Tékozló Homár

Tegeződve fenyegette szájonvágással a kaller

2011.11.03. 12:05 | jackyll | 194 komment

Elképesztő állapotok uralkodnak az Örs vezér téri trolltemetőben. Naiv ügyél egyszercsak azon kapta magát, hogy egy békávés állja útját, aki a felé mutatott bérletet két kézzel meggyűrögette! A kézrátételes rontást sikerült agyhullámokkal visszaverni, de a szóváltás tegeződéshez vezetett. A Homár szeretettel várja a videobeszámolókat a folytatásról.

Az már régóta feltűnt, hogy az Örs vezér terén találkozhatunk a legbunkóbb jegyellenőrökkel. Tekintve a felhozatalt, ez nem kis szó. Az Örs a BKV-nál valami trollsüllyesztő lehet. Azt is sok utas megírta már, hogy a jegyellenőrök a legszívesebben a náluk kisebb, gyengébb utasokkal, jellemzően tizenöt éves diákokkal vagy nőkkel keménykednek. Nos, én az utóbbi kategória vagyok, és érvényes bérlettel rendelkező utas létemre velem is izmozott egy örsi troll.

Október 29-én kb. 13.45-kor mentem be, a metró felé az Örs vezér terénél tehát. Szokás szerint felmutattam a bérletemet mindkét békávésnak, akik között áthaladtam. – Mint már sokszor feltűnt, az Örsön valahogy nem képesek elolvasni – értelmezni az érvényes bérletemet, mert az itteni ellenőrök tízből kilencszer utánam kajabálnak, hogy „Nem láttam! Mutassa csak!” – érdekes, hogy az összes többi metróállomáson a kallerok nem látássérültek, és sikerül nekik ügyesen felfogni, hogy igen, érvényes e havi bérletem van… Hozzáteszem, hogy a munkáltatómtól kapott éves bérlettel járok, melynek havi szelvényét mindig cserélem a hó utolsó napján; de amikor munkanélküli voltam, akkor zsebből vettem a tízezer forintos bérletet. Hatéves korom óta _mindig_ érvényes bérlettel járok.

Nos, október 29-én 13.45-kor a bejárat jobb szélén álló, magas, sovány, végstádiumú alkoholista hajléktalanra emlékeztető „jegyellenőr” kezdte rá a Nem láttam! Mutassa csak! sódert. Én haladtam tovább, hisz látta a bérletemet ő is, a másik oldali kollégája is. De a hajléktalan külsejű csak jött utánam. Megjegyzem, hogy velem egyidejűleg többen haladtak át ekkor a kallersoron, volt, aki fel sem mutatott semmit, de azokkal nem volt problémájuk. Igaz persze, én voltam az egyetlen 160 centis, szemüveges nő, tehát akivel erősködni lehet.

Szóval a hajléktalan külsejű elém állva megakadályozott a továbbhaladásban, trágár stílusban követelve a bérletemet. Én elővettem és újra megmutattam, mire ő nyúlkálni kezdett felé. Mondtam, hogy nem adom fogom a kezébe, és két kézzel fogtam is a bérletet, mivel épp eleget olvastunk a neten az ellenőr által elvett, pláne hamisítottnak kikiáltott bérletekről, amellett tízezer forintos dologról lévén szó, semmi kedvem nem volt egy szétázott fejű ember kezébe adni. Mire ő, hogy nem akarja elvenni, ennek ellenére ő is két kézzel fogdosta és gyűrögette az én bérletemet. Ekkorra bátran odacsődült egy női ellenőr is, hogy lelki támaszt nyújtson a kollégájának.

Végül kénytelenek voltak belátni, hogy milyen kár, de sajna érvényes, kitöltött, októberi bérletem van. Én felindultan mondtam, hogy remélem, ez okoz nekik örömet, mire a hajléktalan arcú szikkadt őr TEGEZVE így szólt hozzám:

- Majd jól szájon váglak!
 
Bocsánatkérésről, egy „elnézést”-ről stb. természetesen sem a nő, sem az alkoholista arcú „ellenőr” részéről szó sem volt. Mindezt egy érvényes bérlettel rendelkező utassal szemben. Közben egy csomó ember haladt el mellettünk, akiket senki nem ellenőrzött, mert a többi kaller a mi jelenetünket nézegette érdeklődve.

Ezek után teljesen megértem és nem is ítélem el azokat, akik bliccelnek. A BKV az összes bliccelőt megérdemli, maguk tehetnek róla a munkásőr-mentalitású, tapló, alkesz személyzete miatt. Sőt ha mondjuk nem lenne rá anyagi lehetőségem, talán én magam is bliccelnék. De mivel százhatvan centis és szemüveges nő vagyok, valószínűleg a bátor ellenőrök, pláne ketten, pláne az Örs vezér téren, nyilván a jövőben is velem keménykednének.

Ha legközelebb az Örsön járok, bekapcsolva tartom a telefonom kameráját, és ha még egyszer ilyen fordul elő, rögzítem és feltöltöm több internetes oldalra. Levelemet a Homár és a BKV-figyelő blogokra is megküldöm, mivel tudom, hogy ha csak a BKV-nak írok, azok pont tojni fognak rá, ahogy mindig is szokták.

