Tékozló Homár

Lebutította a Digi a tévészoftverét

2012.05.10. 16:28 | jackyll | komment

Naiv ügyfél egyik reggel arra ébredt, hogy a Digi koponyát lékelt rajta szoftvert frissített a beltéri egységén. Ennek hatására a megszűnt a csatornák rendezésének lehetősége, még prémium szolgáltatásként sem igényelhető. Sőt, jóváhagyni sem kell, elég, ha kikapcsolják a régi szoftveres készüléket, már frissül is. Hová jut így a világ? A 21. században?

Végül birkatürelmű ősolvasótokban is elpattant a húr. Nyilvános vitára bocsátom észrevételeim, mivel csak a munkáját végző sablonszöveget sötéten fecsegő ügyfélszolgáról lepergett logikus érvelésem és anyázásom is. Hosszú évek nyugalma után álcázva semmittevését a Digi kreatívja kreatívkodott a legújabb beltéri szoftverfrissítéssel. Mint XP után a Vistát úgy vártam okém eredményét, de csak DOS-t kaptam. Nemcsak szemezgetni lehetetlen az elérhető csatornákból, de még szerkeszteni is. Átvariálták fixálták mind. Már 30éve a fekete-fehéret is magamra szabhattam, őkegyelmük meg amilyen sorrendbe ahova amit elrendelt az axióma. Gondolván remegő kezére a 90es nagyszülőmnek anno az első 9 helyre egymásmellé pakolgattam kedvenc adóit, így is évig tanulta hol s mi, most meg nézhetem kérdő tekintetét. Hát nem. Anyátok.

Szóval tartottam a vonalat amíg munkatársaink foglaltak majd kértem vissza a régi szoftvert. Központilag nem lehet és pont. Ja persze, ez az új is tán a kontinuum nevű fluidumból jöhetett, se baj jöjjön ki Józsi rárakni! 2500pénzért küldjük, de nem tudja. Én nem fizetek nem munkáért, de megoldást keresve segítek, hát hozzon egy cserekészüléket a régivel! Ezután megtudtam, mindenre ráment az új. Gondolom a raktáron bedobozoltakra ujjazással, olyan terminátorcsajosan. Mi lett volna, ha az előugró ablakra „mégse” klikkel reagálok? Akkor marad a régi. Hoppácska, ezek szerint ugyanazért a pénzért vannak akik bővebb szolgáltatást kapnak? Igen. Az update mindenhol jobbat, nagyobb tudást, korszerűbbet jelent, ha Önöknél nem, miért nem tájékoztattak semmilyen formában, hogy döntési helyzetbe lehessek? Másokat sem, magát sem. Király, nem csak médiahatóság, hanem fogyasztóvédelem is bejöhet, feltéve ha nem együtt horgásznak.

Még megtudtam ne ugráljak, mert fáradságot nem kímélve tematikusan összeállították az adókat, mint az oviban. A hatalmas csoportosítás, az egyesen például az m1, amit persze tán még öreganyám se néz. A két Duna vagy 40 távra van egymástól, holott a katalógusban egyező kategória megjelölést kapott, a film+ az AXN és HBO sem került sorba, stb. És különben se akarják helyettem csoportosítani, ha én a nótatv-t akarom az 1re :) Mindegy a konkrét okom, igenis személyre akarom szabni, ha már megállapodtunk, nagycsomagot fizetek, és ez a XXI. század. Következő tényállás a csatornák száma. Hát én nem érzem többek között két külön adónak az egyórás időeltolással ugyanazt játszó H!TMusic-okat. Miután elhangzott a nincs bent a főnököm és keringőre rakás után az egyeztettem vele szófordulat, letettem. Ezekre egy fillért se. Bakker még a végén T-s leszek…

Másnap szigorúan kicentizve a 24órát visszahívtak, egy elvileg valami vezetőt uszítottak rám a kéthetes okj-s marketing tankönyv 3. oldalán szereplő kommunikációs tréning gyakoroltatására. Tetszett, de a problémát nem oldja, ellenben kiderült, kik nem adták önként derekukat az újhoz majd rájuk sózzák titokban kérdés nélkül a készülék készenléti állapotában. Sorstárs, ki ne kapcsold géped, elveszel!

Mondanivalója további lényege, eldöntötték butább szoftver lesz és kész, nem fontos a véleményem és a többi hasonló okból már úgyszintén reklamálóé. Ideológiai kibúvójuk, a beltéri szoftvere nem képezi az Ászf részét. Tudtommal a Magyarország Köztársaság sincs benne, de attól még az. A magyar jogszabályok talán felülírják egy cég magánvéleményét, ezért tojok az egyoldalúan módosítható hiányos Ászf-re, a szerződéskötéskor nemcsak csatornákat vettem, hanem a használatukhoz szükséges eszközt megfelelő tudással, ez nem reklámként, tájékoztatásként is elhangzott az előszerződéskor. Bizonyságul a készülék eredeti funkciói a mai napig olvashatóak a honlapon. Szerintük a csatornák rendezése csak egy pluszszolgáltatás volt, amit most visszavesznek. Hát, ha így jogászkodnak, én is úgy: mutassák már meg hol van eme rész az Ászf-ben? Nincs.

Végezetül s gyakorlatilag közölte vezérke, nem zavarja őket az elpártolás vagy hatósághoz panaszkodás. Utólag tudom, már akkor menekülnöm kellett volna kilépéssel, amikor anno a megrendelthez képest a végleges szerződésben 500-al több lett a havidíj, de ezt a mellékszálat hagyom. Amúgy szolgáltatónak becézni egy sima kereskedőt ahol a kilépés is 30 nap! Muhaha. Szerintem, ha az előszerződés létező fogalom, akkor az előfelmondás is. Mindenesetre egy rossz pornófilmben éreztem magam, nyögvenyelős hebegésre kielégítetlenül hagytak, így megírtam eme levelem, oszt lesz ami lesz. Bevallom, naivul beötlött hátha mégis visszakoznak. Tudjátok, Karácsonyi csoda…

Azt értem a bankok otthontalanítanak a profitért, de valaki mondja már meg nékem, a fentiekből mi haszna lenne a Diginek? „Csak így növelhető ügyfeleink elégedettsége.”
 
 Tisztelettel: én

Szűrt kommentelők

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.10. 16:33:35

Milyen nyelven íródott ez a modoros szar? Kurvanhéz olvasni.

England win The Ashes! 2012.05.10. 16:33:39

A posztert már lehet? Mert akkor felszerelem az ekét a Zetorra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.10. 16:57:29

Franc tudja, nekem analóg kábelTV-m van a Digitől.
Nem kell beltéri, nincs bérleti díja, a TV műsor meg a digitálison sem színvonalasabb.

A sw frissítés meg amúgy nem biztos, hogy kib*ásból történt. Persze lehet, hogy igen, de a Digi nem szokott ennyire foglalkozni egyes dolgokkal...

Az ÁSZF-ben szerintem nincs benne a beltéri szoftvere, csak hogy a beltérin keresztül mennie kell a TV-nek. Azt meg megteszi.
Innentől kezdve ugyan lehet, hogy igaza van az ügyfélnek, de eléggé hisztiszerű a dolog.

2012.05.10. 16:59:56

jól sejtem, hogy ez karácsonyi posztnak indult volna?

Dr. Kix 2012.05.10. 17:00:08

neizéjjetekmá' jójez! :)

__tom_ 2012.05.10. 17:06:02

vissza a régi iwiwet!

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.10. 17:08:13

@Dr. Kix: Jó neked. Persze. Ha úccse olvasod el...

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.10. 17:12:08

@➊: Szerinem igen. Mostanra sikerült valakinek elovasni, hogy kiposztolják. Már sokszor megpróbálták, de mindig elhányták magukat mielőtt a végére értek volna.

Rosszindulatú Vászka 2012.05.10. 17:13:51

Nekem akkor volt ekkora sérelmem - várjál csak, nem is sokkal nagyobb probléma - mikor a szokott közértembe áttették a zabos zsemlét a megszokott hejrűl, a barnakernyértűl balról jobbra.

Hát...

netuddmeg, még picsológusnál is jártam, annyira idegállapotba kerültem :(

Azazhogy skandallum és alávalóság, hogy ezt megtehetik akárkik is a PosztTolóval!

Nőjön köröm a pöcsükön!

venszivar 2012.05.10. 17:17:04

@Rosszindulatú Vászka: Nem mindegy, hogy hová nő az a köröm ! A pöcse hegyére nőjön !

Szabó F. Balázs 2012.05.10. 17:18:00

Bizonyos mértékig érthető a felháborodás, de úgysem tud tenni semmit. Majd ha érkezik a Digihez 30.000 panasz visszaállítják a régi szoftver "új" változatát, és a posztoló boldog lesz.

Mindegyik ilyen tévés szarozik valamivel. A T-sek felvevős beltéri egysége állandóan beledöglik az iptv-be, kijönnek, megnézik "hát ez ilyen, cseréljük, menni fog" aztán annyi - és persze nem megy.

A UPC nem tart minőségi boxokat, csak az ügyfélszolgálatokon, de olyan soha nincs a szerelőknél, csak "thomson belsejű" középgáz és ultragagyi közötti.

ergbertegon 2012.05.10. 17:19:36

Rá kell szerelni egy tányért a beltérire, hogy beleb@sszona a villám és rögtön visszaáll a régi szoftverre...

ergbertegon 2012.05.10. 17:21:39

@Szabó F. Balázs:

Ez valahogy emlékeztet engem a régi fiberszarra, ott is az übergagyi beltérit adták a digitálishoz, borzalmas képminőséggel és ott is állíthatatlan csatorna kiosztással!!

andand 2012.05.10. 17:23:42

Amit a Digi művelt ezzel a frissítéssel az nagy kilővés. Én már kioktattam a családot, nehogy elfogadjanak bármilyen frissítést. Bár az enyém még első/második generációs beltéri, ami nem nagyon frissíti magát, még ha kéred rá, akkor se mindig jön neki össze...
A fenti leírásból kimaradt két dolog:
- megszűnt a Digi-n kivűli adok vételi lehetősége is! Ha két szatelitre volt eddig beállítva a beltéri, akkor most már a másodikról a szabad adókat nem nézheted.
- ha a beltéri sajátod, megvetted, akkor ez felér a magántulajdonod tönkretételével.

Rosszindulatú Vászka 2012.05.10. 17:24:48

A műhódas júpíszínél meg sohasenem lehetett állítni a csatornák sorrendit. Hát evvan. Pedig nekem is zsenánt, hogy a Nóta TV a Duna Aztónima után van.

Píter 2012.05.10. 17:24:50

A poszt milyen nyelven íródott? Tisztára mint egy rossz pornófilm: nyögvenyelős, hosszú és unalmas.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.10. 17:35:53

@Rosszindulatú Vászka: Sőt úgy láttam a nemműködő csatormákat se lehet törölni.

Szabó F. Balázs 2012.05.10. 17:42:33

@ergbertegon:
A net miatt UPC-m van, így tőlük van a tévém. Az első beltéri egység ronda volt, buta és végtelenül buta is, közepesen szar minőséggel, és gyakori "nincs jel" jelvesztéssel.

Zavart, így kicseréltettem egy jobbra.

Direkt bementem személyesen a kiállított boxok egyikére mutattam, ami az általam választott díjcsomaghoz jó lett volna. Műsorrögzítős, nem HD-s, de minőségi.

Jön a szerelő. Hát látja a papíron hogy nem ilyen volt bejegyezve, de náluk most nincs olyan amit kértem, sőt a központi raktárban sem (rizsa), most beüzemeli ezt, és ha lesz olyan hozzák. Nem hozták. Hívtam őket. Fáradjak be. Befáradtam. Nem cserélik, mert már csak ilyen van.

Ismét a polcra mutatok. És az? Hát az magasabb csomaghoz. Mondom nem az áll mellette. De az már nem úgy van.

Mi a bajom a jelenlegivel? Elmondtam mindent, a válasz az volt, hogy kijönnek, megnézik. A szervizesek ki is jöttek - dobozt nem hoztak fel új boxxal, magas a második emelet.

A távkapcsolóval lefuttatták az auto diganosztikát, ami azt mondta jó. Mondom kapcsolgasson. Előjött a kék üzenet. Biztos nem vagyok előfizető. Mondom pont az RTL-re? Akkor ez időleges és majd elmúlik. Elmentek és ennyi.

Ha a T-ről nem lennének rosszabbak a tapasztalataim már váltottam volna.

Rosszindulatú Vászka 2012.05.10. 18:14:05

@atpijkamo: nekem a legnagyobb sérelem ezügyben, hogy mikor műhódat váltottak, a príma burkus csatornák hejett kaptam ótvar szar románokat.

Az meg külön vicc, hogy a "családi csomagba" - nemröhög, nekem kell a tomésdzserri meg a pindúr pandúrok a lelki békémhez - kaptam egy szoftpornó adót. Az meg mijen családmodell?

Ezzek síkhüjék, ha fenn tudok maradni rátermettem este 11 után, akkor nem szoftpornót nézek, hanem vagy a Nejemet, vagy az X aktákat.

fess86 2012.05.10. 18:17:15

Pont ma frissült nekem is,lehet állítani a sorrendet,csak utána a szám szerinti sorrend nem változik. (pl.ha 1-esre raktam az m2-t és az 55-re az m1,akkor ha megnyomom az 1-est,akkor az 55-ös csatornára ugrik,ami alapból az 1-es...)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.10. 18:25:36

@Rosszindulatú Vászka: Jólvan te szerencsés vagy. De gondolj azokra a "családokra" is, ahol a papa két keze a mama.

A Diginek meg köszönjük meg, hogy letörte az árakat. Mielőtt bejött volna a 2600 forintos csomaggal, az UPC 2x annyiba került.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.10. 18:27:05

@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: Ha még nem jöttél volna rá, vagy nem mondtam volna, én súlyos, harmadfokú Homárfüggőségben szenvedek, és a teljesen idióta kommenteken kívül mindent elolvasok.

Zwei (törölt) 2012.05.10. 18:31:05

Lehetseges 'megoldas' a kijon-hummog-'majdmegjavul'-sz*rikmukodni hozzaallasra egy piezos gazgyujto rakotese a keszulek tetszoleges (de nem tap-)-bemenetere es parszori megkattogtatasa. Tutira megsul benne valami, johetnek cserelni. A harmadik utan, amikor tenyleg hoznak egy jot, piezos gyujto kikukaz, orul.

Rosszindulatú Vászka 2012.05.10. 18:33:19

@atpijkamo: namost, csak szólnák, ahol a Papa két keze a Mama, azok anygon szerencsés és harmónikus létű családok. Sztem.

Árletörés ügybe meg igazán mókás, hogy mikor sok éve megpróbáltam optimalizálni fiskálisan az életemet, és pont a UPC-nél reklamáltam telcsibe, hogy sok a számla, eléggé felkúszott és lemondnám, leengedték a felére.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.10. 18:48:43

@Rosszindulatú Vászka: Nincs veszekedés.

Festő leesik az állványról. Begipszelik mindkét kezét.
- Doktor úr, romokban van a nemi életem!

(Ez valami vicc poénja volt, de kivételesen homályosak az mlékeim.)

Lemontam a telefont. Modták, kapom ingyér 3 hónapig. Mondtam, ingyér se kell. Volt nagy csodálkozás. Vittem a számot VOIP-ra, meg volt beszélve.

Anomalocaris (törölt) 2012.05.10. 19:00:04

@atpijkamo: Én erre úgy emlékeztem, hogy leviszi a vonat mindkettőt. Akarom mondani mlékeztem.

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.05.10. 19:14:14

@Rosszindulatú Vászka: mernemértelhozzáazébeszé'szhüjeségot

tomésdzserri kő' a csimotának
paprika, fem3 meg ilyen buziságok a mamának
neked meg ottanvan a blue hustler

a családba minenkinek kielégítették a zigényeit, ettű' lesz családi pakk teccikérteni?

CID 2012.05.10. 19:14:14

@atpijkamo: VOIP az nagy merga :-) pedig, milyen jó lenne neked egy Hoppá díjcsomag ;-)

Rosszindulatú Vászka 2012.05.10. 19:19:51

@donfuligjimmy: lófarát, vagy mifene, már megbocsássál, de pont te nem értesz hozzá!

TomésDzserri nekem köll, Fem3 ratyiság, Paprika kő kirájság, Hestont szeressem, nem beszélve arról, hogy Reviczki úr szinkronhangjára remekül el lehet alunni, igazán nagy művész, blue hásztlert meg nézzen az, akminek nincs netje, nehogymár a márjás komamndó monyna meg, mikor van kedvem nagynéha magamhoz.

Teccikérteni?

donfuligjimmy · http://codhq.hu 2012.05.10. 19:25:18

@Rosszindulatú Vászka: ha tomésdzserri neked kő' akkor ottannagygázvan kéremszépen :P
Paprikát kerülöm mint a bűnt. Mindig éhes leszek ha oda tévedek. Max. azt a beugatós szakácsot nézem. Ha aludni akarsz, nézzé' dunát, eccerüen zseniális, 5perc alatt 6 :)

Mánpedig ittenrendlesz kérem. Nem tünt még fel? Lassan azt is előírják, hogy jobra avagy balra kell dőljön a nadrágban a szerszám. Nem képzeled, hogy ezekután majd TE eldöntöd, hogy mikor van kedved magadhoz, vagy a zasszonyhoz :P

esef 2012.05.10. 19:39:46

mindigtv-nél is fixen be vannak állítva a csatornák, de legalább a dobozzal trükközve sorrendbe lehet rakni azokat.
a T-nél meg anno annyira gagyi dobozt adtak, hogy analógon szebb volt a kép mint digitálison...

gpt32 2012.05.10. 20:09:50

Na, megint egy digibasztató cikk a homáron.

Alikam 2012.05.10. 20:10:15

Na ilyen egy tévébuzi. Már bocs, de kit érdekel, hogy hol vannak a csatornák? Egy percet nem tévézek, de amikor még tévéztem, akkor is szépen megszoktam, hol melyik csatorna van.

Az ilyen csak azoknak probléma, akik tényleg masszívan napi 3-4 órát képesek tévézni.

A másik meg, én is panaszkodtam már nem éppen népszerű cégnek, hogy a szolgáltatással gond van, és érdekes, nekem normálisan válaszoltak, hogy dolgoznak azon, hogy jobb legyen.

Nem azt mondom, hogy a seggüket kell nyalni, de ha normális hangnemben osztod meg az észrevételeidet, akkor biztos, hogy konstruktívan állnak hozzád.

De még mindig azt mondom, hogy akinek ez tényleg gond, az sürgősen gondolkodjon el az életén, mert valami nincs rendben.

Terror Dzsoni 2012.05.10. 20:13:15

De kurvára irigylem a levél íróját, hogy neki ez a legnagyobb gondja...

Rosszindulatú Vászka 2012.05.10. 20:13:50

@donfuligjimmy: mi van? Mi van? Mi van?

És az Én Vagyok Menyus? Meg a Dexteres? Meg a Boci ás Pipi? Meg a Pindúr pandúrok? Hol itt a gond?

Rosszindulatú Vászka 2012.05.10. 20:17:13

@donfuligjimmy: eh, parasztnak a csokoládé...

teccikérteni?

spontan · http://erdekessegek.info 2012.05.10. 20:19:03

Engem az lep meg, hogy ezekkel a mostani műsorokkal még néz valaki tévét.

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2012.05.10. 20:21:41

Az úpécénél mindig is ilyen variálhatatlan volt a digitális akármi.

Majd a hülye posztoló megszokja.

England win The Ashes! 2012.05.10. 20:25:38

@Rosszindulatú Vászka: Mind, amit felsoroltál plusz Ed, Edd, Eddy, Bátor, Billy és Mandy. :)

Rosszindulatú Vászka 2012.05.10. 20:26:44

@donfuligjimmy: nem néztem, haló nem néztem. Én aztán semmit senemn néztem semerre!

Zirowe 2012.05.10. 20:29:17

Olvashatatlanul modoros.

Csak nem még egy munkanélküli bölcsész?

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.10. 20:32:24

"Magyarország Köztársaság", na ja ez már Magyarország!

Mózsi bá (törölt) 2012.05.10. 20:36:19

Le ne nyomj kedves posztoló, ha rosszul értettem, de csak csütörtök este van. Szóval: valami digitális csomagra fizettél elő, amihez beltéri szükségeltetik, amit nagy ügyesen frissítettél-frissítettek Neked? Ebből adódik a kuszaság?

Bálintka. 2012.05.10. 20:38:34

best of baby tv + a három discovery. Hála a lyúpíszínek csak a legmagasabb csomagban érhető el mind a négy adó. Na majd ha egyszer én leszek a miniszterelnök adok az arcuknak lyúpíszíadót.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.05.10. 20:44:44

Anternás kábeltévét kell nézni, ott nincs ilyen gond!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.05.10. 20:45:22

nekem meg soha az eletemben nem jutott eszembe, hogy narmilyen sorrendbe rakjama csatornakat
/nem is tudnam szerintem/
de tudom mi van a 32-esen a 65-son meg a 425 -n
es az egeszbol kb 10 csatornat nezunk es igy sem erdekel, hogy me, az elso 10-ben van

KayaIbrahim 2012.05.10. 20:46:49

A Digi tv nem román? Ott tessék reklamálni...

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.05.10. 20:47:42

@Rosszindulatú Vászka:
Hasztamannyana!
Picológus?
Oda csak kormányfők járnak.
Nem jó hely az.

Viktus 2012.05.10. 20:50:51

@Alikam:

Időseket pl. szegény megboldogult nagyapámnak is szépen beállítgattam sorban a sport tv-ket , mert alapban százfelé vannak kavarva. Legalább annyi logika lenne a diginél, hogy a tematikus csatornák egy-egy kupacba lennének. Nem egy sport tv mellette egy dél-amerikai sorozatos meg v.mi gagyi zene a második sport harminc csatornával arrébb. Ráadásul sok gagyi csatorna ugyanaz a listában volt 2x-3x magyarul-románul :D:P

kpityu2 2012.05.10. 20:51:08

Digitális tévére előfizetni ősi román szokás.

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.05.10. 20:51:08

Namost én nem értek ehhez, de nekem a falból kijön egy drót, amit bele kell pászítani a televíziókészülékbe és utána oda teszem a csatornákat, ahová szeretném. No, nem, mintha tili-tolizni akartam volna bárhová is bármelyiket, de a lehetőség adott. Hasznos is lenne ez a dolog, ha elfüveztem volna az agyamat, de álmomból felkeltve is tudom, hogy a negyvenegyes a pornó iccaka.

kpityu2 2012.05.10. 20:52:18

@D.Sc. Sün‼ ツ: 2014-től a tervek szerint megszűnik a földfelszíni analóg adás. Csesszék meg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.10. 20:57:56

@hagyma: Ennyi!

@kpityu2: Nekem elég lesz, ha marad a kábeles...
Tököm fizessen 5000Ft-ot havonta a beltériért.

pjotr_75 2012.05.10. 20:59:06

Piros gomb: "kedvencek", feltölt kedvenc csatornákkal, induláskor + 1 gomb megnyom (piros) feljönnek kedvenc csatornák, kiválaszt, néz, reklámon nem elkapcsol!

Egyébként tényleg bugyuta dolog volt ez a húzás Digi részéről, nagymami, nagypapi-nak ki lehet írni egy cédulára a tv-re, hogy melyik sorszámú csatornán mi van, hülyén néz ki, DE működik.

Mózsi bá (törölt) 2012.05.10. 21:02:03

@KayaIbrahim: Osztán mér román? Csak kérdem...

Viktus 2012.05.10. 21:03:37

@pjotr_75:

Jah, ha pl. nem parkinsonos ... szegény nagyapám most élne nem is tudom mi lenne ... örült, hogy az elején eltalálta azt a pár gombot, nemhogy számsorokat. :P

Megértem, ha v.kinek ez probléma, és nem is igazán értem minek vették ki ezt a funkciót.

KayaIbrahim 2012.05.10. 21:04:29

Az egyiknek román a tulajdonosa. Román cég. amelyiknél felirattal oldják meg a "szinkronizálást"
De nem állítottam, hanem kérdeztem :)

rexter 2012.05.10. 21:05:03

whitepeopleproblem.com

de egyébként jogos

Secnir 2012.05.10. 21:08:38

csak mosolygok
én kábelről váltottam műholdra, több ok végett. ezeket hagyjuk, mert az egy külön poszt

kinéztem: upc max csomag. tökéletes.
upc call center: kijönnek, hoznak, fúrnak-faragnak, beállítanak. száz év rabszolgaság.
mondom, beltéri oszt mit tud?
ja, az semmit.
ok.

net elő. 90-es tányér 8e. duo fej 5. beltéri, usb-s felvevős, hálókártyás, cryptoworks olvasós stb. 13e.
elmentem, megvettem.
bótba el, kérek upc kártyát. mást hozzá? á, nem, köszi
hazamentem, kártyát bedugtam, és tádám!
látom azt, amit a upc-sek, PLUSZ!
azokat az adókat is, amiket a Thor-ról sugároznak, és crypto kódolások. 160 csatorna. fele zene, negyede sport.
kit érdekel, hogy az angol meccsekhez cseh a hang? engem nem.
és akkor updatelek, amikor kedvem támad: soha.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.05.10. 21:08:40

@kpityu2:
No problem!
Át kell állni a bimetálos dekóderre.
Majd a műhódok közvetítik.
Mondjuk, én könnyen beszélek,
mert nem nézek ilyen típusú készükéket.
Minek?

papugaja 2012.05.10. 21:11:09

... és követeljük, hogy Tamás atyát támassza fel a TV2!!!

Girhes Joe 2012.05.10. 21:17:14

TI MIRŐL BESZÉLTEK??????????

2007 óta Digim van, azzal a beltérivel amit ők adtak.

Nem frissül magától, csak ha én megyek rá a frissítés menüpontra, azt is csak egyszer csináltam vagy 3 éve.

A csatornákat meg mindig is úgy állítottam be, töröltem, vettem fel újat, állítottam sorrendbe, ahogy csak akartam. Vegyesen a Digiseket és a szabad vételűeket is, tetszőleges műhódról. Most is így van.

Másik Digihez fizettem volna elő?????

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.05.10. 21:17:50

@papugaja:
Az meg kicsodi?
A tévémaci álruhában, óder vasz?

Közepes 2012.05.10. 21:17:52

A T-Home -nál sem lehet átrendezni a programokat. Mindnek fix helye van!
A Digi is beállt a sorba.
Üdv.

geeforce 2012.05.10. 21:19:05

A Diginél lehet box nélkül is használni a digitális TV-t, ha olyan TV készüléked van. Még spórolsz is.
Én úgy tudom joguk van az ilyen módosításokhoz, ezen nem nagyon lehet fogást találni.
Az ügyfélszolgálatuk viszont kritikán aluli. Semmi segítőkészség, semmi empátia, semmi ügyfélélmény. Élő szövet a fémvázon. :)

2012.05.10. 21:19:39

ket mondatnal nem tudtam tovabb olvasni. naiv (nevtelen) ugyfel csak nem valami videki csűr marketing szakan vegzett?

facsig 2012.05.10. 21:21:50

A TV-n nem lehet semmit átrendezni, mivel csak 1 csatorna jön ki a beltériből (azt amit kiválasztottál). Az analógon az összes kijön és a TV-n választod ki azokat.

zsigamarcelllookingatthings 2012.05.10. 21:24:00

valaki mondja már meg, hogy a DIGI látja-e, hogy én melyik csatornát nézem??? (digitális adásról van szó) Van-e rá technikai lehetősége?

geeforce 2012.05.10. 21:26:07

Szerintem, az egészet azért csinálták, hogy megkíméljék magukat a fölösleges hibabejelentésektől, amiket az generál, hogy az emberkék össze-vissza nyomkodják a cuccot, ha van ilyen lehetőség, aztán nem tudják visszaállítani.
Inkább nem adnak lehetőséget, hogy elcseszd.

ügyeske 2012.05.10. 21:26:09

@atpijkamo: Dísz Lexija ??
(olvastassad fel magadnak kicsigyerekeddel, ő legalább meg is érti majd -:)

komplikato 2012.05.10. 21:27:11

@ColT: "Franc tudja, nekem analóg kábelTV-m van a Digitől.
Nem kell beltéri, "

Albérletben volt Digi, elvileg csak analóg ... a lakás tulaja vett egy akciós TV készüléket bele, abban volt DVB-C is és vicces módon megtalálta a Digi digitális csatornáit, ráadásul aljas módon még rendezni is lehet benne :D

ügyeske 2012.05.10. 21:28:27

@Közepes: márhogyne lehetne átrendezni a TRÉHomnál, ((írjak róla egy posztot ? -:)) jólisnéznénk ki, ha ők mondanál meg mitakarok hovatenni ...

Viktus 2012.05.10. 21:37:26

@zsigamarcelllookingatthings:

Jaja jegyzik, hogy 23:00 -tól reggel 5:00 -ig a pornó megy nálad felváltva :D

Cpt. Flint 2012.05.10. 21:38:39

@Gergő77: lehet, mert nekem meg 2006 óta van, és épp' az előbb frissült, hogy toszná meg. még nem nyitottam meg a postot, mikor odakacsintok a tv felé, ami előtt az asszony ül, és látom, hogy valami nagy kékség, meg szöveg... már ráengedte a frissítést.
oszt most nekünk is van 200 csatorna rendezhetetlenül, tele olyannal, aminél csak a kék ablakot bambulhatjuk, mert nincs jogosultságunk nézni, ugyanis minimál csomagunk van.
eddig se sok tv-t néztem, innentől még kevesebb lesz asszem.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.05.10. 21:39:21

Én most rendezem át éppen a sünlakot.
Asszem a televiziló megint csak nem kap helyet.
Itt az erdőben mi beszélgetünk egymással.
Így jó, oszt így is marad.

blr 2012.05.10. 21:43:25

Ha még senki nem írta le: a posztolónak üzenem, hogy a Digi az egyetlen, akitől bérelheted a beltérit, mindenki más rádkényszeríti. Ha nem tetszik, add vissza, vegyél egy sajátot, amilyen tetszik (plusz kb. 3 éve minden tévé tud DVB-T-t dekódolni).

isssti 2012.05.10. 21:52:23

Én barom, meg nagy örömmel elfogadtam a frissitést, hogy majd minden jobban megy majd...mekkora egy jóhiszemű balek vagyok! ..pedig még esküszöm, még úgy is tűnt, hogy frissités után jobb lett a vételi minőség...ááá!!
DE! 2 beltéri egységet használok ...a második nem lesz frissitve, de nem ááám!!!! :o)))))))

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2012.05.10. 21:59:59

Kértem az érveket az engem telefonon zaklató ügyfélszolgálatostól minek váltsak digitálisra, hogy ugyanazt nézzem drágábban vagy hogy mégis miért lenne nekem ez jó, végül mikor minden érve lepattant, azt bírta mondani, hogy de hát ez a jövő. Én akkor megköszöntem a beszélgetést.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2012.05.10. 22:03:08

Nézd csak, a Vászka!
Pókmajom Jakab rulez.
És Spongyabob.
Mongyuk, az alap.
Aki nem néz tomésdzserrit, azzal valami baj lehet. Szvsz vagy tízszer láttam mindet. Az eleje/vége gagyikat is.

haggyadaszt 2012.05.10. 22:05:41

Nekem semmi gondom a T-vel. A világon semmi.
Látom lassan mindenki hülye, aki nem Digitévét meg Androidot vesz...

ügyeske 2012.05.10. 22:07:01

@D.Sc. Sün‼ ツ: a zinternetedet a harkály hozza a sünlakba, ott a zerdőben?
És morseábécés kopogással fórumozol, merthogy ottan villany senincsen ??

És hallom, ahogy beszélgetsz, kihallatszik.

XCat 2012.05.10. 22:10:34

@haggyadaszt: Nekem volt már velük komoly bajom (próbálj meg egyszer elköltözni), de minőségre magasan a többi felett van, alig, vagy nem drágábban.

Nincsen androidom, a digiről meg nem tudom micsoda.

Anyátok picsája! 2012.05.10. 22:10:35

Ti tévét néztek? Miért nem puncit?!
Hülyék.

Csúszbúgó 2012.05.10. 22:19:37

A megoldás:
Kedvencek menüt nyitni, ott megcsinálni a nézett adók sorrendjét. A neheze ezután jön: rá kell beszélni a beltérit, hogy a kedvenc listát tekintse alapértelmezettnek. Némi kísérletezéssel ez megoldható. Azután már csak arra kell ügyelni, hogy ne nyomjál meg számgombot, mert akkor kiesik a kedvenc listából, és jön az ömlesztett. Ezért inkább leragasztottam a számokat.
Az ügyfélszolgálat tényleg tapló.

bbwftw 2012.05.10. 22:31:06

Jön a csatornák utáni adó. Ők már tudják.

Murci 2012.05.10. 22:42:34

Már én is panaszkodtam náluk a random műsorokért. A válasz: ilyen a szofver, nem lehet változtatni. Amikor mondtam, hogy programozó vagyok, akkor egy kicsit visszavettek. Úzentem a szoftverfejlesztőnek, hogy Ctrl C, Ctrl V-el másolja már át azt a modult (függvényt) az új szofverbe, aztán mindenki őrülhet vagy örülhet. Ennyi... de ha ez neki problémát okoz, akkor ingyen besegítek neki, csak ne keljen már az ő ízlése szerint néznem a csatornákat.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2012.05.10. 22:47:56

@ügyeske:
Nemnem.
Asszem, te mostan újabban vagy ittem.
Az úgy van, hogy itt az erdőben antennás kábelinternet van.
A modern teknika nem sok szerepet jáccik.
Csak a medve kever be néha.

kiskár 2012.05.10. 22:48:05

Érdekes, nálunk megkérdezte, hogy kívánja frissíteni?
NEM!
Végleges?
Igen!
és azóta nem akarja....
Biztos azért mert duál beltérim van....

K-ree 2012.05.10. 22:48:42

Kicsit visszatérve a blogbejegyzés által feszegetett eredeti problémához szeretném jelezni, hogy mint azt valaki előttem már leírta, a frissítés után is lehet egyénileg változtatni az adók sorrendjét. Az egyetlen probléma, hogy a csatornák sorszáma statikus, azaz a sorrendbe rakást követően az adók melletti sorszámok nem követik a sorrendet. De az ennyire nem fontos, szerintem. Ma vettem egyébként észre, hogy újabb automatikus csatornafrissítés jött a digi rendszerén, 5 plusz csatorna, persze ez megint visszaállította a gyári sorrendet. De megnéztem, továbbra is megint lehet változtatni...

K-ree 2012.05.10. 22:50:43

Egyébként ilyen jót rég röhögtem kommenteken, köszönöm minden pihent agyúnak ez úton is!

