Tékozló Homár

Univer-lekvárarmageddon a hűtőben

2011.06.22. 10:11 | jackyll | komment

Kevés közhelyesebb baleset van, mint a hűtőben penészedő lekvár, nem túl nehéz előállítani szinte bármilyen márkával. Parkernek azonban sikerült 35 üveg Univer-lekvárt bepenészesítenie, ami területi rekord, ráadásul mindet 3-4 nappal kinyitásuk után. Az Univer már válaszolt is neki: bár kevés cukor van a lekvárjaikban, még hűtés nélkül is túl kellene élniük egy hetet:

Az Univer Kecskeméti termékét érő kritikát juttattam el néhány hete, ebben a formában a lekvárjukat illető kifogásaimmal:

Mint elkötelezett magyar termék vásárló, híven a magyar munkahelyek megtartása érdekében lekvár termékeik felé kacsintgattam. A korábbi termékeik jó tapasztalata fényében bevásároltam  lekvár termékeikből 8-8 db terméket/fajtánként. Bodzából, málnából, sárgabarackból, szamóca lekvárból és a meggylekvárból is. Az első meglepetés akkor ért amikor 3 termékük a hűtőben, 1-1 kanál kóstolás után penészgombás lett. A következő meglepetés akkor ért, amikor a gyerekek ettek újabb üvegekből és az is így járt. A hétvégi gyerekzsúron, palacsintázás közben sikerült kinyitnom vagy 10 üveget, a termékeik harmadik-negyedik napra szintén penészesek lettek mind.


A legutóbbi tesztelést magam végeztem el, előre sterilizált kanállal, gondoltam biztos a gyerekek bele morzsáltak, netán lenyalták a kanalat és úgy szedtek újra a terméküket az üvegből. Tévedtem! A termékük a mellékelt képek tanulsága szerint, a hűtőből kivéve mutatja a kiábrándító penészesdést!

Közel 35 üveg kidobása után egyet biztosan tapasztaltam: A szavatossági idő bármennyire is 2012 ill.2013 közé esett minden esetben, a termék akkor fogyasztható csak el, ha és amennyiben azt a terméket, a kinyitás után ott egy ültő helyemben megeszem! Ez elég groteszk lenne azt gondolom!

Kérem, hogy érdemben vizsgálják meg, mi lehet annak az oka amitől termékeik penészesedni kezdenek mert ezáltal üzleti hírnevük és termékeikbe vetett hite is csökkenni fog vásárlóiknak. Arról a néhány 10.000Ft nyi termékről nem is beszélve amit most keserű szájízzel szépen lassan kidobálhattam az eltelt 3 hónap alatt! Levelemmel az a célom, hogy termékeik fejlesztése során vizsgálják meg, mi okozhat ekkora nagyságrendű bosszúságot vásárlóiknak és végül ezáltal saját maguknak! A termékekre felhasznált összeget csak azért sajnálom, mert úgy éreztem jó alapokon nyugvó, minőségi terméket vásárolok: Sajnos ez esetben tévedtem!

Megtiszteltek egy "kedves" válasszal:
 

Tisztelt P....... Úr! Meglepődve olvastuk lekvárokkal kapcsolatos reklamációját. Elmondhatjuk, hogy hasonló észrevételt még soha nem kaptunk. Természetesen a termékfejlesztés során végzünk tárolási tesztet, mind zárt állapotban-minőségmegőrzési idő-, mind pedig a felnyitás után, modellezve a felhasználási viszonyokat.

A felbontás utáni tesztek eredménye alapján megállapithatjuk, hogy hűtőszekrényben több hétig tárolva sem mutatnak mikrobiológiai romlást( erjedés, penészesedés). Még szobahőmérsékleten tárolva is kibírnak, a környezeti hőmérséklettől függően, egy vagy több hetet. Ezért érthetetlen amit Ön említ, hogy ilyen rövid idő alatt megpenészedtek a lekvárok. Természetesen a hűtőszekrény hőmérsékletétől is függ az eltarthatósági idő.

