Tékozló Homár

Szar pizza a Kékszalag után

2011.07.20. 12:57 | jackyll | 226 komment

Túl gyorsan készült el a pizza Kuck szerint, amiket 15 percen belül szolgáltak fel nekik Balatonfüreden. Hát már ez is baj?

Szombat este a Kékszalag díjkiosztójára igyekeztünk Balatonfüreden. Be is jutottunk könnyedén és ott egy kis nyári borozgatásba kezdtünk. Majd eljött az az idő amikor azt éreztük, ideje lenne enni is valamit. Mivel már elég késő volt, ezért a parti, versenyzőknek és vendégeiknek elkerített részen már nem volt a büfében semmi kaja. Így hát irány a Balaton parti sétány. Amatőr módon a legelső pizzériába ültünk be, ami utunkba esett. Így kerültünk a Sekli Pizzériába, Balatonfüreden. Rendeltünk 3 nagy pizzát és egy tésztát. Már akkor gyanakodnunk kellett volna, amikor a rendelést követő 15 percen belül megérkezett az összes pizza a tészta előtt. Na ne már, hogy a tészta lassabban fő meg?!

A pizzák ránézésre olyanok voltak, mintha a fagyasztóból kerültek volna elő, ráadásul egész gépsonka szeletet raktak a tetejére( a "minőségi" fajtából!). Még arra sem voltak képesek, hogy feldarabolják. Ja, és a vega pizzán július közepén fagyasztott zöldségek?! Amik mellesleg még hidegek voltak...:S Feltételezem már délután kisültek a sajtmentes pizzaalapok az esti roham bírhatóbbá tétele érdekében.

Természetesen a pizzák és a tészta megérkezése után nemsok pincér merészkedett hozzánk. Így mi morogva és dünnyögve eszegettük a pizzánkat. A fiúk meg is ették az egészet( mit vár az ember felnőtt, éhes férfiaktól?), a vegából maradt a fele. Ekkor úgy döntöttünk inkább hazamennénk, de előtte kértük a számlát. Ez hosszas várakozás után érkezett meg. Majd' 8000 HUF összeggel a végén. Ekkor volt oly bátor a pincér, hogy rákérdezett ízlett-e a kaja. Na erre felment az agyvizem. Így elmondtuk neki, hogy nem vagyunk elégedettek, hideg volt a zöldség, a tészta sem friss és kiábrándító a sajtmentes pizza. Ezek után még én lettem leb***va, hogy miért nem küldtem vissza a kaját és egyébként is, ha szar azt nekünk kell közölni. Mondtam, hogy szerintem nem, majd erre a "jól nevelt" fatuskó pincérünk szó nélkül odébbállt. Így nem volt mit tenni kifelé menet az épp étkezni igyekvő párocskának tudtam csak elmondani, amit a vendégkönyvbe kellett volna: "Ne egyetek itt semmit! Szar a pizza!"

Nagyon erős a gyanúm, hogy a Sekli pizzéria sokéves Kék Szalag és Balaton parti vendég tapasztalatokra építve nyújtja azt az éttermi szolgáltatást, amit nagy jóindulattal sem is lehet vendéglátásnak nevezni... Bízom benne, hogy ezzel a véleménnyel néhány gyanútlan arra járót megmentek élete legrosszabb pizza élményétől.

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

England win The Ashes! 2011.07.20. 12:58:30

Műemléki környezetben, kis faszenesen készült BBQ üvegasztalon elfogyasztva jobban ízlett volna.

England win The Ashes! 2011.07.20. 13:00:14

Még egy kérdés foglakoztat. Rusztikus volt-e a pincér?

vazze... 2011.07.20. 13:04:50

Egy másik kérdés: Te megtekered azt a véres biciklit?

Dr. Kix 2011.07.20. 13:05:35

Vajon Ede ott evett-e?

Csigorin 2011.07.20. 13:11:20

hat mar az is baj ha idoben kihozzak? te fasz.

miben valtoztat a sonka izen ha feldaraboljak?

vega pizzan fagyasztott zoldseg... - oda meg mar nem mindegy? hus nelkul ugyis szar.

Tölgyasztal 2011.07.20. 13:11:48

Ételt étteremben visszavitetni megegyezik azzal, mintha azért küldenéd vissza,h beleköpjön a személyzet!
Többet nem kell odamenni, sajnos mást nem lehet tenni azokkal az éttermekkel, ahol rossz volt az étel!

A számlát kifelé menet nem kérték el ellenőrzésre?

elwood 2011.07.20. 13:14:40

igazi Balaton feeling, megfizethetetlen

KecskeDotyi 2011.07.20. 13:35:57

Ecsém, ritka nagy hülye vagy!

Ki az istennek kellett volna szólni, h nem ízlik? A pincér olvassa le az arcodról vagy mi? Van szád, ha zabálni tudsz, akkor tanulj meg beszélni is. A vegánok meg sz@rjanak sünt.

És igenis jobb h nem volt szétdarabolva a sonka, mert így láthatod, h milyen minőségű.

tocibacsi 2011.07.20. 13:37:44

Évekkel ezelőtt ettünk ott jó pizzát, legalábbis nem szart. Szar. Ugye akkor ezt már lehet mondani?! Szóval SZAR SZAR SZAR SZAR... southpark idevágó része megvan?!
Natehát... tavaj nyáron szintén betévedtünk, le is ültünk, de amíg a pincért vártuk, kicsit körbenéztem... láttam, mit esznek a többiek, és mikor megjött a pincér, már épp indultunk rendelés nélkül...

tocibacsi 2011.07.20. 13:39:43

@KecskeDotyi: azé egy normális helyen a pincér már menet közben odajön, megkérdezi, h meg vagyunk e elégedve és hozhat e még valamit... Pl. evés közben kitaláod, h mégiscsak jó lenne hozzá az a savanyúság, tartár, kecsöp, kisfaszom... Más felől, ahogy Jóapám mondja: néma gyereknek híg a leve...

elwood 2011.07.20. 13:48:47

a pizzástól engesztelésképpen néhány akciós kupont kaphatott volna

KecskeDotyi 2011.07.20. 13:49:24

@tocibacsi: Egy normális helyen a pincér nem zargat evés közben. Elsuhan melletted és rád néz, h jelezze, figyel rád és bármi van, szólj.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.20. 13:49:57

nekem az derült ki, hogy a csaj nem szeret főzni, ha 8000 ből bevásárolt volna szép grillpartyt csaphatott volna a srácoknak,de hát az új műkörmöket nem lehet bepiszkitani, ugyhogy ettél valamit,fizettél, a megjegyzést meg tartsd meg ha lusta vagy vacsorát késziteni :))

Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 13:53:29

Nocsak, táncsak nem-e Uj Péter úr-e jobbik énje a Jackyll úr netántán, hogy ilyen önfeledten szaroz pizzát posztcímben?

Vagy még az lehet, hogy lojális alkalmazottként így nyalnákol a főnöknek :)

ökörpöröly 2011.07.20. 14:06:13

Ez az albalkáni Trágyaország híres gasztronómiája és vendéglátása. A külföldieknek is nagyon rossz véleménye van rólunk. A World Economic Forum (WEF, független nemzetközi szervezet) kutatásai szerint, a versenyképességi index rangsorában, a vendégszeretetnél Magyarország a vizsgált 139 ország közül csak a 117. helyezést érte el. Ráadásul a magyar konyha szar, igénytelen, silány alapanyagokat használ fel.
A magyar éttermeknek és panzióknak az a szerencséje -tisztelet a kivételnek-, hogy a magyar elég igénytelen ahhoz, hogy beérje velük. Ráadásul akadnak "hülye" turisták, akiket egyszer át lehet baszni.
Én nem vagyok hajlandó itthon elkölteni az utazásra szánt keretem. Inkább elköltöm külföldön, ahol valamit kapok is érte cserébe. Ameddig a magyar olyan hülye, hogy eltartja a szar szolgáltatást nyújtó vendéglátós férgeket, addig nem lesz javulás.
Ez egy jellegtelen ország, bunkó kiszolgálással, lehúzással, szar konyhával, nem is értem, hogy minek jönnek ide külföldiek.
Ahogy láttam a szarházi hozzászólók írásait, a helyzet továbbra se fog javulni.

ökörpöröly 2011.07.20. 14:09:33

@Rosszindulatú Vászka: Mi van, mi van?:) Szokásos online-lét? Elég izgalmat szereztél a kora délutáni önkielégítésedhez? :) Téged ki kellene tömni, aztán világszerte mutogatni, mint a buncus sithahunus xargomocitus hungaricus állatfaj jellegzetes példányát! :)

casee 2011.07.20. 14:10:25

A pincér honnan tudhatta volna hogy nem ízlik, ha megettétek az összes ételt? Utólag mi értelme beszólogatni? Ha szóltok, hogy gond van, és ezek után bunkók, nem cserélik ki, vagy nem sztornózzák, akkor van értelme reklamálni.

KecskeDotyi 2011.07.20. 14:10:56

@ökörpöröly: 1: @anyád
2: kellenek a francnak a külföldiek

3: látom, te a tipikus hülye vagy, akit mindenhol lehúznak. Aki normális helyre jár, azt nem cseszik át. Múlt héten ketten bevacsoráztunk az egyik nívós helyen Miskolcon, kávéval, mindennel (ja, és vihettem volna magammal a kutyát is, mert megengedik). Dugig ettük magunkat, kedves volt a pincér, gyors a kiszolgálás, friss és finom a kaja és ez nem volt több 6000 Ft-nál. De hát aki lúzer....

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 14:21:48

Füreden van-e Aldi?
Mert ez nem derült ki a posztból.

ökörpöröly 2011.07.20. 14:36:04

@KecskeDotyi:
1. Neked, te igénytelen ázsiai állat!:)
2. Neked nem kellenek, mert az ázsiai, igénytelen, állat anyád olyanná nevelt, amilyen vagy. Neked már az is élvezetet okoz, ha a döglegyet elkapod a nyelveddel röptében.
3. Engem nem szoktak lehúzni, ha itthon megyek étterembe, azon kevés helyek egyikét választom, ahol jó az ár/értékarány a hazai viszonyokhoz képest. Neked bármi igényes, mert a qanyád döghúsból készült szemeténél kevés rosszabb dolog van. Tudod, igénytelen állatok ízlését és elvárását nem nehéz kielégíteni, ezért van annyi szar étterem nálunk. Miskolc, igényesség, meg az ózdi álométterem!? :)
Én inkább kifizetek egy jó skót marha- vagy báránysültért, egy igazi szicíliai tésztáért többet, de kulturált és szép helyen eszek, kiváló minőségű ételt. Te meg zabálj Miskolcon vagy Ózdon, ha neked ez tetszik. Egyébként kiválóan főzök, úgyhogy nem szorulok rá a silány magyar menzakosztra, még akkor se, ha 3000-ért utánam vágják mindennel együtt!:) Te meg zabáld, mint a "fradikolbászt", a döghús párizsit, meg az egyéb magyar szemetet!:)

elwood 2011.07.20. 14:41:32

@ökörpöröly: sztem ülj le és igyál egy konyakot

ökörpöröly 2011.07.20. 14:41:45

@Rosszindulatú Vászka: Összejöttetek, panelprolik?:) Ahelyett, hoyg online basznátok állandóan az életeteket, inkább lássatok világot, utazzatok, keressetek fel autentikus éttermeket, aztán hasonítsátok össze a hazaival!
Azért tartunk itt, mert az igénytelen, bunkó, szemét fajtátok többsége alkotja az országot. Csak azt 15-20%-nyi normális embert sajnálom, akiknek a szarházi fajtátokkal kell együtt élni. Annyit se értek, mint a cigánysor legaljai.

