Tékozló Homár

Nem találta a címzettet a GTR

2011.07.15. 13:19 | juszka | komment

Aliz csomagja jó pár napig keringett az országban a GTR Futárszolgálat jóvoltából. Nem kevés telefonálgatás és e-mail-ezés után a történet boldogan zárul, a keserű szájíz azonban megmaradt.

Minap megjártam a GTR futárszolgálattal! Rendeltem egy internetes oldalról, eddig semmi gond nem volt. Mindig időben szállítottak. Mostanáig. 2011. július 7.én kaptam értesítőt érkezik a csomagom, igen ám, de mikor megrendeltem annó a termékeket, én nem tudtam, nem lesz otthon senki ezen a héten. A levélben az állt, hogy július 8.-án kapom a csomagomat. Csütörtök este gyorsan telefonáltam, módosítottam a címet, a hölgy ímmel ámmal átírta. Pénteken délután telefonál egy futár, hova vigye a csomagot, két címe is van. Felvilágosítottam. Este vissza hívtam, hogy mi van már? Ilyet szól, a csomagot leküldték az eredeti címre, most vissza kell küldeni Budapestre, hogy onnan leküldjék a vidéki telephelyre, és csak azután fogja egy másik futár elhozni.

Olvasson tovább!

Már az ALDI sem a régi

2011.07.15. 12:50 | jackyll | komment

Szerencse, hogy már nincs válság, és minden egyre jobb lesz. A Homár nem is érti, Feherb miért akadt ki Aldi sajátmárkás joghurtján. Az Alpok minőségét felváltotta az Alföld, csak a nyersanyag adottságai változtak. Meg a doboz lett kisebb, biztos a gyártósor erre van belőve:

Nemrég megdöbbenve tapasztaltam, hogy az ALDI joghurt összement. No nem egy konkrét példány, az összes (lásd fotó). De nem csak a mérten spórolnak, hanem a beltartalmon is. A tejzsír (tejszín) tartalom kevesebb, mint a felére esett vissza, és a fehérjét is alaposan kispórolják. Szénhidrát viszont a duplája lett... A csomagolásnak nem csak a mérete, de a színvonala is gyatrább lett. Eddig a lejárat világosan leolvasható volt. Az új kiadáson viszont a szellemképes (esetleg délibábábos) rónaságon alig lehet kivenni, hogy ehető-e még.

Olvasson tovább!

Johnny Depp fantomizálódott a Cinema City Arénában

2011.07.14. 11:56 | jackyll | komment

Az online mozijegyvásárlásnak könnyűnek és fájdalommentesnek kéne lennie. Csak akkor csúszhat be hiba, ha elfelejtik levenni a rendszerből a felújítás alatt lévő termeket:

Gyermekem rajong Jack Sparrow kapitányért, ezért úgy gondoltam, meglepem egy mozilátogatással.  Ha már mozi, akkor legyen neki Karácsony, nézzük meg a negyedik részt 3D-ben! Mi sem egyszerűbb, fel a Cinema City honlapjára, időpontok, szín, szag, méret kiválasztva, rendelés leadva. Délben, ebédszünetben elmentem a műintézménybe, mutatom pénztáros kislánynak a kinyomtatott visszaigazolást, hogy "Elvinném a jegyeket". Sóhajtott egyet, amiből rögtön tudtam, hogy itt baj van: "Sajnos ezt az előadást törölték..." Mondom ez nagyon érdekes, mivel ma 1/2 9-kor még lehetett foglalni rá jegyet a neten. "Azt nem tudom, hogy miért nem zárták le a neten..."

Olvasson tovább!

Hosszúra nyúlt ingatlanos (rém)történet

2011.07.14. 10:41 | juszka | komment

Lászlóék nagyobb otthonba szerettek volna költözni, ám egy még nem egészen kész lakásra esett a választásuk, ráadásul elkövették azt a hibát, hogy hittek az ingatlanos "határidőre kész lesz" ígéretének. 

Asszonnyal béreltük egy kellemes, új építésű, ámbár kicsi (1 szobás) lakást a VIII.-ik kerületben. Békében éldegéltünk ott több mint 1 évet, mivel a ház kapuin belül probléma nem nagyon volt. A szomszédok barátságosak, összetartanak, nyáron összenépi barbecue, meccsnézés az udvaron, tehát minden ami kell egy kellemes környezethez. A probléma igazából a kapun kívül kezdődött. Aki budapesti, gondolom nem kell részletezni a Lujza utca és környékét.

Olvasson tovább!

150 ezret kér az OTP a gyerekért

2011.07.14. 08:45 | jackyll | komment

András nem érti, miért kellene 150 ezer forintot fizetnie az OTP-nek. Ugyan benne volt a szerződésében, hogy anyakönyvi kivonat után 60 nappal kellett volna bejelentenie gyermekét a bankban. a vállalt 4 éves szaporodási határidőből nem csúsztak ki. Ezt nevezi a Homár tervgazdálkodásnak! Hasznos mindig aláírás előtt elolvasni az ilyen szerződéseket, kevesebb váratlan meglepetés éri az embert. A kérdés csak az, elzálogosíthatja-e a bank a gyereket, ha nem fizetnek?

2006-ban úgy döntöttünk, házat építünk, vettünk fel rá kölcsönt, szocpolt. Volt egy gyerekünk, és vállaltuk, hogy 4 éven belül lesz még egy, kaptunk rá megelőlegezett szocpolt. Elkészült a ház, 2007. júniusában megkaptuk a használatba vételi engedélyt. (Innen számítódik a 4 éves határidő a gyerekvállalásra, tehát 2011. június.) Megszületett a második gyerek 2010. májusában. Ennek bejelentését nem siettük el, hiszen volt még 1 év, nem is ígérkezett kellemes mulatságnak. (Nem is volt az, a születési anyakönyvi kivonaton kívül még kb 15 papírt kellett begyűjteni, aláírni, leadni.) De rászántam magam, összeszedtem, ami kellett, leadtam, 2011. júniusában, a 4 éves határidő lejárta előtt pár héttel. Ezzel úgy tűnik, le van zárva a dolog.

De kaptunk egy levelet az OTP-től, hogy elkéstünk a gyerek bejelentésével. Mert hogy azt a születési anyakönyvi kivonat keltétől számított 60 napon belül meg kellett volna tenni. (Mi egy évig húztuk, gondoltuk, ráér a 4 éves határidőig.) Tisztában vagyok vele, hogy egy szavam nem lehet, megkerestem és megtaláltam a kölcsönszerződésben a 60 napot.

Olvasson tovább!

Sokáig húzta a szériahibás laptop

2011.07.13. 12:56 | jackyll | komment

Naiv ügyfél szériahibás laptopja majdnem 4 évig kihúzta, már ehhez is gratulálunk. Ennyi idő után azonban kicsi a valószínűsége, hogy a hibát anno elismerő videokártyagyártó bármit is tenne garanciálisan:

2007 novembereben vasaroltam egy nagyobb erteku notebook-ot (tudom, sikeres ember mar nem lehetek). Sajnos fel ev utan kiderult, hogy van egy tipushibaja a videokartyajanak, amelyet a notebook gyartoja nem ismert el, azonban a videokartya gyartoja igen (igy ok egy nagyobb osszeget elkulonitettek ennek a problemanak a kezelesere). A hiba jellege (egy bizonyos ido utan hotagulas hatasara megreped a videokartya processzoranak a foglalata) miatt nem mindenkinel jelentkezik azonos idoben a problema es aki kevesbe megterheloen hasznalja a videokartyat, annak evekbe is telhet, amig a problema hazavagja a gepet. Nalam a tegnapi nap folyaman jelentkezett, egyertelmuen a tobbek altal (internetszerte) leirt hibajelenseggel es a notebook azota hasznalhatatlanna valt.

Olvasson tovább!

Újabb túlszámlázás a Telekomtól

2011.07.13. 10:01 | juszka | komment

Újabb gyöngyszem a Telekomról - ezúttal Réka klaviatúrájából. Miután a szolgáltató felmondta a szerződést, naiv ügyfél azt hitte, vége a sokat megért kapcsolatnak. Ám, mint már megszokhattuk, nincs vége, amíg a nagyT azt nem mondja. Ő pedig csak sok sok méltánytalanul behajtott forint után mondja azt. Ha egyáltalán. 

Egészen 2010 augusztusáig "lelkes" T-com előfizetők voltunk, bár hogy lelkesedtünk a szolgáltatásukért az túlzás, nem volt más sokáig. Az adott évben már gondolkoztunk rajta, hogy előfizetőt váltunk, úgyis rég letelt a hűségszerződés. 2010 augusztusában már-már szokásukhoz híven korlátozták az internetet, legalábbis mi akkor még azt hittük. Telefonos ügyintézővel történt laza beszélgetés alkalmával derült ki, hogy felmondták a szerződésünket, csak úgy. Mivel már így is a hócipőnk tele volt a T-com úgynevezett szolgáltatásával nem is zavart minket, megyünk máshoz, aki legalább megbecsül minket.

Olvasson tovább!

Táskával nem lehet vásárolni az abc-ben

2011.07.13. 09:09 | jackyll | komment

Úgy látszik, egyre szarabb fejelet osztanak le biztonsági őrnek az élelmiszerboltokba is. Múltkor egy Sparba nem lehetett bemenni fülhallgatóval, most a Roni ABC-ből tiltották ki naiv ügyfelet, mert táska volt nála. A logikai összefüggés a napnál is világosabb: éjszaka megy vásárolni, tehát tolvaj:

2011. július 12-én este 23:45-kor, miután leszálltam szolgálati buszomról, lévén hogy buszvezető vagyok az igen tisztelt közlekedési Vállalatnál, úgy gondoltam, hogyha megnyílt az ÚJ Éjjel- Nappali RONI ABC az Astoriánál, gondoltam, körbenézek és ha van, veszek estére 4 db zsemlét és 1 dobozos sört az esti számítógépezéshez, mindezt szolgálati egyenruhában. Már kívülről furcsa a biztonsági őr, mert a fülébe dugott zenére úgy rángatta a testét, mintha discoban lenne. Miután beléptem a bejáraton, odaszólt, hogy tegyem le a táskám!

Olvasson tovább!

Hőségriadó az IKEÁ-ban

2011.07.13. 00:41 | jackyll | komment

Tibi megfigyelése szerint, amióta hőségriadós óvóhely lett a zuglói önkormányzatnál a bútoráruházból, eltüntették az ingyenes vízautomatákat:

A történet ott kezdődik, hogy az Örs vezér téri IKEA áruházban már elég régen beállították több helyre is a szokásos ballonos ivóvíz-automatákat. Az emeleti étteremi részen is volt egy, meg a földszinten legalább kettő. Most hétvégén a hőségriadó ideje alatt leszerelték az összes ivóvíz-automatát és átpakolták őket egy építési területre! A pofátlanságot csak fokozza, hogy az éttermi részen elkezdtek félliteres ásványvizet árulni 190 forintért!

Ehhez mit szólsz? Közben a zuglói önkormányzat a honlapján név szerint említi az IKEA-t, hogy oda lehet menekülni a hőség elől.

Mégsem teljes a Gold's Gym hepiend

2011.07.12. 14:31 | jackyll | komment

Naiv ügyfél nem teljesen elégedett a Gold's Gym fantomizációjával. Bár az éves bérleteik használhatók maradtak az új helyen, büfészámláik eltűntek és eltehetik emlékbe a csipes karszalagot is:

A Gold's Gym bezárása és eltűnése kapcsán már írtatok egy postot, amiben megállapítjátok, hogy happy end a vége. Nos, ez távolról sincs így. A Lite wellness - úgy tűnik - valóban vállalja, hogy a pofára ejtett gold's tagok lejárhatják a bennmaradt idejüket, ami valóban nagylelkű a Lite-tól, de ettől még ez egy marketingfogás, és nem érinti a gold's-szal szembeni követelésünket. Többek között azért sem, mert a gold's büféjébe befizetett pénzösszegeket ez nem érinti, és a többezer forintos chippel ellátott gold's-os karszalag árát sem. Ami ugyan egyénenként tekintve csak párezer forint, de többszáz taggal számolva, milliós összeg.

Olvasson tovább!
süti beállítások módosítása