Azt tudni kell, hogy miután termékeink kevés cukrot tartalmaznak, és nem tartalmaznak tartósítószert, felbontás után, környezeti hőmérsékleten előbb-utóbb minőségkárosodást szenvednek. Ezért javasoljuk a cimkén, hogy felbontás után tartsa hűtőszekrényben.

Kérem, hogyha bármilyen észrevétele van közölje velünk, és a jövőben is bizalommal vásárolja az Univer termékeket.
Üdvözlettel
X X
Termékfejlesztési Vezető

 

Már csak az a kérdésem, hogy a vadonatúj Ariston márkájú hűtőből kivett termékben miért látható még is a penész? Mellékeltem a képeket, kíváncsian várom a Homártársak személyes tapasztalatait a termékkel kapcsolatosan!

A meleg páraban vadászó baktériumok mindent gyorsan elpusztítanak, amit nem a hűtőben esznek meg sterilizált evőeszközökkel. Ezt a tüneteggyüttest egyes helyeken úgy hívják, nyár. Aki nem bír egy ültő helyében betolni egy üveg lekvárt, az vegyen kisebb üveggel.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.22. 10:19:22

Lekvárt csak az Aldiból, vagy az ukránoktól!

2011.06.22. 10:26:37

bammeg, lekapod a tetejéről, oszt csók. hülye.

Leadfoot 2011.06.22. 10:34:04

35 üveg lekvár??? Ember, te aztán szeretheted a lekvárt. :-D

É2I 2011.06.22. 10:34:31

Hmm, ez eldönthetetlen. Ugyanakkor 40 üveg lekvárt egyszerre bevásárolni nem semmi. Persze, ha nagycsaládod van...

De legalább tényleg úgy néz ki nincs benne tartósító szer.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.22. 10:35:24

"A meleg páraban vadászó baktériumok mindent gyorsan elpusztítanak, amit nem a hűtőben esznek meg sterilizált evőeszközökkel."
Ez hellyel-közzel igaz is, kedves Jackyll, csakhogy a penészgombák többsége jól ellenáll a baktériumok falánk rohamának.

A hűtőszekrény hőmérsékletén kívül fontos lehet a benne tárolt élelmiszerek minősége, állaga (egyetlen ottfelejtett Túró Rudi, sárgarépa, vagy egy kibontva felejtett kefir, netalántán egyetlen darabka túlérett kék sajt "csodákat" tehet), továbbá a felbontás helyének szálló pora is. Ha felbontás után lefújta volna a poszter (aki nem tudja, hogy egyszerre egy lekvárt/befőttet bontunk, és ha elfogy, akkor a másikat) WD-40-nel, semmi ilyen jellegű problémája nem lenne...

DaM 2011.06.22. 10:35:44

Pirolízissel tisztítható. Opcionálisan lefújhatod WD-40nel előtte.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.06.22. 10:35:45

A múltkor a szekrény aljából előkerült egy fél üveg CBA-s lekvár. Na azt én vagy 3 évvel azelőtt vettem. Semmi baja nem volt:) Bár gyümölcsöt max a címkéjén látott. Az vigasztaljon, hogy legalább nem volt telenyomva tartósítóval :)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.06.22. 10:38:54

ha egy - akármilyen okból - megpenészedik, akkor azonnali hűtőtakarítás/fertőtlenítés, mert a spórák megtelepedtek a hűtőben, és megfertőznek mindent...

Artie 2011.06.22. 10:40:29

Bár csak az anyanyelve irányában lenne a poszt tolója ily' elkötelezett.

Jokkura 2011.06.22. 10:42:05

A nagyi lekvárja a spájzban (amíg az oroszok nem voltak ott :) ) évekig( tízen évig) is elálltak. Mindenféle tudományos adalék nélkül. Ha meg a felbontás után valamiért nem fogyott el 1-2 nap alatt és ne adj isten valami megváltozott rajta (bár ilyenre lekvár esetében nem emlékszem,inkább ez a befőttnél fordulhatott elő ), akkor azt a valamit leszedte és újrafőzte . Igaz ő valódi gyümölcsből és valódi cukorral készített lekvárt (ja, és valódi szeretettel !)és nem volt lekvár főzési doktorátusa :) !

earny 2011.06.22. 10:42:10

"Tisztelt P....... Úr!"
P....... = Poszt toló?
P....... = Penész Úr?
P....... = Pénisz Úr?
P....... = paraszt?

