Tékozló Homár

Mérlegszemű pultos a Szigeten

2010.08.19. 13:59 | jackyll | 189 komment

Tomi from Space történetének tanulsága, hogy mindig észnél kell lenni, mert most már aztán mehet a fogyasztóvédelemhez, hogy szerinte nem is volt annyi az a tarja meg csirke, amiért szemre 4000 forintot fizetett a Szigeten.

Történt, hogy sajnos megéheztünk Barátnőmmel a Sziget fesztiválon (utólag megbántuk...). Kinéztünk egy helyet, ami a Csónakház környékén volt, egy kereszteződés sarkán, ahol igazán kemény, magyaros ételeket lehetett kapni. Gondolkodtunk, hogy mit együnk, aztán a végén arra jutottunk, hogy én tarját eszek, Barátnőm meg csirkemellet. Kikértünk egy kb. 15 dekás tarjaszeletet meg egy kb. 8 dekás csirkemellet, hozzá egy közepes steak burgonya köretet meg egy minimális hasábburgonyát, mert az Asszony nem túl nagyétkű. Gondoltuk dőzsölés van, úgyhogy kértünk még kettő darab almapaprikát is. A 40-es fickó készségesen válogatta a szeleteket, pakolgatta a tányérra a dolgokat, majd átsuhant a kasszához és az ott trónoló mérleghez. Itt jött a science fiction rész, mikor is a két tányért, amin 4 féle, 4 árú összetevő volt, szépen rárakta a mérlegre egy másodpercre, majd kijelentette, hogy egy négyezer forint lesz.

(Mindennek 10 dekára szabott ára volt egyébként, szóval ha Ő így érzi, hogy minek mekkora a súlya és így számol fejben, nem pultosnak kellene lennie, hanem genetikusnak). Mi nagyon néztük, mert egyrészt iszonyatosan sokalltuk az árat, másrészt, nem értettük ezt a mérési technikát. Szerencsére volt nálunk kajajegy, úgyhogy azzal tudtunk fizetni, de így is borzalmasan fájt anyagilag ez. (Igen, a kommentelők hülyézzenek le nyugodtan, hogy minek eszünk a Szigeten :)) ) Sajnos akkor nem tettem szóvá ezt a dolgot, de talán jobb is, mert elég hamar átszoktam üvöltözősbe csapni, de így utólag jó lenne, ha panasszal tudnék élni a Fogyasztóvédelemnél és a Sziget fesztiválnál illetve személyes tiszteletem tudnám tenni abban az étteremben, ami ezt az egységet üzemeltette kint, mert jönnek nekem egy legalább 2000 forintos vacsorával, amit szeretnék ott elfogyasztani. Aki tudja, kérem írja meg pontosan, hogy mi volt ennek a helynek a neve és esetleg melyik cég üzemelteti. Ha meg esetleg az a szó szerint drága pultos olvassa ezt a postot és magára ismer, kezdje el szégyellni magát, de nagyon, főleg, hogy szerintem nem mi voltunk egyetlen szerencsétlenek, akik ilyen durva és aljas módon lehúzott.

Diszkriminálja az elektronikusan fizetőket a Pannon/Telenor

2010.08.19. 13:54 | szily | 57 komment

Moon telefonját ellopták, a kártyát személyesen le tudta tiltatni, a készüléket azonban nem, méghozzá egészen abszurd okokból: "az ügyintéző hölgy közölte, hogy mivel elektronikus számlázáson vagyok, nem tudja kinyomtatni a telefon vásárlásának számláját, hogy befaxolja a központba." Panaszos levél alant.

Olvasson tovább!

Elrabolták a parlagfűellenes állami testület tagjait?

2010.08.19. 13:31 | szily | 110 komment

Lehet, hogy életveszélyben van egy rakás jól képzett köztisztviselő? Akikért aggódunk, azok a "Parlagfűmentes Magyarországért" tárcaközi bizottság tagjai. Olvasónk, Márk és barátnője allergiások. A szomszédos önkormányzati bérházban a lakók buja parlagfűtenyészetet növesztettek, ami napok óta kínozza Márkékat. Bejelentést szerettek volna tenni a vonatkozó kormányzati testület weboldalán található telefonszámon, csakhogy kiderült, egyetlen megadott számon sem válaszol senki. Amikor kipróbáltuk, mi magunk is ugyanezt tapasztaltuk. Vagyis ha jelenleg valaki pollentől szenved, a költségvetésből fentartott állami szervtől ki is folyhat a szeme. Levél, illetve a tárcaközi bizottság tagjainak listája alant.

Olvasson tovább!

