Tékozló Homár

Kiadja a régi dominósok adatait a T-Mobile

2010.12.27. 10:20 | jackyll | komment

István megdöbbenve vette észre, hogy karácsonyra vett dominókártyás telefonszámának előző tulajdonosának minden személyes adatát elolvashatta a weben:

Tisztelt Telekom! Vásároltunk egy vadonatúj dominós telefont aminek a személyes regisztrációs oldalán egy régi felhasználó adatait találtuk meg! Azt gondolom ez elképesztő, mert az még rendben van, hogy a régi nem használt dominós telefonszámokat újra értékesítik, de hogy az előző szám tulajdonosának minden adata megtalálható, úgy gondolom ez adatvádelmi szempontból aggályos, példátlan és felháborító ez a nemtörődömség.


Én és a családom már ezer éve T-sek vagyunk és ez most nagyon meglepett és elgondolkoztatott ezt azért nem gondoltam volna egy ilyen nagy cégről....

"Adatbiztonság
A kezelt személyes adatok jogosulatlan felhasználása és az azzal kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében társaságunk kiterjedt műszaki és üzemeltetési biztonsági intézkedéseket alkalmaz. Biztonsági eljárásainkat rendszeresen ellenőrizzük és a technológiai fejlődéssel összhangban fejlesztjük."

Ez a nyilatkozat az Önök "adatvédelmi tudnivalók" oldalárol idéztem ide....


Üdvozlettel:

István

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2010.12.27. 10:32:01

Az adatok alapján értesíteni a régi tulajt, hogy tudjon róla, és ha szerencséd van, akkor az az asztalborogatós fajta.
Egyébként ebben a nagy kavarodásban, ami most van a hivatalok között, most kihez lehet ilyen dolgokkal fordulni? Már ahol érdemben tesznek is valamit?

szmoker (Homo Trollicus) 2010.12.27. 10:37:32

@Énbagoly: "Már ahol érdemben tesznek is valamit?"
Mármint hogy 5 év múlva kapnak 2 milliós bírságot ilyen-olyan címen?
És? Akkor mi lesz?

Ebben az országban érdemben az van elvégezve, amit elvégzel magadnak.

onlajnok · http://www.onlajnok.com 2010.12.27. 10:48:14

Nálunk a cégnél a pár hete élesített vezetékes számokon keresnek ismeretlen cégeket az ő ügyfeleik napi szinten. Itt biztos nem sokat vártak a számok újra kiosztásával.

Engem pedig az pár hete aktivált céges céges mobil számon (amit előtte más nem használt, vadonatúj) keresnek telemarketingesek, pénzért kuncsorgó alapítványok, stb.

Min csodálkoznak még az emberek?

igazságos 2010.12.27. 10:52:04

@atpijkamo: Akkor nem az egész kártya törlődik? Hiszen nem az ő adatai vannak rajta, hanem az előző tulajé.

???

Mellesleg hogy tudná ő törölni, neki ehhez elvileg nincs jogosultsága, ő csak megnézni tudja.

igazságos 2010.12.27. 10:53:45

Még én sem ébredtem fel teljesen, a karácsonyi forralt bor utóhatása. :D Szóval, kártya helyett telefont akartam írni.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.27. 11:03:56

@igazságos: Felhívom figyelmedet a "töröltesd" és "töröld" eltérő jelentésére.

Az izgalmas kérdés az, hogy hogyan tudja az adatokat a saját hosszútávú memóriájából törölni. Esetleg még nagy adag vodrka, vagy lobotómia segíthet.

prolibusz 2010.12.27. 11:10:26

"Az adatok alapján értesíteni a régi tulajt, hogy tudjon róla..."

Csak arra figyelj, ne a kilistázott számot hívd fel :)

eccerüvagyok 2010.12.27. 11:14:27

Csak érdekességképpen mesélem: büntetőügy indult ellenem vétség bűntette miatt és fent nevezett cég minden további nélkül kiadta az IP címet az üggyel kapcsolatban, bár erre gondolom törvény kötelezi. Még egy mélt sem küldtek, hogy legalább tudjak róla, hamár ügyfelük voltam...
Szóval: csak óvatosan mit írtok és nem kell bedőlni a "brand"-nek.

Layosh 2010.12.27. 11:15:39

Az én régi dominós telefonszámom is kiadták másnak. Ismerősöm hívott, hogy nem is tudta az új számom, a régit meg valami csaj vette fel. Felhívtam én is, megkértem, hogy ha engem keresnek nála, akkor adja meg az új számom és elnézést kértem a T hülyesége miatt :)

samcro 2010.12.27. 11:18:33

Pannon (na jó - Telenor).

Újrahasznosított számot kaptam, csinálnám hozzá a mailcímet, hát már van egy mailcím hozzárendelve, és benne is vannak az előző user levelei (a legutóbbi is több éves már). Felhívtam az üfsz-t, egyáltalán nem találták aggályosnak, és annyit mondtak, hogy töröljem ki.

Browning 2010.12.27. 11:27:45

Én annak örülnék, ha megszűnne az Unióban a roaming és azonos perc, internet díjazás lenne uniós országok között. És akkor ezek a rohadék, pénzéhes magyar mobilszolgáltatók mind tönkremennének, mert mindenki Ausztriában, Angliában venne előfizetést.

VonBraun 2010.12.27. 11:33:32

Én is pont ugyanígy jártam a volt pannonnal. Valami régi számot kaptam meg, vele a még mindig üzemelő e-mail fiókot, amire rá volt irányítva az előző tulajdonos éppen üzemelő e-mailje. Tehát folyamatosan érkeznek bele a másik tulajdonos aktuális levelei, még mindig. Írtam neki, hogy mi az ábra, egy kissé felkapta a vizet, pedig nem is szivattyú a foglalkozása, hanem valami ügyész a Dunántúlon. Biztosan érdekes lesz a végkifejlet.

kalandlövész · http://kalandloveszet.hu 2010.12.27. 11:43:06

A voda flottában nettó 14 Ft a percdíj másodperc alapon.

kalandloveszet.hu/

balage28 2010.12.27. 11:49:00

Én meg banktól kapok sms-t, az előző tulaj tartozásáról - a bank persze nem hajlandó semmit sem csinálni...

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2010.12.27. 12:06:25

Én pár éve pajzán újévi sms-t kaptam egy ismeretlen számról az új - akkor pár napos - vodás telefonomra. :)

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2010.12.27. 12:20:22

Én az internetszolgáltatómnál (datanet) regisztráltam egy mailcímet, amire azóta is kapom az előző tulaj ismerőseinek leveleit. Mondjuk erről nem a szolgáltató tehet elsősorban.
Viszont még a pannonnál történt, hogy két számom is volt, mindkettőhöz email is hozzárendelve. Csak az egyiket akartam megtartani, a másik emailt is odairányítva (3 aliast engednek). Az internetes ügyfélszolgálat 30 nap után azt mondta, hogy ez lehetetlen. Ebben csak az volt a furcsa, hogy a telefonos ügyfélszolgálatot is felhívtam, és másnapra beállították. Azaz már 1 hónapja működő dologra voltak képesek azt mondani, hogy lehetetlen.

_ATP 2010.12.27. 12:21:03

Szerintem pedig az a felháborító, hogy a cikk szerzője még a lead-et sem tudja helyesen magyarul megfogalmazni. Telefonszámának tulajdonosának... szánalmas.

aliceagodorben.blog.hu · http://aliceagodorben.blog.hu/ 2010.12.27. 12:48:21

@amorall: Én is. Már a készüléket is ingyen adom, csak bele kell fizetnie az átírásba, aztán hajrá! ;-)

Mária 2010.12.27. 12:56:45

@VonBraun:

"vele a még mindig üzemelő e-mail fiókot, amire rá volt irányítva az előző tulajdonos éppen üzemelő e-mailje."

Arról nem a Pannon tehet, hogy a kedvesügyfél a szerződés felbontása után se irányítja máshová a levelezését.

A nem saját domainhez és saját bérelt tárhelyhez kapcsolódó (= ingyenes, vagy netes, telefonos szolgáltatótól kapott) mailcímekkel ez így van. A használója felel azért, hogy attól a perctől, hogy NEM használja, törölje a tárolt leveleket és ne is küldjön és ne is küldessen rá semmit. Pontosan azért, mert a fiókot utána kiadhatják másnak.