Nem lehet sikeres ember aki a mai világban akármiböl is bevásárol ilyen nagy tételben.
Betesztelés után kell többet vásárolni, de akkor sem egy raklappal.
Nem akarok grammanáci lenni, úgyhogy nem mondok semmit.

Soni 2011.06.22. 10:44:10

...aztán a hűtő életre kel, és felfalja a konyhát.
Egyébként páratartalomtól is NAGYON függ.

elwood 2011.06.22. 10:44:50

ilyet még én se láttam pedig szoktak különböző élelmiszerek önálló életre kelni és mozogni a hűtőmben

itt valami user oldali hibát feltételeznék, ha lenne rá ötletem

(persze én nem venném meg a 35. üveg azonos fajta lekvárt ha már 34 megpenészedett)

egyék Schwartaut egyébként, az finom és német. mióta kiiratkoztam a nemzeti együttműködés rendszeréből javarészt nyugati eredetű élelmiszert fogyasztok, és azok jobbak is

(hogy meg ne említsem a híres Aldis lekvárt, ami szintén jó)

goes 2011.06.22. 10:46:05

Penészes a posztoló hűtője. Illene kipucolni és nem szerencsétlen gyártót cseszegetni.

zsiráffff (törölt) 2011.06.22. 10:49:57

Oda kell adnia dinóknak vagy a ragadozómadaraknak. Esetleg bevinni az OEP-ba, aszt kiborítani az asztalra. Vagy betenni a sütőbe, megpiroliziálni és utána fölkenni a mozdonyra.

Dr. Kix 2011.06.22. 10:51:27

@Aki a zsiráfotszereti: Nem íj? Meg nyíl, természetesen.

zsiráffff (törölt) 2011.06.22. 10:53:13

@Kix: hát a fegyver az íj. de nem tudok rájönni, hogy az ily vagy az íly a helyes. szerinted melyik jó? legalább ma van min gondolkodnom.

Fuxika 2011.06.22. 10:53:21

Én a 2.-tól raktam volna bele szalicilt. Vagy lezárom légmentesen...

elwood 2011.06.22. 10:55:50

ha Miele hűtője lenne, most kapna egy ingyen sínt

FDToth 2011.06.22. 10:58:35

Ha te beleeszel kanállal, akkor belekerül a nyálad+ mindenféle baktérium. Így hamar megpenészedik. ezt azért tudni kéne.

B! 2011.06.22. 10:59:03

Mi főzzük a lekvárt, nem vesszük, kevesebb mint fél áron van és tudjuk mi van benne...

2011.06.22. 11:00:35

Az lehetett a baj, hogy a lekvárokat nem a CBA-ból (tehtá MAGYAR boltból !!) vásárolta, hanem biztos a gonosz teszkóból... brrrrr bele is borzongtam.

B! 2011.06.22. 11:02:07

Miele sütősínnel kell megkeverni, akkor wd40 ízű lesz...

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2011.06.22. 11:02:10

El kellett volna kérni Edétől a bográcsot, oszt abban jól alátüzelni, felforralni, ahogy a nagyik is csinálják.

Még hogy 35 üveg lekvár egyszerre. Még hogy kidobni. Oszt akkor nincs nagy jólét, ugye?

Nem is csoda, h Lázár Jani már fogalmazza a lekvár adót!

2011.06.22. 11:02:17

@elwood: ingyen sün is kapható ?

Pécsi bölcsész 2011.06.22. 11:06:21

gondolom spórol a delikvens és 1-es fokozaton járatja a hűtőjét!

holott legalább 3-as az ami már biztonságosnak mondható.
meg minek bont fel egyszerre több üveggel!?

igazságos 2011.06.22. 11:09:14

@FDToth: akkor nem, ha minden egyes kóstoláskor új kanalat használsz. :) Akkor van gáz, ha többször, egymás után ugyanazzal a kanállal kóstolod a lekvárt.