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sokorai_Atala 2011.11.03. 16:06:13

Én a múltkor Deák téren kiléptem a metrókocsiból, elegánsan, ahogy illik az érvényes jegyemet beledobtam a szemetesbe. Na persze középen álldogált 3 ellenőr és én voltam a leggyanúsabb neki (pedig magas is vagyok, meg szemüvegem sincs), hát mondtam ajjajjjajj, beledobttam a szemétbe, de visszamegyek és kikukázom, erre kissé megenyhülve közölték (bár még kötelességtudó arccal), hogy na jó nem kell, de máskor fent dobjam el, amikor elhagyom az objektumot. Gondolom, ilyet még senki nem mondott nekik és ezért el is hitték:)

ZBR 2011.11.03. 16:07:49

@CatMother:
Írjál panaszt róla. Kivizsgálják, a panasz súlyától függően figyelmeztetés, fizetésmegvonás és ha nagyon sok lesz a panasz, meg visszatérő, akkor ki is rúgják.

Sajnos nem lehet másképp, a kollektív szerződés védi a munkavállalókat.

"Ebből azért nem lesz semmi, mert kétheti bérlet nincs"
VAN! Igaz, hogy csak teljesárú, de van.

"de erkölcsileg támadhatatlannak érezném"
Én nem. Ugyanis taxiztál. A taxi más szolgáltatás. Senki nem kényszerített éppen a taxi használatára. Ha pl. bringáztál volna, akkor egy vadiúj monti árát verhetnéd le rajtuk? Ha autóznál akkor a benzint? Vagy a kötelezőt? Vagy útadóval együtt, mindent? Az van, hogy ők szolgáltatnak, és ha menetrendnek megfelelően saját hibájuk miatt (tehát nem forgalmi, időjárási, stb. ok) nem tudnak közlekedni, akkor fizetnek kötbért a fővárosnak. Neked ez persze nem jó, de innentől a Fővároson kell leverni a dolgot.

XCat 2011.11.03. 16:09:37

@ZBR: Dehogynem kényszerített. Időre oda kellett érnem valahova, a busz meg volt kedves otthagyni a megállóban, még le is lassított a rohadványos szemétláda, de nem állt meg. Ez egyértelmű szerződésszegés az ő részükről.

Syolos 2011.11.03. 16:10:33

@Rosszindulatú Vászka: Ha lenne BKV2 nevű cég, azt választanám. De nincs, így alternatíva sem. Viszont az én adómat lopták szét évtizedeken keresztül.

Nem magamat érzem élősködőnek...

@ZBR: A személyeskedésed nem engem minősít, ahogy az sem, hogy abba nem gondoltál bele, talán nem minimálbéres kizsákmányolt ember vagyok, hanem saját vállalkozással (CÉG, MUNKAADÓ, érted?) rendelkező, akit szopatni fog az új adófajta.

Azt nem értem, miért egymás torkát harapdáljuk, mikor közel sem veled, veletek van problémám, hanem a BKV szétlopásával és az ehhez kellően vastag arcú újabb és újabb sápok kivetésével. Miért ne adjam akkor már oda az összes bevételem rögtön, nem kell furmányos módokat kitalálni, hogyan vegyék el tőlem...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 16:11:24

@ZBR: Közvetlenül a nokiás-dobozba, ezt akartad mondani, nem?

XCat 2011.11.03. 16:11:38

@Syolos: Ez a blog az egymás torkának harapdálására van kitalálva, azért. :)

XCat 2011.11.03. 16:13:23

@Syolos: Különben lazítsál, nem minősít itt senki semmit, csak szórakozunk. Olyan mint a bkv, csak ez látszólag ingyen van.

Syolos 2011.11.03. 16:14:28

@CatMother: Látod, csak az erőszak felé hajlasz te is. Én utoljára kb. általános iskola harmadik osztályában verekedtem, nem szeretem az erőszakot (ezért is edzem magam szabadidőmben, hogy legtöbben még csak ne is gondoljanak arra, hogy belém kötnek).

Nem, sajnos egyáltalán nem leszek meg az összeomlott rendszeremmel. A németek többsége sem azért kívánta a háború végét 44-ben, mert az milyen jó lesz nekik. De szükség volt a pusztulásra, hogy valami új épülhessen. Elnézést, hogy párhuzamot vontam a diktatórikus harmadik birodalomból a demokráciába vezető út és a BKV között, ennyire nem drasztikus a helyzet, legalábbis nem ezen a szinten.

De nekem is csak egy életem van, optimista vagyok, az 45*12 havi fizetés/profit, annyira nem olyan sok azért az, hogy azért fizessek százezreket, hogy mások ellophassák.

XCat 2011.11.03. 16:15:00

@estrella negra: Esztikém édesem, te most azt akarod, hogy ne legyen bkv? Ha nem, akkor van? Van. Szolgáltat? Szolgáltat. Szarul? Szarul. Szarabbul mint akármi más? Nem.

Akkor meg?

ZBR 2011.11.03. 16:16:14

@CatMother:
Ezzel van egy olyan probléma, hogy:

"A személyszállítási szerzıdés az utas és a BKV Zrt. között akkor lép hatályba, amikor az utas utazási szándékkal felszáll a menetrend szerint közlekedő jármőre, illetve ahol van peronzárvonal,
ott annak átlépésével. Ezen jogviszony külön szerzıdés megkötése nélkül, ráutaló
magatartással jön létre."

Én javaslom a busz rendszámát ilyenkor megfigyelni, könnyen-gyorsan lehet úgy panaszt tenni. És mindenképp jól láthatóan kell várakozni, ne tudd meg, hogy hány istenbarma bújik el a citylight plakátok mögé, aztán esik le az álla, amikor elzúz a busz. Külföldön jobb helyeken szabályosan le kell inteni a buszt...

Syolos 2011.11.03. 16:16:23

@CatMother: "@Syolos: Különben lazítsál, nem minősít itt senki semmit, csak szórakozunk. Olyan mint a bkv, csak ez látszólag ingyen van."

Abszolút igazad van :) Bocs, ha túl nyersen fogalmaztam, nem állt szándékomban tovább szítani semmit sem :)

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 16:18:22

@Syolos:

"Ha lenne BKV2 nevű cég, azt választanám. De nincs, így alternatíva sem."

Dehogynincs, nem kötelező BKV-zni, az csak egy lehetőség a sok közül.

"... az én adómat lopták szét évtizedeken keresztül."

Nem a kutyát kell fejbeverni, ha ellopta a kolbászt, hanem azt a gondatlan cenket, aki ott hagyta azt a húskészítményet az eb martalékául.

Továbbá, ha egy qrva átver, azzal nem lendítesz semmit a Világon, ha egy másikat felpofozol.

Szal az érved nem áll meg, szűklátókörű és demagóg indulatérv sztem.

Pont ojan sovány, értelmetlen és faékeccerű ez az érvelés, mint az ügyfélszolgát leüvölteni, ha elégedetlen vagy a multi szolgáltatásával. Ojan tipikus rencerváltás utáni proliöntudatos bandiavállalkozós.

Természetesen nem szeméjeskedni kívánok, csak egy magatartásformáról formálok véleményt, amit a kommentedben is érzékeltem.

XCat 2011.11.03. 16:19:18

@Syolos: Én középiskola negyedikben, egy Linda nevű csajjal. Rendőr lett belőle azóta, egyébként. Amúgy jó csaj volt, meg a suli egyik legnagyobb kurvája, de ez most mindegy. Akkoriban ez még úgyis csak annyit jelentett, hogy érettséginél nem volt szűz.

"De szükség volt a pusztulásra, hogy valami új épülhessen."

Hát, anno Caligula is úgy gondolta, aztán nézd meg, mi lett belőle. Meg most is vannak ám, akik szerint ez jó poén, most nem akarok neveket mondani. Meg mer nemis merek. :D

"annyira nem olyan sok azért az, hogy azért fizessek százezreket, hogy mások ellophassák."

Hát mi másért? Hol éltél te az elmúlt 20 évben? :)

XCat 2011.11.03. 16:23:57

@Rosszindulatú Vászka: Á, azért nehogy azt hidd, hogy az ügyfélszolgálat leüvöltésével kezdődik a sztori.
Általában elmondod kedvesen, érthetően, logikusan, mi volt, oldjuk meg. Aztán nem történik semmi, elmondod a következőnek is, meg az azután következőnek is. A hatodik környékén már nem vagy túl kedves, a tizenegyedinél meg üvöltesz.
Közben ketyeg az óra, te fizetsz a nemlétező szolgáltatásért, és hasznos tevékenység helyett 11 különböző, értetlen és lusta hülye kurvával cseverészel, akikből jó esetben még az öntudat is kiböffen. Hogy ő ember. És ki le nem szarja, most őszintén.

Szóval bonyi ez.

XCat 2011.11.03. 16:26:47

@CatMother: Jah és jóesetben még kártérítést is fizetsz a ringyó hülyeségéből kifolyólag, ugyanis te szavatolod a minőséget.
Ha meg azt mondom, hogy ezután a minimum hogy a teljes ügyfélszolgálatuk orálisan szexel velem ahogy és amikor mondom, még eszébe jut, még neki áll feljebb.

(ez konkrétan upc volt)

ZBR 2011.11.03. 16:28:16

@Syolos:
A problémád neked akkor a magyar állammal, illetve a fővárosi önkorival van. Ők azok, akik nem fizetik ki, sőt eddig sem fizették ki amit ki kéne. Vállalkozóként bizonyára megérted azt a finanszírozási képletet, hogy a BKV költségeinek egy harmadát az utasok a jegyárbevételből, egy harmadát az állam (pl. a diákbérletek árának másik 50%-ával) és a harmadik harmadát a fővárosi önkormányzat ADNÁ. De nem adja. Ezért lesz az új adó. Hogy kifizessék, amit ki kell.

És akkor így nem kell BKV2 sem, mert a BKV1 egy idő után fejlödőpályára kerülhet. A Nokiásdoboz (15 milla) nagyon kis tétel egy olyan helyen, ahol 800 MILLIÁRDnyi elmarad fejlesztések vannak... Arról nem is beszélve, hogy a felelős sitten van, és egyébként is politikus volt. Ezt nem a BKV védelmében, hanem csak a korrupcióról úgy általában: nincs korrupt meg nem korrupt cég. Vlszg. a többi állami cégnél is legalább ugyanekkora a korrupció, ha nem nagyobb. Pl. a MÁV egy egész nagy, országos méretű mézesbödön az ilyeneknek. Csak még nem derült ki!

