Tékozló Homár

Lehúzós kupon a Gurutól

2011.07.11. 08:30 | jackyll | 129 komment

Ezekkel a kuponokkal mindig csak a baj van. Péter 20%-os vasárnapi kedvezményéről az Alleeban található Guru étteremben fizetéskor derült ki, hogy a palacsintára és a bagettszendvicsre vonatkozott.

Biztos sokan ismerik az Allee vasárnapot, amikor az Allee bevásárlóközpontban bizonyos boltokban 20%-os kedvezménnyel lehet vásárolni, étkezni, egy kupon felmutatása ellenében. A Guru étterem is részt vesz a mókában, a kuponfüzet tartalmaz hozzájuk is egy szelvényt. Beültünk, megebédeltünk, kértük a számlát, és nyújtottam a fencit, amin a 20% varázskód szerepelt. A pincér elvette, végignézett az asztalon, azt mondta, "nem ettetek palacsintát? A kedvezmény csak a palacsintára és a bagettszendvicsre vonatkozik."

Természetesen nem kívánom megkérdőjelezni, hogy egy étterem akkor és arra adjon kedvezményt, amire szeretne. Még azt sem feltételezem, hogy mindig az adott pillanatban találják ki, hogy mire vonatkozik a kedvezmény, pedig nyilván mindig lehet olyan termékcsoportot találni, amit a vendég nem evett. Kész vagyok elhinni, hogy ha palacsintát ettünk volna, tényleg olcsóbban kaptuk volna meg. Ettől függetlenül a fogyasztó megtévesztésének tartom, ha valaki kedvezményes kuponnal becsábítja a vendéget, de sem a kuponon, sem a kuponfüzetben, sem az étlapon, sem szóban nem tájékoztatja, hogy amúgy a saslikra nem érvényes.

üdv
Péter

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icus52 2011.07.11. 10:31:09

The Good Boy:Teljesen igazad van! karácsony előtt, szeretnék kimenni,és ott bevásárolni!ismerőseim mondják, hogy minden finom, és minőség!

KecskeDotyi 2011.07.11. 10:36:37

@icus52: Én ismerek, de nem vásárolok ott, nem az én stílusom. De nagyon kedvesek meg jófejek voltak az eladók, bármit kérdeztél tudták a választ.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 10:37:11

Bizony, Ausztriába még a kutyaszarnak is jobb szaga van.

Csak kár, hogy tele vannak a boltok szombatonként proli magyarcigányokkal. Az kicsit zavaró ottan, mikor kultúráltan soppolgatnák. Mer azok lopnak, meg hangoskodnak meg szemetelnek.

.lll. 2011.07.11. 10:37:45

így jár aki nem a mongol bárbékjúba zabál

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.11. 10:42:02

@Rosszindulatú Vászka:
Én azt hallottam, hogy a Práterben vasárnaponként visszafelé forog az óriáskerék!

megamenn 2011.07.11. 10:43:13

Én meg a pincér helyében azt mondtam volna: Sanyi !!! Dobd ki ezeket a csóró bunkókat a picsába!

The Good Boy 2011.07.11. 10:44:55

@icus52: azért most meg kell védenem kicsiny hazánk kereskedelmét, mert az elmúlt egy évben kétszer is pozitív meglepetés ért. először, amikor az egyik, több országban jelen lévő divatüzlet szó (és blokk) nélkül becserélte az osztrákban vett árút (káruk nem keletkezett, mert még a címke is ugyanaz volt, csupán jó fejek voltak, ami itthon ritka). hozzáteszem, hogy a lánc egy másik üzletében próbaképpen rákérdeztem hasonló cserére, ahol azt válaszolta a pletykában megzavart "eladó", hogy blokk ellenében is csak akkor cserélik be, ha amúgy is ott vettem...
a másik pedig, az egyik cipőboltban, lányom másfél hónappal korábban vett, de már anyagfáradás(!!!) miatt szétment cipőjét ugyancsak szó nélkül cserélték, és az sem volt gond, hogy az eredetit az ország másik végében vásároltuk, nem náluk. Nem kerestek kifogást, nem nyafogtak, nem akartak elküldeni kermibe, meg nyafiba vagy nemfibe vagy hova, hanem megköszönték, hogy "ismét" náluk vásároltam. Pedig ilyen téren nem túl tudatos vásárlóként pénzköltési szándékkal indultam el, abba bele sem gondoltam, hogy ez a cipőcsere pénz költése nélkül is le tud itthon zajlani, csak egy próba volt (életemben elöször)...

The Good Boy 2011.07.11. 10:49:05

@Rosszindulatú Vászka: nem tudom, te melyik ausztriába jársz, mert ahova én járok, ott nem igazán lehet magyar c*gányok szemetelő, hangoskodó lopó hordáit látni. Aztán lehet, hogy csak magyarhon szerencsésebb fekvésű részéről járok át (mivel lakhelyem környékén sem igen őshonos ez a kiemelten védett életforma).
Viszont tegnap kifejezetten kellemetlen volt beülni egy olyan magyar cukrászda/kávézóba, amelynek parkolójában az ott parkoló kb. 15 kocsiból pont az én egy szem járművem rendelkezett magyar rendszámmal, a többi mind fümfcig felségjelű volt. Karattyoltak is az egységben rendesen:)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 10:49:44

@Sün‼: az klassz lehet, mikor hirtelen irányt vált. Külömbe sosenem tunnám enmagamat pofánhányni.

