Tékozló Homár

A felrobbant Spar-narancslé fosztogatói

2012.04.18. 13:21 | jackyll | 152 komment

Übernaiv ügyfél boldogan vitte a haza és bontotta fel a saját talpán megállni képtelenre felpuffadt narancsleveket a Sparból. Aztán persze tényleg nem új dizájnról volt szó: az egyik doboz az arcába robbant, a másik csak a falra. Az üzletben visszaadták a levek árát, viszont a konyhában elpusztult egyéb anyagok költségét az ügyvédjük tételesen hárította. Ezen felül életvezetési tanácsokkal is ellátta vásárlójukat, például: legközelebb ne tegyen folyadék közelébe könytári könyvet! Naiv ügyfél ezekből szemezget örömünkre:

Óvatlanul vásároltam az Allee-ban lévő Sparban 2 db félliteres frissen facsart narancslét, amely a Spar saját terméke, tehát nemcsak kereskedőként tartozik felelősséggel érte. Otthon vettem észre, hogy a műanyag palackok alja félgömb alakúvá púposodott, de mivel a szavatossági idő rendben volt, ezért eszembe sem jutott a narancslét eldobni, és rohanni a másik irányba, egyszerűen felbontottam. Abban a pillanatban, ahogy meglazítottam a tetejét, az egész cucc gyakorlatilag felrobbant a kezemben, a kupak elrepült, a folyadék kilőtt, és beterítette a konyhát, egészen a plafonig (ez az üvegtől számítva kb. 2,5 méteres távolság). Ott álltam büdös, erjedt lével borítottan, a büdös, sárga trutymóban tapicskolva, mint valami hülye vígjátékban. Miközben pedig azon dolgoztam, hogy szalonképes állapotba kerüljek, és visszavihessem a romlott árut a Sparba, az asztalon bontatlanul heverő darab nem bírta tovább a feszültséget, és érintés nélkül robbant.

A Sparban visszaadták a termékek árát, majd tanácstalanul néztek rám, amikor közöltem, hogy ez nem fedezi a káromat, mert egy-két dolog leesett, eltört, elázott, megsemmisült, és esetleg kis is kell festeni, ha nem sikerül lemosni a plafonról a ragacsot. Az előkerített vezető javaslatára leírtam az esetet és a megsemmisült-megrongálódott tárgyak listáját a panaszkönyvbe, majd megkértem, hogy dokumentálja az átadott üveg szagát és állapotát. "A vásárló panasza jogos volt, a termék (narancslé) romlott volt a palackban."

2 hét múlva a Spar központi ügyfélszolgálatától kaptam egy lepattintó választ, gondolom, copy paste-tel írják az ilyet, melyben megköszönték az észrevételemet, és biztosítottak arról, hogy HACCP munkamódszert alkalmaznak. Mellesleg megjegyezték, információik szerint engem már kártalanítottak. A választ válasz követte, részleteztem még egyszer a kárt, az összegeket, és jeleztem, hogy tanúval is szolgálhatok.

Ezután már nem bízták a dolgot az ügyfélszolgálatosokra, sparos borítékban dr. xx ügyvédtől kaptam oktató-nevelő, erkölcsi tanulságokkal is szolgáló levelet, csak hogy tudjam, hol a helyem. Bár a boltban elismerték, hogy a termék romlott volt, kezdetnek felveti, hogy esetleg a "kibontás előtti túlzott felrázás okozta a termék kiömlését", amivel egyértelművé teszi, hogy nem tudja, mi az a narancslé. Majd következik a tanácsadó rész.

A kiinduló pont, hogy " A Ptk. 4. szerint (4) ............... Saját felróható magatartására előnyök szerzése végett senki sem hivatkozhat ......." Utána jön a részletezés. (Idézet a levélében foglalt helyesírási és stilisztikai hibákkal együtt.)

Tárolási útmutató
"1 db ................ (marha drága vitaminkészítmény) kiborulása tekintetében elvárható, hogy egy drazsé formátumú készítményt lezárt dobozban tartsunk, amennyiben a károsult rendeltetésszerűen tárolja a drazsét zárt dobozban, az leesés esetén sem hullott volna ki, így a kár a károsult megfelelő cselekménye esetén elhárítható lett volna."

Éppen akkor akartam bevenni az inkriminált narancslével, de rá volt írva, hogy előtte nyissam ki a dobozát. Gondolom, a tabletták gyártója lehet a hibás.

Ejnye, te kis mohó
" 1 db Cacharel parfüm és 2 db Oriflame parfüm esetében a parfümök teljes fogyasztói árát kívánná megtéríteni, miközben leírja, hogy kizárólag a dobozuk sérült meg, vagyis nyilvánvalóan nagyobb előnyre kívánna szert tenni ... "

Nem akartam, csak mellékeltem a parfümök árát, a tájékoztatás végett. A Sparral sajnos nem jutottunk odáig, hogy az elázott dobozok százalékos kártartalmát megvitassuk.