XCat 2011.11.03. 16:28:50

@CatMother: Meg amikor elugatja az ügyfélszolga drága, hogy ha neked fontos a net, miért nem gondolkodsz alternatív lehetőségről, hogy amikor ők nem méltóztatnak szolgáltatni, akkor is legyen. Mert nektek fizettem érte havi huszat, te geciláda, azért.

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 16:29:02

@CatMother: én ojat nem is állítottam. Ellembe a Homár is tele van a jófejkedős vicces meg a basszájba póverkedős reklamációkkal, holott, ha a hüjéje leírná két mondatban mit akar, tán gyorsabban az ügye végére járhatna.

XCat 2011.11.03. 16:31:50

@ZBR: Én azért szívesen kerülnék ott valami olyan pozícióban, ahol havi 2-3 ilyen aprópénzesdobozt besöpörhetnék. :)

Lehet hogy a mávhoz kéne mennem melózni. Nem értek semmihez, az hátrány? :)

XCat 2011.11.03. 16:35:57

@Rosszindulatú Vászka: Ez amolyan védekező reflex. Ha valami nem megy simán, a legtöbb emberben frusztrációt kelt. Van, aki ezt levezeti máshogy, sport, szex, akármi. Van, aki elegánsan elfojtja magában, na ebből lesz negyven éves korára rákos. Meg van aki a könnyebb utat választja, hogy az is szívjon már egy kicsit aki az egészet okozta. Na az póverkedik (üvölt, asztalt borít, fenyegetőzik, stb.).

Én az utóbbira esküszöm. :)

De lényeg a lényeg, mindegyiknél fizettél valamiért, amit nem kaptál meg, és neked ebből problémád származik. Nemutolsósorban veled is üvöltöznek azért, mert misszikszipszilon körömreszelgetést részesítette előnyben ahelyett, amiért a fizetését kapja.

XCat 2011.11.03. 16:54:21

Na hova lett mindenki?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.03. 17:04:10

@CatMother: Hozzászoktak, hogy szar a homár, oszt nem jönnek. Hijjába van ma posztcunami. Aztán majd kirakják a zindex címlapra, és akkor meg túl sokan leszünk.

XCat 2011.11.03. 17:06:07

@atpijkamo: Hát ez nem jó. Akkor megyek énis. Gyere te is.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.03. 17:07:28

@CatMother: "a mávhoz kéne mennem melózni. Nem értek semmihez, az hátrány?"

Ha vezetőnek mész, akkor nem.

De kinek a komaasszonya vagy, hogy odavennének?

XCat 2011.11.03. 17:13:32

@atpijkamo: Azt mondod, az is kell hozzá?
Afenébe. Akkor először egy jófekvésű férj kell. Mondjuk akkor minek a máv...

Hovahova. Mittudomén. Lassan ha így haladunk, kazahsztán is egész vonzó lesz.

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 17:15:44

@atpijkamo: nem, ez nem a Homár hibája.

Hanem úgy általába az Index és a Blogponthu hibája, de leginkább az onlájn piac átrendeződése az ok.

Egyrészt sok olvasót veszítettek az utóbbi pár év stílus- és móccerváltásával, nem csak szerzőket, de mikróbloggereket is, másrészt meg lemarattak a közösségépítős versenybe, hiába próbálkoztak megkésve az indással, meg blogmotor faragások csak rontottak rajta, egész eccerűen a fészbúk megette az egész blogpiacot. Az a rengetegsok kommenter, aki itt kezdte a kimmentezlést, meg mikor ez bezárt, ment a subbára, nagyrészt ráunt, de leginkább a fészbúkos üzifal komfortosabb nekik.

Sztem.

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 17:21:25

@CatMother: van egy alvó regem. Nem szeressem a fészbúkt.

XCat 2011.11.03. 17:22:35

@Rosszindulatú Vászka: Nekem olyan sincs, de mindenki azt mondja, hogy az valami érdekes dolog. Lehet hogy meg kéne nézni, mielőtt megszűnik.

Atpi, neked van?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.03. 17:24:12

@Rosszindulatú Vászka: Egyszer istenuccse megnézem mi az a faszbúk.

De ha rendesen minden nap feltennének egy posztot, és nem háromnaponta hatot, akkor tudná a jónép, hogy mikor van etetés. Most meg jön, semmi. Semmi. Semmi. Hubazzeg, nyóc poszt, szar is, és már ki is van vesézve...

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 17:25:33

@CatMother: a legtöbb júzer, aki eddig itt lógott egész nap a munkahején, most fészbúkozik. engemet az egész felülete idegesít és irritál, de van mikróboltársam, aki meg arra esküszik.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.11.03. 17:25:36

@CatMother: Csináltam egyet, de haszna egy szál se.

XCat 2011.11.03. 17:27:35

@Rosszindulatú Vászka: Anno volt valami kollégányom, aki az egész napot azzal töltötte, hogy a fészbuktos akváriumát nézegette. Mondom mi ez? Hát érdekes. A cucc leginkább a w95 valamelyik gyári képernyővédőjére emlékezetett, de ő elvolt vele.
Azóta is irigylem a boldog embereket.

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 17:32:55

@atpijkamo: nem csak ez a baj ezzel.