Ezt is tudni kéne.

Egyébként én is otthon főzöm a lekvárt.

@klarky: biztos nagy a család.

Magyarországon tényleg nincs válság, hiszen ennyi lekvárt venni, továbbá holmi hatszázezres Miele sütőkre telik (remélhetőleg nem hitelből), akkor kánaán van.

igazságos 2011.06.22. 11:12:43

@Pécsi bölcsész: oszt lekvárt minek hűtőben tartani, spajz nincs?

@Horváth Lajos: Na, azt honnan tudod, hogy nincs telenyomva tartósítóval? :D

Biztos csak akkor lehetsz benne, ha magad csinálod.

Pécsi bölcsész 2011.06.22. 11:14:36

@igazságos: Hát azért, mert a jó lekvár az bepenészedik felbontás után! :-X
amiben nincs tartósító, de sok gyümölcs van benne!

Secnir 2011.06.22. 11:15:40

"Az első meglepetés akkor ért amikor 3 termékük a hűtőben, 1-1 kanál kóstolás után penészgombás lett. A következő meglepetés akkor ért, amikor a gyerekek ettek újabb üvegekből és az is így járt. "

szerintem a posztoló szája penészes, és visszafertőzi a lekvárt...

FDToth 2011.06.22. 11:17:04

@igazságos: minden egyes falatkára új kanál? Kíváncsi lennék, hogy Univer-Mama mennyi kanalt vesz havonta a lekvárok mellé. én is otthon főzöm a lekvárt, de előtte megveszem:)

bekbórd! 2011.06.22. 11:19:23

Penész le, a többi mehet a palacsintába.
Nálunk házi lekvárok vannak, kinyitás után azokat is hűtőben érdemes tárolni. Mondjuk nincs megnyitva egyszerre 8 féle.

zsiráffff (törölt) 2011.06.22. 11:19:44

gyertek a szigetre. van lekvár is.

juhaszvik 2011.06.22. 11:28:08

Differenciál diagnózis:
Ugyanattól a gyártótól 5 különböző termék ugyanúgy romlik.
Nincs benne tartósítószer, viszont hűtőben volt tárolva.
Az üvegekbe beleettek.

Kérdés:
Mennyire beszámítható az a forrás, amelyik minimum 20 ezer forintot költ lekvárra anélkül, hogy tesztelné a minőséget?
Miért lényeges a hűtő márkája?
Milyen az előre sterilizált kanál? Lehet utólag is sterilizálni?

Konklúzió: A lekvár megromlott.

javaslat: a posztoló próbálkozzon legközelebb 80 üveg lekvárral, hátha bejön.

igazságos 2011.06.22. 11:34:21

@FDToth: ezt kevesen tudják, kóstolásnál is minden egyes belemerítésnél új kanalat kell venni. Nem turkálunk az ételbe.

Ezt csak a profik tudják.

igazságos 2011.06.22. 11:36:00

@Pécsi bölcsész: Egyébként tudtad, hogy ahány kiló gyümölcsöt használsz fel, majdnem annyi kiló cukrot tesznek bele? Mármint az igazi lekvárba. A lekvárkészítésnél nem a gyümölcs a fontos tényező, hanem a cukor, ami meg ugye nem kevés pénzbe kerül.

mohopasi 2011.06.22. 11:44:12

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Helyből erre gondoltam én is. Rövidebben írva, kedves panaszos, mossa ki a hűtőjét... Persze teoretikus részemről ez a felszólítás, a történetet finoman szólva nem hiszem el.

elwood 2011.06.22. 11:46:08

én az ebédnél is minden kanál levest új kanállal eszem nehogy megpenészedjen evés közben a leves

a lekváros kenyérhez elég egy kanál mert azt csak a tányér mellé teszem emlékeztetőnek

The Good Boy 2011.06.22. 12:13:38

szerintem fotósbolt! Nincs is az aldiban összesen 35 üveg lekvár. Ja, ha aldis lett volna, akkor nem penészedik!
Tuskóban sem láttam eddig 30-nál többet. Nagyon gyanús.