_ATP 2010.12.27. 13:02:21

@schrödinger macskája: Elnézésed kérem, hogy elvárható, alapvető igényeim vannak az anyanyelvemmel kapcsolatban. (Gondolkodj már egy kicsit, kérlek!)

olvasóink írták · http://mediaszerencsetlenseg.blog.hu/ 2010.12.27. 13:02:52

Vettünk 3 Telenor kártyát, családi, flotta, olcsó stb. Először az egyikről derült ki, hogy 1 hónappal korábban még "Jencié" volt, utána a másik kettőre is menetrendszerűen érkeztek a hívások. Úgy néz ki 4 hónap alatt sikerült minden agyalágyult ismerősnek, rokonnak felfognia, (volt, aki egy nap alatt 8x próbálkozott, mert nem hitte el, hogy nincs már Jenci) hogy mi a szitu, mert kb. 2 hete már elmaradoznak a hívások. A Telenor meg aranyos volt, felajánlotta, hogy amennyiben minket zavar a zaklatás és ha visszaadjuk a kártyákat, kapunk helyette egy ugyanilyen, nem rég még aktív SIM-et.

phaszfej 2010.12.27. 13:09:52

buzik vagytok itt mind

gorillka 2010.12.27. 13:17:51

a Pannonhoz jöttem volna át számhordozással. Az ügyintéző valamit elbénázott, "lógtam a levegőben", közben sikerült kiadni a számomat egy ismeretlennek. Ezt onnan tudom, hogy jöttek részére hívások, sms-ek.
Irány be újra az ügyfélszolgálatra, a hölgy csak pislogott, hogy ilyet még nem látott, a jó háttérmunkások "megmagyarázták" miért történhetett meg a dolog (értelme nem volt).
Végül 9 nap alatt sikerült a számhordozás. :-)

epertorta 2010.12.27. 13:36:36

Én egyszer vettem egy dominókártyát. Már nálam volt kb. 1 éve, mikor valaki felhívott és mindenféle tolvajnak elhordott. Aztán kiderült, hogy a nőnek valamikor ellopták a telefonját és egy évvel késöbb úgy gondolta, hogy felhívja a régi számát és szerencsétlen azt hitte, hogy személyesen a tolvajjal beszél. És nagyon nem akarta megérteni, hogy a letiltott kártyájának a számát x hónappal késöbb én vásároltam meg teljesen szabályosan.

Vu, de ja vu 2010.12.27. 13:41:17

Jó pár éve - amikor még 'pumás' voltam - többször egymás után kerestek direkt-marketingesek...

Először azzal próbálkoztam, hogy 'kicsit hazudtam', "...amennyiben Ön 30 és 55 év közötti férfi..." - nem, nem vagyok az, elmúltam 55... vagy magának más van felírva??? No ez nem hozott eredményt...

Ezután az utolsótól megkérdeztem hogy biztosan jó számot hívott-e, mert ez a BRFK Életvédelem egyik szolgálati mobilja... aztán csak a kattanást hallottam és többet nem zavartak:-)
Pedig Praktikumos csomag volt:-DDD

Mostani szolgáltatóm 'hivatalból' titkosít minden 'kiemelt ügyfeles' előfizetést, így a polgárőröket se zaklatja 'csak úgy' a telemarketinges... feltéve hogy ő maga nem adja oda a számát:-D

Én biztosan lementeném az oldalt és elküldeném a régi előfizetőnek...

Egy volt kollégáméknak a vezetékes telefon volt titkos, akkoriban ez is fizetős opció volt. Amikor hétvégén otthon zaklatta egy kliense, nem akarta elhinni, hogy a a tudakozó megmondja... és megmondta!!! A titkos előfizető adatait:-))) Konkrétan ő elment asztal-borogatni:-)))

phaszfej 2010.12.27. 13:55:04

Akik itt sírtok, még ma mondjátok föl a szerződéseteket.

VonBraun 2010.12.27. 14:09:57

@Mária: De arról igen, hogy kb. öt év levelezése ott van előttem, az új tulajdonos előtt, pedig egyáltalán nem vagyok rá kíváncsi.
Ebben az az érdekes, hogy ugyanez a szolgáltató egy egyszerű díjcsomagváltásnál üres postafiókot volt képes prezentálni egyik napról a másikra, egy előfizetés megszüntetése és más számára történő újraértékesítése hatására pedig ugyanez nem következik be. Nyilván az én megszüntetett előfizetésemhez tartozó postafiók tartalmát most más olvasgatja, így logikus ezek után.