ökörpöröly 2011.07.20. 14:43:44

@elwood: Nem vagyok alkoholista, hogy ilyenkor igyak. :) Konyakot egyébként se iszok, néha esetleg Metaxát!:) Na, folytatom a dolgot, meghagyom nektek, nyomorult panel- és online-lakóknak a terepet, hogy erősítsem a csapatszellemeteket!:)

Gastroger 2011.07.20. 14:43:45

Jónapot.
A szomszéd pizzás vagyok. Csakasztat szeretném mondani, hogy köszönöm a posztot.

Amúgy ha szar volt a pizza jogos a poszt, nem kell komment.

Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 14:49:06

Figyi Vászka, ez most honnan szabadult?

Agyalap 2011.07.20. 14:49:54

A pizza lehetett szar, de az nem a 15 perc felszolgálási időből fog kiderülni...
A vékony tésztás olasz pizzák 50 másodpercig vannak a sütőben, azok még szarabbak lehetnek :)

Gastroger 2011.07.20. 14:50:01

@ökörpöröly: Retúrjegyet ne vegyél lécci. Csak oda.

Szarazkoro 2011.07.20. 14:50:45

Azt nem tudtuk meg h a posztot Ede irta-e?

KecskeDotyi 2011.07.20. 14:52:43

@ökörpöröly: Gondolom most meg kéne sértődnöm. Kevés vagy. Ezzel engem nem lehet felhúzni :) De jókat szórakozok a hülyeségeiden, csak így tovább.
@Dr. Körömlakk ®: Nem lehet h ő Gordon Ramsay?

Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 14:53:32

@Szarazkoro: ez súlyosabb. ma ez fog végezni a családjával sztem. ha a kedves mama lebbecslevest főz neki... de remélem ez is elvágja a saját torkát utána. tiszta meló.

Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 14:54:46

@KecskeDotyi: ugyan, gordonnak vannak higgadt pillanatai. de ez egy pöcegödörből kimosakodott szarrágó helyi basszájbacsávó

Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 14:54:57

@Dr. Körömlakk ®: nem tudom, sohasenem voltam még ott.

Adatlap

ökörpöröly 0 bejegyzést írt és 1900 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2010.11.23. óta tag.

Naggyából stabilan ezt a szintet hozza minden blogba. Ne báncsad, a lobotómia egyik melléhatása az üzemi agresszió.

Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 14:56:16

@Rosszindulatú Vászka: nem bántom, báncsa őtet a sorsa. de azért felháborottam, hogy miket írt Neked, komolyan elgondolkodtam, hogy párbajra híjjuk e, és elgáncsojjuk e.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 14:58:51

@Dr. Körömlakk ®: az igasság attól még az, hogy fáj :)

Inyorájjuk, sajnos nem lehet vele vitázni, próbáltam, de csak fröcsög. Szarba meg nem csapunk.

Nanemá 2011.07.20. 15:00:48

@ökörpöröly: Őszintén örülök, hogy te ennyire remek kajákat burkolsz, és ennyire trendi helyeken. Aminek viszont egyáltalán nem örülök: az, hogy néha még "haza"jösz. Inkább ne tedd. Jobb nekünk itt a hozzád hasonlók nélkül. Neked ez az "albalkáni Trágyaország" különben sem a hazád.
Üdv:
Egy igénytelen ázsiai panelperoli
U.i:
Minden, valamire való kultúrával bíró nép mélyen megveti azt az embert, aki a saját hazáját mocskolja. Pl. még az oroszok is mélységesen megvetik Gyurcsányt, amiért a hazáját "Kurvaországnak" titulálta.

Viner Spicli 2011.07.20. 15:04:11

Aki a Sekliben eszik, sikeres ember nem lehet... Barkács hobbiétterem!

Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 15:05:28

@Rosszindulatú Vászka: ok:)
@Sün‼: csókollak :) hát mindenfele, csak nem itt :) voltam valamék nap a sünnyúzba, valamit mekegtem is, minnyá benézekmá :)

Viner Spicli 2011.07.20. 15:06:19

@Kuck: a pizza el tud készülni 15p alatt, ha fel van fűtve a kemence rendesen, ha minden alkatrész rendelkezésre áll! Ha egészben volt rajta a sonka, sanszos, hogy sonkának látszó tárgyat kaptál a pizzádra. Amúgy meg nem akarod tudni!!!

Ha szar volt, akkor miért nem küldted vissza, álltál föl, fizeted az italt és tipli.
Ostoba, önérzetes vendégnek nincsen párja ;)

Koky_ 2011.07.20. 15:06:24

És miért nem küldted vissza? Én is ezt kérdezem. Mellesleg 8000 Ft ennyi kajáért a Balatonnál reális. Vagy nem néztétek meg az árakat rendelés előtt? Morogva megettétek? Akkor ne gyere ide reklámozni a hülyeséget.

KecskeDotyi 2011.07.20. 15:10:21

@Dr. Körömlakk ®: Az igaz. De Gordon akkor is egy seggf3j, bár szívesen megtanulnék tőle egy-két fogást :)

@Rosszindulatú Vászka: Lobotómia után nem h nem agresszív az ember, de még maga alá is sz@rik :)

ökörpöröly 2011.07.20. 15:12:35

@Nanemá: Minek nevezzem ezt a trágyadombot? Ez egy igénytelen cigányország. Persze vannak roma aktivisták, akik azt szajkózzák, hogy Kolompár Sanyinak nehéz a helyzete, mert apja és anyja alkoholista volt, nem végzett csak 4 elemit, hát miért kellene tőle többet várni? Azért szarja tele a kertet, azért rohad a szemétdomb a kertjében, azért büdös, azért lop, azért eszik hetes döghúst, mert így szocializálódott. Ezzel le is van tudva a dolog. Aki pedig fel meri vetni, hogy ez az egész nem vezet semmire, káros, romboló hatású, az meg cigánygyűlölő cigány. :) Csak azért, mert tanult, akart és tudott valamire jutni, s nem kompatibilisek értékrendjével a cigánysori szokások.
Én úgy vagyok ezzel az országgal, mint a cigánysorról kikerülni akaró és tudó roma, akinek magasabb szintű az értékrendje, aki nem akarja és tudja elfogadni az ottani szokásokat.
Egyébként nem szarból vakaróztam ki, hanem normális értelmiségi, középosztálybeli családból jövök. :)
Na, de meghagyom a cigánysori Gazsiknak és Malvinkáknak a terepet, hagy élvezkedjenek. :) Ha jók lesztek, küld nektek a Máltai Szeretetszolgálat kannás bort és szotyit, sőt, a leghangosabbakat befizetik egy vacsorára a kies Ózd egyik menzájába! :)

KecskeDotyi 2011.07.20. 15:15:59

@ökörpöröly: Én sem akarom és nem is tudom elfogadni az olyan szokásokat, h a gyerekek lenyilasozzák az íjászkodó embert, nem tudod h honnan jön a csirke, stb. De nem megverem a kiskölyköt, hanem elmagyarázom neki h jó sport és büszkének kéne rá lenni, és nem tüntetek a teszkó előtt, hanem nevelek a kertben magamnak.

Remélem felfogod a hasonlatot, de ha nem sikerül, elmagyarázom.

frikk 2011.07.20. 15:25:20

Egy szimpla pizzázós-panaszkodós poszt mentén eljutni "cigányországig"? Mi van ember, front van? :)

Dr. Kix 2011.07.20. 15:25:49

@KecskeDotyi: Edéék beértek egészben, valami futottak_még kategóriában. Neked meg mindjárt kimosom a szád szappannal, te lyány. :)

KecskeDotyi 2011.07.20. 15:33:01

@Kix: Na, hál' istennek, szorítottam neki :D

Szappannal, mi?:P

Fényrajongó 2011.07.20. 15:36:36

Csak azért regisztráltam be, eddig olvasó, hogy kifejezzem tiszteletem ökörpörölynek.
Aki egy kicsit nyitott szemmel is jár a világban, nem tehet mást, mint igazat ad neki.
Az tényleg nem az ő baja, hogy 2000-ért halálra zabáltam magam rántott hússal meg ubisalival színvonal dívik az országban.
A Balaton egy lehúzüs szemét, és mindig az is marad.

Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 15:43:38

@Fényrajongó: hejjbazdmeg, monakóból gyöttetek a barátoddal együtt? elmondta a haverod, el lehet innen menni. mér nem élsz a lehetőséggel, ha már ez ennyire gané itt minden? ficsoroghatnátok együtt a periszhiltonnal, valami borsószem fölött egy pötty barna trutyival 250 dolcsiért. teszemazt. mink meg majd esszük a kibaszott rántotthúst helyetted is.
és igen, nem megy a hejesírás. mer ostoba cigán vagyok. he.

Dr. Kix 2011.07.20. 15:46:41

@KecskeDotyi: Lássuk be, magas labda volt. :)

Fényrajongó 2011.07.20. 15:47:42

@Dr. Körömlakk ®: Nem Monaco-ból jöttem, de elvárnám, hogy ne szaros wc-vel fogadjon a panzió itthon, hogy ne szemetet etessenek velem aranyáron, hanem legalább tisztességes igyekvést lássak. Ne én alkalmazkodjan a vendégház tulajához, hogy neki reggel 8-kor dolga van, és hagyjuk el a szállást stb.
Máshol ilyet nem tapasztaltam még, csak itthon, a számlanélkül mutyizzunk, toljuk a szart az igénytelen barmoknak hozzáállás hazájában.

Dr. Kix 2011.07.20. 15:49:47

@Sün‼: Bezony! Bár kocsisokat megszégyenítően tud káromkodni. Arról meg már nem is beszélek, hogy tud inni! :)

igazságos 2011.07.20. 15:49:57

Szerintem Ede keze volt a dologban, mindenképpen megkerestem volna Bánki Péter urat is, hogy bosszúból nem-e pizzázónak álcázott ex-nokiásüzletet csinált, üveg asztalokkal. Mindezt azért, mert idén nem láttam az indulók között a Kékszalagon. Gyanús a dolog.

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.20. 15:50:08

mi a jó isten van itt,ennyire rossza za idpőjárás vagy mindenkinek ma főtt le az első pálinkája,csak kapkodom a fejemet,hova keveredtem ::))))

igazságos 2011.07.20. 15:50:59

@Dr. Körömlakk ®: de bedurvultál. XD

Mondjuk egyesekkel mán csak így lehet.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 15:53:40

@Kix:
Akkor a többit már elképzelni is nehéz...

Bakter 2011.07.20. 15:53:41

Szart sem ér a pizza WD40 nélkül.
Valakinek meg szétszaladtak a birkái, hogy van ideje beülni a faluházba kommentelni?

KecskeDotyi 2011.07.20. 15:59:58

@Kix: Sehogy se tud inni :)
Már csak az ízesített sörneknevezett löttyöket tudja meginni :)

A káromkodás meg kell, inkább így adjam ki a dühöm, mint úgy, ahogy régebben.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 16:03:08

@KecskeDotyi:
A citromos sör az első lépés a guminő felé!
Japardon, a gumiférfi felé!

KecskeDotyi 2011.07.20. 16:03:37

@Dr. Körömlakk ®: Rántott hús foreva! :)@Fényrajongó: Nem tudom mi a bajod a rántott hússal. De pl pont nem azt ettem. Étteremben sose azt eszek, ami otthon is van.
Plusz megszálltam már egy pár helyen, de mindehol kedvesek voltak, tiszták a szobák és a mellékhelyiség, mindig tudtak mondani valami helyet ahol jó a kaja vagy jó program van, szóval szvsz te is az a lúzer vagy, akit mindeki lehúz.

KecskeDotyi 2011.07.20. 16:06:55

@Sün‼: Ezt monddd a gyomromnak, ami minden ennél erősebb dolgot azonnal vissza is küld. Jó esetben van annyi időm, h le tudjam tenni előtte a poharat és ne abba menjen :)

bl4ze 2011.07.20. 16:10:32

én 1 éve jártam ott : akkor teljesen rendben volt a pizza. teljesen.

és igen, ha valami nem jó, minősége nem felel meg akkor szépen jelzed a pincérnek, nem utólag pampogsz.

ettől a pizza még lehetett szar, de ezt illik jelezni, vagy kussolva elkullogni.

gáz poszt(er)

bboldii11-2011 2011.07.20. 16:11:04

A pizzának elég 3-4 perc sütés, a tésztát viszont 8-10 percig is elfőzögeti az ember, típusfüggően tovább is. Tehát ezt a részét nem értem.

Nanemá 2011.07.20. 16:13:15

@KecskeDotyi: A rántotthússal az a baj, hogy az egy igénytelen, proli étel, amit csak itt a balkánon esznek. Az ő kifinomult, úri izlésének viszont csak a bécsiszelet felel meg. Egy ilyen vérbeli sznob inkább éhenhal, semhogy krumplistésztát egyen. Legfeljebb csak akkor enné meg, ha grenadírmarsként szervíroznák.

Gastroger 2011.07.20. 16:13:39

Nemtudom én vagyok ilyen lúzer csak, hogy közel 20 éve járok nyaralni, teleni Hegyeshalomtól, Záhonyig kb mindenhol voltam, de sikerült olyan helyeket kifognom, ahol jó volt az étel, a kiszolgálás a vendéglátás, volt jatt, minden rendben volt.
Oké kb 5%-ban én is belefutottam szar dologba, de általában vannak ismérvek amik alapján kiválasztunk egy éttermet, szállodát stb.

Ha csak úgy bemész valahová (nem nézed meg az étlapot, hány kocsi parkol ott, mennyi a vendég, stb., sőt általában ki kell kérni a helyiek vagy ismerősök ajánlását)ja és nekiállsz királykodni, vagy látszik, hogy eleve lúzer vagy nár a kajakiválasztásnál, akkor ne csodálkozz, hogy lesz olyan ahol sallang-mirelit-kaját kapsz.

Még anno indítottan egy blogot is, de belefáradtam, mert egy idő után kevés volt a kritizálnivaló...

Amúgy a legjobb vadragulevest egy kis (nem üdülőfalu) zalai útmenti étteremben ettem, a legjobb kiszolgálást egy hévizi csárdában kaptam, a legjobb palacsintát / lángost meg egy balatonparti bisztróban. a legjobb pisztrángot meg a Mátrában, a legjobb fröccsöt egy Badacsonyi borozóban (sajátjuk), a legjobb hamburgert meg Duna-Tisza közén. De mindegy.

Ja, és külföldön is voltam közben, és annyira nem voltam elájulva.

Jó nekem itt, csak ilyen kockafejű sóher lúzerek, akik fémpénzért veszik a rántott sajtott tartármártással, meg pizza a gasztronómia csúcsa, azok sírnak.

Nanemá 2011.07.20. 16:17:33

@ökörpöröly: "normális értelmiségi, középosztálybeli családból jövök."
- Nóóórmális???
- Értelmiségi???
Ne tetézd!
A hazád meg "Cigányország"-nak nevezed? Csak nem a zeneakadémián végeztél köcsögduda szakon?

Nanemá 2011.07.20. 16:25:10

@Nanemá: Elnézést kérek a bécsiszelet emlegetéséért. Az se nevezhető igazán kóser ételnek. Aki valamit is ad magára, az "wienersnitzel"-t eszik.

Fényrajongó 2011.07.20. 16:26:19

@igazságos: Fáj az igazság az igénytelen pizzazabáló kockafejűeknek?

Koky_ 2011.07.20. 16:31:01

@Fényrajongó: Hát emiatt kár volt regisztrálnod ide... Csak várom és várom, hátha sikerül valami értelmeset is hozzászólnod a poszthoz, de nem :(

Fényrajongó 2011.07.20. 16:33:20

@KecskeDotyi: Jaja, kurva nagy lúzer vagyok. Majd megnézem, hogy bivalybasznád alsón hol válogathatsz az éttermek meg a panziók között. Nemcsak "wellneszezni" kell járni Siófokra meg Hajdúszoboszlóra, esetleg nem Pestből kell kiindulni, hanem akár elmehetnél eldugottabb falvakba is megismerni a környéket.
Lehet, hogy van 1-2 jobb hely, én is tudok, de összességében véve igénytelen szar az egész vendéglátás itthon Balatonnal az élen. És aki ezt nem hajlandó belátni az szeme előtt lebegő rózsaszín köd miatt, az már hozzászokott ehhez az igénytelen tahó modorhoz, ami itthon dívik.

Fényrajongó 2011.07.20. 16:34:54

@Koky_: Azt várhatod, értelmes hozzászólás miatt kár ide regisztrálni.
Ja, de:
Mindig van nálam WD40, ha szar a hely vagy a kaja, befújom vele.

Nanemá 2011.07.20. 16:40:15

@Fényrajongó: Van egy régi mondás: a lét határozza meg a tudatot. Tehát amit az ember magakörül megtapasztal, abból általánosít. A te szavaidból én azt szűröm le, hogy te vagy az az ember, aki "bivalybasznád alsón" lakik, és ha nyaralni mész, akkor csak a Balaton jut eszedbe. De hidd el, az ország nem csak a Balatonból és a kis faludból áll, tehát ideje máshol is tapasztalatot szerezned. De azt, hogy a hazai vendéglátásnak úgy álltalában még lenne mit fejlődnie, azt elismerem.

Gastroger 2011.07.20. 16:43:46

@Fényrajongó:
amúgy melyik a(z egy kettő, esetleg három) kedvenc éttermed?
Amit ajánlanál másoknak. Reklám nélkül.
Csak kíváncsi vagyok, hogy a szar mellett van-e jó is.

Gastroger 2011.07.20. 16:49:36

Az már volt, hogy jön ki a pincér az asztaltársasághoz kajával, és kérdi
-Ezt kinek adhatom?
-Miez?
- Bográtschgulyás, és Cordon Blue. Faintos kis kaja.
- Ede! Nem Te rendeltED-E?

Szarazkoro 2011.07.20. 16:52:09

@Fényrajongó: Elobb parasztozod @KecskeDotyi-t meg lehordod h videki aztan meg falura kuldod? Sigmund Freud tulorazhatna rajtad rendesen!!!

@Nanemá: ott a pont.

Gastroger 2011.07.20. 16:53:07

azt kifelejtettem, hogy "Jön ki a mondén pincér"
Ez fontos!!!

Szarazkoro 2011.07.20. 16:54:23

@KecskeDotyi: @Fényrajongó: Huhh javitanek: szal leparasztozod Dotyit meg videkized aztan falura kuldod? Sigmund Freud tulorazhatna rajtad rendesen!!!

Nanemá 2011.07.20. 16:57:17

@Szarazkoro: Szerintem elsőre is megértettük. :o)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.20. 17:01:12

Valahol Szlovéniában ebédeltünk egy pizzéria-étteremben. A pincér minden egyes alkalommal aggódva kérdezte, hogy ízlett-e. Persze minden nagyon finom volt, biztosítottuk is róla. Szinte zavaró volt a figyelme, nem szoktunk az ilyenhez.

ökörpöröly 2011.07.20. 17:03:50

@Nanemá: Ez az ország egy szemétdomb. Lehet szépnek, jónak hazudni, de akkor is egy Európától végtelen távolságba levő szarkupac, amit az itt élő többségében sötét, kulturálatlan, jellemtelen "nemzet" lakott le.
Szeretnél te olyan családból jönni, mint én! :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 17:10:21

@ökörpöröly: Sz'al te ilyen kívülálló vagy. A többi 9 999 999 meg igénytelen, országlelakó, sötét állat.
Értem.

KecskeDotyi 2011.07.20. 17:17:09

@Fényrajongó: Életemben nem láttam még a Balatont. Szégyen-nem szégyen, ez van. Velnesszelni meg végképp nem voltam, a kádba itthon is be tudok ülni.

Pont az ilyen kis eldugott falucskákra szavazok, imádnivalóak és gyönyörűek. A legújabb uticél Dörgicse.

ökörpöröly 2011.07.20. 17:18:25

@Gastroger: Mert igénytelen barom vagy. Mit gondolsz, a valamire való éttermek miért külföldről hozzák a lisztet, a tésztát, a zöldségeket, a sajtokat, a húsok többségét? Megmondom, mert szar a magyar zöldség, húsáru, nincs megfelelő malomipar, ráadásul sok évtizedes technológiai és tudásbeli deficittel rendelkezik az ország.
Itt nem tudsz szinte sehol enni -kivéve, ha külföldről importálják a húst- egy normális steaket, mert tilos érlelni a húst. A marhahús többsége a kiöregedett tejelő tehenekből származik, nem húsmarhából. A bárányhús is összehasonlíthatatlanul szarabb, mint mondjuk a skót, de akár a balkáni. Disznónk semmi extra. A szerbektől lenyúlt mangalicát se tudja a magyar tenyészteni, ugyanis akiknek van igényük, azok osztrák vagy spanyol, jelentős részben makkal etetett mangalicát vesznek.
Nem tudom, hogy kint milyen helyekre ültél be, de szerintem az olcsó tömegturizmusra számító helyeken kívül iszonyatosan jókat lehet enni. A mediterrán piacok mellett a magyar piac jobban elbújhat, mint Ferrari mögött a Zaporozsec.
Ameddig a hozzád hasonló igénytelen állatoknak jó ez a módi, addig ez a trágyadomb így fog működni, mert ti vagytok többen.

KecskeDotyi 2011.07.20. 17:18:53

@Szarazkoro: Semmi baj a parasztozással, tényleg szoktam földműveskedni, nem csak online :D ) A vidékit meg nem értem, Pesten kívül mindeki vidéki? Mert én büszke vagyok rá, h a Borsodi Betyárok táborát erősítem.

KecskeDotyi 2011.07.20. 17:20:28

@ökörpöröly: Tévedés. Mi importáljuk külföldre a lisztet. Beszélgettem pár éve egy francia szakáccsal, mondta h tudja már h kik vagyunk, tőlünk jön az a jó liszt a tésztához ők meg ideadják nekünk a sz@rt. És tényleg nem érti, h mi azt miért vesszük meg.

ökörpöröly 2011.07.20. 17:20:28

@estrella negra: 15-20% normális, a többi a te fajtád. :) De ezt már leírtam, csak a szövegértelmezésed a szellemi szinteddel egyenlő. Biztos "részeg" volt apád végterméke, amikor megtermékenyítette jóanyád mákteától kábult petesejtjét!:)

KecskeDotyi 2011.07.20. 17:21:32

@ökörpöröly: A mangalica sose volt szerb. Te f@szparaszt.

ökörpöröly 2011.07.20. 17:21:35

@KecskeDotyi: Bocs, te hülye vagy. Ha érdekel, akkor olvass bele mondjuk a Bűvös Szakács blogba! :) Vagy valami francia menzaszakácsot kérdeztél?:)

ökörpöröly 2011.07.20. 17:23:38

@KecskeDotyi: Dehogynem, a neve is azért szerb. Az 1800-as évek elején vették át a magyarok. Egyébként a magyar sertés kistestű volt, például a bakonyi.:) Na, megyek, elegem van még a magyar átlagot is alulmúló söpredéknép szintjéből.:)
Fárasztóbb veletek, mint egy szamáriskolát vezetni!:)

Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 17:23:53

Az elöbb belepukiztam a tenyerembe és bekaptam a buborékot. Igen finom, ízletes volt, nem olyan szarízű, mint a magyar fing, hanem inkább olyan jó erős aromás, amit csak azigazán igényes finom ejrópai polgárok tudnak kierszteni.

Fényrajongó 2011.07.20. 17:30:18

@Szarazkoro: Folytassátok még, nagyon jókat röhögök! Mondjuk arra kiváncsi lennék, hogy hol parasztoztam meg vidékiztem le akárkit is!
Remélem még írtok egy páran tippeket, hogy hol is lakhatok, és ki is lehetek!
Kár, hogy azt a poént már nem tudom elsütni, hogy valaki neve plusz egy pont névvel beregisztrálok, és hülyeségeket írok :(

Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.20. 17:31:17

egy kis pizza poszt miket tud kiváltani emberekből :))

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.07.20. 17:33:38

Ez a posztoló is hülye. Felesleges kifejtenem.

Gastroger 2011.07.20. 17:38:30

@ökörpöröly:

- ettél te már friss szamárhúsból készült steaket, amit a tulajdonos kertjében termett paradicsom salátájával tálaltak fel?

- ettél te már olyan étteremben akinek saját szürkemarha tenyészete van, és a vadon tartott állatok húsát szolgálják fel?

- ettél te már kecskehúst/ birkapörköltet alföldi étteremben, ahol a sziken tartott állatok húsa az alapanyag?

- ettél te már süllőt/ pisztrángot olyan helyen, ahol nem mélyhűtött alapanyagból, hanem a frissen kifogott példányból készítik el neked a kaját? És kemencében sütik meg, sőt füstölik is ha kéred?

- ettél te már jó tatárbeafsteaket, ahol min 3-4 napig érlelik a marhahúst, és jól össze van készítve, csak hagyják, hogy összeérjenek az ízek?

- ettél te már velős pirítóst friss velőből paprikásan, lilahagymával?

- Ettél te már jó tiszai/bajai halászlét igazi halból? Vagy a hulladéknak tartott keszeget megsütve? Angolnát rántva?

- ettél már vadpörköltet, vagy neadjisten vadmájat, amit ugye csak frissen lehet elkészíteni, (kb. a lelövés napján szokták) dödöllével, vagy jóféle krumplislángossal?

- ettél már vargányát, galambicát, őzlábgombát, rókagombát, vagy ezen magyar gombákból készült ragut, vagy rántva vagy faszomtudjahogy?

- ettél te már szarvasgombát?
Na látod én nem.

- ettél te már rántott ghit kaviárral? Látod én azt sem.

- Ettél igazi olasz pizzát?
Látod ettem. Szar volt.

Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 17:46:06

Most hívott anyám telefonon, azt mondta jobb vagyok az ágyban, mint apám. Szerintem nem hülyeség, mert a bátyám is meg a hugom is ezt mondta. Na le is varrom az öreget, ne érezze kirekesztve magát.

RoopeHUN 2011.07.20. 17:46:40

A posztoló egy hülye.

1. Aki kék szalag dijátadóra elmegy, sikeres ember nem lehet. (Balaton parton? nyáron? nézni a 60 éves kravmagásokat? jobbat tényleg nem tudtak kitalálni?!)

2. Vega pizzát rendelni?! Forditok: izetlen, fehérlisztes valamit? (narancsbőr, kalória kánaán, 0 tápérték és még csak nem is finom)

3. Ha az asztalnál megettek 2.5 nagy pizzát, olyan borzasztóan sz@r mégse lehetett.

4. Ott van szemben a Silver Resort. Ha sznoboskodni akarsz, menj drága helyre.(ahol viszont jó a kaja) Ilyen a Borcsa is.

5. Balatonfüreden nem mikrós pizzát tessék enni, hanem hekket, hot dogot, hamburgert. 10 méterenként árulnak, 500 Ft és kurva finom.

Gastroger 2011.07.20. 17:48:11

@ökörpöröly:

Liszt: jaj, mi a baj már a magyar lisztel, ne nevetess... Ugyan, fuzáriumtartalomban messze a legjobbak vagyunk (alacsony), minőségre sikértartalomra is kiváló a magyar búza, ráadásul GMO mentes lisztben is kurva jók vagyunk. Igen lehetnénk jobbak is, fejleszteni a mezőgazdit, de ez nem az a topic.

Sajt: tudom, hogy ahol te a sarkon a pizzaszeletedet veszed, ott olyan sajtot reszelnek rá, ami eredetileg savóból készült reggeli ital volt, de nézz egy kicsit körül, hála isten dívik Mo.-n is a sajtkészítés. Ne a teszkós pultból induljál ki. Amúgy meg a sajtok közül nekem máig a Pannónia sajt viszi a pálmát, annál jobbat még nem ettem. Az olaszok is megbaszhatják a parmezánjukat, jó az, csak nem tartós fogyasztásra.

Hús: Sajnos itt valóban lenne mit fejleszteni, de egyrészt van nekünk egy egyedi szürkemarha, mangalica, rackajuh állományunk. Abban talán igazad van, hogy jó marhahúst nehéz beszerezni, viszont rendkívül jó a vadállományunk, és édesvizi hal területén is jók vagyunk, bár itt is lehetne fejlődni.

Na, menj a sarki döner kebaboshoz, egyél egyet, aztán morogj még.

megamenn 2011.07.20. 17:50:11

@RoopeHUN: a 2,5 nem a pizza, hanem a vincseszter az előbbi posztból ?)

Gastroger 2011.07.20. 17:51:13

@Gastroger: ja azt elfelejtettm írni, hogy igénytelen barom. De talán azért felejtettem el, mert nem vagyok olyan igénytelen barom. Már ha érte...
áhhh... hiába..

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 17:51:42

@ökörpöröly: Gondolom, te mondod meg, ki a normális.
Ezt a 'baromi igényes vagyok' vonalat meg ne nagyon erőltesd, mert az útszéli stílusod üti az egészet.

KecskeDotyi 2011.07.20. 17:56:34

@estrella negra: A becenevem + a keresztnevem becézve :D
Na ezt jól megasszontam :d

RoopeHUN 2011.07.20. 17:58:00

@megamen: 2.5''-es pizzáknak még bizony Ede se örülne. bár a posztból nem derül ki, hogy a társaságból ki vette a gumit, valamint, hogy mekkorák a pizzák, de feltételeztem, hogy 2.5 32 cm-es lehetett.

Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 17:58:27

Itt mindenki hülye, csak én vagyok okos, mert nekem a seggemben is fejem van, és szebbet szarok, mint amilyet Picasso fest. Ja és szép is vagyok. Meg okos. Nagyon. Ma is megoldottam kétszer a világbékét, de nem érdemlitek meg, úgyhogy nem is mondom meg.

Kupon Károly 2011.07.20. 17:59:09

A posztolót már lehet?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 18:10:53

@KecskeDotyi: Hát jó.
A kecskén még gondolkodom.
Mekegni szox?

champy 2011.07.20. 18:12:47

Te pöröly, sötét vagy mint az éjszaka. :)
Ilyet, hogy szerb az ica.
Tanulmányozd:
www.agr.unideb.hu/animaldb/sertes/fajta6.htm

Leone_510 2011.07.20. 18:25:10

a posztoló hülye ha ezt a szart kifizette, már ha igaz a történet

bekbórd! 2011.07.20. 19:38:29

@KecskeDotyi: "EDE nem borult fel?"
Nem, megnyerte a kategóriáját!

Gastroger 2011.07.20. 19:42:14

@Gastroger: és
kérem fáradjon hátra.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 19:45:54

@Sün‼:
Konkrétabban kérdezem:
Jó a nicked, hol lőtted?

Megdobbent 2011.07.20. 19:55:20

Ede nem eszik ilyen tre helyen pizzat, o otthon kigyurja a tesztat, aztan bedurrantja a kis faszenest, oszt jonapot.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.07.20. 20:12:44

Szerintem is elbasztad, hogy megetted a szar kaját és csak utólag szóltál.

Gastroger 2011.07.20. 20:19:04

@bekbórd!: jessszz ! Alkalmi Fejlesztési Intézet Adrienn nevú hajójával!

- Edét nem kell kimenteni egy viharból. Ő beleterli a szelet a bográcsba, hogy kihűljön a gulyása.
- Ede nem szorul vizimentóőkre. Ő maga szedte ki a vízből a keserű sorsú vizimentőket.
- Edének nem kell Kékszalag, mert anúgy is több kitüntetés van a mellén mint egy kommunista pártrtitkárnak.
- Füreden nincs kiadó panzió. Ede van.
- Edének nem kell gps. Ő pontosan tudja hol vanm és mikor van délután 14.00 és ha nem, akkor odaküldi valemlyik rokonát. Ede nem rabja az időnek.

Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 20:28:56

Egy Ede mind felett, egy Ede kegyetlen,
Ede a setétbe zár, bilincs az egyetlen.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 20:37:14

@Gastroger:
Valljuk be őszintén, Ede tud élni!
Megfőzi a bográtschban a wínersniclit, oszt vitorlázik egyet.
Ez ám az élet, babocsai néni!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 20:53:21

Szerintem Ede a Nagyvilági Főcső.

Gastroger 2011.07.20. 20:56:49

@Sün‼: Nemúgy van az!
Wínersniclit alanyi jogon műemlékkörnyezet, tehát nem engedélyezett!!! Maximum a kis faszenesen!
Azt is csak a hütttőőből, de azt nem tudom, hogy mekkora! Belefér egy dinnye bazmeg!
Most nincs időm ilyenekre!!

Gastroger 2011.07.20. 21:02:47

@estrella negra: Illetve Ede Balatonfüred hírmondója a mi Lópici Géspárunk.
Nincs érdekesebb mesterség mint a kékszalag, és tavunk !!! Ez fontos!

Gastroger 2011.07.20. 21:05:33

@estrella negra: Illetve Ő maga
Színes Géza.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 21:11:47

Még az is lehet, hogy ő Valdem... jujj, nem merem kimondani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:14:50

@KecskeDotyi: jol atbaszott a szakacs, mert akkor az export lenne

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 21:15:19

@Gastroger:
Hámmá hogyne lenne engedélyezett!
A 6ökör meg majd megeszi a spagettijét a macskazabálóknál csak úgy?
Hát az nem úgy van kérem!
Aki ökör, az legyen ökör!

@Rosszindulatú Vászka:
Te meg egy panelproli lettél, úgyhogy ne zargassál bennünket léccives.
Én is messze lakok az országúttól, de azé nem ennyire.
Az erdőbe legalább a faszállítók behozzák a cooltúrát.
Vagy a 6ökrös szekér elvonul itten.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:17:35

tessek nem elfelejteni, hogy en utolszoztam ede-t
azota ebbol elek az indexen

Gastroger 2011.07.20. 21:19:33

@estrella negra: ha már pom-pom szereplő, akkor Ede nem más mint az
Órarugógerincű Felpattanó.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:26:27

alanyi es allitmanyi
\/nem tudom jar-e meg ide 10 ember aki ismrei az ede storyt?/
orok es megdonthetetlen rekordhozzaszolas, majd bezaras, kesobb torles
ede bekemenyitett

Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 21:29:22

@hagyma: jelen.

Tuttátok, hogy Ede eccer vúppert kért a siófoki mekiben? És kapott...

Gastroger 2011.07.20. 21:31:31

Amúgy minden viccet félretéve, ha Ede nyitna egy Fontos!! felíratú büfét a strandon, én isten bizony csak ott ennék hekket.
Mondjuk alkalmazotzt nem lennék, mert mindenki azt kérdezné, hogy lehet-e bográcsozni, meg mekkora a hüttttő, illetve van-e kis faszenes.
De komolyan ekkora mémből már meg lehetne élni... ..
Nem?
Ti nem mennétek el Ede hekksütödéjébe?
De most komolyan.

Főleg, ha az étlapon ott lenne:
- Cordon Blue- avagy Kékszalag Ede módra
- Bográtschgulyás
- Nyílt tűzgyújtás tilalma mellet készült Lángos.
- FüredIdegborzaska
- Kis faszenes grillételek
- Édesanyám 14.00 órai szendvicse. (menü két szendvics és egy ásványvíz).
- Alanyi jogon sült hekk

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 21:33:21

@hagyma:
Hát én perzőnlich olvastam.
5000+ kommentet élt meg.
Az volt a rekord.

Gastroger 2011.07.20. 21:35:56

@hagyma: én akkor talán még read only üzemmódban leledztem. :) De sajna bekapcsolódtam. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 21:43:00

@Gastroger: osztán fizethetnéd a hekked mellé az összes kicsorbult pohár meg sérült műanyagszék és foltos eszcájg árát. Oszt jöhetnél ide rinyálni :P

ökörpöröly 2011.07.20. 21:52:19

No, valamelyik húgyagyú lenyúlta a nickem, s azon írogatja be fantáziavilágát! :D Mindenesetre kiderülnek, a fajtátok perverz vágyai! :D
Ilyenek vagytok bozgurmagyarok!:)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 21:57:11

Egyáltalán miről szólt az a poszt?

Gastroger 2011.07.20. 21:58:44

@ökörpöröly: annak van egy aláhúzás a nevében a második k betűnél "barátom" inkább arra válaszolj amiket írtam.
Ha tudsz.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 22:01:23

@ökörpöröly:
Ökröket etetni ősi román szokás.
Inkább hagyd legelni őket!

KecskeDotyi 2011.07.20. 22:02:17

@estrella negra: Nem-nem, ez olyan sztori amit NEM szeretnék itt megosztani inkább :D

Gastroger 2011.07.20. 22:07:13

@Rosszindulatú Vászka: Műanyagszéken van lehetőség enni, de kicsorbítani Tilos! Ezt kiírnám. Mert ez FONTOS! Nem érek rá, ilyenekkel foglalkozni. Alanyi jogon fizesse be a kárt !!!!
A pohár műanyag eldobható!!! De nem a kuka melléá, mert szemétdíjat fizetek a strandnak, és 22.00 után tilos a pohárdobálás!! Vissza nem váltom, csak különleges esetben.

ne feledd éttermem, panzióm jelszavát!!!

Vár Téged az EDE hekkje,
Nem kérdés, hogy megettEDE,
euró alapon forintos,
meglátod, hogy Faintos,
a kiszolgálás mindig pontos,
Ede kiszolgál, ez a FONTOS!!

Gastroger 2011.07.20. 22:09:07

@öḵörpöröly: nem kapok piros tojást. Naés. :)

ökörpöröly 2011.07.20. 22:10:33

@Gastroger: Én szeretem a magyar konyhát, bár finomítom. Szamárhúson kívül minden magyar kaját ettem, amit felsoroltál.
-A bifszteket már jó ideje jobban szeretem frissen, nem a sótól "kiégetve".
- Birkahúst nem szeretem, de a bárányhús jöhet, a kecskehús is jó. A szikes félét nem tudom, hogy ettem-e, de a balkáni, a mediterrán és a skót bárány isteni.
- Süllőt és pisztrángot ettem, egész tűrhető, bár nálam nem veszi fel a versenyt a frissen fogott tengeri halakkal. Főleg nem a füstölt kardhallal, füstölt lazaccal. Keszeget és minden halfélét is, nagyapám nagy horgász volt.
- Gombákat is ettem, a lila pereszkétől az őzlábon át a vargányáig, ettem szarvasgombát is, szeretem.
- Szürkemarha nem nagy szám, pörköltnek és töltelékárunak elmegy, steaket nem lehet belőle sütni, ezért a kutyának nem kell külföldön se -nem márványozott, nagyon kevés a zsír benne-.
- Vadhúsok, jó pár módon elkészítve, volt. Gombával, babbal stb.. Velő és ezek igen. Sőt, szeretem a pacalt is.:)
Ezek ellenére fenntartom, hogy a magyar gasztronómia nem nagy szám. Most próbálják összekapni, de szerintem nem sikerül a magyar igénytelenség miatt.
Egyébként, amiket felsoroltál, azokat nem sok étteremben merném megkóstolni itthon!:)
Pizzát nem szeretem különösebben, évente kb. kétszer eszek -szükség esetén-. Nápolyban, a pizza hazájában ettem, ahhoz képest, hogy nem rajongok érte, kifejezetten jó volt.
Megnyugodtál?:)

igazságos 2011.07.20. 22:17:53

@Sün‼: már megint káromkodsz, mikor télen nincs is fű, tehát nem is tudnak legelni, mert nincs mit!!!! Mondjuk erdőlakóként ezt nem tudhatod, most elnézem neked.

ökörpöröly 2011.07.20. 22:19:32

@Gastroger: Egyébként, ah utazgatsz, akkor ülj be jó kis helyekre, amiket ajánl az útikalauz, vagy ahol sok helyi vendég van. Ha ezekkel az ízekkel hasonlítod össze a hazait, akkor nem az itthoni lesz a nyerő.:)

Gastroger 2011.07.20. 22:29:57

@ökörpöröly: Meg, mert ez volt az első normális hozzászólásod. :) Amúgy sem én voltam túlpörögve. :)

A fenti listát kedvenc éttermeim, kedvenc helyeimből válogattam össze.

Szóval van gasztrokultúra MO.-n, csak oda kell figyelni. Ahogy amszerdamban is kapsz egy szar sztéket, meg ehetsz ibizán is igazán szar halat, sőt máltán meg különösen nehéz jó éttermet találni.
Ugyanúgy Mo-n is. Vagy bárhol. Majd a választás, a verseny eldönti, de ne fikázzunk előre. A magyar gasztronómia egyrészt sokkal mélyebb hagyományokal bír (főleg, ha at erdéyit is idevesszük), mint a cseh-német, vagy osztrák vagy angol.
oké, francákkal, meg olaszokkal most ezen példában nem versenyeznék, de megállja a helyét.

Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 22:33:47

El vagytok tévedve.

Magyar konyha nincs, nem van. Az egyetlen talán igazi magyar étel, amit máshol nem csinálnak az a rántott párizsi. Az összes többi csak honosított tót, szerb, labanc, némemt, zsidó meg olasz, vagy fúziós étel.

Gastroger 2011.07.20. 22:42:55

@öḵörpöröly:
-Karfiolpörkölt.
Erre mitmondasz? Milyen származású, és honnan loptuk?

Gastroger 2011.07.20. 22:45:07

@öḵörpöröly: nem a karfiolra értettem, hanem az elkészítés módjára.

Amúgy eléggé zavaró, ez a hasonló nikkneves bejelentkezés....

Oké poénnak egyszer elment...
De ökörből elég egy is.. :)))

Gastroger 2011.07.20. 22:49:12

szóval ilyen offtopic, meg másnickes, meg ugyanaz, meg fikázó, meg, na akko mizu hülyeségekre már bocs, de elég volt.

Részemről vége, innen komolytalanok vagytok baszki.

Tessék felnőni, gondolkozni, utána írni.

Megdobbent 2011.07.20. 22:51:17

Na akarhogy is van, ede boven megerdemli, hogy beszerezzunk neki egy kis uveg dohanyzoasztalt, levonuljunk vagy otvenen, es ordibalva eltessuk napestig, hajszalpontosan 14:00-kor kezdve. Aztan atadjunk neki egy zold homarszalagot, otthagyjunk egy korrekt 50 kilos faszen tarolot (megtoltve!) es oruljun a puszta eletunknek - ha megusszuk.

Megdobbent 2011.07.20. 22:58:58

Nacsak, hogy kepben legyunk:

"Tisztelt T. Úr!
A hűtő méretét nem tudom, de akitől vettem eddíg is így üzemeltette! Megfelelő méretű hűtővel!
Bográcsozni nem lehet, mert most lett felújítva a ház és pihenőövezetben, műemléki környezetben van!
És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!
Ha ilyenre sor kerül, azonnal el kell hagyniuk az üdülőházat, minden kár megfizetési kötelezettsége mellett!
Kis faszenes grillezző van, azzal kell beérjék!
Üdülési csekket nem tudok elfogadni, mivel alanyi jogon fogadom önöket, nem cégszerűen!
A fizetnivalókat készpénzben a kulcsok átadásakor kell kiegyenlíteni majd!
Ha kétkedik a döntése helyességében, mondja vissza a foglalását, és kivételesen önnek visszautalom a foglalási előlegét!
Még senki nem tett fel ennyi kérdést!
Fent van a térkép a honlapon és jobban néz ki a ház, mint a régi fotókon.
Nem tudok újakat felrakni, mert önhöz hasonlóan pocsékolják az energiáimat FONTOS kérdésekkel!
Kérek visszajelzést, hogy visszautaljam-e az előlegét a megérkezése után /amit még csak az ön által küldött mellékleten láttam, a számlámon még nem jelent meg ez idáig /és átadhatom más érdeklődőnek a lefoglat terminusát, mivel igen sokan érdeklődnek lehetőség, és nem a hűtő-bográcsozás után.
Nem szállodát, nem tanyát, hanem pihenésre alkalma üdülőázat kínálok!
Ezért is van a heti turnusváltás!
Szobakiadással foglalkoznak elegen Balatonfüreden!)) Mivel van más elfoglaltságom is, további leveleire és a döntésére, már csak hétfőn fogok tudni reagálni!
Tisztelettel!
F. Ede"

(mondom en, hogy nem olyan soknevu a srac!)

Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 23:20:22

@Gastroger: pörköltféle majd minden nemzeti konyhában van.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 23:38:31

@Rosszindulatú Vászka:
tudom, a regi nickek beegnek
@Sün‼: tobb mint 5000, azt hiszem 5200-ig mentette ofelia es meg volt parszaz
@Gastroger:
lehet en is akkoriban kezdtem homarozni??

/ a magyar konyha tenyleg az egyszeru alapanyagok konyhaja, amikbol remek olyan eteleket csinalunk, amit leginkabb csak mi szeretunk, hat ez van/

ökörpöröly 2011.07.21. 00:00:35

@Gastroger: Szerintem meg sajnos nincs. A középkorban és kora újkorban sokkal magasabb szintű volt a magyar konyha, mint napjainkban. Annak ellenére, hogy a "hagyományosnak" tartott magyaros dolgok paprika, paradicsom, krumpli csak később lettek terjedtek el széles körben. A mai magyar konyha az alsóbb néposztálybeli osztrák konyha, vegyítve balkáni, lengyel és egyéb európai konyhákkal.
Czifray-versenyek beindulásával, a magyar gasztronómiáért megkezdett harccal a magyar konyha "nemesítése" és fejlesztése beindult. Viszont ez nagyon sokára fog elérni a szélesebb tömegekhez.
Az ételek felsorolására visszatérve. Lehetne sorolni a spanyol, francia, olasz és egyéb konyhák remekeit. Lehetne sorolni a vulkanikus barlangban érlelt sajtokat, a gyógynövényeken tartott juhokat, az eredetvédett disznókat, marhákat, melyek minősége ezerszer jobb, mint a magyaré. De ez igaz a zöldségekre, gyümölcsökre, húsárukra is. Ne a multik ipari termesztésben előállított termékeivel hasonlítsd össze a hazai "háztájit", hanem a kinti "háztájival"! Iszoynatosan verve vannak minőségben a magyar áruk, ezért nem is kell senkinek, csak olcsón.

szubjektiv 2011.07.21. 00:49:44

Én most teljesen elbizonytalanodtam. Most igénytelen állat-e vagyok vagy nem? De fogalmam sincs, hogy az általam elfogyasztott mangalicát makkal táplálták vagy tökkel vagy szívvel vagy zöld királlyal. Rohadt egy állapot:(

A poszt viszont marha vicces. Ha valaki olyan hülye, hogy a pizzán hidegek a zöldségek és nem küldi vissza, az igen mókás. Az még inkább, hogy stopperrel mérte az időt, míg elkészült a pizza.

"Így mi morogva és dünnyögve eszegettük a pizzánkat. A fiúk meg is ették az egészet( mit vár az ember felnőtt, éhes férfiaktól?), a vegából maradt a fele. Ekkor úgy döntöttünk inkább hazamennénk, de előtte kértük a számlát."
Ennél a résznél a szerző már szinte irodalmi magasságokba tör.
Zseniális, szerettem volna ott lenni a morgós dünnyögésnél.

Ha már Balatonfüred, akkor velős piritóst kell enni. Na erről írhatnék, lehet, hogy egyszer lekopogom a homárnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.21. 00:56:52

@szubjektiv: az igazi velos piritost edenel csinaljak, minden szerda reggel a kek szalag elotti heten, littledickNS-en
uvegasztal ajandekba, a megmaradt piritoss befer a huttobe, amit delutan 2 oraig ki kell takaritani
ez fontosh!!!

közödeszed 2011.07.21. 03:11:09

ritkan szolok mert inkabb olvasok szorakoztatobbak vagytok mint a poszt de komolyan.. jo nehany honapja angliaban dolgozom egy etteremben valahol videken..lenyegeben lenyegtelen.. :-)

sajnos,a kozeleben nem vagyunk a minosegi vendeglatasnak ha mint minosegi vendeglatasrol beszelunk...peldak..a pizzahoz a lisztet olaszorszagbol rendelik az etterembe..spanyolorszagbol szarmazik az oliva olaj es a mogyoro, portugaliabol az oliva, a birka es baranyhus irorszagbol a marhahust egy itteni "hentestol" veszik aki minden reggel megkerdezi megfelelt-e az aru tegnap...., minoseget kinalnak?? igen!!! draga?? az!!!, de jot csak jobol..... stb stb stb...

SENKI nem igenytelen aki otthon eszik valami etteremben..ez baromsag..vannak jo helyek vannak pocsékak ki kell tapasztalni..en a legjobb pizzat eddig egy recski pizzeriaban ettem igazi hangulatos hely..a legjobb halaszlet meg anno ezer eve szekszardon a parasztai halaszcsardaban, fent a hegyen ..

A magyar eteleknek nincs parja a vilagon es ha te keszited magadnak vagy a csaladodnak, akkor es ott te vagy a vilag legjobb sefje

amig otthon 8000 ezer sok ket pizzara meg valami tesztara..itt ez kb 50 font es nem ittal semmit csak ettel..
itt elvarjak a minoseget a penzukert az emberek, de meg is kapjak! ha nem szova teszik , de erre miota itt dolgozom egyszer volt pelda..uj etelt kapott a vendeg , illetve egy uveg minosegi spanyol bort es desszertet..ingyen..
sok olyan dolgot emlithetnek nem csak a munkambol adodoan ami mas itt mint otthon..mas orszag multikultura ez termeszetes...

ez a resz csak az illetekeseknek:

Magyarorszag nem ciganyorszag, magyarorszagon sok cigany szarmazasu ember el nagyon rossz anyagi erkolcsi korulmenyek kozott...sajnos sokan kozoluk elvesztettek a rendszervaltassal azt amit masok ossze loptak es igy a munka iranti tiszteletet is..
es sokan kemenyen dolgoznak es megis "csak" ciganyok...
4 evvel ezelott dolgozott egy sanyi nevu cigany srac mosogatokent az etteremben , a mai napig vissza emlegetik a szorgalmat es hogy a belet kidolgozta az un split shiftekben ( reggel 9 tol 5 ora munka 2 ora piheno , majd 4tol zarasig hajnal egy ketto mire vegzett mosogatas takaritas majd reggel ujra heti 5 nap .....vagy peldaul a monika nevu magyar nem cigany szarmazasu sef lany aki heti 5 nap, napi 12 oraban robotolt ket evig orankent ...mindkettojuket ugyanugy tisztelik a mai napig..en is csak a fenykepekrol lattam hogy a "magyar sanyi" cigany szarmazasu..senkit nem zavart itt..

ez a blog nem melto a rasszizmusra

Magyarosrszag nem magyarisztan,nem orbán vagy gyurcsányisztan!
magyarország a hazánk, a tied es az enyem is..emelt fovel kell jarni a vilagban egyetlen nemzetnel sem vagyunk rosszabbak...

u.i
lehet trollkodni hogy konnyen pofazok innen..de kenyszerbol vagyok itt hianyzik a hazam az otthonom a csaladom...

Megdobbent 2011.07.21. 04:16:08

@istvan190200: ha ez itt olyan jo volna, te nem ott lennel. Ugyhogy hagyd csak meg a hipokratizmust a nagyoknak.

Megdobbent 2011.07.21. 04:17:50

@hagyma: Hajaj, ede piritosai 13:58-kor egyenesen a jol uzemelo hutobol fogyasztva tenyleg a nap meghatarozo elmenyei kozott vannak szamontartva! :>

Megdobbent 2011.07.21. 04:20:23

Nade egy idezet egy amcsi sorozatrol meg a magyar konyharol:

206
00:10:40,453 --> 00:10:42,621
Paprika?
Senki sem rak paprikát a csirkére.

207
00:10:42,655 --> 00:10:44,690
Maga talán magyar?

209
00:10:48,294 --> 00:10:50,896
Mielőtt meggrillezi,
vagy megsütné nyárson,

210
00:10:50,931 --> 00:10:53,165
előszőr pácolja be a csirkét,

211
00:10:53,200 --> 00:10:54,300
inkább ezesetben,

212
00:10:54,334 --> 00:10:55,735
egy kevés fűszerrel.

213
00:10:55,769 --> 00:10:58,270
Ilyen módon, magába
szívja a fűszerek ízét.

214
00:10:58,305 --> 00:11:00,172
És azután süsse meg nyárson,

215
00:11:00,207 --> 00:11:01,808
grillezze, vagy süsse
meg serpenyőben,

216
00:11:01,842 --> 00:11:04,677
és az összes nedvesség,
és íz bele fog sülni.

Nemtom, mondjuk a paprikas csirke nem rossz, igaz, nincs a kedvenceim kozott :>

pruntyike 2011.07.21. 05:25:36

Mindenütt lehet rossz és jó vendéglőt is kifogni. Tapasztalatom, hogy a rosszak egy idő után meghalnak. Igaz, lehet, hogy a jó meg csődbe megy. Egyébként a magyar vendéglátás így külföldről nem rossz, 5 esetből 1-szer mellétrafálsz, de ugyanez az arány Rómában is.
A Balaton tipikus turista lehúzó hely, ott nem kell a visszatérő vendég. De ugyanez a helyzet pl. Milánóban a dóm körül, vagy bárhol máshol, ahol sok turista forog. Londonban, a Victoria állomáson van egy hely (a galérián), ahol a belépésnél 5 fontot fizetsz, majd a svédasztalról bármennyit ehetsz. Garantáltan nem eszed le az 5 fontot, és a vendéglő napokig mint valami rémálom kísért. Csodálom, hogy odahaza ezt még nem próbálta senki...

pruntyike 2011.07.21. 06:01:23

@ökörpöröly: Ökörpöröly, világos, hogy KecskeDotyi nyúlta le a nickedet. Az a típus, aki belebetegszik, ha ellentmondanak neki. Meg aztán, ahogy az ö(aláhúzott k betű)örpöröly nickje alatti kommentjei is mutatják, teljesen (100%-ig) pszichopata...

Gastroger 2011.07.21. 07:11:37

@Megdobbent: Minden szava aranyból van. Ezt kéne kifüggeszteni a hivatalokban, és a közoktatási intézményekben, valamint a templomokban, autószalonokban, buszmegállókban, és a metróban, nem a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, hogy az ifjúság is lássa, tanuljon belőle, hogy rend-fegyelem a lelke mindennek.

A XXI. századi internetes irodalmi folklór egyik induló alapműve, az Örkényi hagyományokkal játszó stílusgazdag, mégis letisztult vonalú levelezés, mely magában rejti a kis kikacsintó - és így az olvasót rabul ejtő- fordulatokat.

Már az első mondat gyöngyszem:
"A hűtő méretét nem tudom, de akitől vettem eddíg is így üzemeltette! Megfelelő méretű hűtővel!
"
A méret, és az üzemeletés párhuzamba állítása elsőre merésznek ötletnek tűnhet, de az író frappánsan oldja a felkiáltójelekkel is hangsúlyozott feszültséget. Akitől vette, az is így üzemeltette. A méretre nem kapunk választ, de ezek után kétség nem marad az olvasóban, hogy ez a hűtő pont megfelelő.

Gastroger 2011.07.21. 07:16:17

A másik kedvencem, még a "Még senki nem tett fel ennyi kérdést!" részt, de eze most átugornék, hiszen az induló gondolat nem hagyja béákén Edét (bár ebben a mondatban is benne van némi türelmetlen ráutalás, de később visszatér, felveszi a történet fonalát, s egy zseniális megoldással az információközlés száraz partjait újra a hűtőtéma hűs hullámai nyaldossák:

"mivel igen sokan érdeklődnek lehetőség, és nem a hűtő-bográcsozás után."

Zseniális!

Gastroger 2011.07.21. 07:37:25

@szubjektiv: van egy origós (ezt ide be szabad írni?) poszt is a füredi velős piritósról. www.origo.hu/utazas/balaton/eszemiszom/20110620-igy-keszul-a-legendas-furedi-velos-piritos.html

Tihanyban ettem még nagyon finomat a kompkikötő melletti egyik kis kifőzdében, talán valami Kalóz büfé, bennt van a sorban a többi között, csakhogy ide szerintem érdemes betérni.
(A gulyásuk is fenomenális).

Amúgy van egy étterem a "belvárosban" is, ahol tényleg finom ételekkel, házi szörppel, (vagy sörrel), skanzen jellegű környezetben lehet enni jókat.

És ha már ott vagy, és lusta vagy túristáskódni (a szállodákban általában túristatérképet is adnak, ka túrázni akarsz: megéri), akkor a vascora után pld. szombat este megnézheted a Quimbi szabadtéri koncerttel, és teátrummal.

Bazmeg, ehhez kedvet kaptam.. Kár, hogy nem lehetek ott.. :((

Szóval van program, vendéglátás stb. Mo.-n is. Sajnálom, az olyan szarrágókat, akik csak sírni tudnak.

MPL firstlady 2011.07.21. 07:46:12

@Gastroger:

apám rendszeresen füreden kúrálja a szívét vagy húsz éve.
soha nem hagynám ki a hatlépcsőst.
a velős pirítós kiváló.
a pacal verhetetlen.
Valika egy tündér, és már előtte is az egyik legjobb hely/kaja volt füreden.
az árak barátiak, a kiszolgálás gyors, a hely pedig családias, semmi puccparádé.
az idén háromszor volt szerencsém:)

Gastroger 2011.07.21. 07:52:58

@ökörpöröly: minden nemzet konyhájában vannak más országokból átvett jellegzetességek, de a tradicionális magyar konyha, és a jelenlegi magyar gasztronómia ollója szerintem egyre zártabb lesz, nem abból kell kiindulni, hogy KingWok kínai büfén van a sarkon.

Vannak jellegzetesen magyar ételek, ha elmész egy egy-egy fesztiválra ebből ízelítőt kaphatsz, bár sajnos ezek is elmentek egy kissé a zabáljunk meg igyunk jellegbe, vagy a ki tud szebb ánuszrózsát faragni paradicsomból jellegbe. Persze ezen fesztiválok is tele vannak önjelölt szakácsokkal, akik a zacskós tésztát, meg a podravka vegetát szórják az ételbe, de lehet szűrni, szelektálni, tanulni, okosodni.
Pld. Nagyszakácsi, Királyi Szakácsok versenye, (Somogy), Izsáki tésztafesztivál (Bács Kiskun), Halas napok (Jász Nagykun), Bor, és halesztiválok: (Balaton).

Koky_ 2011.07.21. 07:55:46

@öḵörpöröly: Hát ez nagyon jóóóó! :D Ügyes névmásolás :DDD

Gastroger 2011.07.21. 08:11:30

@ökörpöröly: amúgy mit hívunk tradicionális magyar konyhának? Mert akkor inkább a szegénység és praktikum által alkalmazott módszerek is lehetnének azok.
Mondok példákat, az olasz pizza mi? A megmaradt kenyértészta rádobálva azzal ami maradt, vagy volt. A magyar disznósajt? Véres hurka? Hogy semmi ne menjen veszendőbe.

Az, hogy magyarországon ritkán tudsz olyan argentín marhát enni, amit gyógynövénnyel tápláltak, majd szervírozáskor a molekuláris gasztronómia divatos kellékeként kapsz rá valamilyen habot, szódásszifonból, az messze van a gasztronómiai kúlturától. Persze, megkostolód, megeszed. De ajnározni, és a magyar konyhát leszarozni: sznobság.

Csirkét ettél? Marhát? Disznót? Kecskét? Lovat? Békát? Csigát? Kutyát? Tengerimalacot?

Hol rezeg a léc?

Bélszín, meg argentin marha naja. Az is jó. Naponta átmasszírozzák őket, és gyógynövénnyel etetik, hogy jobb legyen a húsa íze. A kutyát meg jól meg kell verni levágás előtt, mert akkor lesz szaftos és porhanyós a húsa.
India: ugye ismerős a fűszereiről. Mégis kérj ott egy bélszínt a sarki árustól. Úgy néznek rád mint rám amikor az előbb a kutya elfogyasztását javasoltam.

"Lehetne sorolni a vulkanikus barlangban érlelt sajtokat, a gyógynövényeken tartott juhokat"

Amúgy szerinted a kint tartott állatok Mo.-n mit esznek? Füvet? Jah, meg gyógynövényeket. Tele velük a mező.
Vulkanikus barlangban érlelt sajt. Jah.

Nekünk meg vulkanikus talajon termett szőlönk, borunk van Badacsonyban. Oszt kész. Ez ilyen álfaszság.

Kupon Károly 2011.07.21. 08:20:52

@Sün‼: A gonosz vadászok leakarták vadászni Róka-Rudit, ezért most lónak álcázom magam.

Gastroger 2011.07.21. 08:20:57

@MPL firstlady: Hát akkor nem biztos, hogy a koleszterinbomba jót tesz Édesapád szívének, de azt szoktam mondani, hogy ami a lelkünknek szép egy étel elfogyasztásakor, az a testnek is csak jót tehet. :)))
Gondolom a párolt spárgából elege lett és kiszökött egyet enni. :)

Mondom ezt úgy, hogy Édesapám is szívbeteg, de azért jó látni, ha jóízűen elfogyaszt egy körömpörköltet az öreg. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 08:34:00

@Gastroger: akkor kalandjelleggel mongyál három echte originális magyar ételet :)

Az a szegénykonyhás ökörhányáskomment ellenbe úgy baromság, ahogy van. Minden tájnak megvannak a mindentbele ételei, továbbá a hűtőmentes életvitel, illetve a foygasztói társadalom előtti korok konyhája eléggé behatárolt lehetőségekkel rendelkezik, az intelligens paraszt pedig igyexik mindent felhasználni, mert a pazarlás bűn és étel nem játék.

MPL firstlady 2011.07.21. 08:36:50

@Gastroger: hát ő spec a máv gyógyházban valóban gyógyul,
ezt tudja róla a tulaj is, nem is nagyon kap ilyen "egészségtelen" ételt a hatlépcsősben:)
azt mi esszük:))
köret nélkül, dögerősen, friss házikenyérrel.

ha megengeded, így reggelire(remélem működik):

imageshare.web.id/images/lowv1cqj6u589a21npn.jpg

viszont apámnak receptje van napi egy pohár veresbor gyógyászati célú elfogyasztására. azt ott szokta kiváltani:)

dosszié 2011.07.21. 09:13:04

Aki fikázza a magyr konyhát az még nem evett:
- egy jó lecsót
- töltöttpaprikát
- pörkölt nokedli uborkasaláta kombót
- paprikáskrumplit sok kolbásszal
- gombapaprikást
- halászlét
- BUNDÁSKENYERET

Azeke a kaják mind kenterbe verik a külfödi divatkajákat.

Gastroger 2011.07.21. 09:18:12

@Rosszindulatú Vászka: Bármit mondok belekötsz, hogy török, erdélyi, sváb származású. Illetve, persze, máshol is van ilyen, de hogy onnan "eredne" .. nemtudom.. ezt mi is kitaláltuk, ahogy mások. Nem biztos, hogy echte magyarok:
- paprikáscsirke
- halászlé (mondjuk a bajai kifőtt gyufatésztával)
- slambuc
- disznósajt, hurka, töpörtyű
- Vetrece
- rétes
- rántottcsirke
- pörköltek (hús, karfiol, tojás stb.)
- köménymagleves (rántott leves, tojásleves)
- dödölle
- tócsni
- krumplistészta
- paprikáskrumpli
- gulyás (?)
- cigányszelet
- kolbász (paprikás)

Attól függ meddig megyünk vissza... XV sz.
lehetne:
- kamillás mézzel megkent szopós malac gúsba kötvén szegfüves almával és körtménnyel tömvén. Tálaltatik hozzá még kelkáposztás, vargányás sárgaborsó teervény
- mézes fehérboros nyulfiragú
- kardélre tűzőtt töltött csuka rózsaszínre pirítva
- mangalica süldő fácánnal töltve.

-

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:25:46

Töltött paprika
Őshazája Mexikóban van, majd innen jutott el Amerika melegebb klímájú országaiba.

Pörkölt
Minden húsfogyasztó kultúrközegnek megvan a saját pörköltje illetve pörköltalapra készített ételei

Paprikáskrumpli
Régi osztrák specialitás, a krumpli köztoduttan Nagy Frigyes forszírozására került német nyelvterületen az asztalta, egysenesen az Újvilágból

Gombapaprikás
lsd. pörköltfélék

Halászlé
Halleves is minden mediterrán konyha alapvető fogása szmos variációban

Bundáskeynér
A német "armer Ritter" (szegény lovas) név a római időkből származik. Apicius "De re coquinaria" című szakácskönyvében már "téli búzás sütemény" néven is megjelent, mikoris tejbe merítették olajban pirították és mézzel meglocsolva tálalták.

Az külön mókás, mikor a az Újvilágból hozott krumpli, paprika vagy kukorica honsoodva ősi magyar étekké lett.

Az ellenbe vitathatatlan, hogy mi pofánknak a honosított, módosított és heji ízvilághoz alkalmazott verziók jobban ízlenek, ez így van rengyén!

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:30:58

@Gastroger: még szép, hogy kötexek :)

Amúgy meg az ebbe a hatalmas nagy fles, hogy a magyar mindég is befogadó kultúra volt és keveredett erősen, ami jó, ettől soxínű.

Ami még ad egy kis decens pikantériát ennek a vitának, hogy sújtalan, tét nélküli, illetve a mostanság divatos forszírozott identitáskeresős mítoszgyártós eredetelméletekkel terhelt világunkban vicces is egyben. Ugyanis meglátásom szerint, sok más néppel ellentétben itt nem fellehető egy egységes génállománynal és identtással és saját kultúrközeggel terhelt népcsoport, köszönhetően a népek keveredésének.

No persze könnyű szefárd zsidónak, vagy négernek vagy busmanak vagy inuitnak lenni ugye, magarni már kissé körülményesebb és töb leleményességet kíván :)))

Gastroger 2011.07.21. 09:35:40

Irodalomból:
Krúdy, Mikszáth (palócleves), Jókai (bableves), Újházy (tyúkhúsleves), Deák (torta), Déryné (káposzta)

Ezek nem számítanak magyarnak?

Mondhatnám még Gundel, Cziffra, Dobos (torta) neveket is, de majd jön, hogy ezek idetelepölt sváb, zsidó cigány stb.-k voltak.

Gastroger 2011.07.21. 09:41:27

@Rosszindulatú Vászka: Azt, már vártam, hogy valaki a paprika, paradicsom, krumpli, kukorica stb. kombóra mikor ugrik rá mint "amerikai import", de hát vászka ezt pont tőled nem vártam. :)))
Ez annyira triviális, és annyira meghatározta minden európai nép konyháháját, hogy ezt nem kezelném "külön", mint eltérő jelleg.

Gastroger 2011.07.21. 09:47:56

Jó, akkor jöjjön az utolsó kártyám. :)))

Melyik nép szakácskönyve kezdődik 90%-ban még úgy, hogy:
"zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát.."

Innen bármi lehet. Kivéve palacsinta az is jómagyar étek. :)))

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:48:12

@Gastroger: meg a székejképoszta. Talán esetleg még a káposztás paszujj? Nemtom.

Egyébként meg de.

Ileltve igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy amik a legtöbb ember elméjében a tradícionális és heji maygar konyhai specialitások, majdnem mind nem magyar ételek, csak átvettük. Nagyon hejesen.

Talán még a hagymás vér hungaricum, de nem vagyok benne tejjesen bisztos.

killertom24 2011.07.21. 09:49:19

Azér bazmeg, ki az a hülye aki azt hiszi, hogy majd frissen sült pizzát kap egy ilyen helyen? Reklamálni meg igenis a vevőnek kell ha nem tetszik valami. Aki ezt a levelet írta az naív is meg hülye is.

Gastroger 2011.07.21. 09:53:57

@Rosszindulatú Vászka: "magyar mindég is befogadó kultúra volt és keveredett erősen, ami jó, ettől soxínű"
egyetértek.
"Az ellenbe vitathatatlan, hogy mi pofánknak a honosított, módosított és heji ízvilághoz alkalmazott verziók jobban ízlenek, ez így van rengyén!
"
ezzel meg még jobban.
:)))

Kb. ennyi lett volna az üzenetem ököruszálynak is. Vagy ökörpöröly, most néztem meg.

Horváth Ilona: Vasi, Zalai ételek és házi tartósítás.

Mindenkinek ajánlom. Alapmű, jó szórakozást. :))

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:55:16

@Gastroger: illetve a farnc se tuggya, mert a paprika, illetve a gulyásszerűség fellelhető az uralon túl, meg kínai verzióban is, szal életszerűbb, hogy onnan hoztuk, mint amerikából. Vagy nemtom.

A zsíron üvegesre pirítás fals, mer a legtöbb étel úgy kezdődik, csak nem biztos, hogy gyeszózsírral, hanem ami van, pl. olajfélék. Nálunk az éghajlat okán a zsír volt kéznél pár évszázadig, mint tartósító eszküz is.

A krumpli meg egy érdekes sztori, miszerint az oroszokkal is meg a poroszokkal is cárjuk illetve császáruk kedveltette meg csellel, illetve részben a krumpli felelős az 1800-as évek ír éninségéért és a kivándorlókért.

A paprika meg, ahogy mi hasznájjuk sztem máshol nem ennyire hangsújos. Sőt, európa konyhája hozzánk képest fűszerileg ingerszegény.

Gastroger 2011.07.21. 10:03:32

@Rosszindulatú Vászka: A paprika, az csak annyiban, hogy nálunk szinte mindenbe kerül. És nem a csipőssége miatt, mint pld. latin amerika, távol kelet. Csak úgy. :))

A zsíron megpritjuk a hagymát hasonlat nem a zsírra, hanem magára a műveletre vonatkozik, hogy zsiradék + hagyma piritás. Onnan mehet bele bármi is. :)

A burgonya valóban érdekes sztori, bár az is amerikai import, úgy emlékszem egy időben mérgező növénynek tartották. Amiben van is valami, a héja alatti zöld izé, a szolamin, vagmi, az állítólag nem egészséges.

Fűszerek tekintetében, szerintem a magyar konyha erőssége a kapor, kömény, paprika.

cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:14:26

Fagyasztott pizza 8000 forintért a Seklinél? Ott a zacskós leves fincsi! Azt kellett volna rendelni és az csak 1500!:)

2011.07.21. 10:18:09

@Dr. Körömlakk ®: Monakóban nem lakik, az biztos, ott én telephelyezek. Ott ilyeneket nem tűrünk meg. Rég láttunk itt, velkám bek.

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.21. 10:20:49

@hagyma: Én nem ismerem az Ede sztorit, meg azt sem tudom mi fontos! és hogy miért vitték el a románok a lovakat. De tudom, mi a fospunpa és az árkádsz*rás. Vagy ezek nem menők?
De ha elkészül a homár lexikon, hogy mi micsoda, akkor azt elolvasom.

cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:21:43

@Rosszindulatú Vászka: A krumpli meg egy érdekes sztori, miszerint az oroszokkal is meg a poroszokkal is cárjuk illetve császáruk kedveltette meg csellel

Azt mondta nekik, hogy banán?

cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:24:40

@Gastroger: Melyik nép szakácskönyve kezdődik 90%-ban még úgy, hogy:
"zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát.."

Innen bármi lehet. Kivéve palacsinta az is jómagyar étek. :)))

Még az is. A hortobágyi töltelékéhez pont így kell kezdeni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.21. 10:29:07

on
Én akkor sem mondom semmilyen ételre, hogy szar, ha ez immáron bíróságilag engedélyezett.
Valahogy nem áll rá a szám.

2011.07.21. 10:43:03

@Gastroger: jó ez a kis elemzés is, neked doktorálni kéne edéből a filológia szakon :)

Gastroger 2011.07.21. 10:58:51

@Kulics: Akkor haladjunk tovább, öröm tölti el lelkem minden egyes mondatnál.

"Bográcsozni nem lehet, mert most lett felújítva a ház és pihenőövezetben, műemléki környezetben van!
És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!"

Az író ismét felszólító mondatban ír. Legalább konzekvens. Nem kér, nem rimánykodik, nem követi a korábbi költők hagyományát "Isten áld meg" nem pusztába kiáltott kósza gondolatokkal vetekszik, nem sír, nem kér, nem panaszkodik, hanem kijelent. Mit kijelent felszólít. Karakán magyar ember vagyok- üzeni.

Valójában ismét visszaköszön az első (mekkora a hűtő, és nemtudom, de így vettem, úgyhogy jó) mondatban foglalt következetességi hiány. Ahogy ott sem tudtuk, meg hogy mekkora a hűtő, - mert így vette és az az előző tulajnak jó volt, hát legyen jó másnak is, így itt sem tér ki részletesen a bográcsozás ellleni indokok racionális magyarázatára.

Az olvasónak meg kell elégednie azzal, hogy bográcsozni tilis, mivel most lett felújítva a ház, ráadásul műemléki környezetben van. Illetve pihenőövezetben.

Feltételezhető, hogy itt az író szeme előtt egy apokalipszis méretű óriás tábortűz képe jelent meg, melynek tetején egy hatalmas vasbogrács áll, és maga az örödg kevergeti benne az elhalt lelkek emlékeit, némi babérlevéllel fűszerezve. Ezen apokaliptikus látomás indukálhatta, hogy a felújított ház porrá égését megakadályozza, s ezért az erősnek tűnő- ámbár jogos- felszólító mód.

Vélhetően a bográcsból kiáramló gulyásillat is ront a műemléki környezet ódon illatú turistacsalogató hangulatán, így teljesen jogos az elvárása. Ki menne be egy pisztácia szagú templomba, vagy egy oregánú illatú várromba.

Pihenőövezet lévén, - a bográcsozás nem pihenés, hanem komoly munka, sőt alkalmanként sörözéssel is jár- teljesen jogos a kívánalom. Itt nem lesz füvescigisdiszkósgyerekbehányos buli. Itt pihenni kell. Meghitten. Reláxalva.
Ügyesen ellenpontozza ezt a felkiáltójelekkel, de így megmarad a nívó, fennmarad a továbbolvasás ingere. Nem lehet letenni a művet.

A nyílt tűzgyűjtás nincsen engedélyezve. Akarom mondani, "És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!"

frappáns, hiszen eleve meghökkenti az olvasót, az És - mondatkezdéssel. Innen csupa fül az ember.
A mondat egyszerű. És-el kezdődik, és felkiáltójel zárrul. Egy szabad ember akarata ez, aki mentes még a globalizációs hatások rá nehezedő terhétől. Nincs nyilt tűzgyújtás. Persze az ember fejében ilyenkor megfordul: vajon sumákban lehet tüzet gyújtani? Zártan? Dohányzás, csak a pincében, ha kétszer rá van fordítva a kulcs? Vagy a nyilt lángra érti ezt?
Hegeszteni lehet? Parázst lehet bevinni, a hálószobába?
Megannyi zabolázatlan kérdés.

KecskeDotyi 2011.07.21. 11:50:10

@pruntyike: @nyád jól van?
Ha magammal szeretnék vitatkozni akkor SE mondanék ilyet a saját hazámra, ezzel SOSE poénkodnék.

A pszichopatáról meg annyit, h mindeki magából indul ki. Tény, vannak olyan témák, amik miatt zabos leszek. De ehhez kell az is, h olyan kedvemben legyek. Akkor olyanban voltam. Most nem, de már kezdődik...

Szarazkoro 2011.07.21. 11:53:22

@atpijkamo: Mi Sahy-ban talaltunk 1 jo ettermet a Szlovakoknal, akkora adag kajat adnak, h 2en nem tudtuk megenni-es nem vagyunk madar etkuek!- es alig fizettunk vmit. 1 ora az ut kocsival, mindig megeri.

Szarazkoro 2011.07.21. 11:54:35

@Fényrajongó: olvass vissza. Vakoknak meg feherbotot.

Szarazkoro 2011.07.21. 12:09:41

@hagyma: hogyne ismernenk a storijat! Regen rohogtem mar annyit...

Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 12:21:38

@cicmen: csináltattak egy nagyobb krumpliföldet, amit nappal katonákkal őriztettek. Éjjelente meg a kiváncsi polgárok kijártak lopkodni a krumplit, mer kiváncsiak lettek hogy mi az az érték, hogy ennyire őrzik.

Gastroger 2011.07.21. 12:26:32

@Rosszindulatú Vászka: ez komoly? ezt nemtudtam.. hatalmas sztori.. :))

vernarancs 2011.07.21. 12:48:51

Marpedig a legjobb hagyomanyos magyar etel az a gofri.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.21. 12:58:25

@Szarazkoro: "Sahy-ban talaltunk 1 jo ettermet ... 1 ora az ut kocsival"

Még pontosabban hol, melyik éttermet?

Anti Anyag (törölt) 2011.07.21. 13:49:38

Balatonfüreden pizzát rendelni. Nem semmi optimizmus.

Arrébb mész kb. 2 km-t és a seggedet kinyalják.

Szarazkoro 2011.07.21. 14:26:32

@atpijkamo: oszinten megmondom nem emlekszem mar a nevere, de arra igen h 10 percre volt kocsival a hatartol. Es h a legfinomabb
igazi eperlevet ott ittam.

Russell Coutts 2011.07.21. 16:39:24

@Kix: Csak csendesen jegyzem meg azoknak, akik még nem tudják, hogy Ede Yardstick II-ben megnyerte a Kékszalagot! :) (És ez most komoly!)

Gastroger 2011.07.21. 17:27:42

@Russell Coutts:
Én -most őszintén mindenféle smiley meg poén meg vicc nélkül - őszintén gratulálok Edének.

Kérem valaki továbbítsa jókívánságaim.

Üdv

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.21. 23:30:35

@Yooha: pedig homar lexikon van valahol
valaki csinalta emlekszem ra

en is poenon kivul gratulalok EDE-nek/ csupa nagy betuvel/ a teljesitmenyt meg kell becsulni
en mar 2 eve mondtam neki, hogy a vendeghazat at kellene neveznie
pl. kekszalag a kis faszeneshez

salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 02:11:11

@Gastroger: ddde. viszont csak akkor, ha a hekket a balatonból fogja ki a szemem láttára!
ha nem teszi, akkor harcsát akarok. pörköltként. bográcsban, nyílt tűzön, ásványvízzel.
süti beállítások módosítása