Tékozló Homár

Idill a garázs fölött

2011.02.22. 10:03 | juszka | 135 komment

Gergely új lakásához nem várt extrák is jártak: két éve mindig tudja, mikor jönnek-mennek szomszédai. Amiért Magdi anyus hálás lenne, ő vonakodva fogadja és bíróságra vinné az ügyet. Nagy kár, hogy a több éves alváshiányra magasról tesznek az illetékesek.

2009. elején beköltöztem Budaörsi új otthonomba, egy 108 lakásos társasházba ami elég jó helyen is fekszik. (Az értékesítő cég a Platínum Investment kft mint beruházó, és Pánczél Terra-team Kft mint kivitelező)Minden adott, csendes környezet (hittem én) kiváló közlekedés, és minden van a közelben amiről álmodhat az ember. Ebben az épületben sikerült megvenni új otthonomat, ami közvetlen a ház garázskapuja felett helyezkedik el. ITT álljunk is meg: Tudtam, hogy hol veszem meg az ingatlant, ezzel nem is lenne probléma (mármint ha megfelelően építik be), hanem a következő az mindenképpen az!

A drágalátos építtető az olcsóság jegyében elfelejtett beépíteni alám egy két igencsak hiányzó együttest (Zaj és rezgéselnyelő függetlenítő rendszer, 3 fázisú motor a nyitáshoz). Konkrétan és bizonyíthatóan amit szabad szemel is lehet látni, beépítette a garázskapu befogadó szerkezetet KÖZVETLEN a ház vasbetonszerkezetéhez, aminek eredményeképpen az összes rezgést és hangot felfelé továbbítja, ezt persze a kezdetek óta élvezhetem.
Ezt képes volt megtoldani azzal, hogy egy ipari garázskapuknál használatos líneáris meghajtású mozgatómotort épített be hozzá, aminek jellemzője a nagy zajjal járó nyitás-csukás, és eszükbe se jutott volna egy háromfázisu sokkalta csendesebbet beépíteni, ami mindössze kb 150.000 Ft al növelte volna meg az amúgy 1 milliárdos beruházást!

Ennek köszönhetően 10x millió forintos vételáramért a következőket kaptam:
Nincs alvás több mint 2 éve, már füldugóval sem az építtető semmit nem tett az ügy érdekében, és nem reagál, ugyanígy a közös képviselő sem. A lakók akik használják, azokat pont nem érdekli mi történik (magyarország) Az ingatlant értékesíteni, kiadni nem tudom! És nincs olyan szerv, ahova fordulhatok. Veszünk egy dvd lejátszót a boltban, valami gond van vele, és számtalan szervezet védi a vásárló jogait. Ellenben ha veszünk egy 10x milliós nagyságrendű ingatlant, akkor pontosan 1 szerv létezik csak, a bíróság, ami talán 6 év alatt végig is viszi a dolgokat ha szerencsénk van. Nem furcsa ez?
Egyébként több mint 1 éve bíróságon áll az ügyem, még nem írtak ki tárgyalást...

Egy kis számtan hozzá: 64 beállóhely van a garázsban, azaz minimum napi 150 nyitás csukás zajlik, de persze ennél több, és mindegyik teljesen random időszakban. Jól érzékelteti ez, hogy igen nagy az átmenő forgalom, erre az építtetőnek is és a tervezőnek is gondolnia kellett volna, mégsem tették. Inkább értékesítették. Elmentem az Önkormányzathoz, a jegyző érdemben nem tett semmit. Aztán perre mentem, de egy éve egy tárgyalást sem óhajtottak még kiírni, ezt feljebb írtam is. Hiába van szakvélemény a kezemben nem is egy, hiába látható, hallható a probléma, senki nem foglalkozik a dologgal. Saját kezembe véve a dolgokat, rengeteg szakvélemény és információ van a kezemben, csak nem tudom a jogaimat érvényesíteni, maximum pár év múlva a bíróságon, de addig tönkremehetek ebben.

Konkrétan, a fenti cégek páros lábbal tiporják jogaimat, mégsem érdekel senkit, sehonnan nem érkezik segítség. A lakást kiadni, és értékesíteni egyáltalán nem tudom. Ha el is adnám több millió forintos veszteséggel tehetném. És ennyi, itt a vége...vagy tönkremegy benne az ember, vagy talál megoldást amivel nyomást gyakorolhat! Remélem a homárral ez elindítható!
 