2010.12.27. 14:29:24

@Browning: ha bármi személyes problémád lenne, akkor egyszerűbb egy angol mobilszolgáltatóval elintézni ? naiv-e vagy ?

Mária 2010.12.27. 14:33:13

@VonBraun:

Nem, a logikus az lenne, ha a mobilos postafiókon csak azt intézné az ember, amit nagyon muszáj.

MetálFater (törölt) 2010.12.27. 14:33:22

@phaszfej:

"buzik vagytok itt mind"

A nick neved alapján teljesen igazad van.
Bölcs vagy, és jó ember.

De ha tudnám, hogy ki vagy, ha nem bújnál a hülye neved mögé, úgy vernélek szájba, hogy lefosnád a bokádat, gyökér.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Bakker.

gyilkoshód 2010.12.27. 14:49:53

@hüjehalyó:
Ez velem is megtörtént.
Csak tőlem el akart utána válni az asszony és vinni akart mindent, mint a piros huszonegy. : ))))

aliceagodorben.blog.hu · http://aliceagodorben.blog.hu/ 2010.12.27. 14:51:24

Ingyen adom annak a telefonomat, aki hajlandó átíratni az előfizetést. Belefizetek! Próbálok szabadulni a tré-mobiltól.

mrgmrg 2010.12.27. 14:55:17

mindig is erdekelt volna a valasz arra a kerdesemre, hogy mi tortenik az adataimmal, ha ujra kiosztjak a szamot.

hat ez kurvajo.

minden korabbi szamom osszes adata, az osszest telefonszam meg sms, amit kuldtem, mind hozzaferheto az uj tulajnak, raadasul mostmar az O ADATAINAK MINOSULNEK?!

2010.12.27. 15:01:56

@7777777: egy ilyen dolgot szinte lehetetlen kinyomozni, mert a teljes hálózat elemeinek kell bizonyos "fura" állapotban lenniük a félrekapcsoláshoz. Ez olyan elhanyagolhatóan kis szám, hogy erre nem fektetnek horribilis költségű tesztelést és nyomozást. Ráadásul a hálózati elemeknek semmi köze a mobil szolgáltatóhoz, Ericsson, Nokia és Huawei cuccok vannak a láncban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.27. 15:24:06

@schrödinger macskája:
hat azert ha "ujsagiro" irja es osszesen 1 mondatrol van szo, az talan lehetne helyes

@7777777: en mar beletorodtem, hogy otthon mindenkinek parja van, de ogy meg nagy P-el is, ez kulon tetszik:)

2010.12.27. 15:27:12

@hagyma: van Párja is és közösen várják a Pocaklakót. Utána szoptatják diszkréten. Kendőben. Permetkékben. Pocsayék meg jönnek a platós Ifával bográcsozni.

Shinjuku 2010.12.27. 15:27:40

@igazságos: öööööö szerintem az internetes regisztrációs oldalról beszélt a kedves ügyfél, nem a telefonban volt a bibi...

phaszfej 2010.12.27. 15:53:26

@MetálFater: "A nick neved alapján teljesen igazad van.
Bölcs vagy, és jó ember.

De ha tudnám, hogy ki vagy, ha nem bújnál a hülye neved mögé, úgy vernélek szájba, hogy lefosnád a bokádat, gyökér.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Bakker. "

Írj levelet, megbeszélünk egy időpontot és férfiasan elintézzük, ha bajod van. Várom.

vértintanyúl 2010.12.27. 16:01:06

mária, már megint itt vagy?!!
Mit mondtam neked?!!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.27. 16:04:13

@Kulics:
naszoval csak azt akartam mondani, bogracsolasrol szo sem lehet, kizarolag kisfaszenes alkalmazhato

phaszfej 2010.12.27. 16:20:43

@hagyma:

Ez se jön el. Eddig már vagy, nem túlzok, ötvenen akartak itt elpüfölni, mindegyiknek felajánlom, hogy oké, állok rendelkezésükre, mert már nekem is jól esne egy kis bunyó, erre senki. Ezért tart itt az emberiség, mert ilyen sok a töketlen manus, csak a pofájuk nagy meg a belük, de ütni egyik se mer. Ez a metálfater is csak egy buzi, mint a többi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.12.27. 16:42:22