Egyébként meg, ha már egészségeset akar venni, meg magyar terméket, akkor látogasson ki egy piacra, keresse meg a kendős öreg néni részleget, aztán ott találhat igazi magyar terméket, házi készítésben. Talán jobban bírja.
Aristont meg alstromot amúgy sem veszünk (max Anistont, ha Jennifer)! Azért van Lehet, meg Hajdú. De nem a péter, mert az unhungarikum.

kunfirmenbuchnummer 2011.06.22. 12:19:20

@igazságos: Közben alsógatya csere sem árt!

kunfirmenbuchnummer 2011.06.22. 12:23:20

@kunfirmenbuchnummer: persze csak ha sterilizált (egyes helyeken pirolizált)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.22. 12:47:20

@avman: Ha meg az üveg falán jelentkezik, főleg a szája körül, le kell törölni papírtörölközővel. Kivéve sznoboknak és allergiásoknak!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2011.06.22. 12:59:08

@Jokkura: volt abban adalek jocskan. Szalicilnek hivjak.

igazságos 2011.06.22. 13:00:22

@kunfirmenbuchnummer: igaz. De gyanús, hogy 35 üveg lekvár, és még egy rendes hűtő, na meg kanala is csak egy van. :)

PITTA 2011.06.22. 13:03:05

Maga a lakás nem penészes? Ki lett fertőtlenítve első használat előtt a hűtő? Más nem penészesedik be csak a lekvár? Szerintem ott a hűtő illetve ami benne van, az a ludas. Egyébként ha gyártási időt és szériaszámot elküldöd a gyártónak, meg tudják nézni az aznap gyártottakat és a tömegtermelés miatt ugyanazt kell hogy produkálják náluk is a termékek. Ráadásul az összes ízű ugyanígy járt tehát a penészspórák tuti a posztolónál vannak, nem e lekvárban....

azbest 2011.06.22. 13:18:09

Hideg lekvárt kiveszi a hűtőből... a meleg konyhai levegőből rácsapódik a pára, vizes lesz az oldala és teteje.

Kajálás után a szobameleg lekvárosüveget betéve, a belezárt levegőből hűlés közben lecsapódik belőle a pára, áll a víz a lekvár tetején.

Na ez a híg lé jó táptalaj mindenféle penésznek. Persze a hűtőt sem árt kitakarítani néha attól hogy önleolvassztós.

elwood 2011.06.22. 13:44:56

az igazi hűtőben kis manók fűrészelnek

nálunk egyébként a hűtő fölött penészedik a plafon, szólok az unilevernek

Stina 2011.06.22. 14:06:54

A kéksajtról a penész nagyon könnyen elszaporodik a hűtőben. Ismerősök mikor elkezdtek sajtkészítéssel foglalkozni, építettek egy külön sajttároló hűtőházat. Egyszer egy kéksajtot is bevittek. Évekbe telt, míg kiirtották a spórákat, minden sajtjukon előütött a nemes penész.

Layosh 2011.06.22. 14:09:54

Na délután veszek én is egy lengyel Univer lekvárt és letesztelem.

Jokkura 2011.06.22. 14:11:37

@kekecke: nem emlékszem ,hogy tett volna ilyesmit bele ( perze régen volt ,én kicsi voltam) ,De sose láttam a lekvár tetején Kalmopyrint :) .A celofán hamarabb elöregedett,mint a lekvát ,ha előbb meg nem ettük volna. 2 éve,a nagy lakás felújítás idején ,találtam egy 1985-ös, szilvalekvárnak nevezett "betontömböt"A kés eltört benne, de nagyon finom volt. Igaz annak az üvegnek még csatos üveg teteje volt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.22. 14:20:48

@kekecke: Lekvárba? Szalicilt? Észnél vagy? Ha azzal tartósítanának, csípős-savanyú lenne tőle. A tetejére szórtak/szórnak némelyik cukrozott híg lekvárnak, amit inkább dzsemnek kell hívni. Abba a szilvalekvárba, amit Rozsályon főztünk az unokahúgoméknál, nem kell se cukor, se tartósítószer. Az bizony szintén "Szatmár fekete aranya", forgalmazza is ilyen néven kis tételben, őstermelőként az unokasógor (vagy hogy kell mondani). Persze ott nem 5 kiló gyümölcsből jött ki 10 kiló, hanem 130 kiló szilvából lett 32 kiló lekvár.

@azbest: Azt amúgy én sem értem, miért kell a lekvárt hűtőben (Pesten hüttőben) tartani...

hehehehe 2011.06.22. 14:32:38

poszt tolót lehet már?

18x szerepel a termék szó a levélben, szókincset Aldiból penészedés nélkül lehet...

:D

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2011.06.22. 14:59:27

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Bajos vagy.
Igen, tettek bele. Kerdezd meg az oregeket.
Pont emiatt utaltam regen a hazi lekvarokat, nemelyik csipett, rossz izu volt.
dinamika.atw.hu/szakacskonyv/befozes-elteves/lekvarok/lekvarok.html

www.recept.zug.hu/forum_tema/befozes-lekvarfozes-kompot-befott_7.php

Igen, esznel vagyok.

PepeXVI 2011.06.22. 15:04:35

Szerintem pirolízissel helyrehozható a penészedés. :D

Pdudas 2011.06.22. 15:35:44

@Secnir: ott a pont. Neha illene fogat is mosni....

Meg eleve nem 'eszunk' bele a lekvarba. Kiveszunk belole a kanallal, de nem a szankba es fertozzuk be a szankban talalhato elolenyekkel a masodik kanalnal ....

Bocsi, de nehezen tudom elkepzelni, hogy a valoszinuleg hokezelt kulonbozo izu lekvarok (jamek) mind megromoljanak es az a gyarto hibaja legeyn!

Szerintem dohos a lakas, fertozott valakinek a szaja vagy egyeb (gyartonak fel nem rohato) modon fertozodik meg az uveg tartalma...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.22. 16:49:19

@kekecke: Elég öreg vagyok, nem kell kérdeznem. Azok a csípős szarok nem házi-, hanem szarházi (piaci) lekvárok voltak, bár az tény, hogy lázcsillapításra jól megfeleltek, a 20-50% gyümölcstartalmukkal (a többi szalicil volt, meg néha még "kakaspor" is, ahogy az állatgyógyászati célú tetraciklint becézték falun. "Bio ez kedve, nem eszik ez mást, csak kukoricát - meg (import génpiszkált) szóját és kakasport!" mondta a piaci kofa a sárga bőrű tyúkra.)
Vagy ha nem piacon vagy bérházban főző "őstermelőtől" vettétek, akkor az is lehet, hogy lusta volt a nagyanyád, és nem főzte elég ideig, és bele is kavarta a tartósítószert.

A dzsemekkel más a helyzet, azok nem igazán állnak el tartósítószer nélkül felbontás után, ezért tesszük azokat még nagycsaládnál is kis üvegekbe.

@Pdudas: Nem kell hozzá semmi, elég kint hagyni nyitva felmelegedni, utána lezárni és betenni a hűtóbe, ahogy már @azbest: mindent le is írt róla.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2011.06.22. 18:00:27

35 uveg lekvart venni egyszerre!
Akcio volt a helyi TESCOban vagy mi a tosz?!?!

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2011.06.22. 18:36:52

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
nagyanyam meghalt, mielott szulettem, kosz, hogy kerded.
Anyam es a rokonsag meg az ismerosok viszont mind szalicillel foztek lekvart, mert meg nem volt natrium-benzoat. Szar us volt mindegyik.
Ezexerint mindenki hulyeidiota volt, ugye???
Rossz lehet mar neked.

Géza, kék az ég! 2011.06.22. 20:37:31

Ezt a terméket a termék vásárlója a termék előállítójánál mint hibás terméket jelölte meg.

Ezek után a termék előállítója a termék vásárlója felé írásos feljegyzést foganatosított a kifogásolt termék védelme illetve a termék minőségének kritikája végett.

A termék felhasználója (továbbiakban: fogyasztó, esetlegesen vevő) nem találta kielégítőnek a termék gyártójának a termékre vonatkozó válaszát.

A termék mindeközben tovább penészedett.

( bármely termékkel kapcsolatos szóismétlés NEM a véletlen műve)

szombi 2011.06.22. 21:51:09

Hidd el, ami folyadék, az a hűtőben is párolog. SŐT! Néha jobban is mint kint!
A hűtőben a pára lecsapódik, vizet von ki a környezetéből. A LEZÁRT lekváros üvegben a pára lecsapódik az üvegfalra majd amikor a meleg lekvárra ráfolyt ismét elpárolog. Ez addig folytatódik amíg a lekvár is lehűl. Az üveg párás belseje ideális a penésznek.
Megoldás: ne tedd hűtőbe, valóban eláll hetekig is.
VAGY: Ha hűtőbe teszed, kicsit lazítsd meg a fedelét. Minden ami zárt edényben van és párolog, az penészedik!

bboldii11-2011 2011.06.22. 23:29:12

@szombi: és vegyed már ki a 4 hónapja penészesedő citromot a hűtőből a lekvár mellől! :)

Megdobbent 2011.06.22. 23:37:05

"Mint elkötelezett magyar termék vásárló, híven a magyar munkahelyek megtartása érdekében lekvár termékeik felé kacsintgattam." ... es itt meg is alltam az olvasassal. Orulok, ez tortent vele, sok ilyet meg.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.06.23. 09:01:29

@kekecke: Neked rossz, mert még soha nem ettél valódi és finom lekvárt. Az ősei tudatlanságáról meg senki sem tehet. A Na-benzoáttól a kajszibarack-dzsem (Pesten jam) fémes ízű lesz.

user error 2011.06.23. 09:53:30

Azt hiszem én is megyek és veszek 40 üveg lekvárt és letesztelem.

labi 2011.06.23. 14:07:42

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:
Miért kell leszólni más ízlését? Nekem pl a Na-benzoát a kedvencem, csak a kenhetősége miatt teszek bele egy kis lekvárt amikor elrakom télire.

Navarone 2011.06.24. 12:43:30

Simán lehet, hogy a postoló hűtőjében volt penész-spóra...

sparkerw 2011.07.02. 06:25:45

Alapok a kommentekhez:

- A hűtő új Ariston energiatakarékos 3 hónapos.
- 40 üveg lekvár 5 fajta és 8-8 fajtánként.
- egy 60 fős nagycsaládi rendezvényhez,500 palacsintához ahol 3-4 gyerek/család mennyi lekvár is fogy? Ez előre nem kisaccolható, ráadásul, ki melyiket nem eszi meg? Melyik fog jobban fogyni? Vettünk belőle néhányat :)

Ettől még nem kellene penészednie.

A sok posztból kiderült: élelmiszer biológusnak kell lenni, sterilizáltatni kell a kanalat folyamatosan és amikor valaki a lekvárt bele teszi a palacsintába, új kanál mind az 500 palacsintához!

A nagymamáink lekvárjaival érdekes módon ilyen nem történt. Igaz még hűtő sem volt csak spájz polc ami hát lássuk be, nem -4 fok.

A termék un. nagymama lekvárja nevet viselte, ízléses és látszólag rendben lévő csomagolásával, azt a benyomást keltette:ez a termék család valóban eredeti kecskeméti íz. Az ízét illetően is ill. a termék un. házi ízesítésével kapcsolatosan is más a véleménye a sok szülőnek. ( egyesek szerint köze nincs az eredeti ízhez.:)

Az viszont, hogy penészedik a hűtőben az már azért kérdéses, mert az Ausztriában vett lekvár - igaz 2x ennyi pénzért - ezt a minőségi kifogást nem hozza elő.

Marad Ausztria, végül is 20 perc alatt bent vagyok Bécsben. Kár a kecskeméti hírös névért. :(
süti beállítások módosítása