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T@Z 2011.02.22. 11:08:48

Igazatok van, azonban csórikámnak joga van az alváshoz is.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:10:38

Izé, ha megeszek valamit, ami pár percig flóraszeptben ázott, attól meghalok?

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:10:53

Ha nincs kamera a kapunál, akkor nyírja ki. Minden este. Egyszer csak lecserélik.

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:12:03

@enamel: Fosol, mint egy lakodalmas kutya, de azt legalább fertőtlenítve....

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.22. 11:13:01

@Jokkura: Amire rá bírja venni a lakógyűlést, hogy megszavazzák.

Általában az van, amit a többség akar. A kisebbségnek nagyon nehéz érvényesítenie az érdekeit a többség érdekével ellentétben. A többség "érdeke" valószínűleg az, hogy ne csináljunk semmit és ne kerüljön sokba.

Jokkura 2011.02.22. 11:13:17

és még valami:
ha nem értékcsökkentett áron vette ,akkor minden lakásnak egyforma paraméterekkel kell rendelkeznie (kiv a természet dolgok--pl:"benapozottság"--hű,de útálom ezt a szót)Ha pedig egyforma az nm ár ,és nem egyforma a zajterhelés,akkor lehet verni az asztalt,vagy közösköltség csökkentést (sokat!) kérni,hogy megérja a háznak lépni .

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:16:29

A probléma ott kezdődik, hogy a többség azért nem megy bele, mert a kiv. szerint ez az ár, ezt kell szeretni. Ha másikat akarnak, akkor fizessék meg a különbséget. Erre meg senki nem lesz hajlandó, hiszen őket nem zavarja semmi.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:17:01

@Jokkura: Ezeket általában értékcsökkentett áron adják. Nem véletlen hogy úgy vannak meghirdetve, hogy 380ezer/nmTŐL. Az apróbetűs részben ott lesz az.

Csórikám vagy lekötötte, vagy akkor vette meg, amikor még félig üres volt, és a kutya sem járkált kibe.

@KAR-TON-HAL: Remekk.

borso 2011.02.22. 11:17:28

@Dr. Körömlakk ®: Tökéletesen igazad van/lenne HA ebben az országban, mint euróban mindenhol lenne szavatosság, felelősség, garancia stb stb mert korrektek lennének az építőipari vállalatok DE 20 éve csak a körbetartozásokról, lelépett vállalkozókról, kilopott/kispórolt építőanyagokról, svindlis bankokról lehet olvasni, hallani, ennek megfelelően az első hunyó maga a posztoló mert átbaszták azaz hagyta magát átbaszni 10x -ért. a tényeken persze nem változtat, hogy szart vett 10x-ért.

Jokkura 2011.02.22. 11:18:03

@atpijkamo: ez nálun sikerült egy kisebbségségben ( az országban többségben) levó lakónak.
Van még egy ötlet: üljön le a közös képviselővel ( ha van) és egy "kemény" kávé mellett ,próbálja rávenni,hogy cseréljék ki azt a fránya valamit.
Esetleg ideiglenesen adja ki valami csecsen törzsfőnek:)

ottokár 2011.02.22. 11:19:14

Vedd fel hangrögzítőre és éjszaka játszd le az építtető ablaka alatt.:)

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 11:19:31

@enamel: na élsz még? hirdetéseket olvastad?

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:19:33

@borso: Én hallottam olyaról, aki látott olyat, hogy újépítésű hat házas lakótömb egyik végében minden fasza, a másikban meg a szerkezetkész állapotnál jönnek rá, hogy nem lehet bele telefont meg netet szerelni. :)

Jokkura 2011.02.22. 11:20:05

@enamel: akkor sajnos pecheje van,de kompromisszummal talán javíthat rajta.( cserélteti és valamennyit "lelak"belőle)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2011.02.22. 11:21:03

@Jokkura: Hát, nem biztos, hogy lehetetlen feladat. Bár a közös képviselők nem a belátásukról híresek úgy általában. Egy próbát megérhet. De gondolom, azon már túl van. Ha van egy kis esze.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 11:23:04

@borso: ja, ezt én is tudom, de valahol a magunk felelősségét is látom a kialakult helyzetben. mert ha mindenki minden körülmények között (a cipőhibától elkezdve a lakásépítési átbaszáson át a szar reptéri szolgáltatásokig, meg a romlott parízert is idesorolva stb) kiállna az ugazáért, és megfingatná a tisztességtelen kereskedőt/kivitelezőt/szolgáltatót, na akkor beljebb húznák a kéziféket. de míg behúzzuk fülünket farkunkat, addig úgy basznak át minket felhasználókat/fogyasztókat/vásárlókat, ahogy ők akarnak. mert mi úgysem megyünk az igazunk után.
ha mégis, akkor jön a homáron a "poszttolót lehet már?" kérdés. pedig ez az egyetlen járható út, hogy pofán kell baszni az undorító tetveket akik szart adnak.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:24:16

@Dr. Körömlakk ®: Tegnap 4 és fél percig olvastam. Aztán elmenekültem. :)

Erről a néprétegről én nem vagyok hajlandó tudomást venni. Nem léteznek, és kész.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 11:27:06

@enamel: pedig az oldal tanúsága szerint kurva sokan vannak :(
ha meg tegnap olvastad, akkor ma minek kerested ilyen nagy vehemenciával???

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:28:51

@Jokkura: Hát én ilyen esetekről csak rosszat hallottam eddig. A tipikus az, hogy amíg alá nem írod a dolgokat, a segged körbe van nyalva, utána meg látványosan csökken az érdeklődés irántad. Hogy milliókat kifizettél, az meg valahogy jelentőségét veszti. Nekik. Neked nem annyira.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:30:13

@Dr. Körömlakk ®: Keresni is tegnap kerestem. De most őszintén, szerinted ezek hol vannak? Valami furcsa törzs ami a csatornában él, és előbújik éjszakánként gyűjtögetni? Vagy ezek valódi emberek?

Rosszindulatú Vászka 2011.02.22. 11:30:48

Én csak azt nem értem, hogy mikor akar a poszt toló két éve aludni. Életszerűtlennek tartom, hogy a sok-sok ember éjszaka zajoskodik a kapuval. Amúgy meg minden emberlakta territóriumnak meg van a saját alapzaja. Hol kutyaugatás meg gyesznóvisítás, hol meg kukásautó meg kapucsapkodás hajnalba. vagyishogy éjszaka aludni kell, nem sasolni az érkezőket.

Esetleg egy-két hétig jegyezze fel a poszt toló a mozgásokat, hátha be lehet vele zsarolni a lakók egy részét scendesebb jövés-menés céljából. Pl. tolja ki naponta a faliújságra az előző napi mozgást hátha értik a célzást.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:32:22

@Rosszindulatú Vászka: Lehet hogy masszívan éjszakás műszakban van. Vagy mindenki más a házban.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 11:33:16

@enamel: hát külsőre olyanok mint a többi humanoid, de agyra valahol az ostoros egysejtű, gáspár győző, és kiszel tünde szintjén lehetnek. nyilván. lehet, hogy a bikicsunájos csávó is besegített a fogalmazásba.
télleg köztünk élnek.
olyanokat látok/hallok nap mint nap pl a buszon amivel jövök-megyek melóba/ból, hogy kész. iszonyú a szellemi szint ma magyarországon.

Fahang 2011.02.22. 11:34:41

Ezért jó az újépítésű. Élvezzétek :D

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 11:35:54

@Rosszindulatú Vászka: hülyeség. 2011-ben ne érezze má úgy egy új lakásban a tulaj, mintha egy garázsban lenne a hálószobája. induljunk ki abból, hogy ilyesmi a szitu - a levél alapján.
ha meg bizonyíthatóan nem építettek be bizonyos dolgokat oda, amik eredetileg oda lettek tervezve, funkciójukat tekintve épp az ilyen problémák kiküszöbölésére, akkor pláne igazam van.

Rosszindulatú Vászka 2011.02.22. 11:36:36

@enamel: akkó meg mér nem tör a könnyebb ellenállás felé és hangszigeteli le a hálóhejét és/vagy rak gumipogácsákat vagy más rezgéselnyelő közeget az ágy lába alá?

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:37:18

Az éjszakai "mozgással" az a gond, hogy mindig van valaki, aki este 11-kor érkezik és van valaki, aki reggel fél 4-kor indul. Így tényleg nehéz aludni. És nem beszélve a váratlan jövő-menő emberekről. A kukáskocsi és tsi kiszámíthatóak. A kutyaugatás meg nem feltétlen olyan zavaró.

Koholmány 2011.02.22. 11:38:53

Nekem megérne 150 ezret saját pénzből és még pereskedni sem kellene. Nyelek egyet, kifizetem azt' nyugalmam van.
Vagy lehet hőbörögni, meg bíróságra járni, az is egy út...

Pittykapitány 2011.02.22. 11:43:09

Nemtudom hogyér megy most a murva mázsája, de ha a poszter nagyon nyugalmat akar, buríccson egy dömpernyit a garázskapu elejbe, szerintem eltart pár napig, amíg ellapátolják.
Esetleg ugyanez a mennyiség a kivitelező / értékesítő ügyvezetőjének kabriójába is mehet.

Pittykapitány 2011.02.22. 11:46:27

Nemtudom hogyér megy most a murva mázsája, de ha a poszter nagyon nyugalmat akar, buríccson egy dömpernyit a garázskapu elejbe, szerintem eltart pár napig, amíg ellapátolják.
Esetleg ugyanez a mennyiség a kivitelező / értékesítő ügyvezetőjének kabriójába is mehet.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:48:35

@Rosszindulatú Vászka: Hát mot én mittudomén? Én csak zajongani szoktam éjszaka, mindenféle jósággal, hogy billy idol meg manowar meg hasonlók. De biztos szereti őket mindenki, mert még senki nem reklamált.

@Dr. Körömlakk ®: Ahha. Fertőznek is?

@Fahang: Nem, nem ezért jó. Másért.

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:48:47

@Rosszindulatú Vászka:
Ezzel csak az a gond, hogy nem ér semmit. Az egész lakás remeg a kaputól.

Pittykapitány 2011.02.22. 11:50:17

Lehetne kérni, hogy a blogmotort cseréljék ki valami 3fázisúra?

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:50:50

@Koholmány:
Viszont ha hozzányúl a kapuhoz, akkor meg őt piszkálják, hogy miért is tette. Majd perlik magántulajdon rongálásáért.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:53:20

@KAR-TON-HAL: Ha őt piszkálják, akkor viszont már bíróság előtt lesz a dolog. Ott a bíró meg fogja kérdezni, hogy hát ezt most miért csinálta. És elő lehet vezetni a problémát.

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:55:09

@Pittykapitány: Persze. Azért jött 3x a kommented....

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.02.22. 11:56:13

Kérem válasszon az alábbi megoldások közül:
1. Éjjel körbehegeszti az ajtót !
2. Kivőlröl nekihajt a zárt ajtónak,igy az befelé hajlik,egy darabig nem nyilik ki !
3. A meghajtó motorba véletlen egy csavarhúzót illeszt!
4. Meghirdeti a lakást, egy 10 fős kissebbségi család bevonulását megrendezi, rájönnek a lakok mégis jobb ha Ön marad :)))

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:56:48

@enamel: Így van. A bíróság a károkozással fog foglalkozni, nem pedig az előzménnyel. Az egy másik ügy lesz (van), és eltart egy darabig. Kinek mennyi pénze van, olyan gyorsan ér majd célba.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 11:58:26

@KAR-TON-HAL: Ebben az esetben a posztoló megszopta, és nincs mit tenni.

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 11:59:46

@enamel:
Sokat piszkáltak minket is az "idős" szomszédok, hogy zajosak a gyermekeim. Én is az utóbbi lehetőséget vázoltam nekik, hogy kiköltözésünk után, egy nagyobb létszámú család költözik ide. Mindjárt olyan kis "tündi-bündi" gyerekeim lettek.... vajon miért?

Rosszindulatú Vászka 2011.02.22. 12:03:52

@KAR-TON-HAL: de nem az egész lakásba alszik!

@Sün‼: nem vagy toppon. Nem vagyok ehhez hozzászokva! Kapd össze magad Sün koma, mert ebből még baj lesz :P

Koholmány 2011.02.22. 12:04:49

@KAR-TON-HAL:
nem azt mondtam hogy önként szerelném le, csak saját pénzből lakók engedélyével jobbra cserélném. Ebbe bele mennének, nekik oly' mindegy, max jobb kapujuk lesz.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.22. 12:08:39

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?:
A blogmotoré meg késik.

@Rosszindulatú Vászka:
A blogmotor-reszelőknek kellene gatyába rázni a terméküket.

ace911 2011.02.22. 12:09:39

érdemes lenne ezt elküldeni a zugugyved.blog.hu-ra, hátha ott tud vki segíteni

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 12:11:43

@KAR-TON-HAL: Az idős szomszédokkal nem nagyon kell törődni. Volt egy öregember, aki általában akkor járt vásárolni, amikor én is, folyton nekemjött, én őt meglöktem, elvettem azt a szőlőt, amit ő akart, hogy lehet így öltözni (szövetkabátban voltam), stb.