@phaszfej: en nem vagyok az eroszak hive
hivd ki sakkozni, dartsosni, vagy kopogos romi
esetleg sor virsli?
es akkor utana fejbe baszhatod a sakktablaval vagy arcon a soroskorsoval

poseidon 2010.12.27. 16:46:39

@phaszfej: MetálFater átment MetálNyúlba? :-)

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.12.27. 17:03:34

Nálam is volt ilyesmi. Folyamatosan jöttek a hívások a számomra a karatetanfolyam ügyében. Elmondtam többször is, hogy ez téves, nálam nincs karatetanfolyam. Az emberek 95 %-a megértette, s bizonyára megkereste a karateiskola új számát. Így 1 hónap alatt elmaradtak a hívások.

Viszont maradt 2 érdeklődő, aki nem akarta elhinni, hogy ezen a számon nincs karate. Miután az igazságot nem hitték el, végül ahhoz folyamodtam, hogy beismertem, hogy VAN nálam karatetanfolyam, azonban most már az órákat személyesen Mao-Ce-Tung nemzetközi nagymester tartja, s emiatt egy 20-órás tanfolyam díja 250 ezer forintra emelkedett. Ezek után ez a két érdeklődő sem telefonált többet.

Róka-Rudi 2010.12.27. 18:41:05

Most már tudom miért akarnak tőlem hetente konténert erendelni.

neet 2010.12.27. 19:05:21

Ismerőst az utóbbi időben telefonbetyár hívja!! 2010-ben! Mire nincs az embereknek pénze??

Más: mi az a permeátum? És miért abból készül a jegeskávé? A maccsos posztról jutott eszembe.

Volbeat 2010.12.27. 22:47:40

@phaszfej

Téged már a születésedkor megvert az Isten, hogy ilyen hülye lettél.

gorillka 2010.12.28. 00:02:21

@neet: permeátum, az az anyag, ami visszamarad, amikor a tejből kivonják a zsírt és a fehérjét, olyan izotóniás italféleség.
Ha adalékként adják tej alapú italhoz, lágyabb, selymesebb hatású lesz.

Megdobbent 2010.12.28. 01:55:35

@prolibusz: "Csak arra figyelj, ne a kilistázott számot hívd fel :)" - T-eknel az ki is csorogne egy regi telenoros, jelenleg vodas szamra, mint a pinty :)

@hüjehalyó: ... a pocsay csaladtol :) Ne szegyeld, mindannyian kaptunk ;)

neet 2010.12.28. 10:19:38

@gorillka: kösz, én azért maradnék a tejnél...

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.12.28. 11:44:30

Üdv
Nem értek valamit
Mi köze a kártyának az emilcimhez és az sms-hez?

MetálFater (törölt) 2010.12.28. 14:28:51

@poseidon:

Nem mentem el.

Már meg is írtam a csákónak a címem, telefonszámom.

Várom, hogy jelentkezzen.

És hogy mi okból?

Ezért:

phaszfej 2010.12.27. 13:09:52
buzik vagytok itt mind

MetálFater (törölt) 2010.12.28. 14:30:45

@phaszfej:

Írtam Neked.

Várom, hogy jelentkezz.

phaszfej 2010.12.28. 16:05:29

@MetálFater:

Visszaírtam neked, gyökér. Amit neked is leírtam: csak a csajok és a buzik hívatják fel magukat és várják el, hogy elutazzak egy másik városba. Ha tényleg nem vagy búza, akkor te jössz, mert te akarod szétverni a pofám. Nálam, gizdagyerek, emberedre akadtál. Este 8-tól várlak a lakóhelyem közelében pesten a kálvinon minden este a nagyobbik üvegház alatt a patika előtt. Fekete sapkában leszek, 195 cm magas és kicsit több, mint 100 kiló (0 dkg. háj), csak hogy felismerj, és figyelmeztetlek, hogy a könyörületnek a szikrája sincs meg bennem.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2010.12.28. 16:08:23

@MetálFater:
Szólj, ha mész! Megyek kamerával... :)

De most úgyis az lesz, hogy:

start
- gyere te
- mé mennék, gyere te
GOTO start

HochenTrollner 2010.12.28. 18:07:37

"aminek a személyes regisztrációs oldalán egy régi felhasználó adatait találtuk meg"

mi az a személyes regisztrációs oldal?

