Túl gyorsan készült el a pizza Kuck szerint, amiket 15 percen belül szolgáltak fel nekik Balatonfüreden. Hát már ez is baj?
Szombat este a Kékszalag díjkiosztójára igyekeztünk Balatonfüreden. Be is jutottunk könnyedén és ott egy kis nyári borozgatásba kezdtünk. Majd eljött az az idő amikor azt éreztük, ideje lenne enni is valamit. Mivel már elég késő volt, ezért a parti, versenyzőknek és vendégeiknek elkerített részen már nem volt a büfében semmi kaja. Így hát irány a Balaton parti sétány. Amatőr módon a legelső pizzériába ültünk be, ami utunkba esett. Így kerültünk a Sekli Pizzériába, Balatonfüreden. Rendeltünk 3 nagy pizzát és egy tésztát. Már akkor gyanakodnunk kellett volna, amikor a rendelést követő 15 percen belül megérkezett az összes pizza a tészta előtt. Na ne már, hogy a tészta lassabban fő meg?!
A pizzák ránézésre olyanok voltak, mintha a fagyasztóból kerültek volna elő, ráadásul egész gépsonka szeletet raktak a tetejére( a "minőségi" fajtából!). Még arra sem voltak képesek, hogy feldarabolják. Ja, és a vega pizzán július közepén fagyasztott zöldségek?! Amik mellesleg még hidegek voltak...:S Feltételezem már délután kisültek a sajtmentes pizzaalapok az esti roham bírhatóbbá tétele érdekében.
Természetesen a pizzák és a tészta megérkezése után nemsok pincér merészkedett hozzánk. Így mi morogva és dünnyögve eszegettük a pizzánkat. A fiúk meg is ették az egészet( mit vár az ember felnőtt, éhes férfiaktól?), a vegából maradt a fele. Ekkor úgy döntöttünk inkább hazamennénk, de előtte kértük a számlát. Ez hosszas várakozás után érkezett meg. Majd' 8000 HUF összeggel a végén. Ekkor volt oly bátor a pincér, hogy rákérdezett ízlett-e a kaja. Na erre felment az agyvizem. Így elmondtuk neki, hogy nem vagyunk elégedettek, hideg volt a zöldség, a tészta sem friss és kiábrándító a sajtmentes pizza. Ezek után még én lettem leb***va, hogy miért nem küldtem vissza a kaját és egyébként is, ha szar azt nekünk kell közölni. Mondtam, hogy szerintem nem, majd erre a "jól nevelt" fatuskó pincérünk szó nélkül odébbállt. Így nem volt mit tenni kifelé menet az épp étkezni igyekvő párocskának tudtam csak elmondani, amit a vendégkönyvbe kellett volna: "Ne egyetek itt semmit! Szar a pizza!"
Nagyon erős a gyanúm, hogy a Sekli pizzéria sokéves Kék Szalag és Balaton parti vendég tapasztalatokra építve nyújtja azt az éttermi szolgáltatást, amit nagy jóindulattal sem is lehet vendéglátásnak nevezni... Bízom benne, hogy ezzel a véleménnyel néhány gyanútlan arra járót megmentek élete legrosszabb pizza élményétől.
England win The Ashes! 2011.07.20. 12:58:30
England win The Ashes! 2011.07.20. 13:00:14
vazze... 2011.07.20. 13:04:50
Dr. Kix 2011.07.20. 13:05:35
Csigorin 2011.07.20. 13:11:20
miben valtoztat a sonka izen ha feldaraboljak?
vega pizzan fagyasztott zoldseg... - oda meg mar nem mindegy? hus nelkul ugyis szar.
Tölgyasztal 2011.07.20. 13:11:48
Többet nem kell odamenni, sajnos mást nem lehet tenni azokkal az éttermekkel, ahol rossz volt az étel!
A számlát kifelé menet nem kérték el ellenőrzésre?
elwood 2011.07.20. 13:14:40
felszopó 2011.07.20. 13:16:09
KecskeDotyi 2011.07.20. 13:35:57
Ki az istennek kellett volna szólni, h nem ízlik? A pincér olvassa le az arcodról vagy mi? Van szád, ha zabálni tudsz, akkor tanulj meg beszélni is. A vegánok meg sz@rjanak sünt.
És igenis jobb h nem volt szétdarabolva a sonka, mert így láthatod, h milyen minőségű.
KecskeDotyi 2011.07.20. 13:37:41
tocibacsi 2011.07.20. 13:37:44
Natehát... tavaj nyáron szintén betévedtünk, le is ültünk, de amíg a pincért vártuk, kicsit körbenéztem... láttam, mit esznek a többiek, és mikor megjött a pincér, már épp indultunk rendelés nélkül...
tocibacsi 2011.07.20. 13:39:43
elwood 2011.07.20. 13:48:47
KecskeDotyi 2011.07.20. 13:49:24
Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.20. 13:49:57
Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 13:53:29
Vagy még az lehet, hogy lojális alkalmazottként így nyalnákol a főnöknek :)
ökörpöröly 2011.07.20. 14:06:13
A magyar éttermeknek és panzióknak az a szerencséje -tisztelet a kivételnek-, hogy a magyar elég igénytelen ahhoz, hogy beérje velük. Ráadásul akadnak "hülye" turisták, akiket egyszer át lehet baszni.
Én nem vagyok hajlandó itthon elkölteni az utazásra szánt keretem. Inkább elköltöm külföldön, ahol valamit kapok is érte cserébe. Ameddig a magyar olyan hülye, hogy eltartja a szar szolgáltatást nyújtó vendéglátós férgeket, addig nem lesz javulás.
Ez egy jellegtelen ország, bunkó kiszolgálással, lehúzással, szar konyhával, nem is értem, hogy minek jönnek ide külföldiek.
Ahogy láttam a szarházi hozzászólók írásait, a helyzet továbbra se fog javulni.
ökörpöröly 2011.07.20. 14:09:33
casee 2011.07.20. 14:10:25
KecskeDotyi 2011.07.20. 14:10:56
2: kellenek a francnak a külföldiek
3: látom, te a tipikus hülye vagy, akit mindenhol lehúznak. Aki normális helyre jár, azt nem cseszik át. Múlt héten ketten bevacsoráztunk az egyik nívós helyen Miskolcon, kávéval, mindennel (ja, és vihettem volna magammal a kutyát is, mert megengedik). Dugig ettük magunkat, kedves volt a pincér, gyors a kiszolgálás, friss és finom a kaja és ez nem volt több 6000 Ft-nál. De hát aki lúzer....
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 14:21:48
Mert ez nem derült ki a posztból.
Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 14:34:36
ökörpöröly 2011.07.20. 14:36:04
1. Neked, te igénytelen ázsiai állat!:)
2. Neked nem kellenek, mert az ázsiai, igénytelen, állat anyád olyanná nevelt, amilyen vagy. Neked már az is élvezetet okoz, ha a döglegyet elkapod a nyelveddel röptében.
3. Engem nem szoktak lehúzni, ha itthon megyek étterembe, azon kevés helyek egyikét választom, ahol jó az ár/értékarány a hazai viszonyokhoz képest. Neked bármi igényes, mert a qanyád döghúsból készült szemeténél kevés rosszabb dolog van. Tudod, igénytelen állatok ízlését és elvárását nem nehéz kielégíteni, ezért van annyi szar étterem nálunk. Miskolc, igényesség, meg az ózdi álométterem!? :)
Én inkább kifizetek egy jó skót marha- vagy báránysültért, egy igazi szicíliai tésztáért többet, de kulturált és szép helyen eszek, kiváló minőségű ételt. Te meg zabálj Miskolcon vagy Ózdon, ha neked ez tetszik. Egyébként kiválóan főzök, úgyhogy nem szorulok rá a silány magyar menzakosztra, még akkor se, ha 3000-ért utánam vágják mindennel együtt!:) Te meg zabáld, mint a "fradikolbászt", a döghús párizsit, meg az egyéb magyar szemetet!:)
elwood 2011.07.20. 14:41:32
ökörpöröly 2011.07.20. 14:41:45
Azért tartunk itt, mert az igénytelen, bunkó, szemét fajtátok többsége alkotja az országot. Csak azt 15-20%-nyi normális embert sajnálom, akiknek a szarházi fajtátokkal kell együtt élni. Annyit se értek, mint a cigánysor legaljai.