Aztán egyszer előttem ment a boltba, láttam, hogy áll, és szónokol a banánoknak, hogy mennyire szar a világ. Kizavarni nem merték, nézték és várták hogy mikor hagyja abba. Szal a többség hülye, és abba köt bele, aki hagyja magát. Vagy játszol vele, vagy elküldöd a picsába, de addig is legalább szól hozzá valaki.

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 12:12:59

@enamel:
Akkor már ketten vagyunk. Azért én szeretem őket. Akad köztük értelmes is...

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 12:13:12

@enamel: há hogy néző mán ki? jáj...

cicmen (törölt) 2011.02.22. 12:16:32

Ennek köszönhetően 10x millió forintos vételáramért
Nem merte kiírni mi jön az x után:))))

KAR-TON-HAL 2011.02.22. 12:16:32

@Koholmány: Na így már kerekebb. Abba mindenki belemegy, csak fizetniük ne kelljen.

cicmen (törölt) 2011.02.22. 12:20:29

@enamel: Az idős szomszédokkal nem nagyon kell törődni.

Nem a lóf.szt nem!
Engem a szomszéd öreglány beköpött az asszonynak, hogy nőket hordok fel amikor dolgozik. Szerencse, hogy a haverom felesége volt és az ütvefúrómat hozta vissza!

pinkfloyd 2011.02.22. 12:21:00

Jegyzőnek írtál? A háznak meg van a használatbavételi engedélye? Esetleg ezt visszavonatni, mert alkalmatlan a funkcióját betölteni.
A posztolót meg kérem nem fikázni!!! Elég baja van ezzel a lakással.
Egyébként ezek a motorok hamar le tudnak égni, ha elakad az ajtó!

Rosszindulatú Vászka 2011.02.22. 12:23:37

@cicmen: remélem a haverod is bevette :P

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 12:26:56

@enamel: legalább a kabát cseréld le.

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 12:27:13

@cicmen: Esetleg mélytorkoztasd meg a nyanyát az ütvefúróval, ha már ennyire háziszexre vágyik.

cicmen (törölt) 2011.02.22. 12:28:06

És nincs olyan szerv, ahova fordulhatok

Erről nekem a következő "városi legenda" jut az eszembe.
Mikoron parasztéknál hajlnalban felkelepelt a gólya és felverte ezzel az egész házat,a férj alapos jóreggeltben részesítette élete párját. Nem rohangáltak panaszkodni sehova.
Tedd a dolgod ha már felébresztettek!

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 12:29:34

@cicmen: egy 108 lakásos társasház garázsbejárata fölött nyilván 0-24 óráig tehetné a dolgát.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 12:30:54

@enamel: egy másikra, amilyen tetszene a té szomszédnak :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 12:30:54

@cicmen: Ahelyett hogy begyújtottak volna. Lett volna csend is, ebéd is.....

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 12:33:15

@Dr. Körömlakk ®: Nem a szomszéd volt, csak valahol közel lakott. De szerintem már valaki agyonverte. :)
Különben vicces azért, agyérelmeszesedés ide vagy oda, de van ezekben is életösztön. A flitteresinges buzi kétszáz kilós cigány stricijébe sosem kötött bele, pedig elég feltűnő helyen álltak. :)

Én meg elköltöztem.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 12:34:24

@enamel: megöregszünk, mi is ilyenek leszünk. majd mi miattunk is költöznek elfele a mai fiatalok :)

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 12:38:27

@Dr. Körömlakk ®: Csak nem. Múltkor hallottam két jómunkásembert társalogni, hogy lesznek majd azok a kis izék, amiket beléjük injekcióznak, és ők majd megfiatalodnak. Mer a tudomány, az hatalmas dolog. Úgyhogy hülyeség is az, hogy ők ne vedeljenek annyit.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.22. 12:47:23

@enamel: :) kellett valami indok, hogy abban az órában másodjára miért mennek át a szemközti kocsmába valami gyorsítóért.

cicmen (törölt) 2011.02.22. 12:50:00

A garázskapu távirányítós?
Neked is van távirányítód?
Állj lesben és csukd rá valami mercire, vagy jaguárra! Kicserélik meglásd!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.02.22. 13:00:20