Dr. Körömlakk ® 2010.12.29. 08:20:36

metálfater és faszfej

ti ugye elméletileg felnőttek vagytok? csak kérdem, mert mostanában el-elhagy a megérzésem ilyen egyszerű dolgokban is...

Dr. Körömlakk ® 2010.12.29. 08:20:36

metálfater és faszfej

ti ugye elméletileg felnőttek vagytok? csak kérdem, mert mostanában el-elhagy a megérzésem ilyen egyszerű dolgokban is...

Oli Garha 2010.12.29. 08:42:58

@phaszfej: a patika előtt :-)))))
előrelátó szervezés

datoja55 2010.12.29. 09:47:33

Sikeres ember nem használ mobil telefont!
Az azonnali vagy gyors döntések nagyságrendekkel csökkentik a helyes döntések számát.
Ha én valakivel beszélni akarok,szólok az
inasnak,ha üzenni,szólok valamelyik testőrnek.
Ha valaki beszélni akar velem,
bejelentkezik a titkáromnál és ő értesíti,
fogadom-e és mikor.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.29. 11:08:07

@Dr. Körömlakk ®: "metálfater és faszfej

ti ugye elméletileg felnőttek vagytok? csak kérdem, mert mostanában el-elhagy a megérzésem ilyen egyszerű dolgokban is..."

Most azzal kérkedsz nekik, hogy elmúltál harminc? Kislány.

Igenis, felnőttek. Elmúltak tizennégy.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.12.29. 15:08:13

@Browning: ezek kozul egyik sem magyar, megvettek mar regen kilora.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2010.12.29. 15:14:36

@phaszfej:
-Nem lehetne hogy engem kihuzz a listarol?
- De.
- Koszi.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.29. 16:04:53

@vazsmegyeigerdezsház: Én buzi cigány zsidó szőke rendőr postás vasutas vagyok, és vállalom.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.12.29. 18:06:32

@phaszfej: Ha olyan lennél, mint írod, nem kellene kényszeresen bunkóskodnod.
Vagy valami szikkadt vénlány vagy, akinek neved első tagja még a szájába is csak kiejtve jut, vagy pedig egy másfél méteres, puffadt tokájú, sörösüvegvállú szájberköcsög.

@atpijkamo: A nőt meg nem kihagytad...

phaszfej 2010.12.29. 18:23:02

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Hülye vagy. Nem én kötöttem bele a vén buziba, ő akar megverni. Ezek után nem hiszem, hogy kényszeresen bunkóznék, csak felajánlottam neki, hoghy állok elébe, hogy egy kis jómodorra tanítsam. És fasz így is csak kiejtve ér a számhoz. Egyébként meg tényleg 195 vagyok és egy mázsán felüli született agresszor hosszú hajjal és kék szemmel. Egyéb kérdés.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.12.29. 18:42:55

@phaszfej: "állok elébe, hogy egy kis jómodorra tanítsam"
Hallottál már a "Vak vezet világtalant" újszövetségi mémről?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.29. 18:47:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Imádom, mikor valaki névtelenül, arctalanul nagylegény. Az ilyen a magáról alkotott képet, a vágyait ábrázolja, ami a valósággal éppen ellentétes.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.29. 18:48:25

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Tudom, azért lila foltos a szőke (nő) köldöke környéke.

CID 2010.12.29. 19:09:54

Ez gáz, és ha valóban igaz, rábaszarint a T. (Ezt a személyes regisztrációs oldalt nem igazán értem )Remélem a Homár ellenőrizte a tartalom valódiságát. Ha nem, megérne egy seggberúgást.

Bár mostanság komolytalanná vált, így leszarják nagy ívben :)

Methos72 (törölt) 2010.12.29. 23:03:34

Ma jártam az OTP-ben szerződést kötni, kb. 8-9 évig nem volt semmiféle kapcsolatom velük. Némiképp meglepődtem, hogy az akkori személyes adataimat simán bemondta az ügyintéző az adószámom alapján...

Nem kellett volna törölniük ezeket? Vagy a Nagy Testvér mindent lát(hat)?

Megdobbent 2010.12.30. 02:30:16

Athoztam egy idevalo uzenetet, hogy ne legyen sikertelensegi feeling odaat:

Dr. Körömlakk ® 2010.12.29. 23:30:45
elárulná valaki, hogy én miért nem tudok az előző posztba kommentelni? le vagyok tiltva, vagy mi?

Jobb kicsit? :(

judit74bp 2010.12.30. 09:20:34

Sziasztok !

Mielőtt valaki valamit leír, meg kellene nézni mire van a szolgáltató kötelezve.
Idézem:
"A hatályos jogszabályok alapján a deaktív vagy lecserélt állapotú hívószámok, valamint több mint 6 hónapja ügyfél kérésére felfüggesztett állapotú és ezért deaktiválható hívószámok korlátozás nélkül azonnal felhasználhatók, amennyiben számcsere esetén az előfizető nem igényelte, hogy hívószámot 6 hónapig ne rendeljük más Előfizetőhöz (T-Mobile. ÁSzF 3.4.5. pont)."

t-mobile.hu/t-mobile/ceginfo/uzletszabalyzatok

Ha pedig valaki nem veszi a fáradtságot, hogy a megszüntetett vagy tartozása miatt megszüntetett számát a bankjának jelezze, egyúttal, hogy megadja az újat, akkor magára vessen. Ennyi felelősségtudat mindenkiben kell legyen .

akrampampuli 2010.12.30. 10:20:24

@eccerüvagyok: bár az te eseted nem ismerem, de ha büntetőeljárás indul és nyomoznak vki után még szép, hogy nem hívják fel. Bár értem én a problémád, ahhoz, hogy megpattanjon az illető a felelőségre vonás alól ahhoz idő kell:)

Azért kíváncsi lennék arra, hogy a posztoló, hogy hol és milyen üzletben vette a teló csomagot. Az egyik hyperben előttem két nagyon raj srác kb. 20 pre paid csomagot -at vett, a műszaki pultnál, volt náluk pár személyi, az eladó előttem kapott egy 5 ezrest zsebbe. A Szóval kis gsm-s gagyi boltokban is árulnak mástól átvett "vadi új" teló csomagokat amiket a vásárláskor regisztráltak valaki neve alatt(ehhez ki se kell bontani a csomagolást).

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.12.30. 13:36:19

@akrampampuli: "ha büntetőeljárás indul és nyomoznak vki után még szép, hogy nem hívják fel.ha büntetőeljárás indul és nyomoznak vki után még szép, hogy nem hívják fel."

Mi az, hogy felhívják! Behívják vallomástételre. Sőt, ha fineszesek, akkor tanúnak hívják be, és csak utána csinálnak belőle vádlottat.

varvizib 2010.12.30. 23:17:03

"ezt azért nem gondoltam volna egy ilyen nagy cégről...."

Mintha nem lennének ezrével fórumok a Matáv megbízhatatlanságáról, vagy a T-csoport hibáiról... Vicces ilyet írni 2010-ben.

salapapa · http://salapapa.hu 2010.12.31. 00:15:28

@_ATP: mi az a lead?
szánalmas... 8-)

salapapa · http://salapapa.hu 2010.12.31. 00:23:08

ja! té...
a kezdetek kezdete óta (1998) helytelen helyrajzi számmal van netem a műhelyemben. annyi a bibi, hogy xxxxxx/11 a cím, holott csak 10 helyiség van a földszinten. ja! ebből a 8 és a 9 az enyém. :D
2010 van...

pannonnál volt egyik nagyonjó ügyfelem. számát leadta, mert alamit nem tudtak neki csinálni a flottához (nem értem de nem is izgat), kapott új számot.
autója nálamm. hívom a telefonomban VIP alá elmentett sámon, felveszi egy ember. nem értette, miért akarok rátukmálni egy új corollát.
kései végzés miatt az irodájában természetesen nem értem el az ügyfelemt, várhattam hogy felhívjon.
valamikor este 10kor csörgött rám és jött röhögve az autójáért.

elég baromság, hogy kiadják másnak a "levetett" számokat. legyen 10számjegyű oszt ezzel kapnak még pármillió osztanivalót.
(úgyis ez lesz, ahogy anno a BP-i számok is 6, vidékiek 5jegyűek voltak.)

