Tékozló Homár

Az Erstében beragad a pénz a számlálóba

2011.11.22. 14:28 | jackyll | 127 komment

Jessi találkozott az első olyan pénzszámláló géppel, amibe bele tud ragadni 2db húszezres.

Bár esetünk pozitívan zárult, azért csak nem tudom megállni, hogy ne írjam le. Történt pár napja, hogy készültem kifizetni az építőipari vállalkozómat, aki leszámlázta a felépített házam utolsó részletét. Az összeg, melyre szükségem lett volna nem tette lehetővé, hogy egy ATM-ből felvegyem. Így arra a megoldásra jutottam, hogy azt átutalom az öcsém bankszámlájára, s onnét felvesszük, így megspórolom az utazási költséget, mely a készpénz felvét, úgy is meglehetősen magas díjával lett volna egyenlő. Az átutalt összeg rendben meg is érkezett testvérem Erste Banknál vezetett számlájára, majd másnap befáradtunk érte, péntek délután egy órakor az egyik helyi fiókba. Az épület új, még az ügyfélhívó rendszer sem működött. Ebből azonban még nem gondoltuk, hogy más sem fog. Azt pedig végképp nem feltételeztük, hogy videokamera, tanú és egyéb kiegészítő eszközök is szükségesek lennének egy egyszerű készpénzfelvételhez. Így testvéremet egyedül bocsátottam a pénztárhoz, míg én a gyerekeimmel a kényelmesnek bizonyult kanapékon várakoztam. Nem is telt el sok idő és öcsém végzett is a művelettel. A kapott pénzt borítékostul eltettem a táskámba, majd haza érve otthon kitettem az asztalra, mert csak 4 óra után érkezett meg az irodába a kivitelezőm, így a papírokat és a fizetést akkor tudtuk elintézni. A borítékhoz senki nem nyúlt, ott lapult a szalvétatartóban. A megbeszélt időpontra odamentem a vállalkozó irodájába, aki miután átadta a részletes elszámolást tartalmazó okmányt leszámolta a neki forintra pontosan kikészített készpénzt. Majd megjegyezte, hogy az 40.000 Ft-tal kevesebb.

Kissé meglepődtem, és megkértem, hogy számolja már meg még egyszer, mert az nem lehet. Azonban míg számolt észrevettem egy 56 db feliratot a bankban kapott pénzkötegelőn. Gyors fejszámolást végezve megállapítottam, hogy ha az 56 db valóban a pénztáros által kiadott összeget jelenti, akkor a vállalkozónak igaza van, hiszen a pénz 40.000-rel kevesebb. Gyorsan elszaladtam egy ATM-hez, ahol felvettem a hiányzó összeget, és arra gondoltam, hogy vajon miért értett félre a testvérem, amikor világosan mondtam neki, hogy mekkora összeget kell felvennie. Ezt tisztázandó fel is hívtam telefonon, és rákérdeztem. A válasz annyi volt, hogy nem értett félre, mert a mondott összeget vette fel. Amikor viszont közöltem vele, hogy de nem, mert kevesebb volt a borítékban, akkor annyit tudott válaszolni, hogy akkor az érdekes, mert a pénztárbizonylat a kívánt összegről szól. Ezután én  döbbentem le, mivel tudtam, hogy a kötegelőn viszont az a darabszám szerepelt, ami a borítékban is megtalálható volt. Testvérem az infót hallva, a döbbenettől szinte szólni sem tudott. Csak annyit kérdezett, hogy akkor őt most átverték a bankban? Majd elmesélte hogyan zajlott az esemény.

A pénztáros elővett egy bontatlan köteg 20000-t, majd abból találomra lepörgetett x db-t. Azt betette a pénzszámológépbe, ami pontosan 58 db bankjegyet számolt. Azonban még a tranzakció elején, miután az öcsém közölte e felvenni kívánt összeget a pénztáros azt válaszolta, hogy akkor 56 db-ot fog adni. Talán itt követte el testvérem az egyetlen hibát, ugyanis nem számolt utána, hogy neki hány darab 20000-re van szüksége és a pénztáros által mondott darabszám, valóban annyi-e, mint amennyire szüksége van. Egyszerűen elfogadta, ha neki x Ft-ra van szüksége, akkor 56 db-ot fog kapni.

Tehát a pénztáros miután lepörgetett 58 db húszezrest levett belőle 2 db-ot majd átadta testvéremnek. Ő naivan, miután a pénztáros mondta neki, hogy ha gondolja számolja meg, így járt el, és még mindig naivan, megszámolta, hogy tényleg 56 db-e. És annyi volt. Így a pénztáros által megírt 56 db jelzéssel ellátott kötegelővel átfogta a pénzt és eltette a borítékba, majd aláírta a bizonylatot és távozott.

A történetet végighallgatva meg kell mondjam, azt gondoltam, hogy egy nagyon primitív csaló pénztárossal van dolgunk, aki 40.000 Ft-tal kívánja kiegészíteni nyilván szűkös fizetését. Ugyanis öcsém arra nem emlékezett, hogy az eredeti kötegből kivett pont 40.000 Ft-ot hová tette. Zsebre? Vissza a kasszába? Összejátszva más alkalmazottakkal, vagy egyedül kijátszva a kamerákat eltette a pénzt? Ezekre a kérdésekre próbáltuk megtudni a választ.

Mivel péntek este volt és előttünk állt még a két napos hétvége, öcsém vérben forgó szemekkel gyártott különböző elméleteket arról, hogy miféle csaló áldozatává vált egy bankpénztárban. A telefonos ügyfélszolgálat hosszú hallgatás, és erős csodálkozás után, annyit tudott javasolni, hogy hétfőn a bankigazgatónál kezdjünk. Így is tettünk volna, ha az első alkalmazott nemes egyszerűséggel nem mondta volna, hogy ahhoz, hogy ennyi pénzzel kevesebbet kaptunk nem kell az igazgató, azt ő is el tudja intézni, és megkért, hogy adjuk át a kártyát, amivel a kp felvételt kezdeményeztük. Mondtuk, hogy ilyet nem tudunk adni, mert mindez a pénztárban történt. Ekkor a banki alkalmazott erősen meglepődött, majd el kellett meséljük a sztorit, amihez hozzá tettük, hogy reméljük nem csaló a pénztáros és pénteken többlettel zárt, mivel ellenkező esetben kénytelenek leszünk feljelentést tenni.

Úgy véltem, hogy még mindig döbbenten és talán kételkedve, de hátra ment a pénztárba, ahonnét viszonylag hamar visszajött és közölte, hogy megvan a pénz. Ami viszont ez után következett még inkább megdöbbentett. Gondolom, hogy nincs erre protokoll, vagy csak én vagyok másként gondolkodó, de szerintem furcsa, ami következett. Egyszerűen a kasszából a hölgy kiadott 40.000 Ft-ot, se jegyzőkönyv se bocsánat, csak könnyes szemmel feltett kérdések hangzottak el, mely szerint: Miért nem pénteken mentünk vissza, miért nem a pénztároshoz mentünk? És a magyarázat annyi volt, hogy sajnos a pénzszámláló gépben maradt 2db 20.000 Ft-os. Ez viszont lehetetlen, mert akkor miért írta volna rá a hölgy a kötegelőre a kettővel kevesebb darabszámot.

Összességében nem gondolom, hogy tényleg el akarta volna tenni a pénzt, maximum nem merte vállalni, hogy tévedett a darab tekintetében és ehhez a tévedéshez végig ragaszkodva adott kevesebb pénzt és ehhez kreált egy banálisnak hangzó véletlenről szóló magyarázatot.

Tanulság 1, a bankpénztár sem garancia és keményen észnél kell lenni ott is. Tanulság 2, a csalás valóban működik. Ha előre bemondják, hogy x összeget 56 db bankjeggyel fognak kiegyenlíteni, akkor simán átvághatnak akár 40.000 Ft-tal is. Végül is gyorsan megkerült a pénzünk, de összességében az biztos, hogy az Erste Bank kissé érdekesen reagált le egy ilyen szituációt. Azért a két napi kínért, amit az öcsém átélt, legalább egy elnézést belefért volna.

Én biztosan nem viszem ezek után hozzájuk a pénzemet. Szerintem a bankpénztár olyan, mint egy műtő. Ott nem lehet hibázni, akkor sem, ha az ügyfél is lehetett volna gondosabb.