"1 db könyvtári könyv esetében - ahogy a többi termék esetében is - értetlenül állunk az előtt, hogy a folyadék mellé helyezve a konyhában tárol könyvet, mely egy szimpla egyszerű pohár kiborulás esetén is sérülhet ............ Egy könyvtári könyv esetén álláspontunk szerint különös tekintettel terheli a károsultat a termék megóvásának kötelezettsége, így azzal, hogy a terméket maga helyezte a folyadék közelébe közrehatott abban, hogy esetleg megsérüljön ...."

Kedves , a plafont sem helyeztem a folyadék közelébe, mégis sárga pöttyös lett.

Jeleztem, hogy a takarításhoz fizetett segítséget kellett kérnem, mivel mozgássérült vagyok.
" 3 órás takarítás takarítónő segítségével igényhez meg kívánjuk jegyezni, hogy a hivatkozott tanú is segédkezhetett volna a takarításban."

A hivatkozott tanú a 74 éves szomszédom. Utólag megkérdeztem, nem vállal takarítást a lakásomban.

Hát itt tartunk pillanatnyilag, és most szépen sorban elküldöm a panaszomat az összes létező fogyasztóvédelmi szervezetnek. Kedves dr. , levelét köszönöm, a tanulságot a Sparral kapcsolatban levontam, és igyekszem megosztani a nyilvánossággal is. Adja át üdvözletem pitiáner megbízóinak.

sparugyved.png

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Manyecska 2012.04.18. 15:12:19

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: :)! előtte még sorszámot húz:)))!:D Na jó, komoly dolgokkal nem viccelünk.. :)

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.04.18. 15:22:09

@atpijkamo: Ilyet sikerül élőben is látnom. Illetve még ilyenebb volt. Erdélyi túrán voltunk két autóval, mi mentünk elöl, haverom mögöttünk. Elkezdte őt előzni egy platós Dacia, de beszűkült az út (egy régi, keskeny híd volt rajta), nem tudta befejezni az előzést, és nekicsapódott a híd kőkorlátjának. A platón volt egy teljes vödör fehér festék, az beterítette a Daciát, valamint a platón utazó egyik jómunkásembert is. Na, az szegény elég nyomorultul nézett ki. Külső sérülése nem volt, de azért rendesen kóválygott ahogy leesett a platóról, plusz tök fehér volt, szóval teljesen úgy nézett ki, mint aki most jött egy élő szereplős Tom és Jerry forgatásról.

eMJe 2012.04.18. 15:23:40

egyre több a hülye ügyvéd az országban, ez se foglalkozhatott 5 percnél többet vele, kimásolt 1-2 szabályt aztán el van intézve. nem nagyon olvasta el a panaszt

de azért képezznük még ilyeneket, nincs minden 500 fős falura 20 ügyvéd:D

Csokis · http://csokis.blog.hu 2012.04.18. 15:23:50

@atpijkamo: Ilyet sikerül élőben is látnom. Illetve még ilyenebb volt. Erdélyi túrán voltunk két autóval, mi mentünk elöl, haverom mögöttünk. Elkezdte őt előzni egy platós Dacia, de beszűkült az út (egy régi, keskeny híd volt rajta), nem tudta befejezni az előzést, és nekicsapódott a híd kőkorlátjának. A platón volt egy teljes vödör fehér festék, az beterítette a Daciát, valamint a platón utazó egyik jómunkásembert is. Na, az szegény elég nyomorultul nézett ki. Külső sérülése nem volt, de azért rendesen kóválygott ahogy leesett a platóról, plusz tök fehér volt, szóval teljesen úgy nézett ki, mint aki most jött egy élő szereplős Tom és Jerry forgatásról.

opati666 2012.04.18. 15:30:13

Én a legelején elakadtam. Milyen a palackozott frissen facsart narancslé?
Frissen facsart: előtted nyomják pohárba a friss lét. Palackozott: az nem lehet frissen facsart. Nóóóórmális?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.18. 15:33:07

@eMJe: Ilyeneket ne is írj, mert kiderül, hogy fideszes vagy, sőt, kádéenpés. Aljas módon ugyanis ők merik csökkenteni a joghallgatók közpénzből támogatott létszámát. Meg a szintén rendkívül produktív termelést folytató közgazdászokét (bár a közszolgálati egyetemi helyek a panaszosoknak irrelevánsak), sőt, a gyorséttermek és hipermarketek segédmunkás-utánpótlását képző bölcsészmérnöki helyek számát is...

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.18. 15:35:44

Asszem, ez az az eset, mikor az ügyvédet, meg a posztolót is lehet.
Robbanásig felpúposodott narancslét vásárolni?
Nooooormális??? Margit!!!

eMJe 2012.04.18. 15:36:04

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: uhhh, igazad van, visszavonom, bár rühellem az összes mszmp-st (fidesz, mszp és játszópajtásai:D)

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.04.18. 15:36:05

@opati666: A szokványos 100%-os narancslénél a lét a facsarás után koncentrálják, a koncentrátumot szállítják, majd visszahígítva dobozolják. Ezt a fajtát meg facsarás után rögtön dobozolják.

Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos 2012.04.18. 15:39:16

És ez sokkal finomabb, mint a visszahígított. Igaz, kétszer annyiba is kerül.

Alternatív 2012.04.18. 15:40:21

@Manyecska- /hantagörl/:

Ez akkor az igazi, ha te vezetsz. Nem elég, hogy az öledbe robbant, ülnöd kell benne még 150 km-t. :)

opati666 2012.04.18. 15:44:49

@Szárnyati Gézа: De attól még nem frissen facsart, csak facsarás után csomagolt.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.18. 15:45:09

@eMJe: Jobban, mint a jogász/közgazdász szocioparazitákat?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.18. 15:46:29

@agresszív kismalac: Azt gondolta, hogy túltöltötték és örült a potya +1 decinek?

szekertabor · provo.blog.hu 2012.04.18. 15:47:49

Gyakran elszomorodom, hogy egy elvileg fogyasztóvédelemmel foglalkozó blog kommentjeiben a fogyasztót bírálják azért, mert bízott abban, hogy a megvásárolt termék nem veszélyezteti őt és tulajdonát.
A gyártó és a forgalmazó szerintem igenis felel az általuk forgalmazott termék által okozott károkért, amennyiben ezeket a károkat nem az előírásos használat hiánya okozta. Mármost egy palackozott italnak sem nyitott sem zárt állapotban nem szabad felrobbannia, hacsak erre a csomagolásán jól láthatóan fel nem hívják a figyelmet. Amennyiben mégis ezt teszi, az egyértelműen a gyártó/forgalmazó hibája, és az okozott károkért ők felelnek.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy a termék hogy néz ki, fel van-e püffedve, vagy be van-e horpadva a doboza. Ha nem bízhatok abban, hogy az üzlet kifogástalan terméket árul (vagy ha nem, akkor erre figyelmeztet), akkor azt az üzletet be kell záratni.

eMJe 2012.04.18. 15:52:21

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: simán:) mivel nekik köszönhetjük őket is, mármint ekkora számban ekkora hülyeségekkel:D

guy2 2012.04.18. 16:04:49

Mibe, hogy ügyvédnő volt a válaszadó? :-)

Serio (törölt) 2012.04.18. 16:09:37

Atyám, ez a csávó is olyan hülye mint egy pár rendőrcsizma...

Amerikát szokták cikizni a hülyék miatt, de azok itt is vannak bőven. Az egyetlen különbség hogy itt nem nyernek pert a bíróságon, lol.

csiri bá 2012.04.18. 16:12:38

"1 db FLP Multi Maca készítmény kiborulása"

www.aloevera-webshop.hu/index.php?productID=1017

Elősegíti a nemi érés folyamatát, erősíti a libidót....

:)

ZON 2012.04.18. 16:17:18

Még rendes, hogy nem Mr.Wolf-ot ajánlotta a SPAR a takarításhoz.(Ponyvaregény)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.04.18. 16:21:12

@szekertabor: "Ha nem bízhatok abban, hogy az üzlet kifogástalan terméket árul (vagy ha nem, akkor erre figyelmeztet), akkor azt az üzletet be kell záratni."
Pfuj, aljas multiellenes, sőt kereskedőellenes, nácifaszista! ;-)
Majd mutass már egy olyan élelmiszer-vegyiáru üzletet, ami nyitva maradhat!

Démonmac1 2012.04.18. 16:21:29

Konnektorban is befolyhatott volna, ezzel halálos áramütést okozva, így legalább egy Darwint ki lehetett volna osztani.

így csak az marad: értelmes ember nem bont ki felpuffadt dobozt.

Mille38 2012.04.18. 16:25:06

@meszi: Kívánok neked is hasonló jókat... szépen formatervezett tolószéket okulásodra.

Anti Anyag (törölt) 2012.04.18. 16:27:07

"Boldogan vitte haza"

Aki ilyen "narancslevet" hazavisz, ráadásul felpuffadva, az igenis számoljon kockázattal.

Az a gond, hogy ilyenek miatt nem tud elterjedni a normális üditőital, szinte mindenhol csak ilyen adalékos kamu szarokat kapni. Én régebben literszám ittam, ma már elképzelhetetlennek tartom, hogy beugrok egy "üccsiért" valahová.

Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr 2012.04.18. 17:16:20

Fogadok, hogy a Boss öltönyben keletkezett kárt sem ismerik el. S akkor még nem beszéltünk a 200 cm-es plazma tévéről és a hozzá kapcsolódó
Bang & Olufsen házimoziról!!

Manyecska 2012.04.18. 17:16:44

@atpijkamo: Te csak ne röhögj itt nekem!:) Mellesleg lehet mert szétrobbant a joghurtos doboz igaz rayta volt egy liter tej ez is miattatok van!! :)

Manyecska 2012.04.18. 17:18:07

OFOFF! @Manyecska- junkfood.blogol.hu /hantagörl/: ja és most megsütök kb 50 palacsintát,..!!!

szmoker (Homo Trollicus) 2012.04.18. 17:19:02

Bezzeg régen meg a kolorsztár robbant, oszt senki nem nyígott, hanem örült hogy van tévéje.
Amíg fel nem robbant, persze.

:)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.18. 17:24:30

@Démonmac1: "nem bont ki felpuffadt dobozt."

Ki kell szúrni, akkor ki tud jönni belőle a gáz, és biztonsággal felbontható. Aztán mehet a lefolyóba, ha olyan.

Terézágyú 2012.04.18. 17:27:50

Nekem a fűszoknyám is lucskos lett a múltkor!

Mármint egy felrobbant palacktól.
Azt kifizeti a spór?

Mármint nem a palackot, a fűszoknyát.

Olyan értetlenek vagytok ma...

notime (törölt) 2012.04.18. 17:38:43

Ügyvédet a SPAR-ból?
De ez annyira böszmeállat ,hogy terjeszteni kell.Szabadna a nevét?Naaa
!Csak egy kicsit...

isti77 2012.04.18. 17:40:02

Ahogy látom, a posztolót már nem kell, megtették már páran előttem.
Azért kíváncsi vagyok, milyen környezeti hatással sikerült ilyen villámgyors és látványos romlási folyamatot előidézni, amelynek az üzletben még semmi észrevehető jele nem volt (ha volt, és mégis elvitte, akkor khm...), viszont otthon első látásra nyilvánvalóvá vált, és perceken belül - mint kiderült -, felnyitás nélkül is felrobbantak (az amúgy szénsavmentes narancslevet tartalmazó) flakonok.
Az pedig, hogy mindjárt kettő ilyet is sikerült kifogni (az összesen kettőből, amit elvitt), külön csoda.
Vajon hányan jártak még így, akik akkor abból a narancsléből vásároltak?

2012.04.18. 17:41:06

FELROBBANT a narancslé és az egész lakást a pincétől a padlásig szanadeszéjjelbaszkodta, módszeresen. Nem maradt tán semmi a lakásból.

Kedves Hölgyem!
Kérem, juttasson el részemre egy kissebb adagot az Ön által aktívan, rendszeresen használt kábítószerből!
Név/cím a szerkesztőségben!

Petyat 2012.04.18. 17:41:42

Kellemtlen eset, de véleményem szerint az üzlet helyesen járt el. Azonnal visszafizették a termék árát. A poszt nagyon vicces, tehát komolyan nem vehető.

Kártérítés megsérült parfümös doboz miatt.
:D
A lelki megrázkódtatásért nem akar pár millát?

notime (törölt) 2012.04.18. 18:04:59

Jó ez az utolsó 3 SPAR-os alkalmazott.Vagy az egyikük lehet az ügyvéd? :)

_ng_ 2012.04.18. 18:14:57

Szerintem keresd fel az ügyvéd urat személyesen, és bonts ki egy doboz Spar narancslét az írósztala fölött.
Ugyanezt megismételheted valamelyik igazgatónál is...

Anti Anyag (törölt) 2012.04.18. 18:18:30

"Spar - narancslé"

Az nyilván Spar, de hogy nem narancslé az tuti.

Torzonborz Torkosborz (törölt) 2012.04.18. 18:39:57

Csak nekem tűnt fel, hogy az egész poszt kamu?
Emberek!
Figyeljünk már oda, hogy mit olvasunk!

"...Otthon vettem észre, hogy a műanyag palackok alja félgömb alakúvá púposodott,..." "...a kupak elrepült, a folyadék kilőtt, és beterítette a konyhát, egészen a plafonig (ez az üvegtől számítva kb. 2,5 méteres távolság)..." "...Az előkerített vezető javaslatára leírtam az esetet és a megsemmisült-megrongálódott tárgyak listáját a panaszkönyvbe, majd megkértem, hogy dokumentálja az átadott üveg szagát és állapotát. "A vásárló panasza jogos volt,..."

Most akkor üveg, vagy műanyag?
Palack, vagy doboz?

Mert nem mindegy.

Bakker...

dex.ion 2012.04.18. 18:44:24

@Metálszív: te sose nevezted még a műanyag palackos üdítőt üvegnek? mer én gyakran.

Netszamuráj 2012.04.18. 18:49:15

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Ha esetleg majd valami problémád lesz a törvénnyel, akkor hívj egy produktív kőművest, hogy lássa el a védelmedet, a bankban meg a pénzedet egy jól képzett szobafestő fektesse be, esetleg az általad igénybe vett informatikai termékek / szolgáltatások terkmékfejlesztését egy ács menedzselje. Ha pedig esetleg netán pszichológusra szorulsz majd, a másik oldalon egy gépészmérnök fogadjon. ;)

Mária 2012.04.18. 19:12:13

A frissen facsart narancslé az, amit az ember orra előtt facsarnak az odakészített narancsból.

Nem palackban árulják, nem is tetrapack dobozban, hanem pohárban.

Mennyire kell hülyének lenni ahhoz, hogy valaki "frissen facsartnak" nézzen és hazavigyen egy KONZERVGYÁRI csomagolású, az erjedéstől felpuffadt dobozú gyümölcslevet?

Mária 2012.04.18. 19:17:29

@dr. _mmm_:

"Te most komolyan gondolod, hogy 1ft-ot is fog fizetni neked a spar?? Ennyi erővel behazudhatod, hogy belefolyt a vadi új laptopba, és azonnal vegyenek neked egy másikat. Persze Neked 600k feletti kategória volt..."

A posztoló azt se tudja bizonytani, hogy a SPAR narancslé folyt fel neki a falra, nem valami máshol vásárolt.

A blokk csak azt bizonyítja, hogy aznap vásárolt két narancslevet. Semmi mást nem bizonyít.

Vagy ha tényleg SPAR narancslé volt, akkor azt se tudja bizonyítani, hogy AZ a narancslé robbant fel, amit aznap vett, nem pedig az, amit fél évig aszalt a konyhaablakban a tűző napon.

Mária 2012.04.18. 19:27:31

@szekertabor:

"Mármost egy palackozott italnak sem nyitott sem zárt állapotban nem szabad felrobbannia, hacsak erre a csomagolásán jól láthatóan fel nem hívják a figyelmet. "

A csomagoláson JÓL LÁTSZOTT, hogy majd szét robban, úgy fel van púposodva az erjedés miatt a gázoktól.

NEM egy szokásosan kinéző csomagolás robbant, hanem egy olyan, amelyiken JÓL LÁTSZOTT, hogy megvenni sem szabad.

SarahConnor 2012.04.18. 19:36:51

@Mária: Hallod, neked igazad van.

roqfort 2012.04.18. 19:53:35

Nem akarom tovább ekézni a bloggert, megtették már sokan. Viszont, még ha lökött is a roki, szabad felpuffadt csomagolású élelmiszert árulni? Vagy ez még szavatos volt papíron?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.18. 19:53:51

@Mária: Az is egy jó kérdés, hogy ha a palack ilyen állapotban volt, a pénztáros miért engedte megvenni.
Én páros lábbal rúgtam volna ki a boltvezető helyében.
Az üzletben maradt többi hasonló narancslé is ugyanilyen állapotban volt? Vagy a posztoló vadászott a romlottakra?
Valami nem gömbölyű.

Szűcslaci 2012.04.18. 19:56:46

@Mária: Miért kéne a vásárlónak tudnia - még ha kerekesszékes is - hogy annak a bizonyos narancslének nem-é dizájnból olyan a palackja, amilyen? Kiváltképp, hogy ellenőrizvén a címkét, láthatta, hogy a szavatossága megfelelő. És a sok fikázónak üzenem: nem, nem említett notebookot, televíziót, luxus autót, csak a két parfümjét, a konyha mennyezetét, a vitaminját és egy könyvtári könyvet. Nem a Vizsolyi Biblia máig rejtőző példányát, nem egy eleddig ismeretlen Corvinát - egy könyvtári könyvet. És ha ennyit nem térít meg egy nyilvánvalóan és többszörösen is hibás áruház-lánc ( aki ugye árufeltöltőket, ellenőröket, minőségbiztosítási szakembereket is alkalmaz) akkor megérdemli, hogy fizessen milliókat, naponta. Ha a hölgy gyümölcslé üzletet működtetne, elvitelre árulna pl. narancslevet, amiről kiderülne, hogy romlott volt, akkor az ANTSZ megrohamozná nyavalyás kis üzletét, őt magát a földre tepernék, kerekes székének a gumijait kivagdosnák hogy meg ne szökjön és addig fizetné a büntetést, amíg él.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.18. 20:05:21

@Szűcslaci: Azért egy palackon látszik, hogy direkt gömbölyű e. Főként, ha nem áll meg a talpán. Az már kicsit túldizájnolt lenne, nem?
Úgy látom, az irónia sem az erősséged.

bartfay 2012.04.18. 20:24:05

@Mária: Ez nem evidens, bár lehet annak láttatni és a posztolót hülyére venni (egy páran sportot űznek ebből itt úgy látom).
1. A polcra kitett élelmiszer alapból fogyasztható. Ami nem fogyasztható, az ki sem tehető. Tehát a vásárlót eszedbe se jusson kioktatni azért, mert úgy gondolja, hogy egy normális üzletben vásárol. Ha az üzlet nem normális, akkor meg be kell zárni, vagy ki sem nyithat. Ha egy boltra ki van írva, hogy élelmiszer üzlet és van engedélye, akkor az fogyasztható élelmiszert értékesít. Tehát nem a posztoló/vevő a hülye. Már eleve döbbenetes, hogy ezt egyáltalán le kell írni a XXI. században.
2. Van olyan termék, amely puffadt dobozban fogyasztható (apró betűvel jelezve a dobozon, pl kaukázusi kefír). Ez erősíti azt a tudatot, hogy a polgár nyugodtan vásárolhat élelmiszert egy élelmiszerboltban (akár puffad dobozban is), mivel ez az intézmény éppen erre jött létre, ti. élelmiszer értékesítésre.

Tehát senki se kezdje el osztani a posztolót, hogy ő a hülye, mert nem vette észre, hogy az élelmiszer boltban vett élelmiszer gyakorlatilag nem élelmiszer. A vevő semmilyen felelősségben sem osztozik ebben az esetben. Minden felelősség az értékesítőé.
Kimondottan szánalmasnak tartom, amikor a posztolót kioktatják arról, hogy miért osztozik a felelősségben amikor egy random bombát vásárol a Spar balkáni üzletpolitikája miatt. Bár a kommentelők megőresítenek abban, hogy tényleg a Nyugat-Balkánon élünk, - és az üzletláncok is ennek megfelelően alakítják ki üzletpolitikájukat. Azt kapja az ország, amire érdemes.

Pierr Kardán 2012.04.18. 20:41:14

Akkor, mint láthatjuk, már volt komment a Spar részéről, az ügyvédi iroda részéről, most legutóbb maga a károsult is írt, úgyhogy én a narancslé nevében írnék.

Lötty - lötty - spricc...

Kozmokrator · http://www.tudtad.com 2012.04.18. 20:41:59

Az ügyvéd szerint a "jó kis" Sparos itókákat egy kis házilaborba kell kinyitni, így elkerülhető az esetleges "pusztulás". A válasz az legyen az ügyvédnek, hogy adjanak pénzt egy új, direkt Spar italok kinyitásához berendezett helyiség kialakításához! Ehhez sok berendezést is lehet kérni ám!

England win The Ashes! 2012.04.18. 21:07:28

A posztolónak üzenem, hogy még jó, hogy bele nem lépett!

Mylady 2012.04.18. 21:08:12

A Sparban érdemes fokozottan figyelni a lejáratokra. Mert simán beleszalad az ember rég lejárt cuccokba. És nyilván nem véletlenül ragadt kint, mert ügyesen bele van keverve a többi közé. Szombaton (04.14) pl levettem egy joghurtot, lejárat: 04.28 levettem a mellette lévő ugyanolyat, lejárat: 04.07(!). A következő: 05.04, majd megint 04.07

És nem először láttam ezt.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.18. 21:15:57

@Mylady: Baszhatod a lejáratokat a Sparba'.
A vasárnap vásárolt, tegnap felbontott, (elvileg) 22-ig jó Garabonciás tej ma reggel már stiches volt.
És ez nem az első eset.

Mylady 2012.04.18. 22:01:50

@agresszív kismalac: Én a múltkor joghurtban találkoztam bazi nagy penészfolttal, pedig még sehol sem volt a lejárata.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.04.18. 22:08:27

Nem ertem ha fel van puffadva egy doboz akkor azt miert kell megvenni?

bandigyerek 2012.04.18. 23:04:20

namostakkor, műanyagpalack, vagy üveg?
Dr.xx

Xezs 2012.04.18. 23:16:03

@Holdkóros Tónyó: Hehe, dobálózik manapság már mindenki a sokk fogalmával és egyébként azt sem tudja, hogy mi az. Szerintem hagyjuk meg ezt az orvostársadalomnak.

Xezs 2012.04.18. 23:17:05

@Manyecska- junkfood.blogol.hu /hantagörl/: Kocsiban nem eszel, nem iszol. Egyéb kérdés?

Xezs 2012.04.18. 23:20:17

@Dr.Megszívtuk-Waze: Az még hagyján, na de az Utolsó Vacsora is elázott amit Stadlertől vettek :)

Xezs 2012.04.18. 23:23:03

@Szűcslaci: Na de a parfümben milyen kárt tud okozni a narancslé? A parfüm nem egy nyitott tégelyben van, amibe belefolyhat a lé. Vagy ez ilyen extra kiszerelés lenne?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.19. 02:24:50

@Xezs: az hogy?
ha vezetsz es szomjas vagy, mindig megallsz inni?
drive thru?
en 2 doboz sor es 2 palack viz nelkul el sem indulok sehova
barmi tortenhet
hurrikan, tornado, baleset miatti dugo, defekt stb.

Megdobbent 2012.04.19. 02:51:40

Ennek semmi koze a sparhoz, valami fos magyar gyartja ilyen szarra, lattam mar sajat gyartoi cimkest, sparost es teszkost is belole. Tehat ez a kor nem a spara, masreszt eleve robbanasig feszultet mi a fasznak vesz a kedves poszter?

Szűcslaci 2012.04.19. 04:51:53

@Xezs: Ha vennék egy díszdobozos parfümöt, akkor ragaszkodnék a dobozához -is. Ha a Spar ügyvédje szerint - akárcsak szerinted - a doboz nem számít, akkor vegyen nekem új dobozt és elfelejtjük ezt az epizódot. Logikád szerint a mennyezet festése sem számít - az is csak egy burkolat. Ahogy a könyv sem sérült igazán, ha a szöveg olvasható maradt. Az elázott vitaminbogyó meg még könnyebben is felszívódik.

Mária 2012.04.19. 07:49:59

@bartfay:

"A polcra kitett élelmiszer alapból fogyasztható. Ami nem fogyasztható, az ki sem tehető."

A posztoló NEM TUDJA bizonyítani, hogy a narancslét, ami felrobbant a konyhájában, aznap vette le a SPAR polcáról.

Lehet, hogy igaz a sztori. Bár sok jel mutat arra, hogy hazugság. Például, hogy a posztoló azt se tudja, üvegben, műanyag flakonban, vagy tetrapack dobozban volt a termék, netán frissen facsarták. És ezt a tudatlanságát a posztban se titkolja.

*

Bizonyára hallottál a legutóbbi TESCO-s romlotthús-botrányról.

Ahol is ugye, szó sem volt semmiféle romlott húsról.

Arról volt szó, hogy a TESCO nem nyugodott bele, hogy az állam kizárta őket az ERZSÉBET-utalványok elfogadásából, illetve olyan feltételeket írt elő a beváltás feltételeként, ami hátrányosan érintette volna a Tescot más beváltóhelyekkel szemben.

Ezért VALAKI talált egy "vásárlót", aki NÉVTELENÜL telenyilatkozta a médiát a hazugságaival. A TESCO ellen meg eljárás indult.

Bár kiderült, hogy a TESCO húspultokkal minden rendben van, valószínűleg SZÁZMILLIÓS bevételkiesést jelent a TESCO-nak a lejáratókampány, ha a bizalmatlanságból adódó hosszú távú, 1-2-3 éves bevételkiesést is belekalkulálod.

*

Mondjuk, az Erzsébet-utalvánnyal végül megegyezett a TESCO a kormánnyal.

Én nem megegyeztem volna, hanem feldugtam volna a seggükbe az utalványaikat, raklappal együtt, ahogy kijött a nyomdából, azoknak, akik kieszelték és levezényelték a lejáratókampányt.

*

Persze én nem vagyok sikeres ember, mert nekem nincs TESCO-m.

De a mai magyar rögvalóságban nem árt fenntartásokkal fogadni azokat a híreket, amik arról szólnak, hogy a gaz-büdös-multi miféle termékeket árul.

Mert még az is előfordulhat, hogy valamelyik "hazai üzletlánc" mancsa keveri a szart.

Mária 2012.04.19. 07:52:47

@Mylady:

"Én a múltkor joghurtban találkoztam bazi nagy penészfolttal, pedig még sehol sem volt a lejárata."

Saját márkás SPAR joghurt volt, vagy másféle termék?

Ha másféle termék volt, nem sajátmárkás, akkor miért a SPAR-on kéred számon, hogy a gyártó magasról leszarta a higiénés előírásokat?

Mária 2012.04.19. 07:56:02

@Szűcslaci:

"Ha vennék egy díszdobozos parfümöt, akkor ragaszkodnék a dobozához -is."

OMG

Az a fajta ember vagy, aki a "márkás" öltönye UJJÁRA varrt címkét/logót is rajta hagyja, amikor hordani kezdi?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.19. 08:08:45

@Mária: A kommentben hol szerepel a SPAR?

Mária 2012.04.19. 08:30:15

@agresszív kismalac:

A Mylady nevű kommentező a Spar-os tapasztalatait osztotta meg velünk, több kommenten keresztül.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.04.19. 08:39:33

@Mária: Ebből nem következik, hogy
-az inkriminált joghurtot is ott vette
-a SPAR-t tenné felelőssé a penész miatt

Mylady 2012.04.19. 08:57:21

@Mária: Kedves Mária!
Az említett joghurtot valóban a Sparban vettem. És igen, sajátmárkás volt.
Viszont nem látom a aszavaim között a számonkérést, mindössze elmeséltem mit tapasztaltam.

Ennek ellenére kérek engedélyt meghunyászkodni.

szamaritánus 2012.04.19. 09:07:47

az ügyvédnek f.szkorbács.
a posztolónak f.szkorbács. oriflém, meg francia parfüm mi? csak tájékoztatás miatt került a listára, de azért kellene az ára, mi? :D vettél volna olyan levet, ami nem púpos.

Koky_ 2012.04.19. 10:37:36

@bartfay: Értem. Tehát ha kutyaszart tesznek a polcra, azt is megveszed, mert az biztos fogyasztható. Azért minimális saját gondolkodásra és mérlegelésre is szükség van, nem? Ne játsszunk már "amerikásat", ahol mindenért más a hibás...

Koky_ 2012.04.19. 10:42:21

@Szűcslaci: Ezeket elhiszed??? Plusz még ott volt 3 frissen kozmetikázott hófehér uszkárkölyök, akiket ezért újra meg kell fürdetni és ugye drága a kutyakozmetika...

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.04.19. 11:52:13

@atpijkamo: nocsaknocsak. örömmel konstatálom, hogy hirtelen revideáltad a nézeteidet.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.04.19. 12:10:00

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Nem tudom miről beszélsz. Mondtam én valaha is valamit a mozgik ellen? Vagy valamikor hozsannáztam egy erősen megkérdőjelezhető ötletességű posztolót? Tényleg nem tudom.

ZON 2012.04.19. 13:37:13

A SPAR polcain egy csomó, robbanásközelire puffadt palackban kínált, tömény szeszes italat találtam.
Egy kereszt volt a címkéjén, nyilván a halálos veszélyre utalva.

Xezs 2012.04.19. 17:43:50

@Szűcslaci: Belemegyarázol olyat, amit le sem írtam. Én csak a parfümöt mondtam. Aki egy díszdobozra veri a faszát az nem normális.

@hagyma: Ebben nem nyitok vitát. Autóban enni inni proli szokás.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2012.04.19. 18:50:31

Nem tudok szó nélkül elmenni amellett, hogy valaki egy félgömbre dagadt aljú flakont mindenféle óvintézkedés nélkül csak úgy kinyit.

Minimális életrevalóságra sem vall, hogy valaki ilyet tegyen. Elolvassa a szavatossági időt, feltűnik neki, hogy puffad az üveg, de inkább az írásnak hisz és kinyitja.

Egyik haverom még olyan hülye, hogy ha az időjárásjelentés bemondja, hogy napos idő lesz, ő akkor is elindul pólóban, ha egyébként ónos eső esik, csak mert ezt bemondták. És az erősebb, mint amit az ablakon kinézve lát.

Csumpi Hálidéj · http://www.ezerkecske.hu 2012.04.19. 18:51:38

@Xezs:
"Autóban enni inni proli szokás."

Ezt te találtad ki?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.22. 02:20:25

@Xezs: a prolik a vonaton esznek
/bazmeg egy honapja leirtam valamirol, hogy ebben nem nyitok vitat es most koszon vissza 200szor
nagy ur az internet:)/

Xezs 2012.04.22. 11:09:59

@hagyma: Vonaton sem értem minek zabálni, de kocsiban sem.

Persze hogy visszaköszön mert sok ember gondolja úgy, mint én. Egy kocsi nem arra való hogy ott egyél és csak idő kérdése hogy összekoszold valami kajával a belteret. A drive-oknak is annyi értelmét látom hogy hazavidd a cuccot.

Xezs 2012.04.22. 11:11:19

Ja értem mire mondod a nem nyitok vitát dolgot, de ezt hiba lenne úgy kezelni mintha feltaláltad volna a spanyolviaszt. Élőszóban is sokat használják tőled függetlenül.

estrella negra · http://kismalac.blog.hu 2012.04.22. 12:47:52

@hagyma: @Xezs: Az inkriminált mondat egyébiránt a Tanú c. filmből származik.
-...de ez citrom.
-Narancs.
-Citrom.
-Nem nyitok vitát.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.04.22. 19:18:34

@estrella negra: tudom, hogy nem en talaltam ki
de erdekes volt, hogy valahol elohoztam
es egyre gyakrabban feltunik azota
elotte meg sosem

@Xezs: en sem gyakran eszem kocsiban, de megesik, az ital meg teljesen termeszetes, nem allok meg minden percben ha szonjas lennek, mer ugye Te nem is iszol kocsiban
hahaha
amugy enni en is csak inkabb allo helyzetben eszek, nade inni????

pengusz 2012.04.22. 19:54:36

Hogyan semmisülhetett meg bármi is?
Én egyszer beraktam a kólát a mélyhűtőbe, de elfeledkeztem róla, és megfagyott. Amikor kivettem és fel akartam bontani, felrobbant, de a kólafoltok kivételével nem történt semmi. Még össze sem tört semmi.
Túl sok akciófilmet nézel, vagy túl sok hallucinogént tolsz :D
Neked hogyan nem lett semmi bajod, ha ekkora robbanás volt?

papugaja 2012.04.25. 08:18:48

Dr. Spar és gépelni nem tudó Mancikája többe kerül, mint egy ajándékcsomag és egy egyszerű bocs-levél.
=> Sünt!

ZorPrime 2012.11.30. 09:38:42

Istenem, mennyi ostoba proli kommentel itt! Gyárökök, itt szó sincs az USA-beli degenerált hülye fogyasztókról. Leegyszerűsítve a lényegi tudnivaló, elnagyoltan: ha én forgalmazok valamit és a termék hibájából a fogyasztónak kára származik, felvetődik a termékfelelősség kérdése (forgalmazó, importőr, gyártó, etc. részéről). Felpuffadt narancsleves dobozt én se vennék le a polcról, de a forgalmazó elemi kötelessége az, hogy ne tegyen a polcára hibás árut. Egy rakat kézen átmegy az áru, mire a polcra kerül, ezért jogos a kérdés: miért nem szűrték ki vagy távolították el az érintett (úgymond gyanús, mert felpuffadt dobozú) terméket a polcról? A termékfelelősség akkor is megáll, ha a polcról az árut egy cselekvőképtelen (pl. kiskorú) vette le, akinek adott esetben nincs is érdemi belátási képessége (így pl. fel sem mérheti azt, hogy felfújt dobozt nem jó levenni a polcról). A termékfelelősség majdhogynem objektív kategória, így igenis jelen esetben a forgalmazónak kell elvinnie a balhét! (Ettől független kérdés, hogy miképp igazolja a bizonyítás során a károsult azt, hogy valamennyi említett kára a termék hiányosságára vezethető vissza.) Uff, én beszéltem.
süti beállítások módosítása