Kis dinamitrudakkal gyorsan és hatásosan rendezhető a probléma.

parapali 2011.02.22. 13:12:07

Azért a sajátpénzen kicserélésének ajánlása durva dolog!
:-)
nem csak a motort kellene cserélni hanem az összes távnyító kütyüt is!:D

Itt a megoldás: jönnek az új kütyükért és addig nem odaadni amíg nem fizeti ki a ráeső részt:D

AlulírottFentemlített 2011.02.22. 13:48:35

Elég szar helyzetben van a posztoló, viszont amikor kiválasztotta a lakását, BETESZTELHETTE volna zajilag, hamár arra volt gusztusa, hogy garázskapu fölé költözik.

És tudom, hogy lerágott csont, de az Aldiban nem akciós a háromfázisu meghajtómotoros garázskapu?

bekbórd! 2011.02.22. 14:19:56

"A lakók akik használják, azokat pont nem érdekli mi történik (magyarország)"

Külföldön nyilván 64 autót a környék utcáiba raknának éjszakára a megvett garázsbeállók helyett, hogy tudjon a lakótárs aludni...

bekbórd! 2011.02.22. 14:23:07

@cicmen: Ahhoz meg kell hekkelni azt az infra izét is.

Az volt már, hogy le kell tépni az ajtót?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.02.22. 14:58:02

@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: A 4. mekkora kibaszás :D Azokat onnan ki nem füstöli senki - de a legjobb bosszú :D

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.02.22. 15:32:51

Hasonló volt asszem a Házon kívülben is:

Kisbabás családhoz bevezették a parkoló kipufogó elszívását. A szénmonoxid és más rákkeltő anyagok miatt lett valami betegségük. Saját pénzen kimérették, pereltek stb. erre lezárták a parkolót, hogy az életveszély megszűnjön. A kedves lakók pillanatragasztóval megtömték a család zárait, megkarcolták a kocsijukat...

Erre elköltöztek, de vitték a betegséget magukkal... Ja ha a kivitelező nem a közös elszívóba köti be hanem a parkolónak sajátot épít ki sok minden megelőzhető lett volna...

mohopasi 2011.02.22. 16:33:40

Új lakást venni manapság olyan, mint kereskedőtől használt autót. Megnézted? Meg. Kifizetted/elfogadtad? Ki/el. Akkor így jártál... Mire bármilyen bíróságon átvered az ügyet, a befektető és a kivitelező tulaja is már a negyedik jogutód nélküli cégét teszi csődbe, szünteti meg, stb...

Deviáns 2011.02.22. 16:41:41

az már volt, hogy jegyző, meg birtokvédelem?
És a pneumatikus ajtó?

SÜN 2011.02.22. 19:41:32

én leszerelném a kaput is, motort is, vaterán eladnám és a probléma duplán lenne megoldva :)

szépjuhászné 2011.02.22. 19:58:13

@cicmen:

Így mi is jártunk. Két hétig laktunk a barátainknál (éppen terhes voltam), amíg beköltözhettünk a lakásunkba. A szomszédasszony azonnal szólt a barátnőnknek, hogy a férjét egy nővel látta. Bezzeg, amikor betörtek hozzájuk, senki nem látott semmit.

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.02.22. 21:05:27

Eddig a mondatig tök megértő voltam:

"A lakók akik használják, azokat pont nem érdekli mi történik (magyarország)"

Ugyan miért kellene, h bárkit érdekeljen ez a dolog? Ember, vszínű nem is tudják, hogy mi a baj!

Ja, Magyarország, nagy M!!!!!!!

enamel (törölt) · http://trollparadicsom.blog.hu 2011.02.22. 23:59:44

@klarky: Nem. Kicsi m. Sőt, annyira kicsi, hogy el is hagyható.

így: AGYARORSZÁG.

Viktus 2011.02.23. 02:02:07

megérdemled balfasz 10x milliót adni egy lukért ...

Murderface 2011.02.23. 10:22:18

Ennyire balfasz nem lehetsz. Odamész egy kalapáccsal, azt szétbaszod, amikor senki sem látja. Ha megjavítják, még egyszer.

