék, ha ezt megtehetném, de avilág sajnos nem így működik. És nem fekete vagy fehér...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:26:12

@morrisal_: A kutyatartók ellen van kifogásom, azokból is csak a hülyébbekkel.

Az ember ember, a kutya kutya, ami egy állat. Aki ezt összemossa, az hülye. Aki a saját embertársait mocskolja egy kutya védelmében, az elmebeteg.

Itt ez történik.

Ennyi.

Amúgy szeretem a kutyákat. A saját helyükön.

Gabiiiiii 2010.11.09. 16:26:58

@Hiver: en is szoktam sajnalni szegeny lakaskutyamat,milyen rossz lehet neki a meleg lakasban tele hassal a sajat szivacsan varni,mig valaki hazaer ot dedelgetni...Szegeny

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:27:16

@enamel: Jah és a saját helyük nem a fotel, nem az ágyam, nem a kanapé, meg nem is a csajom pofája vagy vaginája.

efhábé 2010.11.09. 16:28:04

@Pannon Puma: pontosan így van. 4-5 óra után én gondolom úgy, hogy ideje lenne pisilnie, amit igazol is, hogy kimegy és azonnal elvégzi a dolgát, tehát kellett már neki, de inkább bent marad velünk, ezért kell kitessékelni. Nem hogy bent, de még betonon, aszfalton sem hajlandó elvégezni a dolgát, ha véletlenül a belvárosban van dolgunk, külön logisztika, hogy el tudja intézni a dolgát :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.11.09. 16:28:50

@enamel: Ez így nem igaz. Nálunk nem szürke, hanem nemmagyar tarka marhából van exportképes felesleg, de sehová sem kellenek...

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:28:52

@beebeebee:
Azt, hogy nem szereted, ha nyal, mert nem szeretsz kutyaszagú lenni. Legalább emlékezz már vissza azzal az egysejtű agyaddal, miket írtál...

@morrisal_:
Persze, baszd meg, nem emlékszel, hogy mindig én súgtam neked, meg éveken át végig az én füzetemből puskáztál, hogy meg ne bukj?

beebeebee 2010.11.09. 16:29:08

Jó látni, hogy egy ilyen dolog, mint a kutyatartás, ennyi indulatot tud előhozni.
Mindenki előjön: a kulturált kutyatartók, és a habzószájú kutya ellenesek is.

Jó dolog, hogy a sok indulat előtör, legalább nem a gyereket meg az asszonyt veritek meg ma este:-P

Pannon Puma 2010.11.09. 16:31:03

enamel · trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:13:52

én sokkal jobban félek attól, hogy a buszon a kapaszkodón előttem egy olyan ember csüngött, akinek gombás a körme, vagy éppen egy jóízűt tüsszentett a mancsába, majd újra megmarkolta (bkv-n gyakori), mint hogy elkapom az öt méterre fekvő kutyától a rühöt meg a bolhát (ha egyáltalán el lehet).

beebeebee 2010.11.09. 16:31:31

@A.. Közbiztonság Szilárd: kutyanyál szagú te idióta
az embernyálnak is nyál szaga van
uff...nem szoktál szex után fürödni?
jah te egyedül csinálod

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:33:19

@Gabiiiiii:
A nemváltó műtét persze hogy ivartalanítással is jár. Gondoltam, ezt nem kell külön kiemelnem.

efhábé 2010.11.09. 16:34:03

@labi: Alapvetően nem a hús, hanem a zöldségek fújnak fel. Az ember sok zöldséget fogyaszt, sokat fingik, a ragadozók kevesebb zöldséget fogyasztanak (jellemzően a gyomor- és béltartalmat), kevesebbet finganak, a normális tápon tartott kutyák gyak. nem fogyasztanak zöldséget és nem is nagyon finganak tőle.
Olyankor fingik a kutya, amikor házikoszton van meg amikor a legócskább konzervet kapja, abban van vmennyi állati melléktermék meg rengeteg szója, ami hüvelyes növény, mint a bab...
Ha sokat fingik a kutyád, az azt jelenti, hogy a legócskább táppal eteted.
Amit az enyém kap, abban nincs szója, sem mesterséges színezékek és aromák, ellenben az összetevők listája a hússal kezdődik. Persze, nem Morzsi-táp árban van.

Pannon Puma 2010.11.09. 16:34:08

enamel

a kutyának az a helye, amit én meghatározok neki. szabályok között élünk, kutyával vagy kutya nélkül.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:34:49

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Kezdjük el hirdetni a kereskedelmi tévékben, hogy ez egy trendi háziállat, és mindenki fogjon be legalább egyet. Aztán akkor elfogynak.

Gabiiiiii 2010.11.09. 16:35:01

@A.. Közbiztonság Szilárd:

ezt irtad

"Transznemű volt, és miután a 3 gyerek összejött, hálából átoperáltattad nősténnyé? "

akkor most ki a hulye?

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:35:26

@beebeebee:
Hát még mindig inkább egyedül, mint a kutyával, ahogy te...
Mellesleg nem tudom, hogy jött ide a szex utáni fürdés.
(Ja persze, hogy a kutyád kinyal, és magadból indulsz ki... Értem.)

Mellesleg neked valami nagy baj lehet a szádban, ha a nyáladnak szaga van. Egészséges embernél ugyanis nincs.

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.11.09. 16:35:50

Étteremben kutya:
A fentiekből fakadóan a szabadidőmnek minél nagyobb részét megpróbálom a kutyával együtt eltölteni. Jön velünk a szülőkhöz, nyaralni, síelni, és ha olyan helyre megyünk, bizony étterembe is. Eddig még csak kerthelységben voltunk vele, de semmi probléma nem volt: már belépéskor tisztázzuk, hogy bejöhet-e, mindig valami félreeső sarkot választunk, hogy még véletlenül se zavarjunk senkit, és békésen elheverészik az asztal alatt, amíg mi eszünk. (És ahogy étterembe nem megyek sárosan, szakadtan, a kutyát is ápoltan viszem oda.)
Nem működik viszont a közös vásárlás: a Mammutban kutyás napon elvittem, kipróbáltuk, hogy is megy ez. Sehogy :o) Nem lehetett tőle nézegetni, mindent meg akart szagolni, ami pl. a kutyaorrmagasságban elhelyezett fehérneműk esetében szerintem sem túl higiénikus, úgyhogy rövidre zártuk a vásárlós programot.

Az lehet a titok, hogy az étteremben a falkavezér is nyugton van, míg az üzletben mászkál, matat, nézeget. Persze biztos vagyok benne, hogy létezik olyan fegyelmezett kutya, akivel ez is működik (mint ahogy van olyan is, akivel az éttermezés sem), az enyémmel viszont elsősorban nekem volt kínlódás (az eladók meglepően jól tolerálták a kérdést), így magammal szúrnék ki, ha ebből rendszert csinálnék.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:36:40

@efhábé: Na ennél a pontnál érte el a társalgás azt a szintet, ahonnan én már nem vagyok rá kíváncsi...

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:36:52

@Gabiiiiii:
Nyilván te, mert ennyit sem bírsz felfogni.

Szerintem rajtad kívül mindenki másnak világos.

beebeebee 2010.11.09. 16:37:24

Én annyit szeretnék még elmondani és utána OFF, hogy sajnálom azokat, akik félnek a kutyáktól, akik nem tartanak kutyát, sajnálom azokat, akik a pasijuk helyett kutyát tartanak, sajnálom azokat akik nem tudják, hogy mennyi öröm lehet a kutyatartásban, mert a kutya az ember legjobb barátja.
Sajnálom a sok hülye idegbeteg kommentelőt, de azért örülök neki, hogy sikerült kidühöngeni magukat. Azért nem ártana valami mással elfoglalni magukat, mert ennek szívinfarktus lesz a vége.

Éljen a kulturált kutyatartás!

Pannon Puma 2010.11.09. 16:37:35

"Aki a saját embertársait mocskolja egy kutya védelmében, az elmebeteg."

Aki az egyik fajt mocskolja a másik faj védelmében, az elmebeteg.

mondjuk a harlekin-katicákkal nekem is tele van már a tököm.

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.11.09. 16:37:39

Ja, és a kardinális kérdés: IGEN, felszedem a kutyaszart. És szarjon sünt, aki nem. A legbosszantóbb, amikor este sötétben kutyaszarszedés közben lépek bele telitalppal egy másikba, grhhhh...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:38:10

@Hiver: Ha legközelebb szukához viszed, húzzál a csaj seggére egy triumph bugyit, hátha tetszik majd neki.

labi 2010.11.09. 16:40:37

@efhábé: Biológiát nem lehet megbaxni, a húsevők sem öt alatt finganak egész életükben. :)

efhábé 2010.11.09. 16:41:14

@hugszi: Rendszer van, csak sajna nem egy. A legnagyobb a petvetdata (a MÁOK csinálja), de az alphavet is fenntart saját rendszert az általa importált chipekre. A meoe annakidején meglehetősen hektikusan és csak az alphavet rendszerébe regisztrált, mára már a petvetdatán, szerencsére. Idővel a petvetdata lesz "A rendszer" és akkor végre normális állapotok lesznek chip ügyben.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:41:32

@Pannon Puma: Értem. Akkor ezennel kutyának nyilvánítalak, mert láthatóan úgy gondolod, egy szinten állnak veled.

Ma tanulni fogunk. Elsőnek a "KUSHAJD" parancsot, majd gyakoroljuk "LÁBHOZ"-t. Enni nem kapsz, mert ma nem érdemled meg, holnaputánig meg el fogom felejteni. Ha sokat ugatsz, megverlek. Mondjuk vizes törölközővel.

Boldog kutyalétet kívánok. :)

Hiver · http://42195.blog.hu/ 2010.11.09. 16:43:42

@enamel: :o)))
Sajnos ez több okból sem fog összejönni: szuka a kutya (biztos magának akart bugyit venni, muhaha), és ivartalanított.

efhábé 2010.11.09. 16:43:58

@labi: Ha ez minden vágyad, akkor legyen 7.
Meg esetleg vitatkozás helyett ruházz be minőségi tápra és etesd egy darabig azt, aztán csodálkozz...

Dr. Körömlakk ® 2010.11.09. 16:45:01

és ebből a remekbebaszott vitából hol van a mellek királynője, a keblek mindenttudója, Igazságos?

labi 2010.11.09. 16:45:15

@efhábé: Oké, csak áruld el, hogy te hogyan számolod. :)

A.. Közbiztonság Szilárd 2010.11.09. 16:47:44

@Pannon Puma:
Hát ha te egy szintre helyezed magad (vagy bármelyik embert) a kutyával (vagy pláne a kutyát magasabbra, mint itt a Gabiiii nevű síkhülye), akkor sajnállak, mert akkor tényleg egy szinten is vagy - az sem tud gondolkodni és te sem.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.11.09. 16:48:51

@A.. Közbiztonság Szilárd: Egyik ismim mondogatta egy időben, hogy adjuk meg az embereknek amire vágynak, és röhögjük ki őket, amikor pofára esnek...

efhábé 2010.11.09. 16:50:37

@labi: Ilyet az enyém is szokott csinálni, simán úszik a jeges vízben. Megfázni nem fog, az izületeit jobban féltem, azok fázhatnak meg a hideg vízben. Próbálom elkerülni a dolgot télen, de nem mindig sikerül :)