The Good Boy 2011.07.11. 10:54:38

@Sün‼: @Rosszindulatú Vászka:

ja, a práterben van az a hullámvasút, amibe beülsz aztán nem (csak) a joggal elvárt, menetiránynak megfelelő irányba csinálja meg a hurkot vagy fénysebességgel, hanem bónuszként tolatva is. Ez akkor kellemetlen, ha úgy ülsz fel rá, hogy előtte nem szemlélted meg, mire vállalkozol vagy 12€-ért:D

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 10:59:35

@The Good Boy: erre nem fox rávenni, én még a sima láncos körhintától is szédülök, mikor meglátom, hullámvasútra meg nemnemsoha. Gyönge hozzá a bélem.

És bocsáss meg, ha félreérthetően fogalmaztam, de a "cigány" szavat itten a magyarok nagyobb részére értettem, nem etnikáztam, csupán egy Fővárosunkba általánosan elterjedett viselkedésformát próbáltam így egyszerűbben leírni. Az uccán szemetelős, csikket eldobálós, bunkón parkolós, tolakodós, moziba telefonozó-beszélgetős állampolgárokról beszéltem.

Egyéves Önkéntes 2011.07.11. 11:06:35

@Rosszindulatú Vászka: a repülőtéren az összes pultnál (kínai, ugandai, pakisztán, piréz, mindenki) állnak az emberek szép sorban, a vonalnál megállva, hogy ne lihegjenek az éppen becsekkoló fülébe
a magyar gépnél hatos sor, vonalon átlépve, már csak éppen az üres pultokba nem ülnek be pihenni :D

The Good Boy 2011.07.11. 11:07:32

@Rosszindulatú Vászka: oké, így már értem. Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogyha egy teli osztrák étteremben mondjuk 10 asztalnál ülnek magyarok, azt kevésbé fogod észrevenni, mint amikor egy ugyancsak fullon működő magyar étteremben egyetlen asztalnál ülnek osztrákok. szerintem pedig ők harsányabbak,hangosabbak.
A szemetelésről pedig annyit, hogy a környéken, az út széli árokba kidobott szemetek között gyakrabban van osztrák tulajra utaló jel, mint magyarra!
Ja, és már kétszer "ugrottam" át a kerítésemet, amikor 1-1 osztrák rendszámos autóból a házzal szembeni kis erdős részen éppen a hamutartót, meg a kis szemetes zacskót magyarítottak. Sajnos mindkettő gyorsabb volt nálam, de ha valakit nyakon csipem, akkor garantáltam megutálja a magyar virtust.
Szóval ők sem fenékig tejföl...

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 11:12:50

@EÖ: nem köll itt urizálni, meg fennhéjázni. Repülőtér mi?

Csak be köll menni egy póstahivatalba, vagy patikába és mikor szépen a vonalon túl van egy libasor, aminek elejéről megy a polgár a legelébb felszabadult pulthoz, kivéve némej leleményes polgártársunk, aki hamarébb lel szabad ügyintézőt, mer ugye oda senki sem áll sorba.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 11:14:38

@The Good Boy: prolik mindenhol vannak. Monnyuk a "nevess csak" igényes tévéfilmsorozaton hangosan hahotázni én még csak labancokat láttam. Repülőn. Fles.

Az azér tényvalóság, hogy Bécsbe lényegesen kevesebb az uccán a kutyagumi meg a szemét, mint Pesten.

Az általad említett jelenség úgy általába a német anyanyelvő népekre jellemző, hogy otthon disztingválnak veszettül, ám külföldön lehámlik róluk minden kultúra, mint József Attiláról a ruha heves szerelembe.

Egyéves Önkéntes 2011.07.11. 11:16:00

@Rosszindulatú Vászka: most éppen oda vagyok beosztva takarítani, azért azt mondtam
de a benzinkút is dettó
megállsz meszebb és a tahó beáll, mert ménem állsz közelebb?
vagy a bankautómata
vagy...

Elsőőőőő!!! 2011.07.11. 11:24:40

@The Good Boy: Csak jelezném, nemrég volt szerencsém pár napot egy nagyonnyugati ország fővárosában eltölteni. Érkezéskor vásároltam egy többnapos turistakártyát, ami a helyi bkv mellett egy halom múzeumba is ingyenes belépést biztosít. Az első felhaználási helyen pecsételik és onnantól érvényes annyiszor 24 órára, ahány naposat vesz az ember.
Nos, én a reptérről befelé a buszon használtam először, a sofőr kedvesen köszöntött az országban, pecsételt, majd megállapította, hogy ez így nem látszik és egyszerűen tollal felülírta a pecsétet. Majdnem szívrohamot kaptam, hogy ez a pecsétet-tollal-felülírós módszer most tönkrevágta a harmincezres kártyámat és lelki szemeim előtt vizionáltam, ahogy a helyi bkv-s trollok majd jól kidobnak a meróról (illetve be sem engednek, hajrá beléptetőkapu), ehhez képest egyetlen egyszer sem volt gondom a kártyával, pedig rengeteget használtam. Mindenütt kedvesen mosolyogva köszöntek, egyszer sem néztek csúnyán, amiért valaki felülírta a pecsétet.

Ehhez képest egyszer egyik kolléganőmnek a nagyokos hr-es elírta a bkv bérleten az igazolványszámot (mindig ők ráírták, ne lehessen eladni), és a cég nem volt hajlandó kicserélni jóra. A kolléganőm kapott egy A4-es pecsétes papírt a cégtől, ahol leírták, hogy véletlenül elírtuk, bocs. Ezt kellett 1 hónapig hurcolnia magával és megmutatni minden olyan helyen, ahol feltűnt az orknak, hogy nem a megfelelő számsor van a bérleten...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.11. 11:25:38

@The Good Boy:
Ez azért van, mert az osztrák egy tüchtig pedáns nép.
Csak a szomszédon túl dobja ki a szemetet!

The Good Boy 2011.07.11. 11:27:02

mondjuk legyen számukra enyhítő körülmény, hogy én a burgengóciai résszel határos területen lakok, a burgenlandiakat meg úgy alapból primitívnek (vagy csak egyszerűen parasztnak) tartja a többi, nyugatabbra lakó osztrák. Persze kivételek vannak bőven, sőt a többség az

Dorie 2011.07.11. 11:30:36

@The Good Boy: ez teljesen így van, mármint a német/osztrák emberek sokkal hangosabbak és amikor ők nyaralnak, az szerintem 100x rosszabb mint amikor a magyarok mennek külföldre nyaralni. Ez tapasztalat. Balaton parton élek és egy drogériában melózom. 10 magyar családból kb 2 olyan,hogy az egész üzlet tőlük hangos a gyerekek fel alá rohangálnak mindent ledöntenek a polcról stb. míg ez a szám a német ajkúaknál kb 10-ből 9, ráadásul ők teljesen készen tudnak lenni ha a nem beszélsz németül de felajánlod,hogy esetleg ha angolul elmondja mi a szitu akkor tudok neki segíteni.

Mellesleg a blokk nem azért kell a visszahozott árunál, hogy az eladók szemétkedjenek, hanem megtudják csinálni a vissza árut és annyit adjanak vissza a vevőnek amennyiért vette, ugyanis szinte hetente jön le árváltozás és változnak az akciók és ha teszem azt múlt héten ő vett egy hajfestéket 999-ért de akciós volt, vagy éppen ezen a héten árváltozásban kijött,h olcsóbb vagy drágább lett a termék, akkor már hiába megyek oda a polchoz és nézem meg az árat... Illetve mivel sok olyan termék is van az üzletben, amit mások is árulnak így értelemszerűen kell a blokk, hogy tényleg ennek a cégnek az üzletében vásárolta és nem a konkurenciánál...

Elsőőőőő!!! 2011.07.11. 11:30:59

@EÖ: "...már csak éppen az üres pultokba nem ülnek be pihenni"

Nemrég: Ferihegy, hajnal 4-5 óra, pultok még nagyrészt zárva, leülni ugye nem nagyon lehet. Mit tesz a leleményes magyar? A zárt pultokhoz tartozó szalagokon ücsörög...de legalább mindenki láthatta, ki hány kiló :D

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.07.11. 11:48:31

Kész vagyok elhinni,hogy a poszt toló át lett verve, mint sz.r a palánkon :)

The Good Boy 2011.07.11. 11:48:55

@Dorie: hát még az milyen jó, amikor a teljesen nagy nevű derék osztrák nem hajlandó magyarul megszólalni, a kérdésre, hogy beszél-e magyarul, nemmel válaszol, de amikor előtte magyarul beszélsz, akkor úgy fülel, mintha az orsóskormány 2012-évi családbarát elképzeléseit részleteznéd, ha esetleg egy poénos mondatot mondasz előtte, ösztönösen elmosolyogja magát, de az, hogy esetleg magyar szót kiejtsen a száján, az már megalázó számára (gyakorlatilag havonta egyszer találkozok ilyenekkel!)

én értem a blokk szerepét, de amikor adva van egy nemzetközi lánc egyik terméke, amin dájcsban, osztrákban, madagaszkáron, meg bulgáriában is ugyanaz az egyen címke van, egyen árakkal, hogy pl. itthon 10000 fabatka, osztrákban 6€, dániában 8, románba 100 lej, lengyelben pedig 25 zloty, akkor szerintem egy korrekt eladónak nem jelent gondot az állványról leemelni egy ugyanolyan, de egyel nagyobb/kisebb terméket és kicserélni a minden részletében sértetlen, eredeti terméket (mint ahogy 1 helyen meg is tették. Mivel nekik a blokkon csak annyi szerepel, kód alapján, hogy 1 darab árú, így teljesen mindegy, hogy 8 L-es és 7 XL van a polcon, vagy 7 L-es és 8 XL-es. Káruk nem keletkezik, csak hasznuk, mert pl. én azóta náluk már elköltöttem egy kisebb afrikai ország teljes évi GDP-jét, ahelyett, hogy a harmad olyan messze levő, ugyanolyan nevű (de ugye ott utólagos "próbálkozáskor" abszolút elutasítóak voltak, mint fentebb írtam) üzletben tettem volna ugyanezt. Én valahogy nem szeretek oda visszamenni, ahol korábban személyemet nyűgként érzékeltették. (és itt nem arról van szó, hogy visszavették volna vagy sem, hanem a modor és a stílus miatt, mert, ha szépen elmagyarázza, hogy persze uram, hozza ide a terméket a blokkal és akkor készségesen segítünk, de blokk nélkül ezt nem tehetjük meg, akkor az megint más.

The Good Boy 2011.07.11. 11:50:22

@The Good Boy: "teljesen MagyAR nevű derék"

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 11:58:33

Én a lexebb ijen etnikai és világnézeti attakot panyolországba láttam, ahol a burkus turpista, miután már öt perce várt a kis bolt pénztáránál, hogy elvihesse a zacskó csipszet besokallt, és szépen beütötte a pénztárgépbe, fizetett, precízen kivette a visstajárót, és távozott. A heji boltos meg totál iégett, hogy ezt akkor így most hogy. Én viszont remekül szórakoztam.

The Good Boy 2011.07.11. 11:59:59

@Sün‼: felkészülni, vigyázz,

dél van! (sacc/kb)

csak szólok!

The Good Boy 2011.07.11. 12:01:14

@Sün‼: ugye milyen jó, hogy előre szóltam?

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.11. 12:05:16

@The Good Boy:
Szuper vót!

@Dorie:
Aki drogériában dolgozik, az a drogdíler?

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 12:46:30

@Sün‼: salynos nem, pedig igény volna rá.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 14:07:44

kuponfuzetben tuti benne van mit , mire, miert
tessek enni bagettszendvicset vasarnap ebedre meg izes palacsintat
es lesz kedvezmeny

badogosmester 2011.07.11. 14:25:22

A magyar fogyasztók miért engedik még mindig átverni magu8kat!!?? Ébredés! A szolgáltató van értünk! Vásárlók könyve elkér, vezető előhivat, fogyasztóvédelemnél feljelent! Aztán majd legközelebb meggondolja magát!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 14:28:20

amuigy ha valahol kuponhegyek vannak, akkor itt igen
kuponfuzet is van, amit tukmalnak
kb 1 millio soros aprobetus resszel
az eleje kb mindnek igy nez ki mint a kepen
de alapbol meg kell/ene/ forditani
mi nem vagyunk kuponosok, de ezt meg en is tudom

Anti Anyag (törölt) 2011.07.11. 14:35:32

Persze, ettek palacsintát, de az nem lekváros volt.

Nem véletlenül hajítom ki ezeket a kuponfüzeteket egyenesen a kukába, nem érett még a magyar kereskedelem erre. Mindig akad olyan, aki nem komolyan gondolja.

Advanced Flight 2011.07.11. 14:50:39

Na most itten van előttem a fent említett színes-szagos kuponfüzetke. És biza az első oldalon megtalálható(igaz, apró betűvel), hogyaszongya "A kedvezmény kizárólag (...) az adott üzlet által meghatározott termékcsoportokra érvényes."

Vagy komolyan azt hitte bárki, hogy egy ilyen ingyen osztogatott fossal fog többszázezres kondigépet venni 20 %-kal olcsóbban az Intersportban? Vagy brillköves nyaklánckát az ékszerboltban?

Nyehehe.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.11. 15:16:31

Ahogy Mark Twain megírta már az "Egy jenki Artúr király udvarában" c. mesterművében:

Különleges vásári limonádé! Három szem savanyúcukorka egy hordó vízben feloldva!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 15:27:18

@Advanced Flight:
hat nem ezt mondtam???

kuponom van ingyen
megyunk!!
de hogy mire vonatkozik azt leszarja, aztan reklamal

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 15:36:48

@Advanced Flight: meg ugye , ha valaki gondolkodna...
ha mindenre menne pl a 20%-ek akkor egyszerubb lenne annyival csokkenteni az arakat es reklamozni milyen olcsok vagyunk
a kupon arra van, hogy reklam egyreszt
masreszt pl egy etterem akarja, hogy odamenjel, jol erezd magad stb.
megismerd
de......
nem a steakre teszi a 20 %-ot, hanem a palacsintara
mert ugy gondoljak erezd jol magad, vacsorazz meg es mondjuk a desszertre adnak kedvezmenyt
szerintem teljesen normalis
a masik kupon lehetoseg, ha akkor kapsz kupont ha vasarolsz valamit, az mar tulajdonkeppen nem ingyen kupon, mert mar vettel valamit es gondoljak OK ennyit meger, jojjon visszza legkozelebb is
/4 kuponom van klotyopapirra, mert most nagyon nyomulnak klotyopapir fronton, most ugy nez ki nincs szezonja?/
azert van 4 mert mikor klotyopapirt veszek sosincs nalam

hagyma kupon kiseloadasat olvashattak, barmilyen egyeb kerdes van, tegyek fel

Franzi 2011.07.11. 16:01:07

ha nincs feltüntetve, hogy csak bizonyos termékre vonatkozik és nem akarnák elfogadni, akkor biztos, hogy egy beszélgetés után elfogadják.....

Stormbird 2011.07.11. 16:04:48

És azt tudjátok e hogy kisszállításnál mert olyanjuk is van FEKETÉN dolgoztatják a futárokat?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 16:13:24

@Franzi: fentebb mar mondtak
ra van irva a kuponfuzetre
beszelgetes elott olvasni!!!
ez fontosh!
@Stormbird:
nalunk legalabb 1 millio fekete futar van

neoteny · http://word.blog.hu 2011.07.11. 16:17:44

@hagyma:

"nalunk legalabb 1 millio fekete futar van"

... but can you keep 'em under the table? :-P

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.07.11. 16:40:08

komolyan vannak még emberek magyarországon, akik spar pontokat gyűjtögetnek, meg pickwick és knorr vonalkódokat, hogy aztán kapjanak egy bögrét? tényleg, halál komolyan be lehet még palizni embereket magyarországon, hogy kuponfüzetekkel majd olcsóbban fog vásárolni?

csodálkozom, hogy ezen mások még csodálkoznak, hogy nem jön be.

magyarországon az árengedmény, kupon, kettőt fizetsz egyet kapsz nem azért van, hogy a vásárló jól járjon, hanem azért, hogy felturbózzák az eladásokat gagyi, kamu szarokkal. és be is jön nekik, mert egy átlag ember nem fog azon elgondolkozni, hogy ha a tacskóban bevásárol húszezerért, és kap 5 ft engedményt a benyából, akkor az egy 30 literes tankolásnál kemény 150 ft árengedményt jelent, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy 20.000+10.800 tankolás esetében, akkor kapott egy nem egészen FÉL % kedvezményt az össz költéséből, ami igazából nem árengedmény, hanem a fogyasztói hülyeség legteljeskörűbb és legpofátlanabb szembeköpése.

daniferi 2011.07.11. 16:40:32

A legjobb, mikor van egy kupon, s odaírják a szokásos "más kedvezménnyel nem vonható össze" vagy "akciós termékekre nem vonatkozik" szöveget, odamész a boltba és minden akciós, így hiába van kuponod, nem tudod használni :D

FDToth 2011.07.11. 17:04:39

A kupon hátulját elolvastad? Ha ott sem szerepel a kitétel a palacsintára, akkor te 20%-kal kevesebbet fizetsz. határozottság hol van???

sirarcheer 2011.07.11. 17:06:48

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Az üdítőknél szoktam jókat derülni azon hogy kiírják hogy Akciós 4 üveg XY lónyál, de ha megnézem a liter árat akkor drágább mint ha veszek 4 üveget külön!!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 17:18:04

@FDToth: akkor neked is, mert raerek
fentebb mar mondtak ra van irva a kuponfuzetre
ma joszolgalati tevekenyseget vegzek, segitek mindenkinek aki nem olvas, nem erti stb,
kerdezzetek
/ minden ev julius 11-en van ilyen napom/

Trójai 2011.07.11. 17:26:47

@Grg76: akkor miért nincs ráírva a kuponra?
pl:
20% kedvezmény
palacsintára

vagy: 20% kedvezmény
az akcióban szereplő ételeinkre

vagy:
20% kedvezmény
vásárlás és a kupon beváltása előtt érdeklődjön a kasszánál

mert ez így vásárló megtévesztése

flea 2011.07.11. 17:41:33

@The Good Boy: paprikaserét? Persze tudom, a futás egészséges, de ez meg talán célravezetőbb...

@Rosszindulatú Vászka: ebből egy szót sem hiszek, ennek ellenére köszönöm, elképzeltem, és remek szórakozás volt :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 17:49:38

@Trójai: a kuponfuzet tartalmazza a felteteleket
fentebb irtak
/ itt senki sem olvas?/
ha kupon elejere nincs rairva nagy betukkel hogy csak palacsintara ervenyes akkor meg lehet venni a boltot otod aron?

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 17:50:21

@flea: sebaj. Pedig tanum is van rá, sőt akármejik blogbarátom is megerősíti igazmondásomat :)

Amúgy egy kis falu tengerparti kis boltyába volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 17:53:09

tovabbi kerdesek elkerulese vegett, mielott mindenki birosagra menne es megtevesztve erezne magat
meg tovabb segitek

bedobjak a kuponfuzetet
utana nem csak kitepem a 20-30- x szazalekost kupont es rohanok zabalni, hanem elolvasom mia faxert kaptam a kupont
es ott lesz pl.
a kuponok az etterem, uzlet altal meghatarozott dolgokra vonatkoznak
magyaran ilyenkor meg kell kerdezni ha bemegy, ma mire vonatkozik?
ettol kupon a kupon...

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2011.07.11. 17:58:05

Kupont csak az Aldiból!

Kuponnal csak kuponolni! Kupakkal csak kupakolni!

Meg iJenek.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 18:04:06

Az-e volt-e már-e, hogy kuponozni, meg étkezési utalványnal fizetni csóró prolis dolog és nem trendy?

@hagyma: jajde jenki vagy már heló :)

Talán még vannak emlékeid, hogy itten van még pár kommer csökevény az emberek agyába, pl. hogy másokat kiszolgálni megalázó, pincért munkaidőbe zavarni nem szabad mert megsértődik, meg általába a vendéglők nagy része trükköz meg nyerészkedik.

gyilkos fűegér 2011.07.11. 18:14:17

A Márka-kupakokra még emlékszik valaki?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 18:15:21

@Rosszindulatú Vászka:
az hat
tegnap rendesen uvoltottem a noi focin:)
pedig sose szerettem
namost kuponban valoban otthon vagyok
kupon hegyek, mondhatnam cuponmountains mennek a szemetbe, nade
lehet nyugdijas koromban majd hasznalom, ahogy hasznaljak is itt
egy kasszahoz beallni, ha sietsz, tobb dolgot kell merlegelni
ebbol kettot nem irhatok le, de fontos, hogy idosebb holgy ne legyen a sorban, mert annak lesz 43 cuponja es csekkel fizet
ez kb fel ora

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.11. 18:18:30

@gyilkos fűegér:
a noverem gyjtotte, sot kuldott is be, meg az uj fem 10-ft-ost, de azt ellopta Keves Pali

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 18:26:25

@gyilkos fűegér: ja, a baaltoni büfések imátták. Meg a kóláskupakokat is.

@hagyma: nyugi, én is akcióhős vagyok. Ha úgy lenne pénzem, mint ahogy nincs, akkoris. A pontgyűjtős kártyákat, mint a szupersopp meg tsai szaromle, de pl. a DM kártyával szinte havonta összejön a 15%-os mindenre szóló engedményes kupon. Az már számít. Ami még jácc, az a mekis meg börgeres meg hasonló füzet, abab is vanank időnként használhatók, mer szeretek a moziba hambizni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.07.11. 18:26:44

Kuponokat gyűjteni ősi román szokás!

