Tékozló Homár

Szar pizza a Kékszalag után

2011.07.20. 12:57 | jackyll | 226 komment

Túl gyorsan készült el a pizza Kuck szerint, amiket 15 percen belül szolgáltak fel nekik Balatonfüreden. Hát már ez is baj?

Szombat este a Kékszalag díjkiosztójára igyekeztünk Balatonfüreden. Be is jutottunk könnyedén és ott egy kis nyári borozgatásba kezdtünk. Majd eljött az az idő amikor azt éreztük, ideje lenne enni is valamit. Mivel már elég késő volt, ezért a parti, versenyzőknek és vendégeiknek elkerített részen már nem volt a büfében semmi kaja. Így hát irány a Balaton parti sétány. Amatőr módon a legelső pizzériába ültünk be, ami utunkba esett. Így kerültünk a Sekli Pizzériába, Balatonfüreden. Rendeltünk 3 nagy pizzát és egy tésztát. Már akkor gyanakodnunk kellett volna, amikor a rendelést követő 15 percen belül megérkezett az összes pizza a tészta előtt. Na ne már, hogy a tészta lassabban fő meg?!

A pizzák ránézésre olyanok voltak, mintha a fagyasztóból kerültek volna elő, ráadásul egész gépsonka szeletet raktak a tetejére( a "minőségi" fajtából!). Még arra sem voltak képesek, hogy feldarabolják. Ja, és a vega pizzán július közepén fagyasztott zöldségek?! Amik mellesleg még hidegek voltak...:S Feltételezem már délután kisültek a sajtmentes pizzaalapok az esti roham bírhatóbbá tétele érdekében.

Természetesen a pizzák és a tészta megérkezése után nemsok pincér merészkedett hozzánk. Így mi morogva és dünnyögve eszegettük a pizzánkat. A fiúk meg is ették az egészet( mit vár az ember felnőtt, éhes férfiaktól?), a vegából maradt a fele. Ekkor úgy döntöttünk inkább hazamennénk, de előtte kértük a számlát. Ez hosszas várakozás után érkezett meg. Majd' 8000 HUF összeggel a végén. Ekkor volt oly bátor a pincér, hogy rákérdezett ízlett-e a kaja. Na erre felment az agyvizem. Így elmondtuk neki, hogy nem vagyunk elégedettek, hideg volt a zöldség, a tészta sem friss és kiábrándító a sajtmentes pizza. Ezek után még én lettem leb***va, hogy miért nem küldtem vissza a kaját és egyébként is, ha szar azt nekünk kell közölni. Mondtam, hogy szerintem nem, majd erre a "jól nevelt" fatuskó pincérünk szó nélkül odébbállt. Így nem volt mit tenni kifelé menet az épp étkezni igyekvő párocskának tudtam csak elmondani, amit a vendégkönyvbe kellett volna: "Ne egyetek itt semmit! Szar a pizza!"

Nagyon erős a gyanúm, hogy a Sekli pizzéria sokéves Kék Szalag és Balaton parti vendég tapasztalatokra építve nyújtja azt az éttermi szolgáltatást, amit nagy jóindulattal sem is lehet vendéglátásnak nevezni... Bízom benne, hogy ezzel a véleménnyel néhány gyanútlan arra járót megmentek élete legrosszabb pizza élményétől.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 20:53:21

Szerintem Ede a Nagyvilági Főcső.

Gastroger 2011.07.20. 20:56:49

@Sün‼: Nemúgy van az!
Wínersniclit alanyi jogon műemlékkörnyezet, tehát nem engedélyezett!!! Maximum a kis faszenesen!
Azt is csak a hütttőőből, de azt nem tudom, hogy mekkora! Belefér egy dinnye bazmeg!
Most nincs időm ilyenekre!!

Gastroger 2011.07.20. 21:02:47

@estrella negra: Illetve Ede Balatonfüred hírmondója a mi Lópici Géspárunk.
Nincs érdekesebb mesterség mint a kékszalag, és tavunk !!! Ez fontos!

Gastroger 2011.07.20. 21:05:33

@estrella negra: Illetve Ő maga
Színes Géza.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 21:11:47

Még az is lehet, hogy ő Valdem... jujj, nem merem kimondani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:14:50

@KecskeDotyi: jol atbaszott a szakacs, mert akkor az export lenne

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 21:15:19

@Gastroger:
Hámmá hogyne lenne engedélyezett!
A 6ökör meg majd megeszi a spagettijét a macskazabálóknál csak úgy?
Hát az nem úgy van kérem!
Aki ökör, az legyen ökör!

@Rosszindulatú Vászka:
Te meg egy panelproli lettél, úgyhogy ne zargassál bennünket léccives.
Én is messze lakok az országúttól, de azé nem ennyire.
Az erdőbe legalább a faszállítók behozzák a cooltúrát.
Vagy a 6ökrös szekér elvonul itten.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:17:35

tessek nem elfelejteni, hogy en utolszoztam ede-t
azota ebbol elek az indexen

Gastroger 2011.07.20. 21:19:33

@estrella negra: ha már pom-pom szereplő, akkor Ede nem más mint az
Órarugógerincű Felpattanó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:26:27

alanyi es allitmanyi
\/nem tudom jar-e meg ide 10 ember aki ismrei az ede storyt?/
orok es megdonthetetlen rekordhozzaszolas, majd bezaras, kesobb torles
ede bekemenyitett

Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 21:29:22

@hagyma: jelen.

Tuttátok, hogy Ede eccer vúppert kért a siófoki mekiben? És kapott...

Gastroger 2011.07.20. 21:31:31

Amúgy minden viccet félretéve, ha Ede nyitna egy Fontos!! felíratú büfét a strandon, én isten bizony csak ott ennék hekket.
Mondjuk alkalmazotzt nem lennék, mert mindenki azt kérdezné, hogy lehet-e bográcsozni, meg mekkora a hüttttő, illetve van-e kis faszenes.
De komolyan ekkora mémből már meg lehetne élni... ..
Nem?
Ti nem mennétek el Ede hekksütödéjébe?
De most komolyan.

Főleg, ha az étlapon ott lenne:
- Cordon Blue- avagy Kékszalag Ede módra
- Bográtschgulyás
- Nyílt tűzgyújtás tilalma mellet készült Lángos.
- FüredIdegborzaska
- Kis faszenes grillételek
- Édesanyám 14.00 órai szendvicse. (menü két szendvics és egy ásványvíz).
- Alanyi jogon sült hekk

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 21:33:21

@hagyma:
Hát én perzőnlich olvastam.
5000+ kommentet élt meg.
Az volt a rekord.

