Tékozló Homár

A Szent Szűz sem ad számlát Máriapócson

2010.08.19. 12:55 | szily | 140 komment

Kitalátor a Jeruzsálemi Templom kufáraihoz hasonlítja azokat, akik a magyar kegyhelyen sajtpapírt adnak a parkolóban. Szenvedélyes levelében nyüzsögnek a paraziták és végbélmosók, olvass el, hogy Önt is ennyire kiborítja-e a laza adózási fegyelem!


Kedves-nedves Barátaim, ha Máriapócson még nem is jártatok, de egyházi iskolai tapasztalataitok között bizonyára van jópár olyan élmény, ami miatt teljesen meg tudjátok érteni Jézust, a fölkentet, amikor minimum közrend-megzavarást és garázdaságot követett el a jeruzsálemi templom előcsarnokában. Azóta sok víz lefolyt a Jordánon, pénzváltók, árusok már mindenütt vannak, és egészen krisztusi érzelmeket tudnak ébreszteni a búcsújáró helyek parazitái azóta is.

Ami viszont új, az a szervezett, törvényesség látszatát keltő jogtalan haszonszerzés. Mármint a kegyhelyek környékén új, viszonylag, hisz' akár emlékezhetnénk is arra, hogy fővárosunk állatkertje előtt évekig szedte a parkolódíjat egy bűnszövetkezet, a kerület azt hitte, a főváros adta ki nekik a jogot, a főváros meg a kerületre tippelt. Az intézményes simónia Máriapócson is a parkolásban jelentkezik.

Tény, hogy az autókkal, buszokkal érkezők nagy száma miatt (amúgy a pápalátogatásra, állami pénzből) parkolót kellett kiépíteni, és a papokon kívül oda célszerű terelni a gépjárművel érkezőket. Az sem baj, hogy így a gagyi- és giccsárusok, lacikonyhások, szcientológus végbélmosók, adventista könyvárusok a görög katolikus kegytemplomtól kissé távolabb, de jóval nagyobb számban kínálhatják a portékájukat, alighanem busás helypénzért. Az sem ördögtől való önmagában, hogy a parkolásért díjat szednek, bár egy hellyel-közzel lekaszált legelő ~10 négyzetméteréért kicsit sok a napi 500Ft.

Az viszont, hogy a "parkolójegy" egy sorszámozatlan, fénymásolt papírfecni, szerintem adózási és költségvetési szempontból finoman szólva is aggályos. Máté apostol és Zakeus mai utódai aligha képesek elszámolni a bevételeikkel. Az már csak hab a tortán, hogy a sok-sok hektáros parkoló szélén felállított két darab ejektoros kút közül az egyiknek leszerelték a nyitókarját, nehogy vizet inni vagy mosakodni lehessen. A pápalátogatás óta egyébként szép nagy fák nőhettek volna, és árnyékolhatnának a szerencsésebb autókat.

Úgy tűnik, hogy az APEH illetékes igazgatóságának nem hiányzik az a bírságbevétel, ami ott adná magát. Szokott állítólag ott is lenni ellenőrzés, hét közben, amikor sem sátras-bódés árusítás, sem kényszerparkoltatás nincs...

Kitalátor

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eric_Cartman 2010.08.19. 14:39:30

@enamel: Mi a retkes szart hallottál te, ami jó abban ? Ostoba barmok ...

elwood 2010.08.19. 14:43:42

mi az az ejektoros kút? ha az egyiknek leszerelik a nyitókarját és ezután egyikből sem jön a víz ?

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.19. 14:43:57

@enamel: "Én eddig alapvetően jó dolgokat hallottam a szcientológiáról."

Jó dolog is a szchienthológia - egészségemre!

Hogyan legyél milliomos? - legyél milliárdos, és nagy részét verd el!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.19. 14:44:58

@elwood: "mi az az ejektoros kút?"

Azt nem tudom. De ha van egy kerekes kutad, oda tolod, ahova akarod.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 14:45:04

@Eric_Cartman: Valami olyasmi volt a lényege, hogy az emberiség tökéletesítése a céljuk.. Olyanoknál, akik alkalmasak erre elég szép eredményeik vannak.

Az egyetlen negatívum az volt, hogy nehéz kilépni, ha mégsem jön be. Meg talán kicsit erőszakosak.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 14:46:41

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: ez mindenütt így van. Sajnos lehetetlen szabályozni. Az emberek nem becsületesek, ennyi.
Majd ha az megváltozik, akkor ez is.

sópipa 2010.08.19. 14:47:09

Elég izzadságszagú és erőltetett post o humorral...

Abban van igazság, hogy Máriapócson a híveket Jézus valszeg korbáccsal kergetné el, mert egy nagy zsibvásár az egész...

hulladaemon 2010.08.19. 14:49:45

Ha a pápaiban 500-ért lehet parkolni, akkor inkább parkolj az iskola/óvoda mögötti kispályán, ott tavasszal 300 volt a napijegy. És még sokkal közelebb is van, mint a pápai.
Ha sokallod a parkolási díjat, akkor ne hőbörögj, hanem keress alternatívákat. Ésszel él az ember.

hulladaemon 2010.08.19. 14:51:02

@sópipa: Azért zsibvásár, mert a sok hülye vénasszony letapossa a másik ember lábát.

llaca 2010.08.19. 14:52:02

Gondolom úgy született ez az írásmű, hogy a mindenféle szót felíroggattál papírfecnikre, majd rövid centrifugázás után egymásután rakosgattad őket. Köszi!
Hatalmas élmény volt olvasni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 14:53:22

@hulladaemon: Van zsír új önkormányzati rendeletük, meg aki Kisléta felől jön, azt nem is engedik tovább. Amúgy tavaly, amikor visszavittük a kegyképet, mi is ott parkoltunk, ingyen.

zooDoo 2010.08.19. 14:55:06

"Úgy látszik, a főhomárokkal ellentétben te nem jártál egyházi iskolába, vagy nem keresztény egyházi iskolába jártál..."

Mindig is sejtettem, hogy ide csak a szerkesztők és azok elég degradált ismerőseinek posztjai kerülnek fel. És lám, egyre jobban bebizonyosodik a kommentek alapján.
Amúgy mióta bűn, hogy valakit nem ilyen álszent és áltudományos iskola helyett normális, a tudományokon alapuló iskolába íratták a szülők?

"Kedves-nedves Barátaim"

Jó szar lehetett az az iskola, ha nem verték pálcával a fejedben, hogy a tököd biztos élvezné ezt a stilisztikát.

Amúgy meg el ne sírd magad a hatalmas csapásokban. Ne feled, az úr adta, az úr elvette. Tőled. HAHA.

lavór 2010.08.19. 14:57:02

Na és? Szentendrén meg 300 ft a belépődíj a templomba. :) A Jóisten mit szól hozzá? :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 14:57:33

@elwood: Nem, csak az egyiket apasztották el, de a másik nem a parkolónak kinevezett kaszáló közvetlen szomszédságában van, hanem az első sistergő-bűzölgő lacikonyha és az első giccsárus sátor mellett. Az ejektoros kút fogalmára meg guglizz rá...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:02:18

@lavór: Nem tudom, majd megkérdezem...

@zooDoo: Nagy baj, hogy szinte az összes világhírű természettudósunkat ilyen "álszent és áltudományos iskola" bocsátotta ki?
"Jó szar lehetett az az iskola, ha nem verték pálcával a fejedben, hogy a tököd biztos élvezné ezt a stilisztikát."
Próbáltam elképzelni azt a jelenetet, amikor pálcával a fejemben élvezi a tököm a stilisztikát, de nem megy.
Taníts, kérlek, ó Mester!

fedélzeti kompót 2010.08.19. 15:04:00

Nem értem, a koma megy hogy találkozzon a képzelt barátjával, de megakad azon, hogy a parkolóban imaginárius szolgáltatásért szednek pénzt.

elwood 2010.08.19. 15:04:59

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: jó hely lehet, biztos van háromszemélyes grilltáljuk is.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 15:07:34

@lavór: Szerintem a Jóistent nem érdekli, hogy van-e templomod, imádni lehet a pusztafődön is.