Soni 2011.02.23. 10:55:39

Az már biztos, hogy én nem fogok házat/lakást venni anélkül, hogy nem béreltem volna ki előtte 1 hónapra. Amelyik cégnek meg ez nemtetszik az elmehet a ku*rva anyjába :)

little honey 2011.02.23. 13:41:44

hát vazze, figyelni kell. szerintem nem tudtad, mit veszel meg:)

ez egy ilyen világ. csak magadra számíthatsz, a dolog megoldásában, rengeteg jó tippet kaptál, mire vársz?

Fuxika 2011.02.23. 16:38:41

1) Fel kell robbantani óvatosan, akkor kicserélik, hátha jobb lesz.
2) If nem lesz jobb then go to 1)

Dr. Eher 2011.02.23. 18:52:20

A legegyszerűbb felbérelni egy rendszám nélküli IFA-st hogy "véletlenül" rongyoljon bele a kapuba. Akkor úgyis javítani kell, muszáj lesz mindenkinek beleadni, különben hozzá is be fognak járni a cigányok lopni. Itt Hungarisztánban csak úgy lesz elintézve valami ha kikényszeríted.

Dr. Eher 2011.02.23. 18:57:43

@Van_mikrohullámú_sütőtök?:

És a családnak nem volt annyi esze hogy cserébe a többi lakó autóját leöntse kromofággal, megkarcolja csavarhúzóval? Esetleg csúzlival belőni a ragasztósok ablakait? Majd leszoknak róla ha nekik is fáj.

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2011.02.23. 22:35:37

@Dr. Eher:
Lehet, hogy azt kellett volna tenni, de már az oviban is úgy törtek ki tömegverekedések, hogy csak visszaütöttem... :)

Eleve a felelős műszaki vezetőnek át sem kellett volna venni az életveszélyes létesítményt.

Persze attól még a "jó szomszédok" megmaradnak...

2011.02.24. 00:34:33

Ha 150k pluszköltség, akkor miért nem fizeti ki önköltségen a kedves postoló ezt az összeget? Egy HÁROM fázisú csodanyitóért ez piti összeg!

Tizeniksz millió... olcsó húsnak...

geniusgenie 2011.02.24. 19:42:02

Ez a háromfázisú motor elég homályos! Egy kapunyitónál a motor saját zaja nem túl meghatározó.A hangszigetelés viszont tényleg megoldható.

Brigi \"B. A.\" főnöke 2011.02.25. 03:07:48

Gondolom 3 napos cikkhez hozzászólni ősi román szokás, de.

Nem a kivitelezőt kellett volna perelni, hanem a társasházat, merthogy a szigetelés nem a te lakásodból hiányzik, hanem a társasházból. A társasház meg majd vagy megjavíttatja a közös költségből, vagy leveri a kivitelezőn (ha lesz még).

Csodálkozom, hogy az ügyvéded nem mondta el ezeket, főleg úgy, hogy szakvélemények vannak. Vagy ez csak egy lejárató cikk?

Irgun 2011.02.26. 05:30:15

Megérdemled...garázs fölött lakást venni...hülye voltál, ne panaszkodj..

povodom 2011.03.04. 16:13:09

Én nem Téged foglak szidni. Hanem csak sajnálni tudlak, mert én is csak több óriási bukás után lettem olyan óvatos, hogy fel tudjam mérni, hol vásárolható ingatlan. Életm 2 évig fölszinten, a bejárati kapu mellett, napi száz vasajtó becsapódás a hálószoba mellett telt. Alattam az alagsori tároló vasajtók csapkodása is növelte az élményt. Aludni nem lehetett. Szerencsére túladtam a lakáson. De ezek után is nagy hibába estem. Egy ikerházba költöztem. Köcsög szomszéd állandóan kalapál, veri az agyát a pincében, és az egész födém vezeti a zajt és a rezgést. De szerintem az se jobb, ha a fejed felett egy 3-4 gyerekes család éli játékos világát.

Minden ingatlant el lehet adni, csak türelmesen kell várni. Akár több évig...de megéri.

L4C| 2011.06.30. 11:33:47

Hehe, akkor mi még jól jártunk, 2.5 éve áll egy autó pere a bíróságon, de már volt legalabb 8 tárgyalás, amiből kb 6-ot elhalasztottak mindig. De eddig még nem született első fokú ítélet sem. Meddig lehet ezt így elhúzni?!

Julius-002 2011.07.18. 06:32:23

A közjegyzőhöz fordulhatsz, birtokvédelemért. Egyszerű, gyors, hatásos és olcsó. 2.000 Ft.
süti beállítások módosítása