Gastroger 2011.07.20. 21:35:56

@hagyma: én akkor talán még read only üzemmódban leledztem. :) De sajna bekapcsolódtam. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 21:43:00

@Gastroger: osztán fizethetnéd a hekked mellé az összes kicsorbult pohár meg sérült műanyagszék és foltos eszcájg árát. Oszt jöhetnél ide rinyálni :P

ökörpöröly 2011.07.20. 21:52:19

No, valamelyik húgyagyú lenyúlta a nickem, s azon írogatja be fantáziavilágát! :D Mindenesetre kiderülnek, a fajtátok perverz vágyai! :D
Ilyenek vagytok bozgurmagyarok!:)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 21:57:11

Egyáltalán miről szólt az a poszt?

Gastroger 2011.07.20. 21:58:44

@ökörpöröly: annak van egy aláhúzás a nevében a második k betűnél "barátom" inkább arra válaszolj amiket írtam.
Ha tudsz.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 22:01:23

@ökörpöröly:
Ökröket etetni ősi román szokás.
Inkább hagyd legelni őket!

KecskeDotyi 2011.07.20. 22:02:17

@estrella negra: Nem-nem, ez olyan sztori amit NEM szeretnék itt megosztani inkább :D

Gastroger 2011.07.20. 22:07:13

@Rosszindulatú Vászka: Műanyagszéken van lehetőség enni, de kicsorbítani Tilos! Ezt kiírnám. Mert ez FONTOS! Nem érek rá, ilyenekkel foglalkozni. Alanyi jogon fizesse be a kárt !!!!
A pohár műanyag eldobható!!! De nem a kuka melléá, mert szemétdíjat fizetek a strandnak, és 22.00 után tilos a pohárdobálás!! Vissza nem váltom, csak különleges esetben.

ne feledd éttermem, panzióm jelszavát!!!

Vár Téged az EDE hekkje,
Nem kérdés, hogy megettEDE,
euró alapon forintos,
meglátod, hogy Faintos,
a kiszolgálás mindig pontos,
Ede kiszolgál, ez a FONTOS!!

Gastroger 2011.07.20. 22:09:07

@öḵörpöröly: nem kapok piros tojást. Naés. :)

ökörpöröly 2011.07.20. 22:10:33

@Gastroger: Én szeretem a magyar konyhát, bár finomítom. Szamárhúson kívül minden magyar kaját ettem, amit felsoroltál.
-A bifszteket már jó ideje jobban szeretem frissen, nem a sótól "kiégetve".
- Birkahúst nem szeretem, de a bárányhús jöhet, a kecskehús is jó. A szikes félét nem tudom, hogy ettem-e, de a balkáni, a mediterrán és a skót bárány isteni.
- Süllőt és pisztrángot ettem, egész tűrhető, bár nálam nem veszi fel a versenyt a frissen fogott tengeri halakkal. Főleg nem a füstölt kardhallal, füstölt lazaccal. Keszeget és minden halfélét is, nagyapám nagy horgász volt.
- Gombákat is ettem, a lila pereszkétől az őzlábon át a vargányáig, ettem szarvasgombát is, szeretem.
- Szürkemarha nem nagy szám, pörköltnek és töltelékárunak elmegy, steaket nem lehet belőle sütni, ezért a kutyának nem kell külföldön se -nem márványozott, nagyon kevés a zsír benne-.
- Vadhúsok, jó pár módon elkészítve, volt. Gombával, babbal stb.. Velő és ezek igen. Sőt, szeretem a pacalt is.:)
Ezek ellenére fenntartom, hogy a magyar gasztronómia nem nagy szám. Most próbálják összekapni, de szerintem nem sikerül a magyar igénytelenség miatt.
Egyébként, amiket felsoroltál, azokat nem sok étteremben merném megkóstolni itthon!:)
Pizzát nem szeretem különösebben, évente kb. kétszer eszek -szükség esetén-. Nápolyban, a pizza hazájában ettem, ahhoz képest, hogy nem rajongok érte, kifejezetten jó volt.
Megnyugodtál?:)

igazságos 2011.07.20. 22:17:53

@Sün‼: már megint káromkodsz, mikor télen nincs is fű, tehát nem is tudnak legelni, mert nincs mit!!!! Mondjuk erdőlakóként ezt nem tudhatod, most elnézem neked.

ökörpöröly 2011.07.20. 22:19:32

@Gastroger: Egyébként, ah utazgatsz, akkor ülj be jó kis helyekre, amiket ajánl az útikalauz, vagy ahol sok helyi vendég van. Ha ezekkel az ízekkel hasonlítod össze a hazait, akkor nem az itthoni lesz a nyerő.:)

Gastroger 2011.07.20. 22:29:57

@ökörpöröly: Meg, mert ez volt az első normális hozzászólásod. :) Amúgy sem én voltam túlpörögve. :)

A fenti listát kedvenc éttermeim, kedvenc helyeimből válogattam össze.

Szóval van gasztrokultúra MO.-n, csak oda kell figyelni. Ahogy amszerdamban is kapsz egy szar sztéket, meg ehetsz ibizán is igazán szar halat, sőt máltán meg különösen nehéz jó éttermet találni.
Ugyanúgy Mo-n is. Vagy bárhol. Majd a választás, a verseny eldönti, de ne fikázzunk előre. A magyar gasztronómia egyrészt sokkal mélyebb hagyományokal bír (főleg, ha at erdéyit is idevesszük), mint a cseh-német, vagy osztrák vagy angol.
oké, francákkal, meg olaszokkal most ezen példában nem versenyeznék, de megállja a helyét.

Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 22:33:47

El vagytok tévedve.

Magyar konyha nincs, nem van. Az egyetlen talán igazi magyar étel, amit máshol nem csinálnak az a rántott párizsi. Az összes többi csak honosított tót, szerb, labanc, némemt, zsidó meg olasz, vagy fúziós étel.

Gastroger 2011.07.20. 22:42:55

@öḵörpöröly:
-Karfiolpörkölt.
Erre mitmondasz? Milyen származású, és honnan loptuk?