Kuponokat HAMISÍTANI, na az már ősi magyar szokás:)

Kuponokat nem beváltani, apróbetű mögé bújni szintén ősi magyar szokás:(

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 18:38:06

Illetve kuponügybe van még egy nagy felfedezésem, pl. a DM-be a kiváltott kuponfüzettel remekül lehet flörtölni, ha a nekem nem kellőket, pl. kakópor meg hasonlók kisgyerekes Hölgyeknek adom. Majdnem ojan lyól lehet így csajozni, mint az állatorvosnál macskával a váróterembe.

2011.07.11. 18:38:43

@hagyma: biza meg, írja rajta, mire vagy mennyire jó.

gyilkos fűegér 2011.07.11. 18:44:38

@Rosszindulatú Vászka:

Én most CBA pontokat gyűjtök, mert akkor meg lehet nyerni Borbás Marcsit, ki van plakátolva! Vagy lehet, hogy csak azt a kést, amit fog a kezében? Mert akkor átbasztak.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 18:52:49

@gyilkos fűegér: namost nekem mindkettő kéne, mer hazaviszek egy nyereménynőstényt, az én torokomat vágja át a Nejem azonnyomba, szal eztet tisztázni kéne mindenképpen.

gyilkos fűegér 2011.07.11. 19:00:32

@Rosszindulatú Vászka:

Ezért praktikus kicsi nőt elvenni: kevesebbet kell ásni, a hűtőben is jobban elfér.

phaszfej 2011.07.11. 19:35:52

Olyan étterembe be nem tenném a lábam, ahol kedvezményeket adnak. Mert ezek szerint máskor indokolatlanul drágább minden, másrészt szar a kaja, ha kuponnal kell becsalogatni a közönséget. Ahol kuponoznak, ott valami gyanús! Étterembe a jó kaja és a tisztzességes kiszolgálás miatt megyek vissza, nem az ilyen proli kuponozgatás miatt. nem beszélve arról, hogy az ilyen kuponszarokkal le is nézik a saját vendégeiket.

pontien 2011.07.11. 19:46:18

Az Allee egy tetű prolivakító hely.

ökörpöröly 2011.07.11. 19:57:50

Az összes tetűnek, aki a posztolót basztatja azért, mert elhitte, ami le van írva!

Olyanok vagytok, mint az utolsó gettólakók -vagy azok is vagytok-, akiknél az a normális, ha apa minden nap bebaszik, elveri anyust, aztán meg agyon akar verni titeket, de ti már ügyesek vagytok, mert megtanultátok, hogy a rohadó fogú alkoholista apátok nem bírja a kanyarmanővert, így el tudtok menekülni. A menekülési gyakorlatotok betanulása miatt ti könnyen elslisszoltok, ha balhé van, míg mondjuk az ócska középosztálybeli gyerek nem. Persze, ő egy balfasz. Mivel nem szerzett elég tapasztalatot alkoholista apákkal, lehúzós cigányokkal, kigyúrt gettólakókkal és környezetetek egyéb állatfajtáival.
Azt hiszitek, hogy a gettóélet az igazi élet, mint a mocsadék cigányok és niggerek.
Skandináviában vagy Amerikában egy ilyen eset utáni feljelentés esetén olyan bírságot szabnának ki a cégre, hogy összefosná magát a felsővezetés. Teljes joggal. De itt semmi nem változik, mert a prosztó hunszittyafasznyálak elfogadják ezt a helyzetet, sőt, a rosszul járt delikvensen röhögnek, hogy saját kisebbrendűségi érzésüket tompítsák. Igaz, hogy egy szaros putriban laktok, 2 nap Balatonnál nem telik több nyaralásra, éttermet csak lagzikor láttok, a kínaiból vásároltok, de azért kárörvendtek azon a hülyén, aki rosszul járt.
Utolsó prosztó a magyarok többsége, a legjobb ami elmondható a tetves többségű nemzetről, hogy még rosszabb is.

ökörpöröly 2011.07.11. 20:00:53

...hogy van még rosszabb is.

giga66 2011.07.11. 20:36:48

Apuu mi az a dilemma, kérdi apját a kis zsidó gyerek.

Sertéshús, ingyen.

Csak Norris 2011.07.11. 20:38:59

@ökörpöröly: Ezt jól összefoglaltad. Gratula.:) Egyetérek.

Egyébként én úgy vagyok vele hogy kereskedő úrék a minőség/ár aránnyal akarjanak becsalni, ne mindenféle szar kuponnal.

Mille38 2011.07.11. 20:39:44

@phaszfej: Csak azért gyanús neked, mert nem ismered a vendéglátóipari árképzést. A 20% engedménnyel még mindig van profitja, nem kell rossz kaját eléd tennie.

orákulum (törölt) 2011.07.11. 21:00:34

@megamen: Bodri bmeg:D ne rinyájjááámáá:D:D:D

csodalámpa 2011.07.11. 21:01:57

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: alapvetően nem vagyok híve ezeknek a dolgoknak, de a DM-eset - a kártyát és a kuponfüzeteket is - használom. Volt már rá példa, hogy több, mint 4 000 Ft-tal kevesebbet fizettem a az egyes termékekre és a vásárlás teljes összegére vonatkozó 10%-os kedvezménykupon miatt.

ökörpöröly 2011.07.11. 21:42:21

@Desmond77: Ár/értékarány, itt? Nem nagyon megy ez nekik. Külföldről szinte mindent érdemesebb rendelni. Ruha, cipő fele áron, műszaki cikk 30-40%-kal olcsóbban, illatszer fele/harmad áron.
Az a szerencséje a magyar kereskedőknek, hogy a lakosság nagy része még nem állt rá az internetes kereskedelemre.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 21:55:46

@ökörpöröly: kicsit frusztráltnak tűnsz. Mond csak, maszturbálsz te eleget?

Csak Norris 2011.07.11. 22:01:05

@ökörpöröly: Igaz. Most külföldön élek, mólt héten voltam otthon. Hát nagyokat pislogtam az árakon. Ha a fizetések is olyanok lennének mint az árak, hát lehet hogy Svájc előtt járnánk.

ökörpöröly 2011.07.11. 22:35:05

@Rosszindulatú Vászka:

Te, online-nyomorult!

Van egy olyan pszichológiai kifejezés, hogy "kivetítés". Na, most ez történt. Ha találva érzed magad az általam leírtak miatt, akkor köpd szembe a rohadó fogú anyád, a már fogatlan, alkoholista apád, keress magadnak egy kötelet, s kössed fel magad!
Egyébként, te az internetes online önkielégítés mellett sorozatos fizikai maszturbálásban utazol? Nem túl sekélyes az életed? Nem baj, próbáld feldobni a nyomorult online életeddel! Hátha itt sikeresebbnek tűnsz, mint a való életben! Kérj a Máltai Szeretetszolgálat zsebkendőt, sírás után is belehokizhatsz! Aztán térj vissza a billentyűkhöz, ahol azt hiheted magadról, hogy vagy valaki!:)

ökörpöröly 2011.07.11. 22:41:43

@Desmond77: Én is és családtagjaim is aránylag sokat kóválygunk külföldön, hasonlókat tapasztaltam. Elég érdekesek a magyar árak. Még a piaci árak is verik a külföldieket sokszor, pedig ott helyi termelésű árukat adnak el, nem a nagybaniról beszerzetteket. Ez az ország ár/értékarány tekintetében "halott".
Egyébként még azonos multik is sokszor drágábbak itthon. Tesco, McDonald's stb.. Edinburghben olcsóbb volt az eredeti skót marhából készült "mekis" menü, mint itthon.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 22:42:37

@ökörpöröly: ejnye no, ne kesereggy, attól, hogy Szülőanyád lerúgott magáról, még szeret téged.

Ha már kivetítés (köcce, cejizek új szavat tanulni), ha dolgozol pár évet és lesz tébékártyád is, esetleg tucc Anyádnak és Apádnak protkót csináltatni. Ne rájuk haraguggy, nem ők tehetnek rólad.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 22:43:58

@ökörpöröly: ha ennyire rossz ez az ország, el lehet takarodni, ne roncsd az átlagunkat.

ökörpöröly 2011.07.11. 22:45:59

@Rosszindulatú Vászka: Ennyi jött össze, online-nyomorult?:) Nyugodj meg, én nem a gettóból jöttem, mint az irigykedő, hokizó, mások átbaszásán élvezkedő, semmire nem jutó, nyomorult fajtád, akik itt élik ki magukat. Azért vagyunk ennyire különbözőek. Te egy primitív családból származó gettóivadék vagy, ahonnan soha az életben nem fogod tudni kivakarni, én meg egy tipikus középosztálybeli. :)

ökörpöröly 2011.07.11. 22:50:45

@Rosszindulatú Vászka: Addig örülj, amíg mi nem takarodunk el, mert ha csak a primitív, tanulatlan, kulturálatlan, bunkó fajtád maradna, akkor éhen döglenétek!:) Annyira se vagytok képesek irányítás nélkül, mint az ásófával földet túró, gyűjtögető busmanok!:) Nehezen lehet titeket egyáltalán embernek nevezni. Mondjuk úgy, ti vagytok az emberszabású gettómagyarok!:)

Mylady 2011.07.11. 23:09:49

@hagyma: igen, jól látod, ez így van

a kuponfüzet úgy néz ki, hogy nagybetűkkel rajta van, mekkora kedvezmény érhető el (20%, 30%)
az egyes kuponokra ráírják, hogy az adott üzlet konkrétan hány % kedvezményt ad
plusz hogy miből
ha ott van, hogy "a 45-ös női papucsokra", akkor a 45-ös női papucsokra érvényes
ha nincs ott megkötés, akkor bizony mindenre érvényes

hidd el, rengeteg ilyen kupon van
mostanában kb havonta 2x van valamelyik plázában ilyen, és akkor közel mindegyik bolt ad ennyi kedvezményt

a múltkor pl a westendben volt ilyen 20%-os kuponos akció
a központi akcióban nem résztvevő üzletek meg külön akcióztak
pl a mango mindent 50 %-on adott
és tényleg mindent
volt is tömeg...

Rosszindulatú Vászka 2011.07.11. 23:18:01

@ökörpöröly: elég érdekes a modorod, jaavslom olvass többet, könyvet, könyvet, könyvet.

Na meséjj, mi a gond, hogy ennyire fröcsögsz? Fáj a hasad? Bántottak a nagyfiúk az isiben? Vesztett a kedvenc focicsapatod? vagy csak simán sikerélmény ez neked? Amúgy jó ez így neked?

@Mylady: ja, a Joy kártya, meg pinarinyamagazinokba a soppinghétvégés kuponhegyek, meg az Aréna honlapján is lehet asszem havonta eccer letölteni. Már nemtom mejik (tán Joy, vagy Elle) szokik tartalmazni ojan kártyát, amire megkapod a plázába az információnál a kuponfüzet. Most is van vaalmejikbe.

ökörpöröly 2011.07.11. 23:20:11

@Rosszindulatú Vászka: Azt hiszem, hogy nem csak intelligenciában, hanem műveltségben is kissé magasabb szinten állok, mint te. Tudod, a család sok mindent meghatároz. Neked a fejedre az alkoholista apád félig üres borosüvege esett, az én fejemre meg Nietzsche-kötet!:) De próbálkozz!:) Egyébként elég ügyetlenül próbálgatod takargatni az alapvető helyesírási hiányosságaid az ócska gettólakó-online-nyomorult nyelvezeteddel.:)

ökörpöröly 2011.07.11. 23:27:20

@Rosszindulatú Vászka: Egyébként jól érzem magam. Úgy érzem, mint amikor egy zizegő, ocsmány döglegyet leüt az ember. Szerencséd, hogy online-életeid száma "végtelen"!:) Egyébként te napi hány órát töltesz az online-életeddel, hány órát a valóssal?:) Ritkán olvasgatok bele a fórumokba, de te mindig jelen vagy. Mi az oka, hogy áthelyezted ide a súlypontot a valós életedről?:) Csak nem a sikertelenség?:) Itt könnyebben tudsz érvényesülni? A magányodat oldod a napi szintű "trollkodással"? Szükséged lenne sikerélményre? Szükséged lenne arra, hoyg valaki meghallgasson? Örömet okoz, ha a pórul jártak problémáján röhögsz? Egyéb szexuális élvezeted nincs -már az általad említett rendszeres önkielégítéseden kívül-? Tedd le az online-életed, próbálj helyt állni a valóságban! :)

ökörpöröly 2011.07.11. 23:35:11

@atpijkamo: Na, megjött a másik online-nyomorult!:) Ti egy pár vagytok?:) Segítsetek egymás lelki, szexuális és egyéb nyomorán. :) Ahelyett, hogy itt koptatnátok naponta hosszú órákat a billentyűket, inkább dolgozzatok, szórakozzatok -nem online-, utazzatok, szeretkezzetek, ha nincs arra partner, akkor keféljetek!:) Ne itt nyomorultkodjatok, mert eltelik a légyszaros életetek, aztán akkor már késő lesz keseregni, hogy nem volt benne semmi érdekes és élvezetes!:)
Magatokra hagylak titeket, van mit megemésztenetek!:) Nyugodtan sírjatok, hátha könnyebb lesz elviselni a nyomorotokat, gettómagyarok!:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.11. 23:35:34

Jancsika és Juliska mennek az erdőben és kétfelé ágazik az út. Jancsika balra, Juliska jobbra megy. Juliska a tóhoz ért, Jancsika meg a villanyszereléshez.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.11. 23:42:16

Szerelem reggel,
szerelem délben,
szerelem este,
szerelem egész nap,
ezt az átkozott vízcsapot!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.11. 23:50:37

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem arról szól a poszt. Lehet, hogy nem is tegezte, csak így meséli.

ökörpöröly 2011.07.12. 00:00:55

Ezeket a nyomorultakat!:) Próbáljátok elterelni a dolgot?:D Az nem jut eszetekbe, ha teleírjátok hülyeségekkel ezt a részt, hogy ne láthassa más a nyomorult sorstársatok leégését, akkor is szerencsétlen, senkiházi, szürke, valódi életet nem élő nyomorultak maradtok a valóságban?:) Azt hiszitek, ezt csak én vettem észre?:)
Próbáljatok a valódi világban jutni valamire, nem pedig itt hordázva recskázni mások problémáira! :)

megamenn 2011.07.12. 09:47:17

Vasárnap pizzát rendeltünk az asszonnyal. Egyet fizet, kettőt kap kuponunk volt. A pizza, a max. 50 perc helyett majdnem 2 óra múlva érkezett meg. Étkezési utalvánnyal (!) fizettem , de (!) egy ötszázassal többet adtam. Gondoltam remek fickó vagyok ( egyébként az vagyok ). A pizza jó és elég volt. Csak később vettem észre, hogy a kupont nem adtam oda a futárnak...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.12. 14:07:48

@megamen: Cserébe nem kaptad meg a második pizzádat. Probléma?

szonji 2011.07.12. 15:34:18

Kedves Péter,

Sajnálattal olvastam kommentjét, szeretném jelezni, hogy távol áll a Guru üzletpolitikájától mindenféle "lehúzás". Az általunk jóváhagyott kupon tartalmazta a kuponnal fogyasztható ételek választékát és értetlenül állunk a dolog előtt, miért nem az került nyomtatásra. A hiba tehát nem a mi részünkről történt, a levelét olvasva a hiányosságot azonnal jeleztük az Allée felé. Mivel nem engedhetjük meg, hogy egyetlen vendég is elégedetlenül távozzon éttermünkből, ezért, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot a guru@guru.hu email címen, hogy kárpótolni tudjuk az okozott kellemetlenségért.

mohopasi 2011.07.12. 16:37:40

"nem ettetek palacsintát? A kedvezmény csak a palacsintára és a bagettszendvicsre vonatkozik." de bazdmeg, csak palacsintát és bagettszendvicset ettünk, aki mást állít az hazudik. A Guru válasza pont fölöttem pedig korrekt.
süti beállítások módosítása