Úgy általába a web2 halála láccik, ez csak kis adalék hozzá. Kipukkant a magyar onlájn lufi. Ahogy a nyomtatott sajtó meg a zeneipar is haldoklik, vagy legalábbis túlélésre hajt.

Egész eccerűen ez egy mikrókicsi piac, ez a felület ennyi reklámbevétellel és reklámfogyasztóval nem nagy biznic. Mármint az igazihoz képest. De parallel nézheted cask példaként a mozipiacot, kábé hasonló a tünet.

Meg a válság ugye elsőként a alsóközéposztáj szórakozását szokta tönkreverni. Mikor a legtöbb dolgozó-gondolkodó ember túlélésre jáccik, nem fog itt kedéjeskedni meg jópofizni, viszont így nincs reklámklikk bevétel se, meg nagy pörgés se.

Nem a kommenterek eltűnése a baj, hanem a naccságrendekkel nagyobb rídanli tábor és ők is leerodálódtak, ha nem vicces a hirig, csak etnikázás meg picsogás megy az nekik se érdekes.

XCat 2011.11.03. 17:42:52

@Rosszindulatú Vászka: "Kipukkant a magyar onlájn lufi. Ahogy a nyomtatott sajtó meg a zeneipar is haldoklik, vagy legalábbis túlélésre hajt."

Már jóval a válság előtt is csak a túlélésre hajtott, mint úgy általában minden. :)
A rendszerváltás után volt pár év, amikor úgy nézett ki, hogy ki fog alakulni némi céges kultúra, meg rendezett viszonyok, ami ha kisebben is, de hasonlít a "nyugatihoz"... aztán azóta mindenki rájött, hogy gyakorlatilag szabadon barmol összevissza azt amit akar, mert jogorvoslat gyakorlatilag nincs, és ha egyszer jól lép a hazárdjátékban, akkor nagyot tud szakítani. Utána azzal vége is, de hát egy másik cégnév, és kezdheti előlről. Vagyha elég jól sikerül, irány kűfőd.

Nekem is ezt kéne, kár hogy nem tudom magam rászánni.

XCat 2011.11.03. 17:44:11

@Rosszindulatú Vászka: De amúgy milyen szórakozást hiányolsz? Neten ott a teljes világirodalom ingyen, koncertfelvételek, albumok, filmek, oktatóanyagok... kicsit kotorni kell utána, de általában nem sokat. És tökingyér.

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 17:57:17

@CatMother: megint terelsz elfele. A kommentem egyik kicsi példként felhozott hasonlatán rugózol. No nem baj.

Pl. rendes koncertek már évek nem jönnek Agyarországra. Úgy amúgy a koncertlátogatás az árához képest silány, úgy az egész infrastruktúrájával együtt. Mozikultúra nem van. A könyv lukszuscikk, ami nem volna baj, de kínálat izmosabb része a klasszikusok visszaböfögése. Az írott sajtó halott, pedig volna rá igényem. Szivesebben vennék gyári sugárlemezeket, de nem fussa, ellenbe kínákat itthon azügybe senincs.

Az meg külön fles, hogy a Takonyjancsi bácsiék a jesziékkel levámojják az adathordozókat, mer biztos az ő szaraiakt tőtögetik a fiatalok, ellenbe ezzel fehérítik a pirézeket.

Szal itt jelenleg nincs normális kultúrális szolgáltaóipar.

XCat 2011.11.03. 18:07:57

@Rosszindulatú Vászka: Nem értünk egyet. Rendes koncertek szerintem jönnek, bár kurvadrágán, huszonezres jegyárakkal... mondjuk én inkább a komolyzeneieket nézem, a punkról meg az ilyesmikről az a véleményem hogy a huligánok teljesen mindegy hol basznak be, és verik egymást még hülyébbre.

Moziból multiplexbe járok, hát a filmek annyira tényleg nem, de félévente akad egy-egy nézhető.

Könyvekből nekem tökéletesen kielégítő ami van, igaz inkább csak szakkönyveket nézek... azok olyan négyezertől felfelé, ha veszel tizenötöt, ami azért jó lenne, tényleg húzós. írott sajtó, nem tudok róla nyilatkozni, egy gyakorló újságírót ismertem közelebbről, az tökig benyalt mindenkinek, aztán a végén csak visszamenekült romániába, mert rájött hogy a sajátos stílusa még állatpolgársággal sem állja meg itt a helyét. Meg még ezt a színvonalat sem, pedig közel volt mindenhez, amihez csak lenni lehetett. :D De ahogy a baráti körét elnéztem, tényleg egy rakás szar lehet.

Gyári sugárlemez, az a cd? :)

Kiállítások vannak, könyvtárak vannak, színházak vannak, ott kicsit jobb a helyzet a mozinál, és ha nem olvasom semmiről el előre, hogy melyik szereplő buzi, néha még élvezhető is.

Szóval én elvagyok.

XCat 2011.11.03. 18:10:44

@CatMother: De monnyuk nekem eleve nincsenek sem nagy igényeim, sem különösebb elvárásaim... a jelenlegi állapottyába nem tartom alkalmasnak az emberállatot komoly kulturális teljesítmény létrehozására. :)

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 18:27:09

@CatMother: hát persze, itt is van minden, mint nyugaton, csak szarabb, kisebb, és savanyúbb. Pont, mint a komenizmusba.

