Tékozló Homár

Egyetlen vécében minden, amitől jó az üzengetés

2010.10.15. 08:48 | szily | 391 komment

A jövő generációk elemzőire vár annak kibontása, hogy miért a vécé a backdoor kommunikáció Mekkája. Semmi sem tud olyan klassz papír flamewarokat kirobbantani, mint egy nem előírásosan használt kefe. Phaeton "egy technikum amúgy tűrhető állapotban lévő wc-jében" olyan threadet talált, ami egyenesen backdoormédia-történetinek nevezhető, mert tartalmaz mindent, amitől ez a műfaj szép.

A nyitókép egyszerűen tökéletes. A tudálékosan vicces helyesírási hibát fölényesen ellenpontozza a betűk kézműves kialakítása, különös tekintettel az amúgy is  hangsúlyos első sor dropshadow megoldására.

Na de mi lesz azokkal, akik nem vették figyelembe a ne használdd! felszólítást?

Olvasson tovább!

A T-Mobile nem támogatja a Linuxot

2010.10.14. 14:19 | jackyll | 267 komment

A Homár sajnos nem elég járatos ilyen körökben, de a kommentelők között biztos lesz, aki tud segíteni T-Mobile Stick telepítésében, ha kiderül, milyen Linuxot használ naiv ügyfél:

Tegnap vásárolt gyermekem anyja egyik barátnőnkkel egy "Mobile Broadband Stick V" nevű mobil internet eszközt az Alleban található T-Mobile üzletben. Mivel az ember igyekszik jogtiszta szoftvereket használni jogkövető állampolgárként, és sokallja a  Windows árát, ezért Ubuntut használ a laptopján. Ezért a lányok megkérdezik az eladó hölgyet, hogy lehetséges-e az üzletben forgalmazott sticket Linux alatt használni. A válasz szerint csak a drágábbikat, amelyet annak rendje és módja szerint meg is vásárolnak. Eddig rendben is volna. Lányok hazahozzák, bedugják az USB portba, de a rendszer csak nem ismeri fel.

Olvasson tovább!

Elhajtja a terhes ügyfelet a Groupama

2010.10.14. 13:32 | jackyll | 169 komment

Edina nem igazán érti, hogyan változtathatják meg lakáshitel-biztosítását tudta és értesítése nélkül, visszamenőleg, pusztán azért, mert a Groupama megvette az OTP Garanciát:

Egy lakáshitelhez kapcsolódó biztosítást kötöttem a Groupama Garancia Biztosítóval. A biztosítás lényege abban állt, hogy amennyiben 30 napon túl keresőképtelen lennék, vagy elveszíteném a munkám, átvállalnák a lakáshitel fizetését.  Az életünk szerencsés fordulatot vett, kiderült, hogy kisbabát várok, azonban veszélyeztetett terhesként itthon kellett maradnom. Nem kell mondanom, a 60%-os táppénz nem egyenlő a teljes fizetéssel, így nagyon örültem, hogy már korábban biztosítást kötöttem. Miután átolvastuk a biztosító által küldött „Általános  és különös biztosítási feltételek”-et, biztos voltam benne, hogy átvállalják a lakáshitelt, mivel a veszélyeztetett terhesség egyik kizárásnak sem felelt meg.

Olvasson tovább!

Nem sikerült leprogramozni az online kajarendelőt

2010.10.14. 13:08 | jackyll | 63 komment

Naiv ügyfél nem gyanakodott a körülményes regisztrációra és csakazértis a falatozz.hu oldaláról akart magának kaját rendelni. Elbukta:

Eddig egy étteremből mindig telefonon rendeltem, gondoltam ma inkább weben keresztül teszem ezt meg, így jutottam a falatozz.hu-ra. Ami alapból vicces, hogy nincsen külön regisztrációs lehetőség, csak megrendelés után lehet ezt megtenni, de ez még a legkisebb gond. Eljutok a megrendelés végéhez, az adatokat megadom, de hibaüzenet fogad az elküldés után: ilyen névvel már regisztráltak. Na mondom ez vicces egy olyan felhasználónévnél, ami nem szótári szó és ráadásul számokat is tartalmaz. Mint kiderült, ennek a szerencsétlennek nem a felhasználónevemmel, hanem a polgári nevemmel (!) van baja... Milyen rendszer az, amelyik nem enged több azonos nevű embert regisztrálni?! Halló, felhasználónévre kell szűrni, nem pedig polgári névre, amiből ki tudja hány egyező van!
 

Olvasson tovább!

Megvetendő dolog-e felülni a vörösiszap-hullámra?

2010.10.11. 11:11 | szily | 779 komment


Maga Tamás is - hadd lőjük el a legrosszabb tréfát már hétfőn - erősen tamáskodott, hogy kínpadra vonja-e az érdi Tescót, amiért központi helyre raktak egy olyan távirányítós autót, ami egyértelműen Kolontár környékéről érkezett az áruházba. Ízléstelen bunkóság vagy olyan asszociáció, ami még bőven belefér? Szerintünk az utóbbi, de mit mond az Ezerfejű Cézár?  Tamás levele hajtás után olvasható.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása