Tékozló Homár

Szobrot emeltek a Homárnak

2010.09.10. 16:01 | jackyll | 254 komment

Permanens fogyasztóvédelmi forradalmunkat világszerte csodálat övezi. Indonéziában például a tiszteletünkre felhúzták az ismeretlen naiv ügyfél szoborcsoportját. Hajtás után közelebbről láthatók az ügyfélszolgálat romjain diadalmaskodó homárok:

Alkalmi olvasóként nem gondoltam volna hogy valaha írni fogok nektek (szerencsés/dörzsölt vagyok, ritkán vágnak át, ha igen akkor meg túlzottan ég miatta a pofám úgyhogy nem osztom meg:)), de most híreim vannak. Java szigetének középtáján egy kis hegyi faluban akkora homárkultusz van, hogy hatalmas szobrot is állítottak ennek a nemes állatnak! Lenyűgöző felfedezésemről képi bizonyítékot mellékelek. A falu nevére sajnos nem emlékszem...
 

Olvasson tovább!

Visszaszerezhető a PPO-s pénz

2010.09.10. 13:39 | jackyll | 38 komment

Zoltánnak a bankján keresztül sikerült visszaszereznie PPO-s pénzét:

Én is érintett vagyok az ügyben, az eset után picit böngésztem a netet a lehetőségeim után kutakodva. Azt találtam, hogy "bankkártya reklamációt" kell benyújtanom a banknál, amit a telefonos ügyfélszolgálaton rögtön meg is tettem. Nagyon sokáig semmi hír nem volt a dologról, majd június 23-ai keltezéssel kaptam egy levelet, hogy a reklamációt elfogadták és visszatérítették a levont összeget.

A rendőrség a maga részéről felmentette a PPO-csalókat

2010.09.10. 09:55 | szily | 346 komment

Most, ma reggel, a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát olvasva rendült meg végleg bármiféle hitem és bizalmam a magyar rendőrségben. Ugye mindenki emlékszik a magyar internetes kereskedelem az átvertek számát tekintve legnagyobb csalására? (Itt olvasható mind a tizenegy darab korábbi PPO-s posztunk.) Ha valaki kimaradt volna: a cég weboldalán keresztül lehetett például autópályamatricát venni, a csalás az volt, hogy - miközben megszerezték a júzerek bankkártyaadatait - meghirdették az ingyenes szolgáltatást, amit később sunyiban fizetőssé változtattak, majd önkényesen le is emelték a pénzt több tízezer számláról. Az ingyenes csomag fizetőssé tételéről csak a ppo weboldalán tettek közzé egy kis posztot, még egy mailt sem küldtek az érintetteknek, nyilvánvalóan nem véletlenül. Az alant eredetiben olvasható rendőrségi határozatból kiderül, hogy harmincezer palimadarat vertek át. A hitem pedig azért rendült meg, mert a dokumentumból kiderül, hogy a rendőrök egész pontosan fel tudták deríteni az eset körülményeit, majd a végén mégis azt mondták, hogy ez nem csalás, legföljebb polgári jogi, fogyasztóvédelmi ügy. Az illetékesek közben eltették a 30 ezer ember pénzét, majd most nyáron bezárták a weboldalt.

Szégyenteljes dokumentum alant:

Olvasson tovább!

A Homár megírta, az MLSZ bocsánatot kér

2010.09.10. 08:41 | szily | 117 komment

Már megint hatott a Homár Power!

Két posztban, a Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon és a Megszólal a válogatott meccsen összevert (egyik) szurkoló címűekben foglalkoztunk a felháborítóan megrendezett magyar-moldáv Eb-selejtezőn történtekkel. És a dolog nem is maradt hatástalan. A meccs után közvetlenül Pajor-Gyulai László, az MLSZ szóvivője kioktató, pökhendi, agresszív modorban és nyilvánvaló hazugságokkal megspékelve (minden kapu nyitva volt a Szusza-stadionban) osztotta ki azokat az elmebajosokat (a Homár maga is ebbe a csoportba tartozik), akik még kijárnak válogatott meccsre. Később viszont összeültek a szövetség vezetői és közleményben kértek bocsánatot a szurkolóktól. A biztonsági cégnél vizsgálatot rendeltek el, aki pedig nem jutott be, az ingyen mehet be a következőú selejtezőre. Arról egyelőre nem volt hír, hogy a lovon fordítva ülő, a szurkolók szemében nevetségessé vált  Pajor-Gyulai marad-e. Az MLSZ bocsánatkérése hajtás után olvasható.

Olvasson tovább!

Fantomwapozás a Telenornál

2010.09.09. 14:11 | jackyll | 121 komment

Mostmár tényleg tele van a Homár ivarszerve a mobiltelefonok mellé adott előfizetés nélküli internettel. Mint tudjuk, ilyen nem létezik. A Telenornál viszont még mindig alapból minden előfizető megkapja a sötét középkori 13 Ft/10kB-os tarifájú wap-csomagot (ilyen hogyan létezhet egyáltalán?), amivel elég gyorsan el lehet érni a százezres nagyságrendet. Ehelyett kínálgatják újabban a csak az első hónapban ingyenes előfizetés nélkülinek hívott 20mb-os internetet. Krisztiánnak sikerült ilyen előnyös konstrukciók között elvesznie, amiból az első kört még jóváírták neki, másodjára már nem:

Egy érdekes ügyben fordulok hozzád, ami sajnos igen kellemetlenül érintett engem. Idén márciusban vásároltam egy készüléket a Pannonnál a meglévő előfizetésemre, igen kedvezményes áron, de aztán jött a fekete leves. Ez egy érintőképernyős internethasználtra is alkalmas készülék, az ügyintéző kisasszony elmondta, hogy az előfizetésemhez tartozik egy 20 mb-os ingyen felhasználható internet csomag, amit ha túllépnék sms-ben értesítenek erről. Mindezek után májusban jött egy számla 46.533 ft értékben, de mivel elég sokat telefonálok nem tulajdonítottam jelentőséget neki, s jóhiszeműen, a számlarészletezés megviszgálása nélkül rendeztem. Aztán a következő hónapban kaptam egy 74.533 ft-ról szóló számlát, na ez már meglepett, s megnézve a részletes számlát, kiderült, hogy az összeg egy tekintélyes része Wap használatból ered, amit nem is vettem igénybe. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, s panasszal éltem, amire az alábbi válaszokat kaptam.
 

Olvasson tovább!

Szar dolog a UPC 29-es körzetében lakni

2010.09.09. 11:57 | jackyll | 103 komment

László nem érti, a volt monortelesek körzetében miért kerül az 1mb/s ADSL annyiba, mint máshol a 15 megás kábelnet? Mert nem fejlesztik arrafelé a hálózatot?

A UPC általában kirívó reklámjaival hívja fel magára a figyelmet. Most egyszerre két szolgáltatást is hirdetnek. Az egyik, a Fiber Power 15, melyet online megrendelés esetén havi 4500 forint helyett 3000 ezerért kínálnak, ahol ennek műszaki feltételei adottak. A másik, a digitális kábeltévé, amit havi 4000 forint helyett 3300-ért kínálnak hasonló feltételekkel. Ez országos hirdetés, fut a világhálón a tévéreklámokban és egyéb helyeken. Csábítónak tűnik. Gondoltam, váltok és előrelépek.  Ők így fogalmaznak: " Kedvezményes online ajánlatunk 2010. augusztus 16-tól szeptember 15-ig, kizárólag az online felületen történő megrendelés esetén, új egyéni előfizetők, vagy meglévő upc kábeltv szolgáltatás csomagjukon magasabb szolgáltatási csomagra módosító előfizetők részére érvényes (beleértve az analóg kábeltv szolgáltatásról digitális kábeltv szolgáltatásra történő módosítás is), a UPC azon hálózattal kiépített területein, ahol kiegészítő beruházás nélkül elérhető a szolgáltatás. Az ajánlat 2011. október 31-ig tartó határozott időre történő szerződéskötés esetén érvényes." Én megpróbáltam. Nem sikerült. Kidobott a rendszerük.
 