XCat 2011.11.03. 18:33:00

@Rosszindulatú Vászka: Igen. Szarabb, kisebb és savanyúbb ország, nem biztos hogy szarabb vagy kisebb (kivéve a kivételek), de mindenképpen savanyúbb emberekkel.

De egyébként a kultúra mindig úri huncutság volt, meg azok kiváltsága, akik amúgy is azt csinálták.

Egy 8-10 órás végiggályázott nap után relatíve kevesen igénylik a tökéletes minőségű, magas szintű, megkérdőjelezhetetlen fennsőbbségű szórakoz(tat)ást.

Aki meg igen, az meg tudja fizetni. Senki nem akadályoz meg benne, hogy fellléptesd a bécsi filharmonikusokat a kisszobában, csak elég nagy kisszoba kell hozzá, meg elég lé a tiszteletdíjra.

Aki meg prolinak született, az így járt, és ne álmodozzon. Örüljön hogy valamit így is kap.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 19:34:04

Na, mi ez a negatív hozzáállás?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 19:36:48

Egyáltalán hová lett mindenki?

Ez a 'hozzáállás' milyen jó szó már, három kettőzött betű van benne 1más mellett!

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 19:43:43

Biztos lettek igazi barátaik meg igazi életük.

XCat 2011.11.03. 19:47:20

@Rosszindulatú Vászka: Az csak annak kell, aki nem bírja a netet. :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 19:47:21

Addig megválaszolom ezt @CatMother:
BKV-ra, mint szocialista nagyvállalatra az égvilágon semmi szükség nincsen.
Kell egy központ minimális létszámmal, átlátható (ismétlem: át-lát-ha-tó) működéssel, és mindent, amit lehet pályáztatni. Kb. úgy, ahogy most van egy-két buszvonalon. Az ilyen Kocsis-félék az egész vízfejjel elmehetnek a jó büdös picsába. (A Vitézy-gyerek is.)

_____________ 2011.11.03. 19:49:04

Akármennyire is stiftelném ezt a törékeny ámde egocenter némbert, azért az ellenőrök is bekaphatják, bő nyállal.
De az Aldiba beengednek bérlet nélkül is, ha őstermelő vagy akkor meg még ők állják a bérletedet, stb stb

XCat 2011.11.03. 19:51:18

@estrella negra: Nézd, nekem tökmindegy hogy oldják meg. Legyenek buszok, meg metrók, meg villanyosok, meg hévek.

Pályáztatás egyébként annyira nem jó megoldás, amennyire mindent azzal akarnak megoldatni. Gyakorlatilag a kenőpénzekről és az optimális költség fele alá ígérésről szól, aminek utána még ki kell találni, hogy lopjuk el a kétharmadát. Meg kéne valami eredmény is, hogy látszódjon, halad a munka. Aztán hogy másfél helyett 30 lesz belőle, hát istenem, ők csinálják, így alakult.

Ennek egyébként az egészségügyben lesz majd nagyon szépen látható íve a privatizélt kórházaknál.

XCat 2011.11.03. 19:55:02

@estrella negra: Vigasztald már meg a Vásenykánkat, olyan morcinak tűnik.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 19:55:46

Ami meg azt illeti, amit a kultúráról írtatok: egyre inkább van egy olyan félelmem, hogy a (jelenlegi) hatalom ellenérdekelt a tömegek kultúrális szintjének bárminemű emelésében. Legalábbis minden intézkedése ezt mutatja.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 19:58:08

@CatMother: Az akkor sem megoldás, hogy feneketlen kútba öntjük a pénzt.

XCat 2011.11.03. 19:58:38

@estrella negra: Csodálod? Disznóvágás, kölykedzés, pálinkafőzés, állandó egzisztenciális fenyegetés, jogbiztonság hiánya, értékválság, gettósítás, hülyüljél csak el minél jobban hülyeparaszt, aztán addig se figyeld mit csinálunk, vagy ha figyeled, akkor se fogd fel. Ez megy.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 19:59:50

Vászka, ''gyere, sírj a vállamon, nem ott, a másik oldalon.''

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 20:01:31

@CatMother: Nem csodálom.
...de végtelenül szomorú vagyok.

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 20:05:07

@estrella negra: nem akarnák kirekesztő lenni, de heteró vagyok. Azér kösz.

@CatMother: amúgy ez a saját karikatúrájába oltott népiesbe meg nagymagyarba nyomulás pont ojan, amit pedig a nyilasok csináltak.

XCat 2011.11.03. 20:08:59

@estrella negra: Miért? Teljesen egyértelmű volt, hogy ez lesz belőle.

@Rosszindulatú Vászka: Najó, de ők legalább hitelesen csinálták. Ez most az, amit mondasz, karikatúra. Egyszerre torz, nevetséges és ijesztő.

XCat 2011.11.03. 20:29:15

@Rosszindulatú Vászka: Egyszerű, nyolc évvel ezelőtt ugyanez volt. :) Egy hajszállal kevésbé pofátlanul és arrogánsan, de nagy vonalakban hasonló stílussal.
Hogy a bambanép memóriája nem terjed eddig, arról meg nem sokan tehetnek.

tuono 2011.11.03. 20:41:22

Megannyi általánosítás! Legközelebb vedd le a szemüvegedet és akkor mondhatod, hogy nem láttad őket... :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.03. 20:46:02

@Rosszindulatú Vászka: Érdekes elképzeléseid vannak a nemi életről.

Rosszindulatú Vászka 2011.11.03. 20:57:39

@estrella negra:

Két barát beszélget.
- Na mijen volt a vizsgálat az urulógián?
- Nem is volt vészes, szinte kellemes. Az úgy volt, hogy a doktor úr a bal kezét a jobb vállamra tett.. nem is, a jobb kezét a bal válamra... a qrva annyát, mind a két keze a vállamon volt!

@CatMother: már aszittem azt mondod, hogy a nyilasok csinálták hitelesen.

XCat 2011.11.03. 21:09:57

@Rosszindulatú Vászka: Hát hogy is mondanék én itt ilyet. :)

XCat 2011.11.03. 21:14:22

@Rosszindulatú Vászka: Utólag ítélkezni, és holtakat gyűlölni nem túl bölcs vagy épületes hobbi, akármit mondanak manapság.
Bár divatnak divat, addig sem kell a valósággal foglalkozni.

lordjim 2011.11.03. 21:32:47

@CatMother: ...meg még a pájszeralinda,hogy szakatt vóna annyábajafeje

FDToth 2011.11.03. 21:45:46

Már több, mint 10 éve BKV-val járok, mindig érvényes bérlettel, jeggyel. Sosem, hangsúlyozom, sosem volt semmiféle atrocitásom, sem az Örsön, sem pedig mondjuk a Stadionoknál. Mindig előre felmutatom a bérletem, úgy, hogy lássák az ellenőrök, nem csak egy tizedmásodpercre mutatom fel. Ja, és előre köszönök! kulturált viselkedéssel nem tudnak mit kezdeni...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.04. 00:08:46

B+, Vászka, egy viccet nem tucc elmesélni.
Papp Jancsi e vagy?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.04. 00:10:38

Mit találtam CatMothernek? Na mit?
Mit szeretnek a férfiak az orális szexben? - Azt az öt perc csendet.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.04. 00:13:48

Meg itt van egy a többieknek.
Mi a hasonlóság a vadászkutya és a rövidlátó nőgyógyász között? - Mindkettőnek nedves az orra!

XCat 2011.11.04. 00:14:53

@estrella negra: Nekem azt mondták prüntyőke, hogy a férfinak feláll a farka. Akiét nyalogatni kell, az már csak a selejt.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.04. 00:17:10

-Segítsen rajtam doktor úr! Öt éve vagyok nős, és még nem lett terhes a feleségem.
- Akkor mutassa meg a nemi szervét, és talán segíthetek
- Beeeeee!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.04. 00:18:26

@CatMother: Ki mondta neked, hogy nyalogatni kell???

Megdobbent 2011.11.04. 00:24:47

Hogy ilyen a nerben megeshet...

XCat 2011.11.04. 00:26:53

@estrella negra: Persze. Azt hitted, a lányok nem dumálnak ki titeket?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.04. 00:29:22

@CatMother: Nem, én azt hittem, vannak saját idevágó élményeid is.

XCat 2011.11.04. 00:32:49

@estrella negra: Áááá, nem. Én fapina vagyok.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2011.11.04. 00:39:26

Akkor álmodjál... Louis Vuitton ridikülökről.

SLacc 2011.11.04. 09:18:55

Az örsi troll az koménista-e, és úttörő is-e? :)

Felháborító és röhejes állásinterjúk · http://allastakarok.blog.hu/ 2011.11.04. 12:24:34

"de amikor munkanélküli voltam, akkor zsebből vettem a tízezer forintos bérletet."

Hülye vagy.

Manyecska 2011.11.04. 13:06:19

A posztolónak az a baja hogy 160 centiméter és szemüveges.

XCat 2011.11.04. 13:08:00

@Manyecska: Meg hogy kicsi a bors, de mafla.

XCat 2011.11.04. 13:09:47

AhogyVászka mondaná, deellembe.

cheega 2011.11.04. 13:23:56

aki érvényes bérlettel jár, sikeres ember nem lehet :D

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2011.11.04. 20:34:32

Azért az is érdekes, hogy nem tartja tokban a bérletét. Ráadásul ahogy kivettem, csak a bérletet mutatta, a bérletigazolványt nem.

Nekem a pénztárcában van egy átlátszó zsebben, úgyhogy nem tudják elvenni.

Sose értettem azokat, akik csak úgy natúran mutatják fel a bérletet, aztán csodálkoznak, hogy kikapta a kezükből az ellenőr.

Géza, kék az ég! 2011.11.08. 15:43:40

Igazad van! Az a gizda farok tényleg alkoholista lehet, de legalábbis tapló...

Hülye aki elolvassa! 2011.11.12. 17:38:31

Az igaz, hogy a BKV-n TBC-t lehet kapni?

lbm · http://nertars.blog.hu 2011.11.14. 20:52:39

Erről csak az jutott eszembe, hogy egy pár hete én balga otthon hagytam a bérletem miközben az orvoshoz utaztam, és bár a metróra vettem jegyet a trolin csúnya emberként blicceltem. Természetesen lebuktam, és amikor jött az ellenőr hölgy, szépen le is szálltam vele, odaadtam a személyimet, lakcímkártyámat, elvégre én voltam a bűnös, ő meg csak a munkáját végezte. Szép halkan elmesélte, hogy a helyszíni bírság 6000 ft, ha pedig bemutatom a bérletem az akácfa utcában, akkor az csak 2000 ft, de egyszerűbb lenne, ha most neki oda adnám a 2000ft-ot és akkor minden rendben. Kicsit fel ment a pumpa, és megkérdeztem, hogy számlát kapok-e a 2000ft-ról. Mire megjelent egy kigyúrt nagyember aki úgy nézett ki mint egy ócskábbik lebúj kidobóembere, és "meggyőzött" róla, hogy ilyen itt nem hangzott el, ne legyek már szőrös szívű... Én inkább kértem a csekket és elsántikáltam a gerincsérvemmel. Hát így dolgozik össze két "becsületes" BKV ellenőr: az egyik le akar húzni némi zsebpénzzel, ha pedig ezt szóvá teszi az utas, akkor jön a megfélemlítő gorilla,( felmértem a helyzetem, és még menni is alig tudok, nem hogy felvenni vele a harcot) aki tesz róla, hogy te mindezt felejtsd el...

exypsilon 2011.11.15. 20:00:45

Az ilyen sztorik (meg a velem megesett dolgok miatt) sajnos egyre büszkébb leszek arra, hogy x évet elblicceltem a bkv-n. Most már van bérletem ugyan, jó érzés, hogy nyugodtan, szabadon közlekedhetek, de újabban olyan kallerterror van, hogy lassan egy 40 perces út alatt 4x mutatom meg a bérletemet. De ez van, kell a hatékonyság, meg be kell tartatni a szabályokat.
Viszont felháborító, hogy mondjuk felszállok egy vilire az Orczy téren, fent van 5 ellenőr, akik nem merészkednek el egymás közeléből, és bizonyos utasokat észre sem vesznek (holott biztos vagyok benne, hogy én kapnék a fejemre, ha csak 1 órával is túlléptem a bérlet dátumát)...
Ha tehetném, akkor bringával járnék (és tennék az ellenőrökre), de sajna jóóóó messze van a melóhelyem, és le se tudnék csutakolni, ha megérkeztem - márpedig az egy ünneplős melónál nem árt:)

XCat 2011.11.15. 20:23:18

@exypsilon: Erre kurvára ne legyél büszke. Sőt, ne is hencegj vele. Az ilyen sztorik ugyanis a te fajtád miatt vannak.

exypsilon 2011.11.21. 22:27:47

Catmother: Igazad van - nem lenne szabad büszkének lennem. Akkor úgy fogalmazok, hogy nem bántam meg.
A "bliccelők" fajtájáról annyit, hogy akkor dobálj sarat, ha makulátlan vagy - ellenkező esetben ne minősíts. A verős sztorik nem csak a bliccelők miatt vannak - hanem azért, mert nem megfelelő embereket alkalmaznak, hanem olyanokat, akiknél elszakad a cérna, vagy eleve nem tudnak viselkedni (ld. cikk), nagy tisztelet a kivételnek. Az megint más kérdés, és értem én, hogy inkább erre utalnál: amikor annak áll feljebb, akinek nincs jegye (meg még be is van b*szva mondjuk). Az tényleg pofátlanság, megértem, ha valaki leoszt nekik egy-két pofont. Én mindig normális kallerokat fogtam ki - vagy csak nem voltam p*raszt.

Itt a mentalitással van baj - 20-30 évvel ezelőtt kellettek volna ezek az intézkedések (sok-sok ellenőr), sőt, már rég jegyellenőrző kapukat kellett volna bevezetni. Egy jegyellenőrző kapu ugyanis nem ver meg, nem fogja meg a seggedet és nincs alkoholszaga - ja, és nem tudod kikerülni sem, meg nem fog neked kamu jegyet árulni sem;)

kíváncsi fáncsi 2011.12.08. 18:23:54

A BKV, mint fogyasztóbarát szolgáltató amúgy épp tegnap alakított megint: Budaörsről szerettem volna a Móriczig elvergődni. Ehhez ugye nem elég a havi bkv-bérlet, mert környéki jegy is kell a városhatárig. Pénztáros "rögtön jövök" (ez a rögtön 20 perc volt), buszvezetőnél nem lehet jegyet kapni, az automatánál környéki jegy opció nem volt, de ha felszállsz környéki jegy nélkül, és ellenőriznek még a városhatár előtt, megvág az ellenőr. Ne bliccelj, de azt nem teszik lehetővé, hogy jegyet vegyél. Esetleg hívj taxit, ha nem akarsz büntetést kockáztatni. Kérdeztem az egyik ott cigizgető bkv-st: ugyan, ha eleve pénztárzárás után jövök, és nem kapok jegyet a busz vezetőjétől sem, akkor mit tegyek? Hát, elővételben kell megvenni a jegyet, szólt a bölcs válasz... Ettől még a fogyasztóvédelmi hatóságot meg fogom kérdezni az esetről.

2012.03.28. 21:56:56

Megszűnt a több évtizede fennálló munkahelyem. Kénytelen voltam valami jövedelemforrást keresni. Ekkor találtam rá a KMD holding által kínált lehetőségre, amelyet szívesen ajánlok mindenkinek a következő honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása