Tékozló Homár

Fizetés helyett feljelent csalásért az Aegon

2011.09.05. 11:47 | juszka | komment

Nem szeret a szerződés szerint fizetni az Aegon - legalábbis naiv ügyfél elbeszélése szerint. Amit korábban biztosítottak és háztartási eszköznek nyilvánítottak, most nem fizetnek ki - már ha létezett egyáltalán a szóban forgó eszköz. (Kit érdekel, hogy van róla számla?)

Vásároltunk egy házat. Gondoltuk a mai viszonyok mellet kötünk rá biztosítást, betörés és természet által okozott károkra. Minden gond nélkül ezt meg is tettük az AEGON MAGYARORSZÁG biztosítónál. Szerződéskötés alkalmával felhívtuk a biztosító figyelmét arra, hogy van egy alakformáló gépünk is a háztartási ingóságok mellet. Megkérdeztük kell-e rá külön biztosítást kötni, vagy elég, amit éppen akkor kötöttünk. Az ügyintéző hölgy nem tudta biztososan, ezért oda hívta a kockázat elbíráló szakértőt, aki a következőt mondta. Amennyiben nem kereső tevékenységre használjuk és a számla a szerződő nevére szól, nem kell külön biztosítani elég az aktuális biztosítás, amit ott akkor kötöttünk.

Kb 6 hónapra rá betörtek hozzánk és elloptak tőlünk 2,6 millió forint ingóságot és az alakformáló gépet, összesen 9,8 millió értékben. Rendje és módja szerint bejelentettük mindenhol. Biztosító, Rendőrség. Leadtuk a számláinkat, dobozokat, adásvételi szerződéseket. A Rendőrség lezárta két hónap múlva ismeretlen tettes ellen a nyomozást. A két hónap alatt a biztosító magánnyomozókat küldött ránk.

A lezáró határozat után kaptunk egy levelet, hogy kiutalnak 1,6 milliót, mert ennyi a kárunk. Panaszlevelek tömkelegét írtuk, majd kiutaltak megint 1 milliót, és közölték velünk, hogy az alakformáló gépet azért nem fizeti ki, mert nem minősül háztartási ingóságnak.

Bementünk a Biztosítóhoz ahol a szerződést kötöttük és kértünk egy nyilatkozatot arról, hogy ők voltak azok, akik háztartási ingóságok csoportjába sorolták. Beküldtük nekik és vártunk. Nemsokára kaptunk egy levelet, hogy a kárszakértő nem volt mindennel tisztában a géppel kapcsolatban ezért rosszul döntött. Jó mi? De azért döntött.

Mikor pedig elküldtük a feladó vényeket a biztosítónak, hogy polgári pert kezdeményeztünk ellenük, és a PSZAF- nál is feljelentettük őket, feljelentettek bennünket a rendőrségen csalás miatt. Most rendőrségre járunk, ők pedig röhögnek a markukba. Teszik ezt joggal, hisz mire kötelezik őket a kárrendezésre, addigra ezt az összeget a befektetéseikkel, hitel kihelyezéseikkel évi 30-35 % hozamra tesznek szert, míg nekünk csak a MNB évi 6% kamatát köteles megfizetni.

Lakásbetörés alkalmával közel 9,5 millió kárt okoztak a betörök. Ebből a kárból 2,6 milliót kifizetett a biztosító. Az alakformáló gépre pedig most már azt mondja, nem is létezett, azt csak biztosan utólag csatoltuk be. Teszi ezt úgy, hogy
– Számlánk van a gépről,

– Igazolta az a személy, aki megvette a gépet a férjem helyett 2009-ben, mert ő akkor Spanyolországban dolgozott,

– Igazolta a szerviz ahol javíttattuk a gépet 2010 nyarán,

– Rendelkezünk egy nyilatkozattal, amit a Székesfehérvári Aegon Biztosító adott ki, hogy mi a szerződéskötéskor bejelentettük nekik, hogy van egy ilyen alakformáló gépünk. Ők akkor nem vették a fáradságot, hogy megnézzék, ellenőrizzék a gépet annak ellenére, hogy mi meg is kérdeztük kijönnek-e,

– Illetve igazolta a Cég, akitől vettük, hogy ők adták el nekünk a gépet.

Tanulságos az eset, és talán segít másoknak abban, ha az AEGONNÁL köt biztosítást mire számíthat, vagy ha biztosításkötés előtt áll, kit ne válasszon. Mindent elkövetnek, ne kelljen kifizetni a kárt, vagy minél később kelljen.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 11:52:54

Legalább egy dobogót! Na, lécci, lécci, lécci!

Dr Gregory House 2011.09.05. 11:55:21

Ha jól számolom, akkor 7,2 milliós volt az alakformáló gép. Megnézném, hogy milyen alakot formázott ennyiért!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 11:57:55

Azért ha nem ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést biztosítási csalás miatt, hanem konkrétan valamelyikőtök ellen, akkor a végén megáll a hamis vád, úgyhogy lehet azért is nem vagyoni kártérítést kérni. És nem kell keveset beírni. Gondolom, ahol 7,2 millás alakformáló gép van (azért ez mekkora, de mindegy, nem tartozik ide! :-) ), ott feltehető, hogy a tulaj szavahihetősége sem forint huszat ér.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.09.05. 11:58:29

Az alakformáló gép 7.2 milliót ér?

Poszt toló komolyan gondolta, hogy egy háztartási biztosítás erre fedezetet nyújt?

És csak saját maguk használták? Nem üzemeltettek kozmetikai szalont? Na ne!

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.05. 12:00:42

Ez valami matek feladat?
Ha 2009-ben megvásárolt gépet ellopták, miközben összesen 9,5 millió forint kárt okoztak,és a biztosító csak évek múlva fizet 6%os kamaton,miközben nekik 30%-ot hoz évente egy befektetés,akkor hány éves a poszttoló?

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.09.05. 12:02:04

durva, 7,2-es alakformáló? mi a szar ez? nem tom elképzelni.

Rosszindulatú Vászka 2011.09.05. 12:04:51

Nem-e ott hibádzik a fenti matekpélda, hogy a poszttoló újáron számolja a kárt,a biztosító meg aktuális használtértékbe?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.05. 12:06:34

@Dr Gregory House: Csatlakozom, kéretik a poszt toló egész alakos, szemléltetésre alkalmas fotóit mellékelni, anélkül fotosopp!
@Horváth Lajos: 42?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 12:07:15

@Rosszindulatú Vászka: Azért ennyi idő alatt max a számítástechnika avul ennyit. De tán még az sem.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.09.05. 12:09:03

Hogy lehet valahova "Kb 6 hónapra rá" betörni?

Gondolom, egy többmilliós alakformáló nem kis súlyú lehet, hogy vitték el feltűnés nélkül?

Lakott valaki egyáltalán a házban? Ha nem, legalább volt rendes riasztó ekkora értékek mellett?? Hova tűnt 300.000 forint kár a levél eleje és vége között??? (9,8-9,5)

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.05. 12:11:51

@nyomasek_bobo:
Svájci frankban számol a poszt-toló. Az árfolyamingadozás megette a 300ezer forintot :):):)

igazságos 2011.09.05. 12:12:39

Az volt már, hogy hülye gazdagok??? XD

Akinek ennyi kára keletkezett, meg teszi a fejét, honnan vette a gépet, annak vannak a rendőrségen is barátai, kapcsolatai. Miért nem kéri meg egy-két barátját, hogy intézkedjél. Még nekem is van rendőr ismerős, pedig nem nagy a rokonság.

1 darab Slimeline fogyasztó, alakformáló, arcfiatalító gép
- világújdonság, Magyarországon mindössze 3 darab található belőle.
Eladási ár: 5 millió forint. (Jelenlegi bolti ára: 8,2 millió forint.) Bérleti díja: 150.000.- forint/hó.

A gyengébbek kedvéért:
1 darab Ultratone Future Pro alakformáló gép. Eladási ár: 4 millió forint.
(Jelenlegi bolti ára: 6,5 millió forint.) Bérleti díja: 100.000.- forint/hó
1 darab Alpha 2010 Spa System cellulitisz kezelő, méregtelenítő gép. Eladási ár: 1,5 millió forint. (Jelenlegi bolti ára: 3,5 millió forint.) Bérleti díja: 60.000.- forint/hó.

igazságos 2011.09.05. 12:15:10

Amúgy meg ki volt az a hülye barom betörő, akinek egy alakformáló gép kellett???

Mit csinál azzal az egyszerű hétköznapi ember??? Miért nem vittek el ékszereket, berendezéseket, egyebeket, mint azt a gépet? Vagy ezek tutira mentek, direkt akartak kárt okozni, előtte körülnéztek, látták, hogy mi ott az értékes?

Azt valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy fitnessztúdióba tértek be rabolni.

fghjk · http://sorry.google.com/sorry/?continue=x 2011.09.05. 12:16:28

@Szárnyati Gézа : ok, de mi a szar van benne? nem tom elképzelni. ill el tudom, de csak úgy mint egy kurvanagy átbaszás. egyébként meg mennyen el futni meg úszni, ennyi pénzért már egy medencére is futotta volna, azt azért nem olyan egyszerű elvinni, igaz csalni is nehezebb vele...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.09.05. 12:18:04

@Szárnyati Gézа: a linket elnézve, tényleg léteznek ilyen túlárazott R2D2-k.

De az ismerős belekeverését akkor sem értem. Az ő nevére szólt a számla?

Gondolom, egy vagyonosodási vizsgálatot is nyugodt szívvel vállalna ezek után.

igazságos 2011.09.05. 12:18:54

@nyomasek_bobo: azt úgy, kéremszépen, mint itt a sarki ABC-be, hogy először kifosztották a kasszát, elvágták a vezetékeket = riasztó semmit se ér, ha a betörők profik, meg elvitték a sört, piát, cigit.

Kár félmilla. Ez még nem volt elég, hiába szereltettek biztonságosabb ajtókat, ablakokat, megint betörtek két hónap múlva, szintén elvitték a cigit, piát, meg a pénztárban levő összeget. Ugye, mindig kell valamennyit hagyni a pénztárakban, 200-300 ezer forintot, napi zárás után is benne kell hagyni.

igazságos 2011.09.05. 12:20:26

@fghjk: vidéken majdnem vehetsz ezért egy komfort nélküli házacskát. 9 milláért meg jobbat már.

Aki hájas disznó, az tényleg menjen mozogni, tornázni, meg diétázzon, kérje orvos segítségét. Olcsóbb.

Ebből is látszik, mennyi pénzt fektetnek a kövérekbe, a kövérek hiszékenységébe, átverésébe, hiszen annak a berendezésnek valahol meg kell téríteni az árát, azt meg ugye, az emberek, a fogyasztók fizetik.

simon says: 2011.09.05. 12:21:29

apucinak jol megy, hazat vasarol, anyucinak egy baszott draga alakformalot, mert tul nagy mar a love handle, majd apucinak lealdozik, talan kormanyvaltas, elfogy az elsibolt nehany szaz milla. rajonnek, hogy a 7 millas alakformalot faszsag volt megvenni, kene a penz is, biztositast kot majd ellopat.
ha netan a per vegen a biztosito vesztene, a helyukben vennek egy hasonlo koru hasznalt alakformalot, a keszpenz helyett

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.05. 12:23:22

@igazságos:
"Mit csinál azzal az egyszerű hétköznapi ember??? Miért nem vittek el ékszereket, berendezéseket, egyebeket, mint azt a gépet? "
Két lehetőség van:
1. Betörtek, meglátták, hogy ott van egy bazinagy valami a szoba közepén. Gondolták biztos sokat ér,oszt ellopták.
2. Fülesre mentek. Valaki adott nekik pár rugót a sarki kocsmában, hogy lopják el neki. Vagy esetleg a poszt-toló akarta jó magyar forintra váltani a cuccot? Megannyi kérdés....

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.09.05. 12:23:42

@igazságos: a modern riasztók ma már rögtön sms-t küldenek, ha valami baj van.

A kasszában meg váltópénz szokás hagyni, max. 20E-t. De most nem a sarki közértről van szó.

igazságos 2011.09.05. 12:24:15

@simon says:: vegyen magának inkább új feleséget, csinosabbat, fiatalabbat. XD Olcsóbb, meg nem kér ennyit a formában tartásra.

igazságos 2011.09.05. 12:25:24

@Horváth Lajos: ugye? Vannak itt homályos foltok, végre lehet min törni a fejemet munkaidőben. :)

@nyomasek_bobo: törvényi szabályozás van arra, hogy mennyit kell hagyni a kasszában.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.09.05. 12:25:58

@igazságos: szerinted spanyolba' nincs pár fiatal señorita?

tutikáosz 2011.09.05. 12:27:11

Fuck yeah! Élni tudni kell!

igazságos 2011.09.05. 12:28:07

@Horváth Lajos: hát, ha már választani lehetne, az első verzió mellett döntenék. Merthogy fülesre menni, egy alakformáló gépért, hát valahogy nevetségesnek hangzik.

igazságos 2011.09.05. 12:30:15

Egyébként láttatok már alakformáló gépet? Nem olyan nagy az, nem egy szoláriumot kell elképzelni mintának... Az ágy mellé teszik, komoly műszer.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2011.09.05. 12:30:44

@igazságos: Az a szabály a cégek házipénztárának maximumát adja meg, nem a minimumát.

simon says: 2011.09.05. 12:32:25

anyuci meg beir a homarra, mert lehet, hogy nem is tudja, hogy apucinak penzugyi gondjai vannak es ellopatta azt a kurva alakformalot, amirol apuci mar akkor is tudta, hogy marhasag, amikor megvette, dehat anyuci olyan nagyon akarta es olyan nagyon odaadoan szopott erte.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.05. 12:32:47

@igazságos:
Ha továbbpasszolja valakinek 1-2 millió haszonnal,már megérte:):)

igazságos 2011.09.05. 12:34:34

Egyébként most csinálom a 90 naposat, napi háromnegyed óra Zumba mellett, egy kilós súlyokat rakva mindkét karomra. Eddig másfél hónap alatt - 8 kg, még 6-ot akarok fogyni. Olcsó, megfizethető, nem káros az egészségre, rengeteget spórolok a bevásárlással, bár a méregtelenítés az, amit kipróbálnék egyszer. Nem támogatok egyetlen lehúzást sem, egyetlen kamudiétát, egyetlen gyógyszergyártót sem. A másik nagy terület, ahol a kövéreken élősködnek, azok a fogyasztókapszulák, tabletták, étrendkiegészítők. Nem vinnék be a szervezetembe még több ki tudja, mit, még akkor is, ha esetleg az beválik.

A tornával meg tartom a súlyt, nem hízok vissza.

igazságos 2011.09.05. 12:35:48

@Horváth Lajos: ok, de kinek van erre pénze, ki tudna kicsengetni egy alakformálóért 10 millát??? Vállalkozóknál tudom ezt elképzelni, magánszemélyeknél nem.

igazságos 2011.09.05. 12:40:10

Egy ellentmondás:

Amennyiben nem kereső tevékenységre használjuk és a számla a szerződő nevére szól!!!!, nem kell külön biztosítani elég az aktuális biztosítás, amit ott akkor kötöttünk.

– Számlánk van a gépről,

– Igazolta az a személy, aki megvette a gépet a férjem helyett 2009-ben, mert ő akkor Spanyolországban dolgozott,

Itt van a kutya elásva, ez az egész lényege, a bank meg nem hülye.

.lll. 2011.09.05. 12:40:24

ez az alakformáló biztos pármai sonkákat formál

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.05. 12:41:02

"Kb 6 hónapra rá betörtek hozzánk és elloptak tőlünk 2,6 millió forint ingóságot és az alakformáló gépet, összesen 9,8 millió értékben."

Jól számolom, hogy a gép 7,2 miller? Mi ez, szobrász gép, vagy újraönti a delikvencset gipszből? 3D photoshop?

elwood 2011.09.05. 12:45:34

az alakformáló mondjuk a nokedliszaggató, de az nem gép és nem 7 milla

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.05. 12:46:42

@igazságos: Aha! Szóval akkor vettek egy ilyen csodagépet 7,2 millerért, ami csak 3,5 millert ér. Hmmmm. :)

Ez olyan, mint a Svájci polárszűrős csoda 150 eFt-ért. A neve nem jut eszembe. Jó nagy átvágás...

igazságos 2011.09.05. 12:47:48

@TrueY: csak egy példa volt, hogy lásd, milyenek is ezek a gépek.

Fentebb vannak közelibb árak.

Horváth Lajos,kőmíves, bisztonsági őr 2011.09.05. 12:48:07

Az vótmán, hogy aki azt hiszi, hogy ezektől a szaroktól jó alakja lesz,az az életben nagy sikereket már nem érhet el?

elwood 2011.09.05. 12:53:16

azzal együtt, hogy a poszter alakja formálásra szorul, egyetértek vele

mikor biztosítást kötöd mindent megígérnek, csak fizesd, aztán amikor neki kéne fizetni, hirtelen nagyon precízek tudnk lenni

én is kérdezgettem, hogy mit mire mekkora összeg milyen ajtózár kell, de csak egy agyformálóra szoruló ügynökkel lehet beszélni. olyan nincs, hogy kéred előre mérjék fel mit hogyan tudnak biztosítani és vállalják érte a felelősséget

Zserbózombi 2011.09.05. 12:56:21

Az alakformáló izétől eltekintve az Aegon nem szeret fizetni. :o)

Nekem olyan biztosításom volt náluk 14 éve, ami az utcai rablásra, lopásra is kiterjedt. Az őrzött parkolóban egy hatméteres vaslétrához láncolt bicajomat mégsem fizették ki, mert nem ütött le a rabló, nem voltam a kerékpár mellett, így aztán se nem lopás, se nem rablás. Azóta Generalim van. Ez se fizet, de legalább nem is hitegetnek vele. :o)

A riasztóm meg valóban telefonál még az áramszünetre is és szirénázik a szomszédoknak, ha nincs telefonvonal.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:03:50

Kipróbáltam egy ilyen alakformáló gépet. Nem tetszik a gömb alak, amire formált.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:06:11

@simon says:: :)))

Az utolsó félmondat nem kellett volna. A kevesebb ilyenkor több.

Csigorin 2011.09.05. 13:08:30

A bus rossebnek formaljam 7 millaert az alakomat? Annyibol (10essel szamolva) egesz pontosan 700 igenyes prosti kijon. Ket even keresztul majdnem minden napra egy uj.

Ha a geppel kigyurom magam akkor mennyi jut? Max a toredeke...

szoval nem eri meg :)

pengusz 2011.09.05. 13:08:52

Tanulság: 2.6 milliósra volt biztosítva a háztartási ingóságotok, vagy 9.5-millióra? Mert ha 2.6-ra, akkor tehetsz a házadba 20 tonna aranyat, akkor is csak 2.6-ot fizet a biztosító.
Ja hogy a 9.5-re biztos több lett volna a biztosítás? Megérte az olcsóbbat választani ugye?
Ha meg jelezted a biztosítónak, hogy 9.5 van a házban, de az ügynökkel okosban megoldottátok, hogy csak 2.6-ra legyen bztosítva, az tényleg biztosítási csalás...
ez olyan, mint amikor az 50 milliós házat 10-re biztosítják be... Mert úgy olcsóbb a biztosítás... Aztán csodálkoznak, hogy csak 10-et fizet a biztosító....
Nekünk pl. ugyanígy alul van biztosítva az ingóság, mert egyszerűen nem tudnák még a felét sem elvinni annak, amit a biztosító (Aegon) ajánl becslésként :D

The Good Boy 2011.09.05. 13:09:37

tessék mondani: a poszt- tolót már szabad?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:09:51

@igazságos: Egy pasi ül a vonaton a feleségével, a szemben ülő utas kihívja a kupéból.
- Uram, az Ön felesége borzasztó randa! Én híres plasztikai sebész vagyok, fél milláért gyönyörűvé operálom.
- Meg van maga őrülve! Most viszem a vadászhoz, húszezerért lelövi.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:10:56

@The Good Boy: "a poszt- tolót már szabad?"

Alakformálni? Csak tessék!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:11:51

@Csigorin: :)))))

Jókat írtok, egyfolytában röhögök.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:14:25

@Horváth Lajos: "Valaki adott nekik pár rugót a sarki kocsmában, hogy lopják el neki."

Egy Sherlock Holmes veszett el benned! Körbe kell nézni a környéken, hol laknak formátlan ebemberek.

The Good Boy 2011.09.05. 13:14:34

@atpijkamo: köszi, kihagyom a lehetőséget.
Itthon rendelkezem egy nagyszerűen karbantartott, kitűnő alaktényezőjű egyeddel (hívjuk feleségnek), akire 7,2 milkát több év alatt elég elkölteni, és minden egyes ráköltött forintért nagyon hálás tud lenni.:)

Ja és rendszeresen alakformázunk:D

igazságos 2011.09.05. 13:14:59

@atpijkamo: biztos van rajta jó sok pármai sonka.

A posztoló meg nem akarja, hogy leigénytelen csórónak nézzék a felesége után.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:16:49

@The Good Boy: "Ja és rendszeresen alakformázunk"

:)))))

igazságos 2011.09.05. 13:17:41

vagyis inkább a posztoló férje nem akarja.

Az egész azon a nyomorult számlán bukott el, feketébe vette, ismerőse, míg a biztosító meg azt mondta, hogy a számlán a posztoló urának neve legyen.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:22:20

F@szformáló gépemet 7,2 milláért eladom. 2 hónap alatt 5 centit nyújt a 2 kg-os súly. Bizonyított a hatás, nekem már a térdemet verdesi.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 13:23:35

@igazságos: "a számlán a posztoló urának neve legyen."

Hogy jön ide a polgármester? Vagy az álamelnökre gondolsz?

foto háber 2011.09.05. 13:31:11

mire költenek egyesek beszarok alakformálógép 7.2milla

Koky_ 2011.09.05. 13:38:37

A "mellett" helyett folyamatosan "mellet" ír :D :D

Egyéves Önkéntes 2011.09.05. 13:39:55

Alakformáló 7,2 misiért?
Milyen az már??
Én 15 milliós alatt bele se ülnék. Vagy állnék. vagy mit tudom én mit kell vele csinálni!

Zee 2011.09.05. 13:40:47

Nem tudom azt sajnálni,akinek az össz ingósága közel 10 milla,több,mint amennyit az én hitelre vett kis lakásom ér!

még egy kis vagyonosodásit esetleg?

én inkább befognám és pislognék,mint a levelibéka,mert a mai világban TISZTESSÉGESEN ennyit nem lehet keresni.

csoko20 2011.09.05. 13:40:52

Kezdjenek kártérítési pert is, mert az alakformáló hiánya miatt anya megint koca lett és ez lelki sérüléseket is okozott.

Egyéves Önkéntes 2011.09.05. 13:41:04

@atpijkamo: megveszem, az egyik haveromnak kéne :DD

Zee 2011.09.05. 13:42:18

@The Good Boy: nagyvaaaaagy :)

igen,én is rendszeresen formázom a feleségemet,az a heti 3 -4 szer másfél óra megteszi a hatását :)

és ne kerül 7 millába :D

A Spanyol Inkvizíció 2011.09.05. 13:43:41

@Zee: te nyomorult proli, miért ne lehetne tisztességesen 10 milliót keresni?
lehet, akár egy év alatt is.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2011.09.05. 13:44:57

@Koky_: Ez is alakformálás. Fogod a szóalakot, beteszed a gépbe, az megformálja. Csak mivel ellopták, ezért nem tud írni helyesen.

(Én a második "mellet"-nél abbahagytam az az olvasást. Merugye minek ír, aki nem tud? Remélem nem maradtam le semmiről...)

Zee 2011.09.05. 13:45:14

@A Spanyol Inkvizíció: remegve várjuk itt közel 2,5 millióan,hogy mutassad mester,hogykell :D

Leone_510 2011.09.05. 13:46:17

aki egyik napról a másikra lefogy a környéken, az a tettes, ha mástól nem attól, hogy kicipelte azt a baszott nagy gépet

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 13:48:24

@igazságos: Jó neked, ha nem jön vissza! Nekem is nagyon klasszul levitte a súlyom a 90 napos, és valahol a kétharmadánál és -10 kilónál újra rámjöttek a régi futó cuccaim, el is kezdem kíméletesen futni. Nem lhegtem, elkezdett a sebességem is nőni, szóval baromi jól éreztem magam mindaddig, amíg el nem kezdett fájni a lábam. Abba hagytam a futást, akkor is fájt. Kicsit fel voltam hábrodva, hogy ha kövéren nem fájt, akkor miért most kezdi, mire az ortopédus barátom felvilágosított, hogy túl gyors volt a súlycsökkenés, most boltzónak át a csontok a lábamban. Amióta visszajojóztam a súlyom, és újra kövér vagyok, már nem fáj. :-)

Koky_ 2011.09.05. 13:49:54

@bonifac: Semmiről nem maradtál le. A lényeg úgyis a kommentekben van ;D

Leonine 2011.09.05. 13:49:57

A biztosító lecsekkolta anyucit, konstatálta, hogy egy dekát sem fogyott a biztosítás megkötése óta, és úgy gondolta, nem fog 7,2 millát kicsengetni egy működésképtelen gép miatt. :)

RaveAcE 2011.09.05. 13:49:59

Szerintem alapból tolnak egy feljelentést, ha egy 7 millás, 2 tonnás műtárgyat akarnak kifizetteni.

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2011.09.05. 13:51:37

Mondjuk azt sem értem, mire kaptak 2,6 millás kártérítést? (1,6+1)

Mert a biztosító nem az újkori értéket téríti. Viszont a posztoló 2,6 misi káron felül írta az alakformáló számlás árát.

Összevissza az egész. Valamint még mindig nem világos: 9,5 vagy 9,8 guriga volt a teljes kár?

Mérges 1234 2011.09.05. 13:52:44

@Zee:

De lehet ennyit keresni.

Mondjuk más kéréds, hogy én a bűdős életben nem vennék, egy ilyen drága szart.

Ennek 1/4-ből lehet olyan okos és szép nőt is szerezni, aki nem szorul formázásra.

A posztoló tényleg egy balfasz lehet, de ne utáljuk már csak azért mert van pénze.....

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 13:55:24

@Zee: Le kéne venni a szemellenzőt. Nem keresek annyit, hogy ilyen cuccokra "fussa", de
1.) Laknak egy páran (rögtön kb. Budapest lakosságának a 90%-as) 10 milla feletti lakásban, aztán mégsem bankrablásból élnek.
2.) Ha valakinek például ez a mániája, az miért ne költhetne ilyenre? Van nem egy család, ahol lazán elmegy évi fél milla cigre. (Napi 1 doboz * 2 fő * 365 nap * 700 Ft/doboz = 511 000,- /év)

BGYCS 2011.09.05. 13:55:30

@EÖ:
Honna tudod hogy a gép pozitiv irányba formázott? Az már ócska, olyan van 5 millióért. Ez azért volt drágább, mert éppen hogy trébb alakot csinált az átlagosból. Aztán lehet menni az OEP-hez leszázalékoltatni magad :)
Ez az üzlet benne.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2011.09.05. 14:00:10

Mi az az alakformáló berendezés? Kisbalta? 7,2 millióért valóban túlárazott...

Mérges 1234 2011.09.05. 14:04:02

Mondjuk a biztosítok Magyarisztánban tényleg nem a korrektségükről híresek.

Fasz se tudja, hogyan van ez, a lényeg, hogy nem kell ilyen dréga szart venni.

esef - akit kitiltott Csikós úr vagy az Ommmmmmmmm 2011.09.05. 14:06:00

most nem azért, de egy használt alakformáló mire jó? az egyszer már megformálta az első tulaj alakját, olyanra formázza a következőét is?
ergo egy petákot nem ér... :D

esef - akit kitiltott Csikós úr vagy az Ommmmmmmmm 2011.09.05. 14:06:59

egyébként 7 misiből menni hurkát és kolbászt lehet venni (és enni). az az igazi alakformáló, nem holmi nyamvadt gép! :D

Rui Blaaz 2011.09.05. 14:10:22

@Zee: a budapesti harmincas, diplomás, nyelvvizsgázott, versenyszférában alkalmazott férfiak ÁTLAGA évi 6M bruttó fölött van.
igen, ez csak egy pesti metszet, de így is sok tízezer embert ír le.
+ fehérvár is jobban áll az országos átlagnál.

Santer 2011.09.05. 14:13:10

Gyakd a biztosítót ahol éred.

Minden biztosító az ellenséged, eszedbe ne jusson szponzorálni.

Ki az a naív hülye, aki ma bármilyen biztosítást köt. Pont ennyi erővel lottózhatna is.

pizsama 2011.09.05. 14:13:24

Nekünk is van itthon alakformáló gépünk, csak mi úgy hívjuk kerékpár, és persze nem került több millióba!

Moan 2011.09.05. 14:15:47

Alakformáló gép. :) Mert a gömb nem volt elég jó forma az alaknak? :))))

Isten adta aztán meg elvette... No.. így megy ez.

simon says: 2011.09.05. 14:19:25

7 millas alakformalo az mar ingatlan

Winston Smith 2011.09.05. 14:20:01

"kaptunk egy levelet, hogy a kárszakértő nem volt mindennel tisztában a géppel kapcsolatban ezért rosszul döntött."

Ez jogos, ekkor valóban nem kell a biztosítónak kifizetni a 7,2 milliós eszközt.

Ellenben az egyik munkatársuk rosszul döntött, ezzel 7,2 milliós kárt okozott. Ezt pedig ki kell fizetni a biztosítónak.

Szóval az összeg ugyanaz, csak a kifizetés jogcíme változik.

Peetee 2011.09.05. 14:20:22

Nem az a csalás kérdése, hogy létezett-e az alakformáló vagy sem!

Az a kérdés ,hogy egy 700.000Ft-os gépre ki intézte a 7.000.000 számlát, és ki bérelte a betörőket fel a betörésre, hogy az ügyfél tízmilliót követelhessen a biztosítótól!

abaka 2011.09.05. 14:22:03

"a befektetéseikkel, hitel kihelyezéseikkel évi 30-35 % hozamra tesznek szert"

Huh, ez utott. Eddig a pontig egesz ertelmesnek es tajekozottnak tunt a posztiro, de ha valoban elhiszi ezt, akkor nekem siman belefer, hogy a szamlat, sot a betorest is csak elkepzelte...

Drebin hdgy. 2011.09.05. 14:22:39

@Csokis: Igazad van, húsz év alatt lazán össze lehet dohányozni egy ilyen szart.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.05. 14:23:14

"– Rendelkezünk egy nyilatkozattal, amit a Székesfehérvári Aegon Biztosító adott ki, hogy mi a szerződéskötéskor bejelentettük nekik, hogy van egy ilyen alakformáló gépünk. "

Akkor innentől a hülyének nézés minősített esete. Ha ők kiadtak egy ilyet, akkor nyugodtan lehet perelni, mert ugye mi ez, ha nem bizonyíték?

Amúgy amit a biztosító "mond", az nincs. Mindent írásban...

phaszfej 2011.09.05. 14:23:43

Az alakformáló géoet úgy hívják, hogy satu és kalapács.

Viktus 2011.09.05. 14:24:45

Mi az az alakformáló gép? és minek az otthnora?

plb 2011.09.05. 14:24:54

Az AEGON nállam is feketelistán van. A 10 évig rendszeresen fizetett biztosításom kifizetését késleltették mondvacsinált problémákkal. Utánna meg csodálkoztak, hogy nem kötök új szerződést.

abaka 2011.09.05. 14:26:48

@Zee: Miert ne lehetne? Mert neked nem sikerult? Par eves munkaviszony es egyetemi vegzettseg, aztan egy normalis munkaval siman meg is van az 5 millio/ev.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.05. 14:32:47

@abaka: Melyik bolygón?

@Peetee: Ennyi erővel az is mindegy, hogy létezett-e, mivel a biztosító nyilatkozatot adott arról, hogy biztosítja.
Ha annyi eszük nincs, hogy kimenjenek megnézni, akkor nem tudo sajnálni őket.

tb79 · http://www.ukulele.hu 2011.09.05. 14:33:44

Miért nem fordul a levélíró a Pénzügyi Békéltető Testülethez?

Pobjeda elvtárs 2011.09.05. 14:36:49

Szerintem ha hamis vád miatt tesztek egy viszont feljelentést, akkor rögvest az arcukra fagy a mosoly.

abaka 2011.09.05. 14:37:17

@ColT: Ok, tenyleg kicsit tul altalanos volt. Pontositanek: pl informatikai vagy penzugyi teruleten. Persze ezek top szakmaknak szamitanak, es valoban nem az atlag szinvonalat kepviselik, de ettol meg boven vannak, akik ezeken a teruleteken becsuletesen dolgoznak es meg tudnak takaritani 10 milliot par ev alatt.

2011.09.05. 14:37:29

Az a baj, hogy a biztosítók tényleg mindenféle ellenőrzés nélkül kötik meg a biztosítást. Miért? Gondolom mert akkor a business az egész, hogy olcsóbb nekik benyelni egy két simlist mint apparátust fenntartani a felbecslésekre.
Aki meg kilóg a sorból, azt úgyis megszívatják, mint a posztolót, bár azért kicsit tényleg gyanúsnak lásztik a story, erre lehet mondani, hogy nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani.

Sokorai_Atala 2011.09.05. 14:42:28

Az volt már:
Nekem a tenger a Balaton,
Karcsúra úszom az alakom.

Viktus 2011.09.05. 14:43:04

@abaka:

Mennyien vannak akik ebből a megtakarításból alakformálót vesznek? és berendeznek otthonra egy alakformáló szobát? :P
Nulla közeli lehet a szám ... becsületesen megdolgozik v.ki a pénzért nem ilyen marhaságra veri el.

simon says: 2011.09.05. 14:44:00

alakformalot keresek, max 7 millaert, csak komoly erdeklodok jelentkezzenek, kalandorok kimeljenek

simon says: 2011.09.05. 14:45:17

lattam 7 millas alakformalot 7 ezerert, hol mashol, hat az aldiban

abaka 2011.09.05. 14:49:08

@Viktus: Hm... valoban, szukul a kor. Az infos tuti nem vesz alakformalot (beeri azzal, hogy letolti a Wii Sport-ot), de azert par penzugyesbol meg kineznem...

Egyebkent persze a mondanivalom csak annyi lett volna, hogy de igenis meg lehet 10 milliot sporolni becsuletesen is.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 14:49:21

@abaka: Szerintem még az sem kell hozzá. Rokon 4 milla bruttót keres közalkalmazotti bértáblával, tizenpár év szolgálati viszonnyal. Igaz, megvan a PhD-je. És manapság már közalkalmazottaknál sem számolnak sem nyelvvizsga pótlékot (1 felső, 1 közép, de ez manapság tényleg úgyis kell), sem a plusz diplomáit (MBA), a versenyszféra meg ezeket azért megfizeti.

simon says: 2011.09.05. 14:49:27

aki ilyen felesleges szarokat vesz ennyi penzert, annak mar legalabb allami megrendeles offshore fovallalkozojanak kell lennie vagy onnan felfele
atlag embernek nagyon sok dolgot be kell szereznie, mire eljut odaig, hogy a felesleges penzen alakformalot vegyen otthonra kp.-re
amikor mar minden megvan, hatalmas haz parkkal, fullra berendezve, nyaralo az adrian es a balcsin, jacht mindket helyen, legalabb 3 db 20+ millas kocsi a garazsban, na akkor johetne egy ilyen az asszonynak

simon says: 2011.09.05. 14:51:04

@Csokis: a versenyszfera semmilyen papirt nem fizet, csak teljesitmenyt, na ez a kulonbseg a verseny es a kozszfera kozott

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.05. 14:51:14

@Ezt látnod kell: Tudsz daszni? Spammeld meg az anyádat!

Egyébiránt tudtommal moinden lakásbiztosításban van ingatlan és ingóság biztosítás. Az ingatlan értéke képlet alapján jön ki az alapőterületből, fekvésből, építőanyagból épület korából stb., az ingóság meg talán az alapterület értékével arányos. Alulbiztosítani gyakorlatilag, csalás nélkül lehetetlen, viszont felé lehet simán menni - a biztosítási díjjal. A valóban kifizetett kártérítési összeggel nem, mert egyetlen biztosító sem fizet valódi ügyfélnek a valódi kárért. Pár apró üvegtörés belefér, de afölöttcsak perre(l fnyegetésre) fizetnek - és a főnökök "csókosainak", az reklámnak is jó és költségként is elszámolják...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.05. 14:52:36

@nyomasek_bobo: jobb helyeken a kasszaban semmit nem szokas hagyni
kisboltos eleve hulye ha benne hagy 2 forintot is
nagyobb helyeken minden kasszasnak kulon bankja van

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.09.05. 14:53:04

@Csokis: Az ilyen közalkalmazottakkal kezdeném a bértömegcsökkentést.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 14:54:01

@simon says:: "...na akkor johetne egy ilyen az asszonynak"

Na, addigra kell is.

Viktus 2011.09.05. 14:54:01

"– Igazolta az a személy, aki megvette a gépet a férjem helyett 2009-ben, mert ő akkor Spanyolországban dolgozott,"

Egyébként a hölgynek mi okozhatott gondot a vásárlásnál, hogy mást kellett keresni, mert a férje nem volt otthon? nevét-címét nem tudja a számlára bediktálni? nem tud esetleg írni? vagy mi lehetett a probléma oka?
Gondolom így sem a hátukon vitték haza a 7 milkás gépet ...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 14:55:36

@atpijkamo: Csak a feljegyzés kedvéért: az előbbi kommentet 14:54:08-kor küldtem el. Volt már nagyobb időutazásom is a homáron, ez csak ujjgyakorlat.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 14:56:49

Gagyi blogmotor MÚKOGGY!!!
Azanyádhétszentségit!

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.05. 14:57:28

@simon says:: "a versenyszfera semmilyen papirt nem fizet, csak teljesitmenyt, na ez a kulonbseg a verseny es a kozszfera kozott" Lófaszt. Ez csak liberós dogma. A legtöbb országban elsősorban a név, kapcsolati tőke hozamátf izetik.
A BKV, a MÁV, az Országgyűlés, a MNB és a szakszervezetek közszféra vagy versenyszféra? Nem Eleonóra nacsasszonyé volt ez a csodagép?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 14:58:42

@simon says:: Kezdheted, de vannak egy páran ilyenek. Orvosok, kutatók, egyetemi oktatók. Szóval akkor ki veszi ki majd a gyerek manduláját, ki fogja végezni az alapkutatást, amit mindenhol az állam finanszíroz (többnyire és nagyrészt EU-s pályázati pénzekből), és leginkább ki képezi majd az egyetemeken a jövő diplomásait?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.05. 15:00:37

@simon says:: És ha az asszony (b...a) szerezte össze a rávalót, pl. a férjének a barátjaitól?

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 15:03:27

@simon says:: Nem, de olyat sem láttam még, hogy morogtak volna, hogy túl nagy tudású a pályázó. Mert a nyelvtudást még csak leellenőrzik az adott nyelven folyó egy interjúval (már ha a főnök tudása elég hozzá, hogy megítélje), a szakmai is kiderül a próbaidő alatt, de a többi papírok, diplomák mögötti tudás általában határterület, annak a haszna igazából csak további évek alatt jön ki.

simon says: 2011.09.05. 15:05:14

@Csokis: az nem en voltam, en nem akrok megszabadulni a havi 4 millat kerso phd-ktol, nekem nincs semmi bajom veluk, az a barna lo volt

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 15:05:33

@Peetee: "egy 700.000Ft-os gépre ki intézte a 7.000.000 számlát"

Két vállalkozó koktélozik a Bahamákon.
- Magának hogy végződött a vállalkozása?
- Leégett a gyáram. De a biztosító szépen fizetett.
- Nekem meg elvitte a raktáramat az árvíz. De a biztosító nekem is szépen fizetett.
- Az. Az. De mondja, hogyan tudott egy árvizet megszervezni?

1kutya 2011.09.05. 15:05:36

@simon says:: áhhh... apjuk akkorra inkább lecseréli anyut 2 18 évesre, minthogy 7milláért alakformálót vegyen neki. mondjuk a helyében én is így tennék, annyi pénzért 10 éven át naponta 2x leszopnának:)

nyehehe 2011.09.05. 15:06:09

szegény posztolónak nem fussa távfelügyeletes riasztóra.

gyilkos fűegér 2011.09.05. 15:06:34

Nekem csak egy kérdésem van: Mekkora összegre szólt a biztosítás??? Ezt ugyanis gondosan titkolja a posztoló...

nullanullahét 2011.09.05. 15:06:46

Látom az alakformáló kiverte a biztosítékot, de hogy a biztosítók napról napra ezt játsszák el szinte mindenkivel akit kár ért az senkinek nem okoz problémát.

Viktus 2011.09.05. 15:09:45

Bár az is lehet érzéketlenek vagyunk. A hölgy lehet mozgásában korlátozott, mert elvesztette a karjait-lábait a szerető férje pedig külföldre járt dolgozni, és haza utalt pénzt egy ilyen gépre, ha már az asszony nem tud mozogni ne legyen zsák alkata.
A postot hangfelismerő szoftver segítségével alkotta meg, vagy az orrával pötyögte be.

Rókakígyó 2011.09.05. 15:10:22

A kedves Homár (mármint posztoló) hasonló feltételekkel vett fel chf hitelt is? Mert akkor a bankok röhögnek a markukba.

igazságos 2011.09.05. 15:10:40

@nullanullahét: ahhoz már hozzászoktunk. Ilyen 7 millás alakformáló vásárlásához csak úgy meg még nem. :)

Szerintem sokan irigykedhetnek most, hogy egyesek csak így ezt megtehetik. De most őszintén.

Alakformáló gépet ennyiért ugyanis tényleg az vesz meg, akinek már van ház, villa, nyaraló, yacht, félévente elmennek nyaralni Dubajba, s csak ezután jut eszükbe ilyenekre költeni.

A posztoló is alapból spórolni akart a biztosításon, nem fizetni, a millás gépet ócsóért beszámíttatni. De végül is okos dolog volt ez, hiszen a biztosító semmiképpen sem fizet.

Viktus 2011.09.05. 15:11:38

@nullanullahét:

Csak éppen az ilyen rohadt csalók miatt szop mindenki ... már így is elég zsíros összeget kifizettek nekik a kisembernél meg azt sem hiszik el, hogy az ötvenezres mosógép villámkár ...

borboja 2011.09.05. 15:14:22

Most tekintsünk el attól az utálattól, ami a legtöbb emberből kibuggyant attól, hogy másnak 7 milliós alakformáló gépe van. Vegyük tisztán az esetet, miszerint az Aegon nem akarja kifizetni a biztosított cuccokat. Szögezzük le: ez nem Aegon specialitás. Az összes rohadék biztosító ezt csinálja. Amikor kötöd a biztosítást, akkor a megnyerő mosolyú üzletkötővel beszélsz, aki keveset ért a biztosítási szakmához, neki csak az a feladata, hogy eladja a terméket. Ilyenkor a tipikus duma az, hogy akkora összegre kössünk biztosítást, amekkora még éppen belefér az adott lakás biztonsági rendszerébe. Tehát x milliónál ne legyen több, mert akkor már rácsok, vagy riasztó vagy a rossebb tudja mi kell még. Esetleg szó sem esik arról, hogy a biztosított ingóságokról tételes lista kelljen. Aztán amikor bekövetkezik a baj, akkor jön a gátlástalan kárszakértő. Aki eléddugja azt a papírt, amin a taknyos zsebkendőtől kezdve a büdös zoknin át mindent tételesen kell felsorolni. Itt kell nagyon vigyázni, hogy a végösszeg pontosan annyi legyen, mint amennyire a biztosítási összeg szól. Ugyanis ha nem egyezik, akkor bedobják a túlbiztosítás vagy alulbiztosítás fogalmakat. Ahány %-kal túl- vagy alulbiztosítottad magad, annyival kevesebbet fog fizetni. Aztán kérhetnek még számlákat, hiszen tudják, hogy senki sem őrizget számlákat évtizedekig. Az ajándékba kapott cuccokról meg amúgy sincsen. A haver Bt.-jére vásárolt műszaki cikkeid sem számítanak most, csak a kötéskor nem hívta föl erre a figyelmed senki.
Egy másik huncutság az értékkövetés. De mondhatjuk, hogy ez a legnagyobb átbaszás a világon. Minden évben az inflációval növelik a fizetendő díjat. Miközben ők avultatnak. Magyarul egyre értéktelenebb cuccokra egyre többet fizetsz. Néhány év alatt a műszaki dolgok szinte már semmit nem érnek (mármint a piaci értékük nulla, neked persze ugyan annyit ér mint amikor megvetted, hiszen ki az, aki a lákásában lévő minden ingóságot 5 évente ki tudja cserélni), miközben te minden évben 5-8 %-kal többet fizetsz a biztosításért.
Szóval a biztosítók a világ legnagyobb gazemberei.

igazságos 2011.09.05. 15:15:48

@igazságos: Azt kihagytam, hogy aki viszont alakformáló gépre szorul otthon, arra irigykedni nem biztos, hogy megéri.

Akármennyi pénze is van. De mint tudjuk, a hülyeségre mindig lesz pénz mindenkinek. Ki erre, ki arra költi.

simon says: 2011.09.05. 15:15:58

7 millas alakformalo gondolom mar tud nekem csinalni egy szep 6 pack-et es egy 30 centis branert, mert ez megerne nekem is 7 millat

abaka 2011.09.05. 15:16:38

@Viktus: Aztan te egy sikertelen, demagog kommunista-e vagy?

Rókakígyó 2011.09.05. 15:19:05

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ez pontosan így van és következik a biztosítások mibenlétéből. Mikor kitalálták a biztosítást, mint terméket, bizonyos emberek értékeinek biztosítására találták ki, senki máséra. Ez azóta sem változott.

Viktus 2011.09.05. 15:19:17

@abaka:

Pontosabban realista ...

somlobodog 2011.09.05. 15:19:36

@Zee: primitív szar vagy, akinek ennyi esze van, amennyit itt is mutat. Szerinted mennyit keres egy banki igazgató 1 év alatt?? Vagy egy multi felső vezetője? Vagy egy normális vállalkozó. Te söpredék. A férje Sapnyolországban volt, ahol lehet, hogy dolgozott. Az ottani bérekből sem lehet megkeresni szerinted?? Takarodj a picsába ebből az országból, mert az ilyen irigy férgek miatt érzik szarul magukat sokan itt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.05. 15:20:50

@nullanullahét: a biztositok ritka kocsog cegek, de ehhez remekul alkalmazkodnak a biztositottak is / nem mindenki/ es egy-egy betoresnel, ha van, tizszerezik a karukat
szoval kettos a jatszma
nekem ez az alakformalo gep furcsa kicsit
ha ilyen ertekes ragaszkodni kellett volna a kulon biztositasahoz

VOLT TULAJ 2011.09.05. 15:22:26

Biztositóellenes vagyok,és állitom:Magyarisztánban a biztositók intézményesitett csalást csinálnak!
Eben élen:
1,Groupama-g
2,Allianz
3,generali

De!
Nem tartom életszerűnek,ingóságkárt majd 10 misi értékben!
Ha minden műszaki cikk full,akkor sem!!!
Kiszámoltam korábban,ha volt 250m2 a házad,és mindent elvisznek a zongorától(ki az a hülye betörő)-a kazánig,akkór is max 4-5 mill!

Csokis · http://csokis.blog.hu 2011.09.05. 15:22:34

@simon says:: Ööö... ezt félre nyomtam. Azért egyet: nem havi négy milka, hanem évi. Merthogy @abaka: az 5 milla / évvel kezdte. Erre mondtam, hogy a 4 milla /év végképp nem kirívó, és nem kell hozzá ügyvédként dolgozó mérnök-közgazdásznak lenni.

igazságos 2011.09.05. 15:22:41

@somlobodog: pedig van igazság abban, amit mondott.

A posztoló helyében én tényleg inkább kussoltam volna, nem plakátolnám ki, hogy gazdag is vagyok, meg hülye is.
Már ha igaz a történet.

A maradékot meg nem kell magadra venni, vagy a másik taktika, nem foglalkozol vele. Ha nem így teszel, akkor fontos a véleménye.

igazságos 2011.09.05. 15:24:41

@hagyma: még te is megmondod, hogy valami kis stikli van a háttérben, mindkét fél részéről.

Amit még nem értek, hogy miért nem biztosíttatta a bank a drága cuccot. Hiszen az lenne az érdeke, hogy ok, millás cucc, akkor emeljük csak fel a biztosítást, de izibe!!! Pereljen a pancser!!! Szóval, az ügyintézőt kéne elővenni, hiszen a banknak tett alá, saját maga alatt vágta a fát. Nem?

abaka 2011.09.05. 15:25:06

@Viktus: Hm, akinek tehat egy mosogepre tellik csak, az becsuletesen, kemenyen dolgozo jomunkasember. Akinek meg van par millioja, az termeszetesen egy rohadek, csalo gazember. Ebbol egyertelmuen kovetkezik, hogy ha a biztosito nem fizeti ki a mosogepre kotott biztositast, akkor egy rohadt szemet, geci eloskodo, mig ha ugyanezt a 7 millios alakformaloval teszi, akkor az igazzsag megtestesitoje, aki egyenloseget hoz a vilagba.

Ebbol egybol jon, hogy bizony demagog vagyol eroteljes kommunista meggyozodessel. A sikeresseget meg ezek alapjan jol megbecsulhetjuk a tortenelmi atlaggal...

Viktus 2011.09.05. 15:27:18

@VOLT TULAJ:

Könnyen összejöhet pedig pl. alakformáló 7 misi helyből ... másik cimbitől elkéri a számlát mondjuk szuper masszázs fotel megint egy misi. A csodapárna-matrac szettből is kilehet szerválni milka körül, ha keres egy nyugdíjast akire rásóztak ilyesmit. Mellette mondjuk még egy-két apple gép megint egy milka :P így tovább.

Mindez megvan bemész az Aegon székesfehérvári irodájába ott szegény kiscsaj bármire köt biztosítást, hogy a kenyérre való jutaléka meglegyen aztán már csak pár jó ügyvédre kell beruházni meg írni levelet a homar-nak.

somlobodog 2011.09.05. 15:29:05

@igazságos: én az igazság helyett a szokásos irigységet érzem. Ocsmány. Jó, hogy lejött neki a lényeg a posztból. Nyilván tiszteségesen, ilyen keresethez tudás mellett szerencse is kell, de ez miért fáj valakinek??? Én pont az ilyen rohadék mentalitás miatt nem veszek látványosan drága autót, pedig megtehetném, társadalmi, anyagi helyzetem alapján is, de idegesítene a sok utálkozó fej, leköpködés, kulcsmeghúzás és a "nekedbezzegkönnyű" dumák tömege. Ez sem normális, hogy itthon erre is figyelni kell.

Viktus 2011.09.05. 15:29:11

@abaka:

Biztosítónak lehet pampogni öcsipók, ha nem a mosógép biztosítás alatt akarsz elszámolni milliós tételeket.

VOLT TULAJ 2011.09.05. 15:30:30

ELNÉZÉST,JÓL ÉRTETTEM KEDVES KOMMENTELŐK,AZ ALAKFORMÁLÓ ÉRTÉKE VOLT 7MILLIÓ??

igazságos 2011.09.05. 15:31:51

@somlobodog: hát nem tudom, engem ez nem érdekel, hogy ki mennyit keres.

Engem az érdekel, hogy mire költi, hogyan használja fel, okosan, vagy baromságokra. És valahogy mindig az utóbbihoz lyukadunk ki.

Jobban szeretek magammal foglalkozni, nekem legyen jobb, többi meg kit érdekel. Az általánosítás viszont valóban nem kell.

Egyéves Önkéntes 2011.09.05. 15:32:50

Akinek nincs 7 milliós alakformáló gépe, az annyit is ér!

OftF 2011.09.05. 15:33:09

Azt hittem az valami ipari hidegen sajtoló vagy mi a túró, erre kiderül, hogy van ilyen, és anyát sajtolják vele, még melegen.
Összecsinálom magam mindjárt
Amúgy meg ja aegon kapja be természetesen, de ez ettől független :)

dr. Bértollnok 2011.09.05. 15:33:43

Nem fogod megnyerni a pert. Hasonlót végigcsináltam én is.
Valószínűleg ott van egy apró betűs rész a biztosításban, hogy milyen értékhatár felett kell egyedileg is bejelenteni a biztosítónak az ingóságaidat. Nekem ez úgy 10-12 évvel ezelőtt 150 ezer forint volt. Ezt nekem be kellett tenni egy borítékba és letétben volt. Amikor bekövetkezett, ami Nálad is (betörtek), akkor bejelentettem a kárigényemet. behívtak a biztosítóhoz, hogy bontsunk borítékot. Már arra sem emlékeztem, hogy van ilyen, nemhogy karbantartottam volna. Na ezután derült ki, hogy pl. az akkor még igen drága fényképező gépem nem volt benne. Csakhogy nekem volt egy fényképező gépem (számlával igazolva 120 ezer Ft-ért, amihez vettem később objektívet és külső vakut szintén számlával igazoltan 60 ezerért. Az én vitám ott volt, hogy a biztosító az alapgépet és a később vett tartozékokat mindenáron össze akarta vonni, nyilván az értékhatár miatt.
Végül is nem sikerült nekik, de azért meg kellett küzdeni.
Szóval visszatérve az esetedre. Lehet, hogy a kötéskor az ügyintéző nem tulajdonított nagy jelentőséget neki, ugyanis valószínűleg nem tudta milyen értékű cuccról van szó, valószínűleg még hasonlót sem látott. Neked azonban ismerned KELLETT az apró betűs részt, ha aláírtad a szerződést! Ha nem olvastad a Te szociális problémád, hogy az alakformáló izé drágább jószág.
Magyarán amikor feltették a kérdést szerződés díjkalkulációjánál, hogy mennyi az ingatlan és az ingóság értéke külön-külön, akkor hiába kalkuláltad be az alakformálót, ha annak egyedi értéke limit felett volt.
A biztosító meg szokásosan járt el, amikor egy gyanúsan nagy biztosítási kifizetésnél akár nyomozókkal utána jár a dolognak.
Sajnos a biztosítók elég gyakran jogosan gyanakodnak. Nyílt titok, hogy betöréseknél a rendőrségi jegyzőkönyvekbe mindent bele szoktak írni, még a szomszéd papagáját is! Amikor én voltam ilyen helyzetben, akkor engem kifejezetten figyelmeztetett a nyomozó, hogy túl szerény voltam, mert nem diktáltam be fél kiló aranyat, ki fizeti majd meg a stresszt, az összegrafitozott lakás takarítását? Ő mondta, hogy ilyenkor még a 10 éve halott nagymama nercbundája is eltűnik...
Egy ismerősom (NEM ÉN :-)) cégiratokat diktált be, amit táskával együtt vittek el. Na ez a legjobb, a jegyzőkönyvet kezébe adod később az APEH ellenőrnek és mehet a dolgára... :-)

OftF 2011.09.05. 15:34:52

@EÖ: az biztos, hogy akinek van, az lehet, hogy sikeres ember, de nem biztos!

Viktus 2011.09.05. 15:35:01

@somlobodog:

Az alakformáló 7 milkáért egy dolog az ő dolga miből lopta-kereste ízlés szerint az már érdekesebb témakör, hogy a számla egy tök idegen névre szól meg hirtelen most lopják el, amikor ez a sok csúnya hír van bedőlő emberekről ...

igazságos 2011.09.05. 15:36:15

@Viktus: de hát itt pont ez a lényeg, hogy az ügyintéző elhajtotta, mondván, nem kell neki perkálnia többet. Ennyi millás ügyfélnél azért csak körültekintőbb az ember, arra megy, hogy elégedett legyen, mert akkor én is jól járhatok, kapcsolatok, későbbi igénybevétel, hiszen lehetnek az illetőnek további gazdag fejes barátai, ha egy ilyen eszközt megengedhet magának.

Itt maga alatt vágta a fát. Az ügyintézők nem attól lesznek jobban megbecsülve, hogy nem csak a mennyiséget nézik, hanem azt is, hogy kinek vannak kiemelt ügyfelei, ki köt értékesebb biztosítást az ügyféllel, nem?

Ügyintézőként biztos nem mondtam volna a fent elhangzottakat, hiszen akkor én nem jól járnék.

somlobodog 2011.09.05. 15:36:43

@igazságos: akkor kb. azonos véleményen vagyunk, csak más nézőpontból...

Viktus 2011.09.05. 15:37:16

Egyébként is érdekes , mert a besurranó Kolompár Romeo-ék max. azt viszik gyorsba amit kézbe meglehet pattintani viszonylag észrevétlenül ... gondolom egy ilyen alakformáló cucchoz már kisteherautós logisztika is kellett. Büdös az egész ... nem csodálom, hogy a biztosító a rendőrséghez fordult.

igazságos 2011.09.05. 15:39:15

@somlobodog: ja, a hülyékkel és demagógokkal meg legfeljebb nem foglalkozunk. Még azt hiszik, okosakat írnak.

Viktus 2011.09.05. 15:40:06

@igazságos:

Biztosítóknál nem alkalmazottak vannak, hanem kényszer rabszolgák ... jutalékért, és gyorsan cserélődnek nekik az érdekük az, hogy minél több biztosítást kössenek. Ez működhetne úgy is, ahogyan te írod csak nem ilyen balkáni körülmények közt.

abaka 2011.09.05. 15:41:38

@Viktus: No meg egy par ilyen "logikus" felteves es kijon, hogy a posztiro igazabol Kepiro, es egy naci haborus bunosnek meg jo, hogy nem fizet a nemeslelku biztosito. Az "alakformalo" egyebkent is 20 kg kokain volt, a biztositasi dijat meg hamisitott 48 Ft-osokkal fizette. Hajra jozanesz!

igazságos 2011.09.05. 15:42:54

@Viktus: aha. Szóval, ott nincsenek toplistás ügyintézők, meg kiemelt ügyfelekkel foglalkozók? Kizárólag a mennyiség a lényeg?

Valahogy itt nem érzem a dolgokat, azt, hogy egy ilyen értékes ügyféllel, aki nyilvánvalóan nem az aljanéphez tartozik, hanem az elit körökhöz, így bánjanak alsóbb kategóriájú emberek. Már alapból, a biztosítás megkötésénél külön irodában, csak vele foglalkozva, nem holmi ügyintéző, hanem valami főnök foglalkozna vele. Ha a biztosító én lennék, így tennék.

My Name is Nick 2011.09.05. 15:43:19

7 millás alakformáló.
Noormáális!
A fateréknál már évtizedek óta "aprópénzből" kihozható alakformáló szett volt a fészerben: kapa, ásó gereblye, kasza, fejsze, stb.
Tavasztól őszig minden héten ment az alakformálás - senki nem volt elhízba b+.
Vidéken még ma is népszerű a cucc (és még most sem kerül 7 milkába).

Cooler 2011.09.05. 15:45:48

A sztorit olvasván a szívem szakad meg. Nagyobb értékben vittek el cuccokat, mint amennyit a lakásom ér MINDENNEL együtt ami most benne van...

Viktus 2011.09.05. 15:47:57

@igazságos:

Ilyen kiemelt ügyfél témakörben én, mint cég kötöttem telephelyre biztosítást a nagy értékű cuccokat külön akkor bejegyeztünk nem ilyen bemondásra alkottuk meg a szerződést ... de nem is a cimborák gépeit jelentettem be. Grátisznak a biztosítási díjtétel sem az otthoni kávéfőzőkre szól ...

igazságos 2011.09.05. 15:49:42

@Cooler: ugye, hogy mennyire nem tudja az átlagember felfogni, hogy 7 és 9,5 milla az mennyit is mutat a valóságban, pláne kp-ban...

abaka 2011.09.05. 15:51:50

@Cooler: Es? Attol meg az eljaras nem korrekt, a posztiro rendesen fizette a biztositas dijat (allitasa szerint legalabbbis), ennek ellenere nem kartalanitja a biztosito.

Vagy szerinted helyenvalo lesz, mikor veled tortenik meg ugyanez, te irsz ide, aztan elintezik a kommentelok itt annnyival, hogy "Hulye loser, tanult volna rendesen, talalt volna egy normalis szakmat, most ket honap alatt megkeresne, amit elbukott. Minek sajnaljam az ilyet?"

Ugye nem?

Viktus 2011.09.05. 15:53:48

@abaka:

"Amennyiben nem kereső tevékenységre használjuk és a számla a szerződő nevére szól, nem kell külön biztosítani elég az aktuális biztosítás, amit ott akkor kötöttünk."

vs.

"– Igazolta az a személy, aki megvette a gépet a férjem helyett 2009-ben, mert ő akkor Spanyolországban dolgozott,"

Jofiu 2011.09.05. 15:57:57

7 milka alakformálóra.. személyes használatra... miközben tombol a munkanélküliség.
Venne fel inkább egy masszőrt teljes állásban. Sőt. Ebből talán több is kijön. Részállásban akár egy csapat medika masszírozhatná szakszerűen formásra, személyi edzővel. És még le is írhatná mint háztartási alkalmazottak.
De nem. Neki sokkolóautomata kell.
Mi van egy ilyenben ennyiért? Automata zsírleszívó? Molekuláris segszőrtelenítő?
Vagy az ár már a balekadót is tartalmazza?

burokrata 2011.09.05. 16:04:54

ugy megneznek egy ilyen alakformalo gepet. kedves posztolo, nincs veletlenul egy foto rola?

Viktus 2011.09.05. 16:05:10

Egyébként nem ez a hölgy volt a milkás csodasütős WD40-es?

igazságos 2011.09.05. 16:08:47

@Viktus: á dehogy, az még a posztolóhoz képest is csórónak számít.

elwood 2011.09.05. 16:12:33

nekem két alakformálóm van, két sablonnal

egy Schwarzenegger meg egy Brad Pitt, ezeket váltogatom

haverom egyszer megszivatott és az egyikbe Bud Spencer sablont rakott, utána alig fértem be másikba

Roy 2011.09.05. 16:12:58

AB Egonnal, Allianzzal soha nem szabad biztosítást kötni.

vazo12 2011.09.05. 16:14:11

Nem kell az említett biztosítónál biztosítást kötni. Mindenbe belekötnek ha fizetniük kell. Alianz vagy más korrekt biztosítók inkább.

igazságos 2011.09.05. 16:20:13

@zozobp: nálam az összes biztosító egykutya. Ha fizetni kell nekik, mindegyik behúzza fülét-farkát, de ha az ügyfélnek kell perkálni, akkor minden bőrt lehúznak róla.

Itt meg a biztosító maga is hülye volt, hiszen a bőrlehúzást a posztolóról, megakadályozta.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.05. 16:21:36

@Jofiu: "Vagy az ár már a balekadót is tartalmazza?"

Biztos olyan buszozós-árubemutatós nyugdíjas kiránduláson vette.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2011.09.05. 16:24:03

@somlobodog: Az általad felsorolt nagy jövedelmű (többségükben) szocioparaziták szerinted becsületes emberek, akik arányosan annyival több értéket állítanak elő, mint mondjuk egy kórházhoi takarító vagy egy alsós tanító?
(Amúgy mostanában is bukott meg Spanyolországban (a sok közül) egy ex-bodzaszedő személyi edző. Igen, aki lányokat futtat. Lehet, hogy a kamatos pénzek miatt összeszedett cigánylányokat-asszonyok alakját formázták azon a gépen?)

igazságos 2011.09.05. 16:24:53

@atpijkamo: nem mindegy, mikor vette? Nem ez a lényeg, hanem az, hogy ki vette, meg a saját pénzemből vettem-e, vagy a másik fizette.

2011.09.05. 16:31:04

Hárommilliós alakformáló izé.
Normális kerítésre meg nem telik.
Nem a háznál, az állatkertnél...

veny 2011.09.05. 16:33:22

Ezeket a gépeket szakember szokta kezelni, de semmiképp sem az, aki épp formálódik... Mennyibe volt hozzá a Nusika? Vitték őt is vele? :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.05. 16:35:06

@igazságos: egyertelmuen a biztositosnak azt kellett volna mondaniam, hogy ekkora ingoerteket csak + x forintert biztositunk
most ha en tartok otthon a konyhaasztalon 10 millio dollart kessben akkor arra kiterjed a haztartasi biztositasom?
nem hiszem, csak ha kulon kiterunk ra, hogy nalam ez igy van es akkor annyival tobb lesz a dij
de akkor megkovetelik a szefet stb
egy 7 millios ingosag, legyen az festmeny vagy alakformalo nem fer bele sima biztositasba

ahogy_en_latom_a_vilagot 2011.09.05. 16:37:45

Naív ügyfél? Nekem nagyon biztosítási csalás szaga van. Eladta a gépet, színlelte a betörést aztán zsebrevágna 10 milliót. Még szép hogy nyomozót küld a biztosító.

gergo1000 2011.09.05. 16:50:18

@bértollnok:
Nem olyan egyszerű ám az. Az ezüst, meg az arany már külön biztosítandó dolog. Értéktől függetlenül. Hozzánk betörtek, szerencsére nem vittek el sok mindent (más megközelítésből: balszerencsére nem volt nekik mit), de rögtön kiderült, hogy pár ezer forintos ékszer már nincs benne a biztosításban, arra külön kellett volna kötni. (érdekes, hogy a mostani összes ajánlatukban ez alap, Ugyhogy ez ugyanolyan mint a hűségszerződés. Időnként újra kell kötni, különben szívsz) Plusz persze az is kiderült, hogy a zár nem volt megfelelő. így semmiképpen se fizet. Ez utóbbiban az volt a vicces, hogy a kárszakértő azt mondta, hogy az, hogy a zár jó volt-e, majd csak a rendőrségi helyszinelők jegyzőkönyvéből derül ki. Persze a határozat arról, hogy nem megfelelő volt a zár, hamarabb megérkezett mint a rendőrségi jegyzőkönyv. (utóbbi még nem).
Ez a groupama, anno otp. Kerülendő.
Ja és persze nekem tételesen kellett volna nyilatkozni minden egyes darabról egy olyan táblázatban, amiben benne van egy olyan oszlop, hogy mivel tudom bizonyítani. Ja és az össz kár 100e ft alatt volt, amit kellett volna fizetnie a biztosítónak.

Petyat 2011.09.05. 16:53:30

Az utolsó bekezdésről annyit, hogy mindegyik biztosító és bank ilyen geci. Például ne felejtsük el, hogy a közgazdászok és a pénzintézetek által szándékosan gerjesztett válságnak nevezett szarság után, a világbank a bankoknak nyújtott segítséget, ajkik ezután extra profitopt könyveltek el, miközben emberek veszítették el a lakásukat a fejük felöl.

Amúgy mi tud az az alakformáló gép hét milláért?

ahogy_en_latom_a_vilagot 2011.09.05. 16:55:22

juszka! Milyen ember vagy te? 99 poszt a Homárban? Téged mindenhol átbasznak, gyanús vagy nekem.

soproni1 2011.09.05. 17:00:51

Nem lehet, hogy a reklamáló duci volt ?
Akkor nem hiszi el senki, hogy van egy alakformáló gép !

magyar ember teli szájjal 2011.09.05. 17:16:33

Aki sokmillió forintért vesz egy alakformáló szart, az ne csodálkozzon, ha az élet más területein is hülyének bizonyul. Én csak ennyit mondok.

Netuddki. 2011.09.05. 17:18:02

Szerintem meg pont a biztosító valamelyik embere adta a tippet a betörőknek.
Biztosításkötéskor nem mentek ki a helyszínre? Honnan tudták, hogy nincsen riasztó? He?

Netuddki. 2011.09.05. 17:20:28

@kovi1970: Tényleg! 10milkás ingóság esetén miért nincs riasztó? A biztosító miért nem követelte meg a meglétét? Egy nyamvadt pár 100ezres ótónál már be kell szereltetni...

svgh1 2011.09.05. 17:25:05

" elloptak tőlünk 2,6 millió forint ingóságot és az alakformáló gépet, összesen 9,8 millió értékben."
Jól értem ? 7,2 millió Ft az alakformáló gép ? Ugyan már , persze, hogy nem akarják kifizetni. Ennyibe egy egész konditerem berendezése sem kerül.

igazságos 2011.09.05. 17:27:04

@kovi1970: na, ez egy fontosch kérdés, amit mindenki elfelejtett feltenni.

Hol volt a riasztó, a biztonsági felszerelés, ha ennyire jól élnek???

Bobby Newmark 2011.09.05. 17:27:43

Szerintem aki annyi pénzből "alakformáló gépet" vesz, amennyiből egy komplett konditermet lehet felépíteni és vállalkozásként üzemeltetni, az bármit megérdemel.

Netuddki. 2011.09.05. 17:28:42

@svgh1: 7 milkáért már olyan alakformálónak kéne lennie, hogy beállítom milyen alakot szeretnék aztán bemegyek és olyat csinál 10 perc alatt. Aztán legalább 1 évig nem kell az alakommal többet foglalkozni...

svgh1 2011.09.05. 17:29:45

Aegonnál vagyok én is. Eddig mindenre fizettek zokszó nélkül. Persze nem 10 millákat csak 10-100 ezreket.

svgh1 2011.09.05. 17:34:15

@Bobby Newmark:
Gondolom konditermet üzemeltetett, csak annak biztosítása nagyobb lett volna. Ezért azt mondta, hogy saját használatra lesz. persze, hogy nem akarnak neki fizetni, nem hiszik el. Magánnyomozó meg megállapította, hogy a kert hátuljában volt a vállalkozás, ezért jelentették fel csalás miatt. De ez csak fikció, biztos csak az élénk fantáziám :)

Etniez 2011.09.05. 17:56:22

Ha jól látom, akkor itt valami csalás jellegű esemény van.

Van egy termék, ami nem a tulajdonos nevére szól és 7,4 milliót ér. Egyáltalán ott volt? Vagy csak a számla van?

Én is szoktam adni a haveromnak ennyi pénzt, hogy menjen már el a boltba nekem venni egy alakformálót.

Nem csodálom, hogy feljelentést lett ennek a vége, én is megtettem volna.

zuulululu 2011.09.05. 18:17:49

@Zee: Na jonnek mar a frusztralt szurke orok luzer egerkek...

"levelibéka,mert a mai világban TISZTESSÉGESEN ennyit nem lehet keresni. "

Huzd ki a lusta segged kulfoldre, es par ev alatt ketszer ennyivel jossz haza.
Jaaaa...hogy az nehez, macera? Inkabb frusztalt maradsz es fujsz arra aki kicsit ugyesebb, okosabb, tehetosebb mint te.

Szegyen vagy, nezz magadba inkabb...

After53 2011.09.05. 18:23:08

Az alakformáló gépet 6 millióért vettem. Spanyolországban dolgozom mint hajóépítő. Havi kétmilliót keresek. Feleségemnek ajándékba vettem. Elég komoly riasztónk volt, de azt purhabbal hatástalanítottál. Azóta lezárták a rendőrségi ügyet azzal, hogy a gép létezett és a számla is valós, mivel az adó és Vámhivatal is ellenőrzést tartott. A Beteg, lelki világukban sérült embereknek üzenem, vettem még egyet mert megtehetem. Ja még annyit, hogy mi a biztosítónak a szerződéskötéskor bejelentettük, hogy van egy ilyen gépünk.

Etniez 2011.09.05. 18:25:45

@fejvadasz42: Fent még 7,5 milliót ért.

After53 2011.09.05. 18:26:57

@Etniez: A jelenlegi ára 7.400.000 forint. Én 6 millióért vettem

Viktus 2011.09.05. 18:27:56

@fejvadasz42:

Az aztán baromi komoly riasztó lehetett :D:D:D
Az új gépet sikerült az asszonykának egyedül kifizetnie? számlát kérni róla? :D vagy megint egy ismerős.
Egyébként nem lenne egyszerűbb kivinni magaddal v. azt hiszed ezzel sikerül kompenzálni a kuki hiányt, és nem tömik?

After53 2011.09.05. 18:29:16

@fejvadasz42: Amúgy inkább orvosi gép mint alakformáló. A cukorbetegséget, ödémát, égési sérüléseket és még sorolhatnám mi mindenre jó.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.05. 18:34:33

AEGON? LOL!

lehet mégsem kellene idegelnem magam és nézni egy normális(abb)at?

nekem 2009 óta nem képesek normálisan elkészíteni az ajánlatukat!
van eddig 4 azaz NÉGY szerződésem, de egyik sem tartalmazza egyben azt, amit szeretnék:

Madzsar J.u.2./8-9.gar - a cím adott, de ezek konzekvensen vagy 8, vagy 9, vagy 89-t írnak. olyan pedig itt nincs!
36nm - a terület adott, de nekik sikerült már 3 másik alapterületet is írni más-más szerződésre
talán a nevem az egyetlen, amit még nem basztak el.

Isteni szerencse, hogy még nem volt betörés vagy bármi más kár itt, mert nem tudom mi lenne a fizetnivalóval.

AEGON Magyarország, szeretlek a jóanyádat!

Viktus 2011.09.05. 18:34:59

@fejvadasz42:

Megvolt az áfa okosban?

Egyébként mennyi feketén egy alkalom alakformálás?

becsoccsent 2011.09.05. 18:43:51

az aegon es alakasbiztositas ne legyen egy mondatban. ezt jegyezzetek meg.

Etniez 2011.09.05. 18:46:22

@fejvadasz42: Akkor az értéke 6 millió - avultatás.

After53 2011.09.05. 18:47:42

@igazságos: a riasztót biztonsági emberek szerelték. Purhabbal kifújták.

Viktus 2011.09.05. 18:51:00

@fejvadasz42:

Biztonsági cégnél is van a hunyó ... másképpen honnan tudták volt a delikvensek, hogy lehet ilyen könnyen kiiktatni a rendszered ...

igazságos 2011.09.05. 18:53:21

@fejvadasz42: pont ez az, a pancserek. WD40-nel kellett volna befújni, tuti működött volna. Hibát, hibára halmoztak, mindegyik résztvevő.

igazságos 2011.09.05. 18:56:27

@fejvadasz42: ezt magyarázom, hogy mindig a hülyeségek, meg a baromságok felé tolódik a faktor.

Én is inkább orvosi műszert vennék ennyi pénzért, annak legalább valami haszna is van.

Vagy netán felfogadnék egy táplálkozási tanácsadót, elmennék egy zsírleszívásra, méregtelenítő kúrára, és még mindig olcsóbban jövök ki, kétmillából megoldom.

Ingyen módszerek híve vagyok, önszorgalom, öntornázás, öndiéta a receptem, természetesen ingyé. Nem tagadom, csóró vagyok, de legalább sikeres ember.

Az volt már, hogy alakformáló gépet Aldiból? Spanyolhonban meg válság van, szarban vannak az ottaniak, ott sincsenek túlfizetve az emberek.

infrablue 2011.09.05. 19:15:40

AEGON lakás biztosításom van, a "biztosítási ügyintézőm " addig nem hagyott békén, amíg ki nem jött a lakásra és egy új szerződés kötésére akart rábírni. Az érvei közül a legszebb az a kettő volt: a, az új szerződés szerint minden kárt újértéken fognak fizeni. b, nem kell rács, nem kell riasztó, nem kell több zár, ez ma már nem szempont nekik, fizetnek és kész. Az ajánlat olcsóbb lett volna a meglévőnél. Na ekkor mutattam ajtót.

Jofiu 2011.09.05. 19:25:20

@zuulululu:
Lehet, hogy én tévedek, de a sztori és a téma Magyarországra vonatkozott.
Amúgy miért érint ennyire érzéknyen a beszólása?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.09.05. 19:31:53

@igazságos:
Igazából futás, tornászás majdnem ingyen van(kivéve a cipő), úszás, kerékpározás sem túl nagy költségvetésű. De egyeseknek mindig kell valami jó drága extra, hogy elmondhassák, mindent megtettek a fogyás érdekében, mert amúgy lusták.

Persze a sztoriban amúgy nekem is bűzlik valami...

After53 2011.09.05. 19:42:19

@Zabalint: Mi az ami bűzlik? szivesen válaszolok.

After53 2011.09.05. 19:44:39

@infrablue: Amikor a szerződést kötöd, minden jó. Nem kell rács riasztó stb. Mikor betörnek azt mondják, miért nem volt riasztód. Pedig a szerződésben szerepelt.

dr. Trebitsch 2011.09.05. 19:45:57

Én is valamikor régen hülye voltam és kötöttem biztosítást a lakásomra. Akkor még szegény voltam, mint a templom egere, így nem ért nagy veszteség, amikor felnyomták a lakásom és mindent elvittek. A biztosító minden marhaságot kitalált, hogy ne kelljen a károm megfizetni, és kb. a negyedét fizette ki a kárnak. Na azóta csak a kötelező biztosítást kötöm, és ha biztosítási ügynök próbál bejönni, azt vasvillával kergetem el.Ja és hülyének tartom azt, aki magyar biztosítónál biztosítást köt....

Ugyandehogy (törölt) 2011.09.05. 19:48:21

@Zee: ha ebben az időben dolgoznál, megkeresnéd vele a gép árát.

:)

Viktus 2011.09.05. 19:53:00

@Trebitsch:

Még az alakformálód is elvitték?

After53 2011.09.05. 19:58:20

@Zabalint: Mielőtt nagy butaságokba kezdenél tudtodra adnám, hogy a napokban a Rendőrség és a Nemzeti Adó és Vámhivatal vizsgálata alapján a számlám valós a gépem létezett, a biztosítónak pedig fizetnie kell. Szó szerint azt írták, hogy a biztosítót semmivel nem tévesztettük meg

After53 2011.09.05. 20:00:24

@Zabalint: Mielőtt nagy butaságokba kezdenél tudtodra adnám, hogy a napokban a Rendőrség és a Nemzeti Adó és Vámhivatal vizsgálata alapján a számlám valós a gépem létezett, a biztosítónak pedig fizetnie kell. Szó szerint azt írták, hogy a biztosítót semmivel nem tévesztettük meg.

Pszt! 2011.09.05. 20:00:52

6 millió Ft az alakformáló gép?

dr. Trebitsch 2011.09.05. 20:01:16

@Viktus: nekem a Sokol rádióm és a Rakéta porszívóm vitték el, és azt mondta a biztosító, hogy ezek nem normál háztartási tartozékok, ezeket külön kellett volna jeleznem... régen volt, de a biztosítók örök életre szóló utálatát megalapozta.

dr. Trebitsch 2011.09.05. 20:06:17

@Viktus: egyébként jellmező a magyar meberek írigységére és rosszindulatára egy csomó hozzászólás. A magyar ember általában irigy és gyűlölködő, ezeknél a tulajdonságainál csak a rosszindulata nagyobb. Mi a jelentősége ennél az esetnél, hogy milyen luxuscikkről cvan szó? Nem az a lényeg, hogy érvényes biztosítás volt rá, vagy nem? De ebben az országban gyűlölnek mindenkit, akinek jobban megy a sora....

After53 2011.09.05. 20:10:50

@Trebitsch: Már azt hittem csak beteg emberek vannak itt. Köszönöm.

Viktus 2011.09.05. 20:12:11

@Trebitsch:

Inkánn a zsivány emberek szopása nem túl megható ... a magyar ember azt hiszi a biztosító mondjuk havi 2000 forintért, majd tíz milliót kicsenget ... világban sehol.

dr. Trebitsch 2011.09.05. 20:16:38

@Viktus: honnan vetted a 2000 forintot? nem hiszem, hogy ilyen összegbe kerülne. De a biztosítási kötvényben szerepel a maximális kárösszeg, addig az összegig a kárt ki kell fizetni. A rosszindulat pedig abból is sugárzik, hogy persze, akinek több van, az zsivány, csaló stb. Pont ez a hozzállás a világban nem jellmező, ez tipikus hungarikum.

röntgenszeműlány 2011.09.05. 20:17:23

Alapvetően az alakformáló gépek gyártóit kéne börtönbe vetni, de kurva gyorsan:

"Alapvető különbséget kell tennünk a hagyományos izomstimulációs készülékek és az Ultratone piacvezető Trofikus kódtechnológiával támogatott bio-stimulációs rendszere között. Az Ultratone rendszerek lényege, hogy az adott kezelési területen kívülről ható bio-stimulációs kezelés és az ezzel egyidőben bio-energetikai alapon működő, a szervezet belső rendszereit stimuláló, energetizáló kezelési módszerek együttes hatásmechanizmusa fantasztikus és hosszú távú eredményeket biztosítanak. Például az Ultratone Futura Pro berendezés 44 trofikus jelformát használ a legjobb eredmények elérésére."

Trofikus jelforma, normálisabb világban helyben agyonlőnek egy ilyen szintű átbaszásért. Alighanem a levélírónak is leesett valami, és a biztosítási csalás tűnt a legjobb megoldásnak. Nem jött be.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.09.05. 20:19:28

Alap dolog amit minden biztosító elmond szerződéskötés előtt, milyen értékig biztosítja az ingóságokat. Egy hétmillás alakformáló pont úgy nem tartozik hozzá, mint egy ugyanilyen értékű festmény. Fogadjunk az ő alakformáló gépében, hogy azt az apróságot, hogy mennyit ér, nem említette a biztosítónak:D

igazságos 2011.09.05. 20:30:05

@röntgenszeműlány: ezzel azt akarja mondani, hogy a szervezet belső rendszereit lényegében valamilyen áramfélével fogyasztja le. A stimulálás árammal való munkát akar, ráz egész egyszerűen.

Egyszer kipróbáltam egy hasizomcsökkentő, stimuláló övet, ami ilyen áramütésekkel bombázott, szépen fel is borította a menstruációs folyamatot. Az ilyen módszerek duplán veszélyesek, egyedül, otthon, szakember nélkül nem tanácsos kipróbálni senkinek, egyedül meg pláne, nem otthoni használatra készültek. Itt gyanítom, hogy vállalkozásba vitték feketén az eszközt, külföldről.

igazságos 2011.09.05. 20:32:46

@fejvadasz42: na de hát, nem az illető nevére vették az eszközt.

Ha én veszek egy kocsit 7 milláért, de apám nevére íratom, KI ADÓZIK UTÁNA??? Hát persze, hogy a fater, én használhatom, de mivel nem az én nevemen van, ezért nem fizetek utána semmit. Csak egy példa.

Ha meg az én nevemen van, én adózok utána, én fizetem a biztosítást, de használhatja a fater, amennyit akarja.

Jofiu 2011.09.05. 20:37:23

@Trebitsch:
A múzeáls értékeket naná, hogy be kell jelenteni.
Csak hülyülök. ; )
Szülőknél nekünk is van ilyen múzeumunk.

dr. Trebitsch 2011.09.05. 20:44:45

@Jofiu: Milyen múzeális érték? A 1970 körül, amikor történt, mindenkinek ilyenje volt, és én akkor kigyógyultam mindenféle biztosításból...

vagtomek 2011.09.05. 20:44:56

Szerintem itt mindkét fél sáros, de az Aegon jobban! Először is, elfelejtették közölni hogy létezik a különleges ingóságok fogalma is! Itt arra kötsz külön biztit, amire csak akarsz! Ha a nagypapa darutollas kalapját félted, akkor arra, ha egy matyóhímzéses terítőt a 19. századból, akkor arra. Minden olyan belefér, ami az általános, vagy háztartási ingóságok közé nem. Apropó, a biztosítási kötvénnyel együtt a biztosítónak a feltételt is ki kell ám adni! Változóan hosszú, 40-60 oldal, de érdemes végig olvasni! Mert - és itt hibázott a szerződő - ha végig olvasták volna, rögtön kiderült volna, hogy az alakformáló bizony nem egy szokványos háztartási ingóság. Nem találta volna meg a listában, és rögtön szaladt volna külön biztosítást kötni rá, ha már ilyen drága!
Az viszont egészen elképesztő és pofátlan, hogy egy írásos szakértői véleményt a biztosító visszavon. Ez szerintem már jogi kategória, megérne egy misét a bíróságon is.
Amúgy pedig egyetértek: az Aegonnal NE kössetek lakásbiztit!

Jofiu 2011.09.05. 20:48:12

@Trebitsch:
Ne téveszd össze te is az irígységet a hitetlenkedéssel.
Lakásvásárláskor 7.2 milliót költeni alakformálóra személyes használatra, az a magyar viszonyok között nem természetes.
Előfordulhat, persze, mint az is, hogy egy felsővezető önként lemond a fizetése egy részéről a többi alkalmazott javára, mondván ő ennyit nem érdemel, de nem gyakori. Vannak még tisztességes és munkával - vagy egyéb módon saját kútfőből - másnak fontos értéket előállító, ennek arányában jól keresők, nem vitás.
De ugye nem feltétlen sima irígység az ami annak látszik egy ilyen esetben.

Jofiu 2011.09.05. 20:49:12

@Trebitsch:
Akkor kacsintok még egyet, csak most nagyobbat.
;; )

dr. Trebitsch 2011.09.05. 20:49:35

@lecsekkoltam: mi a jelentősége a jelen esetben annak, amit írtál? A biztosító más úton próbálta megoldani, hamis váddal élt a szerződő felé azzal, hogy feljelentette, hogy nem is létezett a gép. Ezért minimum a hamis vád miatt feljelenteném a biztosítót. És lehet, hogy eredményesen kivédhette volan a fizetést, de ahamis vád után már nevetséges újabb kifogást keresgélni... de persze azért fog.

vagtomek 2011.09.05. 20:54:00

@Janiszta: Hát erre volna egy-két érdekes történetem...

pjotr_75 2011.09.05. 20:54:15

Manyup részleg "kiszervezése" óta Aegon, mint a nehéz kő... ki tudja hol áll meg, valahol a Groupama szintjén, vagy alatta.
Leszarták ezt az egész manyupos dolgot, gondolták majd ráfekszenek erre a biztosítós vonalra, meglesz ebből is a kieső bevételük - de hát ez csak ilyen megoldásokkal megy. Casco-t idén náluk kötöttem, de jövőre, még ha az övék lesz a legolcsóbb ajánlat, akkor is viszem át máshova, kell nekik még vagy 5-10 év, amíg magukhoz térnek, és nem ilyen piti módon próbálnak plusz bevételhez jutni.
Hetente többször hívogattak az egondájrektes droidjaik, hogy kössek velük biztosítást minden hajszálamra..., egy idő óta finoman nem veszem fel a rejtett számú hívókat, mert 90%-ban Egon az.

vagtomek 2011.09.05. 20:55:45

@pjotr@gportal.hu: van lehetőséged rá, hogy a marketinget letiltsd. Csak szerződéskötéskor ritkán gondol rá az ember.

dr. Trebitsch 2011.09.05. 20:56:15

@Jofiu: nem csak irigység, hanem rosszindulat is látszik, hiszen a rendőrség és a NAV is rendben lévőnek és valósnak találta a számlát és a vásárlást, vagyis az ÁFA befolyt! De az förtelmes irigység ne nyugszik, mégis biztosítási csalást feltételeznek. És amit Te írtál, hogy mennyire természetes egy ilyen vásárlás, nem értem, mi köze ehhez a biztosítónak? Persze tudom, nálunk azért tapsolnak, ha a biztosító minden esetben, ha "gazdag" embert rabolnak ki, akkor a biztosító Rendőrséget, NAV-ot, NBH--t stb,. mozgósít a károsult ellen. És őrülten nagy a kárörvendés, minél több kellemetlensége van az irigyelt kárvallónak...

XCat 2011.09.05. 21:00:52

"Kb 6 hónapra rá betörtek hozzánk és elloptak tőlünk 2,6 millió forint ingóságot és az alakformáló gépet, összesen 9,8 millió értékben. "

7 millióért vettél egy kurva kondigépet?????? LOL. :DDD

vagtomek 2011.09.05. 21:01:54

@CatMother: joga van hozzá nem? Az Aegon a sz@rrágó, hogy nem fizeti ki!

XCat 2011.09.05. 21:02:09

@CatMother: Tanultál volna a következő posztból, ennyiért kaptál volna 5 évre egy komplett termet. Ügyvéddel.

XCat 2011.09.05. 21:03:13

@vagtomek: Yoga van, de baszdmeg. :) Májcsere kijön belőle, keressen egy szervdílert, és cseréltesse valami harmadikvilágbeli éhezőére. Amíg azt is szét nem piálja, addig nem fog hízni.

XCat 2011.09.05. 21:05:27

@CatMother: Na már én sem tudok írni, aztán másokat bazgatok. Szóval joga.

vagtomek 2011.09.05. 21:05:37

@CatMother: oks, neked jogod van irigykedni, meg bosszankodni is. :-) Csak ez a poszt most arról szól, hogy a Biztosító elsőre befogadta az ajánlatot - lásd a szakértő nyilatkozatát - majd amikor fizetnie kellett volna, egyszerűen lelépett a pénzzel. És még a pofájába is röhög a -remélhetőleg csak volt - kliensének. Ezt a jog minimum csalásnak hívja.

Viktus 2011.09.05. 21:09:54

@Trebitsch:

Miről szerezzek neked számlát amire a rendőrség, NAV azt mondja okés főleg ilyen alakformálóról nagyjából azok is most hallhattak először.

Viktus 2011.09.05. 21:12:02

@vagtomek:

Még abszolute nem derült ki kinek a nevére szól a számla:

"– Számlánk van a gépről,

– Igazolta az a személy, aki megvette a gépet a férjem helyett 2009-ben, mert ő akkor Spanyolországban dolgozott,"

A biztosítós szakértő meg ennyit írt:

"Amennyiben nem kereső tevékenységre használjuk és a számla a szerződő nevére szól, nem kell külön biztosítani elég az aktuális biztosítás, amit ott akkor kötöttünk."

Na meg eleve érdekes, hogy az új gép is nagyjából áfa mentesen lett 6 milka :P

vagtomek 2011.09.05. 21:12:38

@CatMother: Amúgy a biztosítónak ezer millió lehetősége van arra, hogy szerződéskötés ELŐTT(!!!!) ellenőrizze, a leendő szerződő igazat mond-e. Ha pl. te azt állítod, a Mona Lisát őrzöd otthon a páncélban, nem fogják neked csak úgy habókra elhinni. (vagy mérhetetlenül ostobák ha igen, és a jog kötelezni fogja őket a kár rendezésére!) Kiküld kárszakértőt, kötelez(het) hogy mechanikus vagy elektronikus védelemmel lásd el csak a képet, megemeli a biztosítás díját, stb,stb,stb. A jelek szerint az Aegon egyikkel sem élt! Most viszont a szerződés őket is kötelezi, és roppant gusztustalan módját választották annak, hogy ne kelljen megtéríteni az egyébként jogos kárt!

sanyó53 2011.09.05. 21:13:26

@lecsekkoltam: 10millióra fizettem a biztósítást. Tudták mennyiért vettem.

XCat 2011.09.05. 21:13:48

@vagtomek: Bosszankodni, min? Irigykedni... hát nincs hétmillióm kondigépre, és jó lenne ha lenne, de ha vennél egyet és nekem adnád, szerintem megköszönném, és másnap kidobnám. :)

A biztosítónál valahogy úgy nézhetett ki, hogy kiment Jóska, és megilletődött gazdagéktól, bólogatott sűrűn.
Aztán másnap megkapta az ukázt, hogy vagy visszacsinálja, vagy az elkövetkezendő 45 évben tőle fogják vonni az árát. És most próbálják menteni, amit lehet.

vagtomek 2011.09.05. 21:13:56

@Viktus: a számlát benyújtották, tehát a bíróságon ki fog derülni.

sanyó53 2011.09.05. 21:14:54

@igazságos: A feleségem nevére volt kiállítva a számla, mivel ajándék volt.

vagtomek 2011.09.05. 21:16:08

@CatMother: igen, és ez gazemberség. Jogilag úgy néz ki, a szerződő teszi az ajánlatot, és a biztosító fogadja be. A szerződéskötés napjától kezdve 15 napja van mindkét félnek, hogy elálljon. Ha nem teszi egyik sem, a szerződés érvényes, méghozzá az aláírás napján meglévő feltételekkel! Tehát adóss fizess!

XCat 2011.09.05. 21:17:59

@vagtomek: Nekem hiába mondod, én nem vagyok az ábéegon.

Te vagy egyébként a poszttoló?

Viktus 2011.09.05. 21:18:13

@270cdi:

Neked is a feleséged? ez v.mi matriarchális közösség?

XCat 2011.09.05. 21:22:31

@Viktus: Minden sikeres pasi mögött egy sikeres nő áll, és rángatja neki a tökit, hogy még, még, még pééénzt!!!. Nem tudtad?

Viktus 2011.09.05. 21:22:40

@CatMother:

Lehet itt v.mi csoportos alakformáló rablásról van szó Fehérvárott ... többen is ráismernek a történetükre.

vagtomek 2011.09.05. 21:24:00

@CatMother: nem, csak dolgoztam biztosítónál

Viktus 2011.09.05. 21:24:07

@CatMother:

Pár órája még spanyol vendégmunkás fejvadasz42 ismert magára a posztoló férjeként. Lehet azóta megnyugodott, hogy az ő alakformálójuk még megvan.

gergo1000 2011.09.05. 21:24:29

@Viktus:
Ebben semmi ellentmondás nincs. De reméljük a posztoló tisztázza.
Legkézenfekvőbb megoldás, hogy ismerős bement, megvette, hazaszállította és kért egy számlát a posztoló nevére.
Viszont azt is tudom, hogy hol fogja majd a biztosító megfogni (illetve tudná) a dolgot, de mivel nem akarok a biztosítónak ötletet adni, így ezt megtartom magamnak. De a kommentek között eddig még nem találtam meg a helyes megoldást

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.05. 21:24:30

@CatMother: Nix kondigép! Ez egy elektromos agysorvasztó! Maca befex és a gyártó cég azt hazudja, h az elektomos impulzusok 6ására mozgás és persze fogyóqra nélkül majd jól lefogysz!

XCat 2011.09.05. 21:29:49

@TrueY: Ezzel kellene reklámozni az elektrosokkot is, kevesebb hülye szaladgálna szerteszéjjel...

XCat 2011.09.05. 21:31:21

@vagtomek: Úgy tűnik, mintha nem lenne maradéktalanul kellemes emlék. ;)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.05. 21:32:16

@CatMother: Nem rohangászna kevesebb hülye! Csak nyugisabbak lennének! :)

vagtomek 2011.09.05. 21:33:07

Eltaláltad. Elég sok disznóságot tapasztaltam meg. Érdekes módon ahol voltam, inkább az életbiztikkel játszottak, a vagyonbiztikkel korrektebbekj voltak.
Egyébként aranyszabály (ha már itt tartunk): kárt bejelenteni tudni kell! :D

XCat 2011.09.05. 21:34:01

Aztán mondjátok csak, mekkora az a hétmillás kondigép? Valaki kölcsönadna egyet? Zajong itt egy huszonéves taknyoscsapat, kéne valami nagy és nehéz, amivel agyon tudom őket verni.

vagtomek 2011.09.05. 21:35:31

@CatMother: :DDDDDD

Vödröd nincs? Tegyél bele vizet, oszt zuhét nekik!

sanyó53 2011.09.05. 21:39:29

@gergo1000: ismerős nem ment sehova. Kiválasztottam és kiszállították., De addigra már nem voltam otthon. Én akartam átadni azért a barátom vette meg. A biztosító tájékoztatva lett arról, hogy van egy ilyen gépünk. Azt mondták nem kell külön biztosítani, elegendő az a tíz millió amire biztosítottunk. Azért nem fizet, mert azt mondja nem minősül háztartási ingóságnak. Mikor ezt a saját nyilatkozatukkal cáfoltuk, feljelentettek csalás miatt. A napokban zárult le a vizsgálat, amit a NAV és a Rendőrség végzett, hogy nincs csalás. A számla valós, a gép létezett stb.

XCat 2011.09.05. 21:44:30

@fejvadasz43: Ezekkel a méregdrága szarokkal az van, mint a nagyon olcsókkal. Akkor kell megvenni, ha nem számít, hogy esetleg másik kell belőle.

Viktus 2011.09.05. 21:48:33

@CatMother:

Már vett egy másikat is ... ha kell szervezheted a bandát. :P

vagtomek 2011.09.05. 21:49:09

@fejvadasz43: Jól sejtem, te vagy a poszttoló? Mert ha igen, lenne hozzád pár kérdésem.

xenuka 2011.09.05. 21:49:39

A biztosítási ügyintézők megveretése megvan max 50.000-ből darabonként. Ekkora kárnál nem fér bele?

vagtomek 2011.09.05. 21:51:49

@xenuka: Ezzel meg az a baj, nem az dönt, aki közli a rossz hírt.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.05. 21:53:50

@fejvadasz42: Elmondok egy titkot. Az, amit purhabbal hatástalanítani lehet, az nem riasztó. Az bazáráru. Obiba' vetted?

xenuka 2011.09.05. 21:55:07

Vennék egy ilyen gépet az asszonynak , mert hisztizik mióta olvasta ezt a posztot.
Mi a pontos neve és típusa?

sanyó53 2011.09.05. 21:58:56

@estrella negra: Mabisz által minősített és a biztosító által javasolt riasztó volt. :-)

vagtomek 2011.09.05. 21:59:09

@fejvadasz43: A kárt a betörés után mennyi idővel jelentettétek be?
A kárszakértő milyen kárt vett fel? Lopás? Betöréses lopás? Besurranás? Rablás?
Volt-e pótszemle? Ha volt, ugyanaz csinálta aki az eredeti szemlét?
A kárelhárítás a bejelentés után mennyi idővel kezdődött meg? Gondolok arra, mikor cseréltél ajtót, szereltél fel új riasztót, stb, stb.
Milyen védelmed volt a betörés idején? (azt ne mond meg most milyen van, senkinek nincs hozzá köze, csak neked)A biztosítók szeretnek azzal játszani, hogy a kár nagysága nem felel meg az aktuális védelmi szintnek, és csak részösszeget fizetnek ki. Hát, egyelőre ennyi.

Viktus 2011.09.05. 22:01:07

@vagtomek:

Már leírta purhabos rendszere volt ... "Elég komoly riasztónk volt, de azt purhabbal hatástalanítottál. "

vagtomek 2011.09.05. 22:03:54

@Viktus: A riasztó csak egy dolog! És abból nem csak egy szokott lenni. Amúgy a purhab eléggé általános módszer, és sajnos hatásos is. Van elég baja most, nem kellene szegényt kiröhögni!

vagtomek 2011.09.05. 22:05:25

@Viktus: Az is fontos, hol mentek be, és annak milyen védelme volt.

tangerine71 2011.09.05. 22:06:28

Újszerű alakformálógép olcsón eladó! :)

sanyó53 2011.09.05. 22:07:16

@vagtomek: másnap már bejelentettük a biztosítónak. Észleléskor a Rendőrségnek. Forrónyom, helyszínelők stb. Betöréses lopás. Pót-szemle nem volt. Elvették az ügyet attól aki először kint volt. Többet nem találkoztunk senkivel, csak a levelek jöttek. A gépen kívül mindent rendben kifizettek. Nálunk megfelelt az aktuális védelmi szintünk a kár összegéhez. A helyreállítás csak a biztosító kijövetele után kezdődött meg

XCat 2011.09.05. 22:08:52

@vagtomek: Gondolod hogy az utolsó hétmilláját adta oda azért a nyavalyás kondigépért? :))

Nem irigylem, félre ne érts, de ne csináljunk már mártírt belőle egy betörés miatt. Ha megerőszakolják a gyerekét, vajon akkor is a kondigép fájna neki jobban?

2011.09.05. 22:11:08

Nővéremnek autókárra szintén nem nagyon akartak fizetni a fehérvári Aegonnál.... kezdek félni, az én KGFB-m és lakásbiztosításom is náluk van....

sanyó53 2011.09.05. 22:15:14

@CatMother: Te faszkalap mi az anyádról beszélsz? Mi közöd van hozzá mennyi pénzem van? Volt biztosításom és nem fizettek. Ez a lényeg. Milyen gyerek erőszakról beszélsz te pöcs húzogató buzeráns. Ülsz egy szobában és morzsolgatod a tököd helyét, és faszságokat irkálsz más problémájáról. Értelmes dolgot is tudsz írni? Itt éled ki magad névtelenül, mert itt legalább szoba állnak veled, mivel a való életben senki nem néz rád mert egy szürke egér vagy.

vagtomek 2011.09.05. 22:16:13

@fejvadasz43: Ajtón vagy ablakon mentek be? Ha ablakon, az milyen magasan volt? A betörés után mennyi idővel volt meg a szemle? Te a szemléig megtettél mindent, hogy a betörés ne ismétlődhessen meg? (ad absurdum, legalább egy zárat cseréltél) Tudsz arról valamit, miért vették el az ügyet a kárügyintézőtől?

sanyó53 2011.09.05. 22:19:32

@vagtomek: ablakon. Alacsonyan volt, és nem volt rács. Pár nap múlva szemle is meg volt. Azért vették el az ügyet, mert a vezérkar /központ/járt el a továbbiakban a kár nagysága miatt.

vagtomek 2011.09.05. 22:19:46

@CatMother: Nem igazán érdekel, honnan volt rá pénze, és az sem, tud-e venni másikat. Az viszont már idegesít, hogy van egy korrektnek tűnő szerződése, és a biztosító szarozik vele.
Amúgy pedig kiváncsi volnék mennyire jajonganál, ha hozzád törnének be, és vinnék el mondjuk azt a gépedet, amelyen a választ írod rögtön meg nekem. Akkor is ilyen magabiztos volnál?

vagtomek 2011.09.05. 22:20:50

@fejvadasz43: bakker, ez gáz... legalább fólia volt rajta?

Viktus 2011.09.05. 22:23:46

@vagtomek:

Láttad a szerződését? láttad a számlákat? büdös az egész sztori spanyol hajóácstól kezdve a magányos asszonykának időnként vesz egy alakformálót ... az ablakos purhabos betörésig.

sanyó53 2011.09.05. 22:27:03

@vagtomek: Nem gáz. 7.400 000 az amit max fizetnie kellene. Ezen felül van nem anyagi kártérítés, ami nem a biztosítással függ össze. Ebbe most nem akarok bele menni, mert jönnek akkor a faszságok megint. Megbíztam Magyarország egyik legjobb biztosítási ügyvédjét, és azt mondta annyira egyszerű a történet, hogy ciki neki pénzt kérni érte.

vagtomek 2011.09.05. 22:29:02

@Viktus: Miért te még sosem láttál lakásbiztosítási szerződést? nagyjából egy kaptafára készülnek. A benyújtott számlákat pedig befogadták, ha jól tudom.

És még azt is úgy tudom, ez itt egy jogállam. és amíg ez így van, az aegonnak is alkalmazkodnia kell. és persze fizetni a kárt.

XCat 2011.09.05. 22:31:16

@fejvadasz43: No mi van, mi van, nem bírjuk ha nem nyalják a kis seggünket?
Hát készülj fel rá öreg, hogy az élet kegyetlen, és általában véve a lófaszt sem érdekli, hogy mit nyúltak le tőled, meg az sem, hogy itt visítasz érte, mint a fábaszorult hülyegyerek, akinek elvették az elektromos pöcsverőjét.

Vigyázz a szarjaidra. Ennyi. Ha nem vigyáztál, magadra vess.

@vagtomek: Hát ha a biztosítóval is olyan stílusban tárgyalt, ahogy nekem megnyilatkozott az első nem babusgató szóra, lehet hogy megértem őket. :))

Gépből meg van másik. Ha azt is elvinnék, lehet hogy valami mást csinálnék homározgatás helyett. Mondjuk szétverném a házavató fiatalok pofáját. :)

sanyó53 2011.09.05. 22:31:59

@Viktus: Megküldtem a homárnak, de valamiért nem tette nyilvánossá. Nekem nincs mit titkolnom. A feleségem nem magányos te fasz kalap. Két 90 fős céget irányít. Nem hajó ács vagyok Te primitív barom. Luxus hajókat javítok 24 magyar alkalmazottammal. Az ács fával dolgozik, mi műanyaggal.

XCat 2011.09.05. 22:32:28

@fejvadasz43: Mesélj még az egerekről. Addig sem vergődsz az análintrudered után. :)

vagtomek 2011.09.05. 22:32:55

@fejvadasz43: oks, értelek. Nem is kérdezek többet, mert leharapja a fejed az ügyvéd. :-)

Amennyit látok az ügyből, szerintem igazad van, de a biztosítóknál azért sohasem lehet tudni.. Sok sikert és kitartást a perhez!

XCat 2011.09.05. 22:34:13

@fejvadasz43: A hajóácsot meg egybeírják, te írástudatlan barom.
:D

Különben véletlenül nem kispesten vagytok? Mert akkor sejtem, hogy ki vagy. :)

XCat 2011.09.05. 22:35:26

@vagtomek: Nem áll jól neked a seggnyalás, hidd el. ;)

vagtomek 2011.09.05. 22:37:54

@CatMother: jaja... ;-) Montákmá' mások is... :D

Viktus 2011.09.05. 22:38:21

@CatMother:

Lehet szeretne ács lenni ...

@fejvadasz43:

Tényleg nem unatkozhat akadhat alakformálás :D

sanyó53 2011.09.05. 22:40:13

@CatMother: Én nem visítok semmiért. Vettem már másikat. Nem azért tettem közzé, hogy megtaláljam vannak faszkalapok a világba, azt tudom anélkül is, találkozom velük nap mint nap. Okulás, figyelmeztetés, tanulás, tapasztalat, eszmecsere miatt tettem közre.

igazságos 2011.09.05. 22:52:39

@fejvadasz43: aha, most már minden világos.

A posztoló vagy BKV fejes, vagy MÁV igazgató. :)

Aki Spanyolhonba dolgozik, nyugodtan itthagyja a feleségét, költeni lóvét mindenféle alakformálóra, az nem lehet olyan sikeres ember, mint amilyennek be akarja állítani magát.

Egy, a valóban jól kinéző feleségnek nincs szüksége alakformálóban, hacsak nem Szilágyiné Sz. Eleonóra, alias Jabba az illető. Akkor megértem.

Mert egyébként elmegy egy plasztikai műtétre, esetleg zsírleszívásra, vagy felvesz maga mellé egy táplálkozási tanácsadót.

Akárhogy is magyarázkodsz, nem mondod el a teljes igazságot, a posztban is elfelejtettél megemlíteni egy-két dolgot. Aki pedig így tesz, annak valami hibádzik, valamit próbál eltussolni. Hiszen, ha engem sérelem ért, leírom, mi történt, őszintén, mindent részletesen elmondva, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy nincs félnivalóm, senkitől.

Aki meg ilyen gazdag, megvereti pár haverjával az ügyintézőt, végrehajtót küld a biztosítóra, beperli, amiért nem fogadja el a szakértői véleményt, meg azt is, aki azt mondta a feleségnek, hogy nem kell biztosítást kötni. Továbbá a biztosítónak jelezném, hogy pancser az alkalmazottjuk, kárt okozott nekik a saját munkatársuk.

Szóval, én ezt az egész történetet nem hiszem el, hogy vannak ilyen primitív emberek, akik csak úgy kidobálnak 7 millás alakformáló gépre lóvét, meg nem sírnak utána. A gazdagok nagyon smucigok szoktak lenni, semmit nem szeretnek saját zsebből fizetni, sokkal jobban szeretik az állam bácsit lenyúlni. Nem életszerű az egész.

XCat 2011.09.05. 22:56:45

@igazságos: Jah, eléggé lement a megveretés ára, valaki írta, hogy ötvenért már vernek. Amikor én utoljára érdeklődtem, még 300-at mondtak, merthogy ha (jó) nő az illető, akkor feláras. :(

De amúgy profik voltak, mondták hogy hoznak videófelvételt róla, meg mindent.

igazságos 2011.09.05. 22:57:19

Szóval, perelgetni még mindig lehet, úgyis ráérsz, akkor hol itt a probléma?

Kis hazánkban úgyis a tolvajnak vannak jogai, meg lopni, csalni nagyban kell, és máris megy minden, mint a karikacsapás.

Akinek nem számít 7 misi, annak az ügyvéd se lényeg, beperelni mindenkit, aki nem végezte a munkáját, meg aki rágalmaz. Ennyire tutyimutyiak lennének azok is, akiknek van lóvéjuk?

XCat 2011.09.05. 23:00:42

@igazságos: A tutyimutyiság hogy függ össze a lóvéval? Különben ez a megveretés téma elég necces. Sosem tudhatja, nincs-e egy apeh ellenőr vagy egy államtitkár rokonom, vagy valaki, akinek több pénze van nála... és máris a fasz rossz oldalán kötöttünk ki.

sanyó53 2011.09.05. 23:01:34

@igazságos: nem értesz az egészből semmit. Nem a feleségem költötte rá a pénzt. Össze vissza irkáltok baromságokat. Miért hívsz primitív embernek? Baj, hogy megtehetem, hogy megvegyem? Nem vitázni akarok, de komoly rendőrségi vizsgálatok után, és NAV ellenőrzésen mentem át. Minden rendben volt. Rosszul osztod az igazságodat igazságosztó.

XCat 2011.09.05. 23:03:24

@fejvadasz43: Sajnos mindenki látta, ahogy kitört belőled az intelligencia, szóval szerintem menj el aludni. Ha megpróbálsz kimosakodni, az itt elég kemény menet lesz. :))

igazságos 2011.09.05. 23:04:21

@fejvadasz43: de legalább állnál ki magadért. Vagy azt nem szokta az, akinek sok lóvéja van???

Csak ezért vagy primitív, semmi másért. Hagyod magad átverni, több ízben is. Egyszer azért, mert a feleséged se akart fizetni a biztosítónak, másodszor meg azért, mert nem pereled be a biztosítót, amiért hazugnak nevez, válaszként.

igazságos 2011.09.05. 23:07:29

@CatMother: itt osztja az észt, én a helyében, már az utolsó fillért is behajtanám a biztosítótól. Egyből ügyvéd, bíróság, kapcsolatok, minden követ megmozgatnék. 7 milláért meg pláne. Nem hagynám veszni, már csak elvi kérdés ez nálam.

Ha már átvertek, akkor már emelt fővel viseljem a dolgot, úgy, hogy tettem magamért valamit, a biztosító is szívja már meg egy kicsikét.

Aki nem így tesz, hanem a homáron reklámozza, hogy hű, de sok pénze van, mégis szerencsétlen balek, hát az mi, ha nem tuyimutyi?

Kedves feleség, ha valóban egy céget irányít, tudnia kellene a jogi következményeket, az apróbetűs rész elolvasását, illetve tárgyalni a biztosítóval. Szóval, már itt is ellentmondás van.

sanyó53 2011.09.05. 23:08:24

@CatMother: Próbáltam a te szintedre menni. Mosakodni neked kéne menni, mert látom másoknak is faszságokat írogatsz. Kemény menet? Nevetséges és szánalmas vagy.

igazságos 2011.09.05. 23:11:21

@fejvadasz43: szóval, itt vagy még, de nyugtass meg, hívtad már az ügyvédedet... Vagy a feleség cégénél levő jogi szakembert....

Adjál már egy kicsikét a biztosítónak is. Én drukkolok neked azért.

Ha sikerülne behajtani a lóvét, okvetlenül írd meg, valamint képet is kérünk arról a berendezésről!!! Meg a feleségről is. Csak hogy irigykedjek.

sanyó53 2011.09.05. 23:11:32

@igazságos: ebből is látszik megint hogy nem olvasod az előző bejegyzéseket. Egyből Birósságra lett adva. 3 hónapja bent van.

XCat 2011.09.05. 23:12:26

@igazságos: Az hosszadalmas. Különben is, most mindenkinek mesélje el, milyen lúzer volt? Szerencsétlen hülye csak egy kis megértésre vágyik....

Mellesleg, akinek sok pénze van, az nem nagyon reklámozza. Nem azért, mert titkolja, hanem mert eszébe sem jut.

Azt meg ne tudd meg, micsoda állatok királyai irányítanak cégeket. Jóval nagyobb cégeket is 24 főnél, ami azért még bőven kicsi. :)

@fejvadasz43: Biztosítalak, hogy ez nem fog sikerülni. :))

Büszke_troll 2011.09.05. 23:14:19

@igazságos: mert a gazdagokat egy kaptafára készítik a gazdag gyárban.

Szent együgyűség.

sanyó53 2011.09.05. 23:16:25

Hivtam már. szeretné ha leszopnád. Ebből is látszik mekkora faszok vagytok. Semmi közöm ehhez az egészhez és már gyilokra mentetek. Nem én vagyok a posztoló, de láttam mekkora barmok írogatnak itt, nem tudtam kihagyni, hogy ne szopassalak benneteket. Nyomorult egy banda vagytok. Tényleg szánalmas.

igazságos 2011.09.05. 23:16:34

@CatMother: A gazdagok ügyei más elbírálás alá esnek. Azok meggyorsíthatják a bírósági ügyeket. Abban igazad van, ami a reklámozást illeti, a gazdagok, akik tényleg azok, tényként kezelik ezt a dolgot, nekik az természetes, hogy mindenki tudja róluk.

A cég irányításáról meg részben van igazad, hiszen nem mindegy, milyen cég, állami, vagy magáncég, netán Sony, esetleg edigital, szóval, a cég sikeressége is szempont. Na, de hát egy sikeres cégnek kell lennie biztosítós kapcsolatnak.

@fejvadasz43: akkor meg van bocsátva, én kérek elnézést. Fontosch dolog, okvetlen bele kell írni a posztba.

XCat 2011.09.05. 23:17:39

@Büszke_troll: Most őszintén, szerinted ez gazdag? Egyáltalán, honnantól számít valaki gazdagnak? Meg mi alapján? Csányi Sándor gazdag? És őalatta, hol a határ? Orbán még belefér? :)))

igazságos 2011.09.05. 23:17:51

@Büszke_troll: figyelj, mai világban bármi lehetséges. :)

Hidd el nekem, a gazdagok a legsmucigabbak, meg a legjobban szeretik költeni az adófizetők pénzét. Ja, és nem magamból indultam ki. :)

XCat 2011.09.05. 23:20:31

@fejvadasz43:@Büszke_troll: Köszi, választ kaptam. :D

@igazságos: Hát én a Niketól, ami azért egy viszonylag komoly cégnek vehetünk, ismerek pár embert... és komolyan nem tudom, mi a lófasztól működnek. De hogy nem attól, amit itt ezek csinálnak, az hótziher.

Viktus 2011.09.05. 23:21:17

@fejvadasz43:

Mindenki köszöni, ha alakformálót veszünk mindenféleképpen megfelelő biztosítást kötünk, és a riasztónk sem purhabos lesz, ha már ilyen kapós.

igazságos 2011.09.05. 23:22:43

@fejvadasz43: szerintem meg magadat szopattad, hiszen ki kapta fel a vizet a végén. Elárultad magad.

XCat 2011.09.05. 23:22:58

@igazságos: Mások. Nem olyan jó dolog gazdagnak lenni, hidd el. :))

Viktus 2011.09.05. 23:24:22

@fejvadasz43:

Leginkább szegény vagtomeket szopattad be ... pedig olyan bő nyállal igyekezett nálad :(

XCat 2011.09.05. 23:25:34

@Viktus: Na de most ács, vagy nem ács? Ez fontos!

igazságos 2011.09.05. 23:25:47

@CatMother: tudom én. Nem lennék én se a helyükbe.

De kétszínű lennék, ha nem azt mondanám, hogy nem kell a pénz, de Csányi szintjére már nem szeretnék jutni.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.09.05. 23:27:25

Várjatok egy kicsit, hozok hokedlit.
Hogyaperec?

Viktus 2011.09.05. 23:28:01

@CatMother:

Már az a rész is büdös volt nem is beszélve, amikor elfeledkezett a troll, hogy nem jó néven jelentkezett be :D

Keresek v.hol a messzeségben 2 milkát nem itthon b*szatom az asszonyt mással, hanem telik egy albira összecuccolni ott. Az alap sztori is bukott.
A purhabos riasztó a kis ablakkal már csak grátisz volt.

XCat 2011.09.05. 23:29:43

@igazságos: Szerintem meg lejjebb nem érdemes. :D
De sajnos az én esetemben esélytelen. :)

@Viktus: Én tulajdonképpen elhittem neki, simán belefér a pénzestahó kalickába. Sajnos ismerek olyanokat, akik pont ilyenek, és tényleg azok, akiknek modják magukat. De úgy különösebben nem érdekel.

Viktus 2011.09.05. 23:35:07

@CatMother:

Hitelesebb lenne, ha a következő postban szereplő manager feleségéről lenne szó :P bár spanyol kiküldetésről nem ír, de lehet az alakformáló megpattintása után ment kondi bérletért azon okból van az időrendi sorrend.

XCat 2011.09.05. 23:36:39

@Viktus: Ilyenkor sajnálom, hogy lusta voltam megtanulni panyolul. 2 perc alatt be lehetne égetni. :))

igazságos 2011.09.05. 23:44:32

@Viktus: mondom én, a WD40 hiányán bukott el az illető.

Megdobbent 2011.09.06. 00:00:25

Najo, csak beokoskodom a vegere. Szal egy ilyen gep helyett 2-10 zsirleszivas maganklinikan, es penzeteknel vagytok :) Maskor semmikepp nem tanacsolnam nem foldi eredetu eszkoz beszerzeset, mert lehet, hogy siman csak hazament, es vitte magaval a kedvenc ingosagait is :>

Megdobbent 2011.09.06. 00:05:38

"– Illetve igazolta a Cég,"

Ejha, a Tom Cruise meg ott dolgozik? :>>>

igazságos 2011.09.06. 00:10:24

@fejvadasz43:
No era que a él le importase.

Stonerock 2011.09.06. 00:41:13

Megértem a posztoló felháborodását, és egyetértek vele abban, hogy ha az elején azt mondták, hogy biztosítják a gépet, akkor most fizessenek.

És, hogy ne csak egyféle képet fessünk erről a biztosítóról, megjegyzem, hogy nekünk teljes mértékben kifizették a konyhabútorban keletkezett kárt, mikor fentről leáztattak minket. És ehhez számla se kellett, elég volt nekik az asztalos árajánlata a javításról.

Tölgyasztal 2011.09.06. 09:44:21

Én most megfogadom,h se kondigépet sem kondi bérletet nem fogok venni, mivel mindenképpen pórul fogok járni!

Meridian74 2011.09.06. 22:43:42

@fejvadasz42: egyébként meg szabad kérdezni, hajógyártás alatt mit kell érteni, hogy ennyire jól(?) megfizetik arrafele? :)

Amúgy többen itt igencsak besárgultak az irigységtől, de ők azok, akik fel nem foghatják ésszel, hogy rendes melóért tőlünk rendesebb országban (pl akár spanyolországban is) fizetnek ennyit.

Az EU-s parlamenti képviselők ennél többet visznek haza, seggmeresztésért...

Meridian74 2011.09.06. 23:19:31

@CatMother: A mindenkiből én akkor kilógok, mert valójában én nem így látom.
Sokan agyilag nem képesek felfogni (és ehelyett irigykednek, mert szellemileg csak ennyire fussa), lehet ennyi pénzt keresni legálisan is, akár még itthon is, persze itthon nem ez a jellemző, mert itthon a mérnökök 200bruttóért is elvállalják azt a melót ami 800ezret ér alsó hangon is. Aztán meg megy a sírás, hoyg a multik mennyire gecik. Pedig csak éppen csak annyira amennyire hagyják.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 01:24:13

@fejvadasz43: erre egy apróság:
pár éve vizslattam a MABISZ listát, ugyan mik vannak rajta. megakadt a szemem a Cobra egyik darabján, mint ugrókódos riasztó.
rejtett kapcsolós az a típus!
mégis, az hogy ugrókódos? pattog az ügyfél amikor kapcsolja a kis kapcsolót?
akkor azt a listát elmentettem, kinyomtattam és a mai napig ki van akasztva a műhelyemben. :)

After53 2011.09.07. 07:26:15

Tisztelt hozzászólók. Elképesztőnek tartom, hogy valaki beír ide egy esetet, azért hogy tudtára adja másoknak miként járt az Aegon Biztosítóval szemben, és erre minden gyengeelméjű a világ összes problémáját belekeverik az írásaikba. Irigykednek, Összefüggéstelen, buta, sértő megjegyzéseket tesznek a posztoló feleségére, de azzal, ami valóban történt nem foglalkozik. Volt a posztolónak egy érvényes szerződése a biztosítójával.. A gépét be is jelentette a megkötés alkalmával. A biztosító háztartási eszköznek vette. Megtörtént a betörés és ezt később letagadva azzal az indokkal nem fizették ki neki, hogy nem háztartási ingóság. Mikor ezt később tudta igazolni, hogy ők nyilvánították azzá, feljelentették csalásért a saját ügyfelét. Hát erre semmit nem lehet igazából mondani. Örülök, hogy nem ott van a biztosításom. A posztolót vizsgálta a NAV és a rendőrség is és mindent rendben talált. Én biztosan tennék egy feljelentést hamis vád miatt. Nem hagynám ezt a dolgot annyiban. A polgári pert pedig 100%. hogy megnyeritek.

anarch 2011.09.07. 09:05:22

@salapapa: Miért, hogy fordítják a frequency hopping-ot magyarra? Távközlésben emlékeim szerint ezt ugrókódolásnak fordították, riasztók esetén lehet hogy más.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.09.07. 10:41:45

@anarch: az ugrókódos vezérlés egy távirányítós rendszer bizonyos algoritmussal kiszámítható változó kóddal történő vezérlése.
a lényeg: távirányítós.
egy kis kapcsoló hogy lesz távirányítható? az asszony csapkod a szívlapáttal?

After53 2011.09.07. 20:18:46

Hát ez nagyon kemény. Szerintem a bíróságon semmi esélye a biztosítónak. Nekem is volt ügyem velük. Mi is megnyertük a polgári pert ellenük. Ha van egy kis eszük, akkor peren kívül megegyeznek veletek. A vesztesnek kell fizetni a perérték 6%-át + ügyvéd stb. Nem tudom miért jó nekik a bíróság inkább. szerintem jogászt kéne cserélniük. Szemét egy társaság. Közgázon rendesen a tanítják, hogy a biztosító a legnagyobb maffia.

mokas_gizi 2011.09.08. 07:24:23

Egy hatalmas hibát elkövetett a szenvedő fél:
Amikor a kárrendezést intézték és látszott, hogy nem fog egyszerűen menni a dolog, akkor hülyének kellett volna magukat tetetni és minden beszélgetést fel kellett volna venni amit az ügyintézőkkel beszélnek!!!
Ha van hangfelvétel akkor a biztosítónak már nem olyan nagy a pofája!!!

Nekem Allianzal volt problémám, áldom az eszem hogy elejétől fogva felvettem a beszélgetést ha nem így teszek bukok pár milliót!!!
Elején velem is lekezelők voltak, küldték a sablon levelet, hogy én vagyok a hülye és mindent úgy tettek ahogy kell...amikor közöltem hogy hangfelvételeim vannak az ügyintézővel folytatott beszélgetésekről kiküldtek egy biztosítási szakértőt onnan 30 nap múlva minden úgy ment ahogy kértem!!!

Hangfelvétel nagyon sokat számít...

After53 2011.09.08. 07:55:05

@mokas_gizi: az a baj, a hangfelvételt a bíróság csak abban az esetben hallgatja meg, ha a felvétel előtt figyelmeztetted az ügyintézőt, hogy felveszed. Ki van ez találva. Ha jól olvastam a szenvedő félnek kiállítottak egy nyilatkozatot, hogy bejelentette a gépének a létezését és nem kell neki külön biztosítást kötnie, elég rá a meglévő. Innentől a biztosító felelőssége. Ha pedig nem biztosították volna a gépét, akkor pedig felkellet volna hívni a figyelmét az ügyfélnek, hogy ha káresemény következik be, a gépet nem fogják kifizetni.

_____________ 2011.09.08. 08:17:47

@Zee: Ilyen népes a kiccsalád?
Dinnyebróker-e vagy? :-D

mokas_gizi 2011.09.08. 08:37:50

@After53:

Maximálisan igazad van, bíróságon nem fogadják el, magyar hatóság általában nem az ártatlan védi...
De ahhoz hogy a sajtóhoz fordulj vagy kitegyed a netre a hangfelvételt egy netkávézóból nem kell az ügyintéző engedélye...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.08. 08:44:27

@mokas_gizi: "bíróságon nem fogadják el"

A bíró dönti el, hogy mit fogad el bizonyítéknak. Ha akarja, elfogadja.

After53 2011.09.08. 10:41:11

@atpijkamo: Ez is igaz. Akkora mozgásterük van már a bíráknak, hogy bár hogy dönthetnek. Nekem egy haveromat meggyanúsították valamivel, nem is volt abban az időben az országban, de mivel életszerűnek tartotta a bíró, elítélte. pedig repjeggyel igazolta. Azt mondta neki a bíró, hogy ő is tud otthon ilyent gyártani. 100e ft bírságot kapott első fokon, másodikon pedig 350e ft. Na ez milyen?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.09.08. 12:04:45

@After53: Nagyon gáz! Küldjétek be a zugugyved.blog.hu-ba!

sanyó53 2011.09.08. 17:08:09

Nagy szar ez a biztosító.

After53 2013.05.07. 18:26:06

Üdvözlök minden kedves blogozott. Szeretném tudatni, hogy első fokon megnyertük a pert a biztosító ellen, és még közel hatmillió forintot köteles fizetni.

Egyéves Önkéntes 2013.05.07. 20:28:09

@After53: Gratulálunk. Szétosztod közöttünk ezt a 6 misit? Mondjuk nekem a fele elég lenne most.
süti beállítások módosítása