Viszont ha van, akkor rezsi is van, takarítani is kell, néha ezt az csináltatni.. drága az.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:07:36

@enamel: Gyakorlatilag mindent lehetett az utóbbi években, mert az átalakított Államigazgatási Hivatalok törvényességi felügyelet jogköre megszűnt, önkormányzati rendeleteket gyakorlatilag csak az Alkotmánybíróságnál lehet megtámadni. A rendőrök meg nyugodtan hivatkozhatnak arra, hogy az átmenő forgalmat a tömeg miatt le kellett zárni, a célforgalmat meg szabályozott helyre terelik.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 15:10:00

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Azért ehhez vannak mindenféle összefüggések még... persze ha nem hisszük el, hogy véletlen. De azok inkább a konteo-ra valók már. :))

Ezt a tököset én sem értettem.

zooDoo 2010.08.19. 15:12:37

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ez a duma. Megnéztem volna a 20. század elejétől majd a "komcsinizmus" elejéig hány nem süket duma iskola üzemelt mesehabbal alapokon lapos földdel megmákozva az úrjézuskrisztus kegyelmében.

Az utolsó mondatot meg hiába csavarod, egy nagy baromság lett. Juj. Ez a ragad ki amit piszkálni akarsz, majd keverd össze más értelmetlen szavak tömkelegével, és mutass rá, mennyire ostoba a jelentése troll manipuláció technika?!

Mondogasd: Boldogak a lelki szegények mert övéké a mennyek országa. Neked már megvan a jegyed.

lavór 2010.08.19. 15:18:28

@enamel:

Nem az én templomom. :)

Ha ráfizetéses, be kell zárni azt kész.
Egyébként meg minden templomban van persely, az még adómentes bevétel is. :)

Nagyon_Komoly 2010.08.19. 15:19:38

Sokkal izgalmasabb kérdés, hogy ha nem tartana még a kegyelem ideje, akkor Jézus mit csinálni Máriapócson? :-)

Talán a parkolójegyes lenne az egyetlen, aki életben maradna, mert a császárnak meg nem adott javak nem tartoznak egyetlen - mennyeileg minősített - kategóriába. Ellenben a hamis Máriakultusz és a bálványimádás.

Nos, ezek halálos bűnök a Bibliában leírtak szerint.

Nem véletlenül tiltja a Vatikán a bibliaolvasást. Anno a "Biliba év"-ében nagy képmutatóan kerülgették a forró kását, de azóta ismét masszívan tiltva vagyon, mert aki beleolvasott, fénysebességgel hagyta ott az egész mizériát, miután megismerte az igazi Istent...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 15:21:53

@zooDoo: Boldogok, gyermekem, boldogok.. nem boldogak. Kalasszikusst csak pontyosan!

No, viccen kívül, az egyház iskolának az a lényege, hogy az elméden kívül a lelkivilágodat is pallérozgassa, és a végén ne csak okos, hanem becsületes, erényes, kifinomult, szépséges emberállat legyél, aki szereti felebarátait, és a kereszténység legtisztább szellemében él. Ez volt az alapkoncepciója neki.
Többek között ezért gondolták azt is, hogy a köznép erre úgyis képtelen, és tökfeleslges iskolába járatni, de ez most nem ide tartozik.
Aztán telt múlt az idő, és a köznép elkezdett iskolába járni, viszont az egyházi oktatás kereteire tényleg alkalmatlan volt, ezért lettek világi oskolák.
Most meg már többségükben arra is alkalmatlanok.
Asszem most azért van a győzike, meg Józsi barát, hogy valamiből azért mégis tudjanak tanulni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 15:27:04

@lavór: Én támogatom az ötletet. Megvennék egyet (persze ócsón), begalériáznám, a földszintre csináltatnék egy bazinagy úszómedencét meg egy télikertet, felül meg laknék.

moonclown 2010.08.19. 15:29:22

@enamel: És mondjuk 2 embernek nyilván olcsóbb a buszjegy mint a napi 500 Ft.

Ez olyan okos ötlet mint maga ablog.Asszittem valami jó de ez nulla.

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.19. 15:30:31

@Nagyon_Komoly: "Nos, ezek halálos bűnök a Bibliában leírtak szerint."

No igen, nekem csak ez a bajom a katolikusokkal, hogy a saját definíciós rendszerükkel kerülnek ellentmondásba.

De sajnos szükség van rájuk, mert van akinek ez kell a "ne lopj" és társai elfogadásához.

Deneware. 2010.08.19. 15:31:42

Ezt itt nem értem... Most az a baj hogy fizetni kell, de nem adnak áfás számlát??? A parkolóóra sem ad, elárulom...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:36:10

@Nagyon_Komoly: Bocs, hogy titeket, Őrtorony-árusokat kihagytalak, de évek óta nem láttalak ott. Hogy miért buktál le? "Nem véletlenül tiltja a Vatikán a bibliaolvasást."
Ez akkor baromság, hogy ha egy ló megenné ezt papírra nyomtatva, még az a kecske is megveszne tőle, ami a sírján legel.
Mikor lesz a következő világvége? Te benne vagy a 144000-ben, vagy már nem lehet a tiéd a házunk? (Pedig már biztos ki is nézted a norc.hu-n)

lavór 2010.08.19. 15:37:02

@enamel: Külföldön van rá számos példa.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:37:26

@Deneware.: A parkolóóra (nálunk) sorszámozott jegyet ad, ami alapján ellenőrizhető a társaság bevétele.

BéLóg 2010.08.19. 15:38:57

@Secnir: Secnir, secnir! Millijó egy parkoló van millió kettő más emberek telkén, oszt' esetleg mégis egy millió három cég szedi ott a parkolódíjat.

Elég ha Nagyfalura gondolsz mondjuk egy Központ nevű kájeftére, aki nagyjából az "én" (=köz) tulajdonon szedi a sápot.

Szóval a poszt egy ratyi, a posztoló hülye. Csodálom hogy nem szerepel benne a pedofília szó.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:39:38

@zooDoo: "Ez a ragad ki amit piszkálni akarsz, majd keverd össze más értelmetlen szavak tömkelegével, és mutass rá, mennyire ostoba a jelentése troll manipuláció technika?!"
Nekem meg ezt fordítsa le valaki magyarra!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 15:40:34

@atpijkamo: A katolikus vallás igen szép, és helyes kis dolog. Ami kegyetlenül el van baszva benne, az a célközönség. Egy majmot hiába öltöztetsz be, és olvasol fel neki marcus aureliust, azt a mellette ülő majom bolhászása fogja lekötni.

BéLóg 2010.08.19. 15:42:05

@lavór: Esetleg azt hogy "Méltó a munkás a maga bérére" [(C) Biblia]

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 15:42:42

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ahhoz képest, hogy nem csípem a kereszténységet úgy általában, lassan egész jó kis vallásháborút rendezünk itt... te legalább meggyződésből csinálod?

BéLóg 2010.08.19. 15:43:15

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Mi lenne?

Én nem zárkózom el attól hogy felnyissák a szemem...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:43:40

@BéLóg: Olyan is van, hogy ~"Nyomtató ökörnek ne kösd be a száját!" (Ugyanonnan, az elejéről.)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:45:09

Nem írtál volna ilyen szép kritikát. Mondjuk abban van valami, hogy az én mondataim hideg vízben ritkán oldódnak csomómentesen...

BéLóg 2010.08.19. 15:48:41

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: De hát azt Secnirnek írtam!

Ha neked írtam volna, azt írtam volna, hogy azé' nem ad Szűzmária számlát, mert nem üzemeltet parkolót. De ez túl földhözragadt lett volna.
Ellenben akkor eszembe sem jutna hogy kellett egy ilyen márijás antiklerikális poszt (mondom, erősen hiányzik a pedofilpapok szófordulat) Szent István királyunk ünnepének (polcorrecten Új Kenyér Ünnepe) előestéjén MÉG munkaidőzárás előtt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:52:59

@BéLóg: "Szóval a poszt egy ratyi, a posztoló hülye. Csodálom hogy nem szerepel benne a pedofília szó."
Téged is szeretlek!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 15:57:22

@BéLóg: Az időzítés és a Máriás kitétel amúgy Szily költő alkotása, én olyat nem írtam, a pedofíling meg előjön a kommentek között, úgyhogy kénytelen voltam az adekvát hivatkozást ( www.gondola.hu/cikkek/71236-Goebbels_ravasz_huzasa__&%238221;a_pedofil_papok&%238221;_vadja.html) is feltüntetni.