Üdv: Jessi

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó F. Balázs 2011.11.22. 15:34:35

Ha a pénzszámláló gép egy címletet nem ismer fel (sérült, hibás, gyűrött, koszos, vagy épp csak összeakad egy másikkal), akkor a mechanika az adott címletet nem számolja fel, és nem hajítja a kupacra, hanem egy külön erre kiképzett részbe dobja le, mint gyanús/eltérő címletet.

Nyilván az a két 20.000 forintos is így járt, csak ezt se a pénztáros, se a levélíró öccse nem vette észre.

A pénztáros ott hibázott, hogy nem számolta át a pénzt háromszor (banknál amúgy is legalább kétszeri átpörgetés a kötelező), és nem nézte meg, hogy van-e hibás címlet (a gép elvileg ezt külön jelzi). Ott viszont nem hibázott, hogy a kötegelőre 56-ot írt (hisz a gép annyi "valódi" bankjegyet pörgetett át csak).

A levélíró öccse legközelebb meg számolja át a húszezreseket...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 16:11:24

@varvizib: megszamolta, de darabra
csak nem szorzott....

Jokkura 2011.11.22. 16:11:59

És az egész történetet miért kel ilyen bő lére engedni?
Kellett egy nagyobb összeg kp-ban( NAV- szürkepénz??)Nem akart utazni ezért az öccse szljára utalta (helyi bfiók). A posztoló, az öccse a bankos balfasz volt. Senki sem tud és akar számolni. Na és innen jöhet a tejszínhab,hogy került meg a hiányzó összeg.
Nem érdekes a story szempontjából a kanapé ,az új épület, a gyerek (nehogy már a gyerek terelje el a bankos figyelmét... )

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 16:13:24

@Szabó F. Balázs: UFF
kar ennyit komplenolni, ez csak tevedes volt es a penzt felvevo is tevedett

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 16:15:02

@Jokkura: es amugy is ma a fasznak teszia penzta szalvetatartoba
ha mar lehet a posztolot....
meg jo hogy a gyerek meg a ferje nem azzal torolte a szajat

Page20 2011.11.22. 16:19:13

@hagyma: mér? hová tegye? széftye nyilván nincs?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 16:20:43

@Page20: a kredencbe, vagy egy fiokba
nekem van egy titkosan nyithato dobozom

.lll. 2011.11.22. 16:22:29

@hagyma:

aztán Mary tud róla?:D

Page20 2011.11.22. 16:23:06

@hagyma: sztem a kredencben keresi először a besurranó tolvaj, a szalvéták közt annyira lehetetlen, h sztem egész jó pár óra erejéig
A bele való törölközést elképzelve viszont még most is röhögök :-D

mohopasi 2011.11.22. 16:23:28

Mindneki fizessen mindent onlány, aztán nincs vita a darabszámokkal. Erről jut eszembe, tudtátok, hogy csütörtökön (nov. 24) lesz az internetes vásárlás napja? Jó sok webáruház, jó sok kedvezmény a DotcommerceDay-en. www.dotcommerceday.hu/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 16:26:31

@lófő: az ove tulajdonkeppen...
@Page20: a szalvetartato nalunk az asztalon van, tehat keresni sem kell ha beletesznek egy koteg 20 ezrest, es igen a gyerek megtevedhet es torolkozhet benne
@mohopasi: komuvesbnek adni kell csekket oszt jonapot

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.11.22. 16:29:14

@lófő:
Téli álmot alszik.

@atpijkamo:
Tankesün!
Egy pálikányi különbségért még a kisz kici kinaji se reklamál.

@hagyma:
Én a párnacihába tenném!
Az a tuti, meg a cipőbélés!
De a Nokia-doboz is dobogós!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 16:30:46

@Sün‼: arra en is gondoltam, de arra a kisidore kar lett volna bevarrni....
bar odaadhadta volna a komuvesnek parnastol is
jut eszembe, nem Vician epitette a hazat?

