Tékozló Homár

Utcanév változtatás UPC-módra

2011.05.23. 14:37 | juszka | komment

Attila új helyre költözött, a UPC adattárában nem létező utcába. A fantomutcába végül internet ment, csekkek már nem, a sztori pedig innentől várható fordulatot vett. Végül, bár a keserű szájíz megmaradt, a  történet hepienddel és egy kis személyiségi jogi vitával zárult.

Otthonunkban az Internetet az UPC szolgáltatja már kb. 3-4 éve. Idén januárban a XIII. kerületi Mór utcából új lakásba költöztünk, amely szintén a XIII. kerületben van a Szent László utcában egy lakóparkban. Költözésünket követően annak rendje módja szerint jeleztem az UPC-felé,hogy szeretném a meglévő internet előfizetésem átvinni az új helyre. A központos hölgy megnézte és közölte,hogy a Szent László utcában nem tudnak szolgáltatást biztosítani. Mivel makacs ember vagyok,kiderítettem,hogy a lakóházban mindenkinek UPC-s előfizetése van,majd ismét felhívtam a központi számukat.

Hosszas keresgélés után a diszpécser rájött,hogy a telekkönyvileg Szent László utcára bejegyzett,és oda is nyíló ingatlan(a lakcímkártyákon is ez a cím szerepel az összes lakónál akivel beszéltem,beleértve bennünket is.)Az UPC nyilvántartásában, lévén saroktelek, a Szegedi útra van bejegyezve. Innét már nem volt akadálya az internetvonal átirányításának. A diszpécserhölgynek már ekkor jeleztem írják át a Szegedi úti címet, a valósra,mert a levelek,lévén az ingatlannak onnét nincs is bejárata,nem fognak megérkezni. Erre ígéretet is kaptam.

A beszerelés gyorsan meg is történt. Kb. másfél hónappal később mivel nem kaptam meg a csekkem érdeklődtem náluk mi a helyzet a csekkel. Közölték ők kiküldték de valamiért visszament hozzájuk. Gyorsan kiderült,hogy természetesen az ingatlan nem létező címére,melyre talán ők keresztelték a tömböt, a Szegedi útira küldték a csekket. kértem javítsák át és küldjék ki ismét. Erre ígéretet is kaptam. Természetesen semmiféle levelet nem kaptam tőlük. Kb. héttel később kerestek telefonon,hogy egyeztetni kéne az adataimat,mert a levelük ismét visszament hozzájuk.(kiderült megint a Szegedi útra címezték.)Nagy nehezen,mivel a számlázási címen nem voltak hajlandók változtatni elértem,hogy írják be levelezési címként a Szent Lászlós címet,hogy a posta végre ki tudja hozni a csekket.
Bízva benne,hogy sínen vagyunk vártam a csekkecskéket,hogy be tudjam végre fizetni a tartozásom. Nos csekk nem jött viszont az UPC díj nemfizetés miatt korlátozta az internetünket. Meglehetősen ingerülten felhívtam őket,és mivel meglehetősen flegma volt a telefont felvevő hölgy mérgemben jeleztem feléjük,nem tartok igényt a szolgáltatásukra,takarítsák el a modemet,majd keresek más szolgáltatót. Ezt a beszélgetést követően kb. két nappal később érdekes módon megjött a várva várt UPC-csekk olyanformán,hogy a csekkben számlázási címként az egyébként nem létező Szegedi úti cím van megadva,és levelezési címként pedig a valós szerepelt végre. Mivel közben lenyugodtam befizettem és néhány nap múlva ismét„élvezhettem”az UPC szolgáltatását.

ÉS most tessék figyelni: időközben a másik lakásunkba(Mór utcai) amiből elköltöztünk,és áthoztuk a vonalat, találtunk egy bérlőt. A bérlő történetesen szintén UPC-s internetet szeretett volna magának, ezért felhívta az UPC-t 05.-18.-án hogy vonalat igényeljen magának. A központban ekkor közölték vele abba a lakásba nem kaphat,mert az előző tulajdonos azaz mi, feketelistán vagyunk,és amíg a tartozásunk nem kerül rendezésre, addig az UPC nem szolgáltat. Jelezném az olvasóknak én most ezt a levelet arról a vonalról írom amit áthozattam a Mór utcából ,és amire állítólag jelentős tartozást halmoztam fel. Ezúton üzenném az UPC felé ez hazugság részükről,mert egy fillér hátralékom sincs feléjük. Ezt természetesen a mai napon ők is elismerték mert miután felhívtam őket,a diszpécserük utánanézett ,és semmiféle tartozást nem talált.

A kérdésem annyi lenne,hogy mer az UPC egy harmadik félnek bizalmas információt kiadni bárkiről is,legyen valós, vagy valótlan egy tartozás. Továbbá hogy meri ezt megtenni úgy , hogy annak semmi valóságalapja sincs. A diszpécsernő egyébként azzal védekezett, lehet elnézte a címet a kollegája aki foglalkozott az üggyel,mert abban a társasházban sok feketelistás van! Hát üzenném a kedves diszpécsernőnek,ha nekem a bérlőm emiatt a „véletlen elnézés” miatt felmondja a szerződést az elég sokba fog a munkáltatójának kerülni. Érthetetlen,hogy ahogy pl. a bankok sem adnak ki a Bar listával kapcsolatosan még a listára felkerülteknek sem infót,ha nem igazolják magukat 25 -ször,egy ilyen „nagy” társaság hogy meri ezt lazán megtenni,ráadásul úgy, hogy mint a mi esetünkben is látható fals infót ad ki.

Miért nem képes hosszú hónapok alatt kijavítani egy nyilvánvalóan rossz címet?Miért meri a diszpécsernő viccesen azt mondani,a címjavításnál több mint harminc címet kéne módosítaniuk. Miért jön azzal,hogy az Önkormányzattól kapták a címet. Érdekes módon ha valóban az önkormányzat adta nekik a nem létező címet akkor a lakcímkártyákba helyesen hogyan tudták azt beírni .(Lehetséges talán,hogy a Szent László utcába nincs joguk szolgáltatni,és a Szegedi útra esetleg van? Elképzelhető,hogy ezért nem módosítanak?)
A fentiek igazolására szükség esetén el tudom küldeni a csekket amin mindkét cím szerepel,továbbá tudok mellékelni lakcímkártyát amin a helyes cím szerepel. Illetve el tudom küldeni a legutolsó csekket ami igazolja nincs „jelentős „tartozásom (1064 Ft-ról szól.)

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.23. 14:41:57

Lakópark = XXI. századi panel.

Miért költözik valaki ilyenbe, mikor rendes lakásba is költözhetne?

Artie 2011.05.23. 14:53:06

@atpijkamo: Csekk=XIX. század. Minek van interneted, ha nem kérsz elektronikus számlát?

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.05.23. 14:53:06

érdekes, nekem ugyanitt, a kezdetektől fogva szolgáltat a upc, számlák megjönnek, stb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.23. 14:54:16

@atpijkamo: en egy nagyon szep lakoparkban elek, es hazra nem lett volna penzem
?

Rosszindulatú Vászka 2011.05.23. 14:54:17

@atpijkamo: vélhetően hiányzik a káposztaszag, meg a leskelődés.

Fikamatyi 2011.05.23. 15:06:39

OK, de hol a csattanó? Komolyan valami aktuálpolitikait vártam.
A lakcímkártya nem tudom, hogy hogyan jön ide. Azon bármi lehet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.23. 15:10:53

@Fikamatyi: aktualpolitkait akarsz

nacsak varjal visszajonnek a komcsik lesz meg Szent Laszlobol Lenin ut,

/igy OK?/

VilMarci 2011.05.23. 15:11:46

A upc ügyfélszolgálatosai nagyon készségesek, ha bizalmas információk közléséről van szó. A régi bérlőm hűségnyilatkozata és tartozása miatt az új nem tudta a saját előfizetést magával hozni. Simán elmondták, kinek a nevén van az előfizetés, meddig tart a hűség és milyen tartozása van az illetőnek.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.23. 15:12:20

@Rosszindulatú Vászka:
Na és a szomszédasszony nemi életének alapos ismerete, mint hiány fel sem merül?

Sancee 2011.05.23. 15:27:28

Velem régi bankom játszott a minap (MKB), anno vagy 10 éve rávettek egy hitelkártyára, amit aztán nagy nehezen pár év alatt vissza is fizettem, lezártam, évek alatt szinte el is felejtettem. Minap jön tőlük egy levélke, miszerint fennálló tartozásom büntetőkamatokkal immár akkora összeg, hogy ha azonnal de nem fizetem ki, megy a behajtókhoz. Köpni-nyelni nem tudtam, mondom gyorsan egy telefon ügyfélszolgálatnak hogy ez mi, telefonba hallani pötyögést gépen, kedves hölgy nyomja is, igen ez sajna egy tartozás, ami már tovább is akarnak adni a behajtócégnek. Kérdem miről, nincs tartozásom, válasz de van, akkor nem lenne behajtás. Mondom de nincs, hölgyike, akkor hol van a befizetési bizonylat, mondom cirka 3 éve le lett zárva, megszüntetve, nincs már meg, de ha akarja, új bankomtól kérek átutalási megbízásról másolatot, hölgyike pötyög megint, az nem elég, számlazárásról kell, mondom, az is megvan (hülye mániám, muterom öröksége), ha kell beviszem. Kis pötyögés megint, nahát uram már látom én is, magának valóban nincs tartozása, valóban le lett zárva a számlája. B+!

nick-probieren 2011.05.23. 15:29:04

hitelrontás, becsületsértés, magánjellegű adatokkal való visszaélés... lehet fokozni...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.23. 15:36:35

@nick-probieren:
Fejbelövés, nyaktiló, kerékbe húzás, falhoz állítás.
Tényleg, a forradalomról esett már szó?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.23. 16:00:04

"a Szent László utcába nincs joguk szolgáltatni,és a Szegedi útra esetleg van? "
Akkor meg hogy szolgáltatnak, ha nem szolgáltathatnak? :D

"A fentiek igazolására szükség esetén el tudom küldeni a csekket amin mindkét cím szerepel,továbbá tudok mellékelni lakcímkártyát amin a helyes cím szerepel."

Tehát ha a csekkre rá tudják írni a helyes címet, akkor elismerik, hogy legalábbis az létezik.!

A UPC nekem azt csinálta, hogy (asszony nevén van a kábelTV) egy idő után elkezdett nem jönni a csekk. Mivel egy időre (munkanélküliség miatt) hazaköltözött, kiírtuk, hogy mi az új címe, a posta meg 3-4 csekket odaküldött, az 5.-et már nem...
És akkor jön a UPC-s rinyalevél, hogy visszamennek a csekkek. Aztán beírtak számlázási címnek, és akkor most jó.

KecskeDotyi 2011.05.23. 16:19:29

@Artie: Valamelyiknél már írtam ,de a blogmotor benyelte. Szóval, nagyon "jó" az az elektronikus csekk, kivéve ha korlátoznak, épp nincs net vagy épp áramkimaradás van. Akkor fantasztikus tud lenni. Az, hogy esetleg berosál a géped meg még hab a tortán. És igen, van róla egy elektronikus bizonylatod, amit ki tudsz nyomtatni. De kétlem, h bárki is kinyomtatná. És akkor jön képbe az, hogy valakinek sok pénze van, és simán el tudja intézni, hogy azt mutassa a kivonatod, h b@szol fizetni. Mert van az a pénz, amennyiért belenyúlnak.
Mint a bank. Nagyon jó a bankszámla, de bárki, bármelyik pillanatban lenullázhatja, és papír nélkül SOSE bizonyítod be, hogy volt rajta egy rakat pénz. Az "elavult" csekknél is legalább egy is papírfecni bizonyítja, hogy te befizetted. Ennyi.
Lehet, maradi vagyok, és bunkó környezetkárosító is, de nekem papír kell róla, nem netes bizonylat.

Artie 2011.05.23. 16:24:36

@KecskeDotyi: Ennyi erővel mondhatod, hogy a papírt meg lemásolod, elviszed kétezer kilométerre és beteszed egy tűzbiztos páncélszekrénybe a másolatot, mert ugye hát aztán nálad is lehet tűz.

Esetleg az már felmerült benned, hogy ha kifizetsz bankszámláról (akár hitelkártyával, akár utalva) bármilyen elektronikus számlát, akkor annak a bankszámládon nyoma van? Ne adj isten még a befizetésnél ott van a befizetett számla száma is, hogy a befizetési bizonylattal igazolhasd, hogy kifizetted. Sőt, tovább megyek. Hó végén a bank ha kell, ha nem küldi a papíralapú bankszámla-kivonatot, amiben benne van, hogy fizettél.

Szóval sikerült... khm... jó nagy marhaságot írnod. De mindegy, te élj csak így, nem én állok egy hónapban 10-szer egy órát fölöslegesen a postán.

theveryguest 2011.05.23. 16:31:10

Szóval a posztoló a Narancs Ligetbe költözött.
A megoldás pedig Díjnet.

mortalwombat 2011.05.23. 16:34:53

@Sün‼: A kerékbe húzás az ilyen kombója a karóba húzásnak és kerékbe törésnek?
Eztuán mi jön? Aldigi TV? T-elenor?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.23. 16:40:17

@Nigab:
Ez egy speckó módszer, a CIA-nál használatos fogolyvallatásokon.
Hatásosságát 83%-lék felettire becsülik.

Rosszindulatú Vászka 2011.05.23. 16:40:49

@hagyma: nem. Az Mautner Sándor volt előtte.

@Sün‼: írtam én, hogy leselkedésigény. Nem akartam ezt nem divatos, antipíszí móson cask a nőkre szorítni.

upc on-line · http://www.upc.hu 2011.05.23. 16:50:44

Kedves Attila!

Szeretnénk kivizsgálni ezt a sajnálatos ügyet. Amennyiben elküldi címünkre előfizetői adatait (upconline@upc.hu), utánanézünk a történteknek és tájékoztatjuk vizsgálatunk eredményéről. Szeretnénk elnézést kérni az okozott kellemetlenségekért!

Üdvözlettel:
upc on-line

Tron65 2011.05.23. 16:52:55

1. sztori:
Ismerős elköltözött, kerületen belül.
A UPC laza 3 hét alatt tudta áthelyezni a végpontot, de csak úgy, hogy új belépőnevet/jelszót (vagyis imélcímet) adtak és a gépet is újra kellett regisztrálni.
Természetesen a fentiekből egyet se végzett el a szerelő.
Természetesen minden dolog, amihez a régi imélcímet regisztrálták ment a kukába, mert azt meg megszüntették.

2. sztori:
Ismerős (másik) hív, hogy borrzalmasan lassú a net. Hálaégnek a szomszéd ismerős is, meg van upc telefonja is, mert 20 perc drótmacátr másképp nem tudtam volna elviselni (addig: minden ügyintézőnk foglalt).
Ügyintéző végre közli: díjhátralék miatt korlát.
Köszi. Mondom ismerősnek mi a helyzet, rutinból nyúl a fiókba és kap elő 5 db csekkszelvényt (május volt).
Megvan mind, de akkor mi a bibi?
Hát kiderült: véletlen márciusban az augusztusit (!!!) fizette be.
Másnap bement az ügyfélszolgálatra, hogy bemutassa, ahol közölték: igen, látják, hogy az augusztus be van fizetve, de a március még nincs!

mohopasi 2011.05.23. 17:00:11

A legtöbb szolgáltató nem tudja feldolgozni azt a traumát, ha a számláknak levelezési címet állíttatsz be.

KecskeDotyi 2011.05.23. 17:35:07

@Artie: Én se állok, egy hónapban kétszer megyek, ált 5 perc alatt végzek. Hát jó, legyél minél jobban kiszolgáltatva, ha jól esik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.23. 17:35:13

@Tron65: A gép regisztrációja minden végpontváltásnál, vagy hálókártyacserénél alap. Az nem gond.
De hogy minek új jelszó? új mailcím?????
Veszedelem bazmeg.

Nindu 2011.05.23. 17:59:05

Én Tfos internet levelezés beállítással jártam így. A céges levelezésnek saját SMTP szervere van, ezért minden esetben mikor T a szolgáltató fel kell hívni őket és ki kell kapcsolni az SMTP szűrést. Eddig 3 helyen kellett ezt beállítanom és elsőre egyszer se sikerült! Volt olyan, hogy 4 hónap múlva visszakapcsolták, amit megint nem sikerült elsőre kikapcsolni. Kész röhej...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.23. 18:03:16

@Rosszindulatú Vászka: en nem azt mondtam, hogy az utcanevek jonnek vissza, hanem a komcsik
es akkor lehet Lenin is
szegyen de nem tudom ki volt Mautner Sandor, de hogy komcsi az tuti, de legalabb szocdem
ha nem tetszett a neve
bar mar Roosevelt sem tetszik, fene tud itt eligazodni

Mikrobi 2011.05.23. 18:10:52

@atpijkamo: ez a cikk nem erről szól

Rosszindulatú Vászka 2011.05.23. 18:15:12

@hagyma: ahogy a dolgok itt most állnak, az uccanevek változásai megjósolhatatlanok. Úgyn láccik a dzsípíesz, térkép és uccanévtáblalobbi keze betette a lábát...

Mautner Sándor (1903-1944): szabó. 1918 végén a Kommunisták Magyarországi Pártjának tagja lett. A Tanácsköztársaság bukása után a Magyarországi Szociáldemokrata Párt aktivistája. Angyalföldön lakott. A II. világháború alatt szabotázsakciókban vett részt, elfogták és koncentrációstáborba vitték. Születésének 100. évfordulója.

É2I 2011.05.23. 18:36:40

@Artie: Jaja és ha majd kell egy hiteles másolat 3-5000 pénzért kapsz is kedvenc bankodtól. Mivel egy átlag szolgáltatónak nem elég az otthon kinyomtatott másolat :P
Persze csekket is szépen hamisít egy átlag fogyasztó (tudom, nap mint nap látom), de az nem kerül semmibe bemutattatni. Viszont egy otthon kinyomtatott A4-s papírlapot mindenki kiröhög.
Értem én, hogy kényelem meg óvjuk a fákat és egyet is értek, de először a szolgáltatóknak kéne felnőni a feladathoz. De addig, amíg egy k.rva címet képtelenek javítani, ne a fogyasztójuk legyen már a b.lf.sz.
És majd akkor legyél nagyra, ha majd egyszer se szívod meg valamelyik szolgáltató és a bankod közös töketlenségét.
Mondom ezt úgy, hogy én is utalok, de vannak szolgáltatók akiknek csekkel adom fel, mert egyszerűen agyalágyult banda....

Jokkura 2011.05.23. 18:39:17

Anno,amikor még --mint @Rosszindulatú Vászka is írja- az egykori ipari telek bejárata a Szegedi útról nyílt.Valószínű ,hogy az 20-30 évvel ezelőtti (estleg archívált)telekönyvi kivonatot vásárolt magának az UPC (mert hülye helyen és módón sporól)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.23. 18:45:43

@Rosszindulatú Vászka: Na ja,ha Tarlós elszabadul...

A számlázás meg koordináták alapján fog történni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.23. 18:45:57

@Rosszindulatú Vászka: akkor beletrafaltam, kommunista is volt, szocdem is ellenallo is, biztos remlett valami a fejemben
legjobb biztosra menni es novenyekrol elnvezni az utcakat

daniferi 2011.05.23. 20:13:59

@É2I: Erről az érettségi díj befizetése jut eszembe. Nem elég, hogy papíron kell jelentkezni (jó, kitölthetem gépen és nyomtathatom, de csak úgy, ha ott töltöm ki, ahol egyből nyomtatom), de még az átutalásról is kértek papírt. Vagyis átutaltam, másnap be a bankba, hogy ott adjanak egy papírt, ami 1200 Ft volt és leírták benne, hogy az átutalás visszavonhatatlanul megtörtént. A vicc, hogy bevittem bemutatni, erre közölte a nő, hogy "jé, eredeti, de úgyis leellenőrzik, hogy átment-e a pénz".

Mylady 2011.05.23. 22:09:51

@KecskeDotyi: Az elektronikus számla ok, de amit a bankokról írsz, az baromság.

"És akkor jön képbe az, hogy valakinek sok pénze van, és simán el tudja intézni, hogy azt mutassa a kivonatod, h b@szol fizetni. Mert van az a pénz, amennyiért belenyúlnak.
Mint a bank. Nagyon jó a bankszámla, de bárki, bármelyik pillanatban lenullázhatja, és papír nélkül SOSE bizonyítod be, hogy volt rajta egy rakat pénz."

A banki rendszerek zártak és hihetetlenül biztonságosak. Mármint visszaélés szempontjából nézve. Eleve minden egyes tranzakcióhoz kettő darab ember kell. Egy rögzít, egy meg jóváhagy.
Másrészt: minden tranzakció adatát őrizni kell. Nem esküszöm meg rá, de úgy emlékszem, nem törölhető az info. Soha.
Ráadásul ha bankon kívülre küldik az összeget, a gironál és a címzett banknál is visszakereshető.
Ha egy tranzakció téves, simán visszahívható (hiába hiszik azt sokan, hogy a tévedésből a számlájukra utalt pénz az övék.)
Az informatikai rendszereket auditáltatni kell. Az auditor cégek tetemes lóvét leakasztanak és elég szigorúak a feltételek.
Az egészet a PSZÁF felügyeli.

Elég komoly, sokszereplős összeesküvés kellene ahhoz, hogy valakinek leürítsék a számláját. És akkor már nem a te párforintoddal fogják elkezdeni, elhiheted.

Ha ilyen visszaélésre fény derülne, a bankot lerombolnák, a helyét felszántanák és sóval beszórnák.
Szerinted ezt kockáztatja egy bank? Pláne direkt?

KecskeDotyi 2011.05.23. 22:42:33

@Mylady: Amihez ember hozzáfér, azt meg lehet mahinálni...

Plusz nem úgy értettem, h holnap ez lesz, de ha itt beüt a crach, majd leshet mindenki h egy fityingje sincs.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.24. 00:10:38

@KecskeDotyi: hga beut a krach Te is leshetsz akar bankolsz akar nem
emlekszel, mikor az utcan soportek a penzt meg a 1 billiardmillpengo volt 2 tojas?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.24. 01:38:13

@Mylady: "Nem esküszöm meg rá, de úgy emlékszem, nem törölhető az info. Soha."
Egy rendes adatbáziskezelő szoftver nem töröl fizikailag. Normálisan megcsinált adatbázis meg logikailag sem. (Banki rendszerben alapból lehetetlen, különben a bank hülye lesz átvenni használatra.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.24. 01:39:37

@KecskeDotyi: Ha itt bármi krach lesz, akkor az adatok és a pénzek a bankokkal együtt megnnek a levesbe. Akkor nem a "pénz" miatt fogsz aggódni, hanem az életedért.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.24. 07:24:33

SztLászlóban lakom, a kezdetektől (amikor még jobb volt az axelero ami ma már tréhóm!) júpíszí van idehaza. akartam, de nem tudtam axyt itthonra, mert a SztLászlót páros-páratlan oldalával Róbert Károlytól a kámforig elfoglalta a júpíszí.

hogyezvanakkormostan?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.24. 07:35:33

@Sancee: legkedvesebb gumis haveromnak tavaly szintén MKB, szintén tartozás. én is emlékeztem, amikor 2-3 éve bement és töröltette.
ő bement... reklamált...
...majd 3perces nyugi után megmondta a "biztonsági csírának" ha mégeccer hozzáér, vele töri be a portálüveget.
s láss csodát! perceken belül mégiscsak meglett az a bizonyos nullás igazolás és számlazáró fecni.

úgyláccik, kevés a bevétel és ilyenekkel kell fenntartaniuk magukat. ha valaki nem elég határozott vagy nincs nem paranoiás és nincsenek meg ezek a többéves semmitmondó fecnik, megszívatják.
én scannelem az összes iratot és .pdf-ként tárolom, szükség esetén küldöm mélben. nincs nekem időm szaladgálni.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.24. 07:45:30

@KecskeDotyi: netcafe? haverok? sültgalambvárás helyett kreativitás a váratlan dolgok megoldására?

posta hibájából (nem jöttek meg a csekkek) már nekem is kötötték ki a netemet.
posta nagyonsajnálatát fejezte ki, nekem pedig nuku net.
s mégis! netsarok (közelebb van mint a szolgáltatóm irodája), online utalás és pár óra mulva már nálam is volt net.
hmmm?

ejj-ejj... ahogy Nagyapám -aki nagyon okos ember volt!- szokta mondani: nemakarásnak szarás a vége!

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.24. 07:58:38

@Artie: érdekes, nekem csak a céges számláról küldenek kérve-kéretlenül papír alapút, a privátokról nem mert lemondtam. ahogy az ELMŰ, a UPC, a vizesek és a tré sem. erre találták ki a tavszamla.hu és a dijnet.hu oldalakat és így még azt a 150-250Ft átutalási díjat sem kell csengetni.
ha olyan paranoiás az ember mint én, szépen letölti .pdf-ben a számlát és tárolja 6 különböző winchesteren, sticken, nyomtatja, tapétát készít belőle.
ugyanezt para esetén naponta, normál esetben havonta a bankszámlával és annak forgalmával.
2011

KecskeDotyi 2011.05.24. 08:36:09

@ColT: Amiatt nem valószínű, egy jó megoldás van, azt kell tenni, amit Simo Häyhä. Az eszközök megvannak, szóval felőlem jöhet a "világvége" is :D

KecskeDotyi 2011.05.24. 08:37:58

@hagyma: Emlékezni nem emlékszem, még egy perverz gondolat se voltam akkor. De igen, ismerem a "sztorit" :D

KecskeDotyi 2011.05.24. 08:40:26

@salapapa: Jó persze, csak ha már az ember ezt használja, akkor nem túl jó elcaflatni érte valahova. Ezzel az erővel már a postára is mehetne :D

Erről a csekk nemmegjövésről én nem tudok nyilatkozni, nekünk sose volt ilyen probléma. Mindig stimmelt a számlázási és a levelezési cím is, néha a nevek nem pontosan, de kit érdekel? Megérkezik, befizetem, kész.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.05.24. 09:23:07

@hagyma: Nem tudom, de kizártnak tartom, hogy görög katolikus lett volna...

@KecskeDotyi: A más nevére befizetett díjak, pláne az adófélék nem érvényesek.

cicmen (törölt) 2011.05.24. 09:37:10

A Hősök terére kellett volna költözni! Azt talán tudják, hogy hol van!

cicmen (törölt) 2011.05.24. 09:40:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Nem tudom, de kizártnak tartom, hogy görög katolikus lett volna...

A vallás nem számít! Az a lényeg, hogy derék ember volt!

Rosszindulatú Vászka 2011.05.24. 09:48:04

@cicmen: csak várjál csak, nemsoká nevesítk aztat is.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.24. 09:49:04

@KecskeDotyi: akkor. eccer. már ha van türelmed 20-40 percet sorbanállni a postán. én ennél pörgősebb vagyok. :)
különbenis:
netsarok: 400méter. adatokat tudom, utalás gond nélkül.
posta: 6-800méter. papír alapú csekkem nincs, max számlaszámra utalhatok.jobban járok a netsarokkal.
legközelebbi trépont: 3km. személyesen fizetem be, azonnal, de 10-20percen belül visszakötnek. viszont qrva messze van.
szerinted melyiket választom? 8-)

nekem mindig csakis és kizárólag a telefonos dolgok (mobil, tréhóm) amik nem jöttek meg. aztán tavaly vagy azelőtt itt, a homáron ajánlotta valaki, hogy méénem díjnetezek?
aztán monggya a zasszony, hogy odahaza már 100 éve így vagyunk. hjakérem... :D
1-2éve így itt a melóban is és soha nincs problem. díjnet küld mail, 3 klikk és fizetve.
már ha van a számlán lé. :)

ami a más névre, más államban látraszóló csekkeket illeti, nem érdekelnek és számomra csak egy mailt érdemel, hogy talán pontosíthatnánk újra a fogyasztót, annak nevét és címét ha lehetne a szerződés szerint. eddig nem volt gond, hisz nem én cseszem el a számlázást.
ha pedig gond adódna, mindenféle szolgáltatóból van máááásiiiiik! :)

@Rosszindulatú Vászka: Polisor? tán csak nem kimaradt egy "r"?
különben a válaszom igen.

Szalacsi_Dezső 2011.05.24. 12:27:55

és eleve számla nélkül nem lehet kérni a júpíszít, hátha úgy még olcsóbb :-)

j311 2011.05.24. 12:27:57

Csekken fizetni? Internetet?
Tessék már túllépni a kőkorszakon!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.24. 12:48:29

Internetért fizetni?
Ugyanmá'!
A szomszéd netje mindig olcsóbb!

nicolasc 2011.05.24. 20:20:58

Mi is szerettünk volna internetet, ezért felhívtam egy barátomat, aki a UPC-nél dolgozik, hogy nézze már meg, hogy a mi címünkre be lehet-e kötni. Nem ügyfélszolgálatos, vezető pozícióban van, és legalább tíz éve. Kétszer is utánanézett a rendszerben, és azt mondta, hogy a mi címünkön nincs szolgáltatásuk. Hiába mondtam neki hogy be volt kötve néhány éve, akkor sem találta. Egyébként a doboz közvetlenül az ablakunk mellett van, egy méterre. Ezek után neten megrendeltük a nem létező szolgáltatást, és másnap bekötötték.

megamenn 2011.05.24. 20:36:03

Az UPC fos, a posztőr hülye, a kommentek szarok...kell egy pofon valakinek? He?????

megamenn 2011.05.24. 20:37:28

Az UPC fos, a posztőr hülye, a kommentek szarok...kell egy pofon valakinek? He?????

megamenn 2011.05.24. 20:39:33

Blogmotor? Bekaphatja!

Mylady 2011.05.24. 21:23:41

@KecskeDotyi: Nyilván hozzá lehet férni, de ÚGY nem, hogy ne maradjon nyoma. Márpedig ha nyoma van, akkor az gyakorlatilag meg sem történt. Mert a bank helyreállítja az eredeti állapotot. Amit onnan tud, hogy nyoma van a módosításnak. Éééérted.

@ColT: Pláne.
Bár én valami olyasmire gondoltam, hogy nem archiválható, nem dobható ki az adat. Hiába épít pl a bank új rendszert, amibe a régi adatokat nem viszi át, annak akkor is meg kell lennie. Örökre. Vagy valami ilyesmi.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.05.24. 21:28:01

Ha csoportos beszedessel fizeted, akkor lenyegtelen a szamla.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.05.25. 07:35:56

@Yooha: soha többet nem csoportozom. sem kicsit, sem nagyot.
eccer a zasszonynak az elmű 2 egymás utáni napon vont le. SMS jön, majd gyors telefon: ezt miért?
"ja, bocsi, tévedtünk!" - jött a válasz.
még aznap be a bankbe és aznaptól nem vagyok hajlandó megengedni, hogy rajtunk kívül bárkiis leemeljen a számláinkról még kis összeget sem.

Gromek · http://s2.images.www.tvn.hu/2007/02/19/14/45/www.tvn.hu_77d144c20119bee0e1b9747295346dec.gif 2011.05.26. 11:52:55

Lehet, hogy ez már volt... bocs, de nem olvastam végig... a többi lakónak a házban, az utcában nincs ilyen problémája? Azoknak megérkezik a csekk? Vagy mindegyik online utal... intézkedik?
Hm... hm...

Valami itt nem tiszta...

chillking 2011.05.30. 11:01:26

@Sancee: qrvaanyját.mekkora köcsögség

eredeti namostmivan 2011.07.26. 21:35:33

Legyen már valami vicces is a UPC-ről.
" A 2009.11.12-én tett internet szolgáltatásban tapasztalt hibabejelentése érdekében technikus kollégánk 2009.11.13-án megpróbálta orvosolni a problémát, mert Ön akkor nem tartózkodott otthon, illetve az adatbázisunkban nyilvántartott telefonszámon sem sikerült a kapcsolatot felvennünk Önnel. Kérjük, amennyiben az Ön által észlelt hiba még jelenleg is fennáll, jelezze társaságunk felé a 1221-es telefonszámon.”

Kijelentem, hogy a fent említett napon végig az otthonomban tartózkodtam, és a kollégáját vártam, maguk meg itt buziskodnak velem.
Az, hogy mint utólag kiderült, Önök nem tudnak beírni egy telefonszámot, úgy vélem nem az én hiányosságom. A megadott címen található lakás nincs körülvéve sem vizesárokkal, nem vezettem villanypásztort a kaputelefonba,
valamint nagytestű harci kutyák sem őrzik azt. Két kollégájuknak furcsamód már sikerült eljutni a lakásba, valamint felhívni engem a rosszul rögzített telefonszám ellenére – bizonyára Danny Blue és Christian Panthera – szintű telepatikus képességeik segítségével. Mivel a kollégája baszott kijönni, és a hibát nemi szerve ritmikus húzogatásával próbálta elhárítani, az általam érzékelt probléma még mindig fennáll. 9 -szer pofáztam el maguknak, hogy
hibás a modem, amit Önök biztosítottak. Maguk hülyének néztek, hiszen az Önök adatai szerint minden rendben..

Ezek után persze még én hívjam fel magukat 10-edjére is, amivel úgy vélem, kimerítik a pofátlanság határát. Véleményemet az ügyről, a szolgáltatásról és a cégükről egyetlen köpéssel kifejezhetem. Öröm az ürömben, hogy
ügyintézőik nagyon kedvesek és segítőkészek, az meg egy másik dolog, hogy a “kapcsolja ki a tűzfalat és a vírusirtót” – színvonalú tanácsaikkal nyugodtan kitörölhetem ám a seggem. Ha kellemes társalgásra vágyom, egy más jellegű emelt díjas telefonszámot tárcsázok.
Mellékelten bátorkodtam elküldeni az önéletrajzomat is, mivel ennyi szaktudással én is rendelkezem, ezért örömmel lennék egy ilyen remek, dinamikus csapat tagja.

Szerencsére szolgáltatásuk ingyenes, vagyis pontosan annyiba kerül, amennyit ér, ez megmagyarázná, miért is akciós az első három hónapban.
Megkísérlem elmagyarázni még egyszer, utoljára:
1. A problémán forrása a hibás modem.
2. Önök küldenek egy szerelőt, aki ért a számítógéphez, valamint egy működő modemet, továbbá egy hálózati kábelt, mivel ez a szar ami itt van, csak fojtogatós szexre alkalmas, másra nem.
3. Küldenek a szerelővel egy embert, aki tudja használni a telefont, a kaputelefont, valamint a liftet, bár jöhetnek lépcsőn is, így ez csupán ajánlott opció.
4. Kicserélik a modemet. A szerelő bejön, köszön napszaknak megfelelően, leveszi a cipőjét, visszautasítja a felkínált frissítőt és kicseréli a modemet. A közlekedős ember kint marad.
5. Aláírom a munkalapot, a szerelő elköszön és kimegy.
6. Működik a szolgáltatás és mindenki boldog.

Amennyiben a fenti hat pont nem megvalósítható, akkor ne fáradjanak a szolgáltatás kikötésével, mert kibaszom az egészet a picsába, mivel Önök megvalósították a szerződésszegés fogalmát, ugyanis ez nem szolgáltatás, hanem egy fos.

Feltételezem, Önök jobban szórakoztak levelem olvasása közben, mint jómagam, de ne gondolják, hogy viccnek szántam, ez egy kibaszottul HIVATALOS PANASZ.
Sajnálom, hogy méltatlan helyzetbe kerültem maguk miatt, de csak azoknak adom meg a tiszteletet, akik :
1. Szintén megadják,
2. Kiérdemelték,
3. Félek tőlük.
Sajnálatos módon Önök egyik kategóriába sem esnek bele, ezért hát levelem keserédes hangvétele.
Amennyiben hajlandóak rendesen végezni a munkájukat, akkor Önök felhívnak az
általam megadott telefonszámon, és egy Önök által kiválasztott időpontban
készséggel állok rendelkezésükre.

Várom megkeresésüket! Nyomorékok…

Tisztelet nélkül:"

eredeti namostmivan 2011.07.26. 21:57:09

@salapapa: tiszta , csak bacnak az ügyfélre.a mai világban kell a net a tv a telefon. nem engedheted meg magadnak hogy ne legyen.főleg ha a melóhoz kell.ezért vannak vele úgy hogyha elveszi a netet stb rohangálj te.az elmű se különb. a nettel addig hülyültek nálam amíg el nem kezdtem egyszeri díjas( 18-38.000Ft-os) havidíj mentes netet árulni.ment a bolt. :) de ha éltél meg hivatalos kurvaanyázást a faxbúkon... meg hogy beperelnek.mondtam elégedett ügyfelek hada másképp látja és (mert állítólag átverés volt) kb. 3 éve van ingyenes legális netem. mondtam lassúak a válaszok nekik akciósan adom legyen má rendes netjük. haverok 1 része is ráált hogy vegyen nem bánták meg.Ja!az ország nagy részén müködik nem helyhez kötött.amikor a mobilnetek 10.000 körül voltak imádták a lehetőséget. 1 cimbim nem hitte el 2 hónap használat után se hogy nincs számla.mondtam megvan az első előfizetőm ha belemegy. :) leanyázott. azóta sincs panasz senkitől. pár havi előfizetési díjért szerintem mindenki jól járt. a UPC még azzal is fenyegetőzött...kapaszkodjatok meg:Bezáratja a Mekiket mert ott is van net ingyen. Na azt elküldtem a Mekinek. elkenték a szájukat szerintem mert azóta 1 mukkot se írtak a UPC-s barmok. a személyes adatkezelésük meg 1 vicc én is tapasztaltam.nem kell semmi azonosító bemondok 1 nevet és mondja az adatokat. 1x be is kopogott 1 szerelő 1 éve hogy tudja hogy netezek de nincs előfizetésem.mondtam:1 nem csak ti vagytok a piacon 2 tipli van és ehhez mi közöd? elkérte az IP cimem. joga nem lett volna hozzá de megadtam mind a 80-at. pislogott szegény. sajnos kezdenek elkanászodni a szolgáltatásuk meg 0.

VilMarci 2011.07.27. 20:19:44

@eredeti namostmivan: Ezért ezt a havidíjmentes dolgot kifejthetnéd picit bővebben. Már amennyi publikus belőle :)

eredeti namostmivan 2011.07.27. 22:14:26

@VilMarci: Minden publikus. Döbbenet hatótávolságú irányított antennáról van szó. Budapest illetve az összes nagyváros a Balcsi környéke tele van ingyenes wifi elérési pontokkal.A kisvárosokba is van.Falvakból 2-8Km-re lévő városra is ráálsz.15 Km-es "átlövés" sem ritka a gyári rekord mondjuk erős adót kerestek a teszthez:Magaslati pontokról létrehozott távolsági kapcsolatok Ingyenwifi készlettel

TIHANY - BALATONFÜRED / 4 km / kétoldalú
TIHANY - BALATONVILÁGOS / 21 km / kétoldalú
TOKAJ - RÉTKÖZBERENCS / 47 km / egyoldalú kapcsolat-
Nem beszélve a sok madárról akik a wifit nem kódolják le.Ha gyors netet találsz akkor 150Megát is elbír mint adatátviteli sebesség.Nálunk olyan nincs is de mindegy előre kell gondolkozni. Legális!!!Súly csomagolással együtt: 16 dkg. 5év gyártói garancia. Ha elmész nyaralni elviszed és 2 perc alatt "lelsz" vele netet.Az alapja gyári cucc a cd-je is gyári. csak van benne trükk.Nagyon szépen mért hangolt a cucc.Kiszüri a többi jelet.AMire ráálsz azon tuti rajtamarad.Stabil a jele nagyon. Egyéb infó? Még 1 apróság... Teszteltem az antannát annó.A 17. kerületből rááltam köbányára.nagy cucc pár KM. de hogy BP túloldalán a XII kerületre is rá tudtam állni na az már döfi. :)
süti beállítások módosítása