Tékozló Homár

Már a Gore-tek kamásli sem a régi

2012.01.25. 14:13 | jackyll | 52 komment

A túrafelszereléseket is elérte az olcsósítás. Anita egy a sajátjához hasonló kamáslit szeretett volna venni, de az új modell már csak nyomokban tartalmaz nem azonnal benedvesedő anyagot:

A lenti levelet január 10-én írtam a Mountex Kft-nek, akik még arra sem vették a fáradtságot, hogy legalább egy mondatban lerázzanak, nem hogy esetleg érdemben foglalkozzanak a problémával amire felhívtam a figyelmüket, hogy az általuk forgalmazott Trekmates Gore-Tex-ként árult kamásli a vevők megtévesztése és átverése, hiszen a kamáslinak csak egy része van Gore-Tex anyagból, a fennmaradó rész viszont abszolút nem szellőzik, sőt egyenesen befülled, így gyakorlatilag használhatatlan, hiszen így teljesen diszkomfortossá válik a viselése. Azért 11.000 Ft-ért és a vevő orra előtt mézesmadzagként elhúzott Gore-Tex anyagtól ennél jóval többet várna az ember. Nem szellőző kamáslit ennek az összegnek már a töredékéért is lehet kapni.


Igazából azt nem gondoltam komolyan, hogy a blokk hiányában esetleg kicserélik a kamáslit egy másik modellre (bár tőlünk nyugatabbra a vásárlói elégedettség többet ér, ott blokk nélkül is meg tudnak oldani ilyen helyzeteket, csak hozzáállás kérdése a dolog - tudom, mert ott élek), viszont azért legalább egy sort dobhattak volna válaszként, de még ezt sem tették meg, magasról tojnak a vevő fejére, hiszen már otthagytam náluk a pénzem, innentől kezdve nem érdeklem őket. Csak vajon ezek után fogok még náluk bármit is vásárolni? Sőt, akit csak lehet eltanácsolok tőlük. Tipikus magyar kereskedői hozzáállás, rövidtávú profitszerzési gondolkodásmód, minőség, tisztesség, vásárlói elégedettség, hosszútávú gondolkodás, fenntarthatóság - ezek senkit nem érdekelnek.
 
Üdvözlettel,
Anita
 
 
 
----- Original Message -----
To: mountex@mountex.hu
Sent: Tuesday, January 10, 2012 7:23 PM
Subject: nem szellőző "Gore-Tex" kamásli

Tisztelt Mountex Kft!
 
Mint a Trekmates márka magyarországi forgalmazójának írom Önöknek alábbi levelemet. Eddig a márka egy nagyon elégedett használója voltam, sajnos azonban nagy csalódás ért a Trekmates termékekkel kapcsolatban, ezért is "ragadtam tollat".
 
Jó pár évvel ezelőtt, még a Margit körúti üzletükben vásároltam magamnak egy Trekmates Gore-Tex kamáslit. Hogy pontosan melyik modellt azt nem tudom (a felső része zöld, alul fekete), nem találok rajta/benne erre vonatkozó feliratot. Rendszeres természetjáróként sokat használtam és használom a mai napig ezt a kamáslit és nagyon meg vagyok vele elégedve. Korábban több természetjárótól hallottam és láttam is, hogy a nem Gore-Tex anyagú kamáslik befüllednek, a belső felük teljesen nedves lesz amitől a nadrág is csupa nedvesség lesz. Ezért különösen örültem, hogy a Trekmates márka Gore-Tex anyagú kamáslijánál szó sincs ilyesmiről, a kamásli belseje bármilyen időjárási és terepviszonyok között teljesen száraz marad.
100 %-ig megelégedett vásárlóként édesanyámnak is vásároltam egy ugyanolyan kamáslit.
 
Teltek az évek és most Karácsonykor jött el az ideje, hogy a páromat is meglepjem egy ilyen kamáslival. Ahogy az internetes oldalukon próbáltam beazonosítani a kamáslit arra jutottam, hogy az általam évek óta használt darab a Cairngorm modell vagy annak az elődje lehet. A kínálatot látva a Trekmates GTX kamáslik közül még a Glencoe modellt is kinéztem, hogy a kettő közül fogok választani egyet a páromnak ajándékba.
Azért húztam inkább a Cairngorm felé, mivel a Glencoe-nak nincs zipzárja, csak tépőzárja, tartottam tőle, hogy az esetleg hamarabb elhasználódik és esetleg nem fog úgy zárni nedves körülmények között. Eme dilemma kapcsán az eladók a Cairgorm modellt ajánlották, mondván hogy a zipzár-tépőzár-patent hármas nagyon megbízható záródást ad, míg a Glencoe abban tud többet, hogy olyan speciális apró négyzethálós kialakítású anyagból van ami ha megsérül/elszakad, akkor nem szakad tovább. Mivel a több éves kamásli használatom alatt ilyen jellegű problémával soha nem találkoztam, ezért ezt a pluszt nem tartottam annyira lényegesnek, így a Cairgorm-ra esett a választásom.
 
Karácsony után párom egyből ki is próbálta az új kamáslit. A túra végén mikor levettük a kamáslikat megdöbbenve tapasztaltuk, hogy míg az enyém teljesen száraz volt, az ő új kamáslijának belső fele tiszta nedvesség volt, ami a nadrágját is teljesen átnedvesítette. A túra körülményeiről annyit, hogy teljesen száraz időben, egy viszonylag könnyedebb túrát tettünk. Az első sokk után tüzetesebben megvizsgáltam a két kamáslit, hogy mi lehet az ok. Akkor vettem észre, hogy az új Cairngorm modellben van egy alulról felnyúló anyagbetét ami körülbelül a kamásli felét teszi ki, ez lehet talán a leírásban szereplő "kopásállóságot növelő Cordura" betét (?) és sejtésem szerint nem Gore-Tex anyag és egyáltalán nem szellőzik. Így utólag tüzetesebben szemügyre véve a kamáslit nagyon úgy tűnik, hogy emiatt fülledt be a Gore-Tex-nek eladott kamásli. Persze a régi kamásliban nincs ilyen betét, azért működik tökéletesen a szellőzése.
 
Nagyon elszomorít, hogy egy ilyen márka mint a Trekmates is beleesik abba a hibába, hogy lerontja a minőségét, hogy az olcsóbb előállítás miatt olcsóbb anyagokat is beletesz a kamásliba és a vevőket a Gore-Tex-szel megtévesztve, jól szellőző termékként árulja a kamáslit nem is kis összegért, ami valójában használhatatlan, hiszen nem hogy nem szellőzik, hanem teljesen befülled, merő egy víz lesz tőle az ember nadrágja.
 
Sajnos a kamásli blokkját nem őriztem meg, mivel fel sem merült bennem, hogy esetleg probléma lehet majd a termékkel, ezért gondolom az Önök válasza erre az, hogy "sajnos blokk nélkül nem tehetünk semmit", de azért megírtam ezt a levelet, hátha az új év új mentalitást is hoz és esetleg a vásárlói elégedettség is fontos szemponttá válik. Természetesen nem pénzt szeretnék visszakapni, hanem egy tényleg szellőző kamáslit, ha létezik még egyáltalán ilyen.
 
Üdvözlettel,
Anita

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dél van 2012.01.25. 14:20:54

Kollégámnak itt Németországban valóban blokk nélkül cseréltek tegnap kb.20 eurós árut.A Nettoban.

Ahamm 2012.01.25. 14:27:35

http://www.google.com/search?q=kamásli

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.25. 14:33:01

Egyébként meg vesz mégegyet, kipróbálja, hogy az is szar-e. Ha igen, akkor visszaviszi, és pech, ha nem, akkor azzal a blokkal visszaviszi az elsőt.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.01.25. 14:34:57

@Dr Gregory House: Összefoglalom:
Vett a csajának egy Gore-texesnek mondott lábszárvédőt. Nem gondolta, hogy baj lehet vele, ezért kidobta a blokkot. Az első túrán kiderült, hogy a csaja lába befülledt a lábszárvédőben, de blokk nélkül hiába reklamált mélben, le sem szarták. Ennyi.

lomposfarkas 2012.01.25. 14:38:22

A cipzár-tépőzárig jutottam és akkor elaludtam.

England win The Ashes! 2012.01.25. 14:50:56

11 ezer FT? Cca. annyiért vettem nemrég a Karrimor túrabakancsomat.

vape 2012.01.25. 14:56:49

Blokkot nem megtartani szerintem még tőlünk nyugatabbra is nagy bátorságra vall.

AmyS 2012.01.25. 15:11:27

basszus, ennél nagyobb gondja soha ne legyen a poszt-tolónak..! :)))) van, akinek kiflire sincs pénze, ez meg gizdázik a kamáslival.. assetom mijaz, megyek guglizni..

PepeXVI 2012.01.25. 15:27:39

Posztolót lehet-e? :D

Akár még igaza is lehetne, de kiváncsi vagyok hogy ugyanezt a kamsálit nyugaton, ahol a kedves posztoló él, mennyiért mérik? És vajon nemm azért vette-e Magyarországon, mert itt olcsóbb?

Nem szeretem, amikor kimenekült emberek hazajönnek, és áradoznak hogy itt de tré. (Igen, itt valóban tré. Ezért ment el külföldre élni. Ezért nem kell hazajőve a trét szidni.)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.25. 15:39:38

450 forint a gázolaj, b+, te meg képes voltál 27-szer leírni a kamásli szót?
HUSZONHÉÉÉÉÉTSZEEER???
Holegybézbólütő?

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.25. 15:41:30

@Lili.hu: Ja, a gúgli a kamáslira ezt a posztot dobja első helyen.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.25. 15:44:12

@estrella negra: "450 forint a gázolaj, b+, te meg képes voltál 27-szer leírni a kamásli szót?"

450 forint a gázolaj, b+, te meg képes voltál 27-szer megszámolni a kamásli szót?

AmyS 2012.01.25. 15:44:51

@estrella negra: jogos..! és felháborító!!! :))))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.01.25. 15:46:01

"Anita egy"

Ki az az Anita Egy? És miért írják kisbetűvel?

England win The Ashes! 2012.01.25. 16:00:36

@estrella negra: Csak huszonhatszor. Az első jackyll szellemi tulajdona.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2012.01.25. 17:42:56

Annak ellenére, hogy igaza van, de:

Csodálkozik, hogy nem olvasták el?! Annyit írt, hogy kiadhatta volna több kötetben...

Dr. Eric Cartman 2012.01.25. 17:50:43

Éreztem én, hogy nehéz év lesz az idei, de hogy ennyire...

manes 2012.01.25. 17:52:27

"az ő új kamáslijának belső fele tiszta nedvesség volt, ami a nadrágját is teljesen átnedvesítette." Netán bevizelt?

Dr. Eric Cartman 2012.01.25. 17:53:50

"Teltek az évek és most Karácsonykor jött el az ideje, hogy a páromat is meglepjem egy ilyen kamáslival."
Ha a posztoló fönn van a wiwen, jelöljön má be, a teringettét. Annyi kérdésem lenne.

Anomalocaris (törölt) 2012.01.25. 17:58:49

Kellett már egy ilyen poszt. Szép hogy valaki ennyire eksztázisba tud esni egy ilyen idétlen nevű befülledt izétől.

A tanulság meg, hogy kamáslit őstermelőtől, esetleg doktor bacctól.

venszivar 2012.01.25. 18:31:47

Tekerj az izzadós lábú csajod lábára kapcát, szinte ü.a., mint a kamásli s szinte ingyé van ! Ha izzad a lába járjon vietnámi papucsba. Az (gondolom) 2-3 ezerért meg van. :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.01.25. 18:39:10

@Dr Jozef Vengloš: Na, számold csak meg még egyszer!
@Dr. Eric Cartman: Kár a gőzért, már van párja. Te is kamásli-fetisiszta vagy?

konigjanos 2012.01.25. 20:10:52

Ez gyíkság. Nekem van gore-tex kabátom, de olyannyira izzadok túra közben, hogy tiszta víz lesz belülről. A sovány cimborám meg, akivel együtt túrázunk, ugyan abban csontszáraz. A gore sem egy csoda, csak bizonyos mennyiséget enged át...

Mylady 2012.01.25. 20:15:13

Miért gondoljátok, hogy a párom = csajom?
Csak mert a posztot egy Anita nevű egyed írta. Persze kétségtelen, hogy lehet
a.) férfi
b.) leszbi
de akkor is.

Répalaki Edömér 2012.01.25. 20:15:21

Wikiszótár - kamásli:

1, Népies jelző, modernizált nyelvtani formája. Eredeti jelentése olyan kínai (származású) emberre utal, akinek van barátja (komája). Eredeti írásformája: komás Lee.
2, Orvosi szakkifejezés nyelvtanilag elcsökevényesedett változata, melyet öntudatlan távol-keleti (származású) emberre használnak. Eredeti formája: kómás Lee (ebből népiesen / hétköznapi szleg formájában alakult a kaumás, majd végül a kamás szóvá).

2012.01.25. 20:17:37

arról, hogy idióta vagy és nem nézed meg mi a faszt veszel (a kezedbe vagy a szádba már mind1) tán nem a cég tehet, továbbá általánosságban 30 nap van válaszolni egy problémára, nem 15. ja, és mi a rák az a kamasli?

2012.01.25. 20:20:18

ja, basszájba. ha meg elmenekültél ebből a lepra országból akkor a telebaszott románkurva anyádat fikázzad már, na.

Gerw 2012.01.25. 21:04:40

@Csokis: Csokismaci nem a csajának, csaj az író, szóval a pasijának vett.

Répalaki Edömér 2012.01.25. 21:16:39

Hoppá, ezt tudtátok?!

"British scientists page
A közelmúltban brit tudósok egy csoportja kutatta a Szent Biblia Vörös-tengerrel kapcsolatos eseményeit taglaló történeteket, melynek keretében 279 ezer eurós uniós támogatással kiutazhattak a helyszínre. Itt több kőzet- és üledékmintát gyűjtöttek nyaralásuk közben (a gyűjtés jelentősen mekönnyítette, hogy mágnest használtak munkájukhoz) és idehaza nagyítóval vizsgálva a leleteket megdöbbentő felfedezést tettek. Egy megkövült Gore-Tex darabkát találtak az egyik vizsgált mintában. Ezt Gore-cső alávéve megállapították, hogy elképzelhető az amúgy hihetetlen esemény valóságalapja, mely szerint Mózes és kiválasztott népe Egyiptomból menekülve száraz lábbal kelt át a Vörös-tengeren, de ez nem Isteni hatalom vagy bűvös mágia segítségével történt, hanem vélhetően mindannyian Gore-Tex kecskebőrből vart kamáslit viseltek. Mivel ennek az anyaga igen nagy nedvességáteresztő képességű, így amint a tengerbe léptek, a víz szinte azonnal elpárolgott az átkelés teljes szélességében, így mintegy száraz ösvényt nyitva a tajtékzó hullámok között.
Ezt megerősíteni látszik az a tény is, melyet prof. Water Closet diplomamunkájában, a "Vörös és tenger, avagy mitől sós a hering" című disszertációjában tételesen kifejt (és melyben megemlíti, hogy akkoriban a Vörös tenger igazából még csak naracsszínű volt), azaz hogy összevetve a többi tengerével (például a Fekete-tengerével, ami azidő tájt még csak szürkeszínű volt), a Vörös-tenger sótartalma napjainkban az átlagosnál jóval magasabb, de figyelembe véve a tengerek és szárazföldek milyenségének kiinduló, úgynevezett pangeai* állapotát, csak is úgy válhatott egy tenger sósabbá a többinél, ha abból nagyobb mennyiségű víz párolgott el. Mivel a többi tenger is fedetlen, így ezt a nagy mennyiségű különbözetet nem párologtathatta el a napsütés, hiszen akkor a többi tenger is egyaránt sósabb lenne az azonos párolgás miatt, tehát a tétel igazolja a brit tudósok feltételezését. A kutatókat természettudományi Nobel- és Kumisz-díjra erjesztették elő.

* - Amikor is egy nagy, összefüggő szárazföld volt az összes kontinens és egyetlen hatalmas óceán az összes tenger, így tehát ezen vízterület - vagyis az öket alkotó mai összes tenger - egyformán sós volt."

Forrás:
- Cikk
www.bbc.co.uk/science/7r011/f4c3/index.php
- Pangea
hu.wikipedia.org/wiki/Pangea
- Gyűjtés
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1gnes

Jokerpofa 2012.01.25. 23:11:06

mi volt a második sokk?

Megdobbent 2012.01.25. 23:33:33

Nana!
Aki egy satorban tolta az ipart a leanyzoval, az szerintem 3x ilyen hosszu levelet irt a cucc cserejenek erdekeben, de legkozelebb triplan ki fogja neki fizetni inkabb KP :>

Szarazkoro 2012.01.26. 10:41:47

Mi a rak az a kamasli?

Manyecska 2012.01.26. 14:55:27

@Dr. Szarazkoro: csóri csöveseken látok nap mint nap ilyet. Csak kék. És az Aldiból van.../nejlon/
Venni kell egy mezei gumicsizmát 4ezerér oszt csók.

Szarazkoro 2012.01.26. 16:49:50

Na kigugliztam. Minek ilyen vkinek? vegyen magasabb szaru hiking boots-ot az jo, nem azik be. Mire a felhajtas?

mohopasi 2012.01.26. 17:02:55

Gumicsimma occsóbb, jobb.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2012.01.26. 20:22:14

És a muternak sok évvel ezelőtt vett kamásli bevált? Milyen színű volt?
A srác örült a karácsonyi ajándéknak? Egyébként mi volt a karácsonyi vacsi?
A túra napján reggel jól ébredtetek?

Megannyi hasonlóan fontos kérdés, amire nem tér ki a poszt. Sajnos csak ilyen rövidre sikerült a történet...

spepi 2012.01.27. 01:38:56

Megint egy raklap okos kommentel, olyan aki még a kamáslit sem tudja h mi -_-

Manyecska 2012.01.27. 10:23:41

Nyáron is szoktak ilyet hordani??:)

találjatokkivalamit 2012.01.27. 15:43:09

Aki kamáslit hord az sikeres ember nem lehet...

Megdobbent 2012.01.27. 20:15:51

A kamasli a szegenyember gumicsizmaja. Nem kell lenezni, ekezni ezert a kedves posztert. Bar mondjuk a szine az tenyleg nem mindegy.

Megdobbent 2012.01.28. 19:44:38

Mennyire igazam volt.

BGy · http://babosi.blog.hu 2012.01.29. 09:54:45

Száraz időben miért kell a kamásli? És úgy egyébként is?

labi 2012.01.31. 11:19:45

@BGy:

Száraz időben bogáncs és hasonló ragaszkodós növények ellen jó.
Nedvesben meg térdig sárosnaklevés ellen. Jó az.

Amúgy az Aldiban pár napja még éppen le volt értékelve 3990-ről 2990-re. Nem górtekszes, sima beizzadós, de lexarom, ha hegyre megyek amógy is izzadok mint ló, nincs az górteksz ami azt megoldaná, szóval lexarom.
Meg amúgy is fogyóeszköz, sajnálnék érte 11 ropit.
süti beállítások módosítása