Tékozló Homár

A Zepter és a Budapest Bank közösen terrorizálja a nyugdíjast a sosem használt lámpa miatt

2012.02.22. 12:36 | jackyll | 489 komment

VLM-ék hiába küldték vissza bontatlanul a fényterápiás lámpát a Zepternek, menet közben kiderült, hogy azt már a Budapest Banknál hitelezik nekik. Lehet, hogy a rendelés lemondása után nem kellett volna átvenni a csomagot?

Bő két évvel ezelőtt kezdődött az ügy. Édesanyám közel a nyolcvanhoz sajnos túl gyakran látogatja a kórházat. Törött csigolyája, évtizedes cukorbetegsége, és gyógyíthatatlanul hályogos szemei mellett hetente háromszor viszik vesedialízis kezelésre. Két éve ősszel a Péterfy Sándor utcai kórház egyik folyosóján egy hölgy állította meg, kezében kérdőívvel. Azt ígérte édesanyámnak, hogy kitöltés esetén ingyenes fényterápiás kezelést kap. Most már tudom, tudjuk, nagy hiba volt, de belement. Néhány nap elteltével megjelent az illető a megbeszélt időpontban és "hozta az ingyenes" kezelést is. Csak később derült ki, hogy ez valójában egy termékbemutató és az a célja, hogy rávegyék a gyanútlan, és kiszolgáltatott beteg embert több százezer forint indokolatlan elköltésére. Ezen az "ingyenes" kezelésen megetették anyámat, hogy a használt fényterápiás lámpa, megszabadítja őt a vesedialízistől, a hályogtól, és a törött csigolyája sem fog fájni többé. A lámpa ára 300.000 Ft, amit havi 10.000 Ft.-os részletekben törleszthet. Belement. Aláírta a papírokat, és fizetett 20.000 Ft-ot előleg gyanánt, melyről egy kézírásos papír keletkezett, és amelyen még az előleg szó sem szerepelt, valamint az sem, milyen célból adta át ezt az összeget.

Idő közben kiderült, hogy a lámpa hatékonyságával alaposan átverték anyámat, mert az ő betegségeit a fényterápia nem gyógyítja, ezért levélben jeleztük a visszalépési szándékunkat. Ezzel párhuzamosan telefonon is jeleztük, hogy elállnánk a megrendeléstől, de a Zepter Hungária közölte, hogy ezt jogszerűen nem tehetjük. És, hogy ne is tehessük, egyik nap este kilenckor megjelentek a lámpával és átadták azt. Bár már nem akarta, de a kialakult helyzet miatt anyám átvette az árut, és aláírta a banki papírokat. Ekkor derült csak ki, hogy korábban banki papírokat írattak alá vele, így került képbe a Budapest Bank. Azt a tényt végig elhallgatták, hogy egy harmadik felet is bevontak az ügyletbe. És elhallgattak még egy nagyon fontos dolgot is, amelyre csak néhány héttel később derült fény. Ár tekintetében végig a 300.000 forintról volt szó és a havi 10.000 forintos törlesztésről. Mikor a Budapest Bank megküldte a befizetéshez szükséges csekkeket, akkor azok összesítéséből derült ki, hogy a kamatos tartozás meghaladja a fél millió forintot. Na ettől elborította a szar az agyamat.

Két hét múlva megjött a Zeptertől a válaszlevél a szerződés felmondására, "mivel idő közben átvettük a terméket, így levelünket tárgytalannak tekintik."

Megkerestem egy büntetőjogász ügyvéd ismerősömet és megbíztam az üggyel. Édesanyám pedig írt egy meghatalmazást, hogy az ügyvéd eljárhat a nevében. A még használatlan lámpát visszacsomagoltam a dobozába és a tartozékokkal együtt postán vissza küldtem a Zepter Hungáriának, az ügyvéd pedig a csekkeket még esedékesség előtt a banknak a szükséges egyéb papírokkal.

Ezek után jött a kalamajka. A bank a mai napig nem fogadja el az édesanyám által kiállított ügyvédi meghatalmazást, így az ügyvéddel nem hajlandó kommunikálni. A Zepter továbbá nem hajlandó kiadni a visszavételt igazoló "visszáru nyilatkozatot", - amely alapján a bank semmisnek tekintené a hitelszerződést - csupán egy levelet küldtek, hogy megkapták, és visszavették a lámpát de a talpán valamilyen repedést találtak.

Felajánlottuk a Zepternek, hogy az előlegre adott 20.000 forintból vonják le a szerintük 13.000 körüli kárösszeget és vessünk véget az ügynek, de erre nem voltak hajlandóak.

Azóta folyamatosan jönnek a fizetési felszólítások, jelenleg az EOS Faktor próbál kiszedni édesanyámból 400.000 forintot.

Úgy vélem, hogy a két cég, a Zepter Hungária és a Budapest Bank eme közös átverésüket bűnsegédletben követték el, hisz egymásnak asszisztáltak a jóhiszemű ügyfél átverésében. Gyanítom, hogy nem ez az első közös "rablásuk", mivel nagy gyakorlattal kerülik egymás között a kommunikációt az üggyel kapcsolatban.

A lámpa hivatalosan és beismerten a Zepternél van több, mint két éve, de nem hajlandók kiadni visszáru nyilatkozatot az átvételről.

Több ponton is hibázott az édesanyám, ezt nem tagadjuk. Hiszékeny volt és nem eléggé óvatos. Azt hitte, hogy neki akarnak segíteni.

Ez nem más, mint tudatos átverés, megkopasztás. És ezek után még sajnálnom kéne a bankokat az utóbbi hónapok kormányintézkedései miatt? Frászt, hulljon a férgese.

vlm2012

 

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.22. 21:51:56

@birorichard36:

Évekkel ezelőtt jelentkeztem értékesítőnek egy tájmser-céghez. Ott az oktatáson szabályos eljátszotta a két oktató, hogy hogyan kell az embereket megdumálni, s azt is elmondta, hogy ki az a típus, akit békén kell hagyni, mert reménytelen eset: sosem lesz belőle ügyfél. Aztán nem dolgoztam nekik egy napot sem végül, de ez a 2-napos oktatásból sokat okultam.

Néha, amikor telefonon zaklatnak ilyesmivel, s éppen van időm, "tesztelem" az ügynököket direkt hülye viselkedéssel. Néha borzasztó mulatságos.

Egyik eset:
- Jó napot, elnézést a zavarásért, egy felmérést végzünk a lakosság nyaralási szokásairól. Szánna ránk 3 percet?
- Igen, köszönöm a hívást, nagyon szeretek felmérésekben részt vennni, akár 30 percet is rászánok, ha kell!
- Első kérdésem: szeret Ön nyaralni?
- Nem.
- Nem?
- Nem.
- Ööööö... tehát Ön nem szeret nyaralni?
- Igen, nem szeretek nyaralni. Utálok nyaralni. Utoljára 16 éves koromban nyaraltam, amikor szüleim kényszerből magukkal vittek a jugoszláv tengerpartra. Máig remálmaim vannak erről.
- Aha... hát akkor sajnos, azt hiszem, Ön nem felel meg annak a profilnak, melyet kutatni szerettük volna... viszhall!

Mondanom sem kell: soha az életben nem hívtak sem ők, sem hasonlók. valószínűleg minden adatbázisba beírták a telefonszámomat "ELMEBETEG - NE HÍVD SOHA!" megjegyzéssel.

XCat 2012.02.22. 21:54:44

@dr. birca max: Akkor az gáz, ha én sem szeretek? :)

XCat 2012.02.22. 21:55:47

@Kompli: Hát úgy néz ki, ideje átképezned magad fazekassá. :)

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.22. 21:56:31

@Kompli:

Nem tudok most adatokat adni, de hatalmas a forgalmuk. Valahol a neten biztos fent vannak ezek az adatok.

A Jankovics gyerek személyes vagyona 5 milliárd euró felett van. Ez nem a forgalma, csak az ő személyes vagyona. Ehhez azért bizony nagyon komoly cég kell, nagy forgalommal.

gnme 2012.02.22. 21:57:32

megyek, erősítem a csakrámat egy piros színű merlot-val, amitől:

- javul a vér keringése a hajszálerekben;
- harmonizálódnak az anyagcsere-folyamatok,
- megerősödik az immunrendszer;
- megélénkülnek a szervezet regeneratív és reparatív folyamatai;
- felgyorsul a sebgyógyulás;
- enyhül a fájdalom, csökken az intenzitása

XCat 2012.02.22. 21:58:28

@gnme: Aztán meg egy jót fogsz fosni, és tisztább érzésed is lesz.

@dr. birca max: Mitől?

Xezs 2012.02.22. 21:59:19

"az ő betegségeit a fényterápia nem gyógyítja"

Súgok, semmit sem gyógyít, nem csak azokat. Ez is az a tipikus ezoterikus-megfoghatatlan belemgyarázós faszság kategória.

A BB meg vigyázhatna jobban a hírnevére. Emese sok ügyfelet hozott nekik, de az ilyen geciségek mint ez, hamar el is fordítják őket.

Emese tegyél rendet, baszod!

gnme 2012.02.22. 22:01:24

@PsychoCica (4zsiráf): hála Istennek, a kemény *ar ugyanis még nem megy le csak lubickol

a rötyi átépítésével meg kell várni a melegebb időszakot .. és egy fostartályt is be kell építeni a láncolatba a szintkülönbségek miatt

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 22:05:52

@Xezs: "Emese tegyél rendet, baszod!"

:)))

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 22:08:29

@PsychoCica (4zsiráf): "ez undi."

Te kezdted.

De mindegy, mingyárt tajt részegen fog fetrengeni, nem tud magáról, így nem is homározhatja a fejleményeket.

XCat 2012.02.22. 22:10:15

@atpijkamo: Merazmégúgy odakívánkozott.... De amúgy de.
Egyébként elsősorban úgy értettem, hogy mennyi szarral kell foglalkozni, ha csigamódra magad építed a házadat.

Tribeca · http://erthetojog.blog.hu 2012.02.22. 22:14:09

@Kompli: A "távvásárlás" távollévők közötti vásárlást takar, ami azt jelenti, hogy nem az eladó székhelyén, telephelyén kötik az üzletet. Minden ettől eltérő helyen történő üzletkötés távollévők között kötöttnek minősül, függetlenül attól, hogy Interneten, a vevő otthonában, telefonon vagy a kórházban kötődik.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 22:31:54

@PsychoCica (4zsiráf): "mennyi szarral kell foglalkozni, ha csigamódra magad építed a házadat."

Mert különben csak páholyból nézem?
Hogy hogy rakja a falat a kőműves?
80%-os szögben a padlótól és a másik faltól is?
És nem töröm le a kezét, ha mégegyszer hozzányúl?
És hogy az erkély befelé a fal felé lejt?
Stb., stb...
És mindezt kedélyesen nézem és nem vágom ki mint macskát szarni?
Persze, az csupa öröm, kacagás.

CBF 2012.02.22. 22:32:40

@PsychoCica (4zsiráf): Korábban ilyen idők jártak, amikor a körülmények miatt ilyent csináltam. Ma már olyan szellemi munkát végzek, amiből olyan kényelmes egzisztenciát tudok fent tartani, ami számodra elérhetetlen lesz örökre a zsíros seggeden ülve munkanélküliként...

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.22. 22:49:19

Frei-könyvet? A kézbe?? Nooooormális???
Hát már ki se teheti a zember nyugodtan a lábát?!

XCat 2012.02.22. 23:00:12

@atpijkamo: Gondolom a szagember építi, mert az ért hozzá, én meg megkapom a kulcsot, ha végzett. Vagy nem így megy?

@CBF: Értem én, felkapaszkodtál mint apád faszán a bolha, és most már valaki lettél. Mostantól mindenki álljon neked vigyázzba, mert különben előveszed a kondáskorodban tanult retorikát, ugye? Hát fiam, rossz hírem van, a tanyán kívül ez biza nem így működik.

A paraszt paraszt marad. Szart hozd, földet ekéz, vet, arat, meghunyászkodik. A génjeitekben van, mint más csak a sors puszta szeszélye, és idővel visszaáll a természetes rend. A szellemi munka nem neked való. :)

nedecz 2012.02.22. 23:00:35

A talmudi "kis fortélyok" a gójok irányában ugye...

XCat 2012.02.22. 23:06:01

@atpijkamo: Hm. Gondolom kész ház vásárlását ne javasoljam. :D

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 23:06:04

@atpijkamo:

80%-os = 80 fokos

Nagyon tudományos akartam lenni. Mindegy. Szóval nem derékszög. És nem sík. És nem egyenes...

XCat 2012.02.22. 23:10:19

@atpijkamo: Tudom én, 120 fok derékszög, és kilencvenen forr a víz. Ércsük, na. :DD

CBF 2012.02.22. 23:12:14

@PsychoCica (4zsiráf): Úgy tűnik engem megfizetnek a szellemi munkámért és a fiatalkoromban tanult életszemléletért. Ezt próbáld utánam csinálni, de neked ez sosem nem fog menni. Sorba kellett volna állni MUNKAKEDVÉRT. Inkább munkanélküliként osztod az igédet a hülyéknek, akik megeszik. Na cica, erre igazán büszke lehetsz. Nem kéne kicsit gondolkodni néha?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 23:14:31

@PsychoCica (4zsiráf):

Szalmaházban nem lakunk. (Lásd malacka.)

Faházban nem lakunk. (Lásd készház.)

Betonházban nem lakunk. (Panel. Csak adott élethelyzetben.)

Téglaházban lakunk. Értem?

XCat 2012.02.22. 23:14:55

@CBF: Na jó, ezt úgy látom, nem ússzuk meg.... *sóhajt*

Meséld el nekünk bugris, mi is az a csodálatos, nagyszerűen megfizetett szellemi munkád?

XCat 2012.02.22. 23:16:13

@atpijkamo: Társas (ésvagy kész) házból is van tégla. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 23:20:18

@PsychoCica (4zsiráf): Ami készházat én láttam, az mind fából volt. És akkor még jóindulatú voltam. Télen hideg, nyáron meleg.

És azt mondták, nem is épül gyorsabban, mint egy téglaház. És olcsóbb se nagyon volt. Hát akkor minek? A téglaházat 100 évre építem, a készházat 30-ra.

XCat 2012.02.22. 23:27:12

@atpijkamo: Úgysem élsz már száz évig. :))

Nekem megfelelnek ahogy vannak, mondjuk nekem eleve nincsenek nagy igényeim. Ne döljön össze, meg nézzen ki valahogy, osztcsókolom.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 23:30:13

@PsychoCica (4zsiráf): Neked élmény lenne házat eladni. Kár, hogy nem vagyok ingatlanos. Bár, ami késik, nem múlik. Még vannak terveim.

XCat 2012.02.22. 23:35:12

@atpijkamo: Mindenképpen. Aztán majd jöhetsz te is homárposztnak. :D

XCat 2012.02.22. 23:50:14

@atpijkamo: Itt újabban mindig ennyi a hülye egyébként? Vagy csak a címlap miatt?

Kandabula 2012.02.22. 23:51:48

Szépen szétbasztátok a témát.

XCat 2012.02.22. 23:54:31

@Kandabula: Mert? Mit szerettél volna, lincseljük meg a zeptert, mert abból él, amiből él? Vagy sajnálgassuk 220 oldalon a nyanyát, hogy jaj szegény, jaj ártatlan, jaj hogy átbaszták, pedig csak ő volt a hülye? Vagy mit?

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 23:55:32

@PsychoCica (4zsiráf): Kitalátor már megállapította, hogy címlap. Egyetértek.

Nem szeretem.

Xezs 2012.02.22. 23:56:03

@Kandabula: Te mióta homározol?

@PsychoCica (4zsiráf): Te most tényleg munkanélküli vagy?

XCat 2012.02.22. 23:56:23

Elmégy szépen a zepter székházba, időd úgyis van, pénzed meg úgysincs, mi történhet alapon, és jól beolvasol nekik. Vagy ha ehhez gyáva vagy, akkor nem baszod szét mások szórakozását.
Ércsem?

No, nesze ajándékba egy banyatank.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.22. 23:57:04

@Kandabula: Az ilyen baszók basszák szét a baszott témát, baszod! Mert még van baszott mondanivalód, ami nem hangzott tízszer el? Na baszd ide!

XCat 2012.02.22. 23:57:33

@Xezs: Gondolkodtam azon, hogy kitérek a témakörre, de most adott helyzetben szerinted mi lenne a hiteles válasz? :DD

CBF 2012.02.23. 00:04:11

@PsychoCica (4zsiráf): Kicsit unalmas a folyamatos elterelésed. Én sem Kérdem miért nem vettek vissza a helyi Vízműhöz, miután szültél 2 gyereket az egyik szerelő gyereknek, akit már rég kirúgtak és ezek után rád sem voltak kíváncsiak megint. Azt kérem, hagyd már abba az idegesítő igéid osztogatását....

XCat 2012.02.23. 00:05:59

@CBF: Ööö.... melyik helyi vízműhöz? :)

XCat 2012.02.23. 00:07:34

Srácok, figyeljetek jól, összeesküvéselméletes buli van...

Xezs 2012.02.23. 00:12:17

@CBF: Az mondjuk bebaszna ha gyereke is lenne mert pár napja szétosztotta a gyerekes anyukákat itt. Mondjuk lassan már mindenkit végigosztott, bár érdekes módon a csöviket védelmébe vette.

Cica, a csöviket is légyszi!

XCat 2012.02.23. 00:12:24

@CBF: No mondjad már miért nem... végre megtudom ki vagyok, és honnan jöttem. Gyerek? Hm... gyanús volt hogy tegnapelőtt miért nyávogott olyan furán az a kispárna....

:DD

E.T. HAZAMEGY, NYYAÚ.
:D

XCat 2012.02.23. 00:21:22

@Xezs: Csövik... csövkből azt utálom, aki kántál. Meg azt, aki kiköti a minimum tarifát, amit hajlandó elfogadni. Meg azt is, aki erőszakos ha nem kap, vagy ha szerinte keveset kap. Meg a tinikorúakat is, meg a csecsemővel/kisgyerekkel koldulókat is.
Meg a lopottparfümötáruló cigányokasszonyokat, akik hangos "Figyejjémá hallode, figyelljél" ordítással rohannak rád. :DD

XCat 2012.02.23. 00:39:47

@PsychoCica (4zsiráf): No, ahogy elnézem, ezt sosem fogjuk megtudni. Sebaj, itt maradok veletek. Remélem boldogok vagytok?

England win The Ashes! 2012.02.23. 00:47:30

@dr. birca max:
Gondolom, már az első mondatból leszűrted, hogy béna.

"- Jó napot, elnézést a zavarásért ..."

Ha határozott lenne, nem kérne elnézést.

:)

Megdobbent 2012.02.23. 03:46:29

Szerintem meg az van, hogy butasag az egesz. Egyszer kellene csak egy ilyen ceget felgyujtani, annak hire menne. De mittomen, egyszer hivott valami cepteres, hogy vegyek tole napfenyt, mondom bazdmeg, kint 38 fok van, arnyekot nem arulsz? Aztan nem beszeltunk azota sem :(

bandigyerek 2012.02.23. 05:44:59

@dr. birca max: azaz :)
meg az ám a fasza móka mikor azzal kezdi hogy minőségbiztosítási okokból rögzítik a beszélgetést.Erre két válaszom van:
- nem járulok hozzá! (itt általában szó fennakad, hallom ahogy a szerencsétlen agyában csikorognak a kerekek, erre nem mondtak alternatívát a kiképzésen.
-rendben én meg a későbbi esetleges büntetőjogi felelősségrevonás okán rögzítem a beszélgetést. Akkor most mégegyszer: mi is a neve, és melyik cégtől, hívott, és milyen telefonszámról, a címet is kérném...(itt meg általában leteszik a telefont)

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.23. 07:55:37

@bandigyerek:

Az a vicces, hogy az emberek teljesen megszokták ezt a beszélgetésrögzítést! Amikor 2 éven keresztül ügyfélszolgálatos voltam (Nokia), sok esetben volt olyan, hogy az emberek meg voltak döbbenve, hogy NEM rögzítjük a beszélgetést. S persze volt az ellenkezője is: az agresszív ügyfél, aki azzal fenyeget, hogy ő rögzíti. A cég hivatalos politikája erről az volt, hogy az ügyfélszolgálatos dönti el, hogy hozzáárul-e ehhez. Én meg mindig hozzájárultam, ezzel nagy csalódást okozva az agresszív ügyfélnek, mert eleve abból indult ki, hogy biztosan összeszarom magamat az ijedtségtől, ha ő felveszi a beszélgetést. Ennek a második fokozata a "fogyasztóvédelemhez fordulok!" - hát, fordulj csak, majd meglátod, hogy az az ország legnagyobb sóhivatala!

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.23. 07:59:10

@batgirl: Tán még Frei Kávézóba' is jártál???

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.02.23. 08:02:39

@estrella negra: a librisre gondolsz? egyszer amikor bedöglött a gépem, viszont sos be kellett. akkor még net kávézó volt.
Tisztázzuk: nem kedvelem:)

XCat 2012.02.23. 08:08:26

@dr. birca max: Mondjuk ki le nem szarja, hogy az ügyfélszolgálatos mihez járul hozzá. Tudom hogy olyankor elvileg nem bizonyít semmit, de ez egy barom jogszabály. A bizonyíték azt bizonyítja, hogy valami vagy megtörtént, vagy nem. Ennyi erővel az összes bizonyítékra azt leet mondani, hogy én nem ismerem el, és senki nem lehet elítélni semmiért.

Ha meg minőségbiztosítás, akkor mindent rögzíteni kellene, és azért, hogy a cégen lehessen számon kérni, és nem az ügyfélen.

Fogyasztóvédelem tényleg kamu, de a cementeslapát bizony működik (jó, nem egy tökömtudja hol lévő callcenter esetében, de személyen ügyfélszolgálat, székhely, raktár, akármi a legtöbb cégnél van).

XCat 2012.02.23. 08:10:18

@bandigyerek: Krmfkh Khéza a neve a Trplmfftykghh káeftétől, a cím meg nem ott van, ahonnan éppen telefonál, nézd meg a telefonkönyvben. :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.23. 08:17:29

Ha eccer a blogmotor nem jelentkezik, akkor én fojtottam meg.

XCat 2012.02.23. 08:17:41

Tényleg, mi van akkor, ha nekem is van egy rögzített beszélgetésem, meg a cégnek is, és mind a kettőn más hangzik el? :)

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.23. 08:18:14

@PsychoCica (4zsiráf):

Nálunk erőszakkal semmit sem érhettél el. Mert hiába nem tudtál eljönni az ügyfélszolgálatra, a központ címe nyilvános, s a szervízekbe is el lehet menni. Aki túl agresszív, azzal a biztonsági őr foglalkozik, ilyen egyszerű ez. Ha pedig az agresszív ügyfél tettlegességig jut el a biztonsági őrrel szemben, akkor hívás megy a rendőrség felé, s a rendőrök lecsillapítják az illetőt egy bilinccsel.

Persze abban igazad van, hogy valamilyen agresszivítás KELL, mert ha az ügyfél nem tiltakozik, akkor sokszor nem is veszik komolyan. De meg kell találni ebben az arany középutat, az a nyerő megoldás. Saját tapasztalat: legtöbbet a határozott, jogait ismerő, konkrét és értelmes igénnyel fellépő, de nem trágár, nem agresszív és nem lehetetlent akaró ügyfél ér el.

XCat 2012.02.23. 08:19:07

@estrella negra: valld be szépen, hogy te vagy az anonímusz. Akkor lesittelnek, feleségül mégy a legnagyobb cigányhoz, viszont utána egész nap homározhatsz velünk. Na, jó lesz? :)

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.23. 08:21:50

@batgirl: Akkor tömören: Frei Tamás nevével fémjelzett dolgokat (kávé(zó), könyv, műsor) nagy ívben kerüljük. Értem?
Jó reggelt, édes.

XCat 2012.02.23. 08:21:53

@dr. birca max: Ó, én egészen gyorsan tudok szemetkikaparni, ha úgy hozza a szükség. A rendőrség nem ér oda elég gyorsan. :D

Ez általában úgy szokott egyébként menni, hogy amikor az ügyfél agresszív, olyankor már kurvára nem érdekli, mennyire veszik komolyan. Gyakran az sem, hogy elintéződik-e, amit akar. Bosszút akar, kitaposni a belét az egész gecláda gennyes köcsög rohadék bandának, hogy kicsit ők is érezzenek abból, amit őneki okoztak.

Hű de régen üvöltöttem már ügyfelessel... kéne valami, ami miatt lehet:D

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.23. 08:23:55

Ha hányni akarsz, inkább dugd le az ujjadat a torkodon.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.23. 08:43:28

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Nem. Abramovics zsidó nemzetiségi, oroszországi zsidó. Jankovicsék meg szerbek.

Az -ics végződés a szerb vezetéknevek 90 %-ára jellemző. Egy szerbiai zsidónak jellemzően eleve nincs is szerb vezetékneve. S az oroszoknál sem feltétlenül zsidó az aki -ics, bár valóban sok oroszországi zsidó -ics.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.02.23. 08:59:24

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Most értettem meg a kérdést. Nincs neked üldözési mániád?

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.23. 09:02:43

@PsychoCica (4zsiráf):

Mivel voltam ügyfélszolga, tudom, hogy ez hogyan jön le a másik oldalról. Esetleg az ügyfélszolgák vezetnek egy listát a leghülyébb ügyfelekről, s bekerülsz ezzel a magatartással, aztán röhögnek rajtad pár hétig. Szóval maximum vidámságot okozol a monoton munkát végző ügyfélszolgának.

Én pl. máig megőriztem egy fájlban a legviccesebb trágárkodásokat. Idéznék párat, mindjárt előkeresem...

"Buzik, a kurva anyátokat, dögöljetek meg, faszszopó mocskos cigány maffia!"

"A geci kurva anyátokat! Rohadt mocskos gázkamrába való férgek!"

"Ne lopjatok, zsidó gazemberek! Holokauszt nem volt. Hanem lesz, tolvaj banda!"

"Minden rosszat kívánok neked, geci ügyfélszolga és egész családodnak. Amikor beperelem a csaló cégeteket, téged személyesen foglak leköpni, te buzi majom!"

S a csúcskedvencem:

"Mocskos zsidók, beperellek benneteket, a gatyátokat is leperelem, s még a buzi kölykeitek játékmackóját is elperelem!"

Szóval az ügyfélszolgasághoz kellenek bizonyos jellemvonások. Aki személyesen beleéli magát, az nem való a szakmába. Volt nekem is olyan kollégám, aki SÍRT, ha egy ügyfél goromba volt - nem is bírta másfél hónapnál tovább. Ez az egyik legnagyobb hiba!

Korábbi ügyfélszolgálatos munkámban volt egy egyhónapos tréningünk, konfliktuskezelő tréning. Ott az amerikai szakember elmondott több fontos dolgot:

1.Az ügyfél buta, mint a segg. Ha nem lenne ilyen, maga rájött volna mi a gondja, s már rég rájött volna a megoldásra is. Magától, egyedül. Az, hogy nem jött rá, s betelefonált, az azt jelenti, hogy buta, mint a segg. Így tekintsük értelmi fogyatékosnak, pl. sose mondjuk neki azt pl., hogy „tizenháromezer-ötszázhuszonkettő”, mert ez túlmegy képességein, helyette mondjuk azt, hogy „jegyezze fel, legyen szíves, ezeket a számokat: egy – három – öt – kettő – kettő, nem dadogtam, hanem kétszer volt a kettes, most pedig legyen szíves visszaolvasni nekem!”.

2.Az ügyfél mindig hazudik. De legjobb esetben is jóhiszeműen téved. Egy szavát se higyjük el, mert az esetek 95 %-ában amit mond, az hülyeség. Minden állítását ellenőrizzük mi magunk. Ha nem tudjuk ott helyben ellenőrizni, mert idő kell hozzá nekünk is, akkor mondjuk azt „Legyen szíves megadni egy Önnek megfelelő időpontot, amikor visszahívhatjuk Önt! Sajnos az Ön által vázolt eset megoldása körültekintő vizsgálatot igényel, ezért sajnos várakoznia kell néhány órát.”, s mindig azt mondjuk, hogy „eset”, sose mondjuk, hogy „probléma”, mert nálunk problémák nincsenek, a problémák csak a hülye ügyfelek fejében vannak!

3.Az ügyfélnek sosincs igaza. A régi „A vásárlónak mindig igaza van” mondatot azonnal mindenki felejtse el, mert ez téveszme. Neked, az ügyfélszolgálatosnak van mindig igazad, s nem a szerencsétlen balek ügyfélnek. Azért vettünk fel téged ebbe a munkakörbe, mert kiemelkedsz intelligenciáddal, megoldó képességeddel a hülye ügyfelek sivár tömegéből. Tehát te jobban tudod, s mindig igazad van. Ha véletlenül te mondanál az ügyfélnek valami butaságot – ami reméljük, nem fog gyakran megtörténni, de kezdetben mindenkivel, a legjobbakkal is megesik -, akkor is igazad van, mert neked akkor is magabiztosnak kell lenned, ha hülyeséget mondasz. Aztán ha tényleg hülyeséget mondtál, majd te magad vagy kollégád kijavítja a hibát. De hiba hivatalosan akkor sem történt, az ügyfélnek ilyen esetben azt mondod, hogy „az eltelt idő alatt felmerült új körülmények ismeretében pontosítani szeretnénk előző megjegyzésünket”.

Akkor azt hittem, hogy túlzás ez. Aztán 3 hónap munka után rájöttem: az amerikai emberke egyszerűen profi, s a színigazat mondta.

Sőt, azóta nekem is sokkal könnyebb, ha énnekem kell egy ügyfélszolgálattal bajlódnom.

Manyecska 2012.02.23. 09:27:40

Jó reggelt.
Még jó hogy otthon mindig úgy szólok bele a telefonba: "tessék, tébolyda.." vagy "szülészet"..általában leteszik...a lexebb az amikor házhoz jönnek a különböző ügynökök!! Az irodába...oda begyün és jópofa. Asszongya, mutatnék valamit a hölgynek /én már a hölgy szótól röhögőgörcsöt kapok/!!..mondom, jóóóó. Én is mutatok valamit, jöjjenek csak!:) /ezek párban járnak/...oszt kedvesen mosolyogva, lassan kisétáltunk a szobából, majd mosolyogva rájuk zártam belülről az ajtót...pár hét múlva megjelent a főnökük miszerint panaszkodtak rám a beosztottak:)) Mosolyogva igazat adtam nekik!:))..hogy szakadt volna bele a fejük az anyukájukba...

Prof. azsiráf.PhD. 2012.02.23. 09:39:09

@dr. birca max: szia! nem egy cégnél dolgozunk? az én listámba is pont ilyenek vannak. mongyuk én a trágárkodókat nem szoktam kikopizni, mer olyat úgyis találok random kettőt hármat minden nap. én a tényleg idiótákat szoktam gyűjtögetni, már elég szép kollekcióm van belőlük.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.23. 09:42:08

@Prof. azsiráf.PhD.:

Szerintem ez általános magyar jelenség. Pl. az antiszemita szöveg szinte csak a magyarokra jellemző. Ezt onnan tudom, hogy dolgoztam olyan helyen, ahol 20 nyelvi részleg volt, s csak a magyar részlegre jöttek a zsidózós szövegek.

Prof. azsiráf.PhD. 2012.02.23. 09:45:39

@dr. birca max: akkor tuti, hogy egy helyen dolgoztunk:)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.02.23. 11:30:22

@dr. birca max: Ja, v.ö. pl. Lefkovics kontra Vlagyimir Iljics. Ja, ő Uljanov. Mindegy! Bár a szerb tuggyukmikre visszatérve: Rákosi Mátyás neve tényleg nem -ics-re végződik...
Amúgy a stílusból gondoltam, nem a névből.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.02.23. 11:40:31

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Ne keverd az orosz apai névvel! Az mindig (szinte) -ics végződésű.

Rákosinak mi köze Szerbiához? Mármint azon kívül, hogy születési helye Trianon óta Szerbiában van?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.02.23. 12:00:39

@dr. birca max: Hát nem képes vagy megmagyarázni a viccet! Igyál egy kávét!

III. (Igazságtalan) Mátyás testvérei annyi vezetéknéven nyomultak akkoriban, hogy mára simán lehetnek Zepterek is. Amúgy meg ha a koszovói albán drogcsempészek vagy a szerémségi cigány autótolvajokaz útlevelük miatt szerb bűnözők, akkor Rákosi is lehet az...

Kandabula 2012.02.23. 13:00:33

@PsychoCica (4zsiráf): kissé félre vagyok értve. Bántottam és a Zeptert? Termékeik szépek, praktikusak, csak nagyon drágák. Ennyi. Az előadásokat pedig élvezem.

@atpijkamo: na, Te meg...

A telefonos termék-kereskedőket pedig ne bántsátok. Nekik legalább van munkájuk.

anarch 2012.02.23. 14:22:19

Mostanában egyre jobban jönnek a személyes megkeresők. Beálcázza magát valami műszakisnak, hogy a sötétségmérőt meg a telefonzsinór hosszát jött ellenőrizni, aztán helyette szerződéseket ajánl. Na, ezek utána feljelentésbe szoktak torkolni automatikusan "besurranó tolvaj"-ként aposztrofálva őket akik az illető szolgáltató egyenruháját hamisítják.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.23. 15:47:18

@estrella negra: "Ha eccer a blogmotor nem jelentkezik, akkor én fojtottam meg."

Na ne már! Tesék beállni a sorba!

XCat 2012.02.23. 15:49:50

@Kandabula: Nekem nem jönnek be, szerintem méregdrága bóvli. Csak azt hittem, sápítozni akarsz. :D

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Mátyás reinkarnációja orbán, nem hallottad még? Ez a legújabb agymenése a kis híveinek.

@dr. birca max: Hm, szép. Tehát belőlem élnek, velem basznak ki, és még ők röhögnek.. igazán bájos, legközelebb ütéssel kezdem. Mondjuk pont zsdózni sosem zsidóztam, valahogy nem jutott eszembe.

"1.Az ügyfél buta, mint a segg."
Ha egy telefontársaság (bódult matáv) nem képes 4 hónap alatt egy telefonvonalat egyik lakásból a másikba költöztetni, és arra internetet rakni (akkor még csak olyan volt), ott nem én hasonlítok segghez.

"2.Az ügyfél mindig hazudik. " frászkarikát. Ti ellenben nem bagyon tudjátok, mit beszéltek, általában ugyanakkor ugyanolyan témában ugyanúgy 4 ügyfélszolgát megkérdezve 4 különböző választ kapok.

"3.Az ügyfélnek sosincs igaza. " Jah, de itt pénzre, és nem kinekazigazára megy a buli.

Szerintem az amerikai is hülye volt, mint a segg. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.23. 15:51:45

@dr. birca max: Én mindig kifelyezetten kedves vagyok az ügyfélszolgálatosokkal, és ha nem túl fáradtak, viszonozzák is. A bolti pénztárosoknak is oda szoktam dobni egy sutkát, ha látszik, hogy nagyon fáradtak, tízből kilencszer veszik a lapot.

Az ügyfelek meg nagyon rendesek és megértőek is tudnak lenni, nem egy népnyúzó multinál kell dolgozni.

Az viszont igaz, hogy az ügyfél mindig hazudik, ez egy ilyen népszokás kell legyen. Na jó, nem mindig, de ha igen, akkor nagyon makacsul.

XCat 2012.02.23. 16:24:29

@atpijkamo: A farkukat is csóválják? És még ők vannak megsértődve, ha lecsahoskutyafalkázom őket. :)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.23. 16:27:06

@PsychoCica (4zsiráf): Tessék rendesen viselkedni. Bárkinek leharaphatod a fejét, de csak akkor, ha okot ad rá.

XCat 2012.02.23. 16:31:02

@atpijkamo: Le is harapom bárkinek, de ez a bratyizás nálam kimeríti a megalázás fogalmát. Amivel nincs probléma, ha rászolgált, de minden ok nélkül?..

A személyzet tanulja meg a helyét. Ő azért van ott, hogy a munkáját végezze, és nem azért, hogy szeretgesd őket. Vagy pláne ő szeretgessen téged.

XCat 2012.02.23. 16:37:52

@atpijkamo: Erre úgy 3 év után jöttél rá? :D

XCat 2012.02.23. 16:38:57

Mindegy, rühellem a bizalmaskodást idegenektől. A kiszolgálószemélyzet azért van, hogy kiszolgáljon. Benne van a nevében, hogy micsoda; SZOLGA.

Ehhez tartsa magát mindegyik, vagy pofán lesz baszva.
Na.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.02.23. 17:02:16

@PsychoCica (4zsiráf): Általában el tudom fogadni az érveidet, jókat szoktál mondani. Meg hatásosan és élvezetesen...

Ebben nagyon nincs igazad. Nem bizalmaskodás. Az ügyfélszolgálatossal, utcaseprővel, pénztárossal, postással egyenrangúan, tiszteletel, udvarisan beszélek. És ha megvan benne az együttműködési készség - vagy a pénztáros esetén látom a szükségét -, akkor viccelni is lehet. Szegények meg szoktak néha akadni, szinte hallom, ahogy csikorogva beindulnak az agyuk fogaskerekei, de venni szokták a lapot. Az meg prájszlesz, ha mély mackóhangon benyögöm, hogy Nagy Katalin vagyok, ez a számlaszámom, elfelejtettem a jelszót. Egy darabig eljutunk, de aztán kérik, hogy most már a számatulajdonossal beszélhessenek. (Micsoda diszkrimináció, ha magas kappanhangon beszélnék, akkor az egészet elintézhetném.)

bandigyerek 2012.02.23. 17:14:29

@dr. birca max: nemrégiben bementem a vodafone ügyfélszolgálati irodájába, hát ott mikrofon van kitéve, igaz megkérdezte a csaj rögzítheti-e a beszélgetést, én mondtam hogy felőlem... elég hosszasan dolgozott a csaj a gépen az ügyemben, én meg unalmamban, elkezdtem kopogtatni, meg fújkálni a mikrofonba, meg hallózni, aztán mikor közelről beleszóltam:" mindent tisztán hall, őrnagy elvtárs?", az a tekintet... talán Eszterházi gróf nézhetett így, mikor a kihalászott Hanyi Istókot az emberei hálóba csavarva lebaszták a kastély fogadószobájába, az meg ijedtében két kuruttyolás között odaszart a torontáli szőnyegre...

Xezs 2012.02.23. 21:52:59

@PsychoCica (4zsiráf): Szerintem ezen ne kapd fel a vizet, mert kb. ez a szitu, akár hiszed, akár nem.

Én is voltam ügyfélszolgálatos. Tudod kikkel van a legnagyobb baj? Akik váltig állítják hogy ők értenek a dologhoz és nekik nem kell ám elmagyarázni hogy hogy is van ez. Ezekkel nem tudsz semmire se jutni és pont azért mert annyira biztosak a dolgukban hogy meg se akarják hallani amit mondasz.

Jellemzően a doktorok a leginkább ilyenek, tökmindegy hogy jogi- vagy orvosdoktor. De volt már szerencsém olyan agyhalotthoz, aki valami műszaki egyetemen végzett informatikusként és kb. olyan szintű dolgokat kevert mint a billentyűzet meg az egér (nyilván nem ezeket keverte csak nem akarom hogy magára ismerjen). És képes volt magát szakembernek nevezni és nagypofával osztani az észt hogy neki ilyen meg olyan diplomája van. Hát bazmeg, akkor vidd vissza és kussolj, mert kurva hülye vagy ahhoz, amiből diplomád van.

Nyilván amit az amcsi faszi mondott kissé túlzás de alapvetően van benne egy jó gondolat: mindig győződj meg a dolgokról a saját szemeddel.

És ez az élet sok más területén is igaz, mert az emberi szubjektivitás nagyon-nagyon messzire tud vinni dolgokat a megoldástól.

XCat 2012.02.23. 22:14:09

@Xezs: Mostanában nyugi van, egy árva ügyfélszolga nem sok, annyival sincs miért ordítani. Nem is értem.

Az emberi szubjektivitásnak meg lófasz a seggébe. Meg kell tantónénézni a mazsomokat kommunikázni.

Ma ennek nagyszerű példáját láttam, amikor anyuka tologatja a kiskölykét ezekben a kisautó alakú szarokban, aztán egyszer csak megállnak a piák előtt, és bámulnak az ágyaspálinkára, mint bornyú az újkapura. A pulya meg egyszer csak elkezd visítani a vacakba, de mint a fábaszorult féreg. Anyuka lehajol, és beleszól, hogy "Dzseniferke, ne ríjjál bazmeg, hát mondjad ha kifele akarsz gyönni, na". Oszt kiszedte. Dzsenniferke meg mint akiről lekapcsolták a hangerőt, egyből elkussolt.
Szívmelengető látvány (meg hallvány) volt, már gondolkodtam rajta, hogy szétverek a kölyök fején pár üveg jim beamet.

Xezs 2012.02.23. 23:08:11

@PsychoCica (4zsiráf): A kommunikáció még kevés. Mert ha történt valami, de te azt a te szubjektív szemszögedből a legkifinomultabban kommunikálod, még mindig hibás információt adsz át.

Pont ilyenek a doktorok akiket fentebb írtam: jól kommunikálnak, csak fingjuk sincs arról, hogy mi történt, és állítanak valamit, ami nem úgy történt ahogy ők látják.

A cigókkal meg hagyjál, azok még statisztikának sem jók :)

2012.02.24. 02:28:07

Az összes ilyen csodalámpás, pénzügyi tanácsadós és ingatlanügynök buzit fel kéne kötni az első lámpavasra.

Pofátlanok, buták és abból élnek, hogy kiszolgáltatott embereket basznak át. Nagy karrier mondhatom...

Kandabula 2012.02.24. 17:05:59

@Pörög a lufi: eszerint Téged már átvágtak? Ha buta vágott át, még szomorúbb. Lámpavas előtt kínzás nincs? Na, csak egy kicsit!

Vismajor01 2012.03.01. 13:01:18

Baszd meg, hogy van egy érdekes levél, olvasnék hozzá tapasztalatokat, hozzászólásokat, és az 500ból 300ban csak pár idióta nyomorék csetteg egymással, teljesen off témákról, mert hogy az milyen kurva vicces. Egymásnak.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.03.01. 13:15:30

@Vismajor01: Skandallum! Ne haragudj, nem gondoltuk, hogy még ennyi madarat be tud palizni a Zepter. De adok egy tanácsot: a számodra érdektelen kommenteket egyszerűen ugord át.

Xezs 2012.03.01. 22:10:10

@Vismajor01: Ezaz, csald elő a benned lakozó állatot!
süti beállítások módosítása