Page20 2011.11.22. 16:31:29

@hagyma: jó,akkor képzeld el úgy, h fehér borítékban köteg 20000, ami a fehér szalvéták közt figyel az asztalon, abszolút nem feltűnő, sőt
az másik kérdés, h tartanám-e ott napokig, hetekig a pénzem
nekem nem tűnt a család annak a fukszos, dollárral fészbúkon pózoló kisebséginek, így gondolom, nem törölköznének papírpénzzel, az némi primitívséget azért jelentene ;-)

.lll. 2011.11.22. 16:32:28

@hagyma:

akkor egyformán vagyunk,mondjuk meghívhatnád belőle egy pesti szilveszterezésre

Page20 2011.11.22. 16:34:10

@Sün‼: a posztoló az elején azt írja, hogy a vállalkozó számlázott, így a nokiás doboz nem jáccik annyira, de a cipőbélés nagyon nagy, a ciha elavult

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 16:39:30

@Page20: jo, a mi szalvetank nem feher...
nem egeszen komolyan mondtam
bar neha valaki megkerdezi van -e papirzsepim, akkor brahibol nyujtotk neki egy 10-20-50-100 dollarost, ha van nalam
@lófő: megteszem

.lll. 2011.11.22. 16:52:08

@hagyma:
már vagy 4 éve készülsz haza,most az idő mer szabccságharc is van

igazságos 2011.11.22. 17:08:27

A boldogügyfél poszt. Pedig a kedves rokon egy balek, hülye, idióta, barom. Nem lehet ragozni elégszer, hogy az idiótáknak van pénz, más idiótára nem bízunk, még ha az a testvéred is.

Megérdemeltétek volna, hogy ne kapjátok vissza azt a 40 rugót, hogy tanuljatok az esetből.

Sőt, duplán hagyták átverni, hiszen nem tett feljelentést, nem hagytam volna magam ilyenkor, az biztos. Ráadásul még további bűncselekményhez is vezethet az eset, hiszen a pénztáros elvehetett mástól is, csak azok nem merik kiplakátolni, hogy balekok voltak.

Lehet, hogy épp, ebben a pillanatban is lenyúl valakit. Teheti, mert a posztoló nem jelentette fel.

Amúgy nem hiszem el az egészet, hogy egy köteg húszezresekkel csak úgy dobálóznak itt egyesek. Nincs válság, MATOLCSY, MÉG MINDIG VAN HONNAN ELVENNI, csak szólok.

@varvizib: és ez nem elég, még gazdag is az illető, vagy annak mondja magát.

igazságos 2011.11.22. 17:11:13

@Page20: nokiásdoboz, hát hogy gondolkozol, te. A nokiásdobozokkal csak az igen nagymenők üzletelnek, a posztolóról meg lerí, hogy kispályás balek. Hát nem látod, ember?

Nem tudod, hogy dívik ez magasabb körökben, holmi nevetséges pénzszámlálást. XD Mikor a pénzt átvevő ember nem fárassza magát azzal, hogy utánaszámolgat, hanem megbízik a pénzt átadóban. A különbség az, hogy itt nem merik átverni a másikat, mert esetleg kinyírják, kicsinálják. Ez esetben pedig tehetik a lenyúlást, hiszen a balek hagyja magát.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.11.22. 17:12:29

@Page20:
Nem baj, ha számlázott!
Meg kell veregetni a vállát csak úgy izomból, és megkérdezni:
Ugye rendben vagyunk Zsóttikám?
Ezután fel se fog neki tűnni -2 db bankó.

@hagyma:
Van még egy lehetőség:
a befőttesüveg.
Vaaaagy!
A malacpersely.
Na az még a menő!

XCat 2011.11.22. 17:12:57

@lófő: Pontosítsunk, próbáltok csinálni.

igazságos 2011.11.22. 17:13:54

@_mmm_: nem úgy van, hogy a pénztártól való távozás után reklamáció nincs? Vagy ez a bankban nem létezik?

Nem hiszem el, hogy tényleg valaki(k) ennyire hülye. Szerintem az egész kamu.

Page20 2011.11.22. 17:16:39

@Sün‼: mondjuk tényleg, a postoló is megpróbálhatta volna a vállalkozóval eljátszani, hogy 56 db-ot fog adni x összegért, akkor talán a vállalkozó sem azt számolja, h hány forintot tart a kezében, hanem azt, hogy hány darabot :)

.lll. 2011.11.22. 17:35:44

@CatMother:

leszel olyan kedves otthon utasítgatni,pl:kácc ki ,kusti ne,stb:D

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.11.22. 17:38:15

@Page20:
Vagy mondjuk a maradékot kifizethette volna építőanyagban.
Mondjuk 20 db blokktégla.
Vagy 30 tetőcserép.
Vagy 4 vödör beton.
Vagy ilyesmi.

XCat 2011.11.22. 17:38:44

@lófő: Én otthon vagyok.....

.lll. 2011.11.22. 17:44:35

@CatMother:

Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.

megamenn 2011.11.22. 17:46:10

@igazságos: Mivel én is idióta vagyok, kérnék egy kis segítséget ehhez: "hogy az idiótáknak van pénz, más idiótára nem bízunk"

Page20 2011.11.22. 17:47:23

@megamen: kici, occó, kínai :-)

XCat 2011.11.22. 17:52:29

@lófő: Igen, ez így van. Mindenki a maga helyén.

@megamen: Én úgy értelmezem, hogy mindenki idióta. Vannak különböző idióta alfajok, úgymint hülye idióta, hazaáruló idióta, politikus idióta, mindenkivelakarcsakvelemnemidióta, stb.

És igazságos igazságosan igazgatja őket, mint FőFőIgazgató. :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 17:53:00

@lófő: pontosan negy, jovo nyaron....
@Sün‼: nekem olyan volt amin egy kutya kinyutjotta nyelvet

XCat 2011.11.22. 17:54:10

Nincs köztetek véletlenül szcientológus? Szóljon már, aki az.

Page20 2011.11.22. 18:07:15

@CatMother: minek neked olyan? csak nem beszélnél xenuval?

XCat 2011.11.22. 18:07:42

@Page20: De. Pontosan ezért kell. :)

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.11.22. 18:17:56

@hagyma:
Mármint malacpersely?
Amin a kutya kinyújtja a nyelvét?
Kutya egy malacpersely lehetett...
Tán csak nem ilyen:
retronom.hu/files/images/kepek/8/persely.preview.JPG

XCat 2011.11.22. 18:18:02

@lófő: Jah látom. Asszem én ezektől hányni fogok. Minden szuper és csodálatos nekik, alatta meg rohad az egész...

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2011.11.22. 18:23:50

- köszönjük emese
- pénzt csak a zaldiból, ott ez biztos nem fordulna elő

XCat 2011.11.22. 18:31:42

@venszivar: Te? Nebazz.... tényleg? Kamuzol bisztos.

igazságos 2011.11.22. 18:33:48

@CatMother: szerintem csak poénkodik.

Ha valaha is az lennék, lőjetek le. Akkor már inkább Hitgyülis, az egy fokkal jobb.

A vallás kényes kérdés. Mindjárt megkapod a magadét itt is, mint a Munkahelyi Terror blogon.

XCat 2011.11.22. 18:39:36

@igazságos: Miért, ott megkaptam? Mária őrjöng, de hát ő olyan őrjöngős fajta.
A többi meg olyan mittudomén, valahogy nem tudom őket komolyan venni.
Amikor egy hülye állat azt kívánja tiszta szívből egy másiknak hogy nyomorodjon meg mert olyat írt, ami nem tetszik neki, és meggyőződése közben, hogy ő ettől jó ember, meg a megbotránkozott mobilpékség eladó, aki kicsi híján belehalt ebbe a szörnyen megterhelő és összetett munkakörbe... olyan vicces csodabogarak, de itt meg is áll a dolog. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 18:46:38

@Sün‼: pontosan es praktikus volt mert a malacpersellyel ellentetben nem kellett osszetorni, volt alul ajtaja, sot ahhoz meg kulcs is volt...
de szalvetatatrtoba tobb mint egy millert...

Page20 2011.11.22. 19:02:07

@hagyma: még mindig a szalvétatartó a lényeg? mér nem az, h csak úgy, minden JKV nélkül kiadták a pénzt?
egyébként a szalvétatartó még jobb, mint a kutyás persely, mer ahhó még kulcs se kell, nem hogy összetörés, tulképp egy óriás pénzcsipesz

igazságos 2011.11.22. 19:07:03

@hagyma: szerintem meg a legjobb hely még mindig a markom.

pdw (törölt) 2011.11.22. 19:10:17

Talan nem feketen kene csinalni a dolgokat es akkor at lehet utalni, mint azt 2011ben szokas.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 19:32:59

@Page20: ah csakugy feltuint, hogy fontosnak tartotta leirni, hol keressuk a lovet legkozelebb
@igazságos: hat nekem a bankszamlam
/remelem nem megy csodbe/
kenyelmetlen a kezemben aludni ezzel a parmillio dollarral amivel rendelkezunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 19:34:45

@pdw: en mondtam, aggyon csekket , amivel a komives /Vician?/ bevonul a bankba es kivaltja...

Page20 2011.11.22. 19:42:37

@hagyma: tedd a szalvétatartóba addig az ágy mellé :-) úgy nem kell fogni sztem dollármilliók is beleférnek

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.11.22. 20:16:43

@hagyma:
Szerintem a pármilla dollárt simán be kell tenni a konyhafiókba!
Nem érdemes bankokra bízni.
Még a végén elkvaterkázzák!

ichtus 2011.11.22. 20:16:48

Vazze, a tanulság az, hogy megszámolod a kapott pénzt. És fejben is lehet szorozni, hogy 1120000 forint 56 darab 20 ezres, 1160000 forint 58 darab 20 ezres. Ha már ennyi pénzt veszel fel, akkor nem hiszem, hogy nem éri meg megszámolni.
Az pedig csak magyar mentalitás, hogy rögtön feljelentünk, meg beírunk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.22. 20:30:58

@Sün‼: jo akkor kiveszem a bankfiokbol es atteszem a konyhafiokba
fiok,fiok

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.22. 20:51:26

@Sün‼: NOKIÁSDOBOZ EMBEREK!
Ha a Hagyónak jó volt...:D

2011.11.22. 21:01:33

péntek reggeltől hétfő xig a kutya nem használta azt a vackot, hogy csak úgy figyelgetett ott benne húszezer?

XCat 2011.11.22. 21:03:24

@ColT: Én ericssonos dobozban kérem. Sok citrommal. Köszi.

Don Quixote de la Ferko 2011.11.22. 21:12:22

Ezt a macerát.
Húszezrest az ALDI-ból.
Oszt jónapot.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2011.11.22. 21:13:09

@hagyma:
Na ugye, hogy látod a különbséget!
És még pénzedbe se kerül.
Ha beszögeled az asztalfiókot, sk ki tudod húzni a szeget.
Ja és nincs számlavezetési díj!
Fölírod magadnak egy papírfecnire, mennyi az annyi, oszt csókolom.

@ColT: Már bocsássál meg, de ezt jeleztem ám: @Sün‼:

XCat 2011.11.22. 22:34:31

@Sün‼: Na és a kamaty? Azzal mi lesz?

Shinjuku 2011.11.22. 22:42:14

@Sün‼: En egy szep befottesgumival kotottem volna at es be a nadragzsebbe... Innen is ered az "egy guriga" kifejezes (bar ez 1,16 guriga volt ha jol szamolom.)

Megdobbent 2011.11.22. 23:25:35

Ma voltam az ALDIban, de epp nem volt learazott huszezresuk, ugyhogy sajnos maskor kell mennem. De majd bepotolom. Ellenben olyan kurvahosszu volt a post, hogy hamar feladtam, a tobbit kikovetkeztettem a kommentekbol.

XCat 2011.11.22. 23:28:44

@Megdobbent: Arról szól, hogy az erstében beragad az automatába a pénz.
Remélem segítettem. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.23. 00:23:54

@Megdobbent: ha kifizeted a komuvest, ne varialj az ocseddel, meg bankokkal
cash, vagy csekk zsebbol, vagy szalvetatartobol
lecet

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.23. 01:35:06

"Azonban még a tranzakció elején, miután az öcsém közölte e felvenni kívánt összeget a pénztáros azt válaszolta, hogy akkor 56 db-ot fog adni."

ha nekem 1,16 gurigára van szükségem merthogy szinte biztos vagyok abban hogy 20ezreseket fogok kapni és nem vagyok egy Pataki (fejszámolóművész), már a tesóval való beszélgetéskor kiszámolom, hogy az biz' 58db lesz. talán még el is játszom, hogy az milyen vékonyka kis köteg lesz... annyinak lácc, amennyit ér.
de egy kettessel való szorzásnak nem kellene ennyire bonyolultnak lennie. alap.
de ahogy látom, van akinél nem. háááááááááááát...

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.23. 01:40:03

@Shinjuku: egy alkalommal egy ukrán rendszámú mercin csináltam a tetőablak vezérlést a csomagtartóban. hogy-hogynem, szétszedéskor 5db általad felvázolt köteg gurult elő az oldalrekeszből.
érdekesen néztem.

Megdobbent 2011.11.23. 01:45:03

@CatMother: najo, de bekentek valami szarral, vagy "beragad"? :(

@hagyma: akkor en a szalvetatartot valasztom, az olyan nagyvilagi :>

Shinjuku 2011.11.23. 04:18:32

@salapapa: A teny, hogy kommentelsz arra enged kovetkeztetni hogy diszkreten korulneztel es aztan diszkreten visszahelyezted az oldalrekeszbe a gurigakat.

Jo kis muszeresz lehetsz te vazeg, a tetoablak van elromolva akkor mifaszert a csomagtartoban matatsz? (Ha csak nem a gurigakat kerested.)

CID 2011.11.23. 07:00:01

@Shinjuku: merő profi. Mandulàdat szájon át kiszedni nem nagy kunszt, na de a seggeden át :-)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.11.23. 08:28:21

Csak halkan kérdezem, a bankban nem tűnt fel pénztár záráskor, hogy van 40 ezer többlet?

Rosszindulatú Vászka 2011.11.23. 08:32:20

Ez ér naív ügyfél?
Mérnem boldog ügyfél?

Prof. azsiráf.PhD. 2011.11.23. 08:36:28

az nem derült ki a posztból, hogy a kanapé milyen színű volt, pedig az érdekelne. meg hogy a gyereknek vett-e málnatortát húszezerér'

cicmen (törölt) 2011.11.23. 08:54:17

Bár esetünk pozitívan zárult, azért csak nem tudom megállni, hogy ne írjam le.

Ez elég nagy baj! :)
Ha viszont tényleg elkerülhetetlen volt, akkor lehetett volna rövidebb.

Pl. Átb.sztak 40 rugóval. De aztán odaadták.

A botosjeti 2011.11.23. 08:54:27

Én a bankokról semmi rosszat nem tudok elhinni!

Rosszindulatú Vászka 2011.11.23. 08:56:20

Mentek a tankok,
jöttek a bankok.

Lapozzunk.

Reálhozamos nincs? Az már rég volt.
Esetleg valami jó kis végtörlesztős?

Darren79 · http://www.darren.hu/blog 2011.11.23. 09:55:23

Még egy ilyen rosszindulatú posztolót! Szerintem tök nyilvánvaló, hogy a pénztáros tévedett. A pénztárosok eleve elég nehezen tudnak trükküzni, mert kamerázva vannak, és van egy rakat szabály; az egyik pl. az, aki pénzzel dolgozik, nem tarthat magánál készpénzt.

A posztoló meg lehet, hogy kirúgatott valakit, aki tök véletlenül elrontotta. Igen, két napig nem volt 40 ezer forintja nála - ez nagy baj. Megértem. De az, hogy rögtön a FIÓKIGAZGATÓHOZ (mert ugye nem gondoljuk, hogy a bankigazgatóval tárgyalt) fordult; azt tudom mondani, hogy pont az ilyen magukról túl sokat képzelő seggfejek miatt tartunk itt.

Ja, és öcsikédnek pedig gratulálok, amiért nem számolta meg a pénzt.

England win The Ashes! 2011.11.23. 09:55:41

@Szabó F. Balázs: "...hanem egy külön erre kiképzett részbe dobja le, mint gyanús/eltérő címletet."

Magyarán te most azt mondod, hogy a poszter végül kapott két hamis húszezrest?

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.23. 10:28:36

@Shinjuku: jó poén. :)

aki ezzel foglalkozik az tudja, hogy egyes merciknek a tetővezérlése a csomagtartó bal doblemeze felett található. onnan csak egy spirál megy a tetőbe, hogy minél kevesebb, még az a minimális elekrotmormotorzaj se legyen az utastérben. :P

@CID: csak a miheztartás végett: van hogy szart sem látok, mert a műszerfal mögött szerelek emlékezetből, hogy ne kelljen lebontani a műszerfalhéjat. ezzel is spórolok az ügyfélnek kis pízet, magamnak pedig időt, hogy több melót vállalhassak.

2011.11.23. 10:38:47

@Mylady: én úgy jártam hogy 100ezret akartam kivenni... aszongya az automata hogy nem tudja kiadni... csodálkoztam mert volt bőven ennyi a számlámon... azt játszottuk, hogy csökkentgettem 10ezrenként az összeget és 70-nél megkönyörült rajtam és kitolt 70 darab ezrest. Több nem fért ki a nyílásán ezért nem tudta kiadni az eredeti összeget.

England win The Ashes! 2011.11.23. 10:41:03

@salapapa: Mázlista vagy! Találhattál volna akár danubitot is.

2011.11.23. 10:48:32

@Darren79: Minősítek: ez egy nagyképű hólyag komment.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.23. 11:44:19

@Dr Jozef Vengloš: lehet ettől fagyott le az elektronika?
www.kislexikon.hu/danubit.html

az eredetire gondolni sem mernék... vagy egy kis ólomkapszulára, benne izotóppal...

ezekre nem is gondoltam. ennyire veszélyes a szakmám? :D

megamenn 2011.11.23. 13:49:24

@Kulics: módosítanék: ez IS egy nagyképű hólyag komment

Szabó F. Balázs 2011.11.23. 14:12:03

@Dr Jozef Vengloš:
Nem. Csak azt mondtam, hogy a gép azt a két címletet nyilván gyanúsnak értékelte ezért különítette el.

Legtöbbször ehhez elég egy törés a biztonsági szálban (például ha valaki zsebbe gyűrte, vagy hosszában hajtotta ketté), vagy ha az átlagnál több gyűrődés. Egy 25-30 darabos kötegből a számlálógépek általában visszadobnak egy-két darabot, amit azután és emiatt a banki alkalmazottnak s.k. kellene megnéznie.

Annak az oka, hogy ez a két címlet egy bontatlan pénzkötegből származik, a gép mégis visszadobta sem bonyolultabb: a központi fiókban, meg a főpénztárban újabbak, jobbak a számlálók (kisebb a hibaszázalék), és amiket azok esetleg vissza is dobnak, helyben meg is vizsgálják. Ha a címlet jó, akkor megy a kötegbe, ha nem, akkor meg jelentik, hogy a pénz elhasználódott, sérült, hibás vagy (esetleg) hamis...

Ez csak a számlálás folyamatának menetéből következik.

szmoker (Homo Trollicus) 2011.11.23. 16:24:25

@megamen: a hólyagról nekem mindig a buborék jut eszembe.
A buborékról pedig Laár András urbánista költő urbánista verse:

"Ej buborék, buborék!
Színejátszós, csodaszép.
Emitt veres, amott kék,
Az orromból jöt ki az elébb."

Shinjuku 2011.11.23. 18:01:36

@salapapa: Esetleg egy levagott gyurusujjat gyuruvel egyutt.

vprof 2011.11.23. 19:56:53

@ichtus: Végre valaki kiszámolta! :-D

Én végig azon derültem, hogy "x" összegről beszél, de elárulja, hogy 58 helyett csak 56 db 20eFt-ost kapott. ;-)

Ugyandehogy (törölt) 2011.11.24. 12:29:26

@Page20: a fagyasztóládába kell tenni nejlonban a húsok közé.

salapapa · http://salapapa.hu 2011.11.24. 12:50:26

@szmoker (Homo Trollicus): :D
amikor az orrváladék megfelelő állagban történő alakváltoztatásait olvasom/hallom, mindig Ford Fairlane jut szembe.
- dzsonival gusztustalansági versenyt rendeztünk. kitettem egy adag turhát az asztalra.
mire dzsonni:
- ez is valami? - és fogott egy szívószálat...

Mylady 2011.11.24. 20:44:26

@Kulics: basszus, el sem férne a pénztárcámban...

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2011.11.26. 09:42:40

így már én is jártam,befizetésnél! mondom csajnak:számold csak át még 1szer....úgy már kijött neki...
Amúgy Nagyon 1szerű a megoldás: minden adott és kapott pénzt át-szá-mol-ni!!!!!

Xezs 2011.11.27. 14:18:05

1. A pénztáros nem tudja eltenni a pénzt. Nagyon durva szabályok és ellenőrzések vannak napi szinten a kasszára nézve.

2. Aki nem számolja meg a pénzt átvételkor, az soha többé ne menjen bankba, sőt, költözzön valami erdőbe a városból.
süti beállítások módosítása