Xezs 2012.05.10. 22:56:28

ebből az egyszerű sztoriból hogy lehet ilyen kibaszott hosszú posztot írni?

Xezs 2012.05.10. 22:59:05

@Rosszindulatú Vászka: Van olyan család, ahol apucinak csak az jut, mert a felesége egy frigid picsa. Szóval van arra kereslet, hidd el.

Xezs 2012.05.10. 23:00:15

@Rosszindulatú Vászka: Ja, a UPC amúgy ilyen, nekem is sikerült egy baszott jó árat kihozni náluk és még ugatnom sem kellett, csak két kedvezményt kombináltak nekem össze.

XCat 2012.05.10. 23:00:15

@Xezs: Hogy benne legyenek a bankok is. Gondolom.

Xezs 2012.05.10. 23:01:22

@TERMOSZ: A bankok? Haha, addig el sem jutottam. Mondd hogy nem maradtam le semmiről.

XCat 2012.05.10. 23:03:34

@Xezs: A te kommentjeidről néha eszembe jut, hogy mennyire jó hogy nem mentem férjhez, és hogy mennyire nem is akarok. Köszönöm. :)

Valaki magyarázza el nekem, mit élveznek ezen a nők. Mondjuk a ruhák, az ékszerek, meg az esküvői torta után, mert odáig értem.

Xezs 2012.05.10. 23:08:59

@TERMOSZ: Nem lesz mindenki frigid. Van a normális nő, meg a hülye nő. A normális bármilyen párkapcsolatban is normális, a hülye meg párkapcsolat előtt megpróbál normálisan viselkedni, majd mikor már úgy érzi, hogy biztos a kapcsolata akkor elkezd sárkányosodni.

Aztán vannak azok, akik még párkapcsolat előtt sem próbálnak meg normálisan viselkedni.

ha tippelnem kéne, te ez utóbbi halmazba tartozol :)

XCat 2012.05.10. 23:10:26

@Xezs: Ha elfogadjuk hogy az a normális, amikor a nőstény egy ocsmány faszért remegő ótvar ringyó, akkor igen.

De most szólok, hogy ez NEM normális. :)

XCat 2012.05.10. 23:12:31

.. és az sem normális, hogy ezt rakod az életed középpontjába.

Wagem 2012.05.10. 23:20:00

Húha..de sok a gond.Engem most az aggaszt,amit a minap olvastam.
Kustánszi Lillának kiszakadt a cickó implantátuma.
Komolyan aggódom.
Ti meg itten Digiztek?

XCat 2012.05.10. 23:22:18

@wagem: Ki az a Kustánszi Lilla?

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.10. 23:27:36

Mindenkinek kellemetes, szép estét!

Előzetes tőlem, hogy végig is olvasd, ha már megírtam az alábbiakat:

"És a mostani esetben is igaz, amondó vagyok, hogy van logika benne: tartok tőle, hogy lesz (van) itt egy olyan, ma még erősen titkolt, üzleti (szerződésbéli) egyoldalú módosítás, amit megalapoz vagy kielégít ez a mostani SW-csere! Ahogy szoktam mondani persze: ne legyen igazam! ;)"

Nos, akkor elsőként is, csakis a miheztartás végett:

"a végleges szerződésben 500-al több lett" --> helyesen: 500-zal
(-val/-vel)!

No és az a sok felesleges, vagy hiányzó, és általában rossz helyre tett határozott névelő.. húúhh! ;)))

De nem ez a lényeg!

Hanem az, hogy kurvára nem viccelt ám a tótumfaktumivadék ott az ügyélszolgálatosoknál: ezek komolyan elküldik a picsába azt az ügyfelet, aki nem tetszik nekik! És én még csak fekete bőrű és vak sem vagyok, hogy mondhassam: - Én nem vagyok fehér?! [Vaklárma], mert csak egy sváb származású mesűge (buta zsidó) vagyok ;)))

Mi is történt? Íme!

A DIGI Kft. egykori külsős jogásza - nota bene: a kőbányai alvezérük, név szerint Gyuricza József úr, no de nem az olimpikon, hanem a volt UPC-s és Fibernetes, jó nagy tapasztalatú kis-főnök ;) nem kis közreműködésének hatására?! - még 2010 tavaszán ezt írta nekem az egyoldalú, 60 napra közölt felmondása indokolása gyanánt:

"Társaságunk az elmúlt évek során számtalan alkalommal szembesült azzal a sajnálatos körülménnyel, hogy az általunk nyújtott szolgáltatás minősége nem megfelelő az Ön számára. Ezen ténynek Ön több alkalommal is, számos formában hangot adott. Társaságunk minden egyes esetben megpróbálta az Ön által támasztott igényeket kielégíteni. szolgáltatását megfelelővé tenni, hogy az Ön által is élvezhető szolgáltatást nyújthasson. Az ennek érdekében végzett tevékenységünk azonban mind a mai napig hiábavalónak bizonyult.
Kollégáink erőfeszítése, munkája, valamint Társaságunk ráfordítása mind-mind nem tudták elérni azt, hogy elégedett ügyfeleink között üdvözölhessük. Ugyanakkor a magatartásával Társaságunknak okozott költségek és ráfordítások mind személyi, mind anyagi téren, sajnálatos módon nem állnak arányban az ön által havonta megfizetett előfizetői díjjal."

Talán kiemelem az utolsó mondatot:

"Társaságunknak okozott költségek és ráfordítások mind személyi, mind anyagi téren, sajnálatos módon nem állnak arányban az ön által havonta megfizetett előfizetői díjjal."

Pedig nem kértem én mást, mint szerződésszerű teljesítést, 72 órán belüli (ÁSZF-ben vállalt célérték) hibaelhárítást, és hogy az egyes programok között ne legyen oltári hangerő különbség, és nem utolsó sorban az ÁSZF-ben közzétett nettó kedvezményt ne bruttóként alkalmazzák. nem is feltétlenül csak a magam nevében cselekedtem, persze, mert ez sokakat érint!

És bizonyíthatóan mindig tisztességesen, jóhiszeműen és a jogszabályoknak és szerződésünknek mindenben megfelelve jártam el. Náluk, velük szemben is.

Az MTV az m1 és az m2 kapcsán, a Sanoma a Story4 kapcsán, és más műsorszolgáltatók is azt jelezték nekem vissza ebbéli megkeresésemre, hogy ők minden egyes kábeltársaság felé ugyanazt a jelet, így ugyanazt a hangerőt adják át. Ebből gyártott sikeresen (talán még ma is így működik?!) ez a drága és édes, szeretni való magyar szolgáltató a zajhatárban kurva halk Story4-et, a képhez képest csúszó (!) hangú m1-et és m2-t (mikor melyiket Đ), az üvöltő RTL Klubot meg messze halkabb TV2-t, miközben az UPC vagy a T-Kábel (T-Home, Telekom) ilyet - mondom, ismétlem: ugyanabból a jelforrásból! - nem állított elő.

És nem ez a szomorú!

Mert ezek után én a 60 napos felmondási idő első munkanapján szépen elindultam és hűségszerződést kötöttem velük - ők ezt hagyták!
Az ingyenes telefonszolgáltatásukra, a kábeltévé mellett, amiért a két éves hűségidőszak alatt együtt is csak 2000 forintot kellett volna fizetnem.

Erre három napon belül jön egy levél tőlük, hogy hoppá: csak nekem, csak ők, csak itt - nem tudnak telefont és internete szolgáltatni! Ezért aztán jó alaposan elállnak a szerződéstől. Miközben előtte is és utána is kötöttek a Társasházban telefont is!

Nem húzom tovább: ilyen, hogy elállok a szerződéstől nincs!

A DIGI az élő hűségszerződést jogellenesen (*) mondta fel! Tehát azt jogi értelemben a DIGI nem is mondta fel. Mivel pedig a korábbi, csak kábeltévé szerződés felmondási időszakán belül újabb szerződést kötöttek, a korábbi felmondás sem állt fenn már ;Đ)

Ehhez képest nem elég, hogy 2010 június 2. óta nincs kábeltévém ezektől (más meg itt senki sincs!) amivel igen sok többletköltséget okoznak, de mára egyenesen már ott tart a helyzet, hogy nem csak nekem nem köt be a DIGI a Harmat utca 76-78-ban telefont és netet (sem), de senkinek sem másnak - és szerintem ezt kizárólag amiatt teszik, hogy ne bukjanak bele a hatóság előtt tett hazug nyilatkozataikba.

És ami a legszebb: én ezt a hülye bandát még most is szeretem, ha elhiszik ők ezt, ha nem, mert én csak azokat segítem az "oktalan" kritikáimmal, "panaszaimmal", akiket érdemes, akikben látok lehetőséget.

És a mostani esetben is igaz, amondó vagyok, hogy van logika benne: tartok tőle, hogy lesz (van) itt egy olyan, ma még erősen titkolt, üzleti (szerződésbéli) egyoldalú módosítás, amit megalapoz vagy kielégít ez a mostani SW-csere! Ahogy szoktam mondani persze: ne legyen igazam! ;)

Szeretettel:

Maus Róbert (Robi)

Tele-Maus Nonprofit Consulting
www.tele-maus.hu

* Amit a másodfokú eljárásában az NMHH is megerősített (MD/12218-48/2011. számon
lásd itt: www.nmhh.hu/dokumentum.php?cid=30007, igaz ez csak a RU/12218-27/2011. számú elsőfokú határozattal lesz érthető, sajnos, itt: www.nmhh.hu/dokumentum.php?cid=30002 )

A szerelő 2012.05.10. 23:31:10

Kíváncsi lennék, mi lenne, ha az autókon elkezdenék felcserélgetni a sebesség fokozatokat, akkor is azt mondaná a sok birka, hogy nem gond, hiszen tudom, hogy melyik állásban melyik van :)
De hasonló tréfa lenne, ha a mobilod gombjainak lennének más funkciói, mondjuk havonta, vagy csak az okos telefonodon utazna naponta az összes ikon ide-oda :)
De talán a legjobb példa, hogy a célszerűen elrendezett betűkkel rendelkező billentyűzetek miért nem terjedtek el. Mert megszokták az emberek a régit.
Ha egyszer van egy célszerűségi ill. megszokásból adódó dolog, miért kell ennek megváltoztatásával szívatni a fizető vendéget?

XCat 2012.05.10. 23:32:17

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Félig elolvastam. Igazuk van. Ha ennyire nem felel meg neked, akkor szerződj mással, nem kötelező az ügyfelüknek lenni.

Miért is akarnál. Tényleg, miért akartál? Nem csak egy kekec fasz voltál, aki szeret másokat ingyen ugráltatni?
Nem?
De.

Wagem 2012.05.10. 23:33:35

@TERMOSZ: Hehe..én sem tudom.Talán valami celeb.De a lényeg,h kibuggyant a didi...:-)

XCat 2012.05.10. 23:34:54

@wagem: Közben rágugliztam. Valami pornósribi, néhány vonóval benne (és nem, nem a lába között).

Nem szép. A melle túl nagy volt. Nem csoda hogy leesett.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.10. 23:38:15

PS:
És akkor javítom is magam!

60 napra közölt felmondása indokolása --> 60 napra közölt felmondásának indokolása

nem is feltétlenül csak --> Nem is feltétlenül csak

a két éves hűségidőszak alatt együtt is csak 2000 forintot --> a két éves hűségidőszak első éve alatt együtt is csak 2000 forintot

nem elég, hogy 2010 június 2. óta --> nem elég, hogy 2010. június 2. óta

Szóval: elnézést!

MRP

Wagem 2012.05.10. 23:39:42

@TERMOSZ: Háát ezek itt a komoly gondok.Nem a szar Digi..:-)
Itt feszülnek a vélemények,Lilla meg szopik.

XCat 2012.05.10. 23:42:38

@wagem: Be kell ajánlani Xezsnél. Hátha kiderül, hogy ez az álmai nője.

Wagem 2012.05.10. 23:45:32

@TERMOSZ: Sztem is.Oda az éccakám..

ügyeske 2012.05.10. 23:48:51

nemazabej, hogy nagy az isten állatkertje.
Á NEM.
Dehogy.
Sajnos az a baj, hogy nem kerítette eléggé körbe a balfácán...

no, jóccakát, tévét meg nenézzetek

svájcifrank 2012.05.10. 23:50:18

Valóban nyögvenyelős a poszt és értelmetlen. Nem kell beltérit használni. Csak egy TV kell ami tudja a DVB-C-t és onnantól nincs beltéri, nincs második gagyi távirányító, nincs probléma a csatornákkal, mert a TV-n úgy rendezem ahogy akarom, nem kell fizetni a beltériért sem, főleg ha full hd-s akkor 1000 ft/hó sincs, már maga a TV ára is megtérül ha nincs beltéri, arról nem is beszélve ha valaki több beltériért fizet. Kukába a régi Kékes TV-vel irány a 21. század.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.10. 23:59:00

@TERMOSZ:

Drága, kedves és kegyes magyar-birka barátom ;)

"nem kötelező az ügyfelüknek lenni"

Hháát', itt egy picit más a baba állása, nem? Kötelező nem az ügyfelüknek lenni.... én így vélem a mai állapotok szerint.

Ám, ugye, annak jogát azért nem vonod el tőlem, kedves Melegen tartó Kanna, hogy viszont azt ÉN döntsem el, hogy jó-e ez nekem vagy sem?

Kekec vagyok?

Mert kérek, kérdezek és ha faszságot mondanak-írnak, esetleg hazudnak, azt nem fogadom el?

Tudod mit? Ha ez így van, akkor legyen Neked igazságod ;)

De, tudod, én mindig mindent kivártam, volt, hogy három hónapot egy válaszra, miközben igyekeztem, nem kis melóval, minden egyes "problémázásomat" jogilag és tényszerűen megalapozni.

Például a hangerő különbségekről - bocsánat, de nem arról volt szó, hogy egy picit halkabb, hanem arról, hogy pl. a Stroy4 után a halott is feltámadt itt nem messze a Kozma utcában az RTL Klubra - hangfelvételeket készítettem.

Persze, amikor egy alapvető ÁSZF értelmetlenségre, ami az összes előfizetőt érinti, és aminek a kijavítását javasoltam, nem azt írják vissza, hogy "elbasztuk, javíjjuk', köszi faszi", hanem a számviteli törvényre hivatkoznak (jelzem: minden alap nélkül, mert az árközlés az Fgytv. és az Áfa tv. hatálya alá tartozik), akkor már valóban egy picit kötözködőssé válok.

De én még ekkor is megvártam az alapos, tényfeltáró elemzésemre a korrektnek ígért, megfontolt, szakmai (!) választ, ami helyett egy szedett-vedett 6 soros szart kaptam.

Tudod, magor kollégám, az álláspontom szerint azokat, amiket - jó ha 12 év alatt 5 témában - felhoztam a DIGI-nek, "félkézből" meg kellet volna érdemben (!) és tisztességgel válaszolni, sőt: a jó szándékkal közölt hibákat ki kellett volna és ki is lehetett volna javítani, erről szólna az ügyfélszolgálat.

De ebben az országban, ezek szerint a Te esetedben is - ezért volt az elején a birka jelző -, inkább meghatározó az "így szoktuk", a "jó ez így is" etc.

Sajnos.

Mert, na kérem, így (!) nem lesz ebből a koszfészekből európai állam soha a büdös életbe!

Szeretettel:
MRP

Tele-Maus Nonprofit Consulting
www.tele-maus.hu

XCat 2012.05.11. 00:01:55

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: A lényeg, hogy kibasztak a francba, és jól tették. :) Hogy te mivel szórakoztatod magadat, az meg a magánügyed. Engem sem érdekel, pedig nekem nem is fizetsz érte.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 00:02:47

@svájcifrank: szia, nem lehet, hogy ez nem kábeles, hanem műholdas szolgáltatásra íródott?
Szeretettel:
MRP

Manci néni, a szomszéd 2012.05.11. 00:03:21

Egy öngyújtóból kiszerelt piezo gyújtóval csodákat lehet művelni az ilyen gagyi beltérikkel.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 00:07:22

@TERMOSZ: Nem, kérlek szépen, a lényeg ezzel szemben a valóságban az, hogy Te egy átlag-magyar geci vagy, ami Neked jó, szeretsz úszkálni biztos. Ám én magam pediglen nem (mindkettőre Đ) és különben is, egy akkora Ogrénál mint én, hogy is venné ez (bármelyik) ki magát ;)

Köszönve mély empátiád, kellemetes további esti nyugodalmat kívánok!

Szeretettel:
Maus Róbert
Tele-Maus Nonprofit Consulting
www.tele-maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 00:11:00

@P.: Nű, hát ezért vagyok, hogy Te nevess ;)))

Szeretettel:
MRP

Anyátok picsája! 2012.05.11. 00:15:37

Hülyék: make love, do not watch tv!!!

Már mondtam.

merre 2012.05.11. 00:17:31

Jogos a felháborodás, kár hogy az írója nehezen beszéli magyar.

XCat 2012.05.11. 00:17:48

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Nem, én nem vagyok átlag magyar geci. Te sem vagy átlag magyar geci. Viszont teljesen átlagos idióta vagy. :)

XCat 2012.05.11. 00:19:13

@atpijkamo: Az Anyám tyúk, avagy az ember tragédiát nézem. Az sem az.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 00:20:30

@TERMOSZ: (pedig isten látja, hogy már kiléptem, innét is;) )

Valóban, igazad lehet, ellenben akkor az igen alapos ismeretségünk okán meg is kérdezem szíves engedelmeddel:

- És Te kinél bankolsz?