Kmeto 2010.12.31. 03:47:01

(bevallom nem olvastam el minden hozzászólást, így nem tudom hogy volt e már hasonló, vagy hogy volt e már bejegyzés erről)

Egy évig volt a t-nél mobilnetem, és ugye mindegyikhez tartozik egy szám is. Egy éven keresztül minden alkalommal sms-t kaptam a programon keresztül amikor a szám másik(?) tulajdonosa bankkártyával fizetett valahol...
Lehet én vagyok a hülye és benéztem, vagy félreértettem, de eddig értelmes választ senkitől nem kaptam. Ha tudjátok az okot világosítsatok fel. kösz

_ATP 2010.12.31. 12:53:25

@salapapa: Na most, azzal az csöpp kis eszeddel próbáld meg megérteni, hogy bizonyos szakmáknak van szaknyelve. Például az orvostudománynak, a számítástechnikának, a pedagógiának, stb. A zsargon szót csak megemlítem, de aztán gyorsan felejtsd is el, hátha összezavar. Na most, képzeld el, az újságírás is egy ilyen nyelv. A LEAD az a mondat, ami a cím, (esetenként alcím) alatt helyezkedik el, és röviden tartalmazza a cikk témáját, cselekményét és az szövegben előforduló kulcsszavak zömét. Elég lett volna beírni mondjuk a google-be, hogy "újságírás lead" és máris nem kötsz bele olyan dologba, amihez korlátozottságod miatt nem is érthetsz. Mondok valamit, amit talán nem lesz magas: legalább akkora büdös paraszt vagy, mint a cikk írója.

supertroll2000 2010.12.31. 14:40:35

felháborító, a Tés lehet Telenoros is :D

CID 2010.12.31. 17:57:54

@Kmeto:
Ha vetted volna a fáradságot és elolvasod a kommenteket ( ne adj isten értelmezed is ) rájöhettél volna a megoldásra. A mobilszolgáltatól felhasználhatják, és fel is használják a deaktív számokat.
Az meg persze, "jó" ötlet, hogy legyenek a mobilszámok 8 számjegyűek de egy kicsit azért bonyolultabb a dolog. A szolgáltatók, ha megnyitnak egy számmezőt, nem kis pénzt kell perkáljanak.

Hyperekben, meg nem kérnek személyit, berakod a kosaradba a telót, fizetsz, hazamész, bediktálod a megadott számon az adataidat ( melyet természetesen ellenőriznek ) s, máris telefonálhatsz :)

salapapa · http://salapapa.hu 2011.01.02. 01:09:33

@_ATP: Drága Édes Barátocskám!
Kívánok Neked hasonló toleranciával és egyéb nyalánkságokkal telített Boldog Új Esztendőt!
LOL! :D

salapapa · http://salapapa.hu 2011.01.02. 01:15:04

@_ATP: ps: 1982óta foglalkozom olyan szerkentyűkkel, amik valamilyen kapcsolatban állnak a számtech-kel. ha az újságírásban nincs is rutinom, de a kuglit előbb használtam mint az megjelent.
DE!
mégsem vagyok annyira gizda kisköcsög mint egyesek, akik 1-1 szót leírnak -tán mert hallotak olyan emberről aki használta- amit későbbi hozzászólásaikban felhasználhatnak mások alázására.
előző hozzászólásomat ezennel lefordítom a Te kis értelmi képességednek megfelelő formátumba:
ezévben kívánom, csak a hozzád hasonló egyedekkel találkozz és szívassanak orrba-szájba! :)

HochenTrollner 2011.01.02. 10:36:54

@Kmeto: egyszeruen vki a szamodra kerte a bankjatol a tranzakicoirol az sms-t. vagy azert, mert korabban az ove volt a szam, vagy elgepeles.

Manyecska 2011.01.03. 09:58:25

@Róka-Rudi:...engem egy időben "tartozás" miatt hívogattak, fenyegettek!, állítólag többszázezer HUF-ért plasztikáztattam!!...:))))../még a biciklim gumiját se fújattam fel két hónapja../....

Harlequin 2011.01.03. 12:41:10

"Én és a családom már ezer éve T-sek vagyunk..."
-Én ezzel nem dicsekednék.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.01.17. 16:06:37

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Miért jó kövérrel szeretkezni? - Ott hajtogatsz rajta pinát, ahol akarsz.
süti beállítások módosítása