Tékozló Homár

Bombariadónál sem ad vissza pénzt a Palace Cinema

2011.04.20. 00:10 | jackyll | 107 komment

Türkménbasiés a Homár szerint sem teljesen normális, hogy a Palace Cinema szerint végig kellene állni a bombariadót, ha például egy ilyen miatt elmarad az előadás, és csak utána lehet a pénzt visszakérni, másnap már késő:

Gondoltam egyet és úgy döntöttem beizzítom a nagymamát péntek estére, az asszonyt meg elrángatom a három gyerek mellől és elviszem moziba, lazítani egy kicsit. Mivel három hete ugyanezzel a módszerrel a Fekete Hattyút néztük meg, most valami könnyedebb (ostobább) filmre vágytam, ezért a Csata: Los Angeles-t céloztam meg. Ezt péntek este értelmes időben már csak Lurdy házban játszották, ezért 3 8-ra le is foglaltam a jegyet. Sőt, kártyával ki is fizettem előre, hogy ne kelljen fél órával előbb odaérnünk, mert így is eléggé ki volt számolva az időnk. A vásárlásról kaptam egy kódot e-mailben, ezt kellett volna bemondanom a pénztárnál, hogy megkapjuk a jegyeket. Csakhogy valami eszement polgártársunk jóvoltából bombariadó volt a Lurdy Házban, ezért a mozizás kútba esett.

Így az estéből egy kis séta és egy gyors vacsorázás lett egy olasz étteremben, lehet hogy jobban is jártunk mintha az említett filmet tekintettük volna meg. Éppen ezért gondolkodtam is rajta, hogy mi legyen ezzel az elbukott 2.900 Ft-tal, amit előre kifizettem a mozijegyekért. Hagyjam a fenébe vagy menjek utána a dolognak? Végül feldobtam egy pénzt (tényleg), és az jött ki, hogy szerezzem vissza a lóvét.

Nosza felmentem a Lurdy Mozi honlapjára, gondoltam írok egy mailt, amiben megírom mi történt, csatolom a jegyátvételi kódot és kérem, hogy utalják vissza a pénzt. De nem találtam mailcímet, így próba-szerencse alapon tárcsáztam a jegyfoglalás telefonszámát. Itt egy úr közölte, hogy ezt csak személyesen lehet intézni. Ezt persze nem értem, mert ha fizetni lehet nem személyesen akkor a pénz visszaadásához miért van szükség testi kontaktusra? Ja, és csak egy hetem van a dologra. Ez sem tetszett, mert miért és mi alapján szabják meg ők a határidőket?

De legyen. Megkértem a kolléganőmet, hogy postára menet intézze már el nekem ezt az ügyet a Lurdy-ban. Vissza szerettem volna kapni a pénzt. Itt jött a pofára esés. Pénz helyett csak egy biankó mozijegyet adtak amit egy hónapon belül fel kell használni.

Ezzel több bajom is van.

A Lurdy Ház nem tartozik a gyakori mozi célpontjaink közé, mert messze van a lakhelyünktől, most is csak azért mentünk volna oda mert már csak itt játszották nekünk megfelelő időpontban a kinézett filmet. Sőt, egyáltalán nem biztos, hogy egy hónapon belül megint be tudom szervezni a nagyi kommandót, feleségem helyettesítésére. A Lurdy Mozi és a köztem történt megállapodás egy konkrét időpontra szólt, ezért fizettem. Mi ott voltunk időben, nem rajtunk múlt, hogy nem tudtuk a filmet megnézni. Tehát józan paraszti ésszel végig gondolva, szerintem teljesen normális igény részünkről, hogy adják vissza a pénzünket amiért nem nyújtottak szolgáltatást.

De mégis, lenyeltem volna a brekuszt és nem írtam volna meg ezt a levelet, ha a pénz visszaadását nem ezzel a dumával hárították volna el: "Csak akkor tudtuk volna a pénzt visszaadni, ha ezirányú igényüket még aznap jelzik, személyesen." (!!!)

Micsoda? Végig kellett volna várnom azt a 3-4 órát amíg az épületet átvizsgálják a bombakereső kutyákkal? Tehát úgy éjfélig ott kellett volna állnom a kapuban? Illetve honnan kellett volna nekem ezt tudnom? Valamint mi alapján hoznak ők ilyen szabályt és ha igen, az miért lenne kötelező rám nézve? Abban meg szinte biztos vagyok, hogy ha van olyan oktondi mozijáró aki ilyenkor képes ennyit várni, azt valamilyen más hazugsággal térítik el.

Tanulság:

Magyarországon a nagy cégek még mindig úgy érzik, hogy a vásárlójukkal szemben fölérendeltségi viszonyban vannak. Pedig a viszony minimum mellérendelt, sőt inkább az szokott diktálni aki fizet. Én viszont most ráfizettem és még hülyének is néztek. Kettőzerkilencszáz forint nem akkora összeg amiért az ember tovább borogatja a bilit, de egy misét (posztot) megért. Röhej, hogy Magyarországon még mindig mennyire gyerekcipőben jár a méltányos üzleti kultúra, legyen szó akár kábelszolgáltatóról, bankról, de mint látjuk akár egy mozi üzemeltetőről is.

Palace Cinema monnyon le.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizsla_barat 2011.04.20. 05:10:51

legkozelebb AMEX-el fizetsz es az egeszet a bankod intezi!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 05:43:58

@vizsla_barat: igen az american expresst rendszeresen hasznaljak otthon mozijegy vasarlasra....

pingpong 2011.04.20. 05:54:08

a felajánlott csere jeggyel kapcsolatban az érv, miszerint messze van a mozi, sztem kukacos személyeskedés. a többiben egyetértek, a mi kis országunkban ha átadod valaminek az árát, nemigen szeretik már visszaadni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 06:14:56

@pingpong: errol beszeltem, nincs miert ervelni, nincs miert indokot kereseni
megvettema jegyet?
meg
meg tudtam nezni
nem
akkor vissza az arat
jo napot

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 06:33:25

Kedves Türkménbasiés!

Szerettél volna előre váltott jegyet. Hát most van. Ezt akartad nem? De. Hát akkor? Naugye :)

Vélhetően, ha télleg felrobban a mozi, akkor meg most röhöx a markodba és még hosszabb lenne a poszt.

Amúgy ez nem csak neked, de a mozinak is viszmajor, nem tudom, van-e ijenkor pénzvisszafizetési kötelezeccsége, de próbálkozhacc még sztem.

Ja és elég gáz film amit akartál nézni, de, hogy megnyugoggy, a benetton csapat ismét megmenti Amerikát és a Világot, bár kicsit csodálkoznak és erősen sérelmezik, hogy a katonák meghalnak néha a csatákban, nem csak a civilek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 06:43:12

@Rosszindulatú Vászka: hogyne lenne
a vis major maximum arra vonatkozna hogy nem ker tobbet vissza, pl. ez a mozi/nem/latogatas tonkre tette a hazassagat elvalt, gyerektartast kell fizetni stb.
de ha valamit kifizetett, azt vissza kell adni
jol neznenk ki
minden estere meghirdetem a terminator 5-ot aztan bombariadot rendelek el es viszmajorozok....

CBF 2011.04.20. 06:53:39

@vizsla_barat: ez de szánalmas reklám volt, ülj le, egyes.

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 06:59:31

@CBF: homározzál többet és akkor nem beszélsz hüjeséget. Nem vagy sikeres ember. ÉrtEDE?

Egyéves Önkéntes 2011.04.20. 07:08:55

Nálunk ha bombariadó van, akkor nyomok egy pause-t a torrenten és ha elmúlt töltök tovább.

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 07:32:22

@EÖ: mer lúzer vagy. Én nem állítom meg, merha téleg bomba úgyis mindegy, ha meg nem, akkor blindre látom pár perccel késöbb a filmet, ami tökre ciki.

Egyéves Önkéntes 2011.04.20. 07:39:23

@Rosszindulatú Vászka: ne lúzerezzél le, mert beülök a providentes Ilferros tuning szuzukimba és neked megyek úgy, hogy nem győzi a MÁV biztosítóm kifizetni a kárt.

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 07:50:00

@EÖ: póverkecc? Nekem az Ede is meg a Bánki Peti is spanom, szal vegyél vissza, mer baccpapuccsal verlek végig az Árkádon és karfiollevéllel díszíttt féltéglával töröm össze a mínuszos panonkártyádat.

Eugéne Tribulet 2011.04.20. 07:52:16

Végra valaki, aki tud helyesen írni és értelmesen fogalmazni. Sajnos kicsit hosszúra sikeredett a történet, a lényeget 3 mondatban le lehetett volna írni.
Én vis majornak nézem a helyzetet, szerintem elég korrekt volt a mozi, hogy felajánlott egy beváltható kupont. Végülis moziba akartatok menni nem? Akkor miért adná vissza pénzt?
Különben jobban tetted volna (szerintem), ha az asszonykát a három gyerek mellől nem moziba viszed este, hanem vacsorázni vagy sétálni egyet valahol, aztán meg a kocsiban jól megkínálod a hátsó ülésen :-D
Sokkal romantikusabb, mint sok bunkó, kólaivó, kukoricazabáló, csámcsogó közé beülni és bámulni ezeket a silány filmeket, ráadásul drágán.

konigjanos 2011.04.20. 08:06:52

@Eugéne Tribulet: egyetértek.Kihagytad, hogy fingó, és hogy a filmet végigpofázó. vagy azok csak mellém ülnek?

piqq 2011.04.20. 08:11:12

@Rosszindulatú Vászka: Az nem "Türkménbasiés" te! :) Csak Türkménbasi,csak egy szóköz lemaradt az "és" előtt :)

Eugéne Tribulet 2011.04.20. 08:13:37

@konigjanos: kiképzett görények mindenhol vannak, mindenhova ülnek. Sunyiságuk abban rejlik, hogy kihasználják az egy helyiségben összezsúfolt tömeg adta lehetőséget, azaz finganak szakadatlanul úgy, hogy azt hiszik, nem lehet beazonosítani a szag forrását. És ez általában így is van :-)
Én azt is utálom, ha valaki vinnyogva, artikulálatlanul röhög. Vagy pl. olyan "poénokon" tud visítva nyeríteni, amikor az egyik szereplő például megbotlik.
Többek között ezért is nem járok moziba vagy 6-8 éve.

Koholmány 2011.04.20. 08:17:13

Elolvastad a feltételeket mielőtt megvetted a jegyet kedves posztoló? Abban tisztán, érthetően le van írva, hogy hogy leszel kárpótolva.
Nem értem mit problémázik mindenki, el kellene olvasni az apró betűket, a szerződési feltételeket, aztán nem lenne nagy meglepődés.

Kicknick 2011.04.20. 08:50:41

Magyar moziba nem kell elővétel pénteken. Ugyanis bombariadó nélkül is töküres.
Legközelebb okosan.

becsoccsent 2011.04.20. 08:54:46

a mozi szarjon sunt. igy nem lehet intezni dolgokat, ezutan a kutya sem fog oda menni, inkabb mashova ( amugy oda se ).

a posztolo meg igen kemeny, hogy nem szamit neki 3k. jol elunk, jol elunk? budait mar utnak inditottuk.

Dr. Kix 2011.04.20. 09:25:16

Türkmenisztántól mondjuk tényleg messze lehet a Lurdy Ház.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.04.20. 09:35:27

@Eugéne Tribulet: "Én azt is utálom, ha valaki vinnyogva, artikulálatlanul röhög. ... nem járok moziba..."

Olyan töküresek a mozik, hogy mindig tudsz hallótávolságon kívülre ülni.

A szélesvászon élménye megfizethetetlen.

Eugéne Tribulet 2011.04.20. 09:37:14

@atpijkamo: Látod, ezt nem tudtam. És hétvégén, szombat este is üresek?

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 09:38:30

@piqq: pedig itt olvastam:

"Türkménbasiés a Homár szerint sem teljesen normális..."

Be lettem csapva, kérem vissza a homárelőfizetés díját viszamenőleg :(

fektoh 2011.04.20. 09:52:28

Valaki írta fentebb, hogy az Amex esetében a bank intézné az egészet. Nemcsak az Amexnél, hanem a Visa-nál és a Mastercard-nál is van ilyen. Ha a megéri neked 2900 Ft-ért, akkor nézz utána a bankkártya társaság feltételeinek, általában sokkal keményebb dolgokat vállalnak, mint a magyar fogyasztóvédelmi jogszabályokban leírtak. Velük nem fog szarakodni a Palace.

cicmen (törölt) 2011.04.20. 09:52:40

@Rosszindulatú Vászka: "Türkménbasiés a Homár szerint sem teljesen normális..."

Akit már a homár is hülyének néz, annak nem sok babér terem az életben. :(
Szegény Türkménbasi!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.04.20. 09:53:03

@cicmen: Bemegy a betmen a teszkóba.
- Kéremszépen tessék mondani, itt MINDEN olyan gazdaságos?
- Ja.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.04.20. 09:54:47

@fektoh: "egy biankó mozijegyet adtak"

Szóval elfogadta az ellenszolgáltatást, nem sok keresnivalója van.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.04.20. 09:58:33

Házimoziba kell menni, ott mindig visszaadják a jegy árát!

Egyéves Önkéntes 2011.04.20. 10:01:38

Purhabot kell nyomni a mozigépészbe és akkor minden jó lesz.

fektoh 2011.04.20. 10:20:01

@atpijkamo: "Szóval elfogadta az ellenszolgáltatást, nem sok keresnivalója van"

jogos

elwood 2011.04.20. 10:26:45

"Mi ott voltunk időben, nem rajtunk múlt, hogy nem tudtuk a filmet megnézni."

meg nem is a mozin. egy vis major nevű faszin. küldd hozzá a titkárnődet.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.04.20. 10:27:29

@EÖ:
Jó, jó, de alulról, vagy felülről?

zsiráffff (törölt) 2011.04.20. 10:33:56

Nade a lényeg kimaratt. Fölrobbant az a mozi-e vagy nem-e robbant-e föl?

cemeteryman 2011.04.20. 10:43:30

"18. Amennyiben az előadás a mozin kívülálló okok miatt marad el, vagy szakad félbe (vis major, pl. áramszünet, bombariadó, különböző természeti csapások, stb.), a mozi igyekszik tájékoztatni látogatóit az esetleges kártérítés lehetőségeiről és menetéről. Ha a mozi más tájékoztatást nem ad, a mozi az előadást követő 2 napon át, az előadásokra szóló jegy ellenében, később beváltható, úgynevezett "tiszteletjegy"-et bocsát ki a jogosultak részére.

Részlet a Palace Cinemas házirendjéből. Lapozzunk.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.04.20. 10:50:20

@EÖ:
Az úgy nem lesz jó.
Fordítva kellene!

Egyéves Önkéntes 2011.04.20. 10:51:25

@Sün‼: igazad van, megfordítom: !negI

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 10:52:01

@cemeteryman: jogos a felvetés!

Most akkor moziba, vagy a mozin kívül volt a bombariadó? Mer nemmindegy.

2011.04.20. 10:53:05

Sajnos a Lurdy házban 2 hetente, havonta van bombariadó. Érthetetlen mi történik ott, de ilyen gyakoriságú bevételkiesést nem tud a mozi bevállalni, ez sajnos érthető. A posztoló így járt.

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 10:57:00

@Kulics: na ja, pl. ha Szentföldön járt volna így, még meg is testüregmotozták volna a bisztonságos szagemberek. Ellembe Abudzsabiba vagy Afgánisztánba meg nem lett volna vaklárma, az tutifiksz. Igaz, abbó Homár poszt senem.

Bérgyilkos Bohóc 2011.04.20. 10:57:19

@Eugéne Tribulet: Mondjuk szerintem nem is a vígjátékok miatt kell moziba menni. Az, hogy Jim Carreynek nagyobb a feje, semmi pluszt nem nyújt, ellenben egy parasztvakítós, robbanós akciófim sokkal nagyobb élmény moziban, mint otthon a kis monitoron.
A "csámcsogó, csörgő, hangoskodó nézők" meg unalmas közhely, határozottan urban legend, amit előszeretettel hangoztat mindenki, de valójában rohadt ritka, amikor valóban zavaró zajszint. Pedig gyakran megyek moziba, ráadásul általában premier környékén, amikor nem 3 ember van a teremben.

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 11:01:22

@Bérgyilkos Bohóc: azér az a büdösszószos csipsz- meg popkornszag engemet néha zseníroz.

Ellenbe felfedeztem egy új mérőszámát a film cselekményességének: akkor izgalmas avagy fordulatos eléggé egy film, ha kussolnak a moziba. PL. a csúcshatáson eccer sem szólalt meg egy bunkó se. Jó volt. Én bevezetném, hogy a romantikás vagy lassú filmekbe kevesebb ideig láccóggyona felirat, sokat lendítene a komfortérzetemen.

Eugéne Tribulet 2011.04.20. 11:02:18

@Bérgyilkos Bohóc: Én annyira nem tartom urban legend-nek. Igaz, 6-8 éve nem voltam moziban,de akkor engem kifejezetten zavartak az ilyen látogatók. Nem is a zacskócsörgés, hanem a nyitott szájjal csámcsogás a legidegesítőbb, hangsúlyozom számomra. Nem egyforma az ingerküszöbünk, tehát van biztos olyan is, aki erre fel sem figyel.

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 11:03:51

@Eugéne Tribulet: és a mobiltelcsit basztató setétben világítósok?

Jegkoko 2011.04.20. 11:05:06

Már nem azért de azt a kupont bármelyik palace moziban fel lehet használni nem csak a lurdyban lévőben.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.04.20. 11:07:19

@Bérgyilkos Bohóc: "A "csámcsogó, csörgő, hangoskodó nézők" meg unalmas közhely,"

Egyáltalán nem, tanusítom. Én csámcsogok, és röhögök a filmeken. Persze igyekszem messze ülni másoktól. Nem lehet komolyan venni, mikor a száguldó vonaton az atombomba kijelzőjén a másodperc számláló 1-esre vált, és a főhős egy laza mozdulattal elvágja a piros drótot.

Sokszor a rendező komolyan veszi magát, én nem tudom. A dájhárd típusú izgulós akciófilmek összes kliséjét agyonhasználták már. Csak egy csipet öniróniával lehet jó akciófilmet csinálni, és azt nem lehet faarccal végigülni.

Egyéves Önkéntes 2011.04.20. 11:10:28

@atpijkamo: azokat a filmeket, amiben nem sikerül elvágni a drótot idő előtt, azt nem adják le, mert meghalt a kamerás meg a színész is. gondolkodni kéne, mielőtt kommentelsz :)

Rosszindulatú Vászka 2011.04.20. 12:00:40

@atpijkamo: hazucc! Mindég a kjék drót kell elvágni. Mindég.

Antifastiszta neonáci 2011.04.20. 12:08:12

Legközelebb torrentezd le a filmet. Óccsóbb is,meg nem kell áthívni az anyóst!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 12:32:13

@Eugéne Tribulet: ja korrekt...
moziba megy ha beledoglessz is!!!!!!!
de nem akarok
de megy

penz vissza nem kerdes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 12:35:52

@Kulics: akkor zarjon be
amugy amerikaban egyszer voltam moziban, megneztuk a Batmant
@atpijkamo:
szelesebb a tv-m mint az egesz lurdy haz

vizsla_barat 2011.04.20. 12:55:48

@hagyma: meg fox lepodni,mar az OTP-nek is van AMEX kartyaja es igen,otthon is mukodik a reklamacio.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2011.04.20. 13:25:23

@Rosszindulatú Vászka: Apa, mer a KFC-s csirke szaga jobb másoknak, nem????? :D Mikor megyünk moziba megin? :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 14:06:08

@vizsla_barat: le vagyok dobbenve a meglepetestol
akkor most mindenkinek:
FIGYELEM!!!!
mozijegyet csak amexal!!!

nincs tobb gondja bombara
ha AMEX a kartyaja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 14:08:09

nekem visa van meg mastercard
nem is megyunk moziba!!
inkabb egy jo steakhaus, ott nem kell elorefizetni, es ha szerencsem van meg a szamla elott - kaja utan- van bombariado

elwood 2011.04.20. 14:12:08

én a bombát is amex kártyával fizetem

Rebca 2011.04.20. 15:02:45

Aki 2900 forint visszaszerzését pénzfeldobással dönti el az ne ugasson itt, hogy nem kapta vissza.

xenuka 2011.04.20. 15:34:13

2900 ft-ért reggelizni szoktam vazze!

ave 2011.04.20. 15:50:59

Azt hittem, pofatlanul lenyultak a penzed, de igazabol nem tortent semmi.

Meg fel is dobtad a penzt, hogy hagyod a fenebe az egeszet, es most hogy csak masik jegyet kaptal, meg posztot irogatsz, ami a hosszabol itelve nem kis koltseg.

Nem vagy te normalis.

j311 2011.04.20. 16:10:36

Ki ez a balfasz?

Mi alapján hoznak szabályt? Ha ott akarsz mozizni elfogadod a szabályaikat. Igaz ahhoz olvasni is kellett volna, nem csak elfogadni a feltételeket.

A másik fele meg, hogy a bombariadó simán vis major kategóriába esik, tehát nem felel a mozi érte.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 16:17:22

@j311: senki nem mondta, hogy felel, csak eppen vissza kell fizetni a jegy arat, mert az ott van naluk, vetites meg nem volt
lecet

Solera · http://www.gali-na.hu 2011.04.20. 16:38:43

Nem maradtál le semmiről. Elég fos film...

Nervus 2011.04.20. 16:43:50

Nem Türkménbasiés a posztoló neve, csak a Homár elírta. :D
"Türkménbasi ÉS a Homár szerint is.." :D

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.04.20. 16:53:01

Fölhívod a bankod, és megreklamálod a fizetést. Visszaszedik a lóvét, a mozit meg lesz@rod, szóba sem állsz velük.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.04.20. 16:57:52

@newtehen: Aha. Így kell ingyenjegyhez jutni. Nem elegáns.

GatyaPityu 2011.04.20. 17:21:39

Ezért kell inkább mozi helyett inkább letorrentezni a filmet, és otthon a fotelből megnézni egy média vagy dvd lejátszón. :)

GatyaPityu 2011.04.20. 17:25:21

@Rosszindulatú Vászka: "Vélhetően, ha télleg felrobban a mozi, akkor meg most röhöx a markodba és még hosszabb lenne a poszt."

Ez egy buta érv, Mo.-ra szerencsére (még...?) nem jellemző a bombamerénylet, úgyhogy szerintem ilyenkor már a zsaruk is tudják, hogy valami pelyhedző f*szú, pubertás korú hülye gyerek szórakozott pusztán.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 17:35:15

@Atro: minek otthonra bomba, mikor van 3-as metro
olyan erdekes, olvasom a hireket es senkinek eszebe nem jut, hogy ha 10 perccel korabban gyullad ki, megegett volna 200 ember

vizsla_barat 2011.04.20. 17:37:51

@hagyma: jobb bankok MC and Visa kartyaja is ad vasarlasi biztositast. Csak Mo-n eleg soherek a bankok.

vizsla_barat 2011.04.20. 17:39:23

@CBF: Nem vagy tul regi homarozo. No mindegy,nem kell erteni a maro gunyt.
Egyebkent az AMEX tenyleg harcol a kartyatulajdonosai penzeert. De lehet,hogy tulsagosan is el vagyok kenyeztetve.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 18:05:14

@vizsla_barat:
csak most itt nem errol van szo
a mozi kocsogoskodik

vizsla_barat 2011.04.20. 18:58:42

@hagyma: te se elsz amerikaban...ha ilyenkor inditasz egy charge-back-et,a hitelkartyara visszamegy a penz es 30-60 napon belul vagy ujra beterhelik vagy lenyeletik a kereskedovel. Kozben bekerik toled a bizonyitekokat es ekkor belengeted,hogy nem kaptad meg a szolgaltatast. A kisujjad se kell kinyujtani,minden megy online.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 19:16:13

@vizsla_barat:
nem en nem elek itt
en csak amerikai vagyok
ismerem ezt a modot, meg azt is, hogy szolok a mozisnak, hogy tudjatok kp-ben vissza adni, vagy utaljatok vissza?
es a ketto kozul valamelyik
igen ha akarom akkor intezhetem kartyan keresztul is
de
akkor meg egyszer
ez nem AMEX
es siman a mozitol akarja a penzet
mi a faszt lenget be a kartyacegnek?
a bombat?
normalis ceg ilyenkor elinditja a visszautalast oszt jonapot
understand?

Mylady 2011.04.20. 19:37:47

@atpijkamo: Nemrég, vasárnap délben mozizásra adtam a fejem. Olyankor kb 10-15 ember van, legalábbis abban a moziban, ahova járok. Azon a vasárnapon 6-an voltunk. 300 férőhelyes teremben.
Film kezdete után nemsokkal bejön egy pár, a töküres teremben természetesen a hátam mögött lévő két széket választották. Legalább 100 jobb hely volt a teremben, tekintve hogy én a fájós térdem miatt mindig a sor szélén ülök (a térdem nem bírja sokáig hajlított helyzetben, kinyújtani meg csak a sor szélén tudom). Nem baj, nekik pontosan a mögöttem lévő szék kellett. Végigpofázták a filmet és rugdosták a székemet. Klassz volt.
Egy idő után rájuk szóltam, természetesen ők voltak felháborodva.

Elülni meg nem tudtam, mert fölöttük csak két sor volt, mögéjük nem ültem, nem akartam hallgatni őket, a legfölsőt utálom, ráadásul abban a sorban ült (középen) három idétlenül vihogó csitri.
Kettővel lejjebb meg szintén ültek a sor szélén, ha eléjük ülök minimum kettővel, akkor meg már alacsonyan vagyok.

Lehet, hogy én vagyok túlságosan hisztis, de ez akkor nagyon fájt.

Mylady 2011.04.20. 19:42:31

@Rosszindulatú Vászka: Tévedés. Én a múltkor egy terembe kerültem 3 öregasszonnyal, jó messzire mentem tőlük, mégis hallottam a pofázásukat. Végig. Pedig jó és izgalmas film volt. Csak ők összetévesztették a mozit a kávéházzal. Olyan dolgokat tárgyaltak meg a film közben, hogy "jaj, otthonfelejtettem a recepteket, hogy fogom így kiváltani őket???" Folyamatosan köhécseltek körülöttük, de abból sem értettek, amikor konkrétan rájukszóltak.

Mylady 2011.04.20. 19:44:00

@atpijkamo: Nem bírok behajlított térddel ülni másfél-két órát. Még a sor szélén is problémás, pedig ott ki tudom nyújtani. A film végén nem szoktam tudni normálisan menni. Szóval nagyon meg kell néznem, hova ülök.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 19:49:26

@Mylady: en tenyleg leszoktam a mozirol
egyszeruen nem birom a tarsasagot
mar ott
es majdnem 20 eve nem voltam otthon moziban es mar akkor gaz volt
kepzelem mi van most
neha tenyleg jobban erdekel 1-2 film es iolyanjkor varnom kell ra
de varok
sosem tudhatom ki ul elem, mellem, mogem
a faszt
a mai otthoni mozik mellett nekem mar nincs szuksegem rajujk

Mylady 2011.04.20. 19:55:14

@hagyma: Én szeretek moziba járni, de tényleg csak úgy, hogy kisforgalmú mozi, minimum 3-4 hetes film, szombat vagy vasárnap dél. Tényleg alig vannak, ráadásul úgy vettem észre, olyankor hasonló gondolkodású emberek vannak. Többször volt már, hogy teljesen egyedül voltam a teremben :)
Persze néha belefutok hülyékbe, vagy más moziba megyek, mert a kedvenc helyemen nincs az a film nekem megfelelő időpontban, és akkor tapasztalok ilyeneket.
Meg persze olyankor, ha nem egyedül megyek, mert a fenti feltételeket csak akkor tudom érvényesíteni, ha egyedül vagyok...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.04.20. 19:57:54

@Mylady:
en szerettem
leszoktam rola
mar nem szeretek

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.04.20. 23:50:00

@Eugéne Tribulet: Ami ennél is rosszabb, az az, hogy van olyan tajparaszt, amelyiknek fel sem tűnik, hogy az előtte lévő szék támláját rugdossa. Amikor a fejének megrudosását helyezem kilátásba, ha a tevékenységét nem fejezi be azonnal, akkor csak csodálkozik, hogy mostméééé'?

banpepe 2011.04.21. 13:22:59

2990-ből veszek 100 db dvd-t az arabtól, majd elmegyek az Aldiba kóláért, meg kukoricáért, és 100 filmet megnézek. Közbe meg azt csinálok asszonnyal, amit akarok, sőt ha szarni kell, nem kell megvárni a végét:)

GatyaPityu 2011.04.21. 13:46:28

@hagyma:
Azért egy metró nem szokott csak úgy egyik percről a másikra tűzoszloppá válni, mint valami megsérült gázvezeték.
Ha lettek is volna rajta utasok, akkor kinyitják az ajtót, és az alagúton keresztül elmenekülnek az emberek. Úgyhogy meg nem égtek volna, legfeljebb füstmérgezést kapnak az alagútban (persze-persze, tudom hogy annak is lehet rossz vége...)

Egyéves Önkéntes 2011.04.21. 13:55:17

@Atro: az nem úgy van!
Amerikában az Alkotmány 2345. kiegészítésének B függeléke alapján be van tiltva a metrótűz!

mutant · http://universal.blog.hu 2011.04.21. 17:16:46

Na,az a film egy petákot sem ér! Még jó,h féláron néztem meg:D

manes 2011.04.24. 09:41:14

A popcornt már akkor is utáltam amikor még pattogatott kukoricának hivták.Filmet meg csak otthon miután letöltöttem a netröl.Mert ha hugyozni kell akkor le tudom állitani (mármint a filmet:)

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2011.04.24. 10:32:49

Korrekt moziban a film végén fizetsz! De persze csak akkor ha teccett a film!

mqqq 2011.04.25. 02:10:32

A bombariadó vis majornak számít, tehát eleve nem kéne fizetnie a mozinak. Innentől már csak jófejség, hogy kapsz akármit, szerintem hülyeség reklamálni.

dpalmer 2011.04.25. 21:51:02

vis maior esetén is nekik kell fizetni, erre elvileg kell lennie egy szabálynak.

nekem nagy pénz 2900 Ft és nem az én szégyenem, hogy ezt kell mondanom.

mqqq 2011.04.27. 14:48:45

@dpalmer: Miért kéne nekik? Törvény se kötelezi őket rá, és a szabályzatban is le van ez írva, ami kint van minden moziban, a jegy vásárlásával elfogadod. Mondom még1x, hogy innentől kezdve kizárólag jófejség, hogy valamit mégis csak térítenek.

mqqq 2011.04.28. 08:19:40

@dpalmer: De, a te szégyened. Nem az, hogy nagy pénz, hanem hogy így bejelented.

Mike36 2011.04.29. 09:45:41

nem értem mi a baj
visszaadták volna pénzed, cserejegyet adtak volna, csak el kellett volna érte menni
egyébként meg simán hivatkozhattak volna vis majorra is szerintem
süti beállítások módosítása