Gastroger 2011.07.20. 22:45:07

@öḵörpöröly: nem a karfiolra értettem, hanem az elkészítés módjára.

Amúgy eléggé zavaró, ez a hasonló nikkneves bejelentkezés....

Oké poénnak egyszer elment...
De ökörből elég egy is.. :)))

Gastroger 2011.07.20. 22:49:12

szóval ilyen offtopic, meg másnickes, meg ugyanaz, meg fikázó, meg, na akko mizu hülyeségekre már bocs, de elég volt.

Részemről vége, innen komolytalanok vagytok baszki.

Tessék felnőni, gondolkozni, utána írni.

Megdobbent 2011.07.20. 22:51:17

Na akarhogy is van, ede boven megerdemli, hogy beszerezzunk neki egy kis uveg dohanyzoasztalt, levonuljunk vagy otvenen, es ordibalva eltessuk napestig, hajszalpontosan 14:00-kor kezdve. Aztan atadjunk neki egy zold homarszalagot, otthagyjunk egy korrekt 50 kilos faszen tarolot (megtoltve!) es oruljun a puszta eletunknek - ha megusszuk.

Megdobbent 2011.07.20. 22:58:58

Nacsak, hogy kepben legyunk:

"Tisztelt T. Úr!
A hűtő méretét nem tudom, de akitől vettem eddíg is így üzemeltette! Megfelelő méretű hűtővel!
Bográcsozni nem lehet, mert most lett felújítva a ház és pihenőövezetben, műemléki környezetben van!
És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!
Ha ilyenre sor kerül, azonnal el kell hagyniuk az üdülőházat, minden kár megfizetési kötelezettsége mellett!
Kis faszenes grillezző van, azzal kell beérjék!
Üdülési csekket nem tudok elfogadni, mivel alanyi jogon fogadom önöket, nem cégszerűen!
A fizetnivalókat készpénzben a kulcsok átadásakor kell kiegyenlíteni majd!
Ha kétkedik a döntése helyességében, mondja vissza a foglalását, és kivételesen önnek visszautalom a foglalási előlegét!
Még senki nem tett fel ennyi kérdést!
Fent van a térkép a honlapon és jobban néz ki a ház, mint a régi fotókon.
Nem tudok újakat felrakni, mert önhöz hasonlóan pocsékolják az energiáimat FONTOS kérdésekkel!
Kérek visszajelzést, hogy visszautaljam-e az előlegét a megérkezése után /amit még csak az ön által küldött mellékleten láttam, a számlámon még nem jelent meg ez idáig /és átadhatom más érdeklődőnek a lefoglat terminusát, mivel igen sokan érdeklődnek lehetőség, és nem a hűtő-bográcsozás után.
Nem szállodát, nem tanyát, hanem pihenésre alkalma üdülőázat kínálok!
Ezért is van a heti turnusváltás!
Szobakiadással foglalkoznak elegen Balatonfüreden!)) Mivel van más elfoglaltságom is, további leveleire és a döntésére, már csak hétfőn fogok tudni reagálni!
Tisztelettel!
F. Ede"

(mondom en, hogy nem olyan soknevu a srac!)

Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 23:20:22

@Gastroger: pörköltféle majd minden nemzeti konyhában van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 23:38:31

@Rosszindulatú Vászka:
tudom, a regi nickek beegnek
@Sün‼: tobb mint 5000, azt hiszem 5200-ig mentette ofelia es meg volt parszaz
@Gastroger:
lehet en is akkoriban kezdtem homarozni??

/ a magyar konyha tenyleg az egyszeru alapanyagok konyhaja, amikbol remek olyan eteleket csinalunk, amit leginkabb csak mi szeretunk, hat ez van/

ökörpöröly 2011.07.21. 00:00:35

@Gastroger: Szerintem meg sajnos nincs. A középkorban és kora újkorban sokkal magasabb szintű volt a magyar konyha, mint napjainkban. Annak ellenére, hogy a "hagyományosnak" tartott magyaros dolgok paprika, paradicsom, krumpli csak később lettek terjedtek el széles körben. A mai magyar konyha az alsóbb néposztálybeli osztrák konyha, vegyítve balkáni, lengyel és egyéb európai konyhákkal.
Czifray-versenyek beindulásával, a magyar gasztronómiáért megkezdett harccal a magyar konyha "nemesítése" és fejlesztése beindult. Viszont ez nagyon sokára fog elérni a szélesebb tömegekhez.
Az ételek felsorolására visszatérve. Lehetne sorolni a spanyol, francia, olasz és egyéb konyhák remekeit. Lehetne sorolni a vulkanikus barlangban érlelt sajtokat, a gyógynövényeken tartott juhokat, az eredetvédett disznókat, marhákat, melyek minősége ezerszer jobb, mint a magyaré. De ez igaz a zöldségekre, gyümölcsökre, húsárukra is. Ne a multik ipari termesztésben előállított termékeivel hasonlítsd össze a hazai "háztájit", hanem a kinti "háztájival"! Iszoynatosan verve vannak minőségben a magyar áruk, ezért nem is kell senkinek, csak olcsón.

szubjektiv 2011.07.21. 00:49:44

Én most teljesen elbizonytalanodtam. Most igénytelen állat-e vagyok vagy nem? De fogalmam sincs, hogy az általam elfogyasztott mangalicát makkal táplálták vagy tökkel vagy szívvel vagy zöld királlyal. Rohadt egy állapot:(

A poszt viszont marha vicces. Ha valaki olyan hülye, hogy a pizzán hidegek a zöldségek és nem küldi vissza, az igen mókás. Az még inkább, hogy stopperrel mérte az időt, míg elkészült a pizza.

"Így mi morogva és dünnyögve eszegettük a pizzánkat. A fiúk meg is ették az egészet( mit vár az ember felnőtt, éhes férfiaktól?), a vegából maradt a fele. Ekkor úgy döntöttünk inkább hazamennénk, de előtte kértük a számlát."
Ennél a résznél a szerző már szinte irodalmi magasságokba tör.
Zseniális, szerettem volna ott lenni a morgós dünnyögésnél.

Ha már Balatonfüred, akkor velős piritóst kell enni. Na erről írhatnék, lehet, hogy egyszer lekopogom a homárnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.21. 00:56:52

@szubjektiv: az igazi velos piritost edenel csinaljak, minden szerda reggel a kek szalag elotti heten, littledickNS-en
uvegasztal ajandekba, a megmaradt piritoss befer a huttobe, amit delutan 2 oraig ki kell takaritani
ez fontosh!!!

közödeszed 2011.07.21. 03:11:09

ritkan szolok mert inkabb olvasok szorakoztatobbak vagytok mint a poszt de komolyan.. jo nehany honapja angliaban dolgozom egy etteremben valahol videken..lenyegeben lenyegtelen.. :-)

sajnos,a kozeleben nem vagyunk a minosegi vendeglatasnak ha mint minosegi vendeglatasrol beszelunk...peldak..a pizzahoz a lisztet olaszorszagbol rendelik az etterembe..spanyolorszagbol szarmazik az oliva olaj es a mogyoro, portugaliabol az oliva, a birka es baranyhus irorszagbol a marhahust egy itteni "hentestol" veszik aki minden reggel megkerdezi megfelelt-e az aru tegnap...., minoseget kinalnak?? igen!!! draga?? az!!!, de jot csak jobol..... stb stb stb...

SENKI nem igenytelen aki otthon eszik valami etteremben..ez baromsag..vannak jo helyek vannak pocsékak ki kell tapasztalni..en a legjobb pizzat eddig egy recski pizzeriaban ettem igazi hangulatos hely..a legjobb halaszlet meg anno ezer eve szekszardon a parasztai halaszcsardaban, fent a hegyen ..

A magyar eteleknek nincs parja a vilagon es ha te keszited magadnak vagy a csaladodnak, akkor es ott te vagy a vilag legjobb sefje

amig otthon 8000 ezer sok ket pizzara meg valami tesztara..itt ez kb 50 font es nem ittal semmit csak ettel..
itt elvarjak a minoseget a penzukert az emberek, de meg is kapjak! ha nem szova teszik , de erre miota itt dolgozom egyszer volt pelda..uj etelt kapott a vendeg , illetve egy uveg minosegi spanyol bort es desszertet..ingyen..
sok olyan dolgot emlithetnek nem csak a munkambol adodoan ami mas itt mint otthon..mas orszag multikultura ez termeszetes...

ez a resz csak az illetekeseknek:

Magyarorszag nem ciganyorszag, magyarorszagon sok cigany szarmazasu ember el nagyon rossz anyagi erkolcsi korulmenyek kozott...sajnos sokan kozoluk elvesztettek a rendszervaltassal azt amit masok ossze loptak es igy a munka iranti tiszteletet is..
es sokan kemenyen dolgoznak es megis "csak" ciganyok...
4 evvel ezelott dolgozott egy sanyi nevu cigany srac mosogatokent az etteremben , a mai napig vissza emlegetik a szorgalmat es hogy a belet kidolgozta az un split shiftekben ( reggel 9 tol 5 ora munka 2 ora piheno , majd 4tol zarasig hajnal egy ketto mire vegzett mosogatas takaritas majd reggel ujra heti 5 nap .....vagy peldaul a monika nevu magyar nem cigany szarmazasu sef lany aki heti 5 nap, napi 12 oraban robotolt ket evig orankent ...mindkettojuket ugyanugy tisztelik a mai napig..en is csak a fenykepekrol lattam hogy a "magyar sanyi" cigany szarmazasu..senkit nem zavart itt..

ez a blog nem melto a rasszizmusra

Magyarosrszag nem magyarisztan,nem orbán vagy gyurcsányisztan!
magyarország a hazánk, a tied es az enyem is..emelt fovel kell jarni a vilagban egyetlen nemzetnel sem vagyunk rosszabbak...

u.i
lehet trollkodni hogy konnyen pofazok innen..de kenyszerbol vagyok itt hianyzik a hazam az otthonom a csaladom...

Megdobbent 2011.07.21. 04:16:08

@istvan190200: ha ez itt olyan jo volna, te nem ott lennel. Ugyhogy hagyd csak meg a hipokratizmust a nagyoknak.

Megdobbent 2011.07.21. 04:17:50

@hagyma: Hajaj, ede piritosai 13:58-kor egyenesen a jol uzemelo hutobol fogyasztva tenyleg a nap meghatarozo elmenyei kozott vannak szamontartva! :>

Megdobbent 2011.07.21. 04:20:23

Nade egy idezet egy amcsi sorozatrol meg a magyar konyharol:

206
00:10:40,453 --> 00:10:42,621
Paprika?
Senki sem rak paprikát a csirkére.

207
00:10:42,655 --> 00:10:44,690
Maga talán magyar?

209
00:10:48,294 --> 00:10:50,896
Mielőtt meggrillezi,
vagy megsütné nyárson,

210
00:10:50,931 --> 00:10:53,165
előszőr pácolja be a csirkét,

211
00:10:53,200 --> 00:10:54,300
inkább ezesetben,

212
00:10:54,334 --> 00:10:55,735
egy kevés fűszerrel.

213
00:10:55,769 --> 00:10:58,270
Ilyen módon, magába
szívja a fűszerek ízét.

214
00:10:58,305 --> 00:11:00,172
És azután süsse meg nyárson,

215
00:11:00,207 --> 00:11:01,808
grillezze, vagy süsse
meg serpenyőben,

216
00:11:01,842 --> 00:11:04,677
és az összes nedvesség,
és íz bele fog sülni.

Nemtom, mondjuk a paprikas csirke nem rossz, igaz, nincs a kedvenceim kozott :>

pruntyike 2011.07.21. 05:25:36

Mindenütt lehet rossz és jó vendéglőt is kifogni. Tapasztalatom, hogy a rosszak egy idő után meghalnak. Igaz, lehet, hogy a jó meg csődbe megy. Egyébként a magyar vendéglátás így külföldről nem rossz, 5 esetből 1-szer mellétrafálsz, de ugyanez az arány Rómában is.
A Balaton tipikus turista lehúzó hely, ott nem kell a visszatérő vendég. De ugyanez a helyzet pl. Milánóban a dóm körül, vagy bárhol máshol, ahol sok turista forog. Londonban, a Victoria állomáson van egy hely (a galérián), ahol a belépésnél 5 fontot fizetsz, majd a svédasztalról bármennyit ehetsz. Garantáltan nem eszed le az 5 fontot, és a vendéglő napokig mint valami rémálom kísért. Csodálom, hogy odahaza ezt még nem próbálta senki...

pruntyike 2011.07.21. 06:01:23

@ökörpöröly: Ökörpöröly, világos, hogy KecskeDotyi nyúlta le a nickedet. Az a típus, aki belebetegszik, ha ellentmondanak neki. Meg aztán, ahogy az ö(aláhúzott k betű)örpöröly nickje alatti kommentjei is mutatják, teljesen (100%-ig) pszichopata...

Gastroger 2011.07.21. 07:11:37

@Megdobbent: Minden szava aranyból van. Ezt kéne kifüggeszteni a hivatalokban, és a közoktatási intézményekben, valamint a templomokban, autószalonokban, buszmegállókban, és a metróban, nem a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, hogy az ifjúság is lássa, tanuljon belőle, hogy rend-fegyelem a lelke mindennek.

A XXI. századi internetes irodalmi folklór egyik induló alapműve, az Örkényi hagyományokkal játszó stílusgazdag, mégis letisztult vonalú levelezés, mely magában rejti a kis kikacsintó - és így az olvasót rabul ejtő- fordulatokat.

Már az első mondat gyöngyszem:
"A hűtő méretét nem tudom, de akitől vettem eddíg is így üzemeltette! Megfelelő méretű hűtővel!
"
A méret, és az üzemeletés párhuzamba állítása elsőre merésznek ötletnek tűnhet, de az író frappánsan oldja a felkiáltójelekkel is hangsúlyozott feszültséget. Akitől vette, az is így üzemeltette. A méretre nem kapunk választ, de ezek után kétség nem marad az olvasóban, hogy ez a hűtő pont megfelelő.

Gastroger 2011.07.21. 07:16:17

A másik kedvencem, még a "Még senki nem tett fel ennyi kérdést!" részt, de eze most átugornék, hiszen az induló gondolat nem hagyja béákén Edét (bár ebben a mondatban is benne van némi türelmetlen ráutalás, de később visszatér, felveszi a történet fonalát, s egy zseniális megoldással az információközlés száraz partjait újra a hűtőtéma hűs hullámai nyaldossák:

"mivel igen sokan érdeklődnek lehetőség, és nem a hűtő-bográcsozás után."

Zseniális!

Gastroger 2011.07.21. 07:37:25

@szubjektiv: van egy origós (ezt ide be szabad írni?) poszt is a füredi velős piritósról. www.origo.hu/utazas/balaton/eszemiszom/20110620-igy-keszul-a-legendas-furedi-velos-piritos.html

Tihanyban ettem még nagyon finomat a kompkikötő melletti egyik kis kifőzdében, talán valami Kalóz büfé, bennt van a sorban a többi között, csakhogy ide szerintem érdemes betérni.
(A gulyásuk is fenomenális).

Amúgy van egy étterem a "belvárosban" is, ahol tényleg finom ételekkel, házi szörppel, (vagy sörrel), skanzen jellegű környezetben lehet enni jókat.

És ha már ott vagy, és lusta vagy túristáskódni (a szállodákban általában túristatérképet is adnak, ka túrázni akarsz: megéri), akkor a vascora után pld. szombat este megnézheted a Quimbi szabadtéri koncerttel, és teátrummal.

Bazmeg, ehhez kedvet kaptam.. Kár, hogy nem lehetek ott.. :((

Szóval van program, vendéglátás stb. Mo.-n is. Sajnálom, az olyan szarrágókat, akik csak sírni tudnak.

MPL firstlady 2011.07.21. 07:46:12

@Gastroger:

apám rendszeresen füreden kúrálja a szívét vagy húsz éve.
soha nem hagynám ki a hatlépcsőst.
a velős pirítós kiváló.
a pacal verhetetlen.
Valika egy tündér, és már előtte is az egyik legjobb hely/kaja volt füreden.
az árak barátiak, a kiszolgálás gyors, a hely pedig családias, semmi puccparádé.
az idén háromszor volt szerencsém:)

Gastroger 2011.07.21. 07:52:58

@ökörpöröly: minden nemzet konyhájában vannak más országokból átvett jellegzetességek, de a tradicionális magyar konyha, és a jelenlegi magyar gasztronómia ollója szerintem egyre zártabb lesz, nem abból kell kiindulni, hogy KingWok kínai büfén van a sarkon.

Vannak jellegzetesen magyar ételek, ha elmész egy egy-egy fesztiválra ebből ízelítőt kaphatsz, bár sajnos ezek is elmentek egy kissé a zabáljunk meg igyunk jellegbe, vagy a ki tud szebb ánuszrózsát faragni paradicsomból jellegbe. Persze ezen fesztiválok is tele vannak önjelölt szakácsokkal, akik a zacskós tésztát, meg a podravka vegetát szórják az ételbe, de lehet szűrni, szelektálni, tanulni, okosodni.
Pld. Nagyszakácsi, Királyi Szakácsok versenye, (Somogy), Izsáki tésztafesztivál (Bács Kiskun), Halas napok (Jász Nagykun), Bor, és halesztiválok: (Balaton).

Koky_ 2011.07.21. 07:55:46

@öḵörpöröly: Hát ez nagyon jóóóó! :D Ügyes névmásolás :DDD

Gastroger 2011.07.21. 08:11:30

@ökörpöröly: amúgy mit hívunk tradicionális magyar konyhának? Mert akkor inkább a szegénység és praktikum által alkalmazott módszerek is lehetnének azok.
Mondok példákat, az olasz pizza mi? A megmaradt kenyértészta rádobálva azzal ami maradt, vagy volt. A magyar disznósajt? Véres hurka? Hogy semmi ne menjen veszendőbe.

Az, hogy magyarországon ritkán tudsz olyan argentín marhát enni, amit gyógynövénnyel tápláltak, majd szervírozáskor a molekuláris gasztronómia divatos kellékeként kapsz rá valamilyen habot, szódásszifonból, az messze van a gasztronómiai kúlturától. Persze, megkostolód, megeszed. De ajnározni, és a magyar konyhát leszarozni: sznobság.

Csirkét ettél? Marhát? Disznót? Kecskét? Lovat? Békát? Csigát? Kutyát? Tengerimalacot?

Hol rezeg a léc?

Bélszín, meg argentin marha naja. Az is jó. Naponta átmasszírozzák őket, és gyógynövénnyel etetik, hogy jobb legyen a húsa íze. A kutyát meg jól meg kell verni levágás előtt, mert akkor lesz szaftos és porhanyós a húsa.
India: ugye ismerős a fűszereiről. Mégis kérj ott egy bélszínt a sarki árustól. Úgy néznek rád mint rám amikor az előbb a kutya elfogyasztását javasoltam.

"Lehetne sorolni a vulkanikus barlangban érlelt sajtokat, a gyógynövényeken tartott juhokat"

Amúgy szerinted a kint tartott állatok Mo.-n mit esznek? Füvet? Jah, meg gyógynövényeket. Tele velük a mező.
Vulkanikus barlangban érlelt sajt. Jah.

Nekünk meg vulkanikus talajon termett szőlönk, borunk van Badacsonyban. Oszt kész. Ez ilyen álfaszság.

Kupon Károly 2011.07.21. 08:20:52

@Sün‼: A gonosz vadászok leakarták vadászni Róka-Rudit, ezért most lónak álcázom magam.

Gastroger 2011.07.21. 08:20:57

@MPL firstlady: Hát akkor nem biztos, hogy a koleszterinbomba jót tesz Édesapád szívének, de azt szoktam mondani, hogy ami a lelkünknek szép egy étel elfogyasztásakor, az a testnek is csak jót tehet. :)))
Gondolom a párolt spárgából elege lett és kiszökött egyet enni. :)

Mondom ezt úgy, hogy Édesapám is szívbeteg, de azért jó látni, ha jóízűen elfogyaszt egy körömpörköltet az öreg. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 08:34:00

@Gastroger: akkor kalandjelleggel mongyál három echte originális magyar ételet :)

Az a szegénykonyhás ökörhányáskomment ellenbe úgy baromság, ahogy van. Minden tájnak megvannak a mindentbele ételei, továbbá a hűtőmentes életvitel, illetve a foygasztói társadalom előtti korok konyhája eléggé behatárolt lehetőségekkel rendelkezik, az intelligens paraszt pedig igyexik mindent felhasználni, mert a pazarlás bűn és étel nem játék.

MPL firstlady 2011.07.21. 08:36:50

@Gastroger: hát ő spec a máv gyógyházban valóban gyógyul,
ezt tudja róla a tulaj is, nem is nagyon kap ilyen "egészségtelen" ételt a hatlépcsősben:)
azt mi esszük:))
köret nélkül, dögerősen, friss házikenyérrel.

ha megengeded, így reggelire(remélem működik):

imageshare.web.id/images/lowv1cqj6u589a21npn.jpg

viszont apámnak receptje van napi egy pohár veresbor gyógyászati célú elfogyasztására. azt ott szokta kiváltani:)

dosszié 2011.07.21. 09:13:04

Aki fikázza a magyr konyhát az még nem evett:
- egy jó lecsót
- töltöttpaprikát
- pörkölt nokedli uborkasaláta kombót
- paprikáskrumplit sok kolbásszal
- gombapaprikást
- halászlét
- BUNDÁSKENYERET

Azeke a kaják mind kenterbe verik a külfödi divatkajákat.

Gastroger 2011.07.21. 09:18:12

@Rosszindulatú Vászka: Bármit mondok belekötsz, hogy török, erdélyi, sváb származású. Illetve, persze, máshol is van ilyen, de hogy onnan "eredne" .. nemtudom.. ezt mi is kitaláltuk, ahogy mások. Nem biztos, hogy echte magyarok:
- paprikáscsirke
- halászlé (mondjuk a bajai kifőtt gyufatésztával)
- slambuc
- disznósajt, hurka, töpörtyű
- Vetrece
- rétes
- rántottcsirke
- pörköltek (hús, karfiol, tojás stb.)
- köménymagleves (rántott leves, tojásleves)
- dödölle
- tócsni
- krumplistészta
- paprikáskrumpli
- gulyás (?)
- cigányszelet
- kolbász (paprikás)

Attól függ meddig megyünk vissza... XV sz.
lehetne:
- kamillás mézzel megkent szopós malac gúsba kötvén szegfüves almával és körtménnyel tömvén. Tálaltatik hozzá még kelkáposztás, vargányás sárgaborsó teervény
- mézes fehérboros nyulfiragú
- kardélre tűzőtt töltött csuka rózsaszínre pirítva
- mangalica süldő fácánnal töltve.

-

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:25:46

Töltött paprika
Őshazája Mexikóban van, majd innen jutott el Amerika melegebb klímájú országaiba.

Pörkölt
Minden húsfogyasztó kultúrközegnek megvan a saját pörköltje illetve pörköltalapra készített ételei

Paprikáskrumpli
Régi osztrák specialitás, a krumpli köztoduttan Nagy Frigyes forszírozására került német nyelvterületen az asztalta, egysenesen az Újvilágból

Gombapaprikás
lsd. pörköltfélék

Halászlé
Halleves is minden mediterrán konyha alapvető fogása szmos variációban

Bundáskeynér
A német "armer Ritter" (szegény lovas) név a római időkből származik. Apicius "De re coquinaria" című szakácskönyvében már "téli búzás sütemény" néven is megjelent, mikoris tejbe merítették olajban pirították és mézzel meglocsolva tálalták.

Az külön mókás, mikor a az Újvilágból hozott krumpli, paprika vagy kukorica honsoodva ősi magyar étekké lett.

Az ellenbe vitathatatlan, hogy mi pofánknak a honosított, módosított és heji ízvilághoz alkalmazott verziók jobban ízlenek, ez így van rengyén!

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:30:58

@Gastroger: még szép, hogy kötexek :)

Amúgy meg az ebbe a hatalmas nagy fles, hogy a magyar mindég is befogadó kultúra volt és keveredett erősen, ami jó, ettől soxínű.

Ami még ad egy kis decens pikantériát ennek a vitának, hogy sújtalan, tét nélküli, illetve a mostanság divatos forszírozott identitáskeresős mítoszgyártós eredetelméletekkel terhelt világunkban vicces is egyben. Ugyanis meglátásom szerint, sok más néppel ellentétben itt nem fellehető egy egységes génállománynal és identtással és saját kultúrközeggel terhelt népcsoport, köszönhetően a népek keveredésének.

No persze könnyű szefárd zsidónak, vagy négernek vagy busmanak vagy inuitnak lenni ugye, magarni már kissé körülményesebb és töb leleményességet kíván :)))

Gastroger 2011.07.21. 09:35:40

Irodalomból:
Krúdy, Mikszáth (palócleves), Jókai (bableves), Újházy (tyúkhúsleves), Deák (torta), Déryné (káposzta)

Ezek nem számítanak magyarnak?

Mondhatnám még Gundel, Cziffra, Dobos (torta) neveket is, de majd jön, hogy ezek idetelepölt sváb, zsidó cigány stb.-k voltak.

Gastroger 2011.07.21. 09:41:27

@Rosszindulatú Vászka: Azt, már vártam, hogy valaki a paprika, paradicsom, krumpli, kukorica stb. kombóra mikor ugrik rá mint "amerikai import", de hát vászka ezt pont tőled nem vártam. :)))
Ez annyira triviális, és annyira meghatározta minden európai nép konyháháját, hogy ezt nem kezelném "külön", mint eltérő jelleg.

Gastroger 2011.07.21. 09:47:56

Jó, akkor jöjjön az utolsó kártyám. :)))

Melyik nép szakácskönyve kezdődik 90%-ban még úgy, hogy:
"zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát.."

Innen bármi lehet. Kivéve palacsinta az is jómagyar étek. :)))

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:48:12

@Gastroger: meg a székejképoszta. Talán esetleg még a káposztás paszujj? Nemtom.

Egyébként meg de.

Ileltve igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy amik a legtöbb ember elméjében a tradícionális és heji maygar konyhai specialitások, majdnem mind nem magyar ételek, csak átvettük. Nagyon hejesen.

Talán még a hagymás vér hungaricum, de nem vagyok benne tejjesen bisztos.

killertom24 2011.07.21. 09:49:19

Azér bazmeg, ki az a hülye aki azt hiszi, hogy majd frissen sült pizzát kap egy ilyen helyen? Reklamálni meg igenis a vevőnek kell ha nem tetszik valami. Aki ezt a levelet írta az naív is meg hülye is.

Gastroger 2011.07.21. 09:53:57

@Rosszindulatú Vászka: "magyar mindég is befogadó kultúra volt és keveredett erősen, ami jó, ettől soxínű"
egyetértek.
"Az ellenbe vitathatatlan, hogy mi pofánknak a honosított, módosított és heji ízvilághoz alkalmazott verziók jobban ízlenek, ez így van rengyén!
"
ezzel meg még jobban.
:)))

Kb. ennyi lett volna az üzenetem ököruszálynak is. Vagy ökörpöröly, most néztem meg.

Horváth Ilona: Vasi, Zalai ételek és házi tartósítás.

Mindenkinek ajánlom. Alapmű, jó szórakozást. :))

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:55:16

@Gastroger: illetve a farnc se tuggya, mert a paprika, illetve a gulyásszerűség fellelhető az uralon túl, meg kínai verzióban is, szal életszerűbb, hogy onnan hoztuk, mint amerikából. Vagy nemtom.

A zsíron üvegesre pirítás fals, mer a legtöbb étel úgy kezdődik, csak nem biztos, hogy gyeszózsírral, hanem ami van, pl. olajfélék. Nálunk az éghajlat okán a zsír volt kéznél pár évszázadig, mint tartósító eszküz is.

A krumpli meg egy érdekes sztori, miszerint az oroszokkal is meg a poroszokkal is cárjuk illetve császáruk kedveltette meg csellel, illetve részben a krumpli felelős az 1800-as évek ír éninségéért és a kivándorlókért.

A paprika meg, ahogy mi hasznájjuk sztem máshol nem ennyire hangsújos. Sőt, európa konyhája hozzánk képest fűszerileg ingerszegény.

Gastroger 2011.07.21. 10:03:32

@Rosszindulatú Vászka: A paprika, az csak annyiban, hogy nálunk szinte mindenbe kerül. És nem a csipőssége miatt, mint pld. latin amerika, távol kelet. Csak úgy. :))

A zsíron megpritjuk a hagymát hasonlat nem a zsírra, hanem magára a műveletre vonatkozik, hogy zsiradék + hagyma piritás. Onnan mehet bele bármi is. :)

A burgonya valóban érdekes sztori, bár az is amerikai import, úgy emlékszem egy időben mérgező növénynek tartották. Amiben van is valami, a héja alatti zöld izé, a szolamin, vagmi, az állítólag nem egészséges.

Fűszerek tekintetében, szerintem a magyar konyha erőssége a kapor, kömény, paprika.

cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:14:26

Fagyasztott pizza 8000 forintért a Seklinél? Ott a zacskós leves fincsi! Azt kellett volna rendelni és az csak 1500!:)

2011.07.21. 10:18:09

@Dr. Körömlakk ®: Monakóban nem lakik, az biztos, ott én telephelyezek. Ott ilyeneket nem tűrünk meg. Rég láttunk itt, velkám bek.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.21. 10:20:49

@hagyma: Én nem ismerem az Ede sztorit, meg azt sem tudom mi fontos! és hogy miért vitték el a románok a lovakat. De tudom, mi a fospunpa és az árkádsz*rás. Vagy ezek nem menők?
De ha elkészül a homár lexikon, hogy mi micsoda, akkor azt elolvasom.

cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:21:43

@Rosszindulatú Vászka: A krumpli meg egy érdekes sztori, miszerint az oroszokkal is meg a poroszokkal is cárjuk illetve császáruk kedveltette meg csellel

Azt mondta nekik, hogy banán?

cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:24:40

@Gastroger: Melyik nép szakácskönyve kezdődik 90%-ban még úgy, hogy:
"zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát.."

Innen bármi lehet. Kivéve palacsinta az is jómagyar étek. :)))

Még az is. A hortobágyi töltelékéhez pont így kell kezdeni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.21. 10:29:07

on
Én akkor sem mondom semmilyen ételre, hogy szar, ha ez immáron bíróságilag engedélyezett.
Valahogy nem áll rá a szám.

2011.07.21. 10:43:03

@Gastroger: jó ez a kis elemzés is, neked doktorálni kéne edéből a filológia szakon :)

Gastroger 2011.07.21. 10:58:51

@Kulics: Akkor haladjunk tovább, öröm tölti el lelkem minden egyes mondatnál.

"Bográcsozni nem lehet, mert most lett felújítva a ház és pihenőövezetben, műemléki környezetben van!
És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!"

Az író ismét felszólító mondatban ír. Legalább konzekvens. Nem kér, nem rimánykodik, nem követi a korábbi költők hagyományát "Isten áld meg" nem pusztába kiáltott kósza gondolatokkal vetekszik, nem sír, nem kér, nem panaszkodik, hanem kijelent. Mit kijelent felszólít. Karakán magyar ember vagyok- üzeni.

Valójában ismét visszaköszön az első (mekkora a hűtő, és nemtudom, de így vettem, úgyhogy jó) mondatban foglalt következetességi hiány. Ahogy ott sem tudtuk, meg hogy mekkora a hűtő, - mert így vette és az az előző tulajnak jó volt, hát legyen jó másnak is, így itt sem tér ki részletesen a bográcsozás ellleni indokok racionális magyarázatára.

Az olvasónak meg kell elégednie azzal, hogy bográcsozni tilis, mivel most lett felújítva a ház, ráadásul műemléki környezetben van. Illetve pihenőövezetben.

Feltételezhető, hogy itt az író szeme előtt egy apokalipszis méretű óriás tábortűz képe jelent meg, melynek tetején egy hatalmas vasbogrács áll, és maga az örödg kevergeti benne az elhalt lelkek emlékeit, némi babérlevéllel fűszerezve. Ezen apokaliptikus látomás indukálhatta, hogy a felújított ház porrá égését megakadályozza, s ezért az erősnek tűnő- ámbár jogos- felszólító mód.

Vélhetően a bográcsból kiáramló gulyásillat is ront a műemléki környezet ódon illatú turistacsalogató hangulatán, így teljesen jogos az elvárása. Ki menne be egy pisztácia szagú templomba, vagy egy oregánú illatú várromba.

Pihenőövezet lévén, - a bográcsozás nem pihenés, hanem komoly munka, sőt alkalmanként sörözéssel is jár- teljesen jogos a kívánalom. Itt nem lesz füvescigisdiszkósgyerekbehányos buli. Itt pihenni kell. Meghitten. Reláxalva.
Ügyesen ellenpontozza ezt a felkiáltójelekkel, de így megmarad a nívó, fennmarad a továbbolvasás ingere. Nem lehet letenni a művet.

A nyílt tűzgyűjtás nincsen engedélyezve. Akarom mondani, "És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!"

frappáns, hiszen eleve meghökkenti az olvasót, az És - mondatkezdéssel. Innen csupa fül az ember.
A mondat egyszerű. És-el kezdődik, és felkiáltójel zárrul. Egy szabad ember akarata ez, aki mentes még a globalizációs hatások rá nehezedő terhétől. Nincs nyilt tűzgyújtás. Persze az ember fejében ilyenkor megfordul: vajon sumákban lehet tüzet gyújtani? Zártan? Dohányzás, csak a pincében, ha kétszer rá van fordítva a kulcs? Vagy a nyilt lángra érti ezt?
Hegeszteni lehet? Parázst lehet bevinni, a hálószobába?
Megannyi zabolázatlan kérdés.

KecskeDotyi 2011.07.21. 11:50:10

@pruntyike: @nyád jól van?
Ha magammal szeretnék vitatkozni akkor SE mondanék ilyet a saját hazámra, ezzel SOSE poénkodnék.

A pszichopatáról meg annyit, h mindeki magából indul ki. Tény, vannak olyan témák, amik miatt zabos leszek. De ehhez kell az is, h olyan kedvemben legyek. Akkor olyanban voltam. Most nem, de már kezdődik...

Szarazkoro 2011.07.21. 11:53:22

@atpijkamo: Mi Sahy-ban talaltunk 1 jo ettermet a Szlovakoknal, akkora adag kajat adnak, h 2en nem tudtuk megenni-es nem vagyunk madar etkuek!- es alig fizettunk vmit. 1 ora az ut kocsival, mindig megeri.

Szarazkoro 2011.07.21. 11:54:35

@Fényrajongó: olvass vissza. Vakoknak meg feherbotot.

Szarazkoro 2011.07.21. 12:09:41

@hagyma: hogyne ismernenk a storijat! Regen rohogtem mar annyit...

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 12:21:38

@cicmen: csináltattak egy nagyobb krumpliföldet, amit nappal katonákkal őriztettek. Éjjelente meg a kiváncsi polgárok kijártak lopkodni a krumplit, mer kiváncsiak lettek hogy mi az az érték, hogy ennyire őrzik.

Gastroger 2011.07.21. 12:26:32

@Rosszindulatú Vászka: ez komoly? ezt nemtudtam.. hatalmas sztori.. :))

vernarancs 2011.07.21. 12:48:51

Marpedig a legjobb hagyomanyos magyar etel az a gofri.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.21. 12:58:25

@Szarazkoro: "Sahy-ban talaltunk 1 jo ettermet ... 1 ora az ut kocsival"

Még pontosabban hol, melyik éttermet?

Anti Anyag (törölt) 2011.07.21. 13:49:38

Balatonfüreden pizzát rendelni. Nem semmi optimizmus.

Arrébb mész kb. 2 km-t és a seggedet kinyalják.

Szarazkoro 2011.07.21. 14:26:32

@atpijkamo: oszinten megmondom nem emlekszem mar a nevere, de arra igen h 10 percre volt kocsival a hatartol. Es h a legfinomabb
igazi eperlevet ott ittam.

Russell Coutts 2011.07.21. 16:39:24

@Kix: Csak csendesen jegyzem meg azoknak, akik még nem tudják, hogy Ede Yardstick II-ben megnyerte a Kékszalagot! :) (És ez most komoly!)

Gastroger 2011.07.21. 17:27:42

@Russell Coutts:
Én -most őszintén mindenféle smiley meg poén meg vicc nélkül - őszintén gratulálok Edének.

Kérem valaki továbbítsa jókívánságaim.

Üdv

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.21. 23:30:35

@Yooha: pedig homar lexikon van valahol
valaki csinalta emlekszem ra

en is poenon kivul gratulalok EDE-nek/ csupa nagy betuvel/ a teljesitmenyt meg kell becsulni
en mar 2 eve mondtam neki, hogy a vendeghazat at kellene neveznie
pl. kekszalag a kis faszeneshez

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 02:11:11

@Gastroger: ddde. viszont csak akkor, ha a hekket a balatonból fogja ki a szemem láttára!
ha nem teszi, akkor harcsát akarok. pörköltként. bográcsban, nyílt tűzön, ásványvízzel.
süti beállítások módosítása