Egeret nem javít az Asus

2010.08.19. 12:49 | jackyll | 92 komment

A Homár nem érti, Batman kódnevű olvasónk miért nem cserélte le egész dizájnerlaptopját, amikor a mellé kapott bőrkötésű egér elpusztult, és sem a forgalmazó, sem a gyártó nem akarta megjavítani. Igazi sznob nem javíttat, biztos van már ennél újabb, drágább és szebb számítógép, a régi meg mehet a csöveseknek:

Naiv burzsuj ügyfél annó megvásárol egy Asus W5F notebookot, ráadásul abszolút inyencségének eleget téve egy limitált példányszámú verzióból a 11-es sorszámút (150 darabot készítettek). Kapott hozzá naív ügyfél minden földi jót, egyedi hordtáskát, plusz dupla akkumulátort, összes oprendszert és még egy Asus feliratú, bőrbevonatú egeret - "bőregeret", ergo "denevért"!:) Letelt a garancia, egért használná az ügyfél, mire windows vigyorogva mondja "malfunction"... Kipróbál másik gépen, másik oprendszer alatt - a hiba a denevérben van.
 

Olvasson tovább!

Újra lecsapott a tihanyi Ördögtanya, az ismert lehúzós étterem

2010.08.18. 11:13 | szily | 285 komment

Legendás lehúzós balatoni hely az Ördögtanya, ahol az a trükk, hogy a meghirdetett  - eleve nem olcsó - grilltálakról nem árulják el, hogy az ár csak a húsra vonatkozik, ami mellé az utolsó dísz salátalevelet és zöldségdarabot is gyémántárban számolják el. K. korábban 13200 forintot fizetett egy 6500-ért hirdetett tálért, Gy. most nem nézte meg az árlapot, így két darab grilltálért 38555 forintot számoltak fel neki a nem is elegáns helyen. Ez mármár a kurvabárok lehúzós szintje, mi szóltunk, nem először! Sztori alant.

Olvasson tovább!

Öt napja tart egy borsodi csőtörés (updatelve)

2010.08.18. 00:12 | szily | 54 komment

Tamás nem árulja el, melyik borsodi városban történt az eset, úgyhogy kérjük a kommentelőket, hogy ha felismerik, írják meg, hol tör fel öt napja a víz. Egy kanyarban, az út közepén kezdte, aztán a mentési munkák hatására a kitörés epicentruma áttevődött az út menti gyepre. Borsodozni felesleges, idén nyáron Budapest közepén ennél jóval hosszabb ideig tátogott úgy egy gödör az utca közepén, hogy az illetékesek nemhogy nem próbálták meg betömni, de direkte meg is tagadták, hogy valaha foglalkozzanak ilyesmivel. Sőt, a szintén budapesti Farkastorki úton most már jó pár hete csordogál az úttestet csúszós algaréteggel bevonó búvópatak. Levél alant.

update: Hamar meglett a megoldás, hála gg630504-nek, a víz Kazincbarcikán folyik kifelé.

Olvasson tovább!

Jól átvágta a MÁV az utasokat a viharban

2010.08.17. 16:30 | szily | 56 komment

Szekértábor jól megszívta, hogy hitt a masinisztának. Esztergomba ment vonattal, a vihar elmosta a töltést Üröm és Solymár között, a vezető bemondta, hogy szálljanak le, mert jön a pótlóbusz, majd hopp, továbbment, magával víve azokat, akik nem olyan hülyék, hogy hallgassanak egy mávosra. A mailek, csetprogramok és mobiltefonok korában egyre inkább úgy tetszik, hogy az ilyesmiket igazából viccből csinálják. Sztori lentebb:

Olvasson tovább!

A szőrös tejföl és az idegenek

2010.08.17. 15:25 | szily | 51 komment


A sors úgy hozta, hogy a mai is magyar zászlós nap lett, íme Dixi tejfölje. Dixi lejjebb dühöng pedig örülhetne, hogy nem külföldieknek mutogatjuk az ilyesmit, és azt is beláthatná, hogy idegentől rosszabbul esik a szőrös tejföl.

"Hazai termelőktől hazai fogyasztóknak! Így néz ki a ma, augusztus 16.án felbontott tejföl, ami 21.én jár le. Jó étvágyat! :-S
 
Dixi"

Egy profi magyarszakértő cég Prágából

2010.08.16. 15:34 | szily | 114 komment


Bence Prágában járt, ahol bebizonyosodott a számára, hogy a magyarsággal nem csak elvakult, nacionalista alapon lehet foglalkozni, hanem bohém nagyvonalúsággal is. "A weboldalukon azért sikerült eltalálni a szinezést" - nyugtat meg Bence. Ez az egyik megoldás, a másik az, hogy Magyarország egy igazi cseh szemében olyasmi, mint Egyenlítői Guinea, esetleg Irán vagy Kuvait.

süti beállítások módosítása