:))))

Szeretettel:
MRP

XCat 2012.05.11. 00:26:43

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Ehhez akkor sem lenne közöd, ha több eszed lenne.

valójábannemberci 2012.05.11. 00:30:18

A UPC-nél is fix, ha minden igaz. Nálunk fix, hogy fix. Lehet kedvenceket bejelölni, és akkor nem kell mindegyiken végiggaloppozni. Persze a csatorna sorszáma így is marad.
Ellenben most épp a Viasat 6-on futó Csillagkapuról felejtette el, hogy sorozat. Tegnapig még tudta, hogy sorozat, fel is vette, a mait azonban már nem. Kézzel kellett beállítani a péntek reggeli ismétlésre. A jövő heti részeket is kézzel állítottuk be.
Dafuq.

Pobjeda Rezső fémipari TMK-s 2012.05.11. 00:32:52

Ez a fidesz bagázs. Ezek az ördögnél is gonoszabbak, eltaposnak mindenkit. Eladják a hazánkat amiért küzdöttünk és dolgoztunk a nehéz időkben.
Senki sem csinál semmit? A fiatalok is csak néznek.
Gyurcsány Ferenc a mi vezetőnk ő az utolsó reménysugarunk, hogy szegény munkások tovább élhessenek!!
Ne hagyjuk, hogy mindent átjátszanak a fasiszta pöffeszkedő nagytőkés bankároknak!! Elveszik a földünket, a házainkat, a gyermekeink jövőjét mindent eladnak ezek az utolsó szemetek! Aki meg kicsit is tehetséges azt elüldözik a rendeleteikkel a hazájából és földönfutóvá tesznek mindenkit. Tele vannak az erdők nyomorgó emberekkel.
És hiába vonogatod a vállad, érdektelen senkiházi, mert elég egy váratlan betegség és többé senki sem segít, mehetsz te is az erdőbe. De akkor már késő lesz!

svájcifrank 2012.05.11. 00:37:07

Az UPC-ről pont emiatt váltottam, hogy nem lehetett a beltérin a sorrendet állítani, és pont amiatt váltottam Digi-re mert ott nem volt kötelező a beltérit bérelnem/megvennem, hanem a TV-men rendezhetem a csatornákat úgy ahogy én akarom. Digi rulez.

Xezs 2012.05.11. 00:52:53

@TERMOSZ: Faszért remegő ótvar ringyó? Neked tényleg valami bajod van. Te még nem remegtél még soha faszért, mi?

Xezs 2012.05.11. 00:54:50

@A szerelő: Okosgyerek, a billentyűzeten a betűk célszerűen vannak elrendezve, az mondjuk már a te bajod, hogy nem tanultad meg a mögötte levő logikát. Segítek: tízujjas vakírás.

Xezs 2012.05.11. 00:57:54

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Te maus, szerinted ki fog a szarodra kattintani? Ez itt nem a reklám helye.

Xezs 2012.05.11. 00:59:06

@Pobjeda Rezső fémipari TMK-s: Most mit sírsz? Hittársaimmal együtt úgyis kifosztjuk az országotokat, már meg is van a nagy terv, 2 éven belül itt semmi sem lesz a tiétek. A gatyádat megtarthatod. Shalom barátaim!

Atlasz 2012.05.11. 01:01:03

Nem sokat TVzek, de ruhellem az olyan gagyi megoldasokat, ahol nem lehet a csatornakat atrendezni.
Szerintem szandekosan csinaljak, de nekem igy ingyen se kell. Inkabb letoltok valamit es a szolgaltatasukat meg rahuzhatjak tetszoleges testreszukre...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 01:09:22

@TERMOSZ: végül is most mi a frász bajod is van? Tettél egy - szerintem - kedves, méltányolható gesztust, amire (kifelé ironikusan) reagáltam egy jót.. Hogy mit értettél félre?! nem tudom. És mi köze van mindehhez az eszemnek, akár van ilyen, akár nincs? Azt sem. Szerintem higgadjál le...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 01:15:12

@Xezs: Te Te, aki nem nevezed meg magad! :)) Hát aztán aztat Te elhiszed nekem, hogy ingyen - lassan mondom, hogy Te is megértsd: ingyen, ismétlem: in-gyen, i-n-g-y-en.. ingyen! - segítek azoknak, akik kérik? Ennyit a reklámról ;]
Szeretettel:
Maus Róbert
www.tele-maus.hu

Jeti00 2012.05.11. 01:33:03

@doktokotász
igaz én nem a diginél vagyok de minden szolgáltatónál van több olyan ügyfél, mint Te, imádjuk ezt a típust :) egyébként ha valami nem tetszik miért veszed meg? ez mindenkinek szól. nem tetszik a digi? menj át máshoz. az se tetszik? cseréld le. aztán rájössz, hogy mind egyforma...

England win The Ashes! 2012.05.11. 01:45:29

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Ha lehet, ez még hülyébb írás tőled, mint maga a poszt. Még jó, hogy nem léptél bele!

A szerelő 2012.05.11. 02:41:59

@Xezs: "Okosgyerek, a billentyűzeten a betűk célszerűen vannak elrendezve,"
LOL. Ha már fölényeskedsz, akkor legalább legyen mögötte valami tudás is :)
Idézek neked, mert én ilyen rendes vagyok: "Christopher Sholes eredetileg az ABC betűit vette alapul a billentyűzet megtervezésekor, de a kezdetleges mechanika miatt a betűket lecsapó lengőkarok folyamatosan összeakadtak. Ezért kénytelen volt olyan elrendezéshez folyamodni, ahol a leggyakrabban használt betűk egymástól távol, a billentyűzet két szélére kerültek."
Nesze neked célszerűség! :)

Goyo 2012.05.11. 03:06:14

A digihasználók 95 százaléka ujjongva ünnepelte a frissítést, úgy egyébként.

midnight coder 2012.05.11. 05:58:12

A Digi amőgy is gagyi. A szolgáltatás amit nyújtanak, nekem legalábbis tökéletes, de az supportnál az emberek kb. fél óra gyorstalpalót kaptak. A szerelőket meg szerintem az állatkertből hozzák, pár csimpánzt megborotválnak és cserébe napi egy banánért szerelnek a diginek.

Vagy úgy egy éve, állandóan megszakad a net - és akkor még élt a hűségszerződésem. Néztem a routeren, a gép saját hálókártyájával, másik hálókátyával, másik két routerrel és a laptopommal, mind ugyanez az eredmény. Viszont az EEE PC-men jó volt - sajnos. Szóltam a hibabejelentőnek, ment a szokásos problémázás a routerrel, de aztán nagy nehezen kijött egy szerelő. Egy EEE PC-vel. Nézte - nála jó. Mondom nálam is, csak de csak az EEE PC-vel. Nézett ezt-azt, de abban maradt hogy nyilván az én összes hardverem a rossz - amik mellesleg egymás pompásan látják, .és nem az ő switchük ami a házban osztja szét a netet. De az ő EEE PC-jén jó. Azt, hogy én mihez kezdek egy olyan net eléréssel ami csak az EEE901-emről megy nagyjából leszarta, ahogy a cég is. Ők mosták kezeiket.

Aztán hála Istennek, vagy két hét után az egész szar switch bekrepált - addigra megint szóltam a supportnak és épp ismét esedékes lett volna a szerelő - be is jön ugyanaz a pofa, előbb kicserélte a switchet majd jött hozzám is - de a csere persze "csodák csodája" megoldotta az én gondomat is. Úgy hogy csak alá kellett írnom a papírt hogy megoldotta a problémámat... De semmi elnézést kérek - pedig ugyanaz a szerelő volt, és láttam rajta hogy meg is ismert...

Shinjuku 2012.05.11. 06:01:03

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: @Goyo: es igy sikerult egy kisegernek kibaszni a Harmat utca 76-78. teljes lakokozossegevel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.11. 06:15:13

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: "Pedig nem kértem én mást, mint szerződésszerű teljesítést, 72 órán belüli (ÁSZF-ben vállalt célérték) hibaelhárítást, "

Hát ezért kerülsz sokba ;) Nemá'hogy meg kelljen az ügyfélért mozdulni! :D

Különben nekem még nem volt bajom az üfsz.-al a Diginél.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.11. 06:16:32

@komplikato: Ja, ez a másik előny. De nekem nincs DVB tunerem.

KaPé 2012.05.11. 06:22:21

A XXI. században tv adást nézni igazi lúzerség. Neten fenn van minden ingyen, olyan nyelven, amilyenen akarom, akkor nézem, amikor akarom és reklám sincs közben. A minőségről nem is beszélve, mert HD-ban elég kevés filmet adnak a tv-k.

lavór 2012.05.11. 06:25:38

Buta Tv műsorokhoz buta Tv szoftver. Le kell mondani, olvasni, kirándulni... kell Tv nézés helyett.

Egyéves Önkéntes 2012.05.11. 06:34:00

Már a Rogán asztalán van az a módosító javaslat, ami szerint június 1-től csak az m1 és a HírTV lesz a csomagban.

vakka-makka 2012.05.11. 07:27:25

@ColT: Nekem az a bajom, ha kérik az ügyfélkódot. Mit hisznek, szórakozásból mondom, hogy valami baj van, vagy mi? Nézzé meg, hogy van olyan előfizető vagy nincs és intézkedjenek, ne engem csuklóztassanak a kódom keresgélésével!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.11. 07:36:34

@vakka-makka: A Digitől pl. kérdezni sem tudsz, ha nincs szerződésszámod. De mondjuk a "szolgáltatás megrendelése" gombra mindig kapcsolja az ügyintézőt...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.11. 07:38:18

@ƎÖ: Nem, Csak ez a 2 adó lesz az országban.
De inkább csak a hírTV.

Egyéves Önkéntes 2012.05.11. 07:40:09

@ColT: olyat is hallani, hogy semjén azt tervezi, hogy ha be van kapcsolva a tévé, akkor fixen a HírTV, ha kikapcsolod, akkor PaxTV megy rajta 7/24-ben.

webnazi 2012.05.11. 07:40:18

Való Világhoz, Kálmán Olgához, Éden 2-höz, Heti Heteshez meg Csillag születikhez nem mindegy, hogy milyen a szoftver?

vakka-makka 2012.05.11. 07:52:15

@ColT: Épp ezt mondtam. Ezzel nagyon teli van a faszom.

Kendericze Ákos 2012.05.11. 08:01:08

Kb. 3 hónapja írtam nekik, hogy miként lehet megrendelni a netet, azóta sincs semmi válasz. 3 hét várakozás után felhívtam az ügyfélszolgálatukat, ott egy igen kelletlen hang elmondta, hogy kell hozzá egy tulajdoni lap de legalább lakás adásvételi szerződése, hogy igazoljam, enyém a lakás.
Aztán március végén a honlapon megrendeltem a szolgáltatást, - ennek több mint egy hónapja - de sem egy visszaigazoló email, sem egy telefonhívás, SEMMI, DE SEMMI reakció.
Munkanélküli vagyok egy ideje, és pont hasonló (ügyfélszolgálati területen) van 14 éves tapasztalatom és gyakorlatom. Ilyen minőséget én is tudok produkálni, azonnal vegyenek fel oda dolgozni!

Kendericze Ákos 2012.05.11. 08:04:20

@papugaja: de legyen crossover, és Tamás atya bőrében Magdi anyus térjen vissza. Ámen Vili, ámen...

Bagarja 2012.05.11. 08:04:24

Én is leveleztem velük emiatt. Mellébeszéltek. Most felmondom a szerződésem. Minimum etikátlan, hogy a saját tulajdonomba (merthogy megvásároltam a beltérit) bele piszkálnak. Olyan lehetőségektől fosztanak meg, amik alapján (is) amellett döntöttem, hogy náluk kötök szerződést.

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2012.05.11. 08:06:20

Nem nagyon értek a technikához, nálam csak egy kábel jön be a lakásba, de a csatornakiosztásom nem változott. Majd megkérdezem a digi irodában ( Szolnok), mi ez az egész. Eddig mindig nagyon készségesek voltak, részletesen elmagyaráztak mindent. Akár pénzügyi, akár műszaki dolgokban kérdeztem, a válaszadókról sütött, hogy jártasak a témában, és örülnek, hogy valakinek tanácsot adhatnak.

Bagarja 2012.05.11. 08:16:24

@K-ree: EZ érdekes. Nekem írásba adták, hogy nem lehet változtatni a sorrenden. De ha eljössz és beállítod... :-)

Egyéves Önkéntes 2012.05.11. 08:17:47

@K-ree: ja, nem fontos, hogy az egyes után 48-as jön, tényleg.

kulup 2012.05.11. 08:27:44

@vizu: Szokás szerint összekeveritek a Digi műholdas szolgáltatását a kábelessel. A posztolónak műholdas van.

Bagarja 2012.05.11. 08:30:04

@Goyo: Megkérdezted mindet? :-D Hogy lehet ilyen hülyeséget leírni?

Layosh 2012.05.11. 08:40:18

"Bakker még a végén T-s leszek…" - Ne tedd, ott már a kezdetektől FIX a csatorna lista.
Legyél UPC-s, vagy Olcsó TV-s, ott lehet csak kártyát kérni, azt beteszed a saját beltéridbe (amilyet veszel) és azt csinálsz vele, amit akarsz, mindemellett még a TV is fog rajta jönni. Olcsó TV-hez még szerződés sem kell, megveszed a kártyát és kész.

2012.05.11. 08:43:38

Fogalmazni meg kéne tanulni, mielőtt írsz. Ez egy írásebli dadogás.

2012.05.11. 08:44:36

Nekem meg gépelni. :-)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.05.11. 08:46:58

DIGI: olcsó húsnak híg a leve tipikus esete.
Egyébként meg first world problem, én évek óta nem rendezgetem a csatornáimat, ha átrendezi a szolgáltató újra megtanulom annak a kb 10nek a kódját ami érdekel, na bumm.

baliquez 2012.05.11. 08:47:39

"A hatalmas csoportosítás, az egyesen például az m1, amit persze tán még öreganyám se néz"

Lebuktál hogy nem a NEMZETI köz(ld.jaffa)szolgálatit tetted eddig az őt megillető (királyi) első csatornára te mocskos hazaáruló idegenszívű!!! Na de majd a DIGI helyetted is megoldja a NENYI-t, segít jó állampolgárnak lenni.

joszip 2012.05.11. 08:47:45

Ezt azért csinálták, hogy mindig szem előtt legyen az összes csatorna. Az ügyfél egyfajta tudatos eltérítése nem kívánt tartalmak felé, mire megérkezik a kívánt állomáshoz (ami nem volna lehetséges, ha az elejére rendeznéd az összes kedvenc adót, mert akkor a büdös életben nem lépnél tovább). Olyan ez, mint amikor az áruházak félévente átrendezik a polcokat, hogy tévedj el, de közben jól nézz meg mindent. Csak hát ugye azért nem fizetsz, míg a tv-csatornákért igen. Büdös bunkó megoldás :(

Void Bunkoid 2012.05.11. 08:56:39

@haggyadszat: "Látom lassan mindenki hülye, aki nem Digitévét meg Androidot vesz"

Ez bizony így van. Ez kis hazánk bevett magyarnarancs-gyakorlata. Mármint az, hogy az olcsó gagyi - még ha nem is ANNYIRA gagyi, de azért a minőségi terméktől igen messze álló - termékek piedesztálra emelése. Szórakoztató elektronika/informatika terén kétszeresen is igaz a dolog.

Az egyetlen talán örvendetes fejlemény, hogy a fiatalebb korosztály már nem ennyire ügyeskedő, okosban megoldós, jó-lesz-az-adidas-helyett-az-abibas-is-mert-tök-úgy-néz-ki vásárló, és többnyire ők már igényesek a minőségre, és pl igenis ragaszkodnak egy Ipadhez, és nem elégszenek meg a Pjongcsung márkájú ugyanolyan parasztvakítós csillivilli, csak ezerszer lassabb-szarabb tablettel, meg a digitévével sem.

Ja, hogy a minőség drága? Igen, az. De tartósabb, időtállóbb is - ráadásul többnyire jóval időtállóbb, mint amennyivel drágább.

kulup 2012.05.11. 09:01:03

@Zka: Semmi baj a digivel szerintem. A DVB-C stabil, nem kell kártya, saját STB-t használhatsz, van pár HD adás és még külön fizetni se kell érte. A net is tökéletes.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.11. 09:05:23

@vakka-makka: "De mondjuk a "szolgáltatás megrendelése" gombra mindig kapcsolja az ügyintézőt..."

Én meg megválaszoltam ;)
Ez a módszer nagyon sok szolgáltatónál működik.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.05.11. 09:05:51

Olyan tevet kell venni, ami tudja kezelni a digitalis bejovo jelet, magyarul van benne egy dekoder.

A legtobb uj laposteve tudja, amelyik nem, azt ugysem szabad megvenni.

Innentol kezdve ugy programozod a csatornaidat, ahogy akarod es a berleti dijert sem kell aldoznod soha tobbet (ha valoban 1000forint/ho, az 2 ev utan mar 24e forint, 5ev utan nagyjabol kijon a teve ara)

(nalam digi van, es kapom a sportadokat is ingyen, pedig nem kertem. csak a teve tudja oket dekodolni :)

vladimir964 2012.05.11. 09:06:15

Nekünk nincs ilyen problémánk. Simán vettem egy Mindig TV-s beltérit, azon ingyen van a hét (amúgy nézhetetlen) magyar nyelvű csatorna, kiváló minőségben, sok szolgáltatással. Ennek ellenére, hetente ha 2-3 órát be van kapcsolva a TV összesen, akkor sokat mondok. Bizony meg lehet lenni nélküle vidáman. Értelmesebb dolgokkal is el tudjuk tölteni az időt.
Internetből meg a sokak által szidott UPC van, immár három éve és soha semmilyen gond, fennakadás nem volt, amit ígértek, az úgy is van. Ami meccset meg meg akarok nézni, azt megnézem interneten - ingyen.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.11. 09:06:44

ennyit rugózni ezen, ugyan már. végignyomom a 160 csatornát, konstatálom, hogy ma sincs semmi érdekes benne, oszt kikapcsolom. az, hogy milyen sorrendbe unalmas a műsor, az tökmind1.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.05.11. 09:06:45

én már egy fél éve nézek mindigTV extrát és nagyon meg vagyok vele elégedve.
a HD szuper minősében jön, elég az a 19 csatorna, amit jön és megvan havi 1000 Ft-ból, beruházási ktsg nekem 15.000 körül volt, de még így is olcsóbb már az első évben, mint bármi más szar szolgáltatás. előtte tréhóm ügyfél voltam, a digiboxuk nekik is gagyi, állandóan lefagyott, forró volt, ette az áramot. most bent van egy kártyahely a tv-ben, benne a mindigTV kártya és kész. még az EPG (elektronikus programfüzet) is használhatóbb, mint a tréhómé volt...
szóval mindenkinek ajánlom, hogy rázza le a rabigát és nézzen TV-t úgy ahogy az ki volt találva - a légköri jelekből :)

kulup 2012.05.11. 09:09:49

@gergo: Elég kevés TV-ben van beépített DVB-S vevő. MŰHOLDAS tévéről szól a poszt.

qwertqwert · http://szexpina.com 2012.05.11. 09:10:37

aki utánnam kommentel az buzi

Fuxika 2012.05.11. 09:21:30

Laptopot kapsz tök ingyen!

Helló Mindenki!

AZ Ericsson promóciós laptopokat osztogat, hogy növeljék a márka
ismertséget, az eladást. részt akarsz venni a promócióban, 8 embernek
kell ezt az üzenetet elküldeni, és egy Ericsson T18 Laptop üti a
markod.
Ha 20 embernek küldöd el az emailt, a jutalmad egy Ericsson R320 Laptop
lesz.
Üdv,
Németh-Varga Jánosné
Kulturális Minisztérium Oktatási és
Felsőoktatási Tudományos Szakállamtitkárság ÉS
1055-ben. Budapest, Szalay utca 10-14.
Tel.: (36) -1-473-7720
Fax: (36) -1-302-6391
E-mail:judit.nemeth @ okm.gov.hu

--
Üdvözlettel:

Marosvölgyi Ügyvédi Iroda
Dr. Marosvölgyi Tamás
ügyvéd

szgy 2012.05.11. 09:23:19

biztos nem volt elég a nézettsége egyes csatornáknak, így oldották meg hogy kénytelen legyen átlapozni rajtuk az ember ha nem tudja a sorszámát a keresettnek.

MrEvil 2012.05.11. 09:26:35

Na ezen a poszton(de főleg a hsz-okon) jót röhögtem XD
Hülye húzás volt, de mint fentebb írták van rá megoldás.

Akinek az a legnagyobb problémája, h. nem az 1-esen jön a retek klub, utána meg a királyi tv azt csak sajnálni tudom. ( valószínűleg miattuk, ha nem tudod változtatni, nem cseszed el)

Az ügyfélszolgálat szerint a cucc a műholdas boxokat érinti, nekem kábeles van az egyik tv-hez(a másikhoz box se kell, DVB-C) és kutyabaja.

Amúgy normálisan elmondták, h. sorry ez van. Az meg, h. ügyfélszámot kérnek... (mondj egy céget ahol nem...) ha tudod miért nem veszed elő? Hidd el a TE és az ügyintéző életét (aki napi 8 óra nagy részében csak a szart kapja - tudom máshol voltam én is üszis) is megkönnyíted vele, rögtön normálisabb lesz, h. nem a 239685 Szabó János közül kell keresgélnie Téged cím alapján, ami lassabb, de azért még sírj neki 40p-et h. drága a telefon . Mellesleg gondolkozz (ha megy...) ha az ügyintéző bunkó... esetleg nem adtál rá okot heccből ??

Lehet olvasni, kimenni kapálni, ha meg nem tetszik, becsattogsz az első irodába és kalap, kabát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.11. 09:28:46

@gergo: Ja, csak a UPC pl. olyat csinál, hogy hiába DVB-C -s, meg PCMCIA aljzatos a TV-d, az ő kártyájukkal sem fog menni, az csak az ő beltérijükben, hogy rohadjanak meg.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.05.11. 09:30:49

@Fuxika: én ingyen autót szeretnék inkább. olyat nem lehetne? mindig is egy 70-es évekbeli régi krémszínű oldtimerre vágytam, mongyuk egy mercedes-benz 280 vagy hasonló . légyszi feltétlenül szólj majd, ha ilyen is lesz ingyér, jó? köszi.

A Spanyol Inkvizíció 2012.05.11. 09:34:38

@MrEvil: te tényleg ennyire retardált vagy???
nem vágod, hogy miért nem f.sza ez így?
Miért ne lehetne az jogos igény, hogy sorba szedd a csatornákat és azt ötöt-nyolcat-tízet előre tedd, amit nézel, és a többi szar, Üzbég2, Jóga8, ImádságTV meg hátrab.szd, mert úgyse kell?!
Mert most úgy van, hogy megnézed a híradót az RTL klubon (tudom, mocsok multi, de egyedüliként ő meri szidni a kormányt) ez a négyes gomb, utána pedig megkeresed a Minimaxot a gyereknek a negyvenakárhányas csatornán.
Frissítés előtt pedig csak egyest nyomtál, utána meg kettest.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.11. 09:37:53

@A Spanyol Inkvizíció: OK, kényelmes, hogy lehet rendezni, de igazából kit zavar, ha nem?
Legalábbis nekem nem ez a legnagyobb problémám. Akár cserélhetünk.
(Persze, egy párezer Ft-os digitális TV előfizetésnél azért elég jogos igény, hogy lehessen, de ha ez baj, nyomás másik szolgáltatóhoz...)

Különben ha nem tudod megjegyezni a csatornákat, írd fel...

Egyéves Önkéntes 2012.05.11. 09:38:58

Egyébként is mindent addig frissítenek, hogy a végén már nem lehet használni.
A Wordben régebben tök jól lehetett oldalszámozni meg körlevelet írni.
Most meg van hatezer előre beépített oldalszám, sok giccses szar és külön művészet egyszerű számozást csinálni.
Vagy a Nero régebben 20 megás volt és megírta a CD-t, DVD-t, most már 2 gigás, minden szar van benne, de cédét írni vele egyre nagyobb kihívás.
ÉS AKKOR NE LEGYEK IDEGES!? :)

Cpt. Flint 2012.05.11. 09:45:10

@Void Bunkoid: jaj basszus, nehogy azt mondd már, hogy Mo-on van MINŐSÉGI kábeles/műholdas tv-szolgáltatás, csak az emberek sajnálják rá a pénzt!
Amikor én falura költöztem 6 éve, ott csak a digi volt és passz. az upc most jött be május 1-től (de őket is rühellem némileg korábbról). ezt a mindigtévés okosságot nem ismerem, de mért kell nekem állandóan szolgáltatót váltani ahhoz, hogy normális minőséget kapjak? netből is már a negyedik van legalább 6 év alatt...

Cpt. Flint 2012.05.11. 09:49:10

@gergo: "Olyan tevet kell venni,"
de bazmeg, én nem akarok most tv-t venni! nincs most rá pénzem, nem volt tervben, annyit azért nem nézzük, stb. Ne adj már ilyen okoskodó, ámde hülye tanácsokat. Az agyhalott nyugdíjas rokonoknak is vegyen mindenki új tévét, hogy tudják kezelni a mostani káosz helyett, mi?
mifranc vagy te, tv-bolti eladó?

Kodomo 2012.05.11. 09:49:58

De miért jobb egy szolgáltatónak, ha a frissítéssel szűkíti a lehetőségeket? Ha butább az új szoftver?
(Hacsak nem az a cél, hogy a nézők képességéhez igazítsák a szoftver tudását.)
Valamint miért nem rakja bele a készülékébe az ingyenes csatornák vételi lehetőségét az összes szolgáltató?

(Hajrá doktorkotász!)

MrEvil 2012.05.11. 10:02:30

@A Spanyol Inkvizíció:
Mint írtam, én is hülyeségnek tartom, DE...

Írták, h. kedvencekbe úgy állítod be, ahogy akarod! Úgyis olyan sok értelmes műsor megy (ezt már nem olvastad, csak a szád jár)

Amúgy minek sorbatenni, mert a betesznek új csatornát, vagy változtatják a frekit és ezt MINDEGYIK SZOLGÁLTATÓ csinálja, úgyis rakhatod sorba megint.

Jah, aszem lehet ABC sorrendbe is tenni (kábelen tuti, műhódon nézd meg) az még talán nagyfaternak is megy.
tudod, betűk sorban Ált.iskola 1. osztály

Cpt. Flint 2012.05.11. 10:04:18

@ColT: engem zavar, mer' én ilyen kis pedáns vagyok. :o)

Roy 2012.05.11. 10:06:39

A T-HOME meg minden évben összekutyulja a televízió frekvenciákat. Minden évben lehet a készüléken a csatornákat hangolni.
Vegyél egy MPEG4-es TV készüléket, és hozzá egy digitális adás fogására is alkalmas antennát, és a probléma meg lesz oldva.

a nagy pékség 2012.05.11. 10:07:29

Jó,hogy megtaláltam ezt a blogot, mert nálunk tegnap kötötték be a digit és nem értettem,hogy miért nem lehet sorba rakni a csatornákat.Már tudom.:-((( szívás.-:(( Egyetlen megoldás van:beállítom a kedvenc csatornáimat és nyomogatom a piros gombot mintegy idegbeteg:)).Ha jól belegondolok talán jobb is mert engem csak a sportcsatornák érdekelnek.Ennyi pénzért csak azokat nézem, szerintem megérte.Nem kell streamelnem amit éveken át csináltam. Belefáradtam-:((

A Spanyol Inkvizíció 2012.05.11. 10:16:09

@MrEvil: ABC sorrend? Az hasznos, főleg, hogy a távirányítón számok vannak.
A kedvencek is egy használhatatlan szar.
Eddig jó volt, az egyjegyű számokra raktad, ami érdekelt és tök könnyű volt navigálni.
Na ennek van most vége.
És nem, nem a fejlődés miatt, vagy a jóárasítás miatt, hanem egyszerűen csak.

A Spanyol Inkvizíció 2012.05.11. 10:17:43

@ColT: engem zavar, meg még egy csomó embert rajtam kívül.
Ne legyen már az a normális, hogy egy szoftver butább lesz, mint frissítés előtt!

A Spanyol Inkvizíció 2012.05.11. 10:19:03

@Roy: nahát, ennyi az egész?!
Pár tízezerből meg is van a megoldás!
Zse-ni-á-lis!

sokadszorra 2012.05.11. 10:19:22

@Roy: Elég egy DVB-C képest készülék, akkor nem kell Digi-s beltéri - vagy álljon vissza analógra, az is ott figyel a kábelen.

sokadszorra 2012.05.11. 10:21:44

@Cpt. Flint: Akkor álljon vissza analógra - az is ott van a kábelen...

THK 2012.05.11. 10:22:00

@KevinMulder: a műholdas UPC Directről van szó, ott pedig nem lehet!
Ők is már kezdettől fogva teljesen lebutított beltériket adnak...

Az még rendben, h nem lehet a csatornáikat rendezni (gondolom a hülye ügyfelek miatt jutottak valaha ilyen döntésre), de az már gáz, h ha pl. más műholdakról is néznél (persze ingyenes) adásokat, azt sem lehet, csak ha sorban fölfűzöl egy másik vevőt is, vagy szerzel egy olyat, ami tudja kezelni a UPC kártyáját ÉS kiverekekszed a UPC-nél, h még régi kártyát kapjál, ami nincsen a beltérihez párosítva...

Egyéves Önkéntes 2012.05.11. 10:22:03

Aki nem szereti a csatornákat variálni az vegyen egy új lapostévét, aki pedig utál metrózni vegyen egy BMW-t! Persze hisztizni egyszerűbb!

Pale 2012.05.11. 10:25:00

Ugyanezzel a problémával én is felhívtam a digit. Az ügyfélszolga nekem azt mondta, hogy a sok panasz miatt pár héten belül szoftverfrissítés várható.

Egyébként a csatornák sorba rakhatók, a + és - gpmbokkal végigjárható az új sorrend, csak a csatorna számok maradnak az eredetiek.
Persze az ember alkalmazkodóképessége csodálatos. Kezdem megtanulni az új rendszert, ami ettől még nagyon szar és ha így marad, úgy érzem ez válóok lesz.

2012.05.11. 10:29:36

Nekem T-s tv-m van, az újrarendezés elég macerás folyamat. Jobb lett volna, ha pl neten tudnám egérrel csinálni. Vagy 2x végigszenvedtem de folyton frissítenek valamit és visszarendeződik az ők elképzelésük szerint.
Na mindegy, vagy 2 éve alig nézek tv-t. Azt hiszem a múlt hónapban bekapcsoltam 5 percre.

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2012.05.11. 10:31:12

Én még régi ember vok, van adatlapom, weblapom, amiről kiderül, hogy nem a diginél dolgozom. Az is kiderül, hogy rengeteget vásárolok, járok hivatalokba, tehát van némi jártasságom az eladók, ügyintézők megítélésben ( 80 %-ban a többiekkel is elégedett vagyok.). Az meg a hozzászólásból derült ki, hogy este felé már figyelmetlen is vagyok, mert nem jöttem rá, hogy ha beltéri egységről beszélnek, akkor kültéri is kell legyen. Persze az sem egyértelmű számomra, hogy más lehet a szoftwere a műholdas adónak, meg a kábelre szolgáltatónak.

a nagy pékség 2012.05.11. 10:34:04

Kiváncsi leszek a frissítésre.Egyébként ha lesz akkor honnan tudom,hogy volt frissités?

Kodomo 2012.05.11. 10:36:29

Az magyarok tv nézési _átlaga_ valami 5 óra. Mivel ti alig nézitek, miattatok kell nekem naponta 14-15 órát tévéznem. :)

MrEvil 2012.05.11. 10:38:44

@A Spanyol Inkvizíció:
csak számok?? LOL

Lehet nagy titkot árulok el vele, de általában van ott egy "list" gomb is és Voilá megjelenik a képernyőn a teljes csatorna lista. Onnan le/fel gomb baromi bonyolut

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.05.11. 10:42:17

@Cpt. Flint: Pszichotikussan-e? :D

@A Spanyol Inkvizíció: Utóbbi tényleg marhaság, de ez max. a "bosszantó" kategória.

Bagarja 2012.05.11. 10:52:33

@Pale: Pár hét? A XXI. században... Addigra én már nem leszek az ügyfelük.

MrEvil 2012.05.11. 10:52:34

@sokadszorra:

DVB-C és meg van oldva. Ez igaz.

Csak a poszt műholdról szól :DD

R. Antonia 2012.05.11. 10:57:43

Szép napot Mindenkinek!
Nem tudom mikor történt ez a dolog, de én pont tegnap 05 10.-n hangoltam újra csatornákat mert eltűnt a Cool. Az üfsz. elnavigált telefonon és utána simán a magam igényei szerint tudtam sorba rakni a csatornákat a beltéri egységen. Még a beszélgetés közben arra is rákérdeztem, hogy nem lehetne e az, hogy az ember csak olyan csatornákért fizessen amit néz is. A válasz az volt, hogy ahol optikai szál van ott tervbe van véve az internet alapú TV és egyszer csak majd lesz rá esély.

PITTA 2012.05.11. 10:58:18

Én csak azt nem értem miért nem ad még senki CONAX fogadó PCMCIA egységet. Minden lapostévébe bele lehet rakni, nem zabálja az áramot, kisebb, olcsóbb.. Épp a napokban kérdeztem a T-től hogy lesz-e. Azt se tudták miről beszélek...

Manyecska 2012.05.11. 11:20:35

Szőrös és a Föld körül kering???:
Műhód..!!
... :D

elwood 2012.05.11. 11:21:26

UPC-nél is fix a kiosztás.

XXI. század.

Biztos igényelne egy egyetemista gyakornok három napi munkáját, hogy belefejlesszék ezt a tudást.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.11. 11:22:33

Én ois roppant türelmesen és derűsen végig szokta általában olvasni az összes hozzászólást, de most nem bírtam. Egyrészt nem értem, hogy miért nem vágja tönkre bosszúból a fogyasztó az öntörvényű "szolgáltató" rendszerét, és a rendszerre kötött összes beltérit, pl. egy mosógép-kondenzátor és egy retro hangszórótekercs segítségével.

Azt meg főleg nem értem, hogy a sok mocskos kommunista-gyurcsányista netcigány mit keres még ebben a szép országban. Megtelt Kanada is, vagy már oda sem mehetnek?

elwood 2012.05.11. 12:04:13

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: "sok mocskos kommunista-gyurcsányista netcigány mit keres még ebben a szép országban."

hát te melyik országban élsz ... kikkel nem találkozol

fda 2012.05.11. 12:11:17

Én az apósomnál állítottam be a digit vagy két hete. A sok csatornától féltek is kicsit, de nyugtattam őket, hogy majd átrendezzük, ahogy a régin volt. Állítom negyed órát nyomkodtam, mire feladtam - ezen a szaron tényleg nem lehet beállítani a sorrendet...

Szenthomárság 2012.05.11. 12:19:31

Itt írjatok nekik egy emilt, hátha meghatja őket:

digi.hu/lakossagi/ugyintezes/kapcsolat

Bagarja 2012.05.11. 12:35:21

@Szenthomárság: Én írtam. Mantrázták a saját hlyeségeiket. Mellébeszéltek. 10 emailen keresztül sem voltak képesek felfogni, hogy miről van szó... A nyolcadik végére írták be, hogy "Ezzel a panaszomat elutasítottnak veszik". Pont.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 12:35:35

@Jeti00: Drága ügyfélszolgálatos kolléga, úgy is mint Jeti!

Köszönöm szépen Neked, hogy őszinte voltál!

Ezért, őszinte hálából, Neked is elárulok valamit, amit akik ismernek személyesen, mindenki tud már rólam: mindig, és kibaszottul vigyázok arra, hogy ne a front-endet basztassam, hanem a főnökséget. Ha már. A hülyeségért, ha van ilyen, sosem az ügyfélszolgálaton vezetem le az "indulatokat", sőt, őket mindig igyekszem védeni, és együtt érezni velük, Veletek. Ez még akkor is áll, Kedves, ha 100-ból egy alkalommal esetleg azt is érzem odaátról, hogy nem csak utasításszinten paraszt az ügyintéző, hanem - mint egyetlen alkalommal egy UPC-s vadbarom - direkt és életelemeként játssza a hülyét az előfizetővel, aki vagy én vagyok, vagy az, akit segítségemként képviselek.

Azonban az, amit Te leírtál, hogy ha nem tetszik, vegyél mást, az sajnos az én személyes esetemben, itt - és még egy két elektronikus hírközlési szolgáltató, szolgáltatás esetében nem érdemi indok és nem életszerű megoldás. Tudod, kedves szakértő kollégám, ha valamiből az adott területen csak egyetlen szolgáltató által nyújtott szolgáltatás elérhető, akkor azon a rész-piac nem érvényesül az a verseny, aminek a jótékony hatására Te bölcsen bíznád a dolgok folyását.

Azt viszont szeretném Tőled megkérdezni, hogy amúgy ha egy ügyfél (előfizető) kérdez, és kér, és esetleg igaza is van egy probléma felvetésekor - akár elvi, általános éllel is -, akkor miért nem akartok Te, ti egy, a nyilvánvalóan a munkaadódra - vagy kiszervezett munkaerőnél az utasítást adó társaságra - is negatív hatásokat keletkeztető problémát orvosolni? Miért nem létezik önálló gondolkodás (ilyenkor, is) és kiállás a nyilvánvaló, egyértelmű hibák megoldásáért? Mármint az eltussolás és félrenézés (amit nem látok, az nincs) "megoldás" helyett? És ahelyett miért kell - ti. mindenáron! - hasba akasztani, vak parasztnak nézni azt az ügyfelet, aki ha nem is egymaga, de ezerszám, mégis a béreteket biztosítja? Ugye még véletlenül sem szemellenzős, megalkuvó személyes mentalitás játszik ilyenkor? Ugye még véletlenül sem érzitek, hogy - előbb-utóbb - ezzel a saját veszteteket, munkavégzőként és magyar állampolgárként is a saját degradálásotokat éritek el?

Tudod, én annak idején (1987-től) a BHG-s fejlesztő kollégáimat is lebasztam - nem főnökükként, hanem a munkáját élvező szakemberként, "magánilag" -, mert miközben egész nap röhögve játszottak a gépeken, fix (és azért annyira nem is rossz fizetésekért, addig a telefonalközpontokban hemzsegtek a szoftverhibák, amiket ők (ők is) alkottak. Ha maszekol valaki, munkaidőben is, az nem bűn a szememben, de ha azért jár be, hogy látványosan ne csináljon semmit - erre szerintem kiváló lehet az otthon Đ -, de ráadásul még akkor se, amikor tudja, hogy van gond, azt nem tudom tolerálni. Pedig, hidd el, nálamnál lustább egy faszt a világ nem hordott a hátán - de ha már valamit elvállalok, ha már valamihez értek, ha már valamiért főleg még pénzt is kapok, akkor a legjobb tudásom szerint akarom ( még ha nem is mindig tudom) megoldani ami elém kerül.

Mondok egy nem DIGI-s példát - és itt kérek elnézést a terjedelemért (*), igaz nem is tudom miért, mert akinek hosszú, az át fogja ugrani, különben is a pék vagy, József Attila után szabadon, a halál 675 kilométer hosszú, redves-nedves faszához képest mérve, ez talán el is törpül, szerintem ;] - amely, szerintem bemutatja empátiám, és "erőszakosságom" is megérthető:

Helyszín (virtuális): Magyar Telekom Nyrt. (MT)
Időpont, időtartomány: 2006 tele és 2007 tavasza-nyara között
A probléma megjelölése: akkoriban még olyan ÁSZF-eket pakolt ki - legalábbis a vezetékes telefonszolgáltatása körében - a honlapjára a MT, amelyek szkennelt képek alapján készültek, így nem lehetett bennük keresni. Az akkori V. melléklet (a díjszabás) cca. 380 oldalas, de a törzsszöveg is 180 oldal körüli lehetett. Viszont a cég nem tette fel a honlapjára - mint kiderült: csak oda nem - a tartalomjegyzéket. Egy jó év után megelégeltem, hogy minden faszságot a successív aproximáció módszerével kell megleljek benne, tehát a feléig leugratva eldönteni, hogy az adott fejezet lejjebb vagy feljebb van, a tartományt felezni etc.
Írtam egy tisztességes, rövid (!) levelet, amiben jeleztem a problémát, az ÁSZF forrást, ahol felleltem a hiányosságot és - pusztán a tények kedvéért - tételesen megjelöltem az Eht. és az illetékes rendelet által megszabott explicit kötelezettséget, hogy ugyanis nem elég, hogy itt kurvára célszerű, de jogszabály is előírja: a tartalomjegyzék elválaszthatatlan formai és tartalmi kellék egy ÁSZF-nél.
Kérem szépen, a MT egyik jogásza erre mit ír vissza? Hogy álláspontjuk szerint ott vannak a fejezetszámok és így megfelelnek a jogszabályi kötelezésnek.
Újra, ha lehet, hát még pontosabban, didaktikusabban elmeséltem, a jogász hölgynek címezve, hogy bizony ez technikailag és az előfizetői jogos igények (tájékozódási lehetőség**) miatt miért nem elegendő, és persze fenntartottam, hogy ráadásul nettó jogszabályi alapja is volna a dolognak.
Erre visszakaptam, hogy mit akarok: ott a tartalomjegyzék az ÁSZF elején - persze nem voltam én hülye és nem volt ott.
Urak és Hölgyek! Bő félévet kértem, könyörögtem, majd csak ezután, a legutolsó, semmitmondóság után, lemondóan "elmentem" az akkori NHH-hoz (ma NMHH).
Nem fogjátok kitalálni: az a kurva tartalomjegyzék nyomtatva és az NHH-nak átadott "kötelespéldányban" megvolt, persze! Csak épp a honlapra elfelejtődött kitenni! De, könyörgöm, senki nem volt képes az általam - ahogy Te minősíted, kedves Kollégám! - baszogatott ügyfeleseknek, vezetőiknek, jogászoknak, mind-mind nem volt alkalma egy nem localnetes elérésről is megnézni (bár azt nem tudom, hogy volt-e különbség, de előfordult), hogy a fasz előfizető is látja azt a tartalomjegyzéket? Ehhez tényleg egy hatósági eljárás kellett?
(Más kérdés, hogy viszont ha az ember már belefeccöl - akkor még az igaza esetén nem visszatérítendő! - 2200 Ft-ot egy eljárásba, akkor más explicit ÁSZF hibát is felvesz a listába, amit láthatsz itt: HD-16184-7/2008. 2008.07.15. www.nmhh.hu/dokumentum.php?cid=17614 ).
És a sluszpoen nem itt van!
Mert te azt hiszed, hogy én ellenszenvből működöm, pedig egy nagy szart! Sőt!
Az NHH határozatban 30 napot adtak egyebek között a tartalomjegyzék - roppant egyszerű - kihelyezésére is. A jogerőre emelkedés után úgy bő 40 nappal írtam a MT hatósági ügyekkel is foglalkozó csapatának, jó szándékkal, hogy bizony még mindig nincs kint az a fránya tartalomjegyzék.
Amire kaptam egy választ, hogy de, ott van, pedig még a válasz (hosszadalmas) közlése után sem volt kinn'!
Őszintén szólva volt elegendő egyéb teendőm is, így már csak ezért is elsikkadt ez a dolog. Tehát nem, nem rohangáltam az NHH-hoz, még informatíve sem! És ha így is tettem volna, messze sem ebben a fázisban: mint mondtam, megértő vagyok: tényleg sok dolga van az embereknek, cégeknek. És amúgy is egy eléggé ráérős hapsi vagyok :)
Nos, ehhez képest - a legnagyobb meglepetésemre önként és dalolva! - úgy megbaszták a MT-ot 3.000.000 forinttal, mert valóban szart teljesíteni a határozatot, hogy még én is elképedtem! (Lásd itt: HD-31503-4/2008. 2008.09.12 www.nmhh.hu/dokumentum.php?cid=18310 )

Drága Kollégám, hát ha Te erre azt mondod, hogy én egy fasz vagyok, mert emberek - ha már foglalkoznak az ügyekkel - messze szarnak bele a egyenesen a tényekbe (amik, mint tudjuk, kurvára makacs dolgok), a kellős közepükbe, akkor elfogadom és csináltatok egy (ujjatlan) pólót azzal a felirattal, német, angol és magyar nyelven egyszerre , hogy "Kérem szépen, én egy hatalmas nagy fasz Ogre vagyok, bocsássanak meg, hogy élek!"
:)))

És még egy adalék: én a hivatásomként foglalkozom ezekkel az ügyekkel, amit az összes eddig megkeresett szolgáltató akceptált, kivéve a DIGI-t, ahol ezért egyféle üldözetés zajlik, amióta ez a Gyuricza nevű ipse személy szerint, magánemberként is, jó alaposan megvezetett (ez egy hosszú történet, ha érdekel, magánban' elmesélem, a tényleg, hogy mindezek tetejébe egy kiherélten naiv, az emberekben, mindben, örökké bízó, nyílt és egyenesen a romlottságig őszinte faszi vagyok, mert így alszom jól..)

Köszönöm szépen, ha tanulmányoztad a fentieket, és ha netán valóban is meg szeretnél ismerni, és úgy véleményt alkotni (tudom, úgy már nehezebb, és nem kis energiabefeccölést is jelent ;Đ), akkor szeretettel várlak e-mail-ben, vagy akár telefonon is (előre egyeztetve).

Szeretettel:
Maus Róbert s.k.

Tele-Maus Nonprofit Consulting
www.tele-maus.hu

* Mondjuk azt a magyar (?) átlagmentalitást nem nagyon tudom mire vélni, elfogadni, hogy ha egy szöveg csonka tőmondatnál (pl. baz'meg!) hosszabb, akkor már a zöm fúj, hogy milyen ronda hosszú, és a tagolt, kiterjedt érvelést is tartalmazó szöveg pedig: hülyeség, elmebeteg az írója... Szeretném azt hinni, bár erős kétségeim vannak, hogy ez nem csupán a funkcionális analfabéták önmentegetése!

** Tájékozódási lehetőség: vesd össze az egyoldalú szerződés (ÁSZF) módosításának a jogával, amivel - akkoriban már - jószerivel napi szinten élt a MT (is), és vedd hozzá, hogy bármi jogos problémád van, mindig arra hivatkoznak (ők is), hogy elfogadtál egy akár összességében 500-600 oldalas, összefüggéstelennek is mondható ÁSZF-et, különösen annak akár 360 oldalas ún. díjszabását is, függetlenül attól, hogy eleve meg sem találod benne amit keresel adott esetben... így talán már mindenkinek reális szükségszerűséget jelent az a tetves tartalomjegyzék ;)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 12:42:39

@Dr Jozef Vengloš: Kedves nagyszájú, az ismeretlenségébe mélyen beburkolódzó Nagy Ember! Azért, mert Te nem értesz valamit, még nem biztos, hogy hülyeség. Szerintem. De még ha hosszú is egy "texturális alkotás", még az sem feltétlen az író hülyeségét jelezné, hanem akár a nyájas olvasó sajnálatos befogadóképtelenségét is, akár ;) Mondom: szerintem. Ám abban én is biztos vagyok, hogy kurrrrva jó valóban, hogy nem léptem be(le), még ha nem is tudom, miről is volna szó ;)
További kellemes és szép napot, nemkülönben továbbra is bölcs és emelkedett létet kívánok én is Neked!
Szeretettel:
Maus Róbert
Tele-Maus Nonprofit Consulting
www.tele-maus.hu

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 12:45:18

@Shinjuku: Oh', igen, valóban! Köszönöm Neked, kedves ugyancsak ismeretlen, igazmagyar' Barátom, hogy így rámutattál valós céljaimra.
Szeretettel:
én

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 12:51:59

@ColT: Szia, köszi a véleményed, értem ;) Szerintem nekem a DIGI vagy más ügyfélszolgálattal nincs (velük sincs) bajom, tehát az, ha valami nem működik, nem érdemi vagy nem értelmes választ adnak, vagy nem megfelelően intézkednek, "alapállapotom szerint" sosem a front-end hibája. Arról viszont én már - szerintem - nem tehetek, ha ők nem lökik feljebb az ügyeket, ha nincs rá mondjuk kompetenciájuk, rálátásuk... Miért? Félnek? Nem értenek hozzá? Kishitűek? Akár birkáék, ők is? - bár foglalkoztat ez a kérdés is, persze, sajnos ennyire mélyen nem tudok belefolyni (bár kísérleteket azért erre is teszek, persze a szándékaim szerint ekkor sem ellenük).
Szeretettel:
Maus Robi

vape 2012.05.11. 12:52:58

Posztoló fizessen elő analóg tv-re, aztán oda rakja a csatornáit, ahová csak akarja.
A beltéri egységek így működnek más szolgáltatóknál is (UPC-nél egész biztosan), aztán kész.

Bagarja 2012.05.11. 13:02:19

Komolyan nem tudom, miért kell lefikázni azt, aki hosszabban fejti ki az álláspontját, osztja meg a történetét. Csatlakozom a fenti megállapításhoz, miszerint itt a befogadóképtelenségről van szó. Különben is: csupán a poszt hossza miatt , annak elolvasása nélkül nem kéne ítélkezni. Ha valakinek nincs ideje, ereje stb. végigolvasni, annak ne legyan arra se, hogy hozzászól. Lapozzon. Ennyi.

Az eredeti porblémáról: az én meglátásom az, hogy a DIGI jogtalanul jár el, amikor a TULAJDONOMBAN levő (tehát nem bérelt!) beltéri egységnek olyan tulajdonságait vesz el, amelyek közrejátszottak abban, hogy azokat megvásároltam.

Dr. Kix 2012.05.11. 13:20:43

@atpijkamo: Kikérem magamnak! Elolvastam! Vót má modorosabb is, kérem! :) (egyébként meg kicsit lassan reagálok)

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.05.11. 13:35:16

@Dr. Kix: Én kérek elnlézést!

"Vót má modorosabb is"

Az lehet.

England win The Ashes! 2012.05.11. 13:53:58

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Köszönöm értékes sorait, ígérem, amint lesz rá időm, kinyomtatva odahelyezem az alaptörvény asztalára a másik szófosás mellé.

Tisztelettel:

bbc.co.uk
uefa.com
arsenal.com
argos.co.uk
currys.co.uk
index.hu
rangers.nhl.com
www2.warwick.ac.uk
giants.com
tvguide.co.uk
o2.co.uk
livescore.eu
konteo.blogrepublik.eu
youtube.com
zagor.hu
indycar.com
tesco.co.uk
aldi.hu
ppm.powerplaymanager.com
en.wikipedia.org
nationalrail.co.uk
isitchristmas.com

elwood 2012.05.11. 13:56:52

@vape: "A beltéri egységek így működnek más szolgáltatóknál is (UPC-nél egész biztosan), aztán kész. "

azért ezt az eleve elrendeltetett hozzállást az informatika világában inkább lustaságként kell értelmezni

Cpt. Flint 2012.05.11. 14:08:08

@sokadszorra: ne fárasszuk egymást. sokan elmondták már. MŰHOLDasról van szó.

Cpt. Flint 2012.05.11. 14:19:47

@vape: "A beltéri egységek így működnek más szolgáltatóknál is (UPC-nél egész biztosan), aztán kész. "
te már elmehetsz ügyfélszolgálatosnak. ha ugyan nem az vagy máris.

Cpt. Flint 2012.05.11. 14:21:36

@ColT: "Pszichotikussan-e?"
inkább csak pszichedelikussan... :o)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 14:26:41

@Dr Jozef Vengloš: tudod mit? menj és cserélj helyet a nyúllal ;)
MRP
te-ma
ponty
húúúú ;))))

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 14:29:19

@vape: és te meg nézzél tükörbe, 9,8 millió-1 honfitársaddal, és énekeld kórusban:

- Bee! Bee-beeeee! Be-bee-beee!! (..)

Mint szép magyar birkához illik ;))))

Szeretettel:
ez a fasz

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 14:30:56

@elwood: óh, a törpelelkű minifasisztákról mint Te is, ne is szóljunk, ugyi? :))) hehe!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 14:35:59

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: jó a nicked, mert a mikro jelző ien jól jellemzi lelked méretét is, Kicsinyességében Sem Kedves Rémség! Az előző kom-ment (és nem kom-csi) akkor elsősorban ám Rád vonatkozik, törpelelkű minifaszitácskám!

Jogi alapokon: mert a hírközlő hálózat megrongálása bűncselekmény (pontosabban: ez is bűncselekmény)

Amúgy szakmai alapokon: hogy mi a faszt érnél el egy műholdas (!) rendszerben (de akár KTV-nél is) az ál-EMC-faszságaiddal, az kérdéses...

Emberiességi alapon pedig: az, amit javallsz, kinek jó?

Háát, fenntartásosan, de szeretettel:
Máus R. Kolompár

XCat 2012.05.11. 15:00:23

Jaj, ez a kotász még mindig itt van?

Na szavazzunk akkor; megkapja az ede díjat, vagy ne?

England win The Ashes! 2012.05.11. 15:02:19

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Most egy pillanatra elvesztettem a fonalat: milyen nyúllal? A húsvétival? Sün!! kolléga haverjával? DJ Newl-lal? A Duracell-nyúllal?

XCat 2012.05.11. 15:08:41

@Dr Jozef Vengloš: Amúgy sztem nem ő írta a posztot. Majdnem kizártnak érzem.

England win The Ashes! 2012.05.11. 15:12:05

@TERMOSZ: Nem is lényeges igazán, mind a poszt (akárki is írta), mind a kommentjei bearanyozzák az unalmas hétköznapot.

XCat 2012.05.11. 15:15:27

@Dr Jozef Vengloš: Én nem bírom őket elolvasni. Olyan érzésem lesz tőle, hogy feltárul a féreglyuk, ami az agya helyén van, és beszippant. Valami olyan helyre, ahová én nem akarok menni.

]{udarauszkasz 2012.05.11. 18:46:10

hm. blogmotor rulz.
Na, ezert figyel egy smart belteri, biztos, ami biztos.

Xezs 2012.05.11. 19:53:33

@A szerelő: Okosgyerek, pont ettől célszerű az egész. A karok összeakadása ugyanis csak egy dolog, de van egy másik fontos tényező is. A gyakran használt betűk egymástól mért távolsága azért jó, mert így az ujjaiddal is gyorsabban tudod írni a szöveget. Gondold el, ha a sűrűn használt betűk egy helyre csoportosulnának, akkor minduntalan ugyanazt az ujjadat használnád, míg a többit alig-alig. Természetesen ez csak akkor igaz, ha a billentyűzetet rendeltetésszerűen (értsd: tízujjas vakírással) használod, és nem 1-2 ujjal pöcögteted. A pöcögtetőknek elismerem, hogy jó lenne, ha egy csomóba lenne szedve az összes sűrűn használt billentyű, de hova lenne a világ, ha mindent az analfabétákhoz igazítanánk.

Tanulj meg vakírni és rájössz, hogy miről beszélek. Ezt nem fölényeskedésnek szántam.

Xezs 2012.05.11. 20:02:14

@vakka-makka: A kód azért van, mert egy csomó ügyfél nem tudja elmondani, hogy ő kicsoda és honnan telefonál. Én voltam más cégnél telefonos ügyfélszolgálatos, iszonyatosan lehangoló, hogy mennyi buta ember van. Komolyan írom, hogy volt amelyik se a nevét se a lakhelyét nem tudta elmondani. Pl. sok embernek fogalma sincs arról, hogy egy akármilyen szolgáltatási előfizetés kinek a nevén van. Volt olyan aki egy 10 éve elhunyt személy neve alatt használta a szolgáltatást és nem értette hogy miért kéne átíratni a szerződést. Sorolhatnám évekig. A lényeg, hogy nem geciségből kérik sehol sem a kódot.

Xezs 2012.05.11. 20:04:13

@A Spanyol Inkvizíció: Tényleg attól jó egy tévécsatorna, hogy szidja a kormányt? Te ennyire egyszerű lennél?

Xezs 2012.05.11. 20:08:16

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: jobb ha tudod hogy ide senki sem azért jár hogy litániákat olvasson

arra ott van a könyv meg a wikipedia

Xezs 2012.05.11. 20:09:48

@TERMOSZ: pssszt, ne emlegesd még a díjat, mert esetleg még rájátszik

menni fog neki magától is!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 20:26:27

@Xezs: Szervusz-szia, kedves Xezs Kolléga! Köszönöm szépen, értem és megértem, ám mint láthatod, nem az a sorba'beállós (konformista) fickó volnék ;) És az a világ is elmúlt, amikor minden az, aminek látszik, sőt már a TwinPeaks óta tudhassuk', hogy éppen ellenkezőleg, valójában semmi sem az, aminek látszik, és mindig szól a zene, bum-bum-bum bum-bu-bum bum-bu-bummmmm hröööö és jön DartWader, én pedig szépen beveszem a mindennapi antibébi tablettám (felcsúti orbán-féle keserű pirula Matolcs-völlgyéből)
:)
Szeretettel:
én - aki azt gondolom, hogy gondolkozom, hiszen vagyok... eddig-eddig-eddig ;-]

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 20:42:34

@elwood: Nyilvánosan megkövetlek, most vettem észre, hogy nemcsak teljesen félrekattintottam - arra már a következő kommentben utaltam is -, de ráadásul kora délután még Téged is félreértettelek. Visszaszívtam, elnézésedet kérem! Köszönöm szépen!
MRP

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 20:45:43

@Dr Jozef Vengloš: ;))) Bő 20 éve volt valami kellemesebb fajta könnyed filmuci, abban volt egy efféle mondás, hogy ha nem tetszik cserélj (helyet) a nyúllal... de lehet, hogy valamelyik James Jones vagy Heller József könyvben volt, a lényeg - naná! ;Đ - hogy ÉN szeretem ;)
Légy jó!
MRP

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.05.11. 20:46:55

@ColT: rohadjanak meg, valoban

meg szerencse, hogy digis vagyok :)

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.05.11. 20:49:48

@Cpt. Flint: azthiszem nem vagyunk olyan ismerosi viszonyban, hogy bazdmeggel nyiss, pajtas

ha annyit nem nezed, akkor mond vissza es ne rinyalj mindenfele forumokon, hogy mennyi bajod van

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 20:50:10

@TERMOSZ: mondom, hogy átlagmagyargeci vagy ;) értelmeset azt nem tudsz szólni, de személyeskedni azt bőven ;)))) Mondtam már, hogy imádlak? :))) Na, ez most félreérthető, bő kétféleképpen is, és még csak visszaszívni sem tudom ;]
Úgyhogy te is mehetsz bulamozni ;)))
R.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.05.11. 20:51:40

@kulup: a levelbol nekem nem jott le, de neked elhiszem

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 20:54:05

@TERMOSZ: Jól mondod, msitermesterstreamer, nem, nem én vagyok amúgy (a poszt írója, csak poszt-op-os, lobotómia után, ugyi Đ)

Ha én írtam volna, két és félszer - mí-nyí-mumm! - hosszabb lenne, ugyi, és legalább hatszor unalmasabb és bonyolultabb, na ja ilyen a zélet ;)))

Kellemestet Beléd még egyszer ;)

Robi

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.11. 20:58:47

@Xezs: (nem bírom ki, ne haragudj)

"Tényleg attól jó egy tévécsatorna, hogy szidja a kormányt? Te ennyire egyszerű lennél?"

És attól jó-e K-ormányunk és P-ártunk, ha szid egy tévécsatornát? :)

Tudod: a "lehet-e a talmudot cigarettázás közben olvasni" tipikus esete ;)

gúd nájt

mickeymouse (vagy róbertgida)

A Spanyol Inkvizíció 2012.05.11. 21:45:25

@Xezs: Ma különösen ostoba vagy, nem attól jó, hanem attól, hogy nem feküdt le a hatalomnak.

Xezs 2012.05.11. 22:26:50

@A Spanyol Inkvizíció: Ójaj, egy igazi csegevára a retekklub mi?

Lázadjatok, lázadjatok, ez az élet értelme, még 80 évesen járókerettel is! Nehogy már nyugtotok legyen.

England win The Ashes! 2012.05.12. 04:11:31

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Az lehet, de akkoriban nem tudtam kedvem szerinti sorrendbe rakni a csatornákat a Tesla tévénkben, így ezért csak Kalatozov- meg Koncsalovszkij-filmekben (lásd még: "Rambo? Az egy buzi!") vagyok otthon, mert az 1-es csatornahely az osztankinói jelet tárolta.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.12. 13:28:29

@A Spanyol Inkvizíció: hát a TV2-nél biztos kevesbé ;] bár a HetiHetes öncenzúrái azért érdekesek (voltak) .. kérlek szépen, itt mindenki látja - Xezs meg örül is neki, küldjünk neki sok-sok füvet, legelni békésen hagyjuk őt ;Đ -, hogy a fiúk (a bányában dolgoznak) és köztük legfőképp orrvbán "az isten" viktor, valóban, legalább 20 évre be akarják betonozni magukat és amennyire látom, ezt meg is tették már...

tudod, itt amott ó
a mottó nem rigó lett ó
csak verd í-kt, mióta
motoz-na mo-toszka,
avagy a két isten egy
csárdá(s)ban k-őröl ;)))
fegyvert a tegezbe,
s így emlékezzünk
Romhányi Józsefre

Az idő az jár én meg megyek, a karjaim meg koraeste óta fájnak, de leszarom, mert van leszarom tabletta, azaz

A tabletta, amelytől a hulla még 2500 Celsius fokon is beszarik:

orrv bán féle keserűtabletta matol csí adalékkal ok-ádék kiszerelésben ;)

Nem kéri?

IN-ké-RI!

Fel! Támadunk!

Szeretettel:
EO IPSO

Roy 2012.05.12. 13:51:18

@A Spanyol Inkvizíció: Így van, pár tízezerből megvan az egész. Előfizetési díjat meg nem kell fizetni.
60-70.000 Ft között már lehet kapni MPEG4-es trunerrel LED háttér világítású LCD tévét 24", és 32" között.
Mindenféleképpen érdemes beruházni, mert 2014 végére megszűnik az analóg szolgáltatás.

Cpt. Flint 2012.05.12. 19:36:46

@gergo: egyszerű embernek egyszerű megszólítás jár. amúgy a bazmegelés nem ismeretségi fok kérdése. ja, te csak a családoddal bazmegelsz, mi? (illetve nyilván senkivel, amilyen széplelkű vagy.)
felbosszantott, hogy nem érted a problémát.
és láthatóan továbbra sem érted. Tudod VANNAK Mo-on olyan "elmaradott" területek, ahol nincs választék szolgáltatókból. van olyan ember is, aki NEM akar/tud több tízezer Ft-ot beruházni egy szolgáltató ostoba, értelmetlen húzása miatt.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.05.12. 20:01:00

@Cpt. Flint: akkor mond fel, ahogy ezt mar fentebb leirtam. Rinyalni/bazdmegelni/jo emberismeronek lenni persze konnyebb, mint esetleg alternativat keresni :)

Jo tevezest kivanok!

A szerelő 2012.05.12. 21:40:22

@Xezs: " Ezt nem fölényeskedésnek szántam." és az "Okosgyerek ..." pedig együtt ellentmondás :)
Na, nekifutok még egyszer, hátha most megérted!
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy írógép, aminek a billentyűinek az elrendezését az szerint alakították ki, hogy minél gyorsabban lehessen vele írni. Szóval célszerűen. Csakhogy használat közben derült ki, hogy a kezdetleges mechanika ezt a sebességet nem képes továbbítani, a karok, melyek a nyomtatást végezték, minduntalan összeakadtak. Ezért az írógép készítője ahelyett, hogy tökéletesítette volna a készüléket, inkább úgy oldotta meg a problémát, hogy a billentyűn lévő betűket úgy rendezte el, hogy csak lassabban lehessen vele írni, így aztán már nem akadtak össze a karok. Tehát egy célszerűtlen elrendezést használt.
Amikor valaki vakon, süketen, bénén, úszva vagy fejen állva tanul meg géppel írni, a billentyűk elrendezése mindig azonos, úgy sajátítja el, ahogyan vannak. Ennek nincs köze a célszerűséghez. Volt régebben egy próbálkozás, mely szerint célszerűbb elrendezésű billentyűzetet gyártottak és jól mérhetően, szignifikáns javulás mutatkozott mind a sebességben, mind a helyességben. Tehát a mostani billentyűzet elrendezése nem célszerű, akárhányszor nevezel "okosgyereknek", burkoltan vagy ténylegesen idiótának, ez akkor is így van! :)
És hogy lásd, mennyire szívemen viselem az okosodás felé vezető utadat, kerestem neked egy linket, ahol olvashatsz egy kicsit erről, ha már annyi fáradtságot nem veszel, hogy ezt magadtól megtedd:
www.rentit.hu/cikk/57/a-billentyuzet-fejlodese-tortenete.aspx

Xezs 2012.05.12. 21:48:41

@A szerelő: én értem az álláspontodat, be becitálsz ide ilyen rentit noname weboldalakat, hagyjuk inkább ezt a faszba. Legyen neked igazságod, én jól elvagyok a mostani elrendezéssel is. A legtöbb ember egyébként is képtelen szakszerűen használni a billentyűzetet, innentől meg kár vitatkoznunk, egy újabb elrendezéssel is kétujjal baszogatnák a billentyűzetet ilyen 2 leütés per másodperc sebességgel.

Xezs 2012.05.12. 21:53:14

@A szerelő: Vitát félretéve, találtam egy kurvajó oldalt, próbáld ki:

www.gepiras.hu/TypingSpeed

Cpt. Flint 2012.05.12. 23:34:40

@gergo: én nem értem, te dyslexiás vagy???

England win The Ashes! 2012.05.12. 23:36:56

@A szerelő: Én valami olyasmit olvastam, hogy nem csak úgy simán keverték össze a karaktereket, hanem elsősorban arra ügyeltek, hogy lehetőleg azok a betűk legyenek távol egymástól, amik gyakran követik egymást. Viszont vastagon van benne logika, mert szélén vannak a ritkább karakterek, mint a Q, Z vagy az írásjelek.

zsotolna 2012.05.13. 08:23:24

Én ugyan nem értek hozzá , de más set up boxal ami kártyaolvasós nem működne a dolog? lehet az árát rá lehetne sózni a szolgáltatóra mondván a szerződés kötés pillanatában a csatornaszerkesztési opció
nem plusz hanem alapszolgáltatásként volt feltüntetve ez pedig így egyoldalú szerződésmódosítás ami számodra hátrányt okozott . A Digi egyébként több boxot is forgalmaz kisirhatnál egy másik tipust ami még nem szorult "frissitésre"

CID 2012.05.13. 09:43:04

Nem akarok hülyébbnek látszani a valóságnál, de egy lengyelnek is ugyan az a praktikus bill.kiosztás, mint egy magyarnak ? :-o

Xezs 2012.05.13. 13:26:01

@Dr Jozef Vengloš: A Z csak a QWERTY-ben van szélen, magyar jellegzetesség, hogy QWERTZ billentyűt használunk.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.05.13. 22:27:09

Fúúú, együttérzek nagyon a poszt-tolóval. Rubicom kábeles után (amit egyszer rég elrendeztem és azóta a változásokat nyomon követve itt-ott variáltam) az első dolgom volt az új helyen, hogy hasonlóan elrendezzem az Invitel digit. Meg is őrülnék, ha nem rendezhetném a csatornákat egyedi sorrendbe.

Benoke2 2012.05.14. 09:37:50

Meg mielott valaki azonnal rohanna masik szolgaltatohoz, amit teljes mertekben megertek, elmondanam, hogy a nagy T sem jobb. 5500 re szerzodest kotottunk let belolle a vegen 7900. Technikai problemak miatt csak ezt tudjak szamlazni fogadjam el, meg kulonben is husegidom van nyasgem fizesd. Gondoltam legalabb a szolgaltatas jo lesz optikan iptv divatos foleg modend jo minosegben. optika van, modern vekony kabel. Egy valami nincs minoseg a tv -n. A HD adas minosege meg sem kozeliti a belteri antennaval foghato analog tv minoseget. A T szerint ez van mert sok a felhasznalo es ezt birja a gerinc, megszoksz vagy megszoksz. Emelett minden honapban beprobalkoznak valami erthetetlen szamlaval olyan dolgokat tesznek ra ami feheren feketen ott van a szerzodesben hogy nem kell kifizetni. Online fizetes pedig annyit jelent hogy szamla reklamacio utan kuldenek egy minuszos szamlat amit fizess be. Kertem hogy lehetne e egy olyan szamlat kapni ami pozitivos. kuldtek cseket a negativ osszegrol mert hogy nalluk ez negativkent szerepel. Negativ csekket nem annyira lehet befizetni. Elutaltam vegulis a ket szamla kulonbozetet, de minden honapban valami tok mas erthetetlen szamla jon. Az internet legalabb jo es gyors is. olcsonak nem mondanam. Ha lejar a husegem otthagyom a T szolgaltatot atlathatatlan az egesz es az ugyfel tesz szivesseget ha marad. Epp csak nem fenyegettek meg. A nagy T felejtos minden agban. Mobilban is, cegesben is.

Benoke2 2012.05.14. 09:43:53

Ja es meg egy szep dolog a settopbox amit a nagy T ad. Botranyosan sz@r. Se bekapcsolni nem lehet se kikapcsolni. Bedugod a konektorba vagy kihuzod a konnektorbol, tetu lassu. Ha bedugtuk a konektorba akkor jobb esetben nehany perc mulva lehet tv nezni. Rosszabb esetben nyomkodhatjuk a kikapcsolo gombot ami tok hulyeseg ha amugy se ki se be nem lehet kaocsolni, de ettol eszhez ter es elkezd mukodni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.14. 11:15:09

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Kedves Gyurcsányista-Zázriveczista-Szakaszitsista Anifaszista (sic!) Internáci Honfitársam!

- Az, hogy "műhódas" szolgáltatásról van szó, nekem sem volt világos a posztból, a vonatkozó román cég technikai rendszeréről szinte semmit sem tudok, tőlem nyugodtan lehetnek kül- és beltéri egységei az optikai-, vagy a szívednek oly kedves réz (esetleg alumínium) kábelrendszernek is.

- Az a hálózat, amelyik nem bír ki egy primitív rezgőkört, esetleg nem tudja haladéktalanul azt leválasztva megvédeni a többi elemet pl. zárlattól (mert ugyebár néha előfordul, hogy ráborul a tévére, beltérire, modemre a virágváza, és (sajnos) nincs mindenütt fí-relé), szart sem ér. Még a méltán oly sokat szidott UPC is képes rá, hogy megvédje a rendszerét az ilyen apróságoktól. Mondjuk attól nem, ha közlekedési balesettel kidöntik az oszlopaikat, bár amióta a villannyal együtt (indokolatlanul, de külön cég által és külön kábelen) érkezik az információ, ritka az ilyen panasz. Kevés ember függetlenítette még magát az internáci áramszolgáltatóktól.

- A fizető vásárlók, fogyasztók idegeinek a rongálása is bűncselekmény ilyen alapon. És annak a javításából is sokan élnek, ha nem is olyan jól, mint "hírközlő hálózat" nagyképű Mekk Elekjei.

- Ha egy hálózaton elkúrnak valamit (mint ti az ország pénzét), ami addig legalább elviselhető volt, és utána nincs kellő erejű visszajelzés, azt hihetik a haszonélvezők, hogy jól csinálták, "ezeknek ez kell!". No de ha az egész rendszer labilissá válik, ha a panaszok, reklamációk, szerződésfelmondások el tudnak érni egy kritikus szintet, akkor néha inkább mégiscsak vagy visszatérnek a működőképes modellekhez, vagy áttérnek olyanra, ami nem bosszantja feleslegesen a fogyasztókat. Közben meg munkát adnak a kollégáidnak vagy akár neked is...

alfa.orionis 2012.05.14. 11:38:28

@elwood:
Aha.Istenverése.Ráadásul frissítés után kikapcsol a box és eltűnik az összes csatorna. No, np,mondom, majd újra hangolom. Hát nem, mert kér valami kódot, amiről fogalmam sincs (első alkalommal nem kért)Üf, zene, várakozás, híjjáá később stb, na végre ember, nem robot-elmondom apróra, mit látok a képernyőn, lépegetünk kéz a kézben előre (full idiótánk érzem magam), eljutunk az ominózus kódig, kiderül, az irányítószám első három számjegye. Nabazz!Honnan kellene ezt tudnom? Hetente, kéthetente újra kell hangolni, unom, teló megint, rossz a box-nem,nem rossz. De, mert ezt csinálja. Nem, ők nem látják rossznak. Hát jó, akkor nem az.Időnként magától analógra kapcsol, de nem rossz. Ilyenkor képtelenség visszakapcsolni, de nem rossz.10 mp-s reakcióideje van, de nem rossz.Az már csak hab a tortán, hogy a csatornák fixek. És lecserélhetetlen a box is, a "szolgáltató" is. Viszont nemlétező 90ezres fizetési elmaradásokra felmondólevelet küldözgetnek, a múlt héten 26 embert vártam végig eléggé vérszomjas állapotban emiatt-a kishölgy annyit bírt mondani, nem tudja, mi ez és miért kaptam, de nyugodjak meg,rendben van minden. Mostantól majd várom behajtócég jelentkezését.MF társaság.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:03:55

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Szervusz Hon-fitársam!

Olvassad el szépen és figyelmesebben, szerintem, mit is írtam, és akkor a rezgőkörös levezetésed (viszonylatomban), legalább a felében, érvényét is veszti. A hülyeségre bujtogatás pedig - akárha ezer példát is hozol fel rá - nem lesz sem tisztességes, sem ésszerű (életszerű), sem adekvát (célszerű).

Hogy ki és mit lopott el, abba csupán már csak azért se menjünk bele, mert álláspotom szerint mindenütt lopnak és csalnak - minden egyes politikus, így per sé orrv bán barátod is! -, ugyanakkor nem (vagy nem feltétlenül) rohad ebbe bele egyetlen ország sem. Mármint ez volna a helyzet a hozzánk jelenleg hasonló Nyugat-Nigéria vonalától északabbra és nyugatabbra jóval... [És ne jöjjön, nekem se, senki azzal, hogy a spanyolok tüntetnek, meg a franciák, németek, dánok etc., mert ha ott még 40 éven át, a mienkénél kétszeres mértékben, alkalmaznak is megszorításokat, akkor is lesz 20 év előnyük társadalmi, kulturális és életszínvonalbeli téren egyaránt!]

Tehát, amellett, hogy mit és mennyit lopnak, AZOK, legalább hellyel közzel tisztességesen, intézik is az ország ügyeit jobb helyeken. [Nű, most mondd, hát ha nem is intézik, de legalább hagyják megoldódni maguktól a szarokat, és nem mint ez a rongylelkű galeri teszi, hogy ha csak teheti, élvezettel locsolja fel a parazsat rakétahajtóművel!]

És ezzel sem akarom én felmenteni sem gyéefet sem az eszeveszett iramban a koronázására készülő doktorbékakirályunkat (bár, nota bene, szerencsétlen fi'kc'ió láthatóan nem tiszta elmeállapotban leledzik mára, a tegnapi sajtóhírekben látva járását, az bizony roppant árulkodó volt!), sőt!

Amit pedig Te előadsz arról, hogy a zingerküszöm miként nő majd meg - bár elviekben egyetérthetnék; bár egyetérthetnék elviekben! -, már csak azért is minimum utópia, mert kis'hazánkban a _rosszabbik_ és a fidesz [nota bene: a kettő sub rosa egy és ugyanaz!] által egykor fizetett köztörvényes futballhulliganista' csürhe, 2006 októberétől - milyen érdekes épp 2010 tavaszáig és kész! - olyan szintre vitte fel a köznép (plebs) ingereinek az ő küszöbeit, hogy itt a 9,8 milliónyi birka már nemhogy csak béget, de egyenesen ölési ingere van [vö. vérbirka] akkor, ha kényelmes felelőtlen semmitgondolkodásában' meg merik őtet' zavarni.

Kérlek szépen, ma egy olyan kurva és elbaszott országban élünk, ahol a Dunába lövetést is - amelyet a Hozzád hasonlók és a teljes _rosszabbikos_ mag már annyira szeretnének, hogy izzadva viszketik' a tenyerük! - lehajtott fejjel konstatálná a 49-es villamos utazóközönsége, és szépen, sorban fáradnak majd be bélistákat irkázni rühes munkahelyeikre.

A DIGI pedig nálam e birkaság 'kihasználásában' - a Magyar Telekom Nyrt.-vel együtt - vezető helyen van, ráadásul ők ezt már 2000-től (!) elég obligát módon alkalmazzák.

Szeretettel:
Maus (--kohn--) Róbert

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:06:59

@Benoke2: Szia! Keress meg magánban (info@tele-maus.hu) és szívesen segítek, vagy nézd meg az NFH honlapját! Nem kell lenyelni a +2400 Ft-ot!
Szeretettel:
Maus Róbert

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:09:49

@CID: (bocsánat, de "ugyanaz" és nem "ugyan az" - sajnos igen gyorsan terjed a téves írásmód)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:12:12

@zsotolna: (bocsánat, de "box-szal" (max.: "boxszal"), mert a -val/-vel rag hasonul, de nem csonkul, na ez is egy egyre gyakoribb tévedés, köszönöm, hogy nem nyelsz le keresztben, csak jót akartam)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:17:21

@A szerelő: tökéletesen igazad van, a gépíró szerelő alaptanműben ez az elején szerepelt tényanyag. Szeretettel:
MRP - az antibirka egy Ogre képében

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:18:35

@gergo: (bocs, de felszólítóban az "mondd" - ez is jellegzetes tévesztés)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:20:19

@Cpt. Flint: Tökéletes, végre egy értelmes, gondolkodó ember! Köszönöm! MRP - orrvbán ellen sárkányfüvet ;)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:25:26

@Roy: és én azt, hogy mi a f*nak tetszik ezt a f*ságot terjeszteni, hogy mi köze lenne a FÖLDFELSZÍNI analóg terjesztésnek a kábelhálózatokhoz, nem tudom sem megérteni, sem lenyelni!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:27:07

@Roy: az adást veszik, a halat fogják, meg aki nem hozzáértő, ő inkább a pofáját be ;]

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 14:29:47

@MrEvil: "változtatnak frekit", betesznek kivesznek...

hááát, az már nem úgy van a' januártól egy "picit" megszigorodtak az egyoldalú ÁSZF módosítások, különösen a csatornaválaszték módosítgatásának lehetőségei!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 15:03:42

Amúgy, akiket érint ők bátran forduljanak az NMHH-
hoz,ezen belül is a Média és Hírközlési Biztoshoz,
egy pár soros, lényegre törő (!) bejelentéssel!

Ha sok bejelentés érkezik, mindenképpen hivatalból
eljárást (először vizsgálatot) indítanak.

dr. Bodonovich Jenő - NMHH MHB

levélcím: 1525 Budapest Pf. 75
telefon: (1) 457 71 41
telefax: (1) 457 71 05
elektronikus űrlapon (ügyfélkapun):
e-nmhh.nmhh.hu/e-nhh/4/urlapok/esf00107/

Általános infók: www.mhb.nmhh.hu/

Vagy: NMHH ügyfélszolgálat

Cím: 1133 Budapest, Visegrádi utca 106.
Levélcím: 1376 Budapest, Pf. 997.;

Közvetlen telefon, fax és e-mail:

telefon: (1) 468 06 73
telefax: (1) 468 06 80
e-mail: info@nmhh.hu

Figyelem: e-mail-ben csak tájékoztatást vagy
bejelentést lehet tenni.

Kérelmet, amely alapján - jelenleg 3.000 forintos
igazgatási szolgáltatási eljárási díjért [bocs, ezt
nem én találtam ilyen k..a bonyolultnak ki] - ún.
egyedi általános piacfelügyeleti eljárás megindítását
lehet kérni,

kizárólag

- faxon,
- személyesen,
- postai levélben

vagy

- elektronikus úton az ügyfélkapun át

lehet benyújtani.

Az NMHH ügyfélszolgálat telephelye
elérhetőségei egyébként:

központi telefon: *(1) 468 05 00
központi telefax: *(1) 468 05 09
e-mail: info@nmhh.hu

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2012.05.14. 16:22:48

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Nem tudom, hogy ti véresszájú internácik honnan veszitek a bátorságot, hogy bárki mást - pláne nem "magukfajtátokat" lenácizzatok. A kommunizmus és a nácizmus vértestvérek, ugyanonnan erednek (Németországból), egyformán vörös a zászlajuk és a véralgebrát legmagasabb fokon művelve mindkét eszmekör (a kommunistákhoz értve ikertestvéreiket, az anarchistákat és a KGB által (de)generált nyugat-európai - amerikai mainstream liberálisokat is) emberek tíz- és százmillióinak a haláláért felelős. Ha a megnyomorított életeket is hozzászámoljuk, milliárdokról beszélhetünk.
Egykutyák vagytok ti, vörös zászlóval és véres szájjal a valódi nácikkal, a titkosszolgálatotok által kitalált operettnácikkal (akikkel minden évben ijesztgettétek szegény túlélőket) és az alighanem ugyancsak általatok életre hívott szalonnáci jobbikosokkal is. Nem véletlenül voltak személyükben oly nagy számban, csonka hazánkban is a azonosak nyilas pártszolgálatosok és az ávósok, a nyilas és ávós házmesterek és egyéb besúgók, a kápók és a vérbírók. MSzP-tag jobbik-elnök volt (legalább Hajdúsámsonban) legalább egy, és vajon hány olyan mezei hőbörgő jobbikos van, aki pár éve még az ávós hóhér Horn Gyula, a "gerinces" Kovács László, vagy az alkoholista kerékpártolvaj elmeháborodott diplomacsaló seggét nyalta? Mentek át közéjük és választói táborukba valóban megkeseredett fideszesek is, de az utolsó felmérés szerint többségük a valójában nem is létező bal oldalról tért át.
A Dunába lövetést én ellenzem, ökológiai okok miatt is. Még akkor is, ha szeretnéd, szeretnétek ha megint lenne, mert pár "selejtes" életű, általatok a szegénysége, szerénysége miatt kitaszított (meg nem védett) testvéretek vérén újabb kárpótláshoz teremtene jogalapot, ezért újra és újra provokáljátok a magyarokat.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.14. 16:45:11

Csak mantrázd, mi mivel egyenlő, csak relativizálj, csak fröcsögj... minden egyes szavad önmagáért beszél... remélem megküzdöttél ezekért a gondolatokért... és megérdemelt posztodon őrködj csak tovább...

Roy 2012.05.15. 07:17:44

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Pofád neked van meg a lónak.
Nem vetted volna észre a digitális műsorszórásról írtam, és nem az analógról.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2012.05.15. 21:08:21

@Roy: Jól írod: Nyihahha ;))) Mondjuk olyan mondást hallottál-é már, amiben van valamiféle ing meg annak felszedése magunkra? :))) És ahogy látom, Te még Nagy-Bandót sem szoktál fogni, pedig az is egy adásban szokik' lenni :))) Na de mindegy. Viszony't a digitális műsorszórás (szolgáltatás) esetében akkor mennyiben is merül fel a "fogás" a "vételhez" képest? Nem nagyon értem a relevanciát, vagy nem ugyanarról a kommentedről beszélünk.
Szeretettel:
én

allasvarazs · http://www.allasvarazs.info 2012.05.16. 10:43:59

Akkor el is dőlt a kérdés, hogy milyen szolgáltatást ne vegyek :)

sokadszorra 2012.06.11. 15:37:37

@MrEvil: Van DVB-S képes TV is, a szükséges Ci slottal...

sóhegy049 2018.02.11. 10:31:38

6 éves csont ez, tudom.
Kicsit tömörítetten lett a poszt megírva, de itt többről is szó van ám, mint, hogy a csatorna szerkesztést lebutította a Digi!
2006-ot írunk, mikor én megrendeltem egy szolgáltatást a Digitől, műholdasra. A feltétele annyi volt, hogy 2 évet aláírok és ők felszerelnek egy komplett vevőrendszert, antenna, fej, kábel és a beltéri (set-top-box). Egy évet fizetnem sem kell, de majd egyet végig és ezután, ha fizetem tovább, nézem, ha nem, akkor a Smart kártyát vissza kell adnom, de a vevőrendszer a TULAJDONOMBA kerül. Én 4 évig használtam, 3 évet kifizettem. Jött a kábeltv és én a kártya leállítását kértem, meg is történt, vissza is küldtem. 2010-ben a vevőrendszer a TULAJDONOM lett. A beltérit a következő beállításokkal vettem át: FTA, (free to air) vagyis forgatóval, az összes látható műhold, elérhet transzpondereit, amely nem volt kódolt, szabadon tudtam nézni. A forgatómotort emiatt vásároltam meg hozzá. Nem is tudtam én az egyoldalú "SZOFTWERHEKKRŐL" mindaddig, míg a valamelyik pozícióban álló műholdról vissza nem tekertem a 0,8°W (Thor5-6, Intelsat 10-02) "anyapozícióba", ahol kérdés nélkül a dobozba be is b@szta magát az új szoftwer. Azzal nem is lett volna bajom, hogy a Digi, a saját csomagját "testreszabja", tegye. Azzal volt a bajom, hogy az elmentett műholdak, azok 100 körüli transzponderadatai, 1000 körüli rádió és tv csatornái mentek a kukába. Nem estem pánikba, "kapjátokbe" alapon, mondom akkor újrarakom a memóriát, de itt jött a dráma. Pozicioner elszállt. Sebaj, transzponderadat beír, ott vannak a lyngsat.com oldalon. :-) Rákeres, jelszint 100%, minőség 100%, de jó, csak éppen sehol és semmit nem jelenít meg a készülék. Lefutottam a köröm a Digivel, akik ki is röhögtek, mert valóban, a 3. oldal, X. pontjában ott áll, hogy bármikor módosíthat. Komolyan? A tulajdonomon? Bíróságig is mehettem volna, de b@szhatom, mert a Humax Digi+ IV beltéri ára 9.000,-, így el is küldtek volna a 3,14 csába. Gondoltam, hogy "kulturális- forradalom" keretében, visszadom a beltérit, de azzal meg az lett volna baj, hogy garázdaság lett volna.
Reménykedtem, hogy "csakazértis" lelket verek a boxba, de az orosz és ukrán szakértők ezen a piacon nem voltak érdekeltek a dologban.
A többi cégnek is meg van a maga simlije, de azt vagy elfogadom az elején, vagy nem. Így jártunk, de sokan.
süti beállítások módosítása