Olvasson tovább!

Már a rendőrség is keresi a Part fesztivál csaló szervezőjét

2010.09.09. 10:46 | szily | 32 komment

Az mno.hu-n nem találtam, de a print Magyar Nemzetben van egy cikk arról, hogy a Homáron is megénekelt ügyben - Hiába írták rá a jegyre, nem fizet a TicketPro az arcra esett fesztiválozóknak - csalás és sikkasztás gyanúja miatt nyomoznak. Íme az MTI szövege, hátha némi elégtételt jelent azoknak, akik fizettek, de nem kaptak cserébe semmit.

Budapest, 2010. szeptember 9., csütörtök (MTI) - Csalás és sikkasztás gyanúja miatt keresi a rendőrség a botrányos körülmények között lefújt Part fesztivál szervezőjét - értesült a Magyar Nemzet. A lap információját a nyomozás érdekeire hivatkozva nem erősítette meg a hatóság.

A napilap csütörtöki száma felidézte, hogy az ügyben a II. kerületi rendőrkapitányság indított eljárást, miután a pénzüktől elesett jegytulajdonosok feljelentést tettek. A Velencei-tó partjára meghirdetett könnyűzenei rendezvény szervezője, az Agárd Zenei Fesztivál Kft. korábban a jegytulajdonosok kártalanítását és kárpótlását is megígérte. Utóbbi azt jelentette volna, hogy a cég a nyár végére Orfűre tervezett Alterego fesztiválon tette volna beválthatóvá az agárdi rendezvényre megvásárolt jegyeket, de végül azt sem tartották meg.

Becslések szerint a vissza nem váltott jegyek értéke a húszmillió forintot is elérheti - áll a cikkben.

Megszólal a válogatott meccsen összevert (egyik) szurkoló

2010.09.09. 02:44 | szily | 235 komment

Amióta kitettem a Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon című posztot, amelyikben Papp Zsombor elmesélte, hogyan okozott majdnem tömegkatasztrófát a rossz szervezés az Eb-selejtezőn, és hogyan vertek meg teljesen indokolatlanul egy szurkolót a biztonságiak, izzanak a kommentek és több mailt is kaptam. A legfontosabb, hogy

1.) a hozzászólók között megjelent a megvert drukker és elmesélte, hogy szerinte mi hogyan történt

2.) kiderült, hogy nem egy, hanem két külön szurkolóverés történt

3.) a másik szurkolót műteni kell és az ő esetéhez a hozzátartozók szemtanúkat keresnek

Olvasson tovább!

Nincs pótlencse Oakley szemüveghez

2010.09.08. 15:41 | jackyll | 169 komment

Vége lett a nyárnak és Dávidnak még mindig nem sikerült pótlencséket szereznie Oakleyjához. Lehet, hogy az üzlet új szemüveg vásárlására próbálja ösztönözni naiv ügyfelet telepatikusan:

Nyáron vásároltam egy Oakley napszemüveget Németországban. Az én hibámból megsérült az egyik lencse. Több boltból is a LAB (Király utca 48) boltba irányítottak, ahol ki tudják cserélni a lencsémet. Június 16.-án besétáltam, felvették a rendelést. (A két lencse nagysárendileg 15 000 FT-ba kerül.) Jelezték, hogy július elejére várják a következő szállítmányt, amivel a lencséim érkeznek majd. Majdnem 3 hónapja várom, hogy a napszemüvegek Ferráriaként emlegetett Oakley kirendeltség kicserélje a lencséket.

Olvasson tovább!

Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon

2010.09.08. 11:09 | szily | 417 komment

Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és cinikus nyilatkozat mélyen felháborította Zsombort, aki szurkolóként ott tolongott, és szemtanúja volt annak, ahogy a vérben forgó szemű biztonságiek hogyan vernek agyba-főbe egy egyszerű kérdést feltevő magyar drukkert. Zsombor kész tanúskodni a bűnözők ellen, ha van Önök között további szemtanú, kérjük írjon nekünk és mi összehozzuk a feleket. Sztori alant:

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása