Tékozló Homár

Duplán fizettet a MÁV

2011.04.28. 12:13 | juszka | 65 komment

A MÁV sincsen túl jóban a naptárral, minden gond nélkül ad el ugyanis már lejárt jegyet. Sőt, az izgalmakat növelve az utasok versenyezhetnek a helyekért (alig várom a korszakot, amikor énvettemhamarabbeztajegyet felkiáltásoktól lesz hangos a vonat), hála a duplán eladott helyjegyeknek. Dorka annyira nem élvezte az utazás ilyen spontán izgalmait, sem jóindulatú kalauz megfoghatatlan fenyegetőzéseit.

Kedves Homár, szeretném előrebocsátani, hogy nem vagyok az a reklamálós típus, egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor tettem ilyet, de ami, ma (április 21-én) történt velünk a Budapest-Bécs Railjet Bécsből menetrend szerint 16.54 órakor induló járatán, amellett nem tudok szó nélkül elmenni. Ha gondolod, posztold, hátha másnak is tanulságul szolgál.

Az utazásunk első meglepetése akkor ért, amikor a kiderült, hogy az előre megvásárolt és kifizetett helyjegyünkre a MÁV másvalakinek is kiállította ugyanazt a helyjegyet (telefonnal készítettünk fényképet a két jegyről). Csak a másik, egyedül utazó utastársunk rugalmasságának és segítőkészségének köszönhettük, hogy a helyzet megoldódott, a vonat egyébként színültig volt, mi addig a kislányommal a gyerekmozi lépcsőjén szorongtunk több utas bőröndjének a társaságában.

A következő, még kellemetlenebb meglepetés akkor ért minket, amikor a magyar kalauz közölte, hogy a jegyünk érvénytelen. Mint kiderült ugyanis bár a helyjegyet jó állították ki, sikerült mellé egy olyan vonatjegyet adni, ami egy nappal előbb lejárt, mint a visszaútra szóló helyjegyünk. Próbáltunk a kalauznak (egy bajszos úr) elmagyarázni, hogy nyilván nem direkt vásárolunk egy nappal korábban lejáró vonatjegyet, hiszen a helyjegy a jó vontra, jó időpontra szól. Valamint megemlítettük, hogy egyébként a helyjegy is kétszer lett kiadva. A kalauz belekezdett egy hosszabb okfejtésbe arról, hogy utazott már Prágába és Olaszországban, és többször járt már úgy hogy egy helyre duplán adtak ki helyjegyet, valamint, hogy a jegyet árusító pénztáros nem tudhatta, hogy nincs-e másik jegyünk a visszaútra. Persze lehetnék mazochisták, akik imádják, ha büntizik őket, vagy a MÁV titkos támogatói, aki bírságokon keresztül szeretnék a társaságot többletvételekhez juttatni, de mi, mint minden normális ember kértünk egy vonat és helyjegyet adott dátumú indulásra, adott dátumú visszautazásra. Mikor ezt próbáltam elmagyarázni a kalauznak, letorkollt minket, hogy mi nem hagyjuk végig mondani amit ő szeretne, és a fenti érvelést próbálta tovább magyarázni. Idegességemben azt el is felejtettem megkérdezni, hogy vajon miért vettünk volna retúr jegyet, ha van már visszafelé jegyük. A legfelháborítóbbnak, azonban a kalauz azon megjegyzését tartottam, hogy ha kétszer lett kiállítva a helyjegy, akkor „az ül le, aki először vásárolta meg”. Végül is akkor miért is fizetek a helyjegyért? Miért nem merül fel, hogy esetleg elnézést kérjen az okozott kellemetlenségéért? Végül előhúzta az „adúászt”: mi vagyunk a hibásak, hogy nem ellenőriztük le a jegyet. (Egyébként a helyjegyet le is ellenőriztük, mert korábban azzal is volt már gond, szintén az elárusító figyelmetlenségének köszönhetően, nekem eddig bevallom ne jutott eszembe, hogy a hozzátartozó vonatjegyet is ellenőrizzem)

Az út vége felé jártunk, simán elvitatkozhattunk volna Kelenföldig, de sem a férjem, sem én nem kedveljük az ilyen megoldásokat. Kértük, hogy vegyenek fel jegyzőkönyvet, a férjem odaadta az iratait. A jegyzőkönyvet már egy vöröshajú kalauz hölgy készítette, aki addig csendben állt a kollegája mellett. A jegyzőkönyv azonban arról szólt, hogy mi érvénytelen, egy napja lejárt jeggyel utazunk. Kértem, hogy írja bele azt is, amit mi mondtunk. Erre az volt a válasz, hogy ő nem tud ebbe többet bele írni. (Miért is? Elfogyott a tintája? Vagy nem bírja el a papír? Esetleg ő is érezte, hogy valami itt nincs rendben?) Mondtam, hogy akkor ezt a jegyzőkönyvet nem írjuk alá, mert kizárólag egy olyan álláspontot tükröz amivel mi nem értünk egyet. Mire felpattant és azt kiabálta: „ akkor eljátszották az utolsó esélyüket”. Ezt nem teljesen értem azóta sem...Mindenestre az alá nem írt jegyzőkönyvből természetesen nem kaptunk másodpéldányt, nem mondták el, hogy most mi lesz a sorsa, vagy mi a további teendőnk.

Nem tartom a történet és reklamációm szempontjából, lényegesnek, mert azt gondolom, nem azért kell valakivel normális, udvarias hangnemben beszélni és bánni, mert gyerekkel utazik, de hangulati elemként megemlíteném, hogy a 3 és fél éves kislányunkkal utaztunk, aki rémülten kérdezgette, hogy mama rossz a jegyünk, és egy zacskó gumicukorral próbálta békíteni a kalauzt.

Egy piros pont: a keletinél ülő ügyfélszolgálatos hölgy borzasztó kedves volt, és kicsit visszaadat az emberekbe vetett bizalmamat.

A panaszt elküldtem a MÁVnak, bízom benne, hogy normálisan fogják kezelni.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsiráffff (törölt) 2011.04.28. 12:27:52

hmm... ma már a második első..

Fortresse 2011.04.28. 12:37:53

Nem normálisan, hanem formálisan fogják kezelni.
Vagyis ti szúrtatok el mindent, ők ártatlanok.

Fortresse 2011.04.28. 12:48:29

Azt is simán el tudom képzelni, hogy a pénztáros és a kaller(ek) összejátszottak egy kis zsebpénz érdekében. Máskülönben korrektül ki lett volna töltve a jegyzőkönyv.

É2I 2011.04.28. 12:48:34

Csak nehogy postán kiküldött büntetés legyen a dologból... Minden adatotok ott van náluk meg a hülye kalauz álláspontja.

Fortresse 2011.04.28. 12:53:01

@É2I:
De náluk meg ott van a fénykép a két egyformán kiadott jegyről. És az aláíratlan jegyzőkönyv.
Ebben az esetben eléggé életszerűtlen lenne a kaller(ek) álláspontja.

The Good Boy 2011.04.28. 12:53:28

apró megjegyzés a poszt-toló felé, hogy gyermeknevelésben már abszolút hungarikuszok, hiszen a gyermek már 3,5 éves korára tökéletesen felismerte a helyzetet és megpróbálta korrumpálni az ellenőrcsúnyabácsit. Ahogy halad a korral, úgy lesz egyre jelentősebb tétel a most még gumicukorként aposztrofált korrumpáló eszköz (vagy mi):D

A viccet félretéve lassan a mávnak kijárna néminemű atom, a jobbik fajtából.
Hasonló sztorim nekem is volt, anno amikor még iskolásként hetente volánbuszoztam a módszerváltás környéki időkben. Egy időben ott is sláger volt 1-1 helyre két vagy akár több(!!!) jegyet is eladni, így egy idő után felvettem a bunkó kamasz stílust, és az elsők között igyekeztem felszállni, hogy az "aki kapja marha" játékban nyerő pozíciót foglalhassak el. Persze ott sem a busztársaság volt a hibás egyszer sem, hanem a hülye utas...

Fortresse 2011.04.28. 12:54:38

Akarom mondani a jegyzőkönyv nincs náluk, csak hivatkozhatnak rá.
Affene a foglamazásgátlóba, na.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.04.28. 12:55:39

Lehet már a postolót?
"A panaszt elküldtem a MÁVnak, bízom benne, hogy normálisan fogják kezelni."

te vallásos vagy? ne bizz senkibe főleg ne a Mávba !!!!

legközelebb olvasd el mit nyomtatnak a papircetlire,mikor fizetsz !!!

zsiráffff (törölt) 2011.04.28. 13:01:46

"...és egy zacskó gumicukorral próbálta békíteni a kalauzt."

hová fejlődött a világ.... régebben a kalauz bácsi békítgette az utazó üvöltő kétéveseket gumicukorral. Illetve savanyúcukorral.Töltetlen málna, például.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.04.28. 13:01:59

Én is borítékolnám, hogy ebből bünti lesz. A jegy lejárt, az adatok megvannak. Azt meg sose bizonyítod be, hogy a jegykiadó pénztáros tévedett, amikor olyan jegyet adott ki, ami az utazás napján már nem érvényes.
Mondhatnánk, hogy a visszaútra szóló hely jegyből tudnia kellett volna, hogy nektek az a vonatjegy nem lesz jó, de ennél nagyobb dolgokra se szoktak figyelni...
Szóval ebben a kérdésben tuti a büntetés.

A kétszer eladott hely esete már érdekesebb. Ezt valószínűleg elegánsan figyelmen kívül hagyják majd a válaszlevélben, amelyhez az előbbi pont miatti büntetésről kiállított csekk társul.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.04.28. 13:05:44

Amúgy a két dolog tényleg teljesen elkülöníthető, attól, hogy kétszer adták el a helyet, a vonatjegy érvényessége (ami azt hiszem most 2 hét) tényleg lejárt.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.04.28. 13:07:41

@Sün‼: Nemzetközi forgalomban helyjegy, hazai viszonylatban pótjegy kell rá.
Én Győrbe utazom vele rendszeresen. Úgy működik a dolog, hogy azok, akik Bécsbe mennek és elfoglalják a helyjegyen szereplő helyet, mi pedig a maradékot.

É2I 2011.04.28. 13:09:18

@Fortresse: Nem láttál még MÁV-ot közelről ;)
Jegyzőkönyv lestornóz, adatot azért kimásol, bejelent, hogy az utas nem volt hajlandó fizetni, de a bünti jogos. Benti bürokrata kinek hisz? Így van: a kallernak.
Bünti kiküld.
/Remélem nem lesz igazam./

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.04.28. 13:18:38

@Josephine B.:
Nemzetközileg nem kötelező.
Csak lehet olyant is venni.

2011.04.28. 13:30:04

@Fortresse: a büntetés egy MÁV nevű óriásszervezet központi számlaszámára lesz befizetve. Gondolod hogy kissjolán pénztárosnak vagy nagybéla kalauznak van különbejáratú aláírási és számla feletti rendelkezési joga e számla felett ? Hogy onnan kiszedjék az összejátszásuk eredményeként a büntetés összegét ?
Láttál már nagyvállalatot működni ?
Ha igen, hogyan mondanál ilyen butaságot...

Fortresse 2011.04.28. 13:40:06

@Kulics:
Mint ahogy a BKV ellenőrök is fejpénzt kapnak, ha bliccelőt fognak. Ha nem fognak, kreálnak eseteket.
Ugyanez elképzelhető a MÁV-nál is.
Nem butaság, tény.

England win The Ashes! 2011.04.28. 13:41:41

Eléggé rusztikus volt a bajszos bakter.

Fortresse 2011.04.28. 13:41:49

@É2I:
Bízzunk abban, hogy a bíró nem a bürokratának hisz. Hanem a tényeknek. És a tények makacs dolgok.
Én hagynám a dolgot a bírósági szakaszig eljutni. Ott úgyis elhasalna az ügy...

karosszékely 2011.04.28. 13:42:06

Elég világosan, nagy betűkkel rá van írva a jegyre az érvényessége (két hét), úgyhogy ha annál később akart (vissza)utazni a kedves utas, akkor addigra már valóban érvénytelen lett. És emiatt egyértelműen ő a hibás, nem a pénztáros, nem a kalauz, hiába próbálja másra hárítani a felelősséget ("dehát én, dehát én...").

karosszékely 2011.04.28. 13:43:43

@Fortresse: Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak ironizálni próbálsz (sikertelenül)?

England win The Ashes! 2011.04.28. 13:48:49

@Kulics: Igazad van. Azt viszont el tudom képzelni, hogy a pénztárosnak meg a bakternak van egy normája, miszerint x mennyiségű elcseszett jegyet, ill. büntetést ki kell osztania havonta.

Feltűnt, hogy a kaller meg sem lepődött, hogy két helyjegy van ugyannarra a vonatra ugyanarra a székre? Nem azt mondta, hogy "bocs, rendszerhiba", hanem hogy "ez van". Errefelé, ha felszállsz a vonatra, az ülések fölött egy kijelző mutatja, hogy szabad-e a hely, fogylalt (ezeket mondjuk látod is :) ), VAGY most szabad, de A-tól B-ig foglalt lesz. A MÁV-nál nem várok ekkora technokultúrát, de azt igen, hogy egy helyre csak egy helyjegy szóljon.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.04.28. 13:56:38

Az viszont nem derül ki a posztból, hogy a kaller farpofái között le lehetett-e olvasni a bankkártyát.

KecskeDotyi 2011.04.28. 14:32:34

A helyjegy problémája jogos.
A menetjegyé nem. I.J póló. Busz/vonat/mozi/stb jegyeket mindig ellenőrzünk! A blokkot is.

DePassant 2011.04.28. 14:34:55

Ha jól értem az történt hogy a posztíró vett egy oda-vissza jegyet, illetve egy-egy helyjegyet az oda, valamint visszaútra. A retúrjegy érvényessége pedig lejárt egy nappal a visszautazás előtt. Szerintem az utasnak kötelessége lett volna előre megérdeklődni a menetjegy visszaútra vonatkozó érvényességét, és ennek megfelelően tervezni az utat. Én értem, hogy miért a pénztárost okolja, hiszen a gyanútlan utas azt gondolta, hogy ha adott napra kéri a visszaútra a helyjegyet, akkor ebből következik az, hogy olyan jegyet fog kapni, ami arra a napra még érvényes. Csak sajnos a pénztárosnak nyilván nincs energiája/kapacitása arra, hogy kielemezze a kedves utas útitervét, ő nem utazásszervező, hanem jegykiadó, aki azt adja amit kérnek. A kedves utas felelőssége lett volna, hogy meggyőződjön arról, hogy a visszajegy pontosan meddig érvényes. Így a büntetést jogosnak tartom (és valószínűleg a MÁV is annak fogja),viszont nem méltányos, sajnos ott nem méltányossági alapon döntenek... Ezt sajnos le kell nyelni, 'tanulópénz'. Legközelebb gondosabban kell az utat megtervezni figyelembe véve a jegyek érvényességét.
A két, ugyanarra a helyre kiadott helyjegy pedig elég felháborító, azzal kapcsolatban teljesen jogos a panasz, én igazából a két ügyet külön kezelném.

AlulírottFentemlített 2011.04.28. 14:52:07

@Sün‼:
Szerintem igen.
A tranzakciónak ráadásul nincs plusz költsége, bármelyik banknál is van a kártyád :-)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.28. 14:52:34

@DePassant: Tisztára mint a boldogult elméjű egykori író, szociográfus Moldova György baktere: "Abból még soha nem volt baj, ha zárva volt a sorompó."

2011.04.28. 14:56:06

@Fortresse: ha csak úgy nem :)
Nyilván fejpénzt kapnak a kallerek, de ezt megspékelni egy olyan összeesküvés elmélettel, hogy a pénztáros DIREKT rossz jegyet kap, hogy egy másik kalauz több fejpénzt kapjon.... ne neeeeeeee.
Hibázik a jegykiadó, az utas meg nem ellenőrzi, ez ennyire pofon egyszerű sztori.

2011.04.28. 14:58:06

@Sün‼: farpofák között olvasni... óh mily költői kép :)
nem inkább lehúzni kéne a bankkártyát a seggén ? :) persze ti sünök ezt nem érthetitek, nektek csak tüskéitek vannak :)

DePassant 2011.04.28. 15:01:23

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ahogy Hofi mondta: a sorompó teljesen felesleges, mert amikor jön a vonat, akkor úgy is elzárja az utat, ha meg nem jön, akkor minek? Csak ott meredezik - én meg irigykedem :)

Egyébként remélem ezzel azt akartad mondani, hogy minden vasutas hülye, csak a lejárt jeggyel utazó utas nem...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.04.28. 15:05:57

@Kulics:
A kártya leolvasása a kártyaolvasóban a kártya folyamatos, egyirányú mozgatásával történik.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.04.28. 15:09:37

@DePassant: Az állítás másik felét nem akartam mondani. A párhuzamos vasszerkezetek percek alatt - talán az agyhullámokra gyakorolt hatásuk révén - nemcsak a vasutasok, hanem a vashiányos utasok szellemi színvonalát is a talpfák alá gyűrik.

Sátán meg a Jocó 2011.04.28. 15:29:38

A megoldás egyszerű ha valami nem kóserbe ütközünk, elő a telefont és VIDEÓRA VENNI MINDENT!!!!

Még a rendőrnek sincs joga ezt megakadályozni, de ez tény (ne kérdezzétek, honnan tudom :D

mohopasi 2011.04.28. 15:58:03

Máv nem duplán fizettet, hanem minimum triplán, ugyanis az adóforintjaink jelentékeny részével is ők rendelkeznek... ssssszákmeg.

wksz 2011.04.28. 16:01:00

Ne nagyon reménykedjél a dolgok eredményes intézésében. Ahol díjazott logisztikusok vezetnek! Ahol gond nélkül a kivitelező javára módosíttatják a szerződést, ahol a nem műkökdő szoftverért tízmilliókat csengetnek, ott nem csodálkozhatsz semmin. Te hülye utas csak egy termék vagy, amit innen oda kell vinni. De csak akkor, ha bebizonyítod, hogy fizettél. Na ezért van 2 millóhoz közel a vasutas középvezetők fizetése.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.28. 16:05:22

"Duplán fizettet a MÁV"

Amilyen néha a szolgáltatás, azért az alapár is dupla...

wksz 2011.04.28. 16:14:52

Ne nagyon reménykedjél a dolgok eredményes intézésében. Ahol díjazott logisztikusok vezetnek! Ahol gond nélkül a kivitelező javára módosíttatják a szerződést, ahol a nem műkökdő szoftverért tízmilliókat csengetnek, ott nem csodálkozhatsz semmin. Te hülye utas csak egy termék vagy, amit innen oda kell vinni. De csak akkor, ha bebizonyítod, hogy fizettél. Na ezért van 2 millóhoz közel a vasutas középvezetők fizetése.

hzf · http://tummtumm.blogspot.com/ 2011.04.28. 16:37:20

nekem egy kaller mondta:

"nekem nem érdekem, hogy az utasnak jó legyen, mi jutalékért dolgozunk..."

erről ennyit :)

Vesszőparipa Huszára 2011.04.28. 16:46:43

Én nem egyszer jártam már így. IC-vel Nyugatitól szoktam utazni Debrecenig. "Jobb" esetben már szokott valaki ülni a helyemen (az utasokat is meg kéne "nevelni", vagy azt az egy görényt aki az elején nem a helyére ül és ezzel mindenkit megszívat). Néha hagyom is annyiban, mert nem szimpatikus a hely.

Rosszabb esetben, amikor harcolok a helyemért és felmutatom a jegyem, ő is felmutatja a sajátját amin ugyanaz a szám szerepel...
Ilyen 3x fordult elő velem, fél év(!) alatt.

flimo13 2011.04.28. 17:01:09

@DePassant: szerintem meg kurvára nem az utas dologa, hogy hogy működik a máv szaros jegyrendszere. Adott időre kérte az utas a visszajegyet, akkor a pénztáros szépen kiadja két egyirányú jegynek.

tocibacsi 2011.04.28. 17:19:22

sikenekt felszedni, elhordani és eladni, töltést beszántani, besózni, máv vezetőket dunába lövetni és a felszabaduló pénzösszeget osszák ki a népnek benzinre, biciklire, repülőre, bármire...

kaes 2011.04.28. 17:26:49

Ne hidd, hogy normálisan fogják kezelni. A bunkó kaller képviseli a hivatalos MÁVot, a hülye jegyzőkönyvével együtt. Ha megvan a jegy- partnered, jelentsétek fel a MÁVot az elszenvedett vagyoni és nemvagyoni veszteségeitekért.

min 2011.04.28. 18:13:07

A railjeten a másodosztályon nincs helyjegy ott legalább nincs ilyen cirkusz.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.04.28. 18:17:25

Elég kafkai történet. Ez volt a csúcspont: "Kértem, hogy írja bele azt is, amit mi mondtunk. Erre az volt a válasz, hogy ő nem tud ebbe többet bele írni."

Még! Még! Még!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.04.28. 18:21:19

@Kulics: "Hibázik a jegykiadó, az utas meg nem ellenőrzi"

:) Ahelyett, hogy végigtelefonálná a többi utast, van-e már kiadva ugyanilyen helyjegy.

Én moziba pl. sose nézem meg a jegyet, amit kaptam, simán szólhatna egy másik filmre. Ha meg ellenőrzöm a filmet, nem venném észre, hogy tegnapra szól...

szpalika 2011.04.28. 18:50:02

A Bp-Bécs retúr nemzetközi jegy érvényessége 4 nap. Ott nem lehet az 5. nap visszajönni.
A belföldi retúrjegy 14 napig jó talán 100 km felett.

igazságos 2011.04.28. 20:01:07

@AlulírottFentemlített: a kártya tulajnak nincs költsége, de ahol leolvasod, illetve ezen példánál akinél leolvasod, annak van.

DePassant 2011.04.28. 21:16:21

@flimo13: ok, akkor a pénztáros hibázott. Mindenki szokott néha. Ettől függetlenül a kedves utas ellenőrizhette volna, hogy jó jegyet kapott-e. Te a visszajárót is számolatlanul vágod zsebre? Na ugye...
Mindenesetre kevesebb energia lett volna a jegy érvényességét lecsekkolni, mint itt a homáron hupákolni oldalakon át :)

_Vica 2011.04.28. 22:26:25

Sajnos én is tapasztaltam a MÁV szervezettségét április 25-én.Kiadtak jegyet az első osztályra,amit telefonon már előző héten megrendeltem majd a vonatnál közölték velem,hogy csak másodosztályú kocsik vannak, első nincs is.Úgy nézett ki hogy nem lesz helyünk - több ember is hasonló szituban volt - és állni kell 3 órán keresztül.Volt akinek nem volt szerencséje és tényleg végig kellett állni az egész utat.Kaptunk egy helyet másodosztályon,de ha nem kérdezünk rá akkor állhattunk volna mi is.Azt mondja nekem a kalauz,hogy ezen a vonaton sosem volt első osztályú kocsi.Elég érdekes mivel 2 héttel ezelőtt még volt...
És volt hogy 3 embernek adták ki ugyanazt a helyjegyet...No comment ennyi pénzért...

flimo13 2011.04.28. 23:35:45

@DePassant: fu remélem nem futsz bele egy hasonló mentalitású orvosba, mert még elpatkolsz, amiért nem értesz az ő munkájához.

Kerámia_53 2011.04.29. 07:19:17

Azért van bőr a posztoló képén!! Lejárt jeggyel próbál bliccelni és még neki áll feljebb...

Palkovics Ede 2011.04.29. 08:23:51

"Mikor ezt próbáltam elmagyarázni a kalauznak, letorkollt minket, hogy mi nem hagyjuk végig mondani amit ő szeretne, és a fenti érvelést próbálta tovább magyarázni." Elhiszem, hogy ideges voltál, de mást félbeszakítani milyen dolog?
Az is érdekes, hogy egy férj előkerül a sztori végén, addig csak poszt tolóról és egy kislányról szól a történet. + Miért nem a poszt toló adta oda az iratait a jegyzőkönyv felvételéhez? Akkor most kinek a reklamációját vagy mit vették fel? Sün után: Megannyi frusztráló kérdés.
Meghallgatnám az ügy többi szereplőit is.

uni1002 2011.04.29. 10:20:00

Két hete a nyugatiban az egy órával korábban induló IC-re adott helyjegyet a pénztáros, mint amire kértük.
A kalauz vette észre, hogy a pénztár
17:22-kor adta, a 17:23-kor indulóra, mi viszont a 18:23-asra kértük, arra is szálltunk fel.
Ráadásul kifizettetett velünk a pénztáros két első osztályú pótjegyet, -mondván, hogy nincs másik, /amit kiküldetésben nem számol el a cég/, és furcsa módon, egy majdnem üres szerelvényen utaztunk hazáig.
A kalauz csak mosolyogva legyintett, gondolom, nem ez az első eset a praxisában...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.04.29. 11:00:44

@atpijkamo: Kafka ha élne, itt Magyarországon, elszégyellné magát, hogy mekkora ötletek nem jutottak eszébe :(

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.04.29. 11:44:01

@ColT: Csak olvasná a homárt, és nem kell többet írnia. Vagy éppen ötleteket meríthetne.

szekertabor · provo.blog.hu 2011.04.29. 13:41:40

Hogyne, normálisan fogják kezelni, mint minden utaspanaszt. Három hónap múlva kapsz majd egy levelet, amiben kimerítően taglalják, hogy milyen remek vállalat is a MÁV, egy büdös szót nem írnak arról ami miatt te panaszt tettél, viszont elhárítanak maguktól minden felelősséget egy misztikus Üzletszabályzatra hivatkozva. Olyan ember írja ezeket a válaszleveleket, aki külön kommunikációs tréningeken sajátította el a mellébeszélést és a ködösítést. Hogy kárpótolnának az elszenvedett sérelmekért, arra ne számíts.

HohenTrollner 2011.05.02. 12:24:47

@Sün‼: ez tuti? pont ma akartam beszélni a mávval, hogy ez hogy van, máskor mindig adtak bécsbe helyjegyet, most messzebb fogok vele utazni, és nem kaptam... egyébként minden stimmel a jeggyel.

HohenTrollner 2011.05.02. 12:47:24

@Sün‼: "Nemzetközi forgalomban helyjegy váltható."
kösz az infót

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.05.03. 18:03:58

Már railjeten is csinálják? Én még csak ICn találkoztam ilyennel.

petyus190 2011.06.27. 22:56:18

Sziasztok én is jártam már így nem is egyszer Jánoshalmától Tatabányáig vettem egy teljes áru jegyet vonat indulás előtt 20 perce és meg szokás -ból nem ellenőriztem a jegyet de valamiért előzőnapra napi dátum volt rajta de a kiadás dátuma megegyezett a jelenlegivel de a kaller meg büntettet 20000 ft ra hiába nem az én hibám volt akkor is kikel fűzetnem.vagy nem?
süti beállítások módosítása