Tékozló Homár

A Vidámpark előtt nem érdemes parkolni

2011.01.14. 14:30 | jackyll | 256 komment

Gábor egy örök igazságra szeretné felhívni az olvasók figyelmét, vagyishogy használaton kívüli taximegállóban is megbüntetik az embert:

A Fővárosi Vidámpark előtt van egy taxi stand, ami használaton kívül van ősztől tavaszig, mivel a Vidámpark zárva tart, ezért a taxik messze elkerülik. Ennek ellenére a tábla megléte fél éven kersztül remek bevételt jelent a szerveknek. Ez engem mélységesen felháborít. Nézzük csak, mint mond a KRESZ: 40. § (5) bekezdés h) pont - Villamos, autóbusz, trolibusz megállóhely, taxiállomás jelzőtábla előtt 15 m-en, utána 5 m-en belül megállási tilalom.  Amit sajnos nem tudtam, hogy taxiállomás mögött 5 métert kell kihagyni. Pont az autóm orránál volt a tábla, azt hittem "rendben vagyok". Azt várnám (én balga), hogy egyértelműen felfestik az aszfaltra, hogy hova nem lehet állni. Hibáztam, be is fizettem a 30.000 FT-ot, amit ezért kértek.

Olvasson tovább!

Magyarkodik a cseh tejföl

2011.01.13. 14:50 | jackyll | 205 komment

Fefe lőtte ezt a remek magyarnak látszó cseh tejfölt az Auchanban, ami szintén rádobott egy lapáttal az illuzióra. A tejföl dobozán alapból az a bullshit, hogy magyar ízek - nemzetközi minőség, de ez azért talán tényleg túlzás:

A csatolt fotó a Dunakeszi melletti Auchan áruházban készült január 8-án. A polcfelirat szerinti termék látható rajta, mellette „hazai termék” logó, Magyarország, magyar zászló, míg a terméken gyártóként egy cseh cég van feltűntetve. Itt járunk most.

Üdvözlettel,
Fefe

Olvasson tovább!

Négyszeres szervizdíj a Baumgartnernél

2011.01.12. 12:53 | jackyll | 149 komment

Imitto fűtőmotort cserélt volna karácsonyra autójában, de valahogy lehúzósnak érezte a Baumgartner szervizének 187 ezer forintos ajánlatát. Így 42 ezerből megúszta:

Kedvenc autónk karácsony előtt úgy gondolta neki is kellene valamit vennünk karácsonyra. Ha fűtést kapcsoltam olyan hangja lett mint ami épp felrobbanni készül, remegett az egész. Persze hagyhattam volna januárig, akkor tudnának fogadni Gyöngyösön, ahova szervizbe hordjuk de nem, épeszű ember ha gyerekeket hoz-visz az autóval nem indul neki hosszabb útnak fűtés nélkül. Kézenfekvőnek tűnt helyben elvinni szakemberhez, hozzánk legközelebb Baumgartnerék márkaszervize van a Kerepesi - Fogarasi kereszteződésnél. A munkafelvételen elmondtam hogy van ez a hang, nekem úgy tűnik a műszerfalból jön. A munkafelvevő azt mondta bemegy, megkérdezi a szerelőt hogy mikor tudja vállalni, a kollégája addig megnézi mennyibe fog kerülni a fűtőmotor. Utóbbi 67.000.- forint, a szerelés a húzósabb: ki kell venni az egész műszerfalat, nagy meló, 10 órát kell számoljon rá, a szerviz óradíja 12.000.- forint. Tehát munkadíj+alkatrész ha mást nem találnak 187.000.- forint.

Olvasson tovább!

Fantomakció a Vodafone-nál

2011.01.11. 15:27 | jackyll | 197 komment

Balteus Motorola telefont szeretett volna venni a Vodafone-nál, de az összes akciós termék még karácsony előtt elfogyott. Ennek ellenére, több, mint két hete továbbra is hirdetik:

2011. január 3-án, hétfőn bementem az ALLEE bevásárlóközpontban található Vodafone márkaüzletbe, hogy meglévő előfizetésemhez vásároljak egy új telefont (az egyszerűség kedvéért VitaMAX csomagban). Az üzletben kezembe akadt a Vodafone Újév című kiadványa – a társaság legfrissebb ajánlatait is tartalmazó 2011. januári lap –, s az abban szereplő telefonok közül, a Motorola WX295 típusút választottam, amely 14,990 forintról 8,990 forintra van leértékelve. Mondtam az ügyintézőnek, hogy ezt a telefont szeretném megvásárolni, mire közölte, hogy ez – a Vodafone Újév újságban szereplő! – telefon már Karácsony előtt elfogyott az üzletből.

Olvasson tovább!

Mérgező a kisgyerekek habpuzzleszőnyege

2011.01.11. 14:49 | jackyll | 57 komment

Sajnos nem sikerült a karácsonyi szórásba bekerülnie ennek a hírnek, úgyhogy kisgyerekes körökben biztos sokan kaptak kirakós habszivacs szőnyeget. A termékcsaládot Franciaországban és Belgiumban kivonták a forgalomból, mert a tudomány legfrissebb állása szerint rákkeltő formamidot tartalmaz. A belga állami felhívásban (hollandul) említenek valami listát a mérgezőnek ítélt termékekről, de ezt nem találtam. Gondolom biztos, ami biztos alapon érdemes kidobni az összeset.

süti beállítások módosítása