BéLóg 2010.08.19. 16:01:30

@enamel: Akkor ha kiteszem a kélpedet a trikómra aztán nekiállok mondjuk a autósoktól pénzt szedni, abban is Te lennél a főkolompos, igaz?

Eccerű gondolkodású vagy, ami nyilván boldoggá tesz.

Ja és gond egy válaszban reagálni esetleg akár töb bejegyzésre, vagy (antiklerikális poszt révén) lényeges itt a kommentszám?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 16:01:44

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Az új elképzelések sokkal derűlátóbbak a témában.. csak a föld lakosságának 95%-a fog kipusztulni, ami hatmilliárddal számolva is 300 millió túlélő. A rossz hír, hogy jövőre már nem érdemes befőttet eltenni.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 16:03:31

@BéLóg: Csináld nyugodtan, én meg majd jól beperellek, hogy jár nekem az 50%-a.:)

Mire azt kifizeted, + még az apeh büntetést is (mert számlát te sem adsz majd), jól megbánod az egészet:))

batmann 2010.08.19. 16:47:51

www.nefmi.gov.hu/egyhaz/allam-egyhaz/allam-egyhaz-kapcsolata

II. Egyházak támogatása

Az egyház-finanszírozásról alapvetően az 1997. évi CXXIV. törvény rendelkezik. A támogatás összegeit az éves költségvetési törvények tartalmazzák.

Az egyházak tevékenységét az állam támogatja azzal, hogy:

1. Kedvezmények és speciális pénzügyi szabályok

nem minősül gazdasági-vállalkozási tevékenységnek:

.....................

* az egyházi célra használt épületek részlegesen hasznosítása

Olvasd végig majd rájössz, hogy előbb gondolkozz aztán okoskodj…

batmann 2010.08.19. 16:50:05

valahogy egyre gyengébb a fórum az ilyen témák miatt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.08.19. 17:14:38

nem tudom, mi bajotok a posztoloval
egyszeruen arrol van szo, hogy nem kene a parkolasi dijbol valakiknek meggazdagodni, vagy ha megis akkor legalabb adozzanak utana
lecet

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 17:16:39

@batmann:
Bőregérkém!

Itt pontosan az önkormányzat (vagy valami általa megbízott társaság) harácsolja ki a vallásgyakorlók és érdeklődők pénzét, megkárosítva az államot is. Önkormányzati területen, parkolási monopóliummal, rendőrségi segédlettel, számla nélkül. Hogy jön ehhez a 1997. évi CXXIV. törvény?
Ja, hogy a felcímben/ajánlóban mit írtak a szerkesztők? Azt le kellene szarni...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.19. 17:20:15

@enamel: Á, nem az van a Tanúk bibliájában...

Na, bort, kenyeret, békességet az ünneplőknek, ecetet a fanyalgóknak!

AnnaKarenina 2010.08.19. 17:30:02

Ateista létemre is ismerem Jézus esetét a kufárokkal, a gyerekemnek már bibliaismeret is volt irodalom órán az állami iskolában, itt mégis sokan nem értik a párhuzamot.

hisztisp 2010.08.19. 17:32:44

MAGYARORSZÁGI EGYHÁZAK / ÉLEN A KATOLIKUSSAL / nem fizetnek:
- adót, és járulékokat
- vámot
- illetékeket
- ügyintézési díjakat
Az ÁFA-t visszaigényelhetik. Egészségi ellátásuk ingyenes.

Állami támogatást kapnak ( adófizetők pénze ).
1 %-os felajánlást gyűjthetnek.
Adományokat fogadnak el.

Egyszer már valaki kiszámíthatná, hogy ez évente mennyibe kerül minden adófizetőnek.
Ha megszorításokról van szó, az egyházak miért nincsenek terítéken sosem?

Mikrobi 2010.08.19. 17:35:58

Itt van Szent István (vagy ahogy Munk Veronika mondja, I. István) ünnepe, kezdődik az egyházfikázás. Kíváncsi vagyok, hány, az ünnephez illő post van még.
Kitalátor: te miért mész egyáltalán a máriapócsi kegyhely közelébe? Messziről bűzlik minden szavadról, hogy közöd nincs a valláshoz, csak azt nézed, mennyi pénze van az Egyháznak!

Mikrobi 2010.08.19. 17:39:46

@hisztisp: az egyházak
- ÁFÁ-t nem igényelhetnek vissza
- TB-járulékot fizetnek minden alkalmazott után
- vámot fizetnek
- illetéket fizetnek

- Kórházakat, szociális otthonokat, múzeumokat, iskolákat tartanak fenn (élen a katolikussal)
- a komcsik által elvett ingatlanok töredékét kapták vissza
- a templomok, közintézmények fenntartására irtózatos pénzeket költenek

the little stormtrooper 2010.08.19. 17:50:39

öööö... tegnap voltam ott, de teljesen más emlékim vannak a helyről. ugyanabban a 3 dimenzióban voltatok?
légyszi, valaki fogalmazza meg szájbarágósan érthetően, hogy miről van itt szó.

hisztisp 2010.08.19. 17:53:35

@Mikrobi:
ÁFÁT-t visszaigényelhetik.
Vámot nem fizetnek.
Illetéket nem fizetnek.
TB-járulékot az állam fizeti helyettük.
Kórházakat, szociális otthonokat, múzeumokat, iskolákat tartanak fenn (élen a katolikussal), az adófizetők pénzéből és a befizetett tandíjakból, és a megszokott hálapénzből amit szintén beszednek.
A komcsik által elvett ingatlanokat pedig a kötelező adókból és sarcokból vették, sokszor erőszakkal. Ezt vették vissza a "komcsik"!
A templomok, közintézmények fenntartására irtózatos pénzeket költenek, természetesen az adófizetők pénzéből!

ekkerjoz 2010.08.19. 18:12:18

Mink apámmal, sváb katólikusok, minden falunapkor ingyen átadjuk a faluszéli két hektár földünket parkolónak.
Az egyesület, aki a pénzt beszedi a parkolásért, nagyon szokott örülni.
Valaki minden évben följelent minket, hogy miért nem adunk adószámos nyugtát a száz forintokról.
Nem szeretem én ezt.

Mikrobi 2010.08.19. 18:20:00

@hisztisp: te aztán most jól megcáfoltál:-D Nyilván szakértő vagy. Nyilván ezért kellett fikanicket regisztrálni.

phaszfej 2010.08.19. 18:35:09

Kurva egyház, kurva papok, felakasztani mindet!

phaszfej 2010.08.19. 18:40:39

Köcsög fasszopó egyház! És szegény emberiség, milyen szellemi és szakrális sötétségben tengődhetett népünk szentistvánocska előtt! Mi lenne velünk nélkülük? Baszom anyjukat a sok köcsög, buzereáns, képmutató papgecinek. Mindig leköpöm a szarházi csuhásokat, ha olyat látok, a gyóntatófülkében pedig mise alatt szopatom a csajokat. Képmutató, ájtatos, agresszív banda az is, aki templomba jár.

horex · http://horex.uw.hu/ 2010.08.19. 18:43:27

Kitalátor úr
Az egyházi bevételek mintha nem teljesen lennének adókötelesek

www.nefmi.gov.hu/egyhaz/allam-egyhaz/allam-egyhaz-kapcsolata

staropramen 2010.08.19. 19:12:18

Sztrovacsekek!

Akkor most boldogok a sajtkészítők is, vagy csak a lelki szegények?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 19:34:17

@staropramen: Az ÖSSZES tejipari munkás. Még ennyit sem tudsz?!!!

batmann 2010.08.19. 20:06:19

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: igazad van, bármit bele lehet magyarázni az irományodba, ezt is azt is, elég zagyva, de miért kell bele keverni az egyházat (-kat) ?

a többi gyalázkodónak ajánlom cimborának lucifert

llaca 2010.08.19. 21:00:11

@phaszfej: ?????????????????????????????????
Mi van?
Miért is?
Elgurult a gyógyszered?
Nyugi, megárthat!!!

batmann 2010.08.19. 21:50:00

@enamel: van itt egy két "mindenkikapjabeésmindenkirohadjonmeg" típusú ember, nekik szántam

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 22:02:04

@batmann: Akkor sem volt kimondottan keresztény szellemiségű:(

Nagyon_Komoly 2010.08.19. 22:13:24

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ezt nem tudom, honnan szedted, de nagyon melléfogtál :-). A 144000 nem a keresztényekre vonatkozik, no meg nem is a jehovistákra. Hanem Izrael egy részére. De a teljes sztorit akit érdekel, majd kikeresi :-). A katolikus egyház az elmúlt évben vette elő ismét ezt a dogmáját kicsiny hazánkban. Házi feladat kitalálni, hogy miért...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.19. 22:16:54

@Nagyon_Komoly: Szegény izraelt úgyis mindenből kihagyják. Múltkor volt egy maja ürge, és mesélt a világvégéről, és elmondta, hogy mindenki boldogságosan meg fogja érni 2012-t, aztán felsorolta az összes létező vallást. A zsidó kivételével.
Persze lehet hogy csak elfelejtette.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.08.20. 00:31:43

Jézus egyszer zavarta ki a kufárokat (törve-zúzva!) a templom előtti területekről, sőt a templom egy részéből, bibliaolvasási emlékeim szerint. (ezt is magukra vették a főpapok - mert inkább arról szólt ez a történet, hogy Jézus azt jelezte ezzel 'finoman', hogy látjátuk feleim szemtükhel olyan idők járnak, hogy a templomban a főpapok Istenen kívül mást is megtűrnek (sőt másik T) ha van benne pénz.) evengéliumokban (talán a hivatalos változatú bibliában nincs említve) másodjára nem! csodálkoztak is a tanítványok, hogy: Urunk most nem?! - párhuzam azzal, mikor a korábban őt éljenző tömeg a vesztét kívánta alig egy hét különbséggel.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.20. 09:06:50

@Mikrobi: Szeretett Balga Testvérem!
Ha értő olvasásra is képes lennél, meg el tudnád különíteni az indexes címszerkesztők ökörködésétől, amit írtam, akkor rájöhetnél, hogy itt pontosan a hívők, az Egyház kizsigerelése folyik az önkormányzat részéről, rendőrségi segédlettel, adómentesen.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.20. 09:10:48

@batmann: Nehéz lehet a diszlexia keresztje!
Az ajánlót meg a főcímet Szilyék adták. Ezt: Tékozló Homár
A Szent Szűz sem ad számlát Máriapócson
2010.08.19. 12:55 | szily
adó autó parkolás

Kitalátor a Jeruzsálemi Templom kufáraihoz hasonlítja azokat, akik a magyar kegyhelyen sajtpapírt adnak a parkolóban. Szenvedélyes levelében nyüzsögnek a paraziták és végbélmosók, olvass el, hogy Önt is ennyire kiborítja-e a laza adózási fegyelem!

A többit írtam én. Sajnos a libernyák agyrágó métely honfitársaink nagy hányadát megfosztotta az értő olvasás képességétől.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.20. 09:18:35

@AnnaKarenina: Segíthetnél, lefordítani újmagyarra az ő számukra! Tudod: egyszerű mondatok, max. 5 szó/mondat, régies, latin és görög eredetű szavak csak akkor használhatóak, ha azok az angol alapszókincsben is szerepelnek, a hosszabb szavakat becézgetve rövidítő gügyögés is kellene, meg mondatonként,vagy legalább bekezdésenként egy-egy trágár szó.
Nekem ez már nem mindig megy...

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2010.08.20. 12:09:43

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Vagy ahogy gondolod, de szerintem nem szép. Pláne hogy még büszke is rá.

batmann 2010.08.20. 23:49:26

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: fáj mi, egyszerűbb sértegetni? no nem baj, vitatkozni csak megfelelő szinten szabad, ezért én nem teszem, én nem lennék büszke az írásodra, még akkor sem, ha szily féle betűhalmazt lehagyjuk

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.22. 13:06:29

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "az önkormányzat részéről, rendőrségi segédlettel, adómentesen."

Szerintem egyértelmű, hogy a parkolóőr saját zsebre dolgozott. Már amennyire ebből a zsagyvaságból kihámozható.

Lp89 2010.08.22. 18:59:37

@hisztisp: Kedves barátom! Majd ha benne élsz abban, amiről beszélsz, akkor szólj róla. Arról, hogy havi 30.000 Ft-tot spórol a papcsaládokon az állam 2009 közepe óta, vagy hogy mibe is kerül egy egyházi iskola fenntartása... Egyébként máriapócsi lakosként: a parkoltatás az önkormányzaté, egyetlen egyházi személy sem érdekelt benne. (Gondolom a hajdúszoboszlói őrizetlen 1500 Ftos napi parkolójegy ínyére van mindenkinek...)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.23. 08:16:57

@enamel: Mér'? Énúgy tudom, hogy a Lélek ott fúj, ahol akar...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.23. 08:21:46

@batmann: Én meg nem lennék rá büszke, ha az egyértelmű mondatokat sem érteném.

@Lp89: Csekély értelmű embertársainkat megzavarta Szilyék felvezetése, de hát ők így boldogok.

A valódi, tényleg találó cím valami olyasmi lett volna, hogy "A Boldogságos Szűz sem KAP számlát Máriapócson"...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.23. 08:26:55

@Nagyon_Komoly: Biztos vagy benne, hogy a Katolikus Egyház az "Őrtorony" nevű borssúrafolyamot használja a dogmáinak a közlésére? Netán a "Hetek"-et vagy az "Boldog Élet"-et?

batmann 2010.08.23. 11:24:55

Vannak emberek akik boldogok, és vannak akiknek igaza van, legyen Neked igazad! Csak kérlek, fejezd be a fórumozók sértegetését. Tényleg semmi bajom,de a történet kicsit zavaros. Én voltam figyelmetlen. Ez már nem szily előszaváról szól, hanem az egyházi iskola belekeveréséről stb….

CID 2010.08.23. 17:14:53

Basszus, milyen érdekes kommenteket lehet itt olvasni, szinte tanul az ember. :)

Mondjuk azokat ( gondolván az egyházi oktatásra ) akik a gyerekeik erkölcsi neveltetését szoknyás férfiakra, és kielégítetlen nőkre bízzák, én sem nagyon tudom megérteni, de ez nyilván az én hibám.

nezavarjmasokat 2010.08.23. 18:58:24

Máriapócs nem a cigánybűnözők üzletelési helye??

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.24. 14:30:20

@batmann: Egérkém!

Szily egyrészt többször írt itt arról, hogy egyházi iskolába járt, másrészt meg bizonyos műveltség nélkül - mint az ábra is mutatja - nem érthető sem maga a probléma, sem a felvetése.

@nezavarjmasokat: Nem, az elsősorban Budapest.

batmann 2010.08.25. 20:50:25

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: egy intelligens ember nem bizonygatja a műveltségét, és nem akarja mindenáron megalázni a vitapartnerét, részemről ezért lezárom a beszélgetést, mert szerinted itt vagy valaki egyetért az írásoddal és az értelmes, mindenki más meg primitív, na ennyit Rólad Kárpátok Géniusza  (remélem humorod azért van)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.08.26. 09:35:35

@batmann: Remek ez a felsőbbrendűségedet bizonyítani kívánó felsőbbrendűség-ellenes riposztod! Kár, hogy ezzel meg porig aláztál engem...

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.08.26. 09:46:31

Kitlátor és Batmann párharcának győztese: ... dobpergés ... érdemi vita hiányában ... dobpergés ... ENAMEL!!!
süti beállítások módosítása