ökörpöröly 2011.07.20. 14:43:44
Gastroger 2011.07.20. 14:43:45
A szomszéd pizzás vagyok. Csakasztat szeretném mondani, hogy köszönöm a posztot.
Amúgy ha szar volt a pizza jogos a poszt, nem kell komment.
Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 14:49:06
Agyalap 2011.07.20. 14:49:54
A vékony tésztás olasz pizzák 50 másodpercig vannak a sütőben, azok még szarabbak lehetnek :)
Gastroger 2011.07.20. 14:50:01
Szarazkoro 2011.07.20. 14:50:45
Szarazkoro 2011.07.20. 14:52:01
KecskeDotyi 2011.07.20. 14:52:43
@Dr. Körömlakk ®: Nem lehet h ő Gordon Ramsay?
Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 14:53:32
Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 14:54:46
Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 14:54:57
Adatlap
ökörpöröly 0 bejegyzést írt és 1900 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2010.11.23. óta tag.
Naggyából stabilan ezt a szintet hozza minden blogba. Ne báncsad, a lobotómia egyik melléhatása az üzemi agresszió.
Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 14:56:16
Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 14:58:51
Inyorájjuk, sajnos nem lehet vele vitázni, próbáltam, de csak fröcsög. Szarba meg nem csapunk.
Nanemá 2011.07.20. 15:00:48
Üdv:
Egy igénytelen ázsiai panelperoli
U.i:
Minden, valamire való kultúrával bíró nép mélyen megveti azt az embert, aki a saját hazáját mocskolja. Pl. még az oroszok is mélységesen megvetik Gyurcsányt, amiért a hazáját "Kurvaországnak" titulálta.
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 15:02:11
Szevaaa!
Ezer éve...
Merre jársz mostanság?
Viner Spicli 2011.07.20. 15:04:11
Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 15:05:28
@Sün‼: csókollak :) hát mindenfele, csak nem itt :) voltam valamék nap a sünnyúzba, valamit mekegtem is, minnyá benézekmá :)
Viner Spicli 2011.07.20. 15:06:19
Ha szar volt, akkor miért nem küldted vissza, álltál föl, fizeted az italt és tipli.
Ostoba, önérzetes vendégnek nincsen párja ;)
Koky_ 2011.07.20. 15:06:24
KecskeDotyi 2011.07.20. 15:10:21
@Rosszindulatú Vászka: Lobotómia után nem h nem agresszív az ember, de még maga alá is sz@rik :)
ökörpöröly 2011.07.20. 15:12:35
Én úgy vagyok ezzel az országgal, mint a cigánysorról kikerülni akaró és tudó roma, akinek magasabb szintű az értékrendje, aki nem akarja és tudja elfogadni az ottani szokásokat.
Egyébként nem szarból vakaróztam ki, hanem normális értelmiségi, középosztálybeli családból jövök. :)
Na, de meghagyom a cigánysori Gazsiknak és Malvinkáknak a terepet, hagy élvezkedjenek. :) Ha jók lesztek, küld nektek a Máltai Szeretetszolgálat kannás bort és szotyit, sőt, a leghangosabbakat befizetik egy vacsorára a kies Ózd egyik menzájába! :)
KecskeDotyi 2011.07.20. 15:15:59
Remélem felfogod a hasonlatot, de ha nem sikerül, elmagyarázom.
frikk 2011.07.20. 15:25:20
Dr. Kix 2011.07.20. 15:25:49
KecskeDotyi 2011.07.20. 15:33:01
Szappannal, mi?:P
Fényrajongó 2011.07.20. 15:36:36
Aki egy kicsit nyitott szemmel is jár a világban, nem tehet mást, mint igazat ad neki.
Az tényleg nem az ő baja, hogy 2000-ért halálra zabáltam magam rántott hússal meg ubisalival színvonal dívik az országban.
A Balaton egy lehúzüs szemét, és mindig az is marad.
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 15:40:45
A kecske lány?
Nemá!
Dr. Körömlakk ® 2011.07.20. 15:43:38
és igen, nem megy a hejesírás. mer ostoba cigán vagyok. he.
Dr. Kix 2011.07.20. 15:46:41
Fényrajongó 2011.07.20. 15:47:42
Máshol ilyet nem tapasztaltam még, csak itthon, a számlanélkül mutyizzunk, toljuk a szart az igénytelen barmoknak hozzáállás hazájában.
Dr. Kix 2011.07.20. 15:49:47
igazságos 2011.07.20. 15:49:57
Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.20. 15:50:08
igazságos 2011.07.20. 15:50:59
Mondjuk egyesekkel mán csak így lehet.
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 15:53:40
Akkor a többit már elképzelni is nehéz...
Bakter 2011.07.20. 15:53:41
Valakinek meg szétszaladtak a birkái, hogy van ideje beülni a faluházba kommentelni?
KecskeDotyi 2011.07.20. 15:59:58
Már csak az ízesített sörneknevezett löttyöket tudja meginni :)
A káromkodás meg kell, inkább így adjam ki a dühöm, mint úgy, ahogy régebben.
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 16:03:08
A citromos sör az első lépés a guminő felé!
Japardon, a gumiférfi felé!
KecskeDotyi 2011.07.20. 16:03:37
Plusz megszálltam már egy pár helyen, de mindehol kedvesek voltak, tiszták a szobák és a mellékhelyiség, mindig tudtak mondani valami helyet ahol jó a kaja vagy jó program van, szóval szvsz te is az a lúzer vagy, akit mindeki lehúz.
KecskeDotyi 2011.07.20. 16:06:55
bl4ze 2011.07.20. 16:10:32
és igen, ha valami nem jó, minősége nem felel meg akkor szépen jelzed a pincérnek, nem utólag pampogsz.
ettől a pizza még lehetett szar, de ezt illik jelezni, vagy kussolva elkullogni.
gáz poszt(er)
bboldii11-2011 2011.07.20. 16:11:04
Nanemá 2011.07.20. 16:13:15
Gastroger 2011.07.20. 16:13:39
Oké kb 5%-ban én is belefutottam szar dologba, de általában vannak ismérvek amik alapján kiválasztunk egy éttermet, szállodát stb.
Ha csak úgy bemész valahová (nem nézed meg az étlapot, hány kocsi parkol ott, mennyi a vendég, stb., sőt általában ki kell kérni a helyiek vagy ismerősök ajánlását)ja és nekiállsz királykodni, vagy látszik, hogy eleve lúzer vagy nár a kajakiválasztásnál, akkor ne csodálkozz, hogy lesz olyan ahol sallang-mirelit-kaját kapsz.
Még anno indítottan egy blogot is, de belefáradtam, mert egy idő után kevés volt a kritizálnivaló...
Amúgy a legjobb vadragulevest egy kis (nem üdülőfalu) zalai útmenti étteremben ettem, a legjobb kiszolgálást egy hévizi csárdában kaptam, a legjobb palacsintát / lángost meg egy balatonparti bisztróban. a legjobb pisztrángot meg a Mátrában, a legjobb fröccsöt egy Badacsonyi borozóban (sajátjuk), a legjobb hamburgert meg Duna-Tisza közén. De mindegy.
Ja, és külföldön is voltam közben, és annyira nem voltam elájulva.
Jó nekem itt, csak ilyen kockafejű sóher lúzerek, akik fémpénzért veszik a rántott sajtott tartármártással, meg pizza a gasztronómia csúcsa, azok sírnak.
Nanemá 2011.07.20. 16:17:33
- Nóóórmális???
- Értelmiségi???
Ne tetézd!
A hazád meg "Cigányország"-nak nevezed? Csak nem a zeneakadémián végeztél köcsögduda szakon?
Nanemá 2011.07.20. 16:25:10
Fényrajongó 2011.07.20. 16:26:19
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 16:26:41
Koky_ 2011.07.20. 16:31:01
Fényrajongó 2011.07.20. 16:33:20
Lehet, hogy van 1-2 jobb hely, én is tudok, de összességében véve igénytelen szar az egész vendéglátás itthon Balatonnal az élen. És aki ezt nem hajlandó belátni az szeme előtt lebegő rózsaszín köd miatt, az már hozzászokott ehhez az igénytelen tahó modorhoz, ami itthon dívik.
Fényrajongó 2011.07.20. 16:34:54
Ja, de:
Mindig van nálam WD40, ha szar a hely vagy a kaja, befújom vele.
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 16:35:53
Koky_ 2011.07.20. 16:37:25
Nanemá 2011.07.20. 16:40:15
Gastroger 2011.07.20. 16:43:46
amúgy melyik a(z egy kettő, esetleg három) kedvenc éttermed?
Amit ajánlanál másoknak. Reklám nélkül.
Csak kíváncsi vagyok, hogy a szar mellett van-e jó is.
Gastroger 2011.07.20. 16:49:36
-Ezt kinek adhatom?
-Miez?
- Bográtschgulyás, és Cordon Blue. Faintos kis kaja.
- Ede! Nem Te rendeltED-E?
Szarazkoro 2011.07.20. 16:52:09
@Nanemá: ott a pont.
Gastroger 2011.07.20. 16:53:07
Ez fontos!!!
Szarazkoro 2011.07.20. 16:54:23
Nanemá 2011.07.20. 16:57:17
_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.20. 17:01:12
ökörpöröly 2011.07.20. 17:03:50
Szeretnél te olyan családból jönni, mint én! :)
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 17:10:21
Értem.
KecskeDotyi 2011.07.20. 17:17:09
Pont az ilyen kis eldugott falucskákra szavazok, imádnivalóak és gyönyörűek. A legújabb uticél Dörgicse.
ökörpöröly 2011.07.20. 17:18:25
Itt nem tudsz szinte sehol enni -kivéve, ha külföldről importálják a húst- egy normális steaket, mert tilos érlelni a húst. A marhahús többsége a kiöregedett tejelő tehenekből származik, nem húsmarhából. A bárányhús is összehasonlíthatatlanul szarabb, mint mondjuk a skót, de akár a balkáni. Disznónk semmi extra. A szerbektől lenyúlt mangalicát se tudja a magyar tenyészteni, ugyanis akiknek van igényük, azok osztrák vagy spanyol, jelentős részben makkal etetett mangalicát vesznek.
Nem tudom, hogy kint milyen helyekre ültél be, de szerintem az olcsó tömegturizmusra számító helyeken kívül iszonyatosan jókat lehet enni. A mediterrán piacok mellett a magyar piac jobban elbújhat, mint Ferrari mögött a Zaporozsec.
Ameddig a hozzád hasonló igénytelen állatoknak jó ez a módi, addig ez a trágyadomb így fog működni, mert ti vagytok többen.
KecskeDotyi 2011.07.20. 17:18:53
KecskeDotyi 2011.07.20. 17:20:28
ökörpöröly 2011.07.20. 17:20:28
KecskeDotyi 2011.07.20. 17:21:32
ökörpöröly 2011.07.20. 17:21:35
ökörpöröly 2011.07.20. 17:23:38
Fárasztóbb veletek, mint egy szamáriskolát vezetni!:)
Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 17:23:53
KecskeDotyi 2011.07.20. 17:28:50
Fényrajongó 2011.07.20. 17:30:18
Remélem még írtok egy páran tippeket, hogy hol is lakhatok, és ki is lehetek!
Kár, hogy azt a poént már nem tudom elsütni, hogy valaki neve plusz egy pont névvel beregisztrálok, és hülyeségeket írok :(
Ma Ő, holnap Te vagy Én ? · http://dawmar.blog.hu 2011.07.20. 17:31:17
Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.07.20. 17:33:38
Gastroger 2011.07.20. 17:38:30
- ettél te már friss szamárhúsból készült steaket, amit a tulajdonos kertjében termett paradicsom salátájával tálaltak fel?
- ettél te már olyan étteremben akinek saját szürkemarha tenyészete van, és a vadon tartott állatok húsát szolgálják fel?
- ettél te már kecskehúst/ birkapörköltet alföldi étteremben, ahol a sziken tartott állatok húsa az alapanyag?
- ettél te már süllőt/ pisztrángot olyan helyen, ahol nem mélyhűtött alapanyagból, hanem a frissen kifogott példányból készítik el neked a kaját? És kemencében sütik meg, sőt füstölik is ha kéred?
- ettél te már jó tatárbeafsteaket, ahol min 3-4 napig érlelik a marhahúst, és jól össze van készítve, csak hagyják, hogy összeérjenek az ízek?
- ettél te már velős pirítóst friss velőből paprikásan, lilahagymával?
- Ettél te már jó tiszai/bajai halászlét igazi halból? Vagy a hulladéknak tartott keszeget megsütve? Angolnát rántva?
- ettél már vadpörköltet, vagy neadjisten vadmájat, amit ugye csak frissen lehet elkészíteni, (kb. a lelövés napján szokták) dödöllével, vagy jóféle krumplislángossal?
- ettél már vargányát, galambicát, őzlábgombát, rókagombát, vagy ezen magyar gombákból készült ragut, vagy rántva vagy faszomtudjahogy?
- ettél te már szarvasgombát?
Na látod én nem.
- ettél te már rántott ghit kaviárral? Látod én azt sem.
- Ettél igazi olasz pizzát?
Látod ettem. Szar volt.
Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 17:46:06
RoopeHUN 2011.07.20. 17:46:40
1. Aki kék szalag dijátadóra elmegy, sikeres ember nem lehet. (Balaton parton? nyáron? nézni a 60 éves kravmagásokat? jobbat tényleg nem tudtak kitalálni?!)
2. Vega pizzát rendelni?! Forditok: izetlen, fehérlisztes valamit? (narancsbőr, kalória kánaán, 0 tápérték és még csak nem is finom)
3. Ha az asztalnál megettek 2.5 nagy pizzát, olyan borzasztóan sz@r mégse lehetett.
4. Ott van szemben a Silver Resort. Ha sznoboskodni akarsz, menj drága helyre.(ahol viszont jó a kaja) Ilyen a Borcsa is.
5. Balatonfüreden nem mikrós pizzát tessék enni, hanem hekket, hot dogot, hamburgert. 10 méterenként árulnak, 500 Ft és kurva finom.
Gastroger 2011.07.20. 17:48:11
Liszt: jaj, mi a baj már a magyar lisztel, ne nevetess... Ugyan, fuzáriumtartalomban messze a legjobbak vagyunk (alacsony), minőségre sikértartalomra is kiváló a magyar búza, ráadásul GMO mentes lisztben is kurva jók vagyunk. Igen lehetnénk jobbak is, fejleszteni a mezőgazdit, de ez nem az a topic.
Sajt: tudom, hogy ahol te a sarkon a pizzaszeletedet veszed, ott olyan sajtot reszelnek rá, ami eredetileg savóból készült reggeli ital volt, de nézz egy kicsit körül, hála isten dívik Mo.-n is a sajtkészítés. Ne a teszkós pultból induljál ki. Amúgy meg a sajtok közül nekem máig a Pannónia sajt viszi a pálmát, annál jobbat még nem ettem. Az olaszok is megbaszhatják a parmezánjukat, jó az, csak nem tartós fogyasztásra.
Hús: Sajnos itt valóban lenne mit fejleszteni, de egyrészt van nekünk egy egyedi szürkemarha, mangalica, rackajuh állományunk. Abban talán igazad van, hogy jó marhahúst nehéz beszerezni, viszont rendkívül jó a vadállományunk, és édesvizi hal területén is jók vagyunk, bár itt is lehetne fejlődni.
Na, menj a sarki döner kebaboshoz, egyél egyet, aztán morogj még.
megamenn 2011.07.20. 17:50:11
Gastroger 2011.07.20. 17:51:13
áhhh... hiába..
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 17:51:42
Ezt a 'baromi igényes vagyok' vonalat meg ne nagyon erőltesd, mert az útszéli stílusod üti az egészet.
KecskeDotyi 2011.07.20. 17:56:34
Na ezt jól megasszontam :d
RoopeHUN 2011.07.20. 17:58:00
Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 17:58:27
Kupon Károly 2011.07.20. 17:59:09
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 18:10:53
A kecskén még gondolkodom.
Mekegni szox?
champy 2011.07.20. 18:12:47
Ilyet, hogy szerb az ica.
Tanulmányozd:
www.agr.unideb.hu/animaldb/sertes/fajta6.htm
Leone_510 2011.07.20. 18:25:10
bekbórd! 2011.07.20. 19:38:29
Nem, megnyerte a kategóriáját!
Gastroger 2011.07.20. 19:42:14
kérem fáradjon hátra.
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 19:44:25
Nebassz!
Láttad?
@Poszt-O-Ló:
Jó aicked, hol lőtted?
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 19:45:54
Konkrétabban kérdezem:
Jó a nicked, hol lőtted?
Megdobbent 2011.07.20. 19:55:20
bekbórd! 2011.07.20. 20:03:46
25. oldal
Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2011.07.20. 20:12:44
Gastroger 2011.07.20. 20:19:04
- Edét nem kell kimenteni egy viharból. Ő beleterli a szelet a bográcsba, hogy kihűljön a gulyása.
- Ede nem szorul vizimentóőkre. Ő maga szedte ki a vízből a keserű sorsú vizimentőket.
- Edének nem kell Kékszalag, mert anúgy is több kitüntetés van a mellén mint egy kommunista pártrtitkárnak.
- Füreden nincs kiadó panzió. Ede van.
- Edének nem kell gps. Ő pontosan tudja hol vanm és mikor van délután 14.00 és ha nem, akkor odaküldi valemlyik rokonát. Ede nem rabja az időnek.
Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 20:28:56
Ede a setétbe zár, bilincs az egyetlen.
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 20:34:13
Hejj!
Faszányos!
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 20:37:14
Valljuk be őszintén, Ede tud élni!
Megfőzi a bográtschban a wínersniclit, oszt vitorlázik egyet.
Ez ám az élet, babocsai néni!
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 20:53:21
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 20:55:04
Gastroger 2011.07.20. 20:56:49
Wínersniclit alanyi jogon műemlékkörnyezet, tehát nem engedélyezett!!! Maximum a kis faszenesen!
Azt is csak a hütttőőből, de azt nem tudom, hogy mekkora! Belefér egy dinnye bazmeg!
Most nincs időm ilyenekre!!
Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 21:02:45
Gastroger 2011.07.20. 21:02:47
Nincs érdekesebb mesterség mint a kékszalag, és tavunk !!! Ez fontos!
Gastroger 2011.07.20. 21:05:33
Színes Géza.
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 21:11:47
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 21:13:00
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:14:50
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 21:15:19
Hámmá hogyne lenne engedélyezett!
A 6ökör meg majd megeszi a spagettijét a macskazabálóknál csak úgy?
Hát az nem úgy van kérem!
Aki ökör, az legyen ökör!
@Rosszindulatú Vászka:
Te meg egy panelproli lettél, úgyhogy ne zargassál bennünket léccives.
Én is messze lakok az országúttól, de azé nem ennyire.
Az erdőbe legalább a faszállítók behozzák a cooltúrát.
Vagy a 6ökrös szekér elvonul itten.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:17:35
azota ebbol elek az indexen
Gastroger 2011.07.20. 21:19:33
Órarugógerincű Felpattanó.
Gastroger 2011.07.20. 21:20:40
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 21:21:56
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 21:26:27
\/nem tudom jar-e meg ide 10 ember aki ismrei az ede storyt?/
orok es megdonthetetlen rekordhozzaszolas, majd bezaras, kesobb torles
ede bekemenyitett
Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 21:29:22
Tuttátok, hogy Ede eccer vúppert kért a siófoki mekiben? És kapott...
Gastroger 2011.07.20. 21:31:31
Mondjuk alkalmazotzt nem lennék, mert mindenki azt kérdezné, hogy lehet-e bográcsozni, meg mekkora a hüttttő, illetve van-e kis faszenes.
De komolyan ekkora mémből már meg lehetne élni... ..
Nem?
Ti nem mennétek el Ede hekksütödéjébe?
De most komolyan.
Főleg, ha az étlapon ott lenne:
- Cordon Blue- avagy Kékszalag Ede módra
- Bográtschgulyás
- Nyílt tűzgyújtás tilalma mellet készült Lángos.
- FüredIdegborzaska
- Kis faszenes grillételek
- Édesanyám 14.00 órai szendvicse. (menü két szendvics és egy ásványvíz).
- Alanyi jogon sült hekk
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 21:33:21
Hát én perzőnlich olvastam.
5000+ kommentet élt meg.
Az volt a rekord.
Gastroger 2011.07.20. 21:35:56
Rosszindulatú Vászka 2011.07.20. 21:43:00
ökörpöröly 2011.07.20. 21:52:19
Ilyenek vagytok bozgurmagyarok!:)
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 21:57:11
Gastroger 2011.07.20. 21:58:44
Ha tudsz.
dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.07.20. 22:01:23
Ökröket etetni ősi román szokás.
Inkább hagyd legelni őket!
KecskeDotyi 2011.07.20. 22:02:17
Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 22:03:22
Gastroger 2011.07.20. 22:07:13
A pohár műanyag eldobható!!! De nem a kuka melléá, mert szemétdíjat fizetek a strandnak, és 22.00 után tilos a pohárdobálás!! Vissza nem váltom, csak különleges esetben.
ne feledd éttermem, panzióm jelszavát!!!
Vár Téged az EDE hekkje,
Nem kérdés, hogy megettEDE,
euró alapon forintos,
meglátod, hogy Faintos,
a kiszolgálás mindig pontos,
Ede kiszolgál, ez a FONTOS!!
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.20. 22:07:17
Gastroger 2011.07.20. 22:09:07
ökörpöröly 2011.07.20. 22:10:33
-A bifszteket már jó ideje jobban szeretem frissen, nem a sótól "kiégetve".
- Birkahúst nem szeretem, de a bárányhús jöhet, a kecskehús is jó. A szikes félét nem tudom, hogy ettem-e, de a balkáni, a mediterrán és a skót bárány isteni.
- Süllőt és pisztrángot ettem, egész tűrhető, bár nálam nem veszi fel a versenyt a frissen fogott tengeri halakkal. Főleg nem a füstölt kardhallal, füstölt lazaccal. Keszeget és minden halfélét is, nagyapám nagy horgász volt.
- Gombákat is ettem, a lila pereszkétől az őzlábon át a vargányáig, ettem szarvasgombát is, szeretem.
- Szürkemarha nem nagy szám, pörköltnek és töltelékárunak elmegy, steaket nem lehet belőle sütni, ezért a kutyának nem kell külföldön se -nem márványozott, nagyon kevés a zsír benne-.
- Vadhúsok, jó pár módon elkészítve, volt. Gombával, babbal stb.. Velő és ezek igen. Sőt, szeretem a pacalt is.:)
Ezek ellenére fenntartom, hogy a magyar gasztronómia nem nagy szám. Most próbálják összekapni, de szerintem nem sikerül a magyar igénytelenség miatt.
Egyébként, amiket felsoroltál, azokat nem sok étteremben merném megkóstolni itthon!:)
Pizzát nem szeretem különösebben, évente kb. kétszer eszek -szükség esetén-. Nápolyban, a pizza hazájában ettem, ahhoz képest, hogy nem rajongok érte, kifejezetten jó volt.
Megnyugodtál?:)
igazságos 2011.07.20. 22:17:53
ökörpöröly 2011.07.20. 22:19:32
Gastroger 2011.07.20. 22:29:57
A fenti listát kedvenc éttermeim, kedvenc helyeimből válogattam össze.
Szóval van gasztrokultúra MO.-n, csak oda kell figyelni. Ahogy amszerdamban is kapsz egy szar sztéket, meg ehetsz ibizán is igazán szar halat, sőt máltán meg különösen nehéz jó éttermet találni.
Ugyanúgy Mo-n is. Vagy bárhol. Majd a választás, a verseny eldönti, de ne fikázzunk előre. A magyar gasztronómia egyrészt sokkal mélyebb hagyományokal bír (főleg, ha at erdéyit is idevesszük), mint a cseh-német, vagy osztrák vagy angol.
oké, francákkal, meg olaszokkal most ezen példában nem versenyeznék, de megállja a helyét.
Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 22:33:47
Magyar konyha nincs, nem van. Az egyetlen talán igazi magyar étel, amit máshol nem csinálnak az a rántott párizsi. Az összes többi csak honosított tót, szerb, labanc, némemt, zsidó meg olasz, vagy fúziós étel.
Gastroger 2011.07.20. 22:42:55
-Karfiolpörkölt.
Erre mitmondasz? Milyen származású, és honnan loptuk?
Gastroger 2011.07.20. 22:45:07
Amúgy eléggé zavaró, ez a hasonló nikkneves bejelentkezés....
Oké poénnak egyszer elment...
De ökörből elég egy is.. :)))
Gastroger 2011.07.20. 22:49:12
Részemről vége, innen komolytalanok vagytok baszki.
Tessék felnőni, gondolkozni, utána írni.
Megdobbent 2011.07.20. 22:51:17
Megdobbent 2011.07.20. 22:58:58
"Tisztelt T. Úr!
A hűtő méretét nem tudom, de akitől vettem eddíg is így üzemeltette! Megfelelő méretű hűtővel!
Bográcsozni nem lehet, mert most lett felújítva a ház és pihenőövezetben, műemléki környezetben van!
És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!
Ha ilyenre sor kerül, azonnal el kell hagyniuk az üdülőházat, minden kár megfizetési kötelezettsége mellett!
Kis faszenes grillezző van, azzal kell beérjék!
Üdülési csekket nem tudok elfogadni, mivel alanyi jogon fogadom önöket, nem cégszerűen!
A fizetnivalókat készpénzben a kulcsok átadásakor kell kiegyenlíteni majd!
Ha kétkedik a döntése helyességében, mondja vissza a foglalását, és kivételesen önnek visszautalom a foglalási előlegét!
Még senki nem tett fel ennyi kérdést!
Fent van a térkép a honlapon és jobban néz ki a ház, mint a régi fotókon.
Nem tudok újakat felrakni, mert önhöz hasonlóan pocsékolják az energiáimat FONTOS kérdésekkel!
Kérek visszajelzést, hogy visszautaljam-e az előlegét a megérkezése után /amit még csak az ön által küldött mellékleten láttam, a számlámon még nem jelent meg ez idáig /és átadhatom más érdeklődőnek a lefoglat terminusát, mivel igen sokan érdeklődnek lehetőség, és nem a hűtő-bográcsozás után.
Nem szállodát, nem tanyát, hanem pihenésre alkalma üdülőázat kínálok!
Ezért is van a heti turnusváltás!
Szobakiadással foglalkoznak elegen Balatonfüreden!)) Mivel van más elfoglaltságom is, további leveleire és a döntésére, már csak hétfőn fogok tudni reagálni!
Tisztelettel!
F. Ede"
(mondom en, hogy nem olyan soknevu a srac!)
Kajmós Orrú Totojmász 2011.07.20. 23:20:22
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.20. 23:38:31
tudom, a regi nickek beegnek
@Sün‼: tobb mint 5000, azt hiszem 5200-ig mentette ofelia es meg volt parszaz
@Gastroger:
lehet en is akkoriban kezdtem homarozni??
/ a magyar konyha tenyleg az egyszeru alapanyagok konyhaja, amikbol remek olyan eteleket csinalunk, amit leginkabb csak mi szeretunk, hat ez van/
ökörpöröly 2011.07.21. 00:00:35
Czifray-versenyek beindulásával, a magyar gasztronómiáért megkezdett harccal a magyar konyha "nemesítése" és fejlesztése beindult. Viszont ez nagyon sokára fog elérni a szélesebb tömegekhez.
Az ételek felsorolására visszatérve. Lehetne sorolni a spanyol, francia, olasz és egyéb konyhák remekeit. Lehetne sorolni a vulkanikus barlangban érlelt sajtokat, a gyógynövényeken tartott juhokat, az eredetvédett disznókat, marhákat, melyek minősége ezerszer jobb, mint a magyaré. De ez igaz a zöldségekre, gyümölcsökre, húsárukra is. Ne a multik ipari termesztésben előállított termékeivel hasonlítsd össze a hazai "háztájit", hanem a kinti "háztájival"! Iszoynatosan verve vannak minőségben a magyar áruk, ezért nem is kell senkinek, csak olcsón.
szubjektiv 2011.07.21. 00:49:44
A poszt viszont marha vicces. Ha valaki olyan hülye, hogy a pizzán hidegek a zöldségek és nem küldi vissza, az igen mókás. Az még inkább, hogy stopperrel mérte az időt, míg elkészült a pizza.
"Így mi morogva és dünnyögve eszegettük a pizzánkat. A fiúk meg is ették az egészet( mit vár az ember felnőtt, éhes férfiaktól?), a vegából maradt a fele. Ekkor úgy döntöttünk inkább hazamennénk, de előtte kértük a számlát."
Ennél a résznél a szerző már szinte irodalmi magasságokba tör.
Zseniális, szerettem volna ott lenni a morgós dünnyögésnél.
Ha már Balatonfüred, akkor velős piritóst kell enni. Na erről írhatnék, lehet, hogy egyszer lekopogom a homárnak.
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.21. 00:56:52
uvegasztal ajandekba, a megmaradt piritoss befer a huttobe, amit delutan 2 oraig ki kell takaritani
ez fontosh!!!
közödeszed 2011.07.21. 03:11:09
sajnos,a kozeleben nem vagyunk a minosegi vendeglatasnak ha mint minosegi vendeglatasrol beszelunk...peldak..a pizzahoz a lisztet olaszorszagbol rendelik az etterembe..spanyolorszagbol szarmazik az oliva olaj es a mogyoro, portugaliabol az oliva, a birka es baranyhus irorszagbol a marhahust egy itteni "hentestol" veszik aki minden reggel megkerdezi megfelelt-e az aru tegnap...., minoseget kinalnak?? igen!!! draga?? az!!!, de jot csak jobol..... stb stb stb...
SENKI nem igenytelen aki otthon eszik valami etteremben..ez baromsag..vannak jo helyek vannak pocsékak ki kell tapasztalni..en a legjobb pizzat eddig egy recski pizzeriaban ettem igazi hangulatos hely..a legjobb halaszlet meg anno ezer eve szekszardon a parasztai halaszcsardaban, fent a hegyen ..
A magyar eteleknek nincs parja a vilagon es ha te keszited magadnak vagy a csaladodnak, akkor es ott te vagy a vilag legjobb sefje
amig otthon 8000 ezer sok ket pizzara meg valami tesztara..itt ez kb 50 font es nem ittal semmit csak ettel..
itt elvarjak a minoseget a penzukert az emberek, de meg is kapjak! ha nem szova teszik , de erre miota itt dolgozom egyszer volt pelda..uj etelt kapott a vendeg , illetve egy uveg minosegi spanyol bort es desszertet..ingyen..
sok olyan dolgot emlithetnek nem csak a munkambol adodoan ami mas itt mint otthon..mas orszag multikultura ez termeszetes...
ez a resz csak az illetekeseknek:
Magyarorszag nem ciganyorszag, magyarorszagon sok cigany szarmazasu ember el nagyon rossz anyagi erkolcsi korulmenyek kozott...sajnos sokan kozoluk elvesztettek a rendszervaltassal azt amit masok ossze loptak es igy a munka iranti tiszteletet is..
es sokan kemenyen dolgoznak es megis "csak" ciganyok...
4 evvel ezelott dolgozott egy sanyi nevu cigany srac mosogatokent az etteremben , a mai napig vissza emlegetik a szorgalmat es hogy a belet kidolgozta az un split shiftekben ( reggel 9 tol 5 ora munka 2 ora piheno , majd 4tol zarasig hajnal egy ketto mire vegzett mosogatas takaritas majd reggel ujra heti 5 nap .....vagy peldaul a monika nevu magyar nem cigany szarmazasu sef lany aki heti 5 nap, napi 12 oraban robotolt ket evig orankent ...mindkettojuket ugyanugy tisztelik a mai napig..en is csak a fenykepekrol lattam hogy a "magyar sanyi" cigany szarmazasu..senkit nem zavart itt..
ez a blog nem melto a rasszizmusra
Magyarosrszag nem magyarisztan,nem orbán vagy gyurcsányisztan!
magyarország a hazánk, a tied es az enyem is..emelt fovel kell jarni a vilagban egyetlen nemzetnel sem vagyunk rosszabbak...
u.i
lehet trollkodni hogy konnyen pofazok innen..de kenyszerbol vagyok itt hianyzik a hazam az otthonom a csaladom...
Megdobbent 2011.07.21. 04:16:08
Megdobbent 2011.07.21. 04:17:50
Megdobbent 2011.07.21. 04:20:23
206
00:10:40,453 --> 00:10:42,621
Paprika?
Senki sem rak paprikát a csirkére.
207
00:10:42,655 --> 00:10:44,690
Maga talán magyar?
209
00:10:48,294 --> 00:10:50,896
Mielőtt meggrillezi,
vagy megsütné nyárson,
210
00:10:50,931 --> 00:10:53,165
előszőr pácolja be a csirkét,
211
00:10:53,200 --> 00:10:54,300
inkább ezesetben,
212
00:10:54,334 --> 00:10:55,735
egy kevés fűszerrel.
213
00:10:55,769 --> 00:10:58,270
Ilyen módon, magába
szívja a fűszerek ízét.
214
00:10:58,305 --> 00:11:00,172
És azután süsse meg nyárson,
215
00:11:00,207 --> 00:11:01,808
grillezze, vagy süsse
meg serpenyőben,
216
00:11:01,842 --> 00:11:04,677
és az összes nedvesség,
és íz bele fog sülni.
Nemtom, mondjuk a paprikas csirke nem rossz, igaz, nincs a kedvenceim kozott :>
pruntyike 2011.07.21. 05:25:36
A Balaton tipikus turista lehúzó hely, ott nem kell a visszatérő vendég. De ugyanez a helyzet pl. Milánóban a dóm körül, vagy bárhol máshol, ahol sok turista forog. Londonban, a Victoria állomáson van egy hely (a galérián), ahol a belépésnél 5 fontot fizetsz, majd a svédasztalról bármennyit ehetsz. Garantáltan nem eszed le az 5 fontot, és a vendéglő napokig mint valami rémálom kísért. Csodálom, hogy odahaza ezt még nem próbálta senki...
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.21. 05:37:46
pruntyike 2011.07.21. 06:01:23
Gastroger 2011.07.21. 07:11:37
A XXI. századi internetes irodalmi folklór egyik induló alapműve, az Örkényi hagyományokkal játszó stílusgazdag, mégis letisztult vonalú levelezés, mely magában rejti a kis kikacsintó - és így az olvasót rabul ejtő- fordulatokat.
Már az első mondat gyöngyszem:
"A hűtő méretét nem tudom, de akitől vettem eddíg is így üzemeltette! Megfelelő méretű hűtővel!
"
A méret, és az üzemeletés párhuzamba állítása elsőre merésznek ötletnek tűnhet, de az író frappánsan oldja a felkiáltójelekkel is hangsúlyozott feszültséget. Akitől vette, az is így üzemeltette. A méretre nem kapunk választ, de ezek után kétség nem marad az olvasóban, hogy ez a hűtő pont megfelelő.
Gastroger 2011.07.21. 07:16:17
"mivel igen sokan érdeklődnek lehetőség, és nem a hűtő-bográcsozás után."
Zseniális!
MPL firstlady 2011.07.21. 07:26:25
Gastroger 2011.07.21. 07:37:25
Tihanyban ettem még nagyon finomat a kompkikötő melletti egyik kis kifőzdében, talán valami Kalóz büfé, bennt van a sorban a többi között, csakhogy ide szerintem érdemes betérni.
(A gulyásuk is fenomenális).
Amúgy van egy étterem a "belvárosban" is, ahol tényleg finom ételekkel, házi szörppel, (vagy sörrel), skanzen jellegű környezetben lehet enni jókat.
És ha már ott vagy, és lusta vagy túristáskódni (a szállodákban általában túristatérképet is adnak, ka túrázni akarsz: megéri), akkor a vascora után pld. szombat este megnézheted a Quimbi szabadtéri koncerttel, és teátrummal.
Bazmeg, ehhez kedvet kaptam.. Kár, hogy nem lehetek ott.. :((
Szóval van program, vendéglátás stb. Mo.-n is. Sajnálom, az olyan szarrágókat, akik csak sírni tudnak.
MPL firstlady 2011.07.21. 07:46:12
apám rendszeresen füreden kúrálja a szívét vagy húsz éve.
soha nem hagynám ki a hatlépcsőst.
a velős pirítós kiváló.
a pacal verhetetlen.
Valika egy tündér, és már előtte is az egyik legjobb hely/kaja volt füreden.
az árak barátiak, a kiszolgálás gyors, a hely pedig családias, semmi puccparádé.
az idén háromszor volt szerencsém:)
Gastroger 2011.07.21. 07:52:58
Vannak jellegzetesen magyar ételek, ha elmész egy egy-egy fesztiválra ebből ízelítőt kaphatsz, bár sajnos ezek is elmentek egy kissé a zabáljunk meg igyunk jellegbe, vagy a ki tud szebb ánuszrózsát faragni paradicsomból jellegbe. Persze ezen fesztiválok is tele vannak önjelölt szakácsokkal, akik a zacskós tésztát, meg a podravka vegetát szórják az ételbe, de lehet szűrni, szelektálni, tanulni, okosodni.
Pld. Nagyszakácsi, Királyi Szakácsok versenye, (Somogy), Izsáki tésztafesztivál (Bács Kiskun), Halas napok (Jász Nagykun), Bor, és halesztiválok: (Balaton).
Koky_ 2011.07.21. 07:55:46
Gastroger 2011.07.21. 08:11:30
Mondok példákat, az olasz pizza mi? A megmaradt kenyértészta rádobálva azzal ami maradt, vagy volt. A magyar disznósajt? Véres hurka? Hogy semmi ne menjen veszendőbe.
Az, hogy magyarországon ritkán tudsz olyan argentín marhát enni, amit gyógynövénnyel tápláltak, majd szervírozáskor a molekuláris gasztronómia divatos kellékeként kapsz rá valamilyen habot, szódásszifonból, az messze van a gasztronómiai kúlturától. Persze, megkostolód, megeszed. De ajnározni, és a magyar konyhát leszarozni: sznobság.
Csirkét ettél? Marhát? Disznót? Kecskét? Lovat? Békát? Csigát? Kutyát? Tengerimalacot?
Hol rezeg a léc?
Bélszín, meg argentin marha naja. Az is jó. Naponta átmasszírozzák őket, és gyógynövénnyel etetik, hogy jobb legyen a húsa íze. A kutyát meg jól meg kell verni levágás előtt, mert akkor lesz szaftos és porhanyós a húsa.
India: ugye ismerős a fűszereiről. Mégis kérj ott egy bélszínt a sarki árustól. Úgy néznek rád mint rám amikor az előbb a kutya elfogyasztását javasoltam.
"Lehetne sorolni a vulkanikus barlangban érlelt sajtokat, a gyógynövényeken tartott juhokat"
Amúgy szerinted a kint tartott állatok Mo.-n mit esznek? Füvet? Jah, meg gyógynövényeket. Tele velük a mező.
Vulkanikus barlangban érlelt sajt. Jah.
Nekünk meg vulkanikus talajon termett szőlönk, borunk van Badacsonyban. Oszt kész. Ez ilyen álfaszság.
Kupon Károly 2011.07.21. 08:20:52
Gastroger 2011.07.21. 08:20:57
Gondolom a párolt spárgából elege lett és kiszökött egyet enni. :)
Mondom ezt úgy, hogy Édesapám is szívbeteg, de azért jó látni, ha jóízűen elfogyaszt egy körömpörköltet az öreg. :)
Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 08:34:00
Az a szegénykonyhás ökörhányáskomment ellenbe úgy baromság, ahogy van. Minden tájnak megvannak a mindentbele ételei, továbbá a hűtőmentes életvitel, illetve a foygasztói társadalom előtti korok konyhája eléggé behatárolt lehetőségekkel rendelkezik, az intelligens paraszt pedig igyexik mindent felhasználni, mert a pazarlás bűn és étel nem játék.
MPL firstlady 2011.07.21. 08:36:50
ezt tudja róla a tulaj is, nem is nagyon kap ilyen "egészségtelen" ételt a hatlépcsősben:)
azt mi esszük:))
köret nélkül, dögerősen, friss házikenyérrel.
ha megengeded, így reggelire(remélem működik):
imageshare.web.id/images/lowv1cqj6u589a21npn.jpg
viszont apámnak receptje van napi egy pohár veresbor gyógyászati célú elfogyasztására. azt ott szokta kiváltani:)
dosszié 2011.07.21. 09:13:04
- egy jó lecsót
- töltöttpaprikát
- pörkölt nokedli uborkasaláta kombót
- paprikáskrumplit sok kolbásszal
- gombapaprikást
- halászlét
- BUNDÁSKENYERET
Azeke a kaják mind kenterbe verik a külfödi divatkajákat.
Gastroger 2011.07.21. 09:18:12
- paprikáscsirke
- halászlé (mondjuk a bajai kifőtt gyufatésztával)
- slambuc
- disznósajt, hurka, töpörtyű
- Vetrece
- rétes
- rántottcsirke
- pörköltek (hús, karfiol, tojás stb.)
- köménymagleves (rántott leves, tojásleves)
- dödölle
- tócsni
- krumplistészta
- paprikáskrumpli
- gulyás (?)
- cigányszelet
- kolbász (paprikás)
Attól függ meddig megyünk vissza... XV sz.
lehetne:
- kamillás mézzel megkent szopós malac gúsba kötvén szegfüves almával és körtménnyel tömvén. Tálaltatik hozzá még kelkáposztás, vargányás sárgaborsó teervény
- mézes fehérboros nyulfiragú
- kardélre tűzőtt töltött csuka rózsaszínre pirítva
- mangalica süldő fácánnal töltve.
-
Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:25:46
Őshazája Mexikóban van, majd innen jutott el Amerika melegebb klímájú országaiba.
Pörkölt
Minden húsfogyasztó kultúrközegnek megvan a saját pörköltje illetve pörköltalapra készített ételei
Paprikáskrumpli
Régi osztrák specialitás, a krumpli köztoduttan Nagy Frigyes forszírozására került német nyelvterületen az asztalta, egysenesen az Újvilágból
Gombapaprikás
lsd. pörköltfélék
Halászlé
Halleves is minden mediterrán konyha alapvető fogása szmos variációban
Bundáskeynér
A német "armer Ritter" (szegény lovas) név a római időkből származik. Apicius "De re coquinaria" című szakácskönyvében már "téli búzás sütemény" néven is megjelent, mikoris tejbe merítették olajban pirították és mézzel meglocsolva tálalták.
Az külön mókás, mikor a az Újvilágból hozott krumpli, paprika vagy kukorica honsoodva ősi magyar étekké lett.
Az ellenbe vitathatatlan, hogy mi pofánknak a honosított, módosított és heji ízvilághoz alkalmazott verziók jobban ízlenek, ez így van rengyén!
Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:30:58
Amúgy meg az ebbe a hatalmas nagy fles, hogy a magyar mindég is befogadó kultúra volt és keveredett erősen, ami jó, ettől soxínű.
Ami még ad egy kis decens pikantériát ennek a vitának, hogy sújtalan, tét nélküli, illetve a mostanság divatos forszírozott identitáskeresős mítoszgyártós eredetelméletekkel terhelt világunkban vicces is egyben. Ugyanis meglátásom szerint, sok más néppel ellentétben itt nem fellehető egy egységes génállománynal és identtással és saját kultúrközeggel terhelt népcsoport, köszönhetően a népek keveredésének.
No persze könnyű szefárd zsidónak, vagy négernek vagy busmanak vagy inuitnak lenni ugye, magarni már kissé körülményesebb és töb leleményességet kíván :)))
Gastroger 2011.07.21. 09:35:40
Krúdy, Mikszáth (palócleves), Jókai (bableves), Újházy (tyúkhúsleves), Deák (torta), Déryné (káposzta)
Ezek nem számítanak magyarnak?
Mondhatnám még Gundel, Cziffra, Dobos (torta) neveket is, de majd jön, hogy ezek idetelepölt sváb, zsidó cigány stb.-k voltak.
Gastroger 2011.07.21. 09:41:27
Ez annyira triviális, és annyira meghatározta minden európai nép konyháháját, hogy ezt nem kezelném "külön", mint eltérő jelleg.
Gastroger 2011.07.21. 09:47:56
Melyik nép szakácskönyve kezdődik 90%-ban még úgy, hogy:
"zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát.."
Innen bármi lehet. Kivéve palacsinta az is jómagyar étek. :)))
Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:48:12
Egyébként meg de.
Ileltve igazából csak arra akartam rávilágítani, hogy amik a legtöbb ember elméjében a tradícionális és heji maygar konyhai specialitások, majdnem mind nem magyar ételek, csak átvettük. Nagyon hejesen.
Talán még a hagymás vér hungaricum, de nem vagyok benne tejjesen bisztos.
killertom24 2011.07.21. 09:49:19
Gastroger 2011.07.21. 09:53:57
egyetértek.
"Az ellenbe vitathatatlan, hogy mi pofánknak a honosított, módosított és heji ízvilághoz alkalmazott verziók jobban ízlenek, ez így van rengyén!
"
ezzel meg még jobban.
:)))
Kb. ennyi lett volna az üzenetem ököruszálynak is. Vagy ökörpöröly, most néztem meg.
Horváth Ilona: Vasi, Zalai ételek és házi tartósítás.
Mindenkinek ajánlom. Alapmű, jó szórakozást. :))
Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 09:55:16
A zsíron üvegesre pirítás fals, mer a legtöbb étel úgy kezdődik, csak nem biztos, hogy gyeszózsírral, hanem ami van, pl. olajfélék. Nálunk az éghajlat okán a zsír volt kéznél pár évszázadig, mint tartósító eszküz is.
A krumpli meg egy érdekes sztori, miszerint az oroszokkal is meg a poroszokkal is cárjuk illetve császáruk kedveltette meg csellel, illetve részben a krumpli felelős az 1800-as évek ír éninségéért és a kivándorlókért.
A paprika meg, ahogy mi hasznájjuk sztem máshol nem ennyire hangsújos. Sőt, európa konyhája hozzánk képest fűszerileg ingerszegény.
Gastroger 2011.07.21. 10:03:32
A zsíron megpritjuk a hagymát hasonlat nem a zsírra, hanem magára a műveletre vonatkozik, hogy zsiradék + hagyma piritás. Onnan mehet bele bármi is. :)
A burgonya valóban érdekes sztori, bár az is amerikai import, úgy emlékszem egy időben mérgező növénynek tartották. Amiben van is valami, a héja alatti zöld izé, a szolamin, vagmi, az állítólag nem egészséges.
Fűszerek tekintetében, szerintem a magyar konyha erőssége a kapor, kömény, paprika.
cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:14:26
2011.07.21. 10:18:09
Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.07.21. 10:20:49
De ha elkészül a homár lexikon, hogy mi micsoda, akkor azt elolvasom.
cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:21:43
Azt mondta nekik, hogy banán?
cicmen (törölt) 2011.07.21. 10:24:40
"zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát.."
Innen bármi lehet. Kivéve palacsinta az is jómagyar étek. :)))
Még az is. A hortobágyi töltelékéhez pont így kell kezdeni.
estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.07.21. 10:29:07
Én akkor sem mondom semmilyen ételre, hogy szar, ha ez immáron bíróságilag engedélyezett.
Valahogy nem áll rá a szám.
2011.07.21. 10:34:39
Kupon Károly 2011.07.21. 10:36:02
2011.07.21. 10:43:03
Gastroger 2011.07.21. 10:58:51
"Bográcsozni nem lehet, mert most lett felújítva a ház és pihenőövezetben, műemléki környezetben van!
És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!"
Az író ismét felszólító mondatban ír. Legalább konzekvens. Nem kér, nem rimánykodik, nem követi a korábbi költők hagyományát "Isten áld meg" nem pusztába kiáltott kósza gondolatokkal vetekszik, nem sír, nem kér, nem panaszkodik, hanem kijelent. Mit kijelent felszólít. Karakán magyar ember vagyok- üzeni.
Valójában ismét visszaköszön az első (mekkora a hűtő, és nemtudom, de így vettem, úgyhogy jó) mondatban foglalt következetességi hiány. Ahogy ott sem tudtuk, meg hogy mekkora a hűtő, - mert így vette és az az előző tulajnak jó volt, hát legyen jó másnak is, így itt sem tér ki részletesen a bográcsozás ellleni indokok racionális magyarázatára.
Az olvasónak meg kell elégednie azzal, hogy bográcsozni tilis, mivel most lett felújítva a ház, ráadásul műemléki környezetben van. Illetve pihenőövezetben.
Feltételezhető, hogy itt az író szeme előtt egy apokalipszis méretű óriás tábortűz képe jelent meg, melynek tetején egy hatalmas vasbogrács áll, és maga az örödg kevergeti benne az elhalt lelkek emlékeit, némi babérlevéllel fűszerezve. Ezen apokaliptikus látomás indukálhatta, hogy a felújított ház porrá égését megakadályozza, s ezért az erősnek tűnő- ámbár jogos- felszólító mód.
Vélhetően a bográcsból kiáramló gulyásillat is ront a műemléki környezet ódon illatú turistacsalogató hangulatán, így teljesen jogos az elvárása. Ki menne be egy pisztácia szagú templomba, vagy egy oregánú illatú várromba.
Pihenőövezet lévén, - a bográcsozás nem pihenés, hanem komoly munka, sőt alkalmanként sörözéssel is jár- teljesen jogos a kívánalom. Itt nem lesz füvescigisdiszkósgyerekbehányos buli. Itt pihenni kell. Meghitten. Reláxalva.
Ügyesen ellenpontozza ezt a felkiáltójelekkel, de így megmarad a nívó, fennmarad a továbbolvasás ingere. Nem lehet letenni a művet.
A nyílt tűzgyűjtás nincsen engedélyezve. Akarom mondani, "És a nyílt tűzgyújtás nem is engedélyezem!"
frappáns, hiszen eleve meghökkenti az olvasót, az És - mondatkezdéssel. Innen csupa fül az ember.
A mondat egyszerű. És-el kezdődik, és felkiáltójel zárrul. Egy szabad ember akarata ez, aki mentes még a globalizációs hatások rá nehezedő terhétől. Nincs nyilt tűzgyújtás. Persze az ember fejében ilyenkor megfordul: vajon sumákban lehet tüzet gyújtani? Zártan? Dohányzás, csak a pincében, ha kétszer rá van fordítva a kulcs? Vagy a nyilt lángra érti ezt?
Hegeszteni lehet? Parázst lehet bevinni, a hálószobába?
Megannyi zabolázatlan kérdés.
KecskeDotyi 2011.07.21. 11:50:10
Ha magammal szeretnék vitatkozni akkor SE mondanék ilyet a saját hazámra, ezzel SOSE poénkodnék.
A pszichopatáról meg annyit, h mindeki magából indul ki. Tény, vannak olyan témák, amik miatt zabos leszek. De ehhez kell az is, h olyan kedvemben legyek. Akkor olyanban voltam. Most nem, de már kezdődik...
Szarazkoro 2011.07.21. 11:53:22
Szarazkoro 2011.07.21. 11:54:35
pruntyike 2011.07.21. 12:03:09
Szarazkoro 2011.07.21. 12:09:41
Rosszindulatú Vászka 2011.07.21. 12:21:38
Gastroger 2011.07.21. 12:26:32
vernarancs 2011.07.21. 12:48:51
_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.07.21. 12:58:25
Még pontosabban hol, melyik éttermet?
Anti Anyag (törölt) 2011.07.21. 13:49:38
Arrébb mész kb. 2 km-t és a seggedet kinyalják.
Szarazkoro 2011.07.21. 14:26:32
igazi eperlevet ott ittam.
Russell Coutts 2011.07.21. 16:39:24
Gastroger 2011.07.21. 17:27:42
Én -most őszintén mindenféle smiley meg poén meg vicc nélkül - őszintén gratulálok Edének.
Kérem valaki továbbítsa jókívánságaim.
Üdv
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.07.21. 23:30:35
valaki csinalta emlekszem ra
en is poenon kivul gratulalok EDE-nek/ csupa nagy betuvel/ a teljesitmenyt meg kell becsulni
en mar 2 eve mondtam neki, hogy a vendeghazat at kellene neveznie
pl. kekszalag a kis faszeneshez
salapapa · http://salapapa.hu 2011.07.22. 02:11:11
ha nem teszi, akkor harcsát akarok. pörköltként. bográcsban, nyílt tűzön, ásványvízzel.