Tékozló Homár

Tévét sem ad a Cetelem hitelre

2011.05.30. 13:15 | juszka | 127 komment

Bár Aaron történetéből már tudjuk, a Cetelem nem szívesen járul hozzá a hitelre való vásárláshoz, íme egy újabb gyöngyszem a hitel-elutasítás történetek közül. Naiv ügyfél levelét a Cetelemhez alább olvashatják. (Az azonban sajnos nem derül ki a történetből, sikerült-e saját tévén nézni a BL-t.)

Néhány barátomat/kollégámat nemrégiben meginvitáltam az újonnan birtokba vett szolgálati lakásomba, hogy egy kellemes délutánt és annak folyományait együtt töltsük el. Amolyan házavató mulatság jelleggel. Hogyan, hogyan sem, a tervezett időpont épp egybeesik a Bajnokok Ligája-döntő napjával. Futballról van szó - a gyengébbek kedvéért. Sportszerető társaság lévén, néhányan pedzegetni kezdték, hogy illendő volna egy televíziót a magamévá tennem a neves napig. Legjárhatóbb út erre tán a vásárlás. Szóba jöhetne a kölcsönkérés is, de ugye hosszabb távon ez kevésbé jelent megoldást. Erősen gondolkodóba ejtett a dolog, még annak ellenére is, hogy évek óta nem nézek tévét, ugyanis nem szeretném magam szellemileg leamortizáltatni holmi népbutító műsorokkal, ahogy azt az unatkozó nagyvárosi ember teszi. Meg aztán az is átfutott a fejemen, hogy milyen jó lesz majd a BL-döntő utáni érában a 106 centiméteren bámulni a HD-pornót, melyben kedvenc színésznőim összes testnyílását betömködik a tehetséges partnereik. Már nyálaztam is a szám szélét...

Böngészem az internet bugyrait, hát megakad a szemem egy módfelett kedvező hitelkonstrukción: 0% THM-mel vásárolhat az Extreme Digitalnál mindenféle műszaki cikket. Nyilván csak a helyszínen lehet nyélbe ütni az üzletet, házhoz szállítással nem, de üsse kő, vállalok némi áldozatot a megdicsőülésért cserébe. Egy vasárnapi napon le is adtam online rendelésem egy csodaszép LG 42LV3550 típusú LED televízióra, melyről úgy véltem, minden igényem kielégítené. Na jó, mindet nem, mert ugye a virágaimat nehezen öntözné meg helyettem, továbbá pipukálni (vö.: orális szex) sem tud, de az állatos meg utazós műsorokat bámulni tökéletes. Alkalomadtán néhány jól sikerült fotót is visszanézhetek rajta, vagy épp a fáradságos torrentezéssel letöltött filmekből csemegézhetek a kanapén süppedve. A gondolatot tett követte, mint ahogy az lenni szokott akár az előre megfontolt szándékkal elkövetett súlyos testi sértés esetében is, ezúttal azonban nem merészkedtem ilyen messzire. Csupán a készüléket rendeltem meg a hozzám legközelebb eső szaküzletbe, mely Győr városában leledzik. 4 napos szállítási határidőt prognosztizáltak, melyet még elfogadhatónak véltem.

Türelmesen vártam egészen csütörtökig, mikor is befutott az sms illetve e-mail, miszerint a termék átvételre kész. Én pediglen, mint akit a rajtgépből lőttek ki, már útra is keltem. Hozzávetőlegesen 150 km-re lakom Győrtől, de mint már említettem, ez sem tántorított el az úttól. Főleg, hogy gondolatban már a távirányító gombjait nyomogattam. Napgép a fejre, kőteknó a lejátszóba, és haladhatunk is. Némi térugrást követően a boltban találjuk magunkat, ahol a segítőkész eladó kolléga már nyálazza is át a bankszámlakivonatom. Eközben a háta mögött feltűnik a leendő tévém: milyen széles... és milyen lapos... már a dobozban is gyönyörű... hát még ha majd kiveszem és a falra teszem... nyam-nyam:) Papírok kitöltve, ellenőrizve, már csak a banki hitelbírálatra várunk. Addig nézelődöm a boltban, jobbára a kirakatba helyezett termékek közt, de nem kerüli el figyelmemet a pult környékén somfordáló emós fiú sem. Öltözködése és viselkedése alapján erős a gyanúm, hogy komoly lelki problémákkal küzd szegény. Egy határozott mozdulattal kivitelezett parasztlengő minden bizonnyal kitérítené ebből az állapotból. Míg én gondolatban lejátszom a meccset, az ügyemet kezelő kolléga szólít. -Elutasították a hitelkérelmedet!


Az első pillanatban olyan érzés lett úrrá rajtam, mint Scotton a Déli-sark elérésekor, midőn rájött, hogy Amundsen már járt ott. Nevezhetjük mélységes csalódásnak is. Tengermélységesnek. Néhány lépésnyit közelítek a pult felé,hogy visszakérdezzek,valóban jól hallottam-e.
-Megismételnéd?
-Nem adták meg a hitelt. A bankszámlakivonatod vissza is adom, már nincs rá szükség.
-És ugyan mi lehet ennek az oka?
-Azt nem szokták megindokolni.
Némi hatásszünetet tartok. Bár inkább csak szoktatom magam a gondolathoz.
-Akkor ezzel most azt akarod mondani, hogy potyára autóztam oda-vissza vagy 300 km-t?
-Sajnos nem tudok mit tenni. Megpróbálhatjuk ugyan újra benyújtani, de nem sok esélyt látok rá. Főleg, hogy egy nap csupán egyszer lehet próbálkozni.

Csak támasztom a pultot, és bámulok magam elé. Mindössze egy tollvonás hiányzott, annyira közel voltam. Pörgetem az agyam, hátha ki tudok találni valamit. Sajnos per pillanat sem a bankszámlámon, sem készpénzben nem áll rendelkezésemre akkora összeg, hogy egyben kifizessem a vételárat. Máskülönben odacsaptam volna a pultra a húszezreseket. Ehelyett inkább fejcsóválva elballagtam, majd beültem az autóba, és félhangos puffogások közepette hazajöttem. Jólneveltségem tiltja,hogy részletezzem, miket gondolok az illetékesek családfájáról és nemi identitásáról, így ezt a pontot ugorjuk.

És hogy mi az, amit nem értek ebben az egészben? Miként létezik, hogy a hitelbírálatot végző nem tudja kigondolni, hogy a jól láthatóan a havi törlesztőrészlet több mint tízszeresére rúgó nettó keresetemből ne tudjam kigazdálkodni a havonta esedékes összeget? Vagy mivel van a baj? Kevés az egy év, amit munkában töltöttem? De hisz nem házat vagy egy Maseratit akarok venni, csupán egy kétszázezres tévét. Boldog-boldogtalan kapja a hitelt, velem meg szívóznak?

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.05.30. 13:53:06

nem értem. nem néz tv-t, de van neki nem csak tv-je, előfizetése is, hisz ott akarták nézni a focit (csak a tv méretével volt probléma), és saját bevallása szerint állatos meg utazós műsorokat néz. a tv nem csak az rtl klubot, meg a tv2-t jelenti!
most akkor néz tv-t, vagy sem?
meg micsoda dolog, hogy úgy utazik 150 km-t, hogy nem tudja, megvan-e a hitel? és ha egyébként megadnák, csak még nem történt meg az elbírálás? akkor is hiába ment...
és miért csak olyan messze talált készüléket?
értetlenül nézek ki a fejemből...
azzal meg azért nem dicsekednék, hogy a filmeket torrentezéssel szerzem be...

England win The Ashes! 2011.05.30. 13:55:23

@Géza, kék az ég!: Gondolom, mert 12 törlesztőrészlet van. Ráadásul hó végén ment.

SomethinWild 2011.05.30. 13:56:32

Először a hozzászólókat ekézném: tipikus BUTA magyar hozzáállás, hogy "ha a tízszeresét keresed, miért nem veszed meg kápéra..." zagyvaság. Az iyeneknek ajánlom, hogy gondolkodjanak el azon is, hogy ha megvenné kápéra, akkor esetleg épp nem maradna egy büdös petákja sem a hónapban, emellett esetleg más kifizetnivaló is akadhat (albérlet, rezsi, akár autóhitel, biztosítások stb). MINDIG igaz, hogy a fizetés növekedésével a kiadások is növekszenek.

A posztolónak meg annyit, hogy mostantól a laza dumád mellé majd az eszed is előveszed és kihasználod az előzetes hitelbírálat lehetőségét. Az sem pénzpocsékolásból fenntartott intézmény.

ozur 2011.05.30. 13:56:50

Poszt-tolót már lehet?

England win The Ashes! 2011.05.30. 13:59:39

@SomethinWild: "Az iyeneknek ajánlom, hogy gondolkodjanak el azon is, hogy ha megvenné kápéra, akkor esetleg épp nem maradna egy büdös petákja sem a hónapban..."

Az "Addig nyújtózkodj" kezdetű szólás megvan?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 14:06:01

Több bodzavirágot kell szedni, akkor nem kell hitel!

Trackback 2011.05.30. 14:07:33

Üdv,

üzenem a levélírónak, hogy ki kéne találni egy olyan eszközt, amin keresztül egymástól nagy távolságra lévő emberek is tudnának egymással kommunikálni, és így nem kéne fizikailag nagy távolságokat információkért megtenni, milyen nagy ötlet, nem?

Zaphod

pruntyike 2011.05.30. 14:07:48

@atpijkamo: "Nagyon modoros"
Fején találtad ezt a vöcsöge posztolót egy parasztlengővel... Telitalálat, így legyen ötösöd a lottón (na jó, a hatos lottón...)

Rosszindulatú Vászka 2011.05.30. 14:08:37

"... néhányan pedzegetni kezdték, hogy illendő volna egy televíziót a magamévá tennem a neves napig"

és ezt az aberállat csírát, meg az okos barátait minden nap kiengedik az emberek közé? Felháborító! Zártosztájra velük!

Trackback 2011.05.30. 14:09:00

Ps: még jó, hogy nem Londonba utazott el a kinézett tévéért...

KergeK@csa 2011.05.30. 14:10:18

Ha valaki nem tud készpénzből TV-t venni, annak is biztos, hogy szüksége van olyan TV-re, vagy lehet, hogy egyáltalán nem a TV lenne a legfontosabb.

Hitelt komoly, kellő dolgokra veszünk fel (lakás, vagy max autó, vagy egyéb munkaeszköz).
TV-re, kanapéra, Kanári-szigeteki nyaralásra nem, mert ha csórók vagyunk (ami még nem lenne gond), legalább ne akarjunk hitelből vagánykodni.

Bélféreg 2011.05.30. 14:10:42

@Bogoj: Elképzelem a posztolót amikor észreveszi hogy a frissen vásárolt TV-jén nem jön be (nem jött volna be) semmilyen csatorna :)) Aztán meg szarakodik valamilyen ócska szobaantennával hogy legalább a tv2, a primitív népbutító csatorna bejöjjön.

De mindegy, biztos jó buli lehetett :))

zsombordeak 2011.05.30. 14:14:04

Hát, egy olyan embernek, aki egy éve van munkában, 300 km-t autózik egy 200 eFt-os tévéért (ennek a költsége kb. 15 eFt, autótól függően) és ezekkel meg a többi szöveggel egy olyan komolytalan világképet sugall, mint ez a poszt, annak én sem adnék hitelt 20% THM alatt. Sorry!

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.05.30. 14:14:16

@Rosszindulatú Vászka:
Az már megszűnt!
Most a dilibogyó a menő.
Meg a napgép.

England win The Ashes! 2011.05.30. 14:15:24

@A Galaxis Elnöke: Pedig nem is hülyeség, mert sokszor olcsóbb a cucc, néhány bolt pedig leszállítja az áruját akár Magyarországra is.

2011.05.30. 14:15:47

A bank annak ad hitelt, akiről joggal feltételezi, hogy simán vissza tudja fizetni kamatostól. Ebből él, tehát ok nélkül nemigen utasít el.
Ha te nem kaptál, akkor ottan van valami apró, általad nem részletezett körülmény... Válság van, ma már ők is óvatosabbak.

Egyébként rettentő modoros írás.

SomethinWild 2011.05.30. 14:17:47

@Dr Jozef Vengloš: Józsikám ülj le, szövegértés egyes.
Nem épp azt írom, hogy azért NEM vesz kápéra tévét, mert attól, hogy sok a fizetése, nem engedheti meg magának?

A Homáron beszólás nélkül is lehet kommentet írni?

movhu 2011.05.30. 14:20:35

Egyrészt semmi baj azzal, ha valaki 0%-kos THM-el vesz egy tévét részletre, mondhatnám hülye lenne egyben kifizetni, ha más nem, akkor azért a kis kamatért, amit a nála lévő pénz fial.

Ellenben a "tízszeres" fizetés nem biztos, hogy olyan ütős érv. Jelen esetben, mondjuk 12 havi részlettel és 0 indulóval számolva ez cirka 160.000. Ha a bakszámla kivonaton az látszott, hogy ezt a fizut eddig is sikerült fizetés előtt 10 nappal totálisan felélni, nem biztos, hogy a bank biztosnak látta a visszafizetést. Lehet, hogy volt még mellette 3 másik hiteltörlesztés is. Elég összetett, de gondolom azért volt oka, hogy visszadobták, mert egyébként a bank sem hülye, hogy ne kellene nekik a pénz.

popocatepetl 2011.05.30. 14:20:58

Aaronka! Ki kellett volna satírozni a számlakivonatról, hogy sün vagy.

cicmen (törölt) 2011.05.30. 14:21:46

És akkor előlépet az emós a bokorból és megkérdezte.Aaron! Te szopni jársz ide?
A pipukálásnál koránt sem mindegy hogy melyik végén vagy a fasznak!

Kulmar 2011.05.30. 14:22:04

a bajnokok ligája miért feltétlen foci?

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 14:22:33

Ahhoz képest, hogy nem néz tv-t eléggé kiborult a kedves delikvens, hogy nem tudta megvenni. Gondolom az lehet a háttérben, hogy manapság divat azt mondani, hogy én nem nézek se maunikát se joshi barátot, de a szuperlapos tévéjért meg csorog a nyála. Hagyjuk má`.

Zb74 2011.05.30. 14:24:27

@ozur: Ennek a kérdésnek mi értelme van?
Mintha elfelejtetted volna befejezni.

England win The Ashes! 2011.05.30. 14:30:13

@SomethinWild: Gyere, ülj ide te is! Ha nincs elég fölös pénze, ne akarjon tévét venni (ráadásul ugye arról ír, hogy évek óta nem néz, mert szellemileg amortizál stb.). De ő mégis akart, képes volt ezért 300 km-t autózni. Kiderült, hogy nem kap hitelt, mert... Ő tudja, miért (értem ez alatt, hogy biztos ismeri a saját havi kiadásait). Gondolom, azért, mert az a bizonyos takaró a bank szerint nem olyan hosszú.

romaniarulez! 2011.05.30. 14:31:01

én már többször vettem hitelre cuccokat és mindig megkaptam a hitelt. Volt már cetelem meg valami más cég is, nem jut eszembe. Extreme Digital meg Saturn meg MediaMarkt. Mindegyik 0%-os. A lényeg, hogy illik befizetni a felét, jó esetben min. 51%-ot, mivel a számítógép (mer ezt állítólag nem is homo sapiens bírálja) akkor sokkal engedékenyebb, ha még szerepel mellette egy elfogadható fizu is. Én mindig megkérdeztem az eladókat, h mit javasolnak, mennyit fizessek be, ők mondták, h lehetőleg minél többet, de a felét minimum, és mindig bejött. OK, hogy elvileg 0 kezdőrészlettel is lehet cuccokat venni, de azért teyük szívünkre a kezünket: mi is szívesebben kölcsönöznénk, ha látjuk, hogy az adósnak van pénze, csak nem elég... Vettem már 300-ért objektívet, 600-ért lapotopot, a lényeg, hogy a felét kápéba letedd, és viheted. Talán kevesebb is elég, de, ha biztosra akarsz menni, a fentieket javaslom. Ráadásul én pl. a nagy havi részletet szeretem, hogy hamar letudjam a törlesztést, utálnék havi tízezret fizetni öt évig valamire...

Kicknick 2011.05.30. 14:31:33

Mer a próvi dentet kellett vóna hívni, azok adnak, ha kell ha nem.
Még bankszámlakivonat sem kell...
És végül a meccset sikerült megnézni? Vagy csak a rádión hallgatta a poszter a haverokal? Esetleg valaki hozott zsebtévét?
Megannyi kérdés és sehol a válasz. Pedig ettől már nem lett volna hosszabb a történet...

Advanced Flight 2011.05.30. 14:32:08

Cetelem meg Edigital...atyaég, ez a posztoló hol töltötte az elmúlt 5-10 évet? A holdon?

dr. Aullah 2011.05.30. 14:33:29

@Rosszindulatú Vászka: A trendit y-al írni meg még annyira sem.

2011.05.30. 14:34:14

REngeteg dolog miatt elutasíthatják a hitelkérelmet... mondjuk a megadott munkahelyi telefonszámot nem vették kétszer fel, ergo az ügyintéző azt valószínüsíti, hogy hamis adatot adtál meg... utánanéznek még a cégtárban is, nincs-e felszámolás alatt a cég... ven-e a posztolónak már hiteltörténete.... mennyi idős, mennyi ideje lakik az állandó lakcímén... a bankszámlája hányszor ment mínuszba... millió szempont van és a hitelező cég saját algoritmusa alapján szűri ki a potenciálisan alkalmatlan ügyfeleket.
Másik pénzintézetnél is lehet próbálkozni, egyiknél biztos sikerül, ha nem hazudik a megadott adatokkal.

Advanced Flight 2011.05.30. 14:34:17

@Kicknick: haverok meghallgatták zsebrádión és az eredményt elmorzézták neki a kerítésen egy vasrúddal :-)

England win The Ashes! 2011.05.30. 14:35:46

@atpijkamo: gugli a barátunk, most súgta nekem:

szleng.blog.hu/2009/08/28/napgep

Lehet, hogy ez az óklis csávó volt tavalyról?

A country full of aliens · http://angliavagyamitakartok.blog.hu/ 2011.05.30. 14:41:02

Én a BL-dontot egy Manchesteri Pub-ban néztem végig, hatalmas kivetíton, sörrel is nyakon öntöttek, volt nagy sírás-rívás is a végén, szóval igazi full 3D-s volt. Na nekem ezért nincs tv-m. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.30. 14:41:39

@Dr Jozef Vengloš: "gugli a barátunk"

Az csak akkor segít ha van ilyen szó.

Jé, van ilyen szó!

Na, akkor mi az a kőteknó? (A tknóig már eljutottam.)

SomethinWild 2011.05.30. 14:42:18

@Dr Jozef Vengloš: Hát, hogy a bank miért nem adott hitelt, azt megtippelni sem akarom, bármi oka lehet. De attól, hogy egyben nem volt pénze tévére, még vehetett volna hitelre. Gondolom pl te sem egyben perkáltad ki az autód, házad stb értékét. Mindenkinek a saját döntésére van bízva, hogy a hitelt tudja-e fizetni.
Egyébként egy lehetőséget én is hozzáadnék a visszautasítások listájához: ha a munkáltatód volt pl APEH-feketelistás, volt ellene bármilyen adóhatósági eljárás, stb., akkor már nem is kapsz hitelt. Nem feltétlen a személyes miatt lehetsz csak visszautasítva.

England win The Ashes! 2011.05.30. 14:43:29

@angliavagyamitakartok.blog.hu/: Mentél volna citys pubba, ott gondolom móka és kacagás volt. (Nálunk csak közöny, pár MU-fan nő pityergett, többen anyáztak, oszt' annyi.)

England win The Ashes! 2011.05.30. 14:46:06

@SomethinWild: "Gondolom pl te sem egyben perkáltad ki az autód, házad stb értékét."

Most lepődj meg: DE. (Kivéve a házat, olyanom nincs, praktikus okokból inkább bérlek egyet.)

England win The Ashes! 2011.05.30. 14:49:20

@SomethinWild: Ja, bocs, az APEH-es részre nem reagáltam. Abban nagyon is igazad lehet.

Szerintem Magyarországon egy banknak egyébként jobb biznisz az, ha tudsz ugyan fizetni, de neccesen, pár napot késve. Rápakolnak egy kis késedelmi kamatot, és mindenki vidám. Náluk.

romaniarulez! 2011.05.30. 14:49:27

@Dr Jozef Vengloš: ok dokttorúr, de azért valljuk be, ez a ritkábbik eset (legalábbis kis hazánkban.)

.lll. 2011.05.30. 14:49:57

te aztán fosod a szót komám:D

England win The Ashes! 2011.05.30. 14:50:32

@cicmen: Állandó visszatérő szerzőnk, Naiv Ügyfél.

cicmen (törölt) 2011.05.30. 14:51:18

@atpijkamo: De mi az a napgép?

Fejre szerelhető elemlámpa.

Andie 2011.05.30. 14:55:17

Ez épp aktuális nálam is.
Asszonykának néztem ki egy Sony Vaio netbookot, 130 pénzért a Saturnban. Épp holnaputántól lesz megint jó kis 0%-os THM a Cetelemtől. Anno a Nikon D60-at is igy vettem, az is 130 körül volt, seperc alatt megkaptam a hitelt egy sima bérpapirt lobogtatva. Pedig a számlámra érkező bér nem 130, de még csak nemis a 2x-ese. Ennek ellenére megadták.
Hogy mégis miért kérem hitelre? Mert igy kényelmesebb. Mert igy el tudok menni még nyaralni is, meg nemgond teletankolni a hummert hetente. Ezt a vackot meg ráérek fizetgetni még 10 hónapig úgy, hogy 1 fillér pluszpénzbe sem kerül.
Hogy a banknak mér éri meg? Mert amiért ilyen kedvesek, majd hozzájuk megyek egyéb ügyekben is.
Kiváncsi vagyok, holnapután ugyanilyen szerencsés leszek-e, mint anno a nikonnal. Vagy énis pipukálni megyek majd :)

Az Osan viszont jól megpipáltatott februárban a Galaxy S kapcsán. Ott is 0% thm meg minden franc volt beigérve, nosza hajrá. Végigültem 2 ügyfelet (kb másfél óra), meg a saját ügyem procedúráját (kb fél óra), mire a végén visszabaxták a hitelelbirálók, hogy még pluszban mutassak már egy nevemre szóló telefonszámlát is, mert tán rejtett a vodás számom amit megadtam. Megkérdeztem, hogy a pöcsöm mérete neme-e kell nekik egy rohadt hitelbirálathoz? De aszonták, az nem.
Na, nem is kellett tőlük a Galaxy, megvettem pár utcával följebb egy huszassal olcsóbban, igaz 1 összegben.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.05.30. 14:55:23

@cicmen: :))

És a kőteknó a Flinszton Frédi autójába való zenei CD?

cicmen (törölt) 2011.05.30. 15:00:36

Egy emós! Gondolta a hitelkérelmező!
Egy napgépes gondolta az emós!
Nem kapnak semmit! Gondolta a cetelemes!

.lll. 2011.05.30. 15:15:39

@cicmen:

rajtam se néz senki szásagréjt!gondolta a tévé

Géza, kék az ég! 2011.05.30. 15:21:21

@Dr Jozef Vengloš:
Ez nem lehet szempont egy "napgépet" fejtetőn viselő lazacsávó számára!
Ők minimum kápéban fizetnek, nem folyamodnak alantas bankokhoz aprópénzért és ha mégis?

Vannak olcsóbb tévék is, amit haza lehet vinni a Trabulátor SDL 601 Cabriolet-vel...

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.05.30. 15:22:59

nem néz tv-t. de venne egyet 200ezerért, hogy megnézhesse rajta a focit. ezért gondolom, kábel-előfizetés is kell.
olyan ez, mint mikor egy évben egyszer lemegyek egy hétre a balatonra, és ezért veszek egy bmw-t, meg egy éves autópálya-matricát...

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.05.30. 15:24:55

@cicmen:
Egy emós! - gondolta a hitelkérelmező!
Egy napgépes! - gondolta az emós!
De jót fingottam! - gondolta a cetelemes!

Hegyirablo 2011.05.30. 15:25:53

Biztosan látták mekkora nagy prosztó-suttyó napgépes kőteknós, gondolták, mi a francnak ennek tévé, amivel kultúrálódni is lehet?! Ha focit akar nézni menjen a kocsmába, ha meg pornót, akkor a kupiba.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.05.30. 15:28:48

napgép: "olyan kis gép, melyben a mozgató elem közvetetlen napsugarak által hevített levegő. Ericsson János készített először olyan gépet, melyet gőz helyett forró levegő hajtott. A gépet több ízben módosította s 1856. olyan szerkezetet adott neki, hogy a kisiparnak is használhatóvá lett. 1868. szerkesztette ezt a gépet, melyet N.-nek neveztek el.

Forrás: Pallas Nagylexikon"

www.kislexikon.hu/napgep.html
:-))

Anti Anyag (törölt) 2011.05.30. 15:34:41

Jó, akkor én meg azt mondom, szeretek kocsikázni és akkor veszel egy autót nekünk? (Te is vezetheted néha).

Hitelre venni TV-t, amit amúgy nem szeretek, de a barátaimmal nem tudok egy meccset megnézni nem semmi.

Én sem adtam volna neked hitelt.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2011.05.30. 15:59:19

@Anti Anyag:
- vigyél már le hétvégén a görög tengerpartra!
- de nincs autóm...
- nem baj, vegyél egy bmw-t!
- oké, veszek részletre.

isti77 2011.05.30. 16:00:25

" Hozzávetőlegesen 150 km-re lakom Győrtől, de mint már említettem, ez sem tántorított el az úttól."
Bocs, hogy megkérdezem, de Budapest mennyivel lett volna messzebb? Ha már 150 km...
+: mi köze a hitelvásárlásnak a házhozszállításhoz? Eddig még nem hallottam, hogy az egyik kizárná a másikat. Ha te az utánvételes vásárlásra gondoltál, az megint más, de gondolom az, hogy a szállító nem fog a lakásodon, kiszállításkor helyben nekiállni hitelt intézni, eddig is tiszta volt.
++: ha valaki hitelre akar vásárolni, és maga megy el érte, akkor mi értelme neten megrendelni a cuccot? Egyszerűen felhívod a boltot, megkérdezed, van-e, és ha igen, akkor hajrá. Vagy az ED-nél mindenképpen meg kell rendelni neten? Nem hiszem, ha jól tudom, vannak üzleteik, tehát bárki vásárolhat "offline" is.
Annak pedig, hogy te honnan jöttél a pofonért, végképp nincs semmi köze a hitelelbírálás kimeneteléhez, azért tök felesleges ilyenkor hangoztatni, hogy hány km-t utaztál. Az alkalmazott nem tehet arról sem, hogy falun nincs ED.
Ez az íróinak szánt stílus pedig annyira idegesítő, hogy legszívesebben én is hasonló kezelésben részesítenélek téged, mint te az emós fiút.

Franzi 2011.05.30. 16:16:32

teljesen megértem a posztolót. a múltkor én párizsból utaztam az extrem digitálba mert a haverok gúnyoltak, hogy már 2 éves az LCD-készülékem és ezért azon nem jön be az m3.

megis vettem kp-ért az új 100 collos cuccot, de nem fért be a smart-ba. ezért gyorsan akartam hitelre venni egy teherautót, de nem adták meg hitelt, mert a hülyegyerek azt mondta, hogy az nagyon szennyezi a levegőt ... na most ezért tettem én 2500 km-t?

j311 2011.05.30. 17:45:00

Vadász, vadász...

TGabi 2011.05.30. 18:14:11

Nem néz TV-t-de szexfilm meg foci kedvéért még tök ésszerűtlen hitelkerettel is venne. ???????

cicmen (törölt) 2011.05.30. 18:59:18

@TGabi: Szereti nézni hogy mások csinálják!

Megdobbent 2011.05.30. 19:02:25

Egy bekezdes utan igazat adtam mindenkinek, aki keresztbe tett a poszternek. Nem vicces, de legalabb humortalan es modoros. Ezutan plane leszarom mi tortent vele.

nemjogasz 2011.05.30. 19:03:08

Meglehetősen egyedi stílusa van a posztolónak, amit a tárgytól eltérő, terjengős és túlbonyolított mondatszerkezetek, továbbá a "jajjdelazacsávóvagyok" érzést erősíteni hivatott rendkívüli modorosságok használata miatt kínszenvedés olvasni. Emelett érdekes tény, hogy egy tv vásárlásról szóló posztban kétszer emleget testi sértést, és még csak nem is relevánsan. Ebből csak arra lehet következtetni, hogy a posztoló kissebségi komplexusát leplezi a verbális agresszióval.
Ezt a feltételezést megerősití, hogy bár kb. 160nál többet nem keres, és emelett kp-ja sincs, de azt hiszi, ő szarta a világot.
(Kérdés 1. : havi 160-ból hogy nem tud félretenni?
2.: Minek a lapostévé, ha nem néz tévét? Ahhoz igencsak vastagnak vagy baromnak kell lenni, hogy 200 ezres tévét vegyen kizárólag meccset meg pornót nézni.)

gorcsev54 2011.05.30. 21:00:16

Csak azért olvastam el a posztot is meg a hozzászólásokat is , hogy lássam mekkora az Isten állatkertje.Nem kell megsértődni,nem mindenkit minősítek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 21:48:55

Novemberben ugy dontottunk veszunk egy tv-t Maryvel
elmentunk, talan best buy? vettunk egy samsungot
nekem nem tetszettek a szinei
3 nap mulva visszavittuk, kicsereltuk egy nagyobb Sony braviara 104 cm
autoztunk negyszer 5 merfoldet
tv-re hitelt????????????
hogy pornot nezzen?????????????
bazmeg tv-t akkor veszek ha van ra penzem
meg kocsira, lakasra OK, de tv-re????????????????
nekem max2 heti keresetem,d e otthon sem lehet tobb havinal
nem ertem

Büszke_troll 2011.05.30. 21:48:59

@isti77:
"Bocs, hogy megkérdezem, de Budapest mennyivel lett volna messzebb? Ha már 150 km..."

Aszfaltparaszt, lehet, hogy az a falu ahol a posztoló él, Zalaegerszeg. 150 km Győrtől, Bpest pedig kb. 230.
Örülök, hogy taníthattalak.

Posztoló, ha tv-t akarsz nézni, kicsengeted az árát. Ha nincs annyi pénzed, nem nézed nagyban a focistákat.
Tessék 35 ezer
www.edigital.hu/LCD_televizio/Hannspree_SJ19DMAB_LCD_televizio-p55142.html?bid=&partner=10003
Szerintem vagy 30 évig néztem kb. ekkora képernyőt, nem érte kár az egészségemet.
Ha meg 35 ezred sincs egy tévére, akkor a pornó nézés helyett, csak simán verd ki.

Még talán vége sincs a hitelválságnak, de az emberek barmok, nem tanulnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.30. 22:01:40

@Büszke_troll: en yunyoszttal kezdtem, es bazmeg 2 evig az volt, mert nem volt masra keret
mindenki penz nelkul akar lakast tv-t kocsit
azutan nez ki a fejebol........

budahazyj 2011.05.30. 22:24:35

@Büszke_troll

Zalaegerszeg varos.
Orulok, hogy tanithattalak.

A posztolo rendor?

Büszke_troll 2011.05.30. 22:41:08

@budahazyj:
:)))))

"Az alkalmazott nem tehet arról sem, hogy falun nincs ED."
Erre írtam a falut. Irónia.
hu.wikipedia.org/wiki/Ir%C3%B3nia

És legközelebb ne írd be hogy "@Büszke_troll", egyszerűbb ha a "Válasz erre" feliratra kattintasz.

Örülök, hogy taníthattalak.

budahazyj 2011.05.30. 23:26:42

@Büszke_troll:

Irónia: Többnyire dícsérő, elismerő szavakba burkolt, keserű, de szellemes, finom gúny.

Koszonom a tanitast. - Na ez az ironia.

Egyszerubb lett volna idezojelbe tenni a falu szot.

Megdobbent 2011.05.31. 01:08:09

Eh, lassan mar szanom ezt a szegeny juszka-t. Elmagyaraztak nei, hogy o mar index ujsagiro lett, aztan mindig ezeket a legalja szarokat toljak ra, hogy nah ocsi, posztoljad kifele szepen, irjal ele vicces ajanlot, aztan dicsoulj meg ;)

Megdobbent 2011.05.31. 01:13:25

@hagyma: nalam meg technikailag nem fer be nagyobb TV, mint egy 72-es, projectoron gondolkodtam, de az asszony korberohogott, hogy megis hova a picsaba teszem a vasznat (absz. igaza volt). Ugyhogy egyelore mellettem ugy suhannak el a jobbnal-jobb lcd-k, ledvilagitasok, ilyen-olyan 3d-k, hogy orom nezni :> De igy legalabb nincs az az erzesem, hogy epp 1 kanyarral a finis elott adtam meg magam es vettem jopenzert technikat. Nalunk epp most futnak a "nekunk faszabb a 3d tv-nk" meg a "megjobb most mar a 3d tv-nk, mint 2 hete" tipusu reklamok, ugyhogy asszem hatradolhetek, mig egy technologia legalabb 1 evnel tovabb kitart elfogadottkent :>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.05.31. 05:20:10

@Megdobbent: en is kisebbet akartam, de ebe a szobaba z az idealis, megha elvetve nezm is
azert jon a futtball szeptembertol es akkor jo ez a meret es hat kevesebbe kerult mint 1 heti fizetesem volt abban a honapban
az en fizetesem igen valtozo, de hogy hitelbol nem vettem volna meg az hetszentseg, mert nem eletszukseglet

bekbórd! 2011.05.31. 08:00:39

a posztolót már lehet?

Gastroger 2011.05.31. 08:35:30

A napgépre én azt hittem, hogy olyan piacon kapható kínai import baseballsapka koppintás, aminek a tetejére egy pici napelemet szerelnek, a siltje (süldje?), meg ki van vágva és oda meg egy propeller van szerelve, aminek pörgését a napelem hivatott biztosítani. (opcióként tapsoló kezek is felszerelhetők oldalra).

Posztoló bement a munkahelyétől/ lakhelyétől 150 km-re levő boltba, egy napgéppel a fején. És csodálkozik, hogy negatív a hitelbírálat?

Ui: A posztolónak üzenném, hogy az emós fiú, aki "lelki problémákkal küzd", megkapta a hitelt a 350ezres LED tévére. A parasztlengő meg bennmaradt a posztolóban.

esef 2011.05.31. 10:27:37

@budahazyj:
az tényleg igaz, hogy Zegen mindenki "c"?

esef 2011.05.31. 10:28:53

@Megdobbent:
nálunk is a méret volt a szűk keresztmetszet, utána jött csak a tudás

zsiráffff (törölt) 2011.05.31. 10:31:27

remélem legközelebb kap a posztoló hitelre minden szart amit venni akar, mert még egy ilyen poszt és főbelövöm magam.... sztem 19 éves és túl sok ponyvaregényt olvasott.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2011.05.31. 10:33:29

A posztoló frissen (1 éve) végzett rendőr vagy hivatásos katona valahol Zalában.
Eddig a szülei kényeztették el, most meg kapott a segge alá egy szolgálati lakást.

A legalább 2x emlegetett orális aktus, a nem tudom hányszor írt pornó nézés és agresszió, amelynek a világon semmi köze nem volt a TV vásárláshoz, plusz a tenyérbe mászó stílus...
Hát Öcsém, nehéz lesz még az élet...

esef 2011.05.31. 10:33:39

@hagyma:
istenem, mennyire "szerettem" a junosztyon focit nézni. de legalább a burkolata fehér volt, nem az a randa piros... :)))

zsiráffff (törölt) 2011.05.31. 10:43:45

@esef: ja. söprűnyél volt a távirányítónk hozzá, ha az ágyból akartuk nézni

budahazyj 2011.05.31. 11:03:53

@esef: Dehogyis, rengeteg "a" meg "b" meg "d" is el Zalaegerszegen, sot tavaly egyszer lattam egy "e"-t is!!! De "f" nincs, amig oda nem koltozol.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.05.31. 13:21:38

A mennyit keres kérdéshez, itt voltak a feltételek, amiből kiderül:

www.edigital.hu/konnyen_belevaghatsz-sp1456.html

15 hónapra adták ezt a hitelt, tehát max. 130-at vihet haza, mindenféle pótlékkal együtt.

Amúgy, ha most költözött, könnyen lehet, hogy egész egyszerűen nem az volt a címe, ami a bankszámlán van, tehát már ezzel bukik a mutatvány.

De ha csak 1 éve dolgozik, gondolom a kocsi is hiteles lehet, ami szintén rontja a hitelképességet.

Viszont a legnagyobb luzersége az volt, hogy az edigital oldalán van online hiteligénylés, csak használni kellet volna.

Gastroger 2011.05.31. 20:18:46

@budahazyj: :))))
Én is gondolkoztam valami frappáns válaszon erre a "Zegen mindenki "c"?" kérdésre, eszembe is jutott Ivan Ivanovics a frappáns visszavágások nagymestere mit is válaszolna erre, de ennél jobbat nehéz lett volna megfogalmazni. :)

Jóó!

Megdobbent 2011.05.31. 22:49:15

@esef: Eh, ne is mondd. Most neztem unalmamban egy 81 centis lcd-t, de az sem ferne be. Nalam ugyanis ugy van belove, hogy fekve nezhessem, ugy van az 5.1 is elhelyezve, viszont az ablak szemben van, ez kizarja egybol a vasznat meg a projektort, szoval vagy feladom a kenyelmem vagy nem nezek bazinagy tv-t. Egyelore a kenyelmem a gyoztes (vagy 15 eve), ugyhogy tenyleg van eselyem arra, hogy ha eljon az en idom, akkor mar olyan 3d megoldas lesz, hogy nem is kell hozza TV :)

Megdobbent 2011.05.31. 22:52:21

@Aki a zsiráfotszereti: az meg oke, hogy a seprunyellel szorfoltel a 4 csatorna kozott, de a hangero? ;) Argh, kis korommel, izzadt kezzel viszont nem lehetett bekapcsolni (france' rugozott befele a tekerentyu az oldalan?), szoval az ember megbecsulte a latvanyt, ha sikerult mukodesre birni a joszagot. Persze pirosat :>

http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/mainhu.nsf/wcatalid/1E5D3D8FB1C67D11C12574DA00515BE1/$file/TV%20SZOVJET%20JUNOSZT%20402BC%20(197.).jpg

gatex 2011.05.31. 23:27:26

A hozzáértő kommenteket olvasva kinyílt a zsebemben a bicska,ezért rászántam magam,hogy tovább világosítsam az amúgy rendkívül felvilágosult hozzászólók elméjét.
Nem vagyok sem katona,sem rendőr,tisztességes foglalkozásom van:)Sőt!Hülye/suttyó/paraszt sem vagyok.A bőröm színe is fehér,bármily meglepő.A lazacsávó imázs a való életben távol áll tőlem,meglepően szerény és tisztelettudó vagyok.Mindemellett egyetlen fillér hitelem sincs,ellenben az említett szolgálati lakásra eddig elég sokat költöttem ahhoz,hogy elfogyjon a pénz.Épp ezért bátorkodtam hitelhez folyamodni,melyről naivan feltételeztem,nem lesz vele gond.Az online hitelbírálat elkerülte a figyelmem,ez az én saram.Továbbá az "addig nyújtózkodj" is áll,de mivel vagyok olyan úriember,hogy az ígéreteim betartom,mindenképp hozzá akartam jutni a tv-hez.A pornó és a torrent olyan dolog,amit az itt kommentelők 95%-a néz/csinál,szóval ez kapufa.Aztán mi lehet még?Napgép=napszemüveg,amit a boltba érve előzékenyen levettem,és nem a fejem tetejére toltam,mint azt néhányan (bár nem tudom,miből) kikövetkeztették.Kőteknó az olyan zenei műfaj,amiről fogalmatok sincs,mert számotokra az elektronikus zene kimerül a diszkósitben meg dévid gettában.Aki meg nem tudja értékelni a fanyar humort,ami a posztból árad,és gondolkodás nélkül elhisz mindent,amit olvas,mert mondjuk nem ismeri a stílusom,annak előszeretettel tudnám ajánlani a többször is emlegetett orális jellegű gyakorlatokat!Tudnék még osztani bőven,de így ismeretlenül nem tartom ildomosnak...
Ja igen,a tv-t megvettem kápéra,és kiválóra sikeredett a szombat este:)Aztán időközben a postai levél is megérkezett a banktól,melyben azt írják,kivizsgálták panaszom,ám a szigorú üzletszabályzatukra hivatkozva nem közölhetik velem,miért szívattak meg.
Most pedig megyek tévézni:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.01. 00:16:02

@Megdobbent:
kb ekkora, vagyis nem kb:)
C:\Users\tivadar\Pictures\album 4-6-2011

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.01. 00:17:08

oh rossz linket tettem be,:) nem is baj:)@esef: nekem piros volt es ha besutott a nap akkor pokrocot tettem a fejem es a tv koze, ugy neztem jeghokit:)

Megdobbent 2011.06.01. 01:07:14

@hagyma: azert nem baj, ha tolsz egy sima webes linket. csak megnezem mar, mi nem fer be hozzam :>

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.06.01. 01:37:47

@Megdobbent: ahh valahol fenn van tarhelyen is mert linkeltem valahova a szendvicsemet es azon latszik
ez befer mindenhova
nekunk pont meretes

Koci1981 2011.06.01. 10:47:06

miért kell ilyen szájbarágósan erotikus jelzőkkel pajzánul megírni, hogy hogy kibaszott az emberrel a világ. Én 30%-os kezdővel, nettó 250-es fizetéssel nem tudtam a cetelemnél egy 300e-res kis hd kamerát megvenni az electro worldben 6 hónapos részletre. Azt mondták, hogy nem és kész. Érted? Nem és kész bassza meg.

zsiráffff (törölt) 2011.06.01. 11:34:13

@Megdobbent: a hangerő a junosztynál nem volt gond.csak addig lehetett csavarni, amíg el nem kezdett recsegni, na az volt a maximum. :) áhh, azok a régi szép unmodern idők...

becsoccsent 2011.06.01. 17:45:53

nem teljesen ertem, most van egy netto ketmillas fizetes ( egy ev munkaviszony utan ), szolgalati lakassal, es nem jut melle mindennapszoposzoke titkarno? a posztolot valaki nem akarja tarkon baszni valami naggyal es kemennyel?

schwarzenéger 2011.06.01. 23:54:47

ez a cikk szar!
Cetelemmel soha nem volt gondom!
béna vagy hogy edigitalnál vásárolsz!!

august 2011.06.03. 13:01:14

szarjá sünt. meg a többi kommentelő is.

minek tv??

legyé hálás csecselemérnek hogy kirándulhattá 300 km-t.

gyp-s.
Ti meg mit bántjátok?? éjjen a hitelrevett kamera meg plazmatévé!!
vegyétek csak, kő az nagyon!!

szarjatok sünt.

Jokerpofa 2011.06.04. 09:49:14

@gatex: Nekem is kinyilt a bicska a zsebemben, mikor elolvastam ezt a modoros szart, szoval megertelek.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2013.02.05. 11:58:24

@becsoccsent: "most van egy netto ketmillas fizetes"

A matek nem megy vagy az olvasás és szövegértés?

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2013.02.05. 12:01:49

Nekem a credigen a fizetésem 80-ad részének megfelelő törlesztőrészlettel utasított el egy hitelt. Nyilván kockázatos volt. Közben meg minden minimálbéresnek megadták ha volt 2-3 kezes.
süti beállítások módosítása